Verslag 21 Bouwplanverslag 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag 21 Bouwplanverslag 2015"

Transcriptie

1 Verslag 21 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 13 oktober 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de heren R. Bosch van Drakestein G. Cleuren A. Janssen Secretariaat: mevrouw M. Jansen Verhinderd: de heer F. Gulikers SP Geneer 6, Grevenbicht Realisatie opslagloods Het plan is akkoord. Beoordeeld is de tekening met datum 24 september Aan de orde is een plan voor een opslagloods (dak stalen dakplaten, kleur antraciet- op bestaande muren). De loods is aan de voorzijde open. De commissie stelt vast dat de opslagloods is gelegen tussen een bestaande grote loods en een tweetal woningen aan de Geneer en heeft vanwege het open karakter, vanaf de straatzijde bezien, geen overheersend gevelbeeld. Daarnaast sluit de loods voor wat betreft algemeen beeld, materiaal- en kleurgebruik goed aan bij de aanliggende grote loods. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. OM Oranjelaan 3 t/m 201, 20 t/m 78, 2 t/m 36, Geleen Deel balkons vervangen en deels voorzien van console Het plan is akkoord onder de voorwaarde dat de consoles voor wat betreft kleurgebruik worden afgestemd op de bestaande groene kleurstelling van de balkonvloeromranding.

2 Beoordeeld is de tekening met datum 22 september Aan de orde is een plan voor het deels vervangen van balkons (afmetingen, materiaal- en kleurgebruik conform bestaand) en het deels voorzien van een consoleconstructie voor wat betreft de balkons op de eerste verdieping. Alles aan de achterzijde. De consoles worden in naturel thermisch verzinkt staal uitgevoerd. De commissie stelt vast dat met het vervangen van een deel van de balkons het bestaande gevelbeeld niet wijzigt. Daarnaast is de commissie van mening dat de consoleconstructie een eigentijds beeld oproept, dat een evenwichtige meerwaarde heeft voor het heersende gevelbeeld. Om het gevelbeeld te verfijnen wordt geadviseerd de consoles voor wat betreft kleurgebruik af te stemmen op de bestaande groene kleurstelling van de balkonvloeromranding. Onder deze voorwaarde voldoet dit plan in zijn geheel aan redelijke eisen van welstand. SP Kerkhofweg 2, Einighausen Wijzigen gemeenschapshuis in kantoorruimte Het plan is akkoord. Beoordeeld is de tekening met datum 07 oktober Aan de orde is een plan voor het wijzigen van een gemeenschapshuis tot kantoorruimte. Het bouwvolume blijft ongewijzigd. Het plan is reeds behandeld in de commissievergadering van 29 september 2015 en toen niet akkoord bevonden vanwege het sterk historiserende karakter en het contrast met de omliggende bebouwing. De commissie stelt vast dat het plan is aangepast en een meer zakelijke uitstraling heeft passend bij de functie en architectuur van het bestaande pand. De knipoog naar het verleden (poort, hardstenen omlijsting entree) is verantwoord. De meer zakelijke uitstraling past goed bij de aanliggende bebouwing uit hoofdzakelijk de jaren 60 van de vorige eeuw. Alles overziende voldoet het plan hiermee aan redelijke eisen van welstand. SP Toelichter: de heer J. Harnischmacher Tuddernderweg, Joz. Israëlsstr., Vermeerstr., Sittard Realiseren 42 woningen De commissie ziet een aangepast plan tegemoet waarin rekening is gehouden met haar opmerkingen.

3 Beoordeeld zijn de tekeningen met datum 07 oktober Aan de orde is een plan voor de realisatie van 42 woningen, verdeeld over een drietal terreinen in het plangebied Molenbeek. De eerste locatie betreft een tweetal blokken rijenwoningen aan de Tudderenderweg ter hoogte van de Van Goghstraat. De tweede locatie betreft een viertal blokken rijenwoningen op een terrein begrensd door de Van Goghstraat- Vermeerstraat-Rembrandtstraat. De derde locatie tot slot betreft één blok rijenwoningen aan de Jozef Israëlsstraat. De plattegrond van alle woningen is gelijk. Het plan beoogt het gevelbeeld van de bestaande aangrenzende woningen als uitgangspunt te nemen voor het nieuwe ontwerp en door het toepassen van een mix aan materialen en kleurstellingen een verbinding te leggen tussen nieuwbouw en deze bestaande bebouwing. De commissie merkt in het algemeen op dat het plan het heersende omgevingsbeeld als uitgangspunt neemt. Dit kenmerkt zich door soberheid in architectuur, detaillering en materiaalgebruik. Ondanks dat nieuwbouw moet passen binnen de omgeving, betekent dit niet dat de nieuwe woningen, binnen de programmakaders, geen eigen toekomstbestendige identiteit mogen en kunnen uitstralen en als zodanig herkenbaar zijn om het leefklimaat in deze herstructureringswijk te verhogen. Daarbij hoeft verspreid liggende herhaling van bebouwingstypen geen probleem te zijn. Daarnaast constateert de commissie dat het plan voor de woningen aan de Tudderenderweg voor wat betreft detaillering en daarmee de kwaliteit van het gevelbeeld, niet aansluit bij het goed gedetailleerde architectuurbeeld van de nog relatief nieuwe woningen aan de overzijde. Dit is een gemiste kans, temeer nu het hier een ontsluitingsweg betreft, waaraan de stad zich presenteert. Ook hier behoeft het ontwerp nog een kwaliteitsslag. De commissie waardeert tot slot dat duurzaamheid in de planvorming wordt meegenomen. De wijze waarop kan echter, zeker in een nieuwe situatie, beter en moderner worden vormgegeven. Alles overwegende is de commissie van mening dat het plan niet voldoet aan redelijke eisen van welstand. SP gemeentelijk monument Toelichter: de heer A. Mathijs Mijnweg ong., Geleen Plaatsen vijf herdenkingsplaten nabij Barbarabeeld Pré- Het plan is: - vanuit een oogpunt van monumentenzorg niet akkoord; - vanuit een oogpunt van welstandszorg niet akkoord. De commissie ziet een aangepast plan tegemoet waarin rekening is gehouden met haar opmerkingen. Beoordeeld is de tekening met datum stempel ARKadvies. Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een vijftal herdenkingsplaten (Arduin-graniet, gepolijst) in een halve cirkelvorm aan de voet van de sokkel van het bestaande Barbarabeeld. Dit laatste is een gemeentelijk monument. In de herdenkingsplaten zullen de namen van de in de loop der tijd verongelukte mijnwerkers (boven- en ondergronds) worden gegraveerd.

4 Aanleiding voor het aanmerken als monument van zowel beeld als sokkel vormen onder andere de esthetische kwaliteit van het ontwerp en het feit dat het beeld ruimtelijk bepalend c.q. markant is voor de omgeving. De commissie is daarom dan ook van mening dat het Barbarabeeld met brede, lage sokkel van (Engelse) natuursteen het uitgangspunt dient te zijn voor de situering van de herdenkingsplaten. Dit betekent dat het in een halve cirkelvorm plaatsen van de herdenkingsplaten afbreuk doet aan het lijnenspel van sokkel met beeld. Daarmee worden zowel de monumentale waarden van het Barbarabeeld onvoldoende gewaarborgd als voldoet het plan niet vanuit welstandoptiek. Het is beter de herdenkingsplaten als één aaneengesloten, breed, horizontaal gebaar aan de voet van de sokkel te plaatsten, waarin de namen per jaartal gerangschikt in een doorlopende lijn worden gegraveerd. Een en ander zorgt ervoor dat het bestaande lijnenspel niet doorkruist wordt en zowel beeld als herdenkingsplek in monumentale en ruimtelijke zin hun eigen aandacht krijgen. Om aan te sluiten bij materiaal, kleurstelling en uitstraling van sokkel en beeld wordt geadviseerd het Arduin-graniet niet te polijsten maar te zoeten. In overweging wordt gegeven bij de entree van de plek/plantsoen een bescheiden, inleidend element met toelichting te plaatsen. OM Tulpenlaan 48, Geleen Bouw dakkapel Beoordeeld is de tekening met datum 31 augustus Aan de orde is een plan voor een dakkapel in één doorgaande lijn op het linker zijdakvlak van een halfvrijstaande woning in anderhalve bouwlaag. (voorzijde dakkapel trespa, wit, kapelwangen antraciet). Het plan wijkt af van het gemeentelijk beleid voor dakkapellen (Handboek Kleine Bouwinitiatieven), zowel voor wat betreft maatvoering als voor wat betreft de verhouding tot het hoofddakvlak. Daarmee voldoet het plan niet aan redelijke eisen van welstand. Met het oog op het architectuurbeeld van de woning (anderhalve bouwlaag met daardoor fors dakvlak en horizontale belijning zijaanzicht aanbouw begane grond) is de commissie echter van mening dat een grotere dakkapel in een doorgaande belijning in dit specifieke geval mogelijk is onder een aantal strikte voorwaarden. Zo dient de dakkapel ondergeschikt te blijven aan het hoofddakvlak en gecentreerd te zijn in dit dakvlak. Voor de verdere aanpassing van het plan kan contact worden opgenomen met het ARKsecretariaat. OM Markt 12, Sittard Reclamebelettering Beoordeeld is de foto met datum stempel ARKadvies en de aanvraag omgevingsvergunning d.d. 14 september 2015.

5 Aan de orde is meer-regel gevelreclame in losse belettering in combinatie met een logoelement, alles ter hoogte van zone 1 zoals omschreven in het gemeentelijk reclamebeleid. De beide letterteksten met logo-element wijken voor wat betreft de lengte af van de bepalingen van het beleid ( en ). De commissie constateert dat de hoogte van de meerregel-reclame past binnen het gemeentelijk reclamebeleid, de lengte van tekst en logo-element samen echter niet. De commissie ziet ook geen redenen die vanuit een oogpunt van redelijke eisen van welstand, afwijking van het gemeentelijk reclamebeleid verantwoorden. Daarmee voldoet het plan niet aan redelijke eisen van welstand. OM Odasingel 1003, Sittard Diverse reclame-uitingen De commissie ziet een aangepast plan tegemoet, afgestemd op het gemeentelijk reclamebeleid en waarin rekening is gehouden met haar opmerkingen ten aanzien van de sfeerimpressie. Beoordeeld is de tekening met datum 06 augustus Aan de orde is een plan voor het aanbrengen van diverse reclame-uitingen (losse belettering, lichtbakjes, foliereclame en folie-sfeerimpressie) op de begane grond van een groot appartementencomplex. De belettering, lichtbakjes en raamfolie zijn in strijd met het gemeentelijk beleid. De folie-sfeerimpressie is expliciet ter beoordeling door de commissie ( reclamebeleid).. De commissie ziet geen redenen, die vanuit een oogpunt van redelijke eisen van welstand afwijking van het gemeentelijk reclamebeleid verantwoorden. Zo werken de lichtbakjes tegen de luifel en de belettering, die de luifelhoogte overschrijdt, verstorend op de doorgaande lijn van de luifel. De folie-reclame verstoort eveneens het strakke gevelbeeld. Voor wat de sfeerimpressie betreft is de commissie van mening dat deze het architectonisch concept van het gebouw niet aantast en in dit geval mogelijk is onder de voorwaarde dat deze half-transparant wordt uitgevoerd ter voorkoming van het optisch blinderen van de raampui. Alles overziende voldoet het plan niet aan redelijke eisen van welstand. OM Rijksweg Noord 13, Geleen Diverse reclame-uitingen De commissie ziet een aangepast plan tegemoet, waarin rekening is gehouden met haar opmerkingen. Beoordeeld is de tekening met datum 29 september 2015.

6 Aan de orde is een plan voor het aanbrengen van diverse reclame-uitingen (losse belettering, meer-regelig, banieren en een reclamemast. Alle in strijd met het gemeentelijk reclamebeleid. De commissie ziet geen redenen, die vanuit een oogpunt van redelijke eisen van welstand afwijking van het gemeentelijk reclamebeleid verantwoorden vanwege de grootschaligheid van de reclame-uitingen ten opzichte van de massa en het architectuurbeeld van het pand. Uitzondering daarop vormt de meer-regel reclame. Vanwege de forsere afmetingen van het gevelvlak, waartegen de reclamebelettering is geprojecteerd, is een (overigens geringe) afwijking van het beleid vanuit een oogpunt van redelijke eisen van welstand verantwoord. Alles overziende voldoet het plan niet aan redelijke eisen van welstand. AD Koestraat 1, Geleen Wijziging peroxide opslag Het plan is akkoord. Beoordeeld is de tekening met datum stempel ARKadvies. Aan de orde is een plan voor de wijziging van een peroxide opslag midden op het chemelotterrein. Het plan heeft een industriële vormgeving en sluit aan bij de industriële omgeving. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand.

7 CONCEPT Verslag 21 Mandaat 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 13 oktober 2015 Aanwezig: Gemandateerd lid ARK: mevrouw N. Jellouli-Guachati Secretariaat: mevrouw M. Jansen SP Bergstraat 17, Geleen Oprichten overkapping Het plan is akkoord. Beoordeeld is de tekening met datum augustus Aan de orde is een plan voor het oprichten van een overkapping (antraciet stalen frame, stalen sandwichpanelen voor dakbedekking en zinken mastgoot)aan de achterzijde van een bedrijfswoning tegen een bestaande muur en loods aan. Het plan is voldoende terughoudend van ontwerp incluis materiaal- en kleurgebruik, dat het goed aansluit bij het heersende gevelbeeld aan de achterzijde van de bedrijfswoning. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. SP Kasteelweg 15, Obbicht Realiseren opbouw op aanbouw De commissie ziet een aangepast plan tegemoet waarin rekening is gehouden met haar opmerkingen. Beoordeeld is de tekening met datum 01 oktober Aan de orde is een plan voor het vergroten van een vrijstaande woning in traditionele architectuur door middel van het realiseren van een opbouw op een aanbouw. Het plan is reeds behandeld in de vergadering 29 september 2015 en toen niet akkoord bevonden vanwege (samengevat) het te grote volume van de gehele bijbouw ten opzichte van het hoofdgebouw en het voor wat betreft de detaillering te pregnant aanwezig zijn van de nieuwe raamvlakken.

8 In het nu gewijzigde plan is het merendeel van de opmerkingen van de commissie goed verwerkt. Aandachtspunt blijft het raam aan de achterzijde van de woning, dat omkaderd wordt door een bakgoot en gedeeltelijk in het dakvlak is gelegen. Dit past voor wat betreft het heersende gevelbeeld niet bij de rest van de woning. Daarmee voldoet het plan niet aan redelijke eisen van welstand. In overweging wordt gegeven aan de achterzijde onder de dakgoot een horizontaal raam toe te passen met voldoende metselwerk eromheen dan wel een dakraam. SP Geldersestraat 34B-Heistraat 44, Sittard Wijzigen begane grond tot 2 appartementen De commissie vraagt om correcte tekeningen met goede details van de kozijnen. Beoordeeld is de tekening met datum 24 augustus Aan de orde is een plan voor het wijzigen van de gevelopeningen (draai/kiep in plaats van vaste pui, nieuwe kozijnen) ten behoeve van de functie wonen. Het betreft een voormalig bedrijfspand. Vragen worden gesteld bij het materiaalgebruik en de detaillering van de kozijnen aan de voorzijde van het pand ten opzichte van het belendende pand. Het lijkt erop dat deze geheel van elkaar verschillen. Daarmee voldoet het plan niet aan redelijke eisen van welstand. De commissie ziet correcte tekeningen tegemoet met goede details van de kozijnen.

Verslag 20 Bouwplanverslag 2015

Verslag 20 Bouwplanverslag 2015 Verslag 20 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 29 september 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: de heer A. Janssen Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de heren

Nadere informatie

Verslag 01 Bouwplanverslag 2016

Verslag 01 Bouwplanverslag 2016 Verslag 01 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans de heren

Nadere informatie

Verslag 04 Bouwplanverslag 2016

Verslag 04 Bouwplanverslag 2016 Verslag 04 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 16 februari 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: de heer A. Janssen Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

Verslag 22 Bouwplanverslag 2015

Verslag 22 Bouwplanverslag 2015 Verslag 22 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 27 oktober 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de

Nadere informatie

Verslag 13 Bouwplanverslag 2014

Verslag 13 Bouwplanverslag 2014 Verslag 13 Bouwplanverslag 2014 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 24 juni 2014 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: mevrouw N. Jellouli Guachati M. Pieters de heer

Nadere informatie

Verslag 10 Bouwplanverslag 2016

Verslag 10 Bouwplanverslag 2016 Verslag 10 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 10 mei 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: de heer A. Janssen Leden: de dames N. Jellouli - Guachati M. Kleinjans-Pieters

Nadere informatie

Verslag 03 Bouwplanverslag 2016

Verslag 03 Bouwplanverslag 2016 Verslag 03 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 02 februari 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1.

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Blz.1 Er is een verzoek ingediend om op een perceel grond op de hoek van de Olieslagweg en de Hengelosestraat een bestaande vrijstaande

Nadere informatie

Verslag 16 Bouwplanverslag 2015

Verslag 16 Bouwplanverslag 2015 Verslag 16 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 4 augustus 2015 Aanwezig: mevrouw de heer M. Kleinjans F. Gulikers Plan voor het bij bijplaatsen van een dakkapel en het veranderen

Nadere informatie

Verslag 08 Bouwplanverslag 2016

Verslag 08 Bouwplanverslag 2016 Verslag 08 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 12 april 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli - Guachati M. Pieters - Kleinjans

Nadere informatie

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF SNELTOETSCRITERIA BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF De afstand tot de voorgevel moet ongeveer 3m zijn. Indien het zij- en/of achtererf grenst aan de weg of een openbaar pad dan dient de afstand

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 15-17743 Adres: Lucasbolwerk te Utrecht het plaatsen van fietsenrekken voor de duur van zes maanden 29-7-2015 Commissie: 11-8-2015

Nadere informatie

Verslag 24 Bouwplanverslag 2015

Verslag 24 Bouwplanverslag 2015 Verslag 24 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 24 november 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Kleinjans

Nadere informatie

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Hier geldt een regulier welstandsniveau, zier hiervoor de niveaukaart. Vergunningvrij? Voor een groot aantal ingrepen aan uw woning hoeft u geen omgevingsvergunning

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 15-06077 Adres: Oudegracht 69 te Utrecht het restaureren van een kerk 17-06-2015 Commissie: 30-6-2015 Akkoord Monumentwaarden voldoende

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 10 mei 2017. Atjehstraat 62

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 13-05668 Adres: Nieuwegracht 19-21 te Utrecht het verbouwen van het rijksmonument, het plaatsen van dakramen, verlagen van de keldervloer,

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

Verslag 12 Bouwplanverslag 2016

Verslag 12 Bouwplanverslag 2016 Verslag 12 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 07 juni 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: mevrouw M. Kleinjans-Pieters de heren R. Bosch

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie GELDERS GENOOTSCHAP Welstandsnota Heerde Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied komen zeven bruggen over het Apeldoorns Kanaal aan de orde. Bruggen

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid DAKKAPELLEN Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Heemstede Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede commissie ruimtelijke kwaliteit Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

spelregels reclame- en gevelbeleid Centrum Son

spelregels reclame- en gevelbeleid Centrum Son spelregels reclame- en gevelbeleid Centrum Son 17 november 2005 BURO LUBBERS P:\800_Projecten\876\Word\Algemeen\876_spelregels_171105.doc Gevelbeleid Gevelstructuur Algemeen: Bij eventuele wijzigingen

Nadere informatie

Opmerkingen: Bevestiging uitvoeren conform aanwijzing afdeling Erfgoed.

Opmerkingen: Bevestiging uitvoeren conform aanwijzing afdeling Erfgoed. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 17-09-2015 15-18003 Adres: Oudegracht 243 te Utrecht het plaatsen van een reclamebord en gevelreclame bij een werfklelder 7-9-2015 Commissie:

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019 Plaats Hulst Datum 22 mei 2019 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Kareldoormanstraat 29, 31, 33 en 35 te Kloosterzande (zie agendapunt 2.1) Het bouwen van een twee 2-onder-1 dakwoningen Welstandsadvies

Nadere informatie

AANVULLING WELSTANDSNOTA

AANVULLING WELSTANDSNOTA AANVULLING WELSTANDSNOTA ONTWIKKELINGSGEBIEDEN Noardburgum (inbreidingslocaties) - Ontwikkelingsgebied 1: Ten westen van Veldmansweg 47, blz. 2-4; - Ontwikkelingsgebied 2: Ten westen van Veldmansweg 35,

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Inhoudsopgave - Inleiding - Doelstelling o Proces o Bestemmingsplan - Het plan o Beschrijving o Ambitie o Beeld o Gevelopbouw o Detaillering o Materialisering

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Welstandscriteria 18 woningen Oirschotseweg 94 / beleidsregel / / Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Beleidsregel voor de beoordeling van bouwplannen voor woningbouw langs de Oirschotseweg 94

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Verslag 25 Bouwplanverslag 2015

Verslag 25 Bouwplanverslag 2015 Verslag 25 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 08 december 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

Verslag 09 Bouwplanverslag 2016

Verslag 09 Bouwplanverslag 2016 Verslag 09 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 25 april 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli - Guachati M. Pieters - Kleinjans

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013 In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot de beeldkwaliteit voor de woningbouwlocatie Colenshoek II fase 3, te s-heer Abtskerke. De gemeente Borsele streeft naar een aantrekkelijk

Nadere informatie

Verslag 26 Bouwplanverslag 2015

Verslag 26 Bouwplanverslag 2015 Verslag 26 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 22 december 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen welstandscommissie Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4

Nadere informatie

Welstandsnota gemeente Zwartewaterland, versie Deelgebied Naoorlogse woonwijken

Welstandsnota gemeente Zwartewaterland, versie Deelgebied Naoorlogse woonwijken 5.4.8. Deelgebied Naoorlogse woonwijken Algemene kenmerken Het beeld van de naoorlogse woonwijken wordt hoofdzakelijk bepaald door woonblokken onder één kap met voortuin. De hoofdvorm bestaat uit woningen

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015 Ontwerp beeldkwalititeitplan St.-Annaparochie VOGELVLUCHT Ulbe van Houtenlocatie 2 april 2015 Ulbe van Houtenstraat Schetsontwerp stedenbouwkundig plan 13 november 2014 Inleiding Dit beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best BEELDKWALITEITSPLAN Schutboom en omgeving Gemeente Best Croonen Adviseurs b.v. Hoff van Hollantlaan 7 Postbus 435 5240 AK Rosmalen Tel: 073 5233900 Fax: 073 5233999 www.croonen.nl BOE01-BES00006-01f 10

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 21-01-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 21-01-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 04 Verslag d.d. 21-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Verslag (intern) - D.94393

Verslag (intern) - D.94393 Adres Nieuwstraat 33, 35 en 37 het verbouwen van de panden, vooroverleg, reeds behandeld op 22 november 2018 rijksmonument Toelichting binnenstad, beschermd stadsgezicht algemeen en gebiedsgericht Advies:

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 1 RIJSSEN WONEN 31

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 1 RIJSSEN WONEN 31 Situering - De situering van de bebouwing dient te worden afgestemd op de bebouwingskarakteristieken van de directe omgeving. - In gebieden waarbij in de situering sprake is van een grote mate van eenheid

Nadere informatie

Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005. 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35

Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005. 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35 Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005 1 Loketcriteria - aan- en bijgebouwen - dakkappellen 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35 3

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 maart Aanvragen omgevingsvergunning

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 maart Aanvragen omgevingsvergunning Plaats Hulst Datum 22 maart 2016 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 8, Hulst (ook monumenten) Omschrijving: Het aanpassen van de gevel O/16.00080; Olo. 2214781 Toetsingskader NRK, Vestingstad

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 120008 Bouwadres Nieuw-Loosdrechtsedijk 161 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 15 augustus 2018 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 15 augustus 2018. Anna

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen september 2014 2 Planbeschrijving Aan de noord-oost kant van Borne ligt het historische erf met zijn monumentale status. Het erf en de boerderij

Nadere informatie

LORENTZ III HARDERWIJK

LORENTZ III HARDERWIJK LORENTZ III HARDERWIJK BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van

Nadere informatie

8. Haarstraat. 9. Nijverdalseweg. 7. Esstraat, Blinde Banisweg en Welleweg

8. Haarstraat. 9. Nijverdalseweg. 7. Esstraat, Blinde Banisweg en Welleweg 7. Esstraat, Blinde Banisweg en Welleweg 8. Haarstraat 9. Nijverdalseweg De Esstraat vormt de oude verbinding tussen de kern van Rijssen naar de oude Esgronden. Nabij de aansluiting van de Tabaksgaarden

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAK- KAPELLEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray September 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Analyse en aanbeveling... 5 3. Inspiratiebeelden... 6 4. Criteria... 9 1. Inleiding De gemeente Horst aan de Maas heeft

Nadere informatie

Hunenborg. Zwavertshoek. Nijhofshoek. Ontwerpen va nuit respect. wijkdelen A R C H I T E C T E N

Hunenborg. Zwavertshoek. Nijhofshoek. Ontwerpen va nuit respect. wijkdelen A R C H I T E C T E N voorlopig ontwerp hieraan kunnen geen rechten worden ontleend wijkdelen Hunenborg Zwavertshoek BELT MAN A R C H I T E C T E N Ontwerpen va nuit respect Nijhofshoek 3.5.8 STEMPELWIJKEN welstandsnota titel

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands- en Monumentencommissie 2017

Nadere informatie

1. Beeldkwaliteit woning en bijgebouw Oude Postweg 8 Hertme

1. Beeldkwaliteit woning en bijgebouw Oude Postweg 8 Hertme GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Borne. Nr. 22472 25 februari 2016 Beeldkwaliteitplan Particuliere initiatieven bestemmingsplan Buitengebied Borne Inhoud 1. Beeldkwaliteit woning en bijgebouw

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Welstandscriteria 18 woningen Oirschotseweg 94 / beleidsregel / / Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Beleidsregel voor de beoordeling van bouwplannen voor woningbouw langs de Oirschotseweg 94

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 08 November 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359.

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM006 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 35 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSASPECTEN

BEELDKWALITEITSASPECTEN TER BEOORDELING BEELDKWALITEITSASPECTEN HERONTWIKKELING MAARSSEVEENSEVAART 90 Februari 2013 (versie 2) Aanleiding De gemeente Stichtse Vecht heeft een concept Beeldkwaliteitsplan Herenweg-Gageldijk en

Nadere informatie

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard Structuur ontwerp Stadsparc Sittard 08-05-2017 Bernhardlaan Leyenbroekerweg Toegangsweg naar kavel C12 Kavel C12 Molenweg N Hoeferlaan Andreasommegang 0 10 20 30 40 50 m Stadsparc Sittard projectnr. bladnr.

Nadere informatie

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Ligging Het gebied is gelegen aan de zuidzijde van Willemstad, aansluitend aan eerdere uitbreidingsgebieden buiten de vesting (zie figuur 1). De locatie

Nadere informatie

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM086 Naam monument : Pand 'Schlangen' Adres : Rijksweg 1 Postcode en plaats : 6085 AA Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1993 Coördinaten

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN JULIANASTRAAT STERREBOSSTRAAT HAAKSBERGEN. gemeente Haaksbergen

BEELDKWALITEITSPLAN JULIANASTRAAT STERREBOSSTRAAT HAAKSBERGEN. gemeente Haaksbergen BEELDKWALITEITSPLAN JULIANASTRAAT STERREBOSSTRAAT HAAKSBERGEN gemeente Haaksbergen BEELDKWALITEITSPLAN JULIANASTRAAT STERREBOSSTRAAT HAAKSBERGEN opdrachtgever: Gemeente Haaksbergen APRIL 2012 opgesteld

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de Welstandsnota gemeente 8 Loketcriteria Dit hoofdstuk behandelt gestandaardiseerde welstandscriteria voor veel voorkomende kleine bouwplannen. Deze criteria dienen als basis voor het gemeentelijk welstandsbeleid

Nadere informatie

Detaillering kozijnen voor nadere goedkeuring overleggen aan welstand/erfgoed.

Detaillering kozijnen voor nadere goedkeuring overleggen aan welstand/erfgoed. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 10-12-2018 18-29050 Adres: Nieuwegracht 125, 125 BS en 125BSA te Utrecht het wijzigen van de indeling van een bakkerij en woongebouw ten behoeve

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak.

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM021 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 14 Postcode en plaats : 6082 AP Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2231 Coördinaten

Nadere informatie

Uit de welstandsnota 2007 Gemeente Hof van Twente

Uit de welstandsnota 2007 Gemeente Hof van Twente Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail: info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Reclamebeleid Uit de welstandsnota 2007 Gemeente Hof van

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

Opmerkingen: Zie notulen CWM d.d. 25/ Commissie opmerkingen verwerkt.

Opmerkingen: Zie notulen CWM d.d. 25/ Commissie opmerkingen verwerkt. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 03-08-2017 17-06028 Adres: F.C. Dondersstraat 65 te Utrecht het uitbreiden en verbouwen van het voormalige Ooglijdersgasthuis met bijgebouwen

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

1. De linten. historische foto van het lint,kornhorn

1. De linten. historische foto van het lint,kornhorn 1. De linten De bebouwing aan de linten is divers. De bebouwing heeft vaak typerende bouwstijlen vanuit hun bouwperiode. Zichtbaar zijn de traditionele stijlen uit het einde van de 19e eeuw. Uit de eerste

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: 13:05 uur K.W. Koster (aanvrager), inzake 120060, Meidoornlaan 21 te 13:15 uur A. Bloem (architect), inzake 120057, Nieuw-sedijk

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

de Strijp De Coulisse

de Strijp De Coulisse de Strijp De Coulisse Inhoudsopgave De Strijp Het thema De kavel Het huis Het dak De gevels De detaillering Het materiaal Duurzaamheid Het ontwerp De Strijp De Strijp De Kilder De Strijp geeft Doesburg

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 12 september 2018

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 12 september 2018 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 12 september 2018 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 12 september 2018. Aert

Nadere informatie

Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019

Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019 Vastgesteld Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019 Aanwezig: Commissieleden: J. Vos (voorzitter), A. Mulder en I. van Koningsbruggen. Secretariaat: A.

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 14-09-2017 17-23269 Adres: Oudegracht 2 te Utrecht het verplaatsen van een trap in een restaurant 06-09-2017 Commissie: 19-9-2017 Akkoord

Nadere informatie

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie commissie ruimtelijke kwaliteit Raadhuis Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie