stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2010"

Transcriptie

1 stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2010

2 ^ \ ' Inhoud.- Jaaiyer& iagl2ö1p f'béstuuii'^;. ^*''j! >i' -li.' 'Adhiihistr^atie.;én vermogensbeheer \ Accountant.,-"- ;-:-, ;.;-'.,;., ;. ;, r' -.*, A ', f^ '.ï.,v > I; " ^-*'C- - "- * B 'i 4 ; 'i'^ s s ~-....^ r :;, -i;,-.-^r \:>v.^hv..::.=..^..^,./-, v'i - - \ '. 1 - '. \, ', -' Iï.:'*"?? ~ - ;'' " '-. :? -i' - ^^...-. '.' -1^i.-.' ;,, <\^ l :- * i- - r. ii ^^^.'iï ':; ' r'.r^algèmeen' ''J'.,.f '^^z'.,..^. r«virv ;- ".:, v ^'i'^^ b^^ ^//r^"; -v^ ^:^ ^ ibéstuursvergadêritigèn,"' A ^ - '.i'-l:. - ^^ > :;c--'-'v^ --,,:.^'\ f y^ '.--'., r\- y% :,.>. -.-;;:" cr^'- "^.'^ \ri,.:,,.. WUrtk^rigeri^-/""\,''.^'\-,' 1.Uitkeringen"'' '-"rlv'l" '^V>>-'''., '. ^' "^ ^'Ï i\- '.) "''' ' -""f ' ^Bijdrageri-;-; ;-; :!,^:'i^l>kf';.yv;: '' Progribse-2dii^ ^ 't:>- v : i:.r ^ = V/v^; f::beleggingsbeleid.:,, '.jy\ ^i,f ;,^,..;:.^. ;; 5s-Slotwoord^.' ^--:kv' ^;'; ; y.-^'^'y-^,;yyy,. ^- ^':^y^ i'r^-^y.-' y: Jaarrékèhlng:^201Ö ;r"'':.-t ~ ^ ' ^'Balans per'ai'decembèr^oio" '" "'-: '^StaaVvah:babn;eriJasten over2^ -Viit'l^;;-.;-;.^? " ''y^\ --ï - - '- -.-=.,' ^ -r..' -.,-_) ', '. :^. -. J..^ -^?^....^.^ ^ -Kasstraömbvèr2ichröver;2010'PT '*":'"" V" "" --^,^ ^^';" y^^,]^ r*-^t ƒ Grondslagen'voor waardering en resultaatbepaling ' ", _^',;, {. y ' ;>-" '^,,^oelichting!op,dë^balans'pèr31' décémbér201ö''^^ Iï'?,.yVr'^^^"^" * *' '.-." -^ " - ^ - '. p"'1 ; ' ' ^ V., ; ;."» ' -.: _ ^- ^/-J.:,:.,^^?. Toelichting óp de staat;van baten en.lastên over 2010".\i ' : ; ^ \._: - ;.. i:w5-. /,. ^' ^:%' ^. fef ^^ ' ^ :^ :.'":f-? " ';.. '~".^Finahcièleinstrümenten.;.. /^-^;;..^=.. =. i ;^ ^;. ;-^., '. ; ^,*Ondértëk6riing.yan;de"jiaarrel<eriihg' ' /' '^ f." ^..''^^^'-1 ^ V.'".' > ; '- i' 2. '3' '4.- ' 5-.. "6.,." 8 9 ' 9 9* : 10, ^: 13y.,1 "y~ ^ Ï7"-'lyy.jWj^'-'.. - ': ^..! -Z ":. > ' J t.t 3 iqyerlgè gegevens ^ * ^.; f ; L.Controleverklaring van de onafhankelijke,accountant.statutaire bestemming^van het saldo" van baten enlasten v." '-^' :;w.l:^2ï'''^^ï-- -*-n..i';,^i;fr-_--.>''!,-i ïgolofbn^. ".,>!' - ^^.^-.t j.-. r- '"..? - ". - ^.i:.- i'.j ", > \y^:/m:^^^^ -^' ' 'O.: %' y >i -i < - '.?. - ' -^.," -.f ''^;.

3 Bestuur Het bestuur van de Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf (VUNAT) is paritair samengesteld en bestaat uit vier leden. Twee leden worden benoemd door de organisatie van werkgevers {Algemene Bond van Natuursteenbedrijven of ABN) en twee door de organisaties (FNV Bouw en CNV Vakmensen) van werknemers. Aan het einde van het boekjaar was de samenstelling van het bestuur als volgt: Werkgevers bestu ursledèn GiL.J. Agricola, fungerend voorzitter (ABN) H,0. de Bruin, secretaris (ABN) Werknemersbestu ursledèn L. Elzinga, i'oorz/ffer(fnv Bouw) R. van Dijk, fungerend secretaris (CNV Vakmensen) L, de Jong, plaatsven/angend bestuurslid (CNV Vakmensen)

4 Administratie en vermogensbeheer De administratie van het fonds werd in 2010 uitgevoerd door Cordares Pensioenen bv te Amsterdam, onderdeel van Cordares Holding nv. Cordares verricht de volgende taken voor VUNAT: het Innen van de bijdragen voor de aanvullingsregeling voor deelnemers die op 1 januari jaar of ouder waren; " het toekennen, offreren, vaststellen en uitbetalen van uitkeringen op basis van de aanvullingsregeling voor deelnemers die op 1 januari jaar of ouder waren; het beheren van gegevens van werkgevers, werknemers en deelnemers; het voorbereiden en implementeren van het financieringsbeleid; het beheren van de financiële middelen van de stichting. Voor deze taken dragen de onderstaande personen de verantwoordelijkheid: Dr. A.W.I.M. van derwurff, voorzitter directieraad Cordares Holding nv M,J, Weerman, statutair directeur Cordares Pensioenen bv Het vermogensbeheer werd in 2010 uitgevoerd door Cordares Vermogensbeheer bv te Amsterdam, onderdeei van APG Algemene Pensioen Groep nv. Voor deze taak droeg ultimo 2010 de onderstaande persoon de verantwoordelijkheid: Mevrouw A,N. van den Berg, statutair directeur Cordares Vermogensbeheer bv Per ultimo 2010 heeft het fonds de overeenkomst met Cordares Vermogensbeheer beëindigd. De reden hiervoor is dat de te beleggen middelen van het fonds in 2011 naar verwachting dermate laag zal zijn, dat uit kosten efficiency overwegingen is besloten geen werkzaamheden meer uitte laten voeren door de vermogensbeheerder. Lees hier meer over onder 'Bestuursvergaderingen', Accountant Ernst & Young Accountants LLP

5 Algemeen ingevolge artikel 17, vierde lid van de statuten, brengt het bestuur van de Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf hierbij verslag uit over het boekjaar Doelstelling Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf (VUNAT) heeft als doel het verstrekken van aanvullende uitkeringen aan werknemers In de sector Natuursteenbedrijf. Het betreft aanvullingen bij de vroegpensioenregeling van het Bed rijfstak pensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfbouw) voor deelnemers die op 1 januari jaar of ouder waren. Werkzaamheden De aanvullingsregeling voor deelnemers die op 1 januari jaar of ouder waren (de aanvullingsregeling 55+) is op 1 januari 2006 ingevoerd. VUNAT heeft de administratie van de aanvullingsregeling 55+ sinds die datum opgedragen aan Cordares Pensioenen bv. Vóór 1 januari 2006 droeg VUNAT de administratie van zijn vut-regeling en de administratie van de aanvullingsregeling bij de vroegpensioenregeling op aan Cordares Pensioenen bv. Bijdragen De lasten die uit de aanvullingsregeling 55+ voortvloeien, worden gedragen uit bijdragen van werkgevers en werknemers.

6 Bestuursvergaderingen Het bestuur van VUNAT vergaderde in het verslagjaar twee keer. De vergaderingen vonden plaats op 7 juni en 22 november Hieronder worden de belangrijkste vergaderpunten nader toegelicht. Premievaststelling Per 1 januari 2010 Is de premie voor de aanvullingsregeling 55+ verhoogd. De premie voor 2010 was 2,3 procent van de pensioengrondslag. Hiervan komt 1,15 procent voor rekening van werkgevers en eveneens 1,15 procent voor rekening van werknemers. De pensioengrondslag is het pensioenloon, verminderd met het bodemloon. De premie is per 1 januari 2011 verhoogd naar 2,5 procent. Dit is besloten omdat de financiële middelen van het fonds zonder verhoging ontoereikend zouden zijn om de vut- en aanvullingsuitkeringen van de deelnemers in de toekomst te financieren. Cao-partijen voor het Natuursteenbedrijf hebben ingestemd met de vaststelling van de premie. Cao-partijen hebben besloten dat In 2011 het werkgeversdeel van de premie 1,25 procent zal bedragen. Het werknemersdeel van de premie is eveneens 1,25 procent. Garantstelling door bpfbouw aan VUNAT Het bestuur van bpfbouw heeft met ingang van 2008 door middel van een garantstelling verklaard dat bpfbouw zich garant stelt voor de uitkeringen die VUNAT dient te verrichten. De garantstelling houdt in dat bpfbouw voldoende middelen ter beschikking stelt aan VUNAT om de uitkeringen tijdig en volledig te kunnen verrichten. Dit is van toepassing als blijkt dat VUNAT zelf niet over toereikende financiële middelen beschikt. BpfBOUW verkrijgt hierdoor een vordering op VUNAT ter hoogte van de beschikbaar gestelde middelen, verhoogd met een interestpercentage. Aan de garantstelling Is een voorwaarde verbonden. Het bestuur van VUNAT is verplicht om over de periode 2008 tot en met 2014 een premie te heffen waardoor per saldo aan alle verplichtingen van het fonds, inclusief de bovengenoemde vordering van bpfbouw op VUNAT, kan worden voldaan. De garantstelling is afgegeven voor de periode 2008 tot en met 2014 en heeft daarom ook betrekking op het boekjaar Vermogensbeheer Naar vena^achting zullen de te beleggen middelen van het fonds in 2011 zakken tot onder de 1 miljoen euro. Met deze geringe omvang is het niet kostenefficiënt om door middel van actief depositobeleid extra rendement te genereren. Cordares zal een structuur via een rentepool aanbieden waarmee het fonds extra rendement kan realiseren boven een variabel rentetarief. Dit extra rendement betreft

7 gelden die voor langere termijn op de lopende rekening van het fonds worden aangehouden. Cordares zal zich tevens blijven inspannen om het fonds, waar mogelijk en relevant, te ondersteunen. Statutenwijzigingen In het verslagjaar zijn de statuten van het fonds niet gewijzigd. Reglementswijzigingen In het verslagjaar is het reglement van het fonds niet gewijzigd.

8 Uitkeringen Het lopende bestand ontwikkelde zich gedurende de verslagperiode volgens het onderstaande schema. Tabel 1 Bestand lopende uitkeringen aanvullingsregeling : ^ Ültinnp vóórgaandjaar Aa ri gevangen ruitker ingen 74',24' 98 Af:: beëindigde uitkeringen. -..:, "11 -i, 18 Ultimo huidig jaar," 80.:li Het aantal uitkeringsdagen over het jaar 2010 met betrekking tot de aanvullingsregeling is 20,271 (2009: ).

9 Bijdragen Voor het jaar 2010 werd de bijdrage voor de aanvullingsregeling 55+ vastgesteld op 2,3 procent. Hiervan komt 1,15 procent ten laste van de werknemer en 1,15 procent ten laste van de werkgever Lasten In 2010 bedroegen de lasten, exclusief dotatie voorziening ingegane uitkeringen uit de aanvullingsregeling 55+, per saldo 2 miljoen euro. De lasten voor 2010 werden geraamd op 2,2 miljoen euro. De werkelijke lasten zijn daarom 0,2 miljoen euro lager uitgekomen dan was begroot. Prognose 2011 Het loonbedrag voor 2011 is geraamd op 53,1 miljoen euro en het bijdragepercentage is vastgesteld op 2,5 procent. De uitkeringslasten zijn begroot op 2,2 miljoen euro.

10 Beleggingsbeleid Beleidsuitgangspunten VUNAT heeft het beheerd vermogen in deposito's belegd, dit gegeven de korte looptijd van de verplichtingen. Het beleggingsbeleid van VUNAT is gebaseerd op de afstemming van de beleggingen met de verplichtingen, door in beperkte mate de looptijd van de deposito's overeen te laten komen met de looptijd van de verplichtingen. Gezien de korte resterende looptijd van de portefeuille is in 2007 besloten om de hele portefeuille in de geldmarkt uit te zetten. Dit beleid is ook in 2010 uitgevoerd en zal in 2011 gecontinueerd worden. Resultaten De beleggingsportefeuille is in 2010 in de geldmarkt uitgezet. In de onderstaande tabel is dit schematisch weergegeven. Tabel 2 Waarde van het belegd vermogen (in miljoenen euro's) 2009 ^, ^/ ibédrag 'Percentage \yi: y - /vande-.-h"' ~ ' "portefeuille'., ^y-^'^y 1,9- U : ioo,v ^.^. '! '. - - ^i,9,,.v^;-'.ióo;ó. j- ' -

11 Slotwoord Aan het slot van dit jaarverslag willen wij graag alie medewerk(st)ers bedanken die door hun gezamenlijke inspanningen een goede uitvoering van de aanvullingsregeling 55+ mogelijk hebben gemaakt. Amsterdam, 6 juni 2011 Namens het bestuur, G.L.J. Agricola L. Elzinga

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 Inhoud Jaaryërslag'^2011 Bestuur -" ' -.1. - Administratie " ' Accountant' "^ ' Algemeen ' ^ Bestuursvergaderingen

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf i.l. Jaarverslag 2014

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf i.l. Jaarverslag 2014 stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf i.l. Jaarverslag 2014 Inhoud Jaarverslag 2014 Bestuur 2 Administratie 3 Accountant 3 Algemeen 4 Bestuursvergaderingen 5 Uitkeringen

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf. Jaarverslag over het boekjaar 2009

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf. Jaarverslag over het boekjaar 2009 Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf Jaarverslag over het boekjaar 2009 Bestuur Het bestuur van Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds voor liet Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011

stichting Sociaal Fonds voor liet Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 stichting Sociaal Fonds voor liet Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 Inhoudsopgave 2 Algemeen Op 13 oktober 2005 hebben partijen bij de CAO voor liet Natuursteenbedrijf de Stichting Sociaal Fonds voor

Nadere informatie

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaai^erslag 2015

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaai^erslag 2015 stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaai^erslag 2015 Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 Inleiding Bestuur Administratie Accountant Statuten en reglementen Aanvullingen op WW-uitkeringen Eindejaarsuitkering

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf (in liquidatie) Jaarverslag 2014

stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf (in liquidatie) Jaarverslag 2014 stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf (in liquidatie) Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 Bestuur Algemeen De regelingen Bestuursvergaderingen Uitkeringen

Nadere informatie

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 Inhoudsopgave -imj ^- '.fl AJ 7«(f. 1; "J V:\ ^;*' t- 'i'- ^ «> * ::. ^''''..s-,- ''.-.jai' 'f23^ -**: ^', A:i 2^^,^':i: 1 Inleiding Partijen

Nadere informatie

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2014 ^....-- it Ernst & Young Accountants LLP wofwngimtu inhoudsopgave Jaarverslag 2014 Inleiding Bestuur Administratie Accountant Statuten en

Nadere informatie

Opleldings- en Ontwikkelingsfonds Afboutv

Opleldings- en Ontwikkelingsfonds Afboutv Opleldings- en Ontwikkelingsfonds Afboutv Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Uitvoeringstaken ArbeidsvoonA/aardenwetgeving Postbus 90801 2509 LV 's-gravenhage Mauritskade 27 2514

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf. Jaarverslag^! 008

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf. Jaarverslag^! 008 Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf Jaarverslag^! 008 Inhoudsopgave Jaarverslag 2008 Bestuur Administratie en vermogensbeheer Accountant Algemeen De regelingen Bestuursvergaderingen

Nadere informatie

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2013 Ter fdenttficatie working wortd Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 Inleiding Bestuur Administratie Accountant Statuten,en reglementen Aanvullingen

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag tot en met

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag tot en met stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag 1-1-2015 tot en met 31-8-2015 Inhoud Liquidatieverslag 2015 Verslag van de vereffenaars 2 Liquidatieverslag

Nadere informatie

STICHTING VUT FONDS ECI VERKORT JAARRAPPORT 2001

STICHTING VUT FONDS ECI VERKORT JAARRAPPORT 2001 STICHTING VUT FONDS ECI VERKORT JAARRAPPORT 2001 INHOUD A. Kerncijfers 2 B. Bestuur en functionarissen 4 C. Jaarverslag 6 ALGEMEEN 7 D. Jaarrekening 8 BALANS PER 31 DECEMBER 2001 9 STAAT VAN BATEN EN LASTEN

Nadere informatie

Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG

Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG JAARVERSLAG 2014 Van Spaendonck Inhoud 1. Algemene gegevens: 1 1. Bestuursverslag 2 2.1 Inleiding 2 2.2 CAO, statuten

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2014 colofon statutair gevestigd te Utrecht administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N V Rijnzathe 10, 3454 PV

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Baksteenindustrie

Jaarverslag 2012. Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Baksteenindustrie Jaarverslag 2012 Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Baksteenindustrie Jaarverslag 2012 4 Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Jaarverslag 2012 Voorwoord 7 Kerncijfers 8 Verslag van het bestuur

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad-en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad-en Zweminrichtingen (VUTBZ) I stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad-en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2011 colofon AdminislraleUf Syntrus Achmea Pensioenbeheer NV. Postbus 3183 3502 GD Utrecht Telefoon 0900 665 65 65

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel Gevestigd te Amsterdam Jaarverslag 2014 Dit jaarverslag is een uitgave van Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting VUTilVI te Bussum. Van: statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum

Jaarrekening 2014. Stichting VUTilVI te Bussum. Van: statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Jaarrekening 2014 Van: Stichting VUTilVI te Bussum statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave Jaarverslag Algemeen 1 Premiebijdrage en -inning 1

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor Onderhoud en Reiniging in Scheepvaart, Industrie en Milieu en Aanverwante Activiteiten

Jaarverslag Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor Onderhoud en Reiniging in Scheepvaart, Industrie en Milieu en Aanverwante Activiteiten Jaarverslag 2008 Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor Onderhoud en Reiniging in Scheepvaart, Industrie en Milieu en Aanverwante Activiteiten Jaarverslag 1 januari 2008 tot en met 31 december 2008

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2013 colofon statutair gevestigd te Utrecht administrateur Syntrus Achmea Pensioénbehèer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV

Nadere informatie

Stichting Tempel-Zwartsenberg Fonds

Stichting Tempel-Zwartsenberg Fonds Stichting Tempel-Zwartsenberg Fonds JAARREKENING 2015 Stichting Tempel Zwartsenberg Fonds Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 41009074 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarverslag. Vereniging FME-CWM FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2. Metalektro

Jaarverslag. Vereniging FME-CWM FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2. Metalektro Jaarverslag 2014 Vereniging FME-CWM FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2 Metalektro INHOUDSOPGAVE VOORWOORD STATUTEN BESTUUR JAARREKENING Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 JAARREKENING 2014 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2014 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Timmerfabrieken

Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Timmerfabrieken Jaarrekening 2014 Van: Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Timmerfabrieken Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave Jaarverslag

Nadere informatie

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW 1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Dagrechtwaarden Financiële positie Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Stichting van Tuikwerd Fonds

Stichting van Tuikwerd Fonds Stichting van Tuikwerd Fonds JAARREKENING 2015 Stichting van Tuikwerd Fonds Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 02087587 1 Inhoudsopgave pagina

Nadere informatie

Stichting van Tuikwerd Fonds

Stichting van Tuikwerd Fonds JAARREKENING 2016 Stichting van Tuikwerd Fonds Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 02087587 1 Inhoudsopgave pagina Algemeen 3 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf. Jaarverslag 2009

Stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf. Jaarverslag 2009 Stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2009 Inhoudsopgave.Jaarveislag 2009,,.,;;;;- 1 i " '**''\3' * ' " -' Inleiding;- ', r< :,*,-;,,», a _'l " f >':. ^Bestuur 'f * " ' '-Administratie*"

Nadere informatie

STICHTING VUT FONDS ECI IN LIQUIDATIE

STICHTING VUT FONDS ECI IN LIQUIDATIE STICHTING VUT FONDS ECI IN LIQUIDATIE LIQUIDATIERAPPORT 2014 INHOUD A. Kerncijfers 2 B. Vereffenaar en functionarissen 4 C. Liquidatieverslag 6 D. Liquidatierekening 9 E. Overige gegevens 17 STICHTING

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID I-SZW Nr. 8560 Bijvoegsel Stcrt. d.d. 4-6-1996, nr. 104 ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN GEWIJZIGDE BEPALINGEN VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST INZAKE

Nadere informatie

Stichting Tempel-Zwartsenberg Fonds

Stichting Tempel-Zwartsenberg Fonds Stichting Tempel-Zwartsenberg Fonds JAARREKENING 2016 Stichting Tempel Zwartsenberg Fonds Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 41009074 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overgoo jz Leidschendam,,.. _,..,.,_ ^ Ministene van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2260 AK Leidschendam directie Uitvoeringstaken

Overgoo jz Leidschendam,,.. _,..,.,_ ^ Ministene van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2260 AK Leidschendam directie Uitvoeringstaken Raad van Overleg /^Metalektro Overgoo 13 2266 jz Leidschendam,,.. _,..,.,_ ^ Postbus 407 Ministene van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2260 AK Leidschendam directie Uitvoeringstaken tel 070 31 71 900

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2013 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2013 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2013 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Betreft : jaarstukken fondsen 2012 CAO BTER voor de Timmerindustrie Referentie : 2013-0000046719 - uw brief van 23 april 2013

Betreft : jaarstukken fondsen 2012 CAO BTER voor de Timmerindustrie Referentie : 2013-0000046719 - uw brief van 23 april 2013 IVlinisterie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid t.a.v. Directie Uitvoeringstaken Arbeidsvoorwaardènwetgeving, afd. CAV, jaarverslag 2012 Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG stichting fondsen administratie

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum Accountantsrapport 2013 18 februari 2015 27274471 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Samenstellingsverklaring 5 Jaarstukken 2013 Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2012

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2012 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Bioscoopbedrijf (SUB)

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Bioscoopbedrijf (SUB) Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Bioscoopbedrijf (SUB) 1 \ JUNI 2003 Paraaf voor identific.atiedoeleir KPMG Accountants N / ƒƒƒ Inhoud Biz. Colleges en vertegenwoordiging - Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Reglement tijdelijke vergoeding pensioenpremie bij ontslag op economische gronden Inhoudsopgave

Reglement tijdelijke vergoeding pensioenpremie bij ontslag op economische gronden Inhoudsopgave Reglement tijdelijke vergoeding pensioenpremie bij ontslag op economische gronden Inhoudsopgave Artikel 1: Definities... 2 Artikel 2: Voorwaarden... 2 Artikel 3: Aanvraagprocedure en beëindiging... 4 Artikel

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf BiTU/^''^eu.2é: Jaarverslag over het boekjaar 2010

stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf BiTU/^''^eu.2é: Jaarverslag over het boekjaar 2010 stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf BiTU/^''^eu.2é: Jaarverslag over het boekjaar 2010 Inhoudsopgave Jaarverslag 2010 Bestuur' Administratie en vermogensbeheer Accountant

Nadere informatie

Stichting van Tuikwerd Fonds

Stichting van Tuikwerd Fonds JAARREKENING 2018 Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 02087587 1 Inhoudsopgave pagina Algemeen 3 Balans per 31 december 2018 4 Staat van baten

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf

Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Jaarverslag 2008 administrateur Interpolis Pensioenbeheer B.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245 39 22 73766

Nadere informatie

2011 in het kort TOELICHTING OP HET JAARVERSLAG

2011 in het kort TOELICHTING OP HET JAARVERSLAG 2011 in het kort TOELICHTING OP HET JAARVERSLAG 1 Toelichting op het jaarverslag In het jaarverslag legt het pensioenfonds uitgebreid verantwoording af over de ontwikkelingen, besluiten en gebeurtenissen

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van:

Jaarrekening 2013. Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van: Jaarrekening 2013 Van: Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave

Nadere informatie

2013 in het kort SAMENVATTING VAN HET JAARVERSLAG

2013 in het kort SAMENVATTING VAN HET JAARVERSLAG 2013 in het kort SAMENVATTING VAN HET JAARVERSLAG 1 Toelichting op het jaarverslag In het Jaarverslag 2013 legt het pensioenfonds uitgebreid verantwoording af over de ontwikkelingen, besluiten en gebeurtenissen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van:

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van: Jaarrekening 2014 Van: Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2014 22 mei 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 22 mei 2015 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht

Nadere informatie

Stichting Tempel-Zwartsenberg Fonds

Stichting Tempel-Zwartsenberg Fonds Stichting Tempel-Zwartsenberg Fonds JAARREKENING 2018 Stichting Tempel Zwartsenberg Fonds Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 41009074 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Schoendetailhandel 2001/2002 Vervroegd Uitreden Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI Nr. 9605 Bijvoegsel Stcrt. d.d. 07-08-2001, nr. 150 ALGEMEEN

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Vrijwillig Uittreden voor Linnenverhuur- en Wasserijbedrijven en voor Textielreinigingsbedrijven

Jaarverslag 2014. Stichting Vrijwillig Uittreden voor Linnenverhuur- en Wasserijbedrijven en voor Textielreinigingsbedrijven Jaarverslag 2014 Stichting Vrijwillig Uittreden voor Linnenverhuur- en Wasserijbedrijven en voor Textielreinigingsbedrijven Inhoud 1 Kerncijfers 3 2 Algemene gegevens 4 3 Verslag 5 3.1 Inleiding 5 3.2

Nadere informatie

Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven 4(f boekjaar

Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven 4(f boekjaar FWG JAARVERSLAG 2014 Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven 4(f boekjaar Inhoud 1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3 3. VERSU\G VAN HET BESTUUR Voorwoord 4 Ontwikkelingen

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2013

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2013 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Banden- en Wielenbranche (in liquidatie)

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Banden- en Wielenbranche (in liquidatie) Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Banden- en Wielenbranche (in liquidatie) jaarverslag 2014 Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Banden- en Wielenbranche (in liquidatie) Jaarverslag

Nadere informatie

Terugblik 2011 in cijfers

Terugblik 2011 in cijfers Terugblik 2011 in cijfers U vindt hier een samenvatting van het jaarverslag 2011. Het volledige jaarverslag kunt u downloaden via www.pensioenfondsricohnederland.nl. Financiële situatie Door de kredietcrisis

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de Groothandel in Slachtafvallen en Darmen (VUVLEGRO)

stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de Groothandel in Slachtafvallen en Darmen (VUVLEGRO) \ stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de Groothandel in Slachtafvallen en Darmen (VUVLEGRO) Jaarverslag 2010 colofon Administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken. Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede

Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken. Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede JAARVERSLAGGEVING te Ede. JAARVERSLAGGEVING INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Bestuursverslag over

Nadere informatie

nds in de Met Vereniging FME-CWM FNV Bondgenoten CNVVakmensen De Unie VHP2

nds in de Met Vereniging FME-CWM FNV Bondgenoten CNVVakmensen De Unie VHP2 nds in de Met Vereniging FME-CWM FNV Bondgenoten CNVVakmensen De Unie VHP2 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 STATUTEN 4 BESTUUR 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2013 6 Staat van baten en Iasten over 2013

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 STICHTING ING AANDELEN

JAARVERSLAG 2006 STICHTING ING AANDELEN JAARVERSLAG 2006 STICHTING ING AANDELEN INHOUD Blz. 1. Bestuursverslag 1.1 Algemeen.. 3 1.2 Financiële administratie 4 1.3 Kostenvergoeding. 4 1.4 Bestuur van de Stichting... 4 2. Jaarrekening 2.1 Balans

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2015 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2015 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2015 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

T FONDSENBEHEER WATERBOUW BV

T FONDSENBEHEER WATERBOUW BV T FONDSENBEHEER WATERBOUW BV Jaarverslag 2014 STICHTING AANVULLINGSREGELINGEN WATERBOUW in liquidatie r, VWWWWWWWWWW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Financiële

Nadere informatie

CONCEPT. Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum. gevestigd te Den Haag. Accountantsrapport juni 2019

CONCEPT. Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum. gevestigd te Den Haag. Accountantsrapport juni 2019 Accountantsrapport 2018 14 juni 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Samenstellingsverklaring van de accountant 5 Jaarstukken Jaarrekening Balans per 31 december 2018 6

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting ASR Bewaarder

Jaarverslag. Stichting ASR Bewaarder Jaarverslag 2013 Stichting ASR Bewaarder - 1 - Algemene Informatie Stichting ASR Bewaarder Kantooradres Stichting ASR Bewaarder Archimedeslaan 10 3584 BA Utrecht - 2 - Inhoudsopgave Verslag van het bestuur...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDS VOOR DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID VOORBURG

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDS VOOR DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID VOORBURG JAARVERSLAG STICHTING OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDS VOOR DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID VOORBURG Ernst & Youn^ccolintants LLP =1 W Building a bettsi ^ wort'.inq world I - Inhoud 1 Jaarverslag 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Tankstations en Wasbedrijven

Jaarrekening 2014. van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Tankstations en Wasbedrijven Jaarrekening 2014 van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Tankstations en Wasbedrijven Sociale partners: FNV Bondgenoten CNV Vakmensen De Unie LBV BETA BOVAG Statutaire vestigingsplaats: Adres:

Nadere informatie

G O O. O O G ovo. stichting vrijwillig uittreden voor de vleesgroothandej en voor de groothandel in slachtafvallen en darmen

G O O. O O G ovo. stichting vrijwillig uittreden voor de vleesgroothandej en voor de groothandel in slachtafvallen en darmen G O O O O G ovo stichting vrijwillig uittreden voor de vleesgroothandej en voor de groothandel in slachtafvallen en darmen AANGETEKEND Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Uitvoeringstaken

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 De financiële verantwoording van de Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum bestaat uit de volgende onderdelen:

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2015

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2015 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de Groothandel in Slachtafvallen en Darmen (VUVLEGRO)

Stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de Groothandel in Slachtafvallen en Darmen (VUVLEGRO) Stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de Groothandel in Slachtafvallen en Darmen (VUVLEGRO) Jaarverslag colofon Administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10,

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Uittreden Slagersbedrijf (STIVUS)

stichting Vrijwillig Uittreden Slagersbedrijf (STIVUS) stichting Vrijwillig Uittreden Slagersbedrijf (STIVUS) Jaarverslag 2010 colofon administibteur Syntnjs Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10,3454 PV De Meern Postbus 3183. 3502 Utrecht telefoon 0900

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2014

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2014 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie

Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie Inhoudsopgave Inleiding Personalia Liquidatieverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Financiële positie Liquidatierekening

Nadere informatie

CAO-PARTUEN SCHILDERS

CAO-PARTUEN SCHILDERS CAO-PARTUEN SCHILDERS Burg.Elsenlaan 321 Postbus 11,2280 AA Rijswijk tel: 070-3366111 fax:070-3368100 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie UAW t.a.v. de heer mr. M.H.M. van der Goes

Nadere informatie

1. Doelstelling van de stichting 3

1. Doelstelling van de stichting 3 JAARVERSLAG 2012 Inhoudsopgave 1. Doelstelling van de stichting 3 2. Verslag over het boekjaar 2012 4 Bestuur 4 Resultaat 4 Uitkeringen 4 Erfstellingen, legaten en giften 5 Slotopmerking 5 3. Jaarrekening

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22056 26 mei 2016 Ambachtelijke Pluimvee en Wildbedrijven Fonds Bevordering Arbeidsverhoudingen 2016/2017 Verbindendverklaring

Nadere informatie

Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedek- kingsbedrijven (Bpf-Bitumen)

Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedek- kingsbedrijven (Bpf-Bitumen) Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedek- kingsbedrijven (Bpf-Bitumen) 7a 7.1 Algemeen 60 7.2 Deelnemers 62 7.3 Premies 62 7.4 Ouderdomspensioen 63 7.5 Vervroegd pensioen 63

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van:

Jaarrekening 2012. Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van: Jaarrekening 2012 Van: Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING SOCIAAL FONDS PARKET (SFP)

JAARREKENING 2013 STICHTING SOCIAAL FONDS PARKET (SFP) JAARREKENING 2013 INHOUD Pagina BESTUURSVERSLAG 1 JAARREKENING 2013 Balans per 31 december 2013 4 Rekening van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans per 31 december 2013 6 Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Careyn Zorgfonds. te Utrecht JAARVERSLAG 2016

Stichting Careyn Zorgfonds. te Utrecht JAARVERSLAG 2016 Stichting Careyn Zorgfonds te Utrecht JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans 7

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf

Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Stichting Sociaal Fonds Levensmiddelenbedrijf Jaarverslag 2009 colofon administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV De Meern Postbus 3183, 3502 GD Utrecht telefoon (030) 245

Nadere informatie

BESCHIKBARE PREMIE REGELING (DC-Pensioenfonds)

BESCHIKBARE PREMIE REGELING (DC-Pensioenfonds) BESCHIKBARE PREMIE REGELING (DC-Pensioenfonds) BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 1. De pensioenovereenkomst zoals neergelegd in dit reglement draagt het karakter van een premieovereenkomst. 2. De ingevolge

Nadere informatie

Agendapunt 10b. Jaarrekening SNF. Agendapunt 10b Jaarrekening SNF 124

Agendapunt 10b. Jaarrekening SNF. Agendapunt 10b Jaarrekening SNF 124 Agendapunt 10b Jaarrekening SNF Agendapunt 10b Jaarrekening SNF 124 Agendapunt 10b Jaarrekening SNF 125 Stichting Scouting Nederland Fonds, Leusden (alle bedragen in euro's) Jaarrekening 2010 Balans per

Nadere informatie

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016 Stichting Van Herel Fonds Pieter de Hooghlaan 77 1213 BS Hilversum Jaarverslag 2016 April 2017 Pagina 1 van 5 BALANS per 31 december 2016 alle bedragen in ACTIVA 31 december 2016 31 december 2015 VASTE

Nadere informatie

Steunfonds. Jaarverslag en Jaarrekening 2016

Steunfonds. Jaarverslag en Jaarrekening 2016 Steunfonds Jaarverslag en Jaarrekening 2016 Conform artikel 9 uit de stichtingsstatuten. Mei 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 2016 p. 2 1.1 Doelstelling en werkwijze 1.2 Bestuur, toezichthouders en medewerkers

Nadere informatie

Verklaring inzake beleggingsbeginselen Pensioenfonds Vervoer versie april Verklaring inzake beleggingsbeginselen

Verklaring inzake beleggingsbeginselen Pensioenfonds Vervoer versie april Verklaring inzake beleggingsbeginselen 1. Verklaring inzake beleggingsbeginselen 1 1. Introductie 1.1 Inleiding De Verklaring inzake de beleggingsbeginselen beschrijft in het kort de uitgangspunten van het beleggingsbeleid van Pensioenfonds

Nadere informatie

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017 DELTA LLOYD AZIË DEELNEMINGEN FONDS N.V. i.l. DELTA LLOYD DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD DOLLAR FONDS N.V. DELTA LLOYD EURO CREDIT FUND N.V. DELTA LLOYD EUROPEES DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Optimix Beleggersgiro 2013

Jaarverslag Stichting Optimix Beleggersgiro 2013 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Algemene gegevens 2 Bestuurverslag 3 Jaarrekening 2013 4 - Balans per 31 december 2013 5 - Winst en verliesrekening over de periode 1 januari t/m 31 december 2013 6 - Toelichting

Nadere informatie

Stichting Servicekantoor Agrarische Groothandel Jaarverslag 2006 Over het eerste boekjaar 1 januari 2006 tot en met 31 december 2006

Stichting Servicekantoor Agrarische Groothandel Jaarverslag 2006 Over het eerste boekjaar 1 januari 2006 tot en met 31 december 2006 Stichting Servicekantoor Agrarische Groothandel Over het eerste boekjaar 1 januari 2006 tot en met 31 december 2006 Prins Mauritsplein 29 2582 ND 's-gravenhage www.ssagh.nl Telefoon 070-3061190 - Fax 08422-62369

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede. JAARVERSLAGGEVING 2017

Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede. JAARVERSLAGGEVING 2017 te Ede. JAARVERSLAGGEVING INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Bestuursverslag over 4 2 Baten en Lasten 7 JAARREKENING 1 Balans per 10 2 Staat van baten en lasten over 11 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Rapport. inzake. de jaarrekening 2012 van. Stichting Morgenlandzending

Rapport. inzake. de jaarrekening 2012 van. Stichting Morgenlandzending Rapport inzake de jaarrekening 2012 van Stichting Morgenlandzending Inhoudsopgave Aanbiedingsbrief 3 Samenstellingsverklaring 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Wissenraet jj^ Van Spaendonck

Wissenraet jj^ Van Spaendonck jj^ STICHTING SOCIAAL FONDS VOOR DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE INHOUD Pagina BESTUURSVERSLAG Balans per 31 december 2015 4 Rekening van baten en lasten over 2015 6 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

jaarverslag Stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de Groothandel in Slachtafvallen en Darmen (VUVLEGRO)

jaarverslag Stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de Groothandel in Slachtafvallen en Darmen (VUVLEGRO) jaarverslag 2013 Stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de Groothandel in Slachtafvallen en Darmen (VUVLEGRO) Stichting Vrijwillig Uittreden voor de Vleesgroothandel en voor de

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING AANVULLINGSFONDS MEUBELINDUSTRIE EN MEUBILERINGSBEDRIJVEN. november 2004

STATUTEN STICHTING AANVULLINGSFONDS MEUBELINDUSTRIE EN MEUBILERINGSBEDRIJVEN. november 2004 STATUTEN STICHTING AANVULLINGSFONDS MEUBELINDUSTRIE EN MEUBILERINGSBEDRIJVEN november 2004 ARTIKEL 1 Naam en zetel 1. De Stichting draagt de naam: Stichting Aanvullingsfonds Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven,

Nadere informatie

Wissenraet ^ Van Spaendonck

Wissenraet ^ Van Spaendonck ^ Van Spaendoncl< INHOUD Pagina BESTUURSVERSLAG Balans per 31 december 2013 4 Rekening van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans per 31 december 2013 6 Toelichting op de rekening van baten

Nadere informatie

Dutch Residential Fund IV BV. Jaarrekening 2010

Dutch Residential Fund IV BV. Jaarrekening 2010 Dutch Residential Fund IV BV Jaarrekening 2010 Inhoudsopgave pagina Directieverslag 3 Jaarrekening 1. Ten geleide 4 2. Grondslagen van waardering van activa en passiva 4 3. Grondslagen van resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2016

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2016 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Building a better working world. Rapport. Aan het bestuur van Josephine Nefkens Stichting, s-gravenhage

Building a better working world. Rapport. Aan het bestuur van Josephine Nefkens Stichting, s-gravenhage Building a better working world Rapport Aan het bestuur van Josephine Nefkens Stichting, s-gravenhage inzake de jaarrekening 2012 Building a better working world Inhoudsopgave Rapport 1 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Stichting Fonds Willemsen-Ritzema van Ikema

Stichting Fonds Willemsen-Ritzema van Ikema Stichting Fonds Willemsen-Ritzema van Ikema JAARREKENING 2018 Stichting Fonds Willemsen-Ritzema van Ikema Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen:

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2015 24 mei 2016 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 24 mei 2016 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum

Nadere informatie

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW Jaarverslag 2013 STICHTING AANVULLINGSREGELINGEN WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Financiële positie Jaarrekening

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Tuincentrumbranche Sociaal Fonds 2000/2004 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI Nr. 9363 Bijvoegsel Stcrt. d.d. 26-04-2000, nr. 81 ALGEMEEN

Nadere informatie