De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84"

Transcriptie

1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 18/01/2010 tot 22/01/

2

3 Voorzitterschap MAANDAG, 21 DECEMBER 2009 REPUBLIEK INDIA Op 21 december 2009 had de heer Patrick Dewael, voorzitter van de Kamer van volksvertegenwoordigers, een onderhoud met Zijne Excellentie de heer Jaimini Bhagwati, ambassadeur van de Republiek India te Brussel. Tijdens het onderhoud werden de volgende thema's besproken: - De bilaterale betrekkingen tussen België en India, die de heer Bhagwati als uitstekend bestempelt. Hij is opgetogen over het staatsbezoek dat koning Albert II en koningin Paola in november 2008 aan India brachten. Het verheugt hem dat er steeds meer Indiase studenten in België studeren. Hij is echter van mening dat de parlementaire betrekkingen moeten worden geïntensiveerd en nodigt de heer Dewael uit aan het hoofd van een delegatie van de Kamer van volksvertegenwoordigers een bezoek aan India af te leggen. - De economische situatie in India. De ambassadeur onderstreept dat de economie zwaar te lijden heeft gehad onder de dalende vraag naar exportproducten. De banksector is aan de crisis ontsnapt, omdat de Indiase banken doorgaans een eerder conservatief beleid voeren. De armoede is volgens de ambassadeur het grootste probleem van India. Duurzame ontwikkeling is volgens hem belangrijk als men de kindersterfte en het analfabetisme wil bestrijden en de levensverwachting wil verhogen. Stabiliteit in de regio is één van de sleutels tot economische groei. Hij zegt dat India ook nog veel inspanningen zal moeten leveren op het stuk van infrastructuur, onder andere de aanleg van wegen. - Het Belgische EU-voorzitterschap.

4 Voorzitterschap MAANDAG 21 DECEMBER 2009 VERENIGD KONINKRIJK Op 21 december 2009 had de heer Patrick Dewael, voorzitter van de Kamer van volksvertegenwoordigers, een onderhoud met Hare Excellentie mevrouw Rachel Aron, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk te Brussel. Tijdens het onderhoud werden voornamelijk de volgende thema's besproken: - De politieke situatie in België en de institutionele hervormingen. De terugkeer van de heer Yves Leterme aan het hoofd van de federale regering. De ambassadeur vindt het verstandig dat België de heer Jean-Luc Dehaene met het institutionele dossier en BHV heeft belast. De voorzitter van de Kamer onderstreept dat België zich geen politieke crisis kan veroorloven aan de vooravond van het Belgische EU-voorzitterschap, maar is niettemin van mening dat er een oplossing moet worden gevonden. - De benoeming van de heer Herman Van Rompuy tot voorzitter van de Europese Raad. Mevrouw Aron is ervan overtuigd dat de heer Tony Blair een uitstekende voorzitter zou zijn geweest, maar ze constateert dat de heer Van Rompuy in korte tijd bij veel mensen een sterke indruk heeft gemaakt. - De benoeming van de heer Karel De Gucht tot Europees commissaris voor Handel. - Het Belgische EU-voorzitterschap. - De economische en financiële situatie.

5 Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 18 JANUARI Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ). 2. Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het verslechterend vervoer per spoor in de streek Centre du Hainaut (nr ). 3. Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de gevolgen op het vlak van de parkeermogelijkheden indien er zich problemen voordoen tussen twee stations (nr ). 4. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Colette Burgeon aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de steeds terugkerende problemen op de lijnen 108 en 161 (Binche- La Louvière-Brussel-Ottignies-Louvain-la-Neuve) (nr ). - Vraag van mevrouw Colette Burgeon aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het onderzoek van de NMBS naar de vertragingen op lijnen 108 en 161 (nr ). 5. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de foute vertaling van een mededeling aan het Nederlandstalig personeel van De Post met betrekking tot een citytrip naar Istanbul (nr ). 6. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de brochure PENSOC (nr ).

6 7. Vraag van mevrouw Valérie De Bue aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de exploitatie van het GEN en de mogelijke verzadiging van het spoorwegnet (nr ). 8. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het optrekken van geluidsschermen langs de spoorwegen (nr ). - Vraag van mevrouw Ine Somers aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over de geluidsoverlast ten gevolge van het spoorverkeer (nr ). 9. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer David Geerts aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het winterplan bij de NMBS (nr ). - Vraag van de heer David Geerts aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over een regeling ter compensatie van de gevolgen van het winterweer voor abonnementhouders en het aantrekken van nieuwe treinreizigers die zich voordien met de auto verplaatsten (nr ). 10. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de staatssecretaris voor Mobiliteit, toegevoegd aan de eerste minister, over het verdwijnen van treinritten in Limburg (nr ). - Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de treinverbindingen Limburg-Brussel (nr ). 11. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het PIDAAS-project (nr ). 12. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Bruno Stevenheydens aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de machteloosheid van controleurs van de NMBS tegenover zwartrijders (nr ). - Vraag van de heer Patrick De Groote aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de aanpak van zwartrijders (nr ). - Vraag van de heer David Geerts aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de controlebevoegdheid van treinbegeleiders (nr ). - Vraag van de heer Jef Van den Bergh aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de aanpak van zwartrijders (nr ).

7 13. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Bruno Stevenheydens aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de invoering van de hulppostman (nr ). - Vraag van de heer David Geerts aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de functie hulppostbode (nr ). - Vraag van de heer Patrick De Groote aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de hulppostbode (nr ). 14. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de parkeerproblematiek aan het station Essene-Lombeek (nr ). 15. Vraag van mevrouw Annick Ponthier aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de dienstregeling van de treinverbinding Hasselt-Brussel en omgekeerd (nr ). 16. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer David Geerts aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de afschaffing van de rechtstreekse treinen tussen Mechelen en Etterbeek (nr ). - Vraag van de heer David Geerts aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de impact van de nieuwe dienstregeling (nr ). - Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de nieuwe dienstregeling van de NMBS (nr ). - Vraag van de heer Paul Vanhie aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de ontsluiting van de campussen van de VUB (nr ). - Vraag van de heer Jef Van den Bergh aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de nieuwe dienstregeling van de NMBS (nr ). - Vraag van de heer Bruno Stevenheydens aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de nieuwe dienstregeling van de NMBS (nr ). - Vraag van de heer Patrick De Groote aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de nieuwe dienstregeling van de NMBS (nr ). 17. Interpellatie van mevrouw Juliette Boulet tot de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het treinongeval dat zich in de nacht van donderdag op vrijdag 20 november 2009 in Bergen heeft voorgedaan (nr. 399). - Een motie van aanbeveling werd ingediend door mevrouw Juliette Boulet. - Een eenvoudige motie werd ingediend door de heer Jef Van den Bergh, mevrouw Ine Somers en de heer Michel Doomst.

8 18. Vraag van mevrouw Juliette Boulet aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de herstelling van het viaduct van Saint-Ghislain (nr ). 19. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de reclame op treinen (nr ). 20. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het actieplan tegen zelfdoding (nr ). 21. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de lightrail (nr ). 22. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over het project Railease (nr ). 23. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de identiteitskaart als treinticket (nr ). 24. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de dienstregeling van de NMBS (nr ). - Vraag van de heer Patrick De Groote aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de aansluitingen bij de NMBS (nr ). 25. Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de ijsbaan aan het station Guillemins te Luik (nr ). WOENSDAG 20 JANUARI 2010 Het communicatiebeleid van de NMBS-groep. Hoorzitting met : - de heer Marc Descheemaecker (NMBS); - de heer Luc Lallemand (Infrabel); - de heer Jannie Haek (NMBS-Holding).

9 - Inleidende uiteenzetting door de heren Marc De Scheemaecker, Luc Lallemand en Jannie Haek. - Hebben vragen en opmerkingen geformuleerd : de heer François Bellot, mevrouw Linda Musin, de heren Jef Van den Bergh, David Geerts en David Lavaux. Volgende vergadering : maandag 25 januari Werkgroep Belgisch Overlevingsfonds WERKGROEP BELGISCH OVERLEVINGSFONDS Voorzitter : de heer Patrick Moriau MAANDAG 18 JANUARI Activiteitenverslag De nieuwe wet op het Belgisch Fonds voor de voedselzekerheid. 3. Ontwerp van uitvoeringsbesluit. 4. Ontwerp van nieuwe strategische nota. 5. Mechanisme voor selectie van de landen. - De heren Provot, Baert en Standaert van DGOS hebben een uiteenzetting gegeven en vragen beantwoord van de parlementsleden. Bijzondere opvolgingscommissie Financiële en bankcrisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE EN BANKCRISIS Voorzitter : de heerjoseph George DINSDAG 19 JANUARI Verslag van de vergadering van het Bureau van 7 januari Wetsontwerp tot versterking van het deugdelijk bestuur bij de genoteerde vennootschappen en de autonome overheidsbedrijven en tot wijziging van de regeling inzake het beroepsverbod in de bank- en financiële sector, nr. 2336/1. - Gedachtewisseling (zie de aanbevelingen van de bijzondere commissie). 3. Werkmethode wat de door de regering in te dienen wetsontwerpen betreft.

10 4. Regeling van de werkzaamheden - Voorbereiding van de vergadering van 2 februari 2010 : gedachtewisseling met de eerste minister of zijn vertegenwoordiger over de aanbevelingen van de bijzondere commissie belast met het onderzoek van de financiële en bankcrisis. - Uiteenzetting door de heer Joseph George. - Hebben het woord gevoerd : mevrouw Lalieux (K.), de heren Duchâtelet (S), Daras (S), Hamal (K.), mevrouw Vienne (S), de heren Crombez (S), Delpérée (S), George (K.), Vandenberghe (S), Van de Velde (K.) en Van der Maelen (K.). Volgende vergadering : maandag 1 februari Bedrijfsleven COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS, DE NATIONALE WETENSCHAPPELIJKE EN CULTURELE INSTELLINGEN, DE MIDDENSTAND EN DE LANDBOUW Voorzitter : de heer Bart Laeremans DINSDAG 19 JANUARI Samengevoegde wetsontwerpen : - Ontwerp van dienstenwet, nr. 2338/1. - Ontwerp van dienstenwet betreffende bepaalde juridische aspecten bedoeld in artikel 77 van de Grondwet, nr. 2339/1. - Rapporteur : mevrouw Liesbeth Van der Auwera. - De algemene en artikelsgewijze bespreking werden beëindigd. - Amendementen werden ingediend door de heer Ronny Balcaen. - Alle amendementen werden verworpen. - Beide wetsontwerpen worden, mits enkele technische correcties, achtereenvolgens aangenomen, respectievelijk met 10 tegen 3 stemmen en met 11 tegen 2 stemmen. 2. Wetsvoorstel (Katrien Partyka, Willem-Frederik Schiltz, Joseph George) tot wijziging van de wet van 12 april 1965 betreffende het vervoer van gasachtige en andere producten door middel van leidingen wat betreft de doorvoertarieven, nr. 2282/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Karine Lalieux). - De algemene bespreking werd beëindigd. - Amendementen werden ingediend door mevrouw Karine Lalieux cs, de heer Willem-Frederik Schiltz cs en mevrouw Tinne Van der Straeten cs. - De artikelsgewijze bespreking werd beëindigd. - De amendementen nrs. 2 en 5 werden ingetrokken. - De amendementen nrs. 1, 3, 6 en 7, evenals de aldus gewijzigde artikelen, werden aangenomen. 3. Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de collectieve schuldbemiddelaars (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord.

11 4. Vraag van de heer Flor Van Noppen aan de minister van Klimaat en Energie over de injectietarieven voor groene stroom (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Cathy Plasman aan de minister van Klimaat en Energie over de participatie in een Duits hoogspanningsnet (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Cathy Plasman aan de minister van Klimaat en Energie over de nucleaire provisies (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Cathy Plasman aan de minister van Klimaat en Energie over een Europees supergrid voor hernieuwbare energie (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Katrien Partyka aan de minister van Klimaat en Energie over de financiering van stookolie met een kredietopening (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 9. Vraag van mevrouw Katrien Partyka aan de minister van Klimaat en Energie over de spreiding van betaling van stookolie (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Klimaat en Energie over de federale ombudsman Energie (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Karine Lalieux aan de minister van Klimaat en Energie over de facturatieproblemen waarvan Brusselse consumenten het slachtoffer werden (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 12. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Karine Lalieux aan de minister van Klimaat en Energie over de participatie van GDF-Suez in het Fluxys-kapitaal (nr ). - Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Klimaat en Energie over GDF Suez die in overtreding met de wet van 8 december 2009 zou zijn (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord.

12 13. Vraag van mevrouw Tinne Van der Straeten aan de minister van Klimaat en Energie over het sociaal tarief en de toepassing ervan voor personen met een handicap (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 14. Vraag van mevrouw Cathy Plasman aan de minister van Klimaat en Energie over de offshore zone Noordzee en MB s concessies (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. WOENSDAG 20 JANUARI Samengevoegd wetsontwerp en voorstellen : - Wetsontwerp betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming, nr. 2340/1. - Voorstel van resolutie (Karine Lalieux, Colette Burgeon, Alain Mathot) over een kaderregeling voor eventueel toegestane gezamenlijke verkoop, nr. 1670/1. - Wetsvoorstel (Sofie Staelraeve, Willem-Frederik Schiltz) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument inzake de verkopen gesloten buiten de onderneming van de verkoper, nr. 665/1. - Wetsvoorstel (Herman De Croo, Carina Van Cauter, Geert Versnick) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument, betreffende een toeslag voor risico s verbonden aan bepaalde producten en diensten, nr. 673/1. - Wetsvoorstel (Willem-Frederik Schiltz) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument voor wat betreft de waardebonnen, nr. 1021/1. - Wetsvoorstel (Ludo Van Campenhout, Maya Detiège Willem-Frederik Schiltz) tot wijziging van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument wat de parkeertarieven betreft, nrs. 1315/1 en 2. (Voortzetting). (Rapporteurs : de dames Karine Lalieux en Liesbeth Van der Auwera). - Toelichting door de auteurs van de toegevoegde wetsvoorstellen. - De algemene bespreking werd aangevat. Hebben het woord gevoerd : de heer Joseph George, mevrouw Cathy Plasman, de heer Ronny Balcaen, mevrouw Karine Lalieux en mevrouw Liesbeth Van der Auwera. - De ministers van Ondernemen en Vereenvoudigen, van Klimaat en Energie en van KMO's, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid hebben geantwoord. 2. Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de bijdragen die SABAM vraagt van de socialprofitsector (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 3. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de verkoop van feestvuurwerk aan particulieren (nr ). - Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de harmonisering van de wetgeving op het spektakelvuurwerk (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord.

13 4. Vraag van mevrouw Karine Lalieux aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over het krediet voor de aankoop van een wagen (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 26 januari COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sonja Becq DINSDAG 19 JANUARI Regeling van de werkzaamheden : - Wetsvoorstel nr. 493/1. - Varia. - De regeling van de werkzaamheden heeft plaatsgehad. 2. Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Raf Terwingen, Servais Verherstraeten) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de procedure inzake echtscheiding betreft, nrs. 1517/1 tot 4. Amendementen van de heer Terwingen, de dames Déom, Lahaye-Battheu en Nyssens. - Wetsvoorstel (Sabien Lahaye-Battheu, Carina Van Cauter) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de procedure inzake echtscheiding betreft, nrs. 1706/1 en 2. Amendementen van mevrouw Lahaye-Battheu Verslag namens de subcommissie Familierecht uitgebracht door mevrouw Marie-Christine Marghem. - De samengevoegde wetsvoorstellen werden teruggezonden naar de subcommissie Familierecht. 3. Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Sabien Lahaye-Battheu, Marie-Christine Marghem, Carina Van Cauter, Josy Arens) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de persoonlijke verschijning en de poging tot verzoening bij echtscheiding betreft, nrs. 1511/1 tot 4. Amendementen van de dames Nyssens, Marghem, Lahaye-Battheu en de heer Terwingen. - Wetsvoorstel (Raf Terwingen, Sonja Becq, Mia De Schamphelaere) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de persoonlijke verschijning bij echtscheiding betreft, nr. 1716/1. Verslag namens de subcommissie Familierecht uitgebracht door mevrouw Valérie Déom. - De samengevoegde wetsvoorstellen werden teruggezonden naar de subcommissie Familierecht. 4. Wetsvoorstel (Patrick Dewael) tot wijziging van de wet van 31 januari 2007 inzake de gerechtelijke opleiding en tot oprichting van het Instituut voor gerechtelijke opleiding wat de controle door het Rekenhof betreft, nr. 1812/1.

14 - Rapporteur : mevrouw Mia De Schamphelaere. - Toelichting door mevrouw Hilde Vautmans. - De bespreking heeft plaatsgehad. - Het geheel van het wetsvoorstel werd ongewijzigd aangenomen met 10 stemmen en 2 onthoudingen. 5. Wetsvoorstel (Clotilde Nyssens, Stefaan Van Hecke, Fouad Lahssaini) tot instelling van een procedure van klachtenbehandeling binnen de rechterlijke orde en tot wijziging van artikel 259bis- 15 van het Gerechtelijk Wetboek, teneinde de Hoge Raad voor de Justitie aan te wijzen als beroepsinstantie met een ombudsfunctie inzake justitie, nr. 634/1 - De bespreking werd voortgezet. 6. Wetsvoorstel (Raf Terwingen) tot opheffing van artikel 41 van het Burgerlijk Wetboek, nr. 1755/1. (Voortzetting). (Rapporteur : de heer Renaat Landuyt). - Rapporteur : mevrouw Carina Van Cauter. - Toelichting door de heer Raf Terwingen. - De bespreking heeft plaatsgehad. - Een amendement werd ingediend door de heer Raf Terwingen. - Het amendement werd aangenomen. - In afwijking van artikel 82.1 Rgt. werd het geheel van het aldus geamendeerde wetsvoorstel eenparig aangenomen. 7. Wetsvoorstel (Sabien Lahaye-Battheu, Carina Van Cauter, Marie-Christine Marghem, Sonja Becq, Mia De Schamphelaere, Raf Terwingen) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de betekening in strafzaken betreft, nrs. 1211/1 tot 3. - Rapporteur : mevrouw Valérie Déom. - Toelichting door mevrouw Sabien Lahaye-Battheu. - De algemene bespreking heeft plaatsgehad. - Amendementen werden ingediend door mevrouw Mia De Schamphelaere c.s. 8. Wetsvoorstel (Olivier Maingain, Marie-Christine Marghem) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek, wat de aanwijzing van in rust gestelde magistraten als plaatsvervangend magistraat betreft, nr. 270/1. - Rapporteur : de heer Olivier Hamal. - Toelichting door de heer Eric Libert. - De bespreking heeft plaatsgehad. - Het geheel van het wetsvoorstel werd ongewijzigd aangenomen met 9 stemmen tegen 3. WOENSDAG 20 JANUARI Uiteenzetting van de minister van Justitie over dataretentie (Richtlijn 2006/24/EG)/ - Rapporteurs : de heer Renaat Landuyt (K) en de heer Tony Van Parys (S). - Uiteenzetting door de minister van Justitie.

15 2. Onderzoek van de activiteitenverslagen met betrekking tot de verlenging van de aanvullende kamers van hoven van beroep (art. 106bis en 340, 3, van het Gerechtelijk Wetboek). (Aanwijzing van de rapporteur). (Bespreking en stemmingen). - Rapporteurs : mevrouw Sabien Lahaye-Battheu (K) en de heer Vandenberghe (S). - De eerste voorzitters van de hoven van beroep werden gehoord. - Een gedachtewisseling heeft plaatsgehad. 3. Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de inhaalrust van geheimagenten van de Staatsveiligheid (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 4. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de gevangenis van Tilburg (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over het gebrek aan interesse bij de gevangenen voor de gevangenis van Tilburg (nr ). - Vraag van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu aan de minister van Justitie over de overbrenging van Belgische gedetineerden naar de gevangenis van Tilburg (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Juliette Boulet aan de minister van Justitie over het afnemend gebruik van de alternatieve maatregelen die ter beschikking staan van de jeugdmagistraten (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de algemene nationale gegevensbank (ANG) (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 7. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de minister van Justitie over de pro deo gelden van advocaten (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de verloning van de advocaten in het kader van de tweedelijnsbijstand (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de minister van Justitie over de hoofddoek in gerechtshoven (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 9. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de problemen bij het veiligheidskorps van het Brusselse Justitiepaleis (nr ).

16 - Vraag van de heer Olivier Maingain aan de minister van Justitie over het gebrek aan coördinatie tussen de gerechtelijke macht, het Veiligheidskorps en de directie van de penitentiaire inrichtingen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer André Frédéric aan de minister van Justitie over de omzendbrief van de procureurs-generaal over het wapenbezit (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 11. Vraag van de heer André Frédéric aan de minister van Justitie over de interne werking van de Adviesraad voor wapens (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 12. Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de minister van Justitie over de huurwaarborgregeling (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 13. Vraag van de heer Luc Gustin aan de minister van Justitie over het bekomen van een veiligheidskorps in het kader van de overbrenging van de gevangenen van de strafinrichting te Marneffe (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 14. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Raf Terwingen aan de minister van Justitie over de beoogde afschaffing van bodes en zaalwachters (nr ). - Vraag van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu aan de minister van Justitie over het terugschroeven van de afschaffing van de rechtbankbodes (nr ). - Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de bodes-terterechtzitting in politierechtbanken (nr ). - Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de minister van Justitie over de beperking van de prestaties van de gerechtsbodes naar aanleiding van circulaire nr. 154 (nr ). - Vraag van de heer Eric Libert aan de minister van Justitie over de aan Justitie opgelegde besparingen (nr ). - Vraag van de heer Fouad Lahssaini aan de minister van Justitie over de gerechtsbodes (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 15. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de gemeenschappelijke vakbondsstaking in de gevangenissen op 21 tot 23 januari (nr ). - Vraag van de heer Olivier Maingain aan de minister van Justitie over de onveiligheid in de gevangenissen en de malaise van de cipiers (nr ). - Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de minister van Justitie over de situatie in de gevangenis van Andenne (nr ).

17 - Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de weigering van de burgemeester van Andenne om politie naar de gevangenis te sturen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 16. Vraag van de heer Servais Verherstraeten aan de minister van Justitie over de aanbesteding voor aankoop van materiaal voor het uitvoeren van speekseltests bij verkeercontroles (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 17. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de budgetten van de gerechtelijke expertise (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 18. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Mia De Schamphelaere aan de minister van Justitie over het individueel detentieplan (nr ). - Vraag van de heer Fouad Lahssaini aan de minister van Justitie over de uitvoering van het individueel detentieplan van gedetineerden (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 19. Vraag van de heer Raf Terwingen aan de minister van Justitie over het verzenden van gerechtsbrieven in het kader van de procedure inzake collectieve schuldenregeling (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 26 januari Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : Mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers DINSDAG 19 JANUARI 2010 Samengevoegde wetsontwerpen : - Wetsontwerp betreffende de vergoeding van schade als gevolg van gezondheidszorg (I), nr. 2240/1. - Wetsontwerp tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek in het kader van de wet van... betreffende de vergoeding van schade als gevolg van gezondheidszorg (II), nr. 2241/1. Toegevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Josée Lejeune, Valérie De Bue) tot vergoeding van patiënten die met hiv werden besmet als gevolg van een bloedtransfusie of van een toediening van bloedderivaten die vóór 1 augustus 1985 in België werden uitgevoerd, nr. 861/1. - Wetsvoorstel (Georges Dallemagne, Marie-Martine Schyns, Brigitte Wiaux, David Lavaux, Catherine Fonck) tot schadeloosstelling van hepatitis C-slachtoffers en tot instelling van een federaal plan ter bestrijding van hepatitis C, nrs. 1754/1 tot 3. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Colette Burgeon).

18 - De commissie heeft beslist om het wetsvoorstel nr eveneens toe te voegen. - De algemene bespreking heeft plaatsgehad. - Amendement nr. 1 werd ingediend door mevrouw Sarah Smeyers. WOENSDAG 20 JANUARI Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling, nr. 2238/1. Toegevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Muriel Gerkens, Wouter De Vriendt, Tinne Van der Straeten, Georges Gilkinet, Thérèse Snoy et d Oppuers, Zoé Genot) tot wijziging van de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling, nr. 180/1. - Wetsvoorstel (Nathalie Muylle, Jef Van den Bergh) tot wijziging van de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling wat de langetermijnvisie betreft, nr. 1655/1. - Wetsvoorstel (Nathalie Muylle, Jef Van den Bergh) tot invoering van een duurzame ontwikkelingseffectbeoordeling in de wet van 5 mei 1997 betreffende de coördinatie van het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling, nr. 1656/1. (Voortzetting) (Rapporteur : mevrouw Catherine Fonck). - De artikelsgewijze bespreking werd ingezet. - Amendementen werden ingediend op wetsontwerp nr door mevrouw Thérèse Snoy et d'oppuers cs., mevrouw Catherine Fonck cs., de heer Jean Cornil cs. en mevrouw Rita De Bont cs. - Een amendement werd ingediend op wetsontwerp nr door mevrouw Nathalie Muylle cs. 2. Wetsvoorstel (Thérèse Snoy et d Oppuers, Tinne Van der Straeten, Zoé Genot, Juliette Boulet, Wouter De Vriendt, Philippe Henry) betreffende de reclame voor de informatie over en de verkoop van pesticiden en biociden aan de niet-professionele gebruikers, nr. 1209/1. - Rapporteur : mevrouw Katia della Faille de Leverghem. - De algemene bespreking werd aangevat. 3. Voorstel van resolutie (Katia della Faille de Leverghem, Hilde Vautmans, Yolande Avontroodt, Carina Van Cauter, Geert Versnick) betreffende het opstellen van een globaal plan ter voorkoming en bestrijding van obesitas, nr. 481/1. 4. Voorstel van resolutie (Jacques Otlet, Carine Lecomte) met betrekking tot een curatieve, interdisciplinaire aanpak van overgewicht bij kinderen en zwaarlijvigheid bij volwassenen, alsook van de eraan verbonden risico s, nrs. 1220/1 tot 3. - Rapporteur : mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys. - De algemene bespreking werd aangevat. - De voorstellen van resolutie nrs. 481 en 1220 zullen samen worden behandeld. 5. Voorstel van resolutie (Katia della Faille de Leverghem, Hilde Vautmans, Valérie Déom, Bruno Tobback, Nathalie Muylle, Meyrem Almaci, Josée Lejeune) betreffende een grotere transparantie bij dierproeven, nr. 1379/1. - Rapporteur : mevrouw Colette Burgeon. - De algemene bespreking werd aangevat. Volgende vergadering : dinsdag 26 januari 2010.

19 Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 19 JANUARI 2010 Zending naar Colombia van een delegatie van de commissie ( ) : voorstelling van het verslag van de heren Bruno Tuybens en Olivier Destrebecq en bespreking van de conclusies. - De bespreking heeft plaatsgehad. BIJZONDERE COMMISSIE GLOBALISERING Voorzitter : de heer Dirk Van der Maelen DINSDAG 19 JANUARI 2010 Globalisering De mondiale aspecten van de financiële crisis. Gedachtewisseling met de heer Jan Cerfontaine, Voorzitter van de Raad van bestuur van de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep. Volgende vergadering : dinsdag 26 januari Werkgroep Klinische beroepen WERKGROEP MET HET OOG OP DE REGLEMENTERING VAN DE UITOEFENING VAN DE KLINISCHE PSYCHOLOGIE, KLINISCHE SEKSUOLOGIE EN KLINISCHE ORTHOPEDAGOGIEK EN TER REGLEMENTERING VAN DE BIJZONDERE BEROEPSTITEL VAN PSYCHOTHERAPEUT Voorzitter : de heer Luc Goutry DINSDAG 19 JANUARI 2010 Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Yvan Mayeur, Colette Burgeon, Marie-Claire Lambert, Jean Cornil) tot wijziging, wat de uitoefening van de beroepen uit de sector van de geestelijke gezondheidszorg betreft, van koninklijk besluit nr. 78 van 10 november 1967 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen, nr. 1126/1. - Wetsvoorstel (Luc Goutry, Nathalie Muylle, Lieve Van Daele, Marie-Martine Schyns, Georges Dallemagne, Sonja Becq) tot wijziging van het koninklijk besluit nr. 78 van 10 november 1967 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen met het oog op de reglementering van de uitoefening van de klinische psychologie, van de klinische seksuologie en van de klinische orthopedagogiek, nrs. 1357/1 en 2.

20 - Wetsvoorstel (Yolande Avontroodt, Katia della Faille de Leverghem, Hilde Vautmans) tot wijziging van het koninklijk besluit nr. 78 van 10 november 1967 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen wat de uitoefening van de psychotherapie betreft, nr. 1604/1. (Voortzetting) (Rapporteur : mevrouw Marie-Claire Lambert). Vervolg van de bespreking over de klinische psychologie. Bespreking over de klinische orthopedagogie (kwalificatievereisten, erkenning, overgangsbepalingen). Hoorzittingen met : - de heer Guislain Magerotte (Université de Mons-Hainaut). - Mevrouw Ilse Noens (KU Leuven). - De bespreking over de klinische psychologie werd voortgezet. - De bespreking over de klinische orthopedagogie (kwalificatievereisten, erkenning, overgangsbepalingen) werd aangevat. - De hoorzittingen hebben plaatsgevonden. Volgende vergadering : dinsdag 2 februari Handelsrecht COMMISSIE BELAST MET DE PROBLEMEN INZAKE HANDELS- EN ECONOMISCH RECHT Voorzitter : de heer Gerald Kindermans DINSDAG 19 JANUARI 2010 Wetsontwerp tot versterking van het deugdelijk bestuur bij de genoteerde vennootschappen en de autonome overheidsbedrijven en tot wijziging van de regeling inzake het beroepsverbod in de bank- en financiële sector, nrs. 2336/1 en 2. Amendementen van de heer De Potter c.s. Toegevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Muriel Gerkens, Meyrem Almaci, Juliette Boulet, Wouter De Vriendt, Zoé Genot, Thérèse Snoy et d Oppuers, Tinne Van der Straeten, Stefaan Van Hecke) tot openbaarmaking van de deelnemingen en de individuele bezoldigingen van de leiders van beursgenoteerde vennootschappen, nrs. 294/1 en 2. - Wetsvoorstel (Bruno Tuybens, Valérie Déom, Muriel Gerkens, Bruno Tobback, Stefaan Van Hecke) tot wijziging van de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven wat de bezoldiging van het management betreft, nr. 1291/1. - Wetsvoorstel (Bruno Tuybens, Valérie Déom, Muriel Gerkens, Bruno Tobback, Stefaan Van Hecke) tot wijziging van de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven wat de ontslagvergoeding van de leden van het directiecomité betreft, nrs 1292/1 en 2. - Wetsvoorstel (Bruno Tuybens, Valérie Déom, Bruno Tobback) tot wijziging van het Wetboek van vennootschappen wat de openbaarmaking van bezoldigingen van bestuurders betreft, nrs. 1293/1 tot 3. Amendement van de heer Tuybens.

21 - Wetsvoorstel (Bruno Tuybens, Valérie Déom, Muriel Gerkens, Bruno Tobback, Stefaan Van Hecke) tot wijziging van het Wetboek van vennootschappen wat de uitbreiding van de deelname aan de algemene vergadering betreft, nr. 1294/1. - Wetsvoorstel (Bruno Tuybens, Valérie Déom, Muriel Gerkens, Bruno Tobback, Stefaan Van Hecke) tot wijziging van de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven wat het spreekrecht in de algemene vergadering betreft, nr. 1300/1. - Wetsvoorstel (Bruno Tuybens, Valérie Déom, Muriel Gerkens, Bruno Tobback, Stefaan Van Hecke) tot wijziging van de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven wat de bezoldiging van de leden van de raad van bestuur betreft, nr. 1297/1. - Wetsvoorstel (Bruno Tuybens, Muriel Gerkens, Bruno Tobback, Stefaan Van Hecke) tot wijziging van de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven wat de samenstelling van de raad van bestuur betreft, nr. 1298/1. - Wetsvoorstel (Bruno Tuybens, Valérie Déom, Muriel Gerkens, Bruno Tobback, Stefaan Van Hecke) tot wijziging van de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven wat de transparantie van de bezoldiging van het management betreft, nrs. 1299/1 en 2. - Wetsvoorstel (Stefaan Van Hecke) tot afschaffing van de gouden parachute en tot beheersing van de bezoldiging van de topmanagers, nrs. 1474/1 en 2. - Wetsvoorstel (Bruno Tuybens) tot wijziging van de wet van 26 maart 1999 betreffende het Belgisch actieplan voor de werkgelegenheid 1998 en houdende diverse bepalingen wat de aandelenopties betreft, nr. 1501/1. - Wetsvoorstel (Valérie Déom, Thierry Giet, André Perpète, Guy Coëme, Karine Lalieux) tot wijziging van het Wetboek van vennootschappen en van de wet van 26 maart 1999 betreffende het Belgisch actieplan voor de werkgelegenheid 1998 en houdende diverse bepalingen, met het oog op een beter ondernemingsbestuur, nrs. 1805/1 en 2. - Wetsvoorstel (Olivier Hamal, David Clarinval, Carine Lecomte, Kattrin Jadin) tot wijziging van het Wetboek van vennootschappen teneinde een remuneratiecomité in te stellen en de toekenning van bonussen en ontslagvergoedingen voor de bedrijfsleiders te begeleiden, alsmede tot wijziging van de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven, nrs. 1914/1 en 2. (Voortzetting). (Rapporteurs : de heren Luk Van Biesen en Olivier Hamal). - De algemene bespreking werd verdergezet. Hebben het woord genomen: de minister van Justitie, de heren Peter Logghe, Bruno Tuybens, Joseph George, Jenne De Potter en de dames Muriel Gerkens en Barbara Pas. - Er werden amendementen ingediend door de heer Jenne De Potter c.s., mevrouw Barbara Pas c.s., mevrouw Muriel Gerkens c.s. en de heer Bruno Tuybens c.s. - De algemene bespreking werd beëindigd. Volgende vergadering : woensdag 27 januari 2010.

22 COMMISSIE VOOR DE SOCIALE ZAKEN Sociale Zaken Voorzitter : de heer Yvan Mayeur DINSDAG 19 JANUARI Vraag van de heer André Perpète aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de verplaatsingskosten van de grensarbeiders (nrs en 17604). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 2. Vraag van de heer Ben Weyts aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de toepassing van de taalwetgeving in het kader van de administratie van de werkloosheidsuitkeringen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 3. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de mogelijkheden van uitzendarbeid als springplank naar vast werk (nrs en 17106). - Vraag van mevrouw Valérie De Bue aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de hervorming van de uitzendarbeid (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 4. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over het dragen van religieuze symbolen door ambtenaren of contractueel personeel (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de strijd tegen besnijdenis (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de toepassing van het genderbegrip in de overheidsbegrotingen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord.

23 7. Vraag van mevrouw Valérie De Bue aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de evolutie van de administratieve last van de FOD Werkgelegenheid (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 8. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de ontslagen bij MD Verre (nr ). - Vraag van de heer Eric Thiébaut aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over het geplande ontslag van 89 werknemers bij het bedrijf MD Verre in Ghlin (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 9. Interpellatie van mevrouw Zoé Genot tot de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen over de sancties die werklozen krijgen opgelegd en de grote gevolgen daarvan voor de OCMW s (nr. 398). - Een motie van aanbeveling werd ingediend door mevrouw Zoé Genot c.s. - Een eenvoudige motie werd ingediend door mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys c.s. - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 10. Vraag van mevrouw Mia De Schamphelaere aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de mogelijkheid tot arbeid van de partner van mensen die om medische redenen werden geregulariseerd (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de invoering van de 11-urenregel in de verpleegkunde (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 12. Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de opening op zondag van gespecialiseerde winkels (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord.

24 13. Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over het niet opvolgen van aanvragen tot oprichting van IDPBW door de gemeenten (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 14. Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de nutteloze ecocheque (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 15. Vraag van de heer André Perpète aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over het aantal jobs van Belgische werknemers dat tijdens de economische crisis verloren is gegaan in het Groothertogdom Luxemburg (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 16. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over nieuwe cijfers inzake discriminatie van allochtonen in ons land (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 17. Vraag van mevrouw Françoise Colinia aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de toestand van de beschutte werkplaatsen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 18. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de bijkomende ontslagvergoeding voor arbeiders (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 19. Vraag van mevrouw Sarah Smeyers aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de sociale dienstencheques (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord.

25 20. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de door de minister aangekondigde herziening van het begeleidingssysteem voor werklozen (nr ). - Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over activering (nr ). - Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over het begeleidingsplan voor werklozen van de RVA (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. 21. Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over gender-budgetting (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid heeft geantwoord. WOENSDAG 20 JANUARI 2010 Wetsontwerpen houdende diverse bepalingen inzake de organisatie van de aanvullende ziekteverzekering (I en II), nrs. 2292/1 en 2 en 2293/1 en 2. (Voortzetting en stemmingen). (Rapporteur : mevrouw Katrien Partyka). Amendementen van de heer Mayeur c.s. en van mevrouw Smeyers. - De bespreking van de artikelen heeft plaatsgehad. - Amendementen werden ingediend door de heer Georges Gilkinet en mevrouw Catherine Fonck cs. - Hebben het woord gevoerd tijdens de bespreking van de artikelen : de dames Katrien Partyka, Carine Lecomte, Maggie De Block en Catherine Fonck en de heren Stefaan Vercamer, Jean Cornil, Georges Gilkinet. - Amendementen nrs. 33 et 34 werden ingetrokken. - Amendement nr. 5 werd verbeterd. - Amendementen nrs. 39, 1 tot 11 en 41 werden aangenomen (wetsontwerp nr. 2292). - Amendementen nrs. 1 tot 3 werden aangenomen (wetsontwerp nr. 2293). - De artikelen werden aangenomen. - Wetsontwerp nr. 2292, zoals geamendeerd, werd aangenomen met 10 stemmen en 4 onthoudingen. - Wetsontwerp nr. 2293, zoals geamendeerd, werd aangenomen met 10 stemmen en 4 onthoudingen. Volgende vergadering : dinsdag 26 januari 2010.

26 Parlementair Comité Wetsevaluatie PARLEMENTAIR COMITÉ BELAST MET DE WETSEVALUATIE WOENSDAG 20 JANUARI 2010 Regeling van de werkzaamheden. - De regeling van de werkzaamheden heeft plaatsgehad. Volgende vergadering : woensdag 3 februari Financiën en Begroting COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea WOENSDAG 20 JANUARI Gedachtewisseling met de regeringscommissaris belast met de interne audit van de federale overheid. - De regeringscommissaris heeft een uiteenzetting gegeven en geantwoord op vragen van de heren Hendrik Daems, Hagen Goyvaerts, Kristof Waterschoot, Luk Van Biesen, Ludo Van Campenhout en Jenne De Potter. 2. Vraag van de heer Ben Weyts aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het integriteitsbeleid (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 3. Wetsontwerp houdende eindregeling van de begrotingen van de instellingen van openbaar nut van het jaar 2004 en het voorgaand jaar 2002, nr. 2300/1. Wetsontwerp houdende eindregeling van de begrotingen van de instellingen van openbaar nut van het jaar 2005, nr. 2301/1. - Rapporteur : de heer Hendrik Daems. - De vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen heeft een uiteenzetting gegeven. - De artikelen 1 tot 5 van het wetsontwerp nr werden achtereenvolgens aangenomen. - Het geheel van het wetsontwerp, met inbegrip van de legistieke verbeteringen, werd met 11 stemmen en 1 onthouding aangenomen. - De artikelen 1 tot 4 van het wetsontwerp nr werden achtereenvolgens aangenomen. - Het geheel van het wetsontwerp, met inbegrip van de legistieke verbeteringen, werd met 11 stemmen en 1 onthouding aangenomen.

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ).

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ). Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 18 JANUARI 2010 1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE QRVA 52 64 QRVA 52 64 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 08-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87 QRVA 52 87 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009.

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81 QRVA 52 81 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 Voorzitterschap DINSDAG 23 FEBRUARI 2010 BEZOEK VAN DE AMBASSADEUR VAN FRANKRIJK AAN DE

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82 QRVA 52 82 QRVA 52 82 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 27 tot 31 mei 2013 23/05/2013 176 2 DONDERDAG 30 mei 2013 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 11/2009 tot 04/ 12/ 2009 079 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE QRVA 5263 QRVA 5263 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 02-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 67 QRVA 52 67 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1.

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1. Commissies Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 5 JANUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van

Nadere informatie

Commissie van Buitenlandse Zaken

Commissie van Buitenlandse Zaken Commissies WOENSDAG 6 JANUARI 2010 BEZOEK VAN EEN THAISE DELEGATIE Commissie van Buitenlandse Zaken Op 6 januari 2010 ontving de heer Geert Versnick, voorzitter van de commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen,

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80 QRVA 52 80 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 13-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE QRVA 52 61 QRVA 52 61 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-05 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE QRVA 52 54 QRVA 52 54 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-03 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101 QRVA 52 101 QRVA 52 101 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DOC 52 2615/001 1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS TABEL VAN DE VOORSTELLEN EN WETSONTWERPEN ALS NIET-BESTAANDE BESCHOUWD TEN GEVOLGE VAN DE ONTBINDING VAN DE KAMERS OP 7 mei 2010 INHOUD A.Voorstellen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84 QRVA 52 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten).

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten). Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut MAANDAG 27 FEBRUARI 2012 Voorstel tot herziening (Thierry

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 66 52 66 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 22-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 58 52 58 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 20-04 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98 QRVA 52 98 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100 QRVA 52 100 QRVA 52 100 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord.

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 1 FEBRUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde

Nadere informatie

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 23 zetels CD&V 1. Inge Vervotte (eed: 28/06/2007) Vervangen door eerste opvolgster Katrien Schryvers (eed: 21/12/2007) Inge Vervotte nam op 31/12/2008 haar parlementair

Nadere informatie

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf Commissies Europese Aangelegenheden FEDERAAL ADVIESCOMITÉ VOOR EUROPESE AANGELEGENHEDEN Voorzitters : de heren André Flahaut en Philippe Mahoux (S) MAANDAG 13 FEBRUARI 2012 Het werkprogramma van de Europese

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 23 maart

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e législature van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 Voorzitterschap DINSDAG, 1 DECEMBER 2009 KONINKRIJK THAILAND Op 1 december 2009 had de heer

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 12

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 februari 2019 07/02/2019 343 2 DONDERDAG 14 februari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 52 QRVA 52 52 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-03 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 01/2009 tot 23/ 01/ 2009 049 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Commissies COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : de heer David Lavaux MAANDAG 29 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. DINSDAG 30 MAART 2010 Individueel

Nadere informatie

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht.

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht. Commissies WOENSDAG 31 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN DELEGATIE VAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING AAN DE KAZERNES VAN HELCHTEREN, LEOPOLDSBURG EN DIEST COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Op woensdag

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 12056 QRVA 52 045 cdh : centre

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 24 tot 28 april 2006 20/04/2006 160 2 DONDERDAG 27 april 2006 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. Commissies Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers WOENSDAG 24 FEBRUARI 2010 1. Vraag van mevrouw

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 4/ 05/2009 tot 8/ 05/ 2009 061 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 20 tot 24 juni 2011 16/06/2011 048 2 DONDERDAG 23 juni 2011 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/02/2010 tot 12/02/2010 87 Bericht Bericht aan de lezers De Kamer online past zich aan. Graag houden we rekening met

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 73 QRVA 52 73 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 17-08 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 5

Inhoud. Commissievergaderingen 5 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Voorstel van resolutie 27 Mondelinge vragen 27 Europees Parlement - Onerenigbaarheden 30 Klachten

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/03/2010 tot 26/03/2010 92 Commissies Politie + Inlichtingen GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE BIJZONDERE COMMISSIE

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85 Voorzitterschap MAANDAG 11 JANUARI 2010 REPUBLIEK BULGARIJE Op 11 januari 2010 ontmoette

Nadere informatie

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut VRIJDAG 8 NOVEMBER 2013 Samengevoegde voorstellen : -

Nadere informatie

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Commissies Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Voorzitter : de heer Herman De Croo VRIJDAG 11 MEI 2012 Hoorzitting met

Nadere informatie

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018 BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET DE PARLEMENTAIRE BEGELEIDING VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE POLITIEDIENSTEN EN VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE INLICHTINGEN- EN VEILIGHEIDSDIENSTEN Voorzitter

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92 QRVA 52 92 QRVA 52 92 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 01-02 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010 BIJLAGE 1 INVENTARIS van Parlementaire Documenten legislatuur 2007-2010 deel I. Kamerdocumenten gerangschikt volgens nummer doc. nr. 52- of CRIV52PLEN 2572/1 tot wijziging van de wet van 15 april 1994

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 7

Inhoud. Commissievergaderingen 7 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 7 PLENAIRE VERGADERING Wetsontwerpen 29 Mondelinge vragen 31 Comite P Hernieuwing van de samenstelling (werkende leden) Ingediende

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 10216 QRVA 52 040 cdh : centre

Nadere informatie

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001).

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001). Commissies COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sarah Smeyers VRIJDAG 18 MAART 2011 Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 20 juli 1990 betreffende de voorlopige hechtenis en van

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 2 tot 6 februari 2015 29/01/2015 034 2 DONDERDAG 5 februari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Voorstellen - Voorstel

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/06/2008 tot 13/06/2008 029 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 098 QRVA 53 098 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 26/ 10/2009 tot 30/ 10/ 2009 075 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 13/05/2008 tot 16/05/2008 025 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 19 tot 23 maart 2018 15/03/2018 270 2 DONDERDAG 22 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/06/2008 tot 04/07/2008 032 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 januari 2015 22/01/2015 032 2 DONDERDAG 29 januari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerp Wetsontwerp

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 maart 2018 22/03/2018 273 2 DONDERDAG 29 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86 QRVA 52 86 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 095 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 095 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 095 QRVA 53 095 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde.

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde. Commissies Bijzondere Commissie seksueel misbruik BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter:

Nadere informatie

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte.

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte. PLENUMVERGADERING van DONDERDAG 3 JULI 2008 Avond SÉANCE PLÉNIÈRE du JEUDI 3 JUILLET 2008 Soir De vergadering wordt geopend om 19.48 uur en voorgezeten door de heer Herman Van Rompuy. La séance est ouverte

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 12/ 01/2009 tot 16/ 01/ 2009 048 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S)

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) Commissies Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) MAANDAG 4 NOVEMBER 2013 Hoorzitting met : -

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 03/2009 tot 03/ 04/ 2009 058 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 16/06/2008 tot 20/06/2008 030 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Financiën en Begroting

Financiën en Begroting Commissies COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer Georges Gilkinet MAANDAG 17 MAART 2014 Financiën en Begroting Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 01/03/2010 tot 05/03/2010 89 Voorzitterschap WOENSDAG 13 JANUARI 2010 AUDIËNTIE VAN MEVROUW JOZEFINA TOPALLI, VOORZITTER

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 Voorzitterschap DINSDAG 16 FEBRUARI 2010 ARABISCHE REPUBLIEK EGYPTE Op dinsdag 16 februari

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 26/ 01/2009 tot 30/ 01/ 2009 050 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Verkozenen per fractie N-VA

Verkozenen per fractie N-VA Verkozenen per fractie 20.07.2010 27 zetels N-VA 1. Jan Jambon (eed: 06/07/2010) 2. Sophie De Wit (eed: 06/07/2010) 3. Flor Van Noppen (eed: 06/07/2010) 4. Zuhal Demir (eed: 06/07/2010) 5. Reinilde Van

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 087 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 087 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 087 QRVA 53 087 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 02/06/2008 tot 06/06/2008 028 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER Voorzitterschap 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34 PUBLICATIES 37 BIJLAGEN

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden SESSION DE LA 5 LÉGISLATURE ZITTING VAN DE 5 ZITTINGSPERIODE N-VA :

Nadere informatie

Commissie Buitenlandse Zaken

Commissie Buitenlandse Zaken Commissies DINSDAG 21 MEI 2013 GEDACHTEWISSELING MET DE VOORZITTER VAN DE PARLEMENTAIRE ASSEMBLEE VAN DE RAAD VAN EUROPA, DE HEER JEAN-CLAUDE MIGNON Commissie Buitenlandse Zaken De commissie voor de Buitenlandse

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 23 tot 27 april 2018 19/04/2018 0277 2 WOENSDAG 25 april 2018 om 14.15 uur Verslag Verslag van de Parlementaire

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 13 tot 17 september 2004 ONTWERP-AGENDA WAAROVER DE KAMER ZICH MOET UITSPREKEN 09/09/2004 063 2 WOENSDAG 15 september

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 070 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 070 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden SESSION DE LA 5 LÉGISLATURE ZITTING VAN DE 5 ZITTINGSPERIODE N-VA :

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 1/ 12/2008 tot 5/12/ 2008 043 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/ 03/2009 tot 13/ 03/ 2009 055 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 20/ 07/2009 tot 03/ 10/ 2009 072 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE QRVA 52 75 QRVA 52 75 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 07-09 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 10/2009 tot 23/ 10/ 2009 074 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 04/01/2010 tot 08/01/2010 82

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 04/01/2010 tot 08/01/2010 82 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e législature van 04/01/2010 tot 08/01/2010 82 Voorzitterschap DINSDAG 1 DECEMBER 2009 CANADA Op 1 december 2009 werd de heer L. de Lorimier,

Nadere informatie

2. Uiteenzetting door de heer Patrick Lafontaine, deskundige van de commissie, over veiligheidsmanagement in de spoorwegsector.

2. Uiteenzetting door de heer Patrick Lafontaine, deskundige van de commissie, over veiligheidsmanagement in de spoorwegsector. Commissies Spoorwegveiligheid BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE VEILIGHEID VAN HET SPOORWEGENNET IN BELGIË NAAR AANLEIDING VAN HET DRAMATISCH TREINONGEVAL IN BUIZINGEN Voorzitter :

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 02/ 02/2009 tot 06/ 02/ 2009 051 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 18 tot 22 juni 2018 14/06/2018 293 2 DONDERDAG 21 juni 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 december 2017 07/12/2017 248 2 WOENSDAG 13 december 2017 om 10 uur, om 14.15 uur en om 18.05 uur Begrotingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 11/2007 tot 23/ 11/2007 006 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 28 maart 2011 tot vrijdag 1 april 2011

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 28 maart 2011 tot vrijdag 1 april 2011 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 28 maart 2011 tot vrijdag 1 april 2011 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 28 maart

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 100 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 100 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 100 QRVA 53 100 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 april 2016 ONTWERPAGENDA WAAROVER DE KAMER ZICH MOET UITSPREKEN 25/03/2016 118 2 DINSDAG 12 april 2016

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 28 januari tot 1 februari 2019 24/01/2019 339 2 DONDERDAG 31 januari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

Parlementaire agenda 05/03/2012 1. Kamer

Parlementaire agenda 05/03/2012 1. Kamer Parlementaire agenda 05032012 1. Kamer 1.1. AGENDA 1.1.1. Plenum 1.1.2 Commissies Commissie Bedrijfsleven (dinsdag 6 maart, om 10u15) Wetsvoorstel (Liesbeth Van der Auwera, Jef Van den Bergh, Jenne De

Nadere informatie