GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 maart 2016 OM UUR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 maart 2016 OM 20.00 UUR."

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 maart 2016 OM UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De Meulemeester, Raf Van Roeyen, Filip Kegels, Dominique Tielens en Dirk Van Esbroeck, schepenen; Roger Heirwegh, Bruno Stevenheydens, Jozef Schelfhout, Luc Maes, Werner Maes, Guy Tindemans, Ernest Smet, André Buyl, Luk Smet, Jan Weyers, Marleen Goeminne, Kristien Hulstaert, Veerle Vincke, Ann Cools, Elise Balliauw, Jurgen De Kerf, Lien Van Dooren, Marina Apers, Hilde Maes, Issam Benali, Jan Van De Perre, Charlotte Van Strydonck, Herman Uyttersprot, Ine Lemmens en Stijn De Munck, raadsleden. Jan Noppe, gemeentesecretaris. Raadslid Geert Noppe was afwezig en verontschuldigd. Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Openbare zitting. D 01 BM D 32 D Goedkeuring van het verslag van de gemeenteraadszitting van 23 februari Kerkfabrieken (11) jaarrekeningen 2015: adviezen. 03. Goedkeuring wegtracé voor aanleggen achtertuinontsluiting tussen Kasteeldreef en Europalaan te Beveren. 04. Vaststelling lastvoorwaarden voor uitvoeren van veiligheidscoördinatie in Uitvoeren van renovatiewerken aan verschillende middenspanningscabines van de gemeente Beveren op verschillende locaties goedkeuring cabinezorgplan. 06. Goedkeuring aangepaste raming voor vernieuwen laagspanningscabine en renovatie elektrische installatie in klassenblok van het Gemeentelijk Technisch Instituut. 07. Vaststelling lastvoorwaarden schoonmaak speelpleingebouw Floralaan Vaststelling lastvoorwaarden schoonmaakwerken in ontmoetingscentrum Boerenpoort te Melsele Vaststelling lastvoorwaarden schoonmaak van het Fort Liefkenshoek gedurende Vaststelling lastvoorwaarden aanleggen kunstgrasterrein ter vervanging van huidige F-terrein in sportzone Beveren.

2 D Vaststelling lastvoorwaarden renoveren kunstgrasvoetbalveld in sportzone Beveren. 12. Vaststelling lastvoorwaarden leveren van een combinatie thermische onkruidbestrijder en warmwaterhogedrukreiniger. D 03 D Recht van opstal vzw De Nachtvlinders. 14. Verkoop havenpost brandweer, Keetberglaan te Melsele. 15. Verkoop perceel grond Dorpsstraat Kieldrecht. 16. Verkoop 3 bouwgronden in gemeentelijke verkaveling Dorpsdam te Vrasene. 17. Verkoop bouwgronden in verkaveling Kastanjelaan te Kieldrecht. 18. Aankoop grond langs toegangsweg kerkhof, Dorpsstraat te Kieldrecht. 18bis: a) Motie vervoersregio Antwerpen; b) Oplossing voor seniorenwoningen Vrasene; c) Nieuw handhavingsbeleid betreffende bomenkap en boomaanplantactie; d) Openbaarheid van bestuur: collegeverslag op gemeentelijke website; e) Huisvesting cultuurverenigingen; f) Aanleg nieuwe volkstuinen; g) Zwerfvuil. D IGS Schelde-Landschapspark: vervanging Peter Deckers als vertegenwoordiger in de raad van bestuur en vervanging Filip Hendrickx als effectieve vertegenwoordiger in de algemene vergaderingen. Openbare zitting: 01. Voorzitter De Wael verklaart de openbare zitting voor geopend. Ingevolge de gebeurtenissen van vandaag in Brussel kan de voorzitter de raadsleden geen goede avond toewensen. Het land werd vandaag opgeschrikt door laf en zinloos geweld. Geweld door personen die de waarden en normen van onze maatschappij verwerpen en onze vrijheden bedreigen. Het lage karakter van deze aanslagen is niet te beschrijven en is absoluut verwerpelijk.

3 De gedachten van de raadsleden zijn uiteraard bij de slachtoffers en hun familie. De voorzitter vraagt dan ook om hiervoor 1 minuut stilte in acht te nemen. Vervolgens geeft de voorzitter het woord aan de secretaris. De secretaris leest het verslag van de gemeenteraadszitting van dinsdag 23 februari 2016 voor. Met algemeenheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan het verslag van de gemeenteraadszitting van 23 februari Vervolgens start de voorzitter de zitting met het vragenkwartiertje. Raadslid André Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft een vraag met betrekking tot het snoeien van de bomen langsheen het fietspad in de Nieuwlandstraat in Melsele. De takken beginnen uit te groeien en belemmeren het veilig fietsen op het fietspad. Ook aan het begin van de Nieuwlandstraat hangen de takken over de rijbaan, wat schade berokkent aan de vrachtwagens. In januari heeft het raadslid dit reeds gevraagd en toen werd beloofd dat dat uitgevoerd zou worden. Schepen Kegels antwoordt dat men momenteel overal aan het snoeien is. De schepen zal morgen tijdens een overleg vragen wanneer men gaat snoeien in de Nieuwlandstraat. Raadslid Kristien Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, heeft volgende vragen: Vanaf 1 april aanstaande wordt gestart met rekeningrijden voor vrachtwagens. Er werd tijdens een vorige zitting meegedeeld dat de minister had beloofd dat er poorten zouden komen op de N70 en op de N450 om het sluipverkeer zo veel mogelijk af te remmen. Tot op heden heeft het raadslid daar nog niks van gemerkt.

4 Het raadslid zou graag de stand van zaken kennen en vraagt zich af of het logisch is dat dit nog niet te zien is in het straatbeeld. Schepen Van Roeyen zegt dat er inderdaad nog niks van te zien is in het straatbeeld. Vanuit de Vlaamse overheid is er inderdaad gemeld dat men de N70 zou meenemen. In bepaalde communicaties kan de schepen lezen dat men ook zou investeren in mobiele systemen. De bedoeling is dat er op de N70 ook controles zouden komen. De schepen gaat ervan uit dat het Vlaams gewest er op een gepaste manier mee zal omgaan. Het is inderdaad zo dat het principe ook zal gelden op de N70, precies om sluipstromen te voorkomen. Raadslid Buyl zegt dat wanneer men met een vrachtwagen over de N70 rijdt, dit automatisch in rekening wordt gebracht. Dit is een betalende weg geworden. Schepen Van Roeyen vermoedt dat het probleem zich stelt in het detectiesysteem. Een volgende vraag van raadslid Hulstaert handelt over de luchtmetingen langsheen de N70. Het raadslid zegt dat schepen Kegels beloofd had hierover nog een commissievergadering te beleggen. Schepen Tielens is nu bevoegd is voor milieu. Raadslid Hulstaert vraagt wanneer deze resultaten worden toegelicht tijdens een commissievergadering. Schepen Tielens zegt deze vraag mee te nemen naar het overleg met de dienst milieubescherming en dan een commissievergadering vast te leggen.

5 Raadslid Stijn De Munck, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraag over het bezoek van Ringland. Het raadslid zou graag, in de mate van het mogelijke, een stand van zaken kennen en weten welke opvolging de raad mag verwachten van het college. De burgemeester antwoordt dat het bezoek van Ringland puur informatief was. Deze delegatie is gewoon hun programma komen toelichten aan het college. Het ging voornamelijk over wat zich zou afspelen op rechteroever en niet op linkeroever. De delegatie zelf heeft ook bijna geen enkele vraag gesteld. Het was gewoon om hun mening over het ganse mobiliteitsgebeuren te komen toelichten. Raadslid De Munck vraagt of het mogelijk is een commissievergadering te beleggen over wat er door Ringland is gecommuniceerd. De burgemeester zegt dat het mogelijk is om aan Ringland te vragen een toelichting te komen geven aan de raadsleden. Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, las in de krant dat er een Nederlandse studie zou zijn waarin een professor beweert dat door de ontpoldering van de Hedwigepolder, het overstromingsgevaar voor de kerncentrale van Doel vergroot. Het weer wordt extremer, er zijn meer stormen, De bevoegde minister, Ben Weyts, minimaliseert deze studie. Het raadslid wenst te vernemen of de burgemeester of de leden van het schepencollege weet hadden van deze studie. Indien ja, wat was dan de reactie van het college? Burgemeester Van de Vijver zegt totaal geen weet te hebben van deze studie.

6 De burgemeester werd ook niet door de directie van de kerncentrale op de hoogte gebracht van deze studie. De burgemeester heeft veel respect voor professoren, maar weet ook dat verschillende professoren samen soms verschillende meningen hebben. De burgemeester zal zeker de kennis van zaken van deze professor niet in twijfel trekken. Raadslid Luc Maes zegt dat het 5 jaar geleden is dat er in Japan een zware tsunami was. De kans is klein dat dit hier gebeurt, maar de weersomstandigheden wijzigen wel en bij extreme stormen is er misschien mogelijkheid tot overstromingen. De nodige voorzichtigheid dient aan de dag gelegd te worden. De burgemeester zegt dat het ganse veiligheidsdossier van de kerncentrale een federale bevoegdheid is. De burgemeester zal dit dossier natrekken. Onafhankelijk raadslid Stevenheydens las gisteren in de pers dat de auditeur van de Raad van State advies heeft gegeven aan de Raad van State om de gemeente Beveren te volgen met betrekking tot de vraag om het GRUP havenuitbreiding te vernietigen. Het schrijven van de gemeente was een lijvig stuk. Het raadslid vraagt of hier meer uitleg over kan gegeven worden. Welke punten werden gevolgd en welke niet? Is er al geweten wanneer de Raad van State definitief uitspraak zal doen? Toont dit de mogelijkheid om nieuwe gesprekken op te starten? Er was het bericht van vorige week dat er aan het Delwaidedok op rechteroever geen project komt van een firma uit Saoedi Arabië, zodat de druk op de Saeftinghezone voor het aanleggen van een dok steeds kleiner wordt. De burgemeester antwoordt dat het laatste gedeelte van de vraag van het raadslid een zaak is van de stad Antwerpen. Dit wordt binnen het havenbestuur beslist. Wanneer de Raad van State ten gronde uitspraak zal doen, is niet geweten. Er wordt soms een timing vooropgesteld die niet altijd wordt gehaald of gerespecteerd.

7 De gemeente heeft een advocatenbureau aangesteld, maar tot op heden is er nog geen effectief antwoord overgemaakt aan de gemeente. Er is beloofd dat de conclusies van de auditeur vrij snel worden overgemaakt aan het advocatenkantoor. De auditeur wordt in de meeste gevallen gevolgd, maar niet altijd. Er is ook Europees nog een procedure hangende. Deze uitspraak wordt binnen het jaar verwacht. Raadslid Stevenheydens stelt dat wanneer de pers al over beperkte informatie beschikt, het toch logisch is dat de betrokken gemeente er toch ook al over geïnformeerd is. Het raadslid wenst te weten welke zaken er eventueel gevolgd zijn. De burgemeester wenst liever eerst intern te bekijken wat de consequenties zijn, indien het verslag van de auditeur gevolgd wordt. Raadslid Stevenheydens vindt het raar dat de burgemeester geen informatie wenst te geven, niettegenstaande het artikel in de pers. De burgemeester wenst zich niet uit te spreken op basis van een persartikel. Schepen Vlegels zegt dat het artikel gebaseerd is op het ingediende bezwaar. De reden zou vooral zijn dat in de plan-mer ervan uit werd gegaan dat de 2 gehuchten zouden gevrijwaard blijven en in het RUP niet meer. Daardoor is een vorm van inspraakmogelijkheid niet kunnen doorgaan in het kader van plan-mer.

8 02. De gemeenteraad verleent algemeen positief advies aan de voorgelegde jaarrekeningen (11) dj Exploitatie Investeringen Toelage Overschot/ tekort Toelage Gemeente Overschot/ tekort 1 Beveren , , Sint-Martinus 2 Beveren , , OLV van Bijstand 3 Beveren , , Sint-Jan Evangelist 4 Doel - OLV Ten , Hemel Opgenomen 5 Haasdonk , , Sint-Jacobus 6 Kallo , , S.S. Petrus en Paulus 7 Kieldrecht , , ,40 0 Sint-Michiel 8 Kieldrecht 7.507, , ,15 0 Prosperpolder Sint-Engelbertus 9 Melsele , OLV Hemelvaart 10 Verrebroek , , ,00 0 Sint-Laurentius 11 Vrasene , , H. Kruis Totaal , , , De stedenbouwkundige aanvraag voor de aanleg van een nieuwe weg op en naast een deel van de bestaande voetweg nr. 66, Bankwegel te Beveren, is lopende. De asfaltweg wordt 5 meter breed, heeft een lengte van ongeveer 200 meter en wordt aangelegd tussen de tuinen van de woningen langsheen de Kasteeldreef (onpare huisnummers 97 t.e.m. 137) en de campus van het Gemeentelijk Technisch Instituut. Alle raadsleden nemen kennis van het resultaat van het openbaar onderzoek in verband met de aanleg van een nieuwe weg op en naast een deel van de bestaande voetweg nr. 66, Bankwegel te Beveren.

9 Vervolgens hechten alle raadsleden goedkeuring aan het voorgestelde wegtracé voor het aanleggen van achtertuinontsluiting tussen Kasteeldreef en Europalaan te Beveren, samen met de bijhorende uitrusting van de toekomstige openbare wegenis. De weg zal deels liggen op de percelen met sectienummer B 0451A5, 0451B4, 0451C5, 0451D4, 0451E5, 0451F4, 0451G5, 0451H4, 0451L4, 0451N4, 0451R4, 0451T4, 0451V3, 0451W4, 0451X3, 0451Y4, 0451Z3. De aanpalende bewoners zullen de mogelijkheid krijgen om een garage op te richten achteraan in hun tuin met ontsluiting langs deze weg. Het tracé zal verder gebruikt worden door fietsers en voetgangers, zoals de bestaande voetweg. 04. De voorzitter geeft toelichting bij het dossier betreffende vaststelling lastvoorwaarden voor uitvoeren van veiligheidscoördinatie in Raadslid Kristien Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, wenst gewoon uit nieuwsgierigheid te weten waarom de vorige firma het contract niet wenst te verlengen. De burgemeester antwoordt dat dit enkel en alleen omwille van de prijs is. De firma kon niet meer akkoord gaan met de prijs die toen werd afgesproken. Er is geen enkele garantie dat deze firma volgende keer het contract heeft. Vorig jaar werd een overeenkomst afgesloten met een veiligheidscoördinator voor 2015 met de mogelijkheid om de overeenkomst dit jaar te verlengen. De firma in kwestie wenst dat echter niet te doen, zodat een nieuwe procedure dient gestart te worden voor de aanstelling van een veiligheidscoördinator voor Met algemeenheid van stemmen gaat de raad akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het uitvoeren van veiligheidscoördinatie in Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave. Deze zal minder kosten dan euro exclusief btw.

10 In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 05. De voorzitter geeft toelichting bij volgend punt: uitvoeren van renovatiewerken aan verschillende middenspanningscabines van de gemeente Beveren op verschillende locaties goedkeuring cabinezorgplan. Raadslid Issam Benali, Groen-sp.a-fractie, wenst te vernemen waarom het zo lang geduurd heeft om deze renovatiewerken aan te vangen als hij ziet dat de risicoanalyse bij een aantal gebouwen toch zeer groot is. De deadline is en het raadslid vindt dat er dan toch zeer lang gewacht is om deze situatie recht te trekken. De burgemeester betwijfelt dit toch voor een deel. Hij heeft dit dossier overgenomen van schepen Deckers, die dit op zijn beurt verschillende malen heeft besproken met Eandis. In het verleden was dit nog niet zo duidelijk. Er moet een bedrag van euro voor bij voorzien worden in de begrotingswijziging. Dit dossier is de laatste maanden in een stroomversnelling gekomen, dit ook in het kader van de veiligheid. Het koninklijk besluit van 4 december 2012 betreffende de minimale voorschriften inzake veiligheid van elektrische installaties op arbeidsplaatsen bevat de minimale voorschriften inzake veiligheid van alle elektrische installaties op arbeidsplaatsen. Algemeen wordt goedkeuring gehecht aan het voorgelegd cabinezorgplan, opgemaakt door Eandis, voor het uitvoeren van renovatiewerken aan verschillende middenspanningscabines van de gemeente Beveren. De raad hecht goedkeuring aan de voorgelegde raming van de herstellingswerken voor het bedrag van ,04 euro, inclusief btw.

11 Aan het schepencollege wordt opdracht gegeven om met Eandis een projectcontract af te sluiten voor alle cabines met het oog op de uitvoering van de voorgestelde werken en om de saneringswerken toe te wijzen aan Eandis. De raad verklaart zich akkoord met het bijvoorzien van een krediet van euro bij budgetwijziging. Volgende locaties worden opgenomen in het cabinezorgplan: Cabinenr. Gebouw Risicoanalyse Type werken 5017 Gemeentelijk zwembad 5031 Sportcentrum gemiddeld 5027 Gemeentehuis Beveren Raming kostprijs werken (excl. BTW) Zeer groot Renovatie ,31 gemiddeld kleine aanpassingen kleine aanpassingen 5.708, , Gem. stelplaats Zeer groot Renovatie , Wase werkplaats groot Renovatie , Sporthal Melsele gemiddeld 5591 Gemeenteschool Kallodam gemiddeld kleine aanpassingen kleine aanpassingen 1.709, ,50 Totale kostprijs excl. btw ,65 Totale kostprijs incl. btw , De gemeenteraad besliste in vergadering van 27 oktober 2015 tot het vernieuwen van de laagspanningscabine en renovatie van de elektrische installatie in de klassenblok van het Gemeentelijk Technisch Instituut voor een geraamd bedrag van euro, exclusief btw. De laagste offerte bedraagt euro, exclusief btw. Dit is 17,78 % boven de raming. Volgens de ontwerper, Studieburo Herelixka uit s Gravenwezel, is de overschrijding van de raming te wijten aan één post, nl. de laagspanningsborden. Met algemeenheid van stemmen gaat de gemeenteraad akkoord om de raming voor het vernieuwen van de elektrische installatie in de klassenblok van het Gemeentelijk Technisch Instituut aan te passen naar euro, exclusief btw.

12 07. De voorzitter geeft toelichting bij het dossier inzake schoonmaakwerken speelpleingebouw, Floralaan in Beveren. Raadslid Issam Benali, Groen-sp.a-fractie, wenst tussen te komen bij dit punt, maar ook bij de punten 08 en 09. Deze dossiers handelen allemaal over lastvoorwaarden voor schoonmaakwerken. Zijn fractie vindt het raar dat hier telkens gekozen wordt voor de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Er zijn verschillende manieren om een contract uit te besteden. Als je de concurrentie wil laten spelen, kies je als gemeente voor een gewone offerte-aanvraag met eventueel een aantal voorwaarden (prijs, producten, ). De onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking wil zeggen dat je een beperkt aantal firma s gaat aanspreken en vraagt om een prijs in te dienen. Daarna wordt er onderhandeld met de verschillende firma s. Het raadslid heeft in het verleden reeds een discussie gevoerd met de schepen van sport over een vloer in een turnzaal. Hier gaat het over de klassieke schoonmaak van gebouwen, waar een gewone offerte met enkele voorwaarden past. Dit is ook de procedure die in het verleden werd toegepast voor bijvoorbeeld het cultureel centrum, de bibliotheek,. Waarom laat men hier niet gewoon de concurrentie spelen? Schepen Kegels heeft reeds 3 jaar terug met de bevoegde diensten dergelijke dossiers besproken. Toen werd er al meegedeeld dat er een enorm verschil is bij dergelijke schoonmaakbedrijven. Vanuit de dient aanbestedingen werd toen voorgesteld om op deze werkwijze te handelen. Nu je kan onderhandelen, heb je als gemeente wel iets meer zeggenschap over de gewenste kwaliteit. Raadslid Benali zegt dat dergelijke bedrijven niet naïef zijn.

13 Na een tijdje weten zij ook dat dit de enige bedrijven zijn waar nog mee gesproken wordt. Zo weten zij ook dat zij de prijs stelselmatig kunnen verhogen. De schoonmaak is een vrij concurrentiële sector. Het zou toch beter zijn om af en toe te veranderen van gunningswijze om op die manier de voeling met de sector te behouden. Op de huidige werking heb je na 10 jaar geen voeling meer met de sector, de markt en de prijzen. Het raadslid raadt aan om deze procedure niet standaard aan te houden. Het gebruik van de gewone offerte-aanvraag zou zeker niet slecht zijn. Zijn fractie kan niet anders dan dit punt en de twee volgende punten niet goed te keuren. De secretaris verduidelijkt dat de firma s die zich zelf opgeven door de gemeente moeten worden aangeschreven. Het is niet zo de dat gemeente dit alles zelf kiest. Iemand die zich expliciet opgeeft, dient aangeschreven te worden, ook in deze procedure. Het is effectief zo dat er regelmatig andere firma s worden aangeschreven in de offerte-aanvraag om te vermijden dat zij onderling beginnen afspreken en dat je dan geen andere prijzen meer binnen krijgt. Het is ook evident dat het werk steeds geëvalueerd wordt. Voor het uitvoeren van schoonmaakwerken in het speelpleingebouw in de Floralaan werd door de coördinator schoonmaak een ontwerp opgemaakt. Overeenkomstig dit voorgelegde ontwerp wordt met 30 ja-stemmen (CD&V, N-VA, onafhankelijken, Vlaams Belang) bij 1 onthouding (Open Vld) tegen 3 neen-stemmen (Groen-sp.a) akkoord gegaan met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het uitvoeren van schoonmaakwerken in het speelpleingebouw, Floralaan in Beveren, gedurende 2016, 2017, 2018 en Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave ten bedrage van ,02 euro, inclusief btw per jaar en is te financieren via het exploitatiebudget 2016 en in het budget voor de volgende jaren.

14 In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 08. Door de coördinator schoonmaak werd een ontwerp opgemaakt voor schoonmaakwerken in het ontmoetingscentrum Boerenpoort in Melsele gedurende 2016, 2017 en De raad gaat met 30 ja-stemmen (CD&V, N-VA, onafhankelijken, Vlaams Belang) bij 1 onthouding (Open Vld) tegen 3 neen-stemmen (Groen-sp.a) akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor de uitvoering van schoonmaakwerken in het ontmoetingscentrum Boerenpoort te Melsele gedurende 2016, 2017 en Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave ten bedrage van ,12 euro, inclusief btw per jaar. Deze uitgaven zullen gefinancierd worden via het exploitatiebudget 2016 en de volgende jaren. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 09. Door de coördinator schoonmaak werd er een ontwerp opgemaakt voor de schoonmaak van het Fort Liefkenshoek gedurende 2016, 2017, 2018 en Met 30 ja-stemmen (CD&V, N-VA, onafhankelijken, Vlaams Belang) bij 1 onthouding (Open Vld) tegen 3 neen-stemmen (Groen-sp.a) gaat de raad akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het uitvoeren van schoonmaakwerken van het Fort Liefkenshoek in Kallo gedurende 2016, 2017, 2018 en De uitgave - geraamd op ,59 euro, inclusief wordt goedgekeurd en wordt gefinancierd via het exploitatiebudget 2016.

15 In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 10. In vergadering van 27 oktober 2015 besliste de gemeenteraad in principe tot voorzien van het voetbalterrein F in de sportzone van Beveren van een kunstgrasbedekking. Raadslid Stijn De Munck, Groen-sp.a-fractie, heeft enkele vragen voor schepen Claus. Gaat het hier over een keuze van kunstgrasmatten en een kunstgrassoort van de 4 e generatie? Wat is de levensduur van de vooropgestelde kunstgrasmatten? Hoe hoog is de speelintensiteit van dat speelveld? Welke ploegen kunnen van dat terrein gebruik maken? Schepen Claus zegt dat het hier niet om de allerlaatste generatie gaat, omdat dit te duur was. Het budget hiervoor is al redelijk hoog, maar voor de aankoop van de allernieuwste grasmat zou het budget nog veel moeten opgetrokken worden. Hetgeen nu zou gekozen worden, is wel duurzamer dan de grasmat die er nu ligt. De huidige grasmat ligt er nu ongeveer 16 à 17 jaar. Het is nu een beetje zoeken tussen de prijs en de kwaliteit. Raadslid De Munck wenst nog te weten welke ploegen hierop kunnen spelen. Is dit exclusief voor 1 bepaalde ploeg of voor meerdere ploegen? Schepen Claus antwoordt dat het F-terrein in de Freethielzone ligt en dus eigenlijk in concessie gegeven is aan Waasland-Beveren. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk jeugdploegen op kunnen spelen.

16 Bij slecht weer zouden eventueel ook de ploegen van Yellow Blue hierop kunnen spelen, maar hier dienen nog de nodige afspraken over gemaakt te worden. Raadslid Luc Maes, Open Vld, zegt dat Beveren al lang kiest voor kunstgras. Het raadslid vraagt zich af of men op termijn niet beter voor een andere soort aanbesteding aanleg en onderhoud kiest. Het raadslid vreest altijd bij dezelfde firma s terecht te komen. Het lijkt hem logischer dat er een globaal beleid zou zijn op langere termijn. Het is zeer duur in aanleg en onderhoud. Schepen Claus zegt dat de groendienst al heel wat expertise heeft opgedaan. Bepaalde zaken kunnen door de groendienst zelf uitgevoerd worden. Volgens de schepen is een contract van aanleg en onderhoud samen nog wel een pak duurder. Schepen Vlegels zegt dat het kunstgrasterrein in Kieldrecht al 12 jaar in gebruik is en daarop spelen alle ploegen (trainingen, wedstijden, tornooien, ). Binnen dit en 2 jaar zal dit moeten vervangen worden, maar het onderhoud is zeer beperkt. De werken omvatten het uitgraven van een bestaand voetbalveld, het terug aanvullen en het aanleggen van een kunstgrasvoetbalveld, het leveren en plaatsen van doelen, afsluitingen, dug-outs, een overkapping voor toeschouwers en een terreinverlichting. Overeenkomstig het voorgelegd ontwerp gaat de raad algemeen akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het aanleggen van een kunstgrasterrein, ter vervanging van het huidige F-terrein in de sportzone Beveren. Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave ten bedrage van euro, inclusief btw en te financieren via het investeringsbudget 2016.

17 In uitvoering van artikel 26, 2, 1 d van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking als gunningswijze gekozen. 11. In 2002 werd het eerste kunstgrasvoetbalveld aangelegd in de sportzone in Beveren. De kunstgrasbedekking van dit terrein is nu door het veelvuldige gebruik versleten en dient vervangen te worden. Door de groendienst werd hiervoor een lastenboek opgemaakt. De werken omvatten het aanleggen van een werfweg, het verwijderen en afvoeren van de bestaande kunstgrasmat naar een erkend recyclagebedrijf, het nivelleren van de bestaande steenslagfundering en het leveren en plaatsen van de nieuwe kunstgrasmat met shockpad. Volgens voorgelegde lastenboek gaan alle raadsleden akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het renoveren van een kunstgrasvoetbalveld in de sportzone Beveren. De uitgave - geraamd op euro, inclusief btw zal gefinancierd worden via het krediet, voorzien in het exploitatiebudget In uitvoering van artikel 26, 2, 1 d van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking als gunningswijze gekozen. 12. De groendienst wenst een machine aan te kopen voor alternatieve onkruidbestrijding ten gevolge van het pesticidenreductieplan en in het kader van "zonder is gezonder". Het toestel is een combinatie van een thermische onkruidbestrijder met een warmwaterhogedrukreiniger.

18 Overeenkomstig het opgemaakte lastenboek wordt met eenparigheid van stemmen akkoord gegaan met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het leveren van een combinatie thermische onkruidbestrijder en warmwaterhogedrukreiniger voor de groendienst. De uitgave - geraamd op euro, inclusief btw. wordt goedgekeurd en zal gefinancierd worden via het voorziene bedrag in dienstjaar In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 13. De Nachtvlinders huren al vele jaren een lokaal van de gemeente in de Poerdam in Haasdonk. De vereniging heeft dit lokaal met eigen middelen helemaal opgeknapt en recent hebben zij ook een stuk bijgebouwd. Om deze redenen vragen zij een aanpassing van het huidige huurcontract. Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, zegt dat er voor de jeugdverenigingen reeds lang een duidelijk reglement voor dergelijke zaken is, maar nu is dit de eerste keer dat het gaat om een culturele vereniging. Komt er nu ook een reglement voor eventueel andere culturele verenigingen? De burgemeester antwoordt dat het hier gaat over een uitzonderlijk dossier. De Nachtvlinders hebben zelf de oude verwaarloosde gebouwen van de chiro opgeknapt. Zij vroegen recht van opstal om dan met eigen middelen en mensen de gebouwen terug op te knappen. Het gaat hier niet over een gebouw dat is opgetrokken door de gemeente en exclusief ter beschikking wordt gesteld van een bepaalde vereniging. Het was eigenlijk de bedoeling om alles af te breken in het kader van de aanleg van de sportzone Haasdonk. Raadslid Hulstaert wenst te vernemen of dit in de toekomst nog mogelijk is voor andere verenigingen.

19 De burgemeester zegt dat dit mogelijk is zoals in Kieldrecht waar de fanfare ook hun lokalen heeft in de sportzone. Op grond van de gemeente is er daar een chalet geplaatst. Het zou de gemeente veel geld kunnen besparen indien de gemeente enkel grond ter beschikking moet geven. De raad gaat met algemene stemmen akkoord met de omvorming van het huidige huurcontract naar een recht van opstal met voorgelegde kenmerken. Goedkeuring wordt gehecht aan het voorgelegd ontwerp van opstalovereenkomst. 14. Verkoop havenpost brandweer, Keetberglaan Melsele. Tussen de gemeente Beveren en de Maatschappij van het Haven-, Gronden Industriebeleid van het Linkerscheldeoevergebied werd een concessieovereenkomst afgesloten voor een perceel grond aan de Keetberglaan in Melsele die inging op 1 juni 2013 voor de oprichting van de havenpost voor de brandweer. De havenpost dient nog overgedragen te worden aan de brandweerzone. Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft een vraag met betrekking tot volgende zin in de toelichting: Indien uit de offertes én de definitieve facturen van deze werken zou blijken dat de kostprijs lager is dan de raming, zullen wij de teveel ontvangen bedragen terugstorten aan de Hulpverleningszone Waasland. Wat als de werken duurder zijn dan geraamd? De burgemeester antwoordt dat het hier niet zo is. Er ligt een eindafrekening voor en deze zit mee in het dossier. Momenteel is er een streep getrokken onder het eindbedrag van de kostprijs. De uitgave is uiteindelijk lager dan de geraamde uitgave voor aanvang van de werken.

20 De volledige kostprijs wordt terugbetaald door de hulpverleningszone. De onderhandelingen over de leningen van destijds met Belfius worden door de Hulpverleningszone volledig overgenomen en zelfs nog tegen betere voorwaarden. De financiering gebeurde via projectbegeleiding. De havenpost, opgericht en betaald door de gemeente Beveren, dient nog overgedragen te worden aan de Hulpverleningszone Waasland met hoofdzetel te 9100 Sint-Niklaas, Nijverheidsstraat 33. Met algemeenheid van stemmen gaat de raad akkoord om het gebouw, havenpost brandweer Havennummer 1098 (Keetberglaan Melsele), kadastraal gekend 9de afdeling, sectie B zonder nummer met een oppervlakte van 3 475,00 m² te verkopen aan de Hulpverleningszone Waasland met hoofdzetel te 9100 Sint-Niklaas, Nijverheidsstraat 33, voor een bedrag van ,40 euro. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. 15. Het college ging in zitting van 1 december 2014 principieel akkoord met de verkoop van een perceel grond, eigendom van de gemeente Beveren, langs de Dorpsstraat in Kieldrecht. Het perceel werd aan beide aanpalende eigenaars aangeboden met een recht van hoger bod onder gesloten omslag. De raad gaat algemeen akkoord met de verkoop van het perceel kadastraal gekend 6 de afdeling, sectie C, nummer 6M4 en heeft overeenkomstig het opmetingsplan, opgemaakt door Ann Smet, beëdigd landmeter te Beveren, een oppervlakte van 51,29 m². Goedkeuring wordt gehecht aan het ontwerp van akte. 16. De gewestelijk stedenbouwkundige ambtenaar te Gent heeft op 21 mei 2015 een verkavelingsvergunning afgeleverd voor 3 bouwgronden in de gemeentelijke verkaveling Dorpsdam Vrasene.

21 Met eenparigheid van stemmen wordt beslist om na het bouwrijp maken de procedure op te starten voor de verkoop van volgende 3 loten in de verkaveling, Dorpsdam te Vrasene. Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte 1 4 de afd., sectie B nr. 627C/deel 289,48 m² 2 4 de afd., sectie B nr. 627C/deel 232,05 m² 3 4 de afd., sectie B nr. 627C/deel 329,70 m² De gronden worden verkocht overeenkomstig de goedgekeurde eenheidsprijs van 275,00 euro/m² (+ 12,5% kosten) met de mogelijkheid tot recht van hoger bod. De nodige publiciteit dient gevoerd te worden voor de verkoop van deze loten. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde basisakte voor deze verkaveling. 17. De gemeenteraad ging in openbare vergadering van 24 september 2013 akkoord met het opstarten van de verkoopsprocedure voor 24 bouwgronden in de verkaveling Kastanjelaan in Kieldrecht overeenkomstig het goedgekeurd gemeentelijk reglement voor de verkoop van bouwgronden door de gemeente Beveren. De gronden werden te koop aangeboden aan 210 euro/m² te verhogen met 12,5% administratieve kosten. De raad gaat algemeen akkoord om lot 73, kadastraal gekend 6 de afdeling, sectie C nummer 19H2 (voorheen deel van nummers 19B en 22B) met een oppervlakte van 432 m² te verkopen aan Stephanie De Jonghe, Populierenlaan 3 in Kieldrecht. De raad hecht goedkeuring aan de voorgelegde ontwerpakte. 18. Het college ging in zitting van 18 januari 2016 principieel akkoord met de aankoop van een perceel grond langs de Dorpsstraat in Kieldrecht, eigendom van de Polder van het Land van Waas. Het perceel bevindt zich in de toegangsweg naar het kerkhof.

22 Met algemeenheid van stemmen beslist de raad tot aankoop van het perceel grond, kadastraal gekend 6 de afdeling, sectie C nummers 5B6 en 5L2 van de Polder van het Land van Waas. Goedkeuring wordt gehecht aan het voorgelegd ontwerp van akte. 18bis Namens Groen-sp.a-fractie werden volgende punten toegevoegd aan de agenda van deze raadszitting: a) Motie vervoersregio Antwerpen. Raadslid Kristien Hulstaert geeft hierbij volgende toelichting. Op 14 maart kwamen 43 steden en gemeenten uit de regio rond Antwerpen samen op initiatief van Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) om te bekijken hoe ze kunnen samenwerken in functie van een vlotter verkeer en een betere mobiliteit. Dat is een zinvol initiatief aangezien de mobiliteitsknoop zich niet beperkt tot Antwerpen op zich, maar zich laat voelen in heel wat gemeenten rond de stad: dat vraagt om een gezamenlijke aanpak. Maar om de Antwerpse vervoersregio écht kans op slagen te geven, is er volgens Groen meer nodig dan het aangekondigde overleg. Daarom wil Groen volgende drie voorstellen toevoegen aan de realisatie van deze Antwerpse vervoersregio: - zorg ervoor dat iedereen mee aan tafel zit, ook burgerbewegingen, - kijk ruimer dan mobiliteit, - hou niet langer vast aan slechte beslissingen uit het verleden. Om dit te bekomen lanceren de lokale afdelingen van Groen nu een gezamenlijke oproep, gericht aan de betrokken lokale besturen, de stad Antwerpen, de Vlaamse en de federale regering. Aangezien Beveren één van de 43 lokale besturen is die werden uitgenodigd en aangezien wij een groenrode fractie zijn, willen wij graag aansluiten bij deze gezamenlijke oproep en een motie indienen om deze oproep kracht bij te zetten. Wij vragen aan alle gemeenteraadsleden om bijgevoegde motie te ondertekenen.

23 MOTIE VERVOERSREGIO ANTWERPEN De gemeenteraad van Beveren stelt vast dat er nood is aan meer en diepgaander overleg en samenwerking binnen de vervoersregio Antwerpen en ondersteunt alle initiatieven in die richting; is akkoord dat een dergelijke samenwerking moet zorgen voor een betere mobiliteit en vlotter verkeer in de hele regio voor alle verkeersdeelnemers; formuleert als bijkomende doelstellingen een gegarandeerde bereikbaarheid, meer verkeersveiligheid, een gezonde leefomgeving door reductie van fijnstof, spaarzaam ruimtegebruik en verplaatsingen waarbij autogebruik zoveel mogelijk vervangen wordt door het gebruik van openbaar vervoer of de fiets; dringt aan op een zo open mogelijk overleg, waarin naast de betrokken gemeentebesturen ook de provincie, De Lijn, de NMBS, Infrabel en Afdeling Wegen en verkeer betrokken zijn; dringt aan op een nauwe betrokkenheid niet alleen van besturen en administraties, maar ook van burgerbewegingen en organisaties zoals fietsers- en voetgangersbond, trein-tram-bus, Ringland, ABLLO, die met mobiliteit bezig zijn; vraagt dat het hele proces begeleid wordt door specialisten zoals mobiliteitsdeskundigen en ruimtelijke planners; vraagt omwille van de samenhang tussen mobiliteit en ruimtelijke ordening om alle projecten in de regio hierrond die lopende zijn of opgestart worden op één of andere manier bij het overleg betrokken worden; vraagt de Vlaamse en federale regering om actief mee werk te maken van een volwaardig overleg van de vervoersregio Antwerpen: - De Vlaamse Regering: garanties voor snelle en volledige uitvoering van niet alleen geplande maar ook uitgestelde investeringen van de Lijn in de vervoersregio, voldoende dienstverlening van het openbaar vervoer ook s avonds en in het weekend, verdere investeringen in waterwegen en binnenvaart, extra middelen voor fietsinfrastructuur, voetwegen en het veilig maken van kruispunten op gewestwegen, maatregelen op de Antwerpse ring om de files op korte termijn te verminderen en verkeersveiligheid te verhogen (gebruik maken van Liefkenshoektunnel, snelheidsvermindering en proefprojecten rond slimme kilometerheffing in onze regio), genoeg openheid om het masterplan 2020 op haar merites te bekijken en voor de intendant om

24 een volledige overkapping mogelijk te maken. - De Federale Regering: noodzakelijke middelen voor investeringen in nieuwe spoorlijnen (bv. duurzame uitvoering tweede spoorontsluiting) en nodige middelen voor een volwaardig Antwerps voorstadsnet per trein. Schepen Van Roeyen beaamt dat op vraag van het stadsbestuur van Antwerpen er een vergadering werd belegd op 11 maart met de gemeenten/stadsbesturen uit de ruime regio van Antwerpen. Het was de bedoeling om een eerste gesprek te voeren om te kijken of er voor die ruime regio van Antwerpen een overlegsysteem kon uitgewerkt worden. De stad brengt een aantal zaken aan om het netwerk rond openbaar vervoer uit te breiden. Zij willen ook denkoefeningen maken rond de bestuursvorm die er nu is. Beveren is gericht op de provincie Oost-Vlaanderen (bv. Provinciale Verkeerscommissies, De Lijn ). Taxibeleid, autodeelsystemen, de deelfietsensystemen, het opstellen van een regionaal mobiliteit,. Men wil bekijken hoe men dit ruimer kan uitbreiden. Het is voor alle duidelijkheid nog maar een eerste stap. Vanuit Groen nationaal is er een insteek gekomen om dat toe te voegen aan het debat. Het is gezien het stadium waarin wij ons nu bevinden nog een beetje te voorbarig. De schepen weet niet of de lokale afdelingen van Groen er zelf toe gekomen zouden zijn om deze motie voor te leggen. Het is duidelijk dat de impuls gegeven is vanuit Groen nationaal. Op 13 mei aanstaande wordt een 2 e bijeenkomst voorzien. Het is evident dat de gemeente Beveren betrokken wordt in alle debatten die betrekking hebben op de ruime regio rond Antwerpen en dat er op alle niveaus moet worden meegewerkt. Het is voor Beveren van levensbelang om in dit debat een stem te hebben.

25 Hierover nu reeds een principiële beslissing nemen, vindt schepen Van Roeyen zeer voorbarig. Een zeer belangrijk punt van discussie is ook om te kijken of het niet beter is om geen beslissingen te nemen dan slechte beslissingen te nemen. Het gesprek met de mensen die de overkapping van de ring promoten is ook leerrijk geweest. Het was duidelijk dat dit sterk gericht was op rechteroever en dat zij bijna een blinde vlek hebben naar linkeroever toe. Raadslid Hulstaert vindt dat het toch beter is om van bij het begin met zoveel mogelijk partners rond de tafel te zitten. Het is nu het moment om dat open te trekken. Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, is eigenlijk verwonderd over het antwoord van schepen Van Roeyen. Men zou ook vanuit Vlaanderen de bestaande structuren in vraag stellen. In 1921 is Oost-Vlaanderen een gedeelte van zijn provincie verloren aan Antwerpen. Het raadslid denkt dat er bij de bevolking nogal wat bezorgdheid zou zijn als men de verkeerde richting zou uitgaan. Schepen Van Roeyen zegt dat hij zopas gezegd heeft dat dit niet zo evident is. Het is inderdaad zo dat men een aantal insteken heeft gegeven, mechanismen van overleg, waaruit onder andere die suggesties komen. Voor deze gemeenschap is het belangrijk om op eender welke wijze een stem in het kapittel rond mobiliteit in die grote regio Antwerpen te hebben. Het is belangrijk om daar onze rol in te spelen. Raadslid Luc Maes vraagt of Beveren zich niet beter zou vastbijten in een paar concrete zaken. Ook voor de treinen is het zeer duidelijk. Er zijn nu 3 directe treinen, waarvan er maar 1 stopt in Beveren. Indien er een 2 e zou stoppen, zou men er een pak op vooruit gaan.

26 Indien de aansluitingen en keuzes van uren nog zouden vermeerderen, zou dit enkel maar ten goede komen van de bevolking en de mobiliteit. Het raadslid vindt dergelijke motie waar er echt iets concreets gevraagd wordt veel beter. Schepen Van Roeyen kan raadslid Luc Maes volgen wat het voorstel inzake het beter afstemmen van de IC-treinen in Beveren betreft. Raadslid Stevenheydens, onafhankelijk raadslid, zit eigenlijk met dezelfde bedenkingen. Waarom is er geen motie van de gemeenteraad van Beveren die echt is toegespitst op onze gemeente met actualisatie van standpunten? Het raadslid vindt dit een zeer zinvolle discussie. Hij wenst niet mee te spelen in een motie die meer gaat over partijpolitiek dan over de zaak zelf. De betrokkenheid en ongerustheid over de mobiliteit is hier zeker aanwezig. Kan er misschien een motie opgemaakt worden die echt vanuit Beveren komt en die dan ook belangrijk is voor de gemeente zelf? Schepen Van Roeyen zegt dat wat nu voorligt een soort overlegplatform is waaraan de gemeente Beveren op zal deelnemen. Waar dit alles toe zal leiden, is een andere vraag. Het is uitzonderlijk belangrijk dat de gemeente Beveren een rol kan spelen. De standpunten zijn duidelijk, zowel op Vlaams niveau, Masterplan 2020,. Raadslid Hulstaert wenst aan raadslid Stevenheydens mee te delen dat deze motie zo goed als dezelfde is als die in de andere steden en gemeenten. Het is door bepaalde zaken die nu op ons afkomen zoals Oosterweelverbinding, Saeftinghedok, dat die bedoelde zin in de motie staat. Als nu blijkt dat bepaalde dingen die vroeger beslist werden toch niet meer de beste oplossingen zijn, moet dit meegedeeld kunnen worden. Dit zit niet woordelijk in de motie.

27 Burgemeester Van de Vijver wenst aan raadslid Hulstaert concreet te vragen of het Waas mobiliteitsplan van de Wase burgemeesters een slecht plan is. Raadslid Hulstaert antwoordt dat er goede en minder goede zaken in staan. Het was van de periode van ere-burgemeester Smet dat de Wase burgemeesters beslist hebben om een gezamenlijk standpunt in te nemen inzake de Wase mobiliteit. Dit was een historische beslissing. Het Waasland was vroeger op gebied van mobiliteit altijd al een beetje verdeeld. Dit plan werd door de vorige en huidige Vlaamse regering mee opgenomen. Men tracht dit met alle betrokken partijen ten uitvoer te brengen. Vroeger was het zo dat Antwerpen enkel en alleen met zichzelf bezig was en de rest diende zelf zijn plan te trekken. Men is nu tot de conclusie gekomen dat Antwerpen en de haven er ook wel belang bij hebben een beetje steun te krijgen van andere partners. Partners die ook een deel met dit mobiliteitsplan te maken hebben. Hopelijk komt er uit de verschillende besprekingen ook iets concreets. Er liggen nu nog een aantal zaken op tafel die vrij actueel zijn. Er mag nu zeker geen verkeerd signaal gegeven worden. De ganse sage van Oosterweel is nu opgedeeld in 5 delen. Datgene dat op Linkeroever gebeurt, zou de eerste werf zijn en zou op relatief vrij korte termijn uitgevoerd worden. Schepen Vlegels stelt voor om de oefening gewoon verder te laten afwerken. Men kan symboolpraat verkopen over de stadsregio en dergelijke, maar men leeft nu eenmaal in een tijdsverhaal dat verder gaat dan het Waasland. We kunnen ons niet opsluiten in onze eigen gemeente. We moeten over de grenzen heen kijken. Als iedereen met elkaar wil meedenken, komen wij misschien tot een oplossing. Raadslid Hulstaert wenst enkel nog mee te geven dat haar fractie denkt dat dit weerom een stille dood zal sterven als dit niet van in het begin ruimer wordt opengetrokken.

28 Voorzitter Jens De Wael stelt voor om de motie van Groen-sp.a- te laten ondertekenen door de raadsleden die dit wensen. Over het punt zelf wordt geen stemming gehouden. b) Oplossing voor seniorenwoningen Vrasene. Raadslid Kristien Hulstaert geeft volgende toelichting. Eind dit jaar wordt het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Vrasene afgebroken om plaats te ruimen voor een nieuw rusthuis. Ook de 10 seniorenwoningen naast het rusthuis moeten verdwijnen. Dat zorgt in Vrasene voor heel wat onbegrip. Dat onbegrip komt voort uit twee zaken. Ten eerste uit het feit dat goede infrastructuur wordt afgebroken. De woningen zijn nog maar 20 jaar oud. De mensen die er wonen, wonen er goed en graag. De kleinschalige cluster van woningen rond een binnentuin is een erg aangename woonvorm voor mensen die nog zelfstandig kunnen wonen. Maar ook het verplaatsen van oudere mensen uit hun woning en uit hun vertrouwde omgeving zorgt voor onbegrip. De bewoners van de seniorenwoningen zijn nog meer verankerd in de plaatselijke gemeenschap en verschillen op dit punt van de bewoners van het woonzorgcentrum. Dat het oude woonzorgcentrum afgebroken wordt en dat de nieuwbouw dubbel zoveel capaciteit moet hebben, staat niet ter discussie. Onze vraag is of er geen alternatieven mogelijk zijn om een uitbreiding van de capaciteit mogelijk te maken met behoud van de 10 woningen. Zijn er andere pistes bekeken? Waarom kan de uitbreiding niet op zo n manier gebeuren dat de 10 woningen gevrijwaard blijven? Schepen Van Esbroeck, OCMW-voorzitter, is eigenlijk verbaasd om dit punt op de agenda van deze raad te zien staan. Vorige week was er een OCMW-raad en toen heeft de voorzitter geen reactie van de mensen van de Groen-sp.a-fractie gekregen op dit dossier. Toen was dit dossier ook al in de pers verschenen.

29 Er is toen ook geen enkele vraag over gekomen. Toen de aanbesteding van de architect voorlag, is er vanuit Groen-sp.a ook geen vraag gekomen. Toen werd er ook al gezegd dat de mogelijkheid er in bestond dat de woningen eventueel dienen te worden afgebroken. De schepen zegt dat men niet lichtzinnig tot deze beslissing is gekomen. Het is niet zo dat we voor ons plezier deze woningen zouden afbreken. Er is altijd gezegd dat er minimaal 2 woningen dienden te worden afgebroken. Zelfs in een beperkt bouwdossier dienden er steeds 2 woningen te worden afgebroken. Men zit daar nu eenmaal in een woongebied en in een dorpskern. Er dienen bepaalde voorwaarden ten opzichte van de buurt te worden gerespecteerd. Het bouwdossier staat nu op de grens van het perceel en bij een nieuwbouw dient dit te worden opgeschoven. Men kan nu niet opnieuw bouwen op de grens van het perceel. Vorige week dinsdag was er een vergadering met de bewoners. Naar aanleiding daarvan is het bewuste artikel verschenen in de krant. Het was uiteindelijk een zeer goede vergadering met goede vragen van de bewoners. Raadslid Hulstaert kan uit de uiteenzetting van de schepen opmaken dat er nog altijd pistes open blijven waar de schepen nu nog niks over wenst te zeggen. Schepen Van Esbroeck zegt ook duidelijk dat ook de kostprijs moet bekeken worden als men andere pistes zou bewandelen. Raadslid Luc Maes zegt de situatie in Vrasene wel een beetje te kennen. In de Oude Dorpsstraat werd reeds vroeger door het OCMW een woning aangekocht voor LOI. Er staan in de buurt van het OCMW nog een paar voormalige winkels leeg. Is de mogelijkheid onderzocht om daar eventueel een deel van te verwerven en de uitbreiding meer die richting te laten uitgaan?

30 Schepen Van Esbroeck zegt dat de 2 woningen rechts van het gebouw werden aangekocht, maar dan spreekt men enkel over een deeltje langsheen de straatkant. De tuin van het OCMW liep al achter deze woningen. Het woonzorgcentrum stond eigenlijk al in de tuin van de 2 recent aangekochte woningen. Men gaat nu van 31 kamers naar 90 kamers, dus is de aankoop van die 2 woningen niet voldoende. De huidige 10 woningen beslaan nu bijna de helft van de volledige oppervlakte van het woonzorgcentrum. Raadslid Luc Maes vraagt of het de bedoeling is om het woonzorgcentrum te laten beginnen aan de straatkant. Schepen Van Esbroeck kan dit bevestigen. Raadslid Luc Maes vraagt of de mogelijkheid bestaat om een beperkt aantal aanleunflats aan te bouwen, zodat die woonvorm in een andere vorm wordt gegoten. De huidige bewoners van de 10 woningen zouden nadien terug kunnen komen om in zo n aanleunflat te komen wonen. Als zij nu moeten verhuizen, hebben zij de garantie dat zij terug kunnen komen naar een aanleunflat. Over dit punt wordt geen stemming gehouden. c) Nieuw handhavingsbeleid betreffende bomenkap en boomaanplantactie. Raadslid Stijn De Munck geeft toelichting bij dit punt. Begin maart 2015 werd in de Kasteeldreef een eeuwenoude beuk zonder vergunning gekapt. Zowel de groendienst als de dienst stedenbouw waren aanwezig om deze overtreding vast te stellen.

31 Kortelings daarna stelden we een schriftelijke vraag aan de bevoegde schepen om een stand van zaken te vernemen over deze overtreding. Tot op heden hebben wij hierop geen enkel antwoord mogen ontvangen. Bij het vergunnen van een uitbreidingsdossier van het landbouwbedrijf gelegen in de Achterhoek stellen we vast dat de opgelegde groenschermen na al die jaren nog niet zijn aangeplant. Zulke vaststellingen van overtreding zijn legio op ons grondgebied en er wordt niet geverbaliseerd. In het midden van deze bestuurscoalitie is het een goed moment om opnieuw ons licht te schijnen op het bomenbeleid van de gemeente Beveren. Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat het bomenbestand in de gemeente Beveren er de voorbije decennia op achteruit is gegaan. In vele verslagen van de collegeraad zien we bomenkap verschijnen. Bomenkap in Vrasene, Melsele (station, Kruibekesteenweg-Heirbaan, OC Boerenpoort), Viergemeet, Tijskenshoek en Bunderhof geven de indruk aan de inwoners dat de neerwaartse spiraal wordt verdergezet. Er zijn in het verleden onvoldoende beleidsinitiatieven genomen om deze tendens te keren. Een aantal opmerkelijke stappen in de goede richting zien we met het aanplanten van bijvoorbeeld het nieuwe geboortebos te Verrebroek. Initiatieven die we uiteraard ten volle ondersteunen. Maar de initiatieven zijn nog te beperkt. Er wordt (al dan niet speel)bosruimte op verschillende plaatsen ontnomen om er op een andere plaats in een equivalent te creëren. Uitstekend voor de nieuwe creatie, maar jammer waar het definitief verdwijnt én geen plaatselijk alternatief krijgt. De redenering moet zijn dat er alleen maar bos bijkomt. De Vlaamse bosindex is met 10,8% één van de laagste in Europa. De gemeente Beveren scoort als derde grootste gemeente van Vlaanderen slechts 1%, een zeer laag percentage dus. Nochtans is er met onze gemeentelijke oppervlakte een enorm potentieel.

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 22 maart

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 22 maart Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 22 maart 2016.. Punt 02: Kerkfabrieken (11) jaarrekeningen 2015: adviezen. (BM) Het Centraal kerkbestuur diende op 15.02.2016

Nadere informatie

Zijn conclusie is dan ook duidelijk: Zulke vaststellingen van overtreding zijn legio op Bevers grondgebied en worden niet geverbaliseerd.

Zijn conclusie is dan ook duidelijk: Zulke vaststellingen van overtreding zijn legio op Bevers grondgebied en worden niet geverbaliseerd. Tussenkomsten van de raadsleden van de Groen-sp.a-fractie op de Beverse gemeenteraad van 22 maart 2016. Gebrek aan handhavingsbeleid rond bomenkap Er is een manifest gebrek aan een handhavingsbeleid rond

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 april 2017 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG : J. De Wael, voorzitter Van

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 20 december 2018

Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Leo Mares - korpschef

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Luc De Witte, adjunct-korpschef,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 SECRETARIE Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 1. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. 2. Aanvulling bestaand retributiereglement voor uitlening mobiele

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd.

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd. Raad voor maatschappelijk welzijn van 26 maart 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5 verklarende nota gemeenteraad 26 02 2018 pagina 1/5 OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen. 2. Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten - bereiding en levering van maaltijden (inclusief

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid Instellingen en algemeen beheer

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december 2016.. Punt 02: OCMW-Beveren goedkeuring. (OCMW) a) Budgetwijziging 2016. De budgetwijziging 2016 OCMW Beveren

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Raad voor maatschappelijk welzijn van 29 januari 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen, Ingeborg

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 20/04/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Punt 02: Voorlopige vaststelling RUP Ropstraat in Haasdonk. (D 32) Voor het binnengebied in Haasdonk,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om 19.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er Cevdet,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen en Benny Maes, schepenen Chris Ramaekers, Sandra Jans, Marc

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans, burgemeester-voorzitter; de heer Jan Hendrickx, schepen; de heer Eddy

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015...

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Punt 02: Kerkfabriek Sint-Michiel Kieldrecht: goedkeuring investering nieuwe vloer. (BM). De gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

Notulen zitting van 15 januari 2018

Notulen zitting van 15 januari 2018 Gemeenteraad Notulen zitting van 15 januari 2018 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Sander Hoogstijns, voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008.

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008. Punt 04: Vragen en voorstellen van inwoners m.b.t. de mogelijke nieuwe ontsluiting parallelweg E17-Beveren

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 36 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 september 2015 OM 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 september 2015 OM 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 september 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES Provincie UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 29 december 2017 Sint-Niklaas Gemeente WAREN AANWEZIG : Beveren Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 23 april 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

001. TOEPASSING ARTIKELS 200BIS T.E.M 200QUINQUIES VAN HET GEMEENTEDECREET (VOORSTELLEN VAN BURGERS) - BEHOUD HUIDIG AANBOD OPENBAAR VERVOER ROZENDAAL

001. TOEPASSING ARTIKELS 200BIS T.E.M 200QUINQUIES VAN HET GEMEENTEDECREET (VOORSTELLEN VAN BURGERS) - BEHOUD HUIDIG AANBOD OPENBAAR VERVOER ROZENDAAL PROVINCIE LIMBURG GEMEENTEBESTUUR DIEPENBEEK BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 5-10-2010 001. TOEPASSING ARTIKELS 200BIS T.E.M 200QUINQUIES VAN HET GEMEENTEDECREET

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie