Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven 4(f boekjaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven 4(f boekjaar"

Transcriptie

1 FWG JAARVERSLAG 2014 Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven 4(f boekjaar Inhoud 1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3 3. VERSU\G VAN HET BESTUUR Voorwoord 4 Ontwikkelingen boekjaar Financiële gang van zaken 7 Statutaire functionarissen 9 4. JAARREKENING 2014 Balans per 31 december Staat van baten en lasten boekjaar Toelichting behorende tot de jaarrekening Toelichting op de balans 15 Toelichting op de staat van baten en lasten OVERIGE GEGEVENS Bestemming van het saldo van baten en lasten 19 Gebeurtenissen na balansdatum 19 Controleverklaring van de onafhankelijke accountant 20

2 PROFIEL Het Fonds Werktijdvermindering voor de oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven (FWG) verzorgde van 1979 tot en met 2014 de VUT-regeling voor deelnemers die onder een van de grafische cao's vallen en de vrijwillig aangesloten bedrijven (onder andere vanuit de huis-aan-huisbladuitgeverijen en het administratief personeel van de dagbladsector, vallende onder de cao voor het dagbladuitgeverijbedrijf). Daarnaast verzorgde het Fonds de VUT-regeling voor de dagbladjournalisten. De VUT-regeling was gebaseerd op een omslagsysteem\ Met de premie en de eventuele beleggingsopbrengsten werden de VUT-uitkeringen betaald. Het beleid van het fonds wordt bepaald door een bestuur dat bestaat uit een vertegenwoordiging van werkgevers en werknemers uit de branche. Naar aanleiding van de Wet aanpassing fiscale behandeling VUT/prepensioen zijn de cao-partijen overeengekomen de VUT-regeling met ingang van 1 januari 2006 af te bouwen. Uitsluitend deelnemers die vóór 1950 geboren zijn (en die voldeden aan de voorwaarden) konden nog van de VUT-regeling gebruikmaken; uiterlijk in 2014 bereikten zij de leeftijd van 65 jaar. Dit betekent dat de regeling vanaf 2015 niet meer bestaat. ^ Omslagsysteem: het bedrag dat jaarlijks nodig is voor de uitkeringen wordt door alle werkenden in de branche opgebracht.

3 Kerncijfers Bedragen in duizenden euro's Aan het einde van resp. over de jaren 2010 t/m Aantal werkgevers Aangesloten werkgevers Aantal werknemers Geregistreerde werknemers Werknemers met VUT-uitkering Loon en premies Premieloon Premieopbrengsten Premie % grafici - 1,19 3,35 3,85 4,00 Premie % aanvullingskas APD voor ,64 1,80 1,80 1,80 Premie % aanvullingskas APD vanaf ,28 0,90 0,90 0,90 Premie % dagbladjournalisten voor ,00 8,00 Premie % dagbladjournalisten vanaf ,50 Uitkeringen Uitkeringslasten VUT Administratiekosten Administratiekosten In % van premieloon 0,15 0,16 0,26 0,24 In % van uitkeringslasten 11,85 7,46 5,48 6,64 5,92 Beleggingen Balanswaarde beleggingen Beleggingsopbrengsten Beleggingsrendement % 0,1-0,0 1,0 3,3 1,3 Reserve Grafici" Dagbladjournalisten Voorziening ingegane verplichtingen Grafici Voorziening ingegane verplichtingen Hiervan nog niet beschikbaar Beschikbaar Dagbladjournalisten Voorziening ingegane verplichtingen Beschikbaar Er is vanaf eind 2013 geen premie meer geheven. Daarom is de registratie van het aantal deelnemers gestopt. ^ In november 2014 is de laatste VUT-uitkering verstrekt. Inclusief deelnemers namens de vrijwillig aangesloten bedrijven, onder andere vanuit de huis-aan-huisbladuitgeverijen en het administratief personeel van de dagbladsector, die onder de cao voor het dagbladuitgeverijbedrijf vallen.

4 Verslag van het bestuur VOORWOORD In 2014 heeft FWG de laatste VUT-uitkeringen betaald. De laatste groep werknemers die aanspraak kon maken op de regeling was de groep met geboortejaar Deze werknemers hebben begin 2015 hun AOW-leeftijd bereikt. Eind 2014 is daarmee de VUT-regeling beëindigd voor de grafimediabedrijfstak en de sector dagbladuitgeverijen. Nu de laatste uitkeringen zijn gedaan, is het tijd om de balans op te maken. Een resterend batig saldo zal ter beschikking worden gesteld aan cao-partijen die er een juiste bestemming voor zullen vaststellen; hierbij wordt onder andere gedacht aan een premierestitutie aan werknemers en werkgevers. Daarna zal het fonds geliquideerd worden. Hiermee komt na 40 jaar een eind aan regelingen van FWG die het oudere werknemers mogelijk maakten om vervroegd of gedeeltelijk te stoppen met werken. In dit jaarverslag kunt u meer lezen over deze en andere relevante gebeurtenissen rondom FWG in Wim Nak Voorzitter bestuur Met het jaarverslag 2014 legt het bestuur van het Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven (FWG) aan belanghebbenden verantwoording af over het gevoerde beleid. De jaarrekening 2014 is door KPIVIG Accountants N. V. gecontroleerd en van een goedkeurende controleverklaring voorzien. De controleverklaring is opgenomen op pagina 20.

5 Ontwikkelingen boekjaar 2014 Inleiding In 2014 zijn de laatste werknemers met de VUT gegaan. Dit waren werknemers uit het geboortejaar Daarmee is een einde gekomen aan de uitvoering van de VUT-regeling door het FWG. VUT-REGELING GRAFIMEDIA Aantal deelnemers Werknemers die geboren waren voor 1950 en minimaal tien jaar werkzaam waren in de branche konden nog met de VUT. In 2014 hebben nog tien nieuwe Vutters hiervan gebruik gemaakt. Premie grafimedia 2014 In overleg met cao-partijen is de premieheffing per 1 december 2013 gestopt. Het opgebouwde vermogen was voldoende om alle uitkeringen tot het einde van de regeling te voldoen. VUT-REGELING DAGBLADJOURNALISTEN Werknemers die geboren waren voor 1950 konden nog met de VUT. In 2014 hebben geen nieuwe dagbladjournalisten daarvan gebruikgemaakt. ALGEMEEN Indexatie De VUT-uitkering wordt aangepast aan de loonsverhoging voor zover overeengekomen in de cao zoals die op de betreffende werknemer van toepassing was voordat gebruik werd gemaakt van de VUT, tenzij het bestuur besluit dat de financiële middelen van het FWG daarvoor niet toereikend zijn. Het bestuur heeft, rekening houdend met de financiële positie van het fonds, besloten om de ingegane VUT-uitkering van grafici en administratief personeel dagbladbedrijf met ingang van 1 januari 2014 te verhogen met 1,0%. In de cao voor de Dagbladjournalisten is geen loonsverhoging afgesproken en daarom zijn in 2014 de ingegane uitkeringen van dagbladjournalisten ook niet verhoogd. VUT-informatie Tot en met 2013 organiseerde het Algemeen Sociaal Fonds (ASF) VUT-informatiebijeenkomsten voor deelnemers voor wie de VUT-gerechtigde leeftijd in zicht kwam. Gezien de snelle afbouw van de VUT-regeling zijn er in 2014 geen bijeenkomsten meer gehouden. Compensatie AOW-hiaat voor vutters Per 1 april 2012 wijzigde de ingangsdatum van de AOW. De AOW ging niet meer in op de eerste dag van de maand waarin de 65-jarige leeftijd werd bereikt, maar op de dag waarop iemand jarig is. VUTuitkeringen eindigden echter de laatste dag van de maand vóór het 65e jaar. In 2012 kon dit, afhankelijk van de geboortedag, een AOW-hiaat opleveren van een dag tot bijna een hele maand. In opdracht van cao-partijen heeft FWG dat gat in 2012 opgevuld. Door het verder uitstellen van de AOW-leeftijd werd het AOW-hiaat de afgelopen twee jaar nog groter. Compensatie daarvoor leek niet mogelijk voor FWG. De overheid stelde voor werknemers die te maken kregen met een inkomenshiaat (gemis aan AOW over de overgangsperiode na de 65e verjaardag) een overbruggingsregeling in.

6 Beëindiging van de VUT-regeling Deelnemers kunnen geen gebruik meer maken van de VUT-regeling die tot doel had vervroegde uittreding mogelijk te maken na uittreding uit het arbeidsproces. Zij kunnen dan ook geen claim meer leggen op een uitkering op basis van het FWG Reglement Vervroegd Uittreden van de Oudere Werknemers in de Grafische bedrijven. Dit geldt zowel voor werknemers die vielen onder de werkingssfeer van de Grafimedia, Dagbladjournalisten dan wel werknemers waarvan de werkgever, op basis van collectieve vrijwillige deelneming, deelnam aan het fonds FWG. Subsidieverstrekking door het FWG fonds In het verslagjaar 2014 is door het fonds geen subsidie verstrekt. Wijzigingen in statuten en reglementen Statuten Gedurende het verslagjaar zijn de statuten niet gewijzigd. Reglementen Gedurende het verslagjaar zijn de reglementen niet gewijzigd. Communicatie Eind juni 2014 is de website mijngrafimediafondsen.nl uit de lucht gegaan. De website met persoonlijke accounts was niet langer nodig voor FWG en spaarloonfonds SGB omdat hun activiteiten werden afgebouwd. De website grafimediafondsen.nl is omgebouwd en toegespitst op ASF. Op de voorpagina staan nog wel links naar FWG en SGB. Deelnemers en werkgevers ontvingen begin juni een brief met informatie over de verandering. Daarnaast werden ze via de websites tijdig op de hoogte gebracht van de veranderingen.

7 FINANCIËLE GANG VAN ZAKEN Premieopbrengst In 2014 werd geen premie meer geheven voor de verschillende regelingen. Werkgevers van de dagbladuitgeverijen en de huis-aan-huisbladjournalisten ontvingen gezamenlijk een voorlopige premierestitutie van als voorschot op het liquidatiesaldo. Uitkeringen Het fonds verstrekte aan grafici en dagbladjournalisten een VUT-uitkering en nam de bijkomende lasten voor haar rekening. Om gebruik te kunnen maken van de VUT-regeling dienden de deelnemers aan de voor vervroegde uittreding geldende criteria te voldoen, waaronder het zogenoemde 10- jaarscriterium. In geval van volledige arbeidsongeschiktheid kon geen gebruik worden gemaakt van de regeling. Ontwikkeling aantal uitkeringen Het onderstaande overzicht toont het verloop van het aantal deelnemers in het laatste jaar van de regeling. Grafici Dagblad- Totaal Totaal journalisten Aantal deelnemers met VUT-uitkering per 1 januari Toekenning met een; - volledige uitkering deeltijd uitkering... i Totaal Beëindigingen Aantal werknemers met VUT-uitkering per 31 december Mutatie in het aantal werknemers met VUT-uitkering Toelichting: In 2014 zijn 10 deelnemers ingeschreven in de VUT. In verband met pensionering of overlijden werden 761 uitkeringen beëindigd. Ontwikkeling uitkeringslasten De specificatie van de uitkeringslasten en de vergelijking ten opzichte van het vorig jaar zien er als volgt uit: Grafici Dagblad Totaal Grafici Dagblad Totaal journalisten 2014 journalisten 2013 Bruto-uitkering ZVW-premie vergoedingen Ontvangen Backservice resp. PPDBJ van PGB^ Pensioenpremievergoeding Overlijdensuitkeringen AOW-compensatie ^ Backservice: deelnemers aan PGB hebben een voorwaardelijk recht op extra pensioen over dienstjaren uit het verleden. PPDBJ: het voormalig Prepensioenfonds voor Dagbladjournalisten heeft de aanspraken van deelnemers met ingang van 1 januari 2008 premievrij gemaakt en overgedragen aan PGB. Beide aanspraken konden worden ingezet voor de VUTuitkering en hebben een verlagend effect op de uitkeringslasten van het FWG.

8 De totale uitkeringslasten in 2014 bedroegen 7,0 miljoen (2013: 21,4 miljoen), een daling ten opzichte van vorig jaar met 66%. Administratieopdracht en administratiekosten De uitvoering van de VUT-regeling is uitbesteed aan Timeos. Het bestuur is verantwoordelijk voor het toezicht op de prestaties van de uitvoeringsorganisatie. In 2013 is er een uitbestedingsovereenkomst met Timeos gesloten. De in rekening gebrachte administratiekosten daalden in 2014 tot 0,8 miljoen (2013: 1,6 miljoen). Deze daling is een gevolg van een afname van de werkzaamheden. In procenten van de uitkeringslasten bedroegen de administratiekosten 11,85% (2013: 7,46%). Beleggingen 2014 was wederom een beweeglijk jaar op de financiële markten. Geopolitieke spanningen (Rusland- Oekraïne, IS) en forse stimuleringsmaatregelen van centrale banken brachten de markten in beweging. De ECB zinspeelde er in 2014 op de geldkraan open te draaien om de economie te stimuleren. Voor 2014 zorgde dit voor lage kapitaalmarktrentes en zelfs negatieve rendementen op kortlopend liquiditeiten. Begin 2015 werd door de ECB het besluit genomen om staatsleningen op te kopen, wat zijn uitwerking in 2015 en 2016 zal krijgen. Deels vanwege deze onzekere situatie zijn in de loop van 2014 de obligaties omgezet in liquide middelen. Het naderende einde van de VUT-regeling speelde hierbij een belangrijke rol. Toekomstparagraaf Het bestuur is van plan om in 2015 het resterend batig saldo ter beschikking te stellen aan caopartijen, die er een juiste bestemming voor zullen vaststellen. Hierbij wordt onder andere gedacht aan premierestitutie aan werknemers en werkgevers. De sociale partners zullen hiervoor nadere voorstellen doen.

9 STATUTAIRE FUNCTIONARISSEN Per 31 december 2014 De bestuursleden worden volgens een rooster van aftreden voor vier jaar aangewezen en zijn telkens nadien terstond herbenoembaar. De samenstelling van het bestuur is per ultimo 2014 als volgt: Naam Functie' Aanwijzende organisatie ^ Aftreden volgens rooster B. van Iren M.M.Jansen W.F. Nak P.J.J. Nijenhuis R.W. Schets A. Kasper voorzitter secretaris voorzitter lid lid secretaris FNV KIEM KVGO KVGO NVJ KVGO CNV Media De heren Nak en Kasper waren in 2014 fungerend voorzitter respectievelijk secretaris. 2. Werkgeversorganisatie: Koninklijk Verbond voor Grafische Ondernemingen (KVGO). Werknemersorganisaties: FNV KIEM; CNV Media; Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ). Commissie Dagbladjournalisten Aangewezen door NDP Nieuwsmedia (behorend tot het Nederlands Uitgeversverbond): R.W. Schets. Aangewezen door de Nederlandse Vereniging van Journalisten: B. de Jong. Uitvoeringsorganisatie De stichting heeft geen personeel in dienst. Het bestuur heeft de uitvoering van de administratie, het vermogensbeheer en de bestuursondersteuning gedelegeerd aan Timeos, een uitvoeringsorganisatie. Om dit nader vorm te geven is tussen Timeos en FWG een uitbestedingsovereenkomst opgesteld. Amsterdam, 24 juni 2015 Bestuur van Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven. Voorzitters: W.F. Nak B. van Iren Secretarissen: A. Kasper M.M.Jansen

10 JAARREKENING 2014 Balans per 31 december 2014 In duizenden euro's ACTIVA Beleggingen Obligaties Vorderingen op korte termijn Timeos Lopende intrest Werkgevers Overige vorderingen Liquide middelen Totaal activa PASSIVA Reserves Voorziening ingegane verplichtingen Schulden op korte termijn Overige schulden Totaal passiva

11 Staat van baten en lasten boekjaar 2014 in duizenden euro's BATEN Premies Opbrengst beleggingen Mutatie voorziening ingegane verplichtingen Grafici Dagbladjournalisten LASTEN Uitkeringen Administratiekosten Saldo onttrokken aan de reserve Grafici -414 Saldo toegevoegd aan de reserve Dagbladjournalisten Totaal saldo onttrokken aan reserves

12 Toelichting behorende tot de jaarrekening 2014 (Bedragen in duizenden euro's) De Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven (FWG) is statutair gevestigd te Amsterdam en verzorgde de VUT-voorziening voor werknemers in de grafimedia en dagbladjournalisten. De statutaire doelomschrijving luidt als volgt: "Het Fonds heeft tot doel: aan degenen die als werknemer in de zin van deze statuten kunnen worden aangemerkt en die op grond van de bij of krachtens collectieve arbeidsovereenkomsten, geldende in de onder de werkingssfeer van het fonds vallende bedrijfstakken getroffen regelingen inzake vervroegde uittreding, vervroegd uit het arbeidsproces treden, een uitkering te verzekeren." De regeling voor Grafische Bedrijven valt onder de Algemeen Verbindend Verklaring van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de regeling voor de Dagbladjournalisten niet. GRONDSLAGEN VAN WAARDERING, BEPALING VAN HET SALDO BATEN EN LASTEN Algemeen De jaarrekening is opgesteld in overeenstemming met de wettelijke bepalingen zoals opgenomen in Titel 9 Boek 2 BW. Voor zover niet anders vermeld, worden de activa en passiva gewaardeerd op nominale waarde. Schattingen en veronderstellingen De opstelling van de jaarrekening in overeenstemming met Titel 9 Boek 2 BW vereist dat het bestuur oordelen vormt en schattingen en veronderstellingen maakt die van invloed zijn op de toepassing van grondslagen en de gerapporteerde waarde van activa en verplichtingen en van baten en lasten. De schattingen en hiermee verbonden veronderstellingen zijn gebaseerd op ervaringen uit het verleden en verschillende andere factoren die gegeven de omstandigheden als redelijk worden beschouwd. De uitkomsten hiervan vormen de basis voor het oordeel over de boekwaarde van activa en verplichtingen die niet op eenvoudige wijze uit andere bronnen blijkt. De daadwerkelijke uitkomsten kunnen afwijken van deze schattingen. De schattingen en onderliggende veronderstellingen worden voortdurend beoordeeld. Voortschrijdend inzicht kan ertoe leiden dat de schattingen, voor zover van materieel belang, aangepast worden en daarmee ook de prognose. De financiële verwerking van deze aanpassingen vindt plaats in de huidige verslagperiode. Opname van een actief of een verplichting Een actief wordt in de balans opgenomen wanneer het waarschijnlijk is dat de toekomstige economische voordelen naar de stichting zullen toevloeien en de waarde daarvan betrouwbaar kan worden vastgesteld. Een verplichting wordt in de balans opgenomen wanneer het waarschijnlijk is dat de afwikkeling daarvan gepaard zal gaan met een uitstroom van middelen en de omvang van het bedrag daarvan betrouwbaar kan worden vastgesteld. Baten worden in de staat van baten en lasten opgenomen wanneer een vermeerdering van het economisch potentieel, samenhangend met een vermeerdering van een actief of een vermindering van een verplichting, heeft plaatsgevonden, waarvan de omvang betrouwbaar kan worden vastgesteld. Lasten worden verwerkt wanneer een vermindering van het economisch potentieel, samenhangend met een vermindering van een actief of een vermeerdering van een verplichting, heeft plaatsgevonden, waarvan de omvang betrouwbaar kan worden vastgesteld. Indien een transactie ertoe leidt dat nagenoeg alle of alle toekomstige economische voordelen en nagenoeg alle of alle risico's met betrekking tot een actief of een verplichting aan een derde zijn overgedragen, wordt het actief of de verplichting niet langer in de balans opgenomen. 12

13 Dit betekent dat transacties worden verwerkt op handelsdatum en niet op afwikkelingsdatum. Als gevolg hiervan kan sprake zijn van een post 'nog af te wikkelen transacties'. Deze post kan zowel een actief als een passief zijn. Verder worden activa en verplichtingen niet meer in de balans opgenomen vanaf het tijdstip waarop niet meer wordt voldaan aan de voorwaarden van waarschijnlijkheid van de toekomstige economische voordelen en betrouwbaarheid van de bepaling van de waarde. Saldering van een actief en een verplichting Een financieel actief en een financiële verplichting worden gesaldeerd als nettobedrag in de balans opgenomen indien sprake is van een wettelijke of contractuele bevoegdheid om het actief en de verplichting gesaldeerd en gelijktijdig af te wikkelen en bovendien de intentie bestaat om de posten op deze wijze af te wikkelen. De met de gesaldeerd opgenomen financiële activa en financiële verplichtingen samenhangende rentebaten en rentelasten worden eveneens gesaldeerd opgenomen. Verwerking van waardeveranderingen van beleggingen Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen gerealiseerde en ongerealiseerde waardeveranderingen van beleggingen. Alle waardeveranderingen van beleggingen, inclusief valutakoersverschillen, worden als beleggingsopbrengsten in de staat van baten en lasten opgenomen. Overig Voor zover niet anders is aangegeven worden baten en lasten opgenomen in het saldo van baten en lasten van het jaar waarop zij betrekking hebben. ACTIVA Beleggingen Obligaties Beursgenoteerde vastrentende waarden zijn gewaardeerd tegen de per balansdatum geldende beurskoersen. Vorderingen op korte termijn Werkgevers De vorderingen op werkgevers worden gewaardeerd op de nominale waarde verminderd met de noodzakelijk geachte voorzieningen wegens oninbaarheid. PASSIVA Resen/es De reserve betreft het verschil van de activa, voorziening ingegane verplichtingen en de schulden. De reserve dient als buffer voor toekomstige risico's en verplichtingen. Voorziening ingegane verplichtingen De benodigde voorziening voor ingegane verplichtingen betreft een voorwaardelijke verplichting. De benodigde voorziening is gebaseerd op de totale verplichting voor toekomstige lasten inzake uitkeringen aan tot en met 31 december van het boekjaar vervroegd uitgetreden werknemers tot het bereiken van de 65-Jarige leeftijd. 13

14 Deze verplichtingen zijn gewaardeerd op nominale waarde naar de stand per 31 december van het boekjaar. Er is geen rekening gehouden met de mogelijkheid van overlijden en evenmin met een eventuele aanpassing van de uitkeringen als gevolg van de loonontwikkeling en wijzigingen in de premieheffing. Omdat sprake is van een voorziening voor ingegane verplichtingen is in de benodigde voorziening niet inbegrepen de verplichting voor medewerkers die conform de regeling al aanspraak kunnen maken op een uitkering maar dit niet hebben gedaan. De uitkering van deze deelnemers wordt wel respectievelijk verhoogd bij later uittreden onder voorwaarde dat uittreding plaatsvindt voor de pensioengerechtigde leeftijd. Bepaling resultaat De beleggingsopbrengsten worden verdeeld op basis van het gemiddeld belegd vermogen van de afzonderlijke regelingen gedurende het boekjaar. De administratiekosten worden aan de regelingen toegerekend op basis van verdeelsleutels die het activiteitenniveau van de regelingen reflecteren. Jaarlijks worden de kosten door het bestuur vastgesteld op basis van de begroting van Timeos voor het komende boekjaar. Het saldo van de staat van baten en lasten muteert de voorziening ingegane verplichtingen ofde reserve. Bezoldiging bestuurders De bezoldiging van de bestuurders bedroeg in het verslagjaar 4 (2013:14). 14

15 Toelichting op de balans In duizenden euro's Beleggingen Obligaties Balanswaarde einde vorig boekjaar Aflossingen en verkopen Herwaardering Balanswaarde einde boekjaar ln 2014 zijn alle beleggingen verkocht. Het bestuur heeft besloten om het resterend vermogen in liquide middelen aan te houden. Vorderingen op korte termijn Werkgevers Premies vastgesteld na einde boekjaar Te vorderen premies Voorziening wegens oninbaarheid De vorderingen op werkgevers hebben volledig betrekking op grafici. Voorziening wegens oninbaarheid Balanswaarde einde vorig boekjaar Dotatie Onttrekking Overige vorderingen Uitkeringsgerechtigden Liquide middelen Bankrekening t.b.v. Uitkeringen Bankrekening t.b.v. Beleggingen Balanswaarde einde boekjaar De liquide middelen bestaan uit banksaldi bij een Nederlandse bank. Het bestuur laat de kredietwaardigheid van deze bank actief monitoren door de uitvoeringsorganisatie. De liquide middelen staan ter vrije beschikking van de stichting. 15

16 Toelichting op de balans In duizenden euro's Passiva Reserve Grafici Balanswaarde einde vorig boekjaar Saldo staat van baten en lasten Reserve Dagbladjournalisten Balanswaarde einde vorig boekjaar Saldo staat van baten en lasten Totaal Reserves Grafici en Dagbladjournalisten Het bestuur is van plan om in 2015 het resterend batig saldo ter beschikking te stellen aan caopartijen, die er een juiste bestemming voor zullen vaststellen. Sociale partners overwegen over te gaan tot premierestitutie. Voorziening Ingegane verplichtingen Grafici Dagbladjournalisten Balanswaarde aanvang boekjaar Mutatie vanuit de staat van baten en lasten Balanswaarde einde boekjaar In november 2014 zijn de laatste VUT-uitkeringen verstrekt, daarom zijn de voorzieningen ingegane verplichtingen voor grafici en dagbladjournalisten ultimo 2014 vrijgevallen ten gunste van de staat van baten en lasten. Overige schulden Pensioenpremie Overige premies Loonheffing Timeos Overig Balanswaarde einde boekjaar Het saldo pensioenpremie van heeft betrekking op de beschikbare gelden voor pensioenvergoeding derden dagbladjournalisten^. In 2015 zullen de laatste claims worden gehonoreerd en zal naar verwachting een deel vrijvallen ten gunste van het vermogen van het VUT-fonds voor de Dagblad journalisten. Pensioenvergoeding derden dagbladjournalisten: indien werkgevers van de dagblad journalisten het pensioen voortzetten tijdens de VUT-periode kan de werkgever een gedeelte van de pensioenpremie vergoed krijgen. 16

17 Toelichting op de staat van baten en lasten in duizenden euro's Baten Premies Grafici Lopendjaar Voorgaande jaren Mutatie voorziening wegens oninbaarheid In 2014 is 417 aan premierestitutie uitgekeerd aan de werkgevers van de Dagbladuitgeverijen en de Huis aan Huisbladjournalisten. Voor de regeling van grafici wordt met ingang van 1 december 2013 geen premie meer geheven. Voor de regeling van de dagbladjournalisten wordt met ingang van 1 januari 2012 geen premie geheven. BATEN Opbrengst beleggingen Intrest beleggingen Indirect resultaat obligaties LASTEN Uitkeringen Grafici Dagbladjournalisten Dagbladjournalisten Bruto-uitkeringen ZVW-premie vergoedingen Ontvangen Backservice resp. PPDBJ van PGB' AOW-compensatie Pensioenpremievergoeding Overlijdensuitkeringen _ Risicobeheer Het bestuur beschikt over een aantal beleidsinstrumenten ten behoeve van het beheersen van risico's. De belangrijkste beleidsinstrumenten betreffen beleggingsbeleid, premiebeleid en toeslagbeleid. De keuze en toepassing van beleidsinstrumenten vindt plaats na uitvoerige analyses ten aanzien van te verwachten ontwikkelingen van de verplichtingen en de financiële markten. De uitkomsten van deze analyses vinden hun weerslag in het premiebeleid en in beleggingsrichtlijnen als basis voor het uit te voeren beleggingsbeleid. Backservice: deelnemers aan PGB hebben een voorwaardelijk recht op extra pensioen over dienstjaren uit het verleden. PPDBJ: het voormalig Prepensioenfonds voor Dagbladjournalisten heeft de aanspraken van deelnemers met ingang van 1 januari 2008 premievrij gemaakt en overgedragen aan PGB. Beide aanspraken kunnen worden ingezet voor de VUTuitkering en hebben een verlagend effect op de uitkeringslasten van het FWG. 17

18 Premiebeleid Het bestuur heeft eind 2013 vastgesteld dat de beschikbare middelen toereikend zijn tot het einde van de regeling. De premieheffing is daarom destijds beëindigd. Beleggingsbeleid De belangrijkste onderkende risico's aangaande beleggingen betreffen kredietrisico en liquiditeitsrisico. Kredietrisico Kredietrisico is het risico van financiële verliezen voor het fonds als gevolg van faillissement of betalingsonmacht van tegenpartijen waarop het fonds (potentiële) vorderingen heeft. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan partijen die obligatieleningen uitgeven en banken waar deposito's worden geplaatst. Beheersing vindt plaats door het aanbrengen van voldoende spreiding over individuele partijen. Gedurende het boekjaar is het kredietrisico gereduceerd door de belangen in obligaties geheel af te bouwen. De beschikbaar gekomen middelen zijn geplaats bij een solvabele Nederlandse bank. De kredietstatus van deze bank wordt door de uitvoeringsorganisatie actief gemonitord. Liquiditeitsrisico Liquiditeitsrisico is het risico dat beleggingen niet tijdig en/of niet tegen een aanvaardbare prijs kunnen worden omgezet in liquide middelen, waardoor het fonds op korte termijn niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. Het bestuur heeft besloten om het resterend vermogen in liquide middelen aan te houden, zodat dit in de afbouwfase van FWG vrij ter beschikking staat. Vastgesteld in de op 24 juni 2015 in Amsterdam gehouden bestuursvergadering. Voorzitters: B.van Iren W.F. Nak Secretarissen: A. Kasper M.M.Jansen 18

19 Overige gegevens Bestemming van saldo van baten en lasten In de statuten is geen bepaling opgenomen over de wijze waarop een eventueel saldo baten en lasten moet worden verdeeld. Voorgesteld wordt het negatieve saldo van de grafici van 414 te onttrekken aan de Reserve Grafici en het positieve saldo van de dagbladjournalisten van 72 toe te voegen aan de Reserve Dagbladjournalisten. Gebeurtenissen na balansdatum Er hebben zich geen gebeurtenissen na balansdatum voorgedaan welke aanleiding geven de jaarrekening te wijzigen. 19

JAARVERSLAG 2014 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2014 40e

Nadere informatie

LIQUIDATIEVERSLAG F WG S GB

LIQUIDATIEVERSLAG F WG S GB Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven A SF F WG S GB G R A F I M E D I A F O N D S E N LIQUIDATIEVERSLAG STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE

Nadere informatie

Stichting Fonds Werl(tijdvermindering Oudere Wericnemers in de Grafisclie Bedrijven (in liquidatie) 41^ boekjaar

Stichting Fonds Werl(tijdvermindering Oudere Wericnemers in de Grafisclie Bedrijven (in liquidatie) 41^ boekjaar FWG JAARVERSLAG 2015 Stichting Fonds Werl(tijdvermindering Oudere Wericnemers in de Grafisclie Bedrijven (in liquidatie) 41^ boekjaar Inhoud 1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3 3. VERSLAG VAN HET BESTUUR Voorwoord

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2012 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2012 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2012 38e

Nadere informatie

SGB JAARVERSLAG 2014. stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrij'ven 42^ boelijaar. Inhoud 1. PROFIEL 2. KERNCIJFERS

SGB JAARVERSLAG 2014. stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrij'ven 42^ boelijaar. Inhoud 1. PROFIEL 2. KERNCIJFERS SGB JAARVERSLAG 2014 stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrij'ven 42^ boelijaar Inhoud 1. PROFIEL 2. KERNCIJFERS VERSLAG VAN HET BESTUUR Voorwoord Ontwikkelingen boekjaar 2014 Financiële gang

Nadere informatie

fwg STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

fwg STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN fwg 2009 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN fwgstichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2009 35e boekjaar

Nadere informatie

fwg STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

fwg STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN fwg STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN fwgstichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2008 34e boekjaar ZWAANSVLIET

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2014 42e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON 020 541

Nadere informatie

SGB JAARVERSLAG Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven (in liquidatie) 43' boekjaar. Inhoud 1. PROFIEL 2 2.

SGB JAARVERSLAG Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven (in liquidatie) 43' boekjaar. Inhoud 1. PROFIEL 2 2. SGB JAARVERSLAG 2015 Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven (in liquidatie) 43' boekjaar Inhoud 1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3 3. VERSLAG VAN HET BESTUUR Voorwoord 4 Ontwil

Nadere informatie

A F s SF GB .*;"V''. STICHTING SPAARLOÜNFOIMDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN. (OVER DE PERIODE VAN 1 JANÜARl'2016 TÓTi FN MET IIJULI 2016)

A F s SF GB .*;V''. STICHTING SPAARLOÜNFOIMDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN. (OVER DE PERIODE VAN 1 JANÜARl'2016 TÓTi FN MET IIJULI 2016) Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven A F s SF GB G R A F I M E D I A F O N D S E N.*;"V''. STICHTING SPAARLOÜNFOIMDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN (OVER DE PERIODE VAN 1 JANÜARl'2016 TÓTi FN MET IIJULI

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2011 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2011 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2011 37e

Nadere informatie

STICHTING FONDS WERKTUDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2010 36" BOEKJAAR

STICHTING FONDS WERKTUDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2010 36 BOEKJAAR STICHTING FONDS WERKTUDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2010 36" BOEKJAAR ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON (020) 5 418 418 FAX (020) 6442 911 INTERNET WWW.GBF.NL

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING ALGEMEEN SOCIAAL FONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2013 STICHTING ALGEMEEN SOCIAAL FONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2013 STICHTING ALGEMEEN SOCIAAL FONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN S ch ng Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2013 73e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Balans per 30 juni 2014 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2014 31 december 2013 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund te Eindhoven

Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund te Eindhoven Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund te Eindhoven Jaarrekening 2012 Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarstukken

Nadere informatie

Financiële verantwoording Vereniging het Verschil

Financiële verantwoording Vereniging het Verschil Financiële verantwoording 2014 Vereniging het Verschil Financiële verantwoording Inhoud Balans per 31 december 2014... 3 Staat van Baten en Lasten... 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening... 5 Algemeen...

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Balans per 30 juni 2014 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2014 31 december 2013 Vlottende activa Handelsdebiteuren 1.624

Nadere informatie

Balans per 31 december 2017

Balans per 31 december 2017 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) 2017 2016 EUR EUR EUR EUR Activa Vlottende activa Vorderingen 1 18.409 8.262 Liquide middelen 2 680.162 900.883 Totaal activa 698.571 909.145 Passiva

Nadere informatie

Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie

Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie Inhoudsopgave Inleiding Personalia Liquidatieverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Financiële positie Liquidatierekening

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting VUTilVI te Bussum. Van: statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum

Jaarrekening 2014. Stichting VUTilVI te Bussum. Van: statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Jaarrekening 2014 Van: Stichting VUTilVI te Bussum statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave Jaarverslag Algemeen 1 Premiebijdrage en -inning 1

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2015. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2015. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2015 Balans per 30 juni 2015 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2015 31 december 2014 Vaste activa Immateriële vaste activa

Nadere informatie

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2014

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2014 JAARREKENING 2014 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Balans Winst- en verliesrekening Toelichting behorende tot de jaarrekening Overige gegevens Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Algemeen

Nadere informatie

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2013

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2013 Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2013 ADRES: Amstelplein 1 Rembrandttoren 30 etage 1096 HA Amsterdam Kamer van Koophandel Inschrijvingsnummer: 34237112 Inhoudsopgave Bestuursverslag

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2016 Balans per 30 juni 2016 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2016 31 december 2015 Vaste activa Immateriële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2015 31.12.2014 VASTE ACTIVA MATERIËLE VASTE ACTIVA Kunstvoorwerpen en schilderijen 4.020.706 3.573.155 Antieke meubelen 66.522

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2017 31-12-2017 31-12-2016 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 22.670 14.369 Liquide middelen 329.699 322.956

Nadere informatie

STICHTING DEPOSITARY QUANTRUST MACRO FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2013

STICHTING DEPOSITARY QUANTRUST MACRO FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2013 JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Balans Winst- en verliesrekening Toelichting behorende tot de jaarrekening Overige gegevens Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Algemeen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Basisbibliotheek Oostland

Jaarrekening Stichting Basisbibliotheek Oostland Jaarrekening 2015 Bleiswijk, juni 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting op de jaarrekening 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële

Nadere informatie

Jaarrekening 2011. Stichting Sociaal Fonds Taxi

Jaarrekening 2011. Stichting Sociaal Fonds Taxi Jaarrekening 2011 Stichting Sociaal Fonds Taxi 1 BALANS (NA RESULTAATBESTEMMING) PER 31 DECEMBER 2011 (in eenheden van duizend euro) ACTIVA 31-12-2011 31-12-2010 Materiële vaste activa 1.026 959 Beleggingen

Nadere informatie

STICHTING JIMMY NELSON FOUNDATION TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING JIMMY NELSON FOUNDATION TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING JIMMY NELSON FOUNDATION TE AMSTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2016 31-12-2016 31-12-2015 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 14.369 8.975 Liquide middelen 322.956 342.758

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van:

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van: Jaarrekening 2014 Van: Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar Wassenaar, mei 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting grondslagen

Nadere informatie

Stichting Bewaarder Profound II Amsterdam Balans & Staat van Baten en Lasten 2012 Inhoudsopgave Balans & Staat van Baten en Lasten 2012 Balans per 31 december 2012 3 Staat van Baten en Lasten 2012 4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Groep Stichting Bibliotheek Velsen en Basisbibliotheek Velsen

Jaarrekening Groep Stichting Bibliotheek Velsen en Basisbibliotheek Velsen Jaarrekening 2015 IJmuiden, juni 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële Diensten

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2014 colofon statutair gevestigd te Utrecht administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N V Rijnzathe 10, 3454 PV

Nadere informatie

STICHTING VUT FONDS ECI IN LIQUIDATIE

STICHTING VUT FONDS ECI IN LIQUIDATIE STICHTING VUT FONDS ECI IN LIQUIDATIE LIQUIDATIERAPPORT 2014 INHOUD A. Kerncijfers 2 B. Vereffenaar en functionarissen 4 C. Liquidatieverslag 6 D. Liquidatierekening 9 E. Overige gegevens 17 STICHTING

Nadere informatie

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2014

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2014 Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2014 ADRES: Amstelplein 1 Rembrandttoren 30 etage 1096 HA Amsterdam Kamer van Koophandel Inschrijvingsnummer: 34237112 Inhoudsopgave Bestuursverslag

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2015 Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Zoetermeer, juni 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ)

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden Bad- en Zweminrichtingen (VUTBZ) Jaarverslag 2013 colofon statutair gevestigd te Utrecht administrateur Syntrus Achmea Pensioénbehèer N.V. Rijnzathe 10, 3454 PV

Nadere informatie

F WG '\F STICHTING FONDS WERKTIJDYJERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

F WG '\F STICHTING FONDS WERKTIJDYJERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN i 1 1 f] Fonds Werktijd vermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven I^ '\F F WG G R A F I M E D I A F O N D S E N STICHTING FONDS WERKTIJDYJERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

Nadere informatie

Jaarrekening 2010. ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V.

Jaarrekening 2010. ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V. Jaarrekening ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V. Inhoudsopgave Bestuursverslag... 3 Balans per 31 december....4 Winst- en verliesrekening over... 5 Toelichting tot de beperkte balans per 31 december...

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken Jaarrekening 2018 Den Helder, mei 2019 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2018 Staat van baten en lasten 2018 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1 2 3 6 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

Stichting Bewaarder Profound II Amsterdam. Balans & Staat van Baten en Lasten 2013

Stichting Bewaarder Profound II Amsterdam. Balans & Staat van Baten en Lasten 2013 Stichting Bewaarder Profound II Amsterdam Balans & Staat van Baten en Lasten 2013 Inhoudsopgave Balans & Staat van Baten en Lasten 2013 Balans per 31 december 2013 3 Staat van Baten en Lasten 2013 4 Waarderingsgrondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard Jaarrekening 215 Schoonhoven, mei 216 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 215 Staat van baten en lasten 215 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële Diensten Bibliotheken Kenmerk:

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De Bibliotheek

Jaarrekening Stichting De Bibliotheek Jaarrekening 2015 Stichting De Bibliotheek Weesp, mei 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2012 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2012 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2012 40e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON 020 5418418

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2015 31-12-2015 31-12-2014 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 8.976 17.440 Liquide middelen 342.758 303.086

Nadere informatie

3. Jaarrekening Stichting KHO-Heliomare

3. Jaarrekening Stichting KHO-Heliomare 3. Jaarrekening Stichting KHO-Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2013 (voor resultaatbestemming) Activa 31-12-2013 31-12-2012 Vaste activa Materiële vaste activa 591.897 591.897 Financiële vaste activa

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken Jaarrekening 2015 Stichting KopGroep Bibliotheken Den Helder, juli 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2 3 Opgesteld

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Zoetermeer, juni 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting grondslagen 1 2

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Oostland

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Oostland Jaarrekening 2017 Bleiswijk, mei 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting op de jaarrekening WNT-verantwoording 1 2 3 5 Opgesteld door

Nadere informatie

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND. (Voorheen Stichting Bewaarder Gold & Discovery Fund) AMERSFOORT JAARREKENING 2012

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND. (Voorheen Stichting Bewaarder Gold & Discovery Fund) AMERSFOORT JAARREKENING 2012 (Voorheen Stichting Bewaarder Gold & Discovery Fund) JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Balans Winst- en verliesrekening Toelichting behorende tot de jaarrekening Overige gegevens Controleverklaring

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel

Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische Groothandel Gevestigd te Amsterdam Jaarverslag 2014 Dit jaarverslag is een uitgave van Stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden uit de Technische

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening 2014. Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Zoetermeer, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3

Nadere informatie

1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3

1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3 ASF JAARVERSLAG 2013 Stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven 73' boekjaar Inhoud 1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3 3. VERSLAG VAN HET BESTUUR Voorwoord 4 Interne en externe ontwikkelingen

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Bibliotheek De Groene Venen

Jaarrekening 2014. Stichting Bibliotheek De Groene Venen Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Groene Venen Moordrecht, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld

Nadere informatie

Stichting Diaconessenhuis/Mariastichting tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis

Stichting Diaconessenhuis/Mariastichting tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis Jaarverslag 2013 tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis 2 Inhoudsopgave: Bestuursverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Resultatenrekening

Nadere informatie

Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG

Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG Van Spaendonck STICHTING UITTREDEN IN DE HOUTVERWERKENDE INDUSTRIE IN LIQUIDATIE, TILBURG JAARVERSLAG 2014 Van Spaendonck Inhoud 1. Algemene gegevens: 1 1. Bestuursverslag 2 2.1 Inleiding 2 2.2 CAO, statuten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Waterland

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Waterland Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Waterland Purmerend, maart 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting grondslagen 1 2

Nadere informatie

contactpersoon Drs. M.A. van Gooswilligen

contactpersoon Drs. M.A. van Gooswilligen Timeosff' pensioendiensten PER KOERIER Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie UAW: afdeling CAV Anna Hannoverstraat 4 2595 BJ Den Haag fonds SGB afdeling F&C contactpersoon Drs. M.A.

Nadere informatie

3. Jaarrekening Stichting KHO-Heliomare

3. Jaarrekening Stichting KHO-Heliomare 3. Jaarrekening Stichting KHO-Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2012 (voor resultaatbestemming) Activa 31-12-2012 31-12-2011 Vaste activa Materiële vaste activa 591.897 591.897 Financiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam... 1 RSIN / Fiscaal

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2014 22 mei 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 22 mei 2015 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING ALGEMEEN SOCIAAL FONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING ALGEMEEN SOCIAAL FONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING ALGEMEEN SOCIAAL FONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2014 74e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum Jaarrekening 2017 Stichting Openbare Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum Huizen, mei 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo Heiloo, mei 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële

Nadere informatie

Jaarrekening Bibliotheek IJmond Noord

Jaarrekening Bibliotheek IJmond Noord Jaarrekening 2017 Bibliotheek IJmond Noord Beverwijk, april 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1

Nadere informatie

STICHTING VUT FONDS ECI VERKORT JAARRAPPORT 2001

STICHTING VUT FONDS ECI VERKORT JAARRAPPORT 2001 STICHTING VUT FONDS ECI VERKORT JAARRAPPORT 2001 INHOUD A. Kerncijfers 2 B. Bestuur en functionarissen 4 C. Jaarverslag 6 ALGEMEEN 7 D. Jaarrekening 8 BALANS PER 31 DECEMBER 2001 9 STAAT VAN BATEN EN LASTEN

Nadere informatie

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2014: publicatiegegevens inzake ANBI-regelgeving

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2014: publicatiegegevens inzake ANBI-regelgeving Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2014: publicatiegegevens inzake ANBI-regelgeving Inhoudsopgave Naam... 2 RSIN / Fiscaal nummer... 2 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 De financiële verantwoording van de Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum bestaat uit de volgende onderdelen:

Nadere informatie

ASF JAARVERSLAG Stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven 74^ boekjaar. Inhoud 1. PROFIEL 2 2.

ASF JAARVERSLAG Stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven 74^ boekjaar. Inhoud 1. PROFIEL 2 2. ASF JAARVERSLAG 2014 Stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven 74^ boekjaar Inhoud 1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 4 3. VERSLAG VAN HET BESTUUR Voorwoord 5 Interne en externe ontwikkelingen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van de Schouwburg Hengelo

Jaarrekening Stichting Vrienden van de Schouwburg Hengelo Jaarrekening 2013-2014 Stichting Vrienden van de Schouwburg Hengelo Inhoud 1 Jaarverslag 3 1.1 Algemene gegevens 3 1.2 Sponsorcontracten 3 1.3 Sponsorbijeenkomsten 3 1.4 Samenstelling bestuur en directie

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf (in liquidatie) Jaarverslag 2014

stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf (in liquidatie) Jaarverslag 2014 stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor het Dakbedekkingsbedrijf (in liquidatie) Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 Bestuur Algemeen De regelingen Bestuursvergaderingen Uitkeringen

Nadere informatie

Stichting Amivedi BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA VASTE ACTIVA. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA Website MATERIËLE VASTE ACTIVA 190

Stichting Amivedi BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA VASTE ACTIVA. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA Website MATERIËLE VASTE ACTIVA 190 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA 2017 VASTE ACTIVA IMMATERIËLE VASTE ACTIVA Website 27.72 MATERIËLE VASTE ACTIVA 190 FINANCIËLE VASTE ACTIVA Effecten - VLOTTENDE ACTIVA Overige vorderingen 1.621 Liquide

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken Jaarrekening 2017 Stichting KopGroep Bibliotheken Den Helder, juni 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording

Nadere informatie

Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Timmerfabrieken

Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Timmerfabrieken Jaarrekening 2014 Van: Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Timmerfabrieken Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave Jaarverslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 STICHTING ALGEMEEN SOCIAAL FONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2012 STICHTING ALGEMEEN SOCIAAL FONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2012 STICHTING ALGEMEEN SOCIAAL FONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2012 72e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De Bibliotheek

Jaarrekening Stichting De Bibliotheek Jaarrekening 2014 Stichting De Bibliotheek Weesp, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

Stichting Benedictus Labre

Stichting Benedictus Labre Stichting Benedictus Labre Boekjaar 2015 Stichting Benedictus Labre Utrecht 6 april 2016 Inhoud Blad Inhoud 2 Contactgegevens 2 Jaarverslag over boekjaar 2015 3 Jaarrekening 2015 4 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo Heiloo, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2011 Inhoud Jaaryërslag'^2011 Bestuur -" ' -.1. - Administratie " ' Accountant' "^ ' Algemeen ' ^ Bestuursvergaderingen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard Schoonhoven, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld

Nadere informatie

Steunstichting SBWU. Boekjaar 2014. Steunstichting SBWU Utrecht. 2 april 2015

Steunstichting SBWU. Boekjaar 2014. Steunstichting SBWU Utrecht. 2 april 2015 Steunstichting SBWU Boekjaar 2014 Steunstichting SBWU Utrecht 2 april 2015 Inhoud Blad Jaarrekeningverslag over boekjaar 2014 3 Jaarrekening 2014 4 Balans per 31 december 2014 5 Winst-en verliesrekening

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2010

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2010 stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf Jaarverslag 2010 ^ \ ' Inhoud.- Jaaiyer& iagl2ö1p f'béstuuii'^;. ^*''j! >i' -li.' 'Adhiihistr^atie.;én vermogensbeheer \ Accountant.,-"-

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2017 Zoetermeer, april 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1 2 3 6 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Hoeksche Waard

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Hoeksche Waard Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek Hoeksche Waard Oud Beijerland, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld

Nadere informatie

Financiële vaste activa Aandelen en participatiebewijzen Obligaties

Financiële vaste activa Aandelen en participatiebewijzen Obligaties JAARREKENING 2018 BALANS PER 31 DECEMBER (na resultaatbestemming) (in duizenden euro s) 31 december 2018 31 december 2017 Activa Financiële vaste activa Aandelen en participatiebewijzen 244.139 268.895

Nadere informatie

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW 1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Dagrechtwaarden Financiële positie Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Openbare Bibliotheek Waterland

Jaarrekening 2014. Stichting Openbare Bibliotheek Waterland Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Waterland Purmerend, april 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Westland

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Westland Jaarrekening 2018 Poeldijk, juni 2019 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2018 Staat van baten en lasten 2018 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1 2 3 6 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 1 Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Vorderingen Overige vorderingen Liquide middelen

Vorderingen Overige vorderingen Liquide middelen JAARREKENING 2016 BALANS PER 31 DECEMBER (na resultaatbestemming) (in duizenden euro s) 31 december 2016 31 december 2015 Activa Financiële vaste activa Converteerbare preferente en extra te verkrijgen

Nadere informatie

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2012 publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2012 publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2012 publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam... 1

Nadere informatie

Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Overige reserves

Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Overige reserves Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Het bestuursverslag ligt ten kantore van de fondsbeheerder Jaarrekening Pagina Balans 3 Staat van baten en lasten 4 Kasstroomoverzicht 5 Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarrekening Bibliotheek IJmond Noord

Jaarrekening Bibliotheek IJmond Noord Jaarrekening 2016 Bibliotheek IJmond Noord Beverwijk, april 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting grondslagen 1 2 3 Opgesteld door

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum Accountantsrapport 2013 18 februari 2015 27274471 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Samenstellingsverklaring 5 Jaarstukken 2013 Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2015 24 mei 2016 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 24 mei 2016 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek "De Boekenberg"

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek De Boekenberg Jaarrekening 2015 Stichting Openbare Bibliotheek "De Boekenberg" Spijkenisse, juni 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 ROM-D HOLDING NV

JAARREKENING 2012 ROM-D HOLDING NV JAARREKENING 2012 ROM-D HOLDING NV Datum: 24 juni 2013 Noordendijk 250 Postbus 310 3300 AH Dordrecht T (078) 770 80 95 E info@rom-d.nl JAARREKENING ROM- D HOLDING NV 2012 - BLADZIJDE 2 BALANS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie