Verslag 24 Bouwplanverslag 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag 24 Bouwplanverslag 2015"

Transcriptie

1 Verslag 24 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 24 november 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Kleinjans de heren R. Bosch van Drakestein G. Cleuren A. Janssen Secretariaat: de heer F. Gulikers mevrouw M. Jansen SP Rosmolenstraat 7, Sittard Pré-advies: Het plan is niet akkoord. Beoordeeld zijn fotobeelden die zijn gewaarmerkt met de ARKstempel gedateerd 24 november Aan de orde zijn gevelreclames die zonder de vereiste vergunning zijn aangebracht. De reclames bestaan uit twee stroken foliereclame zijn aangebracht achter de beglazing van de etalages. Daarnaast bestaat deze uit een paneel, voorzien van plakletters, die is aangebracht tegen de gevel ter hoogte van de verdieping. Het plan is beoordeeld aan de hand van het onderdeel reclame opgenomen in de bijlage Nota Ruimtelijke Kwaliteit. De commissie is van mening dat de reclames niet voldoen aan redelijke eisen van welstand. Het paneel met plakletters tegen de gevel voldoet niet omdat volgens artikel 2.2 (algemene criteria) lid j van het onderdeel reclame in de centra geen reclame in de vorm van panelen voorzien van plakletters zijn toegestaan. De plakfolie achter de beglazing voldoet niet omdat volgens art reclame in de vorm van folie niet groter mag zijn dan 40 x 250 cm. De foliereclame overschrijdt deze afmeting. Daarnaast is de commissie van mening dat de foliereclame door zijn blinderende werking afbreuk doet aan de architectonische uitstraling van het pand en is derhalve strijdig met artikel 2.2 lid a. Een combinatie van folie reclame met gevelreclame is eveneens niet toegestaan.

2 Geadviseerd wordt om het reclamepaneel te vervangen door een naamtekst STUDIEKERN uitgevoerd in losse letterelementen, eventueel gecombineerd met een los logo element. Voor de toegestane afmeting wordt verwezen naar de reclameregels. Ten aanzien van de foliereclame wordt geadviseerd om deze te verwijderen. Mocht de foliereclame zijn geplaatst ter voorkoming van inkijk dan adviseert de commissie om daarvoor een oplossing te zoeken in het interieurontwerp. Om Wielewaalstraat 2, Geleen Beoordeeld zijn fotobeelden die zijn gewaarmerkt met de ARKstempel gedateerd 24 november Aan de orde zijn gevelreclames in de vorm van foliereclame waarvan een grotere reclame op de luifel wordt voorzien en twee kleinere reclames achter de beglazing van de naast de toegangsdeuren gelegen kozijnen. De gevelreclame met het biermerk wordt vervangen door een vergelijkbare reclame van een ander biermerk. Reclame in de vorm van folie is volgens het reclamebeleid toegestaan. De combinatie van de voorgestelde reclames strookt met de uitgangspunten van het reclamebeleid en voldoet derhalve aan redelijke eisen van welstand. Om Rijksmonument Putstraat 23, Sittard - Het plan is vanuit een oogpunt van monumentenzorg akkoord; - Het plan is vanuit een oogpunt van welstandszorg akkoord. Beoordeeld zijn tekeningen datum stempel ARKadvies. Aan de orde is een voorstel voor het vervangen van de een uitsteekbak die is opgehangen ter hoogte van de verdiepingskozijnen door een naamtekst in losse letters gecombineerd met een kleinere uitsteekbak. Beide reclames voldoen qua uitvoering, afmeting en positie aan de uitgangspunten van het reclamebeleid en voldoen derhalve aan redelijke eisen van welstand. Daarnaast waarborgt het plan de aanwezige monumentale waarden.

3 SP Oude Broeksittarderweg 2, Sittard Pré-advies: Het plan is niet akkoord. Beoordeeld is een foto van het reclamebord die is gewaarmerkt met de ARKstempel gedateerd 24 november Aan de orde is een gevelreclame die zonder de vereiste vergunning is aangebracht. De reclame bestaat uit een paneel met foliereclame dat is bevestigd tegen het bovenlicht van het entreekozijn. Het paneel met plakletters tegen de gevel voldoet niet omdat volgens artikel 2.2 (algemene criteria) lid j van het onderdeel reclame in de centra geen reclame in de vorm van panelen voorzien van plakletters zijn toegestaan. Geadviseerd wordt om het reclamepaneel te vervangen door een reclamenaamtekst uitgevoerd in losse letterelementen, eventueel gecombineerd met een los logo element. Voor de toegestane afmeting en uitvoering wordt verwezen naar de reclameregels, waarin nog andere mogelijke vormen van gevelreclame worden getoond. SP Steenweg 80, Sittard Pré-advies: Het plan is niet akkoord. Beoordeeld is een fotoblad van mobilerepairsolutions die is gewaarmerkt met de ARKstempel gedateerd 24 november Aan de orde is een gevelreclame die zonder de vereiste vergunning is aangebracht. De reclame bestaat uit stroken foliereclame achter de beglazing en een reclamevlag tegen de gevel. De plakfolie achter de beglazing voldoet niet omdat volgens art reclame in de vorm van folie niet groter mag zijn dan 40 x 250 cm. De foliereclame overschrijdt deze afmeting. Daarnaast is de commissie van mening dat de foliereclame door zijn blinderende werking afbreuk doet aan de architectonische uitstraling van het pand en is derhalve strijdig met artikel 2.2 lid a. De vlag is strijdig met het beleid omdat volgens alleen buiten de centra vlaggen met commerciële reclame zijn toegestaan.

4 Geadviseerd wordt om het reclamepaneel te vervangen door een reclamenaamtekst uitgevoerd in losse letterelementen, eventueel gecombineerd met een los logo element. Voor de toegestane afmeting en uitvoering wordt verwezen naar de reclameregels, waarin nog andere mogelijke vormen van gevelreclame worden getoond. Het reclamebeleid biedt verder nog de mogelijkheid om met uitsteekbakken van beperkte afmeting reclame te maken waarbij in die vlakken informatie kan worden opgenomen die verder gaat dan het presenteren van de bedrijfsnaam. SP Brandstraat 8, Sittard Pré-advies: Het plan is niet akkoord. Beoordeeld is een fotoblad met de reclames die is gewaarmerkt met de ARKstempel gedateerd 24 november Aan de orde is een gevelreclame die zonder de vereiste vergunning is aangebracht. De reclame bestaat uit een lange lichtbak die is voorzien van twee keer de naam van de winkelvestiging en een lichtbak loodrecht op de gevel. De lichtbak voldoet niet omdat deze in art niet genoemd staat als toegestane vorm van reclame in de centra. In het straatbeeldoverzicht met reclamevoeringen die in strijd zijn met het beleid staat nog eens expliciet vermeld dat enkelzijdige lichtbakken in het beeld van het historisch stadscentrum niet gewenst zijn. De lichtbak loodrecht op de gevel voldoet qua afmeting aan de toegestane afmeting in het beleid. De uitsteekbak dient minstens 50 cm uit de erfscheiding te zijn bevestigd. Dit moet worden nagetrokken. De commissie is van mening dat de lichtbak door zijn nadrukkelijke aanwezig en schrale uitstraling afbreuk doet aan de architectonische uitstraling van het pand en is derhalve strijdig met artikel 2.2 lid a. Daarnaast is op de beglazing foliereclame aangebracht. Een combinatie van folie reclame met gevelreclame is eveneens niet toegestaan. Geadviseerd wordt om de lichtbak te vervangen door de naam van de winkel uitgevoerd in losse letterelementen. Voor de toegestane afmeting en uitvoering wordt verwezen naar de reclameregels, waarin nog andere mogelijke vormen van gevelreclame worden getoond. Daarnaast om de foliereclame te verwijderen en de lichtbak loodrecht op de gevel te verplaatsen zodat deze 50 cm uit de erfscheiding is aangebracht. Om Rijksweg Zuid 250, Geleen en reclame op een mast Beoordeeld zijn tekeningen met fotobeelden van de fa. Letro gedateerd 4 november

5 Aan de orde is gevelreclame aan twee zijden van het gebouw en het vervangen van de reclame van de reclamemast. De reclames zijn getoetst aan het reclamebeleid. Omdat het pand tweezijdig is gekeerd naar de openbare weg mag aan twee zijden reclame worden gemaakt. De reclame is opgebouwd uit losse (letter)elementen en heeft daardoor een kwalitatieve uitstraling, hetgeen past bij het beeld dat vanuit het reclamebeleid wordt nagestreefd. De afmeting van de reclames past bij de afmetingen van het gebouw en haar gevels. Bij de reclamemast is sprake van het uitwisselen van een eerder vergunde reclame die in de huidige vorm, door zijn meer ingetogen kleurgebruik, een verbeterd beeld toont. Het geheel van de reclames voldoet aan redelijke eisen van welstand. Om Markt 10, Sittard Rijksmonument Beoordeeld is een fotoblad dat is gewaarmerkt met de ARKstempel gedateerd 24 november Aan de orde is het wijzigen van de bestaande gevelreclame in de vorm van een losse lettertekst die wordt uitgebreid met twee teksten. De bierreclame die nu aanwezig is op de overgang tussen de begane grond en verdieping wordt verplaatst naar een verdieping hoger zijnde zone 2 van het reclamebeleid. De voorgestelde reclames voldoen aan het reclamebeleid omdat de lettertekst die wordt uitgebreid, is uitgevoerd in losse letterteksten en omdat de totale lengte daarvan niet meer bedraagt dan de toegestane lengte van 300 cm. Wat de bierreclame betreft voorziet het beleid in de mogelijkheid (ter bepaling van de commissie) om reclames hoger te plaatsen dan de overgang tussen de begane grond en de verdieping. In dit specifieke geval worden deze reclame voor wat betreft de plaatsing in de zonering in lijn gebracht met de overige bierreclames aan de markt in Sittard. De plaatsing van de reclame-uitingen waarborgt voldoende de bestaande monumentale waarden. Om Markt 32, Sittard Het plan is niet akkoord. Beoordeeld is een fotoblad met maatvoeringen met de ARKstempel gedateerd 24 november 2015.

6 Aan de orde is het aanbrengen van teksten in losse letters op de twee te onderscheiden panden. Daarnaast het aanbrengen van 3 stuks reclamebakken loodrecht op de gevel. De teksten in losse letters voldoen qua uitvoering, afmeting en positie aan het reclamebeleid. De reclamebakken loodrecht op de gevel voldoen qua afmeting maar niet qua positie omdat deze in de erfscheiding zijn geplaatst en ter hoogte van de verdiepingskozijnen. Geadviseerd wordt om de reclamebakken qua positie te verplaatsen overeenkomstig de beleidsregels. Gelet op het feit dat deze dan vóór een stucwerklijst wordt geplaatst wordt geadviseerd om te kiezen voor een uitvoering in de vorm van een uithangbord met de afmetingen van een lichtbak loodrecht op de gevel. Het bord kan dan worden opgehangen aan een console die boven de stucwerklijst kan worden geplaatst. Daarbij constateert de commissie dat de gevellijst met kolommotieven in een andere, lichtere kleur, wordt uitgevoerd. Daarover wil zij graag bij het indienen van het gewijzigd plan ten aanzien van de voorgestane kleur(en) geïnformeerd worden.` SP Rijksweg Zuid 206, Sittard Het plan is niet akkoord. Beoordeeld zijn fotobladen van het team Handhaven gedateerd 24 september Aan de orde is zonder vergunning uitgevoerde gevelreclame op een sportgebouw. De reclames zijn uitgevoerd in losse letters. De uitvoering van de reclame, zijnde losse letters, voldoet aan het reclamebeleid. De afmeting en positie van de reclames niet. De reclameteksten zijn van een dergelijk grootschalige omvang dat zij in het architectuurbeeld domineren en in geen enkele verhouding tot het gebouwontwerp staan. Het gebouw dreigt daardoor te worden gedegradeerd tot een functionele drager van sec reclameteksten, dit in tegenstelling tot wat het beleid voorstaat namelijk dat reclame in een gebouwontwerp een ondergeschikte en aanvaardbare rol moeten spelen. In dat geval is ook geen sprake van een reclame die onderdeel is van het architectuurontwerp. Het plan is ernstig in strijd met redelijke eisen van welstand. Paardestraat 29, Sittard Rijksbeschermd stadsgezicht Toelichter: de heer Bergmans Vanuit een oogpunt van monumentenzorg: niet akkoord; Vanuit een oogpunt van welstandszorg: niet akkoord. Beoordeeld zijn de foto s met datum stempel ARKadvies.

7 Aan de orde is een plan voor diverse reclame-uitingen (een verticale banier met een afmeting van ca x 0.80 meter en etsfolie-reclame aan de binnenzijde van de ramen ter plaatse van de begane grond). De commissie stelt vast dat beide soorten reclame-uitingen in strijd zijn met het gemeentelijk reclamebeleid (art voor de foliereclame en art voor de banier). De foliereclame overschrijdt in tegenstelling tot hetgeen het beleid bepaalt in ieder geval de toegestane breedte. De banier is in de bestaande afmeting en op deze zone (2) in het geheel niet toegestaan. Onderzocht wordt of er redenen zijn om gemotiveerd en binnen de bevoegdheden van de ARK afwijkend van het reclamebeleid te adviseren. Voor wat betreft de foliereclame merkt de commissie op dat het reclamebeleid voor de centra is gericht op moderne winkelpanden met grote winkelpuien. Het met folie dichtplakken van deze grootschalige, overwegend horizontaal belijnde puien doorbreekt het gewenste gevelbeeld. In deze specifieke situatie betreft het een historisch pand met een monumentale uitstraling en een optisch gefragmenteerde gevel door de diverse kleinschalige en verticaal belijnde ramen. Dit is en geheel ander beeld, dan waar het beleid op ziet. De foliereclame zoals in dit plan (repeterende, kleinschalige etsfolie in een terughoudende, grijze kleurstelling) doorbreekt niet op een ongewenste manier het gevelbeeld en daarmee het architectonisch concept van het pand. De architectuur blijft leidend en de reclame is ondergeschikt. Ook vanuit een oogpunt van monumentenzorg is de commissie van mening dat deze specifieke foliereclame (repeterende, kleinschalige etsfolie in een terughoudende kleurstelling), het historische straatbeeld voldoende waarborgt. Voor wat betreft de banier-reclame wordt door de heer Bergmans toegelicht dat deze niet als reclame-uiting is bedoeld, maar als herkenningspunt/zichtbaarheid in de straat, temeer nu de ingang van het pand niet aan de Paardestraat is gelegen maar feitelijk ligt aan de Fort Sanderboutwal. Als reactie hierop licht de commissie toe dat gelet op het door aanvrager beoogde gebruik, andere oplossingen mogelijk zijn, die wel passen binnen het gemeentelijk reclamebeleid en ook de zichtbaarheid van het pand en het hierin gevestigde bedrijf vergroten. Een banier, zoals thans aan de orde, blijft strijdig met het reclamebeleid dat tot doel heeft de reclame-uitingen ondergeschikt te laten zijn aan de architectuur. Banieren hoog in de gevels doorbreken de architectuur en daarmee het straatbeeld. Overigens betreurt de commissie het dat aanvrager in de veronderstelling verkeert dat de commissie als hoorzitting fungeert, waarin een integrale belangenafweging plaatsvindt. De commissie is een extern, onafhankelijk adviesorgaan voor Burgemeester en Wethouders op het vlak van de ruimtelijke kwaliteit. In dat licht worden de diverse plannen van advies voorzien. De integrale belangenafweging rust bij het daartoe bevoegde orgaan zijnde Burgemeester en Wethouders. SP Tudderenderweg, ong. Sittard Bouw 8 woningen Toelichters: de heren Dreessen en Van Melick Beoordeeld zijn de tekeningen met datum 24 november Aan de orde is een plan voor het realiseren van 8 woningen (aaneen, 2 bouwlagen met kap) in een traditionele architectuur. Metselwerk in rode baksteen, in verschillende kleurstellingen gevoegd om de diverse gevelvlakken te benadrukken. Witte kunststofkozijnen, zinken

8 bakgoot, terugliggend metselwerk als vlakvulling tussen de gevelopeningen op de verdieping en aan de voorzijde een doorlopende betonband boven entree en gevelopening op de begane grond. Zonnepanelen aan de voorzijde. Er wordt niet in dakkapellen voorzien. Het plan is reeds behandeld in de vergadering van 10 november 2015 en toen niet akkoord bevonden vanwege, samengevat, het ontbreken van individuele herkenbaarheid van de woningen en het niet geheel in verhouding zijn van de maatvoering van de kopgevel ten opzichte van de dakgoot. De commissie constateert dat in het nu voorliggende, gewijzigde plan, de opmerkingen van de commissie zijn verwerkt. Zo zijn de vlakken van wit metselwerk tussen de gevelopeningen op de verdieping vervangen door terug-liggend metselwerk, naturel, waardoor de individuele woningen beter herkenbaar zijn geworden. Ook de minder excentrisch gepositioneerde gevelopeningen dragen daaraan bij. De maatverhoudingen van de kopgevel zijn ook aangepast overeenkomstig de opmerkingen. Tot slot zijn de zonnepanelen aan de voorzijde geclusterd en vallen ze voor wat betreft de kleurstelling weg tegen het dakvlak. De commissie is verheugd over de groene erfafscheidingen, waarin het plan voorziet en het beeld mede bepalen. Wanneer alles in overweging wordt genomen, voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. Om Toelichter: de heer Van Melick Dr. Nolenslaan ong., Diepenbrockstraat, ong., Geleen Bouw 11 woningen Puerto Verde Beoordeeld zijn de tekeningen met datum 24 november Aan de orde is een plan voor de bouw van 11 woningen (twee bouwlagen met kap, rood metselwerk, mangaan plint en garages, houten kozijnen, wit). De woningen kennen een traditioneel gevelbeeld met geprofileerd metselwerk. Het plan is reeds diverse malen in de commissie behandeld, de laatste keer in de vergadering van 10 november 2015 en toen als aanvraag omgevingsvergunning niet akkoord bevonden vanwege onder andere het ontbreken van de omkadering van de ramen. De commissie constateert dat in het nu voorliggende, gewijzigde plan, de opmerkingen van de commissie zijn verwerkt. Zo zijn alle ramen voorzien van omkaderingen en is ook de indeling van de raamvleugels teruggebracht naar het oorspronkelijke, op hoofdlijnen goedgekeurde schetsplan. Tot slot zijn de zonnepanelen aan de voorzijde geclusterd. Wanneer alles in overweging wordt genomen, voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. SP Rijksmonument Toelichters: de heren Drummen en Brouwers Oude Markt 39 en 41, Sittard Plaatsen dakkapellen aan voor- en achterzijde - Het plan is vanuit een oogpunt van monumentenzorg op hoofdlijnen akkoord; - het plan is vanuit een oogpunt van welstandszorg op hoofdlijnen akkoord. Voor een definitief advies moet het plan samen met een overzicht van materialen, kleuren en vormbepalende details terug naar de commissie.

9 Beoordeeld zijn de tekeningen met datum 05 november Aan de orde is een plan voor het aanbrengen van extra daglichtopeningen in het dakvlak aan de voor- en achterzijde van het voormalige Ursulineninternaat aan de Oude Markt in Sittard (sector 5). Een schetsplan voor het aanbrengen van dakkapellen als extra daglichttoetredingen is reeds op 24 juni 2014 in de commissie behandeld en toen niet akkoord bevonden vanwege het, samengevat, afbreuk doen aan het kwalitatief hoogstaande gevelbeeld, dat aan de zijde van de schootsvelden bovendien sinds het herstel in 1915 volledig intact is gebleven. De commissie heeft in de vergadering van 24 juni daarnaast geconstateerd dat het historische gevelbeeld aan de zijde van de Oude Markt in de loop der jaren reeds diverse, (modern) vormgegeven elementen / toevoegingen kent. Het toevoegen van glasvlakken in en parallel aan het dakvlak zijn dan ook vanuit een oogpunt van monumentenzorg verantwoord, mits deze op een terughoudende wijze worden uitgevoerd (niet-spiegelend glas, donkere zonwering, e.d.). Aan de zijde van de schootsvelden is het belangrijk dat de horizontale lijn van dakgoot en fries niet wordt doorbroken. De commissie constateert dat het nu voorliggende plan in het geheel afwijkt van het schetsplan zoals dit in 2014 is behandeld. Het huidige plan voorziet namelijk niet meer in geprononceerde dakkapellen, maar in een beperkt aantal subtiel vormgegeven daglichtopeningen (glasvlakken) in het dakvlak aan de voor- en achterzijde van het pand. Het materiaalgebruik (stalen profielen) maakt het mogelijk dat de vlakken subtiel kunnen worden uitgevoerd, zodat ze opgaan in de ritmiek van het leien dak. Bovendien betreft het geen kantelramen, maar openen ze zich naar binnen zodat het vlakke, leien dak, niet hinderlijk wordt doorbroken door openstaande ramen. Mits de glasvlakken in het dakvlak subtiel en terughoudend worden uitgevoerd (niet-spiegelend glas, donkere zonwering, e.d.) waarborgen deze voldoende het kwalitatief hoogstaande gevelbeeld en de nog bestaande monumentale waarden. Daarmee voldoet het plan op hoofdlijnen aan redelijke eisen van welstand en voldoet het ook vanuit een oogpunt van monumentenzorg. OM Steegstraat 35, Sittard Uitbreiden pand Beoordeeld is de tekening met datum 04 november Aan de orde is een plan voor het uitbreiden van een bestaande studentenwoning aan de achterzijde op de eerste en tweede verdieping. De tweede verdieping betreft een dakkapel. Het plan is reeds als schetsplan behandeld in de vergadering van 07 juli 2015 en toen op hoofdlijnen akkoord bevonden met het advies de voorzijde van de dakkapel geheel in glas uit te voeren en de dakkapel in lijn te brengen met de nieuwe gevelopeningen. De commissie constateert dat haar advies is verwerkt in het huidige plan. Daarmee past het plan binnen het bestaande gevelbeeld en voldoet het aan redelijke eisen van welstand.

10 OM gemeentelijk monument Begijnenhofstraat 5, Sittard Schilderen gevel - Het plan is vanuit een oogpunt van monumentenzorg akkoord; - het plan is vanuit een oogpunt van welstandszorg akkoord. Beoordeeld is de aanvraag met ontvangstdatum 20 oktober Aan de orde is een plan voor het opknappen van de voorgevel van een gemeentelijk monument (kleur afstemmen op overig deel van het pand en vervangen zinken bakgoot). Het betreft een voormalige brouwerij, omgebouwd tot diverse woningen. De aanvraag heeft betrekking op één woning. De commissie is van mening dat het belangrijk is dat de voorgevel zich als één pand presenteert overeenkomstig de oorspronkelijke situatie. Dit plan draagt hieraan bij. Belangrijk is dat de kleurkeuze op locatie wordt afgestemd op de belendende woning. Het plan draagt bij aan het waarborgen van de monumentale waarden en voldoet daarmee vanuit een oogpunt van monumentenzorg. Daarnaast draagt het plan bij aan het vormen van één gevelbeeld, waarmee het plan voldoet aan redelijke eisen van welstand. OM Langs Rijksweg A76 nabij afrit, Geleen Plaatsen van een aanduidingsmast Beoordeeld is de tekening met datum 26 oktober Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een aanduidingsmast. Een soortgelijk plan is reeds meerdere malen in de commissie behandeld, de laatste keer in de vergadering van 23 juni Het plan is toen akkoord bevonden. Het huidige plan voorziet in een gewijzigde plaatsing van de mast. Voor het overige blijft het plan ongewijzigd. De mast is gepositioneerd langs de rijksweg A76 in Geleen, nabij de afrit. Het omgevingsbeeld van de A76 in die omgeving wordt gekenmerkt door zakelijke en functionele grootschalige bedrijfsgebouwen en objecten. In dat beeld vormt de mast geen dissonant en voldoet de mast aan redelijke eisen van welstand. SP gemeentelijk beschermd gezicht Plaatsen van een uitvalscherm Peschstraat 38, Geleen Pré-advies: - Het plan is vanuit een oogpunt van monumentenzorg akkoord; - het plan is vanuit een oogpunt van welstandszorg akkoord.

11 Beoordeeld is de tekening met datum 05 november ` - korte beschrijving plan: Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een uitvalscherm over nagenoeg de volledige breedte van het pand. Omkasting, schaarconstructie en doek worden in een donkergrijze kleur uitgevoerd. Een soortgelijk plan is in de vergadering van 01 september 2015 akkoord bevonden. Het huidige plan is in overeenstemming gebracht met de maatvoering, zoals bepaald in de Algemene Plaatselijke Verordening. Voor het met het plan op te roepen gevelbeeld betekent dit geen wijziging. Onder verwijzing naar het commissieadvies d.d. 01 september 2015 constateert de commissie dat voor het beoordelen van het scherm in het Handboek Kleine Bouwinitiatieven geen specifieke criteria zijn opgenomen. Dit betekent dat het scherm wordt bezien vanuit een oogpunt van goede monumentenzorg en welstandszorg. Het scherm verstoort en onderbreekt geen architectuuronderdelen van het pand en doet ook geen afbreuk aan het vrij gevarieerde en beschermde straatbeeld. Daarmee is de zonwering acceptabel vanuit een oogpunt van monumentenzorg en voldoet zij aan redelijke eisen van welstand. OM Broekmolen 2 t/m 12, Sittard Bouw 6 woningen Het plan is akkoord onder de voorwaarde dat voor de baksteen voor het opgaande metselwerk de kleurstelling paars/bruin met terug-liggende lichtgrijze voeg wordt gehanteerd, zoals ter plaatse bemonsterd. Beoordeeld is de tekening met datum 23 juni Aan de orde is een plan voor de bouw van 6 woningen (aaneen gebouwd, traditionele architectuur met wit gekeimde tussenvlakken op de verdieping aan de voorzijde, symmetrisch vormgegeven voor wat betreft het hoofdvolume en de afwisseling van dwarsen langskap). Het plan is reeds als schetsplan behandeld in de vergadering van 27 oktober 2014 en toen op hoofdlijnen akkoord bevonden met de opmerking dat gelijk met de aanvraag omgevingsvergunning een proefopstelling van het metselwerk ter beoordeling dient te worden voorgelegd. De commissie is gemandateerd ter plekke gaan kijken en is van mening dat de baksteen paars-bruin het beste aansluit bij de kleurstelling van de panden aan de overzijde en het belendende appartementencomplex. Voor het overige past het plan binnen de gevarieerde omgeving in hoofdzakelijk traditionele architectuur en is het ontwerp evenwichtig. Daarmee voldoet het pan aan redelijke eisen van welstand.

12 OM Voorstad 8, Sittard Gevelverbetering winkelpand Beoordeeld is de tekening met datum 16 november Aan de orde is een plan voor gevelverbetering (bestaand kozijn verdieping vervangen door aluminium, antracietkleuring kozijn met draaiend deel en op de begane grond bestaand rolhek aan buitenzijde vervangen door rolhek met transparant karakter aan binnenzijde achter etalagepui). De commissie is verheugd dat het rolhek op de begane grond aan de binnenzijde van de etalagepui wordt geplaatst, geheel in lijn met het gewenste straatbeeld voor de stadscentra, zoals omschreven in het handboek Kleine Bouwinitiatieven. De materiaalkeuze en kleurstelling van het kozijn zijn in lijn met het strakke gevelbeeld. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. SP Neptunusstraat 23, Geleen Wijzigen woonhuis Het plan is akkoord op hoofdlijnen. De commissie ziet een aangepast plan tegemoet, waarin rekening is gehouden met haar opmerkingen. Beoordeeld is de tekening met datum 05 november Aan de orde is een plan voor het uitbreiden van een woning op de begane grond aan achterzijde en rechter zijkant (witte kunststof kozijnen en wit stucwerk voor de gevels). De bestaande woning is in baksteen uitgevoerd. Kleurstelling: rood-bruin. De commissie is van mening dat het plan terughoudend van ontwerp is en daarmee goed aansluit bij het bestaande pand. Een uitbreiding met stucwerk contrasteert echter te sterk met de architectuur van het hoofdgebouw. De commissie adviseert het materiaalgebruik en de kleurstelling af te stemmen op het metselwerk van het bestaande pand. SP Irisstraat 3, Geleen Wijzigen woonhuis Toelichters: de heren Alma en Breuls Het plan is niet akkoord. De commissie ziet een aangepast plan tegemoet, waarin rekening is gehouden met haar opmerkingen.

13 Beoordeeld is de tekening met datum 05 november Aan de orde is een plan voor het aan de achterzijde over twee bouwlagen uitbreiden van een woning (metselwerk als bestaand, kunststof kozijnen RAL 9001). De commissie is van mening dat het plan voor wat betreft de gevelindeling goed aansluit bij de bestaande hoofdbouw. De aansluiting van oud en nieuw werk is echter punt van aandacht. Belangrijk is dat het dakvlak van de hoofdbouw herkenbaar blijft. Zoals het plan nu is ingediend overschrijdt de aanbouw optisch de oorspronkelijke achtergevel. Bij de vormbepalende detaillering dient hier expliciet rekening mee te worden gehouden. SP Toelichter: de heer Savelkoul Hoek Handelsweg-Industrieweg, Geleen Realiseren van een datacenter Het plan is niet akkoord. De commissie ziet een aangepast plan tegemoet waarin rekening is gehouden met haar opmerkingen. Beoordeeld is de tekening met datum 10 november Aan de orde is een plan voor het realiseren van een datacenter op een hoek van wegen ter plaatse van het bedrijventerrein Borrekuil. Het gebouw kent een rechthoekige vorm, gemetseld en rondom gesloten met uitzondering van een beperkt aantal deuropeningen. Als materiaaltoepassing worden geprofileerde en op kleur gebrachte prefab betonnen gevelelementen voorgesteld. Voor de locatie geldt het beeldkwaliteitsplan Borrekuil, dat uitgaat van een verzorgd gebiedsbeeld met aandacht voor goed afgeschermde opslag van goederen, eigentijdse architectuur, voldoende gevelopeningen en geen blinde gevels aan de straatzijde en voldoende geleding in bouwmassa en plasticiteit. De commissie constateert dat het plan afwijkt van het beeldkwaliteitsplan voor wat betreft de mate van transparantie (gevelopeningen). Vanuit ontwerpersoogpunt dient de architectuur van een gebouw te zijn afgestemd op de functie. In dit geval is er sprake van de opslag van data. Daglichttoetreding is mede vanuit veiligheidsoverwegingen niet gewenst. De functie eist derhalve een gesloten vorm, die door de materiaalkeuze voldoende plasticiteit oproept en daarmee ook de suggestie van gevelopeningen. Het gebouw wordt daarmee eerder een sculptuur. Het schetsplan heeft de potentie om een zuivere vorm op te roepen. Daarvoor dient de gekozen doosvorm puur te worden vormgeven. Om dit te kunnen bereiken dient daarom onderzocht te worden of de trap-entrees naar binnen kunnen worden gelegd. De geprofileerde en op kleur gebrachte prefab betonnen gevelelementen kunnen daarbij de benodigde plasticiteit oproepen, waarbij ook belichting een wezenlijke rol kan spelen. Gezocht moet worden naar een vorm waarbij dit materiaal voldoende niswerking en dus gevelopeningen suggereert. Het uitdragen van een sculptuurbeeld betekent tot slot ook dat er aandacht dient te zijn voor de vormgeving en

14 kleurstelling van de deuren en voor het optisch afschermen van de benodigde technisch installatie. Wanneer alles in overweging wordt genomen voldoet het plan nóg niet aan redelijke eisen van welstand. De commissie ziet een aangepast plan tegemoet waarin rekening is gehouden met haar opmerkingen.

15 Verslag 24 Mandaat 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 24 november 2015 Aanwezig: Gemandateerd lid ARK: mevrouw N. Jellouli-Guachati Secretariaat: mevrouw M. Jansen SP Raadhuisstraat 27, Geleen Realiseren entree Pré-advies: Beoordeeld is de tekening met datum 15 oktober Aan de orde is een plan voor het realiseren van een aparte opgang naar een bovenwoning. De entree omvat een houten deur, voorzien van matten beglazing in de bestaande, naar achteren gelegen winkelpui. De commissie is van mening dat het plan terughoudend van opzet is, zowel voor wat betreft de situering in de bestaande pui, als voor wat betreft de uitvoering. Daarmee voegt het zich in het bestaande beeld en voldoet het aan redelijke eisen van welstand. Om Nusterweg 98, Sittard Upgraden ventilatie gebouw D Beoordeeld is de tekening met datum 10 juni Aan de orde is een plan voor het realiseren van een tweetal ventilatoren op het achterterrein van een loods. Het plan is reeds in het kader van een eerdere aanvraag omgevingsvergunning behandeld en toen akkoord bevonden. Inmiddels is een nieuw plan ingediend, dat echter geen wijziging inhoudt voor de ventilatoren. De commissie is van mening dat het ontwerp goed aansluit bij het industriële karakter van de omringende gebouwen en voldoet daarmee aan redelijke eisen van welstand.

16 OM Laan van Westfalen 27, Geleen Bouwen dakkapel aan voorzijde woning Beoordeeld is de tekening met datum 09 november Aan de orde is een plan voor de bouw van een dakkapel aan de voorzijde van een vrij recent gebouwde halfvrijstaande woning in jaren 30 architectuur. De dakkapel kent een wit boeiboord en witte kunststof kozijnen. De wangen kennen een antraciete kleurstelling. De dakkapel wijkt voor wat betreft de maatvoering beperkt af van het Handboek Kleine Bouwinitiatieven. Daarom wordt het plan voor advies voorgelegd aan de commissie. Deze is van mening dat de maatvoering, vormgeving en kleurstelling van de dakkapel goed aansluiten bij het bestaande gevelbeeld en daarmee ook bij het heersende straatbeeld. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. OM Rijksweg Noord 47, Sittard Verbouwen en uitbreiden horecapand Beoordeeld is de tekening met datum 18 november Aan de orde is een plan voor het verbouwen en uitbreiden van een horecapand. De uitbreiding betreft een aanbouw aan de linker zijde in een bouwlaag. De verbouwing aan de rechter gevel betreft een tweetal ramen en een deur. De aanbouw wordt in donkerrode baksteen uitgevoerd met crèmekleurige kunststof kozijnen. Hert plan is reeds behandeld in de vergadering van 10 november 2015 en toen niet akkoord bevonden vanwege het architectonisch vormgeven van twee voorgevels en het voor de gevelopeningen kopiëren van het bestaande architectonische vocabulaire. De commissie stelt vast dat in het gewijzigde plan de opmerkingen van de commissie zijn verwerkt. Duidelijk is nu dat het pand één echte hoofdentree heeft en de aanbouw is duidelijk strakker vormgegeven, waarbij ook de maatvoering in een juistere verhouding is. Daarmee sluit het plan goed aan bij het bestaande gevelbeeld en past het ook bij het gevarieerde straatbeeld. Het plan voldoet daarmee aan redelijke eisen van welstand. AD VDL Born Bouw sluis en aanpassen gevelconstructie

17 Beoordeeld is de tekening met datum 19 oktober Aan de orde is een plan voor het bouwen van een sluis tussen twee geveldelen in en het constructief hier op aanpassen van de belendende geveldelen. De commissie is van mening dat het ontwerp goed aansluit bij het industriële karakter van de omringende bouwdelen en voldoet daarmee aan redelijke eisen van welstand. AD Koestraat 1, Geleen Realiseren speedgate Beoordeeld is de tekening met datum 02 oktober Aan de orde is een plan voor het realiseren van een elektrisch aangedreven speedgate. Het betreft een standaard hekwerk in een neutraal grijze kleurstelling. De commissie is van mening dat het ontwerp goed aansluit bij het industriële karakter van de omringende gebouwen en voldoet daarmee aan redelijke eisen van welstand. Om Hanswinkel 9A, Munstergeleen Bouw levensloopbestendig passiefhuis Beoordeeld is de tekening met datum 27 oktober 215. Aan de orde is een plan voor de bouw van een zogenaamde passiefwoning in één bouwlaag met een afgeknot piramidedak. Aanliggend is een garage in één bouwlaag met plat dak (utilitaire uitstraling). Het boeiboord loopt in één lijn door met de aan drie zijden aanwezige dakkapellen. De woning is wit gestukadoord met aan de voorzijde een bekleding in equitone panelen. Het plan is diverse malen als schetsplan in de commissie behandeld, waarvan de laatste keer in de vergadering van 03 februari Het plan is toen op hoofdlijnen akkoord bevonden met het advies de bekleding van de garagegevel op te sluiten tussen de woning en de doorgetrokken zijgevel van de garage. De commissie constateert dat haar advies is verwerkt in het plan. Voor het overige is aan de achterzijde een pui-deel vervangen door een raam en is in de linker zijgevel een raamdeel vervangen. Dit doet geen afbreuk aan het heersende architectuurbeeld van de woning.

18 Bovendien past de woning in het individuele straatbeeld. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. ÓM Groenstraat 21, Munstergeleen Garagepoort vervangen door kozijnen Het plan is akkoord onder de voorwaarde dat de borstwering onder ramen in terug-liggend metselwerk wordt uitgevoerd.. Beoordeeld is de tekening met datum stempel ARKadvies. Aan de orde is een plan om een garagepoort in de voorgevel te vervangen door een tweetal ramen, in maatvoering, materiaal- en kleurgebruik conform de bestaande ramen. Het plan is reeds behandeld in de vergadering van 27 oktober 2015 en toen niet akkoord bevonden vanwege de onduidelijkheid omtrent het aanhelen van oud en nieuw werk. De commissie constateert dat op basis van de verstrekte informatie de onduidelijkheid inmiddels is opgeheven. De maatvoering is gelijk. Met het oog op een zorgvuldige aanheling wordt geadviseerd de borstwering onder de ramen in terug-liggend metselwerk uit te voeren. Het plan voldoet aan redelijke eisen van welstand. OM Zwaluwstraat 15, Geleen Uitbreiden woning Beoordeeld is de foto met datum stempel ARKadvies. Aan de orde is een plan voor het uitbreiden van een woning. Het plan is reeds in de commissie behandeld en akkoord bevonden onder de voorwaarde van bemonstering van de toe te passen baksteen. De commissie is van mening dat de overgelegde bemonstering goed aansluit bij de baksteen van de hoofdbouw. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand.

Verslag 13 Bouwplanverslag 2014

Verslag 13 Bouwplanverslag 2014 Verslag 13 Bouwplanverslag 2014 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 24 juni 2014 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: mevrouw N. Jellouli Guachati M. Pieters de heer

Nadere informatie

Verslag 01 Bouwplanverslag 2016

Verslag 01 Bouwplanverslag 2016 Verslag 01 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans de heren

Nadere informatie

Verslag 21 Bouwplanverslag 2015

Verslag 21 Bouwplanverslag 2015 Verslag 21 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 13 oktober 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de

Nadere informatie

Verslag 16 Bouwplanverslag 2015

Verslag 16 Bouwplanverslag 2015 Verslag 16 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 4 augustus 2015 Aanwezig: mevrouw de heer M. Kleinjans F. Gulikers Plan voor het bij bijplaatsen van een dakkapel en het veranderen

Nadere informatie

Verslag 22 Bouwplanverslag 2015

Verslag 22 Bouwplanverslag 2015 Verslag 22 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 27 oktober 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de

Nadere informatie

Verslag 04 Bouwplanverslag 2016

Verslag 04 Bouwplanverslag 2016 Verslag 04 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 16 februari 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: de heer A. Janssen Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

Verslag 03 Bouwplanverslag 2016

Verslag 03 Bouwplanverslag 2016 Verslag 03 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 02 februari 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

Verslag 20 Bouwplanverslag 2015

Verslag 20 Bouwplanverslag 2015 Verslag 20 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 29 september 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: de heer A. Janssen Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de heren

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 22 Verslag d.d. 31-05-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF SNELTOETSCRITERIA BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF De afstand tot de voorgevel moet ongeveer 3m zijn. Indien het zij- en/of achtererf grenst aan de weg of een openbaar pad dan dient de afstand

Nadere informatie

Uit de welstandsnota 2007 Gemeente Hof van Twente

Uit de welstandsnota 2007 Gemeente Hof van Twente Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail: info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Reclamebeleid Uit de welstandsnota 2007 Gemeente Hof van

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Hier geldt een regulier welstandsniveau, zier hiervoor de niveaukaart. Vergunningvrij? Voor een groot aantal ingrepen aan uw woning hoeft u geen omgevingsvergunning

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019 Plaats Hulst Datum 22 mei 2019 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Kareldoormanstraat 29, 31, 33 en 35 te Kloosterzande (zie agendapunt 2.1) Het bouwen van een twee 2-onder-1 dakwoningen Welstandsadvies

Nadere informatie

Verslag 10 Bouwplanverslag 2016

Verslag 10 Bouwplanverslag 2016 Verslag 10 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 10 mei 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: de heer A. Janssen Leden: de dames N. Jellouli - Guachati M. Kleinjans-Pieters

Nadere informatie

Welstandscriteria voor reclame-uitingen in winkelcentrum De Mare (i.v.m. renovatie)

Welstandscriteria voor reclame-uitingen in winkelcentrum De Mare (i.v.m. renovatie) Welstandscriteria voor reclame-uitingen in winkelcentrum De Mare (i.v.m. renovatie) Randvoorwaarden reclamevoering Reclame hoort bij deze tijd, en het hoort ook zeker bij het winkelbestand. Maar ook de

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 15-06077 Adres: Oudegracht 69 te Utrecht het restaureren van een kerk 17-06-2015 Commissie: 30-6-2015 Akkoord Monumentwaarden voldoende

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 120008 Bouwadres Nieuw-Loosdrechtsedijk 161 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 15-17743 Adres: Lucasbolwerk te Utrecht het plaatsen van fietsenrekken voor de duur van zes maanden 29-7-2015 Commissie: 11-8-2015

Nadere informatie

spelregels reclame- en gevelbeleid Centrum Son

spelregels reclame- en gevelbeleid Centrum Son spelregels reclame- en gevelbeleid Centrum Son 17 november 2005 BURO LUBBERS P:\800_Projecten\876\Word\Algemeen\876_spelregels_171105.doc Gevelbeleid Gevelstructuur Algemeen: Bij eventuele wijzigingen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Verslag 08 Bouwplanverslag 2016

Verslag 08 Bouwplanverslag 2016 Verslag 08 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 12 april 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli - Guachati M. Pieters - Kleinjans

Nadere informatie

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid DAKKAPELLEN Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede WZNH Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Heemstede Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4 Vergaderlocatie Raadhuis

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

Verslag 25 Bouwplanverslag 2015

Verslag 25 Bouwplanverslag 2015 Verslag 25 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 08 december 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: Verslag d.d. 22-03-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 1 - kozijn- en gevelwijzigingen dorp stad & land

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 48 Verslag d.d. 26-11-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Verslag 12 Bouwplanverslag 2016

Verslag 12 Bouwplanverslag 2016 Verslag 12 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 07 juni 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: mevrouw M. Kleinjans-Pieters de heren R. Bosch

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 10 mei 2017. Atjehstraat 62

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede Raadhuis Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Inhoudsopgave - Inleiding - Doelstelling o Proces o Bestemmingsplan - Het plan o Beschrijving o Ambitie o Beeld o Gevelopbouw o Detaillering o Materialisering

Nadere informatie

6.10 Reclame-uitingen bij woningen in woongebieden

6.10 Reclame-uitingen bij woningen in woongebieden 6.10 Reclame-uitingen bij woningen in woongebieden - Het toepassen van lichtbakken is niet toegestaan. - Merkreclames zijn niet toegestaan bij woningen met een woonbestemming. - Geen screenreclame. - Reclame-uiting

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359.

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM006 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 35 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten

Nadere informatie

Individuele woningbouw niveau 3

Individuele woningbouw niveau 3 Gebied 11: Canadalaan Individuele woningbouw niveau 3 Bebouwing De bebouwing in dit gebied dateert uit de jaren 70-80 en de oorspronkelijke functie is gelijk aan de huidige; te weten wonen. De bebouwing

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 7 - schotel-, spriet- en staafantennes

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

Foto 116: Invloed van reclame op de omgeving. dan met name aan de buitengebieden en met name de open delen daarin.

Foto 116: Invloed van reclame op de omgeving. dan met name aan de buitengebieden en met name de open delen daarin. Welstandsnota gemeente 6 Reclamebeleid Beschrijving en uitgangspunten in het beleid voor reclame-uitingen Met reclame wordt bedoeld een naamsaanduiding of een vorm van publieke aanprijzing van een product,

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1.

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Blz.1 Er is een verzoek ingediend om op een perceel grond op de hoek van de Olieslagweg en de Hengelosestraat een bestaande vrijstaande

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 08 November 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Verslag 09 Bouwplanverslag 2016

Verslag 09 Bouwplanverslag 2016 Verslag 09 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 25 april 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli - Guachati M. Pieters - Kleinjans

Nadere informatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie GELDERS GENOOTSCHAP Welstandsnota Heerde Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied komen zeven bruggen over het Apeldoorns Kanaal aan de orde. Bruggen

Nadere informatie

Verslag 16 april 2018

Verslag 16 april 2018 Verslag 16 april 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13433 het veranderen van het pand, Korte Akkoord, met het veranderen van het pand. Leeuwstraat 2 te Halsteren 2 OMV13386 het vergroten van

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 50 Verslag d.d. 10-12-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld Status: Definitief Datum: 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld 2 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beeldkwaliteitsplan 3 1.3 Opbouw beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

Welstandscriteria reclame Overstad vastgesteld door de raad op 02-06-2016

Welstandscriteria reclame Overstad vastgesteld door de raad op 02-06-2016 Welstandscriteria reclame Overstad vastgesteld door de raad op 02-06-2016 (!) Vergunningsvrij, indien aangewezen gebied als bedoeld in artikel 3:7 van de Reclameverordening. Bij afwijking van criteria

Nadere informatie

Objectcriteria welstandsnota 2 e wijziging

Objectcriteria welstandsnota 2 e wijziging Afdeling Veiligheid, Vergunningverlening en Handhaving Objectcriteria welstandsnota 2 e wijziging Vastgesteld. Gepubliceerd. Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 December 2013 OBJECT December 2013 I. Criteria

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-05-2016

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-05-2016 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 03-05-2016 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning.

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM036 Naam monument : n.v.t. Adres : Brugstraat 32 Postcode en plaats : 6096 AB Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie D nr(s) 946 Coördinaten :

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

RECLAMECRITERIA 'S-HERTOGENBOSCH 2005. Reclamecriteria toe te passen bij de uitvoering van artikel 40 en volgende van de Woningwet.

RECLAMECRITERIA 'S-HERTOGENBOSCH 2005. Reclamecriteria toe te passen bij de uitvoering van artikel 40 en volgende van de Woningwet. RECLAMECRITERIA 'S-HERTOGENBOSCH 2005 Reclamecriteria toe te passen bij de uitvoering van artikel 40 en volgende van de Woningwet. Hoofdstuk 1 Artikel 1 Inleidende bepalingen Begripsomschrijvingen In deze

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging)

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Gemeente Emmen 21 april 2011 2 1. Inleiding Dit Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein

Nadere informatie

De commissie is van mening dat met het plan voldoende tegemoet is gekomen aan de eerdere bemerkingen.

De commissie is van mening dat met het plan voldoende tegemoet is gekomen aan de eerdere bemerkingen. plan 1 : Boxtel datum : 13-1-2015 bouwplan : het verbouwen van de woning bwt.nr. : VB2014230 bouwadres : Lijndakker 28 te Boxtel --- advies : VOLDOET beh. : 2 Het plan heeft, door de staande verhoudingen

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rijssen-Holten Nr. 149321 28 augustus 2017 Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 Gelezen het bestuursvoorstel van 2 mei 2017

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen welstandscommissie Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4

Nadere informatie

1e wijziging van de reclamerichtlijnen uit de "Welstandsnota Helmond 2013"

1e wijziging van de reclamerichtlijnen uit de Welstandsnota Helmond 2013 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Helmond Nr. 126803 21 juli 2017 1e wijziging van de reclamerichtlijnen uit de "Welstandsnota Helmond 2013" De raad van de gemeente Helmond; gezien het voorstel

Nadere informatie

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Heemstede Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede commissie ruimtelijke kwaliteit Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Ligging Het gebied is gelegen aan de zuidzijde van Willemstad, aansluitend aan eerdere uitbreidingsgebieden buiten de vesting (zie figuur 1). De locatie

Nadere informatie

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie commissie ruimtelijke kwaliteit Raadhuis Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

7. Bijlagen. Loketcriteria gemeente Stein (versie 01-01-2009) Visie Welstandbeleid rayon Beek-Meerssen-Stein-Schinnen

7. Bijlagen. Loketcriteria gemeente Stein (versie 01-01-2009) Visie Welstandbeleid rayon Beek-Meerssen-Stein-Schinnen 7. Bijlagen Loketcriteria gemeente Stein (versie 01-01-2009) Stichting Ruimtelijke Kwaliteit Limburg B - 7 Aan- en uitbouw 1. Het bouwwerk is te rangschikken in de categorie licht bouwvergunningsplichtig.

Nadere informatie

Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005. 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35

Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005. 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35 Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005 1 Loketcriteria - aan- en bijgebouwen - dakkappellen 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35 3

Nadere informatie

Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019

Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019 Vastgesteld Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019 Aanwezig: Commissieleden: J. Vos (voorzitter), A. Mulder en I. van Koningsbruggen. Secretariaat: A.

Nadere informatie

Ontwerp Beeldkwaliteitsplan Enschedesestraat 47

Ontwerp Beeldkwaliteitsplan Enschedesestraat 47 Ontwerp Beeldkwaliteitsplan Enschedesestraat 47 Versie : oktober 2016 Algemene beschrijving: De nieuwbouw op de locatie van het voormalige garagebedrijf Huiskes Kokkeler aan de Enschedesestraat 47 bestaat

Nadere informatie

reclamebeleid Hellendoorn

reclamebeleid Hellendoorn reclamebeleid Hellendoorn reclamenota Inleiding p.1 1 Algemene reclamecriteria p.3 2 Specifieke reclamecriteria p.4 3 Objectgerichte criteria p.5 4 Algemene aanbevelingen p.6 Inleiding Deze reclamenota

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

BELEIDSREGEL VERGUNNINGVRIJ REALISEREN VAN GEVELRECLAME DEN HAAG 2017

BELEIDSREGEL VERGUNNINGVRIJ REALISEREN VAN GEVELRECLAME DEN HAAG 2017 RIS295992 BELEIDSREGEL VERGUNNINGVRIJ REALISEREN VAN GEVELRECLAME DEN HAAG 2017 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - op grond van de Wabo, artikel 2.1 eerste lid onder a en c,

Nadere informatie

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning.

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning. Oranjehof Langbroek Dorps wonen Wonen aan het lint Referentiebeeld woningen in een rooilijn De woningen aan de Doornseweg (verlengde van de Beatrixlaan) moeten de uitstraling krijgen van de lintbebouwing

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

hmooi Zwolle Beleidsregel Reclame Minder regels, duidelijk beleid

hmooi Zwolle Beleidsregel Reclame Minder regels, duidelijk beleid Zwolle Minder regels, duidelijk beleid Minder gemeentelijke regels, duidelijk beleid en een minstens zo mooi straatbeeld als voorheen. Dat is de inzet van de nieuwe beleidsregel Reclame die sinds 27 mei

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 7. ZONWERINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

de Strijp De Coulisse

de Strijp De Coulisse de Strijp De Coulisse Inhoudsopgave De Strijp Het thema De kavel Het huis Het dak De gevels De detaillering Het materiaal Duurzaamheid Het ontwerp De Strijp De Strijp De Kilder De Strijp geeft Doesburg

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015 Ontwerp beeldkwalititeitplan St.-Annaparochie VOGELVLUCHT Ulbe van Houtenlocatie 2 april 2015 Ulbe van Houtenstraat Schetsontwerp stedenbouwkundig plan 13 november 2014 Inleiding Dit beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie