BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85"

Transcriptie

1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 25/01/2010 tot 29/01/

2

3 Voorzitterschap MAANDAG 11 JANUARI 2010 REPUBLIEK BULGARIJE Op 11 januari 2010 ontmoette Kamervoorzitter Patrick Dewael Hare Excellentie mevrouw Tsetska Tzatsjeva Dangovska, voorzitter van de Nationale Assemblee van de Republiek Bulgarije. Het onderhoud handelde in hoofdzaak over de volgende punten: - De bilaterale betrekkingen tussen België en Bulgarije. Mevrouw Tzatsjeva waardeert de positieve houding van België ten aanzien van Bulgarije. De heer Dewael onderstreept het belang van een goede bilaterale samenwerking om corruptie en georganiseerde misdaad te bestrijden. - De parlementaire samenwerking tussen België en Bulgarije. Mevrouw Tzatsjeva hoopt dat de dialoog en de samenwerking tussen het Bulgaarse Parlement en de Kamer van volksvertegenwoordigers zich verder zullen ontwikkelen, onder andere via de Interparlementaire Unie en diverse commissies. - Het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie en de rol van de parlementen van de EU-lidstaten na het Verdrag van Lissabon. - Bulgarije rekent sterk op de ervaring van België. - De heer Dewael pleit voor een Europa dat voor de burger duidelijker en begrijpelijker is. - De aanstelling van Herman Van Rompuy tot voorzitter van de Europese Raad. - De economische en financiële situatie. Mevrouw Tzatsjeva benadrukt dat Bulgarije zwaarder getroffen werd door de economische crisis dan de oude lidstaten van de Europese Unie. Voor de Bulgaarse overheid is het wenselijk oplossingen te vinden waardoor die crisis zich minder laat voelen bij de Bulgaarse bevolking. Een nauwe samenwerking met de EU-lidstaten is wenselijk. - Kamervoorzitter Dewael benadrukt dat de EU-landen de wereldwijde economische crisis absoluut samen moeten aanpakken.

4 Commissies WERKGROEP FISCALE FRAUDE Werkgroep Fiscale fraude Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea VRIJDAG 22 JANUARI 2010 Hoorzitting met afgevaardigden van het Rekenhof over het verslag van die instelling over een aantal specifieke maatregelen tegen de fiscale fraude. - Inleidende uiteenzettingen van beide raadsheren van het Rekenhof. - Hebben het woord gevoerd : mevrouw Marie Arena en de heren Georges Gilkinet, Luk Van Biesen, Dirk Van der Maelen en Stefaan Van Hecke. Volgende vergadering : maandag 22 februari Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 25 JANUARI Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de regeringscampagne voor lpg (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 2. Vraag van mevrouw Valérie De Bue aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de belasting op voertuigen in functie van het aantal afgelegde kilometers (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Éric Libert aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de voortgang van het dossier inzake het Brusselse GEN (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Hilde Vautmans aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over het vervoer van bepaalde materialen door landbouwvoertuigen (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord.

5 5. Vraag van de heer David Lavaux aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de 60-platen aan de achterzijde van de vrachtwagens met een MTM van meer dan 7,5 t (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Jef Van den Bergh aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over het waarschuwen voor alcoholcontroles per sms (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de alcoholcontroles (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 8. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Ine Somers aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de geluidsoverlast in de Noordrand van Zaventem (nr ). - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de toekomstige vluchtroutes (nr ). - Vraag van de heer Georges Dallemagne aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de geluidsoverlast ten gevolge van het overvliegen van de Brusselse oostrand en van Waals-Brabant (nr ). - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over het routegebruik vanuit de luchthaven van Zaventem (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 9. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de veiligheid op de luchthaven van Zaventem (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Patrick De Groote aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over het taalgebruik bij de veiligheidsinstructies op een vliegtuig (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 11. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Ine Somers aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de toegang tot het tarmac op Zaventem (nr ). - Vraag van de heer David Geerts aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de geruchten om een bijkomende afhandelaar toe te laten op de luchthaven van Zaventem (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord.

6 12. Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de passagierscontrole op de luchthaven Brussel-Nationaal (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 13. Vraag van de heer David Lavaux aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de evolutie van het GEN-plan (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 14. Vraag van de heer David Lavaux aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de oprichting van de gegevensbank met betrekking tot het rijbewijs met punten (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 15. Vraag van de heer David Geerts aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de hervorming van de Dienst Inschrijving Voertuigen (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. 16. Vraag van de heer David Geerts aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de hervorming van de wegcode (nr ). - De staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, heeft geantwoord. WOENSDAG 27 JANUARI Wetsvoorstel (Daniel Bacquelaine, Carine Lecomte, Maggie De Block, Valérie De Bue, Jacques Otlet, Olivier Destrebecq) tot wijziging van de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, teneinde parkeerfaciliteiten toe te kennen aan beoefenaars van een gezondheidsberoep die op huisbezoek zijn, nrs. 487/1 tot 6. (Rapporteur : de heer Roel Deseyn). Hoorzitting met : - de heer Luc Van Ausloos (advocaat-generaal bij het hof van beroep van Bergen); - de heer Paul Kenis (advocaat-generaal bij het hof van beroep van Gent); - de heer Thierry Papart (politierechter in Luik). - De genodigden hebben een inleidende uiteenzetting gehouden. - Vervolgens werden vragen en opmerkingen geformuleerd door de leden. - De genodigden hebben geantwoord. 2. Wetsvoorstel (Jef Van den Bergh, Jenne De Potter, Roel Deseyn, Raf Terwingen) tot wijziging van de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, wat de termijnen voor verjaring en herhaling van verkeersmisdrijven betreft, nr. 1462/1. (Rapporteur : de heer Ludo Van Campenhout). Hoorzitting met : - de heer Luc Van Ausloos (advocaat-generaal bij het hof van beroep van Bergen); - de heer Paul Kenis (advocaat-generaal bij het hof van beroep van Gent); - de heer Thierry Papart (politierechter in Luik).

