Jaarplan Veens- centrale 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarplan Veens- centrale 2016"

Transcriptie

1 Jaarplan Veens- centrale 2016

2 Inleiding Voor u ligt het jaarplan 2016 van de De Veens-centrale werkt Veenendaal breed en bestaat uit een combinatie van medewerkers en vrijwilligers. Zij ondersteunen vrijwilligers, mantelzorgers en vrijwilligersorganisaties. De ondersteuning van vrijwilligers bestaat onder anderen uit: Het aanbieden van diverse vrijwilligersvacatures bij onze eigen organisatie en verschillende andere organisaties in Veenendaal; De mogelijkheid om laagdrempelig individuele hulp te bieden aan individuele bewoners in Veenendaal, Het organiseren van evenementen als bijvoorbeeld de banenmarkt en het vrijwilligersfeest; Het aanbieden van scholing voor en door vrijwilligers via het VVC en extra begeleiding bij het zoeken en vinden van vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking. De ondersteuning van vrijwilligersorganisaties bestaat met name uit: Het geven van informatie en advies over diverse vrijwilligerszaken waaronder de vrijwilligersverzekering en fondsenwerving; Ondersteuning bij de vacaturebank op veensvrijwilligers.nl; Het organiseren van netwerkbijeenkomsten met voor het veld relevante thema s en de mogelijkheid om gebruik te maken van het Veens matchingssysteem. Onder de ondersteuning van mantelzorgers valt onder andere: De uitvoering van de mantelzorgwaardering; Het aanbieden van respijtzorg aan mantelzorgers; Het aanbieden van lotgenotencontact; Goede informatievoorziening via de mantelzorgnieuwsbrief en de mogelijkheid om laagdrempelig hulp te vragen. Daarnaast verzorgt de Veens-centrale de seniorenvoorlichting en is er een maatjesproject en een project vriendenkringen. Hulpvragen die opgelost kunnen worden met vrijwilligershulp worden opgenomen in het matchingsysteem. Hierbij worden hulpvragen en de vrijwillige hulpbieders aan elkaar gekoppeld. Binnen de Veens-centrale werken we intensief samen met vrijwilligers. Naast dat wij hen de mogelijkheid willen bieden zichzelf te ontwikkelen, zijn zij voor ons van onmisbare waarde om ons werk uit te kunnen voeren en onze doelen te kunnen behalen. Een kanttekening bij dit jaarplan is dan ook dat wij met onvoldoende vrijwilligers niet in staat zullen zijn het gehele plan als gewenst uit te kunnen voeren. Verder werken wij vanuit de Veens-centrale natuurlijk intensief samen met onze Veens collega s die werkzaam zijn in de wijken en zoeken wij ook de samenwerking met diverse netwerkpartners als bijv. gemeente en/of zorgaanbieders. Indien nodig ondersteunen en adviseren wij bijvoorbeeld de gemeente bij het maken van nieuw beleid op de thema s die ons aangaan. Wilt u meer weten over wat de Veens-centrale doet? In dit jaarplan wordt het bovenstaande verder toegelicht aan de hand van doelen die wij voor het jaar 2016 gesteld hebben. U kunt tevens onze website bekijken voor meer informatie:

3 Veenscentrale overstijgend: Ondersteuning organisaties. Informatie en advies aan organisaties over velerlei vrijwilligerszaken. Diverse vrijwilligersorganisaties. Op aanvraag en signalen. Vervolg netwerkbijeenkomst. Beheer vrijwilligersverzekering. Eenzame burgers met elkaar in verbinding brengen. Informatie en advies aan vrijwilligers(organisaties). Administratieve afwikkeling schadeclaims. Gevoelens van eenzaamheid verminderen. Gemeente Veens-centrale/Linda Kok Veens-centrale/Didi van den Bos en Anton Janssen. Folder vrijwilligersverzekering en informatie op website Op aanvraag en signalen Begeleiden en uitbreiden van twee bestaande vriendenkringen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Opzetten van nieuwe vriendenkringen bij voldoende aangemelde deelnemers en verbreden voor diverse doelgroepen. Werven deelnemers vriendenkringen. Hiervoor o.a. reclame maken bij organisaties. Nieuwe vrijwilligers werven die vriendenkringen kunnen en willen ondersteunen. Organiseren netwerkbijeenkomst. Versterken van en samenwerken met diverse organisaties door middel van informeren en geven van advies. Veens-centrale/John Hegenbart. Op verzoek presentaties verzorgen over eenzaamheid en risico s als ook hoe we dit op het spoor kunnen komen. Organiseren van een netwerkbijeenkomst. Datum nog nader te bepalen.

4 Vrijwilligersfeest. Waardering vrijwilligers in Veenendaal. Vrijwilligerswerk wordt gepromoot. Vraag naar vrijwilligers wordt ingevuld. Vrijwilligers vinden prettig vrijwilligerswerk. Burgers doen werkervaring op. Kwartier maken binnen (vrijwilligers)organisaties. Samenwerking met diverse organisaties versterken. (Vrijwilligers)organisaties zijn bereidt kwetsbare vrijwilligers vrijwilligerswerk aan te bieden. Veens-centrale/Linda. Veens-centrale, Bureau Herstel van Kwintes, ervaringswerkers vanuit Victas en de gehandicaptenzorg. Vrijwilligersprijs uitreiken. Activiteit organiseren voor vrijwilligers in Veenendaal. Via: Vacaturebank Persoonlijke gesprekken. Verspreiding foldermateriaal. Vacature van de week op de social media. Interviews in de krant. Promotie NLdoet. Trainingen en workshops geven (12 in 2016) aan (vrijwilligers)organisaties en/of vrijwilligers. Bijv.: Ondersteunen van vrijwilligers met een kwetsbaarheid. Grenzen aangeven. Gespreksvaardigheden. November/december 2016.

5 VVC (Schakelpunt voor vraag en aanbod van scholing voor vrijwilligers en mantelzorgers): Als mantelzorger of vrijwilliger kunt u bij het Veens Vrijwilligers College terecht voor gratis scholing. In de vorm van workshops, lezingen, e-learnings en instructiefilmpjes ontwikkelt u uw praktische en sociale vaardigheden. Samen met andere vrijwilligers en mantelzorgers gaat u aan de slag en leert u van elkaar. Vrijwilligers en mantelzorgers kennis Vrijwilligers en mantelzorgers beter VVC en/of VVC in Ongeveer 1 workshop per maand en vaardigheden bieden. toerusten op hun taken. samenwerking met organisaties. en minimaal 10 workshops per jaar aanbieden. E-learning en YouTube. Organisaties of individuen gelegenheid bieden hun kennis en vaardigen te delen met als tegenprestatie naamsbekendheid Vrijwillige docenten werven om workshops mogelijk te maken en de kosten minimaal te houden. Vrijwilligers van organisaties ondersteunen door het aanbieden van scholing. Samenwerking. Organisaties VVC. Contact leggen met organisaties. Naamsbekendheid via: Facebook, twitter, nieuwsflits enz. Naamsbekendheid VVC. Samenwerking organisaties. Werven en ondersteunen vrijwilligers (ambassadeurs enz.) Ondersteuning vrijwilligersorganisaties. VVC op de kaart zetten in Veenendaal. Naamsbekendheid VVC. Werving docenten en vrijwilligers. VVC sterker maken door samen op te trekken(voordeel: tijdbesparing/locatiegebruik enz.). Naamsbekendheid en versterken VVC. Informeren en adviseren organisaties over velerlei vrijwilligerszaken. Samenwerking met het Veenscentrale/VVC. VVC (coördinator/ambassadeur). Stuurgroep (achterban. Nieuwsflits onder de aandacht brengen buiten Veensvrijwilligers. Actieve benadering door VVC. Openstaan voor aanbod/vragen van organisaties. Coördinator VVC Stuurgroep en Overige netwerken. Stuurgroep motiveren. VVC front en backoffice. Via Veensvrijwilligersvacature, website Veens, lokale kranten, social media en netwerken. VVC/Linda kok. Op aanvraag en signalen.

6 Seniorenvoorlichting aan Huis en Woonbewust: Alle 75-plussers in Veenendaal worden bezocht door een vrijwillige seniorenvoorlichter van Veens. Het bezoek van een voorlichter duurt ongeveer 1,5 uur (afhankelijk van de vragen en wensen). Tijdens het bezoek kunt u aan de hand van een vragenlijst met de voorlichter bespreken welke knelpunten of vragen u heeft over verschillende thema s. Met de campagne Woon Bewust van de gemeente Veenendaal schenken de seniorenvoorlichters extra aandacht aan het preventief nadenken over uw woonsituatie, nu en in de toekomst, zodat u bewust bent van de mogelijkheden om langer thuis te kunnen wonen. Seniorenbezoeken. Eenzaamheid signaleren. Ouderen informeren en adviseren. Bij signalen/hulpvragen doorverwijzen naar Veens (wijkcoaches). vrijwilligers en Coördinator SVH. Huisbezoeken afleggen door vrijwilligers. Scholing vrijwilligers. Doorverwijzing middels rapportage door vrijwilligers via de coördinator. Werven vrijwilligers. Ondersteunen vrijwilligers: -coachen -inwerken -bijscholen -informeren ontwikkelingen -maandelijks. Team versterken(ook een hoofddoel). Bekendheid Veens via deze vrijwilligers bij ouderen. Coördinator SVH. Coördinator SVH. Veensvrijwilligersvacature. Website Veens. Nieuwsbrief Veens. Lokale kranten. Social media. Overige netwerken. Maandelijks overleg. Scholing VVC. Gastsprekers. Scholing WB door gemeente. Samenwerking gemeente Veenendaal. Aanlevering adressen. Mailing adressen. Scholing afstemmen. Woonbewust. Coördinator SVH Gemeente Veenendaal. Maandelijks afstemmen mailing. Evaluatiemomenten WB. Aanpassen folder. Betere PR. Coördinator SVH. Januari 2016.

7 Matchingteam: Veens werkt met vrijwilligers die ondersteuning bieden aan mensen of aan organisaties die dat nodig hebben. Door via de website veensvrijwilligers.nl ondersteuning aan te vragen of een vacature te plaatsen wordt een vrijwilliger gezocht die u of uw organisatie kan helpen. Zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Intake hulpvragen. Controleren of hulpvraag passend Telefonisch contact met en noodzakelijk is. hulpvrager of contactpersoon. Vrijwilligers, indien beschikbaar, anders zijn de eerste vier doelen de core business voor de vaste medewerkers. Binnen enkele dagen nadat de hulpvraag is ingevuld via veensvrijwilligers.nl Matching hulpvragen. Feedback hulpvragen. Zoeken van juiste vrijwilliger bij een openstaande hulp vraag. Zorgdragen en controleren van de geboden hulp, zowel voor hulpvragers als hulpbieders. Zie hierboven. Zie hierboven. Via matchingssysteem en persoonlijke benadering van ingeschreven vrijwilligers. Streven is binnen twee weken nadat de hulpvraag is aangenomen, anders volgt overleg met de hulpvrager. Via automatisch verstuurde mail. Enkele weken na de matching. Nieuwe vrijwilligers inzetten op een voor hen passende plek. Intake en registratie nieuwe hulpbieders voor hulpvragen. Vaste medewerker. Telefonisch contact. Particuliere hulpvragen zichtbaar maken op de site. Groter platform creëren van hulpbieders- inzichtelijk maken openstaande hulpvragen. Team Veens- vrijwilligers. Particuliere hulpvragen op de site. Pr hiervoor. 1e maand e half jaar.

8 Doel Subdoel Wie Hoe Wanneer Continuering en duidelijkheid van werkwijze. Doorontwikkeling en beleid van aanname hulpvragen en verwerking. Vindbaarheid voor mensen die hulp zoeken vergroten. Het verder uitbouwen van een centraal punt voor hulpzoekers, hulpverleners en vrijwilligersorganisaties. Wederkerigheid versterken. Sterk team realiseren. Eenduidige werkwijze. Team Veens vrijwilligers. Beschrijving van werkwijze van vraag tot hulp up to date houden. Duidelijkheid voor alle partijen/binnen mogelijkheden meegaan in ontwikkeling. Bereiken van mensen die geen helper hebben. Team Veens- vrijwilligers. Team Veens- vrijwilligers. 1 e kwartaal globaal. 2 e kwartaal definitief. Kritisch blijven kijken naar wat mogelijk is en goed werkt/ Doorontwikkeling bespreken met wijkcoaches en voordeurvrijwilligers. Pr. krant, facebook, contacten leggen en onderhouden met organisaties die te maken hebben met de doelgroep. Duidelijkheid voor alle partijen. Team Veens- vrijwilligers. Diverse andere belanghebbenden betrekken. In gesprek met mensen die hulp vragen, kijken wat zij kunnen betekenen voor anderen. Werving van vrijwilligers die met de database werken. Team Veens- vrijwilligers. Vaste medewerker. Uitdenken hoe hulpvragers, die mogelijkheden hebben, inzetbaar zijn in wat zij kunnen. Intake, inwerken en begeleiden. Inzet van kwetsbare vrijwilligers. Organisaties de mogelijkheid bieden om passende vrijwilligers te vinden. Goede vindbaarheid van vrijwilligerswerk. Begeleiden van aangemelde vrijwilligers met een rugzakje naar passend vrijwilligerswerk. Medewerker van Veenscentrale. Persoonlijke begeleiding. Alle vacatures online. Vaste vacature vrijwilliger. Binnenkomende vacatures nakijken, bijwerken en plaatsen. Actueel houden van vacaturebank. Vaste vacature vrijwilliger. Verbetering van tekst en zoek mogelijkheid, contact onderhouden met de organisaties, verwijderen van verlopen vacatures.

9 Doel Subdoel Wie Hoe Wanneer Vrijwillige jobcoaches werven, scholen en begeleiden zodat zij kwetsbare vrijwilligers kunnen ondersteunen op de werkvloer. Er zijn minimaal 5 vrijwillige jobcoaches actief. 30 kwetsbare vrijwilligers zijn door Kwetsbare vrijwilligers kunnen hun vrijwillige jobcoach aan werkervaring opdoen en vrijwilligerswerk geholpen en weten zelfvertrouwen vergroten door een deze plek ook te behouden. goede ervaring op werkgebied. Project Helpende handen. Thuiszorgorganisaties zetten (praktische of sociale) hulpvragen die zij bij hun cliënten zonder netwerk en financiële middelen signaleren en die door vrijwilligers opgepakt zouden kunnen worden door naar de Maatjes met een kwetsbaarheid helpen elkaar. Thuiszorgorganisaties zien de mogelijkheden van het inzetten van vrijwilligers. Burgers ontvangen helpende handen bij hun hulpvraag. Mensen die behoefte hebben aan een maatje worden aan elkaar gekoppeld en hebben het leuk samen en helpen elkaar. Veens-centrale/Anton Janssen. Werving: Koppeling van vrijwillige jobcoaches aan vrijwilligers via Korte lijnen met diverse voordeuren, zorgorganisaties en vrijwilligersorganisaties. Scholen en begeleiden: Scholingsbijeenkomst in samenwerking met Bureau Herstel. Vrijwillige jobcoaches krijgen individuele coaching aangeboden. Vrijwillige, jobcoaches, wijkcoaches en individuele begeleiders zorgaanbieders. Veens-centrale in samenwerking met Vitras en Opella. Bureau Herstel en project cliënt kracht van Kwintes met Anton Janssen van Korte lijnen met de diverse Veens voordeuren en zorgorganisaties om plekken te vinden. En de juiste begeleiding door vrijwillige jobcoaches om plek te kunnen behouden. Vitras en Opella signaleren de hulpvragen en hier wordt een vrijwilliger aan gekoppeld door het matchingsteam. Via machtingsteam aan elkaar koppelen.

10 Mantelzorg: Speciaal voor mantelzorgers en vrijwilligers heeft Veens de De Veens-centrale bestaat uit een team van professionals en vrijwilligers die mantelzorgers ondersteunen. Samen met u bekijken zij wat de beste oplossing is voor uw situatie. Veens kan u op veel gebieden adviseren. Het belangrijkste is dat u weer zelfstandig verder kunt. Versterken positie mantelzorgers. Informeren en waarderen. Mantelzorg coördinator met Nieuwsbrief Mantelzorg (3 April, september, diverse collega s en vrijwilligers. keer). december. Bereikbaar zijn voor iedere mantelzorger én betrokkenen in de periferie van de mantelzorger. Informeren mantelzorgers en creëren lotgenotencontact. Creëren lotgenotencontact. Mantelzorgers zijn zo volledig mogelijk geïnformeerd en worden zich bewust van hun rol als mantelzorger. Mantelzorgers houden de zorg langer vol. Mantelzorgers worden ondersteund. Informeren en herkenning en steun vinden bij elkaar. Herkenning en steun vinden bij elkaar. Mantelzorgers kunnen met al hun vragen bij Veens terecht en worden op passende manier ondersteund en gevonden door Veens-centrale of wijkcoach. Mantelzorgers hebben wat tijd voor zichzelf doordat vrijwilligers fungeren als oppas voor degene voor wie de mantelzorger zorgt. Mantelzorgers houden de zorg langer vol. Mz-ers vinden en versterken elkaar. Mantelzorg coördinator met diverse collega s en vrijwilligers. Mantelzorg coördinator met diverse collega s en vrijwilligers. Mantelzorg coördinator met stagiair en twee vrijwilligers zetten een kennisbank op waar mantelzorgers en wijkcoaches met hun vragen terecht kunnen. Mantelzorg coördinator met stagiair en twee vrijwilligers maken een plan om dit te kunnen realiseren. Machingsteam koppelt hulp en aanbod. Vrijwilligers bieden ondersteuning aan mantelzorgers. Vrijwilligers Veens-centrale, coördinator, wijkcoaches, coördinator mantelzorg. Themabijeenkomsten. Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgcafé Diverse Lotgenotencontactgroepen Opzetten Kennisbank (vraagbaak). Prof in de wijk. Mei en september. November. Tien keer per jaar. Diverse data. Er is een plan t.b.v. respijtzorg. Er zal een oppasservice opgezet worden, bestaande uit vrijwilligers met specifieke vaardigheden, die aanwezig kunnen zijn bij de zorgvrager zodat de mantelzorger zelf even weg kan. Persoonlijke gesprekken. Verwijzing naar lotgenotengroepen, wijkcoaches, Veens-cursussen.

11 Centrale Voordeur: Hoewel de Centrale voordeur niet in z n geheel onder de Veens-centrale valt, willen we de centrale voordeur toch in ons plan benoemen. De centrale voordeur is immers een van de belangrijkste toegangspoorten van Veens. De centrale voordeur is een inlooppunt voor bewoners waar zij terecht kunnen met hun vragen, problemen en/of ideeën. Een vrijwilliger of wijkcoach denkt met de bewoners mee. De Veens-centrale heeft een belangrijke rol in het werven, scholen en coachen van de voordeurvrijwilligers, het bekend maken van de voordeur en het ondersteunen van de voordeurbezoekers. De Veens-centrale doet dit in samenwerking met de wijkcoaches van Veens. Vinden en gevonden worden. Hulpvragers, vrijwilligers, organisaties en (gemeentelijke) instanties vinden Veens via de Vrijwilligers Veens-centrale, coördinator, wijkcoaches. Trouwe aanwezigheid. Voldoende kennis. Heldere communicatie. Goede samenwerking. Vrijwilligers voordeur worden geworven, geschoold en gecoacht. Hulpvragers ontvangen een luisterend oor, worden in hun kracht gezet en worden geholpen en indien nodig doorverwezen. Hulpvragers worden op een Coördinator deskundige manier geholpen door Wijkcoaches. Team VC. de vrijwilligers. Vrijwilligers doen werkervaring en zelfvertrouwen op wat hen kan helpen bij het vinden van een betaalde baan. Hulpvrager voelt zich gehoord, begrepen en goed geholpen. Vrijwilligers Veens-centrale, coördinator, wijkcoaches. Werving via vacaturebank. Scholing via cursus Het Gesprek, via VVC, via gemeente. Coaching door Coördinator Via persoonlijke gesprekken, telefonisch contact, en invoeren hulpvragen in matchsysteem.

Speerpunten Veenscentrale in 2015 :

Speerpunten Veenscentrale in 2015 : Speerpunten centrale in 2015 : Ondersteuning mantelzorgers via ontmoeting, informatie en advies Opstart en uitvoering mantelzorgwaardering: groepsgerichte bijeenkomsten en Twinkelingen. Vrijwilligers College:

Nadere informatie

Mantelzorg. Waardering. Ondersteuning. Versterking. Informeren. Samenwerking bedrijfsleven. Netwerkfunctie met organisaties

Mantelzorg. Waardering. Ondersteuning. Versterking. Informeren. Samenwerking bedrijfsleven. Netwerkfunctie met organisaties Inleiding De Veens Centrale werkt Veenendaal-breed, en is een combinatie van beroepskrachten en. De Veens Centrale richt zich op de 5 speerpunten: Jongeren, Mantelzorg,, Wijk en Participatie, en Collectief.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Prestatieplan 2014 Stichting Welzijn Ouderen

Prestatieplan 2014 Stichting Welzijn Ouderen Prestatieplan 2014 Stichting Welzijn Ouderen Kernfuncties (wat willen we) Producten (wat gaan we doen) Resultaatindicatoren Uren/ Kosten 1. Preventie en signalering 1.1 Algemene informatievoorziening Ten

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Enquête Werken met vrijwilligers in Veenendaal. Samenvatting van de uitslagen

Enquête Werken met vrijwilligers in Veenendaal. Samenvatting van de uitslagen Enquête Werken met vrijwilligers in Veenendaal Samenvatting van de uitslagen 1 Dit is een samenvatting van de uitslag van de enquête die we verspreid hebben onder organisaties en vrijwilligers in Veenendaal.

Nadere informatie

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Wijkplan Veenendaal-West Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Februari 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Analyse wijksterren 3 SPEERPUNTEN 4 Jeugd 4 Wijkteam 5 Vrijwilligers 5 AANDACHTSPUNTEN

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Thema/Bron/Beleid Ondersteuning vrijwilligers/ mantelzorgers, WMO prestatieveld 4 Begroting 2015 Bedrag Notitie Mantelzorg Notitie Vrijwilligers AWBZ Pakketmaatregel

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Eenzaamheid is de situatie waarin sprake is van een pijnlijk gemis aan contacten of gebrek aan kwaliteit van contacten.

Eenzaamheid is de situatie waarin sprake is van een pijnlijk gemis aan contacten of gebrek aan kwaliteit van contacten. Activiteiten Coalitie Erbij 2018 Inhoud Algemeen... 3 Coalitie Erbij in 2018... 3 Visie... 3 Missie... 3 en... 3 Kernactiviteiten van Coalitie Erbij in 2018... 4 Kernactiviteit 1: Versterken lokale aanpak...

Nadere informatie

Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse

Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse Kernfuncties (wat willen we) Producten (wat gaan we doen) Resultaatindicatoren Uren/ Kosten 1. Preventie en signalering 1.1 Algemene informatievoorziening Ten behoeve van

Nadere informatie

Mantelzorgconsulenten : Ardie Broekman, coördinator/miriam Uitterhoeve, projectmedewerker

Mantelzorgconsulenten : Ardie Broekman, coördinator/miriam Uitterhoeve, projectmedewerker Heerhugowaard, oktober 2012 Opdrachtgever Uitvoering : Gemeente Heerhugowaard : WonenPlus Noord-Holland Mantelzorgconsulenten : Ardie Broekman, coördinator/miriam Uitterhoeve, projectmedewerker 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude Jaarverslag 2012 Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k in de gemeenten Scherpenzeel en Renswoude Inleiding De gemeente Renswoude en Scherpenzeel vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk

Nadere informatie

=PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ

=PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ http://www.youtube.com/watch?v=6imhyppcmdo&list =PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ UITKOMST ENQUETE Najaar 2013: circa 140 vrijwilligersorganisaties aangeschreven Respons: 46% (65 vragenlijsten) Bij welke

Nadere informatie

Indebuurt033 SAMEN WERKEN AAN EEN LEEFBARE BUURT. EEN PLEK WAAR IEDEREEN MEETELT EN MEEDOET. MET RUIMTE VOOR EIGEN INITIATIEF EN

Indebuurt033 SAMEN WERKEN AAN EEN LEEFBARE BUURT. EEN PLEK WAAR IEDEREEN MEETELT EN MEEDOET. MET RUIMTE VOOR EIGEN INITIATIEF EN Indebuurt033 SAMEN WERKEN AAN EEN LEEFBARE BUURT. EEN PLEK WAAR IEDEREEN MEETELT EN MEEDOET. MET RUIMTE VOOR EIGEN INITIATIEF EN ONDERSTEUNING VOOR WIE DAT NODIG HEEFT. OPGROEIEN EN OPVOEDEN Speelt er

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. Onderdeel. Maatschappelijke Stage

Plan van Aanpak. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. Onderdeel. Maatschappelijke Stage Plan van Aanpak Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo Onderdeel Maatschappelijke Stage 2012 Concept 0.2 Inhoud Deel I Kaders 1. Inleiding 2. Doelgroep 3. Doelstelling 4. Kerntaken 4.1 Makelen en verbinden

Nadere informatie

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking)

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestaties : 2014 Naam organisatie : Stichting Ravelijn Maatschappelijk doel (betreft outcomedoelstellingen, waar nodig de outcomedoelstellingen

Nadere informatie

MEE Zuid-Holland Noord Praktische Thuishulp In de regio s Delft, Westland, Oostland, Den Haag en randgemeenten Jaarverslag 2010

MEE Zuid-Holland Noord Praktische Thuishulp In de regio s Delft, Westland, Oostland, Den Haag en randgemeenten Jaarverslag 2010 Praktische Thuishulp In de regio s Delft, Westland, Oostland, Den Haag en randgemeenten Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 Praktische Thuishulp 4 Samenwerking en externe contacten 6 PR Activiteiten 8 Praktische

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt 1.1. Doelstelling Het maatschappelijk doel is het stimuleren van actief burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Het middel hiervoor is het vergroten en verbeteren

Nadere informatie

Wijkplan Centrum/ Noord-West. Internet-versie

Wijkplan Centrum/ Noord-West. Internet-versie Wijkplan 2015 Centrum/ Noord-West Internet-versie Inhoudsopgave 1. Visie Pagina 2 2. Wijkanalyse Pagina 3 3. Conclusie Pagina 5 Wijkplan 2015 CNW, maart 2015 Pagina 1 1. Visie De visie van Veens luid:

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2015 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg versie 1: werkdocument Bespreking in de bestuursvergadering d.d. 19 januari 2015 Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn

Nadere informatie

Intensieve Vrijwillige Thuiszorg/Buddyzorg aantal personen

Intensieve Vrijwillige Thuiszorg/Buddyzorg aantal personen 27.677 inwoners Intensieve Vrijwillige Thuiszorg/Buddyzorg aantal personen Individuele ondersteuning 2015 2014 Intake cliënt 46 33 Intake zorgvrijwilliger (incl. VPTZ) 14 19 Matching 47 28 Enkelvoudige

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 pagina 1 van 7 Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 Bent u niet degene die ons bureau kan beoordelen dan vragen wij u om de link naar deze vragenlijst door te sturen naar die betreffende

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

Rapportage Onderzoek Mantelzorg

Rapportage Onderzoek Mantelzorg Rapportage Onderzoek Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, september 2015 Inhoudsopgave pagina Inleiding - 1-1. Voorbereiding - 2-2. Bevindingen - 3-3. Conclusie & aanbevelingen - 5-4. Dankwoord - 6 - Inleiding

Nadere informatie

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Netwerk Informele Zorg en Netwerk Mantelzorg Eindhoven Contact adres secretariaat: Mw. Marijke van der Zanden tel: 040-238 27 97 m.vd.zanden@eindhoven.nl

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2016 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

Beleidsnotitie. Hulpdienst Nijmegen

Beleidsnotitie. Hulpdienst Nijmegen Beleidsnotitie Hulpdienst Nijmegen 2012-2016 2 INLEIDING Stichting Hulpdienst Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie die zinvolle en nuttige ontmoetingen organiseert tussen vrijwilligers, hulpbehoevenden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Wijkplan Zuidwest 2015. Doesjka Reijn Fred Verhoef Yulyana Unal

Wijkplan Zuidwest 2015. Doesjka Reijn Fred Verhoef Yulyana Unal Wijkplan 2015 Doesjka Reijn Fred Verhoef Yulyana Unal Voorwoord: 26 september van het vorig jaar is wijkcentrum Plein Zuid op feestelijke wijze geopend door de wethouder Overduin. Steeds meer (kwetsbare)

Nadere informatie

> Zorgen voor een ander. Ruggesteun en het Steunpunt voor Mantelzorgers

> Zorgen voor een ander. Ruggesteun en het Steunpunt voor Mantelzorgers > Zorgen voor een ander Ruggesteun en het Steunpunt voor Mantelzorgers > Zorgen voor een ander Soms hebben mensen meer nodig dan goede zorg alleen; een extra luisterend oor bijvoorbeeld, of iemand die

Nadere informatie

Protocol omgaan met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor vrijwilligersorganisaties

Protocol omgaan met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor vrijwilligersorganisaties Protocol omgaan met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor vrijwilligersorganisaties 2 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Contactpersoon binnen de vrijwilligersorganisatie 6 3. Protocol Omgaan met

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Voor U ligt het nieuwste beleidsplan van de V&VN afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners. 1. Inleiding Dit beleidsplan is een leidraad voor het bestuur van de V&VN

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016. Beschermende Woonvorm De Reling

Beleidsplan 2015-2016. Beschermende Woonvorm De Reling Beleidsplan 2015-2016 Beschermende Woonvorm De Reling Inhoudsopgave Voorwoord... 4 1. De organisatie... 4 1.1. Missie en Visie... 4 1.2. Raad van Bestuur... 4 1.3. Raad van Toezicht... 5 1.4. Vergadercyclus...

Nadere informatie

Werkvloer Participatie/welzijn voor Zorg

Werkvloer Participatie/welzijn voor Zorg Werkvloer Participatie/welzijn voor Zorg Thema/Bron/Beleid Participatie/ WMO prestatieveld 1 Leefbaarheid en sociale samenhang in dorpen, wijken en buurten bevorderen Prestatieveld 3 Informatie, advies,

Nadere informatie

SAMEN MEER BETEKENEN. Perspectief Zutphen

SAMEN MEER BETEKENEN. Perspectief Zutphen SAMEN MEER BETEKENEN Perspectief Zutphen Perspectief Zutphen 3 oktober 2018 Vrijwilligerscentrale Zutphen onderdeel Perspectief Zutphen. Perspectief Zutphen is een welzijnsorganisatie in Zutphen Vrijwilligerscentrale

Nadere informatie

Reactie op advies Mantelzorgondersteuning en waardering

Reactie op advies Mantelzorgondersteuning en waardering bericht Ontwikkeling Maatschappelijke Ontwikkeling Retouradres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle Participatieraad Zwolle t.a.v. de heer J. van der Heiden Sassenstraat 33 8011 PB..ZWOLLE Stadskantoor Lübeckplein

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede

Jaarverslag 2017 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede Jaarverslag 207 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede Rien Onck Coördinator TA Ede 0-02-208 Inhoudsopgave. Inleiding...2 2. Vrijwilligers...3 3. Deelnemers...4 4. Betrokken verwijzers...5 5. Scholing

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Welkom. Raadsconferentie Gulpen-Wittem 3 oktober 2013. Gertie de Veen en Sonja Vlaming Directeur en mantelzorgconsulent

Welkom. Raadsconferentie Gulpen-Wittem 3 oktober 2013. Gertie de Veen en Sonja Vlaming Directeur en mantelzorgconsulent Welkom Raadsconferentie Gulpen-Wittem 3 oktober 2013 Gertie de Veen en Sonja Vlaming Directeur en mantelzorgconsulent Inhoud presentatie Informatie en kengegevens Steunpunt Mantelzorg De praktijk aan het

Nadere informatie

Zorgen voor een ander

Zorgen voor een ander Zorgen voor een ander Ruggesteun en het Steunpunt voor Mantelzorgers R U GGESTE U N Zorgen voor een ander Steunpunt voor Mantelzorgers Soms hebben mensen meer nodig dan goede zorg alleen; een extra luisterend

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Soms zit je met vragen of problemen in je dagelijks leven waar je niet helemaal

Nadere informatie

Thema Huisbezoek helpt

Thema Huisbezoek helpt Thema Huisbezoek helpt Project Eenzaamheid Barneveld 5 April 2011 Adrie ten Brinke (voorzitter Seniorenraad Barneveld) Els van Beurden (Wmo-adviseur gemeente Barneveld) 1 Inhoud presentatie Aanleiding

Nadere informatie

Cursussen en Themabesprekingen

Cursussen en Themabesprekingen Cursussen en Themabesprekingen voor NPV-Thuishulpafdelingen en voor Kerkelijke Thuishulpprojecten Cursussen en Themabesprekingen Cursussen en Themabesprekingen NPV-Thuishulp De NPV-Thuishulp richt zich

Nadere informatie

Strategisch Plan 2014-2017

Strategisch Plan 2014-2017 Strategisch Plan 2014-2017 Dress for Succes Leiden Inclusief jaarplan 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1 1. Missie, ambitie en waarden 2 2. SWOT 3 3. Strategische koers 4 Inleiding Voor u ligt het strategisch

Nadere informatie

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2016 5 Doelen 2016 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan van Veenendaal Noordoost voor het

Nadere informatie

U bent een gezelligheidsmens en wilt iets betekenen voor andere mensen. U hebt een rijbewijs.

U bent een gezelligheidsmens en wilt iets betekenen voor andere mensen. U hebt een rijbewijs. Als vervoerbegeleider vervoert u wijkbewoners die dit niet zelf (meer) kunnen naar de huisarts, ziekenhuis of supermarkt. Als de bewoner dit wil gaat u mee de spreekkamer in. U brengt de bewoner daarna

Nadere informatie

hulpvragen en herkomst gemeente 2017

hulpvragen en herkomst gemeente 2017 Stichting ZorgSaam Elburg - Jaarverslag 2017 Inleiding In 2017 heeft stichting ZorgSaam Elburg zich verder doorontwikkeld. Ons doel is dat mensen naar tevredenheid worden ondersteund en dat maatjes voldoening

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2011

Nieuwsbrief Maart 2011 Nieuwsbrief Maart 2011 Voor u ligt de nieuwsbrief voor vrijwilligers in Edam-Volendam. U leest hieronder nieuws die voor u en uw organisatie van belang kunnen zijn. Nog 4 dagen tot NL Doet! NLDOET, het

Nadere informatie

Subsidie verantwoording 2018 mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg in de gemeente Nederweert

Subsidie verantwoording 2018 mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg in de gemeente Nederweert Subsidie verantwoording 2018 mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg in de gemeente Nederweert Groene Kruis Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerszorg Kapelaniestraat 3 6031 BV Nederweert Inleiding

Nadere informatie

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE)

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE) Wijkplan Veens Riad Agarroud Willemieke Koudijs Simone de Vreede Monique ter Beeke (MEE) Januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding Wijk West 3 Wijkster 3 Team West 3 Bewonersparticipatie 4 Wijkplatforms 4 Buurtpreventie

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 340.007

Nadere informatie

HULPDIENST NIJMEGEN. Beleidsnotitie

HULPDIENST NIJMEGEN. Beleidsnotitie HULPDIENST NIJMEGEN Beleidsnotitie Positionering van de Hulpdienst De Stichting Hulpdienst Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie die zinvolle en nuttige ontmoetingen organiseert tussen vrijwilligers,

Nadere informatie

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg versie 6: werkdocument vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 14 januari 2014 Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn

Nadere informatie

Onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief. De stand van zaken medio 2015

Onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief. De stand van zaken medio 2015 Onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief De stand van zaken medio 2015 AVI-toolkit 22 April 2015 Inhoudsopgave Onafhankelijke cliëntondersteuning... 3 1. Het belang van onafhankelijke

Nadere informatie

Vragenlijst voor mantelzorgers - <naam organisatie>

Vragenlijst voor mantelzorgers - <naam organisatie> Vragenlijst voor mantelzorgers - Algemene gegevens Deze vragenlijst is anoniem 1. Hoe oud bent u? jaar 2. Wat is uw geslacht? man / vrouw 3. Wat is uw postcode? (het gaat hier om de

Nadere informatie

Vrijwilligers in de zorg voor en ondersteuning van ouderen in de nieuwe Wmo. Mieke Biemond

Vrijwilligers in de zorg voor en ondersteuning van ouderen in de nieuwe Wmo. Mieke Biemond Vrijwilligers in de zorg voor en ondersteuning van ouderen in de nieuwe Wmo Mieke Biemond Inhoud presentatie Kern- en knelpunten van de nieuwe Wmo Vrijwilligers in Nederland Toekomstagenda Informele zorg

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties Servicepunt Vrijwilligers Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn ondersteunt vrijwilligers en

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties Actieradius najaar 2011

Klanttevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties Actieradius najaar 2011 Klanttevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties Actieradius najaar 2011 In het najaar van 2011 heeft Actieradius- vrijwillige inzet Land van Cuijk een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder

Nadere informatie

Hieronder het overzicht met: 1. Opbrengsten congres en workshop? 2. Ondernomen acties? 3. Wat staat er nog open? 1. Belangrijkste opbrengsten Congres

Hieronder het overzicht met: 1. Opbrengsten congres en workshop? 2. Ondernomen acties? 3. Wat staat er nog open? 1. Belangrijkste opbrengsten Congres Hieronder het overzicht met: 1. Opbrengsten congres en workshop? 2. Ondernomen acties? 3. Wat staat er nog open? 1. Belangrijkste opbrengsten Congres Congres Het congres is in 2013 voor de 1e keer in de

Nadere informatie

Stichting Wilskracht Werkt

Stichting Wilskracht Werkt Stichting Wilskracht Werkt 1 VISIE Erbij horen, zich welkom voelen, meedoen en bijdragen aan de samenleving moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Toch dreigt een grote groep mensen de binding met de

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Gemeente: Venray

Jaarplan 2016 Gemeente: Venray Jaarplan 2016 Gemeente: Venray Speerpunten en aandachtspunten Werkzaamheden Tijdsplanning Resultaten/ resultaatindicatoren Informeel Zorgoverleg -Verwijzen naar elkaar ivm inzet voor casus -Begeleiding

Nadere informatie

ZORG VOOR EEN GOEDE MANTEL Beleid Mantelzorg Waardeburgh

ZORG VOOR EEN GOEDE MANTEL Beleid Mantelzorg Waardeburgh ZORG VOOR EEN GOEDE MANTEL Beleid Mantelzorg Waardeburgh Opgesteld door: Bijlage: Albert Tahaparij Eveline Stehouwer Ellen van den Bosch Folder Mantelzorg Vastgesteld MT d.d. 10 september 2013 Opgesteld

Nadere informatie

Leren & werken. Deel met ons je vragen of zorgen!

Leren & werken. Deel met ons je vragen of zorgen! Leren & werken Deel met ons je vragen of zorgen! 1 Stacks bijbanenproject: voor als je iets extra s wilt verdienen Jongeren 13 17 jaar Het bijbanenproject Stacks begeleidt je in het zoeken en houden van

Nadere informatie

jaarverslag: Projectjaar

jaarverslag: Projectjaar Inleiding Het eerste jaar Ons Raadhuis Velp. Met plezier en trots bieden wij u hierbij het jaarverslag van 2016 aan. Ons Raadhuis is na een intensieve periode van voorbereiden geopend in het voorjaar 2016.

Nadere informatie

Bij Jet. Waar ontmoeting werkt.

Bij Jet. Waar ontmoeting werkt. Ondernemings- en beleidsplan Bij Jet. Waar ontmoeting werkt. SEPTEMBER 2017 Dit is het ondernemingsplan van en voor Bij Jet. Bij Jet is een zogeheten maatschappelijke onderneming. Die onderneming richt

Nadere informatie

Stappenplan Taalcoach. Uitgangspunt: Hoe zet je een taalcoachproject op?

Stappenplan Taalcoach. Uitgangspunt: Hoe zet je een taalcoachproject op? Stappenplan Taalcoach Uitgangspunt: Hoe zet je een taalcoachproject op? I nleiding Eind juni is het project Taalcoach van start gegaan. Het doel van het project is het realiseren van een taalkoppel, bestaande

Nadere informatie

Reader Communicatietraining Contactpersonen Vrijwilligers

Reader Communicatietraining Contactpersonen Vrijwilligers Reader Communicatietraining Contactpersonen Vrijwilligers Naam document Reader contactpersonen vrijwilligers Opgesteld door Angela van de Nieuwenhuizen Datum 12 november 2013 Versie 2.0-1 - 1. INLEIDING

Nadere informatie

Jaarverslag Maasdonk 2009

Jaarverslag Maasdonk 2009 Jaarverslag Maasdonk 2009 Steunpunt Vrijwilligerswerk Vivaan Maatschappelijke activering Maasdonk Product Aantal Realisatie per 31.12.2009 Vrijwilligerssteunpunt Maasdonk unieke bezoeker website vrijwillig

Nadere informatie

Communicatietraining Contactpersonen Vrijwilligers

Communicatietraining Contactpersonen Vrijwilligers Communicatietraining Contactpersonen Vrijwilligers 1 Beste cursist, Welkom bij de Vitalis Leer Omgeving. Welkom bij de Communicatie Training voor Contactpersonen van vrijwilligers. Deze reader is ter voorbereiding

Nadere informatie

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Jaarplan Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant 1 Aansluitend op de doelstellingen van het beleidsplan van het netwerk staan de volgende activiteiten

Nadere informatie

FACT onderzoek Amsterdam/Noord- Holland. Mavi Vink Cliëntenbelang Amsterdam Corrie Keller RET

FACT onderzoek Amsterdam/Noord- Holland. Mavi Vink Cliëntenbelang Amsterdam Corrie Keller RET FACT onderzoek Amsterdam/Noord- Holland Mavi Vink Cliëntenbelang Amsterdam Corrie Keller RET Zeven thema s Eigen regie Herstel Netwerken en relaties Crisis Medicatie Ervaringswerkers Specifieke deskundigheid

Nadere informatie

Zorgen voor een ander

Zorgen voor een ander Zorgen voor een ander Steunpunt voor Mantelzorgers en Ruggesteun R U GGESTE U N Zorgen voor een ander Soms hebben mensen meer nodig dan goede zorg alleen; een extra luisterend oor bijvoorbeeld, of iemand

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Stichting Leergeld Hilvarenbeek

Meerjarenbeleidsplan Stichting Leergeld Hilvarenbeek Meerjarenbeleidsplan 2017 2020 Stichting Leergeld Hilvarenbeek Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Wat doet Leergeld?... 3 2.1 Kinderen aan de zijlijn... 3 2.2 Missie... 3 2.3 De werkwijze van Leergeld: de

Nadere informatie

ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven

ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven Naast het blijvend ondersteunen van initiatieven van bewoners, trekken

Nadere informatie

Prestatieplan 2017 STG

Prestatieplan 2017 STG Prestatieplan 2017 STG Midden en Zuid-Kennemerland Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem Telefoon: 023-5516368 Mobiel: 06-22707400 stg@thuiszorg-gehandicapten.nl www.thuiszorg-gehandicapten.nl Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Workshops en trainingen. september 2015 t/m mei 2016

Workshops en trainingen. september 2015 t/m mei 2016 Workshops en trainingen september 2015 t/m mei 2016 3 INHOUD Inleiding... 4 Vrijwilligerscentrale Roermond Informatieavond... 5 Informatieavond: afspraken/regels rondom vrijwilligerswerk als tegenprestatie...

Nadere informatie

HULPDIENST NIJMEGEN. Beleidsnotitie

HULPDIENST NIJMEGEN. Beleidsnotitie HULPDIENST NIJMEGEN Beleidsnotitie 2017-2021 Positionering van de Hulpdienst De Stichting Hulpdienst Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie die zinvolle en nuttige ontmoetingen organiseert tussen vrijwilligers,

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

Productenboek. Maatschappelijk makelaars V.I.P. Katwijk. Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk p.a. Callaoweg 1 2223 AS Katwijk ZH www.vipkatwijk.

Productenboek. Maatschappelijk makelaars V.I.P. Katwijk. Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk p.a. Callaoweg 1 2223 AS Katwijk ZH www.vipkatwijk. Productenboek Maatschappelijk makelaars V.I.P. Katwijk Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk p.a. Callaoweg 1 2223 AS Katwijk ZH www.vipkatwijk.nl december 2010 INHOUDSOPGAVE Inleiding blz. 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Vrijwilligerscollege Roosendaal

Vrijwilligerscollege Roosendaal Vrijwilligerscollege Roosendaal Wie zijn wij? Wat doen wij? Wat kunnen wij voor jou betekenen? Wat is het vrijwilligerscollege? Onze missie en visie Het motto is leren van elkaar. Het vrijwilligerscollege

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal Noordoost

Wijkplan 2015 Veenendaal Noordoost Wijkplan 2015 Veenendaal Noordoost Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan van Veenendaal Noordoost voor het

Nadere informatie

Uren voor 2Match zijn eind maart gestopt

Uren voor 2Match zijn eind maart gestopt Evaluatie Jaarplan team Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo en Warme Bemiddeling 2018 Sociaal werk voor wijk, dorp, stad. SVH Fte 1,22 Warme Bemiddeling Fte 0,5 2Match Fte 0,4 Basisaanbod Cijfers Uren

Nadere informatie

Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018

Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018 Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018 Inleiding Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning waarbij vrijwilligers gezinnen ondersteunen met minimaal één kind

Nadere informatie

Workshop: Familiegericht werken. SOFA-model

Workshop: Familiegericht werken. SOFA-model Workshop: Familiegericht werken SOFA-model In de zorg staat de zorgvrager centraal, maar ook de familie is betrokken partij als iemand wordt opgenomen in het WZC. Om de zorg goed te laten verlopen, is

Nadere informatie

Vrijwillige Thuishulp als onderdeel van het sociale domein

Vrijwillige Thuishulp als onderdeel van het sociale domein Vrijwillige Thuishulp als onderdeel van het sociale domein preventief, signalerend en klant centraal Cintha Tubbing, december 2013 Een korte kennismaking met de organisatie Versa Welzijn de dienst VTH

Nadere informatie

Masterclass Best Practices in Social Media voor communicatiemedewerkers t.b.v. Building Business

Masterclass Best Practices in Social Media voor communicatiemedewerkers t.b.v. Building Business Masterclass Best Practices in Social Media voor communicatiemedewerkers t.b.v. Building Business Juni 2012 Ronald Provoost Inzet soort Social Media Anders 7% 7% 7% 7% 7% 7% 2% 4% 56% 41% 56% 50% 59% 72%

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst communicatie beweging sociaal domein Amersfoort Donderdag 16 oktober 2014

Verslag bijeenkomst communicatie beweging sociaal domein Amersfoort Donderdag 16 oktober 2014 Verslag bijeenkomst communicatie beweging sociaal domein Amersfoort Donderdag 16 oktober 2014 Op donderdag 16 oktober organiseerde de gemeente Amersfoort een netwerkbijeenkomst communicatie over de beweging

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2016 Vaststelling 2016 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 376.930,-

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie