Verslag 01 Bouwplanverslag 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag 01 Bouwplanverslag 2016"

Transcriptie

1 Verslag 01 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans de heren R. Bosch van Drakestein G. Cleuren Secretariaat: de heer F. Gulikers SP Heidestraat 35 en 37, Geleen Veranderen achterbouw Toelichter : de heer J. Pennings Pré - advies: Beoordeeld zijn tekeningen met datum 17 december Aan de orde is een plan voor het legaliseren van een opbouw op een bijgebouw achter het pand nr 35 en een opbouw ter hoogte van de 2 de verdieping van het pand nr 37. Op 15 september 2015 is de situatie ter oriëntering op het welstandbeleid met de ARKcommissie informeel besproken. Toen lag de vraag voor of beide opbouwen in samenhang met de bestaande bebouwing voldoen aan redelijke eisen van welstand dan wel dat met aanpassing sprake kan zijn van een welstand aanvaardbare situatie. Aangezien geen formele aanvraag omgevingsvergunning voor lag heeft de Commissie zich beperkt tot een collegiaal advies: Bij de bespreking heeft de Commissie samengevat geconcludeerd dat tussen de opbouw op het achterterrein alsmede de opbouw ter hoogte van het dak van nr 37 sprake is van te weinig samenhang is met de bestaande bebouwing. Een kwalitatief ontwerp door een deskundig ontwerper zou voor meer samenhang moeten zorgen. Heden ligt een nieuw ontwerpvoorstel voor. De ontwerper heeft gekozen voor een strakke donkere gevelbeplating in combinatie met donkere kozijnen waardoor de opbouwen een hoger abstractieniveau krijgen en derhalve zich daardoor beter voegen in het totale bebouwingsbeeld. De bijgebouwen zijn visueel samengetrokken door deze deels op te waarderen en door deze in één (witte) kleur uit te voeren. - motivering/conclusie: De commissie is van mening dat de aanpak heeft geleid tot een verbeterde en derhalve welstand aanvaardbare situatie.

2 Om Kastelenweg 42, Sittard Plaatsen erfafscheiding Beoordeeld is een situatietekening en een impressiefoto van de voorgestelde erfafscheiding met datum van het ARKadvies. Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een erfafscheiding bestaande uit staanders in een donkere kleur met daartussen gestapelde planken van de houtsoort Douglas Fir. - motivering/conclusie: De commissie is niet akkoord omdat de erfafscheiding, die grenst aan de openbare weg, niet voldoet aan de uitgangspunten van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit. De nota vereist dat een erfafscheiding die grenst aan de openbare weg voor de helft wordt uitgevoerd met een groenbeplanting. De Geadviseerd wordt om een erfafscheiding te ontwerpen die om en om is voorzien van hout dan wel van een groen beplanting. Indien gewenst kan het groen karakter worden opgelost door de voorgestelde erfscheiding aan de wegkant te voorzien van rasters met klimopbeplanting.

3 Verslag 01 Mandaat 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) Aanwezig: Gemandateerd lid ARK: de heer G. Cleuren Secretariaat: de heer F. Gulikers Om Saturnusstraat 9, Geleen Vergroten woning Advies Het plan is akkoord - korte beschrijving plan: Aan de orde is het plan voor het vergroten van de woning aan de linker - en achterzijde. Daarbij wordt de voorgevel opnieuw ingedeeld en worden dakkapellen bijgeplaatst. Het plan is eerder als schetsplan akkoord bevonden. Nu ligt de aanvraag omgevingsvergunning ter beoordeling voor. - vragen / motivering: De aanvraag omgevingsvergunning correspondeert met het schetsplan. Het plan voldoet aan redelijke eisen van welstand. OM Grote Dries 18, Holtum Stuken gevels Beoordeeld zijn fotobeelden van de woning met als datum , zijnde de datum van de ARKstempel Aan de orde is een plan voor het stuken van de voor - en zijgevel van de woning. De woning is van een kleinschalige dorpse architectuur. Het plan is eerder op 8 december behandeld waarbij de commissie niet akkoord is gegaan met het voorstel omdat zij van mening is dat met stukadoorwerk het karakteristieke beeld van de baksteenarchitectuur verloren gaat. Stukwerk geeft een te strak uiterlijk en vraagt hoekoplossingen en gecompliceerde aansluitdetails. De commissie adviseerde toen om de opwaardering van de woning te zoeken in het schilderen van de gevels. De aanvrager heeft inmiddels een motivering overlegd waarbij hij aangeeft dat het voorstel om te stukadoren is ingegeven door het feit dat de bestaande gevels diverse soorten metselwerk en scheuren bevatten. De bedoeling is om de eenheidsbeeld van de gevels te versterken. Ter onderbouwing heeft de aanvrager diverse beelden van gestukte woningen in de omgeving toegevoegd

4 De commissie gaat alsnog akkoord met het stukadoren van de woning, maar wil in een nader plan hebben aangetoond hoe de diverse aansluitingen, waaronder ter plaatse van de dagkanten en de aansluiting aan het maaiveld, worden uitgevoerd. Daarbij vindt de commissie dat een plint moet worden toegepast waarvoor wordt geadviseerd om deze in Belgische hardsteen uit te voeren. OM Annastraat 25, Geleen Gevelreclame Beoordeeld zijn tekeningen en foto-impressies gedateerd 16 december Aan de orde is een plan voor het aanbrengen van reclame in het gevelvlak en op de volant van de uitvalschermen. De reclame in het gevelvlak bestaat uit een foliereclame achter de beglazing boven de winkelentree en twee lichtbakken loodrecht op de gevel. Reclame op de uitvalschermen beperkt zich tot de volant. De in de gevel geprojecteerde reclames voldoen aan het reclamebeleid. De reclames op de volant voldoen aan de daarvoor geldende uitgangspunten. Het plan voldoet aan redelijke eisen van welstand. OM Berghaven 27, Papenhoven Plaatsen kantoorunit op zeecontainer Beoordeeld is een planuitleg met tekeningen en foto s gedateerd 25 november Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een bestaande kantoorunit bovenop een bestaande zeecontainer. De kantoorunit bestaat uit witte panelen die zijn gevat in een in blauw uitgevoerd metalen frame. De zeecontainer is uitgevoerd in donkere grijze metalen profielplaten. Aan de waterzijde is een metalen trap voorzien naar de kantoorunit. De commissie gaat niet akkoord met het plan omdat in gestapelde vorm een bouwwerk ontstaat dat geen samenhang vertoont. De locatie is inzichtelijk en grenst aan een waardevol watergebied. Derhalve kan niet worden volstaan met sec een functionele oplossing door twee units met een verschillend uiterlijk te combineren. Geadviseerd wordt om de unit en container in een donker grijze (antraciet) kleur uit te voeren. Dit kan door de kantoorunit, met uitzondering van de beglazing, te voorzien van een beplating in voornoemde kleur. Een gewijzigd plan moet inzicht geven in de wijze van bekleden met details die inzicht geven in de aansluitingen en overgangen tussen beide units.

5 Om Peschstraat 38, Geleen Uitbreiden pand Aan de orde is een plan voor de legalisatie van een reeds uitgevoerd serre-achtige uitbouw op het perceel achter het pand. De ligging is niet inzichtelijk. De achterwand van de uitbouw bestaat uit gekoppelde kozijnen in de kleur wit. De constructie is in de kleur donkergroen uitgevoerd. Op 4 augustus is het plan als schetsplan (SP ) behandeld. Omdat de uitbouw er verzorgd en ingetogen vormgegeven uitziet en de kleuren en de vormgeving aansluiten bij de hoofdbouw is de commissie akkoord gegaan. - Motivering / conclusie: De aanvraag omgevingsvergunning correspondeert met het eerder goedgekeurd schetsplan. Het plan voldoet derhalve aan redelijke eisen van welstand. SP P.P. Rubensstraat 1, Sittard Plaatsen erfafscheiding Aan de orde is een plan voor een erfafscheiding in antracietkleurige betonelementen. De erfafscheiding is zichtbaar vanaf de openbare weg. Bij de behandeling op 10 november is geconstateerd dat het plan afwijkt van het gemeentelijk beleid voor erfafscheidingen, zoals nader omschreven in het Handboek Kleine Bouwinitiatieven. Dit beleid beoogt het vriendelijke straatbeeld in woonwijken zoveel mogelijk te waarborgen. Groene of zo groen mogelijke erfafscheidingen hebben daarbij de voorkeur. Een geheel dichte, betonnen erfafscheiding past niet in dat beeld. De commissie ziet vanuit een oogpunt van welstandszorg geen redenen om in dit specifieke geval hiervan af te wijken. Het plan was derhalve niet akkoord. Geadviseerd was om enkele schotten, op regelmatige afstand, te vervangen door gaashekwerk met groenaanplant dan wel tot groenaanplant over te gaan op de eigen gronden, gelegen aan de straatzijde tegen de erfafscheiding aan. Vandaag ligt het voorstel voor om de erfafscheiding coniferen te plaatsen. Motivering/conclusie:

6 De commissie is niet akkoord met het voorstel omdat coniferen voor de erfafscheiding zijn opgesteld waardoor geen sprake is van en samengesteld geheel. Voorgesteld wordt om de 50% van de panelen te voorzien van een van klimop voorzien metalen raster. Om Irisstraat 3, Geleen Wijzigen woonhuis Beoordeeld is de tekening met datum 11 december Aan de orde is een plan voor het aan de achterzijde over twee bouwlagen uitbreiden van een woning. Op 24 november is het plan eerder besproken waarbij aandacht is gevraagd om ter plaatse van de aansluiting bestaand - nieuw een overgangselement te ontwerpen zodat de contouren van de oorspronkelijke woning herkenbaar blijven. Het plan is op 8 december 2015 als schetsplan (SP ) behandeld waarbij ter plaatse van de overgang van de oorspronkelijke woning naar het nieuwbouwdeel een kleine verspringing in het dak is voorzien en dat daar de hemelwaterafvoer is geplaatst. Dit was een verbetering en heeft de commissie ter verfijning van het plan afgesproken dat : - de overgang wordt uitgevoerd met een terug liggende strook metselwerk van een baksteen breed; - in die strook de hemelwaterafvoer wordt geplaatst; - het verdiepingskozijn ca. 70 cm richting achtergevel wordt opgeschoven. De suggesties zijn verwerkt in voorliggend plan. Het plan voldoet derhalve aan redelijke eisen van welstand. Om Potgieterlaan 22, Geleen Plaatsen dakkapel Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een hoog in het dak geplaatste dakkapel in de achtergevel. De criteria in de Nota Ruimtelijke Kwaliteit bepaalt dat rondom de kapellen dakvlak zichtbaar moet blijven. Voorliggende kapel is hoog in het dak, bij de nok, gesitueerd. De dakkapel is voorzien van een dakoverstek. Gelet op de criteria in de Nota Ruimtelijke Kwaliteit dient de kapel rondom dak vrij te laten. Bij woningen met een geringe binnen hoogte kan daarvan wordt afgeweken als de dakkapel qua vormgeving zo terughoudend mogelijk is vormgegeven hetgeen betekent dat geen overstekken worden toegepast en dat de kapel geheel in een bij het dak passende kleur

7 wordt uitgevoerd. Geadviseerd wordt om de kapel strak, zonder dakoverstek, vorm te geven. Daarnaast om de romp van de kapel en het kozijn in de kleur antraciet uit te voeren. Om Houwerstraat 2, Geleen Plaatsen dakkapel Aan de orde is een plan voor het plaatsen van twee dakkapellen midden in het dak in de linker zijgevel. De dakkapellen zijn van een formaat dat een ruim deel van het dak zichtbaar blijft. De kapellen zijn strak vormgegeven en worden in de kleur antraciet (RAL 7016) uitgevoerd. Gelet op de criteria in de Nota Ruimtelijke Kwaliteit dienen kapellen in een dakvlak dat zich richt op de openbare weg laag in het dakvlak te worden gesitueerd. Bij deze woning is door de lage kapaanzet het niet mogelijk om ter hoogte van de zolder een kapel te realiseren. Ook biedt de vorm van de woning geen andere ruimte om elders een kapel te voorzien. Gelet op het feit dat rondom de kapellen voldoende dakvlak zichtbaar is en omdat deze strak zijn vormgegeven en de romp en kozijnen in een bij het dakvlak passende kleur worden uitgevoerd wordt voldaan aan bij uitgangspunten van de nota Ruimtelijk Kwaliteit en is sprake van kapellen die een ondergeschikte positie in het dakvlak innemen.

Verslag 16 Bouwplanverslag 2015

Verslag 16 Bouwplanverslag 2015 Verslag 16 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 4 augustus 2015 Aanwezig: mevrouw de heer M. Kleinjans F. Gulikers Plan voor het bij bijplaatsen van een dakkapel en het veranderen

Nadere informatie

Verslag 13 Bouwplanverslag 2014

Verslag 13 Bouwplanverslag 2014 Verslag 13 Bouwplanverslag 2014 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 24 juni 2014 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: mevrouw N. Jellouli Guachati M. Pieters de heer

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp 't Pierik fase 2 Govert Flinckstraat 31 - postbus 1158-8001 BD Zwolle 038-4216800 13 november 2008 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp t Pierik fase 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie commissie ruimtelijke kwaliteit Raadhuis Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1.

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Blz.1 Er is een verzoek ingediend om op een perceel grond op de hoek van de Olieslagweg en de Hengelosestraat een bestaande vrijstaande

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-05-2016

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-05-2016 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 03-05-2016 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie)

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Welstandscriteria gebied 1 t/m 16 (als voorbeeld in deze versie alleen gebied 6) Pagina s met de definitieve

Nadere informatie

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Heemstede Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede commissie ruimtelijke kwaliteit Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 120008 Bouwadres Nieuw-Loosdrechtsedijk 161 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-21 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl info@ odzob.nl plan 1 : Boxtel datum : 15-7-2015 bouwplan : het verbouwen van het woonhuis bwt.nr. : VB2015083 GC15.01274 bouwadres : Heideweg 4 te Liempde --- advies : VOLDOET beh. : 3 de commissie kan

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Verslag 22 Bouwplanverslag 2015

Verslag 22 Bouwplanverslag 2015 Verslag 22 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 27 oktober 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES CONSEQUENTIES Onderstaand zijn per thema het huidige beleid, het nieuwe beleid en de voordelen en nadelen worden weergegeven wat de consequenties zijn voor de aanpassing van het beleid. Hiermee kunt u

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201703485 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de eengezinswoning Kruisbeklaan 50 door het plaatsen van een uitbouw aan de

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 15-17743 Adres: Lucasbolwerk te Utrecht het plaatsen van fietsenrekken voor de duur van zes maanden 29-7-2015 Commissie: 11-8-2015

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de Welstandsnota gemeente 8 Loketcriteria Dit hoofdstuk behandelt gestandaardiseerde welstandscriteria voor veel voorkomende kleine bouwplannen. Deze criteria dienen als basis voor het gemeentelijk welstandsbeleid

Nadere informatie

Uitslag Publicatie Commissie Ruimtelijke Kwaliteit 14 november 2018

Uitslag Publicatie Commissie Ruimtelijke Kwaliteit 14 november 2018 Uitslag Publicatie Commissie Ruimtelijke Kwaliteit 14 november 2018 Op woensdag 14 november 2018 vond om 9:00 uur een vergadering plaats van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in het Stadskantoor in Roosendaal.

Nadere informatie

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF SNELTOETSCRITERIA BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF De afstand tot de voorgevel moet ongeveer 3m zijn. Indien het zij- en/of achtererf grenst aan de weg of een openbaar pad dan dient de afstand

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Grote

Nadere informatie

UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE

UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE Vastgesteld: 7 mei 2013 1 UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE Met de Uitvoeringsrichtlijnen voor kleine bouwwerken aan de straatzijde

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark B i j l a g e Beeldkwaliteitscriteria Sandepark I n l eidi n g De bebouwing op het Sandepark kent vanouds een sterke onderlinge ruimtelijke samenhang. Inmiddels zijn diverse wijzigingen zichtbaar. Ter

Nadere informatie

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 7 - schotel-, spriet- en staafantennes

Nadere informatie

de Strijp De Coulisse

de Strijp De Coulisse de Strijp De Coulisse Inhoudsopgave De Strijp Het thema De kavel Het huis Het dak De gevels De detaillering Het materiaal Duurzaamheid Het ontwerp De Strijp De Strijp De Kilder De Strijp geeft Doesburg

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: 13:05 uur K.W. Koster (aanvrager), inzake 120060, Meidoornlaan 21 te 13:15 uur A. Bloem (architect), inzake 120057, Nieuw-sedijk

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rijssen-Holten Nr. 149321 28 augustus 2017 Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 Gelezen het bestuursvoorstel van 2 mei 2017

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede Raadhuis Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

PROJECTBESLUIT SCHONENBURGSEIND 40

PROJECTBESLUIT SCHONENBURGSEIND 40 PROJECTBESLUIT SCHONENBURGSEIND 40 2 van 13 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Wijze van meten 7 Hoofdstuk 2 Besluitvlakregels 8 Artikel 3 Gemengd 8

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark Beeldkwaliteitscriteria Sandepark I n l eidi n g De bebouwing op het Sandepark kent vanouds een sterke onderlinge ruimtelijke samenhang. Inmiddels zijn diverse wijzigingen zichtbaar. Ter voorkoming van

Nadere informatie

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath gemeente T i e l Plan Muggenborch Kapel Avezaath Kavelpaspoort A: Richtershof Uw eigen droomhuis bouwen! Een eigen huis bouwen doet u waarschijnlijk

Nadere informatie

Verslag 20 Bouwplanverslag 2015

Verslag 20 Bouwplanverslag 2015 Verslag 20 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 29 september 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: de heer A. Janssen Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de heren

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray September 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Analyse en aanbeveling... 5 3. Inspiratiebeelden... 6 4. Criteria... 9 1. Inleiding De gemeente Horst aan de Maas heeft

Nadere informatie

Verslag 26 Bouwplanverslag 2015

Verslag 26 Bouwplanverslag 2015 Verslag 26 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 22 december 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019 Plaats Hulst Datum 22 mei 2019 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Kareldoormanstraat 29, 31, 33 en 35 te Kloosterzande (zie agendapunt 2.1) Het bouwen van een twee 2-onder-1 dakwoningen Welstandsadvies

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

uw kenmerk uw brief van registratienummer behandeld door doorkiesnummer Martin Kaptein

uw kenmerk uw brief van registratienummer behandeld door doorkiesnummer   Martin Kaptein mandaat Nijkerk uw kenmerk uw brief van registratienummer behandeld door doorkiesnummer e-mail Martin Kaptein betreft bijl. Nijkerk, Verslag vergadering Welstand 17 juni 2015 Rayonarchitect : Leo van Grondelle

Nadere informatie

Voorbeeld sneltoetscriteria

Voorbeeld sneltoetscriteria Welstandsnota gemeente Dordrecht Voorbeeld sneltoetscriteria (algemeen en aan- en uitbouwen) 2. Sneltoetscriteria 2.1 Algemeen In dit hoofdstuk worden Sneltoetscriteria gegeven voor, aan- en uitbouwen,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Patrick Monincx Behandelende afdeling: Publiekszaken/ Vergunningen Datum: 07-05-2015 NR. TITEL: Maatwerk voor erkers/woninguitbreiding aan de voorzijde, die

Nadere informatie

Bijlage bij RV 2003/11. De hieronder opgenomen richtlijnen zijn het kader voor de welstandstoetsing van aan- of uitbouwen.

Bijlage bij RV 2003/11. De hieronder opgenomen richtlijnen zijn het kader voor de welstandstoetsing van aan- of uitbouwen. 11 AAN- OF UITBOUWEN (op zij- of achtererf) BIJLAGE bij RV 11 Welstandsoverweging Het bestemmingsplan geeft slechts de plaats en de afmetingen aan van de bijgebouwen die mogen worden gebouwd. Ook het uiterlijk

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN BUNGALOWPARK TERSPEGELT POSTELSEWEG 185B EERSEL

BEELDKWALITEITPLAN BUNGALOWPARK TERSPEGELT POSTELSEWEG 185B EERSEL BEELDKWALITEITPLAN BUNGALOWPARK TERSPEGELT POSTELSEWEG 185B EERSEL maart 2015 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 5 2. BEELDKWALITEITSPLAN 7 2.1 Basistypen 7 2.2 Toegestane wijzigingen bungalows 8 2.3 Niet-toegestane

Nadere informatie

1. De linten. historische foto van het lint,kornhorn

1. De linten. historische foto van het lint,kornhorn 1. De linten De bebouwing aan de linten is divers. De bebouwing heeft vaak typerende bouwstijlen vanuit hun bouwperiode. Zichtbaar zijn de traditionele stijlen uit het einde van de 19e eeuw. Uit de eerste

Nadere informatie

Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2

Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2 Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2 1 2 Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2 Dit is het kavelpaspoort voor de vrije kavels 1 en 2 in Doornsteeg, Nijkerk. Vrije kavels 1 en 2 in de zuidwesthoek van

Nadere informatie

Verslag 21 Bouwplanverslag 2015

Verslag 21 Bouwplanverslag 2015 Verslag 21 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 13 oktober 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl plan 1 : Boxtel datum : 10-3-2010 aanvrager : Zorggroep Elde/tav Financiele administratie, Postbus 74, 5280 AB Boxtel bouwplan : het bouwen van een balkon bwt.nr. : BV2009240 bouwadres : Keefheuvel 17

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Technische vragen. Onderwerp: Welstandsnota Ongewenste trendsetter. Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016

Technische vragen. Onderwerp: Welstandsnota Ongewenste trendsetter. Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016 Technische vragen Onderwerp: Welstandsnota 2016 Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016 Vragen: Proces Afwijkingen De welstandsnota geeft ruimte voor afwijkingen, zoals bij de gewijzigde

Nadere informatie

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten Welstandsnota 2004 4 e Aanvulling Gemeente Dronten Inleiding In dit beleidsdocument is een nieuw gebied beschreven, bestaande uit drie deelgebieden, dat een aanvulling vormt op de Welstandsnota van de

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl info@ odzob.nl plan 1 : Boxtel datum : 18-12-2013 bouwplan : het plaatsen van een erfafscheiding bwt.nr. : 1A2013322 bouwadres : Vleutstraat 12 a te Liempde --- advies : VOLDOET NIET beh. : 1 bovenvermelde

Nadere informatie

Verslag 03 Bouwplanverslag 2016

Verslag 03 Bouwplanverslag 2016 Verslag 03 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 02 februari 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Plek voor ideeën e Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

7. Bijlagen. Loketcriteria gemeente Stein (versie 01-01-2009) Visie Welstandbeleid rayon Beek-Meerssen-Stein-Schinnen

7. Bijlagen. Loketcriteria gemeente Stein (versie 01-01-2009) Visie Welstandbeleid rayon Beek-Meerssen-Stein-Schinnen 7. Bijlagen Loketcriteria gemeente Stein (versie 01-01-2009) Stichting Ruimtelijke Kwaliteit Limburg B - 7 Aan- en uitbouw 1. Het bouwwerk is te rangschikken in de categorie licht bouwvergunningsplichtig.

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

VERENIGING VAN EIGENAARS WOONWIJK t SOPERSE BOS

VERENIGING VAN EIGENAARS WOONWIJK t SOPERSE BOS Bouwaanvraag Naam aanvrager Straat en huisnummer Telefoon E-mail adres Datum start werkzaamheden Datum werk gereed Tekeningen en materiaallijsten Situatieschetsen Bouwtekeningen Materiaallijsten Bestaand

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 230 postcode + plaats : 8096 CH OLDEBROEK naam object : kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie AF, nr. 275 bescherming : gemeentelijk monument registratienummer

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 6 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140034 Bouwadres Voorstraat 18 te Nederhorst den Berg Soort bouwwerk Bedrijfsgebouw Omschrijving wijzigen van de voorgevel Aanvrager

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 maart Aanvragen omgevingsvergunning

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 maart Aanvragen omgevingsvergunning Plaats Hulst Datum 22 maart 2016 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 8, Hulst (ook monumenten) Omschrijving: Het aanpassen van de gevel O/16.00080; Olo. 2214781 Toetsingskader NRK, Vestingstad

Nadere informatie

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Hier geldt een regulier welstandsniveau, zier hiervoor de niveaukaart. Vergunningvrij? Voor een groot aantal ingrepen aan uw woning hoeft u geen omgevingsvergunning

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013 In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot de beeldkwaliteit voor de woningbouwlocatie Colenshoek II fase 3, te s-heer Abtskerke. De gemeente Borsele streeft naar een aantrekkelijk

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen welstandscommissie Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4

Nadere informatie

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN Janssen de Jong Projectontwikkeling inex architecten 11.11.2013 Janssen de Jong Projectontwikkeling - inexarchitecten INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg Gemeente West Maas en Waal 5 oktober 2011 projectnummer 62188 I SAB ARNHEM BEELDKWALITEITPLAN, DREUMEL, UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN LAGEWEG

Nadere informatie

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid DAKKAPELLEN Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 HAARZICHT Op goede gronden Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 Voor de 6 vrije kavels fase 3.1 zijn het bestemmingsplan, stedenbouwkundigplan en het beeldregieplan

Nadere informatie

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit VERSLAG vergadering nr.03 d.d. 10 februari 2016 Vast te stellen op 24 februari 2016 Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Datum bespreking 10 feb. 2016 Plaats kamer 1.28 Datum verslag 10 feb. 2016 Opgesteld

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Wolfheze - gemeente Renkum 1 februari 2010 Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Het stedenbouwkundig plan Opgesteld door: Van Wanrooij Van Schijndel Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

B I J B EHORENDE BOUWWERKEN E N D E

B I J B EHORENDE BOUWWERKEN E N D E B I J B EHORENDE BOUWWERKEN E N D E Z O GENAAMDE 2 M E TERZONES, ZOALS G E NOEMD I N B ESTEMMI NGSPLANNEN 1. Inleiding Wie in Nederland iets wil bouwen heeft (meestal) een omgevingsvergunning nodig en

Nadere informatie

Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019

Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019 Vastgesteld Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019 Aanwezig: Commissieleden: J. Vos (voorzitter), A. Mulder en I. van Koningsbruggen. Secretariaat: A.

Nadere informatie

Aantal adviesaanvragen: 11 Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 9 Grote commissie: 2

Aantal adviesaanvragen: 11 Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 9 Grote commissie: 2 WZNH Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede Raadhuis Heemstede Aantal adviesaanvragen: 11 Waarvan

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1392861 1. Inleiding Op 18 maart 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van bijgebouwen en vlaggenmasten op het perceel

Nadere informatie

(concept) Verslag vergadering welstandscommissie Kennemerland Gemeente Castricum 18-05-2015. Aanwezigen: voorzitter : dhr. ir. R. J.

(concept) Verslag vergadering welstandscommissie Kennemerland Gemeente Castricum 18-05-2015. Aanwezigen: voorzitter : dhr. ir. R. J. (concept) Verslag vergadering welstandscommissie Kennemerland Gemeente Castricum 18-05-2015 Aanwezigen: voorzitter : dhr. ir. R. J. Wijntjes secretaris-architect : dhr. ir. E. Kuchlein architectlid : dhr.

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 22 Verslag d.d. 31-05-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel :

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Donkerelaan 20 Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Naam object : Oude Dorpshuis Bouwjaar : 1929 Architect : H.W.

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan Waardevol dorpsgezicht historisch hart van Wijhe Olst-Wijhe, 2 mei 2016 doc. nr.: 16.014722 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Zienswijzen en beantwoording 3. Ambtshalve wijzigingen 4. Samenvatting

Nadere informatie

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN LOKETCRITERIA VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN 1. DAKKAPELLEN Datum: 25 februari 2004 In werking getreden: 22 april 2004 Inleiding: Een dakkapel is een uitspringend dakvenster, aangebracht op het

Nadere informatie

Verslag 12 Bouwplanverslag 2016

Verslag 12 Bouwplanverslag 2016 Verslag 12 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 07 juni 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: mevrouw M. Kleinjans-Pieters de heren R. Bosch

Nadere informatie

Topgevel (alleen mogelijk bij bnr 2) 2 NVT NVT NVT - het kozijn voorzien van draaikiepbeslag * Extra pv-paneel benodigd

Topgevel (alleen mogelijk bij bnr 2) 2 NVT NVT NVT - het kozijn voorzien van draaikiepbeslag * Extra pv-paneel benodigd Prijslijst Ruwbouwopties Het Raadhof FABER NVT = Niet van Toepassing Als er geen prijs is weergegeven geldt de prijs zoals bij de basiswoning vermeldt Type A 5100 mm Type B 5400 mm Type C 5700 mm Type

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 27 Verslag d.d. 01072014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: plv.

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 17 Verslag d.d. 22-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

VERENIGING VAN EIGENAARS WOONWIJK t SOPERSE BOS

VERENIGING VAN EIGENAARS WOONWIJK t SOPERSE BOS Bouwaanvraag Naam aanvrager Straat en huisnummer Telefoon E-mail adres Datum start werkzaamheden Datum werk gereed Tekeningen en materiaallijsten Situatieschetsen Bouwtekeningen Materiaallijsten Bestaand

Nadere informatie

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T:

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: plan 1 : Boxtel datum : 26-7-2017 bouwplan : het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van bwt.nr. : VB2017170 GC16.03451 bouwadres : Jan Kruijsenstraat 14 Boxtel advies : VOLDOET MITS beh. : 1 bovenvermelde

Nadere informatie

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 1 - kozijn- en gevelwijzigingen dorp stad & land

Nadere informatie

Individuele woningbouw niveau 3

Individuele woningbouw niveau 3 Gebied 11: Canadalaan Individuele woningbouw niveau 3 Bebouwing De bebouwing in dit gebied dateert uit de jaren 70-80 en de oorspronkelijke functie is gelijk aan de huidige; te weten wonen. De bebouwing

Nadere informatie

Deelbeleid en handboek Kleine bouwinitiatieven

Deelbeleid en handboek Kleine bouwinitiatieven Deelbeleid en handboek Kleine bouwinitiatieven KLEINE BOUWINITIATIEVEN Deelbeleid en handboek INHOUD Kleine bouwinitiatieven 1 Dakkapellen 1.1 Dakkapellen voorerfgebied 1.2 Dakkapellen achter erfgebied

Nadere informatie