BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/"

Transcriptie

1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/03/2010 tot 26/03/

2

3 Commissies Politie + Inlichtingen GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET DE PARLEMENTAIRE BEGELEIDINBG VAN HET VAST COMITE VAN TOEZICHT OP DE POLITIEDIENSTEN (KAMER) EN DE COMMISSIE BELAST MET DE BEGELEIDING VAN HET VAST COMITE VAN TOEZICHT OP DE INLICHTINGEN- EN VEILIGHEIDSDIENSTEN (SENAAT) Voorzitters : de heer François-Xavier de Donnea en de heer Armand De Decker VRIJDAG 19 MAART Activiteitenverslag en observatorium-rapport 2008 van het Comité P - Bespreking van de verslagen, formuleren van aanbevelingen en eventueel stemmingen. - Rapporteurs : Mevr. Christiane Vienne (S) en de heer Stefaan Van Hecke. - De leden van het Comité P hebben de krachtlijnen van het jaarlijks verslag 2008 uiteengezet en de leden hebben vragen gesteld. 2.Onderzoek van een door het Comité P ingediend syntheseverslag. - Inleidende uiteenzetting door de voorzitter van het Comité P over het onderzoek van het Comité P. - De leden van het Comité P hebben de vragen beantwoord. Werkgroep «Fiscale fraude» WERKGROEP «FISCALE FRAUDE» Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea VRIJDAG 19 MAART 2010 Gedachtewisseling met de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de problematiek van het bankgeheim. (In aanwezigheid van de staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude toegevoegd aan de minister van Financiën). - Na proceduredebat hebben de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen en de staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude toegevoegd aan de minister van Financiën de vragen beantwoord van mevrouw Arena en de heren Brotcorne, de Donnea, De Potter, Gilkinet, Mathot, Terwingen, Van Biesen en van der Maelen.

4 COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : de heer David Lavaux Vergaderingen met gesloten deuren MAANDAG 22 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. DINSDAG 23 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. WOENSDAG 24 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. DONDERDAG 25 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. VRIJDAG 26 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. Werkgroep Voorstellen van resolutie WERKGROEP VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN BETREFFENDE VOORSTELLEN VAN RESOLUTIE Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea MAANDAG 22 MAART 2010 Vergadering met gesloten deuren Voorstel van resolutie (Karine Lalieux, Juliette Boulet, Ingrid Claes, Jean Cornil,GeorgesDallemagne, Roel Deseyn, Wouter De Vriendt, Patrick Moriau, Dirk Van der Maelen, Stefaan Vercamer) betreffende de toestand in Colombia, nr. 1701/1. - De werkgroep heeft de opstelling van een gezamenlijke tekst die het geheel van de tekst vervangt, aangevat. WOENSDAG 23 MAART 2010 Voorstel van resolutie (Karine Lalieux, Juliette Boulet, Ingrid Claes, Jean Cornil, Georges Dallemagne, Roel Deseyn, Wouter De Vriendt, Patrick Moriau, Dirk Van der Maelen, Stefaan Vercamer) betreffende de toestand in Colombia, nr. 1701/1. - De werkgroep heeft de opstelling van een gezamenlijke tekst die het geheel van de tekst vervangt, aangevat. Volgende vergadering: dinsdag 20 april 2010.

5 Werkgroep Overheidsaansprakelijkheid WERKGROEP OVERHEIDSAANSPRAKELIJKHEID VOOR HET OPTREDEN VAN DE WETGEVENDE MACHT Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea MAANDAG 22 MAART 2010 Hoorzitting met : - Prof. Hendrik Vuye (FUNDP); - Prof. Sébastien Van Drooghenbroeck (FUSL). - Inleidende uiteenzetting van de professoren Vuye en Van Drooghenbroeck. - Er werden vragen gesteld door de heer Giet, mevrouw Clotilde Nyssens en de heren Raf Terwingen, Stefaan Van Hecke en François-Xavier de Donnea. Volgende vergadering: maandag 19 april Bedrijfsleven COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS, DE NATIONALE WETENSCHAPPELIJKE EN CULTURELE INSTELLINGEN, DE MIDDENSTAND EN DE LANDBOUW Voorzitter : de heer Bart Laeremans MAANDAG 22 MAART 2010 Gedachtewisseling met de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen en de Commissarisgeneraal over de wereldtentoonstelling in Sjanghai. Toegevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Corinne De Permentier aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de inactiviteit van de adjunct-commissaris voor de wereldtentoonstelling in Shanghai (nr ). - Vraag van de heer Peter Luykx aan de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen over de prestaties van de heer Sherif Abdoelrahman (nr ). - Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de stand van zaken met betrekking tot het Belgisch paviljoen in Shanghai (nr ). - Vraag van de heer Joseph George aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de stand van zaken met betrekking tot de adjunct-commissaris voor de wereldtentoonstelling in Sjanghai (nr ). - Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de minister van Ondernemen en Vereenvoudigen over de stand van zaken met betrekking tot de adjunct-commissaris voor de wereldtentoonstelling in Sjanghai (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. - De commissaris-generaal voor de universele tentoonstelling te Shangai en de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen hebben geantwoord op de vragen gesteld door de heren Flahaut en Laeremans.

6 DINSDAG 23 MAART Samengevoegde interpellatie en vragen : - Interpellatie van mevrouw Muriel Gerkens tot de minister van Klimaat en Energie over de discriminatie van de Belgische consumenten op het vlak van de boekenprijzen (nr. 416). - Vraag van mevrouw Karine Lalieux aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de omrekentabel (nr ). - Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de omrekentabel (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. - Een motie van aanbeveling werd ingediend door mevrouw Gerkens. - Een eenvoudige motie werd ingediend door mevrouw Van der Auwera. 2.Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over het verslag over de evolutie van de gemiddelde betalingtermijnen (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 3.Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de manipulatie van de gasprijzen (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de manipulatie van de gasprijzen (nr ). - Vraag van de heer Joseph George aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de beslissing van de Raad voor de Mededinging om geen onderzoek naar de werking van de gasmarkt in te stellen (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 4.Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over een nieuwe dynamiek in de markt van telecomoperatoren (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 5.Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de oplichtingspraktijken met internetgidsen (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 6.Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de groepsaangifte in het kader van muziekgebruik op de werkvloer (nr ). - Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de nood aan een billijkere toepassing van het akkoord over muziekgebruik op de werkvloer (nr ). - Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de definitie van privékring met betrekking tot muziekbeluistering op de werkvloer (nr ).

7 - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord 7.Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de illegale economie in het Brusselse (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 8.Vraag van de heer Joseph George aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de IFRS-normen.voor KMO s (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 9.Vraag van de heer Joseph George aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de publicatie van jaarrekeningen (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 10.Vraag van de heer Joseph George aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de enquête naar de structuur van de ondernemingen (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 11.Vraag van mevrouw Cathy Plasman aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de downloadlimiet (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 12.Vraag van mevrouw Dalila Douifi aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over het eerste jaarverslag van het prijzenobservatorium (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 13.Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de sluiting van het SABAM-agentschap te Weismes (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 14. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over SABAM-bijdragen te betalen door organisators van quizzen (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 15.Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de internationale handelsovereenkomst ter bestrijding van namaak (ACTA) (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord. 16.Vraag van de heer Georges Gilkinet aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over de vestiging van een springstoffenfabriek op de site van het oude militaire depot van Sugny (nr ). - De minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen heeft geantwoord.

8 WOENSDAG 24 MAART Regeling van de werkzaamheden (o.a. hoorzittingen met vertegenwoordigers van DG ENERGIE (Europese Commissie) over de geliberaliseerde energiemarkten). - De regeling van de werkzaamheden heeft plaats gehad. Samengevoegd wetsontwerp en wetsvoorstellen : - Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet, nr. 2468/1. - Wetsvoorstel (Katrien Partyka, Mia De Schamphelaere, Liesbeth Van der Auwera, Stefaan Vercamer, Joseph George) tot wijziging van de wetgeving inzake consumenten- en hypothecair krediet voor wat betreft de reclame, nr. 793/1 tot 3. - Wetsvoorstel (François-Xavier de Donnea, Kattrin Jadin, David Clarinval, Olivier Hamal) tot wijziging van artikel 85 van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet, nr. 328/1. - Wetsvoorstel (Meyrem Almaci, Muriel Gerkens, Wouter De Vriendt, Zoé Genot) tot wijziging van de wetgeving betreffende de consumentenkredieten, nr. 1538/1. - Wetsvoorstel (Hans Bonte) tot wijziging van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet voor wat betreft het doorlopend krediet, nr. 582/1. - Wetsvoorstel (Hans Bonte) tot wijziging van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet voor wat de persoonsgerichte kredietreclame betreft, nr. 2146/1. - Wetsvoorstel (Hans Bonte, Cathy Plasman) tot wijziging van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet wat betreft kredietgevers en kredietbemiddelaars die geen kredietinstelling zijn, nr. 2403/1. - Wetsvoorstel (Karine Lalieux, Colette Burgeon, Alain Mathot) tot wijziging van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet, houdende diverse bepalingen voor de strijd tegen makkelijk krediet, nr. 1801/1. - Wetsvoorstel (Colette Burgeon, Karine Lalieux, Alain Mathot) tot vaststelling van een nulstellingstermijn voor kredietopeningen, nr. 1779/1. Wetsvoorstel (Alain Mathot, Colette Burgeon, Karine Lalieux) tot herinvoering van artikel 61 van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet en betreffende de jaarlijkse kostenpercentages, nr. 1940/1. - Wetsvoorstel (André Frédéric, Karine Lalieux, Yvan Mayeur, Colette Burgeon) tot wijziging van de wet van 10 augustus 2001 betreffende de Centrale voor Kredieten aan Particulieren, teneinde de reële schuldenlast van de consumenten te meten, nr. 1847/1. - Wetsvoorstel (Linda Musin, Karine Lalieux, Colette Burgeon) tot aanvulling van de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet teneinde het toezicht op de kredietgevers en - bemiddelaars te versterken, nr. 860/1. - Voorstel van resolutie (Brigitte Wiaux, David Lavaux, Marie-Martine Schyns, Isabelle Tasiaux- De Neys) betreffende de invoering van een standaardformulier voor kredietaanvragen, teneinde het risico op insolventie bij de kredietnemer tegen te gaan, nr. 1986/1 tot 4. - Wetsvoorstel (Josy Arens) tot responsabilisering van de bij het consumentenkrediet betrokken actoren en ter bestrijding van overmatige schuldenlast, nr. 1726/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Katrien Partyka). - De verschillende wetsvoorstellen werden voorgesteld door de hh. de Donnea, Bonte, Blanchart, Jadot en Arens en door mevr. Partyka en Wiaux. - De commissie heeft beslist het advies in te winnen van de vertegenwoordigers van de sector.

9 COMMISSIE VOOR DE SOCIALE ZAKEN Sociale Zaken Voorzitter : de heer Yvan Mayeur DINSDAG 23 MAART Voorstel van resolutie (Camille Dieu, Marie Arena, Philippe Blanchart, Guy Milcamps) waarbij wordt gevraagd het Europese minimumloon op de agenda te plaatsen van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie in 2010, nr. 2199/1. (Voortzetting en stemmingen). (Rapporteur : mevrouw Maggie De Block). - De bespreking betreffende enkele punten van de tekst werd voortgezet. - Het voorstel, zoals gewijzigd, werd eenparig aangenomen. 2.Wetsvoorstel (Hans Bonte, Meryame Kitir) tot wijziging van de wet van 13 februari 1998 houdende bepalingen tot bevordering van de tewerkstelling voor wat betreft de invoering van de antwoordplicht ten aanzien van sollicitanten, nr. 339/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Hilâl Yalçin). - De algemene bespreking heeft plaats gehad. - Hebben het woord gevoerd: de heren Stefaan Vercamer, Hans Bonte, Georges Gilkinet en de heer Yvan Mayeur alsook mevr. Camille Dieu, Maggie De Block, Carine Lecompte en Isabelle Tasiaux-De Neys. - De vertegenwoordiger van de minister heeft eveneens hun advies overgezonden. - De leden van de commissie hebben beslist het advies van de sociale partners over de tekst te vragen, in het bijzonder over de mogelijkheid om een verplichting in te voeren voor werkgevers om de gepubliceerde werkaanbiedingen te beantwoorden. 3.Wetsvoorstel (Luc Goutry, Sonja Becq, Stefaan Vercamer, Nathalie Muylle, Sarah Smeyers, Ingrid Claes, Hilâl Yalçin) tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 augustus 1998 tot invoering van een recht op loopbaanonderbreking voor bijstand of verzorging van een zwaar ziek gezins- of familielid voor wat betreft de uitbreiding van het verlof, nr. 938/1 - Rapporteur: mevrouw Meryame Kitir. - De heer Koen Bultinck heeft gevraagd om het Wetsvoorstel tot wijziging van de regelgeving inzake het recht op ouderschapsverlof, palliatief verlof en zorgverlof (DOC /001)toe te voegen aan het voorstel nr De indieners hebben hun voorstellen toegelicht. - De algemene bespreking werd aangevat. - Hebben aan de bespreking deelgenomen: de heren Hans Bonte, Georges Gilkinet, Luc Goutry en Yvan Mayeur alsook de dames Maggie De Block, Camille Dieu en Carine Lecompte. 4. Activering van het zoekgedrag naar werk van de werklozen. - Hoorzittingen van de vertegenwoordigers van de FGTB, CSC en van het CGSLB; - Gedachtewisseling.

10 5.Activering van het zoekgedrag naar werk van de werklozen. - Uiteenzetting door de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de beslissingen van de ministerraad tijdens het begrotingsconclaaf. - Gedachtewisseling. - De syndicale organisaties en de minister hebben een uiteenzetting gegeven. - Een gedachtewisseling heeft plaats gehad. COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sonja Becq DINSDAG 23 MAART Wetsontwerp tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de aanwijzing van tot de inruststelling toegelaten magistraten als plaatsvervangende magistraten betreft - Gewijzigd door de Senaat, nr. 270/ Rapporteur : de heer Olivier Hamal. - De commissie stelt enkele wetgevingstechnische correcties voor. - Het aldus verbeterde wetsontwerp werd ongewijzigd aangenomen met 10 stemmen tegen 1 en 1 onthouding. 2.Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 1 maart 2000 tot oprichting van een Instituut voor bedrijfsjuristen, nr. 2467/1. - Rapporteur: de heer Eric Libert. - Een amendement werd ingediend door de heer Servais Verherstraeten. - Amendement nr. 1 werd aangenomen. - Het wetsvoorstel, aldus gewijzigd, wordt aangenomen met 10 stemmen en 1 onthouding. 3.Subsidiariteitsadvies over het voorstel voor een besluit van de Raad inzake de sluiting van de Overeenkomst tussen de Europese Unie en Australië inzake de verwerking en overdracht van persoonsgegevens van passagiers (PNR-gegevens) uit de Europese Unie door luchtvaartmaatschappijen aan de Australische douane COM(2009)0701. (Voortzetting). (Rapporteur : de heer Renaat Landuyt). - De commissie heeft akte genomen van de uitgedeelde nota s in antwoord op de discussiepunten. - De conclusievoorstellen hebben geen opmerkingen tot gevolg. 4.Subsidiariteitsadvies over het voorstel voor een besluit van de Raad inzake de sluiting van de Overeenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten van Amerika inzake de verwerking en overdracht van persoonsgegevens van passagiers (PNR-gegevens) door luchtvaartmaatschappijen aan het ministerie van Binnenlandse Veiligheid van de Verenigde Staten van Amerika (PNR-overeenkomst 2007) COM(2009)0702. (Voortzetting). (Rapporteur : de heer Renaat Landuyt).

11 - De commissie heeft akte genomen van de uitgedeelde nota s in antwoord op de discussiepunten - De conclusievoorstellen hebben geen opmerkingen tot gevolg. 5.Vraag van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu aan de minister van Justitie over het Selorexamen niveau C voor alle FOD s (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 6.Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de minister van Justitie over de dienst Voogdij en de nietbegeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV) die al dan niet asiel aanvragen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 7.Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Hilde Vautmans aan de minister van Justitie over een therapie voor seksuele delinquenten (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over een therapie voor seksuele delinquenten (nr ). - Vraag van mevrouw Mia De Schamphelaere aan de minister van Justitie over de verplichte therapie voor seksuele delinquenten (nr ). 8.Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de procesdatum bij het uitschrijven van een proces-verbaal (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 9.Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de oproep van de voorzitter van de Kamer (nr ). - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over de oproep van de voorzitter van de Kamer inzake de geblokkeerde hervormingsplannen voor justitie (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de oproep van de Hoge Raad voor de Justitie (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 10.Vraag van mevrouw Carina Van Cauter aan de minister van Justitie over de omzendbrief in verband met de regelgeving over wapens (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 11.Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Justitie over niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 12.Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Justitie over de overbrenging van gevangenen (nr ).

12 - Vraag van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu aan de minister van Justitie over de risicoanalyse van het ontsnappingsgevaar bij het overbrengen van gedetineerden van de gevangenis naar het gerechtsgebouw (nr ). - De minister van Justie heeft geantwoord. 13.Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Justitie over het rijksregister als postbode tussen de dienst Vreemdelingenzaken en justitie (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 14.Vraag van de heer Stefaan Van Hecke aan de minister van Justitie over de statistische analyse van de misdrijven waarvoor meestal minnelijke schikkingen worden voorgesteld (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 15.Vraag van mevrouw Clotilde Nyssens aan de minister van Justitie over het gerechtelijk optreden ten opzichte van de besnijdenispraktijk (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 16.Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over de stand van het onderzoek in de zogenaamde koi-moord (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 17.Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Christian Brotcorne aan de minister van Justitie over de deurwaarders ter zitting (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de omzendbrief 154 (nr ). 18.Vraag van mevrouw Katrien Partyka aan de minister van Justitie over de opsporing van nietverzekerde wagens (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 19.Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de minister van Justitie over de gerechtelijke gevolgen van het betalen van losgeld aan piraten (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 20.Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de systemen om gsm s in de gevangenissen op te sporen en de communicatie te verstoren (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 21.Vraag van de heer Luc Gustin aan de minister van Justitie over de voortgang van het hervormingsproject inzake de samenvoeging van de gerechtelijke arrondissementen Hoei en Verviers (nr ).

13 22.Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Annick Ponthier aan de minister van Justitie over het wapenbezit en de vervolging door Justitie (nr ). - Vraag van mevrouw Hilde Vautmans aan de minister van Justitie over het incident van zondag 14 maart waarbij een man zijn zoon en een politie-inspecteur doodde (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 23.Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de verhuisplannen voor de raadkamers van de rechtbank van eerste aanleg te Brussel (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 24.Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de minister van Justitie over vermeende koersmanipulatie van het aandeel NBB (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 25.Vraag van mevrouw Mia De Schamphelaere aan de minister van Justitie over de verplichte bijstand van een advocaat tijdens het eerste verhoor (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 26.Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de studie over de te lange opsluiting van jeugddelinquenten (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 27.Vraag van de heer Guy Milcamps aan de minister van Justitie over het systematisch fouilleren van de gedetineerden voor en na het bezoek (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. WOENSDAG 24 MAART Wetsontwerp tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek, betreffende het sluiten der deuren in familiezaken, nrs. 2380/1 tot 6. (Rapporteur : mevrouw Els De Rammelaere). Amendementen van mevrouw Lahaye-Battheu, de heer Terwingen c.s. et de heer Libert c.s. Tweede lezing, art. 83 Rgt. - De heer Libert heeft een amendement ingediend. - Amendementen nrs 27 en 29 werden uiteengezet. - De commissie heeft ingestemd met de louter legistieke opmerkingen van de juridische dienst. 2. Samengevoegde vragen: - Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Justitie over mogelijke wettelijke initiatieven met betrekking tot de problematiek aangaande de levenloos geboren kinderen (nr ). - Vraag van mevrouw Sonja Becq aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over "het aangekondigde ontwerp inzake de registratie van levenloos geboren kinderen" (nr )

14 - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 3 Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de internationale kinderontvoering (nr ). - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de afhandeling van internationale kinderontvoeringen (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 4.Vraag van de heer Christian Brotcorne aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de gerechtelijke onderzoeken inzake notionele interestaftrek (nr ). - De staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie heeft geantwoord. 5.Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de minister van Justitie over de illegale pokertoernooien (nr ). - De staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie heeft geantwoord. Volgende vergadering: dinsdag 30 maart Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers DINSDAG 23 MAART Voorstel van resolutie (David Clarinval, Kattrin Jadin, Denis Ducarme, Daniel Bacquelaine, Jacqueline Galant, Jean-Jacques Flahaux, Olivier Hamal, Carine Lecomte) betreffende de aantrekkelijkheid van de huisartsgeneeskunde, in het bijzonder in landelijke gebieden, nr. 1546/1 tot 3. Amendementen van mevrouw Gerkens c.s., de heer Goutry c.s., de heer Otlet c.s., mevrouw Fonck en mevrouw Lambert c.s. (Voortzetting). (Rapporteur : M. Jacques Otlet). - De bespreking werd beëindigd. - De amendementen nrs 37 en 38 werden aangenomen. - Het aldus geamendeerde voorstel van resolutie werd eenparig aangenomen.

15 2.Wetsvoorstel (Maggie De Block, Katia della Faille de Leverghem) tot reglementering van laser- of lichttherapie in functie van het epileren omwille van louter esthetische redenen, nr. 2024/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Catherine Fonck). - De regeling van de werkzaamheden heeft plaats gehad. 3.Wetsvoorstel (Thierry Giet, Colette Burgeon, Marie-Claire Lambert, Yvan Mayeur) tot reglementering van de praktijkvoering inzake cosmetische chirurgie en geneeskunde, nr. 2145/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Katia della Faille de Leverghem). - De regeling van de werkzaamheden heeft plaats gehad. 4.Wetsvoorstel (Thérèse Snoy et d Oppuers, Muriel Gerkens, Meyrem Almaci) tot instelling van een verbod op de verkoop van transvetzuren, nr. 2113/1. (Voortzetting) (Rapporteur : mevrouw Lieve Van Daele) - De regeling van de werkzaamheden heeft plaats gehad. 5.Wetsontwerp houdende diverse bepalingen inzake Volksgezondheid (art. 1 tot 4 en 15 tot 18), nr. 2486/1. - Rapporteur: de heer Jean-Jacques Flahaux - Inleidende uiteenzetting van de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie. - De bespreking werd aangevat. - Er werden 7 amendementen ingediend door mevrouw Lambert c.s. - Er werd een 8ste amendement ingediend door de heer Goutry c.s. 6.Vraag van de heer Flor Van Noppen aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over het transport van paardachtigen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 7.Vraag van mevrouw Rita De Bont aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over het medisch dossier (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Christine Van Broeckhoven aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over het toenemend gebruik van antidepressiva (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 9.Vraag van mevrouw Sarah Smeyers aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid over de opvang van kinderen uit Gaza (nr ).

16 - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 9.Vraag van mevrouw Catherine Fonck aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de herwaardering van het statuut van medisch adviseur (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 11.Vraag van mevrouw Catherine Fonck aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de kinderpsychiatrie (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 12.Vraag van mevrouw Catherine Fonck aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de terugbetaling van Mesalazine in geval van chronische ontstekingsziekte (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 13.Vraag van mevrouw Christine Van Broeckhoven aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de website voor mantelzorgers van een dementiepatiënt (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 14.Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Christine Van Broeckhoven aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de toename in het gebruik van Rilatine (nr ). - Vraag van mevrouw Lieve Van Daele aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de rondetafel over het geneesmiddelengebruik (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 15.Vraag van mevrouw Françoise Colinia aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de Mobetron, een mobiele radiotherapie-apparatuur voor de behandeling van borstkanker (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 16.Vraag van mevrouw Hilâl Yalçin aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de organisatie van wachtkringen door huisartsen (nr ).

17 - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 17.Vraag van mevrouw Yolande Avontroodt aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over bepaalde aspecten van het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 18.Vraag van mevrouw Marie-Martine Schyns aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de voorbehoedmiddelen die terugbetaald worden voor de jongeren onder de 21 jaar (nr ). 19. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Lieve Van Daele aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de energiedrank Cocaïne (nr ). - Vraag van mevrouw Catherine Fonck aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de verkoop van de energiedrank Cocaine in Belgïe (nr ). - Vraag van mevrouw Colette Burgeon aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de verkoop van energie- of frisdranken waarvan de naam of de samenstelling naar verboden stoffen verwijst (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 20.Vraag van mevrouw Lieve Van Daele aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de overregistratie in de zorgsector (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 21. Vraag van mevrouw Lieve Van Daele aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over de explosieve stijging van het gebruik van harddrugs bij jongeren (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 22.Vraag van de heer François-Xavier de Donnea aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie over het dispuut van de minister met de stad Brussel met betrekking tot de renovatie en het onderhoud van het Ter Kamerenbos (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. WOENSDAG 24 MAART 2010

18 1.Het programma voor de reductie van pesticiden en biociden : stand van zaken. Hoorzitting met de heer Vincent Van Bol, coördinator; Gedachtewisseling. - Rapporteur : mevrouw Katia de la Faille de Leverghem. - De gedachtewisseling vond plaats. 2.Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over het gebrek aan wetenschappelijke objectiviteit bij de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (nr ). - de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid 3.Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de genetisch gewijzigde aardappel Amflora (nr ). - Vraag van de heer Philippe Blanchart aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de vergunning voor het telen van de transgene aardappel Amflora van BASF (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 4.Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de bevoegdheidsconflicten en de opdracht van het laboratorium van het FAVV (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord 5.Vraag van de heer Philippe Blanchart aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de studie over de impact van het massaal gebruik van onkruidverdelgers (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 6.Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Flor Van Noppen aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over het voorstel van het FAVV om winkelpersoneel te laten vaccineren tegen hepatitis A (nr ). - Vraag van mevrouw Katia della Faille de Leverghem aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de voedselveiligheid en meer bepaald de vaccinatie van het winkelpersoneel tegen hepatitis A (nr ). - Vraag van mevrouw Nathalie Muylle aan de minister van KMO's, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over "de plannen om winkelpersoneel te vaccineren" (nr ) - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Katia della Faille de Leverghem aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de hygiëne in de schoolkeukens (nr ).

19 - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 8.Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van KMO's, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over "de maatregelen van het FAVV inzake Q-koorts" (nr ) Volgende vergadering: dinsdag 30 maart Financiën en Begroting COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea DINSDAG 23 MAART Vraag van de heer Hendrik Bogaert aan de vice-eerste minister en minister van Begroting over de evolutie van de inkomsten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Begroting heeft geantwoord. 2.Vraag van de heer Hendrik Bogaert aan de vice-eerste minister en minister van Begroting over de evolutie van de sociale uitgaven in België (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Begroting heeft geantwoord. 3. Samengevoegde vragen: - Vraag van de heer Jan Jambon aan de vice-eerste minister en minister van Begroting over de begrotingscontrole (nr ). - Vraag van mevrouw Meyrem Almaci aan de vice-eerste minister en minister van Begroting over het resultaat van de begrotingscontrole (nr 20858). - Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de vice-eerste minister en minister van Begroting over de aanpassing van de begrotingscontrole (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Begroting heeft geantwoord. Werkgroep Klinische beroepen WERKGROEP MET HET OOG OP DE REGLEMENTERING VAN DE UITOEFENING VAN DE KLINISCHE PSYCHOLOGIE, KLINISCHE SEKSUOLOGIE EN KLINISCHE ORTHOPEDAGOGIEK EN TER REGLEMENTERING VAN DE BIJZONDERE BEROEPSTITEL VAN PSYCHOTHERAPEUT Voorzitter : de heer Luc Goutry DINSDAG 23 MAART 2010 Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Yvan Mayeur, Colette Burgeon, Marie-Claire Lambert, Jean Cornil) tot wijziging, wat de uitoefening van de beroepen uit de sector van de geestelijke gezondheidszorg betreft, van koninklijk besluit nr. 78 van 10 november 1967 betreffende de uitoefening van de

20 gezondheidszorgberoepen, nr. 1126/1. - Wetsvoorstel (Luc Goutry, Nathalie Muylle, Lieve Van Daele, Georges Dallemagne, Sonja Becq) tot wijziging van het koninklijk besluit nr. 78 van 10 november 1967 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen met het oog op de reglementering van de uitoefening van de klinische psychologie, van de klinische seksuologie en van de klinische orthopedagogiek, nr. 1357/1 en 2. - Wetsvoorstel (Yolande Avontroodt, Katia della Faille de Leverghem, Hilde Vautmans) tot wijziging van het koninklijk besluit nr. 78 van 10 november 1967 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen wat de uitoefening van de psychotherapie betreft, nr. 1604/1. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Marie-Claire Lambert). Voortzetting van de bespreking van de klinische seksuologie. - De bespreking van de klinische seksuologie werd voortgezet en beëindigd. Wetenschappelijke en technologische vraagstukken ADVIESCOMITÉ VOOR WETENSCHAPPELIJKE EN TECHNOLOGISCHE VRAAGSTUKKEN Voorzitter : mevrouw Yolande Avontroodt DINSDAG 23 MAART 2010 Bespreking van een sneuveltekst van de voorzitter over farmacogenomics en gepersonaliseerde geneeskunde. (Voortzetting). - de heren Goyvaerts, Verhaegen en Clarinval en de dames Wiaux en Avontroodt hebben opmerkingen gemaakt. SUBCOMMISSIE NUCLEAIRE VEILIGHEID Subcommissie Nucleaire veiligheid Voorzitter : mevrouw Katrien Partyka DINSDAG 23 MAART 2010 Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE) : regeling van de werkzaamheden. - De regeling van de werkzaamheden heeft plaats gevonden.

21 Binnenlandse Zaken COMMISSIE VOOR DE BINNENLANDSE ZAKEN, DE ALGEMENE ZAKEN EN HET OPENBAAR AMBT Voorzitter : de heer André Frédéric Woensdag 24 maart Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over de vereenvoudiging van de inschrijvingsprocedure voor pasgeboren kinderen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 2.Vraag van mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys aan de minister van Binnenlandse Zaken over de financiering van de boventallige zones (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 3.Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Binnenlandse Zaken over dringende medische hulpverlening (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 4.Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Binnenlandse Zaken over de interventieverslagen van de brandweer (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 5.Vraag van de heer Luc Peetermans aan de minister van Binnenlandse Zaken over elektronisch stemmen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 6.Vraag van de heer Mark Verhaegen aan de minister van Binnenlandse Zaken over een aangekondigde internationale vergelijking van de getalsterkte bij de politie (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 7.Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Binnenlandse Zaken over het personeel bij de brandweer (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord 8.Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Binnenlandse Zaken over het elektronisch stemmen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord 9.Vraag van mevrouw Leen Dierick aan de minister van Binnenlandse Zaken over het toekennen van extra verlofdagen bij het klissen van inbrekers (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord.

22 10.Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Binnenlandse Zaken over de lentebegrotingscontrole en de middelen voor de veiligheid (nr ). - Vraag van mevrouw Catherine Fonck aan de minister van Binnenlandse Zaken over de invoering van de hervorming van de spoeddiensten (nr ). - Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de minister van Binnenlandse Zaken over de hervorming van de spoeddiensten en de verdeelsleutel voor de federale begroting (nr ). - Vraag van de heer André Frédéric aan de minister van Binnenlandse Zaken over de begrotingsfondsen die worden uitgetrokken voor de politie en de brandweermannen in het kader van de begrotingsaanpassing (nr ). - Vraag van de heer Roland Defreyne aan de minister van Binnenlandse Zaken over de begrotingscontrole (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Jacqueline Galant aan de minister van Binnenlandse Zaken over de oproepen voor brandalarm (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 12.Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de samenwerking tussen de diensten die instaan voor de opvang (Fedasil) en de Dienst Vreemdelingenzaken (nr ). - Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratieen asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het samenwerkingsprotocol tussen Fedasil en de Dienst Vreemdelingenzaken (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 13.Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratieen asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de evaluatie van de opvangprocedures van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV) (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord 14.Vraag van mevrouw Leen Dierick aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de mogelijkheid voor asielzoekers om een arbeidskaart te bekomen en de gevolgen voor het regeringsbeleid inzake asiel (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 15.Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het recht op terugkeer van buitenlanders (nr ).

23 - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 16.Vraag van mevrouw Leen Dierick aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over families in gesloten centra (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 17.Vraag van mevrouw Sarah Smeyers aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratieen asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over het niet straffen van een illegaal (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 18.Vraag van mevrouw Leen Dierick aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de eenmalige regularisatiecampagne (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 19.Vraag van de heer Guy Milcamps aan de staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen over de maatregelen die moeten worden genomen om een einde te stellen aan de dwangsommen per dag die de Belgische Staat moet betalen in het kader van de opvang van asielzoekers (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. 20.Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over de middelen die momenteel ter beschikking gesteld worden door België aan Frontex (nr ). - De staatssecretaris voor Begroting, voor Migratie- en asielbeleid, voor Gezinsbeleid en voor de Federale Culturele Instellingen heeft geantwoord. Volgende vergadering: woensdag 31 maart 2010.

24 Landsverdediging COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Voorzitter : de heer Ludwig Vandenhove WOENSDAG 24 MAART Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys aan de minister van Landsverdediging over de verhuis van de genie-eenheid van Jambes naar Amay (nr ). - Vraag van mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys aan de minister van Landsverdediging over de afschaffing van de medische posten van de kazerne van Jambes (nr ). - De minister voor Landsverdediging heeft geantwoord. 2.Vraag van de heer Denis Ducarme aan de minister van Landsverdediging over de opvoedkundige rol van Defensie (nr ). - De minister voor Landsverdediging heeft geantwoord. 3. Vraag van mevrouw Ingrid Claes aan de minister van Landsverdediging over de arbeidsinspectie (nr ). - De minister voor Landsverdediging heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Kattrin Jadin aan de minister van Landsverdediging over de Belgisch- Congolese militaire samenwerking (nr ). - De minister voor Landsverdediging heeft geantwoord. 5.Vraag van mevrouw Hilde Vautmans aan de minister van Landsverdediging over het B.E.S.T.-uitrustingsprogramma voor het Belgisch leger (nr ). - De minister voor Landsverdediging heeft geantwoord. 6.Vraag van de heer Guy Milcamps aan de minister van Landsverdediging over het opslaan van materiaal en uitrusting voor civiele opdrachten van humanitaire hulpverlening (nrs en 20808). - De minister voor Landsverdediging heeft geantwoord. 7. Vraag van de heer Dirk Vijnck aan de minister van Landsverdediging over de ongelukken met de nieuwe mediane voertuigen (nr ). - De minister voor Landsverdediging heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Luc Sevenhans aan de minister van Landsverdediging over de terugtrekking van de MONUC-troepen (nr ). - De minister voor Landsverdediging heeft geantwoord.

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87 QRVA 52 87 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101 QRVA 52 101 QRVA 52 101 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100 QRVA 52 100 QRVA 52 100 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE QRVA 52 64 QRVA 52 64 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 08-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80 QRVA 52 80 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 13-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84 QRVA 52 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98 QRVA 52 98 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 23 zetels CD&V 1. Inge Vervotte (eed: 28/06/2007) Vervangen door eerste opvolgster Katrien Schryvers (eed: 21/12/2007) Inge Vervotte nam op 31/12/2008 haar parlementair

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009.

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82 QRVA 52 82 QRVA 52 82 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 67 QRVA 52 67 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 52 QRVA 52 52 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-03 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81 QRVA 52 81 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 27 tot 31 mei 2013 23/05/2013 176 2 DONDERDAG 30 mei 2013 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 Voorzitterschap DINSDAG 23 FEBRUARI 2010 BEZOEK VAN DE AMBASSADEUR VAN FRANKRIJK AAN DE

Nadere informatie

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Commissies COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : de heer David Lavaux MAANDAG 29 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. DINSDAG 30 MAART 2010 Individueel

Nadere informatie

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht.

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht. Commissies WOENSDAG 31 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN DELEGATIE VAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING AAN DE KAZERNES VAN HELCHTEREN, LEOPOLDSBURG EN DIEST COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Op woensdag

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DOC 52 2615/001 1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS TABEL VAN DE VOORSTELLEN EN WETSONTWERPEN ALS NIET-BESTAANDE BESCHOUWD TEN GEVOLGE VAN DE ONTBINDING VAN DE KAMERS OP 7 mei 2010 INHOUD A.Voorstellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 20 tot 24 juni 2011 16/06/2011 048 2 DONDERDAG 23 juni 2011 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 11/2009 tot 04/ 12/ 2009 079 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE QRVA 52 54 QRVA 52 54 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-03 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. Commissies Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers WOENSDAG 24 FEBRUARI 2010 1. Vraag van mevrouw

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE QRVA 52 61 QRVA 52 61 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-05 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92 QRVA 52 92 QRVA 52 92 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 01-02 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE QRVA 5263 QRVA 5263 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 02-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Commissie van Buitenlandse Zaken

Commissie van Buitenlandse Zaken Commissies WOENSDAG 6 JANUARI 2010 BEZOEK VAN EEN THAISE DELEGATIE Commissie van Buitenlandse Zaken Op 6 januari 2010 ontving de heer Geert Versnick, voorzitter van de commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen,

Nadere informatie

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf Commissies Europese Aangelegenheden FEDERAAL ADVIESCOMITÉ VOOR EUROPESE AANGELEGENHEDEN Voorzitters : de heren André Flahaut en Philippe Mahoux (S) MAANDAG 13 FEBRUARI 2012 Het werkprogramma van de Europese

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 58 52 58 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 20-04 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 73 QRVA 52 73 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 17-08 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Commissies Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Voorzitter : de heer Herman De Croo VRIJDAG 11 MEI 2012 Hoorzitting met

Nadere informatie

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten).

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten). Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut MAANDAG 27 FEBRUARI 2012 Voorstel tot herziening (Thierry

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 februari 2019 07/02/2019 343 2 DONDERDAG 14 februari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 66 52 66 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 22-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1.

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1. Commissies Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 5 JANUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/02/2010 tot 12/02/2010 87 Bericht Bericht aan de lezers De Kamer online past zich aan. Graag houden we rekening met

Nadere informatie

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ).

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ). Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 18 JANUARI 2010 1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 15/03/2010 tot 19/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 15/03/2010 tot 19/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 15/03/2010 tot 19/03/2010 91 Commissies DONDERDAG 18 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN GROEP DEELNEMERS AAN DE HOGERE STUDIES

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 Voorzitterschap MAANDAG, 21 DECEMBER 2009 REPUBLIEK INDIA Op 21 december 2009 had de heer

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018 BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET DE PARLEMENTAIRE BEGELEIDING VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE POLITIEDIENSTEN EN VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE INLICHTINGEN- EN VEILIGHEIDSDIENSTEN Voorzitter

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 2 tot 6 februari 2015 29/01/2015 034 2 DONDERDAG 5 februari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Voorstellen - Voorstel

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 12056 QRVA 52 045 cdh : centre

Nadere informatie

Tenslotte werd, na een vraag van een cursist uit Benin, nog gesproken over de voortzetting van de militaire samenwerking met dit land.

Tenslotte werd, na een vraag van een cursist uit Benin, nog gesproken over de voortzetting van de militaire samenwerking met dit land. Commissies DONDERDAG 18 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN GROEP DEELNEMERS AAN DE HOGERE STUDIES MILITAIR ADMINISTRATEUR, VAN DE KONINKLIJKE MILITAIRE SCHOOL, AAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING COMMISSIE

Nadere informatie

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001).

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001). Commissies COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sarah Smeyers VRIJDAG 18 MAART 2011 Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 20 juli 1990 betreffende de voorlopige hechtenis en van

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 10216 QRVA 52 040 cdh : centre

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 maart 2018 22/03/2018 273 2 DONDERDAG 29 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S)

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) Commissies Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) MAANDAG 4 NOVEMBER 2013 Hoorzitting met : -

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 januari 2015 22/01/2015 032 2 DONDERDAG 29 januari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerp Wetsontwerp

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 7

Inhoud. Commissievergaderingen 7 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 7 PLENAIRE VERGADERING Wetsontwerpen 29 Mondelinge vragen 31 Comite P Hernieuwing van de samenstelling (werkende leden) Ingediende

Nadere informatie

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010 BIJLAGE 1 INVENTARIS van Parlementaire Documenten legislatuur 2007-2010 deel I. Kamerdocumenten gerangschikt volgens nummer doc. nr. 52- of CRIV52PLEN 2572/1 tot wijziging van de wet van 15 april 1994

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 1/ 12/2008 tot 5/12/ 2008 043 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 01/03/2010 tot 05/03/2010 89 Voorzitterschap WOENSDAG 13 JANUARI 2010 AUDIËNTIE VAN MEVROUW JOZEFINA TOPALLI, VOORZITTER

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 03/2009 tot 03/ 04/ 2009 058 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 23 maart

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 24 tot 28 april 2006 20/04/2006 160 2 DONDERDAG 27 april 2006 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 28 januari tot 1 februari 2019 24/01/2019 339 2 DONDERDAG 31 januari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 4/ 05/2009 tot 8/ 05/ 2009 061 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 26/ 10/2009 tot 30/ 10/ 2009 075 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 19 tot 23 maart 2018 15/03/2018 270 2 DONDERDAG 22 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/06/2008 tot 04/07/2008 032 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 23 tot 27 april 2018 19/04/2018 0277 2 WOENSDAG 25 april 2018 om 14.15 uur Verslag Verslag van de Parlementaire

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 18 tot 22 juni 2018 14/06/2018 293 2 DONDERDAG 21 juni 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e législature van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 Voorzitterschap DINSDAG, 1 DECEMBER 2009 KONINKRIJK THAILAND Op 1 december 2009 had de heer

Nadere informatie

- Na de uiteenzettingen van de genodigden volgde een gedachtewisseling met de leden.

- Na de uiteenzettingen van de genodigden volgde een gedachtewisseling met de leden. Commissies Bijz. com. Seksueel misbruik BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter: mevrouw

Nadere informatie

De fraudes vastgesteld bij het slachthuis en de verwerkingseenheden van Veviba.

De fraudes vastgesteld bij het slachthuis en de verwerkingseenheden van Veviba. GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING EN DE COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS,

Nadere informatie

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord.

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 1 FEBRUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde

Nadere informatie

Naturalisaties. Volksgezondheid

Naturalisaties. Volksgezondheid Commissies COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : mevrouw Jacqueline Galant MAANDAG 4, DINSDAG 5, WOENSDAG 6, DONDERDAG 7 EN VRIJDAG 8 APRIL 2011 Individueel onderzoek van naturalisatieaanvragen.

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 12

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/06/2008 tot 13/06/2008 029 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86 QRVA 52 86 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

MAANDAG 21 MEI 2012 Gemeenschappelijke vergadering met de commissie voor de Financiën en Economische aangelegenheden van de Senaat.

MAANDAG 21 MEI 2012 Gemeenschappelijke vergadering met de commissie voor de Financiën en Economische aangelegenheden van de Senaat. Commissies Financiën en Begroting COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer Georges Gilkinet MAANDAG 21 MEI 2012 Gemeenschappelijke vergadering met de commissie voor de Financiën

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 december 2017 07/12/2017 248 2 WOENSDAG 13 december 2017 om 10 uur, om 14.15 uur en om 18.05 uur Begrotingen

Nadere informatie

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde.

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde. Commissies Bijzondere Commissie seksueel misbruik BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter:

Nadere informatie

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte.

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte. PLENUMVERGADERING van DONDERDAG 3 JULI 2008 Avond SÉANCE PLÉNIÈRE du JEUDI 3 JUILLET 2008 Soir De vergadering wordt geopend om 19.48 uur en voorgezeten door de heer Herman Van Rompuy. La séance est ouverte

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 01/2009 tot 23/ 01/ 2009 049 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Commissie Buitenlandse Zaken

Commissie Buitenlandse Zaken Commissies DINSDAG 21 MEI 2013 GEDACHTEWISSELING MET DE VOORZITTER VAN DE PARLEMENTAIRE ASSEMBLEE VAN DE RAAD VAN EUROPA, DE HEER JEAN-CLAUDE MIGNON Commissie Buitenlandse Zaken De commissie voor de Buitenlandse

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 18/02/2008 tot 22/02/2008 016 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 11/2007 tot 23/ 11/2007 006 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 098 QRVA 53 098 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 158 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 158 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 158 QRVA 53 158 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 13/05/2008 tot 16/05/2008 025 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 71 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 27-07 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Verkozenen per fractie N-VA

Verkozenen per fractie N-VA Verkozenen per fractie 20.07.2010 27 zetels N-VA 1. Jan Jambon (eed: 06/07/2010) 2. Sophie De Wit (eed: 06/07/2010) 3. Flor Van Noppen (eed: 06/07/2010) 4. Zuhal Demir (eed: 06/07/2010) 5. Reinilde Van

Nadere informatie

- Na de uiteenzettingen heeft er een gedachtewisseling plaatsgevonden.

- Na de uiteenzettingen heeft er een gedachtewisseling plaatsgevonden. Commissies Bijzondere commissie «Seksueel misbruik» BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter

Nadere informatie

Parlementaire agenda 19/03/2012

Parlementaire agenda 19/03/2012 Parlementaire agenda 19032012 1. Kamer 1.1. AGENDA 1.1.1. Plenum 1.1.2 Commissies Bijzondere Commissie Dexia (maandag 1903, om 14u; dinsdag 2003, om 10u en 14u; woensdag 2103, om 10u en 14u) Bespreking

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/ 03/2009 tot 13/ 03/ 2009 055 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Financiën en Begroting

Financiën en Begroting Commissies COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer Georges Gilkinet MAANDAG 17 MAART 2014 Financiën en Begroting Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 10/2009 tot 23/ 10/ 2009 074 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Parlementaire agenda 05/03/2012 1. Kamer

Parlementaire agenda 05/03/2012 1. Kamer Parlementaire agenda 05032012 1. Kamer 1.1. AGENDA 1.1.1. Plenum 1.1.2 Commissies Commissie Bedrijfsleven (dinsdag 6 maart, om 10u15) Wetsvoorstel (Liesbeth Van der Auwera, Jef Van den Bergh, Jenne De

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 12/ 01/2009 tot 16/ 01/ 2009 048 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 16/06/2008 tot 20/06/2008 030 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 095 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 095 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 095 QRVA 53 095 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 17 tot 21 december 2018 13/12/2018 328 2 DINSDAG 18 december 2018 om 14.15 uur Interpellaties 1. - Interpellatie

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE QRVA 52 75 QRVA 52 75 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 07-09 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam voor de heer Paul Vangansbeke 33

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam voor de heer Paul Vangansbeke 33 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER Voorzitterschap 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam voor de heer Paul Vangansbeke 33 INTERNATIONALE

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden SESSION DE LA 5 LÉGISLATURE ZITTING VAN DE 5 ZITTINGSPERIODE N-VA :

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Parlementaire vragen en antwoorden 2011.

Juridisch bulletin. Parlementaire vragen en antwoorden 2011. Juridisch bulletin Parlementaire vragen en antwoorden 2011 www.rkw.be Inhoud 1 Senaat 4 1.1 Vraag om uitleg nr. 5-917 van mevrouw Fabienne Winckel van 12 mei 2011 (F) aan de Vice- Eersteminister en Minister

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 7552 QRVA 52 029 cdh : centre

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 17 tot 21 oktober 2016 13/10/2016 159 2 DONDERDAG 20 oktober 2016 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 10 oktober 2011 tot vrijdag 14 oktober 2011

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 10 oktober 2011 tot vrijdag 14 oktober 2011 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 10 oktober 2011 tot vrijdag 14 oktober 2011 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Dinsdag 11

Nadere informatie