nummer 48 donderdag 1 juli 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nummer 48 donderdag 1 juli 2010"

Transcriptie

1 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, ga dan naar: Beste nummer 48 donderdag 1 juli 2010 In deze nieuwsbrief: Vernieuwingen in de editor Editor gecombineerd met Streetview Afwijkingen in LF-routes nu in apart foutenrapport Nieuwe recente luchtfoto van heel Nederland Meerdere POI s tegelijk zichtbaar maken POI Losse opmerkingen nu standaard zichtbaar Veerponten zonder straatnaam niet meer in foutenrapport Snelle kaart van alle wegen die af zijn Vernieuwingen in de planner Kleine punaises Naam van de POI s nu ook in de mouse over (tekst bij de muis) Timer met vertraging Kruispunten van LF-routes Editor gecombineerd met Streetview De editor is nu ook te gebruiken in combinatie met Google Streetview. Dus niet langer als twee aparte websites die je naast elkaar kunt gebruiken maar geïntegreerd.

2 Deze editor is te vinden op: Je kunt Streetview dus niet aanzetten in de normale editor maar je moet er een aparte editor voor starten. Let op: ook deze nieuwe editor met Streetview is de echte editor en geen oefen-editor). Hoewel de editor met Streetview een echte editor betreft moet deze nog wel in de praktijk worden getest. Als je suggesties voor verbeteringen hebt horen we het graag. In de editor met Streetview zijn de kaart van de editor en die van Streetvieuw gekoppeld. In de kaart van de editor vind je een speciale Streetview-cursor die je kunt verschuiven en draaien, waarmee je het beeld in Streetview aanpast. Andersom kun je ook schuiven in Streetview en dan schuift de Streetview-cursor in de kaart van de editor mee. Indien de cursor van Streetview in de kaart van de editor buiten beeld is kun je deze oproepen door in de editor op een weg te gaan staan en op de toets HOME te drukken. Indien Streetview van deze weg foto s heeft, verschuift de Streetview-cursor naar deze weg. Zijn er geen foto s van deze weg, dan komt de Streetview-cursor niet in beeld en blijft deze op z n oude plek buiten beeld staan. Je kunt de Streetview-cursor ook uitzetten bij Extra: toon Streetview positie Let op: Streetview is en blijft slechts een hulpmiddel. Blijf er rekening mee houden dat de werkelijke situatie gewijzigd kan zijn, dit komt best vaak voor. Verander daarom niet zomaar de invoer van een vrijwilliger, zeker niet als het een recente wijziging is. Neem over recente wijzigingen altijd contact op met elkaar. Afwijkingen in LF-routes nu in apart foutenrapport Hier hebben we lang op gewacht. Alle wegen met het kenmerk LF-route die niet samenvallen met een (roze) lijn van de LF-achtergrondkaarten worden in dit foutenrapport opgesomd. Officieel heet deze foutenlijst: Wegen met een LF-route zonder overlap met de LF-kaartlaag. Onderstaande weg kun je daarin bijvoorbeeld tegenkomen: een weg die in z n geheel niet samenvalt met de roze lijn van de LF-achtergrondkaart.

3 Maar ook deze: een weg die gedeeltelijk niet samenvalt met de LF-achtergrondkaart: Deze foutenlijst telt momenteel meer dan 2000 afwijkingen. Dat is veel. Het punt is dat het lang niet allemaal fouten in ons fietsnetwerk zullen zijn maar dat ook de achtergrondkaart op veel plaatsen in meer of minder mate zal afwijken. Daarom hebben we het volgende systeem bedacht: 1. Op plekken waar ons netwerk wel klopt maar de achtergrondkaart niet klopt verander je niks maar breng je de nieuwe POI LF achtergrondkaart is niet goed aan (met toets N, nadat je deze POI hebt geselecteerd in het menu POI). Fouten in de achtergrondkaart hoeven vanaf nu ook niet meer worden gemeld via ons adres. Deze zijn vanaf nu immers gemakkelijk op te sporen via deze nieuwe POI. Van deze POI bestaat namelijk ook een lijst bij Lijsten LF LF achtergrondkaart is niet goed. Met deze lijst is het (voor ons) mogelijk de fouten in de achtergrondkaart systematisch te melden bij de leverancier van het LF-netwerk. Zorg er dus voor dat deze POI s alleen komen te staan op plaatsen waar de achtergrond zou moeten worden gewijzigd. Voor editors is deze POI natuurlijk ook handig omdat je via deze POI snel kunt zien of de fouten uit het foutenrapport LFroutes zonder overlap met de achtergrondkaart al zijn afgehandeld en slechts wachten op een update van de achtergrondkaart (waardoor ze vanzelf uit de foutenlijst verdwijnen). Bij klikken op dergelijke fouten zie je dan immers onmiddellijk de POI (zet deze POI dus wel aan als je met dit foutenrapport bezig bent). 2. Op plekken waar de achtergrondkaart wel goed is pas je het verloop van de LF-route over het netwerk aan. In sommige gevallen zullen daarvoor nieuwe wegen moeten worden ingetekend. Vergeet bij het verleggen van de routes niet om de oude routes weg te halen. Nieuwe recente luchtfoto van heel Nederland De luchtfoto als achtergrondkaart in de editor is vervangen. Deze nieuwe foto is van september 2009 en dus vrij recent en bovendien landelijk. De aparte luchtfoto van Leidsche Rijn is verdwenen, want de nieuwe foto is van dezelfde datum (en van betere kwaliteit). In de drie zuidelijke provincies en in Groningen zat tot nu toe geen luchtfoto maar vanaf nu dus wel. Dat maakt de invoer van de fietsknooppuntennetwerken en de LF-routes weer een stukje makkelijker.

4 Meerdere POI s tegelijk zichtbaar maken Het is nu mogelijk om meerdere POI s tegelijk zichtbaar te maken in de editor. Dit is mogelijk doordat het menu POI s in de editor is voorzien van een dubbele rij vinkvakjes. Per POI één om de POI zichtbaar te maken en één om een POI editorbaar te maken. Het is nog steeds zo dat je slechts één POI tegelijk kunt editen. Het in beeld brengen van meerdere POI s is vooral handig voor de hindernissen. Daarvan zijn er immers drie soorten en het is goed om ze allemaal tegelijk in beeld te kunnen hebben. POI Losse opmerkingen nu standaard zichtbaar De POI Losse opmerkingen staat zo ingesteld dat deze standaard zichtbaar is bij openen van de editor. Je kunt deze POI wel uitzetten maar bij openen van de planner zal deze POI weer zichtbaar zijn. Het niet zichtbaar zijn van deze POI kun je niet bewaren bij instellingen. We hebben dit gedaan omdat we het gebruik van deze POI willen stimuleren en omdat we niet willen dat mensen deze POI missen als ze met een weg bezig zijn. Op deze manier kom je geplaatste opmerkingen dus altijd tegen. Schakel deze POI alleen uit als je er last van hebt. Om deze POI s niet hinderlijk te laten zijn komen ze pas in beeld als vrij diep is ingezoomd. Veerponten zonder straatnaam niet meer in foutenrapport Wegen die veerpont zijn en geen straatnaam hebben komen niet langer voor in het foutenrapport wegen zonder straatnaam Die straatnaam kun je sinds kort immers niet meer invoeren bij veerponten. De gegevens van de veerponten komen tegenwoordig immers uit de veerponten-poi s. Binnenkort zullen alle kenmerken bij veerponten worden uitgegrijst (niet meer invulbaar) behalve Wegtype, Extra reistijd, Opmerkingen, en alle kenmerken met een doorgaand karakter (routes + toegankelijkheid). Dus ook Beschrijving zal bij veerponten niet meer kunnen worden ingevuld. De vaartijden van de veerponten komen via veerponten POI in de routebeschrijving terecht. Als deze gegevens niet kloppen kan je die vanaf nu rechtstreeks doorgeven aan de Vereniging Vrienden van de Voetveren via info@voetveren.nl. De website van de Vereniging Vrienden van de Voetveren vind je hier: Na een update van hun bestand van veerponten-poi s moeten de vaartijden weer kloppen. Het veerpontenbestand wordt ongeveer 4 keer per jaar ge-update. In de zomers iets vaker dan in de winter.

5 Snelle kaart van alle wegen die af zijn De kaart van alle wegen die af zijn laadt nu veel sneller en ook kan deze kaart een veel groter oppervlak van wegen aan. Dat betekent dat je deze kaarten nu vrij snel en van een groot gebied in beeld kunt krijgen. Als het geheugen van de computer wordt overschreden krijg je hiervan nu een netjes mededeling in plaats van dat de editor crashed. Vernieuwingen aan de planner Kleine punaises De punaises die de tussenpunten op de kaart weergeven worden nadat een route is uitgestippeld vanaf nu klein afgebeeld. Zodra je een route verandert worden ze weer eventjes groot, dat vergemakkelijkt het werken met deze punten (zoals verschuiven), maar nadat de route opnieuw is uitgestippeld worden ze weer klein. We hebben dit gedaan omdat we in de toekomst routes in de planner kunnen bewaren. In dergelijke routes zitten veel tussenpunten en die domineren het beeld dan teveel. Naam van de POI s nu ook in de Mouse Over (muistekst) Ging je met de muis op een POI staan die verder geen kenmerken heeft, zoals de bankjes, dan stond de naam van de POI niet genoemd in de Mouse Over. Nu wel: Timer met vertraging Het bericht even geduld aub verschijnt niet meer onmiddellijk maar pas als er eventjes niets gebeurt. In de editor was dit al langer het geval. Hierdoor komt deze waarschuwing niet meer te pas en te onpas in beeld.

6 Kruispunten van LF-routes Op plaatsen waar LF-routes elkaar kruisen wordt dit nu ook genoemd in de routebeschrijving. Deze kruispunten zijn in de editor als kenmerk van een knoop handmatig ingevoerd. Eerder werden deze kruispunten automatisch vastgesteld, maar dat ging niet goed. LF-routes slingeren soms namelijk om elkaar heen of kruisen zichzelf (de heen- en de terugweg), waardoor er veel te veel zogenaamde kruisingen werden gevonden. Nu worden alleen de echte kruisingen met andere LF-routes genoemd. Dat zijn er uiteraard niet zo heel veel. In totaal 154. Van deze knopen bestaat in de editor ook een lijst. Deze kruispunten moeten af en toe worden nagelopen. Noem knopen op kruispunten waar een gewone weg met een LF-routes kruist geen kruispunt LF. Je gebruikt dit kenmerk alleen als LF-routes andere LFroutes kruisen. Vriendelijke groeten, Michel Post en Astrid Koperberg WORD NU LID VAN DE FIETSERSBOND Hoe meer leden de Fietsersbond heeft, des te meer we voor fietsers kunnen doen. Leden ontvangen iedere twee maanden ons tijdschrift Vogelvrije Fietser en krijgen korting bij meer dan 500 fietsenwinkels en andere organisaties. Wil je ook lid worden? Homepage Fietsrouteplanner Handleiding editor Contact Meld je aan als vrijwilliger

nummer april 2010

nummer april 2010 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, ga dan naar: http://www.fietsersbond.net/fietsrouteplanner/nieuwsbrieven/despoorzoeker47.pdf nummer 47 29 april 2010 Beste In deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

Nummer oktober 2007

Nummer oktober 2007 Nummer 17 22 oktober 2007 Beste vrijwilliger, Deze nieuwsbrief is grotendeels gewijd aan de fietsknooppuntennetwerken en hoe je als vrijwilliger kunt helpen het knooppuntennetwerk in te voeren. Uitbreiding

Nadere informatie

nummer 46 2 maart 2010

nummer 46 2 maart 2010 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, ga dan naar: http://www.fietsersbond.net/fietsrouteplanner/nieuwsbrieven/despoorzoeker46.pdf Beste vrijwilligers, nummer 46 2 maart 2010

Nadere informatie

In de fietsrouteplanner staan veerponten aangegeven als een stippellijn met daarbij een POI Veerponten.

In de fietsrouteplanner staan veerponten aangegeven als een stippellijn met daarbij een POI Veerponten. Quiz editor fietsrouteplanner Deze quiz is gemaakt door zo n 40 vrijwilligers bij het geheel landelijk worden van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond op zaterdag 9 juni 2012. Door opmerkingen op 9

Nadere informatie

Metagegevens database fietsrouteplanner + fietsknooppunten + POI s

Metagegevens database fietsrouteplanner + fietsknooppunten + POI s Metagegevens database fietsrouteplanner + fietsknooppunten + POI s De database bestaat uit de volgende bestanden. Veruit de belangrijkste voor het maken van een kaart is links, dit zijn de wegen. 1. ANWB-paddenstoelen

Nadere informatie

Nummer 11 dinsdag 5 juni 2007

Nummer 11 dinsdag 5 juni 2007 Beste vrijwilliger, Nummer 11 dinsdag 5 juni 2007 Deze nieuwsbrief als PDF Nieuwe vrijwilligers Er melden zich momenteel veel nieuwe vrijwilligers aan voor de fietsrouteplanner (zie het overzicht). Dat

Nadere informatie

Nummer 22 18 februari 2008

Nummer 22 18 februari 2008 Nummer 22 18 februari 2008 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, dan kun je deze ook als PDF downloaden vanaf onze website. ( http://www.fietsersbond.nl/vrijwilligersfietsrouteplanner

Nadere informatie

Nummer 23 10 april 2008

Nummer 23 10 april 2008 Als je deze nieuwsbrief niet kunt lezen of de plaatjes ontbreken, ga dan naar: http://media.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner/nieuwsbrieven/despoorzoekernummer23.pdf Nummer 23 10 april 2008 Beste vrijwilliger

Nadere informatie

Kennismaking EduGIS (basiscursus)

Kennismaking EduGIS (basiscursus) Kennismaking EduGIS (basiscursus) De volgende pagina s zullen je helpen bij het werken met EduGIS. Eén voor één worden alle mogelijkheden in EduGIS doorlopen zodat je zonder problemen de andere lessen

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Hier kun je evt. de handleiding van de agenda bekijken of verder gaan door de groene knop aan de klikken. De volgende pagina (4) zal verschijnen:

Hier kun je evt. de handleiding van de agenda bekijken of verder gaan door de groene knop aan de klikken. De volgende pagina (4) zal verschijnen: Gebruik KWVL-agenda Om te beginnen; de KWVL-agenda is qua opzet hetzelfde als iagenda, aangevuld met kenmerken die voor ons handig zijn. Om de browser te kunnen bereiken ga je naar www.kwvl.nl Je ziet

Nadere informatie

Handleiding FlatFix Fusion Calculator (BETA 1.3.1)

Handleiding FlatFix Fusion Calculator (BETA 1.3.1) 1. Inleiding 1.1 Inloggen 1.2 Toolbar 1.3 Resultaten 1.4 Functie toetsen Inhoudsopgave: 2. Dak 2.1 Dak tekenen 2.2 Dakmaten aanpassen 2.3 Dakvlakken samenvoegen 2.4 Dak verplaatsen 2.5 Dak roteren 2.6

Nadere informatie

Website GSV-sectie bridge.

Website GSV-sectie bridge. Website GSV-sectie bridge. Al de uitslagen, het nieuws, de foto s en dergelijke zijn nu op één site beschikbaar!!!. Met ingang van seizoen 2017-2018 is de bridge site van GSV weer nieuw leven ingeblazen

Nadere informatie

Courbois Software. Extra categoriën toevoegen aan de WebWinkel

Courbois Software. Extra categoriën toevoegen aan de WebWinkel Courbois Software Extra categoriën toevoegen aan de WebWinkel De editor handleiding is altijd te vinden op de volgende locatie : http://editor.cs-webdesign.nl 2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen Handleiding Ouderportaal Kindcentrum De Scharmhof Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen T: 0592-343800 email: directie.scharmhof@cogdrenthe.nl www.scharmhof.nl Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

1. Inloggen en uitloggen

1. Inloggen en uitloggen Inhoudsopgave 1. Inloggen en uitloggen... 4 2. Menu... 5 a) Home... 5 b) Besturen... 5 c) Scholen... 6 d) Mijn gegevens... 6 e) Planning... 9 f) Uitloggen... 12 3. Berichten... 13 1. Inloggen en uitloggen

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor?

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor? PDF XCHANGE EDITOR PDF XHCANGE editor is een programma om PDF bestanden te lezen en te bewerken. Deze handleiding is geschreven voor versie 5.5 van PDF XCHANGE editor. Als je een andere versie gebruikt

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Handleiding BestelPlus

Handleiding BestelPlus Handleiding BestelPlus Versie 20170112 Inhoudsopgave Eerste keer inloggen... 3 Inloggen... 7 Aanmaken bestelling... 8 Raadplegen eerdere bestellingen... 16 Raadplegen actuele assortiment... 17 Overige...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Bravis Telefoon: (088) 70 68 000 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4 2.1 De eerste keer aanmelden...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts 1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts b. Nieuw bericht c. Categories d. Tags 3) Media a. Bibliotheek b. Nieuw bestand 4) Pagina s a. All pages b.

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat

Nadere informatie

Gosnowboarding.nl Wireflow 1: Beheer accommodatie - Amber Haccou - Versie 1.0

Gosnowboarding.nl Wireflow 1: Beheer accommodatie - Amber Haccou - Versie 1.0 Gosnowboarding.nl Wireflow 1: Beheer accommodatie - Amber Haccou - Versie 1.0 1 Inloggen gebruikersnaam 2 Dashboard Overzicht accommodaties 3 Basis informatie accommodatie Naam Adres wachtwoord Nieuwe

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Waarschuwingen. Controleer dat uw positie stabiel is voordat u uw reis begint.

Waarschuwingen. Controleer dat uw positie stabiel is voordat u uw reis begint. De onderstaande symbolen worden in de handleiding en op het apparaat zelf gebruikt als waarschuwing. Hiermee wordt getoond hoe het product veilig en correct wordt gebruikt om persoonlijk letsel aan u en

Nadere informatie

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders Installatie Silverlight Om te kunnen werken met Magister is het nodig dat Silverlight op de computer is geïnstalleerd. Het is goed mogelijk dat Silverlight al op uw computer staat: er zijn meer programma

Nadere informatie

MIJN WERKTIJDEN Mijnwerktijden.nl is een personeels planningsprogramma die gekoppeld is met de salarisprogramma s van Loonstrookgigant.

MIJN WERKTIJDEN Mijnwerktijden.nl is een personeels planningsprogramma die gekoppeld is met de salarisprogramma s van Loonstrookgigant. MIJN WERKTIJDEN Mijnwerktijden.nl is een personeels planningsprogramma die gekoppeld is met de salarisprogramma s van Loonstrookgigant.nl Mijn Werktijden is een planningsprogramma om eenvoudig en snel

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding Begroting

Handleiding Begroting Handleiding Begroting 1 Inhoud 2 Inleiding... 3 3 Home... 4 4 Kostensoorten invoeren... 5 5 Kostensoort bewerken... 6 6 Kostenposten invoeren... 7 7 Kostenposten bewerken met formulier... 8 8 Kostenposten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Deze handleiding maakt u wegwijs in de Bios2-webapplicatie om uw adres-, bibliotheeken jaargegevens in te voeren.

Deze handleiding maakt u wegwijs in de Bios2-webapplicatie om uw adres-, bibliotheeken jaargegevens in te voeren. VOORAF Deze handleiding maakt u wegwijs in de Bios2-webapplicatie om uw adres-, bibliotheeken jaargegevens in te voeren. Deze handleiding wil geen (inhoudelijke) beschrijving van de webapplicatie geven,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Contents 1. Introductie... 3 1.1. Hoe werkt het?... 3 2. Eerste Contact als gebruiker... 4 3. Ticket Acties... 5 4. Tickets Pagina...

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

Handleiding voor vrijwilligers

Handleiding voor vrijwilligers Handleiding voor vrijwilligers Behorende bij vrijwilligersagenda.nl versie 1.0 Harald Tijink September 2014 Tijink IT Consultancy www.tijink.com 1. Introductie Vrijwilligersorganisaties organiseren vele

Nadere informatie

Beste MotoFunTours relatie,

Beste MotoFunTours relatie, Beste MotoFunTours relatie, De door u ontvangen motorroutes zijn opgezet en gecontroleerd door MotoFunTours aan de hand van de meest recente versie van Garmin GPS kaartmateriaal. Desondanks kunnen er verschillen

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding Handleiding HOW TO Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding In deze handleiding leggen we jou precies uit hoe je een Google Post toevoegt aan je Google Mijn Bedrijf vermelding. Zo

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron.

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Zeer beknopte handleiding Joomla Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Waarschuwingen vooraf Pas op: u kunt als eigenaar

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van aanvoermelding (jaar- en weekmelding) bij Veiling Rhein-Maas. Geldig vanaf: 20 december 2017

Handleiding voor gebruik van aanvoermelding (jaar- en weekmelding) bij Veiling Rhein-Maas. Geldig vanaf: 20 december 2017 Handleiding voor gebruik van aanvoermelding (jaar- en weekmelding) bij Veiling Rhein-Maas Geldig vanaf: 20 december 2017 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Wachtwoord vergeten... 3 3. Wachtwoord wijzigen...

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Inhoud. Endnote X7 Handleiding Mediacentrum maart 2015 Page 2

Inhoud. Endnote X7 Handleiding Mediacentrum maart 2015 Page 2 Inhoud Over Endnote... 3 Endnote installeren... 4 Een library aanmaken... 5 Voordat je begint!... 6 Tussenvoegsels in namen... 6 Referenties invoegen in een Worddocument/Cite while you write... 7 Handmatig

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Handleiding Uw gegevens

Handleiding Uw gegevens opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Uw gegevens Gemaakt door : Marcel van Vuuren Gemaakt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 25052008_v1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden... 4 Aanmelden via de

Nadere informatie

Inhoud. Mediacentrum hogeschool Windesheim (maart 2015) Page 2

Inhoud. Mediacentrum hogeschool Windesheim (maart 2015) Page 2 Online Inhoud Over Endnote Online... 3 Aanmelden... 3 Voordat je begint!... 4 Tussenvoegsels in namen... 4 Referenties invoegen in een Worddocument/Cite while you write... 5 Handmatig invoeren van referenties...

Nadere informatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Handleiding Handleiding ouderportaal Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Beste ouder(s)/verzorger(s), Met ingang van juni 2013 krijgen de ouders van leerlingen op

Nadere informatie

Stroomschema s maken in Word

Stroomschema s maken in Word 1 Stroomschema s maken in Word Een programma direct maken in Scratch gaat vaak wel goed als het een klein programma is. Als het programma groter en moeilijker is, is het lastig om goed te zien welk commando

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Introductie Visual Steps... 12 Nieuwsbrief... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 CrashPlan PROe installatie handleiding Versie 2.2-17-04-2016 Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 1 - Ga naar de gedownloade CrashPlanPROe_Mac-Up!.zip (staat standaard in jouw Downloads

Nadere informatie

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen)

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Werkinstructie Geoweb Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Het volgende scherm verschijnt: Informatie vinden Er zijn

Nadere informatie

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden)

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Inleiding Log in op MijnKNLTB via www.mijnknltb.nl. o o Mocht je je wachtwoord niet meer weten,

Nadere informatie

VERVANGINGSADMINISTRATIE STRATIE BASISONDERWIJS HANDLEIDING VOOR SCHOLEN

VERVANGINGSADMINISTRATIE STRATIE BASISONDERWIJS HANDLEIDING VOOR SCHOLEN VERVANGINGSADMINISTRATIE STRATIE BASISONDERWIJS HANDLEIDING VOOR SCHOLEN Documentversie: Datum: 06-05-2014 INLEIDING Hierbij ontvangt u de handleiding voor scholen die werken met de VABO planner. VABO

Nadere informatie

Serieberekeningen. Serieberekenen in het kort. Inhoud

Serieberekeningen. Serieberekenen in het kort. Inhoud Serieberekeningen Inhoud Serieberekenen in het kort...1 Voordelen serieberekenen...2 Geen loonsoorten (maand, week) door elkaar...2 Serieberekening in Loon...3 Resultaten Serieberekening...6 Serieberekening

Nadere informatie

Beste nieuwe gebruiker,

Beste nieuwe gebruiker, Beste nieuwe gebruiker, Welkom op uw eigen portaal van TR-Care! Binnen dit portaal heeft u talloze mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden stap voor stap uitgelegd in deze handleiding. Laten we bij het

Nadere informatie

HANDLEIDING. Mobiele applicatie voor prospecting

HANDLEIDING. Mobiele applicatie voor prospecting HANDLEIDING Mobiele applicatie voor prospecting BELANGRIJKSTE FUNCTIES Aanknopen van gesprekken Ingebouwde gewichtsapplicatie Functies om gegevens te delen Focus op de Nu Skinopportuniteit Leiderschapsmanagement

Nadere informatie

Hoofdmenu > intime Ureninvoer. intime is het Urenregistratie programma van Asperion. Door alle gewerkte uren en reiskosten per

Hoofdmenu > intime Ureninvoer. intime is het Urenregistratie programma van Asperion. Door alle gewerkte uren en reiskosten per Pag 1 Nieuw in release 5.12 Het invoeren van uren verantwoordingen is efficiënter geworden! U heeft nu een nog beter overzicht en er kan sneller ingevoerd worden. Het gebruik van de nieuwe functie wordt

Nadere informatie

1. Cellen en formules

1. Cellen en formules 13 1. Cellen en formules Microsoft Excel is een rekenprogramma, ook wel spreadsheetprogramma genoemd. Met het woord spread wordt in het Engels tekst over meer kolommen bedoeld en de term sheet betekent

Nadere informatie

HANDLEIDING SILVERFIT MILE ROUTEMAKER

HANDLEIDING SILVERFIT MILE ROUTEMAKER HANDLEIDING SILVERFIT MILE ROUTEMAKER In de update van de SilverFit Mile is een geheel nieuwe functie toegevoegd: de SilverFit Mile Routemaker. Via deze routemaker kunt u zelf een route samenstellen via

Nadere informatie

SHOP Handleiding VIP Live

SHOP Handleiding VIP Live SHOP Handleiding VIP Live Met VIPlive boekt u verrichtingen in, op deze manier worden de verrichtingen gedeclareerd bij de zorgverzekeraar van de patiënt. Inhoudsopgave Inloggen en selecteren van een praktijk...

Nadere informatie

PROS1E1 Handleiding ( ) Kf/Dd/Bd

PROS1E1 Handleiding ( ) Kf/Dd/Bd 1 Inleiding De eerste oefening In deze eerste oefening wordt het voorbeeld 2-1 van bladzijde 11 uit het boek De taal C van PSD tot C-programma (enigszins aangepast) ingevoerd in de computer. Tevens wordt

Nadere informatie

Handleiding Online groepssessie.

Handleiding Online groepssessie. Handleiding Online groepssessie.. Versie oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De belangrijkste functies. 3 A Uw eerste scherm. 3 B. Teksten / berichten typen. 3 C Microfoon en webcam aanzetten.

Nadere informatie

Handleiding Magister 5 voor ouders

Handleiding Magister 5 voor ouders Handleiding Magister 5 voor ouders 1 Markenhage gebruikt voor de leerling-administratie het programma Magister. Dit programma stelt ook leerlingen en hun ouders in staat via internet de cijfers en de agenda

Nadere informatie

Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken

Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken 0PGERICHT 29 DECEMBER 1967 1. Route via Email binnenhalen, herberekenen en sturen naar toestel. 1.1. Van Email op de computer: Open je e-mailbox

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

Introductie WoonTotaal Silver

Introductie WoonTotaal Silver Introductie WoonTotaal Silver Wanneer uw registratie is goedgekeurd door Holland Haag, heeft u een email bericht ontvangen met daarin uw gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens kunt u inloggen

Nadere informatie

Handleiding Mijn 65plus kandidaten

Handleiding Mijn 65plus kandidaten Handleiding Mijn 65plus kandidaten Geachte kandidaat, Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken wij voortdurend aan de optimalisering van de administratieve processen, met als doel het verminderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Lees de onderstaande documentatie daarom a.u.b. goed door. Weer veel gebruiksgemak gewenst met deze nieuwe versie.

Inhoudsopgave. Lees de onderstaande documentatie daarom a.u.b. goed door. Weer veel gebruiksgemak gewenst met deze nieuwe versie. Inleiding De versie december 2010 bevat een flink aantal aanpassingen die het resultaat zijn van de opmerkingen die werden gemaakt tijdens de cursussen in oktober. Het zijn vooral handige toevoegingen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint Basics Hoe maak je een presentatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Microsoft PowerPoint Basics Hoe maak je een presentatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Als je weet wat er komt, wat inhoud betreft, kijken bij maken van een spreekbeurt, kunnen we praten over jouw PowerPoint presentatie. Je hebt in de klas de basis handelingen op de computer al geleerd zoals:

Nadere informatie

Handleiding Portavita Fysio/Ergotherapeut. Helpdesk Huisartsen Eemland Maart

Handleiding Portavita Fysio/Ergotherapeut. Helpdesk Huisartsen Eemland Maart Handleiding Portavita Fysio/Ergotherapeut Versie 2.7 Helpdesk Huisartsen Eemland Maart 2019 0900-5552288 Inhoudsopgave Sneltoetsen en keuzevelden... 3 Inloggen en de Homepage... 4 Nieuwe Aanvraag (1)...

Nadere informatie

Handleiding Historische Dorpsatlas Drentsche Aa. Versie 2

Handleiding Historische Dorpsatlas Drentsche Aa. Versie 2 Handleiding Historische Dorpsatlas Drentsche Aa Versie 2 Inleiding Deze Atlas heeft als doel om informatie te verstrekken over de historie van de dorpslandschappen in het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Getting-started tutorial. Versie 1.0

Getting-started tutorial. Versie 1.0 Getting-started tutorial Versie 1.0 Getting-started Apparaat toevoegen Installatie en activatie Getting-started tutorial In deze getting-started tutorial gaan we u helpen met de eerste stappen met ROXY,

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGAANBIEDERS, LANDELIJK IMPLANTATENREGISTER FASE 2

HANDLEIDING ZORGAANBIEDERS, LANDELIJK IMPLANTATENREGISTER FASE 2 HANDLEIDING ZORGAANBIEDERS, LANDELIJK IMPLANTATENREGISTER FASE 2 Inhoud 1. Inloggen met UZI pas... 3 1.1 Inlogproces... 3 1.2 Gegevens zorgaanbieder toevoegen... 5 1.3 Gegevens zorgaanbieder wijzigen...

Nadere informatie