De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 04/01/2010 tot 08/01/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 04/01/2010 tot 08/01/2010 82"

Transcriptie

1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e législature van 04/01/2010 tot 08/01/

2

3 Voorzitterschap DINSDAG 1 DECEMBER 2009 CANADA Op 1 december 2009 werd de heer L. de Lorimier, ambassadeur van Canada, door de Kamervoorzitter in audiëntie ontvangen. Tijdens het onderhoud werden de volgende thema's besproken: Canada komt niet al te gehavend uit de economische en financiële crisis. Verwacht wordt dat het land in 2010 een economische groei van ongeveer twee procent zal kennen. In 2009 bleef de staatsschuld beperkt en vertoonde de overheidsbegroting voor het eerst sinds een tekort. De onderhandelingen met het oog op de ondertekening van een vrijhandelsakkoord met de Europese Unie (Comprehensive Economic and Trade Agreement - CETA) worden voortgezet. De economische en handelsbetrekkingen met België worden verder ontwikkeld. De uitvoer van diamanten, de productie van treinen en trams door het bedrijf Bombardier te Brugge, de samenwerking tussen de Royal Bank of Canada en Dexia Bank evenals de vele interuniversitaire uitwisselingen tussen beide landen zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Het Canadese Parlement heeft zich uitgesproken voor een terugtrekking van 's lands troepen uit Afghanistan eind De Canadese bevolking is immers steeds meer gekant tegen het behoud van troepen in Afghanistan. Momenteel worden er ongeveer Canadese soldaten ingezet, meer bepaald in de sector Kandahar waar ook de Belgische luchtmacht aanwezig is. Al 130 Canadese soldaten zijn tijdens gevechten gesneuveld.

4 Commissies Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 5 JANUARI Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van Ontwikkelingssamenwerking over belastingen op winsten door buitenlandse bedrijven in ontwikkelingslanden (nr ). - De minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft geantwoord. 2. Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de minister van Ontwikkelingssamenwerking over de burgerlijke en politieke vrijheden in Burundi (nr ). - De minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de minister van Ontwikkelingssamenwerking over de Belgische klimaatsteun aan ontwikkelingslanden (nr ). - De minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft geantwoord. 4. Rapport 2009 over de bijdragen van België aan de verwezenlijking van de Millenium Ontwikkelingsdoelstellingen (MDG s). - Gedachtewisseling met de minister van Ontwikkelingssamenwerking. - Rapporteur : de heer Georges Dallemagne. - De minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft een inleidende uiteenzetting gehouden. - Hebben het woord gevoerd : de heren de Donnea, Van der Maelen, Dallemagne, De Vriendt, Moriau en Deseyn en de dames Boulet en Vautmans. Volgende vergadering : dinsdag 12 januari Bedrijfsleven COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS, DE NATIONALE WETENSCHAPPELIJKE EN CULTURELE INSTELLINGEN, DE MIDDENSTAND EN DE LANDBOUW Voorzitter : de heer Bart Laeremans DINSDAG 5 JANUARI Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1. - Rapporteur : de heer Philippe Blanchart.

5 - De minister van KMO's, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft een toelichting gegeven. - De artikelen 1 tot 3, evenals het gehele wetsontwerp, werden vervolgens eenparig aangenomen. 2. Samengevoegde wetsontwerpen : - Wetsontwerp houdende diverse bepalingen inzake de organisatie van de aanvullende ziekteverzekering (I), nr. 2292/1. - Wetsontwerp houdende diverse bepalingen inzake de organisatie van de aanvullende ziekteverzekering (II), nr. 2293/1. (Advies uit te brengen aan de commissie voor de Sociale Zaken, Rgt, art. 74, 4, a). - Rapporteur : mevrouw Sofie Staelraeve. - De bespreking vindt plaats in de commissie voor de Sociale Zaken. 3. Wetsvoorstel (Katrien Partyka, Willem-Frederik Schiltz, Joseph George) tot wijziging van de wet van 12 april 1975 betreffende het vervoer van gasachtige producten en andere door middel van leidingen, wat betreft de doorvoertarieven, nrs. 2282/1 en 2. - Rapporteur : mevrouw Karine Lalieux. - Mevrouw Partyka, de heren Schiltz en George hebben een toelichting gegeven. - De bespreking werd aangevat. - Hebben het woord gevoerd : mevrouw Van der Straeten, de heren Tobback, Clarinval en Laeremans en de vertegenwoordiger van de minister van Klimaat en Energie. 4. Bezoek aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika te Tervuren. - De heer Guido Gryseels heeft een uiteenzetting gegeven en vragen beantwoord van de leden. - De minister van KMO's, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft eveneens een uiteenzetting gegeven. - Een rondleiding door het museum heeft plaats gevonden. Volgende vergadering : dinsdag 12 januari COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sonja Becq DINSDAG 5 JANUARI Wetsontwerp tot wijziging van artikel 1022 van het Gerechtelijk Wetboek en artikel 162bis van het Wetboek van strafvordering, nr. 2313/1. Toegevoegd wetsvoorstel : - Wetsvoorstel (Geert Versnick, Herman De Croo, Willem-Frederik Schiltz) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de rechtsplegingsvergoeding betreft, nr. 1161/1. - Rapporteur : de heer Renaat Landuyt. - De minister van Justitie heeft het wetsontwerp toegelicht. - Het toegevoegd wetsvoorstel werd eveneens toegelicht. - De algemene bespreking werd aangevat. - Amendementen werden ingediend door de heer Raf Terwingen c.s. - De amendementen werden toegelicht.

6 2. Wetsontwerp tot wijziging van bepaalde artikelen van de Basiswet van 12 januari 2005 betreffende het gevangeniswezen en de rechtspositie van gedetineerden, nrs. 2122/1 en 2. Amendementen van mevrouw Nyssens. Toegevoegd wetsvoorstel : - Wetsvoorstel (Carina Van Cauter, Sabien Lahaye-Battheu, Ine Somers) tot wijziging van de Basiswet van 12 januari 2005 betreffende het gevangeniswezen en de rechtspositie van de gedetineerden teneinde de beschikbaarheid van het personeel van de gevangenissen te garanderen, nr. 875/1. - Rapporteur : mevrouw Clotilde Nyssens. - De minister van Justitie heeft het wetsontwerp toegelicht. - Het toegevoegd wetsvoorstel werd eveneens toegelicht. - Een amendement werd ingediend door mevrouw Nyssens. WOENSDAG 6 JANUARI Regeling van de werkzaamheden. - De regeling van de werkzaamheden heeft plaats gehad. 2. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 207bis van het Gerechtelijk Wetboek, houdende de regeling van de toegang tot de functie van plaatsvervangend raadsheer in het hof van beroep - Overgezonden door de Senaat, nr. 2078/1. - Rapporteur : de heer Raf Terwingen. - De algemene bespreking heeft plaats gehad. - De bespreking van de artikelen heeft plaats gehad. - Alle artikelen werden aangenomen. - Het geheel van het wetsontwerp werd aangenomen met 9 stemmen tegen 2 en 2 onthoudingen. 3. Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 25 ventôse jaar XI tot regeling van het notarisambt - Overgezonden door de Senaat, nr. 2094/1. - Rapporteur : de heer Raf Terwingen. - De algemene bespreking heeft plaats gehad. - De bespreking van de artikelen werd aangevat. 4. Vraag van mevrouw Mia De Schamphelaere aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de problematiek van de buitenlandse naamgeving (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de mishandeling van ouderen (nr ). - De staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de minister van Justitie over de controles door de Kansspelencommissie (nr ).

7 - De staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie heeft geantwoord. 7. Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de minister van Justitie over gokverslaafden met een casinoverbod (nr ). - De staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de omzendbrief van het college van procureurs-generaal ter bestrijding van schijnhuwelijken (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Justitie over de gevolgen van de beslissing van de Brusselse raadkamer in het Beaulieu-dossier (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de procedure van rechtstreekse dagvaarding (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister van Justitie over enkele problemen binnen de hulpverlening aan justitiecliënteel (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 12. Vraag van mevrouw Françoise Colinia aan de minister van Justitie over de invoering van alarmsystemen via SMS in geval van verdwenen kinderen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 13. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Hilâl Yalçin aan de minister van Justitie over de moslimexecutieve (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de geplande hervorming van het Executief van de moslims van België (nr ). - Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van Justitie over het Executief van de moslims van België (nr ). - Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Justitie over de werking van de Moslimexecutieve (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 14. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Clotilde Nyssens aan de minister van Justitie over de inbraak in de griffie van het hof van beroep van Brussel (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de diefstal van 24 dozen in het Justitiepaleis te Brussel (nr ).

8 - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de diefstal van strafdossiers uit het gerechtshof te Brussel (nr ). - Vraag van de heer Roland Defreyne aan de minister van Justitie over de veiligheid van het Justitiepaleis te Brussel (nr ). - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over de beveiliging van het Brusselse Justitiepaleis (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de beveiliging van het Brusselse Justitiepaleis (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 15. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Raf Terwingen aan de staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie, over het KB Lux-onderzoek (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over het KB Lux-vonnis van 8 december 2009 van de 49ste correctionele kamer van de rechtbank van eerste aanleg te Brussel (nr ). - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over de zaak KB-Lux (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 16. Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Justitie over de opvolging van het dossier met betrekking tot de het vredegerecht te Zomergem (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 17. Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de opvang van geïnterneerden (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 18. Vraag van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu aan de minister van Justitie over de drugshulpverlening in West-Vlaanderen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 19. Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de minister van Justitie over het verbreken van het arrest van het hof van assisen te Antwerpen in de zaak-beerlings (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 20. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Mia De Schamphelaere aan de minister van Justitie over de strikte toepassing van de wapenwet (nr ). - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Justitie over de federale adviesraad voor wapens (nr ). - Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de minister van Justitie over de vervolging bij nietregularisering van vuurwapens vergund onder de oude wapenwet (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 21. Samengevoegde vragen :

9 - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over het strafonderzoek naar de milieuvervuiling van de Zenne (nr ). - Vraag van de heer Luk Van Biesen aan de minister van Justitie over het onderzoek naar de milieuvervuiling van de Zenne (nr ). - Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Justitie over het milieumisdrijf op de Zenne (nr ). - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over het onderzoek naar de vervuiling van de Zenne (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 22. Samengevoegde vragen en interpellatie : - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de drugsdode in de gevangenis van Hasselt (nr ). - Interpellatie van de heer Bert Schoofs tot de minister van Justitie over een nieuwe drugsdode in de gevangenis van Hasselt (nr. 404). - De minister van Justitie heeft geantwoord. - Een motie van aanbeveling werd ingediend door de heren Laeremans en Schoofs en mevrouw Pas. - Een eenvoudige motie werd ingediend door de dames Van Cauter, Déom en de heren Van Biesen en Terwingen. 23. Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over de cijfers van het aantal voortvluchtige ontsnapte gevangenen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 24. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over de afremmende maatregelen inzake de invulling van de functies in de magistratuur (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de aanwerving van magistraten (nr ). - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Justitie over vacante mandaten voor magistraten (nr ). - Vraag van de heer François Bellot aan de minister van Justitie over de toepassing van de omzendbrief met betrekking tot de maatregelen die in aanmerking moeten worden genomen voor het toezicht op personeelskredieten (nr ). - Vraag van de heer Raf Terwingen aan de minister van Justitie over het tekort aan rechters in Dendermonde (nr ). - Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Justitie over de openstaande vacatures van magistraten (nr ). - Vraag van mevrouw Barbara Pas aan de minister van Justitie over het tekort aan rechters in de rechtbank van Dendermonde (nr ). - Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de minister van Justitie over de bekendmaking van de openstaande vacatures bij de magistratuur (nr ). - Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de stopzetting van de samenwerking met de bodes-ter-terechtzitting in vredegerechten (nr ). - Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Justitie over de forse vermindering van de zaalwachters in de rechtbanken (nr ). - Vraag van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu aan de minister van Justitie over het ontslag van de rechtbankbodes in Brugge (nr ). - Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over het tekort aan rechters in Dendermonde (nr ).

10 - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de besparing op het aantal gerechtsbodes (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de toestand in de rechtbank van Dendermonde (nr ). - Vraag van mevrouw Clotilde Nyssens aan de minister van Justitie over de gerechtsbodes (nr ). - Vraag van de heer Raf Terwingen aan de minister van Justitie over het afschaffen van de bodes in de vrederechtbanken (nr ). - Vraag van mevrouw Clotilde Nyssens aan de minister van Justitie over de bekendmaking van vacante plaatsen in de magistratuur (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 12 januari Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers DINSDAG 5 JANUARI Samengevoegde wetsontwerpen en wetsvoorstellen : - Wetsontwerp betreffende de vergoeding van schade als gevolg van gezondheidszorg (I), nr. 2240/1. - Wetsontwerp tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek in het kader van de wet van... betreffende de vergoeding van schade als gevolg van gezondheidszorg (II), nr. 2241/1. - Wetsvoorstel (Josée Lejeune, Valérie De Bue) tot vergoeding van patiënten die met hiv werden besmet als gevolg van een bloedtransfusie of van een toediening van bloedderivaten die vóór 1 augustus 1985 in België werden uitgevoerd, nr. 861/1. - Wetsvoorstel (Georges Dallemagne, Marie-Martine Schyns, Brigitte Wiaux, David Lavaux, Catherine Fonck) tot schadeloosstelling van hepatitis C-slachtoffers en tot instelling van een federaal plan ter bestrijding van hepatitis C, nrs. 1754/1 tot 3. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Colette Burgeon). Hoorzittingen met : - de heer Philippe Colle (Assuralia); - mevrouw Christine Saels (Christelijke Mutualiteiten); - mevrouw Renée Van der Veken (Socialistische Mutualiteiten); - mevrouw Micky Fierens (LUSS); - de heer Roel Heïlen (Vlaams Patiënten Platform). - De hoorzittingen hebben plaatsgevonden. 2. Stand van zaken over de griep AH1N1 : - Inleidende uiteenzetting van de minister; - Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het risico op ernstige allergische reacties op het vaccin tegen de A/H1N1-griep (nr ). - Gedachtewisseling.

11 - De stand van zaken over de griep AH1N1 heeft plaatsgevonden. 3. Vraag van de heer François Bellot aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de elektronische sigaret (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de door de erkende diensten ondervonden problemen in verband met de opneming ter observatie van zieken (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Katia della Faille de Leverghem aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de lijst van de identificatiecriteria voor personen met een chronische aandoening (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 6. Vraag van mevrouw Katia della Faille de Leverghem aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het koninklijk besluit van 25 november 2005 betreffende de reglementering van tatoeages en piercings (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Katia della Faille de Leverghem aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het gebruik van hulpmiddelen zonder serienummer (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Françoise Colinia aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de wettelijkheid van de vaderschapstesten op het internet (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 9. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over honorariumsupplementen in tweepersoonskamers (nr ). - Vraag van mevrouw Lieve Van Daele aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over honorariumsupplementen in eenpersoonskamers (nr ).

12 - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het wettelijk kader voor standplaatsen met levende dieren op kermissen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het racisme ten aanzien van allochtone verzorgenden in RVT s (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 12. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het houden van roofvogels (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 13. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de gevolgen van de aanwezigheid van ftalaten in talrijke gebruiksvoorwerpen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 14. Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het gevaar voor oversterfte in ziekenhuizen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

13 WOENSDAG 6 JANUARI Vraag van de heer Roland Defreyne aan de minister van Klimaat en Energie over de maatregelen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 2. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de minister van Klimaat en Energie over het op de markt brengen van de nieuwe wifistraalverbinding ZoneFlex 7731 (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Luk Van Biesen aan de minister van Klimaat en Energie over de waterzuivering in Brussel en Vlaanderen (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de minister van Klimaat en Energie over het ontwerp van koninklijk besluit tot beperking van het op de markt brengen van artikelen die asbest bevatten (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 5. Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling, nr. 2238/1. Toegevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Nathalie Muylle, Jef Van den Bergh) tot wijziging van de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling wat de langetermijnvisie betreft, nr. 1655/1. - Wetsvoorstel (Nathalie Muylle, Jef Van den Bergh) tot invoering van een duurzame ontwikkelingseffectbeoordeling in de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling, nr. 1656/1. (Inleidende uiteenzettingen). - Rapporteur : mevrouw Catherine Fonck. - Inleidende uiteenzetting door mevrouw Nathalie Muylle en de heer Jef Van den Bergh. 6. Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Jean Cornil) tot wijziging van het koninklijk besluit van 5 september 2001 betreffende de beschikbaarheid van consumenteninformatie over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot bij het op de markt brengen van nieuwe personenauto s, nr. 1909/1. - Wetsvoorstel (Jean Cornil) houdende instelling van een verbod op reclame voor de meest vervuilende auto s, nr. 1910/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers). Hoorzittingen met : - de heer Joost Kaesemans (FEBIAC); - de heer Jean-Baptiste Godinot (vzw Respire); - de heer Arnaud Pêtre (Brainimpact); - de heer Pierre Ozer (ULg). - Inleidende uiteenzetting door het kabinet van de minister van Klimaat en Energie. - De hoorzittingen hebben plaats gehad.

14 7. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de controles van het FAVV in Waals-Brabant (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over het nut van de verplichte blauwtongvaccinatie van veestapels (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Koen Bultinck aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de Q-koorts (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 12 januari Globalisering BIJZONDERE COMMISSIE GLOBALISERING Voorzitter : de heer Dirk Van der Maelen DINSDAG 5 JANUARI 2010 De mondiale aspecten van de financiële crisis Gedachtewisseling met de heer Jonathan Beynon (Economic Governance and Budget Support Unit, DG Development, European Commission and Department for International Development) (DFID, UK). - De gedachtewisseling heeft plaats gehad. Volgende vergadering : dinsdag 12 januari Financiën en Begroting COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea DINSDAG 5 JANUARI Wetsvoorstel (Luk Van Biesen) tot wijziging van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 teneinde de polders en wateringen toe te voegen aan de rechtspersonenbelasting voor publieke rechtspersonen, nr. 521/1. - Rapporteur : de heer Jenne De Potter.

15 - Een amendement werd ingediend door de regering. - De artikelen 1 en 2, het amendement met ingevoegd nieuw artikel 3, evenals het geheel van het wetsvoorstel, werden achtereenvolgens eenparig aangenomen. 2. Wetsvoorstel (Josy Arens, Maxime Prévot, Christian Brotcorne) tot wijziging van de artikelen 133 en 289ter van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, teneinde te voorzien in een verhoging van de belastingvrije som voor de kinderen die hoger onderwijs volgen en in een verhoging van het belastingkrediet, nrs. 62/1 tot 3. - Rapporteur : de heer Kristof Waterschoot. - De heer Luk Van Biesen vraagt het wetsvoorstel nr. 478/001 aan de bespreking toe te voegen. - Inleidende uiteenzetting door de heer Arens. - De algemene bespreking werd aangevat. - De heren Bogaert, Van Biesen, Brotcorne, Gilkinet, Jambon en de Donnea hebben het woord gevoerd. - De minister van Financiën heeft het standpunt van de regering uiteengezet. - De commissie heeft eenparig beslist het advies van de Raad van State in te winnen over de twee teksten. 3. Samengevoegde voorstellen : - Wetsvoorstel (Christian Brotcorne, Joseph George, Brigitte Wiaux) betreffende de invoering van automatische voorschotten op de inkomsten uit de aanvullende personenbelasting en de voor de gemeenten kosteloze heffing van die belasting, nrs. 606/1 en 2. - Voorstel van resolutie (Alain Mathot) betreffende de instelling van een duurzame voorschottenregeling in mindering op de inkomsten uit de aanvullende belastingen op de personenbelasting, nr. 730/1. - Wetsvoorstel (Hendrik Bogaert, Raf Terwingen) tot invoeging van een artikel 470ter in het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 met het oog op een regelmatige doorstorting van belastinggelden naar de gemeenten, nr. 647/1. (Voortzetting). (Rapporteur : de heer Luk Van Biesen). - De algemene bespreking werd verdergezet. - De heren Coëme, Brotcorne, Van Biesen, Bogaert, Daems en de Donnea hebben het woord gevoerd. - De minister van Financiën heeft het standpunt van de regering uiteengezet. - De commissie heeft eenparig beslist het Rekenhof uit te nodigen een analysenota van de kosten op te stellen (federaal en gemeenten). 4. Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Stefaan Van Hecke) ter voorkoming van misbruik van de fiscale aftrek voor risicokapitaal, nr. 1024/1. - Wetsvoorstel (Alain Mathot, Guy Coëme, Dirk Van der Maelen, Yvan Mayeur) tot invoeging van een bepaling ter voorkoming van misbruik van de notionele-interestaftrekregeling, nr. 792/1. - Rapporteur : de heer Luk Van Biesen. - Inleidende uiteenzetting door de heren Coëme en Gilkinet. - De algemene bespreking werd aangevat. - De heren Van der Maelen, Daems, Bogaert, de Donnea en Gilkinet hebben het woord gevoerd. - De minister van Financiën heeft het standpunt van de regering uiteengezet. - De commissie heeft beslist om hoorzittingen te houden. Volgende vergadering : woensdag 13 januari 2009.

16 Binnenlandse Zaken COMMISSIE VOOR DE BINNENLANDSE ZAKEN, DE ALGEMENE ZAKEN EN HET OPENBAAR AMBT Voorzitter : de heer André Frédéric WOENSDAG 6 JANUARI Vraag van de heer Koen Bultinck aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over de fotosessie van de minister van Pensioenen in Paris-Match (nr ). - De eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 2. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Jean Marie Dedecker aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over de onwettige regularisatieprocedure (nr ). - Vraag van de heer Jean Marie Dedecker aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over de onwettige regularisatieprocedure (nr ). - Vraag van de heer Filip De Man aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over zijn bevoegdheid coördinatie van het migratie- en asielbeleid (nr ). - Vraag van de heer Filip De Man aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over zijn uitspraak op de televisie over het zoeken naar pistes na de vernietiging van de instructie regularisaties (nr ). - De eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Michel Doomst aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het wettelijk geregistreerd partnerschap (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 4. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de nietigverklaring van de regularisatieprocedure door de Raad van State (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Leen Dierick aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de toepassing van het artikel 9ter van de vreemdelingenwet inzake medische regularisaties (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord.

17 6. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over schijnhuwelijken (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 7. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de inwerkingtreding van de Europese verordening EG 826/2007 (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over het Belgisch nationaal contactpunt van het Europees migratienetwerk (EMN) (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Jenne De Potter aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over een wettelijke verplichting tot administratieve vereenvoudiging (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Christian Brotcorne aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de beslissing van de OFO om geslaagde testen voor de gecertificeerde opleiding Algemene principes fiscaal recht te erkennen (nr ). - De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. 11. Vraag van de heer Jenne De Potter aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het uitblijven van een KB ter toekenning van bijslag bij verergering van de blijvende arbeidsongeschiktheid en een overlijdensbijslag aan personeelsleden van lokale en provinciale besturen (nr ). - De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. 12. Vraag van de heer Olivier Maingain aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de nieuwe taalexamens op grond van het koninklijk besluit van 12 juli 2009 (nr ). - De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. 13. Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het rapport van het Rekenhof (nr ). - De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. 14. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de bestraling van voedingswaren (nr ).

18 15. Vraag van mevrouw Juliette Boulet aan de minister van Binnenlandse Zaken over de nachtelijke geluidsoverlast rond de Yara-fabriek (nr ). 16. Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Binnenlandse Zaken over de kritiek van de Vlaamse minister-president op de Raad van State (nr ). 17. Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Binnenlandse Zaken over de hervorming van de brandweer (nr ). 18. Vraag van mevrouw Mia De Schamphelaere aan de minister van Binnenlandse Zaken over het niet opvolgen van een klacht door de Antwerpse politie (nr ). 19. Vraag van de heer Ludwig Vandenhove aan de minister van Binnenlandse Zaken over het supportersgeweld (nr ). 20. Vraag van de heer Ludwig Vandenhove aan de minister van Binnenlandse Zaken over de private beveiligingssector (nr ). 21. Vraag van de heer Ludwig Vandenhove aan de minister van Binnenlandse Zaken over de controle van de identiteit van de treinreizigers (nr ). 22. Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de minister van Binnenlandse Zaken over het nieuwe statuut van de uren gepresteerd door het vrijwilligerspersoneel van de brandweer (nr ). 23. Interpellatie van de heer André Flahaut tot de minister van Binnenlandse Zaken over de reorganisatie van de civiele veiligheid in het algemeen en van de civiele bescherming in het bijzonder (nr. 401). - Er werd geen enkele motie ingediend. 24. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Binnenlandse Zaken over de beveiliging van de Europese topbijeenkomsten (nr ).

19 - Vraag van de heer Ludwig Vandenhove aan de minister van Binnenlandse Zaken over de beveiliging tijdens de EU-top (nr ). 25. Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de minister van Binnenlandse Zaken over de strijd tegen misbruiken op Facebook of Netlog (nr ). 26. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over de middelen voor de lokale politiezones uit het verkeersveiligheidfonds (nr ). - Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Binnenlandse Zaken over de voorafname op het verkeersveiligheidsfonds (nr ). 27. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van Justitie en aan de minister van Binnenlandse Zaken over de groep Brusselse onafhankelijke strijdkrachten (nr ). - Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van Justitie en aan de minister van Binnenlandse Zaken over grote betogingen tijdens internationale conferenties (nr ). 28. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Binnenlandse Zaken over Belgische ziekenwagens die de Belgisch-Nederlandse grens overgaan (nr ). 29. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Georges Gilkinet aan de minister van Binnenlandse Zaken over de budgettaire toestand van de politiezone Entre Sambre et Meuse (nr ). - Vraag van de heer Georges Gilkinet aan de minister van Binnenlandse Zaken over de onderzoeken inzake stress in de politiezone Entre-Sambre-et-Meuse (nr ). 30. Vraag van de heer Georges Gilkinet aan de minister van Binnenlandse Zaken over het gemor bij de Naamse hulpdiensten (nr ). 31. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over het personeelstekort in sommige politiediensten (nr ). 32. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over de taken van de politie (nr ).

20 33. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over het probleem van het personeelbestand bij de douanepolitie op de luchthaven van Gosselies (nr ). 34. Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Binnenlandse Zaken over de procedure tot het behalen van het politiedirectiebrevet (nr ). 35. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over de impact van de hervorming van justitie op de federale gerechtelijke politie (nr ). 36. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over de invoering van de nieuwe loonmotor (nr ). 37. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over het ATS Binnenlandse Zaken en het ATS Justitie (nr ). 38. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Binnenlandse Zaken over pasfoto en positieve discriminatie (nr ). 39. Vraag van de heer Servais Verherstraeten aan de minister van Binnenlandse Zaken over het gebruik van speekseltests bij verkeerscontroles (nr ). 40. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Binnenlandse Zaken over gegevens inzake operationele acties van de politie (nr ). 41. Vraag van de heer Ludwig Vandenhove aan de minister van Binnenlandse Zaken over de pv s voor verkeersongeval met gekwetsten (nr ).

21 42. Vraag van de heer Ludwig Vandenhove aan de minister van Binnenlandse Zaken over de aanbevelingen voor een betere werking van de politiediensten (nr ). 43. Vraag van de heer Ludwig Vandenhove aan de minister van Binnenlandse Zaken over interventies van de politiediensten bij zelfmoord en/of pogingen daartoe (nr ). 44. Vraag van de heer Ludwig Vandenhove aan de minister van Binnenlandse Zaken over het protocolakkoord tussen de douane en de federale politie (nr ). 45. Vraag van de heer André Frédéric aan de minister van Binnenlandse Zaken over de oprichting van prezones op vrijwillige basis (nr ). 46. Vraag van de heer André Frédéric aan de minister van Binnenlandse Zaken over de financiering van nieuw materieel voor de brandweerdiensten (nr ). 47. Vraag van de heer André Frédéric aan de minister van Binnenlandse Zaken over de BOBwedstrijd om een auto te winnen (nr ). 48. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Binnenlandse Zaken over de bedreigingen t.a.v. de directie van een aantal asielcentra (nr ). 49. Vraag van de heer Olivier Maingain aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over de uitlatingen van de voorzitter van het Grondwettelijk Hof met betrekking tot het dossier van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord.

22 COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Voorzitter : de heer Ludwig Vandenhove WOENSDAG 6 JANUARI 2010 Landsverdediging 1. Vraag van de heer Jan Jambon aan de minister van Landsverdediging over het bezoek van de ambassadeur van Zwitserland aan de Ijzertoren (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 2. Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de minister van Landsverdediging over de sluiting van de kazerne van Sijsele (nrs en 17352) - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 3. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Hilde Vautmans aan de minister van Landsverdediging over de maritieme operatie Atalanta en de gemeenschappelijke vergadering van de EU-Ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie in Brussel op 16 november 2009 (nr ). - Vraag van de heer Bruno Stevenheydens aan de minister van Landsverdediging over de kandidatuur van Defensie om volgend jaar de operatie Atalanta te leiden (nr ). - Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de minister van Landsverdediging over de kostprijs van het commando over operatie Atalanta (nr ). - Vraag van mevrouw Brigitte Wiaux aan de minister van Landsverdediging over "de opdracht van het fregat Louise-Marie en het commando over de Europese maritieme operatie Atalanta in 2010" (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 4. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Bruno Stevenheydens aan de minister van Landsverdediging over de strategie in Afghanistan en de Belgische bijdrage aan de operaties in Afghanistan (nr ). - Vraag van mevrouw Juliette Boulet aan de minister van Landsverdediging over het inzetten van extra troepen in Afghanistan (nr ). - Vraag van mevrouw Hilde Vautmans aan de minister van Landsverdediging over Afghanistan (nr ). - Vraag van de heer Gerald Kindermans aan de minister van Landsverdediging over de recente speech van de Amerikaanse president Obama betreffende Afghanistan en de mogelijke vraag voor meer hulp aan de NAVO bondgenoten (nr ). - Vraag van de heer Patrick De Groote aan de minister van Landsverdediging over de beslissing van de NAVO en België om bijkomende troepen te leveren voor de ISAF-operatie (nr ). - Vraag van de heer Bruno Stevenheydens aan de minister van Landsverdediging over de opleiding van het Afghaanse leger en de Afghaanse politie (nr ). - Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de minister van Landsverdediging over de verlenging van het Belgisch engagement in Afghanistan (nr ). - Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de minister van Landsverdediging over de inzet van Belgische F-16 s in Afghanistan (nr ). - Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de minister van Landsverdediging over de deelname aan de operaties in Afghanistan (nr ).

23 - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Gerald Kindermans aan de minister van Landsverdediging over de vaccinatie van militairen in buitenlandse operaties tegen de Mexicaanse griep (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 6. Samengevoegde vraag en interpellatie : - Vraag van de heer David Geerts aan de minister van Landsverdediging over zijn verblijf op de Seychellen (nr ). - Interpellatie van de de heer David Geerts tot de minister van Landsverdediging over zijn dienstreis naar de Seychellen (nr. 402). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. - Een motie van aanbeveling werd ingediend door de heer Geerts. - Een eenvoudige motie werd ingediend door de heer Kindermans. 7. Vraag van de heer Gerald Kindermans aan de minister van Landsverdediging over "het recente bezoek van de minister aan de Seychellen" (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de minister van Landsverdediging over de buitenlandse missies en een decompression -periode (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de minister van Landsverdediging over de bilaterale contacten in Zuid-Amerika (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de minister van Landsverdediging over de gerechtelijke dossiers die geopend zijn tegen militairen op missie in 2008 (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 11. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de minister van Landsverdediging over de operatie Winter (nr ). - Vraag van de heer Ludwig Vandenhove aan de minister van Landsverdediging over de opvang van daklozen in kazernes en/of andere gebouwen van het leger (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 12. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van Landsverdediging over het budget van Defensie (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 13. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de minister van Landsverdediging over de afbetaling door Bulgarije van de twee fregatten Wielingen en de Myosotis (nr ).

24 - Vraag van de heer Dirk Vijnck aan de minister van Landsverdediging over de inkomsten uit de verkoop van militair materieel (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. 14. Vraag van de heer Philippe Collard aan de minister van Landsverdediging over de geplande besparingen ten gevolge van de sluiting van het Kwartier Onderluitenant Heintz te Bastenaken (nr ). - De minister van Landsverdediging heeft geantwoord. Volgende vergadering : woensdag 13 januari SUBCOMMISSIE FAMILIERECHT Familierecht Voorzitter : mevrouw Clotilde Nyssens WOENSDAG 6 JANUARI Wetsvoorstel (Valérie Déom) tot wijziging van artikel 75 van het Burgerlijk Wetboek, in verband met het aantal getuigen bij het burgerlijk huwelijk, nrs. 2165/1 en 2. (Voortzetting en sluiting). (Rapporteur : mevrouw Sabien Lahaye-Battheu). Amendementen van de heer Terwingen. - De bespreking werd voortgezet. - Amendementen werden ingediend door de heren Renaat Landuyt en Bert Schoofs. 2. Wetsvoorstel (Carina Van Cauter, Herman De Croo, Thierry Giet, Olivier Hamal, Sabien Lahaye-Battheu, Marie-Christine Marghem) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de toewijzing van vorderingen betreffende de staat van personen betreft, nr. 1645/1. - Rapporteur : de heer Renaat Landuyt. - Mevrouw Lahaye-Battheu heeft het wetsvoorstel toegelicht. - Het wetsvoorstel werd besproken, waarna de teksten bijgevolg door de subcommissie aan de commissie voor de Justitie worden overgemaakt. Volgende vergadering : woensdag 13 januari 2010.

25 Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot WOENSDAG 6 JANUARI Voorstel van resolutie (David Geerts, Jef Van den Bergh, David Lavaux, Thérèse Snoy et d Oppuers, François Bellot, Linda Musin, Bruno Van Grootenbrulle, Patrick De Groote) ter beveiliging van de fietser in de dode hoek van vrachtwagens, nr. 1191/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Valérie De Bue). - De algemene bespreking werd voortgezet. 2. Wetsvoorstel (Jef Van den Bergh, Jenne De Potter, Roel Deseyn, Raf Terwingen) tot wijziging van de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, wat de termijnen voor verjaring en herhaling van verkeersmisdrijven betreft, nr. 1462/1. - Rapporteur : de heer Ludo Van Campenhout. - Inleidende uiteenzetting door de heer Jef Van den Bergh. - De commissie besliste eenparig om een hoorzitting te houden. - De commissie besliste eenparig om het advies van de Raad van State te vragen. 3. Wetsvoorstel (Daniel Bacquelaine, Carine Lecomte, Maggie De Block, Valérie De Bue, Jacques Otlet, Olivier Destrebecq) tot wijziging van de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, teneinde parkeerfaciliteiten toe te kennen aan beoefenaars van een gezondheidsberoep die op huisbezoek zijn, nr. 487/1. (Voortzetting). (Rapporteur : de heer Roel Deseyn). - De algemene bespreking werd voortgezet. - De commissie besliste eenparig om een hoorzitting te houden. - De commissie besliste eenparig om de politiezones Kortrijk, Antwerpen en Tournai schriftelijk over hun ervaring op het terrein te bevragen. 4. Wetsvoorstel (Thierry Giet) tot aanvulling van artikel 12 van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg, nr. 653/1. (Voortzetting). (Rapporteur : de heer Jef Van den Bergh). - De vertegenwoordiger van de staatssecretaris voor Mobiliteit kondigde een regeling aan in het kader van de herziening van de wegcode. 5. Voorstel van resolutie (Hilde Vautmans, Herman De Croo, Ine Somers) tot hervorming van de autokeuring, nr. 998/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Valérie De Bue). - Inleidende uiteenzetting door mevrouw Ine Somers. - De algemene bespreking werd aangevat. 6. Wetsvoorstel (Jan Mortelmans, Francis Van den Eynde, Alexandra Colen) tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer voor wat betreft het fietsverkeer aan kruispunten met verkeerslichten, nr. 702/1. (Voortzetting). (Rapporteur : de heer Jenne De Potter). - De algemene bespreking werd aangevat.

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1.

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1. Commissies Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 5 JANUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87 QRVA 52 87 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE QRVA 52 64 QRVA 52 64 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 08-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 27 tot 31 mei 2013 23/05/2013 176 2 DONDERDAG 30 mei 2013 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81 QRVA 52 81 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82 QRVA 52 82 QRVA 52 82 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Commissie van Buitenlandse Zaken

Commissie van Buitenlandse Zaken Commissies WOENSDAG 6 JANUARI 2010 BEZOEK VAN EEN THAISE DELEGATIE Commissie van Buitenlandse Zaken Op 6 januari 2010 ontving de heer Geert Versnick, voorzitter van de commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen,

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80 QRVA 52 80 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 13-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84 QRVA 52 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101 QRVA 52 101 QRVA 52 101 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009.

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98 QRVA 52 98 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100 QRVA 52 100 QRVA 52 100 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 67 QRVA 52 67 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 11/2009 tot 04/ 12/ 2009 079 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE QRVA 52 54 QRVA 52 54 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-03 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 Voorzitterschap MAANDAG, 21 DECEMBER 2009 REPUBLIEK INDIA Op 21 december 2009 had de heer

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE QRVA 5263 QRVA 5263 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 02-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 58 52 58 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 20-04 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE QRVA 52 61 QRVA 52 61 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-05 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 12

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e législature van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 Voorzitterschap DINSDAG, 1 DECEMBER 2009 KONINKRIJK THAILAND Op 1 december 2009 had de heer

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 66 52 66 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 22-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 10216 QRVA 52 040 cdh : centre

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 4/ 05/2009 tot 8/ 05/ 2009 061 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 52 QRVA 52 52 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-03 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85 Voorzitterschap MAANDAG 11 JANUARI 2010 REPUBLIEK BULGARIJE Op 11 januari 2010 ontmoette

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 Voorzitterschap DINSDAG 23 FEBRUARI 2010 BEZOEK VAN DE AMBASSADEUR VAN FRANKRIJK AAN DE

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 12056 QRVA 52 045 cdh : centre

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 23 maart

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DOC 52 2615/001 1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS TABEL VAN DE VOORSTELLEN EN WETSONTWERPEN ALS NIET-BESTAANDE BESCHOUWD TEN GEVOLGE VAN DE ONTBINDING VAN DE KAMERS OP 7 mei 2010 INHOUD A.Voorstellen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92 QRVA 52 92 QRVA 52 92 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 01-02 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ).

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ). Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 18 JANUARI 2010 1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 februari 2019 07/02/2019 343 2 DONDERDAG 14 februari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 73 QRVA 52 73 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 17-08 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 20 tot 24 juni 2011 16/06/2011 048 2 DONDERDAG 23 juni 2011 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 23 zetels CD&V 1. Inge Vervotte (eed: 28/06/2007) Vervangen door eerste opvolgster Katrien Schryvers (eed: 21/12/2007) Inge Vervotte nam op 31/12/2008 haar parlementair

Nadere informatie

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht.

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht. Commissies WOENSDAG 31 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN DELEGATIE VAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING AAN DE KAZERNES VAN HELCHTEREN, LEOPOLDSBURG EN DIEST COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Op woensdag

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 maart 2018 22/03/2018 273 2 DONDERDAG 29 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. Commissies Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers WOENSDAG 24 FEBRUARI 2010 1. Vraag van mevrouw

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 24 tot 28 april 2006 20/04/2006 160 2 DONDERDAG 27 april 2006 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 01/2009 tot 23/ 01/ 2009 049 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 Voorzitterschap DINSDAG 16 FEBRUARI 2010 ARABISCHE REPUBLIEK EGYPTE Op dinsdag 16 februari

Nadere informatie

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Commissies COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : de heer David Lavaux MAANDAG 29 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. DINSDAG 30 MAART 2010 Individueel

Nadere informatie

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten).

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten). Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut MAANDAG 27 FEBRUARI 2012 Voorstel tot herziening (Thierry

Nadere informatie

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018 BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET DE PARLEMENTAIRE BEGELEIDING VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE POLITIEDIENSTEN EN VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE INLICHTINGEN- EN VEILIGHEIDSDIENSTEN Voorzitter

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 7552 QRVA 52 029 cdh : centre

Nadere informatie

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf Commissies Europese Aangelegenheden FEDERAAL ADVIESCOMITÉ VOOR EUROPESE AANGELEGENHEDEN Voorzitters : de heren André Flahaut en Philippe Mahoux (S) MAANDAG 13 FEBRUARI 2012 Het werkprogramma van de Europese

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 28 januari tot 1 februari 2019 24/01/2019 339 2 DONDERDAG 31 januari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 20/ 07/2009 tot 03/ 10/ 2009 072 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 16-6 - 2008 QRVA 52 022 QRVA 52 022

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 16-6 - 2008 QRVA 52 022 QRVA 52 022 QRVA 52 022 QRVA 52 022 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 4812 QRVA 52 022 cdh : centre

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 18 tot 22 juni 2018 14/06/2018 293 2 DONDERDAG 21 juni 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 5

Inhoud. Commissievergaderingen 5 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Voorstel van resolutie 27 Mondelinge vragen 27 Europees Parlement - Onerenigbaarheden 30 Klachten

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 13/05/2008 tot 16/05/2008 025 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 11/2007 tot 23/ 11/2007 006 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Commissies Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Voorzitter : de heer Herman De Croo VRIJDAG 11 MEI 2012 Hoorzitting met

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 02/06/2008 tot 06/06/2008 028 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/06/2008 tot 13/06/2008 029 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord.

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 1 FEBRUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 januari 2015 22/01/2015 032 2 DONDERDAG 29 januari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerp Wetsontwerp

Nadere informatie

De fraudes vastgesteld bij het slachthuis en de verwerkingseenheden van Veviba.

De fraudes vastgesteld bij het slachthuis en de verwerkingseenheden van Veviba. GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING EN DE COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS,

Nadere informatie

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte.

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte. PLENUMVERGADERING van DONDERDAG 3 JULI 2008 Avond SÉANCE PLÉNIÈRE du JEUDI 3 JUILLET 2008 Soir De vergadering wordt geopend om 19.48 uur en voorgezeten door de heer Herman Van Rompuy. La séance est ouverte

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 02/ 02/2009 tot 06/ 02/ 2009 051 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 14 tot 18 maart 2005 10/03/2005 093 2 DONDERDAG 17 maart 2005 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen 1. Wetsontwerp

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/02/2010 tot 12/02/2010 87 Bericht Bericht aan de lezers De Kamer online past zich aan. Graag houden we rekening met

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86 QRVA 52 86 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE QRVA 52 75 QRVA 52 75 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 07-09 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 26-5 - 2008 QRVA 52 019 QRVA 52 019

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 26-5 - 2008 QRVA 52 019 QRVA 52 019 QRVA 52 019 QRVA 52 019 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 3426 QRVA 52 019 cdh : centre

Nadere informatie

Opvolging financiële en bankcrisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE EN BANKCRISIS

Opvolging financiële en bankcrisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE EN BANKCRISIS Commissies Opvolging financiële en bankcrisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE EN BANKCRISIS Voorzitter : de heer Joseph George VRIJDAG 5 MAART 2010 Hoorzitting

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/03/2010 tot 26/03/2010 92 Commissies Politie + Inlichtingen GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE BIJZONDERE COMMISSIE

Nadere informatie

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010 BIJLAGE 1 INVENTARIS van Parlementaire Documenten legislatuur 2007-2010 deel I. Kamerdocumenten gerangschikt volgens nummer doc. nr. 52- of CRIV52PLEN 2572/1 tot wijziging van de wet van 15 april 1994

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 098 QRVA 53 098 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 14 tot 18 december 2015 Voorstel tot vervanging van de agenda 11/12/2015 095 2 MAANDAG 14 december 2015 om 13 uur

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 19 tot 23 maart 2018 15/03/2018 270 2 DONDERDAG 22 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

2. Uiteenzetting door de heer Patrick Lafontaine, deskundige van de commissie, over veiligheidsmanagement in de spoorwegsector.

2. Uiteenzetting door de heer Patrick Lafontaine, deskundige van de commissie, over veiligheidsmanagement in de spoorwegsector. Commissies Spoorwegveiligheid BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE VEILIGHEID VAN HET SPOORWEGENNET IN BELGIË NAAR AANLEIDING VAN HET DRAMATISCH TREINONGEVAL IN BUIZINGEN Voorzitter :

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/06/2008 tot 04/07/2008 032 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 71 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 27-07 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 13 tot 17 september 2004 ONTWERP-AGENDA WAAROVER DE KAMER ZICH MOET UITSPREKEN 09/09/2004 063 2 WOENSDAG 15 september

Nadere informatie

Parlementaire agenda 19/03/2012

Parlementaire agenda 19/03/2012 Parlementaire agenda 19032012 1. Kamer 1.1. AGENDA 1.1.1. Plenum 1.1.2 Commissies Bijzondere Commissie Dexia (maandag 1903, om 14u; dinsdag 2003, om 10u en 14u; woensdag 2103, om 10u en 14u) Bespreking

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 2 tot 6 februari 2015 29/01/2015 034 2 DONDERDAG 5 februari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Voorstellen - Voorstel

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 23 tot 27 april 2018 19/04/2018 0277 2 WOENSDAG 25 april 2018 om 14.15 uur Verslag Verslag van de Parlementaire

Nadere informatie

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001).

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001). Commissies COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sarah Smeyers VRIJDAG 18 MAART 2011 Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 20 juli 1990 betreffende de voorlopige hechtenis en van

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 01/03/2010 tot 05/03/2010 89 Voorzitterschap WOENSDAG 13 JANUARI 2010 AUDIËNTIE VAN MEVROUW JOZEFINA TOPALLI, VOORZITTER

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden SESSION DE LA 5 LÉGISLATURE ZITTING VAN DE 5 ZITTINGSPERIODE N-VA :

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 11-8 - 2008 QRVA 52 030 QRVA 52 030

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 11-8 - 2008 QRVA 52 030 QRVA 52 030 QRVA 52 030 QRVA 52 030 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 7660 QRVA 52 030 cdh : centre

Nadere informatie

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER Voorzitterschap 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34 PUBLICATIES 37 BIJLAGEN

Nadere informatie

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut VRIJDAG 8 NOVEMBER 2013 Samengevoegde voorstellen : -

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 7

Inhoud. Commissievergaderingen 7 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 7 PLENAIRE VERGADERING Wetsontwerpen 29 Mondelinge vragen 31 Comite P Hernieuwing van de samenstelling (werkende leden) Ingediende

Nadere informatie

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S)

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) Commissies Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) MAANDAG 4 NOVEMBER 2013 Hoorzitting met : -

Nadere informatie

Parlementaire agenda 05/03/2012 1. Kamer

Parlementaire agenda 05/03/2012 1. Kamer Parlementaire agenda 05032012 1. Kamer 1.1. AGENDA 1.1.1. Plenum 1.1.2 Commissies Commissie Bedrijfsleven (dinsdag 6 maart, om 10u15) Wetsvoorstel (Liesbeth Van der Auwera, Jef Van den Bergh, Jenne De

Nadere informatie

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde.

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde. Commissies Bijzondere Commissie seksueel misbruik BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter:

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 1/ 12/2008 tot 5/12/ 2008 043 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 2 tot 6 juli 2018 28/06/2018 297 2 DONDERDAG 05 juli 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 095 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 095 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 095 QRVA 53 095 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

WETSONTWERPEN EN WETSVOORSTELLEN

WETSONTWERPEN EN WETSVOORSTELLEN Plenaire vergadering DINSDAG 8 OKTOBER 2013, NAMIDDAG (159) DONDERDAG 10 OKTOBER 2013 NAMIDDAG (160) WETSONTWERPEN EN WETSVOORSTELLEN 1. - Wetsvoorstel (de heren Christophe Lacroix, Raf Terwingen en Daniel

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 12/ 01/2009 tot 16/ 01/ 2009 048 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 070 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 070 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden SESSION DE LA 5 LÉGISLATURE ZITTING VAN DE 5 ZITTINGSPERIODE N-VA :

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 03/ 11/2008 tot 07/11/ 2008 039 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie