Jaarverslag Maasdonk 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Maasdonk 2009"

Transcriptie

1 Jaarverslag Maasdonk 2009 Steunpunt Vrijwilligerswerk Vivaan

2

3 Maatschappelijke activering Maasdonk Product Aantal Realisatie per Vrijwilligerssteunpunt Maasdonk unieke bezoeker website vrijwillig Maasdonk/ homepage ondersteuning vrijwilligers en organisaties Onderzoek onder 116 organisaties vrijwilligersavond 5 cursussen promotie: post, media, mondeling en digitaal nieuwsberichten uit Maasdonk op website 10 X nieuwsbrief naar organisaties reacties 51 vrijwilligers 17 vrijwilligers ± 25 momenten vrijwilligers/organisaties Toelichting website De website Portaal Maasland.nl met de drie daaraan verbonden eigen websites voor de steunpunten Maasdonk, Bernheze en Oss wordt goed bezocht. Over 2009 bedroeg het aantal unieke bezoekers volgens de statistieken Ter vergelijking: over 2008 was dit aantal met als kanttekening dat dit aantal waarschijnlijk iets hoger ligt doordat in de maand juni gegevens niet zichtbaar waren. De unieke bezoekers in 2009 brengen in totaal bezoeken aan de website van gemiddeld 7 minuten. vrijwillig Maasdonk Biedt de mogelijkheid aan organisaties/ verenigingen een eigen homepage op te stellen en bij te houden. Van de 11 organisaties die hier gebruik van maken hebben vijf organisaties de website bijgehouden. Twee organisaties hebben een doorlink naar een eigen website. Bij de overige vier organisaties staat verouderde informatie. In vergelijking met 2008 zijn er geen organisaties bij gekomen. Ondersteunen van vrijwilliger en)organisaties. Een zorgcentrum en een volleybalvereniging zijn op afspraak ondersteund bij de opzet van een vrijwilligersbeleid. Verschillende vrijwilligers uit organisaties hebben contact opgenomen met vragen over ledenwerving, maatschappelijke stagiaires en cursussen. Nieuwe vrijwilligers zijn telefonisch geholpen bij het vinden van vrijwilligerswerk. Daarnaast zijn verschillende organisaties ondersteund door oproepjes en nieuwsberichten te plaatsen op de website van het steunpunt. Onderzoek Begin 2009 is een enquête gehouden onder 116 organisaties en verenigingen. Hiervoor is een vragenlijst opgesteld die in gaat op vijf onderdelen: informatievoorziening, ondersteuning, promotie en belangenbehartiging, cursussen en de toekomst. Er zijn 32 reacties met suggesties teruggekomen. Voor meer informatie en conclusies verwijzen we u naar het onderzoeksrapport van februari 2009.

4 Vrijwilligersavond In samenwerking met de gemeente is op 7 april een vrijwilligersavond georganiseerd waar 51 vrijwilligers aanwezig waren. Tijdens deze avond zijn de resultaten van het onderzoek gepresenteerd waarna vrijwilligers in vier subgroepen uit één zijn gegaan. Elke subgroep heeft naar aanleiding van een thema drie speerpunten opgesteld. Deze thema s kwamen uit het onderzoek naar voren. Het betreft de thema s: deskundigheidsbevordering, waardering, promotie en informatie. Voor de tweede helft van 2009 en de subsidie aanvraag van 2010 bepalen deze speerpunten de acties vanuit het Steunpunt. Daarnaast heeft de gemeente een collectieve vrijwilligersverzekering aangeboden en is de avond feestelijk afgesloten. Cursussen In 2009 zijn vijf cursussen georganiseerd voor en vanuit de gemeente Maasdonk, Bernheze en Oss. De cursus onderhandelen in Nuland bestond uit twee avonden. Hieraan hebben uit Maasdonk negen vrijwilligers deel genomen. De cursus penningmeester (bestaande uit drie cursusavonden) is tweemaal gegeven in Heesch en in Oss. In totaal hebben drie vrijwilligers uit Maasdonk deel genomen. De twee cursusavonden: Omgaan met autisme en PR en Communicatie, gegeven in Oss, is bezocht door vijf vrijwilligers uit Maasdonk. (Voor de cursus Bestuursvaardigheden die vanuit de gemeente Bernheze gegeven wordt hebben zich 13 vrijwilligers uit Maasdonk aangemeld. Door het uitvallen van de docent is deze cursus naar de eerste maanden van 2010 doorgeschoven.) Promotiewerkzaamheden Post: - Onder de aandacht brengen van het onderzoek. - Geplastificeerde A4 met informatie over het Steunpunt gestuurd naar organisaties/ verenigingen. - Speciale nieuwsbrief op papier gestuurd naar organisaties/ verenigingen. Media: - Persberichten in de media met informatie over de vijf cursussen, elk afzonderlijk. - Persberichten waarin het onderzoek onder de aandacht is gebracht. - Steunpunt is vernoemd bij de berichtgeving over de vrijwilligersavond. Mondeling: - Het steunpunt heeft twee maal voor een groep vrijwilligers centraal informatie kunnen geven. Digitaal: - Op de website portaalmaasland.nl zijn onder het Steunpunt Maasdonk 55 nieuwsberichten van vrijwilligers of organisaties uit Maasdonk geplaatst. - Er zijn in 2009 in totaal 10 nieuwsbrieven verzonden. De nieuwsbrief wordt ontvangen door 138 vrijwilligers/ organisaties binnen Bernheze, Maasdonk als Oss. Van die 138 organisaties hebben zich in nieuwe vrijwilligers/ organisaties aangemeld. Subsidie aanvraag: In april 2009 is voor de eerste maal een subsidieaanvraag gedaan voor 2010.

