Algemene vergadering Jeugdraad. Jeugdraad HOUTHALEN-HELCHTEREN. zaterdag Café Villa Basta.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene vergadering Jeugdraad. Jeugdraad HOUTHALEN-HELCHTEREN. zaterdag Café Villa Basta."

Transcriptie

1 Algemene vergadering Jeugdraad Jeugdraad HOUTHALEN-HELCHTEREN zaterdag Café Villa Basta. Aanwezig: Karen Houben Desi Ostir Wout Braes Ruben Vandael Linde Smits Hanne Kellens Davide Potenza Carolien Claessens Astrid Hendrix Nele De Weyer Chiara Gaspercic Mathijs Machiels Thijs Vanharen Wouter Schoeters Eline Costermans Veerle Fromm Antonio Natani Niels Smits Dennis Truyers Domien Lens Jorn Vanhelden Robrecht Kellens Pieter Vandael Teun Claes Rob Leten Tim Vranken Guy Lucas Nele Schroyen Hans Vandael Chiro Houthalen-Oost Chiro Houthalen-Oost KSJ KSJ JOKRI jongerenwerking JOKRI jongerenwerking Chirojongens Helchteren Chirojongens Helchteren Chirojongens Helchteren Chiromeisjes Helchteren JWW Houthalen-Oost JWW De Standaard Chiro Centrum Chiro Centrum Chiro Centrum JH The Bassment JH De Zool Schepen van jeugd Jeugdconsulent Voorzitter Verontschuldigd: Birgit Van Der Perre Geert Gerits Lore Leroy Helchteren Nieke Nouwen Thomas Kellens Afwezig: Wesley Bammes Marc Zandecki Peggy Winters Natalie Vanhees Karen Op De Beeck JH Jezabel. SPW t Dingske Chiromeisjes Onafhankelijk Villa Basta SPW De Mirkens SPW De Mirkens

2 Agendapunten : 1. Welkom en kennismakingsronde 2. Goedkeuring verslag vorige vergadering d.d Toevoeging agendapunt: verantwoordingsnota jeugdbeleidsplan Fuifcharter/veiligheidsdraaiboek fuiven. 5. Vrij podium. 6. Stand van zaken lokaalrenovatie. 7. Stand van zaken werkgroepen (bewegwijzering, aanplakzuilen, website, dag van de jeugd, nacht van de jeugd) 8. Toegankelijkheid. 9 Varia. 1. Welkom en kennismakingsronde. Welkomstwoord door de voorzitter. Om te weten met wie we rond tafel zitten, starten we met een kennismakingsronde. 2. Goedkeuring verslag vorige vergadering. Het verslag van 31 januari 2009 wordt goedgekeurd zonder opmerkingen. 3. Toevoeging agendapunt: verantwoordingsnota jeugdbeleidsplan De verantwoordingsnota 2008 is klaar! Omdat het een dikke bundel is, gaan we deze niet volledig overlopen. Nele heeft er een aantal punten uitgehaald en toegelicht. Voor we deze kunnen opsturen is er echter een advies van de jeugdraad nodig. Graag reactie vóór 30 april. Deze reacties worden bij het advies opgenomen. Geïnteresseerden kunnen altijd een digitale kopie vragen aan Nele. 4. Fuifcharter/veiligheidsdraaiboek fuiven. De nieuwe fuifcharter is volledig aangepast. Deze moet nog in de juiste huisstijl (opmaak) gegoten worden en kan dan voor goedkeuring naar het college van burgemeester en schepenen. Het dagelijks bestuur heeft voorgesteld om een fuifforum te organiseren bij het ingaan van de nieuwe fuifcharter en het veiligheidsdraaiboek. Vele fuiven worden te laat of niet aangegeven. Dit leidt ertoe dat de politie niet voorbereid is en niet goed kan ingrijpen als er problemen zijn! Het dagelijks bestuur en het evenementenloket kiezen ervoor dat de burgemeester voortaan strenger optreedt en fuiven verbiedt bij het te laat aangeven. Alleen zo kunnen problemen vermeden worden. Het evenementenloket gaat ook een handige checklist gemaakt worden voor het organiseren van een fuif. Reacties jeugdraad: - Jeugdhuis De Zool vraagt of het nodig is om alle extra activiteiten aan te geven? Deze moeten aangegeven worden. Een jeugdhuis wordt gezien als een ontmoetingsplaats. Worden hier fuiven georganiseerd, valt dit buiten de gewone werking en moet het aangevraagd worden. - Het maken van een checklist vinden ze een goed idee. - Fuiven in t Middelpunt : kan men subsidies krijgen bij het indienen van een fuifcharter voor fuiven in t Middelpunt? Op het evenementenloket is er beslist dat deze fuiven geen fuifcharter kunnen indienen en dus geen subsidies krijgen. Omdat de locatie niet op het grondgebied van Houthalen-Helchteren ligt, gelden er ook andere regels. Het evenementenloket gaat nakijken welke regels er in Heusden- Zolder zijn en of er subsidies gegeven worden.

3 - Fuifforum: als deze avond op een interessante manier gebeurt, is er wel interesse vanuit de jeugdraad. 5. Vrij podium. Zoals jullie weten komt CPEX niet! Hans van het cultuurcentrum heeft al gepolst bij een aantal groepjes en de volgende zijn het meeste haalbaar: 1. Jeugd van tegenwoordig 2. Heideroosjes 3. Black box revelation 4. Sun to sheeva Jeugd van tegenwoordig vindt de jeugdraad de beste optie. Het dagelijks bestuur heeft beslist dat we de datum best kunnen verzetten. In september is er al nacht van de jeugd en mishmash (Villa Basta), dus dan wordt het veel te druk. De enige mogelijke datum is nog 14 november = oké voor de jeugdraad. 6. Stand van zaken lokaalrenovatie. : Overleg geweest op Het beleid heeft ervoor gekozen om toch te gaan voor een aanbouw indien de chiro een sluitend financieel plan kan voorleggen. Hierdoor kan een sanitair en een groter leidingslokaal in ondergebracht worden. Er moet eerst bekeken worden of het financieel haalbaar is. Eind april wordt er definitief beslist wat er mogelijk is. Chirojongens Helchteren: Overleg geweest op met gemeentebestuur en kerkfabriek De kerkfabriek heeft euro gekregen. Spijtig genoeg liggen de prijzen van de ontwerper veel hoger dan het vooropgestelde bedrag. Er gaat nu bekeken worden hoe de prijzen gedrukt kunnen worden. Hopelijk snel een duidelijk antwoord. 7. Stand van zaken werkgroepen. Bewegwijzering: Er zijn veel aanvragen binnen gekomen. Tijdens de paasvakantie gaan Rob en Nele samen met de regie bekijken wat er mogelijk is. Aanplakzuilen: De werkgroep heeft samen gezeten. Ze hebben gekozen voor een ijzeren constructie waar 10 borden opgehangen kunnen worden. We hebben budget voor 2 aanplakzuilen. Dit idee wordt teruggekoppeld naar de dienst ruimte om te kijken wat er haalbaar is. Website: De website zou ergens begin mei online moeten zijn. Op de website kunnen jeugdverenigingen hun fuiven/activiteiten bekend maken a.d.v. een kalender. De posters moeten wel aangeleverd worden in een bepaald formaat, Nele zet deze dan op de website. Ook kunnen bands/groepjes uit Houthalen-Helchteren hun muziek erop zetten voor bekendmaking. Verdere informatie volgt. Dag van de jeugd: Op 10 mei gaat de eerste dag van de jeugd door. De bedoeling is om alle kinderen en jongeren van Houthalen-Helchteren met elkaar te laten spelen. Het plan is: - Om 14u komen alle kinderen/jongeren samen op het John Cuppensplein. - De kinderen/jongeren worden verdeeld in leeftijdscategorieën, per 2 jaar, per kleur.

4 - Iedere groep gaat naar een plein en speelt daar een spel. - Iedereen komt om 16u terug naar het John Cuppensplein en eet samen een vieruurtje. - Na het vieruurtje komt er een bandje spelen. De voorzitter vraagt wie van de jeugdverenigingen wil deelnemen: - Chiro Meuleberg oké - Chiro Houthalen-Oost oké - KSJ oké - JOKRI niet, ze hebben dat weekend al rode neuzentocht - Chiro-Centrum gaan het bespreken - Chiromeisjes Helchteren oké - Chirojongens Helchteren oké JWW wil graag deelnemen maar ze willen bij hun gasten blijven. Voor hun groep is het een nieuwe ervaring en hier hebben ze nog wat ondersteuning in nodig. Ze komen met het busje van de gemeente. Pieter Vandael wil wel met 1 busje rijden, hij heeft een geldig rijbewijs. Nacht van de jeugd: Het concept is dit jaar veranderd. Er gaat geen deejay-contest meer doorgaan maar de winnende DJ s van de voorbije jaren gaan ON TOUR in de verschillende jeugdhuizen. Als afsluiter is er de nacht van de jeugd. 8. Toegankelijkheid. Een tijdje geleden zijn we gestart met een werkgroep rond toegankelijkheid. Hierin zitten de jeugdconsulent, jeugdwelzijnswerk houthalen-oost en De standaard, straathoekwerkers. Alle jeugdwerkingen zijn bezig voor de jeugd van Houthalen-Helchteren maar werken momenteel vooral langs elkaar door. Door een regelmatig overleg van verantwoordelijken vanuit de organisaties is iedereen op de hoogte van alles wat er loopt. We gaan de activiteiten die er nu al bestaan, open trekken naar alle jongeren van Houthalen-Helchteren. - Dag van de jeugd. - Voetbaltornooi standaard: Gaat door op 18 april op De Standaard. Van 10u tot 13u is het voor de 6 tot 12 jarigen. Van 13u tot 18u is het vanaf 16 jaar. 12,5 euro inschrijvingsgeld/ploeg. 9 Varia. Komst burgemeester dagelijks bestuur: De burgemeester is vorige week op het dagelijks bestuur geweest. Dit naar aanleiding van een aantal prangende vragen van de jongeren. Belangrijke conclusies: - Er gaat in het dagelijks bestuur eens bekeken worden wie op de gemeente juist wat doet voor de jongeren. Het is vaak onduidelijk bij wie je terecht moet. - Er is in de toekomst geen ruimte/middelen voor een tweede/part-time jeugdconsulent. Het dagelijks bestuur gaat de koppen eens bijeen steken en brainstormen over wat ze juist extra kunnen bereiken met een 2 e jeugdconsulent. Alleen zo kunnen ze het goed argumenteren naar het beleid toe. Waterfactuur chiro centrum: We zitten met het volgende probleem: De Chiro van Houthalen-Centrum en de speelpleinwerking ' t Dingske delen een watermeter die zich aan het parochiaal secretariaat bevindt.

5 Nu blijkt dat de afrekening van het voorbije jaar van de Vlaamse Watermaatschappij een meerkost betreft van meer dan 1300 euro! De oorzaak hiervan was een lek in de sanitaire installatie van SPW die laat is ontdekt. De lek is reeds hersteld maar de financiële gevolgen zijn nu pas zichtbaar. De schepen van jeugd heeft aan de burgemeester gevraagd of het mogelijk is deze factuur te betalen. Hier is spijtig genoeg geen budget voor. Nu stellen we voor om een gedeelte/of het hele bedrag te betalen via middelen lokaalrenovatie. Wat is het advies van de jeugdraad? De jeugdraad vindt niet dat zij moeten inspringen om het bedrag te betalen. Het te laat ontdekken van de lek is een teken van persoonlijke nalatigheid. Het is de verantwoordelijkheid van de verantwoordelijke om regelmatig te gaan kijken en te controleren of alles nog in orde is. Het is spijtig dat Geert Gerits niet aanwezig is, zo kan hij niet pleiten voor zijn zaak en kan de jeugdraad geen vragen stellen. Er wordt voorgesteld dat de jeugdraad het bedrag betaalt en het terug vordert via een afbetalingsplan. De jeugdraad is er ten slotte ook om zo n problemen op te lossen. De schepen haalt aan dat het niet mogelijk is want je kan als gemeentelijk orgaan geen geld ontvangen. Nele neemt contact op met de parochiale werking en vraagt of de factuur al betaald is aan de watermaatschappij. Misschien kunnen ze een regeling treffen met de parochiale werking dat zij een afbetalingsplan opstellen met SPW t Dingske. Internationaal kinderfeest: Er gaan 2 bussen ingelegd worden die een bepaald traject volgen. Alleen chirojongens en meisjes Helchteren komen naar het internationaal kinderfeest. Met hun is er rekening gehouden met het busvervoer (er rijdt een bus tweemaal voor hun). De busroute en tijden zit in de bijlage van het verslag. Jeugdraad 9 mei: Jeugdhuis De zool Agenda: 18/04 voetbaltornooi Standaard JWW 24/04 Middelpunt Chiro t centrum 26/04 internationaal kinderfeest 26/04 olé pistolé chiro 30/04 tipteensparty 01/05 lente ontbijt 09/05 bloemetjesverkoop KSJ users.telenet.be/ksjhouthalen/ 10/05 dag van de jeugd jeugdraad 16/05 bierfeesten chiro t centrum 17/05 kampmenu (eetdag) 22/05 bruin café (kaat&daan) Volgende jeugdraad: 9 jeugdhuis De Zool. Voor verslag: Nele Schroyen

6 Details busrit internationaal kinderfeest. BUS 1 Heen Houthalen-oost = 13u00 School Het Park Weg naar zwartberg 147 Chiro Helchteren = 13u30 Don Bosco Don Boscostraat 6 Chiro helchteren = 14u00 Don Bosco Don Boscostraat 6 Terug IKF = 16u45 IKF = 17u15 IKF = 17u45 IKF = 13u15 Bremstraat Halte lijnbus IKF = 13u45 IKF = 14u00 Houthalen-oost = 17u00 Chiro Helchteren = 17u30 Chiro helchteren = 18u00 BUS 2 Heen De standaard = 13u30 Het schanshof De standaard Centrum = 13u50 School t Centrum Guldensporenlaan 13 Terug IKF = 17u00 Lillo = 17u25 Lillo = 13u40 FC Lillonia Hortelstraat IKF = 14u00 De standaard = 17u15 Centrum = 17u35

Algemene vergadering Jeugdraad. Jeugdraad HOUTHALEN-HELCHTEREN

Algemene vergadering Jeugdraad. Jeugdraad HOUTHALEN-HELCHTEREN Algemene vergadering Jeugdraad Jeugdraad HOUTHALEN-HELCHTEREN Vrijdag 11 december 2009 @ JH jezabel Aanwezig Karen Houben Chiro Houthalen-Oost Nieke Nouwen Onafhankelijke Desi Ostir Chiro Houthalen-Oost

Nadere informatie

Algemene vergadering Jeugdraad. Jeugdraad HOUTHALEN-HELCHTEREN. zaterdag 18/10/2008 11u @ Chiro Meulenberg

Algemene vergadering Jeugdraad. Jeugdraad HOUTHALEN-HELCHTEREN. zaterdag 18/10/2008 11u @ Chiro Meulenberg Algemene vergadering Jeugdraad Jeugdraad HOUTHALEN-HELCHTEREN zaterdag 18/10/2008 11u @ Chiro Meulenberg Aanwezig: Eline Costermans Wouter Schoeters Mathijs Magchiels Thijs Vanharen Davide Potenza Ruben

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD 2. INLEIDING 3. MAATSCHAPPELIJK KADER 4. DOELSTELLINGEN A. JEUGDWERKBELEID B. JEUGDBELEID 6. LINKS

INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD 2. INLEIDING 3. MAATSCHAPPELIJK KADER 4. DOELSTELLINGEN A. JEUGDWERKBELEID B. JEUGDBELEID 6. LINKS INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD 2. INLEIDING 3. MAATSCHAPPELIJK KADER 4. DOELSTELLINGEN A. JEUGDWERKBELEID B. JEUGDBELEID 5. SAMENSTELLING JEUGDRAAD AD 6. LINKS 6. Jeugdbeleidsplan 2011-2013 Pagina 1 1. 1. VOORWOORD

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Jeugdraad 2 december 2013

Jeugdraad 2 december 2013 Jeugdraad 2 december 2013 Aanwezig: Stijn De Winter Plectrum Nele D hondt Chiro Windeke Frode Lefevre Plectrum Wouter Waeytens Pallieter Sara De Clercq Margot Van Melkebeke Maxim Defrance Jasper Begyn

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 5 april 2013 Aanwezig: Dagelijks bestuur: Jeugdconsulente: Scouts en gidsen: Wiedes: JH Korridor: KLJ Vlimmeren: Don Bosco: VKSJ Beerse:

Nadere informatie

gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering

gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering Kopie aan: WIE VOOR WAT OK/NOK BESTUURSVERGADERING JEUGDRAAD Vergadering van 19/12/2013 in de Chiro-lokalen Leden Bert Verstraete Hans

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Aanwezig: Verontschuldigd: 1.Goedkeuring vorig verslag: 2.Evaluatie Brandveiligheid: 3.Infrastructuursubs idie: Robby Van Eycken (JH Echo)

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd.

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd. Verslag jeugdraad 20/03/2014 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Diete De Smet Chirojongens Sint-Amands - Ruben Vantomme Chirojongens Sint-Amands - Benjamin Helsen

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde Verslag Jeugdraad 7 juni 2016: Aanwezig: Erik (Voorzitter/Penningmeester), Tom, Wouter, Ruben (Chiro Erps-Kwerps), Nils (Chiro Everberg), Jens (JH Den Aap), Tom, Jana ( Scouts Kortenberg), Mit (jeugdconsulent),

Nadere informatie

OVERZICHT ONTMOETINGSINFRASTRUCTUUR

OVERZICHT ONTMOETINGSINFRASTRUCTUUR OVERZICHT ONTMOETINGSINFRASTRUCTUUR LAAK KERKJE VAN LAAK Adres: Kleine Heresteeg z/n, 3530 Houthalen-Helchteren Website: www.houthalen-helchteren.be/casino Aantal personen: 100 personen Keuken: kleine

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Recreatie en opvang voor kinderen en jongeren

Recreatie en opvang voor kinderen en jongeren Recreatie en opvang voor kinderen en jongeren Zomers bewegen! Zat je het voorbije schooljaar in het lager onderwijs en hou je van een sportieve uitdaging? Dan zijn onze zomerkampen zeker iets voor jou!

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 19 november 2009 Aanwezig: Else De Wachter (schepen jeugd) Loes Troch (jeugdconsulent) Stijn Espagnet (voorzitter jeugdraad) Kim Vanden Brande (ondervoorzitter jeugdraad) Tom Lamberts

Nadere informatie

Verontschuldigd: Svenja en Shabnam (JH Den Uyl), Jana (Scouts Kortenber), Tom (Chiro EK), Janne (Chiro Everberg), Nick (JH Den Aap)

Verontschuldigd: Svenja en Shabnam (JH Den Uyl), Jana (Scouts Kortenber), Tom (Chiro EK), Janne (Chiro Everberg), Nick (JH Den Aap) Verslag Jeugdraad 14 februari 2017: Aanwezig: Wouter (Voorzitter), Erik (Penningmeester), Céline (Chiro Erps-Kwerps), Jens, Gilles (Chiro Everberg), Jana, Thibaud (JH Den Aap), Tom (Scouts Kortenberg),

Nadere informatie

Jeugdraad 17 MEI 2011

Jeugdraad 17 MEI 2011 Jeugdraad 17 MEI 2011 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (Open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Sam De Waele (Open Jeugdwerk), Jo Vermeersch (KSA Zulte), Stefaan Vermeersch

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Sara Gers Annelien Poels Eveline Van Bogaert Wouter Luyckx

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Jeugddienst Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Lentekind Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Sara Gers Annelien Poels Wouter Luyckx

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD 1 / 8 ONDERWERP/PLAATS Algemene Vergadering DATUM/TIJD Donderdag 001 23565/95 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be AANWEZIG Elke Van

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Lieselot Vanholder Voorzitter x. Hanne Volckaert Ondervoorzitter x. Arno Vandenschrieck Secretaris x. Karlien Moonens Penningmeester x

Lieselot Vanholder Voorzitter x. Hanne Volckaert Ondervoorzitter x. Arno Vandenschrieck Secretaris x. Karlien Moonens Penningmeester x aanwezig verontschuldigd afwezig VERSLAG JEUGDRAAD 31 januari 2015 AANWEZIGHEDEN Naam / Vereniging Functie Lieselot Vanholder Voorzitter Hanne Volckaert Ondervoorzitter Arno Vandenschrieck Secretaris Karlien

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 4 maart 2010 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 25 februari

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

Datum: 27 september 2018

Datum: 27 september 2018 Agendapunten Datum: 27 september 2018 Welkom door voorzitter o Wie zijn wij en wat doen wij We stellen het nieuwe dagelijks bestuur voor De jeugdraad verdeelt de subsidies onder de JWI s De jeugdraad organiseert

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie

Jeugdraad 27 april 2015

Jeugdraad 27 april 2015 Jeugdraad 27 april 2015 Aanwezig: Frauke Alexander, Evie Wuytack, Cynthia De Kerpel, Karel Gysel, Fedra Van de Voorde, Kato Noppe, Ruben Deconinck, Michiel Van Eetvelde, Leen Groothaert Verontschuldigd:

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 8 april 2016 Nr. 291

Verslag Jeugdraad 8 april 2016 Nr. 291 Verslag Jeugdraad 8 april 2016 Nr. 291 1. Goedkeuring vorig verslag 2. Nieuwe aanvraag jeugdvereniging: Koninklijk Marine Kadettenkorps 3. Kamp Knalt 4. Kampvervoer 6. Jeugddienst-nieuws 8. Jeugdverenigingen-nieuws

Nadere informatie

Jeugdraad 29 april 2014

Jeugdraad 29 april 2014 Jeugdraad 29 april 2014 Aanwezig:Ruben P, Ester, Wouter, Aron, Michiel, Julie, Kato, Frauke, Leen Verontschuldigd: Sanne, Evie Afwezig 1. Goedkeuring vorig verslag punten worden nog eens overlopen en verder

Nadere informatie

Hoog bezoek in jeugdhuis Maegher Goet Vrijdag 4 december van 18 tot 21 uur, In jeugdhuis Maegher Goet, Pijphoekstraat 34

Hoog bezoek in jeugdhuis Maegher Goet Vrijdag 4 december van 18 tot 21 uur, In jeugdhuis Maegher Goet, Pijphoekstraat 34 Vrijdag 4 december 2015 Hoog bezoek in jeugdhuis Maegher Goet Vrijdag 4 december van 18 tot 21 uur, In jeugdhuis Maegher Goet, Pijphoekstraat 34 Activiteit Hoog bezoek in jeugdhuis Maegher Goet op 4 december.

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen?

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 361 van 27 mei 2010 van CHRIS JANSSENS Jeugdwerkinfrastructuur - Faciliteitengemeenten

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 21 februari 2008 Aanwezig: Patrick De Win (Jeugdvoetbal FC Ramsdonk) Ilse Muyldermans (Jeugdvoetbal FC Ramsdonk) Sander Van Loo (Scouts Nieuwenrode) Loes Troch (Chiromeisjes Kap o/d

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 8 februari 2011 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 3 februari

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 30 november 2010 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 25 november

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren. Vrijdag 04 maart 2016

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren. Vrijdag 04 maart 2016 Aanwezig: Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 04 maart 2016 DB Lentekind Jeugdconsulent Don Bosco JH Korridor KSA KLJ Wiedes VIB Eveline Van Bogaert Nathalie Van Bogaert Lore

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad. 13 april 2018 JH Onder de. Toren

Verslag Jeugdraad. 13 april 2018 JH Onder de. Toren Verslag Jeugdraad 13 april 2018 JH Onder de Toren Aanwezigen: Phil Drieghe, Chiro Malegijs Stef Van Droogenbroeck, Chiro Malegijs Jannes Ilegems, Chiro Malegijs Dries Peeters, JH ODT Jonas Thielemans,

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 december 2013. Aanwezig:

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 december 2013. Aanwezig: Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 december 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur De Prins Sarah Gers Sara Van Bogaert Eveline Poels Annelien Luyckx Wouter Michielsen Maartje

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 5 januari 2016:

Verslag Jeugdraad 5 januari 2016: Verslag Jeugdraad 5 januari 2016: Aanwezig: Erik (Penningmeester), Jolien, Wouter, Ruben, Céline (Chiro Erps-Kwerps), Zoe, Janne, Gilles, (Chiro Everberg), Tom (Scouts Kortenberg), Jens, Sander (JH Den

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 9 november 2013 @ De Flodder + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

Stedelijke Jeugdraad Turnhout. Jeugdraad Turnhout. Draaiboomstraat Turnhout

Stedelijke Jeugdraad Turnhout.  Jeugdraad Turnhout. Draaiboomstraat Turnhout Aanwezig: Yoni De Mey (Voorzitter) Frank Meeusen (Bestuur), Ruben Schotanus (Wonder Constructie), Sander Bridts (scouts Sint Lucas), Gitte De Mey, Jens Bulke, Dorien Joosten, Caro Pallemaerts, Joram Tock,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Gill (Chiro Everberg), Neree (JH t Excuus), Jana (JH Den Aap), Thijs (scouts Kortenberg) en Harold (schepen jeugd)

Verontschuldigd: Gill (Chiro Everberg), Neree (JH t Excuus), Jana (JH Den Aap), Thijs (scouts Kortenberg) en Harold (schepen jeugd) Verslag Jeugdraad 8 mei 2018: Aanwezig: Wouter (Voorzitter), Erik (Penningmeester), Tom, Ewout, Pieter, Klaas en Jonas (Chiro Erps-Kwerps), Jens, Janne (Chiro Everberg), Tom (Scouts Kortenberg), Shayan

Nadere informatie

Nog steeds op zoek naar nieuwe jeugdraadvoorzit(s)ter Kandidaten? Suggesties?

Nog steeds op zoek naar nieuwe jeugdraadvoorzit(s)ter Kandidaten? Suggesties? Verslag jeugdraad 15.03.2012 Aanwezig - Els Op de Beeck Jeugddienst Sint-Amands els.opdebeeck@sint-amands.be - Kenneth De Schutter KLJ Oppuurs - Kristof Jacobs KLJ Oppuurs - Dylan Kaekelbergh KLJ Oppuurs

Nadere informatie

Koen Zwetsloot, voorzitter Simon Tassignon, ondervoorzitter Margo Willems, jeugdconsulente

Koen Zwetsloot, voorzitter Simon Tassignon, ondervoorzitter Margo Willems, jeugdconsulente jeugadviesdraad 16 november 2018 Jeugdhuis Onder de Toren Aanwezigen: Stef Van Droogenbroeck, Chiro Malegijs Phil Drieghe, Chiro Malegijs en jeugdhuis Heidestip Michiel Donies, Jeugdhuis Onder de Toren

Nadere informatie

Aanwezig Michiel Six Chiro De Belhamel Chiro De Belhamel. Verontschuldigd Loeka Hantson Speelpleinwerking

Aanwezig Michiel Six Chiro De Belhamel Chiro De Belhamel. Verontschuldigd Loeka Hantson Speelpleinwerking VERSLAG van de ALGEMENE VERGADERING Op datum van zondag 03 februari 2019 om 10.00 u in JC. De 4link Iepersestraat 52G 8890 Moorslede. Met als voorzitter Lies Vercruysse en verslaggever Bauke Dumelie. Agenda

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Aanwezig: Robby Van Eycken (JH Echo) Arriane Vanhellemont (Chiro Perk) Simon Mattelé (Voorzitter) Ruben Buelens (Scouts Steenokkerzeel) Ben Buelens

Nadere informatie

Jeugdraad 29 JANUARI 2011 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 29 JANUARI 2011 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 29 JANUARI 2011 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter jeugdraad), Jonas De Vos (SPW Olsene) Axelle De Keyster (SPW Olsene), Simon Ameye (KAJ Machelen), Liesa Vermaerke

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Verslag JAL. 4 november 2016 chalet speelplein

Verslag JAL. 4 november 2016 chalet speelplein Verslag JAL 4 november 2016 chalet speelplein Aanwezigen: Nils De Greef, chiro Malegijs Daphne Broothaers, chiro Malegijs Jutta Robbrecht, scouts Londerzeel Sofie De Dobbeleer, scouts Londerzeel Ruben

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

Truus Van Den Broeck Voorzitter x. Arno Vandenschrieck Secretaris X. Karlien Moonens Penningmeester X. Chiro Rif Raf Kokejane Truus Van Den Broeck X

Truus Van Den Broeck Voorzitter x. Arno Vandenschrieck Secretaris X. Karlien Moonens Penningmeester X. Chiro Rif Raf Kokejane Truus Van Den Broeck X aanwezig verontschuldigd afwezig VERSLAG JEUGDRAAD 9 mei 2015 AANWEZIGHEDEN Naam / Vereniging Functie Truus Van Den Broeck Voorzitter x Hanne Volckaert Ondervoorzitter Arno Vandenschrieck Secretaris Karlien

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD _GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD _GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD 2 2017_GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans;

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR)

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Artikel 1 In de gemeente Boechout-Vremde werd een gemeentelijke jeugdraad (GJR) opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Koen Zwetsloot, voorzitter Simon Tassignon, ondervoorzitter Margo Willems, jeugdconsulente. KAJ D Aa Gerda Verhulst, schepen van vrije tijd

Koen Zwetsloot, voorzitter Simon Tassignon, ondervoorzitter Margo Willems, jeugdconsulente. KAJ D Aa Gerda Verhulst, schepen van vrije tijd jeugadviesdraad 5 oktober 2018 Jeugdhuis Onder de Toren Aanwezigen: Jonas Thielemans, Jeugdhuis Onder de Toren Stef Van Droogenbroeck, Chiro Malegijs Kaat Seghers, Chiro Malderen Maarten Geeroms, Scouts

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Algemene Vergadering 29/03/2017

Algemene Vergadering 29/03/2017 Algemene Vergadering 29/03/2017 Agenda 1. Verwelkoming Presentatie Meerhout 2. Toelichting erfgoedcel k.erf: Nacht van het Kempens Erfgoed 3. Goedkeuring verslag vorige vergadering 4. Kasverslag 2016,

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 2 februari u

Verslag ouderraad Sportschool maandag 2 februari u Verslag ouderraad Sportschool maandag 2 februari 2015 20u Aanwezig : Diaine Sacha, Peter Senecaux, Wim Goedertier, Annick Verween, Jutta Rogge, Cathy Roelandts Schoolteam: meester Koen, juf Sandy, juf

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Nota aan het college van burgemeester

Nadere informatie

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur Aanwezig: mevrouw M. Smolders, voorzitter van de gemeenteraad de heer H. Dumont, burgemeester de heren K. Pirard, S. Budo, mevrouw H. Pirlotte, schepenen de

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Bruno (voorzitter), Aaron (ondervoorzitter), Wouter (secretaris), den Joe, Sint-Lieven, Haegepoorters, Den draai, Chiro D, JRK, Kadullen (te laat),

Nadere informatie

Jeugdraad 8 februari 2016

Jeugdraad 8 februari 2016 Jeugdraad 8 februari 2016 Aanwezig: Chiro (Justine, Phaedra, Yasmine), Jeugdhuis t Kasseiken(Nick en Hannes), SPW (Nick) Sanne en Frauke Alexander, Geoffrey Dehaen (jeugddienst) en Evie Wuytack (Schepen

Nadere informatie

Jeugdraad 13 MAART 2013

Jeugdraad 13 MAART 2013 Jeugdraad 13 MAART 2013 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Jonas De Vos (voorzitter jeugdraad), Tomas Derycke (KSA Zulte), Sven Baert (KSA Zulte), Camille Dekie (Chiro Olsene), Fran Van Looveren (Chiro

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter)

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Jeugdraad 25/01/2014 Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Verontschuldigd: Chiro Were Di, Chiro Kester Verslag:

Nadere informatie

Verslag Fanboard Inhoud

Verslag Fanboard Inhoud Verslag Fanboard 10 Datum: 23 januari 2017 Locatie: Administratief Centrum Brussel (Houba de Strooperlaan 145, 1020 Brussel) Aanvangsuur: 19u30 Einduur: 22u30 Aanwezigen: Jonathan Ghislain, Guy Mélen,

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 25 agustus 2015 @ Gemeentehuis Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulent Chiro Lange Jo Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo Chiro Ixagodo De Flodder De Flodder Chiro-KSA-Poelkapelle

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

1. Aanwezigheidslijst

1. Aanwezigheidslijst ARRONDISSEMENT GENT GEMEENTE MELLE aanwezig : Kris Verheyen Voorzitter: aanwezig, Rudy De Mol, Ondervoorzitter: aanwezig, Marc De Buck, Werner Lagaert, Stemgerechtigde Leden: aanwezig, Jacqueline Vermeulen,

Nadere informatie

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem.

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Initiatief: Aanleiding: Gericht aan: Datum: 9 mei 2010 Adviesnummer: 2010/1 Jeugdraad Aalst in samenwerking

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 Aanwezig: Robbe Bleuzé (DB), Annelies Neirinck (DB), Tom Depypere (Chiro St.- Michiel-DB), Evi Duyvejonck (Jeugddienst), Pieter Defoor (KSJ-DB), Brecht Desmet

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering jeugdraad 30 april 2013 (Twidrio)

Verslag Algemene vergadering jeugdraad 30 april 2013 (Twidrio) Verslag Algemene vergadering jeugdraad 30 april 2013 (Twidrio) Aanwezig: Bestuur: Nils Devos, Veerle Moriau, Thomas Van Riet Chiro Negenmanneke: Esther Van Obbergen, Ruth Van Obbergen KLJ Vlezenbeek jongens:

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 3 maart 2016 19u30 Chiro Heikant Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris Jeugdhuis: Jonathan Labiche Speelplein Kriebels: Tom Linden KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky,

Nadere informatie

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2 Google Vergadering van 15 februari 2011 Aanwezig: Pieter-Jan Van Aeken Eric Stevens Steyn Slagmolen Cindy Jansen Mathi De Pauw Verontschuldigd: / Afwezig: / Voorzitter: Cindy Jansen Verslaggever: Pieter-Jan

Nadere informatie

Herne in de kijker. (Gemeente Herne) INHOUD. Prikkrant

Herne in de kijker. (Gemeente Herne) INHOUD. Prikkrant Tweemaandelijks infoblad nr. 5 - november 2007 VU: College van Burgemeester en Schepenen, Centrum 17, 1540 Herne (Gemeente Herne) INHOUD Voorwoord 2 Gemeentelijke Mededelingen 2 Mededelingen Lokale Politie

Nadere informatie

Verslag kinderraad 16 maart 2016

Verslag kinderraad 16 maart 2016 Verslag kinderraad 16 maart 2016 Goedkeuring vorig verslag Verontschuldigd: Lena en Mathias Het verslag werd overlopen tijdens de vergadering. Er waren geen belangrijke opmerkingen, dus keurde de kinderraad

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 10 februari 2015:

Verslag Jeugdraad 10 februari 2015: Verslag Jeugdraad 10 februari 2015: Aanwezig: Gabriëla (Voorzitter), Erik (penningmeester), Ruben, Jolien, (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Nils, Jeroen, Gilles en Zoë (Chiro Everberg), Mathias,

Nadere informatie

Prof. Dr. Vital Celenplein Hulshout Tel: Fax:

Prof. Dr. Vital Celenplein Hulshout Tel: Fax: Prof. Dr. Vital Celenplein 2 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 11 - Fax: 015 22 40 14 www.hulshout.be jeugd@hulshout.be VERSLAG JEUGDRAAD Datum vergadering 18 oktober 2012 Aanwezig Peter Bams, Jasper Serneels,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Noor (Chiro Erps-Kwerps), Thibaud (JH Den Aap), Thijs en Jan Pieter (Scouts Kortenberg)

Verontschuldigd: Noor (Chiro Erps-Kwerps), Thibaud (JH Den Aap), Thijs en Jan Pieter (Scouts Kortenberg) Verslag Jeugdraad 12 februari 2019: Aanwezig: Gill (voorzitter), Shayan (ondervoorzitter), Kasper (penningmeester), Ewout en Jonas (Chiro Erps-Kwerps), Jens, Ronaldo, Kobe, Lotte (Chiro Everberg), Steffi,

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie