I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 DIENST JEUGD GENK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 DIENST JEUGD GENK"

Transcriptie

1 I. Technische bepalingen Het communicatieplan heeft als doel het imago en de positie van Dienst Jeugd Genk, Club 26 en De BeGenkers te versterken, haar aanbod en werking op een creatieve en consistente manier bij een breed en divers publiek kenbaar te maken. I.1 Perceel 1 DIENST JEUGD GENK Dienst Jeugd Genk wenst met een vernieuwde huisstijl en verbeterde communicatiekanalen de communicatie drastisch te versterken. Dienst Jeugd Genk moet haar beleid, activiteiten, evenementen en dergelijke kunnen bekendmaken aan verschillende doelgroepen tussen 0 en 30 jaar aan de hand van uitgekiende strategieën op maat. Hierbij wordt onder andere gedacht aan gerichte communicatie naar kinderen tot 12 en hun ouders, naar jongeren vanaf 12 jaar en naar studenten. Kader: Uitgangspunten waarbinnen de opdracht dient uitgevoerd te worden: o de stad Genk heeft een eigen huisstijl: hierop kunnen afgeleiden gemaakt worden die een jong publiek tussen 0 en 30 jaar aanspreken. Hier moet rekening gehouden met de verschillende doelgroepen die de jeugddienst kan aanspreken: kinderen, jongeren, studenten, jeugdbewegingen, ; o de branding van Dienst Jeugd Genk moet aansluiten op de branding en marketingvisie die voor de stad werd uitgewerkt; o het concreet ontwerpen en uitwerken, is in handen van de stad Genk. 1. Concept: brandontwikkeling - Het opstellen van een SWOT-analyse - Profielbepaling: o Hoe kan Dienst Jeugd Genk een eigentijdse communicatie voeren op maat van de verschillende doelgroepen / leeftijdscategorieën. o Bepalen van profiel van Dienst Jeugd Genk op basis van de doelgroepen die de dienst aanspreekt. 2. Strategie: product marktanalyse Het merk Dienst Jeugd Genk binnen het stadsmerk Genk, uitgaande van het aanbod: o Er moet een logo ontworpen voor Dienst Jeugd Genk (de dienst Jeugd beschikt niet over een eigen logo en gebruikt daarom al jaren het logo van jeugdcentrum Rondpunt 26 waarin de dienst gehuisvest is) dat verder kan toegepast worden in een duaal logo met stad Genk; o het in beeld brengen van de diversiteit aan activiteiten en het beleid waarrond Dienst Jeugd Genk wil communiceren; o het in beeld brengen van de doelgroepen waarop het aanbod/de communicatie zich richt en op welke motieven of drijfveren Dienst Jeugd Genk tbv deze doelgroepen wil inspelen.

2 3. Brandcommunicatie en consistentie Het vertalen van de ambities/branding in communicatieboodschappen en vormgeving en dit afgestemd op de stedelijke huisstijl waarbij ruimte is voor vrijheid. Uitwerken van een huisstijl-gids: o bepalen van hoe de boodschappen tot de verschillende doelgroepen geformuleerd worden en het consistent toepassen ervan; o bepalen van welk soort beeldmateriaal hiervoor kan gebruikt worden; o brandconsistentie: de brand wordt niet alleen gecreëerd op basis van communicatie, maar ook door het aanbod; o het ontwikkelen van een toolbox die gebruikt kan worden door de Grafische Cel van de stad Genk om mee aan de slag te gaan. 4. Communicatiemix - het uitwerken van een mix aan communicatiekanalen die best ingezet worden om de vooropgestelde ambities te realiseren. Hierbij wordt gedacht aan merchandising, maar ook aan een nieuwe gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website (gebaseerd op de wire frames van webdesignbureau Inventis) en nieuwsbrief. Dienst Jeugd Genk wenst voor zowel Club 26 als voor Dienst Jeugd Genk een website te bouwen. Sociale media (Facebook, Instagram, Snapchat, ) zijn belangrijke aandachtspunten. 5. Implementatie - het opstellen van een implementatieplan met timing en adviesverlening bij de implementatie. 6. Evaluatie en bijsturing - het uitvoeren van een evaluatie op het project na een periode van 6 maanden; - adviesverlening en ondersteuning wanneer bijsturing nodig is. I.2 Perceel 2 CLUB 26 Dienst Jeugd Genk zoekt een professionele partner voor het opstellen, uitwerken en opvolgen van een strategisch communicatieplan voor Club 26. Club 26 is het vernieuwde zaalconcept van jeugdcentrum Rondpunt 26 en moet dé hotspot worden voor jongeren op vlak van concerten en fuiven in Limburg. Dienst Jeugd Genk wenst de polyvalente zaal van jeugdcentrum Rondpunt 26 verder uit te bouwen onder de nieuwe naam Club 26 met eigen look & feel. Het communicatieplan moet de communicatie van Club 26 op verschillende vlakken drastisch versterken. Kader: Uitgangspunten waarbinnen de opdracht dient uitgevoerd te worden: - Club 26: o de branding van Club 26 moet een eigen look & feel hebben die jongeren van 16 tot 30 jaar aanspreekt; o het concreet ontwerpen en uitwerken, is in handen van de stad Genk. 1. Concept: brandontwikkeling - Het opstellen van een SWOT-analyse

3 - Profielbepaling en positionering: o op welke manier kan Club 26 zich onderscheiden van andere concert-, fuif- en polyvalente zalen. Samen te vatten in branding of merkbepaling/mission statement. 2. Strategie: product marktanalyse Het merk Club 26, uitgaande van het aanbod: - het in beeld brengen van de diversiteit aan activiteiten waarrond Club 26 wil communiceren. Club 26 schuift vier thema s naar voor in de communicatie: activiteitenagenda, repetitieruimten, zaalverhuur en educatie; 3. Brandcommunicatie en consistentie Het vertalen van de ambities/branding in communicatieboodschappen en vormgeving. Uitwerken van een huisstijl-gids: - Club 26: o bepalen van hoe de vier thema s geformuleerd worden en het consistent toepassen ervan. Dit van zowel interne activiteiten en werkingen als van externe partijen die een activiteit in de zaal organiseren; o bepalen van welk soort beeldmateriaal hiervoor kan gebruikt worden; o brandconsistentie: de brand wordt niet alleen gecreëerd op basis van communicatie maar ook door het aanbod, de inrichting en inkleding van de polyvalente zaal (van inkom tot toog en alles daartussen). De huisstijl van Club 26 moet doordringen in verschillende items, van affiches tot en met merchandising zoals pennen en T-shirts; o het ontwikkelen van een toolbox die gebruikt kan worden door de Grafische Cel van de stad Genk om mee aan de slag te gaan. 4. Communicatiemix - het uitwerken van een mix aan communicatiekanalen die best ingezet worden om de vooropgestelde ambities te realiseren. Hierbij wordt gedacht aan merchandising, maar ook aan een nieuwe gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website (gebaseerd op de wire frames van webdesignbureau Inventis) en nieuwsbrief. Dienst Jeugd Genk wenst voor Club 26 website te bouwen. Sociale media (Facebook, Instagram, Snapchat, ) zijn belangrijke aandachtspunten. 5. Implementatie - het opstellen van een implementatieplan met timing en adviesverlening bij de implementatie. 6. Evaluatie en bijsturing - het uitvoeren van een evaluatie op het project na een periode van 6 maanden - adviesverlening en ondersteuning wanneer bijsturing nodig is.

4 I.3 Perceel 3 DE BEGENKERS Dienst Jeugd Genk zoekt een professionele partner voor het opstellen, uitwerken en opvolgen van een strategisch communicatieplan voor de BeGenkers. In het kader van een Europees subsidiedossier zal Dienst Jeugd samen met UCLL en LUCA het project de BeGenkers opzetten. Dit regionale ecosysteem wil ondernemingszin, als opstap naar ondernemerschap, bij jongeren in en om Genk stimuleren. Kader: o o de branding van de BeGenkers moet een eigen look & feel hebben die jongeren van 18 tot 24 jaar, met zin in ondernemerschap aanspreekt; het concreet ontwerpen en uitwerken, is in handen van de Stad Genk. Deze opdracht omvat: 1) identiteitsontwikkeling van het project (bepalen look & feel BeGenkers); 2) uitwerken en mee opvolgen communicatieplan (oa boodschap bepalen, doelgroepen en kanalen afbakenen per boodschap, concrete acties inplannen, ). Het communicatieplan heeft dan ook als doel om het imago en de positie van de BeGenkers te versterken, haar aanbod en werking op een creatieve en consistente manier bij een breder publiek kenbaar te maken, en de instroom van geïnteresseerde jongeren te optimaliseren. 1. Concept: brandontwikkeling - Profielbepaling en positionering: het bepalen van de eigen kwaliteiten waarmee de BeGenkers zich kan onderscheiden. 2. Strategie: product- marktanalyse Het merk BeGenkers uitgaande van het aanbod: - het in beeld brengen van de diversiteit aan activiteiten waarrond er gecommuniceerd wordt. 3. Brandcommunicatie en consistentie Het vertalen van de ambities/branding in communicatieboodschappen en vormgeving. Uitwerken van een huisstijl-gids: o bepalen van hoe de verschillende boodschappen geformuleerd worden en het consistent toepassen ervan; o bepalen van welk soort beeldmateriaal hiervoor kan gebruikt worden; o brandconsistentie: de brand wordt niet alleen gecreëerd op basis communicatie maar ook door aanwezigheid op evenementen. 4. Communicatiemix: - Het uitwerken van een mix aan communicatiekanalen die best ingezet worden om de vooropgestelde ambities te realiseren.

5 5. Implementatie: - het opstellen van een implementatieplan met timing en adviesverlening bij de implementatie. 6. Evaluatie en bijsturing: - het uitvoeren van een evaluatie op het project na een periode van 6 maanden; - adviesverlening en ondersteuning wanneer bijsturing nodig is. BEMERKINGEN Timing: Dienst Jeugd Genk wenst midden oktober een eerste overleg in te plannen. In januari 2017 pakt Dienst Jeugd Genk uit met de tiende verjaardag van de polyvalente zaal en wil hiermee het vernieuwde zaalconcept Club 26 (perceel 2) extra in de verf zetten. Offerte: De inschrijver dient de offerte te vervolledigen met: - een toelichting van de voorgestelde algemene visie en bijhorende aanpak per fase; - een gedetailleerde kostberekening per fase, met telkens een overzicht van de te investeren uren door de communicatiepartner, met vermelding van het uurtarief zodat een bespreking over spreiding over de uitwerking en bijhorende kost mogelijk blijft; - specifiek voor fases 5 en 6: voor het gedeelte adviesverlening en advies en ondersteuning wordt een geraamd aantal uren gevraagd met bijhorend uurtarief; - een overzicht van de totale voorziene kost; - representatieve referenties met korte toelichting. Bij de beoordeling van de offertes zal rekening gehouden worden met: - de omschrijving van de creatieve visie en de aanpak van de opdracht; - timing en haalbaarheid voor zowel Club 26, De BeGenkers en Dienst Jeugd Genk; - de expertise, jeugdigheid en referenties van het bureau; - de kostprijs. Voor bijkomende inlichtingen kan er contact worden opgenomen met het diensthoofd en communicatieverantwoordelijke van de Dienst Jeugd Genk, respectievelijk M. Luyts op en A. Wolters op Bijlagen: - huisstijlhandleiding

6 - stadslogo s - enkele voorbeelden van lay-out

Huisstijl voor de schools of arts van AP

Huisstijl voor de schools of arts van AP Huisstijl voor de schools of arts van AP 1 Positionering Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (KCA) en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (KASKA) vormen elk een School of Arts binnen

Nadere informatie

Smals Bureau voor Communicatie

Smals Bureau voor Communicatie Smals Bureau voor Communicatie Communicatie die het verschil maakt Onze aanpak Communicatie begint met luisteren. Het Bureau voor Communicatie luistert naar uw behoeften en gaat samen met u op zoek naar

Nadere informatie

I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 (Videoreportages) ALGEMEEN

I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 (Videoreportages) ALGEMEEN I. Technische bepalingen ALGEMEEN De Dienst Marcom wenst een raamcontract af te sluiten m.b.t. audiovisuele producties voor het stadsbestuur van Genk. De bestellingen gebeuren op afroep en na prijsofferte

Nadere informatie

LOGO s, preventie en communicatie. Eric Goubin Logo Kempen, 19 november 2015

LOGO s, preventie en communicatie. Eric Goubin Logo Kempen, 19 november 2015 LOGO s, preventie en communicatie Eric Goubin Logo Kempen, 19 november 2015 1 2 1. Preventie & gezondheidspromotie: waarom, en voor wie? Waarom preventie? Preventie = voorkomen van Mensen sensibiliseren

Nadere informatie

Social Media Pakketten

Social Media Pakketten Social Media Pakketten Ons bedrijf op social media? Dat kost zoveel tijd... Als ondernemer kunt u uw kostbare tijd wel beter besteden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid dit aan ons uit te besteden met

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

Communicatie voor & door je club of vereniging. Eric Goubin

Communicatie voor & door je club of vereniging. Eric Goubin Communicatie voor & door je club of vereniging Eric Goubin Je ziet deze foto in de krant. Wat vertelt die foto over deze KVLV-afdeling? Je vindt deze folder in je brievenbus. Wat vertelt dit over deze

Nadere informatie

Communicatie voor & door je club of vereniging. Eric Goubin

Communicatie voor & door je club of vereniging. Eric Goubin Communicatie voor & door je club of vereniging Eric Goubin Je ziet deze foto in de krant. Wat vertelt die foto over deze KVLV-afdeling? Je vindt deze folder in je brievenbus. Wat vertelt dit over deze

Nadere informatie

GOESTHINK Online COmmunicatiebureau

GOESTHINK Online COmmunicatiebureau GOESTHINK Online COmmunicatiebureau Wie zijn we? Goesthink is het online communicatiebureau van de opleiding communicatiemanagement op de Arteveldehogeschool. Oké, allemaal goed en wel. Maar wie zit er

Nadere informatie

Communicatieverantwoordelijke/Informatieveiligheidsconsulent

Communicatieverantwoordelijke/Informatieveiligheidsconsulent Communicatieverantwoordelijke/Informatieveiligheidsconsulent (m/v) Graad Beleidsverantwoordelijke Functie Communicatieverantwoordelijke - Informatieveiligheidsconsulent (m/v) Plaats in het organogram Je

Nadere informatie

o ik wens gebruik te maken van een redelijke aanpassing in de selectieprocedure

o ik wens gebruik te maken van een redelijke aanpassing in de selectieprocedure Kandidatuur voor de functie van Communicatiemedewerker/ster Dienst Communicatie Contract onbepaalde duur - ref.: 2015 05 Comm nl PERSOONLIJKE GEGEVENS Mevrouw/Mijnheer: Naam: Voornaam: Straatnaam en huisnummer:

Nadere informatie

NV REWIN WEST-BRABANT

NV REWIN WEST-BRABANT NV REWIN WEST-BRABANT Algemene offerteaanvraag voor het opstellen en uitvoeren van een communicatiestrategie voor het project Agroship Uiterste datum voor het indienen van de offertes: 26-09-2007, 17.00

Nadere informatie

BUSINESS WRITER BIJ TOP OF MINDS DIGITAL EXECUTIVES #VACATURE

BUSINESS WRITER BIJ TOP OF MINDS DIGITAL EXECUTIVES #VACATURE #VACATURE BIJ DIGITAL EXECUTIVES BUSINESS WRITER Bedrijven concurreren meer dan ooit om schaars talent. Employer marketing is de doorslaggevende factor in die race. Het bedrijf dat haar employer story

Nadere informatie

Checklist COMMUNICATIEAUDIT FOD Personeel en Organisatie

Checklist COMMUNICATIEAUDIT FOD Personeel en Organisatie Checklist COMMUNICATIEAUDIT FOD Personeel en Organisatie Directoraat Generaal Organisatie- en Personeelsontwikkeling November 2014 Checklist COMMUNICATIEAUDIT Deze checklist is een hulpmiddel ontwikkeld

Nadere informatie

Belang van online media. Eric Goubin

Belang van online media. Eric Goubin Belang van online media Eric Goubin 1 1. online media?! 4 Online media Website E-mail Digitale nieuwsbrief Sociale media Apps 5 6 Wat is online communicatie? Niet alleen tekst, maar ook beeld (foto &

Nadere informatie

I. Technische bepalingen

I. Technische bepalingen STAD GENK PROVINCIE LIMBURG Ref.: -044/AA I. Technische bepalingen ALGEMEEN De opdracht betreft het bewaken van podia tijdens het evenement Genk on Stage op 7, 8 en 9 juni. BEMERKINGEN De inschrijver voegt

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2016

Kwaliteitsplanning 2016 Kwaliteitsplanning 2016 Lokale dienstencentra OCMW Brugge Ganzenstraat 33-8000 Brugge Lokale dienstencentra Ganzenstraat 33 8000 BRUGGE Van toepassing op de lokale dienstencentra van het OCMW Brugge KWALITEITSPLANNING

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Briefing. Stappenplan en format briefing. t.a.v. Campagne.

Briefing. Stappenplan en format briefing. t.a.v. Campagne. t.a.v. Briefing Campagne. Stappenplan en format briefing Een briefing is een opdracht aan bureaus (reclamebureau, mediabureau, prbureau en/of social media bureau), die hen zoveel mogelijk moet uitdagen

Nadere informatie

Medewerk-st-er voor de dienst Communicatie Voltijds contract van onbepaalde duur Ref.: COMM nl 2016 06

Medewerk-st-er voor de dienst Communicatie Voltijds contract van onbepaalde duur Ref.: COMM nl 2016 06 UNIA WERFT AAN Medewerk-st-er voor de dienst Communicatie Voltijds contract van onbepaalde duur Ref.: COMM nl 2016 06 Het personeelsbeleid van Unia is gebaseerd op diversiteit en gelijke kansen. Wij selecteren

Nadere informatie

Communicatieplan Toon Hermans Huis Emmeloord. Vastgesteld in de bestuursvergadering van 15 juni 2015

Communicatieplan Toon Hermans Huis Emmeloord. Vastgesteld in de bestuursvergadering van 15 juni 2015 Communicatieplan Toon Hermans Huis Emmeloord Vastgesteld in de bestuursvergadering van 15 juni 2015 1. INLEIDING Communicatie is hét instrument waarmee de contacten worden gelegd en onderhouden met de

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 BVR Groep B.V. Roosendaal, 20-06-2014. Auteur(s): H. Schrauwen, Energie & Technisch adviseur. Geaccordeerd door: M. Soenessardien, INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1

Nadere informatie

Functiebeschrijving Deskundige PR en Communicatie (B1-B3)

Functiebeschrijving Deskundige PR en Communicatie (B1-B3) Functiebeschrijving Deskundige PR en Communicatie (B1-B3) Doel Beschrijving Coördineren en beheren van het communicatieproces vanuit de organisatie in overleg met de verschillende afdelingen en zo de interne

Nadere informatie

Ouderblik De schoolwebsite : gewikt en gewogen

Ouderblik De schoolwebsite : gewikt en gewogen Ouderblik De schoolwebsite : gewikt en gewogen Inleiding Een schoolwebsite is een belangrijk communicatiekanaal van scholen. Het kan een mooi uithangbord van de school zijn. Toch blijkt er veel verschil

Nadere informatie

Hoe gebruik je sociale media in je KSA-groep? KSA Nationaal vzw

Hoe gebruik je sociale media in je KSA-groep? KSA Nationaal vzw Hoe gebruik je sociale media in je KSA-groep? Vooruitgangstraat 225 1030 Brussel (T) 02 201 15 10 info@ksa.be www.ksa.be 1. Hoe te gebruiken? Sociale media zijn alomtegenwoordig. Ze zijn niet meer weg

Nadere informatie

Communicatiestrategie MobielSchadeMelden.nl

Communicatiestrategie MobielSchadeMelden.nl Communicatiestrategie MobielSchadeMelden.nl Toelichting op de communicatiestrategie en werking van de Toolkit, bedoeld voor Stakeholders en Ambassadeurs Een innovatieve samenwerking gericht op een efficiënte

Nadere informatie

Agenda. 1. Verwelkoming 2. Kennismaking 3. Huis van het kind - Toelichting 4. Ronde tafel met kernvragen 5. Cirkels 6. Slot

Agenda. 1. Verwelkoming 2. Kennismaking 3. Huis van het kind - Toelichting 4. Ronde tafel met kernvragen 5. Cirkels 6. Slot Agenda 1. Verwelkoming 2. Kennismaking 3. Huis van het kind - Toelichting 4. Ronde tafel met kernvragen 5. Cirkels 6. Slot 1. Verwelkoming door Schepen Kaat Olivier 2. Kennismaking 3. Huis van het kind

Nadere informatie

Strategisch Communicatieplan Vrouwenopvang Versie 0.3 Maart 2010

Strategisch Communicatieplan Vrouwenopvang Versie 0.3 Maart 2010 Strategisch Communicatieplan Vrouwenopvang 2010 2013 Versie 0.3 Maart 2010 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Identiteit 3. Missie 4. Visie 5. Positionering 6. Ambities 7. Knelpunten 8. Communicatiestrategie 9.

Nadere informatie

GOESTHINK CONTENTPLATFORM

GOESTHINK CONTENTPLATFORM GOESTHINK CONTENTPLATFORM Gunther Van Damme Tibo Marico Laetitia Jacobs Lisa Schreurs Handleiding www.goesthink.be HandleidingGoesthink Inhoudstabel INHOUDSTABEL...2 INLEIDING...3 DOELSTELLINGEN...3 1.

Nadere informatie

Meer dan 40 partners

Meer dan 40 partners W E L K O M Op de agenda Stand van zaken Startmoment #bewegen5voor12 Jente Belmans: Tips en tricks voor meer jonge gezinnen op jouw evenement (7B-principe) Groepsfoto Pauze met broodjes Speeddates Einde

Nadere informatie

STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN

STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN De stad Antwerpen Antwerpen = stad + 9 districten Stad : bovenlokale bevoegdheden: ruimtelijk structuurplan, Districten: lokale bevoegdheden: cultuur, sport, jeugd, senioren,

Nadere informatie

1. Drie uitgangssituaties

1. Drie uitgangssituaties Het communicatieplan 1. Drie uitgangssituaties Er zijn drie situaties mogelijk waarin het nodig is een communicatieplan op te stellen voor een organisatie: 1. bij het opzetten van beleid voor een nieuwe

Nadere informatie

Organisatie JO. Geschreven door Bart De Putter - Laatst aangepast dinsdag 25 september :38 2. ORGANISATIE JO 2.1 ORGANIGRAM 1 / 20

Organisatie JO. Geschreven door Bart De Putter - Laatst aangepast dinsdag 25 september :38 2. ORGANISATIE JO 2.1 ORGANIGRAM 1 / 20 2. ORGANISATIE JO 2.1 ORGANIGRAM 1 / 20 2.2 OMSCHRIJVING STRUCTUUR, VERANTWOORDELIJKHEDEN & TAKEN 2.2.1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de jeugdopleiding.

Nadere informatie

Communicatieplan. Datum: 7 maart Paraaf directie:

Communicatieplan. Datum: 7 maart Paraaf directie: Communicatieplan Datum: 7 maart 2017 Paraaf directie: Inhoudsopgave COMMUNICATIEPLAN 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie

Nadere informatie

Opleiding marketingplanning: inleiding

Opleiding marketingplanning: inleiding Opleiding marketingplanning: inleiding Marketingadviesbureau voor ondernemers IMPLEMENTATIE ONZE DIENSTEN 1 2 3 Marketingadvies Marketingplan Marketing management IMPLEMENTATIE ONZE POSITIONERING MARKETINGADVIES

Nadere informatie

Heb ik die blog, Facebook, Twitter en RSS feed echt nodig in mijn communicatiemix?

Heb ik die blog, Facebook, Twitter en RSS feed echt nodig in mijn communicatiemix? Heb ik die blog, Facebook, Twitter en RSS feed echt nodig in mijn communicatiemix? Enkele quotes die we de afgelopen jaren te horen kregen op directiecomités en bij verschillende communicatiedepartementen:

Nadere informatie

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Communicatieplan JOVD Friesland Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Versie 1.0 Bestuur Rigter Leeuwarden, November 2013 Achtergrond JOVD Friesland

Nadere informatie

Potgrond als basis voor een goede organisatie? Het geheim recept van t Kroegske en i see clouds

Potgrond als basis voor een goede organisatie? Het geheim recept van t Kroegske en i see clouds Potgrond als basis voor een goede organisatie? Het geheim recept van t Kroegske en i see clouds Even voorstellen: i seeclouds I see clouds = jongerencultuur collectief Wat juist? I see clouds ondersteunt

Nadere informatie

CASE STUDY SJABLOON SOFTWARE ANN DESAUW YVES DEBAES JOS CLAES

CASE STUDY SJABLOON SOFTWARE ANN DESAUW YVES DEBAES JOS CLAES CASE STUDY SJABLOON SOFTWARE ANN DESAUW YVES DEBAES JOS CLAES STAY IN CHARGE OF YOUR brand BRAND MANAGEMENT FOR MARKETING DEPARTMENTS & AGENCIES INTRODUCTIE brand MANAGEMENT, AUTOMATION & COLLABORATION

Nadere informatie

Introductie. Contact informatie. Communicatie is de sleutel voor een succesvol project.

Introductie. Contact informatie. Communicatie is de sleutel voor een succesvol project. Introductie Communicatie is de sleutel voor een succesvol project. We hebben dit document opgesteld om jullie te helpen een duidelijk visie op papier te zetten voor het project. Zie het als een business

Nadere informatie

bijlage 1 bij agendapunt 4.2/15DB12 HERSTELPLAN OPLEIDING COMMUNICATIEMANAGEMENT HOGESCHOOL WEST-VLAANDEREN

bijlage 1 bij agendapunt 4.2/15DB12 HERSTELPLAN OPLEIDING COMMUNICATIEMANAGEMENT HOGESCHOOL WEST-VLAANDEREN bijlage 1 bij agendapunt 4.2/15DB12 HERSTELPLAN OPLEIDING COMMUNICATIEMANAGEMENT HOGESCHOOL WEST-VLAANDEREN Globale achtergrond van waaruit dit herstelplan is ontstaan. De opleiding communicatiemanagement

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Communicatieverantwoordelijke

Functiebeschrijving: Communicatieverantwoordelijke Functiebeschrijving: Communicatieverantwoordelijke Functiefamilie organisatie ondersteunende functies Voor akkoord Naam leidinggevende Datum + handtekening Naam functiehouder Datum + Handtekening 1. Context

Nadere informatie

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Omdat jouw bedrijf dat verdient. Omdat het je helpt om je doelstellingen te bereiken. Omdat het je richting geeft. Jouw communicatieplan maakt je boodschap helder,

Nadere informatie

Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn

Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn Opdrachtgever: Uitvoerder: Bestuur Harmonie De Drie Horens Paul van Kempen (bestuurslid PR) Datum: 01 Oktober 2011 Versie: H3H.PR.2012.01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers Projectgroep 8: Briefing CDE Muziekatelier Eva Thomas & Silke Lauwers Grafische en digitale media 2013-2014 Inhoud Inleiding...3 1. Logo en huisstijl...4 2. Folder...5 3. Poster zomerworkshop...6 4. Advertentie...7

Nadere informatie

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van Brandmanagement aan de hand van persuasive storytelling TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen Lorem ipsum Brandmanagement, wat is het? Brand management is een strategie waarbij een

Nadere informatie

E-book & template: Communicatieplan

E-book & template: Communicatieplan E-book & template: Communicatieplan E-book & template: Communicatieplan - 2 E-book & template: Communicatieplan E-book & template: Communicatieplan - 3 Inleiding Om een project tot een goed einde te brengen,

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JONGERENFUIVEN

EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JONGERENFUIVEN EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JONGERENFUIVEN Uiterlijk 80 kalenderdagen na de jongerenfuif dit document volledig ingevuld (incl. bijlagen) terugbezorgen aan Dienst Jeugd (Jeugdcentrum Rondpunt 26) DEEL

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

COMPENDIUM VOOR KUST EN ZEE

COMPENDIUM VOOR KUST EN ZEE COMPENDIUM VOOR KUST EN ZEE DRAAIBOEK voor de uitbouw van een geïntegreerd kennisdocument over de socioeconomische, ecologische en institutionele aspecten van de kust en zee in Vlaanderen en België COMPENDIUM

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch?tip: Waarom wij? Innovatie in Design Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

4.8. Aanvullende communicatiediensten

4.8. Aanvullende communicatiediensten 4.8. Aanvullende communicatiediensten De afdeling Communicatie acteert als een full service communicatiebureau voor strategie en creatie zowel offline als online. Door de jarenlange ervaring van onze professionals

Nadere informatie

Communicatieplan Ouderen Samen 2017

Communicatieplan Ouderen Samen 2017 Communicatieplan Ouderen Samen 2017 Waarom een communicatieplan voor Ouderen Samen? Het communicatieplan heeft als doel Ouderen Samen meer bekendheid te geven, zodat Ouderen Samen een begrip wordt in de

Nadere informatie

Bobby, de superheld! Preventiedienst Hasselt

Bobby, de superheld! Preventiedienst Hasselt Bobby, de superheld! Preventiedienst Hasselt Sinds: januari 2015 Eva Prouvé 011/23 94 66 eva.prouve@hasselt.be Preventiedienst stad Hasselt Groenplein 1 3500 Hasselt 1.1 De werking en algemene beschrijving

Nadere informatie

Op een veilig spoor. Communicatiestrategie Communicatieplan. Op een veilig spoor: aan de slag met een positief antwoord op pestgedrag

Op een veilig spoor. Communicatiestrategie Communicatieplan. Op een veilig spoor: aan de slag met een positief antwoord op pestgedrag Op een veilig spoor Communicatiestrategie Communicatieplan Op een veilig spoor: aan de slag met een positief antwoord op pestgedrag 1 Straks komen de plaatjes.. Eerst nog even wat tekst... 2 Om plagen

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

http://www.health.fgov.be/pls/apex/f?p=225:1:1754521204855099.

http://www.health.fgov.be/pls/apex/f?p=225:1:1754521204855099. STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID Het contract coördinatie kwaliteit en patiëntveiligheid 2013 wordt stilzwijgend verlengd voor een periode van 12 maanden

Nadere informatie

Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop"

Europese aanbesteding Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbesteding Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbestedende

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan. 18 mei 2015

CO 2 Communicatieplan. 18 mei 2015 CO 2 Communicatieplan 18 mei 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO 2-communicatieplan 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Briefing Website Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Website > vormgeving Website > techniek Wat maak je? Je maakt een website voor restaurant

Nadere informatie

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur:

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur: Kerkennacht 2017 - Meer dan een dak Communicatieplan Dit document bevat een globale opzet voor de planmatige aanpak van de landelijke communicatie rond de Kerkennacht 2017. Deze communicatie wordt verzorgd

Nadere informatie

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Een antwoord op jouw communicatievragen Hoe kan ik ervoor zorgen dat mensen naar mijn Open Monumentendag komen? Hoe communiceer ik over mijn programma

Nadere informatie

WENSEN Perceel 1 Interieurbeplanting

WENSEN Perceel 1 Interieurbeplanting WENSEN Perceel 1 Interieurbeplanting Bijlage 8 bij het Aanbestedingsdocument voor de Europese aanbesteding interieurbeplanting en buitengroenvoorzieningen, perceel 1 van Hogeschool Rotterdam. 1. Inleiding

Nadere informatie

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Wat wil je met je bedrijf bereiken? En hoe helpt communicatie daarbij? Wij hebben speciaal voor startende en kleine bedrijven een communicatie traject:

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder ISO MVO Update December Aboma Holding bv

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder ISO MVO Update December Aboma Holding bv Communicatieplan CO 2 -prestatieladder ISO 14001 MVO Update December 2016 Aboma Holding bv Alle rechten uitdrukkelijk voorbehouden. Vermenigvuldiging of mededeling aan derden, in welke vorm dan ook, is

Nadere informatie

Sofie De Grauwe. HR Consultant. Werving & Selectie. Assessment & Development Centers. Employer Branding & Social Media

Sofie De Grauwe. HR Consultant. Werving & Selectie. Assessment & Development Centers. Employer Branding & Social Media Grow Talents Sofie De Grauwe HR Consultant Werving & Selectie Assessment & Development Centers Employer Branding & Social Media Inge Van Der Meulen HR Business Unit Manager Werving & selectie Assessment,

Nadere informatie

REGLEMENT ONTWERPWEDSTRIJD

REGLEMENT ONTWERPWEDSTRIJD REGLEMENT ONTWERPWEDSTRIJD Ontwerp van een logo, baseline, mascotte & huisstijl OPDRACHT Artikel 1 Het stadsbestuur van Oudenburg verder in dit reglement als organisator aangeduid richt een wedstrijd in

Nadere informatie

COMPENDIUM VOOR KUST EN ZEE

COMPENDIUM VOOR KUST EN ZEE COMPENDIUM VOOR KUST EN ZEE DRAAIBOEK voor de uitbouw van een geïntegreerd kennisdocument over de socio economische, ecologische en institutionele aspecten van de kust en zee in Vlaanderen en België COMPENDIUM

Nadere informatie

Checklist studentenwerving Centres of Expertise Centra voor Innovatief Vakmanschap. 3 december 2012

Checklist studentenwerving Centres of Expertise Centra voor Innovatief Vakmanschap. 3 december 2012 Checklist studentenwerving Centres of Expertise Centra voor Innovatief Vakmanschap 3 december 2012 Inleiding Sinds 2011 zijn vier Centres of Expertise en drie Centra voor Innovatief Vakmanschap actief.

Nadere informatie

Toelichting provincieraadscommissie. PROVINCIE OOST-VLAANDEREN Regiomarketing

Toelichting provincieraadscommissie. PROVINCIE OOST-VLAANDEREN Regiomarketing Toelichting provincieraadscommissie PROVINCIE OOST-VLAANDEREN Regiomarketing ONZE OPDRACHT Evaluatie van het bestaande regiomarketingplan: zowel intern als extern Verfijning en bijsturing van het bestaande

Nadere informatie

Hierbij vindt u een overzicht van de belangrijke topics aangaande het dossier externe communicatie van Logeren in Vlaanderen vzw.

Hierbij vindt u een overzicht van de belangrijke topics aangaande het dossier externe communicatie van Logeren in Vlaanderen vzw. Logeren in Vlaanderen vzw Diestsevest 40 3000 Leuven 5/2/2016 Betreft: Overheidsopdracht voor het aanstellen van een dienstverlener die de externe communicatie van Logeren in Vlaanderen vzw (2016-2020)

Nadere informatie

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1 Uw bedrijf in beeld De manier waarop en de vorm waarin uw bedrijf zich presenteert, bepaalt in grote mate de beeldvorming van het bedrijf bij uw huidige en toekomstige relaties en klanten. Dit geldt voor

Nadere informatie

=> maak een keuze / stel prioriteiten

=> maak een keuze / stel prioriteiten Vlaamse Ouderenraad Communiceren vanuit de adviesraad Eric Goubin September-oktober 2014 1 Wie wil je bereiken met je communicatie? => maak een keuze / stel prioriteiten 2 1 1. 2. 3. 3 Wie wil je bereiken?

Nadere informatie

Communicatieplan Vrouwenopvang 2011

Communicatieplan Vrouwenopvang 2011 Communicatieplan Vrouwenopvang 2011 In 2010 is het meerjarencommunicatieplan van de Vrouwenopvang vastgesteld en van start gegaan. De Vrouwenopvang heeft voor het eerst een grote publiciteitsactie georganiseerd.

Nadere informatie

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf?

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? Themabijeenkomst Gezond Beleid Employee branding en HRM 10 september 2015 Vraag Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? 1 Employer branding Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie

Nadere informatie

Inclusieve communicatie, want iedereen verdient vakantie

Inclusieve communicatie, want iedereen verdient vakantie Inclusieve communicatie, want iedereen verdient vakantie Toerisme Vlaanderen Eric Goubin 1 Inclusieve communicatie? 2 1. Waarom communiceren we? Communicatiedoelen 3 Communicatiedoelen vanuit bedrijfsdoelen

Nadere informatie

Stages/projecten voor het academiejaar Voka Kamer van Koophandel Limburg Cherly Freson

Stages/projecten voor het academiejaar Voka Kamer van Koophandel Limburg Cherly Freson Stages/projecten voor het academiejaar 2016-2017 Voka Kamer van Koophandel Limburg Cherly Freson 21-10-2016 Inhoud 1. Q-Stageproject: zoek je een stageplaats of project?... 3 2. Q-Stage voor studenten...

Nadere informatie

Werken met vrijwilligers

Werken met vrijwilligers 25 november 2015 Werken met vrijwilligers Ronald Hetem 11/30/2015 Feiten en cijfers leeftijd 49% 46% 56% 52% 47% 47% 31% 15-25 25-35 35-45 45-55 55-65 65-75 vanaf 75 Feiten en cijfers 11% Wat doen vrijwilligers?

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. Communicatieplan. 5 maart 2014

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. Communicatieplan. 5 maart 2014 Communicatieplan 5 maart 2014 1-8 05-03-2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Communicatiedoelstellingen... 3 2.1 Algemene doelstelling... 3 3. Doelgroepen... 4 3.1. Groep A - Veel invloed, veel belang...

Nadere informatie

FUNCTIEOMSCHRIJVING Marketing & Communication Assistent

FUNCTIEOMSCHRIJVING Marketing & Communication Assistent Plaats binnen de organisatie FUNCTIEOMSCHRIJVING Marketing & Communication Assistent Als Marketing & Communication Assistent lever je een belangrijke bijdrage tot de uitbouw van business en de sterkte

Nadere informatie

Externe communicatie ambtelijke samenwerking Beemster- Purmerend

Externe communicatie ambtelijke samenwerking Beemster- Purmerend Externe communicatie ambtelijke samenwerking Beemster- Purmerend Gemeente Beemster Versie: definitief Goedkeuring: gemeentesecretaris Beemster, Els Kroese Juni 2012 Auteur: Nancy van der Vin, Filtercommunicatie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden , versie 2.3

Algemene Voorwaarden , versie 2.3 Algemene Voorwaarden 29.03.2017, versie 2.3 Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Eigen onderwerp Heerlen mijn Stad Stichting Ondersteuning projecten VOORWAARDEN ONDERSTEUNING PROJECTEN

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

Functieomschrijving stagestudent

Functieomschrijving stagestudent Functieomschrijving stagestudent Waarom bieden wij een stageplaats aan? Wij beschouwen het aanbieden van een stageplek als een belangrijk onderdeel van onze werking. Op die manier kunnen we jongeren de

Nadere informatie

Advies Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde

Advies Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde Aan het college van burgemeester en wethouders Den Haag, september 2013 Inhoudsopgave A. B. Adviezen Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap

Nadere informatie

Naar een team Jeugd en Vrijetijdsparticipatie

Naar een team Jeugd en Vrijetijdsparticipatie Naar een team Jeugd en Vrijetijdsparticipatie Waarom was dit nodig? Structuur al 25 jaar ongewijzigd: wel steeds uitgebreid en aangebouwd, maar niet consequent, verkokerd Doelstellingen organisatie Modern

Nadere informatie

Raamcontract planning & -aankoop van mediaruimte Toelichting selectieleidraad 17/05/2017

Raamcontract planning & -aankoop van mediaruimte Toelichting selectieleidraad 17/05/2017 Raamcontract planning & -aankoop van mediaruimte 2018-2022 Toelichting selectieleidraad 17/05/2017 Inhoud Antwerpen: stad & organisatie Marketing- & communicatiestrategie stad Antwerpen Raamcontract mediaplanning

Nadere informatie

3 delen. PM vaardigheden > v1kernproject online marketing in NL > opdracht SEM > opdracht

3 delen. PM vaardigheden > v1kernproject online marketing in NL > opdracht SEM > opdracht BO case 2009-2010 3 delen PM vaardigheden > v1kernproject online marketing in NL > opdracht SEM > opdracht BO case > PM vaardigheden Projectmanagementvaardigheden > manage je team in het V1project Tijdens

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Communicatiedoelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 3.1 Stakeholdersanalyse 4 3.2 Doelgroepen intern 4 3.3 Doelgroepen

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform eisen 1.C.1 1.C.2 2.C.1 2.C.2 2.C.3 3.C.1 3.C.2. van CO₂-Prestatieladder 3.0

Communicatieplan. Conform eisen 1.C.1 1.C.2 2.C.1 2.C.2 2.C.3 3.C.1 3.C.2. van CO₂-Prestatieladder 3.0 Communicatieplan Conform eisen 1.C.1 1.C.2 2.C.1 2.C.2 2.C.3 3.C.1 3.C.2. van CO₂-Prestatieladder 3.0 B&G Hekwerk Industrieweg 187a 5683 CC Best PO Box 66 5680 AB BEST Tel. +31 (0)499-363666 www.bghekwerk.nl

Nadere informatie

THEY 24 OKTOBER 2008 EINDHOVEN BRABRAND? VERSLAG VAN EEN ONAFHANKELIJKE VERKENNING. In opdracht van de Provincie Noord-Brabant

THEY 24 OKTOBER 2008 EINDHOVEN BRABRAND? VERSLAG VAN EEN ONAFHANKELIJKE VERKENNING. In opdracht van de Provincie Noord-Brabant THEY 24 OKTOBER 2008 EINDHOVEN BRABRAND? VERSLAG VAN EEN ONAFHANKELIJKE VERKENNING In opdracht van de Provincie Noord-Brabant ACHTERGROND THEY heeft op verzoek van de provincie Noord-Brabant verkennende

Nadere informatie

4 Beleid en Organisatie 4.4.1 Externe Communicatie Datum 8 januari 2014 Versie 4 Blad 1 van 6. EXTERNE COMMUNICATIE PWH Versie januari 2014

4 Beleid en Organisatie 4.4.1 Externe Communicatie Datum 8 januari 2014 Versie 4 Blad 1 van 6. EXTERNE COMMUNICATIE PWH Versie januari 2014 Datum 8 januari 2014 Versie 4 Blad 1 van 6 EXTERNE COMMUNICATIE PWH Versie januari 2014 Concept 9 januari 2014 Blad 2 van 6 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. COMMUNICATIEDOELSTELLINGEN 3 3. COMMUNICATIEBOODSCHAP

Nadere informatie

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING Versie / 3.01.2018 cjm.vlaanderen.be 1 SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen www.studiofont.nl Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving, dat groots meedenkt. Of het nu gaat om een logo, huisstijl, website, flyer of een

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan 2019 CO 2 communicatieplan 2019 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

BRIEFING. DEEL A Pre briefing input voor eerste voorstel look&feel. Algemene Info. Huidige website (indien van toepassing)

BRIEFING. DEEL A Pre briefing input voor eerste voorstel look&feel. Algemene Info. Huidige website (indien van toepassing) BRIEFING Fransenstraat 14a 3131 CC Vlaardingen Tel: 010 234 18 81 E-mail: info@lettow.nl Internet: www.lettow.nl DEEL A Pre briefing input voor eerste voorstel look&feel. Algemene Info Bedrijfsnaam en

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. Communicatieplan. 15 april 2013

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. Communicatieplan. 15 april 2013 Communicatieplan 15 april 2013 1-9 15-04-2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Communicatiedoelstellingen... 3 2.1 Algemene doelstelling... 3 3. Doelgroepen... 4 3.1. Groep A - Veel invloed, veel belang...

Nadere informatie