FAIRTRADE NIEUWSBRIEF BOXMEER December 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAIRTRADE NIEUWSBRIEF BOXMEER December 2015"

Transcriptie

1 FAIRTRADE NIEUWSBRIEF BOXMEER December 2015 Dit is alweer de derde Nieuwsbrief van de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer. De Nieuwsbrief laat zien wat er in 2015 in Boxmeer is gebeurd op het gebied van fairtrade. En het was weer een mooie variatie aan activiteiten. Er is op veel manieren aandacht geweest voor fairtrade. De werkgroep kijkt met een heel tevreden gevoel terug op 2015 en deelt dit graag met u. Wilt u meer informatie over fairtrade in Boxmeer, kijk dan op Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van de Nieuwsbrief, of wilt u de werkgroep (los of vast) ondersteunen, stuur dan een mail naar: fairtradegemeenteboxmeer@hotmail.com of naar a.schellekens@boxmeer.nl. 6 januari 2015 NIEUWJAARSADVERTENTIE Het nieuwe jaar begon bijzonder. Samen met alle bedrijven en organisaties die de gemeentelijke fairtradeerkenning hebben ontvangen heeft de werkgroep in een paginagrote advertentie heel Boxmeer een goed en FAIR 2015 toegewenst. De kosten zijn gezamenlijk door alle bedrijven betaald. 27 januari 2015 UITREIKING 3 STICKERS OOK WIJ HANDELEN FAIR Op woensdag 21 januari heeft wethouder Hendriks-van Haren weer drie stickers Ook wij handelen fair uitgereikt, deze keer aan Metameer Boxmeer, Mipa Bedrijfskleding in Sambeek en aan het Boxmeers Tapijthuis. Metameer is recent helemaal overgegaan naar Bedrijven met een gemeentelijke fairtrade raamsticker:

2 het gebruik van fairtradeproducten in leerlingenkantine en docentenkamer. In schooljaar is gestart met lessen over fairtrade en ontwikkelingssamenwerking aan de derdeklassers en dit schooljaar worden deze lessen uitgebouwd. En Metameer gaat nog verder! De school werkt er hard aan om ook de officiële landelijke erkenning als Fairtrade School te krijgen. Fantastisch! maatschappelijk verantwoord wil ondernemen. Het blijkt echter dat er voor tapijten geen certificering is die het fairtrade-gehalte vaststelt. Hopelijk komt dat nog. Maar wat de broers Guntlisbergen kónden doen, hebben ze gedaan. Het Boxmeers Tapijthuis presenteert nu fairtrade koffie, thee en toebehoren aan klanten en personeel. Zij laten zo zien dat ook zij fairtrade belangrijk vinden. Met de uitreiking van deze drie gemeentelijke fairtrade raamstickers heeft de gemeente Boxmeer inmiddels 29 bedrijven en organisaties met de gemeentelijke fairtrade erkenning. =========================== MIPA Bedrijfskleding koopt o.a. kleding in met de Fair Wear erkenning of het Made By label. Deze keurmerken garanderen dat de makers van dat artikel een reële prijs voor hun werk ontvangen en dat ze zijn gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden, zonder kinderarbeid. MIPA is de eerste kledingzaak in de gemeente Boxmeer die de gemeentelijke fairtrade-erkenning krijgt. Ook het Boxmeers Tapijthuis is een bedrijf wat 10 maart 2015 Keuze voor fairtrade is duurzaam en eerlijk Geplaatst in de themabijlage over duurzaamheid in de Maasdriehoek Fairtrade betekent: eerlijke handel. Wij, de Westerse landen, zijn in onze handel vaak niet eerlijk. Neem de chocolade. In Nederland zijn we dol op chocola: gemiddeld eten we er 5 kilo per jaar van. Maar wist u dat van (bijna) elke reep van 1 euro 79 cent in handen komt van supermarkten en chocoladeproducenten? En dat de boer, helemaal onder aan de keten, maar 6,5 cent ontvangt? Door de lage prijs en de vaak mensonterende arbeidsomstandigheden in West-Afrika, waar 70 procent van de wereldwijde cacaoproductie plaatsvindt, dreigt er een tekort aan cacaoboeren. En dus aan chocola. Als dat gebeurt, wordt een reep chocola zeker duurder. Dan kunnen we beter een hogere prijs betalen aan de boeren. Dat is duurzamer en eerlijker. Het aantal huishoudens dat regelmatig producten koopt met het fairtrade keurmerk neemt snel toe. En dat geldt niet alleen voor Bedrijven met een gemeentelijke fairtrade raamsticker:

3 huishoudens, maar ook voor winkels, horeca, bedrijven en scholen. Sinds een aantal jaren kunnen ook gemeenten en provincies zich onderscheiden met fairtrade. Boxmeer is zo n gemeente. En dat wil wat zeggen! Want het betekent dat niet alleen de gemeente zelf fairtrade producten gebruikt, maar ook dat er binnen de gemeentegrenzen cafés en restaurants, winkels, bedrijven, instellingen, kerken, scholen, sportclubs en verenigingen zijn die dat doen. Zij serveren of verkopen fairtrade producten en besteden actief aandacht aan fairtrade. Inmiddels zijn dat er 29! En dat aantal breidt zich nog steeds uit. Ruim 150 basisschoolleerlingen van 5 basisscholen hebben genoten van de dynamische voorstelling over de levens van een bananenhandelaar die graag rijk wil worden en een arme bananenboerin. De leerlingen gingen met het vliegtuig mee op reis en zagen wat er gebeurde toen deze twee elkaar ontmoetten. Een voorstelling over handel en dan vooral over EERLIJKE handel, fairtrade. De leerlingen van basisscholen De Schelven, Klimop, t Ogelijn, De Bonckert en Palet hebben vol aandacht naar deze voorstelling gekeken én meegedaan. En ze hadden daarna volop vragen aan de 2 toneelspelers. Het initiatief voor deze voorstelling kwam van de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer en de kosten werden volledig gesubsidieerd door de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. De Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer ondersteunt de gemeente, eerst om fairtrade te wórden en sinds 10 mei 2014 om het te blíjven. De werkgroep heeft een dubbele doelstelling: ten eerste stimuleren dat zoveel mogelijk fairtrade producten gebruikt worden en ten tweede er aan bijdragen dat het begrip fairtrade bij alle inwoners van de gemeente ingeburgerd raakt. Om dat laatste te bereiken zoekt de werkgroep zoveel mogelijk de publiciteit en geven leden van de werkgroep gastlessen aan middelbare scholen, ondernemersverenigingen en andere groepen. De leden van de werkgroep zijn graag bereid informatie te verstrekken over fairtrade aan iedereen - bedrijf, instelling of particulier - die hier belangstelling voor heeft. =========================== 5 maart 2015 THEATERVOORSTELLING (H)EERLIJK DUURT HET LANGST VOOR HET BASISONDERWIJS Gepubliceerd op de Facebookpagina van de gemeente Boxmeer Op 5 maart heeft Educatie Theater Pro- Phaistos in gemeenschapshuis Het Kruispunt in Beugen twee keer de voorstelling (H)EERLIJK DUURT HET LANGST opgevoerd.

4 Week van 6 april en van 3 mei 2015 FAIRTRADE BIJ DE BLOS De BLOS, onze lokale televisiezender, heeft in het programma Bevlogen mensen twee weken fairtrade centraal gesteld. In de week van 6 april stond de gemeente en de werkgroep fairtrade centraal. In de uitzending van de week van 3 mei kwamen juist diverse bedrijven aan bod en vertelden zij welk belang zij hechten aan fairtrade en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De uitzendingen zijn nog steeds te zien via =========================== 2, 3 en 4 oktober 2015 FAIRTRADE OP DE BEURS VOOR DUURZAAM WONEN Via ambassadeur Gebr. Janssen Beugen is het mogelijk gemaakt dat de Werkgroep Fairtrade een stand kreeg op de regionale Beurs voor Duurzaam Wonen in Cuijk. Een leuke beurs met veel aandacht voor fairtrade en duurzaam. Er werd fairtrade koffie en thee geschonken en de leerlingen van het ROC hielpen mee in fairtradekleding. De werkgroep heeft op deze dagen met veel nieuwe bedrijven uit de gemeente contact gelegd en uiteraard waren er ook veel bezoekers die ook langs de fairtradestand kwamen. Kortom, een nuttige beurs. 19 mei 2015 Fairtradesticker voor Diny Lamers Op donderdag 7 mei ontving Diny Lamers, van Diny Lamers Tekenen en Schilderen, de fairtrade-sticker "Ook wij handelen fair" uit handen van Theo Peters, voorzitter van de gemeentelijke werkgroep. De gemeente reikt deze sticker uit aan instellingen en bedrijven die een bijdrage leveren aan eerlijke handel. Dit is de dertigste erkenning die in de gemeente Boxmeer werd uitgereikt. Bedrijven met een gemeentelijke fairtrade raamsticker:

5 Tijdens de beurs voor duurzaam wonen (2, 3 en 4 oktober 2015) is een presentatie getoond over Fairtrade in Boxmeer. Wij laten u hier enkele dia s zien:

6 13 oktober 2015 FAIRTRADEDINER IN DE FAIRTRADE- WEEK donkere chocolademousse en ananaspassievruchtenjus Kopje koffie of thee met bonbon Van 24 oktober tot 1 november is het weer nationale Fairtradeweek. Oók in fairtradegemeente Boxmeer. In deze week zullen weer veel winkels aanbiedingen hebben van producten uit hun fairtrade-assortiment. Ook zal wethouder Hendriks-van Haren weer bij nieuwe bedrijven de gemeentelijke fairtrade-erkenning uitreiken. Maar er gebeurt meer. De Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer steekt de handen uit de mouwen en gaat de keuken in. Er wordt culinair gekookt in de nieuwe keuken van MFC 't Kruispunt in Beugen. Samen met SOB (Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer) en de Wereldwinkel organiseert de werkgroep daar op 28 en 29 oktober een Fairtradediner. Fairtradediner Bij dit Fairtradediner zijn in elk gerecht een of meer fairtrade ingrediënten verwerkt en verder worden er biologische en streekproducten gebruikt. Kortom, een diner waarbij men kan zien en proeven dat fairtrade actueel is, modern en van uitstekende kwaliteit en vooral dat je er fantastische gerechten mee kunt bereiden. Het menu op beide avonden omvat: Een welkomstdrankje Amuse Voorgerecht: avocado, krabtartaar met een gelei van appel, gebakken scampi en couscous met basilicumolie Soep: dubbelgetrokken, heldere tomatenbouillon met tomaat en basilicum Hoofdgerecht: gepocheerde Ibericovarkenshaas met sjalotsaus en gekaramelliseerde uitjes Dessert: cannelloni van sinaasappelgelei gevuld met witte chocolademousse, Het diner werd aangeboden voor de kostprijs van 25,- per couvert. De drankjes die niet op het menu staan zijn voor eigen rekening. Per avond was er plaats voor maximaal vijfentwintig gasten. 3 november 2015 FAIRTRADEDINER HEEL GESLAAGD Op 28 en 29 oktober organiseerde de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer samen met de Wereldwinkel en de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer het eerste fairtradediner in de gemeente Boxmeer. Met op de eerste avond 28 gasten en op de tweede avond 24 waren beide diners mooi volgeboekt. En op beide avonden werd het een bijzonder geslaagd diner! Het diner vond plaats in MFC Het Kruispunt, dat in 2014 de gemeentelijke fairtradeerkenning heeft gekregen. Vrijwillige koks Annie Albers, Josien Goossens, Marian Vonk en Ans Zuidwijk verzorgden een fantastisch Bedrijven met een gemeentelijke fairtrade raamsticker:

7 diner met zoveel mogelijk fairtradeingrediënten. Maar ook voor andere zaken werd zoveel mogelijk aan fairtrade gedacht. UITREIKING 3 STICKERS OOK WIJ HANDELEN FAIR Op donderdag 29 oktober, tijdens de nationale Fairtrade Week, heeft wethouder Hendriks-van Haren weer drie stickers Ook wij handelen fair uitgereikt, deze keer aan Slijterij Sander Graat, Attent supermarkt in Rijkevoort en Guesthouse De Heide in Oeffelt. Van 24 oktober tot en met 1 november was het nationale Fairtrade Week. Landelijk was er deze week veel aandacht voor Fairtrade. In Boxmeer heeft wethouder Hendriks-van Haren samen met de Werkgroep Fairtrade weer drie erkenningen uitgereikt. De koks kookten in fairwear-schorten aangeleverd door Mipa bedrijfskleding. De fairtradewijnen waren afkomstig van winkels met de gemeentelijke fairtrade-erkenning: van PLUS, Slijterij Sander Graat en Wereldwinkel. En tijdens het diner draaide een powerpointpresentatie en was er tussen de gangen door met korte praatjes aandacht voor fairtrade. Zo vertelde o.a. Gebr. Janssen Beugen wat fairtrade voor hen als bedrijf betekent. Kortom, het eerste fairtradediner is een bijzonder geslaagd diner geworden en het smaakt naar meer. Slijterij Sander Graat heeft recent de deuren geopend van zijn nieuwe winkel in De Kloostertuin in Boxmeer. Bij de openingsactie was er een mooie fairtradewijn in de aanbieding en er is nog meer keuze in fairtradewijn. Supermarkt Attent in Rijkevoort heeft een ruim aanbod in fairtradeproducten, zowel in het groente- en fruitvak als bij de koffie, thee, chocola en andere kruidenierswaren.

8 Guesthouse De Heide in Oeffelt gebruikt naast ecologische streekproducten ook allerlei fairtradeproducten. Een van de eigenaren heeft een periode in Bangladesh gewoond en daar veel armoede gezien. Door het gebruik van fairtradeproducten leveren zij nu met hun onderneming een bijdrage aan eerlijke handel en armoedebestrijding in de wereld. Deze drie ondernemingen hebben de gemeentelijke fairtrade-erkenning zonder meer verdiend. Met de uitreiking van deze drie gemeentelijke fairtrade raamstickers heeft de gemeente Boxmeer inmiddels 33 bedrijven en organisaties met de gemeentelijke fairtrade erkenning. ====================== Tot slot De Fairtrade Gemeente campagne is een wereldwijde campagne. In Nederland zijn er in december 2015 inmiddels 63 fairtrade gemeenten en zijn er 115 gemeenten actief aan de slag met fairtrade. Wilt u ook een steentje bijdragen aan fairtrade in Boxmeer? In Boxmeer werkt de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer aan het stimuleren en promoten van Fairtrade. De leden van de werkgroep bezoeken onder andere winkels, bedrijven en instellingen en komen zo op verrassende plaatsen. De werkgroep geeft ook voorlichting en informatie over fairtrade aan onderwijs, ondernemers en verenigingen. Er is geregeld overleg en er worden zoveel mogelijk momenten en activiteiten benut om aandacht te vragen voor fairtrade. De werkgroep heeft alle vrijheid om zelf ideeën uit te werken en wordt ondersteund door de gemeente. De werkgroep bestaat op dit moment uit Theo Peters, Thijs Albers, Cor Janssen, Harrie Pypers en Jean Claessens. Aanvulling van de groep is welkom. De werkgroep heeft ook een team van ambassadeurs die zij kan raadplegen. Deze ambassadeurs denken met de werkgroep mee en kunnen de werkgroep in contact brengen met hun netwerk en achterban. Wie belangstelling heeft om een steentje bij te dragen aan de werkgroep kan contact opnemen met Theo Peters, tel , th.h.a.peters@online.nl. Ook losse incidentele hulp is van harte welkom. Wilt u meer informatie over fairtrade in Boxmeer, kijk dan op Wilt u ook in aanmerking komen voor de gemeentelijke fairtradeerkenning? Als u met uw bedrijf/school/onderneming/vereniging/etc. ook in aanmerking wilt komen voor de gemeentelijke fairtrade-erkenning, neem dan ook contact op met de werkgroep fairtrade. De werkgroep informeert u graag wat u hiervoor moet doen. Als u deze Nieuwsbrief digitaal wilt ontvangen, stuur dan een mail naar: fairtradegemeenteboxmeer@hotmail.com.

FAIRTRADE NIEUWSBRIEF BOXMEER December 2014

FAIRTRADE NIEUWSBRIEF BOXMEER December 2014 FAIRTRADE NIEUWSBRIEF BOXMEER December 2014 Met deze Nieuwsbrief wil de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer alle ambassadeurs, winkels, bedrijven, verenigingen en iedereen met belangstelling voor fairtrade

Nadere informatie

FAIRTRADE BOXMEER Jaaroverzicht 2016

FAIRTRADE BOXMEER Jaaroverzicht 2016 FAIRTRADE BOXMEER Jaaroverzicht 2016 In 2016 is er in Boxmeer weer veel gebeurd op het gebied van fairtrade en de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer laat dit in dit jaaroverzicht graag zien. Duidelijk

Nadere informatie

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade Wat is Fairtrade EERLIJKE HANDEL STAAT VOOROP KEURMERK INTERNATIONALE SAMENWERKING HANDEL GEMEENTE DUURZAAMHEID Een beter leven Veel boeren en arbeiders in arme landen (ook wel ontwikkelingslanden ) hebben

Nadere informatie

Fairtrade Actie Award

Fairtrade Actie Award Fairtrade Actie Award Fairtrade Actie Award Leukste activiteit insturen 11 inzendingen 3 genomineerden Super inspirerend! Drie genomineerden Wassenaar Boxmeer Weststellingwerf En dan nu Presentaties van

Nadere informatie

Fairtrade kerk Maarssen

Fairtrade kerk Maarssen Fairtrade kerk Maarssen Fairtrade presentatie 7 februari 2012 Over Fairtrade producten Informeren Inspireren Invullen Iedereen Missie Het bevorderen van eerlijke handel, in hoofdzaak door de exploitatie

Nadere informatie

Voor meer informatie over Faitrade Hoorn volgt hieronder een korte beschrijving over wat Faitrade-gemeente-Hoorn is en wil bereiken.

Voor meer informatie over Faitrade Hoorn volgt hieronder een korte beschrijving over wat Faitrade-gemeente-Hoorn is en wil bereiken. Koersopdoen en Fairtrade Tijdens de oprichting van mijn eigen onderneming Koersopdoen werd ik (vanwege mijn afstudeerrichting) door werkgroep lid R. Rote gevraagd plaats te nemen in de werkgroep Fairtrade

Nadere informatie

Factsheet. Ooit gedacht dat je met een potje pindakaas de wereld kunt veranderen? Of met een banaan? Het kan. Dankzij fairtrade.

Factsheet. Ooit gedacht dat je met een potje pindakaas de wereld kunt veranderen? Of met een banaan? Het kan. Dankzij fairtrade. Elke dag π± Factsheet Initiatief fairbezig.nl Fairbezig.nl is een initiatief van Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar met steun van de Nationale Postcode

Nadere informatie

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. W. Weber / W. van Asperen

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. W. Weber / W. van Asperen Ondernemingsplan Catootje aan de Markt Auteur: Datum: W. Weber / W. van Asperen 25-08- 2014 INHOUDSOPGAVE 1. DE ONDERNEMERS 1.1 Persoonlijke gegevens 1.2 Achtergrond van de ondernemers 1.3 Persoonlijke

Nadere informatie

Verdiepingsplan november 2017 Pagina 1

Verdiepingsplan november 2017 Pagina 1 Gemeente Leusden Contactpersoon Chieni Wassink Telefoonnummer Klik hier als u tekst wilt invoeren. Mailadres Ch.wassink@gmail.com Datum 27-11-2017 Naam verdiepingsplan Leusden gaat voor duurzamer Fairtrade

Nadere informatie

Agendapunt: 9 No. 72/'11. Dokkum, 6 september 2011. ONDERWERP: Het streven naar de titel Fairtrade Gemeente SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad,

Agendapunt: 9 No. 72/'11. Dokkum, 6 september 2011. ONDERWERP: Het streven naar de titel Fairtrade Gemeente SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, Agendapunt: 9 No. 72/'11 Dokkum, 6 september 2011 ONDERWERP: Het streven naar de titel Fairtrade Gemeente SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, In de raadsvergadering van 18 juni 2009 is besloten de gemeente

Nadere informatie

Bewonerspanel over Fairtrade

Bewonerspanel over Fairtrade Onderzoek, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel over Fairtrade Junipeiling 2013: Fairtrade Utrecht is sinds 2010 Fairtrade gemeente en hiermee de

Nadere informatie

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden. Wabo /

Ondernemingsplan. Catootje aan de Markt. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden. Wabo / Ondernemingsplan Catootje aan de Markt Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 150633 / 1714434 Auteur: Datum: W. Weber / W. van Asperen 25-08- 2014 INHOUDSOPGAVE 1. DE ONDERNEMERS

Nadere informatie

Fairsterk je school!

Fairsterk je school! Fairsterk je school! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade School Versie april 2009 Fairtrade Scholen Inleiding In België en Groot-Brittannië is het al een groot succes: Fairtrade Gemeenten.

Nadere informatie

Fairtrade Gemeente Renkum

Fairtrade Gemeente Renkum Fairtrade Gemeente Renkum 0-meting Fairtrade Gemeente Renkum Keete Voerman Astrid Hendriksen Criteria 3&4 3.In de plaatselijke winkels worden Fairtrade producten duidelijk zichtbaar verkocht. De plaatselijke

Nadere informatie

menu Hoogstaand boven het water

menu Hoogstaand boven het water menu Van harte welkom in het Eemshotel, een knus en huiselijk restaurant waar de gast nog gast is, en waar met verse en biologische producten op ambachtelijk wijze wordt gekookt. Bert en Jannie Boer zijn

Nadere informatie

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef!

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef! Welkom bij Taste! Taste! is er voor iedereen die liefde voelt voor pure cuisine. Voor fijnproevers die zichzelf en hun tafelgenoten willen overrompelen met smaken, geuren en composities die aan de basis

Nadere informatie

Een vier kleuren salade met zelfgebakken volkorenstengels, rauwkostslierten en dips van humus, tapenade en notenpasta

Een vier kleuren salade met zelfgebakken volkorenstengels, rauwkostslierten en dips van humus, tapenade en notenpasta Verslag van de kookwedstrijd Irun2Bfit door Karin Nguyen en Matíze van Wersch van het Valuascollege uit Venlo, de winnaressen van de landelijke finale bij de Librije in Zwolle op woensdag 11 juni 2014

Nadere informatie

Jaarverslag Millenniumplatform

Jaarverslag Millenniumplatform Jaarverslag Millenniumplatform Jaarverslag Millenniumplatform 2013 In 2008 heeft de gemeenteraad unaniem besloten onze gemeente uit te roepen tot Millenniumgemeente. Dit betekent dat de gemeente zich conformeert

Nadere informatie

Werkgroep Fair Trade Gemeente Houten. Promotieplan Werkgroep Fairtrade gemeente Houten Versie 2.0 29 oktober 2009

Werkgroep Fair Trade Gemeente Houten. Promotieplan Werkgroep Fairtrade gemeente Houten Versie 2.0 29 oktober 2009 Werkgroep Fair Trade Gemeente Houten Promotieplan Werkgroep Fairtrade gemeente Houten Versie 2.0 29 oktober 2009 Pagina 1 van 8 1-1-2009 1. Inleiding 1.1. onderwerp Dit document beschrijft het promotieplan

Nadere informatie

Gemeentelijke Werkgroep Fairtrade

Gemeentelijke Werkgroep Fairtrade Gemeentelijke Werkgroep Fairtrade Keurmerken Sinds 2010 Fairtrade Gemeente Dronten Sinds 2016 zichtbaar bij de ingangswegen Doelstelling 7-Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu 8-Er is meer eerlijke

Nadere informatie

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef!

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef! Welkom bij Taste! Taste! is er voor iedereen die liefde voelt voor pure cuisine. Voor fijnproevers die zichzelf en hun tafelgenoten willen overrompelen met smaken, geuren en composities die aan de basis

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Naar een fairtradegemeente in Drechterland. (Notitie Fairtrade Gemeente Drechterland)

Naar een fairtradegemeente in Drechterland. (Notitie Fairtrade Gemeente Drechterland) Naar een fairtradegemeente in Drechterland (Notitie Fairtrade Gemeente Drechterland) Millenniumplatform Drechterland 26 mei 2010 1 Inleiding Al langer is de gemeente Drechterland actief op het terrein

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!! Vanaf juni 2015 is naast Restaurant Ratatouille op Vischmarkt nr. 4, ons KookLokaal, Wijnkelder en CuliWinkel gevestigd. Verschillende concepten onder één dak wat Ratatouille gastronomisch helemaal compleet

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Biologische producten en duurzame keurmerken Wij kochten in 2014 voor iets meer dan 1 miljard euro aan biologische producten. Dat is een groei van 6% ten opzichte van 2013. We worden steeds bewuster en

Nadere informatie

Fantasie en verbeelding komen terug in de gerechten

Fantasie en verbeelding komen terug in de gerechten Fantasie en verbeelding komen terug in de gerechten Van harte welkom in restaurant Miró! De Spaanse schilder Joan Miró werd geboren op 20 april 1893 in Barcelona. Hij studeerde aan de School voor Schone

Nadere informatie

MAAK OOK JOUW RESTAURANT FAIRTRADE

MAAK OOK JOUW RESTAURANT FAIRTRADE MAAK OOK JOUW RESTAURANT FAIRTRADE RESTAURANT Handleiding Fairtrade Restaurant April 2013 Inleiding Als restaurant kun je bijdragen aan de stimulering van eerlijke handel. Dat kun je doen door fairtrade

Nadere informatie

20 tips. boordevol inspiratie voor social media content creatie

20 tips. boordevol inspiratie voor social media content creatie 20 tips boordevol inspiratie voor social media content creatie Je social media bijhouden met de juiste content Social media bijhouden voor je food of horeca onderneming kan een hele uitdaging zijn, zeker

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Wij wensen u een smaakvolle avond toe.

Wij wensen u een smaakvolle avond toe. Restaurant De Arendshoeve Liefhebbers van vers zijn bij ons aan het juiste adres. Elke dag serveren we onze gasten verrassende seizoensgerechten, op de inspiratie van de nieuwe Nederlandse keuken; Dutch

Nadere informatie

1,6 miljoen. Fairtrade in het Zuiden 87,7% 12,3% leden. kleinschalige boeren. arbeiders. kleinschalige boeren en arbeiders binnen Fairtrade.

1,6 miljoen. Fairtrade in het Zuiden 87,7% 12,3% leden. kleinschalige boeren. arbeiders. kleinschalige boeren en arbeiders binnen Fairtrade. Jaarcijfers Fairtrade in het Zuiden arbeiders en Dit zijn cijfers die verzameld zijn in op basis van auditrapporten van FLO Cert. Ze zijn verwerkt door Fairtrade International in en gepubliceerd begin

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel. de raad der gemeente EDE. Initiatiefvoorstel van de fractie

Initiatiefvoorstel. de raad der gemeente EDE. Initiatiefvoorstel van de fractie Initiatiefvoorstel de raad der gemeente EDE Verzameling Raadsstukken registratienummer sector datum: 2011 / 110 685552 Fractie GL/PE oktober 2011 Cie. n.v.t. betreft Raad 15-12-2011 Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

EerlijkWinkelen criteria 2016

EerlijkWinkelen criteria 2016 EerlijkWinkelen criteria 2016 Winkels kunnen op de EerlijkWinkelen site en app als ze aantoonbaar een substantieel aandeel eerlijke producten verkopen. In de beschrijving van de winkel moet aangegeven

Nadere informatie

Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade Kerken Versie april 2009

Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade Kerken Versie april 2009 Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade Kerken Versie april 2009 Fairtrade Kerken Inleiding In België en Groot-Brittannië is het al een groot succes: Fairtrade Gemeenten. Het

Nadere informatie

Demografische gegevens Gegevens over scholen, kdv en bso Voorzieningen per kern Prognose leegstand schoolgebouwen Van het heden naar 2020

Demografische gegevens Gegevens over scholen, kdv en bso Voorzieningen per kern Prognose leegstand schoolgebouwen Van het heden naar 2020 Conferentie Krimp Boxmeer 4 oktober 2013 Demografische gegevens Gegevens over scholen, kdv en bso Voorzieningen per kern Prognose leegstand schoolgebouwen Van het heden naar 2020 Boxmeer: 11 kernen, 28.000

Nadere informatie

MAAK OOK JOUW KERK FAIRTRADE

MAAK OOK JOUW KERK FAIRTRADE MAAK OOK JOUW KERK FAIRTRADE Handleiding Fairtrade Kerken April 2013 Inleiding Fairtrade? Als kerk kun je zorgen voor meer eerlijke handel. Bijvoorbeeld door fairtrade producten te gebruiken. Door dit

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2015

Kookstudio brochure 2015 Kookstudio brochure 2015 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel:

Onderzoek Inwonerspanel: 1 (19) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 12 maart kregen de panelleden van 19 jaar en ouder (1009 personen) een e-mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst wilden

Nadere informatie

Initiatief Raadsvoorstel PvdA/GroenLinks en ODS; V4 Stede Broec Millennium- en Fairtrade gemeente. september 2011

Initiatief Raadsvoorstel PvdA/GroenLinks en ODS; V4 Stede Broec Millennium- en Fairtrade gemeente. september 2011 Initiatief Raadsvoorstel PvdA/GroenLinks en ODS; V4 Stede Broec Millennium- en Fairtrade gemeente september 2011 PvdA/GroenLinks heeft samen met ODS een initiatief-raadsvoorstel ingediend met als doel

Nadere informatie

Verwijswoorden begrijpen

Verwijswoorden begrijpen 1. Lees de uitleg. Verwijswoorden begrijpen Een verwijswoord wijst naar een ander woord. In veel zinnen in de tekst staan verwijswoorden. Bijvoorbeeld: het, hij, daar, die, dat, ze, haar, er, deze, daarmee.

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

RESTAURANT DE RECHTER

RESTAURANT DE RECHTER RESTAURANT DE RECHTER De Rechter in Boxtel is gevestigd in een karakteristiek en monumentaal pand, midden in het centrum van Boxtel. Wij hebben een prachtig terras, pal aan rivier de Dommel. Dit maakt

Nadere informatie

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt.

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt. Geachte gast, Graag dagen wij onszelf uit om voor u een ultiem moment te creëren vol culinair avontuur in een ontspannen sfeer. Ook willen we u een functionele ambiance bieden voor een succesvolle zakelijke

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Filet American van zalm 10,75 fris voorgerecht op toast van tramezzini brood met bijpassende garnituren

Filet American van zalm 10,75 fris voorgerecht op toast van tramezzini brood met bijpassende garnituren Voorgerechten Filet American van zalm 10,75 fris voorgerecht op toast van tramezzini brood met bijpassende garnituren Salade van Eendenham 11,75 kropsla met eendenham, gewelde abrikoos, appel, taggiatische

Nadere informatie

DiMi moderne slavernij

DiMi moderne slavernij DiMi moderne slavernij Naam: Groep: Opdrachten: 1. Deze les ga je een poster maken, deze komt ergens in de school te hangen. Het is de bedoeling dat leerlingen bewust worden van moderne slavernij als ze

Nadere informatie

Ons kerstmenu serveren wij op eerste en tweede kerstdag. De keuken is geopend vanaf uur en u kunt binnenlopen tot uur.

Ons kerstmenu serveren wij op eerste en tweede kerstdag. De keuken is geopend vanaf uur en u kunt binnenlopen tot uur. Kerstmis 2016 Ook dit jaar maakt Maashof van kerst weer een ultieme beleving, vol heerlijk eten en drinken, een sfeervol aangekleed restaurant en een ware kerstsfeer. Ons kerstprogramma Ons kerstmenu serveren

Nadere informatie

Gezellig en culinair genieten met de familie!

Gezellig en culinair genieten met de familie! Geachte Gast, Voor u ligt het Kerstprogramma voor 2017 van Hostellerie Munten. Wij kijken ernaar uit u op 1 e en/ 2 e Kerstdag te mogen ontvangen en culinair te verwennen. Zoals u van ons gewend bent treft

Nadere informatie

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten 1 Inleiding Word een 5 sterren FairTradeGemeente Een gemeente die de titel FairTradeGemeente behaald heeft, komt in

Nadere informatie

Haren Fairtrade Gemeente

Haren Fairtrade Gemeente Pagina 1 Verantwoordelijkheid Wereldwinkel Ineke Wielinga Projectgroep Wereldwinkel Adèle Dummer gemeente Haren Hinke de Boer Petronel Rietema Zernike College Martine Slager Kerkelijke gemeenschap Marco

Nadere informatie

Fairtrade. Winkelroute Dordrecht

Fairtrade. Winkelroute Dordrecht Winkelroute Dordrecht Fairtrade Gezellig winkelen in Dordrecht? Vooral doen, er is een ruime keuze aan leuke winkels en horecazaken waar je op je winkeltour even kunt pauzeren voor een kop koffie of een

Nadere informatie

Gezellig en culinair genieten met de familie!

Gezellig en culinair genieten met de familie! Geachte Gast, Voor u ligt het Kerstprogramma voor 2016 van Hostellerie Munten. Wij kijken ernaar uit om u op 1 e en/ 2 e Kerstdag te mogen ontvangen en culinair te verwennen. Zoals u van ons gewend bent

Nadere informatie

nieuwsbrief Colofon Webshops in Eerbeek Nummer Maar er is meer nieuws; leest u verder op de volgende pagina s. mei 2016

nieuwsbrief Colofon Webshops in Eerbeek Nummer Maar er is meer nieuws; leest u verder op de volgende pagina s. mei 2016 Nummer 37-2016 nieuwsbrief Colofon mei 2016 info@info-eerbeek.nl www.info-eerbeek.nl Deze nieuwsbrief is een initiatief van Ondernemersvereniging Centrum Stuijvenburchplein Ons centrum is bijna klaar,

Nadere informatie

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Inleiding Dit plan bestaat uit vier delen: De voornemens van de Millenniumwerkgroep voor 2014 als overkoepelende werkgroep; Het activiteitenplan van de werkgroep

Nadere informatie

Your Landlord and Landlady Theo and Renee & Team van Hotel-Restaurant The Kings Head inn

Your Landlord and Landlady Theo and Renee & Team van Hotel-Restaurant The Kings Head inn Geachte Gast Met enige trots, presenteren wij onze menu kaart! Wij werken graag met de lekkernijen van de Voerstreek. Maar ook andere producten, die verwerkt worden tot verfijnde hoogstandjes, zijn zeker

Nadere informatie

Extra aandacht vragen én geven

Extra aandacht vragen én geven SPECIAL September 2015 Extra aandacht vragen én geven Programma Week van Dementie Extra aandacht vragen én geven Voor u ligt een speciale editie van onze nieuwsbrief. Als netwerk zijn we steeds op zoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2016 Nr. 27

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2016 Nr. 27 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2016 Nr. 27 Inleiding Hallo allemaal, Oktober is een feit! De zomerperiode is omgevlogen en we hebben mede dankzij onze vakantie kracht Manouk en onze assistent leidster

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2016/2017

Kookstudio brochure 2016/2017 Kookstudio brochure 2016/2017 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik

Nadere informatie

De sneak preview. Maastricht Midweekend

De sneak preview. Maastricht Midweekend Maastricht Midweekend De sneak preview Een eerste beeld van hét nieuwe midweekend van Nederland. Een kijkje in de nieuwe website, de campagne en een doorkijk naar de cocreërende toekomst. De Sneak Preview

Nadere informatie

Welkom bij Brasserie Royal Kroonenburg! Een compleet avondje uit? Lunchen? Meer informatie?

Welkom bij Brasserie Royal Kroonenburg! Een compleet avondje uit? Lunchen? Meer informatie? Welkom bij Brasserie Royal Kroonenburg! Wij zullen er altijd alles aan doen om uw verblijf bij ons tot in de puntjes te verzorgen! Geniet van al onze mogelijkheden en vraag gerust de bediening indien u

Nadere informatie

menu kaart landhoeve waar zorg recreatie wordt

menu kaart landhoeve waar zorg recreatie wordt menu kaart landhoeve waar zorg recreatie wordt landhoeve waar zorg recreatie wordt bijzonder genieten Centraal gelegen op het erf van Landhoeve Zwieseborg, vindt u restaurant t Bakhuus: een fijne pleisterplaats

Nadere informatie

Welkom in restaurant Smaakmakers

Welkom in restaurant Smaakmakers Welkom in restaurant Smaakmakers Geachte gast, Met zorg heeft ons keukenteam dit seizoensmenu voor u samengesteld. Maak uw keuze uit de culinaire klasse die u wenst; Lekkere, Heerlijke en/of Culinaire

Nadere informatie

Examen VMBO-GL versie blauw

Examen VMBO-GL versie blauw Examen VMBO-GL versie blauw 2018 gedurende 160 minuten profielvak HBR CSPE GL onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel hoort een bijlage en een digitaal bestand. Dit onderdeel bestaat

Nadere informatie

JAAROVERZICHT ACTIVITEITEN WERELDWINKEL VENLO 2017

JAAROVERZICHT ACTIVITEITEN WERELDWINKEL VENLO 2017 JAAROVERZICHT ACTIVITEITEN WERELDWINKEL VENLO 2017 De activiteiten in dit chronologische jaaroverzicht en meer vindt u allemaal uitgebreider terug in de berichten bij nieuws en acties op onze website wereldwinkelvenlo.nl.

Nadere informatie

Welkom bij Café Restaurant Fraans Marie

Welkom bij Café Restaurant Fraans Marie Welkom bij Café Restaurant Fraans Marie De historie van Fraans Marie begint met een klein café met winkel, in het voormalig brugwachterswoninkje. De huidige eigenaar Aloys ging zelf vanaf 1976 meehelpen

Nadere informatie

ERVAAR EEN CULINAIRE KERST BRUNCH OF DINER

ERVAAR EEN CULINAIRE KERST BRUNCH OF DINER ERVAAR EEN CULINAIRE KERST BRUNCH OF DINER MAAK KENNIS MET ONZE KEUKEN... Met ons label AMBACHTELIJK BEREID IN BÖRK leggen wij extra nadruk op de mooie, natuurlijke & gezonde producten uit de streek. Stuk

Nadere informatie

FairTradeGemeente? FairTradeGemeente 23/01/2012. Focus: duurzame ontwikkeling N - Z. Een campagne van:

FairTradeGemeente? FairTradeGemeente 23/01/2012. Focus: duurzame ontwikkeling N - Z. Een campagne van: FairTradeGemeente Een campagne van: FairTradeGemeente? Een TITEL die aangeeft dat die bepaalde gemeente én haar inwoners eerlijke handel en lokale, duurzame productie en consumptie een warm hart toedragen

Nadere informatie

Weesp Dementievriendelijk

Weesp Dementievriendelijk Weesp Dementievriendelijk NIEUWSBRIEF, april 2018, jaargang 3 Synagoge Weesp 1. Het Alzheimer café Weesp van 3 mei 2018. Vanavond is het thema: bewegen en dementie. Gastspreekster is Dionne Soesbergen,

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

BIERFABRIEK DELFT. Bierfabriek is een unieke combinatie van. Daarnaast werkt Bierfabriek zo

BIERFABRIEK DELFT. Bierfabriek is een unieke combinatie van. Daarnaast werkt Bierfabriek zo BIERFABRIEK DELFT Bierfabriek is een unieke combinatie van bierbrouwerij, café en restaurant in het historische hart van Delft. Ons concept biedt een ongedwongen sfeer waarin ambachtelijk huisgebrouwen

Nadere informatie

Menu s. Merwelanden menu. 25,50 p.p. Soep naar keuze ***

Menu s. Merwelanden menu. 25,50 p.p. Soep naar keuze *** Menu s Merwelanden menu 25,50 p.p. Soep naar keuze *** Saltimbocca van kipfilet met een saus van salie en bosuitjes, *** 3 bollen roomijs met slagroom Tapas menu (Minimaal per 2 personen te bestellen)

Nadere informatie

Smaakvolle Kerstdagen

Smaakvolle Kerstdagen Smaakvolle Kerstdagen 1 e KerSTDaG Kerstbuffet Gastronomique Kinderbuffet vrolijke Kerst 1 e en 2 e KerSTDaG Grillrestaurant 2 e KerSTDaG 4-gangen Kerst keuzemenu/ Kinder Kerstmenu Elshofweg 6 7141 DH

Nadere informatie

Rundercarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een balsamicosiroop

Rundercarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een balsamicosiroop Diner kaart: Menu Poort van Brabant Keuze uit voorgerecht, soep en hoofdgerecht met een verrassingsdessert Menu 3 gangen 24,00 Menu 4 gangen 27,00 *meerprijs 2,50 Voorgerecht Rundercarpaccio met rucola,

Nadere informatie

De Schaapskooi M E N U L U N C H M E N U S C H A A P S K O O I

De Schaapskooi M E N U L U N C H M E N U S C H A A P S K O O I MENU M E N U L U N C H M E N U S C H A A P S K O O I Bij de Schaapskooi ziet u hoe natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Dit is ook terug te vinden in ons menu. Hier geven wij graag aandacht aan lokaal,

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel C Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel C Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-GL 2017 gedurende 150 minuten profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website:

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website: Januari t/m april 2017 Verspreiding: 840 huis aan huis Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592)245 924 Email:info@impuls-welzijn.nl Website: www.impuls-welzijn.nl Het jaar 2016 zit er al weer op

Nadere informatie

Zó doe je dat! KOOLHYDRAATARM ETEN 3 Complete kerstmenu s met boodschappenlijstjes Gourmet ideeën/recepten KERST SPECIAL

Zó doe je dat! KOOLHYDRAATARM ETEN 3 Complete kerstmenu s met boodschappenlijstjes Gourmet ideeën/recepten KERST SPECIAL KERST SPECIAL KOOLHYDRAATARM ETEN 3 Complete kerstmenu s met boodschappenlijstjes Gourmet ideeën/recepten Amuses Feestelijke hapjes Zoete traktaties Zó doe je dat! Koolhydraatarm eten met kerst Zó doe

Nadere informatie

Activiteitenfolder januari 2016

Activiteitenfolder januari 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder januari 2016 Namens iedereen van Ontmoetingscentrum Prinsenhof, wensen wij u een mooi en gelukkig nieuwjaar! Om het nieuwe jaar goed te beginnen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Rusland en de consument. Nummer 8, augustus 2014. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Rusland en de consument. Nummer 8, augustus 2014. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Rusland en de consument 1 Colourfultaste staat achter Samen sterk 2 Marktcijfers Rusland 2 Persreis Engelse journalisten succesvol 4 Kookdemonstraties oranje paprika s

Nadere informatie

Fantasie en verbeelding komen terug in de gerechten

Fantasie en verbeelding komen terug in de gerechten Fantasie en verbeelding komen terug in de gerechten Van harte welkom in restaurant Miró! De Spaanse schilder Joan Miró werd geboren op 20 april 1893 in Barcelona. Hij studeerde aan de School voor Schone

Nadere informatie

Zeer gewaardeerde gast

Zeer gewaardeerde gast Kerst 2014 Restaurant Oriëntal Green House Aalsterweg 281, 5644 RD Eindhoven, The Netherlands Tel. 040-293 05 20 of 040-293 05 23 Email: info@orientalgreenhouse.nl, www.orientalgreenhouse.nl Zeer gewaardeerde

Nadere informatie

Gebruik gymzalen kern Boxmeer

Gebruik gymzalen kern Boxmeer Gebruik gymzalen kern Boxmeer 1. Inleiding... 2 2. Aanwezige capaciteit.... 2 3. Gebruik schooljaar 2012/2013... 2 3.1 Gymzaal De Weyerhof... 2 3.2 Gymzaal De Schelven.... 2 3.3 Gymzalen Elzendaalcollege....

Nadere informatie

Jaarverslag Leerdam, 15 januari De secretaris, Albert Santing

Jaarverslag Leerdam, 15 januari De secretaris, Albert Santing Jaarverslag 2013 Leerdam, 15 januari 2014 De secretaris, Albert Santing Inleiding Begin 2013 zijn de werkzaamheden van de werkgroep Leerdam Millennium Gemeente overgegaan op het nieuw gevormde Team2015.

Nadere informatie

Willen de inschrijvers die automatische incasso hebben ingevuld alsnog zelf de betaling verrichten?

Willen de inschrijvers die automatische incasso hebben ingevuld alsnog zelf de betaling verrichten? Belangrijk: Willen de inschrijvers die automatische incasso hebben ingevuld alsnog zelf de betaling verrichten? We beginnen natuurlijk met de sponsors: dringend advies: kijk er even goed naar want áls

Nadere informatie

Party Amusant feest op maat optie -1(vanaf 50 personen)

Party Amusant feest op maat optie -1(vanaf 50 personen) feest op maat optie -1(vanaf 50 personen) Meteen bij binnenkomst zullen wij een welkomstdrankje aanbieden, bijvoorbeeld een glaasje alcoholvrije champagne. Op verzoek schenken wij koffie en thee. Op de

Nadere informatie

Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen

Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen Aan het begin van het schooljaar mochten we als opleiding een zeer grote groep Horeca & Commercie leerlingen begroeten in klas 3. Nog nooit was een klas voor

Nadere informatie

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten?

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? 4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? Deze zomer was ik op familiebezoek in Honduras. Geheel onverwacht liep ik er twee oude bekenden tegen het lijf. Ze stonden pardoes voor mijn neus. Ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2011. van Nederland! NIEUWSBRIEF MEI 2011

Nieuwsbrief mei 2011. van Nederland! NIEUWSBRIEF MEI 2011 Nieuwsbrief mei 2011 13e van Nederland! NIEUWSBRIEF MEI 2011 - Sieradenparty & high tea - Vrijwilliger van de maand - Fairtrade bedrijf aan het woord (Kastanjelaan 11) - World Fairtrade Day in Arnhem in

Nadere informatie

Op weg naar een dementievriendelijke wijk. Iedereen kan een steentje bijdragen. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland

Op weg naar een dementievriendelijke wijk. Iedereen kan een steentje bijdragen. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Op weg naar een dementievriendelijke wijk Iedereen kan een steentje bijdragen Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Programma 1. Wensen en behoeften 2. Dementievriendelijk Nederland 3. Programma dementievrienden

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

Keuken. Bediening. Wij wensen u een culinaire avond toe. De brigade van restaurant Upstairs

Keuken. Bediening. Wij wensen u een culinaire avond toe. De brigade van restaurant Upstairs Keuken De keuken brigade onder leiding van Luuk Brouwer kookt volgens de filosofie van Euro-Toques. Euro-Toques is een vereniging van restaurants en top koks die zich een aantal principes hebben opgelegd.

Nadere informatie

Verslag Voorbespreking Fair Trade 17 september 2009

Verslag Voorbespreking Fair Trade 17 september 2009 Verslag Voorbespreking Fair Trade 17 september 2009 De heer P.T.M. van Dijk, voorzitter,sp Mevrouw A. Sercnscn.Cïrá De heer K.G. Krist, SP Mevrouw C.A. Staats, SP Mevrouw C. B. Vaessen, GroenLinks De heer

Nadere informatie

WiNE & DiNE. Menu Ratatouille 3 gangen 35 4 gangen 45 5 gangen 55

WiNE & DiNE. Menu Ratatouille 3 gangen 35 4 gangen 45 5 gangen 55 RATATOUILLE In ons restaurant willen we graag dat onze gasten genieten en het gezellig hebben met elkaar, of zij nu komen voor elkaars gezelschap en daar heerlijk bij drinken en snoepen, met de gerechtjes

Nadere informatie

Menukaart. Restaurant Bavoort. Een restaurant nét even anders

Menukaart. Restaurant Bavoort. Een restaurant nét even anders Restaurant Bavoort Een restaurant nét even anders Deze oude herberg uit 1870 is in 2008 omgetoverd tot een hedendaagse locatie waar het goed toeven is. Van uitgebreid borrelen in onze pub, op een van onze

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD Intro Met deze nieuwsbrief willen we de leden van de Noord - Zuidadviesraad en geïnteresseerden informeren over de werking van de Noord Zuidadviesraad van Zwevegem en

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie