stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf BiTU/^''^eu.2é: Jaarverslag over het boekjaar 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf BiTU/^''^eu.2é: Jaarverslag over het boekjaar 2010"

Transcriptie

1 stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf BiTU/^''^eu.2é: Jaarverslag over het boekjaar 2010

2 Inhoudsopgave Jaarverslag 2010 Bestuur' Administratie en vermogensbeheer Accountant Algemeen De regelingen Bestuursvergaderrngen Uitkeringen Btjdragen Lasten Prognose 2011 Beleggingsbeleid _ Iff.^r-*. tri 1 -*^T^s 1 ^ < ">-,- Jaarrekenlng2010 Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Kasstroomoverzicht over 2010' Grondslagen voor waardenng en resultaatbepaling ' Toelichting op de balans per 31 december 2010 Toelichting op de staat van baten en tasten over Financiële instrumenten É.^ifrii u.^^52^ 'V"*5s i< 's*rf Overige gegevens Controleverklanng van de onafhankelijke accountant Statutaire bestemming van het saldo van baten en lasten Colofon

3 Bestuur Het bestuur van Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf () is paritair samengesteld en bestaat uit zes leden. Dne leden worden benoemd door de organisatie van werkgevers (VEBIDAK) en drie door de organisaties van werknemers. De samenstelling van het bestuur was ultimo 2010 als volgt: Werkgeversbestüursieden G.J.M.C. Vogels, voorzitter Th.A. Kersten Vacature Werknemersbestuursieden; T.J.M, van Haaster, fungerend voorzitter (FNV Bouw) A. van den Brink (CNVVakmensen) Vacature (FNV Bouw)

4 Administratie en vermogensbeheer De administratie van werd in 2010 verzorgd door Cordares Pensioenen bv, onderdeel van Cordares Holding nv te Amsterdam. Op haar beurt is Cordares onderdeel van APG Groep. Cordares Pensioenen bv verricht de volgende taken voor : " het innen van de bijdragen; het beheren van gegevens van werkgevers, werknemers en deelnemers; het toekennen, offreren, vaststellen en verstrekken van uitkeringen; het voorbereiden en implementeren van beleid; " het beheren van de financiële middelen van. Het vermogensbeheer van werd in 2010 verzorgd door Cordares Vermogensbeheer bv, onderdeel van APG Algemene Pensioen Groep nv te Amsterdam. Voor deze taken dragen de onderstaande personen de verantwoordelijkheid: Dr. A.W.I.M. van derwurff, voorzitter directieraad Coróares M.J. Weerman, statutair directeur Coróares Pensioenen bv A.N. van den Berg, stefu(a/rcf/recteurcordares Vermogensbeheer bv Accountant KPMG Accountants nv

5 Algemeen Op 13 juni 1990 is de Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf () opgericht. Het bestuur van brengt hierbij conform artikel 17, tweede lid van de statuten, verslag uit over hetjaar In dat jaar heeft het bestuur vier keer vergaderd. Het doel van is het doen van vut-uitkeringen aan deelnemers die voldoen aan de voorwaarden die opgenomen zijn in: de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven; de statuten en het reglement van het fonds die golden tot en met 31 december Daarnaast heefl als doel het doen van uitkeringen aan deelnemers die op 1 januari jaar of ouder waren. Hiervoor gelden de voorwaarden die genoemd zijn in de eerder genoemde cao en in de statuten en het reglement die gelden vanaf 1 januari De lasten die uit de regeling voortvloeien, worden betaald uit bijdragen van werkgevers en werknemers.

6 De regelingen De vut-regeling Werknemers die zijn uitgetreden voor 2006 en aan alle voonwaarden voldeden, ontvangen vanuit een vut-uitkering. Binnen de vut-regeling waren er twee uittredingsregelingen met hun eigen voorwaarden: één voor werknemers van 57 jaar of ouder en één voor werknemers van 60 jaar of ouder. De aanvullingsregeling 55+ Per 1 januari 2006 is de pensioenregeling voor het niet-uta-personeel van het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (Bpf-Bikudak) verruimd. Door die verruiming en de mogelijkheid om deel te nemen aan een levensloopregeling, kan iemand eerder dan op de 65-jarige leeftijd stoppen met werken. Omdat niet iedereen lang genoeg aan de nieuwe pensioenregeling zal kunnen deelnemen om het ouderdomspensioen wezenlijk te kunnen vervroegen, geiden per 1 januari 2006 voorwaardelijke aanvullingsregelingen. geeft uitvoering aan de aanvullingsregeling voor deelnemers die op 1 januari jaar of ouder waren, de zogeheten aanvullingsregeling 55+. Deze deelnemers kunnen aanspraak maken op een aanvulling voor zover zij voldoen aan de refertevoorwaarden. De belangrijkste refertevoorwaarde is dat de deelnemer gedurende tien van de vijftien jaren voorafgaande aan zijn uittreding in de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche heeft gewerkt. De aanvulling gaat in op de standaardingangsleeftijd van 60 jaar. Als de deelnemer besluit later te stoppen met werken, wordt de niet-uitgekeerde aanvulling gebruikt om de latere aanvulling te verhogen. Dit wordt spaarvut genoemd.

7 Bestuursvergaderingen Toesiagverlening Eind 2009 besloot het bestuur per 1 januari 2010 geen verhoging op de uitkeringen van toe te passen. Volgens het bestuur zou toeslagverlening een verkeerd signaal afgeven. De (opgebouwde) pensioenen van deelnemers en pensioengerechtigden van Bpf-Bikudak werden vanwege de financiële positie van het fonds per genoemde datum namelijk niet verhoogd. De uitkeringen van zijn ook per 1 januari 2011 niet verhoogd. Bezwaren Hel besiuur behandelde in 2010 één bezwaar. Namens de betrokkene werd bezwaar gemaakt tegen de hoogte van de aanvullingsuitkering. De betrokkene baseerde zijn bezwaar op basis van zijn interpretatie van diverse communicatie-uitingen. Hij meende tot het bereiken van de 65-jarige leeftijd, recht te hebben op een uitkering van 70 procent van het laatstverdiende loon. Het bestuur verklaarde de bezwaren ongegrond. Om aan 70 procent van het laatstverdiende loon te komen, is het in voorkomende gevallen nodig om het ouderdomspensioen te vervroegen naar een leeftijd voor 65 jaar. Ook zou deelname aan een levensloopregeling nodig kunnen zijn. Statuten en reglement ln het verslagjaar zijn de statuten en hel reglement van het fonds niel gewijzigd.

8 uitkeringen De tabellen in dit hoofdstuk geven het aantal uittreders in de verslagperiode weer. Tabel 1 Bestand vut-regeling * 1 Ultimo voorg^nd jaar ^ Aartgevangen uihtenngen " ' Beëindigde uihtenngen Ultimo huidig jaar-^ i- 7 ^ -f r 7 : > ;,;: >B ''0:/M ''. X'-M ' ':' ' ' 'S ". ' r ' " \ - ^ f e '\ ' f 's -^ -,88 '' J8 j Het uitkeringsbedrag over het jaar 2010 voor de vut-regeling is 1,7 miljoen euro (2009: 2,1 miljoen euro). Het aantal uitkeringsdagen over het jaar 2010 voor de vut-regeling is (2009: ). Tabel 2 Bestand uitkeringen aanvullingsregeling Ultimo voorgaand jaar' - I ^ ^ r * 1 -, - - Aangevangen uilk^ngen, i - ^ Beëindigde uitkeringen ^, i f Ultimo huidig jaar i i > i 4 A Het uitkeringsbedrag over het jaar 2010 voor de aanvullingsregeling 55+ is 1,6 miljoen euro (2009: 1,1 miljoen euro). Het aantal uitkeringsdagen over het jaar 2010 voor de aanvullingsregeling 55+ is (2009: ).

9 Bijdragen Voor het jaar 2010 werd de bijdrage voor de aanvullingsregeling 55+ ten opzichte van 2009 ongewijzigd vastgesteld op 0,0 procent, Lasten In 2010 bedroegen de lasten exclusief de dotatie aan de voorziening vut- en aanvullingsregeling euro. Ten opzichte van 2009 ( euro) is dit een toename van euro. Voor 2010 werden de uitkeringslasten geraamd op euro. De werkelijke uitkeringslasten (3.257,000 euro) zijn euro hoger uitgevallen dan was begroot. Prognose 2011 Het bij drag e percentage is vastgesteld op 0,0 procent. De uitkeringslasten zijn begroot op 3,8 miljoen euro.

10 Beleggingsbeleid Beleidsuitgangspunten Het beleggingsbeleid van is gebaseerd op de afstemming van de beleggingen met de verplichtingen. Thans wordt geraamd dat in de periode 2011 tot en met 2014 het beschikbare vermogen in de vorm van uitkeringen van vut- en aanvullingsregeling 55+ grotendeels zal worden uitgekeerd. Dit zal dan ook de komende jaren uit de portefeuille onttrokken worden. Gezien de korte resterende looptijd van de portefeuille is in 2007 besloten om de hele portefeuille in de geldmarkt uit te zetten. Resultaten De beleggingsportefeuille is in 2010 in de geldmarkt belegd. In de onderstaande tabel isdit schematisch weergegeven. Tabel 3 Overzicht beleggingsportefeuille (bedragen in miljoenen euro's)

11 stichting Vrijwilliig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf Jaarrekening 2010

12 Balans per 31 december 2010 (Na resuitaatbestemming, bedragen in duizenden euro's) Activa Bel^gingen{1),- Kortiop«ide vorderingen (2) VoitJenngen op werkgevers Oveiiopende activa ' i Totaal kortkhjende vordenngen LiquHtè middelen (3) =jr:jo^i activa. Passiva Algèrfiene reseive (4) -< Voorziening vut- en aanvullingsregeling SS+ (5) Kortlopende schulden {S) Belastingen en premies volksverzekenngen Ovenge schuklen en overtt^ende passiva- i - ^ ^ Totaal kortlopende schuwen ' ", ' >. - ": i' *'% r ' i- '_, -'' 48S = Totaal passiva

13 staat van baten en lasten over 2010 {Bedragen in duizenden euro's) Baténl ':H: Biidraden^ <7^':U^:'^'^^--r^'^:^n'^^'l:-:^-'^i:J^^ IISiPlWi^ïWïiSH^i Lasteifi^;"/pg{5^"s;^-f^ ^^'^^^ys^^s^js^êsc^^' i "aahyullirigsrège ihg;55t: (i 0):f;^^^;i^^^ :^Uitkeririgen (ï 1 )^s^'v- ';: 'T'^^rS^-^-Wyi'^^^^^^ l^y A^niht&h^tokoslen Ï3)^^^^ ;^;:.OwBirgedragBivre^ riaar É4>i^fkudak'{1,4):y:n;;? ^^^ ^^Ei'Mv'ï^3^l^';t?2!537/ -;.: Séidb. van' batm^eri lastón^i^!^^! -is^^-^^^feif^^ ^i ^ams\i.ft'r-^-.u Jr,-;..-. -l.^.v-'/'/j-.^.".' ' "''{' I:.'''.'''.

14 Kasstroomoverzicht over 2010 (Bedragen in duizenden euro's) 2009 Kasstroom uit vut-uitvoerlngsactiviteiten Bijdragen van werkgevers en werknemers Verstrekte vut uitkenngen Overige ontvangsten en betalingen <- Administratiekosten ^ - ' ' f ' " ^ ' i '. 4. r Kasstroom uif vut uitvoenngsactiviteiten^ I 3362 Kasstroom uit beleggingsactiviteiten ^ Aankoop beleggingen Verkopen en aflossingen van beleggingen -^ Directe beleggmgsopbrengsten Kasstroom utt beleggingsactrvrteiten -*" Mutatie iiquide middelen " " ^... -^ i 't Liquide middelen pnmo penode... Mutatie liquide middelen ^ ^ Uquide middelen ultimo periocto ' 253 Het kasstroomoverzicht is opgesteld volgens de directe methode.

15 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Algemeen Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf voert de vut-regeling uit, zoals deze is overeengekomen in de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven. Tevens geeft de stichting uitvoering aan de aanvullingsregeling 55+. Volgens de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven bestaan er binnen de vut-regeling twee uittredingsregelingen: een structurele uittredingsregeling voor werknemers van 57 jaar of ouder; een structurele uittredingsregeling voor werknemers van 60 jaar of ouder. Zie voor nadere toelichting op de regelingen pagina 6 van het bestuursverslag. De administratie van Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf is opgedragen aan Cordares Pensioenen bv. Waardering van activa en passiva Balans Waardering vindt plaats tegen nominale waarde, tenzij hieronder anders is aangegeven. Voor vorderingen op werkgevers wordt, indien noodzakelijk, een voorziening voor mogelijke oninbaarheid in mindering gebracht op de nominale waarde. Voorziening vut- en aanvuilingsregeiingen 55+ Dit betreft een raming van de te verwachten verplichtingen van de vut- en aanvullingsregeling 55+. De voorziening wordt vastgesteld met gebruikmaking van de volgende actuariële grondslagen en onderstellingen: Rentevoet Uitimo 2010 is gerekend met de rentetermijnstructuur ultimo 2010, zoals gepubliceerd door De Nederlandsche Bank. Overlevingstafels De overlevingskansen worden vastgesteld op basis van de AG Prognosetafel , met toepassing van de volgende leeftijdsafhankelijke correctiefactoren op de sterftekansen:

16 In de voorziening ultimo 2010 is ook een nominale voorziening opgenomen voor deelnemers die op basis van een beoordeling van het bestand potentiële deelnemers aan de referte-eis voldoen (niet ingegane vut- en aanvullingsregeling 55+), maar nog geen uitkering hebben aangevraagd.

17 Toelichting op de balans per 31 december 2010 (Bedragen in duizenden euro's, tenzij anders vermeld) Activa 1. Beleggingen Deposito's en kasgeldieningen Onderstaand is het verioop van aan- en verkopen van de kasgeldleningen en deposito's weergegeven. Het verloop is als volgt te specificeren: Het openstaande satdo ultimo boekjaar omvat 5 depositoleningen, namelijk: 2. Kortlopende vorderingen Vorderingen op werkgevers Dit betreft de nog te ontvangen bijdragen ten behoeve van de aanvullingsregeling 55+ (33). De vordering is verlaagd met een voorziening voor mogelijke oninbaarheid (31).

18 Overlopende activa Deze post heeft betrekking op te ontvangen interest op deposito's (252) en overige activa (6). 3. Uquide middelen Liquide middelen betreffen de saldi van de bankrekeningen van het fonds. De middelen staan ter vrije beschikking (38).

19 Passiva 4. Algemene reserve Dit is het cumulatieve saldo van baten en lasten. Het verloop is ais volgt: Stand aan het begin van het jaar - ^ - Satdo volgens de staat van baten en lasten i '^^ Beschikbaar saido van baten en lasten einde Jaar 5. Voorziening vut- en aanvullingsregeling 55+ Het verloop is als volgt: '- Stand aan tiet begin van hetjaar i > ^9 512 Onttrekking van ingegane vut en aanvullingsregeling 55+ ten gunste van de staat baten en laslen "^ Dotatie van niet ingegane vut en aanvullingsregeling 55+ ten laste van de staat lïaten en lasten '' --.-»'',vi > / * -L Saldo aan het einde van het jaar / H ln de voorziening ultimo 2010 is voor het eerst ook een voorziening opgenomen voor deelnemers die op basis van een beoordeling van het bestand potentiële deelnemers aan de referte-eis voldoen (niet ingegane vut- en aanvullingsregeling 55+), maar nog geen uitkering hebben aangevraagd. Dit veroorzaakt de toename ten opzichte van Kortlopende schulden Belastingen &n premies volksverzekeringen Deze post omvat de nog af te dragen loonbelasting en premies volksverzekeringen over de in december betaalde uitkeringen (96). Overige schulden en overlopende passiva Deze post bestaat uit de rekening courant-verhouding met Bpf-Bikudak (375), te betalen administratiekosten (15) en overige activa (2).

20 Toelichting op de staat van baten en lasten over 2010 (Bedragen in duizenden euro's, tenzij anders vermeld) Baten 7. Bijdragen Dit betreft nagekomen bijdragen uit voorgaande jaren voor de aanvullingsregeling 55+ (4). 8. Interest Dit betreft interest op deposito- en kasgeldleningen (290). 9. Overige baten De overige baten bestaan uit terug ontvangen bedragen(5) en overige baten (2). Lasten 10. Dotatie/vrijval voorziening vut- en aanvullingsregeling 55+ Depost bestaat uit de dotatie aan de voorziening vut-en aanvullingsregeling 55+ (1.311). Dit bedrag bestaat uit de onttrekking aan de voorziening voor de ingegane verplichtingen van./ en de dotatie aan de voorziening voor de niet-ingegane verplichtingen van Uitkeringen Dit betreft de uitkeringen aan vutgerechtigde deelnemers (1.749) en uitkeringen aanvullingsregeling 55+ (1.558). Voorts zijn hier ook de ontvangen sancties verantwoord (./.50). 12. Sociale lasten Deze betreffen het werkgeversaandeel in de premie zorgverzekeringswet (119) en de pensioenpremie over de uitkeringen die betrekking hebben op de aanvullingsregeling 55+ (77). 13. Administratiekosten Dit zijn de door Cordares op basis van de administratieovereenkomst in rekening gebrachte kosten (88). 14. Overgedragen rechten naar Bpf-Bikudak Dit zijn lasten van overhevelen aanvullingsregeling 55+ naar ouderdomspensioen (144). 15. Overige lasten Dit zijn de betaalde interest (3); en de overige lasten (35).

21 Financiële instrumenten Algemeen ln de balans per 31 december 2010 en de toelichting daarop zijn alie financiële instrumenten verwerkt, voor zover niet anders aangegeven, tegen nominale waarde. Tenzij specifiek anders toegelicht, benadert de boekwaarde ultimo 2010 de nominale waarde ultimo Bij beleggingsactiviteiten heeft Stichting Vrijwillig Vervroegde^Uittreding voor het Dakdekkingsbedrijf in het boekjaar geen gebruik gemaakt van derivaten. De belangrijkste mogelijke risico's zijn valuta-, rente- en kredietrisico. Valutarisico Er wordt geen valutarisico gelopen omdat alle vorderingen en schulden in euro's zijn. Renterisico Er wordt geen renterisico gelopen omdat de financiële beleggingen bestaan uit deposito's en kasgeldleningen. ; Kredietrisico De stichting loopt kredietrisico met betrekking tot financiële instrumenten bestaande uit het verlies dat zal ontstaan wanneer de tegenpartij in gebreke blijft haar contractuele verplichtingen na te komen. De stichting beperkt dit risico door deposito's en kasgeldleningen uitsluitend af te sluiten met debiteuren met een zeer hoge kredietwaardigheid en door het gebruik^van kredietlimieten per tegenpartij bij de deposito's en kasgeldleningen. ] Ondertekening van de jaarrekening Amsterdam, 16 juni 2011 Namens het bestuur, G.J.M.C. Vogels T.J.M, van Haaster

22 statutaire bestemming van het saldo van baten en lasten In de statuten zijn geen aanvullende regelingen met betrekking tot de bestemming van het saldo van baten en lasten vastgesteld. Hel saldo over 2010 is toegevoegd aan het cumulatief saldo van baten en lasten.

23 Colofon Uitgave Cordares Basisweg AP Amsterdam Postbus EE Amsterdam Vormgeving en productie Dadomoto, Nieuwegein

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf. Jaarverslag over het boekjaar 2009

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf. Jaarverslag over het boekjaar 2009 Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf Jaarverslag over het boekjaar 2009 Bestuur Het bestuur van Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf (in liquidatie) Jaarverslag 2014

stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf (in liquidatie) Jaarverslag 2014 stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf (in liquidatie) Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 Bestuur Algemeen De regelingen Bestuursvergaderingen Uitkeringen

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf. Jaarverslag^! 008

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf. Jaarverslag^! 008 Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf Jaarverslag^! 008 Inhoudsopgave Jaarverslag 2008 Bestuur Administratie en vermogensbeheer Accountant Algemeen De regelingen Bestuursvergaderingen

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 Inhoud Jaaryërslag'^2011 Bestuur -" ' -.1. - Administratie " ' Accountant' "^ ' Algemeen ' ^ Bestuursvergaderingen

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2010

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2010 stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2010 ^ \ ' Inhoud.- Jaaiyer& iagl2ö1p f'béstuuii'^;. ^*''j! >i' -li.' 'Adhiihistr^atie.;én vermogensbeheer \ Accountant.,-"-

Nadere informatie

JAARVERSLAG Datum 28 juni 2013 Ons kenmerk AK/AVV/SZW/6362. Geachte heer/mevrouw.

JAARVERSLAG Datum 28 juni 2013 Ons kenmerk AK/AVV/SZW/6362. Geachte heer/mevrouw. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Uitvoeringstaken Arbeidsvoorwaardenwetgeving Afdeling CAV T.a.v. Mw. mr. P.L.J. van Delft Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG Pensioenen Basisweg 10

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf i.l. Jaarverslag 2014

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf i.l. Jaarverslag 2014 stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf i.l. Jaarverslag 2014 Inhoud Jaarverslag 2014 Bestuur 2 Administratie 3 Accountant 3 Algemeen 4 Bestuursvergaderingen 5 Uitkeringen

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag tot en met

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag tot en met stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag 1-1-2015 tot en met 31-8-2015 Inhoud Liquidatieverslag 2015 Verslag van de vereffenaars 2 Liquidatieverslag

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding. voor de Lederindustrie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding. voor de Lederindustrie Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Lederindustrie Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Lederindustrie Akerstraat 92,6411 HD Heerlen Postbus 4471,6401 CZ Heerlen Telefoon:

Nadere informatie

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaai^erslag 2015

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaai^erslag 2015 stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaai^erslag 2015 Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 Inleiding Bestuur Administratie Accountant Statuten en reglementen Aanvullingen op WW-uitkeringen Eindejaarsuitkering

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting VUTilVI te Bussum. Van: statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum

Jaarrekening 2014. Stichting VUTilVI te Bussum. Van: statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Jaarrekening 2014 Van: Stichting VUTilVI te Bussum statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave Jaarverslag Algemeen 1 Premiebijdrage en -inning 1

Nadere informatie

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW 1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Dagrechtwaarden Financiële positie Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Opleldings- en Ontwikkelingsfonds Afboutv

Opleldings- en Ontwikkelingsfonds Afboutv Opleldings- en Ontwikkelingsfonds Afboutv Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Uitvoeringstaken ArbeidsvoonA/aardenwetgeving Postbus 90801 2509 LV 's-gravenhage Mauritskade 27 2514

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2014 colofon statutair gevestigd te Utrecht administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N V Rijnzathe 10, 3454 PV

Nadere informatie

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 Inhoudsopgave -imj ^- '.fl AJ 7«(f. 1; "J V:\ ^;*' t- 'i'- ^ «> * ::. ^''''..s-,- ''.-.jai' 'f23^ -**: ^', A:i 2^^,^':i: 1 Inleiding Partijen

Nadere informatie

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2013 Ter fdenttficatie working wortd Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 Inleiding Bestuur Administratie Accountant Statuten,en reglementen Aanvullingen

Nadere informatie

STICHTING VUT FONDS ECI VERKORT JAARRAPPORT 2001

STICHTING VUT FONDS ECI VERKORT JAARRAPPORT 2001 STICHTING VUT FONDS ECI VERKORT JAARRAPPORT 2001 INHOUD A. Kerncijfers 2 B. Bestuur en functionarissen 4 C. Jaarverslag 6 ALGEMEEN 7 D. Jaarrekening 8 BALANS PER 31 DECEMBER 2001 9 STAAT VAN BATEN EN LASTEN

Nadere informatie

Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG

Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG JAARVERSLAG 2014 Van Spaendonck Inhoud 1. Algemene gegevens: 1 1. Bestuursverslag 2 2.1 Inleiding 2 2.2 CAO, statuten

Nadere informatie

Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie

Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie Inhoudsopgave Inleiding Personalia Liquidatieverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Financiële positie Liquidatierekening

Nadere informatie

JAARREKENING 2010 STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE, TILBURG

JAARREKENING 2010 STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE, TILBURG STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE, TILBURG Accoimwijsiw INHOUD Pagina BESTUURSVERSLAG Balans per 31 december 2010 3 Rekening van baten en lasten over 2010 5 Toelichting op de balans per

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor Onderhoud en Reiniging in Scheepvaart, Industrie en Milieu en Aanverwante Activiteiten

Jaarverslag Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor Onderhoud en Reiniging in Scheepvaart, Industrie en Milieu en Aanverwante Activiteiten Jaarverslag 2008 Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor Onderhoud en Reiniging in Scheepvaart, Industrie en Milieu en Aanverwante Activiteiten Jaarverslag 1 januari 2008 tot en met 31 december 2008

Nadere informatie

T FONDSENBEHEER WATERBOUW BV

T FONDSENBEHEER WATERBOUW BV T FONDSENBEHEER WATERBOUW BV Jaarverslag 2014 STICHTING AANVULLINGSREGELINGEN WATERBOUW in liquidatie r, VWWWWWWWWWW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Financiële

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad-en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad-en Zweminrichtingen (VUTBZ) I stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad-en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2011 colofon AdminislraleUf Syntrus Achmea Pensioenbeheer NV. Postbus 3183 3502 GD Utrecht Telefoon 0900 665 65 65

Nadere informatie

stichting Sociaal Fonds voor liet Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011

stichting Sociaal Fonds voor liet Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 stichting Sociaal Fonds voor liet Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 Inhoudsopgave 2 Algemeen Op 13 oktober 2005 hebben partijen bij de CAO voor liet Natuursteenbedrijf de Stichting Sociaal Fonds voor

Nadere informatie

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW Jaarverslag 2013 STICHTING AANVULLINGSREGELINGEN WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Financiële positie Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Bioscoopbedrijf (SUB)

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Bioscoopbedrijf (SUB) Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Bioscoopbedrijf (SUB) 1 \ JUNI 2003 Paraaf voor identific.atiedoeleir KPMG Accountants N / ƒƒƒ Inhoud Biz. Colleges en vertegenwoordiging - Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2014 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2014 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 1 INHOUDSOPGAVE Blad Jaarbericht 2015 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2013 colofon statutair gevestigd te Utrecht administrateur Syntrus Achmea Pensioénbehèer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 ROM-D HOLDING NV

JAARREKENING 2012 ROM-D HOLDING NV JAARREKENING 2012 ROM-D HOLDING NV Datum: 24 juni 2013 Noordendijk 250 Postbus 310 3300 AH Dordrecht T (078) 770 80 95 E info@rom-d.nl JAARREKENING ROM- D HOLDING NV 2012 - BLADZIJDE 2 BALANS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina Algemeen 1 Balans per 31 december 2016 2 Exploitatie-overzicht over 2016 3 Kasstroomoverzicht 2016 4 Grondslagen voor de waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (Bpf-Bitumen)

Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (Bpf-Bitumen) 6a Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof 53 P e n s i o e n Jaarboek Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen bouwnijverheid 2009 P e n s i o e n 54 Jaarboek 2009 6a.1 Algemeen Het

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting FOAM Friends Keizersgracht DS AMSTERDAM

Jaarrekening Stichting FOAM Friends Keizersgracht DS AMSTERDAM Jaarrekening 2017 Stichting FOAM Friends Keizersgracht 609 1017 DS AMSTERDAM Stichting FOAM Friends JAARVERSLAG 2017 Stichting FOAM Friends 1. Inhoudsopgave Pagina Jaarverslag Directieverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW Jaarverslag 2013 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Dagrechtwaarden Financiële positie Jaarrekening Balans per

Nadere informatie

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf

stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf stichting Aanvullingsfonds Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2014 ^....-- it Ernst & Young Accountants LLP wofwngimtu inhoudsopgave Jaarverslag 2014 Inleiding Bestuur Administratie Accountant Statuten en

Nadere informatie

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2014

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2014 STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2014 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 2 Algemene informatie over de stichting 2 3 Bestuurs- en activiteitenverslag 2014 2 4 Jaarrekening 2014 4 Pagina 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014. Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 04-06-2015

Financieel overzicht 2014. Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 04-06-2015 Financieel overzicht 2014 Stichting Stedelijk Museum Fonds Versie 04-06-2015 Inhoud Financieel overzicht 2014 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

stichting Fonds Architectenbureaus Jollemanhof GW Amsterdam Rapport inzake de jaarrekening 2016

stichting Fonds Architectenbureaus Jollemanhof GW Amsterdam Rapport inzake de jaarrekening 2016 stichting Fonds Architectenbureaus Jollemanhof 14 1019 GW Amsterdam Rapport inzake de jaarrekening 2016 stichting Fonds Architectenbureaus VAN REE ^ ACCOUNTANTS registeraccountants en belastingadviseurs

Nadere informatie

Stichting Sonshine. Rotterdam. Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015

Stichting Sonshine. Rotterdam. Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW Jaarverslag 2012 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Dagrechtwaarden Financiële positie Jaarrekening Balans per

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Baksteenindustrie

Jaarverslag 2012. Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Baksteenindustrie Jaarverslag 2012 Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Baksteenindustrie Jaarverslag 2012 4 Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Jaarverslag 2012 Voorwoord 7 Kerncijfers 8 Verslag van het bestuur

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 JAARREKENING 2014 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2014 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Stichting ProSea Marine Education Drieharingstraat 25 3511 BH Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2012

Stichting ProSea Marine Education Drieharingstraat 25 3511 BH Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2012 Drieharingstraat 25 3511 BH Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 2 Financiële positie 3 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

JAARSTUKKEN 2017 ROM-D HOLDING NV

JAARSTUKKEN 2017 ROM-D HOLDING NV JAARSTUKKEN 2017 ROM-D HOLDING NV Datum: 10 april 2018 Spuiboulevard 298 Postbus 310 3300 AH Dordrecht T (078) 770 80 95 E info@rom-d.nl JAARSTUKKEN ROM-D HOLDING NV 2016 - BLADZIJDE 2 INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

Stichting Manege voor Gehandicapten Amsterdam, Amsterdam Rapport inzake jaarstukken 2013

Stichting Manege voor Gehandicapten Amsterdam, Amsterdam Rapport inzake jaarstukken 2013 Stichting Manege voor Gehandicapten Amsterdam, Amsterdam Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage 1 1. Opdracht 2 2. Resultaat 3 3. Vermogenspositie Jaarstukken 2013 Jaarrekening

Nadere informatie

IBUS FONDSEN BEHEER B.V. JAARVERSLAG 2011. Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA AMSTELVEEN Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090

IBUS FONDSEN BEHEER B.V. JAARVERSLAG 2011. Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA AMSTELVEEN Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090 IBUS FONDSEN BEHEER B.V. JAARVERSLAG 2011 Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA AMSTELVEEN Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2011

Nadere informatie

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016 Financieel overzicht 2015 Stichting Stedelijk Museum Fonds Versie 31 maart 2016 Inhoud Financieel overzicht 2015 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2015 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2015 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2015 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Stichting Travers Fonds JAARVERSLAG Stichting Travers Fonds is onderdeel van Stichting Travers

Stichting Travers Fonds JAARVERSLAG Stichting Travers Fonds is onderdeel van Stichting Travers Stichting Travers Fonds JAARVERSLAG 2016 Stichting Travers Fonds is onderdeel van Stichting Travers Jaarverslag Stichting Travers Fonds Inhoudsopgave Verslag van Bestuur en directie Bestuursverslag pagina

Nadere informatie

T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V.

T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VUT WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Beleggingen Financiële positie Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Jaarrekening Stichting Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik Stichting Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik Colofon drs. R.J.W.M. Coolen van Brakel mw. drs. C.T. Leliveld Stichting Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik 26 april 2018 Instituut voor Verantwoord

Nadere informatie

VAN REE ACCOUNTANTS registeraccountants en belastingadviseurs

VAN REE ACCOUNTANTS registeraccountants en belastingadviseurs Stichting Fonds Architectenbureaus VAN REE ACCOUNTANTS registeraccountants en belastingadviseurs Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Opdracht Algemeen Resultaten Financiële positie 1 1 1 2 Bestuursverslag

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal

Financieel verslag 2014. Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal Financieel verslag 2014 Veenendaal Datum: 26 maart 2015 Inhoud Jaarrekening Pagina: Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Algemene toelichting op de balans en staat van baten

Nadere informatie

Balans per 31 december 2018

Balans per 31 december 2018 Balans per 31 december 2018 Activa 31 december 2018 31 december 2017 Vaste activa Materiële vaste activa Gebouwen en terreinen (pastorieën) 1 195.137 217.366 Gebouwen (in kader doelstelling) 1 1 1 Vervoermiddelen

Nadere informatie

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016 Stichting Van Herel Fonds Pieter de Hooghlaan 77 1213 BS Hilversum Jaarverslag 2016 April 2017 Pagina 1 van 5 BALANS per 31 december 2016 alle bedragen in ACTIVA 31 december 2016 31 december 2015 VASTE

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting "Vrienden van de Populier" binnen Stichting de Zorgboog

FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Vrienden van de Populier binnen Stichting de Zorgboog FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting "Vrienden van de Populier" binnen Stichting de Zorgboog INHOUDSOPGAVE pagina Jaarverslag / Bestuursverslag 1 Bestuur en vaststelling jaarrekening 3 Jaarrekening 1 Balans

Nadere informatie

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2015

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2015 STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 2 Algemene informatie over de stichting 2 3 Bestuurs- en activiteitenverslag 2015 2 4 Jaarrekening 2015 3 Pagina 1 1. Inleiding

Nadere informatie

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2013

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2013 STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 2 Algemene informatie over de stichting 2 3 Bestuurs- en activiteitenverslag 2013 2 4 Jaarrekening 2013 5 Pagina 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Jaarrekening Stichting Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik Stichting Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik Colofon drs. R.J.W.M. Coolen van Brakel mw. drs. C.T. Leliveld Stichting Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik 20 april 2017 Instituut voor Verantwoord

Nadere informatie

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 1 Jaarrekening 2009 van Stichting Hester Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 2 Balans per 31 december 2009 A c t i v a Vlottende activa Vorderingen 851 7.365 Liquide

Nadere informatie

Jaarbericht OFE Detailhandel. Jaarrekening Overige gegevens Resultaatbestemming Controleverklaring Gebeurtenissen na balansdatum

Jaarbericht OFE Detailhandel. Jaarrekening Overige gegevens Resultaatbestemming Controleverklaring Gebeurtenissen na balansdatum Jaarbericht OFE Detailhandel Jaarrekening 2015 Overige gegevens Resultaatbestemming Controleverklaring Gebeurtenissen na balansdatum Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 2015 1. Balans per 31 december 2015

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye. te Den Haag. Financieel jaarverslag 2017

Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye. te Den Haag. Financieel jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye te Den Haag Financieel jaarverslag 2017 Opgericht: 30-12-2000 te 's-gravenhage Dossiernummer KvK 27195654 Stichting Vrienden van het Hospice Wallon

Nadere informatie

Stichting Charlotte s'jacob Fonds. Financieel jaarverslag

Stichting Charlotte s'jacob Fonds. Financieel jaarverslag Stichting Charlotte s'jacob Fonds Financieel jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA 1 ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Beoordelingsverklaring 3 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 5 2 Staat van Baten en Lasten

Nadere informatie

Triodos Cultuurfonds (in liquidatie)

Triodos Cultuurfonds (in liquidatie) Triodos Cultuurfonds (in liquidatie) Halfjaarrekening 30 juni 2018 TLIM 2 Triodos Cultuurfonds NV (in liquidatie) Halfjaarrekening juni 2018 Balans per 30 juni 2018 Voor winstverdeling (bedragen in duizenden

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel Gevestigd te Amsterdam Jaarverslag 2014 Dit jaarverslag is een uitgave van Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van:

Jaarrekening 2013. Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van: Jaarrekening 2013 Van: Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave

Nadere informatie

31 december Liquide middelen Saldo 31 december Totaal reserves en fondsen

31 december Liquide middelen Saldo 31 december Totaal reserves en fondsen 8 JAARREKENING 8.1 Balans per 31 december na resultaatbestemming ACTIVA 31 december 2017 Vaste activa Materiële vaste activa Collectie 1 1 Inventaris 1.696 3.040 1.697 3.041 Vlottende activa Balievoorraad

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye. te Den Haag. Jaaroverzicht 2015

Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye. te Den Haag. Jaaroverzicht 2015 Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye te Den Haag Jaaroverzicht 2015 Opgericht: 30-12-2000 te 's-gravenhage Dossiernummer KvK 27195654 Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Sprank

Jaarrekening Stichting Vrienden van Sprank Jaarrekening 2012 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2012 5.1.1 Balans per 31 december 2012 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2012 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2012 6 5.1.4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDS VOOR DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID VOORBURG

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDS VOOR DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID VOORBURG JAARVERSLAG STICHTING OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDS VOOR DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID VOORBURG Ernst & Youn^ccolintants LLP =1 W Building a bettsi ^ wort'.inq world I - Inhoud 1 Jaarverslag 1.1 Inleiding

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2013 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2013 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2013 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2013

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2013 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2013 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2013 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye. te Den Haag. Jaaroverzicht 2016

Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye. te Den Haag. Jaaroverzicht 2016 Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye te Den Haag Jaaroverzicht 2016 Opgericht: 30-12-2000 te 's-gravenhage Dossiernummer KvK 27195654 Stichting Vrienden van het Hospice Wallon de la Haye

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Confectie-Industrie (SUC)

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Confectie-Industrie (SUC) Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Confectie-Industrie (SUC) Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Confectie-Industrie (SUC) Utrechtseweg 95, 3702 AA Zeist Postbus 428, 3700 AK ZEIST Ingeschreven

Nadere informatie

Stichting Steun Sonshine

Stichting Steun Sonshine Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed. Jaarrekening 2015 van de Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed te Nieuwegein.

Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed. Jaarrekening 2015 van de Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed te Nieuwegein. Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed Jaarrekening 2015 van de Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed te Nieuwegein INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuursverslag 2 Jaarrekening 2015 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

VBI WINKELFONDS NV ANNEXUM. Directie Annexum Beheer B.V. WTC, G-Toren Strawinskylaan 485 1077 XX Amsterdam HALFJAARBERICHT 2012

VBI WINKELFONDS NV ANNEXUM. Directie Annexum Beheer B.V. WTC, G-Toren Strawinskylaan 485 1077 XX Amsterdam HALFJAARBERICHT 2012 1 Halfjaarbericht 2012 VBI Winkelfonds NV ANNEXUM VBI WINKELFONDS NV HALFJAARBERICHT 2012 Directie Annexum Beheer B.V. WTC, G-Toren Strawinskylaan 485 1077 XX Amsterdam 2 Halfjaarbericht 2012 VBI Winkelfonds

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van:

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van: Jaarrekening 2014 Van: Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting Diaconessenhuis/Mariastichting tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis

Stichting Diaconessenhuis/Mariastichting tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis Jaarverslag 2013 tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis 2 Inhoudsopgave: Bestuursverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Resultatenrekening

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bewaarder Mn Services Levensloop Fonds 2013

Jaarrekening Stichting Bewaarder Mn Services Levensloop Fonds 2013 Jaarrekening Stichting Bewaarder Mn Services Levensloop Fonds 2013 Inhoud Verslag van het Bestuur 2 Jaarrekening Statutaire doelstelling en personalia 4 Balans per 31 december 2013 5 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015

Balans per 31 december 2015 Balans per 31 december 2015 Activa 31 december 2015 31 december 2014 Vaste activa Materiële vaste activa Gebouwen en terreinen (pastorieën) 1 191.051 228.142 Gebouwen (in kader doelstelling) 1 1 1 Vervoermiddelen

Nadere informatie

Vorderingen Overige vorderingen Liquide middelen

Vorderingen Overige vorderingen Liquide middelen JAARREKENING 2016 BALANS PER 31 DECEMBER (na resultaatbestemming) (in duizenden euro s) 31 december 2016 31 december 2015 Activa Financiële vaste activa Converteerbare preferente en extra te verkrijgen

Nadere informatie

Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM. Jaarrekening 2014

Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM. Jaarrekening 2014 Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM Jaarrekening 2014 Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

FONDSENBEHEER WATERBOUW BV

FONDSENBEHEER WATERBOUW BV FONDSENBEHEER WATERBOUW BV Jaarverslag 2014 STICHTING AANVULLINGSREGELINGEN WATERBOUW in liquidatie Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Financiële positie

Nadere informatie

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW Jaarverslag 2011 STICHTING VUT WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Beleggingen Financiële positie Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen

Jaarrekening 2015. Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen Jaarrekening 2015 Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen INHOUD JAARREKENING 1 Samenstellingsverklaring 4 2 Balans 5 3 Winst en verliesrekening 6 4 Toelichting op de

Nadere informatie

JAARREKENING 2011 Ieder kind een eerlijke kans.

JAARREKENING 2011 Ieder kind een eerlijke kans. JAARREKENING Ieder kind een eerlijke kans. 1 Balans per 31 december 31 december 31 december Activa Vlot t ende act iv a Vorderingen (1) Debiteuren - 200 Overlopende activa 4.334 1.834 4.334 2.034 Liquide

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Optimix Beleggersgiro 2013

Jaarverslag Stichting Optimix Beleggersgiro 2013 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Algemene gegevens 2 Bestuurverslag 3 Jaarrekening 2013 4 - Balans per 31 december 2013 5 - Winst en verliesrekening over de periode 1 januari t/m 31 december 2013 6 - Toelichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018

JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018 Statutair gevestigd te JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018 JAARVERSLAG BESTUUR Het boekjaar 2018 sluit met een negatief resultaat van 23.263 (2017: positief resultaat 66.099).Tegenover baten van 100.385 stond

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN HET C.W.Z. TE NIJMEGEN. Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING VRIENDEN VAN HET C.W.Z. TE NIJMEGEN. Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING VRIENDEN VAN HET C.W.Z. TE NIJMEGEN Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2016 3 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 3 Grondslagen voor

Nadere informatie

Stichting Medische Voortplanting Voorburg

Stichting Medische Voortplanting Voorburg Stichting Medische Voortplanting Voorburg Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2015 1.1.1 Balans per 31 december 2015 4 1.1.2 Resultatenrekening over 2015 5 1.1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum Accountantsrapport 2013 18 februari 2015 27274471 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Samenstellingsverklaring 5 Jaarstukken 2013 Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013

Nadere informatie

IBUS Fondsen Beheer B.V. Jaarverslag 2013

IBUS Fondsen Beheer B.V. Jaarverslag 2013 IBUS Fondsen Beheer B.V. INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2013 5 Winst- en verliesrekening over 2013 6 Kasstroomoverzicht 7 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting 631/634 voor laad-, los- en overslagbedrijven, expediteurs, cargadoors en bevrachters

JAARVERSLAG Stichting 631/634 voor laad-, los- en overslagbedrijven, expediteurs, cargadoors en bevrachters JAARVERSLAG 2015 Stichting 631/634 voor laad-, los- en overslagbedrijven, expediteurs, cargadoors en bevrachters Secretariaat: Postbus 308 2800 AH Gouda INHOUDSOPGAVE blz A Bestuursverslag 3 B Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours. Jaarverslag Den Haag, 4 juni 2019 Dit rapport heeft 12 pagina s

Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours. Jaarverslag Den Haag, 4 juni 2019 Dit rapport heeft 12 pagina s Jaarverslag 2018 Den Haag, 4 juni 2019 Dit rapport heeft 12 pagina s 1 Inhoudsopgave Jaarstukken Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 5 Staat van baten en lasten over 2018 6 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 De financiële verantwoording van de Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum bestaat uit de volgende onderdelen:

Nadere informatie

Stichting Ausema-de Jong Fonds

Stichting Ausema-de Jong Fonds JAARREKENING 2016 Stichting Ausema-de Jong Fonds Coehoornsingel 14 9711 BS Groningen 050-3123569 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Groningen: 50387561 1 Inhoudsopgave pagina 1. Algemeen 3 2. Balans

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken. Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede

Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken. Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken te Ede JAARVERSLAGGEVING te Ede. JAARVERSLAGGEVING INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Bestuursverslag over

Nadere informatie