BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/"

Transcriptie

1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 01/03/2010 tot 05/03/

2

3 Voorzitterschap WOENSDAG 13 JANUARI 2010 AUDIËNTIE VAN MEVROUW JOZEFINA TOPALLI, VOORZITTER VAN HET PARLEMENT VAN DE REPUBLIEK ALBANIË Op 13 januari 2010 heeft de Kamervoorzitter mevrouw Jozefina Topalli, voorzitter van het Parlement van de Republiek Albanië, in audiëntie ontvangen. De voorzitter sprak haar tevredenheid uit over de inwerkingtreding van de Stabilisatie- en Associatieovereenkomst met de Europese Unie, op 1 april De jongste parlementsverkiezingen van 28 juni 2009 verliepen in goede omstandigheden en werden door de waarnemers van de PA OVSE, die ter plaatse waren gestuurd, als democratisch en transparant omschreven. Mevrouw Topalli wees op de maatregelen die haar land heeft genomen om de visumplicht op te heffen. Albanië voert namelijk sinds januari 2008 gesprekken met de Europese Unie met het oog op de afschaffing van de visumplicht in het kader van de Schengenruimte. Van Albanië wordt verwacht dat het de benchmarks (uitvoering van maatregelen en hervormingen met het oog op de afschaffing van de visumplicht) versneld zal uitvoeren, volgens het tijdpad dat in het stappenplan is vastgelegd. Na een eerste uitstel door de Europese Commissie in mei 2009, zal er een nieuwe evaluatie van de uitvoering van het stappenplan in maart-april 2010 worden voorgelegd aan de EUlidstaten. In geval van een positieve evaluatie zou de visumplicht vanaf medio 2010 tijdens het Belgisch EU-voorzitterschap kunnen worden afgeschaft. Mevrouw Topalli vroeg de voorzitter daar de nodige aandacht aan te schenken en haar op de hoogte houden van de voortgang in dat dossier. De voorzitter betreurde echter de vertragingsmanoeuvres van de Europese Unie ten aanzien van Albanië. Tegenover landen als Montenegro, Bosnië-Hercegovina en Servië legt de Unie met betrekking tot de procedure tot opheffing van de visumplicht niet dezelfde terughoudendheid aan de dag.

4 Voorzitter Topalli vestigde vervolgens de aandacht van voorzitter Dewael op de rampzalige situatie in Noord-Albanië, waar de noodtoestand werd uitgeroepen na de hevige stormen en overstromingen van januari Voorzitter Dewael wees op de deelname van België aan het "European Civil Protection Mechanism", in het kader waarvan de EU-lidstaten de noodlijdende burgerbevolking in Noord- Albanië materiële en humanitaire hulp bieden. Ten slotte verheugde de voorzitter van het Albanees Parlement zich over de vooruitgang in het toetredingsproces tot de Europese Unie. In principe zou de Europese Commissie in het najaar van 2010, tijdens het Belgisch voorzitterschap, ter zake een advies moeten uitbrengen. Op het stuk van een aantal toetredingscriteria zoals de strijd tegen corruptie, het beleid inzake grensbewaking en -integratie en de liberalisering van de economie werd er al heel wat vooruitgang geboekt. Er moet nog aan het imago van Albanië in het buitenland gesleuteld worden.

5 Voorzitterschap DONDERDAG 21 JANUARI 2010 AUDIËNTIE MET DE HEER PIE NTAVYOHANYUMA, VOORZITTER VAN DE NATIONALE ASSEMBLEE VAN DE REPUBLIEK BURUNDI. De voorzitter van de Kamer heeft de heer Pie Ntavyohanyuma, voorzitter van de nationale assemblee van de Republiek Burundi, op 21 januari 2010 ontvangen. De voorzitter van de nationale assemblee van de Republiek Burundi onderstreept dat de volgende verkiezingen tussen mei en eind augustus 2010 gehouden zullen worden. De president van de Republiek, de volksvertegenwoordigers, de gemeenteraadsleden en de conseillers de colline zullen rechtstreeks verkozen worden door middel van algemene rechtstreekse verkiezingen. De voorzitter van de Kamer bevestigt dat de Kamer waarnemers zal sturen naar de verschillende verkiezingen die in 2010 in Burundi zullen worden gehouden, onder auspiciën van de Europese Commissie of AWEPA. Meer dan veertig politieke partijen zullen deelnemen aan de verschillende verkiezingen, die georganiseerd worden door een nationale onafhankelijke verkiezingscommissie (CENI). De Burundese nationale assemblee heeft het kieswetboek goedgekeurd. Vandaag zijn er zes politieke partijen vertegenwoordigd in de nationale assemblee, waaronder de CNDD-FDD (Conseil National pour la Défense de la Démocratie - Forces pour la Défense de la Démocratie), een voormalige rebellenbeweging die in 2005 als winnaar uit de bus kwam bij de parlementsverkiezingen en vandaag 66 van de 118 parlementszetels in handen heeft. De voormalige rebellenbeweging FNL (Forces Nationales de Libération) gaf na enkele jaren onderhandelen uiteindelijk de gewapende strijd op en is sinds april 2009 een volwaardige politieke partij. Voorzitter Ntavyohanyuma wijst op de uitstekende resultaten in het kader van het project ter ondersteuning van de nationale assemblee van Burundi. De Kamer en de Senaat hadden dat project opgezet in samenwerking met het Belgische ontwikkelingsagentschap BTC, dat de financiering verzorgt. Men is er dankzij het project, dat in december 2006 werd opgestart en op 5 juni 2010 zal worden beëindigd, via tal van bilaterale studieopdrachten, in geslaagd de technische vaardigheden en het democratiseringsproces van de nationale assemblee te versterken.

6 De voorzitter van de nationale assemblee van de Republiek Burundi verzoekt om de voortzetting van het project ter ondersteuning van de nationale assemblee van Burundi na 5 juni Naar zijn inzien heeft de heer Pierre Nkurunziza, de Burundese president, grote hervormingen doorgevoerd op het stuk van onderwijs, de sociale en gezondheidszorgsector, de landbouw en de veeteelt. Hij brengt in herinnering dat de Burundese president tijdens zijn onderhoud met de voorzitters van de Kamer en de Senaat op 22 oktober 2009 de steun van het Belgische federale parlement had gevraagd voor de verhoging van de subsidies voor ontwikkelingssamenwerking ten behoeve van de Republiek Burundi. De voorzitter van de Kamer bevestigt dat er bij de opmaak van de jaarlijkse Rijksbegroting, die onlangs in de Kamer werd goedgekeurd, rekening is gehouden met dat verzoek. Tot slot vraagt de voorzitter van de nationale assemblee van de Republiek Burundi de steun van de Kamer voor de toekenning van Belgische overheidssubsidies voor de organisatie van de regionale conferentie van de parlementsvoorzitters van de landen van de Grote Meren in het kader van de CEPGL (Economische Gemeenschap van de landen van de Grote Meren), die elk jaar bij toerbeurt in de hoofdstad van Burundi, Rwanda of Congo wordt gehouden.

7 Commissies Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers WOENSDAG 24 FEBRUARI Vraag van mevrouw Marie Arena aan de minister van Klimaat en Energie over de deelname van de minister aan de top van New Delhi in februari 2010 over duurzame ontwikkeling (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 2. Vraag van mevrouw Rita De Bont aan de minister van Klimaat en Energie over het gebruik van CNG (Compressed Natural Gas) als voertuigbrandstof (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 3. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de minister van Klimaat en Energie over de invoer van illegaal geëxploiteerd hout uit Congo (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. DINSDAG 2 MAART Samengevoegde voorstellen van resolutie : - Voorstel van resolutie (Catherine Fonck, Luc Goutry, Nathalie Muylle, Stefaan Vercamer, Mia De Schamphelaere, Georges Dallemagne, Marie-Martine Schyns, David Lavaux, Lieve Van Daele, Brigitte Wiaux) betreffende een verbetering van het palliatief zorgaanbod door het beter af te stemmen op de behoeften, nrs. 2087/1 en 2. - Voorstel van resolutie (Koen Bultinck, Guy D haeseleer, Hagen Goyvaerts, Gerolf Annemans, Rita De Bont) betreffende een betere ondersteuning van de palliatieve zorg, nr. 288/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Yolande Avontroodt). Hoorzittingen : - de heer Vincent Baro en mevrouw Lorraine Fontaine (Fédération Wallonne des Soins Palliatifs); - mevrouw Marianne Desmedt (Fédération bruxelloise pluraliste des Soins palliatifs et continus); - de heer Paul Vanden Berghe (Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen); - De hoorzittingen hebben plaatsgehad. 2. Vraag van mevrouw Josée Lejeune aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de terugbetaling van de orthodontische raadpleging nr (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

8 3. Vraag van mevrouw Christine Van Broeckhoven aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de financiering van pilootprojecten ter ondersteuning van dementiediagnose (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Christine Van Broeckhoven aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het terugtrekken van de link tussen de MBR vaccinatie en het risico op autisme (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Christine Van Broeckhoven aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het hoge risico op kanker bij ouderen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 6. Vraag van mevrouw Christine Van Broeckhoven aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het nieuwe statuut chronische zieken (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 7. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Yolande Avontroodt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de borstklinieken in België en de Europese minimumnorm (nr ). - Vraag van mevrouw Maya Detiège aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over borstkanker bij mannen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 8. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het onderzoek naar het onverdoofd slachten van dieren (nr ). - Vraag van de heer Koen Bultinck aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het onverdoofd ritueel slachten (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 9. Vraag van mevrouw Colette Burgeon aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de goede werking van de monitoring in de ziekenhuizen (nr ).

9 - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Koen Bultinck aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de mogelijke misbruiken waarbij opvallend veel buitenlandse nierpatiënten zich laten opnemen voor dringende behandeling in onze ziekenhuizen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 11. Vraag van de heer Daniel Bacquelaine aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de terugbetaling van EpiPen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 12. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de risico s van de straling veroorzaakt door de ASTRID communicatieapparatuur die door de politiediensten en de brandweerlui wordt gebruikt (nr. 195). - Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de risico s van de straling veroorzaakt door de radartoestellen die door de politiediensten worden gebruikt (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 13. Vraag van mevrouw Maggie De Block aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de studie van het Kenniscentrum inzake nierdialyse (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 14. Vraag van mevrouw Maggie De Block aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de wervingscampagne van het RIZIV (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

10 15. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de opvolging van de internationale studie over de kankerverwekkende effecten van ultraviolette stralen (nr ). - Vraag van mevrouw Katia della Faille de Leverghem aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de normering van zonnebankcentra (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 16. Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over transseksualiteit en psychiatrische aandoeningen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 17. Vraag van mevrouw Rita De Bont aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het gunstige effect van foliumzuur (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 18. Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over een vervangmiddel voor alcohol (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 19. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het verslag van het Rekenhof omtrent de wetenschappelijke ondersteuning van het federaal gezondheidsbeleid (nr ). - Vraag van mevrouw Yolande Avontroodt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het rapport van het Rekenhof met betrekking tot de wetenschappelijke ondersteuning van het federale gezondheidsbeleid (nr ). - Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het onsamenhangende gezondheidsbeleid (nr. 199). - Vraag van de heer Jacques Otlet aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het verslag van het Rekenhof over gezondheidsbeleid (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

11 20. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de onveiligheid in ziekenhuizen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 21. Vraag van mevrouw Yolande Avontroodt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het toepassen van homeopatische therapieën (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 22. Vraag van mevrouw Yolande Avontroodt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de stamceldonoren (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 23. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Daniel Bacquelaine aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het ontwerp om de nomenclatuur van de senologische bilan te wijzigen (nr ). - Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de borstkankerscreeningstests (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. WOENSDAG 3 MAART Wetsontwerp houdende diverse bepalingen, nr. 2423/1 (art. 31 tot 39). - Rapporteur : mevrouw Katia della Faille de Leverghem. - Inleidende uiteenzetting door de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie. - De algemene bespreking heeft plaats gehad. - De bespreking van de artikelen heeft plaats gehad. - Amendementen 1 tot 5 werden ingediend door mevrouw Zoé Genot. - Amendement n 6 werd ingediend door mevrouw Douifi c.s. - De artikelen werden aangenomen. - Geen enkel amendement werd aangenomen. - Technische verbeteringen werden aangebracht. - Het geheel van de artikelen, zoals aangepast, werd aangenomen met 9 stemmen en 5 onthoudingen. 2. Vraag van mevrouw Lieve Van Daele aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de afschaffing van de onderhoudsplicht (nr ).

12 - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 3. Vraag van mevrouw Colette Burgeon aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het Hope in stations -project (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de termijn voor OCMW s om een referentieadres toe te kennen (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de verdeling van de 650 personeelsleden over de OCMW s (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 6. Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het asiel- en migratiebeleid (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 7. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Dalila Douifi aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de aanstelling van een commissaris voor de opvang van asielaanvragers (nr ). - Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het takenpakket van de nieuwe afgevaardigde bij Fedasil (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 8. Samengevoegde vragen :

13 - Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het herinvoeren van een spreidingsplan (nr ). - Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de families asielzoekers die men in de kou laat staan (nr ). - Vraag van mevrouw Dalila Douifi aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de opvang van asielaanvragers in hotels (nr ). - Vraag van de heer Jean Cornil aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de verzadiging van het Fedasil-netwerk (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 9. Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over hoeveel NBMV die geen asiel aanvragen niet door Fedasil worden ontvangen wegens plaatsgebrek (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 10. Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de opening van een opvangcentrum van Fedasil in Eupen (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Dalila Douifi aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de dwangsommen opgelegd aan Fedasil (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 12. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het aantal vrouwen in armoede (nr ). - De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, toegevoegd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

14 13. Voorstel van resolutie (Katia della Faille de Leverghem, Hilde Vautmans, Valérie Déom, Bruno Tobback, Marie-Martine Schyns, Nathalie Muylle, Meyrem Almaci, Josée Lejeune, Colette Burgeon, Thérèse Snoy et d Oppuers, Magda Raemaekers) betreffende een grotere transparantie bij dierproeven, nr. 1379/1 tot 4. Amendementen van mevrouw Burgeon c.s. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Colette Burgeon) - Amendementen nrs. 14 tot 16 werden ingediend. - De algemene bespreking heeft plaats gehad. - De bespreking van de artikelen heeft plaats gehad. - Amendementen nrs. 10, 11, 3, 12 en 13 werden ingetrokken. - Amendementen nrs. 1, 9, 5, 15, 4, 16, 6, 7 en 2 werden aangenomen. - Technische verbeteringen werden aangebracht. - Het geheel van het voorstel, zoals geamendeerd en verbeterd, werd aangenomen met 8 stemmen en 2 onthoudingen. Volgende vergadering : dinsdag 9 maart Spoorwegveiligheid BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE VEILIGHEID VAN HET SPOORWEGENNET IN BELGIË NAAR AANLEIDING VAN HET DRAMATISCHE TREINONGEVAL IN BUIZINGEN Voorzitter : de heer François Bellot DONDERDAG 25 FEBRUARI Rapporteurs : de heren Ludo Van Campenhout en David Geerts en mevrouw Linda Musin. WOENSDAG 3 MAART 2010 Regeling van de werkzaamheden. - De regeling van de werkzaamheden heeft plaats gehad. Volgende vergadering : maandag 8 maart 2010.

15 Bijz. opvolgingscomm. financiële en bankcrisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE EN BANKCRISIS Voorzitter : de heer Joseph George VRIJDAG 26 FEBRUARI 2010 Hoorzitting met de heer Guy Quaden, Gouverneur van de Nationale Bank van België. - De heer Quaden heeft een inleidende uiteenzetting gehouden en geantwoord op de vragen van de heren Crombez (S), Vandenberghe (S), Yvan Mayeur en Francis Delpérée (S). Volgende vergadering : vrijdag 5 maart Werkgroep Voorstellen van resolutie WERKGROEP VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN BETREFFENDE VOORSTELLEN VAN RESOLUTIE Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea MAANDAG 1 MAART 2010 Voorstel van resolutie (Karine Lalieux, Juliette Boulet, Ingrid Claes, Jean Cornil, Georges Dallemagne, Roel Deseyn, Wouter De Vriendt, Patrick Moriau, Dirk Van der Maelen, Stefaan Vercamer) betreffende de toestand in Colombia, nr. 1701/1. Volgende vergadering : maandag 22 maart Infrastructuur en Federaal Adviescomité voor de Europese Aangelegenheden GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN EN HET FEDERAAL ADVIESCOMITÉ VOOR DE EUROPESE AANGELEGENHEDEN Voorzitters : de heren François Bellot en Herman De Croo en Wouter Beke (S) en mevrouw Vanessa Matz (S) MAANDAG 1 MAART 2010 De prioriteiten van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie : - Uiteenzetting van de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister; - Stand van zaken betreffende de omzetting van de Europese richtlijnen. - Rapporteurs : de heren François Bellot en Wouter Beke (S). - Inleidende uiteenzetting door de staatssecretaris voor Mobiliteit toegevoegd aan de eerste minister.

16 - De heren Jef Van den Bergh, Ronny Balcaen, David Lavaux, Roel Deseyn, Philippe Fontaine (S) en François Bellot en mevrouw Ine Somers hebben vragen gesteld en deze werden beantwoord door de staatssecretaris. Bedrijfsleven COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS, DE NATIONALE WETENSCHAPPELIJKE EN CULTURELE INSTELLINGEN, DE MIDDENSTAND EN DE LANDBOUW Voorzitter : de heer Bart Laeremans DINSDAG 2 MAART Regeling van de werkzaamheden. 2. Wetsontwerp tot wijziging van de kaderwet betreffende de dienstverlenende intellectuele beroepen gecodificeerd door het koninklijk besluit van 3 augustus 2007, nr. 2424/1. - Rapporteur : de heer David Clarinval. - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft een inleidende uiteenzetting gehouden. - De bespreking werd beëindigd. - De artikelen 1 tot 3, evenals het gehele wetsontwerp, mits enkele tekstcorrecties, worden achtereenvolgens eenparig aangenomen. 3. Wetsontwerp houdende diverse bepalingen (art. 63 tot 71, 73, 74 en tot 89), nr. 2423/1. - Rapporteur : de heer David Clarinval. - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft een toelichting gegeven. - De algemene en artikelsgewijze bespreking werden beëindigd, met tussenkomsten van de heer Logghe, mevrouw Staelraeve, mevrouw Gerkens, de heer Bonte, mevrouw Van der Auwera, de heer Schiltz, de heer Luykx, de heer George en de heer Laeremans. - Er werden amendementen ingediend door mevrouw Jadin cs. - De naar de commissie verwezen artikelen evenals de twee ingediende amendementen werden aangenomen. - Het geheel van de artikelen 63 tot 71, 73, 74 en tot 89, aldus gewijzigd en mits een aantal tekstcorrecties, wordt vervolgens aangenomen met 11 stemmen en 3 onthoudingen. 4. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Olivier Maingain aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de taalkaders bij de Nationale Plantentuin (nr ). - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de opvolging van de overdracht van de Nationale Plantentuin (nr ). - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de overdracht van de Plantentuin van Meise (nr. 197). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over het jaarverslag 2009 van de KeFiK kredietbemiddelaar (nr ).

17 - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 6. Vraag van mevrouw Katia della Faille de Leverghem aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de toegang voor Crohnpatiënten en patiënten met colitis ulcerosa tot sanitaire voorzieningen (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 7. Wetsontwerp houdende diverse bepalingen (art. 25 en 26), nr. 2423/1. - De minister van Klimaat en Energie heeft een toelichting gegeven. - De algemene en artikelsgewijze bespreking werden beëindigd, met tussenkomsten van mevrouw Van der Straeten, mevrouw Plasman en van de heren Schiltz en Laeremans. - Er werden amendementen ingediend door mevrouw Van der Straeten cs. - De naar de commissie verwezen artikelen werden eenparig aangenomen. - De twee ingediende amendementen werden verworpen. - Het geheel van de artikelen 25 en 26, mits een aantal tekstcorrecties, wordt vervolgens aangenomen met 14 stemmen en 1 onthouding. 8. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Klimaat en Energie over de opvolging van de zonnebankencontrole (nr ). - Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de minister van Klimaat en Energie over de zonnebankcentra (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Raf Terwingen aan de minister van Klimaat en Energie over de versnelde vergoeding voor massaschade (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 10. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Willem-Frederik Schiltz aan de minister van Klimaat en Energie over de marktliberalisering in de energiesector (nr ). - Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de minister van Klimaat en Energie over de veiligheid van de kerncentrales (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 11. Vraag van de heer David Clarinval aan de minister van Klimaat en Energie over de dubbele betaling van de ontbetaalde elektriciteitsfacturen (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 12. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Flor Van Noppen aan de minister van Klimaat en Energie over de afgewezen concessies voor windmolenparken in de Noordzee (nr ). - Vraag van de heer Willem-Frederik Schiltz aan de minister van Klimaat en Energie over het windmolenpark voor de Belgische kust (nr ). - Vraag van mevrouw Tinne Van der Straeten aan de minister van Klimaat en Energie over de domeinconcessies voor offshore wind (nr ).

18 - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 13. Vraag van de heer Joseph George aan de minister van Klimaat en Energie over de mogelijke impact van de elektrische auto op het Belgische elektriciteitssysteem (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 14. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Klimaat en Energie over de injectietarieven en de federale structuur van België (nr ). - Vraag van de heer Flor Van Noppen aan de minister van Klimaat en Energie over de vraag van het Vlaams Parlement om de injectietarieven te schrappen (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 15. Vraag van mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys aan de minister van Klimaat en Energie over de harmonisering van de wetgevingen inzake consumentenkrediet en hypothecair krediet (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 9 maart COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sonja Becq DINSDAG 2 MAART Toelichting van de minister van Justitie over een nota inzake het straf- en uitvoeringsbeleid - Gedachtewisseling (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Mia De Schamphelaere). - De minister heeft geantwoord op de tijdens een vorige vergadering gestelde vragen. - De heer Van Hecke, mevrouw Nyssens, de heer Landuyt, mevrouw De Schamphelaere, en de heer Lahssaini hebben gerepliceerd. - De bespreking werd afgesloten. 2. Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Clotilde Nyssens) tot wijziging van het Strafwetboek en het Wetboek van strafvordering in verband met de bescherming van kwetsbare personen, nr. 127/1. - Wetsvoorstel (André Frédéric, Yvan Mayeur) tot invoeging van de artikelen 442quater en 442quinquies in het Strafwetboek, met het oog op de strafbaarstelling van de mentale destabilisatie van personen en van het misbruik van personen in een verzwakte positie, nrs. 493/1 en 2. Advies van de Raad van State. - Wetsvoorstel (Hilde Vautmans, Sabien Lahaye-Battheu) tot wijziging van het Strafwetboek met het oog op de strafbaarstelling van de mentale destabilisatie van personen en van het misbruik van personen in een verzwakte positie, nr. 854/1. - Wetsvoorstel (Mia De Schamphelaere, Raf Terwingen, Sonja Becq) tot aanvulling van het Strafwetboek met het oog op de bestrijding van psychisch geweld, nrs. 1870/1 tot 3.

19 Advies van de Raad van State. Hoorzittingen met : - mevrouw Catherine Picard, voorzitter van de UNADFI ; - de heer Georges Fenech, voorzitter van MIVILUDES ; - de heer H. de Cordes, voorzitter van het CIAOSN; - mevrouw Nathalie Colette-Basecqz, professor aan de FUNDP (Namen) en de heer Albert Evrard, onderzoeker aan de FUNDP (Namen). - Na de uiteenzettingen heeft een gedachtewisseling plaatsgevonden. WOENSDAG 3 MAART Wetsontwerp tot wijziging van de procedure betreffende de collectieve schuldenregeling, nrs. 2387/1 en 2. Amendementen van mevrouw Lahaye-Battheu en c.s. - Rapporteur : de heer Stefaan Van Hecke. - Er werden amendementen ingediend door de heren Bonte en Landuyt en door mevrouw Nyssens. - De amendementen nrs. 2, 5 en 1 werden aangenomen. - Het aldus gewijzigde ontwerp werd aangenomen met 13 stemmen en 1 onthouding. 2. Wetsontwerp tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek, betreffende het sluiten der deuren in familiezaken, nrs. 2380/1 tot 4. Amendementen van mevrouw Lahaye-Battheu c.s. Toegevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Sonja Becq, Raf Terwingen, Mia De Schamphelaere) tot wijziging van verschillende bepalingen over het recht van minderjarigen om door de rechter te worden gehoord, nr. 2430/1. - Wetsvoorstel (Sonja Becq, Mia De Schamphelaere, Raf Terwingen, Lieve Van Daele) tot wijziging van de wetgeving wat betreft het recht van minderjarigen op toegang tot de rechter en tot instelling van jeugdadvocaten voor minderjarigen, nr. 2436/1. (Voortzetting en sluiting). (Rapporteur : mevrouw Els De Rammelaere). - De heer Terwingen c.s. hebben de amendenten nrs. 13 tot 22 ingediend. - De bespreking zal worden verdergezet in een volgende vergadering. 3. Vraag van mevrouw Clotilde Nyssens aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de rolrechten inzake adoptie (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord.

20 4. Vraag van de heer Fouad Lahssaini aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het recht van grootouders op persoonlijk contact (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 5. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de minister van Justitie over het elektronisch toezicht (nr ). - Vraag van mevrouw Françoise Colinia aan de minister van Justitie over de begeleiding door de justitiehuizen van veroordeelde daders die onder elektronisch toezicht staan (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Luc Gustin aan de minister van Justitie over de verandering van bestemming van de strafinrichting van Marneffe (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 7. Vraag van de heer Luc Gustin aan de minister van Justitie over de billijke verdeling van het veiligheidskorps tussen de lokale polities in het gerechtelijke arrondissementen Hoei (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de veiligheid in het Justitiepaleis van Brussel (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 9. Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over minderjarige bankovervallers (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 10. Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de overval op een minderjarig meisje (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 11. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de minister van Justitie over de oprichting van een hooggespecialiseerde transportrechtbank (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 12. Vraag van mevrouw Marie-Christine Marghem aan de minister van Justitie over de situatie van het veiligheidskorps van Doornik (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord.

21 13. Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Justitie over de verkregen wapenvergunningen zonder inning van rechten en retributies (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 14. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over het niet naleven van de stemplicht (nr ). - Vraag van mevrouw Hilde Vautmans aan de minister van Justitie over de opkomstplicht (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 15. Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de snelle afhandeling van vorderingen in Antwerpen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 16. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over het veiligheidskorps (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over het veiligheidskorps (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 17. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de evaluatie van de jeugdbeschermingswet (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de jeugdinstelling in Mechelen (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de evaluatie van de jeugdbeschermingswet (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 18. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de minister van Justitie over de beveiliging van de gevangenis te Tongeren (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de tweede ontsnapping uit de gevangenis van Tongeren (nr ). - Vraag van de heer Bruno Stevenheydens aan de minister van Justitie over de nieuwe ontsnapping uit de gesloten federale jeugdinstelling van Tongeren (nr ). - Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de ontsnapping van een jongere uit de jeugdgevangenis van Tongeren (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 19. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over het onderzoek naar het onderzoek Van Uytsel (nr ). - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de minister van Justitie over het onderzoek in de zaak Annick Van Uytsel (nr ).

22 - Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel (nr ). - Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over het intern onderzoek in de zaak Annick Van Uytsel (nr ). - Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over het onderzoek naar het onderzoek in de zaak van de moord op Annick Van Uytsel (nr ). - Vraag van de heer Jean-Marie Dedecker aan minister van Justitie over het onderzoek van het onderzoek rond het dossier van de moord op Annick Van Uytsel (nr ). - Vraag van de heer Raf Terwingen aan de minister van Justitie over het intern onderzoek in de zaak-van Uytsel (nr ). - Vraag van de heer Jean Marie Dedecker aan de minister van Binnenlandse Zaken over het onderzoek van het onderzoek rond het dossier van de moord op Annick Van Uytsel (nr ). - Vraag van de heer Jean Marie Dedecker aan de minister van Justitie over het onderzoek van het onderzoek rond het dossier van de moord op Annick Van Uytsel (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 20. Interpellatie van de heer Bruno Stevenheydens tot de minister van Justitie over de overbevolking in onze gevangenissen en de geringe benutting van de mogelijkheid om criminelen hun straf in het land van herkomst te laten uitzitten (nr. 417). - De minister van Justitie heeft geantwoord. - Een motie van aanbeveling werd ingediend door de heer Stevenheydens. - Een eenvoudige motie werd ingediend door de heer Doomst en mevrouw Van Cauter. 21. Vraag van mevrouw Valérie De Bue aan de minister van Justitie over het proces-habran bis (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 22. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over de stand van zaken in het dossier Belliraj (nr ). - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de minister van Justitie over het dossier Bellirajbis (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 9 maart Globalisering BIJZONDERE COMMISSIE GLOBALISERING Voorzitter : de heer Dirk Van der Maelen DINSDAG 2 MAART 2010 De mondiale aspecten van de financiële crisis. Gedachtewisseling met de heer Poul Nyrup Rasmussen, voorzitter van de PES (Partij van Europese socialisten), voormalig eerste minister van Denemarken.

23 Volgende vergadering : dinsdag 16 maart Handelsrecht COMMISSIE BELAST MET DE PROBLEMEN INZAKE HANDELS- EN ECONOMISCH RECHT Voorzitter : de heer Gerald Kindermans DINSDAG 2 MAART 2010 Wetsontwerp houdende diverse bepalingen (art. 72 en 75 tot 77), nr. 2423/1. - Rapporteur: de heer Joseph George. - De vertegenwoordiger van de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft de naar de commissie verzonden artikelen van het wetsontwerp toegelicht. - In de algemene bespreking hebben de heren Tuybens en George en de vertegenwoordiger van de minister het woord genomen. - Tijdens de artikelsgewijze bespreking hebben de heren Tobback, George, Kindermans en Clarinval en de vertegenwoordigers van de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid, en van de minister van Justitie het woord genomen. - Naar aanleiding van de artikelsgewijze bespreking werden een aantal legistieke correcties besproken die in de aangenomen tekst zullen worden aangebracht. - Er werden geen amendementen ingediend. - De artikelen 72, 75, 76 en 77 en het geheel van de aan de commissie voorgelegde bepalingen werden achtereenvolgens eenparig aangenomen. COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : de heer David Lavaux DINSDAG 2 MAART Onderzoek van de dossiers waarover de kamers geen eenparigheid konden bereiken (vervolg). 2. Varia.

24 Europese Aangelegenheden FEDERAAL ADVIESCOMITÉ VOOR DE EUROPESE AANGELEGENHEDEN Voorzitters : de heer Herman De Croo en mevrouw Vanessa Matz (S) DINSDAG 2 MAART 2010 Gedachtewisseling met de eerste minister over de resultaten van de informele bijeenkomst van de staats- of regeringsleiders van de Europese Unie, van donderdag 11 februari 2010 te Brussel. COMMISSIE VOOR DE SOCIALE ZAKEN Sociale Zaken Voorzitter : de heer Yvan Mayeur DINSDAG 2 MAART Wetsontwerp houdende diverse bepalingen (art. 118 tot 135), nr. 2423/1. - Rapporteur : mevrouw Maggie De Block. - Inleidende uiteenzetting door de minister van Pensioenen. - De algemene bespreking werd aangevat. - De heren Gilkinet, De Vriendt en Bonte zijn tussengekomen, evenals de dames Dieu en De Block. - De bespreking van de artikelen heeft plaats gehad. - De artikelen 118 tot 135 werden ongewijzigd aangenomen met eenparigheid van stemmen. 2. Vraag van mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de fictieve lonen (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Stefaan Vercamer aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de verklaring om de gemiddelde effectieve pensioenleeftijd met 3 jaar te verhogen (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Carine Lecomte aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over het rekening houden met de fictieve rente bij de berekening van de bedragen onderworpen aan de solidariteitsbijdrage (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de opbouw van pensioenrechten door (brug)gepensioneerden na de pensioenleeftijd (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 6. Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de tweede pensioenpijler voor het overheidspersoneel van de lokale besturen (nr ).

25 - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 7. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Maggie De Block aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over zijn maatregelen inzake de RSZ-PPO (nr ). - Vraag van de heer Stefaan Vercamer aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de aansluiting bij pool 2 (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. WOENSDAG 3 MAART Wetsontwerp houdende diverse bepalingen (art. 90 tot 107), nr. 2423/1. - Rapporteur : mevrouw Ingrid Claes. - Inleidende uiteenzetting door de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie. - De algemene bespreking en de bespreking van de artikelen hebben plaats gehad. - De artikelen 90 tot 97, 99 tot 102 en 104 tot 107 werden aangenomen met 11 stemmen et 1 onthouding. - De artikelen 98 en 103 werden aangenomen met 10 stemmen en 2 onthoudingen. 2. Vraag van mevrouw Meryame Kitir aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de impact van het koninklijk besluit van 23 december 2005 betreffende de uitkeringen der zelfstandigen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Stefaan Vercamer aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de visie van werkgevers- en werknemersorganisaties op het toekomstig sociaal-economisch beleid (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 4. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over een audit van openbare instellingen van sociale zekerheid (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de vraag naar een derdebetalersregeling door de huisartsen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 6. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Lieve Van Daele aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de afschaffing van de doktersbriefjes (nr ).

26 - Vraag van de heer Olivier Destrebecq aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de elektronische voorschriften (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de vernieuwing van het akkoord met de non-profitsector en de sociale profitsector (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Meryame Kitir aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de impact van het koninklijk besluit van 23 december 2005 betreffende de uitkeringen der zelfstandigen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 9 maart Reglement BIJZONDERE COMMISSIE VOOR HET REGLEMENT EN VOOR DE HERVORMING VAN DE PARLEMENTAIRE WERKZAAMHEDEN Voorzitter : de heer Patrick Dewael WOENSDAG 3 MAART 2010 Voorstel (Hilde Vautmans, Herman De Croo) tot instelling van een bijzondere commissie belast met het evalueren van het beleid inzake de regelgeving met betrekking tot de privacy en de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, nr. 934/1. - Rapporteur : de heer Jef Van den Bergh. - Inleidende uiteenzetting door mevrouw Hilde Vautmans. - Zijn tussengekomen tijdens de bespreking : de heren Stefaan Van hecke, Patrick Dewael, de dames Clotilde Nyssens en Colette Burgeon, de heren Bert Schoofs en Jef Van den Bergh, mevrouw Hilde Vautmans en de heren Ben Weyts en Jan Mortelmans. - De commissie heeft beslist om de leden van de Commissie ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer te horen.

27 Binnenlandse Zaken COMMISSIE VOOR DE BINNENLANDSE ZAKEN, DE ALGEMENE ZAKEN EN HET OPENBAAR AMBT Voorzitter : de heer André Frédéric WOENSDAG 3 MAART Wetsontwerp houdende diverse bepalingen (partim : asiel en binnenlandse zaken, artikelen 29, 30, 46 tot 62), nr. 2423/1. Art. 29 en 30) - Rapporteur : de heer Josy Arens. - Inleidende uiteenzetting door de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen. - De bespreking heeft plaats gehad. De dames Van der Straeten, Dierick, Galant en De Maght en de heren Defreyne en Weyts zijn tussengekomen. - Amendementen werden ingediend door de dames Van der Straeten en De Maght. - De amendementen werden verworpen. - Artikel 29 werd aangenomen met 10 stemmen tegen 2 en artikel 30 werd aangenomen met 9 stemmen tegen 2 en 1 onthouding. Art. 42 à 62 - Rapporteur : de heer Josy Arens - Inleidende uiteenzetting door de minister van Binnenlandse Zaken. - De bespreking heeft plaats gehad. De heren Doomst, Lahssaini en Defreyne zijn tussengekomen. - De artikelen 46 en 49 tot 54 werden achtereenvolgens met eenparigheid van stemmen aangenomen. - De artikelen 47, 48, 55, 56, 58 en 59 werden achtereenvolgens aangenomen met 11 stemmen en 1 onthouding. - Artikel 57 werd aangenomen met 11 stemmen tegen 1. - Artikel 60 werd aangenomen met 10 stemmen en 2 onthoudingen. - De artikelen 61 en 62 werden achtereenvolgens aangenomen met 10 stemmen tegen 1 onthouding. 2. Wetsontwerp houdende diverse bepalingen (partim : openbaar ambt, artikelen 27 en 28), nr. 2423/1. - Rapporteurs : MM. Josy Arens et Eric Thiébaut. - Inleidende uiteenzetting door de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven. - De artikelen werden achtereenvolgens met eenparigheid aangenomen. - Het geheel van de artikelen werd aangenomen met 9 stemmen tegen 1 en 1 onthouding. 3. Vraag van de heer Ben Weyts aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de onregelmatigheden bij de opleiding en het examen Recht van gerechtelijke tenuitvoerlegging (nr ). - De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord.

28 4. Vraag van de heer André Frédéric aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de impact voor de lokale overheden van bepaalde maatregelen die op federaal niveau worden genomen (nr ). - De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de absenteïsmerecords in 2009 (nr ). - De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het gezinsherenigingfonds (nr. 107). 7. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het aantal repatriëringen (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het aantal asielaanvragen dat werd goedgekeurd wegens discriminatie op grond van homoseksualiteit (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 9. Vraag van mevrouw Dalila Douifi aan de minister van Binnenlandse Zaken over het verblijfrecht van Roma s (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 10. Vraag van mevrouw Dalila Douifi aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het vrije verkeer van EU-burgers (nr. 190). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 11. Vraag van de heer Raf Terwingen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het in België voltrekken van een huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 12. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Sarah Smeyers aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het migratiebeleid (nr ).

29 - Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over schijnhuwelijken en schijnsamenwoonsten (nr ). - Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de aanpassing van de vreemdelingenwet in het kader van schijnwettelijke samenwoonsten (nr ). - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratieen asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over schijnpartnerschap (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 13. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratieen asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de verstekelingen die worden aangetroffen op vrachtschepen in Belgische havens (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 14. Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de regularisatiedossiers (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 15. Vraag van mevrouw Sarah Smeyers aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de werkonderbreking in het asielcentrum van Vottem (nr. 197). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 16. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over begeleide uitwijzingen die vastzitten in een land waar een staatsgreep plaatsvindt (nr. 192). - Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de samenwerking tussen België en Bulgarije inzake uitwijzingen, Frontex (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 17. Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de uitwijzing van een aids-patiënt (nr. 193). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 18. Vraag van de heer Fouad Lahssaini aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de problemen inzake hygiëne in het centrum 127bis (nr ).

30 - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 19. Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over DNA-testen in het kader van gezinsherenigingen (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 20. Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratieen asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de aanstelling van een nieuwe afgevaardigde bij Fedasil (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 21. Vraag van de heer Ludo Van Campenhout aan de minister van Binnenlandse Zaken over de stijging van het aantal antisemitische incidenten in 2009 (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 22. Vraag van de heer Ronny Balcaen aan de minister van Binnenlandse Zaken over de voortgang van het overlegcomité over de hervorming van de civiele veiligheid (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 23. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van Binnenlandse Zaken over de Brusselse Onafhankelijke Strijdkrachten (nr. 191). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 24. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van Binnenlandse Zaken over gewelddadige betogingen tijdens internationale conferenties (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 25. Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de minister van Binnenlandse Zaken over de representatiemissies van de Belgische politiediensten in het buitenland (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 26. Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Binnenlandse Zaken over de opleiding van politieagenten (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 27. Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Binnenlandse Zaken over de bouw van een politiebureau voor de zone van de Borinage (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord.

31 28. Vraag van mevrouw Carine Lecomte aan de minister van Binnenlandse Zaken over de mogelijkheden van externe opleiding bij de federale politie (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 29. Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister van Binnenlandse Zaken over de operationele prehulpverleningszones (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 30. Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister van Binnenlandse Zaken over de snelste adequate hulp (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 31. Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister van Binnenlandse Zaken over het coördinatieteam binnen de hulpverleningszones (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 32. Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister van Binnenlandse Zaken over het nieuwe interventieverslag van de brandweer (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 33. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Binnenlandse Zaken over politieagenten die wapens in eigen bezit hebben (nr ). - Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over het onderzoek van het Comité P betreffende de wapens die bij politiemensen werden ingezameld (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 34. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over de werking van de hulpdiensten na de treinramp in Buizingen (nr ). - Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Binnenlandse Zaken over de moeilijkheden in verband met de informatie aan de familieleden van de slachtoffers van Buizingen (nr ). - Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Binnenlandse Zaken over de hulpdiensten die werden opgeroepen voor de treinramp te Buizingen (nr ). - Vraag van mevrouw Annick Ponthier aan de minister van Binnenlandse Zaken over de treinramp in Buizingen en de toepassing van de snelst adequate hulp (nr ). - Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Binnenlandse Zaken over de communicatie in het kader van de ramp te Buizingen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 35. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over een mogelijke bijeenkomst van de Colombiaanse FARC (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord.

32 36. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over de staking van de cipiers van de gevangenis van Andenne (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 37. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over de vakbondsvertegenwoordiging bij de Algemene Inspectie (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 38. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over de regels waaronder de inspecteur-generaal bij de Algemene Inspectie ressorteert (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 39. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van Binnenlandse Zaken over de achterstand in de uitbetaling van de lonen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 40. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over de huisbezoeken van de brandweer (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 41. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over extra politiepersoneel voor Wortel (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 42. Vraag van mevrouw Valérie De Bue aan de minister van Binnenlandse Zaken over het proces-habran te Nijvel (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 43. Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Binnenlandse Zaken over de beveiliging van Congolese VIP s door Brusselse stadsbendes (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 44. Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Binnenlandse Zaken over het inzetten van militairen voor bewakingsopdrachten (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 45. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over het elektronisch stemmen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord.

33 46. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over een mogelijke nationale staking van de politie (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 47. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Binnenlandse Zaken over een brand in een kraakpand en de gevolgen hiervan voor het college van burgemeester en schepenen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 48. Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Binnenlandse Zaken over het overleg over de veiligheid in Brussel (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 49. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Binnenlandse Zaken over de website PleaseRobMe.com (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 50. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over het treinongeval in Buizingen (nr ). - Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over het huldebetoon voor de slachtoffers van Buizingen (nr ). - Vraag van de heer Olivier Maingain aan de minister van Binnenlandse Zaken over de falende organisatie van de herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van het treinongeval te Buizingen (nr ). - Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Binnenlandse Zaken over de herdenkingsplechtigheid n.a.v. de treinramp in Buizingen (nr ). - Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over het huldebetoon voor de slachtoffers van het treinongeval te Halle (nr ). - Vraag van de heer Ben Weyts aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over de herdenkingsplechtigheid n.a.v. de treinramp in Buizingen (nr ). - Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnelandse Zaken over de herdenkingsplechtigheid n.a.v. de treinramp in Buizingen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. Volgende vergadering : woensdag 10 maart 2010.

34 COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Voorzitter : de heer Ludwig Vandenhove WOENSDAG 3 MAART 2010 Landsverdediging Hoorzitting met de vertegenwoordigers van de vakbonden (ACMP, ACOD, ACV, VSOA) bij het ministerie van Landsverdediging, over de uitvoering van het Transformatieplan. - De heren Emmanuel Jacob (ACMP), Erwin De Staelen (VSOA), Walter Van den Broeck (ACV), Dirk Deboodt en Patrick Descy (ACOD), vertegenwoordigers van de vakorganisaties, hebben een inleidende uiteenzetting gegeven en vervolgens geantwoord op de vragen van de heren Kindermans, Jambon, Stevenheydens, De Vriendt, Geerts en Libert en de dames Boulet en Wiaux. Volgende vergadering : maandag 8 maart Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot WOENSDAG 3 MAART 2010 Wetsontwerp houdende diverse bepalingen (art. 1 tot 24), nrs. 2423/1. - Rapporteur : mevrouw Valérie De Bue. - Inleidende uiteenzetting door de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister. - De algemene bespreking heeft plaats gehad. - Zijn tussengekomen : de heer David Geerts, mevrouw Valérie De Bue, de heren Ronny Balcaen, Roel Deseyn en François Bellot, mevrouw Ine Somers en de heren Patrick De Groote en Jan Mortelmans. - De artikelsgewijze bespreking heeft plaats gevonden. - Er werden amendementen ingediend door de heren David Geerts c.s., Roel Deseyn c.s., Ronny Balcaen c.s. en Jan Mortelmans c.s. - De amendementen nrs. 2, 3, 4 en 7 werden aangenomen. - Amendement nr. 6 werd ingetrokken. - De amendementen nrs. 1 en 5 werden verworpen. - De artikelen werden achtereenvolgens aangenomen. Volgende vergadering : maandag 8 maart 2010.

35 SUBCOMMISSIE FAMILIERECHT Familierecht Voorzitter : mevrouw Clotilde Nyssens WOENSDAG 3 MAART Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Raf Terwingen, Servais Verherstraeten) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de procedure inzake echtscheiding betreft, nrs. 1517/1 tot 5. Amendementen van de heer Terwingen en van de dames Déom, Lahaye-Battheu en Nyssens. - Wetsvoorstel (Sabien Lahaye-Battheu, Carina Van Cauter) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de procedure inzake echtscheiding betreft, nrs. 1706/1 en 2. Amendementen van mevrouw Lahaye-Battheu. (Voortzetting en sluiting). (Rapporteur : mevrouw Marie-Christine Marghem). - Mevrouw Nyssens heeft haar amendementen nrs. 17 tot 19 toegelicht. - De bespreking werd afgesloten. - De teksten worden verzonden naar de commissie voor de Justitie. 2. Wetsvoorstel (Sarah Smeyers, Raf Terwingen) tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek wat de huwelijksbeletselen bij adoptie betreft, nr. 1338/1. - Rapporteur Mevrouw Déom. - De heer Terwingen heeft het wetsvoorstel toegelicht. - Een eerste bespreking heeft plaatsgevonden. 3. Regeling van de werkzaamheden. - De regeling van de werkzaamheden heeft plaats gehad. Volgende vergadering : woensdag 10 maart Financiën en Begroting COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea WOENSDAG 3 MAART Vraag van de heer Mathias De Clercq aan de staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie, over het organiseren van kermiskoersen en criteriums (nr ). - De staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie heeft geantwoord.

36 2. Vraag van de heer Jenne De Potter aan de staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie, over de stand van zaken inzake een wettelijke regeling voor de minnelijke schikking in strafrechtelijke zaken (nr ). - De staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Luc Gustin aan de staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de minister van Financiën, over het gemeenschappelijk vervoer van personeelsleden (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de minister van Financiën heeft geantwoord. 4. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de rattenplaag die in Gent veroorzaakt wordt door het sluikstort dat zich bevindt op het terrein van de Wondelgemse Meersen dat eigendom is van het Fonds voor Spoorweginfrastructuur (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Peter Logghe aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de belastingaftrek voor octrooien (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over kredietverzekeraars die toegeven dat ze te ver zijn gegaan (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 7. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de uitspraken van de voormalige personeelsdirecteur van de FOD Financiën (nr ). - Vraag van de heer Jan Jambon aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de Panorama-uitzending over de FOD Financiën (nr ). - Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de Panorama-uitzending over de FOD Financiën van 7 februari 2010 (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord.

37 8. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de sale-and-lease-backoperaties met overheidsgebouwen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Jenne De Potter aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het aflopen van de btw-verlaging in de bouw (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Guy Milcamps aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het protocolakkoord met betrekking tot het creëren van nieuwe plaatsen in de openbare instellingen voor jeugdbescherming dat in november 2008 tussen de federale overheid en de deelstaten werd afgesloten (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 11. Vraag van de heer Jan Jambon aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de fiscale bemiddelingsdienst (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 12. Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de lijsten van landen met een gunstig fiscaal tarief en van landen zonder of met lage belasting (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 13. Vraag van mevrouw Mia De Schamphelaere aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het masterplan (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 14. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de btw-heffing voor wielerkoersen (nr ). - Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de btw-controles bij de organisatie van wielerwedstrijden (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 15. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de hospitalisatieverzekeringen (nr ).

38 - Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de hospitalisatieverzekeringen (nr ). - Vraag van de heer Peter Logghe aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de hospitalisatieverzekeringen (nr ). - Vraag van de heer Roland Defreyne aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de hospitalisatieverzekeringen (nr ). - Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de medische index (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 16. Vraag van de heer Flor Van Noppen aan de staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de minister van Financiën, over Bebat (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 17. Vraag van mevrouw Marie Arena aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de houding van Oostenrijk en Luxemburg ten aanzien van de Europese spaarrichtlijn (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 18. Vraag van de heer Peter Logghe aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het fiscaal voordeel van het bedrijfspensioenplan (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 19. Vraag van de heer Jenne De Potter aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het uitvoeren van de Europese aanbeveling van 30 april 2009 (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 20. Vraag van de heer Jenne De Potter aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de zaak Kobelco (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 21. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de berekening van de 15% ECO CO2 staatspremie (nr ).

39 - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 22. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Jenne De Potter aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de lijst met bedrijven die betrokken zijn bij de productie van clustermunitie en antipersoonsmijnen (nr ). - Vraag van mevrouw Hilde Vautmans aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de zwarte lijst clustermunitieproducenten (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 23. Vraag van de heer Guy Coëme aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de aankoopcomités (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 24. Vraag van de heer Guy Coëme aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het personeelsbestand bij het kadaster (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 25. Vraag van mevrouw Marie Arena aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de oprichting van een specifiek orgaan in het Parlement ter controle van de financiële instellingen die een systeemrisico inhouden (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 26. Vraag van mevrouw Marie Arena aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de invordering van schuldvorderingen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 27. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de overheveling van de verkeersbelasting naar Vlaanderen (nr ). - Vraag van de heer Jan Jambon aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de overheveling van de inning en controle van de verkeersbelasting (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 28. Vraag van de heer Jenne De Potter aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de voorwaarden voor de toepassing van het tijdelijk verlaagd btw-tarief van 6 % op nieuwbouw (nr ).

40 - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 29. Vraag van mevrouw Marie Arena aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de activiteiten van BNP, KBC en Dexia in bepaalde belastingparadijzen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 30. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de mogelijke vrijstelling van accijnsborg voor bedrijven met een AEO-certificaat (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 31. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het actieplan van de administratie douane en accijnzen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 32. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de uitbreiding van het stelsel sloop- en nieuwbouw tot het hele grondgebied (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. 33. Vraag van mevrouw Barbara Pas aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de goedkeuring van de Regie der Gebouwen voor het gebruik van haar gebouwen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft geantwoord. Verkiezingsuitgaven CONTROLECOMMISSIE BETREFFENDE DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN Voorzitters : de heren Patrick Dewael en Armand De Decker (S) WOENSDAG 3 MAART Onderzoek van de verslagen van de voorzitters van de collegehoofdbureaus over de verkiezingsuitgaven en de herkomst van de geldmiddelen van de politieke partijen en de individuele kandidaten voor de verkiezing van het Europees Parlement van 7 juni (Voortzetting, sluiting en stemmingen) (1). (Rapporteur : de heer Xavier Baeselen).

41 - De verslagen van de voorzitters van de collegehoofdbureaus werden door de 14 aanwezige leden eenparig goedgekeurd. 2. Nieuw model van financieel verslag. - Brief van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. - Gedachtewisseling. - Regeling der werkzaamheden. - De brief van het Instituut der Bedrijfsrevisoren zal aan de partijvoorzitters worden bezorgd. 3. Evaluatie van de wet van 4 juli 1989 betreffende de beperking en de controle van de verkiezingsuitgaven voor de verkiezingen van de federale Kamers, de financiering en de open boekhouding van de politieke partijen. - Bespreking van de standpunten van de politieke fracties. - De standpunten van de politieke fracties zullen in de werkgroep Politieke Partijen worden besproken. 4. Onderzoek van de synthesenota s ingediend krachtens artikel 4bis van de wet van 4 juli 1989 betreffende de beperking en de controle van de verkiezingsuitgaven voor de verkiezingen van de federale Kamers, de financiering en de open boekhouding van de politieke partijen. - Adviezen uit te brengen door de Controlecommissie. - De Controlecommissie heeft 1 advies uitgebracht. Opvolging van buitenlandse missies COMMISSIE VOOR DE OPVOLGING VAN BUITENLANDSE MISSIES Voorzitter : de heer Francis Delpérée (S) DONDERDAG 4 MAART 2010 Uiteenzetting van de minister van Landsverdediging. Overzicht van de buitenlandse missies : maandelijkse stand van zaken. - Gedachtewisseling. - De minister van Landsverdediging heeft een uiteenzetting gehouden over de stand van zaken in verband met de buitenlandse missies. - De minister en admiraal Ectors (kabinet Defensie) hebben geantwoord op de vragen van de leden.

42 PARLEMENTAIRE OVERLEGCOMMISSIE Parlement. overlegcommissie Voorzitters : de heren Patrick Dewael en Armand De Decker (S) DONDERDAG 4 MAART Wetsontwerp tot wijziging van verschillende wetten van toepassing op het militair personeel, nr /1. Spoedbehandeling gevraagd door de Regering (toepassing van artikel 80 van de Grondwet en van artikel 12, 2, van de wet van 6 april 1995 houdende inrichting van de parlementaire overlegcommissie). - De evocatietermijn is vastgesteld op 5 dagen en de onderzoekstermijn op 20 dagen. 2. Wetsontwerp houdende diverse bepalingen, nr /1. Spoedbehandeling gevraagd door de Regering (toepassing van artikel 80 van de Grondwet en van artikel 12, 2, van de wet van 6 april 1995 houdende inrichting van de parlementaire overlegcommissie). - De evocatietermijn is vastgesteld op 5 dagen en de onderzoekstermijn op 20 dagen. 3. Wetsvoorstel tot invoering van het Sociaal Strafwetboek, Stuk Senaat nr /1. Verzoek tot verlenging van de onderzoekstermijn (toepassing van de artikelen 2, 2, en 12, 1, van de wet van 6 april 1995 houdende organisatie van de parlementaire overlegcommissie). - De onderzoekstermijn wordt verlengd met 30 dagen. 4. Wetsontwerp tot invoering van een vrijstelling van de jaarlijkse taks op de verzekeringsverrichtingen ten voordele van de ziektekostenverzekeringen die een hoog niveau van bescherming aanbieden, nr /1. Spoedbehandeling gevraagd door de Regering (toepassing van artikel 80 van de Grondwet en van artikel 12, 2, van de wet van 6 april 1995 houdende inrichting van de parlementaire overlegcommissie). (Pro memorie). - De evocatietermijn is vastgesteld op 5 dagen en de onderzoekstermijn op 20 dagen.

43 Plenaire vergadering DONDERDAG 4 MAART 2010 NAMIDDAG (0144) WETSONTWERPEN EN WETSVOORSTEL 1. Wetsontwerp tot bevordering van een objectieve berekening van de door de ouders te betalen onderhoudsbijdragen voor hun kinderen, nrs. 899/8 tot 10. Onderhoudsuitkeringen die niet of onregelmatig worden betaald, zijn zeker geen uitzonderingen meer. Zulks heeft te maken met economische moeilijkheden, met de verbrokkeling van de persoonlijke banden omdat echtscheiding vaker voorkomt en met het toenemende aantal eenoudergezinnen. Een andere oorzaak van de niet-betaling of de onregelmatige betaling van de onderhoudsuitkeringen is het onrechtvaardigheidsgevoel dat vaak bij de onderhoudsplichtige leeft: de rechterlijke beslissing waarbij zijn bijdrage in het levensonderhoud en de opvoeding van de kinderen werd vastgesteld, kan bij hem namelijk als onbillijk overkomen. Om die reden beogen de indieners een objectieve berekening van de bijdrage die de vader en de moeder verschuldigd zijn inzake huisvesting, levensonderhoud, gezondheid, toezicht, opvoeding en opleiding van hun kinderen. Voor de berekening van de onderhoudsbijdragen van de ouders stellen ze voor zich te baseren op de «methode-renard». Het moet de bedoeling zijn dat die methode niet meer is dan een werkmiddel ten behoeve van de magistraat een soort richtsnoer die hij in alle vrijheid geval per geval kan aanpassen. Het wetsontwerp (nr. 899) wordt aangenomen met 128 stemmen en 1 onthouding 2. Wetsvoorstel (De heren Roel Deseyn en Jef Van den Bergh) tot wijziging van de wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie wat betreft de verandering van operator, nrs. 2005/1 tot 7. Een van de drempels voor internetgebruikers om over te schakelen naar een andere internetdienstverlener is het verlies van hun adres. Dit wetsvoorstel bepaalt dat adressen en URL s nog zes maanden bereikbaar blijven na verandering van operator. Het wetsvoorstel (nr. 2005) wordt unaniem aangenomen met 133 stemmen 3. - Wetsontwerp betreffende de vergoeding van schade als gevold van gezondheidszorg (I), nrs. 2240/1 tot 7. - Wetsontwerp tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek in het kader van de wet van betreffende de vergoeding van schade als gevolg van gezondheid (II), nrs. 2241/1 en 2. Het wetsontwerp (nr. 2240) wordt aangenomen met 103 stemmen en 27 onthoudingen Het wetsontwerp (nr. 2241) wordt aangenomen met 103 stemmen en 28 onthoudingen

44 4. Wetsontwerp tot bekrachtiging van de koninklijke besluiten genomen met toepassing van artikelen 2 en 3 van de wet van 16 oktober 2009 die machtigingen verleent aan de Koning in geval van een griepepidemie of pandemie, nrs. 2386/1 tot 3. Dit ontwerp heeft de bekrachtiging tot doel van de koninklijke besluiten van bijzondere machtigingen, uitgevaardigd in uitvoering van de artikelen 2 en 3 van de wet van 16 oktober 2009 die machtigingen verleent aan de Koning in geval van een griepepidemie of pandemie. In overeenstemming met artikel 5, 2, van de wet van 16 oktober 2009, moet deze bekrachtiging gebeuren binnen de 12 maanden na de inwerkingtreding van deze besluiten. Het wetsontwerp (nr. 2386) wordt aangenomen met 106 stemmen en 27 onthoudingen

45 Mondelinge vragen De brief aan de voorzitter van het Europees Parlement Vraag van : De heer Gerolf Annemans (VB) aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid (nr. P1729) Het Opeldossier Vraag van : Mevrow Meryame Kitir (sp.a) aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid (nr. P1730) De uitspraken van minister Milquet op de Congolese radio Okapi De uitspraken van de woordvoerder van de eerste minister over asiel en migratie Samengevoegde vragen van : - Mevrouw Sarah Smeyers (N-VA) (nr. P1731) - Mevrouw Hilde Vautmans (Open Vld) (nr. P1732) - De heer Jean Marie Dedecker (LDD) aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid (nr. P1733) Het onderzoek van de BBI met betrekking tot de misbruiken met de notionele interestaftrek Vraag van : Mevrouw Marie Arena (PS) aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen (nr. P1734) De financiering van voetbalstadions door de federale overheid Samengevoegde vragen van : - De heer Xavier Baeselen (MR) (nr. P1735) - De heer Luk Van Biesen (Open Vld) (nr. P1736) - De heer Jenne De Potter (CD&V) aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen (nr. P1737)

46 Het stijgende geneesmiddelenverbruik Samengevoegde vragen van : - De heer Jacques Otlet (MR) (nr. P1738) - Mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys (cdh) aan de viceeersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie (nr. P1738) De ongebruikte Eurosprinterlocomotieven van de NMBS Vraag van : De heer Ronny Balcaen (Ecolo-Groen!) aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven (nr. P1745) De hervorming van de Justitie Vraag van : De heer Renaat Landuyt (sp.a) aan de minister van Justitie (nr. P1740) De huiszoekingen bij tientallen Koerden Vraag van : De heer Francis Van den Eynde (VB) aan de minister van Justitie (nr. P1741) Het MYRRHA-project Samengevoegde vragen van : - Mevrouw Tinne Van der Straeten (Ecolo-Groen!) (nr. P1743) - Mevrouw Karine Lalieux (PS) aan de minister van Klimaat en Energie (nr. P1744) De veiligheidscoördinatie met betrekking tot de gasleidingen Vraag van : De heer Joseph George (cdh) aan de minister van Klimaat en Energie (nr. P1742)

47 Belgocontrol en de investeringen in veiligheidssystemen Samengevoegde vragen van : - De heer Roel Deseyn (CD&V) (nr. P1746) - De heer Patrick De Groote (N-VA) (nr. P1747) - De heer Jan Mortelmans (VB) (nr. P1748) - De heer Luk Van Biesen (Open Vld) aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister (nr. P1749)

48 Mondelinge vragen in plenum - Procedure Wat de mondelinge vragen in plenum betreft, stelt de Conferentie van voorzitters van 3 maart jongstleden, bij wijze van proef, de volgende werkwijze voor: 1. Als een vraag voor plenum hetzelfde onderwerp heeft als een eerder ingediende, maar nog niet in commissie gestelde vraag, wordt deze voor de commissie bestemde vraag verzonden naar plenum. De voorwaarde is wel dat zij uiterlijk op dinsdag, 11 uur, voorafgaand aan de plenaire vergadering met vragen ingediend is. 2. Voor commissie bestemde vragen die naar plenum verwezen worden, hebben niet langer voorrang: zij volgen chronologisch na de voor plenum ingediende vragen. De proefperiode loopt tot de paasvakantie. De eerste Conferentie van voorzitters na die vakantie zal de nieuwe procedure evalueren.

49 Treinongeval in Buizingen Internationaal medeleven Naar aanleiding van het treinongeval in Buizingen op maandag 15 februari 2010 heeft de Kamer van Afgevaardigden van de Tsjechische Republiek mij zijn medeleven betuigd.

50 Naamstemmingen over de moties De eenvoudige motie is een motie die er zonder meer toe strekt over te gaan tot de orde van de dag. De eenvoudige motie heeft van rechtswege voorrang op alle andere moties, met uitzondering van de motie van vertrouwen. De aanneming van een eenvoudige motie heeft tot gevolg dat alle andere moties vervallen (art.92bis Rgt van de Kamer). Zijn er verscheidene moties van aanbeveling over hetzelfde onderwerp ingediend, dan hebben de moties ingediend door interpellanten bij de stemming van rechtswege voorrang op de moties ingediend door andere leden. Binnen elk van beide categorieën wordt de volgorde van stemming bepaald door de volgorde van indiening. STEMMINGEN: 1. over de moties ingediend tot besluit van de interpellaties van : - De heer Bert Schoofs (VB) tot de minister van Justitie over «de kritiek op de antiracismewet» (nr. 412) (gehouden in de openbare vergadering van de Commissie voor de Justitie van 24 februari 2010) Twee moties werden ingediend (MOT /001) - een motie van aanbeveling door Bert Schoofs (VB) - een eenvoudige motie door Mia De Schamphelaere (CD&V) De eenvoudige motie wordt aangenomen met 79 stemmen tegen 51

51 Publicaties In deze rubriek brengen we enkele publicaties onder de aandacht van de lezer. Parlementaire stuk: KAMER 52 23/010 (KAMER) /10 (SENAAT) VAN 4 MAART 2010 Verslag over de prioriteiten va het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie (juli december 2010) Bulletins van vragen en antwoorden: 52/093 VAN 8 FEBRUARI 2010 Schriftelijke vragen en antwoorden Volume I 52/094 VAN 15 FEBRUARI 2010 Schriftelijke vragen en antwoorden Volume I 52/094 VAN 15 FEBRUARI 2010 Schriftelijke vragen en antwoorden Volume II 52/095 VAN 22 FEBRUARI 2010 Schriftelijke vragen en antwoorden De Kamer online - 52 / 80

52 Ministerraad van 5 maart 2010 WAPENWET Strafminimum voor inbreuken op de wapenwet verhoogd. Inbreuken op de wapenwet in geval van het dragen en het vervoeren van militaire vuurwapens zoals Kalashnikovs worden zwaarder bestraft. De ministerraad heeft hierover op voorstel van minister van Justitie Stefaan De Clerck een voorontwerp van wet ingediend (tot wijziging van de wet van 8 juni 2006 houdende regeling van economische en inidviduele activiteiten met wapens). In de wapenwet wordt een verzwarende omstandigheid ingevoegd die de minimumstraf verhoogt van één maand tot één jaar gevangenisstraf in geval van het dragen of vervoeren van militaire vuurwapens. De hogere minimumstraf geldt ook voor inbreuken gepleegd door erkende personen en ten overstaan van minderjarigen. Een dergelijk wapen dragen impliceert het gebruik ervan. Het voorontwerp van wet wordt voor advies aan de Raad van State en aan de adviesraad voor wapens voorgelegd.

53 Ministerraad van 5 maart 2010 RECHTEN VAN AANDEELHOUDERS Omzetting in Belgisch recht van de Europese richtlijn over de uitoefening van bepaalde rechten van aandeelhouders van genoteerde vennootschappen. De ministerraad stemt in met een voorontwerp van wet dat minister van Justitie Stefaan De Clerck en minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne voorstelden om de Europese richtlijn over de uitoefening van bepaalde rechten van aandeelhouders van genoteerde vennootschappen in Belgisch recht om te zetten (richtlijn 2007/36/EG van het Europese Parlement en de raad van 11 juli 2007). De richtlijn sluit aan op het actieplan van de Europese Commissie om het vennootschapsrecht te moderniseren en de coporate governance in de EU te verbeteren. De richtlijn moedigt de aandeelhouders van vennootschappen, die op de beurs zijn genoteerd, ertoe aan hun stemrecht uit te oefenen, ongeacht waar hun verblijfplaats is. Het voorontwerp schrijft voor hoe de bijeenroeping en de deelname aan de algemene vergaderingen moeten verlopen op het vlak van: de oproepingswijze en de termijnen de informatie die de aandeelhouders moeten ontvangen het recht om nieuwe punten aan de agenda toe te voegen of voorstellen van besluit in te dienen de formaliteiten voor de deelname de deelname op afstand Het voorontwerp wordt voor advies aan de Raad van State voorgelegd.

54 Ministerraad van 5 maart 2010 INTERNATIONAAL VERDRAG Overeenkomst tussen België en Luxemburg voor het vermijden van dubbele belasting en andere aangelegenheden. De ministerraad gaat akkoord met het voorontwerp van wet houdende instemming met het avenant (op 16 juli 2009 te Brussel) bij de overeenkomst tussen België en Luxemburg tot het vermijden van dubbele belasting en tot regeling van sommige andere aangelegenheden inzake belastingen naar het inkomen en naar het vermogen, en het slotprotocol (Luxemburg, 17 september 1970), zoals gewijzigd door het avenant (Brussel, 11 december 2002) met de daarbijgevoegde uitwisseling van brieven. Het protocol past artikel 26, over de uitwisseling van inlichtingen inzake fiscale aangelegenheden, aan de laatste versie van het OESO-model van belastingverdrag aan. Het gaat om de mogelijkheid bankgegevens uit te wisselen in het kader van een wereldwijd proces ter versterking van de internationale samenwerking in belastingzaken. Het betreft de uitwisseling van inlichtingen die nuttig zijn voor de toepassing van de bepalingen van de overeenkomst en van de interne wetgeving inzake belastingen. Alle Belgische belastingen komen ervoor in aanmerking: directe of indirecte belastingen, geïnd voor de federale regering, de deelgebieden of voor de gemeenschappen. De staat waaraan men inlichtingen vraagt, moet ze inwinnen, zelfs indien ze enkel van nut zijn voor de andere staat. De uitwisseling van inlichtingen geldt ook voor inlichtingen die in het bezit zijn van banken. De Belgische belastingadministratie kan inlichtingen verkrijgen die in het bezit zijn van in Denemarken gevestigde bankinstellingen om een belastingplichtige aan de Belgische belasting te onderwerpen. Het protocol wordt aan het Parlement voorgelegd

55 Ministerraad van 5 maart 2010 INTERNATIONAAL VERDRAG Bekrachtiging van de economische partnerschapsovereenkomst EU-CARIFORUM. De ministerraad gaat akkoord met het voorontwerp van wet ter bekrachtiging van de economische partnerschapsovereenkomst EU-CARIFORUM. De economische partnerschapsovereenkomst (EPO) tussen de EU, haar lidstaten en de Cariforum-staten heeft tot doel bij te dragen tot duurzame ontwikkeling door een handelspartnerschap tussen de EU en de Cariforum-landen op te richten. De onderhandelingen werden in 2002 aangevat met zes groepen van ACS-landen. Het Caribisch gebied is de eerste regio die de onderhandelingen afrondt met een volledige EPO, dit wil zeggen met een overeenkomst die het hele gebied bestrijkt en die niet enkel voor de handel in goederen geldt, maar ook voor diensten en investeringen. De EPO vervangt het unilaterale handelspreferentiestelsel van de overeenkomst van Cotonou van 2000 dat betwist werd vanwege zijn geringe impact op de ontwikkeling en omdat het niet strookte met de WTO-regels. De EPO voldoet aan de WTO-regels door een vrijhandelszone tussen de EU en de betrokken ACS-landen in te stellen. In vergelijking met het handelsstelsel van Cotonou bevat de EPO verbeteringen voor de CARIFORUM-landen: Toegang tot de Europese markt (Duty free quota free) voor alle producten die afkomstig zijn uit de ACS-landen met vrijstelling van douanerechten en quota Voor de Cariforum-landen voorziet de overeenkomst in een liberalisering van 90,2% van de tarieflijnen, verspreid over een periode van 25 jaar, om zo de kwetsbare sectoren te beschermen. Meer soepele oorsprongsregels Een regionale benadering Andere bepalingen uit de overeenkomst: Vrijwaringmaatregel: op basis hiervan kan op bijzondere problemen worden ingespeeld wanneer de invoer van een bepaald product bruusk stijgt. Investeringen en diensten: in tegenstelling tot andere ACS-regio s die de besprekingen van deze thema s liever uitstellen, toonden de Cariforum-landen grote belangstelling voor de integratie van diensten en investeringen in de overeenkomst. Bepalingen inzake samenwerking en bijstand. De overeenkomst wordt sinds de ondertekening voorlopig toegepast. In België valt de overeenkomst onder de gemengde bevoegdheid van de federale Staat, de gewesten en gemeenschappen.

56 Ministerraad van 5 maart 2010 KMO-PLAN Uitoefening van het beroep van landmeter-expert door een rechtspersoon. De ministerraad heeft een voorontwerp van wet (betreffende de uitoefening door een rechtspersoon van het beroep van landmeter-expert) goedgekeurd dat het beroep van landmeter-expert toelaat tot de vennootschapsvorm. Het voorstel van minister van KMO's en Zelfstandigen Sabine Laruelle voert het KMO-plan uit dat de ministerraad op 10 oktober 2008 heeft goedgekeurd. Voortaan kunnen landmeter-experten hun beroep uitoefenen onder de vennootschapsvorm. Dat betekent dat de aansprakelijkheid die gepaard gaat met de uitoefening van het beroep gedragen wordt door een rechtspersoon en niet langer door de natuurlijke persoon. De vennootschap moet aan strenge normen voldoen op het vlak van de samenstelling. Daarnaast blijven ook de regelgevingen van de ordes en beroepsinstituten van toepassing.

57 Ministerraad van 5 maart 2010 DIVERSE BEPALINGEN Voorontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake gezondheid. De ministerraad heeft op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx in tweede lezing een voorontwerp van wet goedgekeurd houdende diverse bepalingen inzake volksgezondheid. Het gaat om: wijzigingen van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen (gecoördineerd op 14 juli 1994) personen met beperkt inkomen krijgen recht op de verhoogde tegemoetkoming van de verplichte verzekering. Het gaat om categorie 2 en 3 van het stookoliefonds. het persoonlijk aandeel moet niet langer op publieksverpakkingen vermeld staan maatregelen genomen om de sociale fraude tegen te gaan de organen van de dienst voor administratieve controle worden beter op elkaar afgestemd er wordt een technische commissie opgericht er worden sancties ingevoerd

58 Ministerraad van 5 maart 2010 MOBILITEIT Voorontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake mobiliteit De ministerraad heeft ingestemd met het voorontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake mobiliteit dat eerste minister Yves Leterme en staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe voorlegden. Maritiem transport Het gaat om de gedeeltelijke omzetting van richtlijn 2009/123/EG van het Europees Parlement en de Raad van 21 oktober 2009 tot wijziging van richtlijn2005/25/eg over de verontreiniging door schepen en de invoering van sancties in geval van inbreuken. Binnenvaart De terminologie in de wetgeving over de exploitatievergunningen voor binnenvaartschepen wordt aangepast. De bepalingen over de binnenbevrachting wordt geactualiseerd, daarbij gaat men uit van de vaststelling van de ligtijd en van de bedragen van het liggeld op basis van halve dagen. Een aantal maatregelen inzake de mededinging in de binnenvaart moeten ongeoorloofd lage prijzen tegengaan en de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever duidelijk maken indien hij instructies geeft die elementaire voorschriften op het vlak van lading, bemanning en snelheid niet naleven. Luchtvaart Machtiging van de koning om het economisch regulerend systeem van de luchthaven te wijzigen, te moderniseren en in overeenstemming te brengen met richtlijn 2009/12/EG van het Europees Parlement en de Raad van 11 maart 2009 over de luchthavengelden. De wet van 27 juni 1937 houdende herziening van de wet van 16 november 1919 betreffende de regeling der luchtvaart wordt herzien. Het voorontwerp van wet wordt aan de Raad van State voorgelegd.

59 Ministerraad van 5 maart 2010 INTERNATIONAAL VERDRAG Overeenkomst tussen België en Denemarken voor het vermijden van dubbele belasting en andere aangelegenheden. De ministerraad gaat akkoord met het voorontwerp van wet houdende goedkeuring van het protocol (7 juli 2009 in Brussel) tot wijziging van de overeenkomst tussen België en Denemarken tot het vermijden van dubbele belasting en tot regeling van sommige andere aangelegenheden inzake belastingen naar het inkomen en naar het vermogen (Brussel, 16 oktober 1969), zoals gewijzigd en aangevuld door het protocol van 27 september 1999 van Kopenhagen. Het protocol past artikel 26, over de uitwisseling van inlichtingen inzake fiscale aangelegenheden, aan de laatste versie van het OESO-model van belastingverdrag aan. Het gaat om de mogelijkheid bankgegevens uit te wisselen in het kader van een wereldwijd proces ter versterking van de internationale samenwerking in belastingzaken. Het betreft de uitwisseling van inlichtingen die nuttig zijn voor de toepassing van de bepalingen van de overeenkomst en van de interne wetgeving inzake belastingen. Alle Belgische belastingen komen ervoor in aanmerking: directe of indirecte belastingen, geïnd voor de federale regering, de deelgebieden of voor de gemeenschappen. De staat waaraan men inlichtingen vraagt, moet ze inwinnen, zelfs indien ze enkel van nut zijn voor de andere staat. De uitwisseling van inlichtingen geldt ook voor inlichtingen die in het bezit zijn van banken. De Belgische belastingadministratie kan inlichtingen verkrijgen die in het bezit zijn van in Denemarken gevestigde bankinstellingen om een belastingplichtige aan de Belgische belasting te onderwerpen. Het protocol wordt aan het Parlement voorgelegd.

60 Ministerraad van 5 maart 2010 INTERNATIONAAL VERDRAG Akte van wijziging van het verdrag tot oprichting van het Europees Bureau voor Radiocommunicatie (EBR) De ministerraad stemt op initiatief van minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne, en minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere een voorontwerp van wet goed houdende instemming met de akte van wijziging van het verdrag tot oprichting van het Europees Bureau voor Radiocommunicatie (EBR) (Kopenhagen, 17 december 2002). Het verdrag tot oprichting van het Europees Bureau voor Radiocommunicatie werd in 1993 opgesteld in Den Haag. België heeft het op 20 oktober 1993 ondertekend, maar nadien niet geratificeerd. Het verdrag stelde het Europees Bureau voor Radiocommunicatie in als permanente instantie om activiteiten op het vlak van het radiocommunicatiebeleid van het European Radiocommunications Committee binnen de CEPT te ondersteunen. De CEPT is de Europese Conferentie van Post- en telecommunicatieadministraties. De CEPT bevordert de samenwerking en harmonisering binnen Europa op post- en telecommunicatiegebied. Binnen de CEPT zijn een aantal comités opgericht die harmoniseringskwesties behandelen, waaronder het European Radiocommunications Committee. In het kader van het verdrag kreeg het EBR een aantal functies toegewezen. Tevens werden de organen van het EBR en hun taken vastgesteld. In het najaar van 2001 werd de CEPT gereorganiseerd waardoor het voornoemde European Radiocommunications Committee opging in het Electronic Communications Committee (ECC). Het ECC brengt de radio- en telecommunicatieregulatoren van de CEPT-leden samen. Het bestaande Europees Bureau voor Telecommunicatie en het Europees Bureau voor Radiocommunicatie werden de facto samengevoegd met als resultaat een Europees Bureau voor Communicatie. Het EBC ondersteunt dus voortaan het ECC binnen de CEPT. In het kader van die reorganisatie werd in 2002 in Kopenhagen een akte tot wijziging van het verdrag opgesteld. De titel van het verdrag werd gewijzigd in verdrag tot oprichting van het Europees Bureau voor Communicatie (EBC). In de tekst werden naast een aantal vormelijke wijzigingen de functies van het Bureau aangepast. België heeft op 11 december 2006 de akte tot wijziging met als bijlage de geconsolideerde tekst van het verdrag ondertekend. Het is nu de bedoeling om de akte tot wijziging en de volledig herziene tekst van het verdrag te ratificeren.

61 Wetsontwerpen, wetsvoorstellen en commissieverslagen Alle bij de Kamer ingediende wetsontwerpen of wetsvoorstellen en de desbetreffende commissieverslagen, worden als parlementair stuk gedrukt. Bij het drukken van het stuk, krijgt elk wetsontwerp of wetsvoorstel een volgnummer alsook een reeksnummer dat aan de verschillende documenten (advies van de Raad van State, amendementen, commissieverslagen ) die op de basistekst volgen, wordt gegeven. Ten slotte wordt de zitting vermeld tijdens welke het ontwerp of voorstel werd ingediend. Alle parlementaire stukken kunnen geraadpleegd worden op onder de rubriek Wetgeving. Een subrubriek vermeldt de recentste documenten. De parlementaire stukken bestellen kan onder de rubriek Publicaties (in de kolom rechts). U vindt op onze website ook de verslagen van de plenaire vergaderingen en van de commissies. Onder "Plenum" vindt u de beknopte verslagen en de integrale verslagen. Onder "Commissies" vindt u enerzijds een bespreking van wetteksten en anderzijds een bespreking van de interpellaties en de mondelinge vragen.

62

63 Internationale parlementaire Assemblees RAADGEVENDE INTERPARLEMENTAIRE BENELUXRAAD Interparlementaire Benelux Nieuwsbrief Februari 2010

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. Commissies Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers WOENSDAG 24 FEBRUARI 2010 1. Vraag van mevrouw

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87 QRVA 52 87 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84 QRVA 52 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82 QRVA 52 82 QRVA 52 82 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80 QRVA 52 80 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 13-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 67 QRVA 52 67 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81 QRVA 52 81 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE QRVA 52 64 QRVA 52 64 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 08-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 23 zetels CD&V 1. Inge Vervotte (eed: 28/06/2007) Vervangen door eerste opvolgster Katrien Schryvers (eed: 21/12/2007) Inge Vervotte nam op 31/12/2008 haar parlementair

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 Voorzitterschap MAANDAG, 21 DECEMBER 2009 REPUBLIEK INDIA Op 21 december 2009 had de heer

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 11/2009 tot 04/ 12/ 2009 079 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101 QRVA 52 101 QRVA 52 101 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 27 tot 31 mei 2013 23/05/2013 176 2 DONDERDAG 30 mei 2013 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 Voorzitterschap DINSDAG 23 FEBRUARI 2010 BEZOEK VAN DE AMBASSADEUR VAN FRANKRIJK AAN DE

Nadere informatie

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ).

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ). Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 18 JANUARI 2010 1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister

Nadere informatie

Commissie van Buitenlandse Zaken

Commissie van Buitenlandse Zaken Commissies WOENSDAG 6 JANUARI 2010 BEZOEK VAN EEN THAISE DELEGATIE Commissie van Buitenlandse Zaken Op 6 januari 2010 ontving de heer Geert Versnick, voorzitter van de commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen,

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009.

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/02/2010 tot 12/02/2010 87 Bericht Bericht aan de lezers De Kamer online past zich aan. Graag houden we rekening met

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE QRVA 5263 QRVA 5263 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 02-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100 QRVA 52 100 QRVA 52 100 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DOC 52 2615/001 1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS TABEL VAN DE VOORSTELLEN EN WETSONTWERPEN ALS NIET-BESTAANDE BESCHOUWD TEN GEVOLGE VAN DE ONTBINDING VAN DE KAMERS OP 7 mei 2010 INHOUD A.Voorstellen

Nadere informatie

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Commissies COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : de heer David Lavaux MAANDAG 29 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. DINSDAG 30 MAART 2010 Individueel

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98 QRVA 52 98 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 52 QRVA 52 52 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-03 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1.

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1. Commissies Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 5 JANUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van

Nadere informatie

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten).

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten). Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut MAANDAG 27 FEBRUARI 2012 Voorstel tot herziening (Thierry

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE QRVA 52 61 QRVA 52 61 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-05 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE QRVA 52 54 QRVA 52 54 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-03 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 66 52 66 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 22-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92 QRVA 52 92 QRVA 52 92 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 01-02 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 58 52 58 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 20-04 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Commissies Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Voorzitter : de heer Herman De Croo VRIJDAG 11 MEI 2012 Hoorzitting met

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 73 QRVA 52 73 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 17-08 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/03/2010 tot 26/03/2010 92 Commissies Politie + Inlichtingen GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE BIJZONDERE COMMISSIE

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 12056 QRVA 52 045 cdh : centre

Nadere informatie

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf Commissies Europese Aangelegenheden FEDERAAL ADVIESCOMITÉ VOOR EUROPESE AANGELEGENHEDEN Voorzitters : de heren André Flahaut en Philippe Mahoux (S) MAANDAG 13 FEBRUARI 2012 Het werkprogramma van de Europese

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord.

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 1 FEBRUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 2 tot 6 februari 2015 29/01/2015 034 2 DONDERDAG 5 februari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Voorstellen - Voorstel

Nadere informatie

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht.

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht. Commissies WOENSDAG 31 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN DELEGATIE VAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING AAN DE KAZERNES VAN HELCHTEREN, LEOPOLDSBURG EN DIEST COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Op woensdag

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 februari 2019 07/02/2019 343 2 DONDERDAG 14 februari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 10216 QRVA 52 040 cdh : centre

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e législature van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 Voorzitterschap DINSDAG, 1 DECEMBER 2009 KONINKRIJK THAILAND Op 1 december 2009 had de heer

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 23 maart

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 20 tot 24 juni 2011 16/06/2011 048 2 DONDERDAG 23 juni 2011 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 7

Inhoud. Commissievergaderingen 7 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 7 PLENAIRE VERGADERING Wetsontwerpen 29 Mondelinge vragen 31 Comite P Hernieuwing van de samenstelling (werkende leden) Ingediende

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 19 tot 23 maart 2018 15/03/2018 270 2 DONDERDAG 22 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 4/ 05/2009 tot 8/ 05/ 2009 061 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S)

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) Commissies Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) MAANDAG 4 NOVEMBER 2013 Hoorzitting met : -

Nadere informatie

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut VRIJDAG 8 NOVEMBER 2013 Samengevoegde voorstellen : -

Nadere informatie

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018 BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET DE PARLEMENTAIRE BEGELEIDING VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE POLITIEDIENSTEN EN VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE INLICHTINGEN- EN VEILIGHEIDSDIENSTEN Voorzitter

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 01/2009 tot 23/ 01/ 2009 049 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85 Voorzitterschap MAANDAG 11 JANUARI 2010 REPUBLIEK BULGARIJE Op 11 januari 2010 ontmoette

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 12/ 01/2009 tot 16/ 01/ 2009 048 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 maart 2018 22/03/2018 273 2 DONDERDAG 29 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86 QRVA 52 86 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Commissie Buitenlandse Zaken

Commissie Buitenlandse Zaken Commissies DINSDAG 21 MEI 2013 GEDACHTEWISSELING MET DE VOORZITTER VAN DE PARLEMENTAIRE ASSEMBLEE VAN DE RAAD VAN EUROPA, DE HEER JEAN-CLAUDE MIGNON Commissie Buitenlandse Zaken De commissie voor de Buitenlandse

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 16/06/2008 tot 20/06/2008 030 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 03/2009 tot 03/ 04/ 2009 058 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 18/02/2008 tot 22/02/2008 016 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 12

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/06/2008 tot 13/06/2008 029 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 1/ 12/2008 tot 5/12/ 2008 043 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 20/ 07/2009 tot 03/ 10/ 2009 072 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte.

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte. PLENUMVERGADERING van DONDERDAG 3 JULI 2008 Avond SÉANCE PLÉNIÈRE du JEUDI 3 JUILLET 2008 Soir De vergadering wordt geopend om 19.48 uur en voorgezeten door de heer Herman Van Rompuy. La séance est ouverte

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 26/ 10/2009 tot 30/ 10/ 2009 075 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001).

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001). Commissies COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sarah Smeyers VRIJDAG 18 MAART 2011 Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 20 juli 1990 betreffende de voorlopige hechtenis en van

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/06/2008 tot 04/07/2008 032 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 10/2009 tot 23/ 10/ 2009 074 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 71 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 27-07 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 15/03/2010 tot 19/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 15/03/2010 tot 19/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 15/03/2010 tot 19/03/2010 91 Commissies DONDERDAG 18 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN GROEP DEELNEMERS AAN DE HOGERE STUDIES

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 24 tot 28 april 2006 20/04/2006 160 2 DONDERDAG 27 april 2006 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 januari 2015 22/01/2015 032 2 DONDERDAG 29 januari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerp Wetsontwerp

Nadere informatie

WETSONTWERPEN EN VOORSTELLEN

WETSONTWERPEN EN VOORSTELLEN Plenaire vergadering DONDERDAG 12 JULI 2012 VOORMIDDAG (097), NAMIDDAG (098) WETSONTWERPEN EN VOORSTELLEN 1. Wetsontwerp houdende verscheidene wijzigingen van het Kieswetboek en van d wet van 23 maart

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 7552 QRVA 52 029 cdh : centre

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 18 tot 22 juni 2018 14/06/2018 293 2 DONDERDAG 21 juni 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Verkozenen per fractie N-VA

Verkozenen per fractie N-VA Verkozenen per fractie 20.07.2010 27 zetels N-VA 1. Jan Jambon (eed: 06/07/2010) 2. Sophie De Wit (eed: 06/07/2010) 3. Flor Van Noppen (eed: 06/07/2010) 4. Zuhal Demir (eed: 06/07/2010) 5. Reinilde Van

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 5

Inhoud. Commissievergaderingen 5 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Voorstel van resolutie 27 Mondelinge vragen 27 Europees Parlement - Onerenigbaarheden 30 Klachten

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 11/2007 tot 23/ 11/2007 006 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde.

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde. Commissies Bijzondere Commissie seksueel misbruik BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter:

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 26/ 01/2009 tot 30/ 01/ 2009 050 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010 BIJLAGE 1 INVENTARIS van Parlementaire Documenten legislatuur 2007-2010 deel I. Kamerdocumenten gerangschikt volgens nummer doc. nr. 52- of CRIV52PLEN 2572/1 tot wijziging van de wet van 15 april 1994

Nadere informatie

- Na de uiteenzettingen heeft er een gedachtewisseling plaatsgevonden.

- Na de uiteenzettingen heeft er een gedachtewisseling plaatsgevonden. Commissies Bijzondere commissie «Seksueel misbruik» BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 Voorzitterschap DINSDAG 16 FEBRUARI 2010 ARABISCHE REPUBLIEK EGYPTE Op dinsdag 16 februari

Nadere informatie

Tenslotte werd, na een vraag van een cursist uit Benin, nog gesproken over de voortzetting van de militaire samenwerking met dit land.

Tenslotte werd, na een vraag van een cursist uit Benin, nog gesproken over de voortzetting van de militaire samenwerking met dit land. Commissies DONDERDAG 18 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN GROEP DEELNEMERS AAN DE HOGERE STUDIES MILITAIR ADMINISTRATEUR, VAN DE KONINKLIJKE MILITAIRE SCHOOL, AAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING COMMISSIE

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 16-6 - 2008 QRVA 52 022 QRVA 52 022

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 16-6 - 2008 QRVA 52 022 QRVA 52 022 QRVA 52 022 QRVA 52 022 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 4812 QRVA 52 022 cdh : centre

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/ 03/2009 tot 13/ 03/ 2009 055 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Financiën en Begroting

Financiën en Begroting Commissies COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer Georges Gilkinet MAANDAG 17 MAART 2014 Financiën en Begroting Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA QRVA

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA QRVA QRVA 52 024 QRVA 52 024 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 5316 QRVA 52 024 cdh : centre

Nadere informatie

- Na de uiteenzettingen van de genodigden volgde een gedachtewisseling met de leden.

- Na de uiteenzettingen van de genodigden volgde een gedachtewisseling met de leden. Commissies Bijz. com. Seksueel misbruik BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter: mevrouw

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE QRVA 52 75 QRVA 52 75 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 07-09 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut MAANDAG 2 JULI 2012 Samengevoegde wetsontwerpen : - Ontwerp

Nadere informatie

Naturalisaties. Volksgezondheid

Naturalisaties. Volksgezondheid Commissies COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : mevrouw Jacqueline Galant MAANDAG 4, DINSDAG 5, WOENSDAG 6, DONDERDAG 7 EN VRIJDAG 8 APRIL 2011 Individueel onderzoek van naturalisatieaanvragen.

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 10/ 12/2007 tot 14/ 12/2007 009 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

opdracht uitvoerende macht

opdracht uitvoerende macht Onze federale regering vertegenwoordigt de uitvoerende macht in ons land. Zij voeren de wetten uit. Deze regering bestaat uit maximaal 15 ministers. De eerste minister uitgezonderd, is deze regering samengesteld

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 18 to 22 maart 2019 14/03/2019 351 2 DONDERDAG 21 maart 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 22/ 06/2009 tot 26/ 06/ 2009 068 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 december 2017 07/12/2017 248 2 WOENSDAG 13 december 2017 om 10 uur, om 14.15 uur en om 18.05 uur Begrotingen

Nadere informatie

MAANDAG 21 MEI 2012 Gemeenschappelijke vergadering met de commissie voor de Financiën en Economische aangelegenheden van de Senaat.

MAANDAG 21 MEI 2012 Gemeenschappelijke vergadering met de commissie voor de Financiën en Economische aangelegenheden van de Senaat. Commissies Financiën en Begroting COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer Georges Gilkinet MAANDAG 21 MEI 2012 Gemeenschappelijke vergadering met de commissie voor de Financiën

Nadere informatie

2. Uiteenzetting door de heer Patrick Lafontaine, deskundige van de commissie, over veiligheidsmanagement in de spoorwegsector.

2. Uiteenzetting door de heer Patrick Lafontaine, deskundige van de commissie, over veiligheidsmanagement in de spoorwegsector. Commissies Spoorwegveiligheid BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE VEILIGHEID VAN HET SPOORWEGENNET IN BELGIË NAAR AANLEIDING VAN HET DRAMATISCH TREINONGEVAL IN BUIZINGEN Voorzitter :

Nadere informatie