In de fietsrouteplanner staan veerponten aangegeven als een stippellijn met daarbij een POI Veerponten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In de fietsrouteplanner staan veerponten aangegeven als een stippellijn met daarbij een POI Veerponten."

Transcriptie

1 Quiz editor fietsrouteplanner Deze quiz is gemaakt door zo n 40 vrijwilligers bij het geheel landelijk worden van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond op zaterdag 9 juni Door opmerkingen op 9 juni zijn een aantal kleine puntjes veranderd. - met dank aan de vrijwilligers die vragen hebben ingestuurd - Vraag 1: In de fietsrouteplanner staan veerponten aangegeven als een stippellijn met daarbij een POI Veerponten. Als editor heb je vastgesteld dat een veerpont definitief uit de vaart is genomen. Nu kun je van alles ondernemen. Welke van de onderstaande handelingen moet je WEL uitvoeren: 1. De weg die de veerverbinding vormt wissen. 2. De weg die de veerverbinding vormt in twee richting ontoegankelijk maken. 3. De POI Wegopbreking plaatsen op de weg die de veerverbinding vormt. 4. De POI Niet altijd toegankelijk verwijderen van de weg die de veerverbinding vormt. 5. De POI Losse Opmerkingen plaatsen om andere vrijwilligers ervan op de hoogte te stellen dat dit veer niet meer vaart, om te voorkomen dat ze je wijzigingen weer terugdraaien. 6. Indien er LF-routes, knooppuntenroutes en/of bewegwijzerde fietsroutes over het veer lopen, deze omleiden. 7. Indien er hoofdfietsroutes over het veer lopen, deze omleiden of de dode eindjes weghalen. 8. Een mailtje sturen naar het Team Fietsrouteplanner, want alleen zij kunnen het POI Veerponten verwijderen. 9. Een mailtje sturen naar de Vrienden van de Voetveren (info@voetveren.nl), want die houden de database bij van de pontveren. De antwoorden: A: Je moet 3 en 6 en 9 doen. B: Je moet 2 en 5 en 6 en 7 en 9 doen. C: Je moet 1 en 5 en 6 en 7 en 9 doen. D: Je moet 1 en 5 en 6 en 8 en 9 doen.

2 Quiz editor fietsrouteplanner vraag 2: Onderstaande kaart staat op het kenmerk Wegtype. Een normale weg (rood) kruist gelijkvloers een andere normale weg (die hier grijs is) die aan beide zijden een éénrichtingsfietspad heeft (geel). Krijgen de twee korte ingesloten rode stukjes weg wél of niet het kenmerk Navigatie onderdeel van kruispunt? Antwoorden vraag 2: A. Ja, want ze zijn onderdeel van een kruispunt. B. Nee, want de weg die wordt gekruist is in twee richtingen ontoegankelijk, dus je kunt daar sowieso niet afslaan. C. Nee, want er is hier geen sprake van kruisende fietspaden. D. Nee, want dit kenmerk mag alleen worden gebruikt bij drie of meer ingesloten stukjes weg op één kruispunt, bij slecht 1 of 2 stukjes moet je dit kenmerk nooit gebruiken.

3 Quiz editor fietsrouteplanner - vraag 3: I.v.m. dat de vraag die hier stond, mogelijk qua werkwijze veranderd wordt, laten we deze vraag er nu uit. Indien nodig komen we hierop terug in een andere nieuwsbrief.

4 Quiz editor fietsrouteplanner - vraag 4 Bij het intekenen van nieuwe situaties kan het handig zijn een GPS te gebruiken. Je fietst alle nieuwe verbindingen af en bij thuiskomst zet je het GPS-bestand in de editor. Bij een nieuwe rotonde kreeg een vrijwilliger daarbij echter dit beeld: de rotonde was één grote zware vlek van samengesmolten lijntjes geworden. Voor het intekenen van rotondes heb je daar dus niks aan. Wat kan deze vrijwilliger doen? Antwoorden vraag 4: A. Verder inzoomen, waardoor de rotonde groter wordt en ook de zwarte lijnen vanzelf uit elkaar gaan. B. De route opnieuw fietsen maar dan sneller, het GPS-lijntje wordt dan vanzelf dunner. C. Bij het fietsen van ieder stukje weg een aparte track maken, deze apart uploaden naar de editor, en ieder stukje één voor één aan te zetten of een eigen kleur te geven. Dan zijn de losse lijntje wél van elkaar te onderscheiden. D. De wegen op het kenmerk Toegankelijkheid zetten. De GPS-lijntjes vormen zich dan als vanzelf strak langs de wegen. E. De lijntjes vóórdat je ze upload in een GPS-programma eerst smaller maken. Zoals de lijntjes standaard uit het GPS-toestel komen zijn ze te breed. F. De lijntjes eerst uploaden en daarna in de editor smaller zetten.

5 Quiz editor fietsrouteplanner - vraag 5 Mag dit pad met de naam Kobuspad worden opgenomen in de Fietsrouteplanner en daarbij binnen het kenmerk Toegankelijkheid ook nog de waarde toegankelijk krijgen. Op het rode bordje staat: Eigen weg volgens artikel 461 BwB (Burgerlijk Wetboek). Antwoorden vraag 5: A. Deze eigen weg mag niet als Toegankelijk in de planner staan. Eigen wegen zijn namelijk geen openbare wegen. De fietsrouteplanner mag alleen gebruik kunnen maken van openbare wegen. B. Deze eigen weg mag wel als Toegankelijk in de planner staan. Eigen wegen zijn in Nederland gewoon toegankelijk zolang deze niet zijn afgesloten of zijn voorzien van een bordje verboden toegang - art. 461 Wetboek van Strafrecht. C. Deze eigen weg mag niet als Toegankelijk in de planner staan, want op het bordje staat heel duidelijk: 461 in het BwB.

6 Quiz editor fietsrouteplanner - vraag 6 Moet deze weg, gelegen buiten de bebouwde kom, voor de planner worden aangemerkt als een weg met fietssuggestiestrook? De rolmaat geeft een breedte aan van 60 cm. Antwoorden vraag 6: A. Nee, voor de planner is dit geen weg met een fietssuggestiestrook. Buiten de bebouwde kom hanteren we namelijk een minimale breedte van 75 cm. B. Nee, voor de planner is dit geen weg met een fietssuggestiestrook. Buiten de bebouwde kom hanteren we namelijk een minimale breedte van 100 cm. C. Nee, voor de planner is dit geen weg met een fietssuggestiestrook. Buiten de bebouwde kom hanteren we namelijk een minimale breedte van 125 cm. D. Nee, voor de planner is dit geen weg met een fietssuggestiestrook. Buiten de bebouwde kom hanteren we namelijk een minimale breedte van 150 cm.

7 Quiz editor fietsrouteplanner - vraag 7 Moet deze weg, gelegen binnen de bebouwde kom (ná het bord), voor de planner worden aangemerkt als een weg met fiets(suggestie)strook? De strook is 75 cm breed. Alle overige relevante kenmerken van de weg zijn op de foto te zien. Antwoorden vraag 7: A. Ja, want de strook is duidelijk afgescheiden van de weg middels een stippellijn en ook voldoende breed om te voldoen aan onze definitie weg met fiets(suggestie)strook van minimaal 75 cm binnen de bebouwde kom. B. Nee, met een breedte van 75 cm valt deze strook niet binnen onze definitie van minimaal 100 cm binnen de bebouwde kom. Het betreft hier een normale weg. C. Nee, het betreft hier geen fietsstrook maar een fietspad, vanwege de rode kleur.

8 Quiz editor fietsrouteplanner - vraag 8 Deze foto is gemaakt op een locatie met de geografische coördinaten: In RD-coördinaten is dit ongeveer: (in lat lon: 53 graden en 23 minuten noorderbreedte, en 5 graden en 21 minuten oosterlengte) In welke provincie ligt deze locatie? Antwoorden vraag 8: A. Noord Holland, deze foto is genomen in Petten vanaf de Hondsbossche Zeewering. B. Friesland, deze foto is genomen op Terschelling bij Hoorn. C. Zeeland, deze foto is genomen vanaf de dijk tussen Breezand en Domburg met in de verte een deel van natuurgebied Oranjezon. D. Groningen, deze foto is genomen vanaf de dijk bij Bierum. E. Noord Holland, deze foto is genomen op Texel in Oost vanaf de Lancasterdijk.

9 Quiz editor fietsrouteplanner - vraag 9 Verkeerslichten moeten worden geplaats op de knoop waar precies die wegen kruisen die met het betreffende verkeerslicht worden geregeld, en niet op de knoop waar het verkeerlicht feitelijk vlakbij staat. Alleen dan kan de planner de weerstand van verkeerslichten meewegen waar dit daadwerkelijk moet. Het is belangrijk dat fietsers in de planner niet langs méér verkeerslichten worden geleid dan in werkelijkheid. Onderstaand kaartje staat op het kenmerk Toegankelijkheid. De manier waarop de verkeerslichten op dit kruispunt staan ingetekend is helemaal juist. Toch is er een probleem. Welke probleem? Antwoorden vraag 9: A. Er is 2 route trajecten denkbaar waarbij fietsers 1 verkeerslicht teveel passeren B. Er zijn 4 routes denkbaar waarbij fietsers 1 verkeerslicht teveel passeren C. Er zijn 6 routes denkbaar waarbij fietsers 1 verkeerslicht teveel passeren D. Er zijn 8 routes denkbaar waarbij fietsers 1 verkeerslicht teveel passeren

10 Quiz editor fietsrouteplanner - vraag 10 Op een kruising zijn de doorgaande wegen in één richting 3 meter verschoven van elkaar. De weg zelf is 10 meter breed. Hoe wordt die weg in de editor aangegeven: 1. De situatie wordt getekend zoals hij is, namelijk met de wegen niet ietsjes verschoven. 2. Met kenmerk navigatie onderdeel van kruispunt. 3. De wegen worden in elkaars verlengde ingetekend, het tussenstukje verdwijnt. Antwoorden vraag 10: A. Mogelijkheid 1, want zo is de werkelijkheid. Je gebruikt navigatie hier niet omdat het hier niet één maar twee kruispunten betreft, ook al liggen ze vlak bij elkaar. B. Mogelijkheid 2, want de verspringing is zo klein ten opzichte van de breedte van deze wegen dat je voor de beleving van de fietser gewoon rechtdoor gaat. Als de routebeschrijving hier zou zeggen linksaf/rechtsaf zouden mensen het niet begrijpen. C. Mogelijkheid 3, want feitelijk is het toch rechtdoor, dus kun je het netwerk maar beter zo eenvoudig mogelijk houden.

11 De antwoorden: 1 C Extra toelichting: Hoofdfietsroutes hoeven niet (zoals fietsknooppuntenroutes, LF-routes of bewegwijzerde fietsroutes) perse één aaneengesloten stuk te vormen. Je legt een hoofdfietsroute alleen om als het alternatief ook echt een hoofdfietsroute is. Vaker zal het gebeuren dat door het wegvallen van een veer een hoofdfietsroute feitelijk niet meer bestaat als hoofdfietsroute. In dat geval haal je deze helemaal weg zodat er geen dode eindjes overblijven tot aan het veer. Bedenk dat goede brede fietspaden nog geen hoofdfietsroutes zijn. Hoofdfietsroutes zijn routes waar veel gefietst wordt omdat het voor de hand liggende routes zijn, vaak zijn het de fietsroutes die d.m.v. de rood-witte bewijzeringsborden voor fietsers aangeduid worden. 2 A 3 N.v.t. 4 F 5 B Extra toelichting: Eigen weg volgens artikel 461 BwB klopt ook niet omdat het artikel 461 Wetboek van Strafrecht is. 6 C 7 B 8 B Extra toelichting: In de editor is het mogelijk om van ieder punt op de kaart de coördinaten af te lezen en deze te kopiëren. Kijk in het menu bij Extra. Om deze functie is het nodig de toets NumLock te gebruiken die niet op computers van het merk Apple is te vinden.

12 9 C Extra toelichting: Van links onder naar beneden, van beneden naar links, van rechts onder naar beneden, van beneden naar rechts onder, van rechtsonder (ventweg) naar beneden en van beneden naar rechts onder (ventweg). De oplossing is gelegen in het bijtekenen van extra takken. Hierdoor hoeven fietsers op de genoemde trajecten niet het verkeerslicht te passeren dat uitsluitend bedoeld is voor het rechtdoor gaand fietsverkeer op het onderste tweerichtingenfietspad van links naar rechts (of van rechts naar links). 10 B/C Extra toelichting: Je gaat altijd uit van de beleving van de fietser. In deze situatie is er echter sprake van twee soorten beleving. Vanuit de beleving van de lezer van de routebeschrijving is zowel B als C een goede oplossing. Bij B slaat de routebeschrijving dit kruispunt namelijk gewoon over (als de naam van de weg in ieder geval niet wijzigt) en bij C ook. Vanuit de beleving van iemand die fietst op GPS heeft B echter de voorkeur. Dergelijke kleine hoekjes in de weg geven een goede herkenning op het schermpje van de GPS, vooral als het gaat om eenvoudige GPS jes zonder achtergrondkaart.

Metagegevens database fietsrouteplanner + fietsknooppunten + POI s

Metagegevens database fietsrouteplanner + fietsknooppunten + POI s Metagegevens database fietsrouteplanner + fietsknooppunten + POI s De database bestaat uit de volgende bestanden. Veruit de belangrijkste voor het maken van een kaart is links, dit zijn de wegen. 1. ANWB-paddenstoelen

Nadere informatie

nummer 48 donderdag 1 juli 2010

nummer 48 donderdag 1 juli 2010 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, ga dan naar: http://www.fietsersbond.net/fietsrouteplanner/nieuwsbrieven/despoorzoeker48.pdf Beste nummer 48 donderdag 1 juli 2010 In deze

Nadere informatie

Nummer oktober 2007

Nummer oktober 2007 Nummer 17 22 oktober 2007 Beste vrijwilliger, Deze nieuwsbrief is grotendeels gewijd aan de fietsknooppuntennetwerken en hoe je als vrijwilliger kunt helpen het knooppuntennetwerk in te voeren. Uitbreiding

Nadere informatie

Nummer 11 dinsdag 5 juni 2007

Nummer 11 dinsdag 5 juni 2007 Beste vrijwilliger, Nummer 11 dinsdag 5 juni 2007 Deze nieuwsbrief als PDF Nieuwe vrijwilligers Er melden zich momenteel veel nieuwe vrijwilligers aan voor de fietsrouteplanner (zie het overzicht). Dat

Nadere informatie

Nummer 22 18 februari 2008

Nummer 22 18 februari 2008 Nummer 22 18 februari 2008 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, dan kun je deze ook als PDF downloaden vanaf onze website. ( http://www.fietsersbond.nl/vrijwilligersfietsrouteplanner

Nadere informatie

nummer 46 2 maart 2010

nummer 46 2 maart 2010 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, ga dan naar: http://www.fietsersbond.net/fietsrouteplanner/nieuwsbrieven/despoorzoeker46.pdf Beste vrijwilligers, nummer 46 2 maart 2010

Nadere informatie

nummer april 2010

nummer april 2010 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, ga dan naar: http://www.fietsersbond.net/fietsrouteplanner/nieuwsbrieven/despoorzoeker47.pdf nummer 47 29 april 2010 Beste In deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

NETWERKANALYSE FIETSROUTES DE KOP WERKT!

NETWERKANALYSE FIETSROUTES DE KOP WERKT! NETWERKANALYSE FIETSROUTES DE KOP WERKT! november 08 Willem Scheper, Paul Plazier en Jeroen Bekink 08-- Inleiding In deze powerpoint zijn de resultaten van de netwerkanalyse fiets voor de regionale fietsroutes

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 VERBINDEN MET DE FIETS Bijlagen RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 SAMENHANG 1. Herkenbaarheid als doorgaande Fietsroute Plus, bijvoorbeeld door minimaal twee continu toe te passen 2. Zo veel mogelijk eenduidigheid

Nadere informatie

Verdeling snelheidslimiet

Verdeling snelheidslimiet Oversteekongevallen Verdeling snelheidslimiet Tabel Jaarlijks aantal doden en ziekenhuisgewonden onder fietsers bij aanrijdingen met gemotoriseerd verkeer binnen de bebouwde kom naar snelheidslimiet Snelheidslimiet

Nadere informatie

TOP 10 KNELPUNTEN OP DE HOOFDFIETSROUTES PER REGIO IN NOORD-HOLLAND. 6 februari 2008 op verzoek van de provincie Noord-Holland

TOP 10 KNELPUNTEN OP DE HOOFDFIETSROUTES PER REGIO IN NOORD-HOLLAND. 6 februari 2008 op verzoek van de provincie Noord-Holland 4 5 6 7 4 5 6 7 4 5 6 7 4 5 6 7 KNELPUNTEN OP DE HOOFDFIETSROUTES PER REGIO IN NOORD-HOLLAND 6 februari 00 op verzoek van de provincie Noord-Holland 4 5 6 7 4 5 6 7 4 5 6 7 4 5 6 7 4 5 6 7 KNELPUNTEN

Nadere informatie

GPS INSTRUCTIE GPS-apparaat Let op: Trackers: voor de thuisblijvers Ontvangst van de tracker en GPS apparaat

GPS INSTRUCTIE GPS-apparaat Let op: Trackers: voor de thuisblijvers Ontvangst van de tracker en GPS apparaat GPS INSTRUCTIE De route van HomeRide 2016 is c.a. 500 kilometer en wordt door teams in verschillende gemiddelde snelheden verreden. Het is daarom niet mogelijk om de route af te zetten, uit te pijlen of

Nadere informatie

Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten GOW s (bibeko) Presentatie Fietsberaad 2 december 2004 Otto van Boggelen

Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten GOW s (bibeko) Presentatie Fietsberaad 2 december 2004 Otto van Boggelen Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten GOW s (bibeko) Presentatie Fietsberaad 2 december 2004 Otto van Boggelen Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten hulpmiddel voor ontwerpers en beleidsmakers

Nadere informatie

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier.

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Zoefroute 2011 Het begon moeilijk: zoeken naar de Zoefroute via de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Je krijgt na het ingeven van de tussenpunten in Delft een rare lus bij de Achterom-straat. Uiteindelijk

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

Veiligheid van de fietser

Veiligheid van de fietser Veiligheid van de fietser 01-02-2013 Inleiding Het gebeurt sneller dan je denkt Inleiding Enkele cijfers In 2012 zijn er in totaal 320 verkeersongevallen vastgesteld in de politiezone KASTZE. Bij 39 ongevallen

Nadere informatie

Bijzondere weggedeelten

Bijzondere weggedeelten Hoofdstuk 5 ijzondere weggedeelten 5.1 Rotondes Een rotonde is eigenlijk een ronde eenrichtingsweg. Je moet altijd rechts om het middeneiland heen rijden. Op dat middeneiland staat bord rotonde (D1). Vaak

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Vraag 1.1 Wie mag of mogen hier voorgaan? De voetgangers. De fietser. Vraag 1.2 Mark en Rick lopen op de rijbaan, want er is hier geen voetpad. Welke zin is waar? Mark

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen 6 november 2017 Programma 19.00 uur Welkom & programma Jan Kreuger 19.05 uur Wethouder Klaas Jan van der Bent 19.15 uur 2015 tot nu - proces

Nadere informatie

Houtplein huidige situatie. Houtplein, behoud de fietspaden!

Houtplein huidige situatie. Houtplein, behoud de fietspaden! Houtplein huidige situatie Houtplein, behoud de fietspaden! Huidige situatie (ingekleurd) Busbaan Rijbaan Fietspad of -strook Parkeervak Huidige situatie: verkeersruimte Voorstel Gemeente (ingekleurd)

Nadere informatie

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn

Nadere informatie

Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen

Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen Aanleiding Tijdens de raadsbehandeling van de nota Fietsen in Lelystad op 15 maart 2016 is door het college

Nadere informatie

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO 33 12 Trajecten Assen Vries en Assen - Tynaarlo De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar

Nadere informatie

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen:

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen: KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN 1. INTRO Door het drukke verkeer en de inrichting van de weg is het voor fietsers vaak moeilijk om aan kruispunten veilig over te steken of af te slaan. Verkeerslichten

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

Nummer 23 10 april 2008

Nummer 23 10 april 2008 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, ga dan naar: http://media.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner/nieuwsbrieven/despoorzoekernummer23.pdf Nummer 23 10 april 2008 Beste vrijwilliger

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Opgaven Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk met 6 verkeersborden

Nadere informatie

Oversteekvoorzieningen voor fietsers en voetgangers 23 mei 2017

Oversteekvoorzieningen voor fietsers en voetgangers 23 mei 2017 Oversteekvoorzieningen voor fietsers en voetgangers 23 mei 2017 1. Inleiding In 2013 is het Mobiliteitsplan Waddinxveen 2013-2020 vastgesteld. Hierin is opgenomen dat we alle wegen duurzaam veilig inrichten

Nadere informatie

De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer.

De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer. De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer. Acht jaar geleden was de fietsroute Apeldoorn-Deventer een van de vijf routes in het project Fiets Filevrij. De afstand tussen beide plaatsen is ideaal voor een

Nadere informatie

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn: Afdeling Haagse regio Postbus 11638 2502 AP Den Haag Reactie op ontwerp sterroute Binnenstad/Scheveningen-Haven Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten.

Nadere informatie

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN 1. ROUTEBESCHRIJVING 1.1. Routekaart en omschrijving Lengte = 6,1 km De Looch Groene Kade Helsdingse Achtwerweg Burg.

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes.

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes. RUNFORESTRUN GASSELTE 28 SEPTEMBER 2014 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie uit de RUNFORESTRUN serie. Wij zijn blij verrast met de hoeveelheid aanmeldingen en doen er alles aan om

Nadere informatie

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal.

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. 25-03-2017 Tunnelplan 187 De fietssnelweg F35 in Nijverdal. De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. De naam fietssnelweg

Nadere informatie

Maak je kinderen wegwijs in het verkeer

Maak je kinderen wegwijs in het verkeer 622926000_D24 CAMPAGNE TNS 2012 def_nl.indd 2 11/07/12 10:06 Maak je kinderen wegwijs in het verkeer Tips en spelletjes om de verkeersborden beter te begrijpen De taal van de weg De straten staan vol vreemde

Nadere informatie

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger.

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger. Verkeersbegrippen Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Bestuurder Je bent bestuurder: Als je fietst. Als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. Voetganger Je bent

Nadere informatie

Fietsplan Heumen Onderdeel Fietsnetwerk gemeente Heumen

Fietsplan Heumen Onderdeel Fietsnetwerk gemeente Heumen Fietsplan Heumen Onderdeel Fietsnetwerk gemeente Heumen Datum: 5 juni 2015 Projectnr: 2015004 Opdrachtgever: Peter Rutten (gemeente Heumen) Opstellers: Bart Christiaens (Tibs) Koen van Neerven (& Verkeersadvies)

Nadere informatie

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is.

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 2 E Is het fietspad op de grond aangeduid met twee witte evenwijdige

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst participatiegroep Fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom

Verslag bijeenkomst participatiegroep Fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom Verslag bijeenkomst participatiegroep Fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom Onderwerp Datum Locatie Aanwezigen Bijeenkomst participatiegroep fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom.

Nadere informatie

Verkeerswetgeving fietsers

Verkeerswetgeving fietsers Verkeerswetgeving (Koninklijk besluit 1 december 1975) INDIVIDUELE FIETSERS of GROEPEN van MINDER DAN 15 FIETSERS Een verplicht fietspad wordt aangegeven met bord G11. Fietsers en snor MOETEN hier gebruik

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met auto s die de rotonde op en af willen gaan. Mogen ze voorgaan? Ja Nee Vraag 1.2 Sabine en Simone fietsen samen op één fiets. Wat is waar?

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal.

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. 08-09-2018 Tunnelplan 190 De fietssnelweg F35 in Nijverdal (2018). De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. De naam fietssnelweg

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De brandweerauto komt uit de uitrit van de brandweerkazerne rijden. Hij heeft geen zwaailicht en sirene aan. Moeten de fietsers de brandweerauto voor laten gaan? Ja Nee

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid fietsverkeer

Actieplan Verkeersveiligheid fietsverkeer Actieplan Verkeersveiligheid fietsverkeer Súdwest-Fryslân Lokale aanpak, Veilig Fietsen! Inleiding Aanleiding De beleidsimpuls Verkeersveiligheid is een actieplan van de minister van Infrastructuur en

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. voetganger

Nadere informatie

Eindverslag inspraakprocedure sterfietsroute Centrum Scheveningen Haven Visuele toelichting

Eindverslag inspraakprocedure sterfietsroute Centrum Scheveningen Haven Visuele toelichting Eindverslag inspraakprocedure sterfietsroute Centrum Scheveningen Haven Visuele toelichting (bijlage bij DSO2015.747) Juli 2015 Dit document is een bijlage bij het eindverslag van de inspraakprocedure

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek.

Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek. Lesbrief: vrachtverkeer en de dode hoek Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek. N31 Harlingen: In november 2015 start Ballast

Nadere informatie

61E SCHOOLVERKEERSEXAMEN

61E SCHOOLVERKEERSEXAMEN 61E SCHOOLVERKEERSEXAMEN CURACAO, ST.MAARTEN en BES EILANDEN 5 JUNI 2012 Jullie zijn de toekomst van morgen. KIES HET JUISTE ANTWOORD 1 In het verkeer kennen we twee soorten wegen. Namelijk: 0 T-kruisingen

Nadere informatie

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond 25.11.2013 PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Verkeer complexe materie Een beetje weg wijs Fietsers : waarde van de verkeerstekens

Nadere informatie

Een overzicht van de meest gebruikte tochttechnieken

Een overzicht van de meest gebruikte tochttechnieken Tochttechnieken Een overzicht van de meest gebruikte tochttechnieken In dit boekje vindt je uitleg van tochttechnieken die we veel bij Scouting gebruiken. Dit boekje kan je helpen bij het leren van technieken

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met een tractor van links. Moeten de fietsers voorrang geven? Ja Nee Vraag 1.2 Milla en Rosan krijgen te maken met een auto die uit een uitrit

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein

Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein Gele route (route 5), deel 1 Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein Henri Dunantplein: slechte aansluiting wegdek vanaf het Henri Dunantplein naar Gageldijk. Einsteindreef: Deze

Nadere informatie

Kinderen op de fiets

Kinderen op de fiets Kinderen op de fiets Kinderen vervoeren met de fiets 1. HET FIETSZITJE Vanaf ongeveer 1 jaar Van 9 tot 15 of tot 25 kg Uitgerust met : - gordeltjes - voetsteuntjes (verstelbaar in hoogte) - hoge rugsteun

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

HOV Rijksstraatweg. WBO Mark Hunting, Jaap Moerman

HOV Rijksstraatweg. WBO Mark Hunting, Jaap Moerman HOV Rijksstraatweg 1) Kruispunt Zaanenlaan/straat 2) Bochtstraal fietspaden bij div. zijwegen 3) Jan Gijzenbrug, gevaarlijke deelconflicten kruispunt Planetenlaan en Jan Gijzenkade 4) Opstelvakken fietsers

Nadere informatie

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Fietsknooppuntensysteem 2.0 Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Achtergrond onderzoek Als onderdeel van de businesscase recreatieve infrastructuur

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1 8 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 8. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie

Bewonerspanel Verkeersveiligheid

Bewonerspanel Verkeersveiligheid Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Verkeersveiligheid Februaripeiling 2015: Verkeersveiligheid De gemeente Utrecht wil graag

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

Praktische verkeersproef. Maasbracht

Praktische verkeersproef. Maasbracht Praktische verkeersproef Maasbracht Vertrek We vertrekken vanaf de parkeerplaats en slaan linksaf (Europlein). We fietsen langs de sportvelden Linksaf de Kruisweg in Dit is een voorrangskruising. Je moet

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Vleuten. Van Vleuten naar Utrecht

Vleuten. Van Vleuten naar Utrecht Vleuten Van Vleuten naar Utrecht ( Uithof (en De Vleutensebaan, afslag Terweydesingel Slecht wegdek! De aansluiting naar De Meern- 't Zand Idem, er staat al wel een wegwijzer Parkeerstrook of fietspad?

Nadere informatie

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum is het nog ongeveer 20 tot 25 minuten fietsen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel

Nadere informatie

Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek

Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek In oktober 2013 is bouwcombinatie Ballast Nedam Rohde Nielsen gestart met de uitvoering van Kustwerk Katwijk. Deze werkzaamheden zullen ruim een jaar duren

Nadere informatie

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Zwijsen jaargroep 7 naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Waar staat deze paddenstoel ongeveer? Teken op de kaart. Welke afstand of welke route fietsen de kinderen? naam route afstand Janna

Nadere informatie

Overzicht fietsprojecten Harlingen 2015

Overzicht fietsprojecten Harlingen 2015 Overzicht fietsprojecten Harlingen 2015 Februari 2015 Overzicht fietsprojecten Harlingen 2015 Februari 2015 V10022015 INHOUD 1 Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 2 GVVP... 3 3 Coalitieprogramma 2014-2018...

Nadere informatie

Extra inloopavond op 28 september

Extra inloopavond op 28 september September 2017 Nieuwsbrief voor Woerden, Waarder, Nieuwerbrug en Driebruggen Aanleg Zuidelijke randweg Woerden Waarom een zuidelijke randweg? De provincie Utrecht is bezig met de aanleg van de Zuidelijke

Nadere informatie

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Zwijsen jaargroep 7 naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Waar staat deze paddenstoel ongeveer? Teken op de kaart. Welke afstand of welke route fietsen de kinderen? naam route afstand Janna

Nadere informatie

Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012

Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012 Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012 van Lansingerland Kenmerk: FBLL-20121015-01 Betreft: Verbeteringsvoorstel fietsroutes naar de middelbare scholen aan de Boterdorpseweg

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten STAATSCOURANT 10 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 65387 november 2017 Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten Kampen Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis Welkom 23/10/2014 Open WiFi netwerk: t Godshuis Filip Van Alboom Test uw kennis van de wegcode Commercieel vantwoordelijke VAB Rijschool A. Ik heb voorrang B. Ik moet voorrang verlenen De bus verlaat de

Nadere informatie

Cursus Fietsrouteplanner app

Cursus Fietsrouteplanner app Cursus Fietsrouteplanner app Introductie Met deze cursus haal je binnen no time het beste uit onze app. Je leert alle mogelijkheden die de app biedt en je krijgt inzicht in hoe de app werkt. Lees je deze

Nadere informatie

In de Kalender klik je op een datum in de toekomst, om zo een planning op te maken.

In de Kalender klik je op een datum in de toekomst, om zo een planning op te maken. Uittekenen van een fietsroute via Bikeplanner.com De eerste voorwaarde om via Bikeplanner (www.bikeplanner.com) een fietsroute uit te tekenen, welke je achteraf ook kan bewaren en op je GPS kan plaatsen,

Nadere informatie

Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29

Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29 Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29 Aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde data > Dubbelrichtingsfietspaden aan beide

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.0742, d.d. 16 augustus 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Sylvius-gebied" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit Sylvius-gebied

Nadere informatie

Stroomschema s maken in Word

Stroomschema s maken in Word 1 Stroomschema s maken in Word Een programma direct maken in Scratch gaat vaak wel goed als het een klein programma is. Als het programma groter en moeilijker is, is het lastig om goed te zien welk commando

Nadere informatie

Eigen routes maken. voor Fiets, Voetganger en Auto

Eigen routes maken. voor Fiets, Voetganger en Auto Eigen routes maken voor Fiets, Voetganger en Auto Een toegevoegde functie (versie 2.3.3) waarmee je Markeer-vlaggetjes kunt zetten op de kaart en naderhand de volgorde kunt veranderen of vlaggen verwijderen.

Nadere informatie

NOTITIE. Beoordelingsnotitie routevarianten fietstracés langs de spoorlijn Groningen - Sauwerd. Van : Boud Geerdes / Jeroen Bos. Datum : December 2017

NOTITIE. Beoordelingsnotitie routevarianten fietstracés langs de spoorlijn Groningen - Sauwerd. Van : Boud Geerdes / Jeroen Bos. Datum : December 2017 verkeer NOTITIE Beoordelingsnotitie routevarianten fietstracés langs de spoorlijn Groningen - Sauwerd Van : Boud Geerdes / Jeroen Bos Datum : December 2017 Algemeen Voor de geplande fietsroute langs de

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

DE BASIS VOOR WERELD RIËNTATIE

DE BASIS VOOR WERELD RIËNTATIE 6b DE BASIS VOOR WERELD RIËNTATIE Ruimte Je eigen gemeente in de kijker: de rotonde en de dode hoek Dit kun je al Je kent de gevarenzones voor voetgangers en fietsers in de ruime omgeving van de school

Nadere informatie