5 Jaarverslag Maasdonk 2009 Steunpunt Vrijwilligerswerk Vivaan

6

7 Maatschappelijke activering Maasdonk Product Aantal Realisatie per Vrijwilligerssteunpunt Maasdonk unieke bezoeker website vrijwillig Maasdonk/ homepage ondersteuning vrijwilligers en organisaties Onderzoek onder 116 organisaties vrijwilligersavond 5 cursussen promotie: post, media, mondeling en digitaal nieuwsberichten uit Maasdonk op website 10 X nieuwsbrief naar organisaties reacties 51 vrijwilligers 17 vrijwilligers ± 25 momenten vrijwilligers/organisaties Toelichting website De website Portaal Maasland.nl met de drie daaraan verbonden eigen websites voor de steunpunten Maasdonk, Bernheze en Oss wordt goed bezocht. Over 2009 bedroeg het aantal unieke bezoekers volgens de statistieken Ter vergelijking: over 2008 was dit aantal met als kanttekening dat dit aantal waarschijnlijk iets hoger ligt doordat in de maand juni gegevens niet zichtbaar waren. De unieke bezoekers in 2009 brengen in totaal bezoeken aan de website van gemiddeld 7 minuten. vrijwillig Maasdonk Biedt de mogelijkheid aan organisaties/ verenigingen een eigen homepage op te stellen en bij te houden. Van de 11 organisaties die hier gebruik van maken hebben vijf organisaties de website bijgehouden. Twee organisaties hebben een doorlink naar een eigen website. Bij de overige vier organisaties staat verouderde informatie. In vergelijking met 2008 zijn er geen organisaties bij gekomen. Ondersteunen van vrijwilliger en)organisaties. Een zorgcentrum en een volleybalvereniging zijn op afspraak ondersteund bij de opzet van een vrijwilligersbeleid. Verschillende vrijwilligers uit organisaties hebben contact opgenomen met vragen over ledenwerving, maatschappelijke stagiaires en cursussen. Nieuwe vrijwilligers zijn telefonisch geholpen bij het vinden van vrijwilligerswerk. Daarnaast zijn verschillende organisaties ondersteund door oproepjes en nieuwsberichten te plaatsen op de website van het steunpunt. Onderzoek Begin 2009 is een enquête gehouden onder 116 organisaties en verenigingen. Hiervoor is een vragenlijst opgesteld die in gaat op vijf onderdelen: informatievoorziening, ondersteuning, promotie en belangenbehartiging, cursussen en de toekomst. Er zijn 32 reacties met suggesties teruggekomen. Voor meer informatie en conclusies verwijzen we u naar het onderzoeksrapport van februari 2009.

8 Vrijwilligersavond In samenwerking met de gemeente is op 7 april een vrijwilligersavond georganiseerd waar 51 vrijwilligers aanwezig waren. Tijdens deze avond zijn de resultaten van het onderzoek gepresenteerd waarna vrijwilligers in vier subgroepen uit één zijn gegaan. Elke subgroep heeft naar aanleiding van een thema drie speerpunten opgesteld. Deze thema s kwamen uit het onderzoek naar voren. Het betreft de thema s: deskundigheidsbevordering, waardering, promotie en informatie. Voor de tweede helft van 2009 en de subsidie aanvraag van 2010 bepalen deze speerpunten de acties vanuit het Steunpunt. Daarnaast heeft de gemeente een collectieve vrijwilligersverzekering aangeboden en is de avond feestelijk afgesloten. Cursussen In 2009 zijn vijf cursussen georganiseerd voor en vanuit de gemeente Maasdonk, Bernheze en Oss. De cursus onderhandelen in Nuland bestond uit twee avonden. Hieraan hebben uit Maasdonk negen vrijwilligers deel genomen. De cursus penningmeester (bestaande uit drie cursusavonden) is tweemaal gegeven in Heesch en in Oss. In totaal hebben drie vrijwilligers uit Maasdonk deel genomen. De twee cursusavonden: Omgaan met autisme en PR en Communicatie, gegeven in Oss, is bezocht door vijf vrijwilligers uit Maasdonk. (Voor de cursus Bestuursvaardigheden die vanuit de gemeente Bernheze gegeven wordt hebben zich 13 vrijwilligers uit Maasdonk aangemeld. Door het uitvallen van de docent is deze cursus naar de eerste maanden van 2010 doorgeschoven.) Promotiewerkzaamheden Post: - Onder de aandacht brengen van het onderzoek. - Geplastificeerde A4 met informatie over het Steunpunt gestuurd naar organisaties/ verenigingen. - Speciale nieuwsbrief op papier gestuurd naar organisaties/ verenigingen. Media: - Persberichten in de media met informatie over de vijf cursussen, elk afzonderlijk. - Persberichten waarin het onderzoek onder de aandacht is gebracht. - Steunpunt is vernoemd bij de berichtgeving over de vrijwilligersavond. Mondeling: - Het steunpunt heeft twee maal voor een groep vrijwilligers centraal informatie kunnen geven. Digitaal: - Op de website portaalmaasland.nl zijn onder het Steunpunt Maasdonk 55 nieuwsberichten van vrijwilligers of organisaties uit Maasdonk geplaatst. - Er zijn in 2009 in totaal 10 nieuwsbrieven verzonden. De nieuwsbrief wordt ontvangen door 138 vrijwilligers/ organisaties binnen Bernheze, Maasdonk als Oss. Van die 138 organisaties hebben zich in nieuwe vrijwilligers/ organisaties aangemeld. Subsidie aanvraag: In april 2009 is voor de eerste maal een subsidieaanvraag gedaan voor 2010.

9 Jaarverslag Maasdonk 2009 Steunpunt Vrijwilligerswerk Vivaan

10

11 Maatschappelijke activering Maasdonk Product Aantal Realisatie per Vrijwilligerssteunpunt Maasdonk unieke bezoeker website vrijwillig Maasdonk/ homepage ondersteuning vrijwilligers en organisaties Onderzoek onder 116 organisaties vrijwilligersavond 5 cursussen promotie: post, media, mondeling en digitaal nieuwsberichten uit Maasdonk op website 10 X nieuwsbrief naar organisaties reacties 51 vrijwilligers 17 vrijwilligers ± 25 momenten vrijwilligers/organisaties Toelichting website De website Portaal Maasland.nl met de drie daaraan verbonden eigen websites voor de steunpunten Maasdonk, Bernheze en Oss wordt goed bezocht. Over 2009 bedroeg het aantal unieke bezoekers volgens de statistieken Ter vergelijking: over 2008 was dit aantal met als kanttekening dat dit aantal waarschijnlijk iets hoger ligt doordat in de maand juni gegevens niet zichtbaar waren. De unieke bezoekers in 2009 brengen in totaal bezoeken aan de website van gemiddeld 7 minuten. vrijwillig Maasdonk Biedt de mogelijkheid aan organisaties/ verenigingen een eigen homepage op te stellen en bij te houden. Van de 11 organisaties die hier gebruik van maken hebben vijf organisaties de website bijgehouden. Twee organisaties hebben een doorlink naar een eigen website. Bij de overige vier organisaties staat verouderde informatie. In vergelijking met 2008 zijn er geen organisaties bij gekomen. Ondersteunen van vrijwilliger en)organisaties. Een zorgcentrum en een volleybalvereniging zijn op afspraak ondersteund bij de opzet van een vrijwilligersbeleid. Verschillende vrijwilligers uit organisaties hebben contact opgenomen met vragen over ledenwerving, maatschappelijke stagiaires en cursussen. Nieuwe vrijwilligers zijn telefonisch geholpen bij het vinden van vrijwilligerswerk. Daarnaast zijn verschillende organisaties ondersteund door oproepjes en nieuwsberichten te plaatsen op de website van het steunpunt. Onderzoek Begin 2009 is een enquête gehouden onder 116 organisaties en verenigingen. Hiervoor is een vragenlijst opgesteld die in gaat op vijf onderdelen: informatievoorziening, ondersteuning, promotie en belangenbehartiging, cursussen en de toekomst. Er zijn 32 reacties met suggesties teruggekomen. Voor meer informatie en conclusies verwijzen we u naar het onderzoeksrapport van februari 2009.

12 Vrijwilligersavond In samenwerking met de gemeente is op 7 april een vrijwilligersavond georganiseerd waar 51 vrijwilligers aanwezig waren. Tijdens deze avond zijn de resultaten van het onderzoek gepresenteerd waarna vrijwilligers in vier subgroepen uit één zijn gegaan. Elke subgroep heeft naar aanleiding van een thema drie speerpunten opgesteld. Deze thema s kwamen uit het onderzoek naar voren. Het betreft de thema s: deskundigheidsbevordering, waardering, promotie en informatie. Voor de tweede helft van 2009 en de subsidie aanvraag van 2010 bepalen deze speerpunten de acties vanuit het Steunpunt. Daarnaast heeft de gemeente een collectieve vrijwilligersverzekering aangeboden en is de avond feestelijk afgesloten. Cursussen In 2009 zijn vijf cursussen georganiseerd voor en vanuit de gemeente Maasdonk, Bernheze en Oss. De cursus onderhandelen in Nuland bestond uit twee avonden. Hieraan hebben uit Maasdonk negen vrijwilligers deel genomen. De cursus penningmeester (bestaande uit drie cursusavonden) is tweemaal gegeven in Heesch en in Oss. In totaal hebben drie vrijwilligers uit Maasdonk deel genomen. De twee cursusavonden: Omgaan met autisme en PR en Communicatie, gegeven in Oss, is bezocht door vijf vrijwilligers uit Maasdonk. (Voor de cursus Bestuursvaardigheden die vanuit de gemeente Bernheze gegeven wordt hebben zich 13 vrijwilligers uit Maasdonk aangemeld. Door het uitvallen van de docent is deze cursus naar de eerste maanden van 2010 doorgeschoven.) Promotiewerkzaamheden Post: - Onder de aandacht brengen van het onderzoek. - Geplastificeerde A4 met informatie over het Steunpunt gestuurd naar organisaties/ verenigingen. - Speciale nieuwsbrief op papier gestuurd naar organisaties/ verenigingen. Media: - Persberichten in de media met informatie over de vijf cursussen, elk afzonderlijk. - Persberichten waarin het onderzoek onder de aandacht is gebracht. - Steunpunt is vernoemd bij de berichtgeving over de vrijwilligersavond. Mondeling: - Het steunpunt heeft twee maal voor een groep vrijwilligers centraal informatie kunnen geven. Digitaal: - Op de website portaalmaasland.nl zijn onder het Steunpunt Maasdonk 55 nieuwsberichten van vrijwilligers of organisaties uit Maasdonk geplaatst. - Er zijn in 2009 in totaal 10 nieuwsbrieven verzonden. De nieuwsbrief wordt ontvangen door 138 vrijwilligers/ organisaties binnen Bernheze, Maasdonk als Oss. Van die 138 organisaties hebben zich in nieuwe vrijwilligers/ organisaties aangemeld. Subsidie aanvraag: In april 2009 is voor de eerste maal een subsidieaanvraag gedaan voor 2010.

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude Jaarverslag 2012 Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k in de gemeenten Scherpenzeel en Renswoude Inleiding De gemeente Renswoude en Scherpenzeel vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Welzijn Middelburg Klanttevredenheidsonderzoek juli 2014 Voorwoord Met gepaste trots presenteer ik u het klanttevredenheidonderzoek (KTO) naar de dienstverlening en activiteiten van Stichting

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 pagina 1 van 7 Tevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties 2014 Bent u niet degene die ons bureau kan beoordelen dan vragen wij u om de link naar deze vragenlijst door te sturen naar die betreffende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties Actieradius najaar 2011

Klanttevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties Actieradius najaar 2011 Klanttevredenheidsonderzoek vrijwilligersorganisaties Actieradius najaar 2011 In het najaar van 2011 heeft Actieradius- vrijwillige inzet Land van Cuijk een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden RESULTATEN BEHOEFTEPEILING SPORTVERENIGINGEN ZAANSTAD 2014

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden RESULTATEN BEHOEFTEPEILING SPORTVERENIGINGEN ZAANSTAD 2014 ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden RESULTATEN BEHOEFTEPEILING SPORTVERENIGINGEN ZAANSTAD 201 Inhoudsopgave Samenvatting Inleiding Resultaten Behoeftepeiling

Nadere informatie

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Thema/Bron/Beleid Ondersteuning vrijwilligers/ mantelzorgers, WMO prestatieveld 4 Begroting 2015 Bedrag Notitie Mantelzorg Notitie Vrijwilligers AWBZ Pakketmaatregel

Nadere informatie

Subsidies Gemeente Deurne vanaf 2017

Subsidies Gemeente Deurne vanaf 2017 Subsidies Gemeente Deurne vanaf 2017 Informatiebijeenkomst vrijwilligers- en subsidiebeleid 11 april 2016 Programma Presentatie vrijwilligersbeleid Presentatie subsidiebeleid Vragen algemeen Vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar Sterk in vrijwilligerswerk!

Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar Sterk in vrijwilligerswerk! jaarverslag 2015 Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar Sterk in vrijwilligerswerk! Promotiefilm Zeg Ja Tegen Vrijwilligerswerk Vrijwilligers Servicepunt Bergen Nieuwe Website: Alkmaarvoorelkaar.nl In t

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

Vrijwilligers in Maassluis

Vrijwilligers in Maassluis Vrijwilligers in Maassluis Adviesrapport over het vrijwilligerswerk Digimon 2008 Auteur(s) Datum MOVISIE Else Boss en Fraukje van Dijk Utrecht, 5 december 2008 Utrecht, 5 november 2008 * Vrijwilligers

Nadere informatie

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt Januari 2017 Inleiding Het Meldpunt Zorg is een initiatief van de Stichting Samen Onbeperkt in samenwerking het Buurtloket 6211. Naast

Nadere informatie

=PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ

=PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ http://www.youtube.com/watch?v=6imhyppcmdo&list =PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ UITKOMST ENQUETE Najaar 2013: circa 140 vrijwilligersorganisaties aangeschreven Respons: 46% (65 vragenlijsten) Bij welke

Nadere informatie

Het maatschappelijk hart van Bloemendaal. Vrijwilligerswerkbeleid Bloemendaal 2005 t/m 2010

Het maatschappelijk hart van Bloemendaal. Vrijwilligerswerkbeleid Bloemendaal 2005 t/m 2010 Inleiding Sinds 2001 doet de gemeente Bloemendaal een beroep op de Tijdelijke Stimuleringsregeling Vrijwilligerswerk (TSV) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De besteding van de

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018

Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018 Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018 1 Voorwoord De vereniging Dwarsverband is sinds begin 2018 gestart vanuit een groeiende behoefte van initiatieven in zelfbeheer om hun krachten te bundelen.

Nadere informatie

Vrijwilligersonderzoek 2008

Vrijwilligersonderzoek 2008 Vrijwilligersonderzoek 2008 Nulmeting naar vrijwilligerswerk in georganiseerd verband in Groningen Bureau Onderzoek en Statistiek Gemeente Groningen Bureau Onderzoek is ondergebracht bij de dienst Sozawe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2011

Nieuwsbrief Maart 2011 Nieuwsbrief Maart 2011 Voor u ligt de nieuwsbrief voor vrijwilligers in Edam-Volendam. U leest hieronder nieuws die voor u en uw organisatie van belang kunnen zijn. Nog 4 dagen tot NL Doet! NLDOET, het

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid ASZ

Vrijwilligersbeleid ASZ Vrijwilligersbeleid ASZ Versie vastgesteld in de bestuursvergadering van 8 juli 2013. Doelgroep: (1) bestuurders en (2) geïnteresseerde leden/vrijwilligers van de ASZ Waarom vrijwilligersbeleid? De Algemene

Nadere informatie

Vrijwillige inzet in gemeente Bladel

Vrijwillige inzet in gemeente Bladel Vrijwillige inzet in gemeente Bladel Onderzoeksrapport over vrijwilligerswerk Auteur(s) Datum MOVISIE Vanessa Zondag Utrecht, 12 mei 2010 Utrecht, 12 mei 2010 * Vrijwillige inzet in gemeente Bladel 1 MOVISIE

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Tweede Uitleg, Ruimte voor Ouderen. (55+ Sociëteit) * FINANCIEEL VERSLAG 2018

Jaarverslag Stichting Tweede Uitleg, Ruimte voor Ouderen. (55+ Sociëteit) * FINANCIEEL VERSLAG 2018 Jaarverslag 2018 Stichting Tweede Uitleg, Ruimte voor Ouderen (55+ Sociëteit) * FINANCIEEL VERSLAG 2018 Vastgesteld in de bestuursvergadering van 19 februari 2019 Inhoudsopgave Financieel verslag Inleiding

Nadere informatie

verbetering van het speelgoedassortiment onderhoud website en social media Automatisering

verbetering van het speelgoedassortiment onderhoud website en social media Automatisering Resultaten en Conclusies VSN Enquête 2014 In het 2 de kwartaal 2014 hield de VSN een enquête onder haar leden. 28 personen namen de moeite om de digitale vragenlijst in te vullen: slechts 28!. Het overgrote

Nadere informatie

Pilot Brandveilig Leven in Meerzicht

Pilot Brandveilig Leven in Meerzicht Pilot Brandveilig Leven in rzicht Evaluatie huisbezoeken VERSIEBEHEER Versie Datum Auteur 1. juni 212 RP 1.1 2 juni 212 RP 1 Samenvatting Dit is de evaluatie van de pilot Brandveilig leven in rzicht, die

Nadere informatie

INHOUD. Voorwoord 3. Algemeen 4. Werkzaamheden Steunpunt Vrijwilligerswerk 6. Deskundigheidsbevordering 7

INHOUD. Voorwoord 3. Algemeen 4. Werkzaamheden Steunpunt Vrijwilligerswerk 6. Deskundigheidsbevordering 7 INHOUD Voorwoord 3 Algemeen 4 Werkzaamheden Steunpunt Vrijwilligerswerk 6 Deskundigheidsbevordering 7 Gesubsidieerde cursussen, trainingen en workshops 7 Vrijwilligersverzekering 9 Vrijwilligersavond 9

Nadere informatie

Balans per 31.12.2013

Balans per 31.12.2013 Jaarrekening 2013 Stichting Vrienden van het Barlaeusgymnasium Balans per 31.12.2013 Activa 2013 2012 Passiva 2013 2012 Saldo betaalrekening 5 2 Kapitaal 38.429 44.829 Saldo spaarrekening 38.093 43.783

Nadere informatie

Vrijwilligersonderzoek 2011. Een onderzoek naar vrijwilligersorganisaties in de gemeente Groningen Meting 2 Samenvatting

Vrijwilligersonderzoek 2011. Een onderzoek naar vrijwilligersorganisaties in de gemeente Groningen Meting 2 Samenvatting Vrijwilligersonderzoek 2011 Een onderzoek naar vrijwilligersorganisaties in de gemeente Groningen Meting 2 Samenvatting Vrijwilligersonderzoek 2011 Een onderzoek naar vrijwilligersorganisaties in de gemeente

Nadere informatie

Stukken/bijlagen Algemene Ledenvergadering Columni

Stukken/bijlagen Algemene Ledenvergadering Columni Algemene Ledenvergadering Columni 2009-2010 1 Stukken/bijlagen Algemene Ledenvergadering Columni 25 september 2010, locatie: De Harmonie, RuG (Groningen) Bijlage bij agendapunt 2: Verslag secretaris Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag Inhoudsopgave

Jaarverslag Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 2012 Opdrachtgever : Gemeente Edam-Volendam Contactpersoon : Mevrouw I. Verrips Opdrachtnemer : Stichting WonenPlus Noord-Holland Coördinator : De heer P. Groot Vrijwilligersmakelaar : Mevrouw

Nadere informatie

Zo gaan wij om met... Vrijwilligers

Zo gaan wij om met... Vrijwilligers Zo gaan wij om met... Vrijwilligers Inhoudsopgave Voorwoord pag. 3 Welzijn Baarn pag. 4 Missie, Doel, Visie op vrijwilligers Achtergrond informatie pag. 5 Vrijwilliger binnen Welzijn Baarn pag. 6 Hoe gaan

Nadere informatie

W045232 / 47882. Evaluatie waardering vrijwilligers

W045232 / 47882. Evaluatie waardering vrijwilligers W045232 / 47882 Evaluatie waardering vrijwilligers 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het rapport evaluatie waardering vrijwilligers 2013. De WMO verplicht de gemeenten jaarlijks verantwoording af te leggen

Nadere informatie

INFORMATIE TOOLKIT VOOR VRIJWILLIGERS

INFORMATIE TOOLKIT VOOR VRIJWILLIGERS INFORMATIE TOOLKIT VOOR VRIJWILLIGERS 2017 1 Inhoudsopgave Wat is vrijwilligerswerk? 3 Rechten en plichten wet- en regelgeving 3 Vrijwilligersvergoeding 4 Deskundigheidsbevordering 4 Verzekeringen 5 Verklaring

Nadere informatie

Sinds 1999 werkzaam bij Sportservice Zuid-Holland als consulent sportontwikkeling Docent:

Sinds 1999 werkzaam bij Sportservice Zuid-Holland als consulent sportontwikkeling Docent: Kees Zwemer Sinds 1999 werkzaam bij Sportservice Zuid-Holland als consulent sportontwikkeling Docent: - Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd - Bestuur en Management Non-profit organisaties - etc. Vrijwilligerswerk:

Nadere informatie

- alle andere personen die contact opnemen met Nextius of van wie Nextius persoonsgegevens verwerkt.

- alle andere personen die contact opnemen met Nextius of van wie Nextius persoonsgegevens verwerkt. Privacy Statement Kennis, kwaliteit en communicatie zijn belangrijke pijlers van Nextius Legal. Wij hechten eraan u duidelijkheid te geven over de manier waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan. In dit

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk doet ertoe!

Vrijwilligerswerk doet ertoe! Vrijwilligerswerk doet ertoe! Nota vrijwilligerswerk 2017-2019 d.d. 28 april 2017 1 2 Inhoud Waarom deze nota?...3 Wat is vrijwilligerswerk?...3 Waarom is vrijwilligerswerk zo belangrijk?...4 Wat is de

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Gemeente Medemblik

Jaarverslag 2012 Gemeente Medemblik Jaarverslag 2012 Gemeente Medemblik 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2012 gemeente Medemblik... 3 Vrijwilligerspunt continueert de makelaarsfunctie voor maatschappelijke stage en zorgt daarbij voor voldoende

Nadere informatie

Ontwikkelingen. Meer populair. Administratie, vervoer bieden, verzorging. Fondsen werven, belangenbehartiging, adviseren

Ontwikkelingen. Meer populair. Administratie, vervoer bieden, verzorging. Fondsen werven, belangenbehartiging, adviseren Vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk Werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving Mantelzorg valt buiten de definitie van vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Ledenenquete HollandSchermen. Wij willen u eerst enkele algemene vragen stellen

Ledenenquete HollandSchermen. Wij willen u eerst enkele algemene vragen stellen juni 2016 Ledenenquete HollandSchermen Graag willen wij u een aantal vragen stellen als lid en/of betrokkenne bij HollandSchermen. Hierdoor krijgen wij beter inzicht en kunnen wij het beleid aanpassen

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Bijlage 10. Ter advisering ADVIES. 1. Instemmen met het verstrekken van een incidentele subsidie voor de opstart van het initiatief

B en W Adviesnota. Bijlage 10. Ter advisering ADVIES. 1. Instemmen met het verstrekken van een incidentele subsidie voor de opstart van het initiatief Bijlage 10 Onderwerp Subsidieaanvraag initiatief evenementvrijwilligers Zaaknummer N.t.b. Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 6 februari 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Sanne

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 KansPlusSien Noordoostpolder- Urk

Jaarverslag 2015 KansPlusSien Noordoostpolder- Urk Jaarverslag 2015 KansPlusSien Noordoostpolder- Urk Doelstelling: KansPlusSien Noordoostpolder-Urk is een belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking.

Nadere informatie

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn Stichting Samen Onbeperkt

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn Stichting Samen Onbeperkt Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2017-2018 Stichting Samen Onbeperkt Maart 2019 Initiatief Het Meldpunt Zorg is een initiatief van de Stichting Samen Onbeperkt. Naast collectieve belangenbehartiging

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek diensten PGO Support

Tevredenheidsonderzoek diensten PGO Support Tevredenheidsonderzoek diensten PGO Support Esther Poort en Annemarie Venemans Maart, 2014 Leiden: De Onderzoekerij www.onderzoekerij.nl 1 1. Inleiding Deze rapportage beschrijft de resultaten van een

Nadere informatie

Vrijwillig actief. Adviesrapport over vrijwilligerswerk, voor de gemeente Steenwijkerland. Vanessa Zondag Utrecht, 6 november 2008.

Vrijwillig actief. Adviesrapport over vrijwilligerswerk, voor de gemeente Steenwijkerland. Vanessa Zondag Utrecht, 6 november 2008. Vrijwillig actief Adviesrapport over vrijwilligerswerk, voor de gemeente Steenwijkerland Auteur(s) Datum MOVISIE Vanessa Zondag Utrecht, 6 november 2008 Utrecht, 6 november 2008 * Vrijwillig actief MOVISIE

Nadere informatie

Zo gaan wij om met... Vrijwilligerswerk

Zo gaan wij om met... Vrijwilligerswerk Zo gaan wij om met... Vrijwilligerswerk Inhoudsopgave Voorwoord pag. 3 Welzijn Baarn pag. 4 Missie, Doel, Visie op vrijwilligers Achtergrond informatie pag. 5 Vrijwilliger binnen Welzijn Baarn pag. 6 Hoe

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligershuis Drechtsteden BEMIDDELING, BEGELEIDING EN BELANGENBEHARTIGING

Evaluatie Vrijwilligershuis Drechtsteden BEMIDDELING, BEGELEIDING EN BELANGENBEHARTIGING Evaluatie Vrijwilligershuis Drechtsteden BEMIDDELING, BEGELEIDING EN BELANGENBEHARTIGING Inhoud 1. Conclusies 2. Mening vrijwilligers 3. Mening vrijwilligersorganisaties Het Vrijwilligershuis Drechtsteden

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Welzijn Divers: Hoe is dat geregeld?

Vrijwilligerswerk Welzijn Divers: Hoe is dat geregeld? : Hoe is dat geregeld? DIV6346 Aanpassing Brochure Vrijwilligers V2.indd 1 06-02-18 12:26 INLEIDING Een goede relatie met vrijwilligers Welzijn Divers vindt een goede relatie met de vrijwilligers belangrijk

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Gemeente Hoorn

Jaarverslag 2012 Gemeente Hoorn Jaarverslag 2012 Gemeente Hoorn 1 Inhoudsopgave Maatschappelijke Stage... 3 Makelaarsfunctie... 3 Stageplaatsen... 4 Afspraken met gemeente Hoorn en Hoornse scholen... 5 Advies en Ondersteuning ( voorheen

Nadere informatie

MEE Zuid-Holland Noord Praktische Thuishulp In de regio s Delft, Westland, Oostland, Den Haag en randgemeenten Jaarverslag 2010

MEE Zuid-Holland Noord Praktische Thuishulp In de regio s Delft, Westland, Oostland, Den Haag en randgemeenten Jaarverslag 2010 Praktische Thuishulp In de regio s Delft, Westland, Oostland, Den Haag en randgemeenten Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 Praktische Thuishulp 4 Samenwerking en externe contacten 6 PR Activiteiten 8 Praktische

Nadere informatie

Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering

Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering PAGINA 2/5 De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat Rotterdamse vrijwilligers goed verzekerd zijn. Daarom is er de Rotterdamse Vrijwilligersverzekering:

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID en VRIJWILIGERSOVEREENKOMST STICHTING STOER

VRIJWILLIGERSBELEID en VRIJWILIGERSOVEREENKOMST STICHTING STOER VRIJWILLIGERSBELEID en VRIJWILIGERSOVEREENKOMST STICHTING STOER September 2016 INLEIDING De stichting STOER (hierna te noemen: STOER) wil voor alle vrijwilligers van STOER het beleid voor het vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid

Gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid Gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid Inventarisatie onder steunpunten vrijwilligerswerk en organisaties in de vrijwilligerszorg naar de uitvoering van het gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid. Auteur(s)

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Jaarverslag 2014 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bank: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het voorwoord... 3 2. Het

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting 113Online

Jaarverslag 2012. Stichting 113Online Jaarverslag 2012 Stichting 113Online Voorwoord Stichting 113Online is er voor iedereen die te maken krijgt met zelfmoord. Voor mensen die zelf suïcidale gedachten of gevoelens hebben, voor mensen die een

Nadere informatie

1-meting gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid. Een herhalingsonderzoek naar de stand van zaken van het actuele vrijwilligerswerkbeleid

1-meting gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid. Een herhalingsonderzoek naar de stand van zaken van het actuele vrijwilligerswerkbeleid 1-meting gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid Een herhalingsonderzoek naar de stand van zaken van het actuele vrijwilligerswerkbeleid 1-meting gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid Een herhalingsonderzoek

Nadere informatie

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen)

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen) Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht Jaarplan 2015 (eerste versie op hoofdlijnen) Versie 2.0 27 maart 2015 1. Inleiding De POBD is een vereniging die als doel heeft het winkel- en horecabezoek aan

Nadere informatie

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt.

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Goudse inwoners bij elkaar brengen. Dát doet Goudvoorelkaar.nl. Op deze online

Nadere informatie

Uren voor 2Match zijn eind maart gestopt

Uren voor 2Match zijn eind maart gestopt Evaluatie Jaarplan team Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo en Warme Bemiddeling 2018 Sociaal werk voor wijk, dorp, stad. SVH Fte 1,22 Warme Bemiddeling Fte 0,5 2Match Fte 0,4 Basisaanbod Cijfers Uren

Nadere informatie

2-meting gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid. Herhalingsonderzoek stand van zaken vrijwilligerswerkbeleid

2-meting gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid. Herhalingsonderzoek stand van zaken vrijwilligerswerkbeleid 2-meting gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid Herhalingsonderzoek stand van zaken vrijwilligerswerkbeleid Auteur: Marieke Ploegmakers, Michaëla Merkus en Matthijs Terpstra Eindredactie: afdeling communicatie

Nadere informatie

Uw Bestuur Interactief. Mogelijke concrete toepassingen

Uw Bestuur Interactief. Mogelijke concrete toepassingen Uw Bestuur Interactief Mogelijke concrete toepassingen 2008 1 Mogelijke onderzoeken o Personeelstevredenheidsenquêtes o Klantentevredenheidsonderzoek o Website-evaluaties o Evaluatie gemeentelijk infoblad

Nadere informatie

Sportverenigingsmonitor 2016

Sportverenigingsmonitor 2016 Sportverenigingsmonitor 2016 1 BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl Inleiding In opdracht van Sportstad Leiden is in het najaar van 2016 een digitaal onderzoek

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek SZMK 2013

Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek SZMK 2013 Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek SZMK 21 Oktober 21 1 Inhoudsopgave H1 Inleiding H2 Aantal vrijwilligers per sector/locatie en respons H Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek 21

Nadere informatie

Inventarisatie scholingsaanbod. voor vrijwilligers in de gemeente Venlo. Samenvatting resultaten

Inventarisatie scholingsaanbod. voor vrijwilligers in de gemeente Venlo. Samenvatting resultaten Inventarisatie scholingsaanbod voor vrijwilligers in de gemeente Venlo In opdracht van de gemeente Venlo verzorgt de Vrijwilligerscentrale in 2014 een inventarisatie bij organisaties van het scholingsaanbod

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt 1.1. Doelstelling Het maatschappelijk doel is het stimuleren van actief burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Het middel hiervoor is het vergroten en verbeteren

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Gemeente Bladel

Vrijwilligersbeleid Gemeente Bladel Vrijwilligersbeleid 2014-2017 Gemeente Bladel 2 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Keuzenota... 5 Vrijwilligersbeleid... 7 Acties... 14 Evaluatie... 15 Financiën... 16 Bijlagen... 17 3 Inleiding De inzet van

Nadere informatie

Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel

Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel Jaarverslag 2014 INHOUD Voorwoord Algemeen 1 Werkzaamheden Steunpunt Vrijwilligerswerk 2 Deskundigheidsbevordering 3 Gesubsidieerde cursussen, trainingen en workshops

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Verslag eerste halfjaar 2008 Vrijwilligerswerk Achtkarspelen. 9 oktober Status. Informerend. Punt no.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Verslag eerste halfjaar 2008 Vrijwilligerswerk Achtkarspelen. 9 oktober Status. Informerend. Punt no. Aan de Gemeenteraad Raad Status : : 9 oktober 2008 Informerend Onderwerp : Verslag eerste halfjaar 2008 Vrijwilligerswerk Achtkarspelen Punt no. : 8 Toelichting Conform de afspraken heeft Timpaan het verslag

Nadere informatie

Handleiding Vrijwilligersbeleid

Handleiding Vrijwilligersbeleid Handleiding Vrijwilligersbeleid Inleiding Wij definiëren vrijwilligersbeleid als volgt: Het geheel aan voorwaarden dat nodig is om vrijwilligers binnen een organisatie tot hun recht te laten komen en hun

Nadere informatie

Lindenhuis. Zeist-West

Lindenhuis. Zeist-West Mei 2014 Stichting Kerk en Samenleving beheert in Zeist drie wijkinloophuizen: Vollenhove, het Lindenhuis en Zeist-West. We richten ons hiermee op bewoners van de wijk en in het bijzondere op mensen die

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sportverenigingen. EDITIE 4 april 2014. In deze editie: Aanpak overlast op sportpark Den Dries. Sportaanbod primair onderwijs 2014-2015

Nieuwsbrief. Sportverenigingen. EDITIE 4 april 2014. In deze editie: Aanpak overlast op sportpark Den Dries. Sportaanbod primair onderwijs 2014-2015 Nieuwsbrief Sportverenigingen EDITIE 4 april 2014 In deze editie: Aanpak overlast op sportpark Den Dries Sportaanbod primair onderwijs 2014-2015 SG Were Di zoekt samenwerking met sportverenigingen Veel

Nadere informatie

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 De Gemiva-SVG Groep heeft ruim 900 vrijwilligers die op zeer uiteenlopende momenten hun diensten verlenen bij activiteiten voor mensen met een

Nadere informatie

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) 2014-2018 1 Inleiding Eind 2013 is er een nieuwe wind gaan waaien in het SWOM bestuur. In de eerste maanden van 2014 zijn statuten opgesteld en vastgelegd.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/67

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/67 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/67 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 12 Onderwerp:

Nadere informatie

Bijlagen bij: Vrijwilligersonderzoek 2011. Een onderzoek naar vrijwilligersorganisaties in de gemeente Groningen Meting 2

Bijlagen bij: Vrijwilligersonderzoek 2011. Een onderzoek naar vrijwilligersorganisaties in de gemeente Groningen Meting 2 Bijlagen bij: Vrijwilligersonderzoek 2011 Een onderzoek naar vrijwilligersorganisaties in de gemeente Groningen Meting 2 Age Stinissen Mayan van Teerns Inhoud Bijlage 1 Bijlage 2 Bijlage 3 Inkomstenbronnen

Nadere informatie

Sponsoren In het seizoen 2014-2015 telde Volleybalvereniging Waterlanders achttien sponsoren, te weten:

Sponsoren In het seizoen 2014-2015 telde Volleybalvereniging Waterlanders achttien sponsoren, te weten: JAARVERSLAG COMMUNICATIE COMMISSIE SEIZOEN 2014-2015 Sponsoren In het seizoen 2014-2015 telde Volleybalvereniging Waterlanders achttien sponsoren, te weten: 1. Jumbo Nieuwkoop (hoofdsponsor) 10. Van der

Nadere informatie

Uw vereniging. Wie heeft een tekort aan vrijwilligers?

Uw vereniging. Wie heeft een tekort aan vrijwilligers? Hubert Habers (30) Opleiding Sportmanagement en Marketing (HBO) Gewerkt op de Jaap Eden IJsbanen 10 jaar werkzaam bij Sportservice Noord-Holland 7 jaar bestuurslid vrijwilligers / communicatie bij Topklasse

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Vrijuit over vrijwillige inzet. Inzicht in de informele zorg Land van Cuijk. RMC Radius 1

Vrijuit over vrijwillige inzet. Inzicht in de informele zorg Land van Cuijk. RMC Radius 1 Vrijuit over vrijwillige inzet Inzicht in de informele zorg Land van Cuijk RMC Radius 1 Inleiding In onze samenleving zijn mensen steeds meer op elkaar aangewezen. Informele zorg is belangrijker dan ooit.

Nadere informatie

Vragenlijst Leercentrum inventarisatie 2016

Vragenlijst Leercentrum inventarisatie 2016 Vragenlijst Leercentrum inventarisatie 2016 1. Vul hieronder de naam in van het Leercentrum waarvoor u deze inventarisatie invult. Toelichting: - Als u de inventarisatie voor meerdere Leercentra invult,

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2015

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2015 Gouda, 24 maart 2016 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2015 De speerpunten in 2015: In gesprek met de ouderenbonden om inhoudelijk af te stemmen en meer samen te werken De viering van de internationale

Nadere informatie

W onen en W erken op het W eb in het ZML

W onen en W erken op het W eb in het ZML W onen en W erken op het W eb in het ZML Product 9: PR plan Datum: 27 juni 2007 Auteur: Stichting Kennisnet I CT op school P rojectregeling contentontw ikkeling (voortgezet) speciaal onderw ijs P rojectpartners:

Nadere informatie

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten.

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten. Lezersonderzoek 2015 Het lezersonderzoek is gehouden in het Delft Internet Panel (DIP). Daarnaast is er een steekproef getrokken voor respondenten met achtergrondgegevens, die minder vaak in het DIP voorkomen.

Nadere informatie

Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten.

Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten. Werkplan 2016 Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten. Belangenbehartiging blijft ook in 2016 een belangrijk speerpunt. Vanuit KBO Overijssel

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 / Optisport Barneveld. Optisport Barneveld Erik Boelen

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 / Optisport Barneveld. Optisport Barneveld Erik Boelen Klanttevredenheidsonderzoek / Optisport Barneveld Optisport Barneveld Erik Boelen Inhoudsopgave. Inleiding.... Onderzoeksopzet.... Resultaten.... Conclusie... Bijlage : Vragenlijst... . Inleiding Eind

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID DE ENGEL 1 Vastgesteld op de ALV van 14 april 2009

VRIJWILLIGERSBELEID DE ENGEL 1 Vastgesteld op de ALV van 14 april 2009 VRIJWILLIGERSBELEID DE ENGEL 1 Vastgesteld op de ALV van 14 april 2009 1. Aanleiding De Engel werkt al sinds haar oprichting met vrijwilligers. Er is echter nog geen sprake van een vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Informatie Punt

Jaarverslag Vrijwilligers Informatie Punt Jaarverslag 2016 Vrijwilligers Informatie Punt Inhoudsopgave Voorwoord Team 5 jaar VIP 2 Personele inzet 3 Vrijwillige medewerkers 3 Bemiddelen, Informeren, Promoten Openstelling VIP 4 Digitale vacaturebank

Nadere informatie

Workshop Tips & Tricks Social media. KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel

Workshop Tips & Tricks Social media. KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel Workshop Tips & Tricks Social media KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel Vormen van externe communicatie Online Offline Social stats KNBSB KNBSB Nieuws 4060 (01-01-2015) 6462 (01-01-2016) 8475

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014 Gouda, 20 februari 2015 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2014 De topics in 2014: Lancering van de website van de SSG Het forum rond de gemeenteraadsverkiezingen In gesprek met de ouderenbonden

Nadere informatie

Foto: Vrijwilligers in het dierenasiel

Foto: Vrijwilligers in het dierenasiel Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk. Bezoekers van de site zijn inwoners van Zandvoort

Nadere informatie

Deze begroting 2014 laat een verwacht positief resultaat zien van 19.000.

Deze begroting 2014 laat een verwacht positief resultaat zien van 19.000. BEGROTING 2014 INLEIDING Voor u ligt de begroting van Stichting Vivaan voor het jaar 2014. In deze begroting zijn de jaarplannen per gemeente financieel vertaald. Samen vormen deze documenten de basis

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersraad

Reglement Vrijwilligersraad H1 1 Definities / Begripsbepaling 1.1 Vrijwilligers zijn mensen, die zich onbetaald inzetten voor en actief meewerken aan de realisatie van de doelstellingen van de stichting VluchtelingenWerk Noord-Nederland

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Gemeente Stede Broec

Jaarverslag 2012 Gemeente Stede Broec Jaarverslag 2012 Gemeente Stede Broec 1 Inhoudsopgave Prestatie-eisen en behaalde resultaten gemeente Stede Broec.... 3 U biedt een spreekuur aan op locatie in de gemeente Stede Broec toegankelijk voor

Nadere informatie

Vrijwilligerswerkbeleid 2016-2020 Gemeente Oss

Vrijwilligerswerkbeleid 2016-2020 Gemeente Oss Vrijwilligerswerkbeleid 2016-2020 Gemeente Oss Project Vrijwilligerswerkbeleid 2016-2020 Datum 24 mei 2016 Auteur S. Dohmen, M. Megens Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Huidige situatie 3. Relevante ontwikkelingen

Nadere informatie

NOTITIE VRIJWILLIGE INZET MEPPEL

NOTITIE VRIJWILLIGE INZET MEPPEL NOTITIE VRIJWILLIGE INZET MEPPEL 2011-2014 Vrijwillige inzet gemeente Meppel - 2011 1 Inhoudsopgave: INLEIDING... 3 HOOFDSTUK 1: MEPPEL EN VRIJWILLIGE INZET de Meppeler kijk op vrijwillige inzet en maatschappelijke

Nadere informatie

Speerpunten Veenscentrale in 2015 :

Speerpunten Veenscentrale in 2015 : Speerpunten centrale in 2015 : Ondersteuning mantelzorgers via ontmoeting, informatie en advies Opstart en uitvoering mantelzorgwaardering: groepsgerichte bijeenkomsten en Twinkelingen. Vrijwilligers College:

Nadere informatie

Huurders onderzoek 2019

Huurders onderzoek 2019 Huurders onderzoek 219 Huurders onderzoek 219 Offline & Online enquête voor huurders van Sint Joseph 34 16 11 5 5 Totaal * Algemeen reacties * 2 vragen bestaan uit het sturen van aanvullende gegevens i.v.m.

Nadere informatie

Hoe denken we? 8 + 4 = 12 9 + 5 = 13 4 + 4 = 8 3 x 2 = 6

Hoe denken we? 8 + 4 = 12 9 + 5 = 13 4 + 4 = 8 3 x 2 = 6 Hoe denken we? 8 + 4 = 12 9 + 5 = 13 4 + 4 = 8 3 x 2 = 6 Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd Een tekort aan vrijwilligers staat al 25 jaar in de top drie van door de sportverenigingen genoemde knelpunten.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg 27 april 2016 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 2 2. Activiteitenplan 3 2.1 Deskundigheidsbevordering 3 Cursussen Vraagbaakfunctie 2.2 Beleidsontwikkeling en -beïnvloeding

Nadere informatie