Hierbij ontvangt u conform de planning onze reactie op de ingediende vragen naar aanleiding van de programmabegroting 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hierbij ontvangt u conform de planning onze reactie op de ingediende vragen naar aanleiding van de programmabegroting 2015."

Transcriptie

1 Gemeenteraad Buren Postbus BA MAURIK uw brief van: Mauril<,14 oktober 214 uw kenmerk: ons kenmerk: Rl/14/172a verzonden: behandeld door: Ko van den Beemt bijlage(n): onderwerp: beantwoording van vragen programmabegroting li OKL 214 Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u conform de planning onze reactie op de ingediende vragen naar aanleiding van de programmabegroting 215. Met vriendelijke groet, iiiiiiiiiiiiiiifiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiüii Illll üiiiiriiini De Wetering 1 Postbus BA IVlaurik Tel.: Fax: (344) gemeente@buren.nl KvK: Bank Nederlandsche Gemeente IBAN nummer: NL27 BNGH BTW: NL B2

2 Technische vragen BEGROTING FRACTIE: Nr Hoofdstuk D66 Onderwerp Pag. Vraag D1 Raadsvoorstel 1.2 D2 D3 Bijlage A D5 1 Korting ODR D6 7 U Herwaarde Hier staat geen OZB verhoging nodig, de verhoging wordt wel meegenomen in de begroting...graag uitleg Waar komt het geld vandaan "egalisatie accres algemene uitkering" Waarom is niet gekeken naar alle vastgoed van de gemeente dus inclusief dorpshuizen, werven scholen ipv alleen het monumentale en het meest efficiënt mogelijk gebruik hiervan totaal gezien, in ruime zin? Zie ook punt 4 Hoe denkt het college dit te kunnen realiseren als eerdere berichten eerder tegendeel laten zien... Wat is de financiële stand van zaken en welke (stille) antwoord In de begroting wordt alleen de standaard inflatie ter compensatie van de prijsindex voor 215 meegenomen. Er wordt géén voorstel gedaan om de OZB extra te verhogen om de begroting sluitend te krijgen. Dit geld spaarden we de afgelopen jaren. Het geld bestaat uit extra middelen uit het gemeentefonds, dan waarmee we rekening hielden. Bij een tweede burap nemen we altijd de uitkomst van de septembercirculaire voor dat jaar mee. Ook nemen we de verrekeningen mee uit eerdere jaren. De algemene uitkering wordt altijd 2 Jaar later pas definitief vastgesteld. Na de septembercirculaire komt nog de december-circulaire. De decern be rei reu lal re komt te laat om nog te verwerken In de begroting. De afgelopen jaren bleek de decembercirculaire vaak gunstiger dan de septembercirculaire. Deze positieve uitkomsten stortten we in een egalisatiereserve.

3 D7 1 Dorpshuizen D8 13 IVIatch en Home start DB Non bereil< protocol D9 Tussentijds huisbezoek reserves heeft dit recreatieschap? Kunnen wij als gemeenten dit geld niet gebruiken voor b.v. investering in onze regio Rivierenland...Kunt u ons de jaarstukken aanleveren? Welke initiatieven zijn dit...die gaan verdwijnen? Kan Welzijn Buren of een andere organisatie in de gemeente dit overnemen met gebruikmaking van deze vrijwilligers? Hiermee voorkomen de te betalen overheadkosten. Waarom hoort dit niet gewoon bij het reguliere werk? Hoe is dit per jan 215 geregeld bij de transities Jeugdzorg? Zijn hier getallen per jaar van bekend? Dat zijn initiatieven die niet gemakkelijk een alternatief kunnen vinden of in het dorpshuis een specifieke voorziening hebben. Het maakt financieel gezien niet zo veel uit of de begeleiding van deze vrijwilligers door Humanitas of door bijvoorbeeld Welzijn Buren wordt gedaan; in beide gevallen moet er een tarief per uur worden betaald. Dit uit laten voeren door Welzijn Buren gaat ten koste van andere opdrachten en levert per saldo geen besparing op. Op dit moment valt niet aan te geven of Welzijn Buren ook dezelfde kwaliteit biedt op deze twee onderdelen. Het oproepen van ouders behoort tot de reguliere taak van een consultatiebureau. Het herhaald uitnodigen ais een ouder niet Is verschenen, is geen reguliere taak. In principe gaan deze tussentijdse huisbezoeken gewoon door. De jeugdverpleegkundige heeft een belangrijke signalerende rol, en kan in een heel vroegtijdig stadium lichte ondersteuning bieden. Op die manier ontlast zij ook weer het gebiedsteam. In de loop van 215 zal het JeugdPreventieNetwerk opgaan in het gebiedsteam. In dat netwerk verbinden we dejeugdverpleegkundige aan het gebiedsteam, zodat problemen die dejeugdverpleegkundige niet op kan lossen, tijdig worden overgedragen aan het gebiedsteam. D1 Oudernetwerken D11 15 Verkeer en Vervoer De school heeft hier zelf een taak in, waarom organiseert de gemeente dit ook? Wat zijn duurzame roerende zaken? Graag voorbeeld. Er worden per laar ongeveer 11 van dergelijke huisbezoeken gebracht. Scholen zijn niet verplicht om oudernetwerken te organiseren. Voor zover de school netwerken organiseert, is dat ten dienste van de werkzaamheden op en rond school. De oudernetwerken die de gemeente organiseert zijn gericht op het versterken van de eigen kracht van de ouders, ook op andere terreinen.

4 D12 17 Milieu Dl 3 19 Begraafplaatsen 14 A D14 B 2 Gezondheidszorg 29a Externe inhuur D15 32b Koffievoorziening D16 33/34 Verminderen e lektricite its b u d g et/o p losse n leegstand gemeentehuis Vergoeding stembureauleden Dl 8 45/46 Herziening grondexploitatie Waarom wordt dit niet bi] het nieuwe milieujaarplan voor de leefomgeving behandeld/meegenomen Waarom staat hier geen bedrag terwijl het wel een keuze is? Logopedie valt onder de basisverzekering, waarom draagt de gemeente hieraan bii? Is het college bekend met de (nieuwe) risico's bij tijdelijk dienstverband en zieke? Wat zijn de kosten als Lander dit gaat verzorgen? Voldoen wij nu aan de norm om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen en of social return? Welke nomi is dit? Andere bedrijven (o.a. Microsoft Amsterdam) sluiten het pand gedeeltelijk gedurende een bepaalde tijd in het jaar. Kan het college deze cijfers opvragen? Wat is nu effectief het voorstel voor vergoeding stem bureau led en bij deze verkiezing? Bedoelt u hiermee dat er tot de uitslag van het onderzoek niets gebeurd met deze gronden? Lijkt het niet zinvol om er nu al inkomsten uit te willen In de Wet Publieke gezondheid staat dat de gemeente de preventieve logopedie (het opsporen van problemen op het gebied van spraakontwikkeling) uit moet voeren. De behandeling (de curatieve logopedie) wordt (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Het is bekend dat er risico's ontstaan als een medewerker vóór einde tot 28 dagen na einde tijdelijke aanstelling ziek is of wordt. Risico's bestaan o.a. uit het betalen van de re-integratiekosten en verhoging van de gedifferentieerde premie. Dinsdag 14 oktober vindt ovedeg plaats met Lander om de mogelijkheid te bespreken m.b.t de inzet van personeel van Lander. Zie bijgevoegd PDF document Microsoft Het Nieuwe Werken. Waarbij wel is op te merken dat het kantoorgebruik door Buren en dat van Microsoft verschillend zijn. Het voorstel is om alleen in 215 één maal de vergoeding stembureauleden ( 7.48,-) + huur ruimten ( 5.,-) te schrappen. Voor 215 zijn deze kosten (bij elkaar 12.48,-) twee maal geraamd, omdat er twee verkiezingen zijn. Maar die vinden tegelijkertijd plaats. Er wordt niet voorgesteld om de vergoeding stembureauleden structureel te schrappen.

5 D19 52 Dagtoerisme belasting D2 53 Belasting op ligplaats D21 54 Forensenbelasing D22 57 Aanvullende opbrengsten genereren? Hoe stelt u zich voor om dit te controleren en waarom dit voorstel als de opbrengst waarschiinlijk nihil Is? Voor welke havens gaat dit gelden? Onduidelijk is het aantal locaties maar u rekent 315 locaties, hoe serieus is dit voorstel en de inningkosten staan niet genoemd Hoort dit niet bij het onderdeel leges? Mede om die reden stelt het college niet voor om dagtoerisme belasting in te voeren. U vindt deze mogelijkheid niet terug in bijlage B / voorgestelde bezuinigingen. Het college stelt niet voor om belasting op ligplaats In de voeren. U vindt deze mogelijkheid niettenjg in bijlage B / voorgestelde bezuinigingen. Als de raad met het voorstel instemt, gaat het college dit nader onderzoeken. Daarom is forensenbelasting voor 215 nog niet opgenomen als dekkingsmiddel. Voor 216 e.v. zal een uitgewerkt voorstel ter besluitvonning aan de raad worden aangeboden. Inderdaad gaat het om de mogelijkheid om leges te heffen, waar nu nog sprake is van gratis dienstverlening. De indeling van Begroting Op Peil kent echter geen onderdeel leges. Daarom staat het bij "Verhogen inkomsten". D23 Reserve risico's grondexploitatie Is de werkgroep grondexploitaties hierover geconsulteerd en wat is het advies? D24 Heffingsverordeningen Bouwleges is een onderwerp wat nog door de raad opnieuw behandeld zou worden en toch wordt hier een veranderd voorstel gedaan. Is er dan toch nog een datum gepland om dit apart te behandelen voor 1 november 214? Hier treft u het voorstel aan op basis van de bestaande systematiek voor 215. Wat gewijzigd is zijn met name de uren die de ODR aan inzet vraagt en doorwegen in de kostendekkendheid. Dat de leges aan de hand van die systematiek jaariijks geactualiseerd worden is al jaren gebruikelijk en op grond van het beginsel van kosten dekkend held noodzakelijk. De discussie met uw raad betrof de mogelijkheid om over te gaan tot een geheel andere leges systematiek met een regionale grondslag. Helaas is het tot nu toe lastig gebleken die ontwikkeling regionaal "op gang" te brengen.

6 Zomersluiting werkverdiepingen bespaart Col van 135. km en 2.9 energiekosten Aanleiding: Environmental en facilities op zoek naar hoge impact op energie besparing Out of the box idee: Het gebouw biedt overal werkplekken voor verschillende activiteiten. Sluiten van verdiepingen bij lage bezetting is zonder belemmeringen mogelijk Verwacht resultaat: Co2 en kostenreductie. Test flexibiliteit gebouw. Interventie op gedrag. Besluitvorming: Operationele check: Verwachte bezetting, techniek & facility management Organisatorische check: Management Team & Interne Communicatie Implementatie: Sluiten 2 werkverdiepingen van 11 juli t/m 19 augustus 211. Wekelijks evalueren. Resultaten: Planet: 26.5 kwh = 18t Co2 = 94 bomen = 135. auto km Profit: 2.9,- People: Nieuwe collega's ontmoet. Reflectie. Doorbroken patronen. Leuke observaties: "Opeens zat iemand op mijn plek. Ik zit op dezelfde plek alleen een verdieping lager. We gaan weer open, yesl Ik spreek hele andere collega's. Zie microsoft.ni/hetnieuwewerl<en en twitter.com/hnwbiimicrosoft voor meer informatie over Het Nieuwe Werl<en bij ivlicrosoft Nederland

7 Learnings: Bezettingsgraad van 3-4% werkt goed, bij 5-6% ervaren de medewerlcers het als druk Externe meningen (msn poll) Een gedeelte van het kantoor sluiten tijdens vakantie. Zou dit kunnen op jouw werk? 34% - goed idee. Mijn werkgever staat er open voor 25% - goed idee. Mijn werkgever doet er niet aan mee 25% - Nee. Ik zou niet weten wat ons dat zou opleveren 1% - Nee.!k heb mijn eigen bureau nodig. 6% - Geen mening. Zie microsoft.nl/hetnieuwewerken en twitter.com/hnwbiimicrosoft voor meer informatie over f^et Nieuwe Werken bij ivlicrosoft Nederland

2015 Onvoorzien Primitieve begroting voor begrotingsbehandeling

2015 Onvoorzien Primitieve begroting voor begrotingsbehandeling Eerste bestuursrapportage 2015 In onderstaand overzicht geven we de stand van de post onvoorzien weer en het verwachte rekeningresultaat 2015. De bedragen ronden we af op 250,--. (+ = positief / - = negatief)

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Toelichting. Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a

Toelichting. Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a Toelichting 1 Inleiding De raad van de gemeente Buren heeft op 30 juni 2015 het bestemmingsplan Kernen Buren, tweede herziening gewijzigd

Nadere informatie

2e Kwartaalrapportage 2015

2e Kwartaalrapportage 2015 2e Kwartaalrapportage 2015 Verzonden aan de Raad 29 juli 2015 Gemeente Langedijk Inleiding Hierbij ontvangt u de 2 e Kwartaalrapportage 2015. In deze kwartaalrapportage wordt u geïnformeerd over financiële

Nadere informatie

[^Zeeland. - 1 NAlW Provincie. I Z AK >4r;. ICLASS. Gedeputeerde Staten. de voorzitter van de Provinciale Staten p/a Statengriffie

[^Zeeland. - 1 NAlW Provincie. I Z AK >4r;. ICLASS. Gedeputeerde Staten. de voorzitter van de Provinciale Staten p/a Statengriffie 18005139 Provincie [^Zeeland Gedeputeerde Staten de voorzitter van de Provinciale Staten p/a Statengriffie Onderwerp kenmerk Provinciale opcenten in relatie tot commissie 18005867 Jansen behandeld door

Nadere informatie

Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl IBAN: NL49 BNGH 0285 0043 87 BIC: BNGHNL2G

Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl IBAN: NL49 BNGH 0285 0043 87 BIC: BNGHNL2G Postbus 1 343 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl IBAN: NL49 BNGH 285 43 87 BIC: BNGHNL2G Nieuwegein Financiën 215-439 Contactpersoon Harry Harkema Telefoon (3) 67 18 48 E-mail H.Harkema@nieuwegein.nl

Nadere informatie

llllll llllllllllilllllllllllllll illll Illll llllllllllillllilllllil Aan de leden van de gemeenteraad

llllll llllllllllilllllllllllllll illll Illll llllllllllillllilllllil Aan de leden van de gemeenteraad Aan de leden van de gemeenteraad uw brief van: uw kenmerk: ons kenmerk: behandeld door: bijlage(n): onderwerp: RI/14/1749 J. van den Beemt Enkele ttiema's rond kostentoerekening Maurik, 29 oktober 214

Nadere informatie

Uw brief van: geregistreerd onder nr.: n.v.t. of nummer. Doorkiesnutnmer/Behandeld door: 822 / S. Kempink

Uw brief van: geregistreerd onder nr.: n.v.t. of nummer. Doorkiesnutnmer/Behandeld door: 822 / S. Kempink Gemeente Woerden 11U.02043 5 ^ gemeente WOERDEN Veiligheidsregio Utrecht De heer J.M.P. Wink Postbus 3154 3502 GD UTRECHT Blekerijlaan 14 Woerden Postbus 45 3440 AA Woerden Tel: 0348 428 911 Fax: 0348

Nadere informatie

1e Bestuursrapportage

1e Bestuursrapportage 2019 1e Bestuursrapportage Gemeente Terschelling 24-5-2019 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Ontwikkeling van de lopende budgetten... 4 2. Overzicht (Meerjaren)resultaat 2019 tot en met 2023... 5 2.1 Algemeen...

Nadere informatie

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Inleiding In de fusieraad van 30 juni 2014 is gesproken over een consolidatie van de drie begrotingen en om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Memo Reg.nr.: O-FIN/2013/16 / RIS

Memo Reg.nr.: O-FIN/2013/16 / RIS Memo Reg.nr.: O-FIN/2013/16 / RIS 2013-37 Aan : Raadsleden gemeente Boxmeer Van : College van Burgemeester en Wethouders Kopie : Datum : 23 januari 2013 Onderwerp : Decembercirculaire 2012 Bijlage(n) :

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 18 augustus 2015 Raadsvergadering : 29 september 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 8 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

Aanbieding van de Handreiking presentatie structureel begrotingssaldo Handreiking structureel begrotingssaldo IBT DIGI (3).

Aanbieding van de Handreiking presentatie structureel begrotingssaldo Handreiking structureel begrotingssaldo IBT DIGI (3). Petra Rooijackers Van: Raschid Karamat Ali Verzonden: woensdag 21 juni 2017 16:31 Aan: BOX-Griffie Onderwerp: Aanbieding van de Handreiking presentatie structureel begrotingssaldo

Nadere informatie

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 519428 De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting 2018-2021 Aan de raad, 1. Beslispunten 1. In te stemmen met de voorliggende Programmabegroting

Nadere informatie

Volgens het college is het goed dat alle partijen deze aanvulling ontvangen.

Volgens het college is het goed dat alle partijen deze aanvulling ontvangen. Gemeente Buren Postbus 23 42 BA MAURIK uvj brief van: uw kenmerk: ons kenmerk: behandeld door: bijlage(n): onderwerp: RI/14/1741 Inwonerszaken 1 Aanvulling vergelijking Wmomodelverordening en de lokale

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad,

Raadsvoorstel. Aan de raad, Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 765996 De heer H. ter Heegde, burgemeester Zienswijze indienen over de jaarstukken 2017 en de ontwerpbegroting 2019 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

GEMEENTE LITTENSERADIEL

GEMEENTE LITTENSERADIEL GEMEENTE LITTENSERADIEL Agendanummer 10 Raadsvoorstel Raadsvergadering : 17 november 2008 Onderwerp : Gemeentelijke belastingen en tarieven 2009 Portefeuillehouder : Burgemeester J. Liemburg Voorstel :

Nadere informatie

Raad 1 oor ck DAE 420. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dr. R.H.A. Plasterk Postbus EA Den Haag

Raad 1 oor ck DAE 420. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dr. R.H.A. Plasterk Postbus EA Den Haag I. DAE 420 J A!f 1 : 1 Raad 1 oor ck > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dr. R.H.A. Plasterk Postbus 20011 2500 EA Den Haag Raad voor

Nadere informatie

Omschrijving

Omschrijving Bijlage Overzicht financiële gevolgen Omschrijving 2012 2013 2014 2015 2016 Programma 1 Ruimtelijke Ontwikkeling Vergunningen Volkshuisvesting -50.000 laat een totaal voordeel zien van voor 2012 zien van

Nadere informatie

^Zeeland. llll lllllll lllll lllll llll llll 30 MEI viva Provincie. Gedeputeerde Staten

^Zeeland. llll lllllll lllll lllll llll llll 30 MEI viva Provincie. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten 180 ' 3428 viva Provincie ^Zeeland Voorzitter Provinciale Staten van Zeeland t.a.v. de statengriffier onderwerp Voorjaarsnota 2018, gewijzigd meerjarenperspectief en begrotingwijziging

Nadere informatie

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Projectgroep Locatie Onafhankelijk Werken Versie 0.3 13 mei 2013 INHOUD 1 Inleiding... 3 Afronding locatie- en tijdonafhankelijk werken...

Nadere informatie

Financiële ontwikkelingen na gereedkomen primitieve begroting

Financiële ontwikkelingen na gereedkomen primitieve begroting Financiële ontwikkelingen na gereedkomen primitieve begroting Inleiding In de raadsvergadering van 3 december 2014 is een nieuwe Planning & Control Cyclus vastgesteld. Met deze vaststelling zijn de 1 e

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 27-10-2016 Franeker, 16-9-2016 Onderwerp Huisvesting Waadhoeke Portefeuillehouder Burgemeester E. van Zuijlen Doel Passende huisvesting te organiseren en realiseren voor

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 3 november 2015 Nummer voorstel: 2015/97

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 3 november 2015 Nummer voorstel: 2015/97 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3 november 2015 Nummer voorstel: 2015/97 Voor raadsvergadering d.d.: 08-12-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Van deze gelegenheid maken wij gebruik het volgende op te merken:

Van deze gelegenheid maken wij gebruik het volgende op te merken: Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem De Raad van de gemeente Hattem Postbus 93 8050 AB HATTEM telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026)

Nadere informatie

1. Wilt u het formulier helemaal invullen.

1. Wilt u het formulier helemaal invullen. Verzoek om kwijtschelding van belasting Datum aanvraag: Burgerservicenummer: Achternaam: Voorletter(s): Tussenvoegsel(s): Straatnaam: Huisnummer: Postcode: Huisletter of toevoeging: Woonplaats: Geboortedatum:

Nadere informatie

Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen

Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen JAARREKENING 2012 Tijdigheid Is de jaarrekening op tijd (voor 15 april) ontvangen? Accountantsverklaringen Is de verklaring aanwezig (ja /nee) en welke soort

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122 Gemeente Bussum Vaststellen tarieven onroerende-zaakbelastingen 2012 Brinklaan 35 Postbus 6000

Nadere informatie

Risico's De financiële afwikkeling laat verder verschillende risico's zien. Deze zijn als volgt:

Risico's De financiële afwikkeling laat verder verschillende risico's zien. Deze zijn als volgt: RAADSINFORMATIEBRIEF Aan: de gemeenteraad Ons kenmerk 2601036 Bezoekadres Capucijnerplein 1 6021 CA Budel Postadres Postbus 2090 6020 AB Budel www.cranendonck.nl Datum: Budel, 4 november 2014 Betreft:

Nadere informatie

Stiens, 19 november Raadsvergadering: 12 december 2013 Voorstelnummer: 2013/59

Stiens, 19 november Raadsvergadering: 12 december 2013 Voorstelnummer: 2013/59 18 Stiens, 19 november 2013 Raadsvergadering: 12 december 2013 Voorstelnummer: 2013/59 Portefeuillehouder: drs. J. R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: S. Vis E-mail: s.vis@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Voorstel aan : Gemeenteraad van 15 december Door tussenkomst van : Raadscommissie van 2 december Nummer : 71

Voorstel aan : Gemeenteraad van 15 december Door tussenkomst van : Raadscommissie van 2 december Nummer : 71 Voorstel aan : Gemeenteraad van 15 december 2014 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 2 december 2014 Nummer : 71 Onderwerp : Bezuinigingsmogelijkheden 2016 Bijlage(n) : 1. Schermprints website Begrotingswijzer.nl

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *19.0000077* 19.0000077 Raadsvergadering: 7 februari 2019 Onderwerp Onttrekking aan reserve Sociaal Domein i.v.m. kosten voor lokale implementatie van de

Nadere informatie

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2015 bij te stellen.

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2015 bij te stellen. Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen wijziging begroting 2015 Soort: Besluitvormend Opsteller: J.H.M. Sonnemans Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2015/020833 Documentnummer:

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Septembercirculaire 2014 algemene uitkering

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Septembercirculaire 2014 algemene uitkering Raadsinformatiebrief Onderwerp Septembercirculaire 2014 algemene uitkering Inleiding/Aanleiding Gemeenten ontvangen jaarlijks een algemene uitkering uit het Gemeentefonds. Deze algemene uitkering is een

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon GESCAND OP Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan 1 8 NOV. 215 Gemeente Oostzaan Gemeentehuis ;adres Kerkbuurt 4, 1 5H BD Oostzaan Pöi adres Postbus 2, 1 53 AA Wormer Telefoon

Nadere informatie

Tweede reeks aanvullende vragen begroting 2016

Tweede reeks aanvullende vragen begroting 2016 Tweede reeks aanvullende vragen begroting 2016 Kritisch Menterwolde 1. Loonkosten; Zoals gevraagd willen wij een splitsing van de loonkosten in vast personeel (formatie-omvang) en tijdelijk personeel etc.

Nadere informatie

Belangrijkste bepalende factor voor de ontwikkeling van het gemeentefonds is het accres..

Belangrijkste bepalende factor voor de ontwikkeling van het gemeentefonds is het accres.. Gemeenteraad van Wormerland Datum : 6 november 2012 Uw brief van : Uw kenmerk : Ons nummer : Behandeld door : Doorkiesnummer : 075-651 2 Onderwerp : Uitkomsten Septembercirculiare 2012 Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord Reg.nr. : B&W verg.. : Cie_verg. : Raadsverg.. : 1) Status Ter uitvoering van het bepaalde

Nadere informatie

Gelet op het rapport van de inspecteur van de Directie Bestuur, Democratie en Financiën van 2 februari 2015;

Gelet op het rapport van de inspecteur van de Directie Bestuur, Democratie en Financiën van 2 februari 2015; DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES Directoraat-Generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties, Directie Bestuur, Democratie en Financiën, mede namens de Staatssecretaris van Financiën,

Nadere informatie

Op 15 april 2015 heeft RMN ons de ontwerpbegroting voor 2016 toegestuurd. RMN vraagt u uw mening te geven over de ontwerpbegroting.

Op 15 april 2015 heeft RMN ons de ontwerpbegroting voor 2016 toegestuurd. RMN vraagt u uw mening te geven over de ontwerpbegroting. Nieuwegein 0 Gemeenteraad 2015-263 Onderwerp Begroting Reinigingsdienst Midden Nederland 2016. Datum 26 mei 2015 Raadsvoorstel kfdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. ng Peter W.M. Snoeren

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Aanbieding 3. Programma 1. Burger en Bestuur 4. Programma 2. Openbare orde en Veiligheid 5. Programma 6. Sport recreatie en landschap 6

Inhoudsopgave. Aanbieding 3. Programma 1. Burger en Bestuur 4. Programma 2. Openbare orde en Veiligheid 5. Programma 6. Sport recreatie en landschap 6 Inhoudsopgave Aanbieding 3 Programma 1. Burger en Bestuur 4 Programma 2. Openbare orde en Veiligheid 5 Programma 6. Sport recreatie en landschap 6 Programma 7. Maatschappelijke ondersteuning 7 Programma

Nadere informatie

GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. Geachte mevrouw, mijnheer,

GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de gemeenteraden t.a.v. de voorzitter van de raad GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. i.a.a. de colleges van burgemeester en wethouders Onderwerp Consultatie jaarstukken 2013 en programmabegroting

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord 1 180706 AB 5 B7 Toetsingsformulier jaarstukken 2017 en begroting 2019.pdf JAARREKENING 2017 Tijdigheid Is de jaarrekening op tijd (voor 15 april) ontvangen? Ja, jaarrekening en aanbiedingsbrief zijn op

Nadere informatie

Vereniging van Zeeuwse Gemeenten. Aan de colleges van burgemeester en wethouders van de Zeeuwse gemeenten. ledenbrief

Vereniging van Zeeuwse Gemeenten. Aan de colleges van burgemeester en wethouders van de Zeeuwse gemeenten. ledenbrief Vereniging van Zeeuwse Gemeenten Aan de colleges van burgemeester en wethouders van de Zeeuwse gemeenten ledenbrief 2016-001 status standpuntbepaling ons kenmerk BO bijlage(n) -2- contactpersoon bezoekadres

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

1. Inleiding kadernota

1. Inleiding kadernota 1. Inleiding kadernota 2012-2015 Programmabegroting 2011-2014 In de programmabegroting 2011-2014 is aangegeven dat het college voor de begroting 2012 een aantal werkzaamheden verricht om de raad in staat

Nadere informatie

Collegevoorstel Onderwerp Programma / Programmanummer BW-nummer Openbare besluitenlijst 18 december 2007 Col egevergadering no 47 Portefe

Collegevoorstel Onderwerp Programma / Programmanummer BW-nummer Openbare besluitenlijst 18 december 2007 Col egevergadering no 47 Portefe Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Schriftelijke vragen Perspectiefnota 2013 Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting Van de Raad zijn nog

Nadere informatie

IBML Financieel technische vragen begroting 2017

IBML Financieel technische vragen begroting 2017 IBML Financieel technische vragen begroting 2017 Pag. 3 Herprioritering van groot onderhoud levert op korte termijn niet voldoende investeringsruimte op. Vraag 1: Welk bedrag is wel op korte termijn beschikbaar?

Nadere informatie

vader moeder pleegouder voogd anders nl.:

vader moeder pleegouder voogd anders nl.: AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER schooljaar 2018-2019 OPSTUREN VÓÓR 1 JUNI 2018 1. Gegevens leerlingen Achternaam en voorletters jongen meisje Roepnaam Geboortedatum Verblijfadres Postcode en woonplaats

Nadere informatie

Agenda Planning & Control Cyclus 2015 Gemeente Oostzaan

Agenda Planning & Control Cyclus 2015 Gemeente Oostzaan Agenda Planning & Control Cyclus 2015 Gemeente Oostzaan Oostzaan, november 2014 Versie 2.1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Planning en Control cyclus 2015 6 a. Jaarverslag, productenrealisatie 2014 (B&W en gemeenteraad)

Nadere informatie

Simpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: jaarstukken 2014. gemeente. Behandelend ambtenaar:

Simpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: jaarstukken 2014. gemeente. Behandelend ambtenaar: Advies aan burgemeester en wethouders gemeente Simpelveld Datum advies: 6 mei 2015 Financiële consequenties: Afdeling: Bedrijfsvoering Zaakkenmerk: 47584 Openbare besluitenlijst: ja Behandelend ambtenaar:

Nadere informatie

01 A Gemeente Delft VERZONDEN - 8 JAN = Geachte leden van de gemeenteraad,

01 A Gemeente Delft VERZONDEN - 8 JAN = Geachte leden van de gemeenteraad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning 01 A Gemeente Delft Advies en expertise Geld De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres

Nadere informatie

GESPREKSNOTITIE VOORJAARSGESPREK 23 JUNI 2017 VS

GESPREKSNOTITIE VOORJAARSGESPREK 23 JUNI 2017 VS GESPREKSNOTITIE VOORJAARSGESPREK 23 JUNI 2017 VS 20170512 1. INLEIDING In 2016 hebben we met u en met de samenleving intensief gesproken over de toekomst van Zutphen. Gezamenlijk hebben we vastgesteld

Nadere informatie

12 Stiens, 28 juli 2014

12 Stiens, 28 juli 2014 12 Stiens, 28 juli 2014 Raadsvergadering: 4 september 2014 Voorstelnummer: 2014/49 Portefeuillehouder: C. Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058-2576668

Nadere informatie

2. Financieel kader gemeenschappelijke regelingen in de regio van Hollands-Midden

2. Financieel kader gemeenschappelijke regelingen in de regio van Hollands-Midden 1. Inleiding Ten tijde van het schrijven van de kadernota 2016 wordt nog volop gewerkt aan de uitwerking van het proces Kracht#15. Voor het besluitvormingsproces dient de Kadernota 2016 in januari 2015

Nadere informatie

Zeeland. Provincie. Gedeputeerde Staten. Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie. Middelburg, 26 september Geachte voorzitter,

Zeeland. Provincie. Gedeputeerde Staten. Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie. Middelburg, 26 september Geachte voorzitter, 17020519 Gedeputeerde Staten Provincie Zeeland Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie onderwerp wijziging begroting 2018 van de RUD Zeeland kenmerk 17020206 behandeld door E.IVI. Janse

Nadere informatie

Bijgaande doen wij ter kennisname toekomen de jaarafsluiting 2012, belastingen 2012 van de gemeente Wormerland. a ge

Bijgaande doen wij ter kennisname toekomen de jaarafsluiting 2012, belastingen 2012 van de gemeente Wormerland. a ge GESCAND OP Gemeente Wormerland ill 2 7 KART 2013 Gomeente Wormeriand Aan de leden van de gemeenteraad van de gemeente Wormerland Datum : 21 maart 2013 Uw brief van Uw kenmerk Ons nummer : 13-003839 Behandeld

Nadere informatie

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen Raadsvergadering 13 december 2016 Volgnummer 116-2016 Onderwerp Programmanummer Alle programma's Registratienummer 2016-36907 Collegevergadering 15-11-2016 Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Wethouder

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Wij stellen u voor akkoord te gaan met het wijzigen van de belastingverordeningen voor 2014.

Voorgesteld besluit Wij stellen u voor akkoord te gaan met het wijzigen van de belastingverordeningen voor 2014. Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendanummer : Datum : 23 september 2012 Onderwerp Belastingverordeningen 2014 Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit Wij stellen u voor akkoord

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling R. van Wijk 15I0002878 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229564 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Memo bijgevoegd Te

Nadere informatie

: Aanvullend voorstel voor voorjaarsnota 2006 en kadernota 2007

: Aanvullend voorstel voor voorjaarsnota 2006 en kadernota 2007 Nummer Onderwerp : B-2.14.2006 : Aanvullend voorstel voor voorjaarsnota 2006 en kadernota 2007 Korte inhoud : Voor de voorjaarsnota moet de begrote algemene uitkering worden verhoogd met 144.637 en de

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN - 7 JAN Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN - 7 JAN Geachte leden van de raad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning Programmering Geld Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Programmering

Nadere informatie

Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W. 12 november

Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W. 12 november Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W telefoonnummer

Nadere informatie

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 26 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Gemeenteraad 1 Agendanr. 6.1 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W,

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W, BESTEMD VOOR: 15ik.01295 yffc-d iiiiiiihiiiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Onderwerp: Zienswijze gemeente Gemert- Bakel Toekomstvisie VRBZO Uw brief, ontvangen op: Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: 2013.08474 Onderwerp : Voorstel inzake jaarstukken 2012 en begroting 2014 Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nadere informatie

* * Voorstel tot overdracht Participatiebudgetten aan WerkSaam

* * Voorstel tot overdracht Participatiebudgetten aan WerkSaam Raadsvoorstel Postregistratienummer *19.0001747* 19.0001747 Raadsvergadering: 21 maart 2019 Onderwerp Voorstel tot overdracht Participatiebudgetten aan WerkSaam Commissiebehandeling Commissie Samenlevingszaken

Nadere informatie

Oss. Datum. Achtergrond. ln 2OL4 is in samenwerking met alle gebruikers van de 6 Horizonscholen in Oss een document. GTnnEENTE

Oss. Datum. Achtergrond. ln 2OL4 is in samenwerking met alle gebruikers van de 6 Horizonscholen in Oss een document. GTnnEENTE GTnnEENTE Oss Vastgoedmanagement Aan het bestuur van de stichting OOG T.a.v. mevrouw Beuving Postbus 4 5460 AA Veghel Raadhu slaan 2, Oss Telefoon 14 0412 Fax [0412] 6297 08 E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP Wijnen, Peter FIN S3 RAD: RAD131106 2013-11-06T00:00:00+01:00 BW: BW131001 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 6 november 2013 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

AMENDEMENT van de fracties van GroenLinks en de PvdA,

AMENDEMENT van de fracties van GroenLinks en de PvdA, van de fracties van en de, Onderwerp: bezuinigingen op de griffie en de rekenkamercommissie De griffie de enige ambtelijke ondersteuning is die de gemeenteraad in Veenendaal heeft De Rekenkamercommissie

Nadere informatie

NOTA WEERSTANDSVERMOGEN RECREATIESCHAP VOORNE-PUTTEN-ROZENBURG

NOTA WEERSTANDSVERMOGEN RECREATIESCHAP VOORNE-PUTTEN-ROZENBURG NOTA WEERSTANDSVERMOGEN RECREATIESCHAP VOORNE-PUTTEN-ROZENBURG Opgesteld door: G.Z-H In opdracht van: Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg Postbus 341 3100 AH Schiedam Tel.: 010-2981010 Fax: 010-2981020

Nadere informatie

Onderwerp: Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt en Overheid

Onderwerp: Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt en Overheid Page 1 of 4 Willy Schadenberg Van: Mark Molenaar [m.molenaar@nov.nl] Verzonden: donderdag 15 mei 2014 11:07 1 4. 0 6 4 7 5 2 * Onderwerp: Belangrijke informatie voor B&W en gemeenteraad over Wet Markt

Nadere informatie

De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg

De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg Cluster FIN Behandeld J.G.G.M. Janssen Ons kenmerk Telefoon +31 43 389 72 38 Uw kenmerk Maastricht 20 maart 2018 Bijlage(n) Verzonden Onderwerp Aandachtspunten

Nadere informatie

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV)

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Datum: Onderwerp Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Status Besluitvormend Voorstel Akkoord te gaan: 1. met het concept resultaatverdeling 2015 waarbij het verlies

Nadere informatie

Uitgangspunten Programma De Uitgangspunten Programma geven de richting aan de op te stellen conceptbegrotingen.

Uitgangspunten Programma De Uitgangspunten Programma geven de richting aan de op te stellen conceptbegrotingen. Adviescommissie 7 oktober 2013 agendapunt 8 Dagelijks bestuur 17 oktober 2013 Algemeen bestuur 21 november 2013 Bijlagen 1 Uitgangspunten Programma 2014-2015 De Uitgangspunten Programma 2014 2015 geven

Nadere informatie

Raadsvoorstel. !IL Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. !IL Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten !IL Agendapuntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d.d. Programma Ondetwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 12 juli 2017 Commissie Samenleving 28 juni 2017 Sociale en

Nadere informatie

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: G. Kraaijkamp Tel.nr.: 0620094919 Nummer: 14A.00445 Datum: 27 mei 2014 Team: Onderwijs, Welzijn & Zorg Tekenstukken: Ja Persoverleg:

Nadere informatie

23 juni 2015 Financiële gevolgen meicirculaire 2015 gemeentefonds M.A. Bouter

23 juni 2015 Financiële gevolgen meicirculaire 2015 gemeentefonds M.A. Bouter Aan Gemeenteraad Datum Betreft Contactpersoon 23 juni 2015 Financiële gevolgen meicirculaire 2015 gemeentefonds M.A. Bouter Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk CC 1 592113 Hofhoek 5

Nadere informatie

J. Goossens raad november 2013

J. Goossens raad november 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email J. Goossens 040 2083571 jgo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Programmabegroting 2014-2017. 13raad00542 7 november 2013

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. 1. de Gemeentewet; 2. de Algemene wet bestuursrecht; Gemeenteraad van Nissewaard Postbus 25 3200 AA SPIJKENISSE

Gedeputeerde Staten. 1. de Gemeentewet; 2. de Algemene wet bestuursrecht; Gemeenteraad van Nissewaard Postbus 25 3200 AA SPIJKENISSE Gedeputeerde Staten Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Contact J. van Kranenburg T 070-441 80 85 j.van.kranenburg@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441

Nadere informatie

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 28 november 2011 : 12 december 2011 Documentnr. Zaaknummer : 749 : PR-11-17556 Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

Naar aanleiding van het gesprek met mij en onze accountant ontvangt u hierbij ons voorstel aangaande de dienstverlening van Fydee Financiële Diensten.

Naar aanleiding van het gesprek met mij en onze accountant ontvangt u hierbij ons voorstel aangaande de dienstverlening van Fydee Financiële Diensten. [praktijknaam] [straatnaam en huisnummer] [postcode en plaatsnaam] Datum : [datum informatiebezoek] Betreft : offerte Fydee Financiële Diensten Geachte heer/mevrouw, Naar aanleiding van het gesprek met

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Jaarstukken xx maart De raden van de 26 VRU-gemeenten door tussenkomst van de colleges van burgemeester en wethouders.

Jaarstukken xx maart De raden van de 26 VRU-gemeenten door tussenkomst van de colleges van burgemeester en wethouders. Datum xx maart 2017 contactpersoon De raden van de 26 VRUgemeenten door tussenkomst van de colleges van burgemeester en wethouders B. van t Hoog Concerncontroller Archimedeslaan 6 3584 BA Utrecht 088 878

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0005531* 16.0005531 Raadsvergadering: 9 juni 2016 Voorstel: 4.50 Agendapunt: 17 Onderwerp Jaarstukken 2015 en concept begroting 2017 Recreatieschap

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. 2e Kwartaalrapportage Verzonden aan de raad 23 juli e Kwartaalrapportage Gemeente Langedijk - 1 -

Gemeente Langedijk. 2e Kwartaalrapportage Verzonden aan de raad 23 juli e Kwartaalrapportage Gemeente Langedijk - 1 - Gemeente Langedijk 2e Kwartaalrapportage 2014 Verzonden aan de raad 23 juli 2014. - 1 - - 2 - Inleiding Hierbij ontvangt u de 2 e Kwartaalrapportage 2014. In de nu voorliggende kwartaalrapportage wordt

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 28 oktober 2014 Registratienummer: 2014/44 Agendapunt nummer: 5a

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 28 oktober 2014 Registratienummer: 2014/44 Agendapunt nummer: 5a Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 28 oktober 2014 Registratienummer: 2014/44 Agendapunt nummer: 5a Onderwerp Scenario's dekkingsplan begroting 2015-2018 Voorstel

Nadere informatie

Zienswijze programmabegroting 2013 en jaarstukken 2011 van GGD Hollands Noorden.

Zienswijze programmabegroting 2013 en jaarstukken 2011 van GGD Hollands Noorden. Zienswijze programmabegroting 2013 en jaarstukken 2011 van GGD Hollands Noorden. Algemeen Op 18 april 2012 zijn de programmabegroting 2013 en de jaarstukken 2011 ontvangen van GGD Hollands Noorden (GGD).

Nadere informatie

Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017

Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017 Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017 Portefeuillehouder Zoetendal Datum collegebesluit 4 oktober 2016 Opsteller A. de Boer Registratie GF16.20071 Agendapunt 3/4 Voorstel 1. Vaststellen van

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele subsidie 2016

Aanvraagformulier structurele subsidie 2016 Aanvraagformulier structurele subsidie 2016 Gegevens Naam instelling :... Bank/Girorekening Let op de IBAN code! : Ten name van :.. Naam contactpersoon : Postadres : (voor alle verenigingscorrespondentie)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13. Onderwerp Subsidieverzoek De Enck

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13. Onderwerp Subsidieverzoek De Enck Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13 Onderwerp Subsidieverzoek De Enck Voorstel 1. Aan de Enck

Nadere informatie

Raadsvoorstel: 2015-1464 Onderwerp: Septembercirculaire 2015

Raadsvoorstel: 2015-1464 Onderwerp: Septembercirculaire 2015 Raadsvoorstel: 2015-1464 Onderwerp: Septembercirculaire 2015 Datum: 12 oktober 2015 Portefeuillehouder: M. Doodkorte Raadsbijeenkomst: 27 oktober 2015 (inloop) Raadsvergadering: 5 november 2015 Programma:

Nadere informatie

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad Sociale Voorzieningen Uw contact T F (020) 540 45 59 gemeente@amstelveen.nl Aan de leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten

Nadere informatie

Kadernota begroting

Kadernota begroting Kadernota begroting 2010-2013. Doel. Voor u ligt de allereerste kadernota van de gemeente Leerdam. Deze nota geeft de uitgangspunten en de kaders weer die bepalend zijn voor de laatste begroting voor de

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 28-02-2017 Agendapunt: Onderwerp: Zon(nepanelen)

Nadere informatie