7 - De genodigden hebben een inleidende uiteenzetting gehouden. - Vervolgens werden vragen en opmerkingen geformuleerd door de leden. - De genodigden hebben geantwoord. Volgende vergadering : maandag 1 februari COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sonja Becq DINSDAG 26 JANUARI Voorstel van besluit met betrekking tot de verlenging van de aanvullende kamers van de hoven van beroep (art. 106bis en 340, 3, van het Gerechtelijk Wetboek). (Stemmingen). - De bespreking werd beëindigd. - Het voorstel van besluit werd aangenomen met 9 tegen 4 stemmen. 2. Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 20 juli 1990 betreffende de voorlopige hechtenis, nr. 2376/1. - Rapporteur : mevrouw Marie-Christine Marghem. - De bespreking heeft plaatsgevonden. - Het gehele wetsontwerp werd ongewijzigd aangenomen met 12 stemmen en 1 onthouding. 3. Wetsvoorstel (Carina Van Cauter, Herman De Croo, Thierry Giet, Olivier Hamal, Sabien Lahaye-Battheu, Marie-Christine Marghem) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de toewijzing van vorderingen betreffende de staat van personen betreft, nrs. 1645/1 tot 3. (Teruggezonden naar de commissie door de plenaire vergadering van 21 januari 2010) (Art. 93 Rgt.). - Rapporteur : de heer Renaat Landuyt. - Er werden amendementen ingediend door de dames Van Cauter c.s. en Nyssens. - De bespreking heeft plaatsgevonden. - De amendementen nrs 1 tot 3 werden aangenomen. - Het gehele wetsvoorstel, zoals geamendeerd, werd aangenomen met 12 stemmen en 2 onthoudingen. 4. Wetsvoorstel (Valérie Déom) tot wijziging van artikel 75 van het Burgerlijk Wetboek, in verband met het aantal getuigen bij het burgerlijk huwelijk, nrs. 2165/1 tot 3. Amendementen van de heren Terwingen, Landuyt, Logghe en Schoofs. Verslag namens de subcommissie Familierecht uitgebracht door mevrouw Sabien Lahaye- Battheu. - Inleidende uiteenzetting van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu. - Rapporteur : mevrouw Sabien Lahaye-Battheu. - Er werden amendementen ingediend door mevrouw Déom c.s. en de heer Landuyt. - De commissie heeft beslist om amendement nr. 5 als basis van de bespreking te nemen. - De amendementen nrs 5 en 8 werden aangenomen.

8 5. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 353ter van het Gerechtelijk Wetboek, met betrekking tot de uitoefening van politieke mandaten door personeelsleden van griffies en parketsecretariaten, nr. 2335/1. - Rapporteur : mevrouw Mia De Schamphelaere. - De bespreking heeft plaatsgevonden. - Het gehele wetsontwerp werd ongewijzigd aangenomen met 9 tegen 3 stemmen en 1 onthouding. WOENSDAG 27 JANUARI Regeling van de werkzaamheden : - Het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie. - Varia. 2. Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Clotilde Nyssens, Stefaan Van Hecke, Fouad Lahssaini) tot instelling van een procedure van klachtenbehandeling binnen de rechterlijke orde en tot wijziging van artikel 259bis-15 van het Gerechtelijk Wetboek, teneinde de Hoge Raad voor de Justitie aan te wijzen als beroepsinstantie met een ombudsfunctie inzake justitie, nrs. 634/1 en 2. Amendementen van mevrouw Nyssens. - Wetsvoorstel (Marie-Christine Marghem) tot invoering van een eenvormige procedure voor de behandeling van klachten betreffende de rechterlijke organisatie, nr. 267/1. (Voortzetting). (Rapporteur : de heer Renaat Landuyt). - De bespreking werd voortgezet. 3. Wetsvoorstel (Sabien Lahaye-Battheu, Carina Van Cauter, Marie-Christine Marghem, Sonja Becq, Mia De Schamphelaere, Raf Terwingen) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de betekening in strafzaken betreft, nrs. 1211/1 tot 4. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Valérie Déom) Amendementen van de heer Terwingen c.s.. - De bespreking werd voortgezet. - Er werden amendementen ingediend door mevrouw Lahaye-Battheu c.s. - De commissie heeft beslist om het schriftelijk advies van de Orde van Vlaamse Balies (OVB), de Ordre des barreaux francophones et germanophone (OBFG) en de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders in te winnen. 4. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratieen asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het stijgende aantal meldingen inzake kindermishandeling (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Raf Terwingen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het optreden en de vergoeding van de voogd ad hoc (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord.

9 6. Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over de tussenkomst van een zogenaamde profiler in het dossier van de moord op Annick Van Uytsel (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 7. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de budgetten van de gerechtelijke expertise (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 8. Samengevoegde vragen: - Vraag van mevrouw Mia De Schamphelaere aan de minister van Justitie over het individueel detentieplan (nr ). - Vraag van de heer Fouad Lahssaini aan de minister van Justitie over de uitvoering van het individuele detentieplan (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Raf Terwingen aan de minister van Justitie over het verzenden van gerechtsbrieven in het kader van de procedure inzake collectieve schuldenregeling (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 10. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de minister van Justitie over een protocol inzake kindermishandeling (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Justitie over de beëdigde vertalers en tolken (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 12. Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de minister van Justitie over de vertraging bij de invoering van het centraal bestand van beslagberichten (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 13. Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Justitie over de verzending van de kennisgeving van opsluiting (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 14. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de kostprijs van het taxivervoer van minderjarige delinquenten van gesloten centra naar gerechtsgebouwen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 15. Samengevoegde vragen: - Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over het incident in de gevangenis van Andenne (nr ).

10 - Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de minister van Justitie over het probleem van zelfmoord in de gevangenissen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 16. Vraag van mevrouw Clotilde Nyssens aan de minister van Justitie over de beperkingen van de expertise in strafzaken (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 17. Samengevoegde vragen: - Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Justitie over het onderzoek naar mogelijke belangvermenging rond het revisorenkantoor Daerden (nr ). - Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de minister van Justitie over een deontologische code voor de ministers (nr ). - Vraag van de heer Koen Bultinck aan de minister van Justitie over het lopende gerechtelijk onderzoek naar de minister van Pensioenen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 18. Samengevoegde vragen: - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de kosten van de werkstraf (nr ). - Vraag van mevrouw Clotilde Nyssens aan de minister van Justitie over de alternatieve gerechtelijke maatregelen en de werkstraffen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 19. Vraag van de heer Servais Verherstraeten aan de minister van Justitie over de vervolging wegens schriftvervalsing gepleegd door twee raadsheren die zetelden in de Fortis-zaak (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 20. Samengevoegde vragen: - Vraag van de heer Servais Verherstraeten aan de minister van Justitie over de actualisering van de doorlichting van het hof van beroep te Brussel (nr ). - Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de minister van Justitie over het jongste auditrapport opgesteld door de Hoge Raad voor de Justitie over het Brusselse Hof van Beroep (nr ). - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over de doorlichting van het Brusselse Hof van Beroep door de Hoge Raad voor de Justitie (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 21. Samengevoegde vragen: - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over de stilgevallen bespreking van de Justitiehervormingen (nr ). - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de minister van Justitie over de hervorming van Justitie (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord.

11 22. Samengevoegde vragen: - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de staking van de cipiers op 22 januari 2010 (nr ). - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Justitie over de staking in de gevangenissen (nr ). - Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over de betoging en de staking van de cipiers (nr ). - Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de cipierstaking voor meer veiligheid (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 23. Vraag van mevrouw Clotilde Nyssens aan de minister van Justitie over de telefoontap (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 24. Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Justitie over de financiële beheersmoeilijkheden en van het gerecht te Bergen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. - De minister van Justitie heeft geantwoord. 25. Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Justitie over het probleem van de zaalwachters te Bergen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 26. Vraag van mevrouw Hilde Vautmans aan de minister van Justitie over de opsporing van daders van GSM-diefstallen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 27. Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Justitie over een overleg tussen procureurs-generaal over de samenwerking van het gerecht, de douane en de milieudiensten (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 28. Vraag van de heer Eric Libert aan de minister van Justitie over de coördinatie tussen de agenten van het veiligheidskorps en de medewerkers van bewaking en beheer (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 2 februari 2010.

12 Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers DINSDAG 26 JANUARI Voorstel van resolutie (David Clarinval, Kattrin Jadin, Denis Ducarme, Daniel Bacquelaine, Jacqueline Galant, Jean-Jacques Flahaux, Olivier Hamal, Carine Lecomte) betreffende de aantrekkelijkheid van de huisartsgeneeskunde, in het bijzonder in landelijke gebieden, nrs. 1546/1 en 2. (Voortzetting). (Rapporteur : de heer Jacques Otlet). Amendementen van mevrouw Gerkens en mevrouw Snoy et d Oppuers, de heer Goutry c.s. en de heer Otlet c.s. - Hoorzitting met de heer Didier Giet (Ulg). 2. Vraag van de heer Georges Gilkinet aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het omzeilen van de wet betreffende het verbod op reclame voor geneesmiddelen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 3. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over bisfenol A (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 4. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de opleiding van de huisartsen teneinde minder benzodiazepine voor te schrijven (nr ). - Vraag van mevrouw Colette Burgeon aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de overconsumptie van kalmeermiddelen in België (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Yolande Avontroodt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de referentiepersoon bij dementie (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord.

13 6. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over Beliris en meer bepaald de renovatie van sociale woningen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de stagevoorwaarden voor kandidaat-specialisten in opleiding (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Yolande Avontroodt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over een round up van de plannen rond colorectale kankerscreening (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het verslag over het onnodig lijden van dieren in slachthuizen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Georges Gilkinet aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de haalbaarheidsstudie van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid inzake het uitvoeren van een epidemiologisch onderzoek in de buurt van de Belgische nucleaire sites (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de quota voor de levering, door de producenten, van geneesmiddelen aan apothekers (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 12. Vraag van mevrouw Yolande Avontroodt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over een derdebetalersregeling voor jongeren van 0 tot 25 jaar (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord.

14 13. Vraag van mevrouw Yolande Avontroodt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over een derdebetalersregeling in de jeugd- en kinderpsychiatrie (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 14. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Katia della Faille de Leverghem aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over dagcentra voor psoriasispatiënten (nr ). - Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de toegang tot behandeling voor psoriasispatiënten en de oprichting van dagcentra (nr ). - Vraag van de heer Josy Arens aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de behandeling en de levenskwaliteit van psoriasispatiënten (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. WOENSDAG 27 JANUARI Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling, nr. 2238/1. Toegevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Muriel Gerkens, Wouter De Vriendt, Tinne Van der Straeten, Georges Gilkinet, Thérèse Snoy et d Oppuers, Zoé Genot) tot wijziging van de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling, nr. 180/1. - Wetsvoorstel (Nathalie Muylle, Jef Van den Bergh) tot wijziging van de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling wat de langetermijnvisie betreft, nr. 1655/1. - Wetsvoorstel (Nathalie Muylle, Jef Van den Bergh) tot invoering van een duurzame ontwikkelingseffectbeoordeling in de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling, nr. 1656/1. (Voortzetting, sluiting en stemmingen). (Rapporteur : mevrouw Catherine Fonck). Amendementen van mevrouw De Bont c.s., mevrouw Snoy et d Oppuers c.s., de heer Cornil c.s. en mevrouw Muyle c.s. - De bespreking werd beëindigd. - Er werden amendementen ingediend door mevrouw Snoy et d Oppuers c.s. en de heer Cornil c.s. - De amendementen nrs 2, 18 tot 23 en 26 werden aangenomen. - De artikelen werden aangenomen. - Het gehele wetsontwerp, zoals geamendeerd en verbeterd, werd aangenomen met 9 stemmen en 5 onthoudingen. - Bijgevolg vervallen de toegevoegde wetsvoorstellen nrs 180 en Op aanvraag van de indiener werd er gestemd over wetsvoorstel nr De artikelen werden aangenomen. - Amendement nr. 1 werd aangenomen. - Het wetsvoorstel, zoals geamendeerd en verbeterd, werd eenparig aangenomen.

15 2. Vraag van de heer Flor Van Noppen aan de minister van Klimaat en Energie over de kritiek van het Rekenhof op de naleving van de ministeriële omzendbrief die specifieke normen vastlegt inzake de aanschaffing en het beheer van personenwagens door federale besturen (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 3. Vraag van mevrouw Rita De Bont aan de minister van Klimaat en Energie over de klimaatconferentie in Kopenhagen (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 4. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Rita De Bont aan de minister van Klimaat en Energie over de aanbevelingen in het federaal rapport inzake duurzame ontwikkeling (2009) (nr ). - Vraag van mevrouw Rita De Bont aan de minister van Klimaat en Energie over de aanbevelingen in het federaal rapport inzake duurzame ontwikkeling 2009 (vervolg) (nr ). - Vraag van mevrouw Rita De Bont aan de minister van Klimaat en Energie over de aanbevelingen in het federaal rapport inzake duurzame ontwikkeling 2009 (vervolg) (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Tinne Van der Straeten aan de minister van Klimaat en Energie over het GIS-contract met Hongarije (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Eric Jadot aan de minister van Klimaat en Energie over het tijdschema van de klimaatwet en van de nadere regels voor de implementatie ervan (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy d Oppuers aan de minister van Klimaat en Energie over de toepassing van de resolutie betreffende een betere beschikbaarstelling van consumenteninformatie bij de aankoop van een gsm en betreffende de bescherming van de gezondheid van de burgers tegen de aan elektromagnetische vervuiling verbonden risico s (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Tinne Van der Straeten aan de minister van Klimaat en Energie over de financiering van de dienst klimaatverandering (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 2 februari 2010.

16 Globalisering BIJZONDERE COMMISSIE GLOBALISERING Voorzitter : de heer Dirk Van de Maelen DINSDAG 26 JANUARI 2010 «De mondiale aspecten van de financiële crisis» - Gedachtewisseling met de heer Eric De Keuleneer, professor aan de Solvay Business School (ULB). Volgende vergadering : dinsdag 9 februari Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 26 JANUARI Vraag van de heer Mathias De Clercq aan de staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, over het Europees imago van België (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 2. Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, over de omzetting in Belgisch recht van de Europese richtlijn die de telecomoperatoren verplicht privégegevens bij te houden (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over het standpunt van de regering met betrekking tot de Republiek van Macedonië (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 4. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de doodvonnissen ten aanzien van politieke opponenten in Iran (nr ). - Vraag van mevrouw Juliette Boulet aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de inbeslagneming van de Nobelprijs van Shirin Ebadi (nr ).

17 - Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de repressie waarvan de Iraanse oppositie het slachtoffer was in de laatste dagen van december 2009 en de maatregelen die de regering in dit verband getroffen heeft (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de executie van Oeigoeren in China (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 6. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de akkoorden tussen Israël en de Europese Unie (nr ). - Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over het landbouwakkoord tussen de EU en Israël (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Juliette Boulet aan de staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, over de ratificatie door de Verenigde Naties van de overeenkomst inzake de rechten van personen met een handicap (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Peter Logghe aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de zaak van Marokkaanse naamgeving (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 9. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Juliette Boulet aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de toestand in Birma (nr ). - Vraag van de heer Josy Arens aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de toestand in Birma (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 10. Vraag van mevrouw Juliette Boulet aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de toestand in Guinee (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord.

18 11. Vraag van mevrouw Juliette Boulet aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de toestand in Honduras na de verkiezingen (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 12. Vraag van de heer Peter Luykx aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over het telefonisch onthaal van Nederlandstaligen in de Belgische ambassades (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 13. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over het feit dat drie Belgische staatsburgers twee maanden lang in een Iraanse gevangenis zouden gezeten hebben (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 14. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over het verbod van de Koerdische partij DTP in Turkije (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 15. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de samenstelling van de deontologische raad van een politieke partij (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 16. Vraag van de heer Peter Luykx aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de villa Salamé in Jeruzalem (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 17. Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de situatie in Gaza (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 18. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over het feit dat Flanders House Wallonië in Frankrijk plaatst (nr ).

19 - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over het feit dat Flanders House Wallonië in Frankrijk plaatst (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 19. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d'oppuers aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over "het bilateraal akkoord inzake investeringen en handelsrelaties met Colombia, in het bijzonder met betrekking tot palmolie" (nr ) - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 20. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de waarschuwing van de Russische regering aan de EU voor problemen met de petroleumtoevoer via Oekraïne (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 21. Vraag van de heer Georges Dallemagne aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de balans van de diplomatieke dagen (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 22. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Peter Luykx aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de heropening van het consulaat van Marseille (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de noodzakelijke besparingen bij de FOD Buitenlandse Zaken met betrekking tot verscheidene consulaten in Frankrijk (nr ). - Vraag van de heer Dirk Vijnck aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over het nieuwe consulaat in Marseille (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. 23. Vraag van de heer Georges Dallemagne aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over Al-Qaeda in België (nr ). - De staatssecretaris voor Europese Zaken, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken, heeft geantwoord. Volgende vergadering : woensdag 3 februari 2010.

20 COMMISSIE VOOR DE SOCIALE ZAKEN Sociale Zaken Voorzitter : de heer Yvan Mayeur DINSDAG 26 JANUARI Vraag van de heer Stefaan Vercamer aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de toeslag die uitbetaald wordt in het kader van de toekenning van een gezinspensioen (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 2. Vraag van de heer Mathias De Clercq aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de drempelbedragen voor pensioenen (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de minister van Pensioenen en Grote teden over groepsverzekeringen (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 4. Vraag van de heer Jacques Otlet aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de pensioenramingen voor de vastbenoemde werknemers van lokale en regionale verenigingen (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 5. Samengevoegde vragen: - Vraag van de heer Ben Weyts aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de verschillende behandeling van werknemers en zelfstandigen bij de berekening van hun pensioen (nr ). - Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de discrepantie tussen zelfstandigen en werknemers bij de opbouw van hun pensioenrechten (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 6. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Koen Bultinck aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over het Zilverfonds (nr ). - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over het mogelijke einde van het Zilverfonds (nr ). - Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over het Zilverfonds (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord.

21 7. Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de polyvalentie van de aanvraag tot raming van de opgebouwde en nog te verwezenlijken pensioenrechten (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 8. Samengevoegde vragen: - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over het aanvullend pensioen voor contractuele ambtenaren (nr ). - Vraag van de heer Koen Bultinck aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over het aanvullend pensioen voor contractuele ambtenaren (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 9. Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de verklaringen van VOKA inzake aanvullende pensioenen (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Christian Brotcorne aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over het pensioen van de vastbenoemde personeelsleden van de lokale besturen (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over pensioenen andere dan de pensioenen voor overheidspersoneel (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 12. Samengevoegde vragen: - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de responsabiliseringsbijdrage (nr ). - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke integratie over de responsabiliseringsbijdrage (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. WOENSDAG 27 JANUARI Vraag van de heer Ben Weyts aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de toepassing van de taalwetgeving in het kader van de administratie van de invaliditeitsuitkeringen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord.

22 2. Vraag van de heer Ben Weyts aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de toepassing van de taalwetgeving in het kader van de administratie van de kinderbijslag (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 3. Vraag van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de terugbetalingen in het kader van de maximumfactuur (nrs en 18520). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 4. Vraag van de heer Wouter De Vriendt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de opvolger voor de Lissabondoelstellingen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 5. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de ecocheques (nr ). - Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de ecocheque (nr ). - Vraag van mevrouw Rita De Bont aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over het gebruik van de ecocheques (nr ). - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over ecocheques (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 6. Samengevoegde vragen: - Vraag van mevrouw Hilâl Yalçin aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de uitwisseling van gegevens tussen het hoger onderwijs, de kruispuntbank sociale zekerheid en de kinderbijslagfondsen (nr ). - Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de uitwisseling van gegevens tussen het hoger onderwijs, de kruispuntbank sociale zekerheid en de fondsen voor kinderbijslag (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord.

23 7. Vraag van de heer Georges Gilkinet aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over belastingontwijking door steden en gemeenten (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 8. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Koen Bultinck aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over fraude met maaltijdcheques (nr ). - Vraag van mevrouw Sarah Smeyers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over fraude met maaltijdcheques (nr ). - Vraag van mevrouw Catherine Fonck aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over fraude met maaltijdcheques in sommige overheidsbesturen (nr ). - Vraag van de heer Stefaan Vercamer aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over het misbruik van maaltijdcheques door Waalse lokale en provinciale besturen (nr ). - Vraag van mevrouw Martine De Maght aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de misbruiken door overheidsbesturen van maaltijdcheques (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Jacques Otlet aan de staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie, over de omvang van de niet aangegeven arbeid (nr ). - De staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie, heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 2 februari Bedrijfsleven COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS, DE NATIONALE WETENSCHAPPELIJKE EN CULTURELE INSTELLINGEN, DE MIDDENSTAND EN DE LANDBOUW Voorzitter : de heer Bart Laeremans DINSDAG 26 JANUARI Wetsvoorstel (Katrien Partyka, Willem-Frederik Schiltz, Joseph George) tot wijziging van de gaswet wat betreft de doorvoertarieven, nrs. 2282/1 en 2. (Stemming over het geheel - Rgt. art.82,1). (Rapporteur : mevrouw Karine Lalieux) Amendementen van mevrouw Karine Lalieux c.s., de heer Schiltz c.s. en mevrouw Van der Straeten c.s.

24 - De opmerkingen van de juridische dienst werden aanvaard. - Het gehele wetsvoorstel, zoals geamendeerd en verbeterd, werd aangenomen met 11 tegen 3 stemmen en 1 onthouding. 2. Samengevoegd wetsontwerp en voorstellen : - Wetsontwerp betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming, nrs. 2340/1 en 2. - Voorstel van resolutie (Karine Lalieux, Colette Burgeon, Alain Mathot) over een kaderregeling voor eventueel toegestane gezamenlijke verkoop, nr. 1670/1. - Wetsvoorstel (Willem-Frederik Schiltz) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument inzake de verkopen gesloten buiten de onderneming van de verkoper, nrs. 665/1 en 2. - Wetsvoorstel (Herman De Croo, Carina Van Cauter, Geert Versnick) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument, betreffende een toeslag voor risico s verbonden aan bepaalde producten en diensten, nr. 673/1. - Wetsvoorstel (Willem-Frederik Schiltz) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument voor wat betreft de waardebonnen, nr. 1021/1. - Wetsvoorstel (Ludo Van Campenhout, Maya Detiège, Willem-Frederik Schiltz) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument wat de parkeertarieven betreft, nrs. 1315/1 en 2. - Wetsvoorstel (Bart Laeremans, Francis Van den Eynde, Bruno Valkeniers) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en de bescherming van de consument wat betreft het taalgebruik inzake reclame, nr. 602/1. - Wetsvoorstel (Bart Laeremans, Bruno Valkeniers, Bruno Stevenheydens, Peter Logghe) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument voor wat betreft de leesbaarheid van overeenkomsten, nr. 960/1. (Voortzetting). (Rapporteurs : de dames Karine Lalieux en Liesbeth Van der Auwera). Amendementen van de h. Luykx, mevrouw Staelraeve c.s. en mevrouw Plasman c.s. - Inleidende uiteenzetting van de heer Bart Laeremans betreffende de wetsvoorstellen nrs 602 en De artikelsgewijze bespreking werd aangevat. - Er werden amendementen ingediend door de heer Laeremans c.s., de heer Clarinval c.s. en mevrouw Lalieux c.s. - De artikelen 1 tot 74, evenals de amendementen, werden besproken. WOENSDAG 27 JANUARI Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Cathy Plasman aan de minister van Klimaat en Energie over elektriciteitsprijzen (nr ). - Vraag van de heer Joseph George aan de minister van Klimaat en Energie over de elektriciteitsprijs (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 2. Vraag van de heer Joseph George aan de minister van Klimaat en Energie over het invoeren van een gedragscode inzake toegang tot het netwerk voor aardgasvervoer (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord.

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87 QRVA 52 87 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE QRVA 52 64 QRVA 52 64 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 08-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 27 tot 31 mei 2013 23/05/2013 176 2 DONDERDAG 30 mei 2013 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 Voorzitterschap MAANDAG, 21 DECEMBER 2009 REPUBLIEK INDIA Op 21 december 2009 had de heer

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82 QRVA 52 82 QRVA 52 82 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81 QRVA 52 81 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009.

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80 QRVA 52 80 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 13-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84 QRVA 52 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Commissie van Buitenlandse Zaken

Commissie van Buitenlandse Zaken Commissies WOENSDAG 6 JANUARI 2010 BEZOEK VAN EEN THAISE DELEGATIE Commissie van Buitenlandse Zaken Op 6 januari 2010 ontving de heer Geert Versnick, voorzitter van de commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen,

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101 QRVA 52 101 QRVA 52 101 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 67 QRVA 52 67 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100 QRVA 52 100 QRVA 52 100 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 Voorzitterschap DINSDAG 23 FEBRUARI 2010 BEZOEK VAN DE AMBASSADEUR VAN FRANKRIJK AAN DE

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98 QRVA 52 98 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE QRVA 5263 QRVA 5263 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 02-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE QRVA 52 61 QRVA 52 61 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-05 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE QRVA 52 54 QRVA 52 54 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-03 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e législature van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 Voorzitterschap DINSDAG, 1 DECEMBER 2009 KONINKRIJK THAILAND Op 1 december 2009 had de heer

Nadere informatie

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ).

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ). Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 18 JANUARI 2010 1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 11/2009 tot 04/ 12/ 2009 079 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1.

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1. Commissies Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 5 JANUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 66 52 66 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 22-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 58 52 58 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 20-04 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DOC 52 2615/001 1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS TABEL VAN DE VOORSTELLEN EN WETSONTWERPEN ALS NIET-BESTAANDE BESCHOUWD TEN GEVOLGE VAN DE ONTBINDING VAN DE KAMERS OP 7 mei 2010 INHOUD A.Voorstellen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 52 QRVA 52 52 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-03 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92 QRVA 52 92 QRVA 52 92 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 01-02 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 4/ 05/2009 tot 8/ 05/ 2009 061 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 23 maart

Nadere informatie

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 23 zetels CD&V 1. Inge Vervotte (eed: 28/06/2007) Vervangen door eerste opvolgster Katrien Schryvers (eed: 21/12/2007) Inge Vervotte nam op 31/12/2008 haar parlementair

Nadere informatie

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. Commissies Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers WOENSDAG 24 FEBRUARI 2010 1. Vraag van mevrouw

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 12056 QRVA 52 045 cdh : centre

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 10216 QRVA 52 040 cdh : centre

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 12

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 73 QRVA 52 73 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 17-08 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 04/01/2010 tot 08/01/2010 82

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 04/01/2010 tot 08/01/2010 82 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e législature van 04/01/2010 tot 08/01/2010 82 Voorzitterschap DINSDAG 1 DECEMBER 2009 CANADA Op 1 december 2009 werd de heer L. de Lorimier,

Nadere informatie

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht.

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht. Commissies WOENSDAG 31 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN DELEGATIE VAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING AAN DE KAZERNES VAN HELCHTEREN, LEOPOLDSBURG EN DIEST COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Op woensdag

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 20 tot 24 juni 2011 16/06/2011 048 2 DONDERDAG 23 juni 2011 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 februari 2019 07/02/2019 343 2 DONDERDAG 14 februari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Commissies COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : de heer David Lavaux MAANDAG 29 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. DINSDAG 30 MAART 2010 Individueel

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 Voorzitterschap DINSDAG 16 FEBRUARI 2010 ARABISCHE REPUBLIEK EGYPTE Op dinsdag 16 februari

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 maart 2018 22/03/2018 273 2 DONDERDAG 29 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten).

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten). Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut MAANDAG 27 FEBRUARI 2012 Voorstel tot herziening (Thierry

Nadere informatie

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord.

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 1 FEBRUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/06/2008 tot 13/06/2008 029 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018 BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET DE PARLEMENTAIRE BEGELEIDING VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE POLITIEDIENSTEN EN VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE INLICHTINGEN- EN VEILIGHEIDSDIENSTEN Voorzitter

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 11/2007 tot 23/ 11/2007 006 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/02/2010 tot 12/02/2010 87 Bericht Bericht aan de lezers De Kamer online past zich aan. Graag houden we rekening met

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 02/ 02/2009 tot 06/ 02/ 2009 051 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 23 tot 27 april 2018 19/04/2018 0277 2 WOENSDAG 25 april 2018 om 14.15 uur Verslag Verslag van de Parlementaire

Nadere informatie

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001).

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001). Commissies COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sarah Smeyers VRIJDAG 18 MAART 2011 Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 20 juli 1990 betreffende de voorlopige hechtenis en van

Nadere informatie

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S)

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) Commissies Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) MAANDAG 4 NOVEMBER 2013 Hoorzitting met : -

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 098 QRVA 53 098 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde.

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde. Commissies Bijzondere Commissie seksueel misbruik BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter:

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/03/2010 tot 26/03/2010 92 Commissies Politie + Inlichtingen GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE BIJZONDERE COMMISSIE

Nadere informatie

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf Commissies Europese Aangelegenheden FEDERAAL ADVIESCOMITÉ VOOR EUROPESE AANGELEGENHEDEN Voorzitters : de heren André Flahaut en Philippe Mahoux (S) MAANDAG 13 FEBRUARI 2012 Het werkprogramma van de Europese

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 158 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 158 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 158 QRVA 53 158 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010 BIJLAGE 1 INVENTARIS van Parlementaire Documenten legislatuur 2007-2010 deel I. Kamerdocumenten gerangschikt volgens nummer doc. nr. 52- of CRIV52PLEN 2572/1 tot wijziging van de wet van 15 april 1994

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 24 tot 28 april 2006 20/04/2006 160 2 DONDERDAG 27 april 2006 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86 QRVA 52 86 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 01/2009 tot 23/ 01/ 2009 049 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Commissies Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Voorzitter : de heer Herman De Croo VRIJDAG 11 MEI 2012 Hoorzitting met

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 01/03/2010 tot 05/03/2010 89 Voorzitterschap WOENSDAG 13 JANUARI 2010 AUDIËNTIE VAN MEVROUW JOZEFINA TOPALLI, VOORZITTER

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 18 tot 22 juni 2018 14/06/2018 293 2 DONDERDAG 21 juni 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 2 tot 6 februari 2015 29/01/2015 034 2 DONDERDAG 5 februari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Voorstellen - Voorstel

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 5

Inhoud. Commissievergaderingen 5 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Voorstel van resolutie 27 Mondelinge vragen 27 Europees Parlement - Onerenigbaarheden 30 Klachten

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 26/ 10/2009 tot 30/ 10/ 2009 075 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 7552 QRVA 52 029 cdh : centre

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 095 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 095 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 095 QRVA 53 095 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE QRVA 52 75 QRVA 52 75 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 07-09 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

2. Uiteenzetting door de heer Patrick Lafontaine, deskundige van de commissie, over veiligheidsmanagement in de spoorwegsector.

2. Uiteenzetting door de heer Patrick Lafontaine, deskundige van de commissie, over veiligheidsmanagement in de spoorwegsector. Commissies Spoorwegveiligheid BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE VEILIGHEID VAN HET SPOORWEGENNET IN BELGIË NAAR AANLEIDING VAN HET DRAMATISCH TREINONGEVAL IN BUIZINGEN Voorzitter :

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 16-6 - 2008 QRVA 52 022 QRVA 52 022

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 16-6 - 2008 QRVA 52 022 QRVA 52 022 QRVA 52 022 QRVA 52 022 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 4812 QRVA 52 022 cdh : centre

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 1/ 12/2008 tot 5/12/ 2008 043 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 26/ 01/2009 tot 30/ 01/ 2009 050 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 13/05/2008 tot 16/05/2008 025 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 16/06/2008 tot 20/06/2008 030 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 131 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 131 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 131 QRVA 53 131 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 20/ 07/2009 tot 03/ 10/ 2009 072 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 71 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 27-07 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut VRIJDAG 8 NOVEMBER 2013 Samengevoegde voorstellen : -

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 januari 2015 22/01/2015 032 2 DONDERDAG 29 januari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerp Wetsontwerp

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/06/2008 tot 04/07/2008 032 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 111 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 111 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 111 QRVA 53 111 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 7

Inhoud. Commissievergaderingen 7 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 7 PLENAIRE VERGADERING Wetsontwerpen 29 Mondelinge vragen 31 Comite P Hernieuwing van de samenstelling (werkende leden) Ingediende

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 12/ 01/2009 tot 16/ 01/ 2009 048 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 10/2009 tot 23/ 10/ 2009 074 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 070 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 070 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden SESSION DE LA 5 LÉGISLATURE ZITTING VAN DE 5 ZITTINGSPERIODE N-VA :

Nadere informatie

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER Voorzitterschap 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34 PUBLICATIES 37 BIJLAGEN

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 02/06/2008 tot 06/06/2008 028 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 19 tot 23 maart 2018 15/03/2018 270 2 DONDERDAG 22 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden SESSION DE LA 5 LÉGISLATURE ZITTING VAN DE 5 ZITTINGSPERIODE N-VA :

Nadere informatie

De fraudes vastgesteld bij het slachthuis en de verwerkingseenheden van Veviba.

De fraudes vastgesteld bij het slachthuis en de verwerkingseenheden van Veviba. GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING EN DE COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS,

Nadere informatie

Financiën en Begroting

Financiën en Begroting Commissies COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer Georges Gilkinet MAANDAG 17 MAART 2014 Financiën en Begroting Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling

Nadere informatie

Werkvergadering met de experts over de vaststellingen en aanbevelingen over het luik Radicalisme.

Werkvergadering met de experts over de vaststellingen en aanbevelingen over het luik Radicalisme. Commissies PARLEMENTAIRE ONDERZOEKSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE OMSTANDIGHEDEN DIE HEBBEN GELEID TOT DE TERRORISTISCHE AANSLAGEN VAN 22 MAART 2016 IN DE LUCHTHAVEN BRUSSEL-NATIONAAL EN IN

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 17 tot 21 oktober 2016 13/10/2016 159 2 DONDERDAG 20 oktober 2016 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte.

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte. PLENUMVERGADERING van DONDERDAG 3 JULI 2008 Avond SÉANCE PLÉNIÈRE du JEUDI 3 JUILLET 2008 Soir De vergadering wordt geopend om 19.48 uur en voorgezeten door de heer Herman Van Rompuy. La séance est ouverte

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 11-8 - 2008 QRVA 52 030 QRVA 52 030

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 11-8 - 2008 QRVA 52 030 QRVA 52 030 QRVA 52 030 QRVA 52 030 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 7660 QRVA 52 030 cdh : centre

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 117 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 117 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 117 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie PS : Parti

Nadere informatie

Commissie Buitenlandse Zaken

Commissie Buitenlandse Zaken Commissies DINSDAG 21 MEI 2013 GEDACHTEWISSELING MET DE VOORZITTER VAN DE PARLEMENTAIRE ASSEMBLEE VAN DE RAAD VAN EUROPA, DE HEER JEAN-CLAUDE MIGNON Commissie Buitenlandse Zaken De commissie voor de Buitenlandse

Nadere informatie