De basiskostprijs is samengesteld uit de volgende bestanddelen :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De basiskostprijs is samengesteld uit de volgende bestanddelen :"

Transcriptie

1 Aanslagjaar 2011 (Inkomsten 2010) Nummer 6430 APOTHEKER FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG voor de apothekers voor het aanslagjaar 2011 (inkomsten van 2010). (Art. 342, 1, 2 de lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992) I. BEPALING VAN DE BASISKOSTPRIJS A. Koopwarengroepen andere dan groep 12 (socialiteiten) De basiskostprijs is samengesteld uit de volgende bestanddelen : 1 de inkoopprijs, d.w.z. het bedrag waarover bij de inkoop of bij de invoer de BTW werd of moest worden voldaan; 2 de disconto's, kortingen en andere bijkomende voordelen. Moeten dus bij de inkoopprijs worden gevoegd : a) de disconto's, kortingen en andere door de leverancier op de factuur (1) toegestane verminderingen; b) de normale waarde van de aan de apotheker kosteloos geleverde producten; c) de bijkomende voordelen die kunnen voortvloeien uit de volgende situaties : - inkopen bij aankoopverenigingen die, hetzij niet over de normale uitrusting van een groothandelaar beschikken (opslagplaats, voertuigen, gecentraliseerde boekhouding, enz.) hetzij wegens bijzonder voordelige inkoopvoorwaarden, de apotheker de mogelijkheid bieden de winsten van groothandelaar en die van kleinhandelaar samen te voegen; (1) Indien de door de groothandelaar oorspronkelijk gefactureerde prijs overeenstemt met de normale aankoopprijs en er later een korting wordt toegestaan om reden van de hoeveelheden die gedurende een ganse periode zijn aangekocht, komt deze korting niet in aanmerking om de basiskostprijs te bepalen. Handleiding "Forfaits"

2 - inkopen bij fabrikanten, wanneer die gewoonlijk via groothandelaars leveren; - wanneer de apotheker beschikt over de algemene vertegenwoordiging voor bepaalde producten. Voor de farmaceutische en diergeneeskundige specialiteiten is de normale inkoopprijs bij de groothandelaar deze die voortkomt in het Officieel Tarief van de specialiteiten en de van kracht zijnde besluiten tot blokkering of vaststelling der prijzen van de specialiteiten. Die prijs moet niet worden verhoogd met de bijdrage voor de Dienst voor Geneesmiddelenonderzoek (D.G.O.). N.B. : Als producten die worden geacht door de apotheker bestemd te zijn voor zijn eigen gebruik en dat van zijn gezin, wordt -op duidelijke wijze- van de inkopen van specialiteiten voor toepassing van de forfaitaire winst, een bedrag afgetrokken gelijk aan 161,13 EUR per persoon van het gezin van de apotheker. Nochtans mag de apotheker die een hoger verbruik kan verantwoorden (bijvoorbeeld aan de hand van medische voorschriften) het juiste bedrag van de inkopen van de daartoe bestemde specialiteiten in aftrek brengen. B. Koopwarengroepen 12 (socialiteiten) De basiskostprijs is gelijk aan het bedrag waarover bij de inkoop of bij de invoer de BTW werd of moest worden voldaan. Handleiding "Forfaits"

3 II. A. KOOPWARENGROEPEN -ANDERE DAN CHEMISCHE PRODUCTEN- EN OP DE BASISKOSTPRIJS TOE TE PASSEN FORFAITAIRE WINSTMARGES 1. Koopwarengroep 11 (BTW : 6 %) Winstmarges - Farmaceutische en dierengeneeskundige specialiteiten (met inbegrip van penicilline en streptomycine), insuline; homeopathische producten en bereidingen, ingekocht tegen normale voorwaarden; - watten en verbandmiddelen; - voedingsmiddelen (kindermeel dieetvoeding, babyvoeding, enz ); - suikergoed en honig; - thee en andere kruiden. 46 % Zijn evenwel niet bedoeld in de groep : - de in koopwarengroep 12 begrepen goederen en deze door de apotheker zelf bereid of, die voor zijn rekening op maakloon worden geproduceerd; - de farmaceutische specialiteiten waarvan de publieke prijs, per presentatie, hoger is dan 25,43 EUR, BTW inbegrepen (z. sub II, B); - de verstrekkingen van de door het R.I.Z.I.V. aangenomen verbandmiddelen, te weten : urinaalverstelbaar, kunstaars, tracheacanule (zie sub II, C); - zuurstof. 2. Koopwarengroep 12 (BTW : 6 %) - Socialiteiten (enkelvoudige of vermengde geneesmiddelen die de apotheker met zijn naam of met zijn merk doet bereiden). 100 % Handleiding "Forfaits"

4 3. Koopwarengroep 31 (BTW : 21 %) Winstmarges - Bijhorigheden al dan niet als zodanig vermeld in het officieel farmaceutisch tarief met uitsluiting van insulinespuiten; - toiletartikelen en benodigdheden voor de hygiëne (warmwaterkruiken, zuigflessen, luiers voor kleine kinderen, maandverband, enz.); - likeurextracten, groente- en vruchtesappen; - zeep, scheercrème, tandreinigingsmiddelen, en andere producten voor mondhygiëne. 48 % 4. Koopwarengroep 32 (BTW : 21 %) - Parfumerieën, en cosmetische producten andere dan zeep en scheercrème, Keuls water; - shampoos. 51 % B. FARMACEUTISCHE SPECIALITEITEN WAARVAN DE PUBLIEKE PRIJS, PER PRESENTATIE, HOGER IS DAN 25,43 EUR, BTW INBEGREPEN Men bekomt de brutowinst door het aantal presentaties te vermenigvuldigen met 7,30 EUR indien de publieke prijs per presentatie (BTW inbegrepen) hoger is dan 25,43 EUR maar lager dan of gelijk aan 41,31 EUR. Voor de farmaceutische specialiteiten met een publieke prijs hoger dan 41,31 EUR (BTW inbegrepen) wordt het bedrag van 7,30 EUR vervangen door 8,00 EUR. C. ANDERE WAREN OF ANDERE HANDELINGEN Dienen individueel te worden vastgesteld de inkomsten uit o.m. : - het verkopen van mineraal- en dieetwater; Handleiding "Forfaits"

5 - het verkopen van chemische veeartsenijproducten niet verpakt voor de kleinhandelaar; - het verkopen van optiekartikelen; - het verkopen van fotografieartikelen; - het verkopen van verbandmiddelen, en hierin begrepen de verstrekkingen van de door het R.I.Z.I.V. aangenomen verbandmiddelen (urinaalverstelbaar, kunstaars, tracheacanule); - het verkopen van zuurstof; - het verkopen van drogisterieartikelen; - de verhuring van toestellen (babyweegschalen, weegtoestellen, enz.); - ontledingen; - tarifering voor derden; - groot- en halfgroothandel; - leveringen aan de depots van inrichtingen voor gezondheidszorgen en aan de geneesheren met geneesmiddelendepot; - enz. (zie onder meer sub IV, C, 2 de lid). III. VERLIEZEN Bij het vaststellen van de sub II, A bepaalde winstmarges is rekening gehouden met alle verliezen onder meer wegens waardeloze, beschadigde en niet verkoopbare producten, het breken, prijsverminderingen, enz., zodat hiervoor geen aftrek meer mag worden aangenomen. Handleiding "Forfaits"

6 IV. WINST OP MAGISTRALE BEREIDINGEN bepaald : De brutowinst op de magistrale bereidingen wordt als volgt Ontvangsten : a) Van de verzekerde klanten (stelsel van de derdebetaler) : totaal bedrag van het magistrale bruto (exclusief BTW) van de instellingen "derde-betaler", waarin het aandeel begrepen is van de verzekerde klanten (remgeld) :... b) Van de betalende klanten : totaal bedrag van het magistrale bruto (exclusief BTW) van de verstrekkingen aan de betalende klanten -inbegrepen de vernieuwingen die erop betrekking hebben- volgens het voorschriftenregister of als volgt berekend : aantal recepten voor de betalende klanten volgens het voorschriftenregister bedrag onder a x x 1,25 aantal magistrale bereidingen... (vernieuwingen inbegrepen) verstrekt aan de verzekerde klanten c) Van de verkoop aan de toonbank van chemische producten : 1,25 % van (a + b) :... d) Van de verkopen van chemische producten aan ziekenhuizen, scholen, geneesheren, enz., zonder toepassing van het stelsel "derde-betaler" :... e) Totaal van de ontvangsten : (a + b + c + d) :... Handleiding "Forfaits"

7 Van de ontvangsten af te trekken : f) De verkoopprijs van andere dan chemische producten begrepen in de ontvangsten van de magistrale bereidingen : 17 % van a :... g) Het bedrag van de inkopen van chemische producten :... h) Totaal af te trekken bedrag (f + g) :... i) Brutowinst op magistrale bereidingen (e - h) :... TOELICHTING OMTRENT DE HIERBOVEN VERMELDE BESTANDDELEN A. Ontvangsten van de verzekerde klanten (litt. a) Het totaal bedrag van het magistrale bruto van de instellingen "derde-betaler", waarin het aandeel is begrepen van de verzekerde klanten (remgeld), is het bedrag dat wordt bekomen door optelling van de bescheiden (borderellen van de tariferingsbureaus of borderellen die de apotheker bij de instellingen "derde-betaler" indient) die betrekking hebben op de verstrekkingen van het belastbare tijdperk. Op te merken dat de Openbare centra voor maatschappelijk welzijn, de diensten van de rijkswacht en van het leger, alsmede bepaalde privé-instellingen, zich soms in de plaats van de verzekerden stellen om het aandeel (remgeld) van deze laatsten te betalen. Daar dit bestanddeel reeds in het magistrale bruto is begrepen, dient het er niet meer te worden aan toegevoegd. Wat de van sommige instellingen (N.I.O. en verzekeringsmaatschappijen) ontvangen sommen betreft, waarvoor geen onderscheid is gemaakt tussen de ontvangsten voor de magistrale bereidingen en die voor de specialiteiten, moet de apotheker de nodige gegevens verstrekken om de vereiste splitsing uit te voeren. B. Ontvangsten van de betalende klanten (litt. b) Het betreft de bruto-ontvangsten betreffende de magistrale bereidingen -de vernieuwingen inbegrepen- die aan niet-verzekerde klanten of aan verzekerde klanten voor wie het stelsel "derde-betaler" niet wordt toegepast, zijn uitgereikt. In de onder litt. b opgenomen formule is de factor 1,25 bestemd om rekening te houden met de vernieuwingen. Handleiding "Forfaits"

8 C. Ontvangsten die betrekking hebben op de aan de toonbank verkochte chemische producten (litt. c) Het betreft de ontvangsten van de verkoop, zonder tegemoetkoming van de verzekeringsinstellingen, aan verzekerde of nietverzekerde klanten, van chemische producten die de apotheker ook geregeld voor de magistrale bereidingen gebruikt. Het forfait van 1,25 % dekt niet de ontvangst van de verkoop van producten als zalven, pillen, poeders, ouwels, hoestsiropen, duivenvoeders, enz., wanneer de apotheker algemeen bekend staat voor het gewoonlijk bereiden, in grote hoeveelheden, van zulke producten. In dat geval, moeten de ontvangsten die daarmede verband houden, buiten het forfait worden aangegeven. D. Ontvangsten van de verkopen van chemische producten aan ziekenhuizen, scholen, enz. (litt. d) Die verkopen worden gefactureerd. E. De verkoopprijs van andere dan chemische producten begrepen in de magistrale ontvangst (litt. f) Het gaat ter zake om de verkoopprijs van de andere dan chemische producten, begrepen in de bruto-ontvangst van de magistrale bereidingen, n.l. : insuline, penicilline, streptomycine, watten en verbandmiddelen, thee en geneeskruiden, bijhorigheden alsook de specialiteiten waarvan het actief bestanddeel in het officieel farmaceutische tarief is opgenomen. De verkoopprijs van die producten wordt van de magistrale ontvangst afgetrokken omdat de inkopen van dezelfde producten reeds onder hun eigen benaming zijn opgenomen voor het bepalen van de brutowinst (zie titel II). F. Bedrag van de inkopen van chemische producten (litt. g) Hieronder moet worden verstaan, de inkoopprijs van : 1. de chemische producten, met uitzondering van de met chemische producten gelijkgestelde producten (zie E, hiervoor); 2. de geprefabriceerde of gepreconditioneerde producten die voorkomen in het officieel farmaceutisch tarief, d.w.z. : - de ampullen; - de gekorrelde suikers, alle soorten vaseline en zalven in tuben; Handleiding "Forfaits"

9 - de in pakjes ingekochte chemische producten, zoals natriumbicarbonaat, Engels zout, boorzuur, enz.; - de los ingekochte pastilles, tabletten en pilletjes; 3. de verpakkingen die door de verzekeringsinstellingen worden terugbetaald (kurken, capsules, gelules, papiertjes voor poeders, zakjes, flesjes voor oogdruppels, flesjes voor oogwater, enz ). V. BIJ DE BRUTOWINST TE VOEGEN INKOMSTEN Bij de brutowinst moeten worden gevoegd : - al de van de grossiers, fabrikanten en leveranciers ontvangen commissielonen, restorno's, kortingen, disconto's (met inbegrip van de sub I, A, 2 de lid, bedoelde bestanddelen), enz. die hetzij op factuur, hetzij door vermindering van de officiële inkoopprijs, hetzij periodiek, in geld, in goederen of door inschrijving op de rekening zijn toegekend; - voor zover zij niet zijn begrepen in het magistrale bruto : de door de apotheker gevraagde honoraria ter gelegenheid van verzekerde wachtdienst tijdens de nacht, het weekend en de feestdagen, enz. VI. BEROEPSKOSTEN De aftrekbare beroepskosten zijn die bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake, de bijdrage D.G.O. en de portkosten inbegrepen, doch met uitzondering van : a) de verliezen waarvan in sub III hiervoren sprake is; b) de aan de klanten aangerekende verpakkingen (flesjes, flessen, dozen voor zalf, enz.). De verpakkingen waarvan de waarde geen 0,20 EUR per stuk bereikt, alsmede de inpakbenodigdheden (inpakpapier, touw, etiketten) mogen, daarentegen, als beroepskosten worden afgetrokken. De restorno's die de apotheker eventueel aan zijn klanten verleent, worden als beroepskosten aangenomen indien de werkelijkheid ervan wordt aangetoond en voor zover het bedrag ervan door bewijskrachtige bescheiden is gestaafd. Die restorno's mogen worden afgetrokken van de brutowinst van het jaar waarin de verkopen waarmee ze verband houden, werden verricht. Handleiding "Forfaits"

10 De kortingen op factuur zijn slechts aftrekbaar wanneer ze duidelijk op de facturen zijn vermeld en berekend zijn op de detailprijzen (BTW inbegrepen). Hetzelfde principe geldt voor de door de tariferingsdiensten uitgevoerde inhoudingen ten gunste van het R.I.Z.I.V., in de mate dat artikel 2 van het koninklijk besluit van 29 maart 2002 onverkort wordt toegepast. Het aftrekbare bedrag van de kortingen die de apotheker toestaat wordt bekomen door het uitvoeren van de volgende bewerking : totale vermindering x t "t" zijnde het tarief van de BTW dat van toepassing is op de verkopen die tot het toekennen van de kortingen of verminderingen aanleiding hebben gegeven. De taxatieambtenaar onderzoekt aan de hand van de voorgelegde documenten de juistheid van de aftrekbare restorno's. VII. TOEPASSINGSREGELEN A. Algemene bepalingen De forfaitaire grondslagen van aanslag zijn slechts van toepassing bij gebrek aan bewijskrachtige gegevens geleverd, hetzij door de belastingplichtige, hetzij door de administratie. Indien de belastingplichtige in zijn aangifte de forfaitaire aanslag verkiest, drukt hij, door het feit zelf, zijn wil uit in te stemmen met de gezamenlijke toepassingsregelen van de in overleg met de betrokken beroepsgroeperingen vastgestelde forfaitaire grondslagen. Indien de belastingplichtige daarentegen oordeelt er niet mee te kunnen instemmen, moet hij, onder controle van de administratie, het bedrag vaststellen en aangeven van de door hem werkelijk behaalde winsten. weigeren : De taxatieambtenaar mag zijnerzijds de toepassing van het forfait a) indien hij in staat is te bewijzen dat de werkelijke winst aanzienlijk hoger is dan de forfaitair bepaalde winst; Handleiding "Forfaits"

11 b) indien hij vaststelt, hetzij dat de belastingplichtige de bescheiden die inzake BTW voor verrichtingen met betrekking tot zijn beroepswerkzaamheden zijn voorgeschreven niet geëist of uitgereikt heeft, hetzij dat de betrokkene zijn verplichtingen inzake het houden van boeken en bescheiden niet is nagekomen. B. Bijzondere bepalingen 1. De forfaitaire regeling is niet van toepassing : a) op de apothekers die de gegevens niet verstrekken welke nodig zijn voor de controle van hun inkopen en van de ontvangsten van de instellingen "derde-betaler" en die hun inkopen niet schiften; b) op de apothekers die, benevens hun normale werkzaamheid in de officina, een laboratorium exploiteren, een groothandel drijven of een bijzondere representatie hebben, behalve wanneer voor de genoemde werkzaamheden afzonderlijk een regelmatige boekhouding wordt gehouden of andere bewijskrachtige rekeningen voorhanden zijn; c) op de apothekers die, hetzij magistrale homeopatische voorschriften uitvoeren, behoudens voor de praktijk van de allopathie (gewone therapie), hetzij homeopatische producten en bereidingen aankopen tegen voordeliger voorwaarden dan die welke normaal verkregen worden voor de producten van groep 11; d) op de apothekers die een of andere overtreding hebben begaan van de reglementen die werden uitgevaardigd inzake sociale zekerheid en meer bepaald inzake ziekte- en invaliditeitsverzekering; e) op de geneesheren, die ingevolge de W BS of ingevolge voor haar uitvoering genomen besluiten, gemachtigd zijn om een geneesmiddelendepot te houden en geneesmiddelen uit te reiken; f) op officina's en geneesmiddelendepots die, ingevolge het KB BS , gewijzigd bij het KB BS , in de inrichtingen voor gezondheidszorgen zijn gevestigd; g) op de dierenartsen die een geneesmiddelendepot houden. 2. De brutowinstmarges vastgesteld voor de kruiden, de reukwerken en schoonheidsproducten zijn niet van toepassing op de apothekers die benevens hun officina, een handel in reukwaren of drogerijen drijven. Handleiding "Forfaits"

Federale Overheidsdienst F 2013/7/1 FINANCIEN _

Federale Overheidsdienst F 2013/7/1 FINANCIEN _ Federale Overheidsdienst F 2013/7/1 FINANCIEN _ Algemene administratie van de FISCALITEIT _ BTW _ F 2013/7 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR APOTHEKERS JAAR 2013 (*) Voorafgaande opmerking. De navolgende

Nadere informatie

1. Dagbladen en periodieken die ten minste achtenveertig keer per jaar verschijnen. Tabaksfabrikaten (tabak, sigaretten, cigarillo's en sigaren).

1. Dagbladen en periodieken die ten minste achtenveertig keer per jaar verschijnen. Tabaksfabrikaten (tabak, sigaretten, cigarillo's en sigaren). Aanslagjaar 2011 (Inkomsten 2010) Nummer 6532 KLEINHANDELAAR IN KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG voor de kleinhandelaars in kranten en tijdschriften voor het aanslagjaar 2011

Nadere informatie

2.1.2.: bij aankoop van reeds geoogste wortels: 2.2.: voor de witlooftelers : bij aankoop van wortels op struik en van reeds geoogste wortels:

2.1.2.: bij aankoop van reeds geoogste wortels: 2.2.: voor de witlooftelers : bij aankoop van wortels op struik en van reeds geoogste wortels: Witloofteler van West-en Oost-Vlaanderen en Limburg Forfaitaire aanslaggrondslagen vastgesteld voor de witlooftelers van de provincie West- Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg Aanslagjaar 2007 (inkomsten

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de aspergeteler voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de aspergeteler voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Aspergeteler Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de aspergeteler voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Overeenkomst afgesloten op 21 maart 2007 met de telers en de afgevaardigden van de Belgische

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de plantentelers van Vlaanderen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de plantentelers van Vlaanderen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Plantentelers van Vlaanderen Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de plantentelers van Vlaanderen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) I. SEMI-BRUTOWINST Verwarmd glas : 34,02 EUR / m² Koud

Nadere informatie

Chrysantentelers van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg

Chrysantentelers van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg Chrysantentelers van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de chrysantentelers van Oost- Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg p.v. Aanslagjaar

Nadere informatie

Titel : Circulaire 2019/C/15 over de invoering van forfaitaire beroepskosten op winst

Titel : Circulaire 2019/C/15 over de invoering van forfaitaire beroepskosten op winst Eigenschappen Titel : Circulaire 2019/C/15 over de invoering van forfaitaire beroepskosten op winst Samenvatting : Commentaar over de forfaitaire beroepskosten op winst ingevoerd door de wet van 26.03.2018

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS. Aanslagjaar 2016 Inkomsten 2015

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS. Aanslagjaar 2016 Inkomsten 2015 NUMMER 551 Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS Aanslagjaar 2016 Inkomsten 2015 Opmerking : de overeenkomst werd door de afgevaardigde van de Belgische Boerenbond

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2009/6/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2009/6/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2009/6/1 FINANCIEN Administratie van de Ondernemingsen Inkomensfiscaliteit _ BTW _ F 2009/6 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN ZUIVELPRODUCTEN EN MELKVENTERS

Nadere informatie

FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS AANSLAGJAAR 2007 (inkomsten van 2006)

FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS AANSLAGJAAR 2007 (inkomsten van 2006) FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS AANSLAGJAAR 2007 (inkomsten van 2006) Opmerking : de overeenkomst werd door de afgevaardigde van de Belgische Boerenbond

Nadere informatie

NUMMER SEMI-BRUTOWINST Broeierijen Legbedrijven vrije kwekers (leghennen op verrijkte kooien)

NUMMER SEMI-BRUTOWINST Broeierijen Legbedrijven vrije kwekers (leghennen op verrijkte kooien) NUMMER 551 Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS Aanslagjaar 2018 Inkomsten 2017 Overeenkomst op 25.05.2018 afgesloten met de afgevaardigden van de Belgische Boerenbond en

Nadere informatie

Bedrag waarover bij de inkoop of bij de invoer de BTW werd of moest worden voldaan.

Bedrag waarover bij de inkoop of bij de invoer de BTW werd of moest worden voldaan. SLAGER - SPEKSLAGER FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG Voor de slagers - spekslagers voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006). (Art. 342, 1, 2de lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de chrysantentelers van Mechelen en Antwerpen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de chrysantentelers van Mechelen en Antwerpen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006) Chrysantenteler van Mechelen en Antwerpen Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de chrysantentelers van Mechelen en Antwerpen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006) Opmerking : de overeenkomst

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2010/11/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2010/11/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2010/11/1 FINANCIEN _ Administratie van de Ondernemingsen Inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2010/11 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR GESPECIALISEERDE KLEINHANDELAARS IN

Nadere informatie

I. BEREKENING VAN HET GEMIDDELD PERSONEELSBESTAND A. Alle personeelsleden. Gemiddeld personeelsbestand in 2010 ... A1 =... B1 251 ... A2 =... B2...

I. BEREKENING VAN HET GEMIDDELD PERSONEELSBESTAND A. Alle personeelsleden. Gemiddeld personeelsbestand in 2010 ... A1 =... B1 251 ... A2 =... B2... Identiteit:.. Repertoriumnummer:.. Ondernemingsnr. of nationaal nr.:. TABEL voor de berekening van de vrijstelling voor bijkomend personeel (artikel 67ter van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992)

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2009/11/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2009/11/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2009/11/1 FINANCIEN _ Administratie van de Ondernemingsen Inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2009/11 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR GESPECIALISEERDE KLEINHANDELAARS IN

Nadere informatie

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN TABAKSPRODUKTEN. (Bijkomstige handelingen) BIEZONDERE BEPALINGEN JAAR 2010 (*)

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN TABAKSPRODUKTEN. (Bijkomstige handelingen) BIEZONDERE BEPALINGEN JAAR 2010 (*) Federale Overheidsdienst F 2010/23/1 FINANCIEN _ Administratie van de ondernemingsen inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2010/23 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN TABAKSPRODUKTEN

Nadere informatie

Versie 21-02-2012 DEEL V Titel I Hoofdstuk X Afdeling I Gebruik van een dienstvoertuig voor persoonlijke aangelegenheden Inhoudsopgave

Versie 21-02-2012 DEEL V Titel I Hoofdstuk X Afdeling I Gebruik van een dienstvoertuig voor persoonlijke aangelegenheden Inhoudsopgave Versie 21-02-2012 DEEL V Titel I Hoofdstuk X Afdeling I Gebruik van een dienstvoertuig voor persoonlijke aangelegenheden Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire grondslagen 2. Algemeen 3. Draagwijdte

Nadere informatie

I. BEREKENING VAN HET GEMIDDELD PERSONEELSBESTAND A. Alle personeelsleden. Gemiddeld personeelsbestand in 2001 ... A1 =... B1 251 ... A2 =... B2...

I. BEREKENING VAN HET GEMIDDELD PERSONEELSBESTAND A. Alle personeelsleden. Gemiddeld personeelsbestand in 2001 ... A1 =... B1 251 ... A2 =... B2... Identiteit :.. Repertoriumnummer :.. Nationaal nummer : TABEL voor de berekening van de vrijstelling voor bijkomend personeel (art. van de Programmawet van 0.. tot bevordering van het zelfstandig ondernemerschap,

Nadere informatie

Terugbetaling zuurstof

Terugbetaling zuurstof Terugbetaling zuurstof Veranderingen vanaf 1 mei (Bron: APB) Vanaf 1 mei 2012 zal de reglementering rond de zuurstof grondig wijzigen. De officina-apotheker wordt enkel nog ingeschakeld in de korte termijn

Nadere informatie

BAKKERS, BROOD- EN BANKETBAKKERS 1/6

BAKKERS, BROOD- EN BANKETBAKKERS 1/6 BTW-nr. :.. BANKETBAKKERS 1/6 Voorafgaande verklaring : Totaal aantal tijdens de aangifteperiode aangekochte zakken (100 Kg) bloem :... I. Broodsector (zie toelichting nr. 1) A. Verklaringen 1. Aantal

Nadere informatie

Artikel 26. OPGEPAST INTERPRETATIEREGEL 01 wordt opgeheven vanaf 01/11/2013 : B.S

Artikel 26. OPGEPAST INTERPRETATIEREGEL 01 wordt opgeheven vanaf 01/11/2013 : B.S Artikel 26 Interpretatieregel 01 OPGEPAST INTERPRETATIEREGEL 01 wordt opgeheven vanaf 01/11/2013 : B.S. 11-10-2013 Mag het bijkomend honorarium voor dringende technische verstrekkingen worden vergoed voor

Nadere informatie

Afdeling 1. - Verzekeringstegemoetkoming in de kosten voor hemodialyse en peritoneale dialyse thuis.. ------------------------------- Art.

Afdeling 1. - Verzekeringstegemoetkoming in de kosten voor hemodialyse en peritoneale dialyse thuis.. ------------------------------- Art. 23 JUNI 2003. - Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 71bis, 1 en 2 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994.

Nadere informatie

AANGIFTE (Artikel 2 van het koninklijk besluit nr. 14, van 3 juni 1970)

AANGIFTE (Artikel 2 van het koninklijk besluit nr. 14, van 3 juni 1970) Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de FISCALITEIT Sector btw (Stempel van de dienst) Vak bestemd voor de administratie Aangifte ontvangen onder nr.... Dossiernummer:... Dossier

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID 17 MEI 2012 Koninklijk besluit tot wijziging van de lijst gevoegd bij het koninklijk besluit van 24 oktober 2002 tot vaststelling van de procedures, termijnen

Nadere informatie

Percen- tage. 8. TOTAAL (nrs. 1 tot 7)... (A)... Afschrijfbare aanschaffings- of beleggingswaarde. 3. TOTAAL (nrs. 1 en 2)... (B)...

Percen- tage. 8. TOTAAL (nrs. 1 tot 7)... (A)... Afschrijfbare aanschaffings- of beleggingswaarde. 3. TOTAAL (nrs. 1 en 2)... (B)... Identiteit: Ondernemingsnr. of nationaal nr.:........ INVESTERINGSAFTREK van toepassing voor NATUURLIJKE PERSONEN AANSLAGJAAR 0 I. Berekening van de investeringsaftrek A. Eenmalige aftrek Percen- Afschrijfbare

Nadere informatie

FINANCIEN. Federale Overheidsdienst F 2010/12/1 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN SCHOEISEL BIJZONDERE BEPALINGEN JAAR 2010 (*)

FINANCIEN. Federale Overheidsdienst F 2010/12/1 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN SCHOEISEL BIJZONDERE BEPALINGEN JAAR 2010 (*) Federale Overheidsdienst F 2010/12/1 FINANCIEN _ Administratie van de Ondernemingsen Inkomensfiscaliteit _ BTW _ F 2010/12 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN SCHOEISEL BIJZONDERE BEPALINGEN

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de boomkwekers van Oost-Vlaanderen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de boomkwekers van Oost-Vlaanderen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006) Boomkwekers van Oost-Vlaanderen Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de boomkwekers van Oost-Vlaanderen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006) 1. SEMI-BRUTOWINST (berekend per ha kadastrale

Nadere informatie

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN JAAR 2010 (*)

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN JAAR 2010 (*) Federale Overheidsdienst F 2010/21/1 FINANCIEN _ Administratie van de ondernemingsen inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2010/21 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN

Nadere informatie

De wet van 17 juli 1975 op de boekhouding van ondernemingen bepaalt het volgende voor de kleine ondernming :

De wet van 17 juli 1975 op de boekhouding van ondernemingen bepaalt het volgende voor de kleine ondernming : DE BOEKHOUDING VAN DE KLEINE ONDERNEMING WETTELIJKE BEPALINGEN VOLGENS DE BOEKHOUDWET De wet van 17 juli 1975 op de boekhouding van ondernemingen bepaalt het volgende voor de kleine ondernming : Artikel

Nadere informatie

Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, titel III, hoofdstuk II, afdeling III, onderafdeling 4. Ondernemingen die investeren in een raamovereenkomst voor de productie van een audiovisueel werk Art. 194ter.

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de grove groentetelers van West- Vlaanderen. Aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de grove groentetelers van West- Vlaanderen. Aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006 Grove groententelers van West-Vlaanderen Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de grove groentetelers van West- Vlaanderen. Aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006 A. OMSCHRIJVING VAN HET TOEPASSINGSVELD

Nadere informatie

A. Eenmalige aftrek voor vaste activa die zijn verkregen of tot stand gebracht door NATUURLIJKE PERSONEN. Percentage 13,5 % 13,5 % 13,5 % 3,5 %

A. Eenmalige aftrek voor vaste activa die zijn verkregen of tot stand gebracht door NATUURLIJKE PERSONEN. Percentage 13,5 % 13,5 % 13,5 % 3,5 % Federale Overheidsdienst FINANCIEN Administratie van de ondernemings- en inkomensfiscaliteit Inkomstenbelastingen INVESTERINGSAFTREK AANSLAGJAAR 2003 Identiteit : Nationaal nummer : VAK BESTEMD VOOR DE

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2011/14/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2011/14/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2011/14/1 FINANCIEN Algemene Administratie van de FISCALITEIT _ BTW _ F 2011/14 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN VIS BIJZONDERE BEPALINGEN JAAR 2011 (*)

Nadere informatie

I. INLEIDING. http://ccff02.minfin.fgov.be/kmweb/document.do?method=printselecteddocuments&i...

I. INLEIDING. http://ccff02.minfin.fgov.be/kmweb/document.do?method=printselecteddocuments&i... Page 1 of 12 Home > Circulaire AAFisc Nr. 13/2014 (nr. Ci.RH.421/630.788) dd. 03.04.2014 Algemene Administratie van de Fiscaliteit - Operationele Expertise en Ondersteuning Dienst VENB Vennootschapsbelasting/Belasting

Nadere informatie

Terugbetaling zuurstof vanaf 1 juli 2012

Terugbetaling zuurstof vanaf 1 juli 2012 1 Terugbetaling zuurstof vanaf 1 juli 2012 Vanaf 1 juli 2012 verandert de reglementering voor de terugbetaling van zuurstoftherapie grondig. De nieuwe regels zijn gebaseerd op wetenschappelijke richtlijnen

Nadere informatie

Wetgeving inzake het Diamant Stelsel (gecoördineerde wettekst)

Wetgeving inzake het Diamant Stelsel (gecoördineerde wettekst) Wetgeving inzake het Diamant Stelsel (gecoördineerde wettekst) In dit verband kan verwezen worden naar de Programmawet van 10 augustus 2015 ( B.S. 18 augustus 2015), alsook naar de Programmawet van 18

Nadere informatie

4.1. Aflevering van vaccins voor jonge kinderen en werknemers in het kader van vaccinatiecampagnes ter voorkoming van besmettelijke ziektes

4.1. Aflevering van vaccins voor jonge kinderen en werknemers in het kader van vaccinatiecampagnes ter voorkoming van besmettelijke ziektes 7. Aflevering INFO-FICHE - KB 2009 4. BIJZONDERE VORMEN VAN AFLEVERING Deze bepalingen zijn in werking sinds 9 februari 2009 4.1. Aflevering van vaccins voor jonge kinderen en werknemers in het kader van

Nadere informatie

Beslissing ET 123563 van 19 december 2012 Nieuwe regels inzake opeisbaarheid van btw Overgangsbepalingen

Beslissing ET 123563 van 19 december 2012 Nieuwe regels inzake opeisbaarheid van btw Overgangsbepalingen Beslissing ET 123563 van 19 december 2012 Nieuwe regels inzake opeisbaarheid van btw Overgangsbepalingen De uitreiking van de factuur, vooraleer het belastbaar feit zich heeft voorgedaan, is geen oorzaak

Nadere informatie

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN BOEKEN JAAR 2010 (*)

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN BOEKEN JAAR 2010 (*) Federale Overheidsdienst F 2010/22/1 FINANCIEN _ Administratie van de ondernemingsen inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2010/22 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN BOEKEN BIEZONDERE

Nadere informatie

De Fairness Tax: nieuwe minimumbelasting voor grote vennootschappen?

De Fairness Tax: nieuwe minimumbelasting voor grote vennootschappen? De Fairness Tax: nieuwe minimumbelasting voor grote vennootschappen? Op 30 juli 2013 werd de wet houdende diverse bepalingen omtrent de nieuwe fiscale maatregelen in het kader van de begrotingscontrole

Nadere informatie

1 de uitgaven gedaan voor prestaties betaald met dienstencheques als bedoeld in de artikelen tot ;

1 de uitgaven gedaan voor prestaties betaald met dienstencheques als bedoeld in de artikelen tot ; Algemene administratie van de FISCALITEIT - Centrale diensten Directie I/5C Circulaire nr. Ci.RH.331.611.085 (AAFisc Nr. 41/2011) dd 22.08.2011 Personenbelasting Berekening van de belasting Berekening

Nadere informatie

Berekening van de belasting

Berekening van de belasting Berekening van de belasting Gewoon stelsel van aanslag Afzonderlijke aanslagen Berekening van de belasting HOOFDSTUK III : BEREKENING VAN DE BELASTING Art. 215-219bis Afdeling I : Gewoon stelsel van aanslag

Nadere informatie

Circulaire 2018/C/121 over het wijk-werken

Circulaire 2018/C/121 over het wijk-werken Eigenschappen Titel : Circulaire 2018/C/121 over het wijk-werken Samenvatting : Commentaar op het Vlaamse decreet van 07.07.2017 betreffende wijk-werken en diverse bepalingen in het kader van de zesde

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de kersentelers van Limburg en Hageland Aanslagjaar 2007 ( inkomsten 2006 )

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de kersentelers van Limburg en Hageland Aanslagjaar 2007 ( inkomsten 2006 ) Kersentelers van Limburg en Hageland Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de kersentelers van Limburg en Hageland Aanslagjaar 2007 ( inkomsten 2006 ) I. SEMI-BRUTOWINST - PER HA : A. SEMI-BRUTOWINST

Nadere informatie

Kosten en voordelen van wetenschappelijke manifestaties in de zorgsector

Kosten en voordelen van wetenschappelijke manifestaties in de zorgsector 1 Kosten en voordelen van wetenschappelijke manifestaties in de zorgsector De kosten die door farmaceutische bedrijven worden gedragen voor de deelname van zelfstandige zorgverstrekkers (natuurlijke personen

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2011/13/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2011/13/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2011/13/1 FINANCIEN _ Algemene administratie van de FISCALITEIT _ BTW _ F 2011/13 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR SCHOENHERSTELLERS BIJZONDERE BEPALINGEN JAAR 2011 (*) 1.

Nadere informatie

De BTW-regeling van toepassing inzake de deeleconomie

De BTW-regeling van toepassing inzake de deeleconomie De BTW-regeling van toepassing inzake de deeleconomie BTW BASISREGELS (Artikelen 4, 50, 1, 53, 1 en 56bis van het Btw-Wetboek) PRINCIPE De natuurlijke persoon die geregeld diensten verricht in het kader

Nadere informatie

verzekeringsinstellingen aan het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering moeten overmaken

verzekeringsinstellingen aan het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering moeten overmaken 1/7 Advies nr 31/2009 van 25 november 2009 Betreft: twee ontwerpen van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 15 juni 2001 tot vaststelling van de gegevens inzake te tariferen

Nadere informatie

6. Wachtdienstregeling. Inleiding. SUGGESTIEvragen

6. Wachtdienstregeling. Inleiding. SUGGESTIEvragen 6. Wachtdienstregeling Inleiding Huisartsen en apothekers moeten de continuïteit van zorg verzekeren, ze zijn beiden dan ook wettelijk, moreel en deontologisch verplicht om deel te nemen aan de wachtdienst.

Nadere informatie

Vanaf 1 januari 2010 worden de basisregels inzake het bepalen van de plaats van een dienst grondig veranderd in het Btw-Wetboek 1.

Vanaf 1 januari 2010 worden de basisregels inzake het bepalen van de plaats van een dienst grondig veranderd in het Btw-Wetboek 1. Belasting over de toegevoegde waarde Wijzigingen betreffende de plaats van diensten en samenhangende verplichtingen vanaf 1 januari 2010 Belastingplichtige die enkel vrijgestelde handelingen verricht waarvoor

Nadere informatie

Overzicht van de belangrijkste wijzigingen aan het aangifteformulier inclusief de fiscale bijlagen voor het aj. 2015

Overzicht van de belangrijkste wijzigingen aan het aangifteformulier inclusief de fiscale bijlagen voor het aj. 2015 Overzicht van de belangrijkste wijzigingen aan het aangifteformulier inclusief de fiscale bijlagen voor het aj. 2015 Het model van het aangifteformulier voor aj. 2015 is verschenen in het Belgisch Staatsblad

Nadere informatie

CIRCULAIRE AAFisc Nr. 33/2013

CIRCULAIRE AAFisc Nr. 33/2013 CIRCULAIRE AAFisc Nr. 33/2013 Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de FISCALITEIT Centrale diensten Taxatieprocedure en Verplichtingen Ci.RH.842/629.821 ONDERWERP: Inkomstenbelastingen.

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/049 BERAADSLAGING NR. 08/016 VAN 4 MAART 2008 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS VERVAT IN

Nadere informatie

Voor het deel dat niet werd opgenomen in het bedrijfsvermogen heeft hij, op definitieve wijze, geen enkel recht op aftrek.

Voor het deel dat niet werd opgenomen in het bedrijfsvermogen heeft hij, op definitieve wijze, geen enkel recht op aftrek. BIJLAGE 1 VOORBEELDEN Voorbeeld 1 (bij punt 2.1. van deze circulaire) Een belastingplichtige heeft een gebouw laten oprichten (prijs 300.000, excl. btw) en beslist om dat gebouw op te nemen in zijn bedrijfsvermogen

Nadere informatie

HOOFDSTUK I Definities.

HOOFDSTUK I Definities. 28 MAART 1996. - Koninklijk besluit betreffende het recht op vergoeding voor het kopiëren voor eigen gebruik voor de auteurs, de uitvoerende kunstenaars en de producenten van fonogrammen en van audiovisuele

Nadere informatie

Ontvangstbewijs-getuigschrift voor verstrekte hulp

Ontvangstbewijs-getuigschrift voor verstrekte hulp 22 DECEMBER 2015. - Ministerieel besluit tot vastlegging van het model en het gebruik van het ontvangstbewijs-getuigschrift voor verstrekte hulp en van het dagboek te gebruiken door de geneesheren en de

Nadere informatie

6.1.1 Het voorschrift voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik moet volgende gegevens bevatten:

6.1.1 Het voorschrift voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik moet volgende gegevens bevatten: 7. Aflevering INFO-FICHE - KB 2009 6. AFLEVERING EN VOORSCHRIFT 6.1. Het voorschrift moet voldoen aan wettelijke vereisten Bij de aflevering van een voorschriftplichtig geneesmiddel moet de apotheker het

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden BeeDirect. 1) Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden BeeDirect. 1) Algemene voorwaarden Algemene Voorwaarden BeeDirect 1) Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op het uitbrengen van alle offertes en overeenkomsten door de verkoper BeeDirect ten aanzien van de

Nadere informatie

Betekenis vakken BTW-aangifte KADER II : UITGAANDE HANDELINGEN

Betekenis vakken BTW-aangifte KADER II : UITGAANDE HANDELINGEN Betekenis vakken BTW-aangifte KADER II : UITGAANDE HANDELINGEN Rooster 00 - Verkoop van goederen tegen 0-tarief: dagbladen, tijdschriften, pre-paid telefoonkaarten, recuperatiestoffen, tabaksfabrikaten.

Nadere informatie

Informatie over uw factuur bij opname in ons psychiatrisch ziekenhuis

Informatie over uw factuur bij opname in ons psychiatrisch ziekenhuis Informatie over uw factuur bij opname in ons psychiatrisch ziekenhuis Dalstraat 84 9100 Sint-Niklaas Tel. 03 776 00 41 Info: www.hieronymus.be Inhoudstafel Inleiding 4 Onderdelen van uw factuur bij opname

Nadere informatie

Inhoudstafel. Vo o r wo o r d... 1

Inhoudstafel. Vo o r wo o r d... 1 Vo o r wo o r d................................................................................ 1 Deel 1 Bezoldiging Ho o f d s t u k 1: Be g r i p... 4 Wat wordt er bedoeld met bezoldiging?... 4 Hoe neemt

Nadere informatie

Ontbinding en vereffening

Ontbinding en vereffening Ontbinding en vereffening Art. 208-214 Situering TITEL III : VENNOOTSCHAPSBELASTING Art. 179-219bis HOOFDSTUK I : AAN DE BELASTING ONDERWORPEN VENNOOTSCHAPPEN Art. 179-182 HOOFDSTUK II : GRONDSLAG VAN

Nadere informatie

De Vennootschap (Handelsnaam of benaming, rechtsvorm, nationaliteit, zetel) :

De Vennootschap (Handelsnaam of benaming, rechtsvorm, nationaliteit, zetel) : Provincie Stad Aanbestedende overheid Benaming van de opdracht Limburg Sint-Truiden Wegen en Verkeer Limburg Aanpassing N3 Rotonde Stayen OFFERTEFORMULIER De ondergetekende (Naam en voornaam) : Hoedanigheid

Nadere informatie

Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde. Boek 2 Hoofdstuk 7.5 : Bedrijfsvoorheffing Inhoudstafel

Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde. Boek 2 Hoofdstuk 7.5 : Bedrijfsvoorheffing Inhoudstafel Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde Boek 2 Hoofdstuk 7.5 : Bedrijfsvoorheffing Inhoudstafel 1 Wettelijke grondslagen 2 Inhouding door de CDVU 3 Belastbare inkomsten 4 Inkomsten van kinderen

Nadere informatie

Hoofdstuk I, Afdeling VI, Afdeling XXIV, Art. 62, Art. 63/11, Art. 120, 123-125, Art. 144/2, Art. 200, Art. 254-256 en Bijlage IIbis

Hoofdstuk I, Afdeling VI, Afdeling XXIV, Art. 62, Art. 63/11, Art. 120, 123-125, Art. 144/2, Art. 200, Art. 254-256 en Bijlage IIbis WIB: Art. 178/1 KB/WIB: Hoofdstuk I, Afdeling VI, Afdeling XXIV, Art. 62, Art. 63/11, Art. 120, 123-125, Art. 144/2, Art. 200, Art. 254-256 en Bijlage IIbis VCF: Art. 2.1.4.0.1. 1 WIJZIGINGEN KB/WIB WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Circulaire 2019/C/18 betreffende de belastingplicht van erkende ondernemingsloketten

Circulaire 2019/C/18 betreffende de belastingplicht van erkende ondernemingsloketten Circulaire 2019/C/18 betreffende de belastingplicht van erkende ondernemingsloketten Erkende ondernemingslokketten verrichten zowel taken van openbare dienst of van algemeen belang als een aantal adviserende

Nadere informatie

Algemene verkoopvoorwaarden 2source4 B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Algemene verkoopvoorwaarden 2source4 B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer Algemene verkoopvoorwaarden 2source4 B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 32088879 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene verkoopvoorwaarden (de Algemene Voorwaarden) zijn van toepassing

Nadere informatie

BELASTINGKREDIET van toepassing in de PERSONENBELASTING (art. 289bis, 290, 2 en 291, tweede lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992)

BELASTINGKREDIET van toepassing in de PERSONENBELASTING (art. 289bis, 290, 2 en 291, tweede lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992) Identiteit:... Repertoriumnr.:... Ondernemingsnr. of nationaal nr.:... BELASTINGKREDIET van toepassing in de PERSONENBELASTING (art. 289bis, 290, 2 en 291, tweede lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis Versie 2016 01-01 Alexianen zorggroep Tienen Psychiatrische kliniek Liefdestraat 10, 3300 Tienen alexianentienen@fracarita.org www.alexianentienen.be RIZIV: 72094754 Toelichting bij het document opnameverklaring

Nadere informatie

Art. 3. Dit besluit treedt in werking op 1 januari Art. 4. Onze Minister van Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit.

Art. 3. Dit besluit treedt in werking op 1 januari Art. 4. Onze Minister van Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit. Koninklijke Besluiten Belasting over de Toegevoegde Waarde KB 17/10/1980 van een toeristische rondreis, van meerdere prestaties die deel uit maken van een van deze gehelen of die in dezelfde lijn ervan

Nadere informatie

TALENSIA. Bedrijfsschade Plus Eenvoudige Risico s. Specifieke bepalingen

TALENSIA. Bedrijfsschade Plus Eenvoudige Risico s. Specifieke bepalingen TALENSIA Bedrijfsschade Plus Specifieke bepalingen De inleiding en voorstelling van het verzekeringsplan Ondernemingen De gemeenschappelijke bepalingen De woordenlijst zijn eveneens van toepassing. Artikel

Nadere informatie

GESPREIDE BELASTING VAN MEERWAARDEN OP BEPAALDE EFFECTEN

GESPREIDE BELASTING VAN MEERWAARDEN OP BEPAALDE EFFECTEN Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen GESPREIDE BELASTING VAN MEERWAARDEN OP BEPAALDE EFFECTEN (artikel 513 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen

Nadere informatie

Overzicht. 1. Wat is BTW?

Overzicht. 1. Wat is BTW? ABC VAN DE BTW Overzicht 1. Wat is BTW? 2. Waar wordt de BTW geregeld? 3. Wie valt onder die regelgeving? 4. Wat wordt belast? 5. Hoeveel bedraagt de belasting? 6. Administratieve verplichtingen 7. Bijzondere

Nadere informatie

Art. 132, eerste lid, 7 en 8, en tweede lid, WIB 92. zoals gewijzigd door art. 2, W en van toepassing vanaf aj. 2006

Art. 132, eerste lid, 7 en 8, en tweede lid, WIB 92. zoals gewijzigd door art. 2, W en van toepassing vanaf aj. 2006 Algemene administratie van de FISCALITEIT - Centrale diensten Directie I/5C Circulaire nr. Ci.RH.331/594.501 (AOIF Nr. 65/2010) dd 25.10.2010 Personenbelasting Berekening van de belasting Belastingvrije

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2011/10/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2011/10/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2011/10/1 FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT _ BTW _ F 2011/10 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR DROGISTEN BIJZONDERE BEPALINGEN JAAR 2011 ( * ) 1. Voorafgaande

Nadere informatie

TALENSIA. Bedrijfsschade Plus Speciale Risico s. Specifieke bepalingen

TALENSIA. Bedrijfsschade Plus Speciale Risico s. Specifieke bepalingen TALENSIA Bedrijfsschade Plus Specifieke bepalingen De inleiding en voorstelling van het verzekeringsplan Ondernemingen De gemeenschappelijke bepalingen De woordenlijst zijn eveneens van toepassing. Artikel

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Geneeskundige Verzorging Omzendbrief VI nr 2009/342 van 25 augustus 2009 370/1366 Van toepassing vanaf 1 september 2009 tot 31 december

Nadere informatie

Het model van het aangifteformulier voor aanslagjaar 2014 is verschenen in het Belgisch Staatsblad dd. 02.05.2014.

Het model van het aangifteformulier voor aanslagjaar 2014 is verschenen in het Belgisch Staatsblad dd. 02.05.2014. Nieuwigheden in de aangifte aanslagjaar 2014 in de belasting van niet-inwoners Buitenlandse vennootschappen, verenigingen, instellingen of lichamen die een onderneming exploiteren of zich met verrichtingen

Nadere informatie

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen PROVINCIE ANTWERPEN OFFERTEFORMULIER Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet:

Nadere informatie

I. BEPALING VAN DE OMZET - EXCLUSIEF BTW

I. BEPALING VAN DE OMZET - EXCLUSIEF BTW BAKKER - BROOD- EN BANKETBAKKER FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG voor de bakkers en brood- en banketbakkers voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006). (Art. 342, 1, 2de lid, van het Wetboek van de

Nadere informatie

2.3. Taxatieregime bij stopzettingsmeerwaarden

2.3. Taxatieregime bij stopzettingsmeerwaarden www.vdvaccountants.be 30 2.3. Taxatieregime bij stopzettingsmeerwaarden Hiervoor werd reeds aangegeven dat bepaalde activabestanddelen van de éénmanszaak als stopzettingsmeerwaarden worden belast, andere

Nadere informatie

Toepassing van de BTW op verrichte handelingen inzake klinische proeven

Toepassing van de BTW op verrichte handelingen inzake klinische proeven Toepassing van de BTW op verrichte handelingen inzake klinische proeven Beslissing BTW nr. E.T. 116.111 dd. 21.02.2011 Verrichten van onderzoekswerk, met inbegrip van klinische proeven, verricht door artsen

Nadere informatie

FOD Sociale Zekerheid DG Zelfstandigen

FOD Sociale Zekerheid DG Zelfstandigen FOD Sociale Zekerheid DG Zelfstandigen NOTA OVER HET NIEUW STATUUT VOOR MEEWERKENDE ECHTGENOTEN Vanaf 1 juli 2005 zijn alle meewerkende echtgenoten verplicht onderworpen aan het volledig sociaal statuut

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de druiventelers uit de streek Hoeilaart-Overijse. Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de druiventelers uit de streek Hoeilaart-Overijse. Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Druiventelers uit de streek Hoeilaart-Overijse Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de druiventelers uit de streek Hoeilaart-Overijse. Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) A. Vaststelling van de semi-brutowinst

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de witlooftelers van Vlaams-Brabant en Antwerpen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de witlooftelers van Vlaams-Brabant en Antwerpen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Witloofteler van Antwerpen en Brabant Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de witlooftelers van Vlaams-Brabant en Antwerpen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) A. Vaststelling van de semi-brutowinst

Nadere informatie

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE OPROEPING GEWONE EN BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING 18 MEI 2018 RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

Nadere informatie

het bepalen van de normale waarde in omstandigheden beoogd door artikel 33, 2, van het Wetboek (zie punt B., hierna).

het bepalen van de normale waarde in omstandigheden beoogd door artikel 33, 2, van het Wetboek (zie punt B., hierna). Home > Beslissing BTW nr. E.T. 119.650/3 dd. 11.12.2012 Algemene Administratie van de Fiscaliteit Centrale diensten BTW Beslissing BTW nr. E.T. 119.650/3 dd. 11.12.2012 Wetswijziging op 1 januari 2011

Nadere informatie

Algemene verkoopvoorwaarden Globility Connect B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Algemene verkoopvoorwaarden Globility Connect B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer Algemene verkoopvoorwaarden Globility Connect B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 32087923 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene verkoopvoorwaarden (de Algemene Voorwaarden) zijn

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis PC Sint-Amandus Reigerlostraat, 10 8730 Beernem RIZIV 72089219000 Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband

Nadere informatie

Aftrek voor risicokapitaal

Aftrek voor risicokapitaal Opgave 275C 1/2 Benaming :............... Ondernemingsnummer :... Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen Aftrek voor risicokapitaal AANSLAGJAAR

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de hoptelers uit Poperinge en omliggende. Aanslagjaar inkomsten oogstjaar 2006

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de hoptelers uit Poperinge en omliggende. Aanslagjaar inkomsten oogstjaar 2006 Hoptelers uit Poperinge en omliggende Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de hoptelers uit Poperinge en omliggende. Aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006 - oogstjaar 2006 I. SEMI-BRUTOWINST

Nadere informatie

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder: Koninklijk besluit van 30 januari 2003 tot vaststelling van de criteria, de voorwaarden en de nadere regels voor de toekenning van de toelage tot ondersteuning van acties die betrekking hebben op de bevordering

Nadere informatie

Aanleg fietspad te Lochristi langs spoorlijn Gent-Antwerpen

Aanleg fietspad te Lochristi langs spoorlijn Gent-Antwerpen Provinciaal Administratief Centrum "Het Zuid" directie Ruimte Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent Tel. 09-267 76 00 - fax 09-267 76 99 Offerte R03-LAF-2010-008 Lochristi Aanleg fietspad te Lochristi langs

Nadere informatie

10 De verwerking van de creditnota's in de btw-aangifte

10 De verwerking van de creditnota's in de btw-aangifte 10 De verwerking van de creditnota's in de btw-aangifte Oefening 1 De ontvangst van een creditnota voor 100 EUR i.v.m. een reclamedienst verricht door een Nederlands reclamebureau. De dienst werd echter

Nadere informatie

Opnameverklaring voor opname in psychiatrisch ziekenhuis: kamerkeuze en financiële voorwaarden

Opnameverklaring voor opname in psychiatrisch ziekenhuis: kamerkeuze en financiële voorwaarden Opnameverklaring voor opname in psychiatrisch ziekenhuis: kamerkeuze en financiële voorwaarden BARCODE VAN HET ZIEKENHUIS OM HET DOCUMENT ELEKTRONISCH TE ARCHIVEREN VAN DE PATIËNT OF KLEEFVIGNET VAN HET

Nadere informatie

Art. 37. van toepassing vanaf 01/07/2014

Art. 37. van toepassing vanaf 01/07/2014 Page 1 of 8 Art. 37. van toepassing vanaf 01/07/2014 FR NL Wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994 Art. 36quaterdecies Art.

Nadere informatie

De Tax Shelter voor het investeren in startersvennootschappen. Bewijsregeling thans gepubliceerd.

De Tax Shelter voor het investeren in startersvennootschappen. Bewijsregeling thans gepubliceerd. De Tax Shelter voor het investeren in startersvennootschappen. Bewijsregeling thans gepubliceerd. In het Belgische staatsblad van 12 april 2016 werd het Koninklijk Besluit ( 1 ) gepubliceerd dat de formaliteiten

Nadere informatie

AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A)

AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A) AANVRAAG TOT IDENTIFICATIE VAN EEN BTW-EENHEID (formulier 606 A) BELANGRIJK In België gevestigde belastingplichtigen die in juridisch opzicht onafhankelijk zijn, maar op financieel, organisatorisch en

Nadere informatie

Publicatie : Numac : FEBRUARI Wet tot invoering van een aftrek voor innovatieinkomsten

Publicatie : Numac : FEBRUARI Wet tot invoering van een aftrek voor innovatieinkomsten Publicatie : 2017-02-20 Numac : 2017029171 FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN 9 FEBRUARI 2017. - Wet tot invoering van een aftrek voor innovatieinkomsten FILIP, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn

Nadere informatie