Verslag 13 Bouwplanverslag 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag 13 Bouwplanverslag 2014"

Transcriptie

1 Verslag 13 Bouwplanverslag 2014 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 24 juni 2014 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: mevrouw N. Jellouli Guachati M. Pieters de heer G. Cleuren G. Janssen Afwezig m.k. de heer J. Dröge Ambtelijk secretaris: mevrouw M. Jansen Vakinhoudelijke ondersteuning: de heer F. Gulikers SP Beschermd Gezicht Begijnenhofwal / Deken Tijssenstraat, Sittard Plaatsen kunstwerk toelichters: de heren C. Laudy, H. Laudy, J. Hendriks Pré-advies: - Vanuit een oogpunt van monumentenzorg / cultuurhistorie: - Vanuit een oogpunt van welstandszorg: Het schetsplan is op hoofdlijnen akkoord. Voor een definitief akkoord moet het plan als aanvraag omgevingsvergunning ter beoordeling terug naar de Commissie, samen met een overzicht van materialen, kleuren en vormbepalende details. Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een kunstwerk ter hoogte van de opgang naar de Begijnenhofwal ter hoogte van de Deken Tijssenstraat en de nieuwe duikerbrug in het kader van de ontwikkeling van Ligne. Het kunstwerk in driehoeksvorm zal tevens een zitfunctie kennen met uitzicht op de schootsvelden en zal een boom omgeven. Het kunstwerk wordt uitgevoerd in prefab beton (RAL 1014) met daartegenaan panelen in cortenstaal. Deze panelen verbeelden in silhouetvorm de skyline van de historische binnenstad van Sittard, waarbij een ansichtkaart uit circa 1890 het uitgangspunt is. Aan de

2 walzijde zal daarnaast een tekst in de panelen worden aangebracht. De silhouetten worden vanaf de achterzijde aangelicht, zodat deze in avondlicht ook goed zichtbaar zijn. De cortenstalen panelen zullen gedurende een halfjaar in de buitenlucht uitroesten alvorens te plaatsen. De Commissie neemt met belangstelling kennis van het plan en is van mening dat de locatiekeuze en de vormgeving van het kunstwerk de in de 20 e eeuw geforceerde doorgang van de wal ondersteunen. Het ruimtelijk historisch beeld en de ruimtelijk historische belevingswaarden van het beschermde gezicht wordt daarmee geborgd, waarmee het plan vanuit een oogpunt van monumentenzorg / cultuurhistorie voldoet. Daarnaast vormt het kunstwerk door zijn materiaalkeuze een mooie verbinding tussen het historische welstandsbeeld en het moderne, in ontwikkeling zijnde Ligne. Daarmee voldoet het plan ook aan redelijk eisen van welstand. Aanvullend vraagt de Commissie aandacht voor een vandalisme-bestendige uitvoering. Aangezien de boom in het midden van het kunstwerk onlosmakelijk met dit kunstwerk is verbonden, vraagt zij ook expliciet aandacht voor een ondergronds beluchtingsysteem omdat voldoende zuurstof van wezenlijk belang is ter voorkoming van opwaartse groei van het wortelgestel en dientengevolge aantasting van het kunstwerk. SP gemeentelijk monument en beschermd gezicht Oude Markt 41, Sittard Wijzigen dak- en raamopeningen toelichters: de heren R.Brummert, H. Janssen en F. Pennings Pré-advies: - Vanuit een oogpunt van monumentenzorg / cultuurhistorie: - Vanuit een oogpunt van welstandszorg: Aan de orde is een plan voor het wijzigen van de dakopeningen (dakkapellen) in het voormalige Ursulineninternaat aan de Oude Markt in Sittard (sector 5). Aan de zijde van de Oude Markt ziet het plan op het op een tweetal plekken aanbrengen van een glasvlak als koppelelement tussen de bestaande dakkapellen dan wel het aanbrengen van een glasvlak in en parallel aan het dakvlak. Aan de achterzijde voorziet het plan op een drietal plekken in het aanbrengen van kubusvormige glazen dakkapellen ter vervanging van de bestaande. Deze kubussen schieten door de dakgoot en het fries heen, om daarmee zoveel mogelijk daglichttoetreding te kunnen genereren. Daarnaast wordt in het kader van meer daglichttoetreding voor sector 3 een aantal raamvlakken in dezelfde maatvoering als de bestaande toegevoegd aan de zijde van de schootsvelden. Om balans te kunnen houden in het niet-repeterende effect van de raamvlakken, zal een aantal raamvlakken aan de linkerzijde van de gevel worden gehalveerd.

3 De Commissie geeft aan dat het historische gevelbeeld aan de zijde van de Oude Markt in de loop der jaren reeds diverse, (modern) vormgegeven elementen / toevoegingen kent. Het toevoegen van glasvlakken in en parallel aan het dakvlak zijn dan ook vanuit een oogpunt van monumentenzorg verantwoord, mits deze op een terughoudende wijze worden uitgevoerd (niet-spiegelend glas, donkere zonwering, e.d.). Glazen koppelelementen tussen de dakkapellen doen daarentegen afbreuk aan dit kwalitatief hoogstaande gevelbeeld. De gevel aan de zijde van de schootsvelden daarentegen kent geen recentere wijzigingen / toevoegingen en is sinds het herstel (na de brand in 1915) volledig intact gebleven. Dit geldt expliciet voor de gootlijn en het fries direct onder de dakkapellen, hetgeen de verticale belijning van de gevel een duidelijk horizontale begrenzing geeft in de overgang naar het dakvlak. Deze gevel is ook de presentatie van het gebouwencomplex naar de buitenwereld. Het vervangen van een drietal dakkapellen door een terughoudend vormgegeven, transparante kubusvormige dakkapel hoeft aan dit beeld geen afbreuk te doen, mits de horizontale lijn van dakgoot en fries niet wordt doorbroken. Dat is in dit plan echter wel het geval en daarmee is het plan vanuit een oogpunt van monumentenzorg niet meer verantwoord. Hetzelfde geldt vanuit een oogpunt van welstandszorg: het plan voegt zich aan de zijde van de schootsvelden niet meer in het gevelbeeld. De Commissie merkt aanvullend op begrip te hebben voor de noodzaak ten behoeve van de appartementen op de bovenste verdieping van het complex meer daglichttoetreding te genereren. Als suggestie wordt aangegeven dat aan de zijde van de Oude Markt één groot architectonisch element wellicht een totale oplossing kan vormen. Dit element zal terughoudend en transparant van opzet dienen te zijn. Het toevoegen van raamvlakken in sector 3 en het halveren van een aantal bestaande raamvlakken doet geen afbreuk aan de monumentale waarden van de gevel en past ook vanuit een oogpunt van welstand in het bestaande gevelbeeld. OM Markt 8, Sittard uitbreiding pand. Rijksmonument - vanuit een oogpunt van monumentenzorg: het plan is akkoord onder de voorwaarde dat de gemeente tijdens de uitvoering van de werkzaamheden eventueel aan te treffen monumentale waarden kan documenteren en zo nodig zichtbaar kan laten zijn in het werk. Aan de orde is het inpandig doorbreken van de scheidsmuur van het pand Markt 8. De afmeting van deze wandopening meet 2,20 x 2,20 m. Het plan is beperkt van omvang en daarmee niet structuur-doorbrekend. Het plan is daarmee vanuit een oogpunt van monumentenzorg verantwoord mits de wandopening aan de bovenzijde een duidelijke begrenzing kent en niet doorloopt tot aan het plafond. Vanwege de beperkte omvang van de muurdoorbraak kan worden volstaan met het tijdens de uitvoering documenteren van eventueel aan te treffen monumentale waarden. OM Industriestraat 19, Sittard verbouwen supermarkt.

4 Het plan is aangehouden. De Commissie verzoekt om bemonstering en kleurstelling van de toe te passen materialen. OM beschermd dorpsgezicht. Peschstraat 38, Geleen aanpassen kozijnen Ter overweging geeft de Commissie mee dat een historisch onderbouwde kleurstelling meer recht kan doen aan het karakteristieke pand.. Aan de orde is een plan voor het plaatsen van houten raamvleugels achter de bestaande houten kozijnen (gehele kleurstelling: antraciet). De houten raamvleugels sluiten voor wat betreft de vormgeving goed aan bij het gevelbeeld van het pand. De aluminium lekdorpel past niet in het gevelbeeld en dient in de gebruikte kleurstelling te worden meegenomen. Ten aanzien van de kleurstelling merkt de Commissie op dat deze weliswaar terughoudend is, maar geeft ze als suggestie mee dat een historisch onderbouwde kleurstelling meer recht kan doen aan het karakteristieke pand.

5 Verslag 13 Bouwplanverslag : mandaat 2014 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 24 juni 2014 Aanwezig: Namens de Commissie: mevrouw N. Jellouli-Guachati Ambtelijk secretaris: mevrouw M. Jansen Vakinhoudelijke ondersteuning de heer F. Gulikers SP Margrietlaan 24, Sittard wijzigen pui voorgevel Pré-advies: Het plan is op hoofdlijnen akkoord. Voor een definitief akkoord moet het plan als aanvraag omgevingsvergunning ter beoordeling terug naar de Commissie, samen met een overzicht van materialen, kleuren en vormbepalende details, waarbij wordt meegegeven de borstwering onder het kozijn in terugliggend metselwerk uit te voeren conform de oplossing elders in de straat. Aan de orde is een plan voor het vervangen van een pui door een houten raamkozijn (kleurstelling: wit). Het plan past binnen het gevelbeeld van het pand en voegt zich ook in het heersende straatbeeld. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. SP Heer Ottostraat 23, Born Vergroten garage toelichter: mevrouw Fuchs Pré-advies: Het plan is op hoofdlijnen akkoord. Voor een definitief akkoord moet het plan als aanvraag omgevingsvergunning ter beoordeling terug naar de Commissie, samen met een overzicht van materialen, kleuren en vormbepalende details.

6 Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een kap op een bestaande garage (kleurstelling dakpannen: grijs/zwart conform hoofdbouw). Het plan past binnen het gevelbeeld van het pand en voegt zich ook in het heersnede straatbeeld. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. OM Elzasplein 17, Sittard Vervangen garagepoort door raamkozijn Het plan is akkoord onder de voorwaarde dat voor de uitvoering van de borstwering aansluiting wordt gezocht bij een vergelijkbare situatie elders in de straat. Aan de orde is een plan voor het vervangen van een garagepoort door een aluminium raamkozijn (kleurstelling: antraciet). Het plan past binnen het gevelbeeld van het pand en voegt zich ook in het heersende straatbeeld. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand. OM Brugstraat 1, Sittard Vervangen en verplaatsen schuifpoort Het plan is akkoord onder de voorwaarde dat een terughoudende kleurstelling wordt toegepast. Aan de orde is het vervangen van een metalen schuifpoort. Het plan voegt zich in het heersende beeld en voldoet daarmee aan redelijke eisen van welstand. OM Pannesheuvel 12, Grevenbicht Herbouwen bestaand bijgebouw Het plan is akkoord onder de voorwaarde dat boven de gewijzigde raamvlakken op de verdieping een hoger muurvlak wordt aangehouden (overeenkomstig de bestaande situatie) en het boeiboord smaller/subtieler wordt uitgevoerd in hout met een geprofileerde detaillering.

7 Aan de orde is een plan voor het vervangen van een 2-laagse aanbouw met plat dak. Het plan is eerder als schetsplan aan de orde geweest. In de vergadering van 13 mei 2014 heeft de Commissie positief geadviseerd ten aanzien van de hoofdopzet van het schetsplan. Thans is de uitwerking aan de orde: houten kozijnen in een groene kleurstelling, baksteen veldbrand rood genuanceerd, boeidelen in groen trespa). Het plan is een kwalitatief goede uitwerking van het schetsplan, met uitzondering van de materialisering en detaillering van het boeiboord en de hoogte van het muurvlak boven de raamvlakken op de verdieping. OM Frans Halsstraat 1, Geleen Vervangen kozijnen Aan de orde is een plan voor het vervangen van aluminium kozijnen (kleurstelling: wit) in een wit geschilderd schoolgebouw. De nieuwe kozijnen kennen voor wat betreft materialisering en kleurstelling eenzelfde uitvoering als de oorspronkelijke kozijnen. Het plan past binnen het gevelbeeld van het voor wat betreft de architectuur op zichzelf staande pand en voldoet daarmee aan redelijke eisen van welstand. OM Denemarkenstraat 12, Sittard Plaatsen dakkapel Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een grootschalige dakkapel ter hoogte van de zoldervliering. De woning waarop de dakkapel is voorzien is afgedekt met een dwarskap. In de welstandsnota is ten aanzien van dakkapellen (zadeldak met vliering) opgenomen dat hoog in het dakvlak geplaatste dakkapellen moeten worden vermeden. In het verleden is echter op diverse plaatsen bij vergelijkbare woningtypen maatwerk-medewerking verleend onder de voorwaarde dat de dakkapel van beperkte afmeting is. Daarnaast bepaalt de welstandsnota dat kapellen in het voordakvlak niet breder mogen zijn dan 200 cm. Vanwege de duidelijk zichtbare ligging van het dak wordt de situatie beschouwd als een voordakvlaksituatie. De Commissie zou gelet op het vorenstaande met een hooggeplaatste dakkapel akkoord kunnen gaan indien deze qua breedte beperkt blijft tot 200 cm. en indien daarnaast de kapel een terughoudend beeld oproept: strak vormgegeven zonder overstek en boeiboord ter

8 plaatse van de zijwangen almede de romp van de kapel en de kozijnen in de kleur antraciet uitgevoerd. De dakkapel moet worden geplaatst nabij de achtergevel, achter op het dakvlak. Voor nadere informatie over de uitvoering van de kapel wordt geadviseerd om contact op te nemen met het ARK-secretariaat. OM Broekstraat 48, Sittard Wijzigen achtergevel Aadvies: Aan de orde is een plan voor het wijzigen van de achtergevel van een voormalige boerderij, als gevolg waarvan de qua gevelbeeld afwijkende achtergevel wordt vervangen door een eigentijdse, subtiel vormgegeven achtergevel. Het plan is eerder als schetsplan aan de orde geweest in de vergadering van 15 april 2014 en de Commissie heeft toen positief geadviseerd ten aanzien van de hoofdopzet van het schetsplan. Het plan is een kwalitatief goede, nadere uitwerking van het schetsplan en voldoet daarmee aan redelijke eisen van welstand. OM Lorentzstraat 25, Geleen Plaatsen dakkapel Aan de orde is een plan voor het plaatsen van een grootschalige dakkapel ter hoogte van de zoldervliering. De woning waarop de dakkapel is voorzien is afgedekt met een dwarskap. In de welstandsnota is ten aanzien van dakkapellen (zadeldak met vliering) opgenomen dat hoog in het dakvlak geplaatste dakkapellen moeten worden vermeden. In het verleden is echter op diverse plaatsen bij vergelijkbare woningtypen maatwerk-medewerking verleend onder de voorwaarde dat de dakkapel van beperkte afmeting is. Daarnaast bepaalt de welstandsnota dat kapellen in het voordakvlak niet breder mogen zijn dan 200 cm. Vanwege de duidelijk zichtbare ligging van het dak wordt de situatie beschouwd als een voordakvlaksituatie. De Commissie zou gelet op het vorenstaande met een hooggeplaatste dakkapel akkoord kunnen gaan indien deze qua breedte beperkt blijft tot 200 cm. en indien daarnaast de kapel een terughoudend beeld oproept: strak vormgegeven zonder overstek en boeiboord ter plaatse van de zijwangen almede de romp van de kapel en de kozijnen in de kleur antraciet uitgevoerd. De dakkapel moet worden geplaatst nabij de achtergevel, achter op het dakvlak. Voor nadere informatie over de uitvoering van de kapel wordt geadviseerd om contact op te nemen met het ARK-secretariaat.

9 OM Brandstraat 5, Sittard gevelreclame Aan de orde is een plan voor het plaatsen van gevelreclames, waarvan één in losse letterteksten op de gevel boven de winkelpui en één in folietekst op het rolluik in gesloten toestand. Het reclamebeleid bepaalt dat reclames in het gevelvlak in de vorm van losse letters beperkt moet blijven tot 2/3 van de gevelbreedte, met een maximum van 300 cm en een letterhoogte van 40 cm bij het toepassen van kapitaalletters. De voorgestelde reclame is langer dan voornoemde 300 cm en de letterhoogte bedraagt 52 cm. Daarnaast bepaalt het beleid dat in de gevel maar één reclameaanduiding mag worden toegepast. De Commissie kan gelet op het bovenstaande niet akkoord gaan met het voorstel. Zij is van mening dat de reclame op het rolluik moet komen te vervallen en dat de reclame in losse letterelementen qua lengte verkleind moet worden tot 2/3 van de gevelbreedte, waardoor de letterhoogte in verhouding ook kleiner wordt (in lijn met de toegestane 40 cm). Gelet op de kleinschaligheid van de gevel ligt een hantering van de uitzonderingsregels uit het reclamebeleid niet in de rede. OM Past. Van Eysstraat 2, Geleen Bouwen garage Aan de orde is een plan voor het bouwen van een garage. Het plan is eerder als schetsplan aan de orde geweest. In de vergadering van 27 mei 2014 heeft de Commissie positief geadviseerd ten aanzien van de hoofdopzet van het schetsplan onder de voorwaarde dat boven de poort een rechte rollaag wordt aangebracht. Het plan is een kwalitatief goede uitwerking van het schetsplan en heeft ook de voorwaarde met betrekking tot de rechte rollaag goed verwerkt. Daarmee voldoet het plan aan redelijke eisen van welstand.

Verslag 01 Bouwplanverslag 2016

Verslag 01 Bouwplanverslag 2016 Verslag 01 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans de heren

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

Verslag 16 Bouwplanverslag 2015

Verslag 16 Bouwplanverslag 2015 Verslag 16 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 4 augustus 2015 Aanwezig: mevrouw de heer M. Kleinjans F. Gulikers Plan voor het bij bijplaatsen van een dakkapel en het veranderen

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 22 Verslag d.d. 31-05-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: 13:05 uur K.W. Koster (aanvrager), inzake 120060, Meidoornlaan 21 te 13:15 uur A. Bloem (architect), inzake 120057, Nieuw-sedijk

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 22-08-2017 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 48 Verslag d.d. 26-11-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid DAKKAPELLEN Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

Bijlage bij RV 2003/11. De hieronder opgenomen richtlijnen zijn het kader voor de welstandstoetsing van aan- of uitbouwen.

Bijlage bij RV 2003/11. De hieronder opgenomen richtlijnen zijn het kader voor de welstandstoetsing van aan- of uitbouwen. 11 AAN- OF UITBOUWEN (op zij- of achtererf) BIJLAGE bij RV 11 Welstandsoverweging Het bestemmingsplan geeft slechts de plaats en de afmetingen aan van de bijgebouwen die mogen worden gebouwd. Ook het uiterlijk

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Verslag 22 Bouwplanverslag 2015

Verslag 22 Bouwplanverslag 2015 Verslag 22 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 27 oktober 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 29 Verslag d.d. 19-07-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 15-17743 Adres: Lucasbolwerk te Utrecht het plaatsen van fietsenrekken voor de duur van zes maanden 29-7-2015 Commissie: 11-8-2015

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF SNELTOETSCRITERIA BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF De afstand tot de voorgevel moet ongeveer 3m zijn. Indien het zij- en/of achtererf grenst aan de weg of een openbaar pad dan dient de afstand

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Verslag 03 Bouwplanverslag 2016

Verslag 03 Bouwplanverslag 2016 Verslag 03 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 02 februari 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Verslag 21 Bouwplanverslag 2015

Verslag 21 Bouwplanverslag 2015 Verslag 21 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 13 oktober 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 10 mei 2017. Atjehstraat 62

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

Verslag 16 april 2018

Verslag 16 april 2018 Verslag 16 april 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13433 het veranderen van het pand, Korte Akkoord, met het veranderen van het pand. Leeuwstraat 2 te Halsteren 2 OMV13386 het vergroten van

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Omschrijving en uitgangspunten

Omschrijving en uitgangspunten 2.5 Dakkapellen Omschrijving en uitgangspunten Een dakkapel dient een bescheiden uitbouw in de kap te zijn, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbare oppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede WZNH Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Heemstede Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4 Vergaderlocatie Raadhuis

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAK- KAPELLEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

criteria 2 dakkapellen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 2 dakkapellen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 2 dakkapellen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 2 - dakkapellen dorp stad & land Inleiding Deze notitie is een

Nadere informatie

1. Beeldkwaliteit woning en bijgebouw Oude Postweg 8 Hertme

1. Beeldkwaliteit woning en bijgebouw Oude Postweg 8 Hertme GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Borne. Nr. 22472 25 februari 2016 Beeldkwaliteitplan Particuliere initiatieven bestemmingsplan Buitengebied Borne Inhoud 1. Beeldkwaliteit woning en bijgebouw

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

7. Bijlagen. Loketcriteria gemeente Stein (versie 01-01-2009) Visie Welstandbeleid rayon Beek-Meerssen-Stein-Schinnen

7. Bijlagen. Loketcriteria gemeente Stein (versie 01-01-2009) Visie Welstandbeleid rayon Beek-Meerssen-Stein-Schinnen 7. Bijlagen Loketcriteria gemeente Stein (versie 01-01-2009) Stichting Ruimtelijke Kwaliteit Limburg B - 7 Aan- en uitbouw 1. Het bouwwerk is te rangschikken in de categorie licht bouwvergunningsplichtig.

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Dakkapel. Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM

Dakkapel. Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM Dakkapel Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM ja nee U kunt direct gaan bouwen. De bouw moet veilig (bijv. stevige constructie) en gezond

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: Verslag d.d. 22-03-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 9 Verslag d.d. 24-02-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: Secr.

Nadere informatie

Verslag 20 Bouwplanverslag 2015

Verslag 20 Bouwplanverslag 2015 Verslag 20 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 29 september 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: de heer A. Janssen Leden: de dames N. Jellouli Guachati M. Kleinjans de heren

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 50 Verslag d.d. 10-12-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN LOKETCRITERIA VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN 1. DAKKAPELLEN Datum: 25 februari 2004 In werking getreden: 22 april 2004 Inleiding: Een dakkapel is een uitspringend dakvenster, aangebracht op het

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rijssen-Holten Nr. 149321 28 augustus 2017 Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 Gelezen het bestuursvoorstel van 2 mei 2017

Nadere informatie

Opmerkingen: Lichtsterkte en wisselfrequentie conform richtlijnen voor digitale en/of bewegende reclames.

Opmerkingen: Lichtsterkte en wisselfrequentie conform richtlijnen voor digitale en/of bewegende reclames. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 12-04-2018 Advies over de periode van 30-03-2018 t/m 12-04-2018 17-40784 Adres: Oudegracht 99 te Utrecht het aanbrengen van reclame aan een

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 08 November 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019 Plaats Hulst Datum 22 mei 2019 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Kareldoormanstraat 29, 31, 33 en 35 te Kloosterzande (zie agendapunt 2.1) Het bouwen van een twee 2-onder-1 dakwoningen Welstandsadvies

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 10 Verslag d.d. 03-03-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 1 - kozijn- en gevelwijzigingen dorp stad & land

Nadere informatie

1. De linten. historische foto van het lint,kornhorn

1. De linten. historische foto van het lint,kornhorn 1. De linten De bebouwing aan de linten is divers. De bebouwing heeft vaak typerende bouwstijlen vanuit hun bouwperiode. Zichtbaar zijn de traditionele stijlen uit het einde van de 19e eeuw. Uit de eerste

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 13-05668 Adres: Nieuwegracht 19-21 te Utrecht het verbouwen van het rijksmonument, het plaatsen van dakramen, verlagen van de keldervloer,

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging)

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Gemeente Emmen 21 april 2011 2 1. Inleiding Dit Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit VERSLAG vergadering nr.03 d.d. 10 februari 2016 Vast te stellen op 24 februari 2016 Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Datum bespreking 10 feb. 2016 Plaats kamer 1.28 Datum verslag 10 feb. 2016 Opgesteld

Nadere informatie

Opmerkingen: Bevestiging uitvoeren conform aanwijzing afdeling Erfgoed.

Opmerkingen: Bevestiging uitvoeren conform aanwijzing afdeling Erfgoed. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 17-09-2015 15-18003 Adres: Oudegracht 243 te Utrecht het plaatsen van een reclamebord en gevelreclame bij een werfklelder 7-9-2015 Commissie:

Nadere informatie

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria 2 Loketcriteria Zoals in deel A van de bijlage van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de Woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen, waarin criteria zijn

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 15-06077 Adres: Oudegracht 69 te Utrecht het restaureren van een kerk 17-06-2015 Commissie: 30-6-2015 Akkoord Monumentwaarden voldoende

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 36 Verslag d.d. 02-09-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 19 Verslag d.d. 06-05-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen september 2014 2 Planbeschrijving Aan de noord-oost kant van Borne ligt het historische erf met zijn monumentale status. Het erf en de boerderij

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 07-12-2017 17-30465 Adres: Vismarkt 16 te Utrecht het bouwen van een kapverdieping op een hotel 04-12-2017 Commissie 12-12-2017 Akkoord 17-32835

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-06-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-06-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 26 Verslag d.d. 24-06-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 27 Verslag d.d. 01072014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: plv.

Nadere informatie

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Algemene uitgangspunten Groene energie Groene energie en ruimtelijke kwaliteit Het opwekken van groene energie

Nadere informatie

Verslag 24 Bouwplanverslag 2015

Verslag 24 Bouwplanverslag 2015 Verslag 24 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 24 november 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Kleinjans

Nadere informatie

Uit de welstandsnota 2007 Gemeente Hof van Twente

Uit de welstandsnota 2007 Gemeente Hof van Twente Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail: info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Reclamebeleid Uit de welstandsnota 2007 Gemeente Hof van

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

WELSTANDSBELEID VOOR GEBIED VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID (vaststelling raadsvergadering d.d. 25 januari 2011)

WELSTANDSBELEID VOOR GEBIED VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID (vaststelling raadsvergadering d.d. 25 januari 2011) WELSTANDSBELEID VOOR GEBIED VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID (vaststelling raadsvergadering d.d. 25 januari 2011) Op 27 november 2008 heeft de gemeenteraad specifiek welstandsbeleid vastgesteld voor

Nadere informatie

Verslag 10 Bouwplanverslag 2016

Verslag 10 Bouwplanverslag 2016 Verslag 10 Bouwplanverslag 2016 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 10 mei 2016 Aanwezig: Voorzitter vergadering: de heer A. Janssen Leden: de dames N. Jellouli - Guachati M. Kleinjans-Pieters

Nadere informatie

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 7 - schotel-, spriet- en staafantennes

Nadere informatie

Beleidsnotitie Zonnepanelen in het beschermd stads- en dorpsgezicht van Hulst

Beleidsnotitie Zonnepanelen in het beschermd stads- en dorpsgezicht van Hulst CVDR Officiële uitgave van Hulst. Nr. CVDR610511_1 6 juni 2018 Beleidsnotitie Zonnepanelen in het beschermd stads- en dorpsgezicht van Hulst Deze beleidsnotitie bevat de gemeenteraadsbesluiten die ingaan

Nadere informatie

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Heemstede Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede commissie ruimtelijke kwaliteit Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 30-09-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 30-09-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 40 Verslag d.d. 30092014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 2Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 Aanwezig: P. van der Grinten (voorzitter), B. Duvekot, M. Tombal, V. Jansen, J. Vos C. Bouwstra,,

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Grote

Nadere informatie

Aantal adviesaanvragen: 11 Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 9 Grote commissie: 2

Aantal adviesaanvragen: 11 Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 9 Grote commissie: 2 WZNH Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede Raadhuis Heemstede Aantal adviesaanvragen: 11 Waarvan

Nadere informatie

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie commissie ruimtelijke kwaliteit Raadhuis Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4 WZNH Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen: 8 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede Raadhuis Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Inhoudsopgave - Inleiding - Doelstelling o Proces o Bestemmingsplan - Het plan o Beschrijving o Ambitie o Beeld o Gevelopbouw o Detaillering o Materialisering

Nadere informatie

Verslag 6 november 2017

Verslag 6 november 2017 Verslag 6 november 2017 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV67849 het veranderen van de gevel, Akkoord, met het veranderen van de gevel. De Schoolstraat 11 te Halsteren commissie wil graag de materialen

Nadere informatie

Verslag 26 Bouwplanverslag 2015

Verslag 26 Bouwplanverslag 2015 Verslag 26 Bouwplanverslag 2015 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) 22 december 2015 Aanwezig: Voorzitter vergadering: mevrouw C. Vanderheyden Leden: de dames N. Jellouli-Guachati M. Pieters-Kleinjans

Nadere informatie

Objectcriteria welstandsnota 2 e wijziging

Objectcriteria welstandsnota 2 e wijziging Afdeling Veiligheid, Vergunningverlening en Handhaving Objectcriteria welstandsnota 2 e wijziging Vastgesteld. Gepubliceerd. Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 December 2013 OBJECT December 2013 I. Criteria

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 2 augustus 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel Verslag: Art Nieuwpoort Ilse Rijneveld Dossiernummer: OLO 3772091 Omschrijving: Plaatsen

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands- en Monumentencommissie 2017

Nadere informatie

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM WIJZIGING WELSTANDSCRITERIA Vastgesteld door de gemeenteraad op 25 september 2008 1 INHOUD Inhoud. Blz. 2 1 Bestaande criteria Blz. 3 1.1 Sneltoetscriteria voor

Nadere informatie