1. Dagbladen en periodieken die ten minste achtenveertig keer per jaar verschijnen. Tabaksfabrikaten (tabak, sigaretten, cigarillo's en sigaren).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Dagbladen en periodieken die ten minste achtenveertig keer per jaar verschijnen. Tabaksfabrikaten (tabak, sigaretten, cigarillo's en sigaren)."

Transcriptie

1 Aanslagjaar 2011 (Inkomsten 2010) Nummer 6532 KLEINHANDELAAR IN KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG voor de kleinhandelaars in kranten en tijdschriften voor het aanslagjaar 2011 (inkomsten van 2010). (Art. 342, 1, 2 de lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992) I. BEPALING VAN DE BASISKOSTPRIJS 1. Dagbladen en periodieken die ten minste achtenveertig keer per jaar verschijnen. Tabaksfabrikaten (tabak, sigaretten, cigarillo's en sigaren). Inkoopprijs, de op factuur vermelde portkosten inbegrepen, na aftrek van de kortingen en de restorno's op factuur. 2. Andere artikelen. Bedrag waarop de BTW werd of had moeten worden berekend bij de inkoop of bij de invoer. 3. Opmerking. De kostprijs mag niet worden verminderd met de waarde van de goederen die bestemd zijn voor het eigen gebruik van de exploitant en zijn gezin. Handleiding "Forfaits"

2 II. A. KOOPWARENGROEPEN EN OP DE BASISKOSTPRIJS TOE TE PASSEN FORFAITAIRE WINSTMARGES 1. Koopwarengroep 11 (BTW : 6 %) Winstmarges - Periodieken (Belgische en buitenlandse) -onderworpen aan de BTW- andere dan de dagbladen en de tijdschriften die ten minste achtenveertig keer per jaar verschijnen en bedoeld zijn in de groep Pocketboekseries : automatisch verspreide boeken, genummerd, doorlopend uitgegeven : - in zakformaat; - hetzij in andere formaten, voor zover het uitgaven met grote oplage betreft waarop de korting de op de boeken in zakformaat verleende korting niet overtreft. - Stripverhalen. 33 % 2. Koopwarengroep 12 (BTW : 6 %) Alle werken van de boekhandel in het algemeen andere dan deze opgenomen in de koopwarengroepen 11 en % 3. Koopwarengroep 13 (BTW : 6 %) - Suikergoed. - Roomijs dat niet door de betrokkene werd bereid. 47 % 4. Koopwarengroep 14 (BTW : 6 %) - De boeken en de technische boeken waarvoor de aan de dagbladhandelaar toegestane commissielonen op factuur niet meer bedragen dan 20 % van de verkoopprijs aan de consument. - Boeken verkocht als promotieproduct (1). 23 % (1) Promotieproducten door de leveranciers geleverd om de verkoop van hun reguliere producten te ondersteunen en waarvoor de krantenverkoper een korting op factuur heeft bekomen die niet meer bedraagt dan 20 % van de verkoopprijs aan de consument. De omzet van deze promotieacties moet worden gestaafd door een overzichtsnota die door de leverancier wordt afgeleverd. Handleiding "Forfaits"

3 5. Koopwarengroep 15 (BTW : 6 %) Winstmarges Andere dranken dan deze bedoeld in koopwarengroep % 6. Koopwarengroep 31 (BTW : 21 %) Bieren met een effectief alcoholvolumegehalte van meer dan 0,5 % vol. en andere dranken met een effectief alcoholvolumegehalte van meer dan 1,2 % vol. 38 % 7. Koopwarengroep 32 (BTW : 21 %) - Papierwaren (schoolbehoeften, kantoorbehoeften, postpapier, enz.); gewone schrijfbehoeften. - Prentbriefkaarten, wenskaarten en dergelijke. - Uurwerken. - Spelen en speelgoed andere dan deze opgenomen in koopwarengroep Reisartikelen, marokijnwerk en foedraalwerk. Het betreft artikelen van leder of kunstleder, vulcanfiber, kunstmatige plastische stoffen in vellen, karton of weefsels (inbegrepen vilt en gebonden textielvlies) of waarvan het uitwendig deel uit dat materiaal is vervaardigd. 62 % 8. Koopwarengroep 33 (BTW : 21 %) - Kartons, kaften, klasseermappen bestemd voor het samenstellen van collecties ("ALPHA", enz.). - Grammofoonplaten en magnetische banden (geluidscassettes, videocassettes, CD-ROM's, geïnformatiseerde gegevensdragers) bestemd voor het onderwijs of de algemene cultuur (talen, enz.). - Drukwerken die voor reclamedoeleinden worden uitgegeven of die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor het maken van reclame zoals bijvoorbeeld "VLAN". 30 % Handleiding "Forfaits"

4 9. Koopwarengroep 34 (BTW : 21 %) Winstmarges - Dameskousen. - Batterijen. - Zeep, scheercrème en mondverzorgingsmiddelen; haarwasmiddelen. - Rookbenodigdheden (lucifers, tabaksdozen, aanstekers en toebehoren, sigarenschaartjes, asbakken, sigaretten-, cigarillo- en sigarenkokers, sigarettenpapier, pijpen en toebehoren, sigarenpijpjes, (enz.), met uitsluiting van de artikelen bedoeld onder het 5 de streepje van groep 32 en de tabaksfabrikaten bedoeld in de groep Parfumwaren, toiletartikelen, schoonheidsproducten (Keuls water, ontschminkingscrème, lippenstift, enz.). 48 % 10. Koopwarengroep 35 (BTW : 21 %) - Grammofoonplaten en magnetische banden al dan niet voorzien van geluid (geluidscassettes, videocassettes, CD-ROM's, geïnformatiseerde gegevensdragers) andere dan die bedoeld in groep Fotografische en cinematografische films, onbelicht, belicht, al dan niet ontwikkeld (behalve verkoop of ontwikkeling op commissie); foto's en diapositieven. - Elektronische spellen en speelgoed. 33 % 11. Koopwarengroep 36 (BTW : 21 %) CD's, CD-ROM's en DVD's verkocht als promotieproduct (2). 25 % 12. Koopwarengroep 00 Winstmarges (2) Promotieproducten door de leveranciers geleverd om de verkoop van hun reguliere producten te ondersteunen en waarvoor de krantenverkoper een korting op factuur heeft bekomen die niet meer bedraagt dan 20 % van de verkoopprijs aan de consument. De omzet van deze promotieacties moet worden gestaafd door een overzichtsnota die door de leverancier wordt afgeleverd. Handleiding "Forfaits"

5 (BTW verschuldigd aan de bron en niet aftrekbaar). Tabaksfabrikaten (tabak, sigaretten, cigarillo's en sigaren). 7,70 % 13. Koopwarengroep 01 (Koopwaren vrijgesteld van BTW) - Belgische en buitenlandse dagbladen. - Belgische en buitenlandse periodieken die ten minste achtenveertig keer per jaar verschijnen. * Brussel : * Vlaanderen : * Wallonië : 32,60 % 32,80 % 32,30 % II. B. ANDERE KOOPWAREN OF ANDERE HANDELINGEN Dienen individueel te worden vastgesteld, onder aftrek van de beroepskosten die erop betrekking hebben, de inkomsten uit o.m. : - reclame op borden of in kastjes; - het plaatsen van aankondigingen voor derden; - het maken van drukwerk of fotokopieën; - de verkoop van klein naaigereedschap; - de verkoop van siervoorwerpen en souvenirs; - het herstellen van rookbenodigdheden; - een depot van "Lotto" en Belgische "P.M.U."; - de verkoop van loterijbiljetten, kaarten voor gemeenschappelijk vervoer en telefoonkaarten; - een depot van fotografisch werk (ontwikkelen van films, enz.); - de verkoop van films tegen betaling van commissielonen. Handleiding "Forfaits"

6 III. VERLIEZEN 1. Bij het vaststellen van de sub II A bepaalde winstmarges is rekening gehouden met alle mogelijke verliezen (o.m. wegens beschadigde of niet verkochte artikelen, ontvreemden van goederen, vergissingen in het bedrag van de facturen, in het verhandelen van kleingeld, enz.), zodat hiervoor geen aftrek meer mag worden aangenomen. 2. De verliezen met betrekking tot de uitbating van een depot van "Lotto" en Belgische "P.M.U.", alsook van de verkoop van kaarten voor gemeenschappelijk vervoer en telefoonkaarten zijn forfaitair bepaald op 1 van het bedrag van de geregistreerde inzetten of van de bedoelde verkopen. De verliezen met betrekking tot de verkoop van loterijbiljetten om af te krabben zijn forfaitair bepaald op 2 van het bedrag van de geregistreerde inzetten of van de bedoelde verkopen. Dit forfait houdt rekening met alle geleden verliezen die niet door bewijskrachtige documenten kunnen worden verantwoord. IV. MARGES TOE TE PASSEN VOOR SOMMIGE KIOSKHOUDERS EN VOOR DIE WELKE IN DIENST ZIJN VAN DE MAATSCHAPPIJ DER STATIONSBIBLIOTHEKEN, NV 1. De kioskhouders die contractueel gebonden zijn jegens een verdeler (bijvoorbeeld, jegens het "Persagentschap vervoer en distributie nv"), dragen geen exploitatiekosten zoals o.m. huur, verwarming en verlichting en genieten daarom lagere kortingen dan die welke gewoonlijk aan de dagbladhandelaars worden verleend. 2. Voor die belastingplichtigen is de winst op de verkoop van de koopwaren bedoeld onder II A gelijk aan het bedrag van de volgens het contract toegekende commissielonen, verminderd met 1,5 % van de verkoopprijs wegens verliezen. V. BIJ DE FORFAITAIRE BRUTOWINST TE VOEGEN INKOMSTEN Bij de forfaitair bepaalde brutowinst moeten worden gevoegd : - alle commissielonen, restorno's, kortingen, premies, disconto wegens contante of vervroegde betalingen, enz., die de dagbladhandelaars hebben ontvangen en die niet op de aankoopfacturen zijn vermeld; - het bijkomende bedrag dat sommige dagbladhandelaars aanrekenen voor het bezorgen aan huis van dagbladen, enz. Handleiding "Forfaits"

7 VI. BEROEPSKOSTEN De aftrekbare beroepskosten zijn die bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake (zie eveneens II B), met uitsluiting van de verliezen waarvan sprake onder III. Alle portkosten zijn aftrekbaar als beroepskosten ongeacht of zij het onderwerp vormen van een factuur van een dienstverrichter (vervoerder, enz.), of worden aangerekend op de factuur van de leverancier van het goed. VII. TOEPASSINGSREGELEN A. Algemene bepalingen De forfaitaire grondslagen van aanslag zijn slechts van toepassing bij gebreke van bewijskrachtige gegevens geleverd, hetzij door de belastingplichtige, hetzij door de administratie. Indien de belastingplichtige in zijn aangifte de forfaitaire aanslag vraagt, drukt hij, door het feit zelf, zijn wil uit in te stemmen met de gezamenlijke toepassingsregelen van de in overleg met de betrokken beroepsgroeperingen vastgestelde forfaitaire grondslagen. Indien de belastingplichtige daarentegen oordeelt er niet mee te kunnen instemmen, moet hij, onder controle van de administratie, het bedrag vaststellen en aangeven van de door hem werkelijk behaalde winsten. weigeren : De taxatieambtenaar mag zijnerzijds de toepassing van het forfait a) indien hij in staat is te bewijzen dat de werkelijke winst aanzienlijk hoger is dan de forfaitair bepaalde winst; b) indien hij vaststelt hetzij, dat de belastingplichtige de bescheiden die inzake BTW voor verrichtingen met betrekking tot zijn beroepswerkzaamheden zijn voorgeschreven, niet geëist of uitgereikt heeft, hetzij dat de betrokkene zijn verplichtingen inzake het houden van boeken en bescheiden niet is nagekomen. B. Bijzondere bepalingen 1. De hiervoren bepaalde wijze van winstbepaling geldt slechts voor de dagbladhandelaars, met uitsluiting van de boekhandelaars. De toepassing ervan moet worden geweigerd aan degenen die niet kunnen bewijzen dat zij werkelijk "persverdelers" zijn, dat wil zeggen, aan degenen die gewoonlijk geen dag-, week- of maandbladen verkopen (nieuwsbladen, periodieken met grote oplage, enz.). Handleiding "Forfaits"

8 2. Zij is niet van toepassing : a) voor de belastingplichtigen die bijzondere inkoopvoorwaarden genieten; b) voor de belastingplichtigen die een belangrijke afdeling "speelgoed" of "suikergoed" uitbaten, dat wil zeggen, waarvan het bedrag van de inkopen respectievelijk van spellen en speelgoed of van suikergoed, ten minste 30 % bedraagt van hun totale inkopen; c) voor de belastingplichtigen waarvan de aankopen van pocketboeken (bedoeld in groep 11, 2 streepje), stripverhalen (bedoeld in groep 11, 3 streepje) en van boeken, atlassen, albums of prentenboeken en teken- of kleurboeken (vermeld in groep 12) meer dan 50 % van al hun inkopen bedragen. Handleiding "Forfaits"

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN JAAR 2010 (*)

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN JAAR 2010 (*) Federale Overheidsdienst F 2010/21/1 FINANCIEN _ Administratie van de ondernemingsen inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2010/21 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN

Nadere informatie

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN TABAKSPRODUKTEN. (Bijkomstige handelingen) BIEZONDERE BEPALINGEN JAAR 2010 (*)

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN TABAKSPRODUKTEN. (Bijkomstige handelingen) BIEZONDERE BEPALINGEN JAAR 2010 (*) Federale Overheidsdienst F 2010/23/1 FINANCIEN _ Administratie van de ondernemingsen inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2010/23 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN TABAKSPRODUKTEN

Nadere informatie

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN BOEKEN JAAR 2010 (*)

FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN BOEKEN JAAR 2010 (*) Federale Overheidsdienst F 2010/22/1 FINANCIEN _ Administratie van de ondernemingsen inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2010/22 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN BOEKEN BIEZONDERE

Nadere informatie

De basiskostprijs is samengesteld uit de volgende bestanddelen :

De basiskostprijs is samengesteld uit de volgende bestanddelen : Aanslagjaar 2011 (Inkomsten 2010) Nummer 6430 APOTHEKER FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG voor de apothekers voor het aanslagjaar 2011 (inkomsten van 2010). (Art. 342, 1, 2 de lid, van het Wetboek van

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de aspergeteler voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de aspergeteler voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Aspergeteler Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de aspergeteler voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Overeenkomst afgesloten op 21 maart 2007 met de telers en de afgevaardigden van de Belgische

Nadere informatie

2.1.2.: bij aankoop van reeds geoogste wortels: 2.2.: voor de witlooftelers : bij aankoop van wortels op struik en van reeds geoogste wortels:

2.1.2.: bij aankoop van reeds geoogste wortels: 2.2.: voor de witlooftelers : bij aankoop van wortels op struik en van reeds geoogste wortels: Witloofteler van West-en Oost-Vlaanderen en Limburg Forfaitaire aanslaggrondslagen vastgesteld voor de witlooftelers van de provincie West- Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg Aanslagjaar 2007 (inkomsten

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2009/6/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2009/6/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2009/6/1 FINANCIEN Administratie van de Ondernemingsen Inkomensfiscaliteit _ BTW _ F 2009/6 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN ZUIVELPRODUCTEN EN MELKVENTERS

Nadere informatie

Chrysantentelers van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg

Chrysantentelers van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg Chrysantentelers van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de chrysantentelers van Oost- Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg p.v. Aanslagjaar

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2010/11/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2010/11/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2010/11/1 FINANCIEN _ Administratie van de Ondernemingsen Inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2010/11 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR GESPECIALISEERDE KLEINHANDELAARS IN

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS. Aanslagjaar 2016 Inkomsten 2015

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS. Aanslagjaar 2016 Inkomsten 2015 NUMMER 551 Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS Aanslagjaar 2016 Inkomsten 2015 Opmerking : de overeenkomst werd door de afgevaardigde van de Belgische Boerenbond

Nadere informatie

NUMMER SEMI-BRUTOWINST Broeierijen Legbedrijven vrije kwekers (leghennen op verrijkte kooien)

NUMMER SEMI-BRUTOWINST Broeierijen Legbedrijven vrije kwekers (leghennen op verrijkte kooien) NUMMER 551 Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS Aanslagjaar 2018 Inkomsten 2017 Overeenkomst op 25.05.2018 afgesloten met de afgevaardigden van de Belgische Boerenbond en

Nadere informatie

FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS AANSLAGJAAR 2007 (inkomsten van 2006)

FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS AANSLAGJAAR 2007 (inkomsten van 2006) FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG vastgesteld voor de BEDRIJFSPLUIMVEEHOUDERS AANSLAGJAAR 2007 (inkomsten van 2006) Opmerking : de overeenkomst werd door de afgevaardigde van de Belgische Boerenbond

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de plantentelers van Vlaanderen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de plantentelers van Vlaanderen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Plantentelers van Vlaanderen Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de plantentelers van Vlaanderen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) I. SEMI-BRUTOWINST Verwarmd glas : 34,02 EUR / m² Koud

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de chrysantentelers van Mechelen en Antwerpen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de chrysantentelers van Mechelen en Antwerpen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006) Chrysantenteler van Mechelen en Antwerpen Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de chrysantentelers van Mechelen en Antwerpen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006) Opmerking : de overeenkomst

Nadere informatie

Bedrag waarover bij de inkoop of bij de invoer de BTW werd of moest worden voldaan.

Bedrag waarover bij de inkoop of bij de invoer de BTW werd of moest worden voldaan. SLAGER - SPEKSLAGER FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG Voor de slagers - spekslagers voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006). (Art. 342, 1, 2de lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de boomkwekers van Oost-Vlaanderen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de boomkwekers van Oost-Vlaanderen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006) Boomkwekers van Oost-Vlaanderen Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de boomkwekers van Oost-Vlaanderen p.v. Aanslagjaar 2007 (inkomsten van 2006) 1. SEMI-BRUTOWINST (berekend per ha kadastrale

Nadere informatie

Deeleconomie: de btw-aspecten

Deeleconomie: de btw-aspecten Newsflash Deeleconomie: de btw-aspecten Eerder bespraken we al het nieuwe regime in de inkomstenbelasting voor inkomsten uit de deeleconomie. Activiteiten ontplooien in de deeleconomie heeft echter ook

Nadere informatie

FINANCIEN. Federale Overheidsdienst F 2010/12/1 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN SCHOEISEL BIJZONDERE BEPALINGEN JAAR 2010 (*)

FINANCIEN. Federale Overheidsdienst F 2010/12/1 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN SCHOEISEL BIJZONDERE BEPALINGEN JAAR 2010 (*) Federale Overheidsdienst F 2010/12/1 FINANCIEN _ Administratie van de Ondernemingsen Inkomensfiscaliteit _ BTW _ F 2010/12 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN SCHOEISEL BIJZONDERE BEPALINGEN

Nadere informatie

Titel : Circulaire 2019/C/15 over de invoering van forfaitaire beroepskosten op winst

Titel : Circulaire 2019/C/15 over de invoering van forfaitaire beroepskosten op winst Eigenschappen Titel : Circulaire 2019/C/15 over de invoering van forfaitaire beroepskosten op winst Samenvatting : Commentaar over de forfaitaire beroepskosten op winst ingevoerd door de wet van 26.03.2018

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2009/11/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2009/11/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2009/11/1 FINANCIEN _ Administratie van de Ondernemingsen Inkomensfiscaliteit _ Sector BTW _ F 2009/11 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR GESPECIALISEERDE KLEINHANDELAARS IN

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2011/13/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2011/13/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2011/13/1 FINANCIEN _ Algemene administratie van de FISCALITEIT _ BTW _ F 2011/13 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR SCHOENHERSTELLERS BIJZONDERE BEPALINGEN JAAR 2011 (*) 1.

Nadere informatie

Overzicht. 1. Wat is BTW?

Overzicht. 1. Wat is BTW? ABC VAN DE BTW Overzicht 1. Wat is BTW? 2. Waar wordt de BTW geregeld? 3. Wie valt onder die regelgeving? 4. Wat wordt belast? 5. Hoeveel bedraagt de belasting? 6. Administratieve verplichtingen 7. Bijzondere

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2011/14/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2011/14/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2011/14/1 FINANCIEN Algemene Administratie van de FISCALITEIT _ BTW _ F 2011/14 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN VIS BIJZONDERE BEPALINGEN JAAR 2011 (*)

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de kersentelers van Limburg en Hageland Aanslagjaar 2007 ( inkomsten 2006 )

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de kersentelers van Limburg en Hageland Aanslagjaar 2007 ( inkomsten 2006 ) Kersentelers van Limburg en Hageland Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de kersentelers van Limburg en Hageland Aanslagjaar 2007 ( inkomsten 2006 ) I. SEMI-BRUTOWINST - PER HA : A. SEMI-BRUTOWINST

Nadere informatie

Betekenis vakken BTW-aangifte KADER II : UITGAANDE HANDELINGEN

Betekenis vakken BTW-aangifte KADER II : UITGAANDE HANDELINGEN Betekenis vakken BTW-aangifte KADER II : UITGAANDE HANDELINGEN Rooster 00 - Verkoop van goederen tegen 0-tarief: dagbladen, tijdschriften, pre-paid telefoonkaarten, recuperatiestoffen, tabaksfabrikaten.

Nadere informatie

BTW-nr. :... Kader I. - Verrichtingen belastbaar tegen het BTW-tarief van 6 pct. waarvoor de voorschotten forfaitair worden bepaald.

BTW-nr. :... Kader I. - Verrichtingen belastbaar tegen het BTW-tarief van 6 pct. waarvoor de voorschotten forfaitair worden bepaald. Inrichtingen niet met automatische ontspanningstoellen uitgerust. A. Vermaak- of spektakelinrichtingen die opgeld zijn op kermissen en jaarmarkten en met of zonder levering van goederen (2). van de inrichting

Nadere informatie

Forfaitaire taxatiegrondslagen voor de kleinfruittelers van Limburg aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006

Forfaitaire taxatiegrondslagen voor de kleinfruittelers van Limburg aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006 Aardbeienteler van Limburg Forfaitaire taxatiegrondslagen voor de kleinfruittelers van Limburg aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006 Overeenkomst op 28 maart 2007 afgesloten met de afgevaardigden van de Belgische

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de laagstam kriekentelers van Limburg en Hageland Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de laagstam kriekentelers van Limburg en Hageland Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Kriekentelers van Limburg en Hageland Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de laagstam kriekentelers van Limburg en Hageland Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) I. SEMI-BRUTOWINST - PER HA

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de grove groentetelers van West- Vlaanderen. Aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de grove groentetelers van West- Vlaanderen. Aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006 Grove groententelers van West-Vlaanderen Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de grove groentetelers van West- Vlaanderen. Aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006 A. OMSCHRIJVING VAN HET TOEPASSINGSVELD

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de druiventelers uit de streek Hoeilaart-Overijse. Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de druiventelers uit de streek Hoeilaart-Overijse. Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Druiventelers uit de streek Hoeilaart-Overijse Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de druiventelers uit de streek Hoeilaart-Overijse. Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) A. Vaststelling van de semi-brutowinst

Nadere informatie

Overzicht. 1. Wat is BTW?

Overzicht. 1. Wat is BTW? ABC VAN DE BTW Overzicht 1. Wat is BTW? 2. Waar wordt de BTW geregeld? 3. Wie valt onder die regelgeving? 4. Wat wordt belast? 5. Hoeveel bedraagt de belasting? 6. Administratieve verplichtingen 7. Bijzondere

Nadere informatie

Wetgeving inzake het Diamant Stelsel (gecoördineerde wettekst)

Wetgeving inzake het Diamant Stelsel (gecoördineerde wettekst) Wetgeving inzake het Diamant Stelsel (gecoördineerde wettekst) In dit verband kan verwezen worden naar de Programmawet van 10 augustus 2015 ( B.S. 18 augustus 2015), alsook naar de Programmawet van 18

Nadere informatie

CIRCULAIRE AAFisc Nr. 33/2013

CIRCULAIRE AAFisc Nr. 33/2013 CIRCULAIRE AAFisc Nr. 33/2013 Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de FISCALITEIT Centrale diensten Taxatieprocedure en Verplichtingen Ci.RH.842/629.821 ONDERWERP: Inkomstenbelastingen.

Nadere informatie

I. BEPALING VAN DE OMZET - EXCLUSIEF BTW

I. BEPALING VAN DE OMZET - EXCLUSIEF BTW BAKKER - BROOD- EN BANKETBAKKER FORFAITAIRE GRONDSLAGEN VAN AANSLAG voor de bakkers en brood- en banketbakkers voor het aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006). (Art. 342, 1, 2de lid, van het Wetboek van de

Nadere informatie

Circulaire 2018/C/121 over het wijk-werken

Circulaire 2018/C/121 over het wijk-werken Eigenschappen Titel : Circulaire 2018/C/121 over het wijk-werken Samenvatting : Commentaar op het Vlaamse decreet van 07.07.2017 betreffende wijk-werken en diverse bepalingen in het kader van de zesde

Nadere informatie

De BTW-regeling van toepassing inzake de deeleconomie

De BTW-regeling van toepassing inzake de deeleconomie De BTW-regeling van toepassing inzake de deeleconomie BTW BASISREGELS (Artikelen 4, 50, 1, 53, 1 en 56bis van het Btw-Wetboek) PRINCIPE De natuurlijke persoon die geregeld diensten verricht in het kader

Nadere informatie

Beslissing ET 123563 van 19 december 2012 Nieuwe regels inzake opeisbaarheid van btw Overgangsbepalingen

Beslissing ET 123563 van 19 december 2012 Nieuwe regels inzake opeisbaarheid van btw Overgangsbepalingen Beslissing ET 123563 van 19 december 2012 Nieuwe regels inzake opeisbaarheid van btw Overgangsbepalingen De uitreiking van de factuur, vooraleer het belastbaar feit zich heeft voorgedaan, is geen oorzaak

Nadere informatie

I. BEREKENING VAN HET GEMIDDELD PERSONEELSBESTAND A. Alle personeelsleden. Gemiddeld personeelsbestand in 2010 ... A1 =... B1 251 ... A2 =... B2...

I. BEREKENING VAN HET GEMIDDELD PERSONEELSBESTAND A. Alle personeelsleden. Gemiddeld personeelsbestand in 2010 ... A1 =... B1 251 ... A2 =... B2... Identiteit:.. Repertoriumnummer:.. Ondernemingsnr. of nationaal nr.:. TABEL voor de berekening van de vrijstelling voor bijkomend personeel (artikel 67ter van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992)

Nadere informatie

Energiebesparende uitgaven Groene lening. Inkomsten 2009 (aanslagjaar 2010) Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Energiebesparende uitgaven Groene lening. Inkomsten 2009 (aanslagjaar 2010) Federale Overheidsdienst FINANCIEN Energiebesparende uitgaven Groene lening Inkomsten 2009 (aanslagjaar 2010) L UNION FAIT LA FORCE - EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Milieuvriendelijke belastingen De laatste jaren

Nadere informatie

Hogere forfaitaire aftrek van beroepskosten en beperking automatische indexering fiscale uitgaven

Hogere forfaitaire aftrek van beroepskosten en beperking automatische indexering fiscale uitgaven Het federale regeerakkoord heeft heel wat fiscale gevolgen. In de personenbelasting wil de regering een verschuiving van de belasting op arbeid naar andere belastingen. In de vennootschapsbelasting wordt

Nadere informatie

BAKKERS, BROOD- EN BANKETBAKKERS 1/6

BAKKERS, BROOD- EN BANKETBAKKERS 1/6 BTW-nr. :.. BANKETBAKKERS 1/6 Voorafgaande verklaring : Totaal aantal tijdens de aangifteperiode aangekochte zakken (100 Kg) bloem :... I. Broodsector (zie toelichting nr. 1) A. Verklaringen 1. Aantal

Nadere informatie

GESPREIDE BELASTING VAN MEERWAARDEN OP BEPAALDE EFFECTEN

GESPREIDE BELASTING VAN MEERWAARDEN OP BEPAALDE EFFECTEN Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen GESPREIDE BELASTING VAN MEERWAARDEN OP BEPAALDE EFFECTEN (artikel 513 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen

Nadere informatie

http://ccff02.minfin.fgov.be/kmweb/document.do?method=printselecteddocuments...

http://ccff02.minfin.fgov.be/kmweb/document.do?method=printselecteddocuments... Page 1 of 5 Home > Résultats de la recherche > Circulaires > Circulaire nr. Ci.RH.231/532.259 (AAFisc Nr. 3/2013) dd. 25.01.2013 Algemene administratie van de FISCALITEIT - Centrale diensten Personenbelasting

Nadere informatie

Michel I: bondig overzicht van de programmawet van 19 december 2014

Michel I: bondig overzicht van de programmawet van 19 december 2014 Michel I: bondig overzicht van de programmawet van 19 december 2014 De eerste fiscale en sociale begrotingsmaatrgelen uit het federale regeringsakkoord zijn vervat in de programmawet van 19 december 2014

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de pruimentelers in Limburg met uitlopers in Brabant Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de pruimentelers in Limburg met uitlopers in Brabant Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Pruimentelers in Limburg met uitlopers in Brabant Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de pruimentelers in Limburg met uitlopers in Brabant Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) I. SEMI-BRUTOWINST

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de witlooftelers van Vlaams-Brabant en Antwerpen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006)

Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de witlooftelers van Vlaams-Brabant en Antwerpen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) Witloofteler van Antwerpen en Brabant Forfaitaire grondslagen van aanslag voor de witlooftelers van Vlaams-Brabant en Antwerpen Aanslagjaar 2007 (inkomsten 2006) A. Vaststelling van de semi-brutowinst

Nadere informatie

Nieuwe BTW regeling vanaf 01/01/2018

Nieuwe BTW regeling vanaf 01/01/2018 Verenigingen der Parochiale Werken Nieuwe BTW regeling vanaf 01/01/2018 Algemene principes 1. Belasting over toegevoegde waarde 2. Enkel BTW in mindering te brengen wanneer BTW aangerekend wordt 3. Bijzaak

Nadere informatie

Voor gestookte glas- en plastiekteelten wordt een verhoging toegepast voor de semibrutowinst van 20 % voor trosbes, blauwbes, framboos en braambes.

Voor gestookte glas- en plastiekteelten wordt een verhoging toegepast voor de semibrutowinst van 20 % voor trosbes, blauwbes, framboos en braambes. Aanslagjaar 2012 (inkomsten 2011) Nummer 125 BESSENTELERS (HOUTIG KLEINFRUIT) in openlucht en onder plastiekafdekking LIMBURG Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de BESSENTELERS (HOUTIG

Nadere informatie

Datum: 02/12/2000 Lead Tijd: 15:54:28 Aanvrager: JV 1-Z9003 OEFENING 1/3.24 (30/11/1998-31/12/1998)

Datum: 02/12/2000 Lead Tijd: 15:54:28 Aanvrager: JV 1-Z9003 OEFENING 1/3.24 (30/11/1998-31/12/1998) OPENINGSJOURNAAL Datum: 02/12/2000 Lead Tijd: 15:54:28 Aanvrager: JV 1-Z9003 OEFENING 1/3.24 (30/11/1998-31/12/1998) De Deyne, Verhoeye Accountants en Belastingconsulenten Adres: Kort Eindeken 25 9920

Nadere informatie

Inhoudstafel. Vo o r wo o r d... 1

Inhoudstafel. Vo o r wo o r d... 1 Vo o r wo o r d................................................................................ 1 Deel 1 Bezoldiging Ho o f d s t u k 1: Be g r i p... 4 Wat wordt er bedoeld met bezoldiging?... 4 Hoe neemt

Nadere informatie

Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, titel III, hoofdstuk II, afdeling III, onderafdeling 4. Ondernemingen die investeren in een raamovereenkomst voor de productie van een audiovisueel werk Art. 194ter.

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Administratie van de ondernemings- en inkomensfiscaliteit. Inkomstenbelastingen

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Administratie van de ondernemings- en inkomensfiscaliteit. Inkomstenbelastingen Federale Overheidsdienst FINANCIEN Administratie van de ondernemings- en inkomensfiscaliteit Inkomstenbelastingen Bericht aan de schuldenaars van commissies, makelaarslonen, restorno's, vacatiegelden,

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Algemene Administratie van de FISCALITEIT. Directe belastingen BERICHT

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Algemene Administratie van de FISCALITEIT. Directe belastingen BERICHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de FISCALITEIT Directe belastingen BERICHT aan de schuldenaars van commissies, makelaarslonen, restorno's, vacatiegelden, erelonen, gratificaties,

Nadere informatie

Het herroepingsrecht. voor buiten verkoopruimten of buiten de gebruikelijke plaats. van beroepsuitoefening gesloten overeenkomsten

Het herroepingsrecht. voor buiten verkoopruimten of buiten de gebruikelijke plaats. van beroepsuitoefening gesloten overeenkomsten Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten of buiten de gebruikelijke plaats van beroepsuitoefening gesloten overeenkomsten Boeken VI en XIV van het Wetboek van economisch recht Ondernemingen (boek

Nadere informatie

1 de uitgaven gedaan voor prestaties betaald met dienstencheques als bedoeld in de artikelen tot ;

1 de uitgaven gedaan voor prestaties betaald met dienstencheques als bedoeld in de artikelen tot ; Algemene administratie van de FISCALITEIT - Centrale diensten Directie I/5C Circulaire nr. Ci.RH.331.611.085 (AAFisc Nr. 41/2011) dd 22.08.2011 Personenbelasting Berekening van de belasting Berekening

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand

Het herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand Het herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.47 en volgende WER) Binnen welke termijn mag de consument zijn herroepingsrecht doen gelden? De

Nadere informatie

Handel in gebruikte goederen

Handel in gebruikte goederen Handel in gebruikte goederen Wanneer u (mede) handelt in gebruikte goederen kunt u voor de BTW de margeregeling toepassen. U betaalt dan BTW over de winstmarge en niet over de omzet. De margeregeling geldt

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand

Het herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand Het herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand Boeken VI en XIV van het Wetboek van economisch recht Ondernemingen (boek VI WER) art. VI.47 en volgende WER Vrije beroepen (boek XIV WER) - art. XIV.29

Nadere informatie

Case 16 2: toepassing op de BTW en de boekhouding

Case 16 2: toepassing op de BTW en de boekhouding Case 16 2: toepassing op de BTW en de boekhouding Gevraagd : - invullen van boek voor inkomende en voor uitgaande facturen - verwerken van het dagontvangstenboek - berekenen van het decembervoorschot (zie

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2013/7/1 FINANCIEN _

Federale Overheidsdienst F 2013/7/1 FINANCIEN _ Federale Overheidsdienst F 2013/7/1 FINANCIEN _ Algemene administratie van de FISCALITEIT _ BTW _ F 2013/7 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR APOTHEKERS JAAR 2013 (*) Voorafgaande opmerking. De navolgende

Nadere informatie

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen.

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. BELASTINGREGLEMENT OP DE VESTIGINGEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. ARTIKEL 2: TARIEF EN BEREKENING

Nadere informatie

SLEUTELFORMULE. a) de website Administraties, Administratie van Fiscale Zaken, Publicaties, van de Fiscale Zaken ;

SLEUTELFORMULE. a) de website  Administraties, Administratie van Fiscale Zaken, Publicaties, van de Fiscale Zaken ; FOD FINANCIEN Administratie van Fiscale Zaken Dienst 3/2 AFZ/2009-0832 ONDERWERP : Sleutelformule Brussel, 7 januari 2010 SLEUTELFORMULE VOOR HET BEREKENEN VAN DE BEDRIJFSVOORHEFFING (BV) VERSCHULDIGD

Nadere informatie

Circulaire 2019/C/18 betreffende de belastingplicht van erkende ondernemingsloketten

Circulaire 2019/C/18 betreffende de belastingplicht van erkende ondernemingsloketten Circulaire 2019/C/18 betreffende de belastingplicht van erkende ondernemingsloketten Erkende ondernemingslokketten verrichten zowel taken van openbare dienst of van algemeen belang als een aantal adviserende

Nadere informatie

1. Maatregelen voor een betere inning en strijd tegen de fiscale fraude

1. Maatregelen voor een betere inning en strijd tegen de fiscale fraude 1. Maatregelen voor een betere inning en strijd tegen de fiscale fraude 1.1. Bankgeheim In het kader van de opheffing van het bankgeheim zoals het is ingevoerd door de wet van 14 april 2011 houdende diverse

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst F 2011/17/1 FINANCIEN

Federale Overheidsdienst F 2011/17/1 FINANCIEN Federale Overheidsdienst F 2011/17/1 FINANCIEN _ Algemene administratie van de FISCALITEIT _ BTW _ F 2011/17 FORFAITAIRE REGELING INZAKE BTW VOOR KLEINHANDELAARS IN DIVERSE TEXTIEL-EN LEDERWAREN BIEZONDERE

Nadere informatie

Fiscale maatregelen Stand van zaken op 20 januari 2012

Fiscale maatregelen Stand van zaken op 20 januari 2012 Fiscale maatregelen Stand van zaken op 20 januari 2012 Inleiding Op 22 december 2011 werd de wet houdende diverse bepalingen (document kamer nr. 1952/018) aangenomen in de plenaire vergadering van het

Nadere informatie

Landbouwer. Premie. Subsidie. Aangifte. Belastingstelsel.

Landbouwer. Premie. Subsidie. Aangifte. Belastingstelsel. CIRCULAIRE AOIF Nr. 14/2010 AVDK Federale Overheidsdienst FINANCIEN Administratie van de ondernemingsen inkomensfiscaliteit Centrale diensten Diensten I en II Ci.P11.Cult./602.965 ONDERWERP : Inkomstenbelastingen.

Nadere informatie

Vanaf 1 januari 2010 worden de basisregels inzake het bepalen van de plaats van een dienst grondig veranderd in het Btw-Wetboek 1.

Vanaf 1 januari 2010 worden de basisregels inzake het bepalen van de plaats van een dienst grondig veranderd in het Btw-Wetboek 1. Belasting over de toegevoegde waarde Wijzigingen betreffende de plaats van diensten en samenhangende verplichtingen vanaf 1 januari 2010 Belastingplichtige die enkel vrijgestelde handelingen verricht waarvoor

Nadere informatie

Hoofdstuk I, Afdeling VI, Afdeling XXIV, Art. 62, Art. 63/11, Art. 120, 123-125, Art. 144/2, Art. 200, Art. 254-256 en Bijlage IIbis

Hoofdstuk I, Afdeling VI, Afdeling XXIV, Art. 62, Art. 63/11, Art. 120, 123-125, Art. 144/2, Art. 200, Art. 254-256 en Bijlage IIbis WIB: Art. 178/1 KB/WIB: Hoofdstuk I, Afdeling VI, Afdeling XXIV, Art. 62, Art. 63/11, Art. 120, 123-125, Art. 144/2, Art. 200, Art. 254-256 en Bijlage IIbis VCF: Art. 2.1.4.0.1. 1 WIJZIGINGEN KB/WIB WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Percen- tage. 8. TOTAAL (nrs. 1 tot 7)... (A)... Afschrijfbare aanschaffings- of beleggingswaarde. 3. TOTAAL (nrs. 1 en 2)... (B)...

Percen- tage. 8. TOTAAL (nrs. 1 tot 7)... (A)... Afschrijfbare aanschaffings- of beleggingswaarde. 3. TOTAAL (nrs. 1 en 2)... (B)... Identiteit: Ondernemingsnr. of nationaal nr.:........ INVESTERINGSAFTREK van toepassing voor NATUURLIJKE PERSONEN AANSLAGJAAR 0 I. Berekening van de investeringsaftrek A. Eenmalige aftrek Percen- Afschrijfbare

Nadere informatie

BROCHURE 9 VRAGEN OMTRENT DE VRIJSTELLINGSREGELING VAN BELASTING VOOR KLEINE ONDERNEMINGEN

BROCHURE 9 VRAGEN OMTRENT DE VRIJSTELLINGSREGELING VAN BELASTING VOOR KLEINE ONDERNEMINGEN BROCHURE 9 VRAGEN OMTRENT DE VRIJSTELLINGSREGELING VAN BELASTING VOOR KLEINE ONDERNEMINGEN Federale Overheidsdienst FINANCIEN Sector btw April 2019 WOORD VOORAF De op 1 januari 1993 ingestelde vrijstellingsregeling

Nadere informatie

FAQ belastingvermindering voor uitgaven voor de beveiliging van een woning tegen diefstal of brand

FAQ belastingvermindering voor uitgaven voor de beveiliging van een woning tegen diefstal of brand FAQ belastingvermindering voor uitgaven voor de beveiliging van een woning tegen diefstal of brand Wie kan aanspraak maken op deze belastingvermindering? Om aanspraak te maken op deze belastingvermindering

Nadere informatie

Energiebesparende uitgaven Groene lening

Energiebesparende uitgaven Groene lening JAAR 2013 (AANSLAGJAAR 2014): a. Belastingvermindering voor uitgaven = overdracht van het vorige jaar: Saldo vorig jaar: 190 Maximumbedrag van de vermindering is niet bereikt: 3 810 Geen saldo meer b.

Nadere informatie

38.1.BELASTING OP DE TOEGEVOEGDE WAARDE ( B.T.W.)

38.1.BELASTING OP DE TOEGEVOEGDE WAARDE ( B.T.W.) 38 -MECHANISME 38.1.BELASTING OP DE TOEGEVOEGDE WAARDE ( B.T.W.) 38.1.1. principe wil zeggen belasting op de toegevoegde waarde en betekent dat er belasting moet betaald worden op elk stukje waarde dat

Nadere informatie

Versie 21-02-2012 DEEL V Titel I Hoofdstuk X Afdeling I Gebruik van een dienstvoertuig voor persoonlijke aangelegenheden Inhoudsopgave

Versie 21-02-2012 DEEL V Titel I Hoofdstuk X Afdeling I Gebruik van een dienstvoertuig voor persoonlijke aangelegenheden Inhoudsopgave Versie 21-02-2012 DEEL V Titel I Hoofdstuk X Afdeling I Gebruik van een dienstvoertuig voor persoonlijke aangelegenheden Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire grondslagen 2. Algemeen 3. Draagwijdte

Nadere informatie

Aangifte aanslagjaar 2016 (toestand van 01.01.2016 t/m 31.12.2016)

Aangifte aanslagjaar 2016 (toestand van 01.01.2016 t/m 31.12.2016) GEMEENTEBELASTING OP DE BARS EN RENDEZ-VOUSHUIZEN Aangifte aanslagjaar 2016 (toestand van 01.01.2016 t/m 31.12.2016) Belastingreglement d.d. 30.11.2015 voor kennisneming aangenomen namens de Gouverneur

Nadere informatie

BTW-wijzigingen vanaf 1 januari 2010 VAT-PACKAGE

BTW-wijzigingen vanaf 1 januari 2010 VAT-PACKAGE BTW-wijzigingen vanaf 1 januari 2010 VAT-PACKAGE Boekhoudkantoor Marien BVBA Boekhouding & Fiscaliteit Tel: 03/489.11.46 Fax: 03.489.29.41 info@boekhoudkantoormarien.be www.boekhoudkantoormarien.be Waarover

Nadere informatie

NSO Handleiding BTW-heffing op tabak

NSO Handleiding BTW-heffing op tabak Leidschendam, 23 mei 2013 NSO Handleiding BTW-heffing op tabak Mede dankzij de intensieve lobby van de NSO en TZN (groothandel tabakswaren) geldt per 1 juli a.s. een normale BTW-verrekening op tabaksproducten.

Nadere informatie

De bijzondere btw-aangifte : omschrijving van de roosters

De bijzondere btw-aangifte : omschrijving van de roosters De bijzondere btw-aangifte : omschrijving van de roosters De verplichting tot indiening van een bijzondere btw-aangifte (formulier nr. 629) is opgenomen in artikel 53ter van het Btw-Wetboek. Deze aangifte

Nadere informatie

---------------------------

--------------------------- FISCALITEIT DIE VAN TOEPASSING IS OP DIVIDENDEN DIE DEXIA UITKEERT Algemeen principe: Aandelendividenden die Belgische bedrijven uitkeren aan hun aandeelhouders, ongeacht het land waar zij wonen, zijn

Nadere informatie

Handleiding BTW heffing op tabak. De oude en nieuwe BTW-heffing. Veenendaal, 17 juni 2013

Handleiding BTW heffing op tabak. De oude en nieuwe BTW-heffing. Veenendaal, 17 juni 2013 Veenendaal, 17 juni 2013 Handleiding BTW-heffing op tabak Per 1 juli 2013 vindt een wijziging plaats in de BTW-heffing op tabak. Deze maatregel betekent dat u BTW op tabak voortaan kunt meenemen in uw

Nadere informatie

A. Eenmalige aftrek voor vaste activa die zijn verkregen of tot stand gebracht door NATUURLIJKE PERSONEN. Percentage 13,5 % 13,5 % 13,5 % 3,5 %

A. Eenmalige aftrek voor vaste activa die zijn verkregen of tot stand gebracht door NATUURLIJKE PERSONEN. Percentage 13,5 % 13,5 % 13,5 % 3,5 % Federale Overheidsdienst FINANCIEN Administratie van de ondernemings- en inkomensfiscaliteit Inkomstenbelastingen INVESTERINGSAFTREK AANSLAGJAAR 2003 Identiteit : Nationaal nummer : VAK BESTEMD VOOR DE

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 17 DECEMBER 2015 F.14.0020.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.14.0020.N UVEDA nv, met zetel te 2140 Antwerpen (Borgerhout), Eliaertsstraat 25, eiseres, met als raadsman mr. Dirk Coudijzer, advocaat

Nadere informatie

DUIDING VAN DE PROBLEMATIEK

DUIDING VAN DE PROBLEMATIEK Algemene Administratie van de Fiscaliteit Operationele Expertise en Ondersteuning Dienst BTW Belasting over de toegevoegde waarde Beslissing BTW nr. E.T.127.884 d.d. 05.10.2015 Reisbureaus Verzekeringen

Nadere informatie

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de hoptelers uit Poperinge en omliggende. Aanslagjaar inkomsten oogstjaar 2006

Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de hoptelers uit Poperinge en omliggende. Aanslagjaar inkomsten oogstjaar 2006 Hoptelers uit Poperinge en omliggende Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de hoptelers uit Poperinge en omliggende. Aanslagjaar 2007 - inkomsten 2006 - oogstjaar 2006 I. SEMI-BRUTOWINST

Nadere informatie

Laagstamfruittelers van Oost- en West-Vlaanderen en West-Brabant

Laagstamfruittelers van Oost- en West-Vlaanderen en West-Brabant Laagstamfruittelers van Oost- en West-Vlaanderen en West-Brabant Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de laagstamfruittelers van Oost- en West-Vlaanderen en West-Brabant Aanslagjaar 2007

Nadere informatie

Het wel en wee van de vzw Deel 4 De vzw en de fiscus

Het wel en wee van de vzw Deel 4 De vzw en de fiscus Het wel en wee van de vzw Deel 4 De vzw en de fiscus William Wils, accountant De vzw en de fiscus Rechtspersonenbelasting Belasting over de toegevoegde waarde Schenkingsrechten Registratierechten Rechtspersonenbelasting

Nadere informatie

Belastingen en de boekhouding

Belastingen en de boekhouding BAD1.1 les 7 programma Belastingen en de boekhouding Drie groepen belastingen Ondernemer als onbezoldigd ontvanger Loonbelasting Omzetbelasting Belastingen Drie groepen zakelijke belastingen waterschapslasten,

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Algemene administratie van de FISCALITEIT. Directe belastingen BERICHT

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Algemene administratie van de FISCALITEIT. Directe belastingen BERICHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Directe belastingen BERICHT aan de schuldenaars van commissies, makelaarslonen, restorno's, vacatiegelden, erelonen, gratificaties,

Nadere informatie

het bepalen van de normale waarde in omstandigheden beoogd door artikel 33, 2, van het Wetboek (zie punt B., hierna).

het bepalen van de normale waarde in omstandigheden beoogd door artikel 33, 2, van het Wetboek (zie punt B., hierna). Home > Beslissing BTW nr. E.T. 119.650/3 dd. 11.12.2012 Algemene Administratie van de Fiscaliteit Centrale diensten BTW Beslissing BTW nr. E.T. 119.650/3 dd. 11.12.2012 Wetswijziging op 1 januari 2011

Nadere informatie

I. BEREKENING VAN HET GEMIDDELD PERSONEELSBESTAND A. Alle personeelsleden. Gemiddeld personeelsbestand in 2001 ... A1 =... B1 251 ... A2 =... B2...

I. BEREKENING VAN HET GEMIDDELD PERSONEELSBESTAND A. Alle personeelsleden. Gemiddeld personeelsbestand in 2001 ... A1 =... B1 251 ... A2 =... B2... Identiteit :.. Repertoriumnummer :.. Nationaal nummer : TABEL voor de berekening van de vrijstelling voor bijkomend personeel (art. van de Programmawet van 0.. tot bevordering van het zelfstandig ondernemerschap,

Nadere informatie

Het herroepingsrecht. Buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten

Het herroepingsrecht. Buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten Het herroepingsrecht Buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten Boek VI van het Wetboek van economisch recht (boek VI WER) Boek VI WER art. VI.67 en volgende WER Binnen welke termijn mag de consument

Nadere informatie

Factureringsregels van toepassing vanaf 1 januari 2013 volgend op de omzetting. in het Belgisch recht van richtlijn 2010/45/EU

Factureringsregels van toepassing vanaf 1 januari 2013 volgend op de omzetting. in het Belgisch recht van richtlijn 2010/45/EU volgend op de omzetting in het Belgisch recht van richtlijn 2010/45/EU Het betrouwbaar controlespoor Als u denkt dat Btw reglementering eenvoudig is, of u niet btw plichtig bent, leest u best niet verder.

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand

Het herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand Het herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand Boek VI van het Wetboek van economisch recht (boek VI WER) Boek VI WER art. VI.47 en volgende WER Binnen welke termijn mag de consument zijn herroepingsrecht

Nadere informatie

Deze cijfers dienen nog aangepast te worden voor de jongere aanplantingen :

Deze cijfers dienen nog aangepast te worden voor de jongere aanplantingen : Bessentelers (houtig kleinfruit) - Limburg Forfaitaire grondslagen van aanslag vastgesteld voor de bessentelers (houtig kleinfruit) in openlucht en onder plastiekafdekking - Limburg aanslagjaar 2007 (inkomsten

Nadere informatie

3 Consumentenprijs, BTW en inkoopwaarde van de omzet

3 Consumentenprijs, BTW en inkoopwaarde van de omzet 3 Consumentenprijs, BTW en inkoopwaarde van de omzet 3.1 Inleiding De overheid profiteert mee van elke aankoop die wordt gedaan. Want iedere ondernemer is verplicht aan de fiscus omzetbelasting (btw) af

Nadere informatie

Weerslag van de studentenarbeid op de belastingtoestand van de student en die van zijn ouders. (inkomsten van het jaar 2005)

Weerslag van de studentenarbeid op de belastingtoestand van de student en die van zijn ouders. (inkomsten van het jaar 2005) Weerslag van de studentenarbeid op de belastingtoestand van de student en die van zijn ouders (inkomsten van het jaar 2005) 1 Personenbelasting In de personenbelasting kan het verrichten van studentenarbeid

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Algemene Administratie van de FISCALITEIT. Directe belastingen BERICHT

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Algemene Administratie van de FISCALITEIT. Directe belastingen BERICHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de FISCALITEIT Directe belastingen BERICHT aan de schuldenaars van commissies, makelaarslonen, restorno's, vacatiegelden, erelonen, gratificaties,

Nadere informatie

BELGIË FISCALE ASPECTEN VAN KORTDURENDE VERHUUR VAN ONROERENDE GOEDEREN

BELGIË FISCALE ASPECTEN VAN KORTDURENDE VERHUUR VAN ONROERENDE GOEDEREN Diese Übersicht wurde von einer unabhängigen Steuerkanzlei erstellt December 2018 BELGIË FISCALE ASPECTEN VAN KORTDURENDE VERHUUR VAN ONROERENDE GOEDEREN De volgende informatie geeft u een eerste inzicht

Nadere informatie