HEKKELMAN ADVOCATEN Sc NDTARISSEN IS DE HANDELSNAAM WAARONDER HEKKELMAN ADVOCATEN N.V. (KVK CENTRAAL GELDERLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HEKKELMAN ADVOCATEN Sc NDTARISSEN IS DE HANDELSNAAM WAARONDER HEKKELMAN ADVOCATEN N.V. (KVK CENTRAAL GELDERLAND"

Transcriptie

1 HEKKELMAN ADVD CATEN Sc N DTAR I S S EN HEKKELMAN ADVDCATEN N.V. PRINS BERNHARDSTRAAT 1 Gemeente Cranendonck t.a.v. de heer E. Schellekens Postbus AB BUDEL (HDEK DRANJE5INEEL 5 1 ) PDSTBUS 1 D94 65D1 BB NIJMEGEN Per e.schellekens@cranendonck.nl Nijmegen, 17 juni 2014 Ons kenmerk Inzake Doorkiesnummer Direct faxnummer TL/mz Cranendonck/Hof van Cranendonck t.lam@hekkelman.nl Geachte heer Schellekens, Tijdens ons overleg van afgelopen vrijdag, heeft u mij gevraagd de vertrouwelijke analyse inzake Hof van Cranendonck van AKD te beoordelen in het licht van de gesprekken die op dit moment met Hof van Cranendonck worden gevoerd. Deze beoordeling treft u hieronder aan. Ik houd de inhoudsopgave van AKD aan. 1. Inleiding a. Feiten b. Ontvangen documenten c. Vraagstelling Onderdeel 1 bevat een correcte weergave van de feiten. Voor de volledigheid merk ik op dat Hekkelman Advocaten N.V. bij de totstandkoming van de intentieovereenkomst niet direct betrokken is geweest. 2. Contractuele analyse a. Intentieovereenkomst en bouwplanovereenkomst b. Afbreken onderhandelingen c. Anterieure overeenkomst en koopovereenkomst HEKKELMAN ADVOCATEN Sc NDTARISSEN IS DE HANDELSNAAM WAARONDER HEKKELMAN ADVOCATEN N.V. (KVK CENTRAAL GELDERLAND NR. D9 1 7D462) EN HEKKELMAN NDTARISSEN N.V. (KVK CENTRAAL GELDERLAND NR. D9 1 7D5D7), BEIDE STATUTAIR GEVESTIGD TE NIJMEGEN) IEDER VOOR EIGEN REKENING WERKEN. DP ONZE DIENSTVERLENING ZIJN VAN TOEPASSING DE ALGEMENE VDDRWAARDEN, ZIE OMMEZIJDE, WAARIN DNDER ANDERE EEN BEPERKING VAN DE AANSPRAKELIJKHEID IS DPGENDMEN.

2 pagina 2 Ad a. Intentieovereenkomst en bouwplanovereenkomst AKD concludeert dat de gemeente niet binnen de in de intentieovereenkomst genoemde termijn heeft ingestemd met het haalbaarheidsonderzoek. Niettemin constateert AKD dat het risico bestaat dat de intentieovereenkomst nog niet is geeindigd. De gemeente heeft dat risico onderkend. Voor wat betreft de bouwplanovereenkomst geldt dat deze is geeindigd. De in de bouwplanovereenkomst vastgelegde datum van 12 maart 2014 is verstreken. In de gesprekken die daarna met Hof van Cranendonck zijn gevoerd, is door beide partijen aangegeven dat men de bouwplanovereenkomst wil verlengen. Deze verlenging is nog niet geformaliseerd. De bouwplanovereenkomst bevat afspraken inzake de betaling van de werkzaamheden die de gemeente met het oog op Hof van Cranendonck verricht en Iaat verrichten. Tussen partijen bestaat er mijns inziens geen verschil van inzicht over dat deze werkzaamheden ook na 12 maart 2014 voor rekening van Hof van Cranendonck worden verricht. In dit verband is van belang dat in de bouwplanovereenkomst een verlengingsmogelijkheid tot 12 September 2014 zit. Bij brief van 19 mei 2014 heeft Hof van Cranendonck bevestigd dat van de verlengingsmogelijkheid gebruik wordt gemaakt. Daardoor is het kostenverhaal tot en met 12 September 2014 geborgd. Ad b. Afbreken onderhandelingen Zoals u weet heeft Hekkelman Advocaten N.V. eerder geadviseerd over de vraag of het de gemeente vrij staat de onderhandelingen met Hof van Cranendonck af te breken. Met Hekkelman Advocaten N.V. is AKD van oordeel dat onvoldoende gerechtvaardigd vertrouwen is gewekt bij Hof van Cranendonck om een aanspraak op schadevergoeding bij het afbreken van de onderhandelingen te rechtvaardigen. Aangezien de adviezen van Hekkelman Advocaten N.V. en AKD op dit onderdeel stroken, zie ik geen aanleiding aan dit onderdeel verder aandacht te schenken. Ad c. Anterieure overeenkomst en koopovereenkomst Voor wat betreft de koopovereenkomst concludeert AKD dat er geen koppeling is gemaakt tussen de koop en levering van de eigendommen en de realisatie van het project. Dat is juist. Daarvoor heeft de gemeente in het verleden uitdrukkelijk gekozen. Het was zelfs de bedoeling de eigendommen van de gemeente onvoorwaardelijk te leveren voorafgaand aan het in procedure brengen van het bestemmingsplan. Die overdracht zou dan plaatsvinden zonder dat de zekerheid bestaat dat het project uiteindelijk gerealiseerd kan worden. Die constatering van AKD op dit punt is juist. De vraag is echter of dat problematisch is. Zolang er immers geen bestemmingsplanherziening tot stand wordt gebracht die de mogelijkheid van verwezenlijking

3 pagina 3 van enig project toestaat, mogen de gronden alleen conform de huidige bestemming worden gebruikt. Aangezien die bestemming slechts zeer beperkte mogelijkheden biedt, behoeft voor ongewenste ontwikkelingen niet gevreesd te worden. Als dan in aanmerking wordt genomen dat de gemeente een aanzienlijke koopprijs heeft bedongen, was de beslissing om de eigendom en de planologische medewerking los te koppelen alleszins begrijpelijk. Dit betekent niet dat een andere insteek niet evenzeer verdedigbaar zou kunnen zijn. Als de gemeente zich op het standpunt zou stellen dat zij de gronden niet wenst te verkopen voor zover er geen project wordt gerealiseerd, dan kan dat vrij eenvoudig in de overeenkomst worden vastgelegd. De levering dient dan gekoppeld te worden aan het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan. Het lijkt mij verstandig dat het college van burgemeester en wethouders zich hierover uitdrukkelijk uitspreekt. In onderdeel 26 van haar analyse signaleert AKD terecht dat de koopovereenkomst niet uitgaat van een bouwplicht, terwijl deze in de anterieure overeenkomst wel is vastgelegd. Van belang is dat de bouwplicht pas recent aan de anterieure overeenkomst is toegevoegd. De koopovereenkomst is daarop niet meer aangepast. Hof van Cranendonck heeft zich bij mijn weten met de bouwplicht die nu in de anterieure overeenkomst is vastgelegd nog niet akkoord verklaard. Zolang er geen koppeling wordt gelegd tussen de anterieure overeenkomst en de koopovereenkomst, behoeft het door AKD gesignaleerde verschil geen probleem te zijn. Op het moment dat die koppeling wel wordt gelegd, zal de koopovereenkomst op dit punt wellicht moeten worden aangepast. In onderdeel 27 van de analyse besteedt AKD aandacht aan de zogenoemde 'change of control'-bepaling. Vooralsnog is in de onderhandelingen niet ingezet op een bepaling die Hof van Cranendonck verbiedt haar aandelen aan een derde te vervreemden. De vraag is of het redelijk is zo'n verbod te bedingen. Mochten burgemeester en wethouders hechten aan een change of control-bepaling, dan kan die alsnog in de overeenkomst worden vastgelegd. Ik ben daar overigens zelf geen voorstander van. Het geeft schijnzekerheid. Mocht Hof van Cranendonck bijvoorbeeld failleren, dan zal op basis van een change of control-bepaling een overdracht aan een derde niet kunnen worden tegengegaan. Voorts is de vraag of de gemeente zicht kan hebben en houden op hetgeen zich afspeelt op het niveau van de buitenlandse moeder-/grootmoedervennootschappen. Ik vind het daarom veel meer van belang dat in het bestemmingsplan een duidelijk publiekrechtelijk kader wordt vastgelegd. Dit publiekrechtelijk kader kunnen burgemeester en wethouders immers te alien tijde handhaven. Wie ook eigenaar is of wordt van de gronden, men zal zich altijd aan de regels van het bestemmingsplan moeten houden.

4 pagina 4 In onderdeel 29 besteedt AKD aandacht aan de in de koopovereenkomst vastgelegde ontbindings- en boeteregeling. Ik wijs erop dat de bepalingen van de koopovereenkomst op dit punt in onderhandeling tot stand zijn gekomen. Aangezien de koopovereenkomst op dit moment niet gekoppeld is aan het bestemmingsplan, had de gemeente het bestemmingsplan als stok achter de deur. Voor zover Hof van Cranendonck niet zou afnemen, zou de gemeenteraad uiteraard niet tot vaststelling van het bestemmingsplan overgaan. Voor zover Hof van Cranendonck pas zou hoeven afnemen nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden, zal de koopovereenkomst op dit onderdeel moeten worden aangepast. In de onderdelen 31 en 32 besteedt AKD aandacht aan de diverse voorzieningen die in en buiten het Exploitatiegebied moeten worden gerealiseerd. AKD constateert dat er mogelijk coordinatierisico's bestaan. Op dit moment is nog niet exact duidelijk wie welke voorzieningen zal treffen en in hoeverre die voorzieningen met elkaar interfereren. Een en ander is nog voorwerp van onderzoek. Uiteraard zal in de anterieure rekening moeten worden gehouden met de uitkomsten van dit onderzoek. In onderdeel 34 besteedt AKD aandacht aan de exploitatiebijdrage. Zij wijst erop dat de gemeente vooraf een ureninschatting moet toezenden die moet worden goedgekeurd. Ook overigens constateert zij dat er beperkingen zijn gesteld aan de verplichting van Hof van Cranendonck om de gemeentelijke kosten te voldoen. Ik wijs erop dat Hekkelman Advocaten N.V. bij de totstandkoming van de afspraken over de exploitatiebijdrage niet betrokken is geweest. Wel kan ik hierover opmerken dat het op zich begrijpelijk is dat Hof van Cranendonck heeft gezegd dat zij geen bianco cheque wenst te tekenen. De praktijk wijst overigens uit dat Hof van Cranendonck zich tot nu toe bereid heeft verklaard alle kosten, die de gemeente aan haar in rekening heeft gebracht, te voldoen. Dat een aantal facturen nog niet is betaald, heeft te maken met het feit dat deze facturen onjuist zijn gebleken. De financieie administratie van de gemeente heeft de betreffende facturen inmiddels gecrediteerd. Als ik het goed heb, zijn de correcte facturen inmiddels verzonden. Het is uiteraard van belang toe te zien op de tijdige betaling van deze facturen. In de onderdelen 36 en 37 besteedt AKD aandacht aan de ingebruikname van het project en de exploitatieverplichting gedurende 20 jaar. AKD constateert terecht dat beide elementen nog nadere aandacht verdienen. Datzelfde geldt voor het onderdeel concerngarantie en bankgarantie. Deze onderdelen vormen nog voorwerp van onderhandeling tussen de gemeente en Hof van Cranendonck.

5 pagina 5 3. Bestuursrechtelijke analyse a. Coordinatiebesluit b. Exploitatiekosten en financieie uitvoerbaarheid c. Enkele aandachtspunten ontwerpbestemmingsplan. Ad a. Coordinatiebesluit AKD constateert een mogelijk motiveringsgebrek in het coordinatiebesluit. Het is de vraag of er inderdaad een motiveringsgebrek aan het besluit kleeft, omdat aan een coordinatiebesluit geen zware motiveringseisen worden gesteld. Voor zover toch nog een aanvullende motivering noodzakelijk is, kan die in het kader van de vervolgprocedure alsnog worden gegeven. Met AKD ben ik van mening dat een eventueel beroep op dit punt door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal worden gepasseerd. Het is dus niet nodig op dit moment een reparatieslag, voor zover deze al vereist zou zijn, toe te passen. Ad b. Exploitatiekosten en financieie uitvoerbaarheid AKD geeft een algemene uiteenzetting over kostenverhaal. Het komt er kort gezegd op neer dat de door de gemeente gekozen route, te weten kostenverhaal door middel van een anterieure overeenkomst, door AKD wordt onderschreven. Terecht plaatst AKD kanttekeningen bij de onderhoudskosten die de gemeente wil verhalen. Ook ik heb eerder al aangegeven dat het verhaal van onderhoudskosten in beginsel niet tot de mogelijkheden behoort. Daarom is eerder al aangegeven dat deze onderhoudskosten wellicht in de totale door Hof van Cranendonck te betalen exploitatiebijdrage verdisconteerd kunnen worden. Vervolgens besteedt AKD aandacht aan de economische uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan. Ik constateer dat AKD en Hekkelman Advocaten N.V. op dit onderdeel niet van mening verschillen. Ad c. Enkele aandachtspunten ontwerpbestemmingsplan AKD toetst dezelfde onderdelen van het bestemmingsplan die eerder ook door Hekkelman Advocaten N.V. zijn getoetst. Ik constateer dat de bevindingen van AKD stroken met die van Hekkelman Advocaten N.V. Dit onderdeel behoeft daarom geen verdere aandacht. Ik herhaal op deze plaats nogmaals dat het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat op dit moment voorligt, de rechterlijke toets niet zal kunnen doorstaan. 4. Aanbestedingsrechtelijke en staatsteunanalyse a. Aanbestedingsrecht b. Staatssteun Ik constateer dat de bevindingen van AKD op de onderdelen aanbestedingsrecht en staatssteun stroken met hetgeen Hekkelman Advocaten N.V. de gemeente eerder heeft geadviseerd. Daarbij is nog wel van belang dat de exacte voorwaarden van de anterieure

6 pagina 6 overeenkomst nog niet bekend zijn. Bij de verdere uitwerking van de anterieure overeenkomst zal goed in het oog moeten worden gehouden dat geen staatssteun wordt verstrekt. Conclusie Samengevat kan worden gesteld dat de bevindingen van AKD en die van Hekkelman Advocaten N.V. in dezelfde lijn liggen. Een principieel punt betreft de koppeling tussen de koopovereenkomst en de anterieure overeenkomst. Voor zover de gemeente de gronden pas aan Hof van Cranendonck zou willen overdragen nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden, zal de koopovereenkomst op enkele onderdelen moeten worden aangepast. U deelde mij nog mede dat de gemeente overweegt de gronden, benodigd voor de aanleg van het landschapspark, in erfpacht uit te geven. Zoals u weet, is in een eerder stadium al een erfpachtconstructie door Hekkelman Advocaten N.V. voorbereid. Om politiek-bestuurlijke redenen is er toen voor gekozen die constructie te verlaten en tot verkoop over te gaan. Juridisch zijn beide varianten denkbaar. De vraag is echter wel waarom de gemeente voor erfpacht zou willen kiezen. Voor zover het gaat om het voorkomen van ongewenst gebruik en de instandhouding van het landschapspark, wijs ik erop dat in het bestemmingsplan regels kunnen worden vastgelegd die ongewenste ontwikkelingen ter plaatse tegengaan. Voordat nu opnieuw wordt geswitcht (van koop naar erfpacht), lijkt het me van belang de voor- en nadelen van beide constructies tegen het licht te houden. Ik ben graag bereid de verschillen tussen verkoop en erfpacht nader toe te lichten en daarbij ook in te gaan op het moment van uitgifte in erfpacht. Ik stel voor dat ik daartoe een notitie voorbereid met een duidelijke managementsamenvatting. Ik stel vervolgens voor dat ik deze notitie in een mondelinge gedachtewisseling met burgemeester en wethouders nader toelicht, zodat burgemeester en wethouders een weloverwogen besluit kunnen nemen. Met vriendelijke groet, Hekkelman Advocaten N.V. T.E.P.A. Lam advocaat

1. Risico s die door AKD worden gesignaleerd met betrekking tot het contractenrecht:

1. Risico s die door AKD worden gesignaleerd met betrekking tot het contractenrecht: VOORSTEL AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Registratienummer 2594249 Datum raadsvergadering 30 september 2014 Datum B&W besluit 26 augustus 2014 Portefeuillehouder C. Meuwissen Programma Recreatie

Nadere informatie

HEKKELMAN St ADVOCATEN NOTARISSEN

HEKKELMAN St ADVOCATEN NOTARISSEN St ADVOCATEN NOTARISSEN HEKKELMAN ADVOCATEN N.V. VERTROUWELIJK Burgemeester en wethouders van Grave Postbus 7 5360 AA GRAVE PRINS BERNHARDSTRAAT 1 (HOEK ORANJESINGEL 51) POSTBUS 1094 6501 BB NIJMEGEN WWW.HEKKELMAN.NL

Nadere informatie

HEKKELMAN ADVOCATEN NOTARISSEN

HEKKELMAN ADVOCATEN NOTARISSEN HEKKELMAN ADVOCATEN NOTARISSEN HEKKELMAN ADVOCATEN N.V. PRINS EIERNHARDSTRAAT 1 Aan de gemeenteraad van de gemeente Wageningen Postbus 1 6700 AA WAGENINGEN (HOEK DRANJESINGEL 51) POSTBUS 1094 6501 BB NIJMEGEN

Nadere informatie

20131502-896650/1 - KVH/ Schep/Groningen (Buizenzone/schaduwschade) 024-3828434 024-3828372 k.van.helvoirt@hekkelman.nl

20131502-896650/1 - KVH/ Schep/Groningen (Buizenzone/schaduwschade) 024-3828434 024-3828372 k.van.helvoirt@hekkelman.nl Sc ADVOCATEN N DTAR I S S E N HEKKELMAN ADVOCATEN N.V, AANTEKENEN EN PER GEWONE POST Provinciale staten van de provincie Groningen Postbus 610 9700 AP Groningen PRINS BERNHARDSTRAAT 1 (HOEK ORANJESINGEL

Nadere informatie

nri, ix advocaten I notarissen

nri, ix advocaten I notarissen Hekkelman Advocaten N.V. Postbus 1094 Prins Bernhardstraat 1 6501 BB Nijmegen 6521 AA Nijmegen T 024-382 83 84 www.hekkelman.n1 advocatuur@hekkelman.ril nri, ix advocaten I notarissen Gemeente Reusel-De

Nadere informatie

De gemeenteraad heeft mij verzocht de gemeenteraad in de bezwaarprocedure te vertegenwoordigen en hem waar nodig nader van advies te dienen.

De gemeenteraad heeft mij verzocht de gemeenteraad in de bezwaarprocedure te vertegenwoordigen en hem waar nodig nader van advies te dienen. PER FALK COURIER Aan de gemeenteraad van Boxmeer Postbus 450 5830 AL BOXMEER Nijmegen, 25 oktober 2006 Ons kenmerk : 20041655 TL/cb Inzake : Boxmeer/Windenergie Doorkiesnummer : 024-382 83 94 Direct faxnummer:

Nadere informatie

1-lekkel m. 2. Relevante jurisprudentie in de situatie dat de provinciale ruimtelijke verordening een geurnorm bevat

1-lekkel m. 2. Relevante jurisprudentie in de situatie dat de provinciale ruimtelijke verordening een geurnorm bevat Hekkelman Advocaten NM Prins Bernhardstraat 1 6521 AA Nijmegen www.hekkelman.n1 Postbus 1094 6501 BB Nijmegen T 024-382 83 84 advocatuur@hekkelman.n1 Aekkel I\ advocaten I notarissen Gemeente Reusel-De

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Afdeling besruu rsrcchtspraak Pagina I van 1. Uw kenmerk. Onderwerp

Afdeling besruu rsrcchtspraak Pagina I van 1. Uw kenmerk. Onderwerp Raad vanstate Afdeling besruu rsrcchtspraak Pagina I van 1 16.0040060 Raad van de gemeente Wageningen Postbus 1 6700 AA WAGENINGEN Datum 25 augustus 201 6 Om nummer 201 60541 7/1 /R1 Uw kenmerk Inlichtingen

Nadere informatie

GE B*"-organisatie INUEK0MÏ3N 2 7 MEI2014. AAN Raad van de gemeente Albrandswaard TELEFOON GA RHOON FAX

GE B*-organisatie INUEK0MÏ3N 2 7 MEI2014. AAN Raad van de gemeente Albrandswaard TELEFOON GA RHOON FAX reg. nr. AANGETEKEND gem. akd GE B*"-organisatie INUEK0MÏ3N 2 7 MEI2014 AAN Raad van de gemeente Albrandswaard VAN E. Dans POStbuS 1000 Advocaat TELEFOON +31 88 253 53 23 3160 GA RHOON FAX +31 88 253

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Ve*si»d.d. 16 juni 2014 Intentieovereenkomst I^ Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014 project herstructurering Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Versie d.d. 16 juni 2014 ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke

Nadere informatie

Intentieovereenkomst

Intentieovereenkomst Intentieovereenkomst Remiseterrein Definitief 3 juli 2014 MS/JZ mw. mr. A.M. Zut i.o.v. GOB/E ing. J.P.R. Braakman 1 van 7 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten

Nadere informatie

Notitie bezwaren vestiging voorkeursrecht Centrum Boekel.

Notitie bezwaren vestiging voorkeursrecht Centrum Boekel. Notitie bezwaren vestiging voorkeursrecht Centrum Boekel. Inleiding Op 13 juli 2017 hebben burgemeester en wethouders het voorkeursrecht gevestigd op basis van de Wvg op het plangebied Centrum Boekel.

Nadere informatie

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening De partijen: I. De gemeente Asten, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

HEKKELMAN ADVOCATEN NOTARISSEN

HEKKELMAN ADVOCATEN NOTARISSEN HEKKELMAN ADVOCATEN NOTARISSEN HEKKELMAN ADVOCATEN N.V. PRINS BERNHARDSTRAAT 1 Gemeente Grootegast t.a.v. mevrouw A. Fennema Postbus 46 9860 AA GROOTEGAST (HOEK ORANJESINGEL 51) POSTBUS 1094 6501 BB NIJMEGEN

Nadere informatie

HEKKELMAN St ADVOCATEN NOTARISSEN

HEKKELMAN St ADVOCATEN NOTARISSEN HEKKELMAN St ADVOCATEN NOTARISSEN HEKKELMAN ADVOCATEN N.V. PRINS BERNHARDSTRAAT 1 Gemeente Leusden t.a.v. de heer J.R.L. Bunnik Postbus 150 3830 AD LEUSDEN (HOEK ORANJESINGEL 51) POSTEILIS 1094 6501 00

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad van Nijmegen. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad van Nijmegen. Geachte leden van de raad, Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D36 (PA 5 september 2012) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329

Nadere informatie

Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72

Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72 College V200901050 Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72 Collegevoorstel Inleiding: Op 14 juli 2009 heeft u beslist op het bezwaarschrift van mevrouw Van Loon

Nadere informatie

Aanvulling bestemmingsplan 'Recreatiegebied Walbeckerheide" februari maart 2018

Aanvulling bestemmingsplan 'Recreatiegebied Walbeckerheide februari maart 2018 venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2018 collegevergadering d.d. raadsvergadering d.d. fatale termijn programma portefeuillehouder Aanvulling bestemmingsplan 'Recreatiegebied Walbeckerheide"

Nadere informatie

Privaatrechtelijk spoor; overeenkomsten over grondexploitatie

Privaatrechtelijk spoor; overeenkomsten over grondexploitatie Actualiteiten Grondexploitatiewet 2011 VNG Privaatrechtelijk spoor; overeenkomsten over grondexploitatie mr. Jan Frans de Groot & mr. Arjen de Snoo 1 Indeling Aanleiding Verordening m.b.t. de grondexploitatie

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Betreft: Beantwoording vragen begeleidingscommissie Buijtenland 22 december 2016

Betreft: Beantwoording vragen begeleidingscommissie Buijtenland 22 december 2016 Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Ons kenmerk: 1172656 Contact: Doorkiesnummer: E-mailadres: p.wunderink@albrandswaard.nl Datum: 10 januari 2017 Betreft: Beantwoording vragen begeleidingscommissie

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo; PROJECTBESLUIT GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk GO/ 20081333 behandeld door mevrouw J. Koppers-Kusters doorkiesnummer 077-3596494 emailadres j.kusters@venlo.nl besluit d.d. 20 december 2010 verzonden d.d.

Nadere informatie

HEKKELMAN ADVDCATEN. b. in samenhang met het geheel of gedeeitelijk buiten werking stellen van de veehouderij, en

HEKKELMAN ADVDCATEN. b. in samenhang met het geheel of gedeeitelijk buiten werking stellen van de veehouderij, en Sc ADVDCATEN N D TAR I S S EN HEKKELMAN ADVDCATEN N.V. PRINS BERNHARDSTRAAT 1 Mts. Bruggink, de heer J.H.H. Bruggink en de heer P.J. Bruggink Ottershagenweg 3 7637 PT OUD OOTMARSUM IHOEK ORANJESINGEL 51)

Nadere informatie

Telefoon (070) 3 563 563 Telefax (070) 3 607 572 . Uw kenmerk De gemeenteraad van Haarlemmermeer

Telefoon (070) 3 563 563 Telefax (070) 3 607 572  . Uw kenmerk De gemeenteraad van Haarlemmermeer de mbudsman Postadres Postbus 93122 2509 AC Den Haag Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 151 2594 AG Den Haag Telefoon (070) 3 563 563 Telefax (070) 3 607 572 E-mail Doorkiesnummer (070) 3 563 598 BBljbnlarb

Nadere informatie

ke/- ombudsman de Nationale De Gemeenteraad van Delft T.a.v. contactpersoon Nationale ombudsman De heer mr. R. Verduijn Postbus ME DELFT

ke/- ombudsman de Nationale De Gemeenteraad van Delft T.a.v. contactpersoon Nationale ombudsman De heer mr. R. Verduijn Postbus ME DELFT t GW I!mnte Delft de Nationale ombudsman De Gemeenteraad van Delft T.a.v. contactpersoon Nationale ombudsman De heer mr. R. Verduijn Postbus 78 2600 ME DELFT Geachte Raad, Hierbij ontvangt u het rapport

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2017:1997

ECLI:NL:RVS:2017:1997 ECLI:NL:RVS:2017:1997 Instantie Raad van State Datum uitspraak 26-07-2017 Datum publicatie 26-07-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201604542/1/A1 Eerste

Nadere informatie

Raad van State Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG. uw kenmerk 201402320/1 IR2

Raad van State Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG. uw kenmerk 201402320/1 IR2 Raad van State Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG uw kenmerk 201402320/1 IR2 uw brief van zaaknummer behandeld door 3 oktober 2014 784411 Esther van Baren doorkiesnummer e-mail (0318) 68 03 15 info@ede.nl

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Haarlemmermeer in strijd met de tussen hem en de gemeente gesloten overeenkomst tot afkoop van erfpacht heeft gehandeld door een, voor hem niet

Nadere informatie

HEKKELMAN ADVOCATEN St NOTARISSEN

HEKKELMAN ADVOCATEN St NOTARISSEN HEKKELMAN ADVOCATEN St NOTARISSEN HEKKELMAN ADVOCATEN N.V. PRINS BERNHARDSTRAAT 1 Gemeente Gennep t.a.v. de heer J. Hasper Postbus 9003 6590 HD GENNEP (HOEK ORANJESINGEL 51) POSTBUS 1094 6501 BB NIJMEGEN

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello.

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Met ingang van 25 juli 2013 ligt met de bijbehorende

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat de gemeente Steenbergen heeft nagelaten verzoekster tijdig op de hoogte te brengen van een wijziging van het bestemmingsplan, waardoor verzoekster onnodig

Nadere informatie

Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e

Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e maal een advies inzake de bezwaarschriften van de heer B.J.H. Brugge, De Goedemeent 15 en de

Nadere informatie

Raadsfractie t.a.v. mevrouw Van der Smagt en de heer Garretsen

Raadsfractie t.a.v. mevrouw Van der Smagt en de heer Garretsen Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Raadsfractie t.a.v. mevrouw Van der Smagt en de heer Garretsen Datum 13 januari 2015 Onskenmerk Contactpersoon J. Kippersluis Doorkiesnummer

Nadere informatie

Samenvatting. Bekijk de uitspraak in eerste aanleg. 1. De procedure in hoger beroep

Samenvatting. Bekijk de uitspraak in eerste aanleg. 1. De procedure in hoger beroep Uitspraak Commissie van Beroep 2012-23 d.d. 27 november 2012 (prof. mr. A.S. Hartkamp, voorzitter, mr. C.A. Joustra, drs. P.H.M. Kuijs, mr. F.P. Peijster en mr. J.B. Fleers, leden, en mr. M.J. Drijftholt,

Nadere informatie

Interne memo. Aan : Jan ten Hoor Van : Simon Tichelaar Betreft : Aanbesteding Haderaplein Datum : 22 november Inleiding

Interne memo. Aan : Jan ten Hoor Van : Simon Tichelaar Betreft : Aanbesteding Haderaplein Datum : 22 november Inleiding 1 Interne memo Aan : Jan ten Hoor Van : Simon Tichelaar Betreft : Aanbesteding Haderaplein Datum : 22 november 2012 Inleiding In november 2011 adviseerden wij (Trip Advocaten & Notarissen) over de aanbestedingsrechtelijke

Nadere informatie

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844 Haaren Helvotrt Esch Biezenmorrel gemeente Haaren [ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844 Burgemeester en Wethouders hebben op 13 juli 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen

Nadere informatie

18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007; nieuwe beslissing op bezwaar

18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007; nieuwe beslissing op bezwaar Stichting Algemene Programma Raad (APR) p/a Hellingman Bunders advocaten t.a.v. mr. M. Bunders Postbus 75401 1070 AK AMSTERDAM Datum Onderwerp 18 december 2007 Uitspraak Raad van State 31 oktober 2007;

Nadere informatie

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald.

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald. Fractie PvdA Stichtse Vecht Datum 10 oktober 2018 Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Kleizuwe 129 te Vreeland Bijlage(n) 1. Feitenrelaas T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl Team Omgevingskwaliteit

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Gemeente Den Haag DSO/PmDH t.a.v. J. Hartman (kavelwinkel) Spui BT DEN HAAG. Geachte heer Hartman, - CONCEPT -

Gemeente Den Haag. Gemeente Den Haag DSO/PmDH t.a.v. J. Hartman (kavelwinkel) Spui BT DEN HAAG. Geachte heer Hartman, - CONCEPT - Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Gemeente Den Haag DSO/PmDH t.a.v. J. Hartman (kavelwinkel) Spui 70 2511 BT DEN HAAG Uw brief van Ons kenmerk Behandeld door J.C.M. van der

Nadere informatie

Nederlands Instituut van Psychologen 070-8888500. inzagerecht testgegevens

Nederlands Instituut van Psychologen 070-8888500. inzagerecht testgegevens POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Nederlands Instituut van Psychologen

Nadere informatie

De Raad van Toezicht Zwolle geeft de volgende uitspraak in de zaak van:

De Raad van Toezicht Zwolle geeft de volgende uitspraak in de zaak van: ZW 10-516 DE RAAD VAN TOEZICHT ZWOLLE VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM. -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Aannemingsmaatschappij De Vries & Van de Wiel De heer N. Samson Postbus AE SCHAGEN. : besluit verlening omgevingsvergunning

Aannemingsmaatschappij De Vries & Van de Wiel De heer N. Samson Postbus AE SCHAGEN. : besluit verlening omgevingsvergunning Aannemingsmaatschappij De Vries & Van de Wiel De heer N. Samson Postbus 218 1741 AE SCHAGEN Brummen : 25 juni 2014 Ons kenmerk : O-002185 Uw kenmerk : Onderwerp : besluit verlening omgevingsvergunning

Nadere informatie

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2012 87 collegevergadering raadsvergadering fatale termijn programma portefeuillehouder Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018 Onderwerp Motie realisatieplicht bouwinitiatieven Zaaknummer 400650 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 4 juni 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo

Nadere informatie

Memo dakkapellen - welstand

Memo dakkapellen - welstand Memo dakkapellen - welstand Datum: 9 september 2014 Afdeling: Ruimte Probleemstelling Het plan bestaat om in 2015 de huidige welstandsnota te vervangen door een sterk vereenvoudigde versie. De vergunningenpraktijk

Nadere informatie

Geachte gemeenteraad, Hattem 12 december 2013.

Geachte gemeenteraad, Hattem 12 december 2013. Dit schrijven wordt zowel per brief en mail aan u verzonden. Geachte gemeenteraad, Hattem 12 december 2013. Inleiding Voor de raadsvergadering van 16 december 2013 staat op de agenda het vaststellen van

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. ONDERWERP: Algemene gronduitgiftevoorwaarden gemeente Terneuzen 2010

COLLEGEVOORSTEL. ONDERWERP: Algemene gronduitgiftevoorwaarden gemeente Terneuzen 2010 Lijst Agendapunten nummer: Kenmerk: 9221 Afdeling: Omgeving & Economie Portefeuillehouder: J.M. van Schaik COLLEGEVOORSTEL 13a DATUM: 1 juni 2010 ONDERWERP: Algemene gronduitgiftevoorwaarden gemeente Terneuzen

Nadere informatie

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Agendapunt 15 2006 VOORSTELLEN Nr. 185 (1) Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Onderwerp: Beslissing op bezwaar afwijzing planschade Spiegheldreef 2 Aan de raad. Beslispunten 1. het bezwaarschrift

Nadere informatie

Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden

Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden Beleidsregel Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden Inleiding Voor het opstellen van een bestemmingsplan is de initiatiefnemer zelf verantwoordelijk. Er wordt veel belang gehecht aan

Nadere informatie

Onderwerp: Brief d.d. 12 februari 2014 inzake "Karel de Grotelaan 6 Bergen" Brief aan College NL Karel de Grotelaan 10 februari 2014.pdf; scan0090.

Onderwerp: Brief d.d. 12 februari 2014 inzake Karel de Grotelaan 6 Bergen Brief aan College NL Karel de Grotelaan 10 februari 2014.pdf; scan0090. Van: NedraLux B.V. [andre@nedralux.nl] Verzonden: donderdag 27 februari 2014 14:59 Aan: Bureau griffier Gemeente Bergen NH Onderwerp: Fwd: Brief d.d. 12 februari 2014 inzake "Karel de Grotelaan 6 Bergen"

Nadere informatie

Rapport. Datum: 31 januari 2011 Rapportnummer: 2011/032

Rapport. Datum: 31 januari 2011 Rapportnummer: 2011/032 Rapport Datum: 31 januari 2011 Rapportnummer: 2011/032 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de griffie van het gerechtshof Den Haag hem het arrest van 17 juli 2008 niet heeft toegestuurd met als gevolg

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Groot Rijnwijk en exploitatieplan Groot Rijnwijk a. Zaaknummer

Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Groot Rijnwijk en exploitatieplan Groot Rijnwijk a. Zaaknummer Aan de gemeenteraad Zaaknummer 216282 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Groot Rijnwijk en exploitatieplan Groot Rijnwijk a Voorstel 1. In de naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan Groot Rijnwijk

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort,

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort, Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus 88 5800 AB Venray Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022, Bestuur en Middelen / 1042 Portefeuillehouder J. van der Meer, B. Jeene

Nadere informatie

Toelichting. Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a

Toelichting. Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a Toelichting 1 Inleiding De raad van de gemeente Buren heeft op 30 juni 2015 het bestemmingsplan Kernen Buren, tweede herziening gewijzigd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC Eindhoven op bedrijventerrein De Hurk.

gemeente Eindhoven Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC Eindhoven op bedrijventerrein De Hurk. gemeente Eindhoven Raadsnummer ZO.R36ZZ.OOZ Inboeknummer robstoo46g Dossiernummer ora.ssr ag maart aoro Raads voorhangbrief Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders zal dan ook een reactie verzorgen.

Het college van burgemeester en wethouders zal dan ook een reactie verzorgen. gemeente Den Helder opiehouders: college van B&W, afdeling RWO Klaver van der Hooft Posch Advocaten Postbus 10 1716 ZG OPMEER T.a.v. Mr. Drs. O.H. Minjon verzendgegevens behandeld door uw gegevens datum

Nadere informatie

STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN GEBRUIK GEMEENTEGROND ZONDER TOESTEMMING

STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN GEBRUIK GEMEENTEGROND ZONDER TOESTEMMING STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN GEBRUIK GEMEENTEGROND ZONDER TOESTEMMING Situatie waarbij in rood de erfgrens is aangegeven. 1. Inleiding Dit stappenplan maakt

Nadere informatie

Öl J. Franssen 5EK0MEN 2 6 M. ÏWB. provincie H o L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten. Aan de leden van de statencommissie Ruimte en Wonen

Öl J. Franssen 5EK0MEN 2 6 M. ÏWB. provincie H o L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten. Aan de leden van de statencommissie Ruimte en Wonen 5EK0MEN 2 6 M. ÏWB Gedeputeerde Staten provincie H o L L A N D ZUID Aan de leden van de statencommissie Ruimte en Wonen Contact mr. H. Kats T 070-441 72 15 h.kats@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus

Nadere informatie

Raadsvoorstel 18 juni 2014 AB RV

Raadsvoorstel 18 juni 2014 AB RV Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 18 juni 2014 AB14.00422 RV2014.026 Gemeente Bussum Niet vaststellen van het postzegelbestemmingsplan Centrum - Scapino De Nieuwe Brink

Nadere informatie

De heer drs. C.H. Boland bestemmingsplan de Krijgsman

De heer drs. C.H. Boland bestemmingsplan de Krijgsman Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 113788 De heer drs. C.H. Boland bestemmingsplan de Krijgsman Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Het gewijzigde bestemmingsplan de Krijgsman, herziene versie

Nadere informatie

werkzaamheden en/of het daarbij veranderende gebruik van panden en/of percelen,

werkzaamheden en/of het daarbij veranderende gebruik van panden en/of percelen, Indieningsvereisten Ruimtelijke Plannen gemeente Woudenberg Zoals vastgesteld en van toepassing sinds januari 2012 en gewijzigd vastgesteld 16 juli 2015 Inleiding Voor het opstellen van een bestemmingsplan

Nadere informatie

Zienswijzennota realisatie loods Dronryp

Zienswijzennota realisatie loods Dronryp Zienswijzennota realisatie loods Dronryp Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 december 2013 Zienswijzennota realisatie loods Dronryp Inhoud plan Het planvoornemen betreft

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

Wet voorkeursrecht gemeenten

Wet voorkeursrecht gemeenten Behoort bij kennisgeving aan belanghebbenden d.d. 27 januari 2010 omtrent de vestiging van het gemeentelijk voorkeursrecht op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten. Wet voorkeursrecht gemeenten 1.

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00110064 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 207 woningen

Nadere informatie

1 OJUL Ingekomen: AANTEKENEN, Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. de Raad Postbus AA ALPHEN AAN DEN RIJN Routing. Afo.

1 OJUL Ingekomen: AANTEKENEN, Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. de Raad Postbus AA ALPHEN AAN DEN RIJN Routing. Afo. Kantoor Zaandam / Postbus 23000, 1100 DM Amsterdam / Bezoekadres: Provincialeweg 33, Zaandam Telefoon via Amsterdam AANTEKENEN, Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. de Raad Postbus 13 2400 AA ALPHEN AAN

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2009:BI2655

ECLI:NL:RVS:2009:BI2655 ECLI:NL:RVS:2009:BI2655 Instantie Raad van State Datum uitspraak 29-04-2009 Datum publicatie 29-04-2009 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 200806326/1/H1 Omgevingsrecht Hoger

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 Burgemeester en Wethouders hebben op 24 april 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van een erfafscheiding/toegangspoort. De

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. M.H.P. Leijendekker, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. M.H.P. Leijendekker, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-702 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. M.H.P. Leijendekker, secretaris) Klacht ontvangen op : 12 mei 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

/1/R3 7 9 april 2014 lngevolge artikel 8, lid 8.1, van de planregels zijn de voor - "Gemengd 1" aangewezen gronden bestemd voor: a. culturele

/1/R3 7 9 april 2014 lngevolge artikel 8, lid 8.1, van de planregels zijn de voor - Gemengd 1 aangewezen gronden bestemd voor: a. culturele 201305620/1/R3 7 9 april 2014 lngevolge artikel 8, lid 8.1, van de planregels zijn de voor - "Gemengd 1" aangewezen gronden bestemd voor: a. culturele, sport- en recreatieve voorzieningen uit ten hoogste

Nadere informatie

Onterecht beroep op financieringsvoorbehoud. Acties van makelaarverkoper. Controle op storten waarborgsom.

Onterecht beroep op financieringsvoorbehoud. Acties van makelaarverkoper. Controle op storten waarborgsom. RAAD VAN TOEZICHT WEST Onterecht beroep op financieringsvoorbehoud. Acties van makelaarverkoper. Controle op storten waarborgsom. Verkopers zijn van mening dat hun makelaar te kort schoot toen de kopers

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. gebied Zijtak Portefeuillehouder: J.

Nadere informatie

Faxnummer

Faxnummer Hekkelman Advocaten N.V. Postbus 1094 Prins Bernhardstraat 1 6501 BB Nijmegen 6521 AA Nijmegen T 024-382 83 84 www.hekkelman.ni advocatuur@hekkelman.n1 0flk'kadvocaten I notarissen I Gemeente Doetinchenn

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Datum : 13 februari 2013 Nummer : CUO-4054197 Aanvrager : NV Stadsherstel II t.a.v. M. Boswinkel Postbus 842 3800 AV AMERSFOORT Omgevingsvergunning voor Plaatselijk

Nadere informatie

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/042013 Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst voor de Juridische dienstverlening Perceel 1: Perceel 2: Perceel 3: Perceel 4: arbeids- en ambtenarenrecht

Nadere informatie

Zaaknummer Portefeuillehouder Drs H. M. W. ter Heegde Voorstel Herziening van de gemeenschappelijke regeling regio Gooi en Vechtstreek

Zaaknummer Portefeuillehouder Drs H. M. W. ter Heegde Voorstel Herziening van de gemeenschappelijke regeling regio Gooi en Vechtstreek Raadsvoorstel Zaaknummer 564849 Portefeuillehouder Drs H. M. W. ter Heegde Voorstel Herziening van de gemeenschappelijke regeling regio Gooi en Vechtstreek Aan de raad, 1. Beslispunten De Raad van Gooise

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD.

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Algemene Voorwaarden voor dienstverlening. DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SW A AR.D. De Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-Gemeenten maakt sinds

GEMEENTE VA EKEN SW A AR.D. De Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-Gemeenten maakt sinds V de GEMEENTE VA EKEN SW A AR.D Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard \ \\ \ Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 gemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl

Nadere informatie

Ons kenmerk [VERTROUWELIJK] Contactpersoon [VERTROUWELIJK]

Ons kenmerk [VERTROUWELIJK] Contactpersoon [VERTROUWELIJK] Autoriteit Persoonsgegevens AANGETEKEND Datum Contactpersoon Onderwerp Besluit tot invordering en voornemen tot publicatie Geachte, Bij besluit van 11 mei 2017 met kenmerk heeft de Autoriteit Persoonsgegevens

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Mr. J.J. Dammingh OPSCHORTING. (schuldeisersverzuim)

Mr. J.J. Dammingh OPSCHORTING. (schuldeisersverzuim) Mr. J.J. Dammingh OPSCHORTING (schuldeisersverzuim) 2017 OPSCHORTING Algemene regeling: afd. 6.1.7 BW. Eisen art. 6:52 BW: - verbintenis van schuldenaar - opeisbare vordering schuldenaar - schuldeiser

Nadere informatie

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN Anterieure overeenkomst: Vleetweg 4 1 van 4 ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN ONDERGETEKENDEN: A. De Gemeente Dronten, zetelende te Dronten, rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar burgemeester

Nadere informatie

ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246

ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246 ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246 Instantie Rechtbank Breda Datum uitspraak 25-02-2011 Datum publicatie 18-03-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 10 / 938 Wmo Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Zienswijzenverslag Bestemmingsplan plattelandswoningen, Locatie Heikomstraat 16

Zienswijzenverslag Bestemmingsplan plattelandswoningen, Locatie Heikomstraat 16 Zienswijzenverslag Bestemmingsplan plattelandswoningen, Locatie Heikomstraat 16 Postbus 290 5710 AG Someren Telefoon (0493) - 494888 fax (0493) 494850 gemeente@someren.nl www.someren.nl Oktober 2015 Vastgesteld

Nadere informatie

gemeente Moerdijk RAADSINFORMATIEBRIEF 19 NOV 2015

gemeente Moerdijk RAADSINFORMATIEBRIEF 19 NOV 2015 gemeente Moerdijk RAADSINFORMATIEBRIEF 19 NOV 2015 '' r- Van Aan Onderwerp Nummer griffie Zaaknummer Documentnummer College van burgemeester en wethouders de leden van de gemeenteraad Bestemmingsplan Kloosterblokje

Nadere informatie

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo, De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg 2 6276 PB Heijenrath Datum: 20 mei 2015 Behandeld door: de heer M. v.d. Venne Uw brief van: Onderwerp: verleende omgevingsvergunning Uw kenmerk: Dossiernummer: 20150011

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 11 februari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van 21 woningen.

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en): gemeente Maassluis De heerc. Moerman Weverskade 70 3147 PA Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maas$luis.nl www.maassluis.nl uw brief van uw l

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders v/d gemeente

Aan het college van Burgemeester en Wethouders v/d gemeente > Retouradres Postbus 30941 2500 GX Den Haag Aan het college van Burgemeester en Wethouders v/d gemeente Wijken en Rijnstraat 8 Postbus 30941 2500 GX Den Haag Interne postcode IPC 295 www.vrom.nl Betreft

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6 Bestemmingsplan Gemeente Aalten Buitengebied Groenenveld Aalten 2007, in Groot Deunkweg Aalten 6 TOELICHTING 1. Aanleiding Op 16 juni 2010 (nr. 200806665/1/R2) heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00103914 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen

Nadere informatie

Nadere Notitie Burgerrechtenvereniging Vrijbit voor procedure UTR 16/3326 WBP V97 (zitting ).

Nadere Notitie Burgerrechtenvereniging Vrijbit voor procedure UTR 16/3326 WBP V97 (zitting ). 20-11-2016 Nadere Notitie Burgerrechtenvereniging Vrijbit voor procedure UTR 16/3326 WBP V97 (zitting 2-12-2016). In het verlengde van de bezwaren zoals die naar voren zijn gebracht in de bezwaarprocedure

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE Blad 1 INHOUD Art. 1. Art. 2. Art. 3. Art. 4. Art. 5. Art. 6. Art. 7. Art. 8. Art. 9. Art. 10. Art. 11. Art. 12. Art. 13. Art.

Nadere informatie