1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 16 april De notulen van het directiecomité van 16 april 2013 worden goedgekeurd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 16 april 2013. De notulen van het directiecomité van 16 april 2013 worden goedgekeurd."

Transcriptie

1 INCOVO Tel.: Fax: C. Buyssestraat Vilvoorde NOTULEN DIRECTIECOMITE 9e ZITTING NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van dinsdag 7 mei 2013 om uur. 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 16 april De notulen van het directiecomité van 16 april 2013 worden goedgekeurd Basisteksten Incovo Het directiecomité neemt kennis van een aantal basisteksten rond het hoe en waarom van de werking van Incovo. Deze teksten kunnen verder gebruikt worden in de communicatie, onder andere via de krant, website, netwerkpersonen 1.3. Verloop introductiesessie Het directiecomité bespreekt het verloop van de introductiesessie op 14 mei Toewijzing verwerking hout recyclageparken Een vorige aanbesteding voor de verwerking van hout van de recyclageparken werd door zowel Van Gansewinkel als SITA conform de bepalingen van de aanbesteding opgezegd. Met ingang van 1 juni 2013 dient een nieuwe verwerker aangewezen te worden. Gezien de instabiliteit van de grondstoffenmarkt, werd ervoor geopteerd om bij onderhandeling een prijs voor kortlopende termijn op te vragen. Volgende prijzen werden ingediend: - Star 20 euro per ton (overslag Vilvoorde) - SITA 17,5 euro per ton (overslag Neder-over-Heembeek) - Van Gansewinkel 13 euro per ton (Puurs) 20 euro per ton (Vilvoorde) Er wordt voorgesteld om als volgt toe te wijzen: - Recyclageparken oost SITA - NoH - Recyclageparken west VGW Puurs 1.5. Geval verkeersagressie ten aanzien van belader

2 Het directiecomité neemt kennis van een mogelijk geval van verkeersagressie ten aanzien van een Incovo-personeelslid Herverdeling taken tussen diensten Het directiecomité neemt kennis van een gedeelte herverkaveling van de taken tussen de diensten (cfr. bijlage). De volledige administratieve opvolging van het vrachtwagenbeheer ressorteert voortaan onder dienst uitvoeringen. 2. Financiën 2.1. Jaarverslag 2012 Het jaarverslag wordt goedgekeurd. Naar volgend jaar wordt gemikt op een verdere inkrimping van de info tot het meest noodzakelijke Aanpassing van het maatschappelijk kapitaal aan de bevolkingscijfers Conform artikel 20 en 21 van de statuten wordt bij aanvang van elke nieuwe bestuursperiode en bij elke verlenging het bedrag van het geplaatst kapitaal van de deelnemers aangepast volgens de bevolkingsaangroei (bron: Belgisch Staatsblad d.d. 10/04/2013). Tabel: aanpassing geplaatst kapitaal en volstorting (nominale waarde per aandeel = 25,00 euro) Vennoot Bevolkingscijfers Wijziging Wijziging geplaatst volstorting 1/01/2008 1/01/2012 Evolutie kapitaal in euro Londerzeel , ,00 Machelen , ,00 Meise ,00-300,00 Vilvoorde , ,00 Zemst , ,00 TOTAAL , ,00 De oproep tot volstorting kan na de algemene vergadering van juni door middel van een voorafgaande kennisgeving per aangetekend schrijven gebeuren conform artikel 21 van de statuten. Het directiecomité neemt hiervan akte. 3. Uitvoeringen 3.1. Bestelling bigbags voor asbest Op 11/04/2013 werden er 2 paletten (80 stuks) bigbags besteld bij de firma Vercom. Omdat het om een bestelling gaat van 2 paletten bedroeg de prijs 31,90/bigbag Verhuur afzetcontainer aan technische dienst Machelen Op vraag van de technische dienst Machelen zal een 30m³-container van Incovo geplaatst worden op hun site. De verhuurprijs en werkwijze zijn identiek aan de afzetcontainers die Incovo momenteel aan het WEB Vilvoorde verhuurt. Het directiecomité stemt hiermee in Herstellingen aan wagens.

3 Wagen 77 Op 12/04/2013 werd wagen 77 (Mercedes bakwagen, bj 2010) hersteld aan de achterdeuren en de laadvloer. De schade aan de achterdeuren is ontstaan ten gevolge van een ongeval en de schade aan de laadvloer is ontstaan door slijtage. De herstellingskost bedroeg 2.770,90 euro (incl. btw) voor de achterdeuren en 1.155,55 euro (incl btw) voor de laadvloer. Wagen 63 Op 12/04/2013 werd wagen 63 (Volvo duo-huisvuilwagen, bj. 2006) hersteld door de werkplaats van Incovo. Deze wagen was beschadigd door een ongeval. De kostprijs van de wisselstukken bedroeg 2.122,10 euro (incl. btw) Wagen 65 Op 15/04/2013 werd wagen 65 (Volvo duo-huisvuilwagen, bj. 2006) hersteld door VDK. Het rexblok diende vervangen te worden owv slijtage ten gevolge van het intensieve gebruik. De herstellingskost bedroeg 2.288,57 (incl. btw) Wagen 73 Op 6/04/2013 werd bij wagen 73 (Volvo duo-huisvuilwagen, bj. 2007) de achterbrug hersteld. Deze diende hersteld te worden owv slijtage. De herstellingskost bedroeg: 1.764,40 (incl. btw) 4. Personeelszaken 4.1. Opleiding 5. Projecten 5.1. Herinrichting recyclagepark Machelen Het directiecomité neemt kennis van het verslag van het overleg Brussels Airport Incovo rond de werkzaamheden aan het recyclagepark van Machelen. Door de uitbreiding van de bedrijvenzone rond de luchthaven dient de locatie van het park licht te wijzigen. Een gedeelte van de oppervlakte wordt ingenomen door een nieuwe weg, maar wordt gecompenseerd door een uitbreiding van de oppervlakte aan de zijkant. Brussels Airport dient de werken en kosten als gevolg hiervan te dragen. De werken zouden worden uitgevoerd in het najaar van Gedurende die periode zou het park gesloten worden. Het directiecomité neemt hiervan akte Drukproef Afvalkrant mei 2013 Het ontwerp van de afvalkrant mei 2013 werd vervolledigd. Drukproef als bijlage. De bedeling wordt voorzien in de week van 27/5 tot 31/05/2013. Het directiecomité neemt hiervan akte.

4 NOTULEN DIRECTIECOMITE 11e ZITTING NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van dinsdag 14 mei 2013 om 9.00 uur. 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 7 mei 2013 De notulen van het directiecomité van 7 mei 2013 worden goedgekeurd ETHIAS: algemene jaarvergadering maandag 24 juni 2013 Er wordt niemand afgevaardigd Haviland Intercommunale: Statutaire gewone algemene vergadering donderdag 20 juni 2013 Het directiecomité besluit om hiervoor Veerle Langbeen af te vaardigen. Zij krijgt mandaat om de agenda goed te keuren Ondersteuningcontract BNS Focus Incovo doet voor de IT ondersteuning beroep op BNS, die ook instond voor de installatie van de nieuwe server in Door de aankoop van een ondersteuningspakket, kan de uurkost voor support verminderd worden. In de voorbije 3 jaren deed Incovo voor 108 uren beroep op ondersteuning. Het directiecomité opteert ervoor om op basis van de offerte een dienstverleningspakket van 50 uren aan te kopen Toewijzing levering elektriciteit en gas bij Incovo Het directiecomité neemt kennis van het gunningsverslag opgemaakt in het kader van een eindwerk. Conform het gunningsverslag wordt de levering van elektriciteit gegund aan elektrabel volgens de formule vaste prijs en voor gas eveneens aan Elektrabel volgens de formule variabele prijs. 3. Uitvoeringen 3.1. Herstelling wagen 78 Op 15/04/2013 werd bij wagen 78 (Volvo duo-huisvuilwagen, bj.2011) de regeleenheid ECU en EBS vervangen. Deze regelen de remmen. De oorzaak van het defect kan niet met zekerheid achterhaald worden, maar waarschijnlijk gaat het om slijtage. Deze herstelling valt niet onder de garantie van de constructeur. De herstellingskost bedraagt 1.701,47 (incl. btw)

5 4. Personeelszaken 4.1. Aanwerving van een lader/hulpcontainerparkwachter-reservechauffeur - gesco. De raad van bestuur van de intercommunale Incovo stelde, in zijn zitting van 29/03/2013, 2 betrekkingen van lader/hulpcontainerparkwachter-reservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een gesco-overeenkomst van onbepaalde duur voor arbeiders. Tweeëntwintig kandidaten dienden een geldige kandidatuur in en werden uitgenodigd voor de selectieproef. Het directiecomité wordt gevraagd volgens de wettelijke verplichting om, op basis van alle hierboven aangehaalde elementen, tot een geheime stemming over deze kandidaten over te gaan. Het directiecomité keurt de aanwervingen goed Overzicht prestaties jan-apr 2013 Beslissing niet weergegeven omwille van de privacywetgeving RAAD VAN BESTUUR 6e ZITTING NOTULEN NOTULEN van de vergadering van de raad van bestuur van 17 mei 2013 om u. 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 19 april 2013 De notulen van de raad van bestuur van 19 april 2012 worden goedgekeurd Kennismaking met de heer Yves Coudron, communicatiemedewerker. Dit punt wordt uitgesteld naar een volgende vergadering Uitbreiding website met (afgeschermde) documentendatabank Vele websites voorzien een leden of klanten -gedeelte van de website, waar betrokkenen dan steeds de actuele of achtergronddocumenten kunnen checken. Ook bij INCOVO kan dit worden voorzien waardoor de leden van het directiecomité of de raad van bestuur telkens de voorbereidende documenten, de goedgekeurde verslagen, begroting, jaarrekening en andere belangrijke documenten kunnen checken, en zonder zelf hiervoor een al te uitgebreid eigen klassement te moeten opzetten. Op termijn is het ook mogelijk dat gemeenteraadsleden op deze wijze de verslagen van de intercommunale kunnen checken (een dergelijke verplichting wordt voorzien door Minister Bourgeois). Door onze webbouwer Webatvantage werd hiervoor offerte opgemaakt. De kostprijs bedraagt euro + BTW. Hierbij is ook de upgrade naar de nieuwste versie van de CMS voorzien (content management system).

6 1.4. Basisteksten Incovo De raad van bestuur neemt kennis van een aantal basisteksten rond het hoe en waarom van de werking van Incovo. Deze teksten kunnen verder gebruikt worden in de communicatie, onder andere via de krant, website, netwerkpersonen 2. Financiën 2.1. Jaarverslag 2012 De raad van bestuur neemt kennis van het jaarverslag en hecht zijn goedkeuring hieraan Aanpassing van het maatschappelijk kapitaal aan de bevolkingscijfers Conform artikel 20 en 21 van de statuten wordt bij aanvang van elke nieuwe bestuursperiode en bij elke verlenging het bedrag van het geplaatst kapitaal van de deelnemers aangepast volgens de bevolkingsaangroei (bron: Belgisch Staatsblad d.d. 10/04/2013). Tabel: aanpassing geplaatst kapitaal en volstorting (nominale waarde per aandeel = 25,00 euro) Vennoot Bevolkingscijfers Wijziging Wijziging geplaatst volstorting 1/01/2008 1/01/2012 Evolutie kapitaal in euro Londerzeel , ,00 Machelen , ,00 Meise ,00-300,00 Vilvoorde , ,00 Zemst , ,00 TOTAAL , ,00 De oproep tot volstorting kan na de algemene vergadering van juni door middel van een voorafgaande kennisgeving per aangetekend schrijven gebeuren conform artikel 21 van de statuten. 5. Projecten 5.1. Herinrichting recyclagepark Machelen Het directiecomité neemt kennis van het verslag van het overleg Brussels Airport Incovo rond de werkzaamheden aan het recyclagepark van Machelen. Door de uitbreiding van de bedrijvenzone rond de luchthaven dient de locatie van het park licht te wijzigen. Een gedeelte van de oppervlakte wordt ingenomen door een nieuwe weg, maar wordt gecompenseerd door een uitbreiding van de oppervlakte aan de zijkant. Brussels Airport dient de werken en kosten als gevolg hiervan te dragen. De werken zouden worden uitgevoerd in het najaar van Gedurende die periode zou het park gesloten worden. 6. Varia - Jan Buysse geeft een algemene toelichting over de kosten- en inkomstenstructuur bij Incovo. - Steven Thielemans informeert rond de problematiek van fout aanbieden naar aanleiding van brugdagen. De kalender goed in de gaten houden is de belangrijkste tip. - Piet Buelens informeert naar diefstallen van afval binnen Incovo. Voorlopig gebeurt dit enkel in beperkte mate met textiel.

7 INCOVO Tel.: Fax: C. Buyssestraat Vilvoorde NOTULEN DIRECTIECOMITE 11e ZITTING NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van dinsdag 4 juni 2013 om uur. AANWEZIG: Alex HEYVAERT, voorzitter; Valerie DE KNOP, lid directiecomité (vanaf 2.1.); Veerle LANGBEEN, lid directiecomité; Katrien VAES, lid directiecomité. VERONTSCHULDIGD: Dirk DE WULF, ondervoorzitter; AGENDA: 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 14 mei Aanpassing bewegwijzering recyclagepark in de gemeentelijke signalisatie 1.3. Project afvaleilandje op woensdagmarkt 1.4. INTERZA jaarvergadering op 26 juni 2013 om uur 2. Financiën 2.1. Budgetcontrole d.d. 30/04/ Kennisgeving minnelijke schikking dubieuze debiteur PFP Logistics 3. Uitvoeringen 3.1. Herstellingen aan wagens Flyeractie in Machelen en Vilvoorde 4. Personeelszaken 4.1. arbeidsongeval dd. 02/01/ consolidatie dd. 16/01/ consolidatie Opleiding 5. Projecten 5.1. Overzicht ingezamelde afvalstoffen eerste trimester 5.2. Eindafrekening subsidiëring diftar containerpark Perceel: uitbreiding infrastructuur en KGA VILVOORDE centrum 5.3. Afrekening subsidiëring voor lokale sensibilisatie voor afvalpreventie van de provincie Vlaams-Brabant Varia Brief aan gemeenteraadsleden 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 14 mei 2013 De notulen van het directiecomité van 14 mei 2013 worden goedgekeurd Aanpassing bewegwijzering recyclagepark in de gemeentelijke signalisatie

8 Op vraag van Incovo besliste de gemeente Zemst recent tot aanpassing van de signalisatie naar het recyclagepark. De oude benaming containerpark wordt vervangen door de nieuwe ingeburgerde naam recyclagepark. Deze aanpassing gebeurt conform het gemeentelijk retributiereglement en wordt aangerekend aan INCOVO. Er wordt voorgesteld om een identieke vraag ook te stellen aan de andere vennootgemeenten Project afvaleilandje op woensdagmarkt In januari werd in samenwerking tussen Zilverpunt en Incovo bij de Koning Boudewijnstichting een project ingediend voor de organisatie van een kleinschalige afvalinzameling op de markt van Vilvoorde. Er werd hierbij gemikt op afvalstromen die niet met de huis-aan-huisinzameling kunnen worden meegegeven. Vele inwoners komen zelden of nooit op het recyclagepark, waardoor deze erg dikwijls bij het gewone huisvuil belanden. Na projectevaluatie blijkt dat het project niet werd weerhouden. Er wordt nog gekeken naar eventuele andere subsidiemogelijkheden INTERZA- jaarvergadering op 26 juni 2013 om uur Het directiecomité duidt Alex Heyvaert aan als afgevaardigde, met mandaat tot goedkeuring van de agenda. 2. Financiën 2.1. Budgetcontrole d.d. 30/04/2013 De eerste vier maanden met een batig saldo van ,20 euro. Op kostengebied zijn er minderuitgaven ten aanzien van de begroting van euro. In vergelijking met 2012 is er een meeruitgave van (0.7 %) Kennisgeving minnelijke schikking dubieuze debiteur Het directiecomité stemt in met een uitzonderlijke korting ten aanzien van een bedrijf, op advies van onze raadsman (gezien het grote risico op faillissement van betrokken bedrijf). 3. Uitvoeringen 3.1. Herstellingen aan wagens. Wagen 74 Op 25/03/2013 werd bij wagen 74 (Volvo mono-huisvuilwagen, bj. 2006) een geplooide dwarsbrug vervangen. Deze beschadiging werd veroorzaakt tijdens een ongeval. Bij het achteruitrijden had hij een paal niet zien staan. De herstellingskost bedroeg 4.739,82 (incl. btw) Wagen 62 Op 1/03/2013 werd bij wagen 62 (Volvo duo-huisvuilwagen, bj. 2005) de assen en bussen van de pers en de cilinders vervangen. Deze dienden vervangen te worden ten gevolge van slijtage. De herstellingskost bedroeg 4.456,74 (incl. btw).

9 Wagen 57 Op 2/04/2013 werd bij wagen 57 (Volvo duo-huisvuilwagen, bj. 2005) de assen en bussen van de perscilinders hersteld. Deze dienden hersteld te worden ten gevolge van slijtage. De herstellingskost bedroeg 1.342,46 (incl. btw). De raad stemt hiermee in Flyeractie in Machelen en Vilvoorde Jaarlijks zijn er een aantal verspringen in de ophaalkalender voor papier en karton. Omdat sommige inwoners hun afvalkalender niet raadplegen wordt er bij dergelijke verspringingen regelmatig op een fout ogenblik papier en pmd aangeboden. Om aan dit fenomeen een oplossing te bieden werd er de afgelopen periode een proef gedaan waarbij in Diegem en op Kassei een flyer werd bedeeld waarop aangegeven stond dat er een verspringing van de ophaalkalender was en op welke dag de ophaling wel zou plaatsvinden. Om het effect van deze flyer in kaart te brengen werden er ook tellingen uitgevoerd van het foutief aangeboden afval, zowel op ogenblikken dat er niet als wel geflyerd werd. Als conclusie voor Diegem kan er gesteld worden dat er geen effect was van de flyer op het aantal foutieve aanbiedingen en voor Kassei (benedenkant) dat er een beperkte positieve invloed was. Om echte definitieve conclusies te trekken zouden er nog meer tellingen moeten uitgevoerd worden. Waarschijnlijk bereiken de flyers vooral inwoners die toch al hun afvalkalender raadplegen en wordt de doelgroep waarvoor de flyer eigenlijk bedoeld is maar heel beperkt bereikt. Bovendien wordt er in de wijkkranten van Vilvoorde ook steeds aangekondigd wanneer er verspringingen zijn, waardoor het niet duidelijk is of de beperkte positieve invloed alleen aan de flyer kan worden toegeschreven of omdat er toevallig meer mensen hun wijkkrant hebben gelezen. Omdat het bussen van flyers op het eerste zich maar een beperkt effect heeft, is het misschien opportuun om ook een andere benadering van het probleem uit te proberen. Aangezien Incovo sinds enige tijd een afvalsteward in dienst heeft, is het misschien meer effectief als mensen die foutief afval aanbieden rechtstreeks door hem worden aangesproken en opgevolgd. De afgelopen periode heeft hij reeds bij enkele verspringingen gericht personen aangesproken, waarop meestal positief wordt gereageerd door de betrokken inwoners. Om te weten of deze benadering echt effect heeft is het evenwel nog te vroeg, omdat hiervoor bij een volgende verspringing zou moeten worden nagegaan in welke mate aangesproken personen terug in de fout gaan. Voorgesteld wordt om voor de 2 verspringingen die dit jaar nog in Diegem en Kassei plaatsvinden zowel te flyeren en onze afvalsteward in te zetten en nadien het resultaat te beoordelen. Het directiecomité neemt hiervan akte. 4. Personeelszaken 4.1. arbeidsongeval dd. 02/01/ consolidatie arbeidsongeval dd. 16/01/ consolidatie. Beslissing niet weergegeven omwille van de privacywetgeving Opleiding Beslissing niet weergegeven omwille van de privacywetgeving. 5. Projecten 5.1. Overzicht ingezamelde afvalstoffen eerste trimester

10 In vergelijking met 2012 is er een daling van de hoeveelheden restafval en grof vuil. Op de recyclageparken is er evenzeer een verlaagde aanvoer, maar deze is te wijten aan het slechte weer in het voorjaar Eindafrekening subsidiëring diftar containerpark Perceel: uitbreiding infrastructuur en KGA VILVOORDE centrum 1. Uitvoering van de werken Na de goedkeuring ontwerp dd en de goedkeuring gunning dd ) werd de bestelbrief (sluiten van de opdracht) geplaatst op en het bevel van aanvang der werken gegeven op De borgtocht werd door de aannemer DSV nv gesteld op De uitvoeringstermijn bedroeg minder dan 100 werkdagen. De volledige voorlopige oplevering had plaats op woensdag 27 maart 2013 om uur. 2. Facturen en subsidiebedrag Facturen op basis van de vorderingsstaten en herzieningen: Datum vorderingsstaten basisbedrag prijsherziening factuurbedrag 5/11/ ,41 625, ,33 14/02/2013 1b 4143,45 96, ,70 14/02/2013 1t 12473,97 343, ,63 14/02/ , , ,86 14/02/2013 2t 10236,93 275, ,51 14/02/ ,79 403, ,64 14/02/ , , ,90 29/03/ ,35 746, ,76 29/05/ ,86 57, ,30 totaal: , , ,63 Goedgekeurd basis aanbestedingsbedrag is ,48 euro. Verschil is 11881,95 euro of + 4,96 %. Bepaling subsidieerbare uitgave: A. Uitgevoerde verharde oppervlakte = 1080,17 m² (som van de posten 4.1, 4.2, 4.3a en 4.3b respectievelijk 893,64m², 99,72m², 58,90 m² en 27,91m²). Subsidieerbare uitgave= 1080,17 m² * 83 /m² of ,11 euro. B. KGA-opslagplaats 48m² Subsidieerbaar uitgave= ,73 euro Totaal subsidieerbare uitgave: ,11 euro ,73 euro = ,84 euro. Subsidiebedrag: 50 % van ,84 euro= ,92 euro. 3. Termijnoverzicht Termijnoverzicht op basis van het dagboek der werken. 4. Herzieningen en min/meer werken

11 Verantwoordingsnota 1, goedgekeurd in het DC van en verrekeningen. Verantwoordingsnota 2, goedgekeurd in het DC van en verrekeningen. 5. Eindstaat De globale eindstaat. 6. Detailrapportering Op basis van de nota in verband met de detailinformatie en de bijgevoegde documentatie van het toegepast diftar-systeem kan gesteld worden dat de opvolging gedurende een jaar niet relevant is. 7. Goedkeuring eindrapportering en detailrapportering Voorgesteld wordt de eindafrekening met bijlagen tot het bekomen van 50% van de subsidieerbare uitgave goed te keuren en -voor 70% van de subsidiebedrag alsook voor de detailrapporteringsnota tot het bekomen van de resterende 30% van het subsidiebedrag- aan OVAM over te maken met het verzoek tot uitbetaling van 100% van het subsidiebedrag: ,92 euro. EINDAFREKENING dossier 11/0014 Subsidiëring diftar containerparken Perceel: uitbreiding infrastructuur en KGA opslagplaats Vilvoorde-centrum Nota i.v.m. de detailinformatie Het opzet van de uitbreiding infrastructuur en de plaatsing van de KGA opslagplaats voor het diftar containerpark is hoofdzakelijk voor het maken van ruimte voor de eerder aangekochte containers met een grotere inhoud. De KGA opslagplaats is gewijzigd naar een afdakruimte met kleine kluis. Dit om het selectief aangebracht afval efficiënter in te zamelen en af te voeren voor recyclage. De containers hebben echter geen vaste locatie waardoor de opvolging praktisch onmogelijk is. Het diftar-systeem op de recyclageparken werd reeds in uitvoer gebracht waardoor de informatie over het toegepast systeem reeds voorhanden is: Ophaalkalender-info brochure 2012 Het volledige diftar-systeem wordt beschreven in de ophaalkalender brochure 2012 en vermeldt de diftar-tarieven, de werkwijze, het reglement, de afvalfracties en de openingsuren. Vanaf 02/01/2012 is er slechts één wijziging in het hele systeem doorgevoerd: Het tarief voor groenafval werd voor de laagste categorie (1) 2,5 euro (i.p.v. 3,5 euro). Ophaalkalender-infobrochure 2013 Het volledige Diftar-systeem dat momenteel van toepassing is wordt beschreven in de ophaalkalender-infobrochure 2013 en omvat een beschrijving van het toegepast systeem, de afvalfracties, de gehanteerde tarieven en de openingsuren. Een verdere rapportering lijkt ons niet relevant, vandaar ook het verzoek tot volledige uitbetaling (100%) van het subsidiebedrag Afrekening subsidiëring voor lokale sensibilisatie voor afvalpreventie van de provincie Vlaams-Brabant

12 INCOVO heeft in samenwerking met Horteco, stad Vilvoorde en compostkracht als lokaal project voor afvalpreventie gekozen voor het aanleggen van een demo kringloop- tuin bij KTA Horteco. De kosten voor dit project die in aanmerking komen voor subsidiëring door de provincie Vlaams- Brabant zijn: Communicatie Bedrag factuur Afvalkrant januari 2013: 1/12 e van 6.069,14 505,76 Artoos Afvalkrant januari bedeling post: 1/12 e van 596,81 B post 7161,76 Afvalkrant mei 2013: 1/16 e van 5347,47 334,22 Artoos Afvalkrant mei bedeling post: 1/16 e van 5247,61 327,98 B post Swingbord aankondiging recyclagepark 187,85 It print Infobord Kent (zie foto 4) 937 Ecowell Druk infobord 314,25 C-sign Receptie persmoment (zie foto 3) 132,45 Oxfam Aanleg tuin Padaanleg, terrasaanleg, stabilisatie palen 1172,02 Van Belling Omheining in vulwanden (zie foto 1) 951,38 Van Belling Omheining in vulwanden, padaanleg, terrasaanleg 805,13 Van Belling (foto 2) Teruggave waarborgpallet -12,39 Van Belling Haag en deel bodembedekkende beplanting 406,4 De Bruyn Teruggave waarborgpallet -10 Ecomat Poorten, afsluitingen, takkenwal, boom- en 1669,16 Ecomat haagpalen Palen vulwanden 775,54 Ekol Padaanleg boorden, geotextiel 532,12 Dockx Teruggave waarborgpallet -10 Dockx Zand voor plaatsing demohuisje 71,51 Koekoekx compostmeesterwerking Verharding demohuisje 733,26 Eurodal Totaal ,45 De aanvraag voor uitbetaling van 7.294,32 euro (70% subsidie van ,45 euro) samen met de kostennota s, evaluatienota, foto s, beeld infobord, persartikel en afvalkrant januari en mei 2013, wordt overgemaakt aan de provincie Vlaams-Brabant. 6. Varia Brief aan gemeenteraadsleden: het directiecomité keurt een modelbrief goed aan de gemeenteraadsleden van de vennootgemeenten waarin hen de kans wordt geboden om een login en paswoord te verkrijgen op de documentendatabank van Incovo (verslagen raad van bestuur).

13 INCOVO Tel.: Fax: C. Buyssestraat Vilvoorde NOTULEN DIRECTIECOMITE 12e ZITTING NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van dinsdag 18 juni 2013 om uur. AANWEZIG: Alex HEYVAERT, voorzitter; Dirk DE WULF, ondervoorzitter; Valerie DE KNOP, lid directiecomité Veerle LANGBEEN, lid directiecomité; Katrien VAES, lid directiecomité. AGENDA: 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 4 juni Feedback beleidsplan 1.3. Project leefmilieu zuiden - opbrengst toners 1.4. Sluikstorten glasbollen BLOSO-centrum 1.5. Problematiek Televil 3. Uitvoeringen 3.1. Opruimen uitzonderlijk sluikstort in de Borghtstraat 3.2. Verantwoording inzet interims/jobstudenten tijdens de maanden april en mei Verplaatsen glasbolsite De Spoelberchplein 3.4. Plaatsen van camera s 3.5. Rijbewijs C: jaarlijkse prijsherziening 4. Personeelszaken 4.1. Aanvraag verlof voor loopbaanonderbreking/loopbaanvermindering 4.2. Beëindiging arbeidsovereenkomst 4.3. Nieuwe arbeidsovereenkomst 4.4. Beëindiging arbeidsovereenkomst 4.5. Nieuwe arbeidsovereenkomst 4.6. uit dienst 4.7. verbreking arbeidsovereenkomst 4.8. Aanwerving lader/hulpparkwachter-reservechauffeur - gesco 4.9. Aanwerving van een lader/hulpparkwachter-reservechauffeur - gesco rustpensioen bijkomende aanstelling Overzicht prestaties mei Projecten 5.1. Aankoop vijf tweekamerhuisvuilwagens 6. Varia 1. Secretariaat

14 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 4 juni 2013 De notulen van het directiecomité van 4 juni 2013 worden goedgekeurd Feedback beleidsplan. Het directiecomité geeft feedback over de opties van het beleidsplan en bespreekt de verdere stappen in de totstandkoming hiervan Project leefmilieu zuiden - opbrengst toners Bij de opstart van de inzameling van toners, werd besloten om de opbrengst hiervan te doneren aan een project in het zuiden gericht op afval en recyclage. Inspanningen rond recyclage in het noorden hebben geen zin, als het zuiden niet een gelijkaardige beweging volgt. In verleden steunde Incovo een project rond landbescherming tegen de verontreiniging door mijnbouw. Er wordt nu voorgesteld om in navolging van Interza een concreet project van afvalinzameling en recyclage in Burkina Fasso te ondersteunen, waarbij de link met de activiteiten van Incovo veel duidelijker is. Op termijn is hier wellicht ook een echte "ervaringsuitwisseling" mogelijk. Het directiecomité stemt hiermee in Sluikstorten glasbollen BLOSO-centrum Het directiecomité neemt akte van de mail van mevr. Dewael van het BLOSO-centrum te Hofstade, en bespreekt de verschillende mogelijke opties voor oplossing. Enkele verdere maatregelen worden getroffen en zullen in het najaar geëvalueerd worden Problematiek Televil De hoeveelheid kringloopmateriaal evolueert explosief. Vanaf 2010 viel een stijging te noteren van 0.10 kg/inw/jaar naar 0.28, 0.40 tot 1.26 kg/inw/jaar. In de eerste drie maanden van dit jaar was er een stijging van meer dan 60 % ten opzichte van vorig jaar. Televil ontvangt vanwege INCOVO een vergoeding per ingezamelde kilogram. Deze vergoeding bedraagt 124 euro/ton. Het directiecomité bespreekt deze situatie en beslist een brief met vraag tot verdere toelichting en rechtzetting te versturen. 3. Uitvoeringen 3.1. Opruimen uitzonderlijk sluikstort in de Borghtstraat Incovo heeft van de stad Vilvoorde de vraag gekregen voor het maken van een offerte voor het opruimen van een uitzonderlijk groot sluikstort in de Borghtstraat op Kassei. Het betreft een sluikstort van ongeveer 100 m³ dat gelegen is op en rond een binnenhof dat moeilijk/niet bereikbaar is voor een containerwagen. Een definitieve vraag zal pas komen nadat het schepencollege van Vilvoorde heeft ingestemd met de offerte. Het is voor Incovo geen probleem om dit sluikstort op te ruimen binnen een termijn van 2 tot 3 weken Verantwoording inzet interims/jobstudenten tijdens de maanden april en mei 2013

15 APRIL 2013 Tijdens de maand april werden er 78 jobstudenten en 40 interims ingezet volgens tabellen hierna. MEI 2013 Tijdens de maand mei werden er 16 jobstudenten en 110 interims ingezet volgens tabellen hierna Verplaatsen glasbolsite De Spoelberchplein De gemeente Machelen heeft de vraag gesteld om de glasbolsite van het De Spoelberchplein te verplaatsen naar het kruispunt van de Heirbaan met de Koningin Fabiolalaan. De aanleiding voor het verplaatsen van deze site is de herinrichting van het De Spoelberchplein en een gedeelte van de Heirbaan. Voor het verplaatsen van de site is een offerte overgemaakt aan de gemeente Machelen. Van de gelegenheid zou ook gebruik gemaakt worden om extra verharding te voorzien zodat de site voldoet aan de normen van Fost Plus en ze een tussenkomst kunnen doen van 490,00. De nettokost voor het verplaatsen en inrichten van deze site wordt geraamd op 1.070,00. Eens de gemeente akkoord gaat met onze offerte kunnen de werken binnen een relatief korte periode aangevat worden Plaatsen van camera s Op 27/03 stemde het DC in met het plaatsen van 4 camera s. Van deze 4 camera s mag enkel de camera die zich in het zakkenmagazijn bevindt beeldopnames maken. Er werd prijs gevraagd aan vier firma s. De beslissing rond dit punt wordt uitgesteld tot er meer duidelijkheid is rond de verschillen tussen het digitale en analoge systeem, en de consequenties voor de onderhoudskost Rijbewijs C: jaarlijkse prijsherziening Om de goede werking van de ophaling te garanderen zorgt Incovo reeds geruime tijd voor de opleiding van nieuwe werknemers in de functie van lader/hulpparkwachter tot vrachtwagenchauffeurs met een rijbewijs C. Ook aan de reeds in dienst zijnde arbeiders wordt de kans geboden om een rijbewijs C te behalen. De opleidingen gebeuren i.s.m. de VAB-rijschool te Vilvoorde. De nabijheid van de opleidingsplaats zorgt ervoor dat de kosten gerelateerd aan de verplaatsingen tot een minimum beperkt blijven. De tarieven van de examenretributies zijn onder voorbehoud en kunnen tijdens de lopende periode nog wijzigen. De prijzen van de rijschool zijn exclusief btw. Het directiecomité stemt hiermee in. 4. Personeelszaken Beslissingen niet weergegeven omwille van de privacywetgeving Aanvraag verlof voor loopbaanonderbreking/loopbaanvermindering 4.2. Beëindiging arbeidsovereenkomst 4.3. Nieuwe arbeidsovereenkomst

16 4.4. Beëindiging arbeidsovereenkomst 4.5. Nieuwe arbeidsovereenkomst 4.6. Personeelslid uit dienst 4.7. verbreking arbeidsovereenkomst 4.8. Aanwerving lader/hulpparkwachter-reservechauffeur - gesco De raad van bestuur stelde op 29/03/2013 twee betrekkingen van lader/hulpparkwachterreservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een gesco-overeenkomst van onbepaalde duur voor arbeiders. In de procedure werd een wervingsreserve voorzien tot 31/08/2013. Wij stellen voor om in deze procedure één bijkomende betrekking open te stellen Aanwerving van een lader/hulpparkwachter-reservechauffeur - gesco. Dit agendapunt is onder voorbehoud van goedkeuring van de openstelling van één bijkomende betrekking door de Raad van Bestuur dd. 21/06/2013. De raad van bestuur van de intercommunale Incovo stelde, in zijn zitting van 29/03/2013, 2 betrekkingen van lader/hulpparkwachter-reservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een gesco-overeenkomst van onbepaalde duur voor arbeiders. In de zitting van 21/06/2013 wordt nog één bijkomende betrekking opengesteld. Er werd een wervingsreserve aangelegd tot 31/08/2013. De individuele dossiers van de kandidaten hebben ter beschikking gelegen van de raadsleden, met inbegrip van de door de kandidaten ingeroepen elementen om hun kandidaatstelling te verantwoorden. Het directiecomité wordt gevraagd volgens de wettelijke verplichting om, op basis van alle hierboven aangehaalde elementen, tot een geheime stemming over deze kandidaat over te gaan. Het directiecomité stemt hiermee in rustpensioen bijkomende aanstelling vermeerdering jobtijd Overzicht prestaties mei Projecten 5.1. Aankoop vijf tweekamerhuisvuilwagens Op korte termijn dienen vijf tweekamerhuisvuilwagens vervangen te worden (VOLVO-VDK/2005& 2006: nrs. 57, 58, 61, 62 en 63). Voorgesteld wordt de aankoop van de vijf tweekamerhuisvuilwagens uit te voeren op basis van het bestek DL (als bijlage)

17 De algemene offerteaanvraag zal worden gepubliceerd in het Bulletin der aanbestedingen en het Europees publicatieblad. Het directiecomité stemt hiermee in.

18 INCOVO INTERCOMMUNALE VOOR AFVALBEHEER Tel.: Fax: C. Buyssestraat Vilvoorde RAAD VAN BESTUUR 7e ZITTING NOTULEN NOTULEN van de vergadering van de raad van bestuur van 21 juni 2013 om u. AANWEZIG: De heer Roel ANCIAUX, raadgevend bestuurder. De heer Piet BUELENS, raadgevend bestuurder. Mevrouw Linda DE COSTER, raadgevend bestuurder. Mevrouw Veerle DE CUYPER, bestuurder. Mevrouw Valerie DE KNOP, lid directiecomité. De heer Dirk DE WULF, ondervoorzitter. De heer Alex HEYVAERT, voorzitter. Mevrouw Veerle LANGBEEN, lid directiecomité. De heer Joël NOE, bestuurder. De heer Johan SERKEYN, bestuurder. De heer Steven TIELEMANS, raadgevend bestuurder. Mevrouw Katrien VAES, lid directiecomité. De heer Mark VAN ASSCHE, bestuurder. Mevrouw Ilse VAN DE VELDE, bestuurder. Mevrouw Magda VAN STEVENS, bestuurder. De heer Koen VANDERMEIREN, bestuurder. De heer Kevin VINCKE, bestuurder. De heer Jan BUYSSE, secretaris-directeur AGENDA 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 17 mei Kennismaking met de heer Yves Coudron, communicatiemedewerker Samenstelling directiecomité Demonstratie documentendatabank 2. Financiën 2.1. Budgetcontrole d.d. 30/04/ Uitvoeringen 3.1. Flyeractie in Machelen en Vilvoorde 4. Personeelszaken 4.1. Aanwerving lader/hulpparkwachter-reservechauffeur - gesco 4.2. Aanwerving van een lader/hulpparkwachter-reservechauffeur gesco bijkomende aanstelling 5. Projecten 5.1. Overzicht ingezamelde afvalstoffen eerste trimester 5.2. Eindafrekening subsidiëring diftar containerpark Perceel: uitbreiding infrastructuur en KGA VILVOORDE centrum 5.3. Aankoop vijf tweekamerhuisvuilwagens bijlage 4

19 6. Varia Brief aan gemeenteraadsleden 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 17 mei 2013 bijlage 1 De notulen van de raad van bestuur van 17 mei 2013 worden goedgekeurd Kennismaking met de heer Yves Coudron, communicatiemedewerker. Yves Coudron, communicatiemedewerker, stelt zichzelf en de eerste ervaringen met de job voor aan de raad van bestuur. Verdere meldingen aan Yves kunnen steeds via yves.coudron@incovo.be of via Samenstelling directiecomité Gedurende haar zwangerschapsrust en moederschapsverlof zal Valerie De Knop afwezig blijven op de vergaderingen van Incovo. Om die reden neemt ze ook tijdelijk ontslag uit het directiecomité. De raad van bestuur verkiest Veerle De Cuyper als (tijdelijk) nieuw lid van het directiecomité Demonstratie documentendatabank Leden van de raad van bestuur én gemeenteraadsleden (op aanvraag) krijgen via de documentendatabank inzage in de bestuursdocumenten van Incovo. De werking van het systeem wordt door Jan Buysse toegelicht. 2. Financiën 2.1. Budgetcontrole d.d. 30/04/2013 De eerste vier maanden met een batig saldo van ,20 euro. Op kostengebied zijn er minderuitgaven ten aanzien van de begroting van euro. In vergelijking met 2012 is er een meeruitgave van (0.7 %). De raad neemt hiervan akte. 3. Uitvoeringen 3.1. Flyeractie in Machelen en Vilvoorde Jaarlijks zijn er een aantal verspringen in de ophaalkalender voor papier en karton. Omdat sommige inwoners hun afvalkalender niet raadplegen wordt er bij dergelijke verspringingen regelmatig op een fout ogenblik papier en pmd aangeboden. Om aan dit fenomeen een oplossing te bieden werd er de afgelopen periode een proef gedaan waarbij in Diegem en op Kassei een flyer werd bedeeld waarop aangegeven stond dat er een verspringing van de ophaalkalender was en op welke dag de ophaling wel zou plaatsvinden. Om het effect van deze flyer in kaart te brengen werden er ook tellingen uitgevoerd van het foutief aangeboden afval, zowel op ogenblikken dat er niet als wel geflyerd werd. Als conclusie voor Diegem kan er gesteld worden dat er geen effect was van de flyer op het aantal foutieve aanbiedingen en voor Kassei (benedenkant) dat er een beperkte positieve invloed was. Om echte definitieve conclusies te trekken zouden er nog meer tellingen moeten uitgevoerd worden. Waarschijnlijk bereiken de flyers vooral inwoners die toch al hun afvalkalender raadplegen en wordt de doelgroep waarvoor de flyer eigenlijk bedoeld is maar heel beperkt bereikt. Bovendien wordt er

20 in de wijkkranten van Vilvoorde ook steeds aangekondigd wanneer er verspringingen zijn, waardoor het niet duidelijk is of de beperkte positieve invloed alleen aan de flyer kan worden toegeschreven of omdat er toevallig meer mensen hun wijkkrant hebben gelezen. Omdat het bussen van flyers op het eerste zich maar een beperkt effect heeft, is het misschien opportuun om ook een andere benadering van het probleem uit te proberen. Aangezien Incovo sinds enige tijd een afvalsteward in dienst heeft, is het misschien meer effectief als mensen die foutief afval aanbieden rechtstreeks door hem worden aangesproken en opgevolgd. De afgelopen periode heeft hij reeds bij enkele verspringingen gericht personen aangesproken, waarop meestal positief wordt gereageerd door de betrokken inwoners. Om te weten of deze benadering echt effect heeft is het evenwel nog te vroeg, omdat hiervoor bij een volgende verspringing zou moeten worden nagegaan in welke mate aangesproken personen terug in de fout gaan. Voorgesteld wordt om voor de 2 verspringingen die dit jaar nog in Diegem en Kassei plaatsvinden zowel te flyeren en onze afvalsteward in te zetten en nadien het resultaat te beoordelen. De raad neemt hiervan akte. 4. Personeel 4.1. Aanwerving lader/hulpparkwachter-reservechauffeur - gesco De raad van bestuur stelde op 29/03/2013 twee betrekkingen van lader/hulpparkwachterreservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een gesco-overeenkomst van onbepaalde duur voor arbeiders. In de procedure werd een wervingsreserve voorzien tot 31/08/2013. Wij stellen voor om in deze procedure één bijkomende betrekking open te stellen. Gezien het ontslag van een werknemer dient ons contingent gesco s aangevuld te worden. De raad stemt hiermee in Aanwerving van een lader/hulpparkwachter-reservechauffeur - gesco. Dit agendapunt is onder voorbehoud van goedkeuring van de openstelling van één bijkomende betrekking door de Raad van Bestuur dd. 21/06/2013. De raad van bestuur van de intercommunale Incovo stelde, in zijn zitting van 29/03/2013, 2 betrekkingen van lader/hulpparkwachter-reservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een gesco-overeenkomst van onbepaalde duur voor arbeiders. In de zitting van 21/06/2013 wordt nog één bijkomende betrekking opengesteld. Er werd een wervingsreserve aangelegd tot 31/08/2013. De individuele dossiers van de kandidaten hebben ter beschikking gelegen van de raadsleden, met inbegrip van de door de kandidaten ingeroepen elementen om hun kandidaatstelling te verantwoorden. Het directiecomité wordt gevraagd volgens de wettelijke verplichting om, op basis van alle hierboven aangehaalde elementen, tot een geheime stemming over deze kandidaat over te gaan. De raad neemt hiervan akte 4.3. bijkomende aanstelling 5. Projecten 5.1. Overzicht ingezamelde afvalstoffen eerste trimester

21 In vergelijking met 2012 is er een daling van de hoeveelheden restafval en grof vuil. Op de recyclageparken is er evenzeer een verlaagde aanvoer, maar deze is te wijten aan het slechte weer in het voorjaar Eindafrekening subsidiëring diftar containerpark Perceel: uitbreiding infrastructuur en KGA VILVOORDE centrum 1. Uitvoering van de werken Na de goedkeuring ontwerp dd en de goedkeuring gunning dd ) werd de bestelbrief (sluiten van de opdracht) geplaatst op en het bevel van aanvang der werken gegeven op De borgtocht werd door de aannemer DSV nv gesteld op De uitvoeringstermijn bedroeg minder dan 100 werkdagen. De volledige voorlopige oplevering had plaats op woensdag 27 maart 2013 om uur. 2. Facturen en subsidiebedrag Facturen op basis van de vorderingsstaten en herzieningen: Datum vorderingsstaten basisbedrag prijsherziening factuurbedrag 5/11/ ,41 625, ,33 14/02/2013 1b 4143,45 96, ,70 14/02/2013 1t 12473,97 343, ,63 14/02/ , , ,86 14/02/2013 2t 10236,93 275, ,51 14/02/ ,79 403, ,64 14/02/ , , ,90 29/03/ ,35 746, ,76 29/05/ ,86 57, ,30 totaal: , , ,63 Goedgekeurd basis aanbestedingsbedrag is ,48 euro. Verschil is 11881,95 euro of + 4,96 %. Bepaling subsidieerbare uitgave: A. Uitgevoerde verharde oppervlakte = 1080,17 m² (som van de posten 4.1, 4.2, 4.3a en 4.3b respectievelijk 893,64m², 99,72m², 58,90 m² en 27,91m²). Subsidieerbare uitgave= 1080,17 m² * 83 /m² of ,11 euro. B. KGA-opslagplaats 48m² Subsidieerbaar uitgave= ,73 euro Totaal subsidieerbare uitgave: ,11 euro ,73 euro = ,84 euro. Subsidiebedrag: 50 % van ,84 euro= ,92 euro. 3. Termijnoverzicht Termijnoverzicht op basis van het dagboek der werken. 4. Herzieningen en min/meer werken Verantwoordingsnota 1, goedgekeurd in het DC van en verrekeningen. Verantwoordingsnota 2, goedgekeurd in het DC van en verrekeningen.

22 5. Eindstaat De globale eindstaat. 6. Detailrapportering Op basis van de nota in verband met de detailinformatie en de bijgevoegde documentatie van het toegepast diftar-systeem kan gesteld worden dat de opvolging gedurende een jaar niet relevant is. 7. Goedkeuring eindrapportering en detailrapportering Voorgesteld wordt de eindafrekening met bijlagen tot het bekomen van 50% van de subsidieerbare uitgave goed te keuren en -voor 70% van de subsidiebedrag alsook voor de detailrapporteringsnota tot het bekomen van de resterende 30% van het subsidiebedrag- aan OVAM over te maken met het verzoek tot uitbetaling van 100% van het subsidiebedrag: ,92 euro. EINDAFREKENING dossier 11/0014 Subsidiëring diftar containerparken Perceel: uitbreiding infrastructuur en KGA opslagplaats Vilvoorde-centrum Nota i.v.m. de detailinformatie Het opzet van de uitbreiding infrastructuur en de plaatsing van de KGA opslagplaats voor het diftar containerpark is hoofdzakelijk voor het maken van ruimte voor de eerder aangekochte containers met een grotere inhoud. De KGA opslagplaats is gewijzigd naar een afdakruimte met kleine kluis. Dit om het selectief aangebracht afval efficiënter in te zamelen en af te voeren voor recyclage. De containers hebben echter geen vaste locatie waardoor de opvolging praktisch onmogelijk is. Het diftar-systeem op de recyclageparken werd reeds in uitvoer gebracht waardoor de informatie over het toegepast systeem reeds voorhanden is: Ophaalkalender-info brochure 2012 Het volledige diftar-systeem wordt beschreven in de ophaalkalender brochure 2012 en vermeldt de diftar-tarieven, de werkwijze, het reglement, de afvalfracties en de openingsuren. Vanaf 02/01/2012 is er slechts één wijziging in het hele systeem doorgevoerd: Het tarief voor groenafval werd voor de laagste categorie (1) 2,5 euro (i.p.v. 3,5 euro). Ophaalkalender-infobrochure 2013 Het volledige Diftar-systeem dat momenteel van toepassing is wordt beschreven in de ophaalkalender-infobrochure 2013 en omvat een beschrijving van het toegepast systeem, de afvalfracties, de gehanteerde tarieven en de openingsuren. Een verdere rapportering lijkt ons niet relevant, vandaar ook het verzoek tot volledige uitbetaling (100%) van het subsidiebedrag. 5. Projecten 5.3. Aankoop vijf tweekamerhuisvuilwagens Op korte termijn dienen vijf tweekamerhuisvuilwagens vervangen te worden (VOLVO-VDK/2005& 2006: nrs. 57, 58, 61, 62 en 63). Voorgesteld wordt de aankoop van de vijf tweekamerhuisvuilwagens uit te voeren op basis van het bestek DL (als bijlage)

23 De algemene offerteaanvraag zal worden gepubliceerd in het Bulletin der aanbestedingen en het Europees publicatieblad. De raad stemt hiermee in. 6. Varia Brief aan gemeenteraadsleden

24 INCOVO Tel.: Fax: C. Buyssestraat Vilvoorde NOTULEN DIRECTIECOMITE 12e ZITTING AANWEZIG: Alex HEYVAERT, voorzitter; Dirk DE WULF, ondervoorzitter; Veerle DE CUYPER, lid directiecomité Veerle LANGBEEN, lid directiecomité; Katrien VAES, lid directiecomité. AGENDA: 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 18 juni Instructies voor verbeterde communicatie 1.3. Gezamenlijke brief intercommunales aan provincie Vlaams-Brabant 3. Uitvoeringen 3.1. Herstellingen aan wagen 60 en Personeelszaken 4.1. uit dienst 4.2. rustpensioen 4.3. arbeidsongeval 09/07/ consolidatie 4.4. arbeidsongeval 22/11/2012 consolidatie 4.5. arbeidsongeval 29/01/2013 consolidatie 4.6. arbeidsongeval 06/03/2013 consolidatie 4.7. Overzicht prestaties juni Opleiding 5. Projecten 5.1. Aankoop glasinzamelvoertuig Uitslag algemene offerteaanvraag aanbestedingsverslag. bijlage Verlenging project compostkracht. 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 18 juni 2013 De notulen van het directiecomité van 18 juni 2013 worden goedgekeurd. In opvolging van punt 3.4. is inmiddels duidelijk dat ook bij de analoge camera s de opslag van beelden digitaal gebeurt en dat er geen hogere onderhoudskost is. Niets weerhoudt bijgevolg de toewijzing van de opdracht aan Spans nv uit Duisburg Instructies voor verbeterde communicatie Jan Buysse licht het directiecomité in over schriftelijke instructies die hij heeft uitgevaardigd ten einde de interne communicatie te bevorderen.

25 1.3. Gezamenlijke brief intercommunales aan provincie Vlaams-Brabant De provincie Vlaams-Brabant heeft de intentie om de subsidies specifiek gericht naar afvalpreventie én openbare besturen te schrappen. De 5 Vlaams-Brabantse intercommunales willen in een brief aan de gedeputeerde hierrond hun bezorgdheid uitdrukken. Het directiecomité keurt betrokken brief goed voor ondertekening door de voorzitter en secretarisdirecteur. 3. Uitvoeringen 3.2. Herstellingen aan wagens. Wagen 60 Op 6/06/2013 werd de kraan van wagen 60 (MAN glaswagen, bj. 2005) hersteld wegens een ernstige panne. Deze panne werd veroorzaakt door slijtage. De herstellingskost bedroeg: 3.884,77 (incl. btw) Wagen 62 Op 7/6/2013 werd wagen 62 (Volvo duo-huisvuilwagen, bj. 2005) hersteld aan een hydraulische panne. Hierbij werd het verdeelblok vervangen. De panne werd veroorzaakt door slijtage. De herstellingskost bedroeg: 1.986,83 (incl. btw) Het directiecomité stemt hiermee in. 4. Personeelszaken Beslissing niet weergegeven omwille van de privacywetgeving uit dienst 4.2. rustpensioen 4.3. arbeidsongeval 09/07/ consolidatie 4.4. arbeidsongeval 22/11/2012 consolidatie 4.5. arbeidsongeval 29/01/2013 consolidatie 4.6. arbeidsongeval 06/03/2013 consolidatie 4.7. Overzicht prestaties juni Opleiding 5. Projecten 5.1. Aankoop glasinzamelvoertuig. Uitslag algemene offerteaanvraag aanbestedingsverslag. Op basis van het gunningsverslag in bijlage wordt voorgesteld om het glasinzamelvoertuig te gunnen aan de gunstigste aanbieder nl firma AJK voor de opbouw met onderstel VOLVO voor de totaalprijs

26 van ,37 euro. Het directiecomité stemt hiermee in Verlenging project compostkracht. Een werknemer werkt reeds 5 jaren als compostkracht in een samenwerkingsverband tussen de 5 intercommunales en de provincie Vlaams-Brabant. De compostkracht ondersteunt intercommunales in de werking rond thuiscomposteren en kringlooptuinieren. De provincie draagt de loonkost, de intercommunales de werkingskosten. Interza is de projectcoördinator en stelt ook de werknemer tewerk. De samenwerkingsovereenkomst dient jaarlijks hernieuwd te worden. Het directiecomité stemt in met deze verlenging. Uit oogpunt van administratieve vereenvoudiging wordt ernaar gestreefd om de nieuwe samenwerkingsovereenkomst over meerdere jaren te laten lopen. Het directiecomité stelt zich hier principieel mee akkoord.

27 INCOVO Tel.: Fax: C. Buyssestraat Vilvoorde NOTULEN DIRECTIECOMITE 14e ZITTING NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van 23 juli 2013 om uur. AANWEZIG: Alex HEYVAERT, voorzitter; Dirk DE WULF, ondervoorzitter; Veerle DE CUYPER, lid directiecomité Veerle LANGBEEN, lid directiecomité; Katrien VAES, lid directiecomité. AGENDA: 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 16 juli Stand van zaken beleidsplan 4. Personeelszaken 4.1. uit dienst 4.2. verlenging clausule rijbewijs C verlenging clausule rijbewijs C 4.4. Aanvraag stopzetting verlof voor loopbaanonderbreking/loopbaanvermindering 4.5. Aanwerving mecanicien/reservechauffeur 4.6. Opleiding 4.7. Prijsvraag ondersteuning selectie diensthoofd 5. Projecten 5.1. Aanbesteding pmd-sortering en overslag papier-karton en/of pmd - Uitslag algemene offerteaanvraag aanbestedingsverslag 5.2. Contract verwerving en recyclage van papier en karton verlenging 5.3. Win met pmd 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 16 juli 2013 De notulen van het directiecomité van 16 juli 2013 worden goedgekeurd Stand van zaken beleidsplan Het directiecomité overloopt de verschillende items van het beleidsplan, en gaat na op welke punten er zich consensus vormt. Er wordt afgesproken dat de beginnende consensus in teksten wordt gegoten, die op volgende bestuursvergaderingen zullen worden voorgelegd. Desgevallend kan daarna nog een overleg volgen met de verenigde colleges. 4. Personeelszaken

28 Beslissing niet weergegeven omwille van de privacywetgeving uit dienst 4.2. verlenging clausule rijbewijs C 4.3. verlenging clausule rijbewijs C 4.4. Aanvraag stopzetting verlof voor loopbaanonderbreking/loopbaanvermindering 4.5. Aanwerving mecanicien/reservechauffeur De raad van bestuur stelt 2 betrekkingen van mecanicien/reservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur voor arbeiders. Deze procedure wordt bij hoogdringendheid opgestart. Gezien de hoogdringendheid van de procedure en het feit dat er geen raad van bestuur plaatsvindt voor 30/08/2013, stelt het directiecomité de betrekkingen reeds open. De beslissing zal dan voorgelegd worden aan de eerstvolgende raad van bestuur op 30/08/2013. Vacature. Wervingsreserve. Er zal een wervingsreserve aangelegd worden tot 31/12/2013. De raad van bestuur geeft de toestemming aan het directiecomité om de wervingsreserve eventueel te verlengen.

29 Het directiecomité stemt hiermee in. Er wordt gevraagd om de vacature ook bekend te maken aan de gemeenten voor eventuele publicatie op de gemeentelijke websites Opleiding 4.7. Prijsvraag ondersteuning selectie diensthoofd In de loop van september wordt de selectie van een nieuw diensthoofd financiën opgestart. Er wordt voorzien ook een selectiebureau in deze aanwerving te betrekken met het oog op een beperkte screening van de kandidaat. Best is om dit bureau van bij de opstart van de procedure te betrekken. Om die reden wordt de procedure voor aanduiding van de dienstverlener nu reeds opgestart. Het directiecomité keurt hiertoe bijgevoegde prijsvraag goed. Deze zal worden overgemaakt aan Hudson-Dewitte, Ascento en CPM. 5. Dienst projecten 5.1. Aanbesteding pmd-sortering en overslag papier-karton en/of pmd Uitslag algemene offerteaanvraag aanbestedingsverslag Algemene offerteaanvraag De aankondiging werd verzonden op 9 april 2013 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en het Europese Publicatieblad. De opdracht betreft: - het sorteren van de fractie plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons van huishoudelijk gebruik; - de overslag en afvoer van de fracties papier-karton (hierna P-K genoemd) en/of van plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons (hierna PMD genoemd) van huishoudelijk gebruik. Samen met Fost Plus werd het gunningsverslag opgesteld Er zijn 2 percelen voorzien: INCOVO (perceel 1). INTERZA (perceel 2). 1. Opening van de inschrijvingen De opening van de inschrijvingen had in openbare zitting plaats op woensdag 3 juni 2013 om uur in de burelen van INCOVO te Vilvoorde in aanwezigheid van de ondertekenaars van onderhavig proces-verbaal. 2. Tabel der neergelegde inschrijvingen Alfabetisch gerangschikt NAAM PLAATS INSCHRIJVING 1. Indaver nv Dijle 17a, 2800 MECHELEN Perceel 1 & 2 2. Sita Waste Services nv Lilsedijk 19, 2340 BEERSE Perceel 1 & 2

30 3. Van Gansewinkel nv Berkenbossenlaan 7, 2400 MOL Perceel 1 & 2 4. Administratief nazicht 4.1. Selectiecriteria Uitsluitingscriteria Volgende uitsluitingscriteria werden opgenomen en zijn onderzocht: staat van faillissement of vereffening; verplichtingen RSZ; verplichtingen directe belastingen en btw. Alle inschrijvers voegen de gevraagde documenten toe en voldoen aan dit criterium Kwalitatieve selectiecriteria Financiële en economische draagkracht: Volgende documenten werden gevraagd: verklaring totale omzet en omzet voor de gelijkaardige diensten passende bankverklaring. Alle inschrijvers voegen de gevraagde documenten toe en voldoen aan dit criterium Technische bekwaamheid: De beoordeling van de technische bekwaamheid gebeurt aan de hand van: lijst voornaamste diensten uitgevoerd tijdens de laatste 3 jaar; verklaring van de gemiddelde jaarlijkse personeelsbezetting; een opgave van activiteiten die de inschrijver eventueel in onderaanneming wenst uit te voeren. Alle inschrijvers voegen de gevraagde documenten toe en voldoen aan dit criterium. 4.2.Origineel inschrijvingsformulier, gedetailleerde beschrijving en plannen van het materieel Alle inschrijvers voegden het correcte inschrijvingsbiljet toe en hebben dat ondertekend. Besluit: Alle inschrijvers voldoen administratief aan de gestelde voorwaarden. Uit de bijgevoegde documenten kan worden afgeleid dat alle inschrijvers voldoen aan de kwalitatieve selectiecriteria en dus in staat zijn om deze opdracht uit te voeren. Alle inschrijvers worden bijgevolg toegelaten tot de gunningscriteria. 5. Rekenkundig nazicht Er werden geen onnauwkeurigheden vastgesteld. Op 21 juni 2013 werd via een brief aan alle inschrijvers gevraagd een verantwoording te geven voor de ingediende prijzen voor de PMD transportkosten. Uit de opgegeven prijsverantwoording blijkt dat er geen abnormaal hoge prijzen werden ingediend. 6. Gunningcriteria 6.1. De prijs van de dienstverlening (op70 punten) De inschrijvers dienden een prijs op te geven voor: de sorteerprijs PMD (euro/binnenkomende ton )

31 de (eventuele) overslagprijs PMD (euro/ton) de overslag PK (euro/ton) de (eventuele) transportprijs PMD (euro/ton) de transportprijs PK (euro/(km.ton)) Op basis van het hoeveelheden vermeld in de inventaris, werd voor de verschillende inschrijvers de jaarlijkse kostprijs berekend (zie bijlage 1). Omdat de afzetplaats nog niet gekend is voor PK (perceel 1), gebeurde de beoordeling op basis van de fictieve afstand over de weg van 60km. Punten: de laagste gecorrigeerde inschrijver bekomt het maximum der punten, aan de andere worden verhoudingsgewijs t.o.v. de laagste inschrijver punten toegekend via de formule 70*(totaalprijs goedkoopste offerte/totaalprijs offerte) Kwaliteit van de ingezette middelen en voorgestelde diensten (op30 punten) Voor de beoordeling van dit criterium worden de verschillende aspecten voorzien in het bestek geanalyseerd. De beoordeling is terug te vinden in bijlage Gunning Op basis van de globale beoordeling en puntentoekenning (zie bijlage 3) volgens de gunningcriteria van het bijzonder bestek worden de inschrijving van de Van Gansewinkel nv, Berkebossenlaan 7, 2400 Mol als beste beoordeeld voor perceel 1. Sita Waste Services nv, Lilsedijk 19, 2340 Beerse als beste beoordeeld voor perceel 2. Voorgestel wordt: Perceel 1 (uitvoering INCOVO) te gunnen aan Van Gansewinkel nv, Berkebossenlaan 7, 2400 Mol; Perceel 2 (uitvoering INTERZA) te gunnen aan Sita Waste Services nv, Lilsedijk 19, 2340 Beerse. Het directiecomité stemt hiermee in. Bijlage 1. Prijzen puntentabel Bijlage 2. Kwaliteit puntentabel Bijlage 3. Totaal punten 5.2. Contract verwerving en recyclage van papier en karton - verlenging Voor de verwerving en recyclage van het door INCOVO ingezamelde papier en karton werd in 2008 een gemeenschappelijke aanbesteding gedaan met FOST Plus. De inkomsten van 25% van het ingezamelde papier zijn voor FOST Plus (verpakkingsaandeel) De inkomsten van 75% van het ingezamelde papier zijn voor INCOVO (drukwerk) Bij middel van de offerteaanvraag werd (RVB 17 januari 2008) een contract afgesloten met VLAR- Tisselt. Dit contract eindigt op 31 december 2013 maar kan voor 12 maanden verlengd worden wanneer de contractprijs gunstiger is dan de marktprijs. Uit gelijkaardige marktbevragingen is af te leiden dat de marktprijs schommelt tussen Filpap + 30 en + 40 euro/ton. De contractprijs met VLAR-Tisselt is Filpap + 40 euro/ton.

32 Gezien onze gunstige contractvoorwaarden wordt voorgesteld FOST Plus toestemming te geven om aan VLAR-Tisselt een contractverlenging van 12 maanden (vanaf 1 januari 2014 tot 31 december 2014) aan te vragen. Het directiecomité stemt hiermee in Win met pmd Met Fost Plus werd overleg opgestart ter voorbereiding van een positieve PMD-actie in het najaar. Wie de blauwe zak juist sorteert zou hierbij een prijs kunnen winnen, als aanvulling op de bestraffing met een rode sticker voor wie de pmd fout sorteert. Personen die in aanmerking willen komen voor de prijs, dienen zich aan te melden op een website winmetpmd. Uit alle adressen die zich hebben aangemeld worden maandelijks een aantal adressen geselecteerd voor controle. Indien de blauwe zakken op deze adressen bij controle correct blijken gesorteerd ontvangen ze een prijs. Personen worden met een elektronische nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de winnaars, met telkens hierbij een bijkomende pmd-tip. Raming van de kostprijs: 8500 euro + BTW + prijzen (gedragen vanuit Fost Plus budget). Het directiecomité stemt hiermee in.

33 INCOVO INTERCOMMUNALE VOOR AFVALBEHEER Tel.: Fax: C. Buyssestraat Vilvoorde RAAD VAN BESTUUR 8e ZITTING NOTULEN NOTULEN van de vergadering van de raad van bestuur van 30 augustus 2013 om uur. AANWEZIG: De heer Alex HEYVAERT, voorzitter. Mevrouw Veerle DE CUYPER, lid directiecomité Mevrouw Katrien VAES, lid directiecomité. De heer Johan SERKEYN, bestuurder. Mevrouw Ilse VAN DE VELDE, bestuurder. Mevrouw Magda VAN STEVENS, bestuurder. De heer Koen VANDERMEIREN, bestuurder. De heer Piet BUELENS, raadgevend bestuurder. Mevrouw Linda DE COSTER, raadgevend bestuurder. De heer Steven TIELEMANS, raadgevend bestuurder. De heer Jan BUYSSE, secretaris-directeur VERONTSCHULDIGD: De heer Dirk DE WULF, ondervoorzitter. Mevrouw Veerle LANGBEEN, lid directiecomité (met volmacht) Mevrouw Valerie DE KNOP, bestuurder (met volmacht) De heer Joël NOE, bestuurder. De heer Mark VAN ASSCHE, bestuurder (met volmacht) De heer Kevin VINCKE, bestuurder De heer Roel ANCIAUX, raadgevend bestuurder. AGENDA 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 21 juni Gezamenlijke brief intercommunales aan provincie Vlaams-Brabant 4. Personeelszaken 4.1. Aanwerving mecanicien/reservechauffeur 4.2. rustpensioen 4.3. Overzicht prestaties juni Prijsvraag ondersteuning selectie diensthoofd 5. Projecten 5.1. Verlenging project compostkracht 5.2. Win met pmd 5.3. Recyclagepark Machelen tijdelijk gesloten. 6. Varia

34 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 21 juni 2013 De notulen van de raad van bestuur van 21 juni 2013 worden goedgekeurd Gezamenlijke brief intercommunales aan de Provincie Vlaams-Brabant De provincie Vlaams-Brabant heeft de intentie om de subsidies specifiek gericht naar afvalpreventie én openbare besturen te schrappen. De 5 Vlaams-Brabantse intercommunales willen in een brief aan de gedeputeerde hierrond hun bezorgdheid uitdrukken. De raad van bestuur wordt hiervan in kennis gesteld. Op vraag van een bestuurder, antwoordt Jan Buysse dat er nog geen contact met de provincie heeft plaatsgevonden gezien de vakantie van de politiek verantwoordelijke. 4. Personeelszaken 4.1. Aanwerving mecanicien/reservechauffeur De raad van bestuur stelt 2 betrekkingen van mecanicien/reservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur voor arbeiders. Deze procedure werd bij hoogdringendheid opgestart en wordt nu ter bevestiging voorgelegd aan de raad. Mecanicien is een knelpuntberoep, iedere gelegenheid tot aanwerving dient bijgevolg te worden aangegrepen. Een bestuurder vraagt of deze taak niet kan worden uitbesteed. Onder andere op de luchthaven zijn hier goede ervaringen mee. Jan Buysse geeft aan dat dit zal worden onderzocht.

35 Vacature. Bekendmaking vacature. De vacature zal op de volgende wijzen kenbaar gemaakt worden: advertentie in De Streekkrant en De Zondag met bedelingsgebied in Londerzeel, Machelen, Meise, Vilvoorde en Zemst, met verschijningsdatum in de week van 05/08/2013 (een offerte werd aangevraagd); via de VDAB, plaatsing vacature in de WISS-computer van 25/07/2013 tot 10/09/2013; personen die volgens hun curriculum vitae op Kiss (VDAB) eventueel aan de selectiecriteria voldoen zullen gecontacteerd worden; plaatsing vacature op de website van Incovo van 25/07/2013 tot 10/09/2013; de personen die via een spontane sollicitatie in het wervingsbestand zitten, zullen worden gecontacteerd; door aanplakking van een advertentie aan de receptie en op de recyclageparken van 25/07/2013 tot 10/09/2013. Selectieprocedure. 1. Eerste gedeelte: praktische selectieproef duur: ± 45 minuten. (beoordeling op 50 punten) De kandidaat wordt gevraagd een aantal taken uit te voeren die in de beoogde functie aan bod komen. Dit gedeelte heeft tot doel de technische kennis en vaardigheden van elke kandidaat te evalueren. 2. Tweede gedeelte: mondelinge selectieproef duur: ± 30 minuten. (beoordeling op 50 punten) Dit gedeelte heeft tot doel de functiespecifieke competenties van elke kandidaat, evenals de motivatie en de interesse voor de functie, te evalueren. Om als geslaagd beschouwd te worden, moeten de kandidaten voor elk examengedeelte minstens zestig procent van de punten behalen.

36 Een kandidaat die afwezig is op de selectieproeven wordt uitgesloten van de selectie. Indien de afwezigheid gewettigd is, zullen wij in de mate van het mogelijke een andere datum proberen voor te stellen. Er wordt een schriftelijk verslag opgesteld met de eindresultaten van de kandidaten. Alle kandidaten worden schriftelijk op de hoogte gebracht van hun resultaat. Data. De secretaris-directeur wordt belast met het bepalen van de data en uren waarop de selectieproef plaatsvindt. Jury. De secretaris-directeur wordt belast met de samenstelling van de jury. Geldelijke valorisatie vorige diensten. De raad van bestuur beslist dat voor deze vacature nuttige beroepservaring in de privésector of als zelfstandige in aanmerking kan genomen worden, met een maximum van 6 jaar. Betrokkene levert zelf een bewijs van relevante werkervaring. De geldelijke anciënniteit wordt pas toegekend op het ogenblik dat de intercommunale over het bewijs beschikt en dit niet met terugwerkende kracht. Wervingsreserve. Er zal een wervingsreserve aangelegd worden tot 31/12/2013. De raad van bestuur geeft de toestemming aan het directiecomité om de wervingsreserve eventueel te verlengen. Bijkomende bepalingen. Het gaat hier over een moeilijk te rekruteren profiel en daardoor kan een snelle opvolging eventueel van cruciaal belang zijn. Gezien het feit dat er minder directiecomités plaatsvinden tijdens de vakantieperiode, geeft het directiecomité, indien nodig, volmacht aan de secretaris-directeur om, op basis van het proces-verbaal van de jury, de beslissing tot aanwerving te nemen. De beslissing zal dan op een volgend directiecomité voorgelegd worden. Indien deze aanwervingsprocedure zonder resultaat blijft, geeft de raad van bestuur de volmacht aan de administratie om de procedure te herlanceren tot de vacature ingevuld geraakt. Het directiecomité stemt hiermee in. Er wordt gevraagd om de vacature ook bekend te maken aan de gemeenten voor eventuele publicatie op de gemeentelijke websites CEUPPENS Ronny - rustpensioen De heer Ronny CEUPPENS, diensthoofdhoofd financiën, heeft INCOVO op de hoogte gebracht van diens intentie om op rustpensioen te gaan met ingang van 1 juni Een pensioenaanvraag in die zin werd ingediend. De procedure voor de aanwerving van een opvolger wordt opgestart (zie 4.4.) Overzicht prestaties juni 2013

37 2013 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-jun Werknemers in VTE 70,7 69,7 70,3 71,6 70,6 71,2 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 70,7 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 5,71% 7,36% 7,16% 7,16% 10,79% 6,38% 4,38% 0,13% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 7,39% Arbeidsongeval 1,35% 0,50% 0,47% 0,00% 0,14% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,42% Verlof 8,93% 9,76% 11,64% 13,88% 10,38% 15,04% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 11,60% Andere afwezigheden 0,90% 3,07% 2,06% 1,30% 0,77% 0,51% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 1,43% Totaal gewerkt 83,11% 79,32% 78,67% 77,66% 77,93% 78,07% 95,62% 99,87% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 79,16% Ziekte 100% bezoldigd 60,60% 78,64% 65,62% 53,51% 50,48% 36,56% 20,57% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! 57,30% Ziekte 86,93% bezoldigd 0,00% 5,83% 6,50% 16,74% 8,47% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! 6,73% Ziekte 60% bezoldigd 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! 0,00% Ziekte 26,93% bezoldigd 0,00% 0,00% 4,65% 9,30% 21,51% 7,53% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! 8,42% Ziekte 0% bezoldigd 39,40% 15,53% 23,23% 20,46% 19,55% 55,91% 79,43% 100,00% #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! #DEEL/0! 27,55% 2012 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,0 68,1 67,6 71,1 73,1 73,1 72,6 71,9 72,7 72,2 71,2 70,4 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 10,15% 12,48% 11,59% 6,72% 8,94% 7,49% 5,99% 5,43% 6,47% 8,65% 9,09% 4,75% 8,13% Arbeidsongeval 0,00% 0,00% 1,19% 0,84% 0,07% 0,26% 0,25% 1,01% 0,00% 0,00% 0,78% 0,00% 0,37% Verlof 11,08% 11,34% 10,24% 13,36% 10,31% 15,62% 29,56% 25,36% 22,32% 16,15% 15,42% 19,87% 16,82% Andere afwezigheden 0,64% 0,91% 2,05% 1,44% 2,04% 2,68% 1,78% 1,20% 1,81% 0,39% 0,40% 0,57% 1,33% Totaal gewerkt 78,13% 75,27% 74,93% 77,63% 78,64% 73,95% 62,42% 67,00% 69,41% 74,81% 74,32% 74,81% 73,35% 2011 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,7 66,9 69,9 67,6 68,6 69,6 70,6 70,6 70,6 70,4 70,2 70,2 69,1 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,70% 8,44% 5,33% 5,02% 3,54% 3,67% 4,27% 4,32% 5,41% 7,94% 8,14% 10,74% 6,50% Arbeidsongeval 1,28% 1,90% 1,46% 0,14% 0,73% 0,14% 1,54% 1,87% 0,32% 0,14% 0,00% 0,00% 0,79% Verlof 6,21% 10,00% 16,31% 16,00% 11,34% 14,59% 27,45% 26,31% 19,92% 14,58% 16,74% 20,33% 16,84% Andere afwezigheden 1,28% 1,22% 1,52% 1,15% 0,90% 1,44% 0,63% 0,45% 1,16% 0,78% 1,18% 1,93% 1,14% Totaal gewerkt 79,53% 78,44% 75,37% 77,69% 83,49% 80,15% 66,11% 67,05% 73,20% 76,57% 73,95% 66,99% 74,73% 2010 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,4 63,6 63,6 62,6 65,3 64,8 64,8 63,2 63,2 62,2 62,7 62,7 63,5 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,74% 12,26% 4,87% 8,18% 6,66% 4,65% 6,47% 5,50% 6,42% 5,70% 7,15% 12,77% 7,66% Arbeidsongeval 2,97% 5,11% 3,77% 1,58% 1,79% 0,42% 0,66% 0,57% 0,22% 0,00% 0,00% 0,91% 1,49% Verlof 6,18% 10,85% 12,97% 13,51% 11,70% 15,53% 29,81% 30,48% 21,86% 10,29% 15,87% 13,75% 16,22% Andere afwezigheden 1,29% 0,83% 1,51% 0,75% 0,97% 0,88% 1,68% 0,46% 0,90% 1,29% 2,17% 1,15% 1,15% Totaal gewerkt 77,82% 70,95% 76,88% 75,98% 78,88% 78,51% 61,38% 62,99% 70,60% 82,72% 74,81% 71,41% 73,48% 2009 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,3 68,1 67,9 67,3 66,9 66,7 64,4 64,4 64,4 64,8 63,6 63,6 66,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,59% 11,42% 6,31% 6,20% 4,36% 6,08% 5,58% 4,74% 3,75% 7,80% 5,43% 8,54% 6,84% Arbeidsongeval 0,97% 2,35% 3,29% 2,89% 1,09% 0,50% 1,06% 0,00% 1,27% 0,21% 2,02% 1,72% 1,46% Verlof 7,01% 11,64% 10,27% 14,57% 12,66% 17,36% 29,82% 32,11% 22,77% 10,17% 12,61% 15,32% 16,32% Andere afwezigheden 2,01% 2,57% 3,12% 2,46% 2,34% 2,29% 0,35% 1,56% 0,81% 1,01% 1,13% 0,90% 1,72% Totaal gewerkt 78,42% 72,03% 77,01% 73,88% 79,56% 73,77% 63,18% 61,59% 71,39% 80,80% 78,81% 73,53% 73,66% OVERZICHT Werknemers in VTE 71,9 68,8 72,3 70,3 70,6 69,6 67,5 66,0 63,5 69,1 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 9,57% 9,97% 7,62% 7,13% 5,44% 5,96% 8,12% 6,84% 7,66% 6,50% 8,13% Arbeidsongeval 0,84% 1,85% 1,11% 2,42% 0,91% 0,87% 0,74% 1,46% 1,49% 0,79% 0,37% Verlof 14,31% 14,55% 16,27% 16,04% 15,96% 15,93% 15,42% 16,32% 16,22% 16,84% 16,82% Andere afwezigheden 0,81% 1,40% 0,73% 1,34% 0,81% 0,98% 1,05% 1,72% 1,15% 1,14% 1,33% Totaal gewerkt 74,47% 72,23% 74,28% 73,07% 76,88% 76,26% 74,68% 73,66% 73,48% 74,73% 73,35% Ziekte 100% bezoldigd 58,40% 64,75% 70,13% 54,63% 42,35% Ziekte 86,93% bezoldigd 12,91% 10,07% 8,58% 6,34% 6,00% Ziekte 60% bezoldigd 1,37% 0,00% 0,00% 0,00% 3,20% Ziekte 26,93% bezoldigd 14,56% 6,57% 7,61% 10,31% 9,34% Ziekte 0% bezoldigd 12,76% 18,61% 13,68% 28,72% 39,11% De trend ligt in de loop van de voorgaande jaren. Het percentage totaal gewerkt ligt na het eerste halfjaar hoger aangezien de grote vakantieperiode nog niet achter de rug is Prijsvraag ondersteuning selectie diensthoofd In de loop van september wordt de selectie van een nieuw diensthoofd financiën opgestart. Er wordt voorzien ook een selectiebureau in deze aanwerving te betrekken met het oog op een beperkte screening van de kandidaat. Best is om dit bureau van bij de opstart van de procedure te betrekken. Om die reden wordt de procedure voor aanduiding van de dienstverlener nu reeds opgestart. De raad van bestuur neemt akte van de bijgevoegde prijsvraag.

38 Deze zal worden overgemaakt aan Hudson-Dewitte, Ascento en CPM. 5. Projecten 5.1. Verlenging project compostkracht. Een werknemer werkt reeds 5 jaren als compostkracht in een samenwerkingsverband tussen de 5 intercommunales en de provincie Vlaams-Brabant. De compostkracht ondersteunt intercommunales in de werking rond thuiscomposteren en kringlooptuinieren. De provincie draagt de loonkost, de intercommunales de werkingskosten. Interza is de projectcoördinator en stelt ook betrokkene tewerk. De samenwerkingsovereenkomst dient jaarlijks hernieuwd te worden. Het directiecomité stemt in met deze verlenging. Uit oogpunt van administratieve vereenvoudiging wordt ernaar gestreefd om de nieuwe samenwerkingsovereenkomst over meerdere jaren te laten lopen. De raad van bestuur stelt zich hier principieel mee akkoord Win met pmd Met Fost Plus werd overleg opgestart ter voorbereiding van een positieve PMD-actie in het najaar. Wie de blauwe zak juist sorteert zou hierbij een prijs kunnen winnen, als aanvulling op de bestraffing met een rode sticker voor wie de pmd fout sorteert. Personen die in aanmerking willen komen voor de prijs, dienen zich aan te melden op een website winmetpmd. Uit alle adressen die zich hebben aangemeld worden maandelijks een aantal adressen geselecteerd voor controle. Indien de blauwe zakken op deze adressen bij controle correct blijken gesorteerd ontvangen ze een prijs. Personen worden met een elektronische nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de winnaars, met telkens hierbij een bijkomende pmd-tip. Raming van de kostprijs: 8.500,00 euro + BTW + prijzen (gedragen vanuit Fost Plus budget). De raad van bestuur stemt hiermee in Recyclagepark Machelen Wegens de herinrichting van de bedrijvenzone aan de luchthaven zijn er aanpassingswerken nodig aan het recyclagepark van Machelen. Deze aanpassingswerken starten eind september Om veiligheidsredenen zal het park gedurende de werken sluiten. Aan inwoners van Machelen- Diegem wordt daarom gevraagd het bezoek aan het recyclagepark even uit te stellen of uit te wijken naar de parken van Vilvoorde-centrum, Vilvoorde-Koningslo of Zemst-Eppegem. Adressen en openingsuren van deze parken staan vermeld op de Incovo-website. De precieze datum van de start van de werken is voorlopig nog niet gekend. Brussels Airport schat in dat de werken zullen duren tot eind De meest actuele info hierrond zal vermeld worden op Een bestuurder vraagt of de tijdelijke doorverwijzing de afvalstatistieken voor Vilvoorde negatief kan beïnvloeden. Jan Buysse geeft aan dat er sowieso onzuiverheid zit op de gemeentelijke statistieken aangezien inwoners van Vilvoorde-Houtem meestal naar het recyclagepark van Zemst gaan. Op niveau van de OVAM werd daarom reeds gepleit voor intercommunale statistieken daar waar intercommunales een uniform beleid voeren. Ten gronde zijn de afvalstatistieken van Incovo gunstig en stelt er zich voor geen enkele gemeente een probleem, ook niet bij een tijdelijke lichte stijging door de sluiting van een park. 6. Varia

39 Een bestuurder meldt dat een amper gevulde grote aanhangwagen toch leidt tot een hoog tarief. De voorzitter meldt dat dit zal worden bekeken bij de evaluatie van de retributies. De flyers in Vilvoorde om mensen te sensibiliseren bij het verspringen van een ophaling blijven toch wel effect te hebben. In zones waar werd geflyerd waren er duidelijk minder verkeerde aanbiedingen dan elders. Een bestuurders verwijst naar verslagen van het directiecomité en de samenwerking met Televil. Jan Buysse verduidelijkt dat Incovo wenst dat de samenwerking een stevige, contractuele basis kent waarbij voorspelbaarheid en controleerbaarheid van de wederzijdse verplichtingen gegarandeerd wordt. Kringloopcentra worden zowel in tonnage als in kostprijs steeds belangrijker. De werkwijzen van voorheen zijn daarom in de nieuwe context steeds minder bruikbaar. Een bestuurder maakt melding van de herhaalde problemen met scheuren in de blauwe pmdzak. Jan Buysse bevestigt het probleem: nieuwe leveringen worden extra gecontroleerd hierop. Bij een nieuwe aanbesteding zal ook voor de blauwe zakken worden gekozen voor een knoopsluiting NOTULEN DIRECTIECOMITE 15e ZITTING NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van 3 september 2013 om uur. 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 23 juli 2013 De notulen van het directiecomité van 23 juli 2013 worden goedgekeurd, mits aanpassing van de punten 4.2. en Beleidsplan Het directiecomité bespreekt de nota rond de hoofdlijnen van het beleidsplan, het aangepaste retributiereglement, de timing en de communicatie. Het directiecomité stemt in met de documenten. Het definitieve beleidsplan moet uiterlijk op de raad van bestuur van oktober worden goedgekeurd. Er wordt afgesproken dat de hoofdlijnen van het beleidsplan naar de burgemeesters en secretarissen van de vennoten worden gestuurd met de vraag of de colleges zich hier principieel akkoord mee kunnen verklaren. In dit geval is een bijkomende vergadering van de verenigde colleges niet nodig Antwoord gemeenten op brief wegwijzers recyclageparken. Van de gemeenten Londerzeel, Machelen, Meise en Vilvoorde werden nog geen antwoorden ontvangen. Er wordt een reminder gestuurd Televil: kennisname antwoord Televil bespreking antwoord Incovo Dit punt wordt uitgesteld in het licht van een gepland overleg tussen beide organisaties.

40 1.5. Gebruik milieuconvenant voor projecten Vanaf 2014 staat een nieuwe milieuconvenant in de stijgers. Per gemeente komt voor de volgende 3 jaren een projectenveloppe beschikbaar van min euro, waarvan euro in te vullen is met eigen middelen. In geval van intergemeentelijke samenwerking is het aandeel aan eigen middelen iets lager. De mogelijkheid bestaat dat de INCOVO-gemeenten een gedeelte van de projectenveloppe zouden doorschuiven naar INCOVO. Dit heeft als voordelen dat (1) INCOVO innovatieve projecten kan opzetten (2) de gemeenten zelf geen eigen middelen moeten ophoesten (3) het subsidiepercentage hoger is. Mogelijke projecten in dit verband zijn: - Verderzetting project afvalsteward - Opstart project kleinschalige inzameling (mobiele recyclageparken voor gratis fracties) - Producten rond duurzaam materialengebruik (bv in scholen) Dit aanbod werd naar de verschillende INCOVO-gemeenten gestuurd. Projecten zijn slechts haalbaar indien alle gemeenten, of een grote meerderheid eraan deelneemt. 2. Financiën 2.1. Inventaris per 31/12/2012 Het directiecomité keurt de inventaris goed Financiële situatie - Budgetcontrole per 30 juni 2013 Op balansdatum wordt een winst van ,60 euro gerealiseerd. Dit resultaat is, in vergelijking met de begroting 2013, verwezenlijkt door 4,58% aan minderkosten en 1,71% aan meeropbrengsten te implementeren. In vergelijking met het halfjaarresultaat van 2012, zijn er ca euro minder opbrengsten (< 0.1 %) en euro extra uitgaven (0.6 %). MINDERKOSTEN De belangrijkste minderkosten zijn gerelateerd aan de personeelskosten (bezoldigingen, vakantiegeld, RSZ-bijdragen en maaltijdcheques), namelijk ,00 euro uitgestelde investeringen m.b.t. het wagenpark (afschrijvingen en niet-terugvorderbare btw), namelijk ,00 euro ingecalculeerde, doch nog niet-opgevraagde pensioenbijdragen, namelijk ,00 euro MEEROPBRENGSTEN: De belangrijkste meeropbrengsten zijn gerelateerd aan: bijkomende opbrengsten m.b.t. vorig dienstjaar via Fost Plus en Haviland, namelijk ,00 euro. hogere verkoop van de restafvalzakken, namelijk ,00 euro Opvallend is eveneens de minderopbrengsten op de recyclageparken (diftar), namelijk ongeveer ,00 euro. RESULTAAT PER 30 JUNI 2013 = opbrengsten - kosten

41 winst = ,60 euro Bijlage - vergelijking reële kosten met begroting - vergelijking reële opbrengsten met begroting 2.3. Begroting 2014 De vennoten overwegen een aanpassing van de retributies inzake afval. De formele beslissing hiertoe zal nog niet genomen zijn op het ogenblik van de opmaak van de begroting van Incovo. Een basisbegroting zal daarom worden opgemaakt op basis van de huidige retributies. Tegelijk zal worden aangegeven welke de implicaties zijn van een voorziene wijziging van retributies. Bij goedkeuring van de retributiewijziging, zal niet de volledige voorziene vennotenbijdrage worden opgevraagd, wel een bedrag verminderd met de gestegen inkomsten uit retributies. Het directiecomité stemt hiermee in. 3. Uitvoeringen 3.1. Problematiek woonwagenbewoners Woonwagenbewoners kunnen aanleiding geven tot sluikstorten op het terrein waarop ze tijdelijk verblijven of in de omgeving. In sommige gevallen heeft INCOVO dit in samenspraak met de gemeente kunnen vermijden door als uitdrukkelijke voorwaarde voor tijdelijk verblijf de huur met waarborg van een restafvalcontainer op te leggen. Deze werkwijze heeft in deze gevallen haar nut bewezen en kan zeker als voorbeeld dienen in nieuwe situaties Verborgen camera? Op vrijdag 16/08/2013 heeft er op de Grote Markt van Vilvoorde naar alle waarschijnlijkheid een opname plaats gevonden voor een programma met verborgen camera. Het is echter niet duidelijk voor welk programma/zender deze opname gebeurde. Tijdens deze opname kwamen plots een 7-tal personen uit verschillende richting naar de huisvuilwagen gewandeld. Eens bij de wagen wierpen ze plots allen heel snel een 30-tal huisvuilzakken (die ze hadden klaar gezet) in de wagen. Nadien wandelden ze elk terug weg in een andere richting. Voorgesteld wordt dat Incovo de werknemer steunt in zijn weigering om in dergelijk filmpje te figureren en geen toestemming te verlenen in het geval een zender contact zou opnemen met Incovo. Het directiecomité stemt hiermee in Verplaatsen glasbol Zemst-Laar Op vraag van de gemeente Zemst werd de glasbol van Zemst-Laar verplaatst van de Humbeeksebaan naar de Sint-Bernardusstraat. Aangezien de nieuwe locatie een parkeerplaats is, dient er geen verharding voorzien te worden. Het directiecomité stemt hiermee in Kalender 2014 De kalender voor 2014 is een logische verderzetting van de kalender Er verandert m.a.w. niets aan de ophaaldagen of ophaalfrequentie. Het directiecomité stemt hiermee in Incident Neerpoorten 71 in Meise

42 Op maandag 5/08/2013 omstreeks 12u45 werd tijdens de ophaling van restafval/gft vastgesteld dat op een adres in Meise 3 din-containers werden aangeboden met groenafval. Het betrof twee 360Lcontainers en één 240L-container. De bewoner van dit adres had echter geen contract voor het ledigen van één of meerdere tuincontainers. De verantwoordelijke lader wordt uitgenodigd voor het volgende directiecomité om zich er te verantwoorden. De betrokken inwoner zal een achterstallige factuur toegestuurd krijgen voor het voorgaande jaar. 3.6 Uitzendkrachten: aanbesteding Op het einde van dit jaar verloopt het contract met Manpower voor de inzet van uitzendkrachten. Er dient bijgevolg opnieuw aanbesteed te worden. Voorgesteld wordt om de procedure van algemene offerteaanvraag te gebruiken. De procedure zou in september worden opgestart en vanaf 1 februari 2014 in uitvoering gaan. De huidige werkwijze voor het inzetten van uitzendkrachten zal worden behouden. In bijlage bevindt zich het bestek. Het directiecomité stemt hiermee in. 3. Personeelszaken Beslissing niet weergegeven omwille van de privacywetgeving Doorschakeling functionele loopbaan 4.2. arbeidsongeval 15/07/ weigering 4.3. rustpensioen 4.4. rustpensioen 4.5. oncontroleerbaarheid herhaalde tekortkomingen - verbreking 4.6. verlenging clausule rijbewijs C 4.7. Overzicht prestaties juli 2013

43 2013 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-jul Werknemers in VTE 70,7 69,7 70,3 71,6 70,6 71,2 71,4 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 70,8 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 5,71% 7,36% 7,16% 7,16% 10,79% 6,38% 6,78% 2,98% 1,43% 1,42% 0,00% 0,00% 7,30% Arbeidsongeval 1,35% 0,50% 0,47% 0,00% 0,14% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,35% Verlof 8,93% 9,76% 11,64% 13,88% 10,38% 15,04% 24,38% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 13,59% Andere afwezigheden 0,90% 3,07% 2,06% 1,30% 0,77% 0,51% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 1,20% Totaal gewerkt 83,11% 79,32% 78,67% 77,66% 77,93% 78,07% 68,84% 97,02% 98,57% 98,58% 100,00% 100,00% 77,55% Ziekte 100% bezoldigd 60,60% 78,64% 65,62% 53,51% 50,48% 36,56% 37,56% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 54,45% Ziekte 86,93% bezoldigd 0,00% 5,83% 6,50% 16,74% 8,47% 0,00% 0,90% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 5,89% Ziekte 60% bezoldigd 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 0,00% Ziekte 26,93% bezoldigd 0,00% 0,00% 4,65% 9,30% 21,51% 7,53% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 7,20% Ziekte 0% bezoldigd 39,40% 15,53% 23,23% 20,46% 19,55% 55,91% 61,54% 100,00% 100,00% 100,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 32,46% 2012 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,0 68,1 67,6 71,1 73,1 73,1 72,6 71,9 72,7 72,2 71,2 70,4 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 10,15% 12,48% 11,59% 6,72% 8,94% 7,49% 5,99% 5,43% 6,47% 8,65% 9,09% 4,75% 8,13% Arbeidsongeval 0,00% 0,00% 1,19% 0,84% 0,07% 0,26% 0,25% 1,01% 0,00% 0,00% 0,78% 0,00% 0,37% Verlof 11,08% 11,34% 10,24% 13,36% 10,31% 15,62% 29,56% 25,36% 22,32% 16,15% 15,42% 19,87% 16,82% Andere afwezigheden 0,64% 0,91% 2,05% 1,44% 2,04% 2,68% 1,78% 1,20% 1,81% 0,39% 0,40% 0,57% 1,33% Totaal gewerkt 78,13% 75,27% 74,93% 77,63% 78,64% 73,95% 62,42% 67,00% 69,41% 74,81% 74,32% 74,81% 73,35% 2011 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,7 66,9 69,9 67,6 68,6 69,6 70,6 70,6 70,6 70,4 70,2 70,2 69,1 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,70% 8,44% 5,33% 5,02% 3,54% 3,67% 4,27% 4,32% 5,41% 7,94% 8,14% 10,74% 6,50% Arbeidsongeval 1,28% 1,90% 1,46% 0,14% 0,73% 0,14% 1,54% 1,87% 0,32% 0,14% 0,00% 0,00% 0,79% Verlof 6,21% 10,00% 16,31% 16,00% 11,34% 14,59% 27,45% 26,31% 19,92% 14,58% 16,74% 20,33% 16,84% Andere afwezigheden 1,28% 1,22% 1,52% 1,15% 0,90% 1,44% 0,63% 0,45% 1,16% 0,78% 1,18% 1,93% 1,14% Totaal gewerkt 79,53% 78,44% 75,37% 77,69% 83,49% 80,15% 66,11% 67,05% 73,20% 76,57% 73,95% 66,99% 74,73% 2010 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,4 63,6 63,6 62,6 65,3 64,8 64,8 63,2 63,2 62,2 62,7 62,7 63,5 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,74% 12,26% 4,87% 8,18% 6,66% 4,65% 6,47% 5,50% 6,42% 5,70% 7,15% 12,77% 7,66% Arbeidsongeval 2,97% 5,11% 3,77% 1,58% 1,79% 0,42% 0,66% 0,57% 0,22% 0,00% 0,00% 0,91% 1,49% Verlof 6,18% 10,85% 12,97% 13,51% 11,70% 15,53% 29,81% 30,48% 21,86% 10,29% 15,87% 13,75% 16,22% Andere afwezigheden 1,29% 0,83% 1,51% 0,75% 0,97% 0,88% 1,68% 0,46% 0,90% 1,29% 2,17% 1,15% 1,15% Totaal gewerkt 77,82% 70,95% 76,88% 75,98% 78,88% 78,51% 61,38% 62,99% 70,60% 82,72% 74,81% 71,41% 73,48% 2009 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,3 68,1 67,9 67,3 66,9 66,7 64,4 64,4 64,4 64,8 63,6 63,6 66,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,59% 11,42% 6,31% 6,20% 4,36% 6,08% 5,58% 4,74% 3,75% 7,80% 5,43% 8,54% 6,84% Arbeidsongeval 0,97% 2,35% 3,29% 2,89% 1,09% 0,50% 1,06% 0,00% 1,27% 0,21% 2,02% 1,72% 1,46% Verlof 7,01% 11,64% 10,27% 14,57% 12,66% 17,36% 29,82% 32,11% 22,77% 10,17% 12,61% 15,32% 16,32% Andere afwezigheden 2,01% 2,57% 3,12% 2,46% 2,34% 2,29% 0,35% 1,56% 0,81% 1,01% 1,13% 0,90% 1,72% Totaal gewerkt 78,42% 72,03% 77,01% 73,88% 79,56% 73,77% 63,18% 61,59% 71,39% 80,80% 78,81% 73,53% 73,66% OVERZICHT Werknemers in VTE 71,9 68,8 72,3 70,3 70,6 69,6 67,5 66,0 63,5 69,1 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 9,57% 9,97% 7,62% 7,13% 5,44% 5,96% 8,12% 6,84% 7,66% 6,50% 8,13% Arbeidsongeval 0,84% 1,85% 1,11% 2,42% 0,91% 0,87% 0,74% 1,46% 1,49% 0,79% 0,37% Verlof 14,31% 14,55% 16,27% 16,04% 15,96% 15,93% 15,42% 16,32% 16,22% 16,84% 16,82% Andere afwezigheden 0,81% 1,40% 0,73% 1,34% 0,81% 0,98% 1,05% 1,72% 1,15% 1,14% 1,33% Totaal gewerkt 74,47% 72,23% 74,28% 73,07% 76,88% 76,26% 74,68% 73,66% 73,48% 74,73% 73,35% Ziekte 100% bezoldigd 58,40% 64,75% 70,13% 54,63% 42,35% Ziekte 86,93% bezoldigd 12,91% 10,07% 8,58% 6,34% 6,00% Ziekte 60% bezoldigd 1,37% 0,00% 0,00% 0,00% 3,20% Ziekte 26,93% bezoldigd 14,56% 6,57% 7,61% 10,31% 9,34% Ziekte 0% bezoldigd 12,76% 18,61% 13,68% 28,72% 39,11% 4.8. Verslag vergelijking offertes ondersteuning selectie Het directiecomité bespreekt de offertes die werden ingediend door de 3 aangeschreven bureaus en de vergelijking ervan opgemaakt door Jan Buysse. Op basis van het verslag besluit het directiecomité de opdracht te gunnen aan CPM ernstig arbeidsongeval dd. 20/08/2013 Op 20 augustus werd een werknemer slachtoffer van een arbeidsongeval met breuk ten gevolge van het openvallen van een palletbox. Het directiecomité bespreekt het rapport opgemaakt door de preventiedienst. Reeds eerder liepen via Interafval gesprekken met Recupel rond de veiligheid van dit materiaal. 5. Exploitatie 5.1. Deelname recyclage-app Het directiecomité neemt akte van de opzet van de recyclage-app, een samenwerking tussen Fost Plus, Recupel en Bebat.

44 Er wordt ingestemd met participatie van Incovo aan deze app, waardoor de afvalkalender vanaf 2014 via smartphone zal raadpleegbaar zijn. Het directiecomité stemt hiermee in 5.2. Kostprijs rollend materieel 2012 mededeling De totale kostprijs per voertuig wordt bepaald door volgende factoren: 1. Herstellingskosten: onderstel, bovenbouw en banden; 17,95 % 2. Brandstofverbruik; 25,75 % 3. Afschrijvingen; 41,35 % 4. Olie- en antivriesverbruik; 0,85 % 5. Verzekering; 3,32 % 6. Niet terugvorderbare btw; 10,78 % 7. Kilometerverbruik. Om een kostprijsvergelijking te maken tussen de verschillende voertuigen nemen we de kostprijs per gereden kilometer. Op een totaal van km in 2012 is de gemiddelde kostprijs gelijk aan 2,11 /km. voertuiggroep aantal totaal km euro/km Huisvuilwagens Containerwagens Vrachtwagens Dienstwagens (+aanhang) ,7% ,7% ,3% ,1% 2,81 1, ,49 Totaal/gemiddelde ,57% 2,11 Vergelijking vorige jaren. jaar Km/jaar EUR/km ,95 1, ,42 1,51 De kostprijs per gereden kilometer is hoger dan de vorig jaar omdat: - de herstellingskosten gestegen zijn van 0,29 /km naar 0,38 /km of + 0,09 /km; - de brandstofkost gestegen is van 0,49 euro/km naar 0,54 euro/km of + 0,05 /km; - de afschrijvingskost gestegen is van 0,83 /km naar 0,87 /km of + 0,04 /km; - de niet-terugvorderbare btw gedaald is van 0,25 /km naar 0,22 /km of - 0,03 /km Overzicht van de ingezamelde afvalstoffen e semester 2013 Het directiecomité neemt hiervan kennis. Zowel de hoeveelheid restafval als de totale hoeveelheid aangevoerd afval zijn gedaald, wellicht als gevolg van het ongunstige weer in de eerste jaarhelft. 6. Varia

45 - Het directiecomité ontvangt een documentatiepakket rond het gebruik van camera s tegen sluikstorten NOTULEN DIRECTIECOMITE 14e ZITTING NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van 17 september 2013 om uur. 1. Secretariaat 1.0. Gesprek met werknemer Het directiecomité besluit aanvullend om ten aanzien van fraude in overleg met de syndicale delegaties een preventief en responsabiliserend beleid te voeren Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 3 september 2013 De notulen van het directiecomité van 3 september 2013 worden goedgekeurd. Het directiecomité vraagt om de wetgeving in het lastenboek uitzendkrachten te actualiseren naar de laatste stand van zaken Uitnodiging Grimbergen Het directiecomité neemt kennis van de ontmoeting van de voorzitter en secretaris-directeur met het schepencollege van de gemeente Grimbergen op 9 september De dienstverlening en werkwijze van INCOVO werden er uitgebreid toegelicht Overleg Televil Op vond een overleg plaats tussen Televil en Incovo. Hierop werd door Televil bevestigd dat er registratieproblemen waren door de ingebruikstelling van een nieuw systeem, met een te hoge aanrekening van gewichten als gevolg. Televil heeft een creditnota van 1.868,00 euro overgemaakt aan Incovo. Televil is mee als gevolg hiervan bereid om over te stappen naar een vergoedingensysteem op basis van het aantal inwoners. 2. Financiën 2.1. Balans per 30/06/2013 De balans wordt door het directiecomité goedgekeurd. 3. Uitvoeringen 3.1. Herstellingen aan vrachtwagens. Wagen 66 Op 26/06/2013 werd bij wagen 66 (Volvo duo-huisvuilwagen, bj. 2006) de linkse en de rechter glijbanen van de pers hersteld.

46 Deze waren beschadigd omwille van het intensieve gebruik van de pers. De herstellingskost bedroeg 3.514,63 (incl. btw) Wagen 65 Op 14/06/2013 werd bij wagen 65 (Volvo, duo-huisvuilwagen, bj. 2006) de rechter perscilinder hersteld. Deze diende hersteld te worden omwille van slijtage door het intensieve gebruik. De herstellingskost bedroeg 1.720,24 (incl. btw.) Wagen 70 Op 20/06/2013 werd bij wagen 70 (Volvo duo-huisvuilwagen, bj. 2007) de pers van het 40% compartiment hersteld. Omwille van het intensieve gebruik had deze pers te veel speling. De herstellingskost bedroeg 2.200,24 (incl. btw.) Het directiecomité stemt hiermee in. 4. Personeelszaken 4.1. Opleiding 4.2. arbeidsongeval dd. 17/08/ consolidatie 4.3. Overzicht prestaties jan-aug 2013

47 2013 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-aug Werknemers in VTE 70,7 69,7 70,3 71,6 70,6 71,2 71,4 71,4 0,0 0,0 0,0 0,0 70,9 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 5,71% 7,36% 7,16% 7,16% 10,79% 6,38% 6,78% 4,89% 2,48% 1,40% 0,00% 0,00% 6,99% Arbeidsongeval 1,35% 0,50% 0,47% 0,00% 0,14% 0,00% 0,00% 0,53% 0,74% 0,00% 0,00% 0,00% 0,38% Verlof 8,93% 9,76% 11,64% 13,88% 10,38% 15,04% 24,38% 27,09% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 15,30% Andere afwezigheden 0,90% 3,07% 2,06% 1,30% 0,77% 0,51% 0,00% 1,03% 0,33% 0,00% 0,00% 0,00% 1,18% Totaal gewerkt 83,11% 79,32% 78,67% 77,66% 77,93% 78,07% 68,84% 66,46% 96,45% 98,60% 100,00% 100,00% 76,15% Ziekte 100% bezoldigd 60,60% 78,64% 65,62% 53,51% 50,48% 36,56% 37,56% 39,37% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 53,11% Ziekte 86,93% bezoldigd 0,00% 5,83% 6,50% 16,74% 8,47% 0,00% 0,90% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 5,37% Ziekte 60% bezoldigd 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 0,00% Ziekte 26,93% bezoldigd 0,00% 0,00% 4,65% 9,30% 21,51% 7,53% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 6,56% Ziekte 0% bezoldigd 39,40% 15,53% 23,23% 20,46% 19,55% 55,91% 61,54% 60,63% 100,00% 100,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 34,96% 2012 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,0 68,1 67,6 71,1 73,1 73,1 72,6 71,9 72,7 72,2 71,2 70,4 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 10,15% 12,48% 11,59% 6,72% 8,94% 7,49% 5,99% 5,43% 6,47% 8,65% 9,09% 4,75% 8,13% Arbeidsongeval 0,00% 0,00% 1,19% 0,84% 0,07% 0,26% 0,25% 1,01% 0,00% 0,00% 0,78% 0,00% 0,37% Verlof 11,08% 11,34% 10,24% 13,36% 10,31% 15,62% 29,56% 25,36% 22,32% 16,15% 15,42% 19,87% 16,82% Andere afwezigheden 0,64% 0,91% 2,05% 1,44% 2,04% 2,68% 1,78% 1,20% 1,81% 0,39% 0,40% 0,57% 1,33% Totaal gewerkt 78,13% 75,27% 74,93% 77,63% 78,64% 73,95% 62,42% 67,00% 69,41% 74,81% 74,32% 74,81% 73,35% 2011 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,7 66,9 69,9 67,6 68,6 69,6 70,6 70,6 70,6 70,4 70,2 70,2 69,1 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,70% 8,44% 5,33% 5,02% 3,54% 3,67% 4,27% 4,32% 5,41% 7,94% 8,14% 10,74% 6,50% Arbeidsongeval 1,28% 1,90% 1,46% 0,14% 0,73% 0,14% 1,54% 1,87% 0,32% 0,14% 0,00% 0,00% 0,79% Verlof 6,21% 10,00% 16,31% 16,00% 11,34% 14,59% 27,45% 26,31% 19,92% 14,58% 16,74% 20,33% 16,84% Andere afwezigheden 1,28% 1,22% 1,52% 1,15% 0,90% 1,44% 0,63% 0,45% 1,16% 0,78% 1,18% 1,93% 1,14% Totaal gewerkt 79,53% 78,44% 75,37% 77,69% 83,49% 80,15% 66,11% 67,05% 73,20% 76,57% 73,95% 66,99% 74,73% 2010 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,4 63,6 63,6 62,6 65,3 64,8 64,8 63,2 63,2 62,2 62,7 62,7 63,5 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,74% 12,26% 4,87% 8,18% 6,66% 4,65% 6,47% 5,50% 6,42% 5,70% 7,15% 12,77% 7,66% Arbeidsongeval 2,97% 5,11% 3,77% 1,58% 1,79% 0,42% 0,66% 0,57% 0,22% 0,00% 0,00% 0,91% 1,49% Verlof 6,18% 10,85% 12,97% 13,51% 11,70% 15,53% 29,81% 30,48% 21,86% 10,29% 15,87% 13,75% 16,22% Andere afwezigheden 1,29% 0,83% 1,51% 0,75% 0,97% 0,88% 1,68% 0,46% 0,90% 1,29% 2,17% 1,15% 1,15% Totaal gewerkt 77,82% 70,95% 76,88% 75,98% 78,88% 78,51% 61,38% 62,99% 70,60% 82,72% 74,81% 71,41% 73,48% 2009 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,3 68,1 67,9 67,3 66,9 66,7 64,4 64,4 64,4 64,8 63,6 63,6 66,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,59% 11,42% 6,31% 6,20% 4,36% 6,08% 5,58% 4,74% 3,75% 7,80% 5,43% 8,54% 6,84% Arbeidsongeval 0,97% 2,35% 3,29% 2,89% 1,09% 0,50% 1,06% 0,00% 1,27% 0,21% 2,02% 1,72% 1,46% Verlof 7,01% 11,64% 10,27% 14,57% 12,66% 17,36% 29,82% 32,11% 22,77% 10,17% 12,61% 15,32% 16,32% Andere afwezigheden 2,01% 2,57% 3,12% 2,46% 2,34% 2,29% 0,35% 1,56% 0,81% 1,01% 1,13% 0,90% 1,72% Totaal gewerkt 78,42% 72,03% 77,01% 73,88% 79,56% 73,77% 63,18% 61,59% 71,39% 80,80% 78,81% 73,53% 73,66% OVERZICHT Werknemers in VTE 71,9 68,8 72,3 70,3 70,6 69,6 67,5 66,0 63,5 69,1 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 9,57% 9,97% 7,62% 7,13% 5,44% 5,96% 8,12% 6,84% 7,66% 6,50% 8,13% Arbeidsongeval 0,84% 1,85% 1,11% 2,42% 0,91% 0,87% 0,74% 1,46% 1,49% 0,79% 0,37% Verlof 14,31% 14,55% 16,27% 16,04% 15,96% 15,93% 15,42% 16,32% 16,22% 16,84% 16,82% Andere afwezigheden 0,81% 1,40% 0,73% 1,34% 0,81% 0,98% 1,05% 1,72% 1,15% 1,14% 1,33% Totaal gewerkt 74,47% 72,23% 74,28% 73,07% 76,88% 76,26% 74,68% 73,66% 73,48% 74,73% 73,35% Ziekte 100% bezoldigd 58,40% 64,75% 70,13% 54,63% 42,35% Ziekte 86,93% bezoldigd 12,91% 10,07% 8,58% 6,34% 6,00% Ziekte 60% bezoldigd 1,37% 0,00% 0,00% 0,00% 3,20% Ziekte 26,93% bezoldigd 14,56% 6,57% 7,61% 10,31% 9,34% Ziekte 0% bezoldigd 12,76% 18,61% 13,68% 28,72% 39,11% 4.4. Aanwerving en aanlegging van een wervingsreserve diensthoofd financiën De raad van bestuur stelt 1 betrekking van diensthoofd financiën (A1a-A3a), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst financiën open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur voor bedienden. Vacaturebericht. Incovo is het intergemeentelijke samenwerkingsverband voor afvalbeheer in de Noordrand met zetel in Vilvoorde. INCOVO werft aan:

48 Verantwoordelijke financiën/boekhouding (m/v) Uw taken: U bent verantwoordelijk voor de facturatie, de boekhouding, en het financiële beleid van de intercommunale U wordt hierbij ondersteund door een assistent met wie u heel nauw samenwerkt U staat in voor de uitvoering en opvolging van administratieve taken: opmaken begroting, opstellen jaarrekening, algemene boekhouding, registratie en opvolging betalingen, U neemt eveneens beleidsondersteunende taken op: budgetcontrole, verstrekken van financiële adviezen op vraag van het directiecomité en de raad van bestuur, Als lid van het diensthoofdenoverleg, bepaalt u mee de beleidslijnen van de intercommunale en zorgt u mee voor een goede coördinatie van de werking binnen het team Wij vragen: Diploma master of bachelor met 4 jaar ervaring in boekhoudkundige of financiële functie Goede kennis van boekhouding, BTW, financieel beleid Vertrouwd met ICT en boekhoudkundige software Affiniteit met de openbare sector Goede kennis van de Nederlandse taal Samenwerkingsgericht, open minded en flexibel Wij bieden: Een vaste betrekking met contract van onbepaalde duur Verloning conform barema niveau A (openbare sector) Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en aanvullend pensioen Een gunstige werk- en verlofregeling Kandidaturen met motivatiebrief en uitgebreid C.V. dienen ten laatste op verstuurd te worden aan jan.buysse@incovo.be of INCOVO, dienst personeelszaken, C. Buyssestraat 5, 1800 Vilvoorde. Een schriftelijke proef is voorzien op om 19 h. Het jurygesprek gaat door op 5 december 2013 vanaf 10 h. De volledige functie-omschrijving en selectieprocedure kan bekomen worden via personeel@incovo.be. Bekendmaking vacature. De vacature zal op de volgende wijzen kenbaar gemaakt worden: advertentie op de VVSG-website, Stepstone en afgeleide websites (1490 euro incl. BTW) On-line advertentie via Job-at (ca. 500 euro) via de VDAB, plaatsing vacature van 1 tot 30/10/2013; plaatsing vacature op de website van Incovo van 1 tot 30/10/2013; de personen die via een spontane sollicitatie in het wervingsbestand zitten, zullen worden gecontacteerd; door aanplakking van een advertentie aan de receptie en op de recyclageparken van 1 tot 30/10/2013. Data. De secretaris-directeur wordt belast met het bepalen van de data en uren waarop de selectieproeven plaatsvinden. Planning onder voorbehoud: Schriftelijke selectieproef: donderdag 14 november 2013 van 19u-21u. Mondelinge selectieproef: donderdag 5 december 2013 vanaf 10u.

49 Kandidaten die slagen voor de schriftelijke proef worden uitgenodigd voor een verplicht beperkt assessment door selectiekantoor CPM. Het assessmentverslag maakt deel uit van de beslissingsbasis van de jury. Jury. De secretaris-directeur wordt belast met de samenstelling van de jury. Juryleden onder voorbehoud: De heer Jan BUYSSE, secretaris-directeur: ambtshalve voorzitter en secretaris; De heer Wouter Janssens, diensthoofd fanancien Ecowerf; Mevrouw Paula Aerts, directeur Interrand De heer Johan Janssens, financieel beheerder gemeente Zemst De vier leden van de jury zijn stemgerechtigd. Diplomavereiste. Voor aanwerving in niveau A is er reglementair een diploma van universitair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs vereist. De raad van bestuur beslist dat de diplomavereiste voor deze aanwerving wordt aangepast tot minimaal bachelorniveau. Dit kan uitzonderlijk en op grond van vooraf vastgestelde, objectieve criteria. Motivatie: De in te vullen functie vergt (1) een gespecialiseerde kennis van financiën en boekhouding binnen de openbare sector (2) leidinggevende vaardigheden rond coördinatie en aansturing die enkel door ervaring kunnen worden opgedaan. Hiernaar zal bij de selectieproef gepeild worden. Het vervallen van de diplomavereiste wordt gecompenseerd door een vereiste inzake rechtstreeks nuttige ervaring van 4 jaren. Betrokkene levert zelf een bewijs van relevante werkervaring bij de kandidaatstelling. Geldelijke valorisatie vorige diensten. Voor de gevraagde nuttige beroepservaring wordt 6 jaar geldelijke anciënniteit toegekend. De beroepservaring opgedaan in de privésector of als zelfstandige kan voor maximum 6 jaar in aanmerking genomen worden. Voor beroepservaring opgedaan in een openbaar bestuur geldt het maximum van 6 jaar niet. De meer gedetailleerde regeling wordt beschreven in het geldelijk statuut. Wervingsreserve. Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor een duur van 1 jaar. De geldigheidsduur van de wervingsreserve begint te lopen vanaf de eerste van de maand volgend op de afsluiting van het eindprocesverbaal van het examen. De raad van bestuur geeft de toestemming aan het directiecomité om de wervingsreserve eventueel te verlengen Opleiding Wij stellen voor verschillende personeelsleden aan volgende opleiding te laten deelnemen: Bijscholing bedrijfseerstehulpverlener 2 groepen Programma 4 uur bijscholing ter verlenging van brevet bedrijfseerstehulpverlener Datum Januari 2014 Plaats Incovo Organisator Rode Kruis Vlaanderen Prijs 468,00 euro per groep tot 12 deelnemers

50 Beslissing bestuur (+ 48,00/persoon tot 15 deelnemers/groep) goedgekeurd afgekeurd 5. Projecten 5.1. Toewijzing opdracht verwijderen van zes bomen op het recyclagepark Londerzeel Voor het kappen van 6 canadapopulieren op het recyclagepark van Londerzeel werd op 6 augustus 2013 een offerteaanvraag (bestek DL als bijlage) verzonden aan volgende firma s: 1. 3 Care, Brusselsesteenweg 45, 1860 Meise 2. Billooye Patrick, Spiltstraat 108, 1980 Zemst 3. Blanpain, Constant Hansoulstraat 48, 1830 Machelen 4. Bosontginning Willems, Zenneweg 37, 1980 Eppegem 5. Koen Houdt van Groen, Klein Holland 93, 1840 Londerzeel 6. Krinkels nv, Weversstraat 39, 1840 Londerzeel 7. Muys Hans, Rekelstraat 87, 1980 Eppegem 8. Tuinen Vanhove bvba, Meerstraat 325, 1840 Londerzeel 9. Tuinen Vleminckx, Wielewaalstraat 8, 1840 Londerzeel 10. Verbelen & zonen bvba, Merchtemsesteenweg 87A, 1861 Meise-Wolvertem Er werden 3 inschrijvingen ontvangen: Firma Kostprijs (excl. BTW) 1 Blanpain 7.200,00 2 Koen Houdt van Groen 6.400,00 3 Krinkels nv 3.300,00 Evaluatie inschrijvingen: De prijs is het gunstigst van de firma Krinkels nv; De uitvoeringsperiode is tussen september en december voor alle inschrijvers; Enkel de firma Krinkels nv geeft een uitvoeringstermijn op, nl 4 werkdagen; De werkmethoden zijn voor de 3 inschrijvers gelijkwaardig; De firma s Koen Houdt van Groen en Krinkels nv geven een plan van aanpak, een materiaalbeschrijving, een referentielijst en een verzekering op; De materiaallijst, plan van aanpak en referentielijst is het meest uitgebreid bij de firma Krinkels nv. Extra voorwaarden: Het bestek biedt de mogelijkheid om gedurende 4 jaar na de eerste bestelling gelijkaardige opdrachten toe te wijzen; De stedenbouwkundige vergunning kappen van 6 bomen werd op 30/04/2013 bekomen en als een bijkomende uitvoeringsvoorwaarde beschreven in het bestek. Toewijzing: Voorgesteld wordt de werken kappen van 6 bomen op het recyclagepark van Londerzeel toe te wijzen aan de gunstigste aanbieding, nl de firma Krinkels nv voor 3.300,00 (excl. BTW).

51 Het directiecomité stemt hiermee in Subsidiëring groenafvalpreventie Het aanmoedigen van de aankoop van mulchmaaiers (i.p.v. gewone grasmachines) en fluisterhakselaars opdat het groenafval (gras en snoeihout) aan de bron door de bevolking wordt verwerkt en hergebruikt, gebeurde bij middel van provinciale subsidies. De provinciale subsidies van 10% op het nettobedrag van de aankoop vallen vanaf 2014 weg. Eveneens is het maximum budget voor 2013 bereikt. Voorgesteld wordt: Voor 2013 een bedrag van ± 500,00 te voorzien voor aanvragen die dit jaar nog worden ingediend; In 2014 de subsidies op de aankoop van mulchmaaiers vanuit Incovo zelf te betalen. Raming uitgave: 8.000,00/jaar. Na 2014 volgt een nieuwe evaluatie RAAD VAN BESTUUR 9e ZITTING NOTULEN NOTULEN van de vergadering van de raad van bestuur van 20 september 2013 om uur. 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 30 augustus 2013 De notulen van de raad van bestuur van 30 augustus 2013 worden goedgekeurd mits rechtzetting van punt Beleidsplan De raad van bestuur bespreekt de nota rond de hoofdlijnen van het beleidsplan, het aangepaste retributiereglement, de timing en de communicatie. De raad stemt in met de documenten. Het definitieve beleidsplan moet uiterlijk op de raad van bestuur van oktober worden goedgekeurd Samenstelling directiecomité Gedurende haar zwangerschapsrust en moederschapsverlof was Valerie De Knop afwezig op de vergaderingen van Incovo. Om die reden nam ze ook tijdelijk ontslag uit het directiecomité en werd Veerle De Cuyper als tijdelijk lid van het directiecomité verkozen. Vanaf 1 oktober 2013 herneemt Valerie De Knop opnieuw haar mandaat als lid van het directiecomité en eindigt het mandaat van Veerle De Cuyper als tijdelijk lid van het directiecomité Overleg Televil Op 10 september 2013 vond een overleg plaats tussen Televil en Incovo. Hierop werd door Televil bevestigd dat er registratieproblemen waren door de ingebruikstelling van een nieuw systeem, met

52 een te hoge aanrekening van gewichten als gevolg. Televil heeft een creditnota van 1.868,00 euro overgemaakt aan Incovo. Televil is mee als gevolg hiervan bereid om over te stappen naar een vergoedingensysteem op basis van aantal inwoners Uitnodiging Grimbergen De raad van bestuur neemt kennis van de ontmoeting van de voorzitter en secretaris-directeur met het schepencollege van de gemeente Grimbergen op 9 september. De dienstverlening en werkwijze van INCOVO werden er uitgebreid toegelicht. 2. Financiën 2.1. Inventaris per 31/12/2012 ter zitting De raad van bestuur keurt deze inventaris goed Financiële situatie - Budgetcontrole per 30 juni 2013 Op balansdatum wordt een winst van ,60 euro gerealiseerd. Dit resultaat is, in vergelijking met de begroting 2013, verwezenlijkt door 4,58% aan minderkosten en 1,71% aan meeropbrengsten te implementeren. In vergelijking met het halfjaarresultaat van 2012, zijn er ca euro minder opbrengsten (< 0.1 %) en euro extra uitgaven (0.6 %). De raad van bestuur neemt hiervan akte. MINDERKOSTEN De belangrijkste minderkosten zijn gerelateerd aan de personeelskosten (bezoldigingen, vakantiegeld, RSZ-bijdragen en maaltijdcheques), namelijk ,00 euro uitgestelde investeringen m.b.t. het wagenpark (afschrijvingen en niet-terugvorderbare btw), namelijk ,00 euro ingecalculeerde, doch nog niet-opgevraagde pensioenbijdragen, namelijk ,00 euro MEEROPBRENGSTEN: De belangrijkste meeropbrengsten zijn gerelateerd aan: bijkomende opbrengsten m.b.t. vorig dienstjaar via Fost Plus en Haviland, namelijk ,00 euro. hogere verkoop van de restafvalzakken, namelijk ,00 euro Opvallend is eveneens de minderopbrengsten op de recyclageparken (diftar), namelijk ongeveer ,00 euro. RESULTAAT PER 30 JUNI 2013 = opbrengsten - kosten winst = ,60 euro In bijlage - vergelijking reële kosten met begroting - vergelijking reële opbrengsten met begroting

53 2.3. Begroting 2014 De vennoten overwegen een aanpassing van de retributies inzake afval. De formele beslissing hiertoe zal nog niet genomen zijn op het ogenblik van de opmaak van de begroting van Incovo. Een basisbegroting zal daarom worden opgemaakt op basis van de huidige retributies. Tegelijk zal worden aangegeven welke de implicaties zijn van een voorziene wijziging van retributies. Bij goedkeuring van de retributiewijziging, zal niet de volledige voorziene vennotenbijdrage worden opgevraagd, wel een bedrag verminderd met de gestegen inkomsten uit retributies Balans per 30 juni 2013 De raad van bestuur neemt hiervan akte en keurt deze goed. 3. Uitvoeringen 3.1. Uitzendkrachten: aanbesteding Op het einde van dit jaar verloopt het contract met Manpower voor de inzet van uitzendkrachten. Er dient bijgevolg opnieuw aanbesteed te worden. Voorgesteld wordt om de procedure van algemene offerteaanvraag te gebruiken. De procedure zou in september worden opgestart en vanaf 1 februari 2014 in uitvoering gaan. De huidige werkwijze voor het inzetten van uitzendkrachten zal worden behouden. In bijlage bevindt zich het bestek. De raad van bestuur stemt hiermee in. 4. Personeelszaken 4.1. Aanwerving en aanlegging van een wervingsreserve diensthoofd financiën De raad van bestuur stelt 1 betrekking van diensthoofd financiën (A1a-A3a), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst financiën open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur voor bedienden. Vacaturebericht. Incovo is het intergemeentelijke samenwerkingsverband voor afvalbeheer in de Noordrand met zetel in Vilvoorde. INCOVO werft aan: Verantwoordelijke financiën/boekhouding (m/v) Uw taken: U bent verantwoordelijk voor de facturatie, de boekhouding, en het financiële beleid van de intercommunale U wordt hierbij ondersteund door een assistent met wie u heel nauw samenwerkt U staat in voor de uitvoering en opvolging van administratieve taken: opmaken begroting, opstellen jaarrekening, algemene boekhouding, registratie en opvolging betalingen, U neemt eveneens beleidsondersteunende taken op: budgetcontrole, verstrekken van financiële adviezen op vraag van het directiecomité en de raad van bestuur, Als lid van het diensthoofdenoverleg, bepaalt u mee de beleidslijnen van de intercommunale en zorgt u mee voor een goede coördinatie van de werking binnen het team Wij vragen: Diploma master of bachelor met 4 jaar ervaring in boekhoudkundige of financiële functie

54 Goede kennis van boekhouding, BTW, financieel beleid Vertrouwd met ICT en boekhoudkundige software Affiniteit met de openbare sector Goede kennis van de Nederlandse taal Samenwerkingsgericht, open minded en flexibel Wij bieden: Een vaste betrekking met contract van onbepaalde duur Verloning conform barema niveau A (openbare sector) Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en aanvullend pensioen Een gunstige werk- en verlofregeling Kandidaturen met motivatiebrief en uitgebreid C.V. dienen ten laatste op verstuurd te worden aan jan.buysse@incovo.be of INCOVO, dienst personeelszaken, C. Buyssestraat 5, 1800 Vilvoorde. Een schriftelijke proef is voorzien op om 19 h. Het jurygesprek gaat door op 5 december 2013 vanaf 10 h. De volledige functie-omschrijving en selectieprocedure kan bekomen worden via personeel@incovo.be. Bekendmaking vacature. De vacature zal op de volgende wijzen kenbaar gemaakt worden: advertentie op de VVSG-website, Stepstone en afgeleide websites (1490 euro incl. BTW) On-line advertentie via Job-at (ca. 500 euro) via de VDAB, plaatsing vacature van 1 tot 30/10/2013; plaatsing vacature op de website van Incovo van 1 tot 30/10/2013; de personen die via een spontane sollicitatie in het wervingsbestand zitten, zullen worden gecontacteerd; door aanplakking van een advertentie aan de receptie en op de recyclageparken van 1 tot 30/10/2013. Data. De secretaris-directeur wordt belast met het bepalen van de data en uren waarop de selectieproeven plaatsvinden. Planning onder voorbehoud: Schriftelijke selectieproef: donderdag 14 november 2013 van 19u-21u. Mondelinge selectieproef: donderdag 5 december 2013 vanaf 10u. Kandidaten die slagen voor de schriftelijke proef worden uitgenodigd voor een verplicht beperkt assessment door selectiekantoor CPM. Het assessmentverslag maakt deel uit van de beslissingsbasis van de jury. Jury. De secretaris-directeur wordt belast met de samenstelling van de jury. Juryleden onder voorbehoud: De heer Jan BUYSSE, secretaris-directeur: ambtshalve voorzitter en secretaris; De heer Wouter Janssens, diensthoofd fanancien Ecowerf; Mevrouw Paula Aerts, directeur Interrand De heer Johan Janssens, financieel beheerder gemeente Zemst De vier leden van de jury zijn stemgerechtigd. Diplomavereiste. Voor aanwerving in niveau A is er reglementair een diploma van universitair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs vereist.

55 De raad van bestuur beslist dat de diplomavereiste voor deze aanwerving wordt aangepast tot minimaal bachelorniveau. Dit kan uitzonderlijk en op grond van vooraf vastgestelde, objectieve criteria. Motivatie: De in te vullen functie vergt (1) een gespecialiseerde kennis van financiën en boekhouding binnen de openbare sector (2) leidinggevende vaardigheden rond coördinatie en aansturing die enkel door ervaring kunnen worden opgedaan. Hiernaar zal bij de selectieproef gepeild worden. Het vervallen van de diplomavereiste wordt gecompenseerd door een vereiste inzake rechtstreeks nuttige ervaring van 4 jaren. Betrokkene levert zelf een bewijs van relevante werkervaring bij de kandidaatstelling. Geldelijke valorisatie vorige diensten. Voor de gevraagde nuttige beroepservaring wordt 6 jaar geldelijke anciënniteit toegekend. De beroepservaring opgedaan in de privésector of als zelfstandige kan voor maximum 6 jaar in aanmerking genomen worden. Voor beroepservaring opgedaan in een openbaar bestuur geldt het maximum van 6 jaar niet. De meer gedetailleerde regeling wordt beschreven in het geldelijk statuut. Wervingsreserve. Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor een duur van 1 jaar. De geldigheidsduur van de wervingsreserve begint te lopen vanaf de eerste van de maand volgend op de afsluiting van het eindprocesverbaal van het examen. De raad van bestuur geeft de toestemming aan het directiecomité om de wervingsreserve eventueel te verlengen. 5. Projecten 5.1. Deelname recyclage-app De raad van bestuur neemt akte van de opzet van de recyclage-app, een samenwerking tussen Fost Plus, Recupel en Bebat. Er wordt ingestemd met participatie van Incovo aan deze app, waardoor de afvalkalender vanaf 2014 via smartphone zal raadpleegbaar zijn Overzicht van de ingezamelde afvalstoffen eerste semester van 2013 Zowel de hoeveelheid restafval als de totale hoeveelheid aangevoerd afval zijn gedaald, wellicht als gevolg van het ongunstige weer in de eerste jaarhelft Subsidiëring groenafvalpreventie Het aanmoedigen van de aankoop van mulchmaaiers (i.p.v. gewone grasmachines) en fluisterhakselaars opdat het groenafval (gras en snoeihout) aan de bron door de bevolking wordt verwerkt en herbruikt, gebeurde bij middel van provinciale subsidies. De provinciale subsidies van 10% op het nettobedrag van de aankoop vallen vanaf 2014 weg. Eveneens is het maximum budget voor 2013 bereikt. Voorgesteld wordt: Voor 2013 een bedrag van ± 500,00 te voorzien voor aanvragen die dit jaar nog worden ingediend; Vanaf 2014 de subsidies op de aankoop van uitsluitend mulchmaaiers zelf te betalen. De subsidie voor fluisterhakselaars zou wegvallen. Raming uitgave: 9.000,00 / jaar.

56 Eind 2014 wordt dit opnieuw geëvalueerd. De raad stemt hiermee in. NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van 8 oktober 2013 om uur NOTULEN DIRECTIECOMITE 17e ZITTING 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 17 september 2013 De notulen van het directiecomité van 17 september 2013 worden goedgekeurd Beleidsplan Na uitgebreide besprekingen en overleg stelt het directiecomité vast dat over de hoofdlijnen van het beleidsplan ruime overeenstemming bestaat. Het oorspronkelijk plan wordt aangepast aan de opmerkingen aangebracht tijdens de besprekingen. Dit plan wordt vervolgens voorgelegd aan de raad van bestuur en vervolgens geagendeerd voor de algemene vergadering Aanpassing voorstel retributiereglement - regeling snoeihout Naast ophaling van grofvuil wordt er sporadisch ook een ophaling van AEEA georganiseerd. Hierbij geldt enkel een voorrijkost van 15 euro, en wordt er geen bijkomend tarief afhankelijk van de hoeveelheid aangerekend. Sowieso worden inwoners gestimuleerd om gebruik te maken van de aanvaardingsplicht die geldt wanneer nieuwe apparaten worden gekocht. Voor snoeihout wordt om redenen van administratieve vereenvoudiging de hoeveelheid snoeihout die mag worden aangeboden verhoogd tot 2 m3 in het voorjaar én in het najaar. Voorheen gold een maximum van 2 m3 over beide seizoenen. Dit impliceert dat vanaf 2014 per adres maximaal 4 m3 zal mogen worden meegegeven in plaats van voorheen 2 m3. Het tarief om bijkomend snoeihout mee te geven tijdens dezelfde ronde wordt verlaagd tot 10 euro per m3. Deze aanpassing zal ook toelaten om met betrekking tot snoeihout een identieke dienstverlening in alle gemeenten op te zetten. Voorgesteld wordt om beide (kleine) wijzigingen meteen ook op te nemen in het ontwerp van nieuwe retributiereglement. C. Groot huisvuil - AEEA - snoeihout De ophaling van groot huisvuil gebeurt in samenwerking met INCOVO op afroep, en tegen de prijs van 22,50 euro per begonnen m³. Voor AEEA (elektrische apparatuur) geldt een vaste ophaalkost van 15 euro, ongeacht de aangeboden hoeveelheid.

57 Snoeihout wordt één in keer in het voorjaar en één keer in het najaar gratis ingezameld tot een maximale hoeveelheid van 2 m3. Boven deze hoeveelheden geldt een tarief van 10 euro per m3. De wijze van betaling gebeurt uitsluitend op de door INCOVO voorgeschreven wijze, door middel van een betaalbewijs of door betaling via Bancontact.. Het directiecomité stemt hiermee in Bezoek NGO Terre aan INCOVO - 25/10 De opbrengsten van toners bij Incovo en Interza worden in principe besteed aan een project in het Zuiden, waarbij ook daar de recyclage wordt gepromoot. Het heeft geen zin om in het noorden milieu-inspanningen te doen, als er in het zuiden een puinhoop wordt van gemaakt. Sinds kort steunen Incovo en Interza op deze wijze een project in Burkina Fasso (via NGO Terre). Op vrijdag 25/10 komen afgevaardigden van de organisatie Terre naar Vilvoorde om een cheque in ontvangst te nemen, vergezeld van de projectleider uit Burkina Fasso (mr. Ouedraogo). Bedoeling is om elkaars projecten wat voor te stellen, het recyclagepark te bezoeken, enz Deze bijeenkomst zou plaats vinden vanaf 9.30 tot ca. 11 uur. Voorstel is ook om de schepenen van Ontwikkelingssamenwerking hierop uit te nodigen (desgevallend samen met de ambtenaar en/of voorzitter GROS). Het directiecomité stemt hiermee in. Namens het directiecomité zal Valerie De Knop aanwezig zijn. 2. Financiën 2.1. Begroting 2014 I. Inleiding Incovo stelt voor het jaar 2014 een begroting in evenwicht voor met een totaal aan uitgaven en inkomsten van ,00 euro. De begrote vennotenbijdrage per inwoner stijgt in vergelijking met vorig jaar met 0,56 euro tot 34,03 euro/inwoner/jaar en blijft hiermee ruim onder de bijdrage van 41,48 euro/inwoner in Sinds 2012 worden de vennotenbijdragen geïnd als voorschot en worden eventuele overschotten bij het afsluiten van de jaarrekening na de jaarvergadering teruggestort aan de gemeenten-vennoten (en niet langer automatisch toegevoegd aan de reserves). II. Gedetailleerde begroting 2014 In bijlage de gedetailleerde begroting 2014 en de vergelijking met de situatie per 30 juni 2013, de eindresultaten per 31 december 2012 en de begroting Cfr. post t/m post kosten post t/m post opbrengsten III. Evolutie van het begrotingstotaal, het aandeel van de vennoten per inwoner, de vennotenbijdragen en van het resultaat 1. evolutie van het begrotingstotaal (vanaf 2011 voor 5 vennoten): 2005 = ,00 euro (- 1,48 %) 2006 = ,00 euro (kosten + 0,63 %) en ,00 euro (opbrengsten 3,34%) 2007 = ,00 euro (kosten + 4,90 %) en ,00 euro (opbrengsten +2,36%) 2008 = ,00 euro (+ 5,96 %) 2009 = ,00 euro (+ 2,21 %)

58 2010 = ,00 euro (- 1,68 %) 2011 = ,00 euro (+ 12,65 %) (toetreding Londerzeel) 2012 = ,00 euro (+ 4,24 %) 2013 = ,00 euro (+ 4,04 %) 2014 = ,00 euro (- 0,53%) 2. evolutie van de vennotenbijdragen/basisprestaties (vanaf 2011 voor 5 vennoten): 2005 = ,00 euro (+ 1,17 %) 2006 = ,00 euro (- 9,52 %) 2007 = ,00 euro (+ 0,00 %) 2008 = ,00 euro (+ 17,28 % of 3 x 2 % t.o.v. 2005) 2009 = ,00 euro (+ 2 % cfr. verenigde colleges ) 2010 = ,00 euro (+ 0,00 %) 2011 = ,00 euro (+ 3,74 %) (toetreding Londerzeel) 2012 = ,00 euro (- 8,70 %) + teruggave: ,43 euro 2013 = ,00 euro (+ 5,20 %) 2014 = ,00 euro (+ 1,72%) 3. aandeel van de vennoten per inwoner in de werkingskosten/basisprestaties (vanaf 2011 voor 5 vennoten): bijdrage vennoten (zonder afrekening) bevolking per 1 januari bijdrage per inwoner index 2005 = ,00 (2004) ,91 100, = ,00 (2005) ,71 89, = ,00 (2006) ,47 88, = ,00 (2007) ,04 102, = ,00 (2008) ,48 103, = ,00 (2009) ,10 (*) 102, = ,00 (2010) ,57 (*) 89, = ,00 (2010) ,47 (**) 81, = ,00 (2012) ,47 83, = ,00 (2012) ,03 (*) 85,27 Conform de statuten (artikel 23), goedgekeurd door de algemene vergadering van 22 december 2011, blijft de kostprijs per inwoner voor de basisprestaties onder het grensbedrag van 50,00 euro (niet-geïndexeerd). (*) Gecorrigeerde cijfers naar aanleiding van publicatie B.S. 04 maart 2011 en 10 april (** De bevolkingscijfers per 01 januari 2011/2013 waren niet gekend bij opmaak van de ) begroting. 4. evolutie van het resultaat van het boekjaar (- = verlies, + = winst) 2005 = ,67 euro 2006 = ,10 euro 2007 = ,40 euro

59 2008 = ,19 euro 2009 = ,92 euro 2010 = ,78 euro 2011 = ,52 euro 2012 = ,62 euro na teruggave ,43 euro 30/06/2013 = ,60 euro IV. Investeringsplan 2014: toelichting conform de ontwerpnota van het DC 17 juni Incovo voorziet nieuwe investeringen ten belope van ,00 euro die volledig met eigen middelen worden gefinancierd. Overzicht geplande investeringen met raming van de kostprijs in euro (exclusief btw):

60 - immateriële vaste activa (BH210000) nihil - materiële vaste activa - terreinen (BH220000) nihil - gebouwen (BH221000) nihil - inrichting gebouwen (BH221900) (erelonen incl.) uitbreiding RP Meise en RP Koningslo in wacht/actualisatie 2014 rolgordijnen hoofdzetel 3.000, ,00 - installaties, machines en uitrusting administratie (BH230000) nihil - installaties, machines en uitrusting (hard- en software) (BH230100) 2014 vervanging tijdsregistratiesysteem , ,00 - installaties, machines en uitrusting technische dienst (BH231000) nihil - telecommunicatie (BH231100) nihil - tuinmeubilair (BH231200) nihil - installaties, machines en uitrusting ophaling (BH232000) 2014 trappen recyclageparken (8) ,00 containers vlak glas recyclageparken (12) , ,00 - glascontainers (BH239000) nihil - oliecontainers (BH239100) nihil - blikcontainers (BH239200) nihil - meubilair (BH240000) nihil - rollend materieel administratie + technische dienst + directie (BH241100) 2014 WA88 - aanhangwagen 2.000,00 - rollend materieel ophaling (BH241200) 2014 WA82 - glaswagen ,00 WA huisvuilwagens ,00 - inrichting RP Ma + RP Ze (BH260000) (erelonen incl.) herinrichting RP Zemst in wacht/actualisatie 2.000, ,00 ALGEMEEN TOTAAL INVESTERINGEN = ,00

61 V. Overzicht berekening vennotenbijdragen 2014 (voorschotregeling) Hierna een overzicht van de maandelijkse voorschotten voor het dienstjaar 2014, berekend volgens de statutair geldende verdeelsleutel op basis van de bevolkingscijfers per 1 januari Evolutie van de bevolking per vennoot: Vennoten (*) (*) (*) (*) (*) (**) (*) (***) 1/01/2006 1/01/2007 1/01/2008 1/01/2009 1/01/2010 1/01/2011 1/01/2012 1/01/2013 Londerzeel Machelen Meise Vilvoorde Zemst Totaal (*) Bron: Nationaal instituut van de Statistiek van de FOD Economie, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. (**) De bevolkingscijfers van 1 januari 2011 waren nog niet bekend, dus zoals statutair bepaald werd gebruik gemaakt van de laatst gepubliceerde cijfers, nl. 01/01/2010. (*** ) De bevolkingscijfers van 1 januari 2013 waren nog niet bekend, dus zoals statutair bepaald werd gebruik gemaakt van de laatst gepubliceerde cijfers, nl. 01/01/2012 (het betreft gecorrigeerde cijfers, gepubliceerd in het B.S. d.d. 10/04/2013). Vennoten Overzicht van de totale vennotenbijdragen 2014 (voorschotregeling) Bevolking per 01/01/2012 Bijdragen 2014 in euro (basisprestaties) Bijdragen 2013 in euro (basisprestaties) Verschil 2014 t.o.v in euro Verschil 2014 t.o.v in % Londerzeel , , ,00 1,73% Machelen , , ,00 1,88% Meise , , ,00 1,64% Vilvoorde , , ,00 1,74% Zemst , , ,00 1,66% , , ,00 1,72% 2.2. Aanpassen voorschotregeling 2014 na goedkeuring retributiereglement De vennoten overwegen een aanpassing van de retributies inzake afval. Bij goedkeuring van de retributiewijziging (december 2013), zal niet de volledige voorziene vennotenbijdrage worden opgevraagd, wel een bedrag verminderd met de gestegen inkomsten uit retributies. De gewijzigde inkomsten zijn: Begroting 2014 Rekeningnummer en omschrijving voor na wijziging retributiereglement verkoop restfractiezakken 60 l , , verkoop restfractiezakken 30 l , , ledigen groencontainers , , bijdragen vennoten - voorschotten basisprestaties , ,00

62 De voorschotwijziging zal dan worden aangepast als volgt: Vennoten Bevolking per 01/01/2012 Bijdragen 2014 in euro (basisprestaties) Bijdragen 2013 in euro (basisprestaties) Verschil 2014 t.o.v in euro Verschil 2014 t.o.v in % Londerzeel , , ,00-8,71% Machelen , , ,00-8,58% Meise , , ,00-8,80% Vilvoorde , , ,00-8,70% Zemst , , ,00-8,77% , , ,00-8,72% Het directiecomité neemt hiervan akte. Gezien de principiële instemming van elk van de vennoten met het nieuwe retributiereglement, stelt het directiecomité voor om onmiddellijk deze aangepaste begroting voor te leggen aan de raad van bestuur en algemene vergadering. 4. Personeelszaken 4.1. Aanvraag verlof voor loopbaanonderbreking/loopbaanvermindering 4.2. Aanvraag verlof voor loopbaanonderbreking/loopbaanvermindering 4.3. Aanwerving van een mecanicien/reservechauffeur De raad van bestuur van de intercommunale Incovo stelde, in zijn zitting van 30/08/2013, 2 betrekkingen van mecanicien/reservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. verantwoorden. Eén kandidaat slaagde voor de selectieproeven. Overwegende dat de betrokkene voldoet aan alle selectievoorwaarden; geslaagd is voor de selectieproeven; als best gerangschikte kandidaat eindigde voor de selectieprocedure; stellen wij voor hem aan te werven in de functie van mecanicien/reservechauffeur (D1-D3) met een overeenkomst van onbepaalde duur voor voltijdse prestaties met ingang van 15 oktober De aanwerving gebeurt onder voorbehoud van de volgende aanwervingsvoorwaarden: het afleveren door betrokkene van een getuigschrift van goed gedrag en zeden, niet ouder dan 3 maanden; een verklaring van lichamelijke geschiktheid voor de beoogde betrekking. De lichamelijke geschiktheid wordt vastgesteld door de arbeidsgeneeskundige dienst. Voor deze aanwerving kan nuttige beroepservaring in de privésector of als zelfstandige in aanmerking genomen worden, met een maximum van 6 jaar. Betrokkene levert zelf een bewijs van relevante werkervaring. De geldelijke anciënniteit wordt pas toegekend op het ogenblik dat de intercommunale over het bewijs beschikt en dit niet met terugwerkende kracht. De aanleg van een wervingsreserve blijft zonder gevolg.

63 Het directiecomité wordt gevraagd volgens de wettelijke verplichting om, op basis van alle hierboven aangehaalde elementen, tot een geheime stemming over deze kandidaten over te gaan. Het directiecomité keurt de stemming unaniem goed. 5. Projecten 5.1. Timing kalender en krant 2013/2014 In december zullen wellicht nieuwe tarieven worden goedgekeurd voor de diensten van INCOVO. Het is erg risicovol om de kalender reeds te laten drukken met vermelding van alle tarieven vooraleer de gemeenteraden een definitieve beslissing hebben genomen. Er wordt daarom voorgesteld om dit jaar uitzonderlijk de kalender en de afvalkrant apart te bedelen. De kalender wordt zoals gebruikelijk midden december verspreid. Met betrekking tot de tarieven zal er verwezen worden naar de website en de komende afvalkrant. Deze afvalkrant zal worden gedrukt einde december/begin januari en bedeeld in de tweede helft van januari. De nieuwe tarieven zullen er worden bekend gemaakt en toegelicht. Het directiecomité stemt hiermee in Actiekrant en website "Win met PMD" Het directiecomité neemt kennis van de ontwerpen van de actiekrant en website win met pmd. Bedoeling van de actie is om het correct sorteren van PMD positief in de belangstelling te brengen. Het ontwerp en link van de website werden reeds per mail overgemaakt. De vergadering van wordt verplaatst naar RAAD VAN BESTUUR 10e ZITTING NOTULEN 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 20 september 2013 De notulen van de raad van bestuur van 20 september 2013 worden goedgekeurd Beleidsplan bijlage 2 Na uitvoerige bespreking op vorige bestuursvergaderingen en overleg met de colleges, wordt dit plan definitief goedgekeurd. Een passage met betrekking tot de dienstverlening naar doelgroepen wordt aangepast. Dit plan wordt nu verstuurd naar de gemeenten met het oog op agendering op de algemene vergadering Aanpassing voorstel belastingreglement - regeling snoeihout Naast ophaling van grofvuil wordt er sporadisch ook een ophaling van AEEA georganiseerd. Hierbij geldt enkel een voorrijkost van 15 euro, en wordt er geen bijkomend tarief afhankelijk van de hoeveelheid aangerekend.

64 Sowieso worden inwoners gestimuleerd om gebruik te maken van de aanvaardingsplicht die geldt wanneer nieuwe apparaten worden gekocht. Voor snoeihout wordt om redenen van administratieve vereenvoudiging de hoeveelheid snoeihout die mag worden aangeboden verhoogd tot 2 m3 in het voorjaar én in het najaar. Voorheen gold een maximum van 2 m3 over beide seizoenen. Dit impliceert dat vanaf 2014 per adres maximaal 4 m3 zal mogen worden meegegeven in plaats van voorheen 2 m3. Het tarief om bijkomend snoeihout mee te geven tijdens dezelfde ronde wordt verlaagd tot 10 euro per m3. Deze aanpassing zal ook toelaten om met betrekking tot snoeihout een identieke dienstverlening in alle gemeenten op te zetten. Voorgesteld wordt om beide (kleine) wijzigingen meteen ook op te nemen in het ontwerp van nieuwe belastingreglement. De raad stemt hiermee in. C. Groot huisvuil - AEEA - snoeihout De ophaling van groot huisvuil gebeurt in samenwerking met INCOVO op afroep, en tegen de prijs van 22,50 euro per begonnen m³. Voor AEEA (elektrische apparatuur) geldt een vaste ophaalkost van 15 euro, ongeacht de aangeboden hoeveelheid. Snoeihout wordt één in keer in het voorjaar en één keer in het najaar gratis ingezameld tot een maximale hoeveelheid van 2 m3. Boven deze hoeveelheden geldt een tarief van 10 euro per m3. De wijze van betaling gebeurt uitsluitend op de door INCOVO voorgeschreven wijze, door middel van een betaalbewijs of door betaling via Bancontact.

65 2. Financiën 2.1. Begroting 2014 I. Inleiding Incovo stelt voor het jaar 2014 een begroting in evenwicht voor met een totaal aan uitgaven en inkomsten van ,00 euro. De begrote vennotenbijdrage per inwoner daalt in vergelijking met vorig jaar met 2,93 euro tot 30,54 euro/inwoner/jaar en blijft hiermee ruim onder de bijdrage van 41,48 euro/inwoner in Sinds 2012 worden de vennotenbijdragen geïnd als voorschot en worden eventuele overschotten bij het afsluiten van de jaarrekening na de jaarvergadering teruggestort aan de gemeenten-vennoten (en niet langer automatisch toegevoegd aan de reserves). II. Gedetailleerde begroting 2014 In bijlage de gedetailleerde begroting 2014 en de vergelijking met de situatie per 30 juni 2013, de eindresultaten per 31 december 2012 en de begroting Cfr. post t/m post kosten post t/m post opbrengsten III. Evolutie van het begrotingstotaal, het aandeel van de vennoten per inwoner, de vennotenbijdragen en van het resultaat 1. evolutie van het begrotingstotaal (vanaf 2011 voor 5 vennoten): 2005 = ,00 euro (- 1,48 %) 2006 = ,00 euro (kosten + 0,63 %) en ,00 euro (opbrengsten 3,34%) 2007 = ,00 euro (kosten + 4,90 %) en ,00 euro (opbrengsten +2,36%) 2008 = ,00 euro (+ 5,96 %) 2009 = ,00 euro (+ 2,21 %) 2010 = ,00 euro (- 1,68 %) 2011 = ,00 euro (+ 12,65 %) (toetreding Londerzeel) 2012 = ,00 euro (+ 4,24 %) 2013 = ,00 euro (+ 4,04 %) 2014 = ,00 euro (- 0,53%) 2. evolutie van de vennotenbijdragen/basisprestaties (vanaf 2011 voor 5 vennoten): 2005 = ,00 euro (+ 1,17 %) 2006 = ,00 euro (- 9,52 %) 2007 = ,00 euro (+ 0,00 %) 2008 = ,00 euro (+ 17,28 % of 3 x 2 % t.o.v. 2005) 2009 = ,00 euro (+ 2 % cfr. verenigde colleges ) 2010 = ,00 euro (+ 0,00 %) 2011 = ,00 euro (+ 3,74 %) (toetreding Londerzeel) 2012 = ,00 euro (- 8,70 %) + teruggave: ,43 euro 2013 = ,00 euro (+ 5,20 %) 2014 = ,00 euro (-8,72%) 3. aandeel van de vennoten per inwoner in de werkingskosten/basisprestaties (vanaf 2011 voor 5 vennoten): bijdrage vennoten bevolking bijdrage (zonder afrekening) per 1 januari per inwoner index 2005 = ,00 (2004) ,91 100, = ,00 (2005) ,71 89, = ,00 (2006) ,47 88,87

66 2008 = ,00 (2007) ,04 102, = ,00 (2008) ,48 103, = ,00 (2009) ,10 (*) 102, = ,00 (2010) ,57 (*) 89, = ,00 (2010) ,47 (**) 81, = ,00 (2012) ,47 83, = ,00 (2012) ,54 (*) 76,52 Conform de statuten (artikel 23), goedgekeurd door de algemene vergadering van 22 december 2011, blijft de kostprijs per inwoner voor de basisprestaties onder het grensbedrag van 50,00 euro (niet-geïndexeerd). (*) Gecorrigeerde cijfers naar aanleiding van publicatie B.S. 04 maart 2011 en 10 april (**) De bevolkingscijfers per 01 januari 2011/2013 waren niet gekend bij opmaak van de begroting. 4. evolutie van het resultaat van het boekjaar (- = verlies, + = winst) 2005 = ,67 euro 2006 = ,10 euro 2007 = ,40 euro 2008 = ,19 euro 2009 = ,92 euro 2010 = ,78 euro 2011 = ,52 euro 2012 = ,62 euro na teruggave ,43 euro 30/06/2013 = ,60 euro IV. Investeringsplan 2014: toelichting conform de ontwerpnota van het DC 17 juni Incovo voorziet nieuwe investeringen ten belope van ,00 euro die volledig met eigen middelen worden gefinancierd. Overzicht geplande investeringen met raming van de kostprijs in euro (exclusief btw):

67 - immateriële vaste activa (BH210000) nihil - materiële vaste activa - terreinen (BH220000) nihil - gebouwen (BH221000) nihil - inrichting gebouwen (BH221900) (erelonen incl.) uitbreiding RP Meise en RP Koningslo in wacht/actualisatie 2014 rolgordijnen hoofdzetel 3.000, ,00 - installaties, machines en uitrusting administratie (BH230000) nihil - installaties, machines en uitrusting (hard- en software) (BH230100) 2014 vervanging tijdsregistratiesysteem , ,00 - installaties, machines en uitrusting technische dienst (BH231000) nihil - telecommunicatie (BH231100) nihil - tuinmeubilair (BH231200) nihil - installaties, machines en uitrusting ophaling (BH232000) 2014 trappen recyclageparken (8) ,00 containers vlak glas recyclageparken (12) , ,00 - glascontainers (BH239000) nihil - oliecontainers (BH239100) nihil - blikcontainers (BH239200) nihil - meubilair (BH240000) nihil - rollend materieel administratie + technische dienst + directie (BH241100) 2014 WA88 - aanhangwagen 2.000,00 - rollend materieel ophaling (BH241200) 2014 WA82 - glaswagen ,00 WA huisvuilwagens ,00 - inrichting RP Ma + RP Ze (BH260000) (erelonen incl.) herinrichting RP Zemst in wacht/actualisatie 2.000, ,00 ALGEMEEN TOTAAL INVESTERINGEN = ,00

68 V. Overzicht berekening vennotenbijdragen 2014 (voorschotregeling) Hierna een overzicht van de maandelijkse voorschotten voor het dienstjaar 2014, berekend volgens de statutair geldende verdeelsleutel op basis van de bevolkingscijfers per 1 januari Evolutie van de bevolking per vennoot: Vennoten (*) (*) (*) (*) (*) (**) (*) (***) 1/01/2006 1/01/2007 1/01/2008 1/01/2009 1/01/2010 1/01/2011 1/01/2012 1/01/2013 Londerzeel Machelen Meise Vilvoorde Zemst Totaal (*) Bron: Nationaal instituut van de Statistiek van de FOD Economie, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. (**) De bevolkingscijfers van 1 januari 2011 waren nog niet bekend, dus zoals statutair bepaald werd gebruik gemaakt van de laatst gepubliceerde cijfers, nl. 01/01/2010. (***) De bevolkingscijfers van 1 januari 2013 waren nog niet bekend, dus zoals statutair bepaald werd gebruik gemaakt van de laatst gepubliceerde cijfers, nl. 01/01/2012 (het betreft gecorrigeerde cijfers, gepubliceerd in het B.S. d.d. 10/04/2013). Overzicht van de totale vennotenbijdragen 2014 (voorschotregeling) Vennoten De raad stemt hiermee in. 4. Personeelszaken Bevolking per 01/01/2012 Bijdragen 2014 in euro (basisprestaties) 4.1. Doorschakeling functionele loopbaan Bijdragen 2013 in euro (basisprestaties) 4.2. Van een ziekteverzuimbeleid naar een aanwezigheidsbeleid Na onderhandelingen met de vakbonden werd de tekst van het aanwezigheidsbeleid (zie bijlage) goedgekeurd op het hoog overlegcomité dd. 22/05/2013. In vergelijking met het ontwerp wordt een passage toegevoegd rond ziektemeldingen op zaterdag. De nota Aanwezigheidsbeleid INCOVO zal als geheel toegevoegd worden als bijlage aan het arbeidsreglement. De raad stemt hiermee in Aanwerving lader/hulpparkwachter-reservechauffeur Verschil 2014 t.o.v in euro Verschil 2014 t.o.v in % Londerzeel , , ,00-8,71% Machelen , , ,00-8,58% Meise , , ,00-8,80% Vilvoorde , , ,00-8,70% Zemst , , ,00-8,77% , , ,00-8,72%

69 De raad van bestuur stelt 2 betrekkingen van lader/hulpparkwachter-reservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur voor arbeiders. Vacature. Bekendmaking vacature. De vacature zal op de volgende wijzen kenbaar gemaakt worden van 21/10/2013 tot 21/11/2013: plaatsing vacature bij VDAB; personen die volgens hun curriculum vitae in de sollicitantenbank (VDAB) eventueel aan de selectiecriteria voldoen zullen gecontacteerd worden; plaatsing vacature op de website van Incovo; de personen die via een spontane sollicitatie in het wervingsbestand zitten, zullen worden gecontacteerd; door aanplakking van een advertentie aan de receptie en op de recyclageparken. Selectieprocedure. De selectie gebeurt op basis van een mondelinge selectieproef. Deze selectieproef heeft tot doel de functiespecifieke competenties van elke kandidaat te evalueren. De beoordeling gebeurt op 100 punten. Om als geslaagd beschouwd te worden, moeten de kandidaten 60% van de punten behalen. Een kandidaat die afwezig is op de selectieproef wordt uitgesloten van de selectie. Indien de afwezigheid gewettigd is, zullen wij in de mate van het mogelijke een andere datum proberen voor te stellen. Er wordt een schriftelijk verslag opgesteld met de eindresultaten van de kandidaten. Alle kandidaten worden schriftelijk op de hoogte gebracht van hun resultaat. Data. De secretaris-directeur wordt belast met het bepalen van de data en uren waarop de selectieproef plaatsvindt.

70 Jury. De secretaris-directeur wordt belast met de samenstelling van de jury. Geldelijke valorisatie vorige diensten. De raad van bestuur beslist dat voor deze vacature nuttige beroepservaring in de privésector of als zelfstandige in aanmerking kan genomen worden, met een maximum van 6 jaar. Betrokkene levert zelf een bewijs van relevante werkervaring. De geldelijke anciënniteit wordt pas toegekend op het ogenblik dat de intercommunale over het bewijs beschikt en dit niet met terugwerkende kracht. Aanwervingsvereiste rijbewijs C. Indien de kandidaat niet over een rijbewijs C beschikt, moet hij bereid zijn dit te behalen maar kan hij ondertussen al starten als lader/hulpparkwachter (E1-E3). Het volgende ontbindend beding zal in de arbeidsovereenkomst ingeschreven worden: De werknemer verbindt er zich toe om aan een opleiding deel te nemen tot het behalen van het rijbewijs C. Voor het theoretische gedeelte worden 14 uren voorzien (wegcode 7 uren, vakbekwaamheid 7 uren). Voor het praktische gedeelte worden 16 uren voorzien. Deze opleiding zal gehonoreerd worden als arbeidstijd en zal op kosten van de werkgever geschieden, met beperking van de kosten voor de werkgever indien de werknemer niet slaagt in zijn eerste examen. De eventuele herkansingen zullen ten laste genomen worden op kosten van de werkgever volgens de volgende modaliteiten: niet slagen voor het theoretisch examen vakbekwaamheid (meerkeuzevragen casestudy mondelinge proef): één examenherkansing per onderdeel op kosten van Incovo (geen lessen!); niet slagen voor het praktisch examen (manoeuvres+vakbekwaamheid openbare weg): één examenherkansing en één extra examenbegeleiding per onderdeel op kosten van Incovo. Extra lesuren zijn mogelijk met een totaal maximum van 4 lesuren. Wanneer de werknemer echter niet slaagt in het behalen van het beoogde rijbewijs binnen een tijdspanne van 6 maanden vanaf het begin van deze arbeidsovereenkomst, zal de overeenkomst van rechtswege en onmiddellijk ontbonden worden zonder dat er sprake kan zijn van enige opzegtermijn of vergoeding. De raad van bestuur geeft de toestemming aan het directiecomité om het beding te verlengen indien de werknemer er niet in geslaagd is om het rijbewijs C binnen de 6 maanden te behalen. De verlengingen dienen voldoende gefundeerd te worden. Wervingsreserve. Er zal een wervingsreserve aangelegd worden tot 31/03/2014. De raad van bestuur geeft de toestemming aan het directiecomité om de wervingsreserve eventueel te verlengen. De raad stemt hiermee in Overzicht prestaties september 2013

71 2013 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-sep Werknemers in VTE 70,7 69,7 70,3 71,6 70,6 71,2 71,4 71,4 70,8 0,0 0,0 0,0 70,9 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 5,71% 7,36% 7,16% 7,16% 10,79% 6,38% 6,78% 4,89% 6,94% 1,61% 0,00% 0,00% 6,99% Arbeidsongeval 1,35% 0,50% 0,47% 0,00% 0,14% 0,00% 0,00% 0,53% 0,74% 0,00% 0,00% 0,00% 0,42% Verlof 8,93% 9,76% 11,64% 13,88% 10,38% 15,04% 24,38% 27,09% 17,16% 0,00% 0,00% 0,00% 15,51% Andere afwezigheden 0,90% 3,07% 2,06% 1,30% 0,77% 0,51% 0,00% 1,03% 1,25% 0,00% 0,00% 0,00% 1,19% Totaal gewerkt 83,11% 79,32% 78,67% 77,66% 77,93% 78,07% 68,84% 66,46% 73,91% 98,39% 100,00% 100,00% 75,90% Ziekte 100% bezoldigd 60,60% 78,64% 65,62% 53,51% 50,48% 36,56% 37,56% 39,37% 61,59% 11,54% #DEEL/0! #DEEL/0! 54,04% Ziekte 86,93% bezoldigd 0,00% 5,83% 6,50% 16,74% 8,47% 0,00% 0,90% 0,00% 1,94% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 4,99% Ziekte 60% bezoldigd 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 0,00% Ziekte 26,93% bezoldigd 0,00% 0,00% 4,65% 9,30% 21,51% 7,53% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! #DEEL/0! 5,84% Ziekte 0% bezoldigd 39,40% 15,53% 23,23% 20,46% 19,55% 55,91% 61,54% 60,63% 36,47% 88,46% #DEEL/0! #DEEL/0! 35,12% 2012 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,0 68,1 67,6 71,1 73,1 73,1 72,6 71,9 72,7 72,2 71,2 70,4 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 10,15% 12,48% 11,59% 6,72% 8,94% 7,49% 5,99% 5,43% 6,47% 8,65% 9,09% 4,75% 8,13% Arbeidsongeval 0,00% 0,00% 1,19% 0,84% 0,07% 0,26% 0,25% 1,01% 0,00% 0,00% 0,78% 0,00% 0,37% Verlof 11,08% 11,34% 10,24% 13,36% 10,31% 15,62% 29,56% 25,36% 22,32% 16,15% 15,42% 19,87% 16,82% Andere afwezigheden 0,64% 0,91% 2,05% 1,44% 2,04% 2,68% 1,78% 1,20% 1,81% 0,39% 0,40% 0,57% 1,33% Totaal gewerkt 78,13% 75,27% 74,93% 77,63% 78,64% 73,95% 62,42% 67,00% 69,41% 74,81% 74,32% 74,81% 73,35% 2011 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,7 66,9 69,9 67,6 68,6 69,6 70,6 70,6 70,6 70,4 70,2 70,2 69,1 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,70% 8,44% 5,33% 5,02% 3,54% 3,67% 4,27% 4,32% 5,41% 7,94% 8,14% 10,74% 6,50% Arbeidsongeval 1,28% 1,90% 1,46% 0,14% 0,73% 0,14% 1,54% 1,87% 0,32% 0,14% 0,00% 0,00% 0,79% Verlof 6,21% 10,00% 16,31% 16,00% 11,34% 14,59% 27,45% 26,31% 19,92% 14,58% 16,74% 20,33% 16,84% Andere afwezigheden 1,28% 1,22% 1,52% 1,15% 0,90% 1,44% 0,63% 0,45% 1,16% 0,78% 1,18% 1,93% 1,14% Totaal gewerkt 79,53% 78,44% 75,37% 77,69% 83,49% 80,15% 66,11% 67,05% 73,20% 76,57% 73,95% 66,99% 74,73% 2010 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,4 63,6 63,6 62,6 65,3 64,8 64,8 63,2 63,2 62,2 62,7 62,7 63,5 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,74% 12,26% 4,87% 8,18% 6,66% 4,65% 6,47% 5,50% 6,42% 5,70% 7,15% 12,77% 7,66% Arbeidsongeval 2,97% 5,11% 3,77% 1,58% 1,79% 0,42% 0,66% 0,57% 0,22% 0,00% 0,00% 0,91% 1,49% Verlof 6,18% 10,85% 12,97% 13,51% 11,70% 15,53% 29,81% 30,48% 21,86% 10,29% 15,87% 13,75% 16,22% Andere afwezigheden 1,29% 0,83% 1,51% 0,75% 0,97% 0,88% 1,68% 0,46% 0,90% 1,29% 2,17% 1,15% 1,15% Totaal gewerkt 77,82% 70,95% 76,88% 75,98% 78,88% 78,51% 61,38% 62,99% 70,60% 82,72% 74,81% 71,41% 73,48% 2009 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,3 68,1 67,9 67,3 66,9 66,7 64,4 64,4 64,4 64,8 63,6 63,6 66,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,59% 11,42% 6,31% 6,20% 4,36% 6,08% 5,58% 4,74% 3,75% 7,80% 5,43% 8,54% 6,84% Arbeidsongeval 0,97% 2,35% 3,29% 2,89% 1,09% 0,50% 1,06% 0,00% 1,27% 0,21% 2,02% 1,72% 1,46% Verlof 7,01% 11,64% 10,27% 14,57% 12,66% 17,36% 29,82% 32,11% 22,77% 10,17% 12,61% 15,32% 16,32% Andere afwezigheden 2,01% 2,57% 3,12% 2,46% 2,34% 2,29% 0,35% 1,56% 0,81% 1,01% 1,13% 0,90% 1,72% Totaal gewerkt 78,42% 72,03% 77,01% 73,88% 79,56% 73,77% 63,18% 61,59% 71,39% 80,80% 78,81% 73,53% 73,66% OVERZICHT Werknemers in VTE 71,9 68,8 72,3 70,3 70,6 69,6 67,5 66,0 63,5 69,1 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 9,57% 9,97% 7,62% 7,13% 5,44% 5,96% 8,12% 6,84% 7,66% 6,50% 8,13% Arbeidsongeval 0,84% 1,85% 1,11% 2,42% 0,91% 0,87% 0,74% 1,46% 1,49% 0,79% 0,37% Verlof 14,31% 14,55% 16,27% 16,04% 15,96% 15,93% 15,42% 16,32% 16,22% 16,84% 16,82% Andere afwezigheden 0,81% 1,40% 0,73% 1,34% 0,81% 0,98% 1,05% 1,72% 1,15% 1,14% 1,33% Totaal gewerkt 74,47% 72,23% 74,28% 73,07% 76,88% 76,26% 74,68% 73,66% 73,48% 74,73% 73,35% Ziekte 100% bezoldigd 58,40% 64,75% 70,13% 54,63% 42,35% Ziekte 86,93% bezoldigd 12,91% 10,07% 8,58% 6,34% 6,00% Ziekte 60% bezoldigd 1,37% 0,00% 0,00% 0,00% 3,20% Ziekte 26,93% bezoldigd 14,56% 6,57% 7,61% 10,31% 9,34% Ziekte 0% bezoldigd 12,76% 18,61% 13,68% 28,72% 39,11%

72 4.5. Eindejaarsgeschenk en personeelsreceptie Wij stellen voor om de werknemers en hun kinderen ten laste, ter gelegenheid van het eindejaar een geschenkcheque te overhandigen ter waarde van 35,00 euro. Een eindejaarsgeschenk is RSZ- en belastingvrij tot 35,00 euro per werknemer plus 35,00 euro per kind ten laste. De cheques kunnen bij Colruyt worden aangekocht in waarden van 10 en 25 euro. Er worden geen extra kosten aangerekend voor de aanmaak en verzending van de cheques. De Colruyt-surprise-cheque is een geldig betaalmiddel voor alle aankopen bij Colruyt, Dreamland, Okay of Bio-Planet in België. Uitgaven: Aantal werknemers: 77 x 35,00 euro = 2.695,00 euro Aantal kinderen: 64 x 35,00 euro = 2.240,00 euro Totaal: 4.935,00 euro (Toestand op 07/10/ kleine wijzigingen eventueel nog mogelijk). Het directiecomité besliste in zijn zitting van 05/08/2009 dat deze uitreiking voortaan zal gekoppeld worden aan een meer formele personeelsreceptie waarop ook de gepensioneerden van het voorbije jaar zullen gevierd worden. Ook hun partner zal hierop worden uitgenodigd. De personeelsreceptie en de overhandiging van de geschenkcheques zal plaatsvinden op 13/12/2013 vanaf 15u (overhandiging cheques vanaf 15u30). De leden van de raad van bestuur die hierop willen aanwezig zijn, zijn welkom. De werknemers die hierop niet aanwezig kunnen zijn (recyclageparken, dienstverzekering, verlof, ) kunnen hun eindejaarsgeschenk later ophalen bij de dienst personeelszaken. Dit jaar zijn er geen werknemers met pensioen gegaan. 5. Projecten 5.1. Timing kalender en krant 2013/2014 In december zullen wellicht nieuwe tarieven worden goedgekeurd voor de diensten van INCOVO. Het is erg risicovol om de kalender reeds te laten drukken met vermelding van alle tarieven vooraleer de gemeenteraden een definitieve beslissing hebben genomen. Er wordt daarom voorgesteld om dit jaar uitzonderlijk de kalender en de afvalkrant apart te bedelen. De kalender wordt zoals gebruikelijk midden december verspreid. Met betrekking tot de tarieven zal er verwezen worden naar de website en de komende afvalkrant. Deze afvalkrant zal worden gedrukt einde december/begin januari en bedeeld in de tweede helft van januari. De nieuwe tarieven zullen er worden bekend gemaakt en toegelicht. De raad stemt hiermee in Actiekrant en website "Win met PMD" De raad van bestuur neemt kennis van de ontwerpen van de actiekrant en website win met pmd. Bedoeling van de actie is om het correct sorteren van PMD positief in de belangstelling te brengen.

73 NOTULEN DIRECTIECOMITE 19e ZITTING NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van 5 november 2013 om uur. 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 15 oktober 2013 De notulen van het directiecomité van 15 oktober 2013 worden goedgekeurd HAVILAND buitengewone algemene vergadering donderdag 19 december 2013 om uur Het directiecomité duidt hiervoor Alex Heyvaert aan. Hij krijgt mandaat tot goedkeuring van de agenda INTERZA algemene vergadering woensdag 18 december 2013 om uur Het directiecomité duidt hiervoor Alex Heyvaert aan. Hij krijgt mandaat tot goedkeuring van de agenda Evaluatie Door afwezigheid kon de voorziene evaluatie van betrokkene in de voorziene evaluatieperiode niet plaatsvinden. Het directiecomité duidt nu Alex Heyvaert aan als tweede evaluator naast Jan Buysse. De evaluatie wordt gepland in de komende weken. 3. Uitvoeringen 3.1. Slecht functioneren - ontslag 4. Personeelszaken 4.1. Opleiding 4.2. verlenging clausule rijbewijs C 4.3. arbeidsongeval 18/10/ weigering 4.4. vraag tot stopzetting contract in onderlinge overeenstemming. 5. Projecten 5.1. Resultaat taxusinzameling snoeien tegen kanker 2013.

74 Tussen 13 juni en 7 september 2013 brachten de inwoners van INCOVO kg zuiver taxussnoeisel gratis naar de recyclageparken voor de actie Snoeien tegen Kanker. Dit jaar bestaat de mogelijkheid om met het bedrag van 7.972,40 euro een kankerorganisatie te steunen. Voorgesteld wordt bij een korte plechtigheid een symbolische cheque van 7.972,40 euro te overhandigen aan Kom op tegen Kanker in het kader van de bestrijding van leukemie, waaraan vorig jaar een zoon van een werknemer overleed. De firma Stolk Medicipal Plants bv, de verwerver van het taxussnoeisel zal daarna het bedrag rechtstreeks op de rekening van KOTK storten. Het directiecomité wenst om vanaf volgend jaar deze middelen rechtstreeks te kunnen ontvangen om zo grotere vrijheid te hebben in de besteding ervan Toewijzing opdracht: leveren van 8 mobiele platformtrappen en 12 vlak-glascontainers Voor de aankoop van 8 mobiele platformtrappen en 12 vlakglascontainers voor de recyclageparken werd op 14 augustus 2013 een offerteaanvraag (bestek DL als bijlage) verzonden aan volgende firma s: - ANG nv, Meersbloem Leupegem 26, 9700 OUDENAARDE - LVC Containerbouw, Joris Helleputtestraat 9, 3920 LOMMEL - AJK nv, Kettingbrugweg 38, 3950 BOCHOLT (Kaulille) - CLIJSTERS bvba, Gaspeldoornstraat 7, 3650 DILSEN-LANKLAAR - JASPERS nv, Helleven 2, 2920 KALMTHOUT - TECHNICAS bvba, Kruisveld 30,1840 LONDERZEEL Er werden 4 inschrijvingen ontvangen: Firma Kostprijs (excl. btw) Trappen Vlakglascont. Totaal x 8 x 12 1 ANG NV AJK NV LVC Technicas Evaluatie inschrijvingen: De prijs is het gunstigst van de firma LVC, gevolgd door AJK, Technicas en ANG. De uitvoeringstermijn is 6 à 7 weken voor de firma s AJK, LVC en Technicas. Er is geen opgave van de firma ANG. De constructie van de vlakglascontainer van AJK en LVC zijn conform het bestek. De constructies van ANG en Technicas dienen aangepast van heftruck- naar kraanhijssysteem. De prijs voor een 4-sprong (opname hulpmiddel) voor de vlakglascontainer bedraagt bij LVC 411,06 euro, bij AJK 517,70 euro, bij Technicas 195,00 euro en werd door ANG niet opgegeven. De mobiele trap van de firma LVC is voorzien van 8 treden, de firma s ANG, AJK en Technicas geven 7 treden op. De constructie van de trap is gelijkwaardig en volgens het bestek voor de inschrijvingen van de firma s AJK, LVC en Technicas (na onderhandeling conform de norm EN14122).

75 Toewijzing Voorgesteld wordt de levering van 8 mobiele trappen en 12 vlakglascontainers met 1 viersprongketting toe te wijzen aan de meest gunstige aanbieding, nl. de firma LVC voor ,06 euro (excl. btw). Het directiecomité stemt hiermee in. De vergadering wordt geheven om uur. NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van 12 november 2013 om uur NOTULEN DIRECTIECOMITE 20e ZITTING 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 5 november 2013 De notulen van het directiecomité van 5 november 2013 worden goedgekeurd Evaluatie functie afvalsteward Op 8 november nam de medewerker communicatie en bemiddeling (afvalsteward) om persoonlijke redenen ontslag bij Incovo. Betrokkene vulde een nieuwe functie in, en de vraag naar verderzetting en meerwaarde van de functie stelt zich bijgevolg. Aan drie betrokkenen werd een evaluatie gevraagd van het functioneren van betrokkene: - Bart Vandewiele, diensthoofd uitvoeringen - Ward Mertens, communicatie Fost Plus - Yves Coudron zelf Bart Vandewiele: De periode van ongeveer 6 maanden waarover de evaluatie moet gebeuren is relatief kort om al tot definitieve conclusies te komen. Toch kunnen er al een aantal conclusies getrokken worden. De meerwaarde van de afvalsteward: - papier/pmd : vooral pmd is de fractie waar traditioneel de meeste problemen voorkomen. Voor veel mensen blijft dit een moeilijke fractie om juist te sorteren. Uit de ervaringen van Yves bleek dat een groot deel van de foutieve aanbiedingen niet bewust werden gemaakt. Bij dergelijke mensen betekent de uitleg van een afvalsteward meestal de oplossing voor een probleem. Zeker bij nieuwkomers en anderstaligen worden hierdoor veel misverstanden rechtgezet. - conflictbemiddeling: soms werd de afvalsteward ook ingezet wanneer er een conflict werd gemeld tussen een afvalploeg en een inwoner ( bv: een inwoner die racistische uitspraken doet naar een gekleurde lader die een pmd-zak geweigerd heeft, mensen die zich agressief gedragen naar een ploeg,..). Wanneer in dergelijke situaties snel na het incident een gesprek kan volgen met de afvalsteward kan dit betekenen dat toekomstige conflicten vermeden worden en dat dergelijke inwoners het gevoel krijgen dat dergelijke incidenten door Incovo serieus worden opgevolgd. Dit wordt door de ophaalploegen ook enorm geapprecieerd. - rondleidingen scholen: de afvalsteward werd ook met succes ingezet om rondleidingen op de recyclageparken te verzorgen voor de scholen. Doordat dit steeds door dezelfdepersoon gebeurt en

76 hij hierdoor ervaring kan opbouwen gaat de kwaliteit van de rondleiding omhoog. Dit is zeker een meerwaarde voor de intercommunale t.o.v rondleidingen die door de parkwachters zelf gegeven worden. - probleemsites: voor afgebakende niet al te grote probleemsites (bv: Felix Cottage Club, sociale woonwijk van Oppem, bepaalde straten in Machelen en Vilvoorde) kan er mits intensievere en aanhoudende gesprekken door de afvalsteward een positieve tendens worden ingezet waardoor de situatie op dergelijke locatie verbeterd. Het is echter niet duidelijk of dergelijke vooruitgang van permanente of tijdelijke aard is. Beperkingen afvalsteward: - hoogbouw blijft ook voor de afvalsteward een moeilijk probleem. Door de anonimiteit van het aangeboden afval is het moeilijk om de juiste inwoners aan te spreken en te sensibiliseren. - te vroeg aangeboden afval: mensen die aangesproken worden op te vroeg aangeboden afval blijken er meestal een al dan niet goede reden voor te hebben. Meestal reageren ze daardoor nogal kribbig en leidt dit tot zinloze discussies. Toekomstig potentieel voor de afvalsteward: - gerichte infosessies: de afvalsteward zou ook nog meer ingezet kunnen worden voor gerichte infosessies voor bepaalde doelgroepen. Bv: bij inburgeringscursussen, moskee, sociale woningbouw zoals Intervilvoordse, - sluikstortplaatsen: op bepaalde gekende sluikstortplaatsen zoals de glasbolsites in de Brounstraat of het Tyndaeleplein zijn er zeker nog mogelijkheden om het sluikstortgedrag er te beperken mits er de nodige tijd in geïnvesteerd wordt. - ondergrondse containers: bij eventuele toekomstige sites met ondergrondse containers zal het belangrijk zijn om inwoners goed in te lichten en eventuele problemen snel op te volgen. Hier is zeker een rol weggelegd voor de afvalsteward. Ward Mertens: - Invulling van de job gebeurt erg goed, mede door de hoge persoonlijke kwaliteiten van betrokkene (clever, integer). - Continuïteit nuttig inzoverre opnieuw een aangepaste medewerker wordt gevonden Yves Coudron Er waren in totaal een kleine 700-tal interventies, waarvan 520 met pmd te maken hadden (460 met slecht gesorteerd pmd), 119 met papka, 30 met restafval en 12 met gft. Ik heb 427 gerichte flyers verspreid (flyers met duidelijk omcirkelde sorteerfout(en) ) en 67 persoonlijke briefjes geschreven. Ik ben in september nagegaan hoeveel knelpunten nog steeds een knelpunt waren nadat ik er een actie had verricht. Dat waren er een vijftal in totaal. Enige nuance is op zijn plaats: niet alle ploegen plakken even consequent, en ik ben ook niet elke keer op hetzelfde moment langsgeweest (soms voor en soms nadat de ploeg langsgeweest was.) Het grootste stuk van mijn werk bestond uit gesprekken en flyeren. Andere taken waren bijvoorbeeld: -Houden van infosessies in appartementsblokken of bij mensen die klachtenmails gestuurd hadden -Verspreiden posters en ophaalkalenders in moeilijke plekken: appartementen, FCC, Houtem, Moskee, -Structurele oplossingen uitwerken met gemeentelijke prominenten en plaatselijke verenigingen (FCC, Houtem ) -Sensibilisering rond PMD en afval op containerparken (Rondleidingen scholen, bezoekers informeren ) -Stadswachten inschakelen in aanpak afvalproblematiek en samenwerking op poten zetten (voorstellen, uitleg PMD, acties rond verspringing )

77 -Sluikstorten: signalisatie, samenwerking met politie bij vinden bewijsmateriaal,.. -Communicatie Incovo verzorgen -Flyers en posters bezorgen bij gemeentelijke dienst die zich ontfermt over nieuwkomers -Bemiddelen bij burenconflicten rond afval (oa in Opwijk) -Beantwoorden klachten/vragen die per mail bij Incovo waren terechtgekomen. Volgens mij is het voor Incovo erg belangrijk dat er iemand is die de brug kan slaan tussen de intercommunale en de burger. Iemand die op straat tussen de mensen komt en hoort/voelt wat er leeft. Iemand anders dan een afvalsteward zie ik dat niet doen: de vuilnismannen hebben het te druk met de ophaling, Bart en Jürgen met organiseren en aansturen etc. Een afvalsteward kan signalen opvangen die anders niet waargenomen worden, geeft het bedrijf een gezicht, geeft een positieve bekrachtiging aan mensen die wel correct sorteren en zo veel meer. Voor een bedrijf dat de ophaling van mensen verzorgt, lijkt die functie me onontbeerlijk. Andere evaluatiepunten: - Jobtijd tussen 50 en 75 %? - Taken naar scholen, verenigingen - Coaching parkwachters in klantvriendelijk gedrag - Mederedactie afvalkrant, website, nieuwsbrief, Voorstel van het directiecomité: - De functie van afvalsteward is essentieel gezien het toenemende aantal knelpunten en de diversifiëring van de bevolking - Verbreding van de taken heeft belangrijke toegevoegde waarden (o.a. als woordvoerder, laagdrempelig aanspreekpunt) - Gezien voorgaande, is bachelorniveau noodzakelijk - In de maand december kan een nieuwe aanwervingsprocedure opgestart worden 4. Personeelszaken 4.1. Opleiding 4.2. Camerabewaking en track&trace-systeem Na onderhandelingen met de vakbonden werden de teksten m.b.t. camerabewaking en track&tracesysteem goedgekeurd op het basis onderhandelings- en overlegcomité dd. 05/11/2013. De teksten zullen toegevoegd worden als bijlage aan het arbeidsreglement. CAMERABEWAKING Dit reglement heeft tot doel de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer van de werknemers in de organisatie en de bescherming van hun waardigheid en de vrijwaring van het fundamenteel recht hierop te waarborgen door, rekening houdend met de behoeften van een goede werking van de organisatie, de doeleinden en voorwaarden te bepalen waaronder een systeem van camerabewaking op de arbeidsplaats kan ingevoerd worden. Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, worden bij dit reglement de principes van transparantie, finaliteit en proportionaliteit beschouwd als waarborgen die essentieel geacht worden voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de werknemers.

78 1. DEFINITIE Camerabewaking is elk bewakingssysteem met één of meer camera s dat ertoe strekt om bepaalde plaatsen of activiteiten op de arbeidsplaats te bewaken vanuit een punt dat zich geografisch op een afstand van die plaatsen of activiteiten bevindt met of zonder het oog op bewaring van de beeldgegevens die het inzamelt en overbrengt. 2. INFORMATIEPROCEDURE De werkgever verbindt er zich toe om het basis onderhandelings- en overlegcomité en de werknemers te informeren omtrent de camerabewaking. De informatie die wordt verschaft heeft betrekking op: het nagestreefde doel; het feit of de beeldgegevens al dan niet bewaard worden; het aantal en de plaatsing van de camera s; de betrokken periode of perioden gedurende dewelke de camera s functioneren. 3. DOEL VAN DE CAMERABEWAKING De camerabewaking op de arbeidsplaats wordt ingericht met het oog op: de veiligheid en de gezondheid; de bescherming van de goederen van de onderneming. De werkgever verbindt er zich toe de camerabewaking niet aan te wenden op een wijze die onverenigbaar is met het uitdrukkelijk hierboven omschreven doeleinde. Uitgaande van het vermelde doeleinde zal de camerabewaking toereikend, terzake dienend en niet overmatig zijn. De werkgever draagt er zorg voor dat de camerabewaking geen inmenging in de persoonlijke levenssfeer van de werknemer tot gevolg heeft. 4. AANTAL EN PLAATSING VAN DE CAMERA S De werkgever heeft vier camera s geplaatst op volgende plaatsen: in het zakkenmagazijn; stelplaats vrachtwagens; voorgevel werkplaats; zijgevel werkplaats. 5. BEWARING VAN DE BEELDGEGEVENS Uitsluitend de camera in het zakkenmagazijn registreert beeldgegevens. De voorziene bewaartermijn van de beeldopnamen bedraagt maximum 31 dagen. De werkgever verbindt er zich toe de verkregen beelden ter goeder trouw en in overeenstemming met het eraan gegeven doeleinde te verwerken. Indien de werkgever de beelden toch voor andere doeleinden dan deze waarvoor de camerabewaking ingevoerd werd, gebruikt, dan moet de werkgever ervoor zorgen dat dit gebruik verenigbaar is met de oorspronkelijke doeleinden. Bovendien neemt hij alle maatregelen om interpretatiefouten te vermijden. 6. PERIODES GEDURENDE DEWELKE DE CAMERA S FUNCTIONEREN

79 De camerabewaking is voortdurend (de camera s functioneren op permanente wijze). 7. TOEGANG TOT BEELDGEGEVENS Het diensthoofd uitvoeringen en/of zijn plaatsvervanger en de secretaris-directeur hebben toegang tot de beeldgegevens. De beelden worden beveiligd via een paswoord. 8. KENNISNAME EN VERBETERING VAN DE GEGEVENS De werknemers kunnen op elk moment beroep doen op het recht op kennisgeving, inzage en verbetering zoals dit vervat ligt in de Wet Verwerking Persoonsgegevens van 8 december De werknemers hebben het recht om kennis te krijgen van de gegevens die op hen betrekking hebben. Hiertoe kan de werknemer een schriftelijk verzoek indienen bij de secretaris-directeur. Mocht blijken dat bepaalde persoonsgegevens onjuist, onvolledig of niet (meer) relevant zijn, dan kan de werknemer de correctie of de verwijdering ervan vragen via een schriftelijk verzoek gericht aan bovenvermelde persoon. De werkgever voorziet in een jaarlijkse raadpleging van het basis onderhandelings- en overlegcomité. In deze raadpleging wordt het systeem geëvalueerd en kunnen voorstellen gedaan worden met het oog op herzieningen. TRACK&TRACE-SYSTEEM Dit reglement heeft tot doel de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer van de werknemers in de organisatie en de bescherming van hun waardigheid en de vrijwaring van het fundamenteel recht hierop te waarborgen door, rekening houdend met de behoeften van een goede werking van de organisatie, de doeleinden en voorwaarden te bepalen waaronder een track & trace-systeem op de arbeidsplaats kan ingevoerd worden. Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, worden bij dit reglement de principes van transparantie, finaliteit en proportionaliteit beschouwd als waarborgen die essentieel geacht worden voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de werknemers. 1. DEFINITIE Onder track & trace dient te worden verstaan het elektronisch systeem dat ertoe strekt om in realtime alle bedrijfsvoertuigen te lokaliseren en de verplaatsingen in kaart te brengen en te bewaren. 2. INFORMATIEPROCEDURE De werkgever verbindt er zich toe om het basis onderhandelings- en overlegcomité en de werknemers te informeren omtrent het track & trace-systeem. De informatie die wordt verschaft heeft betrekking op: het nagestreefde doel; het feit of de gegevens al dan niet bewaard worden; de plaatsing van de track & trace-systemen; de betrokken periode of perioden gedurende dewelke de track & trace-systemen functioneren. 3. DOEL VAN HET TRACK & TRACE-SYSTEEM

80 Het track & trace-systeem wordt ingericht met het oog op: de veiligheid en de gezondheid; de bescherming van de dienstvoertuigen van de organisatie; de optimalisering van het beheer van de verplaatsingen; de controle van de gevolgde routes. De werkgever wendt het track & trace-systeem niet aan op een wijze die onverenigbaar is met het uitdrukkelijk omschreven doeleinde. Deze opvolging is uitgaande van deze doeleinden, toereikend, terzake dienend en niet overmatig. 4. PLAATSING VAN HET TRACK & TRACE-SYSTEEM Er kan een track & trace-systeem in alle dienstvoertuigen geplaatst worden. 5. BEWARING VAN DE GEGEVENS Alle gegevens van het track & trace-systeem worden geregistreerd. De voorziene bewaartermijn van de gegevens bedraagt twee jaar. De werkgever verbindt er zich toe de verkregen gegevens ter goeder trouw en in overeenstemming met het eraan gegeven doeleinde te verwerken. Indien de werkgever de gegevens toch voor andere doeleinden dan deze waarvoor het track & tracesysteem ingevoerd werd, gebruikt, dan moet de werkgever ervoor zorgen dat dit gebruik verenigbaar is met de oorspronkelijke doeleinden. Bovendien neemt hij alle maatregelen om interpretatiefouten te vermijden. 6. PERIODES GEDURENDE DEWELKE HET TRACK & TRACE-SYSTEEM FUNCTIONEERT Het track & trace-systeem registreert voortdurend. 7. TOEGANG TOT GEGEVENS Het diensthoofd uitvoeringen, de door hem aangeduide medewerkers verantwoordelijk voor de dispatching en de secretaris-directeur hebben toegang tot de gegevens. De gegevens worden beveiligd via een paswoord. 8. KENNISNAME EN VERBETERING VAN DE GEGEVENS De werknemers kunnen op elk moment beroep doen op het recht op kennisgeving, inzage en verbetering zoals dit vervat ligt in de Wet Verwerking Persoonsgegevens van 8 december De werknemers hebben het recht om kennis te krijgen van de gegevens die op hen betrekking hebben. Hiertoe kan de werknemer een schriftelijk verzoek indienen bij de secretaris-directeur. Mocht blijken dat bepaalde persoonsgegevens onjuist, onvolledig of niet (meer) relevant zijn, dan kan de werknemer de correctie of de verwijdering ervan vragen via een schriftelijk verzoek gericht aan bovenvermelde persoon. De werkgever voorziet in een jaarlijkse raadpleging van het basis onderhandelings- en overlegcomité. In deze raadpleging wordt het systeem geëvalueerd en kunnen voorstellen gedaan worden met het oog op herzieningen.

81

82 4.3. Overzicht prestaties jan-okt Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-okt Werknemers in VTE 70,7 69,7 70,3 71,6 70,6 71,2 71,4 71,4 70,8 71,2 0,0 0,0 70,9 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 5,71% 7,36% 7,16% 7,16% 10,79% 6,38% 6,78% 4,89% 6,94% 4,37% 0,36% 0,00% 6,70% Arbeidsongeval 1,35% 0,50% 0,47% 0,00% 0,14% 0,00% 0,00% 0,53% 0,74% 0,12% 0,00% 0,00% 0,38% Verlof 8,93% 9,76% 11,64% 13,88% 10,38% 15,04% 24,38% 27,09% 17,21% 14,23% 0,00% 0,00% 15,37% Andere afwezigheden 0,90% 3,07% 2,06% 1,30% 0,77% 0,51% 0,00% 1,03% 1,25% 0,74% 0,51% 0,00% 1,14% Totaal gewerkt 83,11% 79,32% 78,67% 77,66% 77,93% 78,07% 68,84% 66,46% 73,86% 80,54% 99,13% 100,00% 76,40% Ziekte 100% bezoldigd 60,60% 78,64% 65,62% 53,51% 50,48% 36,56% 37,56% 39,37% 61,59% 55,02% 0,00% #DEEL/0! 54,11% Ziekte 86,93% bezoldigd 0,00% 5,83% 6,50% 16,74% 8,47% 0,00% 0,90% 0,00% 1,94% 9,84% 80,00% #DEEL/0! 5,34% Ziekte 60% bezoldigd 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% 0,00% #DEEL/0! 0,00% Ziekte 26,93% bezoldigd 0,00% 0,00% 4,65% 9,30% 21,51% 7,53% 0,00% 0,00% 0,00% 4,22% 20,00% #DEEL/0! 5,73% Ziekte 0% bezoldigd 39,40% 15,53% 23,23% 20,46% 19,55% 55,91% 61,54% 60,63% 36,47% 30,92% 0,00% #DEEL/0! 34,83% 2012 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,0 68,1 67,6 71,1 73,1 73,1 72,6 71,9 72,7 72,2 71,2 70,4 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 10,15% 12,48% 11,59% 6,72% 8,94% 7,49% 5,99% 5,43% 6,47% 8,65% 9,09% 4,75% 8,13% Arbeidsongeval 0,00% 0,00% 1,19% 0,84% 0,07% 0,26% 0,25% 1,01% 0,00% 0,00% 0,78% 0,00% 0,37% Verlof 11,08% 11,34% 10,24% 13,36% 10,31% 15,62% 29,56% 25,36% 22,32% 16,15% 15,42% 19,87% 16,82% Andere afwezigheden 0,64% 0,91% 2,05% 1,44% 2,04% 2,68% 1,78% 1,20% 1,81% 0,39% 0,40% 0,57% 1,33% Totaal gewerkt 78,13% 75,27% 74,93% 77,63% 78,64% 73,95% 62,42% 67,00% 69,41% 74,81% 74,32% 74,81% 73,35% 2011 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,7 66,9 69,9 67,6 68,6 69,6 70,6 70,6 70,6 70,4 70,2 70,2 69,1 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,70% 8,44% 5,33% 5,02% 3,54% 3,67% 4,27% 4,32% 5,41% 7,94% 8,14% 10,74% 6,50% Arbeidsongeval 1,28% 1,90% 1,46% 0,14% 0,73% 0,14% 1,54% 1,87% 0,32% 0,14% 0,00% 0,00% 0,79% Verlof 6,21% 10,00% 16,31% 16,00% 11,34% 14,59% 27,45% 26,31% 19,92% 14,58% 16,74% 20,33% 16,84% Andere afwezigheden 1,28% 1,22% 1,52% 1,15% 0,90% 1,44% 0,63% 0,45% 1,16% 0,78% 1,18% 1,93% 1,14% Totaal gewerkt 79,53% 78,44% 75,37% 77,69% 83,49% 80,15% 66,11% 67,05% 73,20% 76,57% 73,95% 66,99% 74,73% 2010 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 63,4 63,6 63,6 62,6 65,3 64,8 64,8 63,2 63,2 62,2 62,7 62,7 63,5 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,74% 12,26% 4,87% 8,18% 6,66% 4,65% 6,47% 5,50% 6,42% 5,70% 7,15% 12,77% 7,66% Arbeidsongeval 2,97% 5,11% 3,77% 1,58% 1,79% 0,42% 0,66% 0,57% 0,22% 0,00% 0,00% 0,91% 1,49% Verlof 6,18% 10,85% 12,97% 13,51% 11,70% 15,53% 29,81% 30,48% 21,86% 10,29% 15,87% 13,75% 16,22% Andere afwezigheden 1,29% 0,83% 1,51% 0,75% 0,97% 0,88% 1,68% 0,46% 0,90% 1,29% 2,17% 1,15% 1,15% Totaal gewerkt 77,82% 70,95% 76,88% 75,98% 78,88% 78,51% 61,38% 62,99% 70,60% 82,72% 74,81% 71,41% 73,48% 2009 Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Cumulatie jan-dec Werknemers in VTE 68,3 68,1 67,9 67,3 66,9 66,7 64,4 64,4 64,4 64,8 63,6 63,6 66,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 11,59% 11,42% 6,31% 6,20% 4,36% 6,08% 5,58% 4,74% 3,75% 7,80% 5,43% 8,54% 6,84% Arbeidsongeval 0,97% 2,35% 3,29% 2,89% 1,09% 0,50% 1,06% 0,00% 1,27% 0,21% 2,02% 1,72% 1,46% Verlof 7,01% 11,64% 10,27% 14,57% 12,66% 17,36% 29,82% 32,11% 22,77% 10,17% 12,61% 15,32% 16,32% Andere afwezigheden 2,01% 2,57% 3,12% 2,46% 2,34% 2,29% 0,35% 1,56% 0,81% 1,01% 1,13% 0,90% 1,72% Totaal gewerkt 78,42% 72,03% 77,01% 73,88% 79,56% 73,77% 63,18% 61,59% 71,39% 80,80% 78,81% 73,53% 73,66% OVERZICHT Werknemers in VTE 71,9 68,8 72,3 70,3 70,6 69,6 67,5 66,0 63,5 69,1 71,0 Werkdagen 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% 100,00% Ziekte 9,57% 9,97% 7,62% 7,13% 5,44% 5,96% 8,12% 6,84% 7,66% 6,50% 8,13% Arbeidsongeval 0,84% 1,85% 1,11% 2,42% 0,91% 0,87% 0,74% 1,46% 1,49% 0,79% 0,37% Verlof 14,31% 14,55% 16,27% 16,04% 15,96% 15,93% 15,42% 16,32% 16,22% 16,84% 16,82% Andere afwezigheden 0,81% 1,40% 0,73% 1,34% 0,81% 0,98% 1,05% 1,72% 1,15% 1,14% 1,33% Totaal gewerkt 74,47% 72,23% 74,28% 73,07% 76,88% 76,26% 74,68% 73,66% 73,48% 74,73% 73,35% Ziekte 100% bezoldigd 58,40% 64,75% 70,13% 54,63% 42,35% Ziekte 86,93% bezoldigd 12,91% 10,07% 8,58% 6,34% 6,00% Ziekte 60% bezoldigd 1,37% 0,00% 0,00% 0,00% 3,20% Ziekte 26,93% bezoldigd 14,56% 6,57% 7,61% 10,31% 9,34% Ziekte 0% bezoldigd 12,76% 18,61% 13,68% 28,72% 39,11%

83 5. Projecten 5.1. Ontwerp Afvalkrant januari 2014 Inhoud: Pagina 1 - Aangepaste afvaltarieven tot 2019! Prijs restafvalzak wordt geïndexeerd Ophaling van groot vuil aan huis Gratis ophaling snoeihout uitgebreid! Tarieven recyclagepark - Botervlootjes en yoghurtpotjes niet langer op recyclagepark Pagina 2 - Geen halfvolle flesjes in de PMD - Geen drankzakjes in de blauwe zak - Wel Flesjes van zuivelproducten bij PMD - Composteerbare plastics: wel of niet in de gft? - Asbest in zakken aanleveren Pagina 3 - Bezoek het recyclagepark op minder drukke momenten - sluitingsdagen - harde plastics - taxus Pagina 4 - Een decoratieve bladwand voor De Klink - AEEA recupel lampen - zwerfvuil in de vuilbak - App kalender Timing 12/11 Ontwerp 5/12 Drukproef 16/12 Druk januari 2014 bedeling post 5.2. Drukproef kalender 2014 Ter zitting RAAD VAN BESTUUR 11e ZITTING NOTULEN 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 18 oktober 2013 bijlage 1 De notulen van de raad van bestuur van 18 oktober 2013 worden goedgekeurd.

84 1.2. Evaluatie functie afvalsteward Op 8 november nam de medewerker communicatie en bemiddeling (afvalsteward) om persoonlijke redenen ontslag bij Incovo. Betrokkene vulde een nieuwe functie in, en de vraag naar verderzetting en meerwaarde van de functie stelt zich bijgevolg. Aan drie betrokkenen werd een evaluatie gevraagd van het functioneren van betrokkene: - Bart Vandewiele, diensthoofd uitvoeringen - Ward Mertens, communicatie Fost Plus - Yves Coudron zelf Bart Vandewiele: De periode van ongeveer 6 maanden waarover de evaluatie moet gebeuren is relatief kort om al tot definitieve conclusies te komen. Toch kunnen er al een aantal conclusies getrokken worden. De meerwaarde van de afvalsteward: - papier/pmd : vooral pmd is de fractie waar traditioneel de meeste problemen voorkomen. Voor veel mensen blijft dit een moeilijke fractie om juist te sorteren. Uit de ervaringen van Yves bleek dat een groot deel van de foutieve aanbiedingen niet bewust werden gemaakt. Bij dergelijke mensen betekent de uitleg van een afvalsteward meestal de oplossing voor een probleem. Zeker bij nieuwkomers en anderstaligen worden hierdoor veel misverstanden rechtgezet. - conflictbemiddeling: soms werd de afvalsteward ook ingezet wanneer er een conflict werd gemeld tussen een afvalploeg en een inwoner ( bv: een inwoner die racistische uitspraken doet naar een gekleurde lader die een pmd-zak geweigerd heeft, mensen die zich agressief gedragen naar een ploeg,..). Wanneer in dergelijke situaties snel na het incident een gesprek kan volgen met de afvalsteward kan dit betekenen dat toekomstige conflicten vermeden worden en dat dergelijke inwoners het gevoel krijgen dat dergelijke incidenten door Incovo serieus worden opgevolgd. Dit wordt door de ophaalploegen ook enorm geapprecieerd. - rondleidingen scholen: de afvalsteward werd ook met succes ingezet om rondleidingen op de recyclageparken te verzorgen voor de scholen. Doordat dit steeds door dezelfdepersoon gebeurt en hij hierdoor ervaring kan opbouwen gaat de kwaliteit van de rondleiding omhoog. Dit is zeker een meerwaarde voor de intercommunale t.o.v rondleidingen die door de parkwachters zelf gegeven worden. - probleemsites: voor afgebakende niet al te grote probleemsites (bv: Felix Cottage Club, sociale woonwijk van Oppem, bepaalde straten in Machelen en Vilvoorde) kan er mits intensievere en aanhoudende gesprekken door de afvalsteward een positieve tendens worden ingezet waardoor de situatie op dergelijke locatie verbeterd. Het is echter niet duidelijk of dergelijke vooruitgang van permanente of tijdelijke aard is. Beperkingen afvalsteward: - hoogbouw blijft ook voor de afvalsteward een moeilijk probleem. Door de anonimiteit van het aangeboden afval is het moeilijk om de juiste inwoners aan te spreken en te sensibiliseren. - te vroeg aangeboden afval: mensen die aangesproken worden op te vroeg aangeboden afval blijken er meestal een al dan niet goede reden voor te hebben. Meestal reageren ze daardoor nogal kribbig en leidt dit tot zinloze discussies. Toekomstig potentieel voor de afvalsteward:

85 - gerichte infosessies: de afvalsteward zou ook nog meer ingezet kunnen worden voor gerichte infosessies voor bepaalde doelgroepen. Bv: bij inburgeringscursussen, moskee, sociale woningbouw zoals Intervilvoordse, - sluikstortplaatsen: op bepaalde gekende sluikstortplaatsen zoals de glasbolsites in de Brounstraat of het Tyndaeleplein zijn er zeker nog mogelijkheden om het sluikstortgedrag er te beperken mits er de nodige tijd in geïnvesteerd wordt. - ondergrondse containers: bij eventuele toekomstige sites met ondergrondse containers zal het belangrijk zijn om inwoners goed in te lichten en eventuele problemen snel op te volgen. Hier is zeker een rol weggelegd voor de afvalsteward. Ward Mertens: - Invulling van de job gebeurt erg goed, mede door de hoge persoonlijke kwaliteiten van betrokkene (clever, integer). - Continuïteit nuttig in zoverre opnieuw een aangepaste medewerker wordt gevonden Yves Coudron Er waren in totaal een kleine 700-tal interventies, waarvan 520 met pmd te maken hadden (460 met slecht gesorteerd pmd), 119 met papka, 30 met restafval en 12 met gft. Ik heb 427 gerichte flyers verspreid (flyers met duidelijk omcirkelde sorteerfout(en) ) en 67 persoonlijke briefjes geschreven. Ik ben in september nagegaan hoeveel knelpunten nog steeds een knelpunt waren nadat ik er een actie had verricht. Dat waren er een vijftal in totaal. Enige nuance is op zijn plaats: niet alle ploegen plakken even consequent, en ik ben ook niet elke keer op hetzelfde moment langsgeweest (soms voor en soms nadat de ploeg langsgeweest was.) Het grootste stuk van mijn werk bestond uit gesprekken en flyeren. Andere taken waren bijvoorbeeld: -Houden van infosessies in appartementsblokken of bij mensen die klachtenmails gestuurd hadden -Verspreiden posters en ophaalkalenders in moeilijke plekken: appartementen, FCC, Houtem, Moskee, -Structurele oplossingen uitwerken met gemeentelijke prominenten en plaatselijke verenigingen (FCC, Houtem ) -Sensibilisering rond PMD en afval op containerparken (Rondleidingen scholen, bezoekers informeren ) -Stadswachten inschakelen in aanpak afvalproblematiek en samenwerking op poten zetten (voorstellen, uitleg PMD, acties rond verspringing ) -Sluikstorten: signalisatie, samenwerking met politie bij vinden bewijsmateriaal,.. -Communicatie Incovo verzorgen -Flyers en posters bezorgen bij gemeentelijke dienst die zich ontfermt over nieuwkomers -Bemiddelen bij burenconflicten rond afval (oa in Opwijk) -Beantwoorden klachten/vragen die per mail bij Incovo waren terechtgekomen. Volgens mij is het voor Incovo erg belangrijk dat er iemand is die de brug kan slaan tussen de intercommunale en de burger. Iemand die op straat tussen de mensen komt en hoort/voelt wat er leeft. Iemand anders dan een afvalsteward zie ik dat niet doen: de vuilnismannen hebben het te druk met de ophaling, Bart en Jürgen met organiseren en aansturen etc. Een afvalsteward kan signalen opvangen die anders niet waargenomen worden, geeft het bedrijf een gezicht, geeft een positieve bekrachtiging aan mensen die wel correct sorteren en zo veel meer. Voor een bedrijf dat de ophaling van mensen verzorgt, lijkt die functie me onontbeerlijk. Andere evaluatiepunten:

86 - Jobtijd tussen 50 en 80 %? - Taken naar scholen, verenigingen - Coaching parkwachters in klantvriendelijk gedrag - Mederedactie afvalkrant, website, nieuwsbrief, Voorstel van het directiecomité: - De functie van afvalsteward is essentieel gezien het toenemende aantal knelpunten en de diversifiëring van de bevolking - Verbreding van de taken heeft belangrijke toegevoegde waarden (o.a. als woordvoerder, laagdrempelig aanspreekpunt) - Gezien voorgaande, is bachelorniveau noodzakelijk - In de maand december kan een nieuwe aanwervingsprocedure opgestart worden 4. Personeelszaken 4.1. vraag tot stopzetting contract in onderlinge overeenstemming Camerabewaking en track&trace-systeem Na onderhandelingen met de vakbonden werden de teksten m.b.t. camerabewaking en track&tracesysteem goedgekeurd op het basis onderhandelings- en overlegcomité dd. 05/11/2013. De teksten zullen toegevoegd worden als bijlage aan het arbeidsreglement. CAMERABEWAKING Dit reglement heeft tot doel de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer van de werknemers in de organisatie en de bescherming van hun waardigheid en de vrijwaring van het fundamenteel recht hierop te waarborgen door, rekening houdend met de behoeften van een goede werking van de organisatie, de doeleinden en voorwaarden te bepalen waaronder een systeem van camerabewaking op de arbeidsplaats kan ingevoerd worden. Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, worden bij dit reglement de principes van transparantie, finaliteit en proportionaliteit beschouwd als waarborgen die essentieel geacht worden voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de werknemers. 1. DEFINITIE Camerabewaking is elk bewakingssysteem met één of meer camera s dat ertoe strekt om bepaalde plaatsen of activiteiten op de arbeidsplaats te bewaken vanuit een punt dat zich geografisch op een afstand van die plaatsen of activiteiten bevindt met of zonder het oog op bewaring van de beeldgegevens die het inzamelt en overbrengt. 2. INFORMATIEPROCEDURE De werkgever verbindt er zich toe om het basis onderhandelings- en overlegcomité en de werknemers te informeren omtrent de camerabewaking. De informatie die wordt verschaft heeft betrekking op: het nagestreefde doel;

87 het feit of de beeldgegevens al dan niet bewaard worden; het aantal en de plaatsing van de camera s; de betrokken periode of perioden gedurende dewelke de camera s functioneren. 3. DOEL VAN DE CAMERABEWAKING De camerabewaking op de arbeidsplaats wordt ingericht met het oog op: de veiligheid en de gezondheid; de bescherming van de goederen van de onderneming. De werkgever verbindt er zich toe de camerabewaking niet aan te wenden op een wijze die onverenigbaar is met het uitdrukkelijk hierboven omschreven doeleinde. Uitgaande van het vermelde doeleinde zal de camerabewaking toereikend, terzake dienend en niet overmatig zijn. De werkgever draagt er zorg voor dat de camerabewaking geen inmenging in de persoonlijke levenssfeer van de werknemer tot gevolg heeft. 4. AANTAL EN PLAATSING VAN DE CAMERA S De werkgever heeft vier camera s geplaatst op volgende plaatsen: in het zakkenmagazijn; stelplaats vrachtwagens; voorgevel werkplaats; zijgevel werkplaats. 5. BEWARING VAN DE BEELDGEGEVENS Uitsluitend de camera in het zakkenmagazijn registreert beeldgegevens. De voorziene bewaartermijn van de beeldopnamen bedraagt maximum 31 dagen. De werkgever verbindt er zich toe de verkregen beelden ter goeder trouw en in overeenstemming met het eraan gegeven doeleinde te verwerken. Indien de werkgever de beelden toch voor andere doeleinden dan deze waarvoor de camerabewaking ingevoerd werd, gebruikt, dan moet de werkgever ervoor zorgen dat dit gebruik verenigbaar is met de oorspronkelijke doeleinden. Bovendien neemt hij alle maatregelen om interpretatiefouten te vermijden. 6. PERIODES GEDURENDE DEWELKE DE CAMERA S FUNCTIONEREN De camerabewaking is voortdurend (de camera s functioneren op permanente wijze). 7. TOEGANG TOT BEELDGEGEVENS Het diensthoofd uitvoeringen en/of zijn plaatsvervanger en de secretaris-directeur hebben toegang tot de beeldgegevens. De beelden worden beveiligd via een paswoord. 8. KENNISNAME EN VERBETERING VAN DE GEGEVENS De werknemers kunnen op elk moment beroep doen op het recht op kennisgeving, inzage en verbetering zoals dit vervat ligt in de Wet Verwerking Persoonsgegevens van 8 december De werknemers hebben het recht om kennis te krijgen van de gegevens die op hen betrekking hebben. Hiertoe kan de werknemer een schriftelijk verzoek indienen bij de secretaris-directeur.

88 Mocht blijken dat bepaalde persoonsgegevens onjuist, onvolledig of niet (meer) relevant zijn, dan kan de werknemer de correctie of de verwijdering ervan vragen via een schriftelijk verzoek gericht aan bovenvermelde persoon. De werkgever voorziet in een jaarlijkse raadpleging van het basis onderhandelings- en overlegcomité. In deze raadpleging wordt het systeem geëvalueerd en kunnen voorstellen gedaan worden met het oog op herzieningen. TRACK&TRACE-SYSTEEM Dit reglement heeft tot doel de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer van de werknemers in de organisatie en de bescherming van hun waardigheid en de vrijwaring van het fundamenteel recht hierop te waarborgen door, rekening houdend met de behoeften van een goede werking van de organisatie, de doeleinden en voorwaarden te bepalen waaronder een track & trace-systeem op de arbeidsplaats kan ingevoerd worden. Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, worden bij dit reglement de principes van transparantie, finaliteit en proportionaliteit beschouwd als waarborgen die essentieel geacht worden voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de werknemers. 1. DEFINITIE Onder track & trace dient te worden verstaan het elektronisch systeem dat ertoe strekt om in realtime alle bedrijfsvoertuigen te lokaliseren en de verplaatsingen in kaart te brengen en te bewaren. 2. INFORMATIEPROCEDURE De werkgever verbindt er zich toe om het basis onderhandelings- en overlegcomité en de werknemers te informeren omtrent het track & trace-systeem. De informatie die wordt verschaft heeft betrekking op: het nagestreefde doel; het feit of de gegevens al dan niet bewaard worden; de plaatsing van de track & trace-systemen; de betrokken periode of perioden gedurende dewelke de track & trace-systemen functioneren. 3. DOEL VAN HET TRACK & TRACE-SYSTEEM Het track & trace-systeem wordt ingericht met het oog op: de veiligheid en de gezondheid; de bescherming van de dienstvoertuigen van de organisatie; de optimalisering van het beheer van de verplaatsingen; de controle van de gevolgde routes. De werkgever wendt het track & trace-systeem niet aan op een wijze die onverenigbaar is met het uitdrukkelijk omschreven doeleinde. Deze opvolging is uitgaande van deze doeleinden, toereikend, terzake dienend en niet overmatig. 4. PLAATSING VAN HET TRACK & TRACE-SYSTEEM Er kan een track & trace-systeem in alle dienstvoertuigen geplaatst worden.

89 5. BEWARING VAN DE GEGEVENS Alle gegevens van het track & trace-systeem worden geregistreerd. De voorziene bewaartermijn van de gegevens bedraagt twee jaar. De werkgever verbindt er zich toe de verkregen gegevens ter goeder trouw en in overeenstemming met het eraan gegeven doeleinde te verwerken. Indien de werkgever de gegevens toch voor andere doeleinden dan deze waarvoor het track & tracesysteem ingevoerd werd, gebruikt, dan moet de werkgever ervoor zorgen dat dit gebruik verenigbaar is met de oorspronkelijke doeleinden. Bovendien neemt hij alle maatregelen om interpretatiefouten te vermijden. 6. PERIODES GEDURENDE DEWELKE HET TRACK & TRACE-SYSTEEM FUNCTIONEERT Het track & trace-systeem registreert voortdurend. 7. TOEGANG TOT GEGEVENS Het diensthoofd uitvoeringen, de door hem aangeduide medewerkers verantwoordelijk voor de dispatching en de secretaris-directeur hebben toegang tot de gegevens. De gegevens worden beveiligd via een paswoord. 8. KENNISNAME EN VERBETERING VAN DE GEGEVENS De werknemers kunnen op elk moment beroep doen op het recht op kennisgeving, inzage en verbetering zoals dit vervat ligt in de Wet Verwerking Persoonsgegevens van 8 december De werknemers hebben het recht om kennis te krijgen van de gegevens die op hen betrekking hebben. Hiertoe kan de werknemer een schriftelijk verzoek indienen bij de secretaris-directeur. Mocht blijken dat bepaalde persoonsgegevens onjuist, onvolledig of niet (meer) relevant zijn, dan kan de werknemer de correctie of de verwijdering ervan vragen via een schriftelijk verzoek gericht aan bovenvermelde persoon. De werkgever voorziet in een jaarlijkse raadpleging van het basis onderhandelings- en overlegcomité. In deze raadpleging wordt het systeem geëvalueerd en kunnen voorstellen gedaan worden met het oog op herzieningen Aanwerving en aanlegging van een wervingsreserve communicatiemedewerkerbemiddelaar De raad van bestuur stelt 1 betrekking van communicatiemedewerker-bemiddelaar (B1-B3), in contractueel verband met deeltijdse prestaties (80% - halftijds bespreekbaar), in de dienst secretariaat open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. Vacature. INCOVO is de milieu-intercommunale actief in de gemeenten Vilvoorde, Zemst, Meise, Machelen-Diegem en Londerzeel.

90 Het hoofdkantoor is gelegen te Vilvoorde. INCOVO zoekt voor onmiddellijke indiensttreding een Communicatiemedewerker bemiddelaar (m/v) Functie: In het kader van een innoverend communicatieproject word je ingezet als rechtstreeks aanspreekpunt voor inwoners in knelpuntgebieden rond huisvuil. Je spreekt ter plekke mensen aan, ontwikkelt aangepast communicatiemateriaal en zoekt naar geschikte netwerken met het oog op een betere naleving van de geldende regels. Wij vragen: Diploma bachelor in communicatie, sociaal werk of gelijkwaardig. Je gaat vlot met mensen om, bent assertief en empatisch, en je beschikt over een groot aanpassingsvermogen ten aanzien van je gesprekspartner. Je kan gestructureerd werken en hebt affiniteit met milieuthema s en kansengroepen. Goede kennis van de Nederlandse taal en vertrouwdheid met werk op de PC is een must. Je bent flexibel beschikbaar. Wij bieden: Een deeltijdse arbeidsovereenkomst (80% - halftijds bespreekbaar) van onbepaalde duur Verloning volgens barema en maaltijdcheques Nuttige ervaring kan in aanmerking worden genomen Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer / fietspremie Hospitalisatieverzekering en aanvullend pensioen Een gunstige werk- en verlofregeling Interesse? Stuur je motivatiebrief met uitgebreid CV vóór 28/12/2013 naar personeel@incovo.be of INCOVO C. Buyssestraat Vilvoorde. De volledige selectieprocedure kan je aanvragen op de dienst personeelszaken, personeel@incovo.be of 02/ Bij eventuele vragen kan je contact opnemen met Jan BUYSSE, secretaris-directeur, jan.buysse@incovo.be of 02/ Een schriftelijke selectieproef is gepland op donderdag 9 januari 2014 van 18u30 tot 21u00. De eventuele mondelinge selectieproef gaat door op donderdag 16 januari 2014 (voormiddag). Bekendmaking vacature. De vacature zal op de volgende wijzen kenbaar gemaakt worden van 02/12/2013 tot 27/12/2013: advertentie op diverse (gratis) websites van hogescholen of gericht naar personen met interesse in sociaal werk en leefmilieu; plaatsing vacature bij VDAB; personen die volgens hun curriculum vitae in de sollicitantenbank (VDAB) eventueel aan de selectiecriteria voldoen zullen gecontacteerd worden; plaatsing vacature op de website van Incovo; de personen die via een spontane sollicitatie in het wervingsbestand zitten, zullen worden gecontacteerd; door aanplakking van een advertentie aan de receptie en op de recyclageparken. Data.

91 De secretaris-directeur wordt belast met het bepalen van de data en uren waarop de selectieproeven plaatsvinden. Schriftelijke selectieproef: donderdag 09/01/2014 van 18u30 tot 21u00. Mondelinge selectieproef: donderdag 16/01/2014 (voormiddag). Jury. De secretaris-directeur wordt belast met de samenstelling van de jury. Juryleden onder voorbehoud: De heer Jan BUYSSE, secretaris-directeur: ambtshalve voorzitter en secretaris; Mevrouw Sofie CLOOTS, verantwoordelijke communicatie Interza; Mevrouw Kaat MEYLEMANS, GAS-bemiddelaar stad Vilvoorde. De drie leden van de jury zijn stemgerechtigd. Geldelijke valorisatie vorige diensten. De raad van bestuur beslist dat voor deze vacature nuttige beroepservaring in de privésector of als zelfstandige in aanmerking kan genomen worden, met een maximum van 6 jaar. Betrokkene levert zelf een bewijs van relevante werkervaring. De geldelijke anciënniteit wordt pas toegekend op het ogenblik dat de intercommunale over het bewijs beschikt en dit niet met terugwerkende kracht. Voor beroepservaring opgedaan in een openbaar bestuur geldt het maximum van 6 jaar niet. De meer gedetailleerde regeling wordt beschreven in het geldelijk statuut. Wervingsreserve. Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor een duur van 3 maanden. De geldigheidsduur van de wervingsreserve begint te lopen vanaf de eerste van de maand volgend op de afsluiting van het eindprocesverbaal van het examen. De raad van bestuur geeft de toestemming aan het directiecomité om de wervingsreserve eventueel te verlengen. 5. Projecten 5.1. Ontwerp Afvalkrant januari 2014 bijlage 2 Inhoud: P1. - Aangepaste afvaltarieven tot 2019! Prijs restafvalzak wordt geïndexeerd Ophaling van groot vuil aan huis Gratis ophaling snoeihout uitgebreid! Tarieven recyclagepark - Botervlootjes en yoghurtpotjes niet langer op recyclagepark P2. - Geen halfvolle flesjes in de PMD - Geen drankzakjes in de blauwe zak - Wel Flesjes van zuivelproducten bij PMD - Goed nieuws: inwoners sorteren steeds beter! - Composteerbare plastics: wel of niet in de gft? - Hoe hechtgebonden asbest aanleveren op het recyclagepark

92 P3. - Afvalophaling verstoord door gladde wegen - Bezoek het recyclagepark op minder drukke momenten - Sluitingsdagen - Harde plastics - Resultaat taxusinzameling 2013 P4. - Een decoratieve bladwand voor De Klink - Lamp stuk? Naar het recyclagepark of winkel ermee! - Zwerfvuil in de vuilbak - Winnaars Grote Inzamelmaand Frituurolie en vet - De recyclage app Timing 12/11 Ontwerp 5/12 Drukproef 16/12 Druk januari 2014 bedeling post Er wordt gevraagd aandacht te hebben voor de kleurcontrasten in de krant (met het oog op een goede leesbaarheid door slechtzienden). In plaats van het woord camionette is het geschikter om te spreken van bestelwagen Resultaat taxusinzameling snoeien tegen kanker Tussen 13 juni en 7 september 2013 brachten de inwoners van INCOVO kg zuiver taxussnoeisel gratis naar de recyclageparken voor de actie Snoeien tegen Kanker. Dit jaar bestaat de mogelijkheid om met het bedrag van 7.972,40 euro een kankerorganisatie te steunen. Voorgesteld wordt bij een korte plechtigheid een symbolische cheque van 7.972,40 euro te overhandigen aan Kom op tegen Kanker in het kader van de bestrijding van leukemie, waaraan vorig jaar een zoon van een werknemer overleed. De firma Stolk Medicipal Plants bv, de verwerver van het taxussnoeisel zal daarna het bedrag rechtstreeks op de rekening van KOTK storten. Het directiecomité wenst om vanaf volgend jaar deze middelen rechtstreeks te kunnen ontvangen om zo grotere vrijheid te hebben in de besteding ervan. NOTULEN van de vergadering van het directiecomité van 3 december 2013 om uur NOTULEN DIRECTIECOMITE 21e ZITTING 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 12 november 2013 De notulen van het directiecomité van 12 november 2013 worden goedgekeurd.

93 1.2. Verwerking hout - harde plastics Momenteel worden harde plastics overgeslagen bij StaR. Na overname door containers Maes wenst StaR hiermee te stoppen. Harde plastics kunnen tegen dezelfde voorwaarden (60 euro per ton) naar Van Gansewinkel in Vilvoorde worden gebracht. Tot vorig jaar gold voor deze fractie een tarief van 15 euro per ton. Het lopende contract voor de verwerking van hout (sector oost) loopt af op 31/12 (huidige prijs 17,5 euro/ton). Prijsvraag resulteerde in verwerkingsprijzen tussen 20 en 13 euro. Voorgesteld wordt op te gunnen aan de laagste prijs, met name Star Gebruik van ondergrondse containers voor afvalinzameling Steeds meer krijgt INCOVO vragen rond de mogelijkheid om afval bij woningen ondergronds te gaan inzamelen (alle fracties dan wel alleen glas). Conform met het goed te keuren beleidsplan, wordt voorgesteld om dit principieel toe te staan mits voldaan wordt aan de volgende, nog verder uit te werken voorwaarden: - Investeringskost, verzekering en all-in onderhoudskost wordt gedragen door de eigenaar. Een eventueel recht van opstal op het openbaar domein wordt overgekomen met de gemeente. - INCOVO kan bepaalde eisen opleggen in verband met type container, met het oog op een uniforme inzet van middelen om de containers leeg te maken en een zo laag mogelijke variabele kost hierbij. - INCOVO kan eisen opleggen met betrekking tot een goede bereikbaarheid voor vrachtwagens. - Het aantal containers dat wordt geplaatst gaat uit van een wekelijkse lediging. De maximale wandelafstand van de woningen tot aan de containers bedraagt 75 meter, uitzonderlijk tot 125 meter. - Voor glascontainers op openbaar domein worden de lediging- en opruimkosten gedragen door INCOVO zoals voor glasbollen. Voor andere fracties of voor niet publiek toegankelijke/noodzakelijk glascontainers wordt de lediging-, opruim- en verwerkingskost gedragen door de eigenaar of syndicus op basis van factuur door INCOVO. - De eigenaar/syndicus zorgt zelf voor doorrekening van de kosten aan de inwoners. Op basis van richtlijnen van de OVAM en/of de gemeente, kan INCOVO hier bijkomende eisen opleggen. In het voorjaar van 2014 vindt rond ondergrondse inzameling een studiedag van de OVAM en Interafval plaats. Op basis hiervan zullen de voorwaarden verder uitgewerkt worden. Het directiecomité neemt hiervan akte Actie Win met PMD Op 20/11 hebben zich 647 mensen ingeschreven voor Win met PMD. Begin december zullen PMD-zakken een eerste keer gecontroleerd worden. Deelnemers worden met een op de hoogte gebracht van de resultaten. Meteen wordt er ook een extra PMD-tip gegeven. Het directiecomité neemt hiervan akte.

94 1.5. Vergaderdata 1 e semester Financiën 2.1. Tarieven dienstjaar 2014 Op 27/10/2011 besliste het directiecomité om de prijzenstructuur voor de containerdienst van INCOVO verregaand te vereenvoudigen. Huur van de container en één lediging per week werden, mee uit oogpunt van administratieve vereenvoudiging, als standaard vooropgesteld. Door middel van een versnelde indexering zouden de bestaande contracten met andere voorwaarden geleidelijk minder voordelig gemaakt worden. Dit is onder andere van toepassing voor de vroegere milieustraatjes in scholen waar de aangerekende prijs voor restafval sterk onder de werkelijke kost bleef. De contracten voor scholen (vroegere milieustraatjes) blijven als enig afwijkende systeem over. Tijdens de vakantie is er geen inzameling. Papier en pmd zijn gratis (bij ophaling op de gebruikelijke ophaaldagen). Concreet worden volgende wijzigingen doorgevoerd: - Indexering van de huurprijs en ledigingsprijs van index kleinhandelsprijzen - Indexering verwerkingsprijs volgens de tarieven van Haviland - Toepassing van de index à 150 % voor uitdovende systemen en extra lediging Rolcontainers binnen abonnementensysteem: ALLE KLANTEN UITGEZONDERD SCHOLEN containertype subtotaal restfractie gft pmd* papier & karton verwerking - totaal verwerking - totaal totaal verwerking - totaal 240 liter - pvc 4,0382 4,7589 8,80 7,16 3,1200 7,16 bruikleensysteem tuincontainers 360 liter - pvc 4,1227 7, ,26 7,24 3,1200 7, liter - metaal 6, , ,22 4, ,15 Totaal/lediging: basisprijs per lediging - standaard 52 ledigingen per jaar, geen afwijkingen mogelijk - contractueel vastgelegd SCHOLEN containertype subtotaal restfractie gft pmd* papier & karton* verwerking - totaal verwerking - totaal verwerking - totaal verwerking - totaal 120 liter - pvc 0,0000 0,0000 0, liter - pvc 4,0382 4,7589 8, liter - pvc 4,1227 7, ,26 bruikleensysteem tuincontainers liter - metaal 6, , ,22 0,0000 0,00 Totaal/lediging: basisprijs per lediging - standaard 52 of 39 ledigingen per jaar, geen afwijkingen mogelijk - contractueel vastgelegd * op voorwaarde dat het de frequentie van de normale ophalingen volgt (24 ledigingen per jaar) Rolcontainers binnen uitdovende systemen:

95 OUD - UITDOVENDE SYSTEEM RESTFRACTIE containertype lediging restfractie/lediging verwerking restfractie/lediging huur/maand prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N liter 2,32 3,73 2,23 2, liter 3,58 5,75 4,47 4, liter 3,58 5,75 6,70 7,13 9,92 15, liter 3,58 5,75 12,29 13,08 14,87 23, liter 3,58 5,75 14,34 15,27 17,85 28, liter 4,78 7,68 20,48 21,80 19,56 31, liter 18,72 30,08 46,55 49,56 34,71 55, liter 28,68 46,08 93,09 99,11 36,32 58,36 OUD - UITDOVENDE SYSTEEM MILIEUSTRAATJES containertype jaarcontract restfractie jaarcontract papier&karton jaarcontract pmd jaarcontract gft prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N liter 213,98 343,83 162,42 260,98 162,42 260,98 213,98 343, liter 322,26 517,82 162,42 260,98 162,42 260,98 268,12 430, liter 456,32 733,24 162,42 260,98 162,42 260,98 355,78 571, liter 765, ,35 246,21 395,62 246,21 395,62 582,65 936,23 opmerking: basisjaar = 2011; N+1 = 2014 Diverse dienstverlening: ANDERE dienst extra lediging evenementen - huur liter evenementen - huur 4 x 240 liter evenementen - huur extra liter evenementen - huur extra 240 liter sluikstorten - uurloon lader sluikstorten - uurloon chauffeur sluikstorten - administratieve kost sluikstorten - huur HVwagen met chauffeur uurloon mecanicien uurloon bediende lediging op afroep p&k liter ledigen glascontainer/maand huur glascontainer/jaar meervuil op afroep/maand standgeld portaalcontainer/dag extra lediging - administratieve kost transport container (8-30m³) verlichting container transport perscontainer ledigen molokcontainer - 1ste cont. ledigen molokcontainer - 2de cont. ledigen molokcontainer - 3de cont. huur perscontainer 10 m³ verhuring glascontainer verhuring standplaats sleepkosten container verhuring containerwagen (met chauffeur) verhuring bestelwagen (WA50) verhuring WA50 - km. vergoeding huur din l. huur din l. opmerking: basisjaar = 2011; N+1 = 2014 prijs basisjaar prijs N+1 5,97 9,59 101,98 109,24 101,98 109,24 33,99 36,41 8,50 9,11 30,55 34,33 34,27 35,99 75,00 80,34 91,83 97,65 36,28 38,91 43,53 47,81 20,31 21,76 23,87 25,57 111,55 119,50 640,00 685,59 2,95 3,16 14,08 15,08 114,97 123,16 3,54 3,79 114,97 123,16 49,58 53,11 37,18 39,83 32,23 34,53 107,68 107,68 69,04 73,96 20,00 21,42 122,38 131,10 91,83 97,65 15,00 15,00 0,50 0,50 6,25 10,04 6,25 10,04

96 Het directiecomité stemt hiermee in. 4. Personeelszaken 4.1. Brugdagen 2014 De Federale Overheidsdienst Personeel en Organisatie publiceert jaarlijks de brugdagen voor de federale ambtenaren. In de ontwerpomzendbrief worden 3 dagen dienstvrijstelling toegekend voor de brugdagen in 2014: vrijdag 2 mei (Feest van de Arbeid 1 mei) vrijdag 30 mei (Hemelvaart 29 mei) maandag 10 november (Wapenstilstand 11 november) Wij stellen voor om, naar jaarlijkse gewoonte, deze federale regeling te volgen en deze brugdagen met dienstverzekering toe te kennen voor het jaar Het directiecomité stemt hiermee in verlenging clausule rijbewijs C 4.3. Uurlonen 2014 Berekening uurlonen 2014 Hieronder volgt de berekening van de uurlonen voor het jaar 2014, opgemaakt aan de hand van de begrotingscijfers. Raming GEMIDDELD VAST OVERHEAD Incl. SUBTOTAAL TOTAAL Administratie Andere resp.bijdrag Uurloon mecanicien 20,80 1,40 22,21 5,63 5,55 33,39 34,75 Uurloon chauffeur/rpwachter 21,79 1,40 23,20 5,63 5,80 34,63 35,99 Uurloon chauffeur/rpwachter met gesco 21,19 1,40 22,60 5,63 5,65 33,88 35,24 Uurloon lader/hulprpwachter 19,93 1,40 21,33 5,63 5,33 32,30 33,66 Uurloon lader/hulprpwachter met gesco 19,00 1,40 20,41 5,63 5,10 31,15 32,51 Uurloon bediende 35,75 1,40 37,16-9,29 46,45 47,81 Gemiddeld: Loon (zonder verminderingen tewerkstellingsmaatregelen) Vakantiegeld Eindejaarspremie Verzekering BA Verzekering AO Aanvullend pensioen contractuelen Vast: Aankoop en onderhoud werkkledij Vorming Kosten sociaal secretariaat Hospitalisatieverzekering Sociale dienst Arbeidsgeneeskundige dienst/ziektecontrole Vakbondspremie Maaltijdcheques Extralegale voordelen (eindejaarscheque) Overhead administratie: Financiering van de lonen van de administratie Overhead andere: Afschrijving en onderhoudskosten gebouwen Verzekeringen (brand, diefstal, ) Energie, water en telefonie ICT Responsabiliseringsbijdrage RSZPPO Nieuwe bijdrage vanaf 2012 ter financiering van de pensioenlast. Vergelijking uurlonen

97 Raming VERSCHIL reële cijfers Uurloon mecanicien 38,91 34,75-4,16 Uurloon chauffeur/rpwachter 35,35 35,99 0,64 Uurloon chauffeur/rpwachter met gesco 34,49 35,24 0,75 Uurloon lader/hulprpwachter 34,33 33,66-0,67 Uurloon lader/hulprpwachter met gesco 33,06 32,51-0,55 Uurloon bediende 47,27 47,81 0,54 Wij stellen vast dat er een kleine schommeling zit op de uurlonen t.o.v. 2013, uitgezonderd die van mecanicien. Wij stellen voor om voor de facturatie de uurlonen inclusief de responsabiliseringsbijdrage toe te passen. Het uurloon voor mecanicien en lader/hulpparkwachter blijft op het niveau van Afspraken en toelichting De uurlonen voor 2014 die gebruikt worden door Incovo voor facturatie naar externen worden als volgt bepaald: UURLONEN 2014 Uurloon mecanicien 38,91 Uurloon chauffeur/rpwachter 35,99 Uurloon chauffeur/rpwachter met gesco 35,24 Uurloon lader/hulprpwachter 34,33 Uurloon lader/hulprpwachter met gesco 33,06 Uurloon bediende 47,81 1. Uurloon naar jaarloon: x Aanrekening per begonnen kwartier: Voorbeelden: 1u48 = 2,00 / 1u01 = 1,25 / 1u30 = 1,50 / 1u34 = 1,75 In het uurloon worden alle kosten verrekend, om een zo volledig mogelijk cijfer te bekomen. Op deze wijze worden de vaste kosten ook vergoed. De prijzen houden rekening met de voorziene indexering voor 2014 van het federaal planbureau. In de praktijk zullen de lonen van gesco s nooit worden doorgerekend naar derden. Deze kunnen eventueel wel gebruikt worden voor andere berekeningen. De opgegeven prijzen zijn exclusief btw. Het directiecomité stemt hiermee in Veiligheidsbeleidsverklaring Beleidsverklaring: Visie en Beleidsopties 1. Inleiding De beleidsverklaring beschrijft het soort organisatie dat men wenst te worden of te zijn op het vlak van veiligheid en gezondheid. De veiligheidsbeleidsverklaring wordt door het beleid, met name de intercommunale INCOVO formeel opgesteld. Ze is afgestemd op én speelt in op eventueel andere beleidsverklaringen die er op het bestuur bestaan.

98 Het is een verklaring die door haar reikwijdte van enkele jaren, te weten de duurtijd van een legislatuur, kan inspelen op de eigenheid van de omgeving, technologie enz. Een dergelijke verklaring is strategisch, continu maar dynamisch en vaststelbaar wat resultaten of realisaties betreft. Het is noodzakelijk dat de intercommunale ervoor zorgt dat het beleid begrepen wordt en dat het ingevoerd wordt op alle niveaus. Er wordt geopteerd voor een opsplitsing in een visie en beleidsopties. In de visie legt het bestuur de principes en waarden vast binnen zijn eigen algemene missie. Het uit te stippelen beleid en alle verdere beslissingen worden erdoor gekleurd en moeten de toetsing eraan doorstaan. De beleidsopties betreffen een praktische vertaling van de ontwikkelde visie. Hierin worden doelen gesteld en de wijze van aanpak vastgelegd. 2. Visie De raad van bestuur bestuurt de intercommunale INCOVO vanuit een maximaal respect voor het welzijn van elk individu. De raad van bestuur beschouwt zijn medewerkers als het belangrijkste potentieel om de opdrachten, die haar door de samenleving werden toevertrouwd, te verwezenlijken. De intercommunale INCOVO wenst dan ook het welzijn van haar eigen werknemers een minstens even hoge prioriteit te geven als de kwaliteit van haar dienstverlening aan de bevolking. De raad van bestuur realiseert zich dat kwaliteit in de dienstverlening enkel kan behaald worden en gehandhaafd blijven als haar werknemers deze prestaties in kwaliteitsvolle arbeidsomstandigheden kunnen leveren. Volgens de intercommunale INCOVO zijn kwaliteitsvolle arbeidsomstandigheden: veilig; gezond; aangepast aan de mens; voldoende comfortabel; hygiënisch; psychosociaal aanvaardbaar. De realisatie van zulk een arbeidsklimaat steunt op volgende pijlers: preventie; integratie van welzijn in beleid en organisatie; participatie van alle betrokkenen. 3. Beleidsopties De raad van bestuur van de intercommunale INCOVO zal planmatig, op een dynamische wijze, een welzijnsbeleid uitbouwen dat zich kan integreren in een globaal kwaliteitszorgsysteem, en waarbij: preventief handelen voorop staat;

99 voorrang wordt gegeven aan de uitbouw van een aangepaste organisatiestructuur opdat specifieke maatregelen, genomen in het kader van een meer doorgedreven risico-inventarisatie en analyse, blijvende uitwerking zouden verkrijgen; continu wordt gestreefd naar verbetering; welzijn in zijn diverse aspecten een volwaardig element uitmaakt van beleid, besluitvorming en uitvoering; de intercommunale INCOVO de krachtlijnen bepaalt, de methodiek vastlegt en de implementatie opstart en (bij-)stuurt; van elke leidinggevende en van elke werknemer, de taken en verantwoordelijkheden in zijn functieomschrijving worden vastgelegd; alle medewerkers, aangepast aan de hun opgedragen taken en verantwoordelijkheden, bewust worden gemaakt, gemotiveerd en opgeleid. Het streefdoel is: geen incidenten; geen schade; geen ongevallen; geen letsels. Wettelijke eisen en regels worden beschouwd als minimale standaarden. De gebruikte lokalen van de intercommunale INCOVO moeten een veilige omgeving zijn voor zowel de eigen werknemers als alle andere gebruikers. Werkposten en werkwijzen die onvoldoende garanties bieden inzake veiligheid en gezondheid worden niet aanvaard. Een veilige en gezonde werkhouding vormt een vast item in de beoordeling van de hiërarchische lijn en werknemers. De raad van bestuur zal de werking van het overlegcomité stimuleren om de nodige informatieuitwisseling met de werknemersafvaardiging mogelijk te maken teneinde hen in staat te stellen om op een constructieve wijze mee te werken aan de uitbouw van het welzijnsbeleid. De uitbouw van het welzijnsbeleid gebeurt geleidelijk maar gestaag, rekening houdende met de eigenheid van de dienstverlening van openbare besturen. Aandacht voor het welzijn van eigen werknemers maakt deel uit van de bestuurscultuur. De intercommunale INCOVO stelt de nodige organisatorische, technische en financiële middelen ter beschikking om deze beleidsopties te realiseren. Bij het begin van een nieuwe legislatuur kunnen de visie en de beleidsopties door het bestuur telkens herzien worden. Het directiecomité stemt hiermee in uit dienst 4.6. Aanwerving van een lader/hulpparkwachter-reservechauffeur De raad van bestuur stelde op 18/10/2013 twee betrekkingen van lader/hulpparkwachterreservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen

100 open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. In de procedure werd een wervingsreserve voorzien tot 31/03/2014. Wij stellen voor om in deze procedure één bijkomende betrekking open te stellen. Het directiecomité stemt hiermee in. 5. Projecten 5.1. Winnaars Grote inzamelmaand Frituurolie- en Vet. Winnaars van een cinematicket: Biesemans, Sonia Londerzeel Moyson, François Londerzeel Van Riet, Patrick Londerzeel De Coninck, Ellen Diegem Machelen Mertens, Viviane Machelen Vandenbossche, Selwyn Machelen Van Eesbeek, Jo - Meise Houben, Nico Vilvoorde Berckmans, Luc - Zemst De Wit, Stephaan - Eppegem Zemst Devroey, Kevin - Eppegem Zemst Wynants, Monique Eppegem Zemst Deze winnaars krijgen hun ticket via interafval thuis toegestuurd. Verzending staat gepland op 1 december. Winnen een friteuse: - Guy Van Der Steen, Londerzeel - Gary Bourgois, Machelen - Wim Hoste, Meise - Didier De Maeseneer, Vilvoorde - Siegfrieda De Rycker, Vilvoorde - Myriam Verheylewegen, Zemst Winnaar van een fritmobiel b.m.v. een waardebon van 350,00 euro (excl. btw 6 %): - Annik Van Meerbeek, Zemst De winnaars worden vermeld in de Afvalkrant van januari De overhandiging van de waardebon en de friteuses zal plaatsvinden op : Vrijdag 13 december 2013 om uur 5.2. Toewijzing fritmobiel Voor de aanduiding van een mobiele frituur werd een offerte gevraagd, voor een bedrag van 350,00 euro (excl. 6 % btw), bij volgende firma s: - De Snelle Snack, Plasstraatje 10, Heist-op-den-Berg - De Hongerkiller, Postbus 115, Kleine Steenweg, Wilrijk

101 - Just Ask It, Sporkenlaan 3, Zoersel - Reinaert Catering, Middenakkers 12, Retie Voorgesteld wordt de mobiele frituur opdracht toe te wijzen aan de meest gunstige inschrijving, nl. De Snelle Snack uit Heist-op-den-Berg. Het directiecomité stemt hiermee in Uitbreiding infrastructuur en wijziging KGA-opslagplaats recyclagepark Vilvoorde Definitieve eindafrekening Incovo ontvangt van de OVAM het volledige subsidiebedrag van ,00 euro.

102 Het directiecomité neemt hiervan akte Overzicht ingezamelde afvalstoffen /derde trimester Het directiecomité neemt hiervan akte. De vergadering wordt geheven om uur Jan BUYSSE Secretaris-directeur Alex HEYVAERT voorzitter

103 INCOVO INTERCOMMUNALE VOOR AFVALBEHEER Tel.: Fax: C. Buyssestraat Vilvoorde RAAD VAN BESTUUR 10e ZITTING NOTULEN NOTULEN van de vergadering van de raad van bestuur van 13 december 2013 om uur. AANWEZIG: De heer Alex HEYVAERT, voorzitter. De heer Dirk DE WULF, ondervoorzitter. Mevrouw Valerie DE KNOP, lid directiecomité. Mevrouw Veerle LANGBEEN, lid directiecomité. Mevrouw Katrien VAES, lid directiecomité. Mevrouw Veerle DE CUYPER, bestuurder De heer Joël NOE, bestuurder. De heer Johan SERKEYN, bestuurder. De heer Mark VAN ASSCHE, bestuurder. Mevrouw Ilse VAN DE VELDE, bestuurder. Mevrouw Magda VAN STEVENS, bestuurder. De heer Koen VANDERMEIREN, bestuurder. De heer Kevin VINCKE, bestuurder. De heer Roel ANCIAUX, raadgevend bestuurder. De heer Piet BUELENS, raadgevend bestuurder. Mevrouw Linda DE COSTER, raadgevend bestuurder. De heer Steven TIELEMANS, raadgevend bestuurder. De heer Jan BUYSSE, secretaris-directeur. AGENDA 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 22 november Verwerking hout - harde plastics 1.3. Gebruik van ondergrondse containers voor afvalinzameling 1.4. Actie Win met PMD 1.5. Vergaderdata 1 e semester Financiën 2.1. Tarieven dienstjaar Personeelszaken 4.1. Aanwerving van een lader/hulpparkwachter-reservechauffeur 4.2. Aanwerving en aanlegging van een wervingsreserve diensthoofd financiën 5. Projecten 5.1. Winnaars Grote inzamelmaand Frituurolie- en Vet Uitbreiding infrastructuur en wijziging KGA-opslagplaats recyclagepark Vilvoorde 5.3. Overzicht ingezamelde afvalstoffen /derde trimester 6. Varia

104 1. Secretariaat 1.1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 22 november 2013 bijlage 1 De notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 22 november 2013 worden goedgekeurd Verwerking hout - harde plastics Momenteel worden harde plastics overgeslagen bij StaR. Na overname door containers Maes wenst StaR hiermee te stoppen. Harde plastics kunnen tegen dezelfde voorwaarden (60 euro per ton) naar Van Gansewinkel in Vilvoorde worden gebracht. Tot vorig jaar gold voor deze fractie een tarief van 15 euro per ton. Het lopende contract voor de verwerking van hout (sector oost) loopt af op 31/12 (huidige prijs 17,5 euro/ton). Prijsvraag resulteerde in verwerkingsprijzen tussen 20 en 13 euro. Voorgesteld wordt op te gunnen aan de laagste prijs, met name Star. De raad stemt hiermee in Gebruik van ondergrondse containers voor afvalinzameling Steeds meer krijgt INCOVO vragen rond de mogelijkheid om afval bij woningen ondergronds te gaan inzamelen (alle fracties dan wel alleen glas). Conform met het goed te keuren beleidsplan, wordt voorgesteld om dit principieel toe te staan mits voldaan wordt aan de volgende, nog verder uit te werken voorwaarden: - Investeringskost, verzekering en all-in onderhoudskost wordt gedragen door de eigenaar. Een eventueel recht van opstal op het openbaar domein wordt overgekomen met de gemeente. - INCOVO kan bepaalde eisen opleggen in verband met type container, met het oog op een uniforme inzet van middelen om de containers leeg te maken en een zo laag mogelijke variabele kost hierbij. - INCOVO kan eisen opleggen met betrekking tot een goede bereikbaarheid voor vrachtwagens. - Het aantal containers dat wordt geplaatst gaat uit van een wekelijkse lediging. De maximale wandelafstand van de woningen tot aan de containers bedraagt 75 meter, uitzonderlijk tot 125 meter. - Voor glascontainers op openbaar domein worden de lediging- en opruimkosten gedragen door INCOVO zoals voor glasbollen. Voor andere fracties of voor niet publiek toegankelijke/noodzakelijk glascontainers wordt de lediging-, opruim- en verwerkingskost gedragen door de eigenaar of syndicus op basis van factuur door INCOVO. - De eigenaar/syndicus zorgt zelf voor doorrekening van de kosten aan de inwoners. Op basis van richtlijnen van de OVAM en/of de gemeente, kan INCOVO hier bijkomende eisen opleggen. In het voorjaar van 2014 vindt rond ondergrondse inzameling een studiedag van de OVAM en Interafval plaats. Op basis hiervan zullen de voorwaarden verder uitgewerkt worden. De raad stemt hiermee in Actie Win met PMD

105 Op 13/12 hebben zich 702 mensen ingeschreven voor Win met PMD. Begin januari zullen PMD-zakken een eerste keer gecontroleerd worden. Deelnemers worden met een op de hoogte gebracht van de resultaten. Meteen wordt er ook een extra PMD-tip gegeven Vergaderdata 1 e semester 2014 RAAD VAN BESTUUR Uur ALGEMENE VERGADERING VR 31 januari Uur VR 28 februari VR 28 maart VR 25 april VR 23 mei VR 20 juni VR 20 juni Financiën 2.1. Tarieven dienstjaar 2014 Op 27/10/2011 besliste het directiecomité om de prijzenstructuur voor de containerdienst van INCOVO verregaand te vereenvoudigen. Huur van de container en één lediging per week werden, mee uit oogpunt van administratieve vereenvoudiging, als standaard vooropgesteld. Door middel van een versnelde indexering zouden de bestaande contracten met andere voorwaarden geleidelijk minder voordelig gemaakt worden. Dit is onder andere van toepassing voor de vroegere milieustraatjes in scholen waar de aangerekende prijs voor restafval sterk onder de werkelijke kost bleef. De contracten voor scholen (vroegere milieustraatjes) blijven als enig afwijkende systeem over. Tijdens de vakantie is er geen inzameling. Papier en pmd zijn gratis (bij ophaling op de gebruikelijke ophaaldagen). Concreet worden volgende wijzigingen doorgevoerd: - Indexering van de huurprijs en ledigingsprijs van index kleinhandelsprijzen - Indexering verwerkingsprijs volgens de tarieven van Haviland - Toepassing van de index à 150 % voor uitdovende systemen en extra lediging Rolcontainers binnen abonnementensysteem:

106 ALLE KLANTEN UITGEZONDERD SCHOLEN containertype subtotaal restfractie gft pmd* papier & karton verwerking - totaal verwerking - totaal totaal verwerking - totaal 240 liter - pvc 4,0382 4,7589 8,80 7,16 3,1200 7,16 bruikleensysteem tuincontainers 360 liter - pvc 4,1227 7, ,26 7,24 3,1200 7, liter - metaal 6, , ,22 4, ,15 Totaal/lediging: basisprijs per lediging - standaard 52 ledigingen per jaar, geen afwijkingen mogelijk - contractueel vastgelegd SCHOLEN containertype subtotaal restfractie gft pmd* papier & karton* verwerking - totaal verwerking - totaal verwerking - totaal verwerking - totaal 120 liter - pvc 0,0000 0,0000 0, liter - pvc 4,0382 4,7589 8, liter - pvc 4,1227 7, ,26 bruikleensysteem tuincontainers liter - metaal 6, , ,22 0,0000 0,00 Totaal/lediging: basisprijs per lediging - standaard 52 of 39 ledigingen per jaar, geen afwijkingen mogelijk - contractueel vastgelegd * op voorwaarde dat het de frequentie van de normale ophalingen volgt (24 ledigingen per jaar) Rolcontainers binnen uitdovende systemen: OUD - UITDOVENDE SYSTEEM RESTFRACTIE containertype lediging restfractie/lediging verwerking restfractie/lediging huur/maand prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N liter 2,32 3,73 2,23 2, liter 3,58 5,75 4,47 4, liter 3,58 5,75 6,70 7,13 9,92 15, liter 3,58 5,75 12,29 13,08 14,87 23, liter 3,58 5,75 14,34 15,27 17,85 28, liter 4,78 7,68 20,48 21,80 19,56 31, liter 18,72 30,08 46,55 49,56 34,71 55, liter 28,68 46,08 93,09 99,11 36,32 58,36 OUD - UITDOVENDE SYSTEEM MILIEUSTRAATJES containertype jaarcontract restfractie jaarcontract papier&karton jaarcontract pmd jaarcontract gft prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N+1 prijs basisjaar prijs N liter 213,98 343,83 162,42 260,98 162,42 260,98 213,98 343, liter 322,26 517,82 162,42 260,98 162,42 260,98 268,12 430, liter 456,32 733,24 162,42 260,98 162,42 260,98 355,78 571, liter 765, ,35 246,21 395,62 246,21 395,62 582,65 936,23 opmerking: basisjaar = 2011; N+1 = 2014

107 Diverse dienstverlening: ANDERE dienst extra lediging evenementen - huur liter evenementen - huur 4 x 240 liter evenementen - huur extra liter evenementen - huur extra 240 liter sluikstorten - uurloon lader sluikstorten - uurloon chauffeur sluikstorten - administratieve kost sluikstorten - huur HVwagen met chauffeur uurloon mecanicien uurloon bediende lediging op afroep p&k liter ledigen glascontainer/maand huur glascontainer/jaar meervuil op afroep/maand standgeld portaalcontainer/dag extra lediging - administratieve kost transport container (8-30m³) verlichting container transport perscontainer ledigen molokcontainer - 1ste cont. ledigen molokcontainer - 2de cont. ledigen molokcontainer - 3de cont. huur perscontainer 10 m³ verhuring glascontainer verhuring standplaats sleepkosten container verhuring containerwagen (met chauffeur) verhuring bestelwagen (WA50) verhuring WA50 - km. vergoeding huur din l. huur din l. opmerking: basisjaar = 2011; N+1 = 2014 De raad stemt hiermee in. 4. Personeelszaken prijs basisjaar prijs N+1 5,97 9,59 101,98 109,24 101,98 109,24 33,99 36,41 8,50 9,11 30,55 34,33 34,27 35,99 75,00 80,34 91,83 97,65 36,28 38,91 43,53 47,81 20,31 21,76 23,87 25,57 111,55 119,50 640,00 685,59 2,95 3,16 14,08 15,08 114,97 123,16 3,54 3,79 114,97 123,16 49,58 53,11 37,18 39,83 32,23 34,53 107,68 107,68 69,04 73,96 20,00 21,42 122,38 131,10 91,83 97,65 15,00 15,00 0,50 0,50 6,25 10,04 6,25 10, Aanwerving van een lader/hulpparkwachter-reservechauffeur De raad van bestuur stelde op 18/10/2013 twee betrekkingen van lader/hulpparkwachterreservechauffeur (D1-D3), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst uitvoeringen open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. In de procedure werd een wervingsreserve voorzien tot 31/03/2014. Wij stellen voor om in deze procedure één bijkomende betrekking open te stellen. De raad stemt hiermee in Aanwerving en aanlegging van een wervingsreserve diensthoofd financiën

108 De raad van bestuur stelt 1 betrekking van diensthoofd financiën (A1a-A3a), in contractueel verband met voltijdse prestaties, in de dienst financiën open bij wijze van aanwerving. De aanstelling gebeurt met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. Vacaturebericht. INCOVO is de milieu-intercommunale actief in de gemeenten Vilvoorde, Zemst, Meise, Machelen-Diegem en Londerzeel. Het hoofdkantoor is gelegen te Vilvoorde. INCOVO zoekt voor onmiddellijke indiensttreding een Verantwoordelijke financiën/boekhouding (m/v) Uw taken: U bent verantwoordelijk voor de facturatie, de boekhouding, en het financiële beleid van de intercommunale U wordt hierbij ondersteund door een assistent met wie u heel nauw samenwerkt U staat in voor de uitvoering en opvolging van administratieve taken: opmaken begroting, opstellen jaarrekening, algemene boekhouding, registratie en opvolging betalingen, U neemt eveneens beleidsondersteunende taken op: budgetcontrole, verstrekken van financiële adviezen op vraag van het directiecomité en de raad van bestuur, Als lid van het diensthoofdenoverleg, bepaalt u mee de beleidslijnen van de intercommunale en zorgt u mee voor een goede coördinatie van de werking binnen het team Wij vragen: Diploma master of bachelor met 4 jaar ervaring in boekhoudkundige of financiële functie Goede kennis van boekhouding, BTW, financieel beleid Vertrouwd met ICT en boekhoudkundige software Affiniteit met de openbare sector Goede kennis van de Nederlandse taal Samenwerkingsgericht, open minded en flexibel Wij bieden: Een vaste betrekking met contract van onbepaalde duur Verloning conform barema niveau A (openbare sector) Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en aanvullend pensioen Een gunstige werk- en verlofregeling Interesse? Stuur je motivatiebrief met uitgebreid CV vóór 06/01/2014 naar personeel@incovo.be of INCOVO C. Buyssestraat Vilvoorde. De volledige selectieprocedure kan je aanvragen op de dienst personeelszaken, personeel@incovo.be of 02/ Bij eventuele vragen kan je contact opnemen met Jan BUYSSE, secretaris-directeur, jan.buysse@incovo.be of 02/ Een schriftelijke selectieproef is gepland op donderdag 9 januari 2014 van 19u00 tot 22u00. De eventuele mondelinge selectieproef gaat door in de week van 27 januari Bekendmaking vacature.

Beslissingen bestuur 2017

Beslissingen bestuur 2017 Beslissingen bestuur 2017 13/01/2017 Goedkeuring van de notulen van de vergadering van het directiecomité van 16 december 2016 Samenwerkingsovereenkomst Interza-Incovo projectleider zwerfvuil & sluikstorten

Nadere informatie

Beslissingen bestuur 2018

Beslissingen bestuur 2018 Beslissingen bestuur 2018 10/01/2018 Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 13 december 2017 Vaststelling tarieven 2018 (voorlegging raad van bestuur) Opleiding 2018 Bijscholing vakbekwaamheid

Nadere informatie

Beslissingen bestuur 2017

Beslissingen bestuur 2017 Beslissingen bestuur 2017 13/01/2017 Goedkeuring van de notulen van de vergadering van het directiecomité van 16 december 2016 Samenwerkingsovereenkomst Interza-Incovo projectleider zwerfvuil & sluikstorten

Nadere informatie

leden 3.3. Campagne van Interafval Respect voor ophaler/parkwachter

leden 3.3. Campagne van Interafval Respect voor ophaler/parkwachter Opdrachthoudende Vereniging Directiecomité 2016-19 van 21 oktober 14u. Vergaderplaats: Biostoom te Beringen, Industrieweg 150 Aanwezig Limburg.net Walter Cremers voorzitter en Bien Jacobs secretaris Raf

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Overzichtlijst beslissingen raad van bestuur AGENDA :

Overzichtlijst beslissingen raad van bestuur AGENDA : Overzichtlijst beslissingen raad van bestuur 2017. AGENDA 11.01.2017 : 1.1. Goedkeuring en opvolging verslag vorige vergadering (beslissing) 1.2. (Voorlopige) goedkeuring verslag algemene vergadering (beslissing)

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 november 2013 (188 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 november 2013 (188 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 november 2013 (188 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 04-10-2013 (185 ste ) De notulen van

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 5 december 2017 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Bijkomende vergadering directiecomité van dinsdag 20 mei 2014 om 18.00 u. in de vergaderzaal (1 ste verdieping)

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 1 september 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratieve

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 9 augustus 2017 (253) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 9 augustus 2017 (253) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 9 augustus 2017 (253) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 12 juli 2017 (252) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 18 september 2014 (204) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 18 september 2014 (204) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 18 september 2014 (204) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 13-08-2014 (203) De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 11 juni 2015 (219) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 11 juni 2015 (219) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 11 juni 2015 (219) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 06052015 (217) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 april 2016 (231) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 april 2016 (231) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 april 2016 (231) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 09032016 (230) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 4 april 2018 (262) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 4 april 2018 (262) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 4 april 2018 (262) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 14 maart 2018 (261) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 19 september 2017 om 19.30 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 15 september 2015 om 19.30 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 17 november 2017 (152) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 17 november 2017 (152) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 17 november 2017 (152) 1. Goedkeuring notulen LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN 1.1. Notulen van de raad van bestuur van 20-10-2017

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Beslissingen bestuur 2018

Beslissingen bestuur 2018 Beslissingen bestuur 2018 10/01/2018 Goedkeuring van de notulen van het directiecomité van 13 december 2017 Vaststelling tarieven 2018 (voorlegging raad van bestuur) Opleiding 2018 Bijscholing vakbekwaamheid

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 6 december 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 4 februari 2015 (211) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 4 februari 2015 (211) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 4 februari 2015 (211) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 07012015 (210) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 juni 2013 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 9 april 2014 (197) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 12-03-2014 (195 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 januari 2014 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

OCMW-raad van 10 mei 2012

OCMW-raad van 10 mei 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Bijkomende vergadering directiecomité van dinsdag 9 augustus 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal (1 ste verdieping)

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 maart 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 maart 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 3 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 8 november 2017 (256) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 8 november 2017 (256) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 8 november 2017 (256) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 11 oktober 2017 (255) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 12 juni 2013 (176 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 12 juni 2013 (176 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 12 juni 2013 (176 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 08-05-2013 (174 ste ) De notulen van het

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 2 februari 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 3 december 2013 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-RAAD van 13-11-2012 OVERZICHTSLIJST Openbaar gedeelte 1. PV vorige zitting Het PV van de openbare zitting d.d. 09-10-2012 wordt goedgekeurd. 2. Toelichting

Nadere informatie

INFOSESSIES TRAJECT OPDRACHTHOUDEND

INFOSESSIES TRAJECT OPDRACHTHOUDEND INFOSESSIES TRAJECT OPDRACHTHOUDEND Infosessies Haviland September /Oktober 2016 1 AGENDA 1. Verwelkoming en doelstelling infosessie 2. Wat is opdrachthoudend? 3. Voordelen voor de vennoten. 4. Toelichting

Nadere informatie

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017 Londerzeel, 28 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft: Zitting

Nadere informatie

Dagorde. Openbare zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 16 april 2014. Bijeenroeping raad voor maatschappelijk welzijn

Dagorde. Openbare zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 16 april 2014. Bijeenroeping raad voor maatschappelijk welzijn ocmw voorzitter Contactpersoon Paula Verhoeven Telefoon 03/660.68.10 E-mail paula.verhoeven@ocmwkapellen.be Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn 16 april 2014 Bijeenroeping raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Bijkomende vergadering directiecomité van dinsdag 17 oktober 2017 om 18.00 u. in de vergaderzaal (3 de verdieping)

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

FINANCIEN a) dienst gemeentelijke bouwwerken en infrastructuur financiële analyse cel gemeentelijke bouwwerken:toelichting D10103/nota 6

FINANCIEN a) dienst gemeentelijke bouwwerken en infrastructuur financiële analyse cel gemeentelijke bouwwerken:toelichting D10103/nota 6 P.V. 1971 DIRECTIECOMITÉ Datum: 14/04/2016 Uur: 9.30 uur Plaats: Asse Aanwezig: K. Van Elsen (voorzitter), J. Pijpen (gedelegeerd-bestuurder), Mevr. M. Lemonnier (ondervoorzitter), Mevr. I. Holemans, F.

Nadere informatie

1. Goedkeuring notulen raad van bestuur van 26 september 2014 (118)

1. Goedkeuring notulen raad van bestuur van 26 september 2014 (118) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 17 oktober 2014 (119) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN 1. Goedkeuring notulen raad van bestuur van 26 september 2014 (118) De

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA AFDELING 1 : VOORAFGAANDE BEPALINGEN Artikel 1.1: Bij toepassing van artikel 37 van de Statuten wordt een intern reglement opgesteld. Zonder strijdig te zijn met de bindende

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 augustus 2014 (203) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 augustus 2014 (203) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 augustus 2014 (203) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 09072014 (201) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 februari 2017 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 24 mei 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 24 mei 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 31 mei 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 7 augustus 2018 om 19.30 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBARE VERGADERING 0. P R O C E S S E N - V E R B A A L 0.1. Zitting van de raad van 15.06.2010 Verdaagd

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 juni 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 juli 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 14 februari 2018 (259) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 14 februari 2018 (259) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 14 februari 2018 (259) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 10 januari 2018 (258) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. e INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 2 juni 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur Aanwezig Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Greet Baldewijns, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes, Johan Feytons, mevrouw Marie Hubertine Leunen,

Nadere informatie

Aanwezig: K. Van Elsen (voorzitter), J. Pijpen (gedelegeerd-bestuurder), D. Pieters (ondervoorzitter), mevr. M. Lemonnier (ondervoorzitter)

Aanwezig: K. Van Elsen (voorzitter), J. Pijpen (gedelegeerd-bestuurder), D. Pieters (ondervoorzitter), mevr. M. Lemonnier (ondervoorzitter) P.V. 568 RAAD VAN BESTUUR Datum: 16/11/2015 Uur: 13 uur Plaats: vergaderzaal Haviland Zellik Aanwezig: K. Van Elsen (voorzitter), J. Pijpen (gedelegeerd-bestuurder), D. Pieters (ondervoorzitter), mevr.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 12 augustus 2015 (221) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 12 augustus 2015 (221) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 12 augustus 2015 (221) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 08072015 (220) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 15 APRIL Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 8 april 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 15 APRIL Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 8 april 2019 SCHEPENCOLLEGE VAN 15 APRIL 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 8 april 2019 Beslist 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Rapportering beslissingen

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Agenda. Buitengewone AV IVCA. Audio vereniging voor interne audit voor lokale besturen. Audio. Interne audit

Agenda. Buitengewone AV IVCA. Audio vereniging voor interne audit voor lokale besturen. Audio. Interne audit Vergadering Commissie 1 dinsdag 26 februari 2013 Agenda - Buitengewone Algemene Vergadering IVCA - Statutenwijziging Audio - Omvorming AGB - Wijziging toelagereglement buurt en wijk - Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

Notulen van de gewone algemene vergadering. der aandeelhouders van "SOCIETE ANONYME BELGE DE CONSTRUCTIONS AERONAUTIQUES" (afgekort "S.A.B.C.A.

Notulen van de gewone algemene vergadering. der aandeelhouders van SOCIETE ANONYME BELGE DE CONSTRUCTIONS AERONAUTIQUES (afgekort S.A.B.C.A. Notulen van de gewone algemene vergadering der aandeelhouders van "SOCIETE ANONYME BELGE DE CONSTRUCTIONS AERONAUTIQUES" (afgekort "S.A.B.C.A.") Naamloze Vennootschap Op 30 mei 2013, op de maatschappelijke

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 5 april 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 16 mei 2017 om 19.30 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Politieraad. Zitting van 20 december 2006, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Zitting van 20 december 2006, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Zitting van 20 december 2006, 20 uur Agenda en verslag In openbare zitting 1. Goedkeuring verslag Politieraad van 26.09.2006 2. Goedkeuring drie

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Lijst beslissingen zoneraad 03 september 2018

Lijst beslissingen zoneraad 03 september 2018 Lijst beslissingen zoneraad 03 september 2018 Open zitting 1. De zoneraad keurde het verslag van de openbare zitting van 25 juni 2018 goed. 2. Goedkeuring Jaarrekening 2017 hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 april 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

1. Goedkeuring notulen raad van bestuur van 17 oktober 2014 (119)

1. Goedkeuring notulen raad van bestuur van 17 oktober 2014 (119) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 21 november 2014 (120) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN 1. Goedkeuring notulen raad van bestuur van 17 oktober 2014 (119) De

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 2 juli 2019 om 18.30 u. in de containervergaderzaal van IVM Sint-Laureinsesteenweg

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 3 februari 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 20 december 2016 om 19.30 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

oz4a Stad Eeklo energiek, eigenzinnig, echt. Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep

oz4a Stad Eeklo energiek, eigenzinnig, echt. Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep oz4a uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Gemeenteraad 18 septembe 2017 Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep aanwezig Odette VAN HAMME, voozitter van de gemeenteraad;

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent Nieuwe regelgeving: plaatsing Veronique Libbrecht 28-03-2013 Gent Situering Nieuwe regelgeving inzake overheidsopdrachten Basiswet: Wet 15 juni 2006 Uitvoeringsbesluiten: KB Plaatsing 15 juli 2011 KB uitvoeringsregels:

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 8 maart 2017 (245) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 8 maart 2017 (245) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 8 maart 2017 (245) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 8 februari 2017 (244) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 februari Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 februari Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 februari 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie