360 INZICHT IN LEESGEDRAG, UITGEBREIDE HULP BIJ HET LEZEN, SCHOOLBIEB ONLINE!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "360 INZICHT IN LEESGEDRAG, UITGEBREIDE HULP BIJ HET LEZEN, SCHOOLBIEB ONLINE!"

Transcriptie

1 360 INZICHT IN LEESGEDRAG, UITGEBREIDE HULP BIJ HET LEZEN, SCHOOLBIEB ONLINE! Te mooi om waar te zijn? Leesplaneet maakt het waar: hét online leesplatform voor adaptiever leesonderwijs! Daarvoor geeft Leesplaneet elke leerling en leerkracht 360º inzicht in leesgedrag. Ook ontsluit het een complete schoolbieb online voor groep 1 tot en met 8, mét hoogwaardige leesondersteuning voor zwakke en startende lezers. Bovendien helpt Leesplaneet leerkrachten met moderne begeleidingstools bij gepersonaliseerd leesonderwijs. Het meten van de leessnelheid van leerlingen bij voorlezen en zelf-lezen is zo n tool waar u vanaf 2017 gebruik van kunt maken.

2 Adaptiever leesonderwijs, kan dat? Ja, dat kan! Want de individuele leesontwikkeling van uw leerling begeleidt, stimuleert en volgt u met Leesplaneet: vanaf technisch lezen tot en met voortgezet technisch lezen en daarna. Ondertussen ontwikkelen uw leerlingen actief hun woordenschat. Met reading analytics geeft Leesplaneet begeleiders inzicht en overzicht op groeps- en leerlingniveau. In Mijn Reis, een leesportfolio, volgt uw leerling zijn eigen leesontwikkeling en maakt daar desgewenst periodiek zijn Leesplan.

3 Hoogwaardige leesondersteuning helpt Leesplaneet helpt zwakke en beginnende lezers extra. Bij de meeste boeken is uitgebreide leesondersteuning in de vorm van een voorleesstem (met instelbare voorleessnelheid) aanwezig. Zwakke lezers kunnen ook het standaard letterfont omzetten naar de officiële dyslexieletter van Christian Boer. Het resultaat is meer contrast, een goede spatiëring én een dyslexievriendelijk leesfont. Kijkhulp wordt op twee manieren geboden: met een meeleesregel en door het highlighten van voorgelezen woorden. Begin 2017 wordt het zelfs mogelijk om de leesvordering in kaart te brengen, door de leessnelheid te meten bij zowel zelf-lezen als bij voorlezen en daarbij gemaakte leesfouten zichtbaar te maken!

4 Heel veel boeken en leeslijsten Leesplaneet biedt (voor)leesboeken voor groep 1 tot en met groep 8 van een groot aantal uitgeverijen. Het aantal prentenboeken, avi-leesboeken, informatieboeken en populaire fictie groeit elke maand. Inmiddels zijn bijna 500 boeken beschikbaar. Informatieboeken en avi-leesboeken, de belangrijkste twee groepen, zijn ruim vertegenwoordigd. Leesplaneet genereert automatisch een Klasbieb per groep en zelf maakt u Leeslijsten aan, bijvoorbeeld bij een project. Leesplaneet werkt op alle devices, van de pc s tablet s van leerlingen tot het digibord van de leerkrachten.

5 Extra leesactiviteiten voor en na het lezen Voorkennisactivering is belangrijk voor het leesbegrip en de ontwikkeling van woordenschat. Daarom biedt Leesplaneet activiteiten vóór het lezen, per leesboek. Tijdens het lezen krijgen lezers uitleg bij moeilijke woorden door eroverheen te scrollen of ze aan te tikken. Eind 2016 zijn ook activiteiten ná het lezen beschikbaar, gericht op leesbegrip, woordenschatherhaling en leesbeleving. In Beheer stelt u per leerling in of u deze activiteiten wilt koppelen of niet.

6 Thuis verder lezen? Het kan! Leesplaneet biedt voor avi-leesboeken en informatieboeken toegang thuis tot de boeken van school. Zwakke lezers profiteren extra van deze mogelijkheid. En wel zo makkelijk als u een werkstuk laat maken! Startende lezers lezen thuis verder in het boek waar ze op school in zijn begonnen. Toegang thuis stimuleert ook de betrokkenheid van ouders bij het lezen.

7 Leesportfolio plus, wat is dat? Leesplaneet heeft een uitgebreide portfolio voor gelezen boeken en van het leesgedrag. We maken het ook mogelijk om papieren leesboeken die in de schoolbieb of in de klas aanwezig zijn te koppelen binnen Leesplaneet. Zo plaatst uw leerling ook de gelezen papieren boeken in zijn portfolio! En stelt u zich voor dat daarbij ook activiteiten vóór en na het lezen mogelijk zijn, waardoor het inzicht in het leesgedrag over alle boeken gaat! De Leesportfolio van het kind groeit op deze manier tot een volledig overzicht over de hele basisschooltijd! De drie??? Het geheim van de dieren Het geheim van de dieren

8 En nog veel meer! 360 Inzicht in leesgedrag vraagt ook om reading analytics voor de leerkracht, de leescoördinator en uw ib-er: per leerling, groep en school. Leesplaneet biedt hiervoor nu al diverse mogelijkheden. Een platform als Leesplaneet ontwikkelt zich elke week, elke maand. Nieuwe functies liggen op de plank en worden, vaak in co-creatie met gebruikers, gebouwd en getest. Uw eigen PDF-leesbestanden uploaden binnen Leesplaneet? We kijken er serieus naar. Extra functies bij de leesondersteuning? Het kan. Deel met ons uw ideeën en wensen. Mail naar

9 Welke licentie past bij u? Alle genoemde prijzen zijn incl. 21% BTW. Licenties zijn flexibel aan te passen per leerling in Beheer.

10 FAQ s goed om te weten Werkt Leesplaneet op elke computer of tablet? Leesplaneet werkt het beste op recente internetbrowsers. Heeft u Internet Explorer 9 of lager, dan raden we u aan om uw browser te updaten voor een betere webervaring. Is Leesplaneet gekoppeld aan MOO (van Heutink), aan de Rolf Groep en aan Basispoort? Ja, bijna. De koppeling met Basispoort zal zomer 2017 gerealiseerd zijn. Wij werken met tablets van Snappet. Kunnen wij Leesplaneet gebruiken? Ja, dat kan. Leesplaneet en Snappet werken samen aan een manier waarop Leesplaneet ook op de, kleinere, tablets van Snappet de best mogelijke resultaten levert. Wordt een proeflicentie vanzelf omgezet naar een schoollicentie? Nee. Aan het einde van de proeflicentie moet elke school de proeflicentie omzetten naar een schoollicentie voor 1 of 3 jaar. U beslist dus pas aan het einde van de kennismakingsperiode. In Leesplaneet houdt u steeds overzicht van de kosten voor uw school. Betaalt elke school evenveel voor een schoollicentie? Nee. De licentiestructuur kent licenties voor verschillende biebopties met een minimaal basisbedrag per school per leerjaar. Daarnaast betaalt u een vergoeding per geactiveerde leerling. Zo is Leesplaneet zowel voor kleine als grote scholen betaalbaar. Ook kunt u Leesplaneet inrichten voor groepen leerlingen. Hoe stellen jullie een leeslijst voor een groep samen? Uw klasbieb is gevuld op basis van een standaardpakket aan boeken die passen bij de leeftijden die u hebt opgegeven voor uw groep. Deze standaardbieb past u naar uw eigen wensen en behoeften aan. Ook kunt u extra leeslijsten aan uw klasbieb toevoegen. Van elk boek ziet u voor welke groep of groepen, leeftijden en avi-niveaus het geschikt is. Bent u bijvoorbeeld leerkracht van groep 4, dan stelt u een klasbieb samen met boeken voor groep 3, 4 en 5. Zo hebben de kinderen een ruime keuze aan boeken en kunt u alle kinderen leuke passende boeken bieden op hun eigen leesniveau. Op dezelfde manier is het mogelijk om een leeslijst samen te stellen voor één leerling of voor een groepje leerlingen. Kan ik EDExml bestanden inlezen? Ja, dat kan. U kunt alle leerlingen van school inlezen via EDExml. Daarna per leerling of groep het gebruik van Leesplaneet activeren. Hoe weten de kinderen welke boeken ze moeten kiezen? Alle boeken zijn voorzien van labels voor leeftijd, leesondersteuning, activiteiten en boeksoort. Wil een zwakke lezer uit groep 5 bijvoorbeeld

11 een boek over dieren, dan stelt het de zoekcriteria in voor informatieboeken van leeftijd 7-9 jaar, evt. mét dyslexiefont. Leesplaneet ondersteunt de kinderen in hun boekkeuze door een bladerfunctie en motiveert hen de voor- en achterkant van een boek kort te bekijken, voor ze hun keuze voor een boek definitief maken. Kan ik ook een leeslijst maken voor zwakke lezers en kinderen met leesproblemen? Een aparte leeslijst voor leerlingen met leesproblemen is niet nodig, vanwege de voorleesfunctie en het speciale lettertype voor makkelijklezen wat voor 90% van de boeken beschikbaar is. Bijna ál onze boeken zijn dus geschikt voor leeszwakke kinderen. Hun bieb wordt met Leesplaneet ineens een heel stuk groter. Wel kunt u voor groepen kinderen of rond een thema een leeslijst samenstellen. De leeslijst stelt u beschikbaar voor een groep leerlingen die u zelf bepaalt. Zo maakt u bijvoorbeeld een leeslijst bij de kinderboekenweek of het thema Lente, enz. Hoe zit het met de privacy van de leerlingen? Uitgeverij Ars Scribendi is lid van de GEU (Groep Educatieve Uitgeverijen) en volgt de door de GEU voor haar leden opgestelde richtlijnen. Deze staan op de website. Is Leesplaneet ook voor thuis? Ja! De school geeft vanuit Beheer ieder kind een eigen account, waarmee het thuis op de eigen boekenplank kan inloggen. Hoe gemakkelijk is het als je thuis verder kunt lezen in dat spannende leesboek, precies waar je gebleven was? Of kinderen werken thuis aan een opdracht rond een thema uit de klas of aan een spreekbeurt of boekbespreking, met de boeken van school. Hoe weet ik of de kinderen de boeken echt gelezen hebben? Ieder boek dat is uitgelezen, wordt automatisch toegevoegd aan het leesportfolio Mijn reis. In de gegevens van de leerling ziet u hoe lang hij of zij erover gedaan heeft. Ook met de activiteiten voor en na het lezen volgt u of een boek gelezen en begrepen is. Eind 2016 kunnen kinderen ook hun papieren boeken die ze gelezen hebben toevoegen aan hun portfolio. Zo ontstaat een compleet beeld van de leesontwikkeling, die we via diverse rapportages inzichtelijk zullen maken. Als ik later in het schooljaar start, betaal ik dan toch het volledige bedrag per leerling? Nee. Wij passen een berekening toe en die bepaalt wat u voor een leerling betaalt voor de rest van het schooljaar.

12 Nieuwsgierig? Meer weten? Er zijn allerlei manieren om kennis te maken met de vele mogelijkheden van Leesplaneet. Volg een online webinar, organiseer een bijeenkomst bovenschools, vraag uw schoolleverancier, neem een proeflicentie met alle boeken en alle functionaliteiten. Hoe haalt u het maximale uit Leesplaneet en maakt u uw leesonderwijs adaptiever? Volg als team een teamwebinar en vraag naar de andere implementatiemogelijkheden. Het kind volgt geen onderwijs, maar het onderwijs volgt het kind. Gepersonaliseerd onderwijs laat kinderen schitteren en leidt tot hogere leeropbrengsten. Tijl Rood, directeur Bs De Verwondering Leesplaneet is een online activiteit van Uitgeverij Ars Scribendi. Andere activiteiten zijn CORONA informatieboeken, Maretak leesboeken en het Plannex21 online platform voorverrijkings- en vaardighedenonderwijs. Uitgeverij Ars Scribendi Leerlooierstraat 6 T EN ETTEN-LEUR E info@arsscribendi.com

KIJKDOOS OPENT ZE DE WERELD,... al 25 jaar!

KIJKDOOS OPENT ZE DE WERELD,... al 25 jaar! KIJKDOOS OPENT ZE DE WERELD,... al 25 jaar! En dat vieren we! 16 boeken én DC Online voor 125 198 ruzie 200 een huis bouwen Kijkdoos biedt de kleuter- én onderbouw al 25 jaar passende thema s, mooie kijkplaten,

Nadere informatie

Toelichting bij de maandkalender van januari 2018.

Toelichting bij de maandkalender van januari 2018. Toelichting bij de maandkalender van januari 2018. Schoonmaakavond en schoonmaakrooster Dinsdagavond 9 januari staat er weer een schoonmaakavond gepland. De avond begint om 19.00 uur. Wij kunnen vele helpende

Nadere informatie

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht 1.1 Uw schooladministratie en Basispoort actueel Om leerkrachten en leerlingen te kunnen laten inloggen

Nadere informatie

Startershandleiding leerkracht

Startershandleiding leerkracht Startershandleiding leerkracht Deze handleiding omschrijft alle basisfunctionaliteiten en hoe deze te gebruiken. Wanneer u voor het eerst Plannex gaat gebruiken, is het verstandig onderstaande punten in

Nadere informatie

STARTEN MET PLANNEX - PLAN VAN AANPAK

STARTEN MET PLANNEX - PLAN VAN AANPAK STARTEN MET PLANNEX - PLAN VAN AANPAK Sinds januari 2016 is de demo vervangen voor een proeflicentie. Gedurende een periode van twee maanden (of langer, indien nodig) kan elke geïnteresseerde kennismaken

Nadere informatie

Wat zijn de mogelijkheden van BiB-BoX op bingel?

Wat zijn de mogelijkheden van BiB-BoX op bingel? Wat zijn de mogelijkheden van BiB-BoX op bingel? BiB-BoX is het perfecte aanbod voor scholen die hun leesonderwijs op een hoger niveau willen tillen. Elk van de 5 boxen richt zich op een bepaalde leeftijd

Nadere informatie

Voordelen voor u: Functie Basis Plus Online Werken Leren QL-ICT Online of QL-ICT Online Plus Online Online

Voordelen voor u: Functie Basis Plus Online Werken Leren QL-ICT Online of QL-ICT Online Plus Online Online QL-ICT Online QL-ICT Online maakt leren flexibel toegankelijk en leuker tegelijk Ruben Biemans, De Triangel, Nijverdal Het onderwijs staat aan het begin van een nieuw tijdperk. QL-ICT speelt hierop in

Nadere informatie

Handleiding Beheer software. Versie 1.4

Handleiding Beheer software. Versie 1.4 Handleiding Beheer software Versie 1.4 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uw schooladministratiepakket en Basispoort actueel 4 3 Het beheerdeel van de Malmberg software (nieuwe generatie) 5 3.1. Inloggen via

Nadere informatie

Visie leesbevordering

Visie leesbevordering Visie leesbevordering Leesbevordering zien we als basis van het totale leesonderwijs Zonder aandacht voor leesbevordering mist het technisch lezen een belangrijke stimulans. Leesbevordering is dus niet

Nadere informatie

Leesplan maken? Introductie basisonderwijs

Leesplan maken? Introductie basisonderwijs Leesplan maken? Introductie basisonderwijs Op de www.leespan.nl kun je je eigen (school)leesplan schrijven en bewaren. Daarvoor moet je eerst inloggen. Voor scholen die niet meedoen aan de aanpak de Bibliotheek

Nadere informatie

1c. Worden de onderdelen 'leesbevordering' ook uitgevoerd (naar uw inschatting)? Ja, die worden in het algemeen wel uitgevoerd.

1c. Worden de onderdelen 'leesbevordering' ook uitgevoerd (naar uw inschatting)? Ja, die worden in het algemeen wel uitgevoerd. Algemeen Titel: Voorbeeldleesplan basisonderwijs feb. 2013 Auteur: A.van Montfoort met dank aan de testgroep NB Dit is een voorbeeld, niet perse het ideale leesplan. Er is geen school hetzelfde dus zet

Nadere informatie

Voor wie? Het leesplan is voor basisscholen die structureel en planmatig willen werken aan leesbevordering.

Voor wie? Het leesplan is voor basisscholen die structureel en planmatig willen werken aan leesbevordering. Leesplan maken? Op deze site kun je je eigen (school)leesplan schrijven en bewaren. Daarvoor moet je eerst inloggen. Voor scholen die niet meedoen aan de aanpak de Bibliotheek op school is er een andere

Nadere informatie

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24 Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 30 e jaargang nr.26 donderdag 16 maart 2017, week 11 Algemene informatie 22 maart Gastles jeugdcriminaliteit Halt groep 7/8 27 maart Luizencontrole 6 april

Nadere informatie

Snelstart handleiding. Basispoort voor scholen. Snelstart handleiding Basispoort voor scholen versie 1.5_

Snelstart handleiding. Basispoort voor scholen. Snelstart handleiding Basispoort voor scholen versie 1.5_ Snelstart handleiding Basispoort voor scholen 1 Inhoud Snelstart handleiding Basispoort voor scholen... 3 Raadpleeg ook de FAQ op http://help.basispoort.nl.... 3 1 Voorbereiding... 3 2 Inloggen als ICT-coördinator...

Nadere informatie

Werkt op alle tablets, laptops en pc's. Onlineklas Portal

Werkt op alle tablets, laptops en pc's. Onlineklas Portal Werkt op alle tablets, laptops en pc's. Onlineklas Portal Hans van Maanen, directeur OBS de Schakel: Onlineklas helpt ons om sneller en efficiënter te werken. 2 werken aan efficiënter onderwijs Inhoud

Nadere informatie

Mijn Jeelo

Mijn Jeelo Mijn Jeelo 2017-2018 Mijn Jeelo Inhoud De functies De voordelen 3 Voor wie 4 Leren bevorderen 5 Aan de slag Inloggen 6 Projecten klaarzetten 7 Voorbereiden project 8 Uitvoeren project 9 Evalueren project

Nadere informatie

Lezen: Het lijkt of je televisie kijkt, alleen dan zonder televisie, je maakt beelden in je hoofd.

Lezen: Het lijkt of je televisie kijkt, alleen dan zonder televisie, je maakt beelden in je hoofd. Aan de ontwikkeling van educatwise is menig brainstormsessie vooraf gegaan. Graag leid ik u vandaag in een Pecha Kucha, een korte presentatie met 20 beelden, langs een aantal belangrijke fundamenten en

Nadere informatie

Ik heb ons EDEXml bestand ingelezen. Hoe moeten mijn docenten nu inloggen?

Ik heb ons EDEXml bestand ingelezen. Hoe moeten mijn docenten nu inloggen? FAQ Wat voor systeemeisen zijn er om SeoL te gebruiken? SeoL werkt via internet, dus in principe is een computer met internetverbinding voldoende om SeoL te gebruiken. Mocht u ergens een foutmelding krijgen

Nadere informatie

Snel start handleiding Basispoort voor scholen

Snel start handleiding Basispoort voor scholen Snel start handleiding Basispoort voor scholen 1 / 7 Inhoud Snel start handleiding Basispoort voor scholen... 3 Raadpleeg ook de uitgebreide handleiding en FAQ op http://help.basispoort.nl).... 3 1. Voorbereiding...

Nadere informatie

Mijn Jeelo

Mijn Jeelo Mijn Jeelo 2016-2017 Mijn Jeelo Inhoud De functies De voordelen 3 Voor wie 4 Leren bevorderen 5 Aan de slag Inloggen 6 Projecten klaarzetten 7 Voorbereiden project 8 Uitvoeren project 9 Evalueren project

Nadere informatie

Visie op lezen. Februari KVK Administratienummer IP

Visie op lezen. Februari KVK Administratienummer IP Visie op lezen Februari 2019 KVK 40480196 Administratienummer 30015-09IP Breeschotenlaan 26 3951 VL Maarn 0343 44 23 58 www.deladder.nl directeur@deladder.nl Inhoud Inleiding... 3 H1: Visie leesbevordering...

Nadere informatie

Beoordeling power-point groep 5

Beoordeling power-point groep 5 Beoordeling power-point groep 5 Leerkracht: Leerling: Onderdeel 2 4 6 8 10 Opmerkingen Titeldia: Duidelijke titel met onderwerp/naam/groep Inhoudsopgave: Puntsgewijs wat ga je behandelen. Plaatjes: Functioneel

Nadere informatie

Kurzweil 3000 dyslexie software: alles-in-een oplossing voor technisch en begrijpend lezen, spellen, strategisch schrijven en studievaardigheden.

Kurzweil 3000 dyslexie software: alles-in-een oplossing voor technisch en begrijpend lezen, spellen, strategisch schrijven en studievaardigheden. Kurzweil 3000 dyslexie software: alles-in-een oplossing voor technisch en begrijpend lezen, spellen, strategisch schrijven en studievaardigheden. Kurzweil 3000 is het meest geavanceerde en meest succesvolle

Nadere informatie

Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan. Schoolbibliotheek

Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan. Schoolbibliotheek L Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan Schoolbibliotheek Leesplan CBS de Regenboog Visie Op onze school vinden wij goed leren lezen belangrijk.

Nadere informatie

BrowseAloud Plus: dé voorleestool op websites! 1

BrowseAloud Plus: dé voorleestool op websites! 1 BrowseAloud Plus: dé voorleestool op websites! 1 INFORMATIE VOOR COMMUNICATIEMANAGERS EN WEBMASTERS INHOUD Informatie voor communicatiemanagers en webmasters... 2 BrowseAloud Plus: dé voorleestool op websites!

Nadere informatie

Educatieve diensten van de bibliotheek

Educatieve diensten van de bibliotheek Educatieve diensten van de bibliotheek voor basisscholen in de gemeenten Renkum, Rheden en Rozendaal 2015-2016 Lezen en voorlezen Omdat u en ik weten dat lezen en voorlezen goed zijn voor de taalontwikkeling

Nadere informatie

Aan de slag met Basispoort voor mijnklas.nl gebruikers. Bent u al aangesloten op Basispoort? Ga meteen naar bladzijde 9

Aan de slag met Basispoort voor mijnklas.nl gebruikers. Bent u al aangesloten op Basispoort? Ga meteen naar bladzijde 9 Quick Start Aan de slag met Basispoort voor mijnklas.nl gebruikers Bent u al aangesloten op Basispoort? Ga meteen naar bladzijde 9 Bedoeld voor ICT-coördinatoren, gebruikers van methodesoftware basisonderwijs

Nadere informatie

SNELSTARTHANDLEIDING VOOR BEHEERDERS. Muiswerk Compleet. Muiswerk Online

SNELSTARTHANDLEIDING VOOR BEHEERDERS. Muiswerk Compleet. Muiswerk Online SNELSTARTHANDLEIDING VOOR BEHEERDERS Muiswerk Compleet Muiswerk Online Copyright Muiswerk Educatief Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu PASSIE VOOR ONLINE LEREN www.profijt.nu WAT IS PROFIJT? Het Praktijkonderwijs heeft behoefte aan een systeem waarin alle dagelijkse processen op een logische wijze en in één platform worden vastgelegd.

Nadere informatie

Algemeen Schoolplan ICT 2011-2015

Algemeen Schoolplan ICT 2011-2015 Algemeen Mei 2014 Onderwerp Onderwijskundig (methodische software) Het gebruik van deze software is in principe voor alle leerlingen en komt structureel aan bod in het lesprogramma. Veilig Leren Veilig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

LEES-APPS. Eva Minkhorst 1. KEES KOMMA

LEES-APPS. Eva Minkhorst 1. KEES KOMMA Eva Minkhorst LEES-APPS De Antoniusschool te Vragender schaft in het schooljaar 2016-2017 tablets/ipad s aan. De school wil meer doen op het gebied van digitale middelen in combinatie met leesbevordering

Nadere informatie

Schoolplan lezen Eerste Openluchtschool Versie 1.0 2011-2012

Schoolplan lezen Eerste Openluchtschool Versie 1.0 2011-2012 Schoolplan lezen Eerste Openluchtschool Versie 1.0 2011-2012 Uitgangspunten zijn: lezen moet leuk zijn / worden / blijven Kinderen moeten de gelegenheid krijgen veel te lezen -uit goede boeken -op hun

Nadere informatie

Leerkracht, ict-coördinator, directie, IB 680,00. (BTW vrij), excl. reis- en evt. materiaalkosten

Leerkracht, ict-coördinator, directie, IB 680,00. (BTW vrij), excl. reis- en evt. materiaalkosten Tablet training en begeleiding Rondom de inzet en het gebruik van de tablet in en om het onderwijs, kunnen we u op de volgende manieren van dienst zijn: Inspiratiesessie tablets in het onderwijs Deze sessie

Nadere informatie

Doordacht digitaliseren, of niet! Over Momento en meer. m et hod

Doordacht digitaliseren, of niet! Over Momento en meer. m et hod Doordacht digitaliseren, of niet! Over Momento en meer visie op kennis aanbrengen leren w ereld begrijpen talent ontwikkelen m et hod educatieve isch leren oefenen, verbreden & verdiepen maken & doen content

Nadere informatie

Hoofdstuk 16 - Vreemde talen ondersteunen

Hoofdstuk 16 - Vreemde talen ondersteunen Hoofdstuk 16 - Vreemde talen ondersteunen 16.1. Inleiding 215 16.2. Woorden, zinnen, in een vreemde taal laten voorlezen 217 16.3. Uitspraak van woorden leren en controleren 219 16.4. Woorden vertalen

Nadere informatie

VOORTGEZET TECHNISCH LEZEN Lekker Lezen

VOORTGEZET TECHNISCH LEZEN Lekker Lezen VOORTGEZET TECHNISCH LEZEN Lekker Lezen Praktische handvatten voor het taallees- en rekenonderwijs zoals deze Kwaliteits zijn te vinden op www.taalpilots.nl en www.rekenpilots.nl. De rubriek implementatiekoffer

Nadere informatie

Alles over. Leesparade. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Leesparade. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Leesparade Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

1.3 Wat kost het gebruik van Basispoort? Basispoort is voor scholen een gratis service.

1.3 Wat kost het gebruik van Basispoort? Basispoort is voor scholen een gratis service. 1. Veel gestelde Vragen Basispoort (FAQ) Hieronder staan antwoorden op de meest gestelde of meest denkbare vragen. Dit overzicht wordt bijgewerkt zodra daar aanleiding voor is. Actueel overzicht met FAQ

Nadere informatie

EXTRA INFORMATIE Voor docenten

EXTRA INFORMATIE Voor docenten EXTRA INFORMATIE Voor docenten Boekhouden in een horecabedrijf met Exact Online ISBN 978-90-74625-54-8 Aanmaken van de opleiding- en docentenaccounts Het stappenplan van het voorbereiden van de cursusomgeving

Nadere informatie

Thoni Houtveen Congres Stichting Lezen 8 november 2012. Lectoraat Geletterdheid

Thoni Houtveen Congres Stichting Lezen 8 november 2012. Lectoraat Geletterdheid Thoni Houtveen Congres Stichting Lezen 8 november 2012 Is er een probleem met ons leesonderwijs? Wat leert onderzoek ons? Hoe zou dat er in de praktijk uit moeten zien? Opbrengst Samenvatting Gemiddelde

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

lezen als de basis van leren

lezen als de basis van leren lezen als de basis van leren Lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die we in ons leven leren. Door te lezen doen we nieuwe kennis op, kunnen we ons ontspannen en de wereld om ons heen beter begrijpen.

Nadere informatie

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie:

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie: ICT-plan o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie: 06-10-2016 1 Inleiding ICT neemt een steeds belangrijkere plaats in de huidige samenleving in. Het onderwijs kan bij deze ontwikkeling

Nadere informatie

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies.

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies. Welkom Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale boeken

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

Handleiding Acadin 2.0 Voor de moderator

Handleiding Acadin 2.0 Voor de moderator Handleiding Acadin 2.0 Voor de moderator Versie maart 2018 Inhoudsopgave Wat is Acadin?... 2 Verschillende handleidingen bij Acadin... 3 Functionaliteiten voor de moderator... 4 Aanmelden... 4 Afmelden...

Nadere informatie

Handleiding Acadin 2.0 Voor de moderator

Handleiding Acadin 2.0 Voor de moderator Handleiding Acadin 2.0 Voor de moderator Inhoudsopgave Wat is Acadin?... 2 Verschillende handleidingen bij Acadin... 3 Functionaliteiten voor de moderator... 4 Aanmelden... 4 Afmelden... 4 Een school toevoegen

Nadere informatie

Inlogprocedure Activeren licenties Methodestartpagina Primair onderwijs

Inlogprocedure Activeren licenties Methodestartpagina Primair onderwijs Inlogprocedure Activeren licenties Methodestartpagina Primair onderwijs Voordat u uw licenties kunt activeren: 1. Vanaf het schooljaar 2013-2014 wordt alle toegang tot leermiddelen geregeld via Basispoort,

Nadere informatie

Groep 5 en 6. Doelen. Waar werkt u aan in groep 5 en 6?

Groep 5 en 6. Doelen. Waar werkt u aan in groep 5 en 6? Groep 5 en 6 Doelen Leerlingen hebben plezier in voorgelezen worden hebben plezier in lezen en voorlezen hebben belangstelling voor verhalende teksten (waaronder poëzie) en informatieve teksten lezen en

Nadere informatie

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf!

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Online digitaal bladerpdf Gratis bladerpdf Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Geschikt voor: Online bladerpdf (bladersysteem) Is uw boek of brochure eindelijk

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Naar de beheeromgeving... 4 3. Technische vereisten... 4 4. Startscherm... 5 4.1 Controleer software... 5 4.2 Help... 5 5. Startpagina...

Nadere informatie

Start. Workshop taalonderwijs: trends en ontwikkelingen. Veld taalmethodes. Berséba Noordoost Oktober 2018

Start. Workshop taalonderwijs: trends en ontwikkelingen. Veld taalmethodes. Berséba Noordoost Oktober 2018 Workshop taalonderwijs: trends en ontwikkelingen Berséba Noordoost Oktober 2018 Start Blik over de workshop: - Taalonderwijs - Aanvankelijk technisch lezen - Begrijpend lezen - Voortgezet technisch lezen

Nadere informatie

Google Analytics Basis & Expert

Google Analytics Basis & Expert Google Analytics Basis & Expert Google Analytics Basis Door de bezuinigingen in de zorg & welzijn wordt het efficiënter inzetten van de beschikbare middelen in de zorg belangrijker. Google Analytics biedt

Nadere informatie

Alles over. Rekentuin. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Rekentuin. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Juffrouw Veronique Glim 25 jaar op de Maria-Bernadette school!! Van harte gefeliciteerd!

Juffrouw Veronique Glim 25 jaar op de Maria-Bernadette school!! Van harte gefeliciteerd! Maria-Bernadette school 23 november 2018 Nieuwsbrief 06 www.maria-bernadette-medemblik.nl Juffrouw Veronique Glim 25 jaar op de Maria-Bernadette school!! Van harte gefeliciteerd! Juffrouw Veronique werkt

Nadere informatie

Inleiding 4. Engels in het basisonderwijs 5. Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6. Wat is Words&Birds?

Inleiding 4. Engels in het basisonderwijs 5. Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6. Wat is Words&Birds? Inleiding 4 Engels in het basisonderwijs 5 Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6 Wat is Words&Birds? 6 Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van Words&Birds? 6 Met welk

Nadere informatie

Handleiding Snappet vervanging

Handleiding Snappet vervanging Handleiding Snappet vervanging Hulp bij het bestellen van nieuwe boeken. Versie: mei 2014 Leidseveer 2, 3511 SB Utrecht Telefoon: 088-999 0 444 Email: info@snappet.org Rekenen met Snappet De leerlingen

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk

Beleid huiswerk/hulpwerk Beleid huiswerk/ Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

Welkom bij BOEKLEZER

Welkom bij BOEKLEZER Welkom bij BOEKLEZER Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale

Nadere informatie

Tooling voor de HR-cyclus

Tooling voor de HR-cyclus Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Als je op zoek bent naar tooling voor de HR-cyclus, wil je graag een goede keuze

Nadere informatie

Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren

Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren Wat gaan we doen : Introductie film social schools (you tube) hoe we ouders hebben geïnformeerd op een algemene

Nadere informatie

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw WHITEPAPER NIEUW NEDERLANDS 6 e editie onderbouw Nieuw Nederlands onderbouw 6 e editie staat als vanouds voor hoge kwaliteit en aandacht voor de individuele

Nadere informatie

Starten met Plannex - Leerkrachten

Starten met Plannex - Leerkrachten 1. Inloggen Op www.plannex21.nl kun je inloggen. Gebruik hiervoor je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op hoofdletters en spaties! 2. Gebruikersrollen a) Gebruiker: Iedereen die met Plannex werkt. Via

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Fusieschool de Plenkert/St. Joseph. bs St. Joseph

Huiswerkprotocol. Fusieschool de Plenkert/St. Joseph. bs St. Joseph Huiswerkprotocol Fusieschool de Plenkert/St. Joseph bs St. Joseph Huiswerkprotocol bs de Plenkert/St. Joseph Op onze school kiezen we ervoor om huiswerk te geven in de groepen 4 tot en met 8. Door middel

Nadere informatie

1. Adviseert u Villa Vlinderhof om door te gaan met het ouderportaal Schoudercom?

1. Adviseert u Villa Vlinderhof om door te gaan met het ouderportaal Schoudercom? Enquête Schoudercom ouders 1. Adviseert u Villa Vlinderhof om door te gaan met het ouderportaal Schoudercom? Aantal respondenten: 200 / 405 (49,4%) Antwoorden # % a ja 165 82,5% b nee 14 7,0% c maakt me

Nadere informatie

Opdracht 2: Data analyseren en interpreteren op groepsniveau (technisch lezen voor leerkrachten van groep 3 (Opdracht 2a) en groep 4 (Opdracht 2b))

Opdracht 2: Data analyseren en interpreteren op groepsniveau (technisch lezen voor leerkrachten van groep 3 (Opdracht 2a) en groep 4 (Opdracht 2b)) Opdracht 2: Data analyseren en interpreteren op groepsniveau (technisch lezen voor leerkrachten van groep 3 (Opdracht 2a) en groep 4 (Opdracht 2b)) Met behulp van onderstaande opdracht kun je met behulp

Nadere informatie

Geoptimaliseerde software voor gemak en ondersteuning. Heutink ICT dag 16 januari 2014

Geoptimaliseerde software voor gemak en ondersteuning. Heutink ICT dag 16 januari 2014 Geoptimaliseerde software voor gemak en ondersteuning Heutink ICT dag 16 januari 2014 Meer flexibiliteit in jaarplanning Nog veiliger door vernieuwde didactiek Meer aandacht voor leerlingen met zonaanpak

Nadere informatie

Starten met DISK in Entree. Handleiding voor docenten

Starten met DISK in Entree. Handleiding voor docenten Starten met DISK in Entree Handleiding voor docenten Inhoud 1. Welkom bij DISK 2. Koppeling Entree 3. Technische voorwaarden 4. Inloggen via Entree 5. DISK activeren met de leerlingen 6. Switchen tussen

Nadere informatie

Hét centrale startportaal voor het onderwijs!

Hét centrale startportaal voor het onderwijs! Hét centrale startportaal voor het onderwijs! Mijn Omgeving Online (kortweg MOO) is een complete, persoonlijke digitale leer- en werkomgeving met sociale functionaliteiten. Door de modulaire opbouw kan

Nadere informatie

Vrij lezen groep 4. Doelen eind groep 4

Vrij lezen groep 4. Doelen eind groep 4 Vrij lezen groep 4 Doelen eind groep 4 Leerlingen hebben plezier in voorgelezen worden hebben plezier in lezen en voorlezen hebben belangstelling voor verhalende teksten (waaronder poëzie) en informatieve

Nadere informatie

ICT = AAN met ZuluConnect

ICT = AAN met ZuluConnect ICT = AAN met ZuluConnect Onze school is gestart met ZuluConnect, een product van de Rolf groep dat onze ICT toegankelijker, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker gaat maken. ZuluConnect is een veelzijdig

Nadere informatie

Veilig leren lezen 11

Veilig leren lezen 11 Veilig Leesseries Op Speelleeset Digiregie Leerkrachtassistent Leerlingsoftware Leerlingsoftware Veilig Speelleesset Lezen Toetssite Leerkrachtassistent Planbord Op Ko Veilig Leerkrachtassistent Toetssite

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk t Speel-Kwartier

Beleid huiswerk/hulpwerk t Speel-Kwartier Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier 2015-2016 Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COMMUNICATIEMANAGERS EN WEBMASTERS

INFORMATIE VOOR COMMUNICATIEMANAGERS EN WEBMASTERS INFORMATIE VOOR COMMUNICATIEMANAGERS EN WEBMASTERS BrowseAloud Plus: dé voorleestool op websites! 1 INHOUD Informatie voor communicatiemanagers en webmasters... 1 BrowseAloud Plus: dé voorleestool op websites!

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Online Plusonderwijs. www.plannex.nl

Online Plusonderwijs. www.plannex.nl Online Plusonderwijs www.plannex.nl Ontstaan vanuit behoefte plusonderwijs: - structuur en registratie pluswerk - flexibele werkomgeving Achtergrond Productief BV: www.productief.nl Materialen ter verbreding

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1 Downloaden & installeren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie

Nadere informatie

deklas.nu De toonaangevende netwerkoplossing

deklas.nu De toonaangevende netwerkoplossing deklas.nu De toonaangevende netwerkoplossing voor het onderwijs EEN VERTROUWD BEGRIP IN BEHEERGEMAK Deklas.nu kwam al rond het begin van de 21e eeuw op de markt. Het was destijds het eerste netwerkconcept

Nadere informatie

Stijn Jansegers - Vrije Basisschool De Leertrommel Opwijk 1

Stijn Jansegers - Vrije Basisschool De Leertrommel Opwijk 1 Op verkenning door de nieuwe AVI-procedure oude AVI-bepaling vervangen door nieuw systeem technische leesontwikkeling van leerlingen veel beter volgen nauwkeuriger meetresultaat belangrijke tijdswinst

Nadere informatie

Alles over. Lekker lezen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Lekker lezen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

CaseMaster WS E-Commerce Webshop

CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster Webshop Het aantal webshops groeit nog steeds en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in snel tempo op. Om succesvol te blijven, is het van belang dat uw software

Nadere informatie

Handleiding Oefensoftware Station Zuid. Versie 1.1

Handleiding Oefensoftware Station Zuid. Versie 1.1 Handleiding Oefensoftware Station Zuid Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Automatische Koppeling met Basispoort

Automatische Koppeling met Basispoort Automatische Koppeling met Basispoort EDUscope versie 3.2.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INLEIDING Basispoort is een online omgeving, waarmee het mogelijk is om educatief materiaal van uitgeverijen

Nadere informatie

Handleiding. MediaHub

Handleiding. MediaHub Handleiding MediaHub Aan: OLON Van: Erwin Veldhuizen (DGtv) Versie: 1.0 Datum: september 2012 1 OLON MediaHub De OLON MediaHub is een systeem voor de verzameling en distributie van digitale content van

Nadere informatie

gids bij de online differentiatiemodules van

gids bij de online differentiatiemodules van gids bij de online differentiatiemodules van versie 15 september 2015 Beste gebruiker van Tijd voor Taal accent - Taal De online differentiatiemodules bij Tijd voor Taal accent - Taal helpen leerkrachten

Nadere informatie

Stappenplan koppeling AFAS - Kwaliteitscholen

Stappenplan koppeling AFAS - Kwaliteitscholen Stappenplan koppeling AFAS - Kwaliteitscholen Inhoud: Kwaliteitscholen is gecertificeerd partner van AFAS en heeft een koppeling gemaakt met AFAS Profit Online. Met deze koppeling wordt AFAS als bron gebruikt

Nadere informatie

Onderwijsprofessionals ADIBoeken & voorleessoftware voor beginners

Onderwijsprofessionals ADIBoeken & voorleessoftware voor beginners Webinar Onderwijsprofessionals ADIBoeken & voorleessoftware voor beginners Wauw, jullie hier! Geweldig. Inhoud workshop 1. Leerstoornissen 2. Eureka Die- s-lekti-kus 3. ADIBoeken 4. Voorleessoftware 5.

Nadere informatie

WERKEN MET TABLETS. Tien vragen over tablets!

WERKEN MET TABLETS. Tien vragen over tablets! WERKEN MET TABLETS Tien vragen over tablets! Van start met tablets Zoals u weet, is binnen de onderwijsstichting Arcade in september 2015 een definitief besluit genomen over het onderwijs met tablets.

Nadere informatie

Voorbeeldleesplan basisschool de Wegwijzer

Voorbeeldleesplan basisschool de Wegwijzer Voorbeeldleesplan basisschool de Wegwijzer Te doen leesplan uitvoeren lc hele jaar bibliotheekpassen nieuwe leerlingen lc augustus voorleeslijst in de klassenmappen lc augustus kinderboekenweekbijeenkomst

Nadere informatie

Koppelingen MOO en Office 365 & Adoptie en implementatie

Koppelingen MOO en Office 365 & Adoptie en implementatie Koppelingen MOO en Office 365 & Adoptie en implementatie Voorstellen Jan-Willem Voortman Product Manager Microsoft Lisa Harmsen MSc. Onderwijskundige Agenda MOO koppelingen Jan-Willem Voortman Adoptie

Nadere informatie

Lezen? Lekker belangrijk!

Lezen? Lekker belangrijk! Lezen? Lekker belangrijk! Veel lezen verbetert het leerproces enorm. Jammer dat veel kinderen niet met plezier een boek pakken. Hoe kunnen we kinderen weer plezier in het lezen geven en waarom is dat zo

Nadere informatie

Stappenplan schoolbiebscan: Hoe fit is uw schoolbieb?

Stappenplan schoolbiebscan: Hoe fit is uw schoolbieb? Stappenplan schoolbiebscan: Hoe fit is uw schoolbieb? Veel scholen weten niet goed of hun schoolbieb nog 'fit' genoeg is, en hoe ze dat kunnen nagaan. Daarom ontwikkelden we een gratis en vrijblijvende

Nadere informatie

Alles over. Code26. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Code26. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Hieronder vatten wij de belangrijkste informatie voor u samen.

Hieronder vatten wij de belangrijkste informatie voor u samen. PRIVACYVERKLARING ThiemeMeulenhoff - Verwerking persoonsgegevens digitale leermiddelen in het primair onderwijs Welkom bij ThiemeMeulenhoff, gevestigd aan het Smallepad 30, 3811 MG Amersfoort, (hierna:

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk:  marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: E-mailmarketing Datum: juni 2016 E-mailmarketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie