Afmeldingen: Joyce Kooij, Bart de Koning, Gerrit Bergeijk, Annemarie van der Horst, Eric van Waarden, Ewa Adamswik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afmeldingen: Joyce Kooij, Bart de Koning, Gerrit Bergeijk, Annemarie van der Horst, Eric van Waarden, Ewa Adamswik"

Transcriptie

1 Algemene ledenvergadering NOVO Datum: Dinsdag 17 november 2015, 20.00uur Locatie: Sportkantine Duinwetering Aanwezig: Leen de Koning, Sander van Grinsven, Marina van Kampen, Madelief Klinkenberg, Manon Vergunst, Gerben van Eck, Jan van Grinsven, Jan Lakerveld, Kirsten Lakerveld, Barbara Noort, John Klinkenberg, Cees van der Meent, Mariëlle van der Meent, Hennie de Koning, Jeroen van Eijk, Anke ten Velden, Greta Muis Afmeldingen: Joyce Kooij, Bart de Koning, Gerrit Bergeijk, Annemarie van der Horst, Eric van Waarden, Ewa Adamswik Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen van de algemene ledenvergadering mei Jaarverslagen Financieel jaarverslag 6. Aftredende personen, herbenoeming en vacatures 7. Kledingplan 8. Materialen 9. Rondvraag en sluiting Opening De voorzitter heet iedereen welkom. Mededelingen en ingekomen stukken Er zijn daarnaast enkele afmeldingen voor de vergadering ontvangen. Notulen van de algemene ledenvergadering mei De notulen waren niet nogmaals digitaal verspreid. De notulen van de vorige vergadering worden na de huidige ALV nogmaals verstuurd. Met voorbehoud wordt het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld met dank aan de samensteller. Jaarverslagen De jaarverslagen worden behandeld: Secretariaat en ledenadministratie Het aantal leden is iets terug gelopen. Met name de overige leden zijn in aantallen terug gelopen, dat heeft te maken met een nieuwe indeling binnen de ledenadministratie waardoor er minder mensen in de actieve lijst staan. Technische zaken Geen verdere toelichting, zie bijlage Jeugdcommissie Geen verdere toelichting, zie bijlage

2 Evenementen Avondvierdaagse Er waren net iets meer dan 1000 lopers. Het was voor het eerst in de nieuwe sporthal, het was nog even zoeken over hoe het georganiseerd moest worden. Daardoor hebben we veel geleerd over hoe het volgend jaar eventueel anders kan. De fanfare was dit jaar minder succesvol doordat ze niet meeliepen met de stroomkinderen. Er wordt gekeken of er voor volgend jaar misschien een andere vorm van muziek geregeld kan worden. Strandlopen Deelnemers zijn tevreden met het digitale systeem. Er zijn chips nog niet ingeleverd, maar deze mensen hebben borg betaald. De politiepost gaat volgens jaar weg. Er komt een nieuw gebouw voor de politie/nrb en zeilverenging. Voor 2017 moeten we naar een nieuwe oplossing zoeken. Het nieuwe gebouw komt verder van de afrit te liggen. Recreanten De knipkaart is duurder geworden in hierdoor zijn er mogelijk leden opgestapt. Het seizoen is begonnen in de Northgohal omdat de zaal te laat is opgeleverd. Scheidsrechterzaken Ze zijn erg blij met Tom van der Meer en Tim Oortwijn. Hierdoor hebben we net voldoende punten voor uitfluiters. De helft van de leden heeft nog geen instaptoets gedaan, hierdoor zijn er weinig leden die hoog genoeg kunnen fluiten als thuisfluiters. Eric van Waarden komt met het voorstel om in samenwerking met de trainers en coach mensen op te leiden. Ze hopen hiermee via de trainers meer mensen te stimuleren om te gaan fluiten of in ieder geval de instaptoets te maken. Graag zouden Hennie en Eric er een actief spelend lid bij willen hebben in de commissie zodat de communicatie met de leden beter verloopt. De vergadering stelt de jaarverslagen vast. De leden verlenen het bestuurd decharge voor het in gevoerde beleid. Financieel jaarverslag De penningmeester Manon legt uit. Aan de baten kant: contributie en kledingbijdrage. Daarnaast de club- en de kledingsponsoring. In de vorige vergadering hebben we besloten geld te sparen in een evenementen fonds zodat we de echte resultaten kunnen boeken bij volgens jaar. De bedragen die er nu staan zijn dus niet de werkelijke opbrengsten, maar komt uit het evenementenfonds. De echte opbrengsten komen daarom bij de resultaten van Aan de kosten kant: kosten voor de trainingen zijn met name de kosten voor de trainers. De zaalhuur is iets groter uitgevallen dan begroot was. Voor de materialen zijn ballen en tassen gekocht. Er is een bedrag gereserveerd dit is weg gezet in de balans voor het kledingfonds. We willen daarmee sparen zodat we over drie jaar eventueel zelfstandig nieuwe kleding kunnen kopen zonder sponsoren. De balans: Er zijn veel bedragen vooruit betaald en ontvangen omdat we de evenementen hebben doorgeschoven dit seizoen. In het evenementenfonds stond 4750,- om de evenementen op te kunnen schuiven. Kledingfonds is erbij gekomen om te sparen voor de toekomst.

3 Aftredende personen herbenoemingen Madelief Klinkenberg treedt af als secretaris en stelt zich herkiesbaar. De vergadering stemt in met algemene stemmen. Marina van Kampen treedt af als penningmeester en stelt zich niet herkiesbaar. Anoek Barnhoorn treedt af als bestuurslid jeugd en stelt zich niet herkiesbaar. Vacatures Bestuurslid TC en bestuurslid jeugd Kirsten Lakerveld bespreekt binnen de TC/jeugdcommissie of er iemand (tijdelijk) aan kan sluiten bij het bestuur. Strandlopen Niet alleen zoeken we vrijwilligers voor de dagen op het strand, maar ook voor de organisatie/commissie zelf zou een fijne aanvulling zijn. Beach Niet alleen zoeken we vrijwilligers voor de dagen op het strand, maar ook voor de organisatie/commissie zelf zou een fijne aanvulling zijn. Avondvierdaagse Barbara zoekt nog enthousiaste mensen die niet alleen willen helpen op de avond zelf maar ook bij de organisatie vooraf. Scheidsrechterszaken Er moeten meer mensen gaan fluiten, daarnaast zoals eerder genoemd zouden de huidige leden van de commissie graag een actief spelend lid erbij willen. Kantine commissie Alle verenigingen die gebruik maken van de kantine zitten samen in een commissie. Deze verenigingen moeten vrijwilligers aandragen. Tot nog toe zijn Leen de Koning, John Klinkenberg en Madelief Klinkenberg hierin actief geweest. Het plan heeft in samenwerking met de andere verengingen meer vorm gegeven. Daarom zou het goed zijn nu een coördinator aan te stellen die binnen onze verenigingen vrijwilligers kan werven en contact blijft houden met de algemene kantinecommissie. Vrijwilligers krijgen nu een 1,- per uur, de over winst gaat verdeeld worden naar ratio van het aantal uren dat wij als vereniging vrijwilligers leveren. Kledingplan Aan het kledingplan wordt momenteel gewerkt. Ieder lid heeft een individueel shirt gekregen. Per team zijn er een x-aantal reserve shirts, maar doordat er nieuwe leden bij zijn gekomen is dat aantal reserve shirts wel geslonken. De broekjes voor de dames zijn in bestelling. Er is een team geweest waarbij niet iedereen het complete tenue droeg (de broekjes niet) deze leden zijn hierop aangesproken. Op zaterdag 28 november is er een fotomoment bij de verenigingssponsor De Zeemeeuw.

4 Materialen Vorige week dinsdag is er een trainersoverleg geweest. Trainers missen ballen in de zalen. Alle ballen zijn 3 weken geleden nagekeken. Er zijn veel ballen lek en helaas zijn er ook nieuwe ballen weg. John: Alle teams hebben toch ondertekend voor de ballen? Waarom worden de kosten van deze ballen niet verhaald op de teams? Kirsten en Mariëlle: De teams zijn niet bereid hiervoor op te draaien, ze worden nog aangeschreven Daarnaast hebben we nu een nieuw hok in de oranje zaal. Er zijn maar twee sleutels beschikbaar. Er mag een sleutelkastje bij het hok opgehangen worden zodat alle trainers en spelers erbij kunnen. Rondvraag en afsluiting Jan van Grinsven Complimenten voor de flyers vorige keer. Worden hier nog meer promoties mee gedaan? Sander had het idee om samen met een andere vereniging gebruik te maken voor de reclame borden in Noordwijk. De posters kosten veel geld, maar voor de evenementen heeft Noordwijk marketing speciale aanbiedingen wellicht is dit voor de vereniging ook het geval. Greta Muis Is het nog een optie om activiteiten te organiseren voor de scholen in de vakanties. Gerben van Eck Als er op vrijdag wedstrijden gespeeld worden krijgen de meisjes een kleedkamer helemaal aan de andere kant van de zaal, dit is niet erg handig. Er moeten dan twee dames kleedkamers open zijn en een heren kleedkamer. John Klinkenberg Ik mis een plan voor promotie en werving van nieuwe leden. Volgens jaar is er 150jaar badplaats. De gemeente is opzoek naar veel activiteiten en willen daar eventueel financieel aan bijdragen. Cees van der Meent Materiaal wat in de hokken staat moet duidelijk naar de leden gecommuniceerd worden dat dit niet gebruikt mag worden door NOVO. Kirsten Lakerveld geeft dit door aan de trainers. De lichten gaan alleen vol aan tijdens de wedstrijden, maar niet tijdens de trainingen. Daardoor heb je tijdens de trainingen schaduwen op het veld. Het zou fijn zijn als de wedstrijd van D1 naar 12.30u verplaatst zou kunnen worden, we komen nu in de knel met de wedstrijd van H1 die erachteraan komt. Anke ten Velde gaat proberen de wedstrijden te verplaatsen. Er zijn nu zoveel mini s dat ze soms te weinig veld ruimte hebben. Kirsten Lakerveld In het jaarplan van de TC staan ook wat actiepunten om leden te behouden en te werven. 23 november of 25 november wordt er een vriendjes en vriendinnetjes training georganiseerd. 19 december wordt er een kerstgala georganiseerd. Het ziet er naar uit dat er dan ook jeugd teams kampioen worden, deze worden dan gehuldigd. De mini s hebben overdag activiteiten in de kantine.

5 Marco Krijger Het verslag van de kascommissie staat niet op de agenda. Dit hoort er wel bij. Marco geeft een toelichting. Er is een flinke discussie geweest met het bestuur over het verschuiven van de kosten. De kascommissie heeft het advies gegeven om dit wel transparant naar de gemeente te communiceren. Wij adviseren de vergadering dan ook om de penningmeester decharge te verlenen voor het door haar gevoerde financieel beheer. De leden keuren het financiële jaarverslag met algemene stemmen goed. Jeroen van Eijk Waarom zitten er geen goede kraantjes in de kleedkamers en er geen fonteintjes zijn voor de toiletten. John het is denk een goed idee om vanuit het bestuur een brief te sturen met daarin de gebreken van de nieuwe sporthal en deze door te sturen ook naar de sportraad. Leen de Koning We willen graag Greta voor al haar inzet van de afgelopen jaren bij NOVO bedanken en overhandigen haar daarom namens de verenging een nieuwe wedstrijdshirt. De voorzitter sluit de vergadering om uur met dank voor de aanwezigheid en inbreng.

6 BIJLAGEN Jaarverslag ledenadministratie Onderstaand een overzicht van het aantal leden van NOVO aan het einde van het seizoen , en Heren senioren Dames senioren Meisje junioren Jongens junioren Mini s Recreanten Recreanten knipkaart Overige leden (trainers/scheidsrechters ed) TOTAAL Het ledenaantal wordt opgeteld aan het einde van ieder seizoen. Madelief Klinkenberg Ledenadministratie

7 Jaarverslag Jeugd September 2014 gestart met Paul Barnhoorn en Anouk Vermist als trainers van alle mini s. Op dat moment hadden we ongeveer 13 mini s. Om meer leden te werven zijn er meerdere vriendjes/vriendinnetjes trainingen georganiseerd, waar iedere keer een hoop kinderen op af kwamen. Cees van de Meent heeft op verschillende basisscholen in de buurt les gegeven. Aan het eind hiervan is een scholentoernooi georganiseerd waar ongeveer 200 kinderen aanwezig waren. Leerlingen sportklas Northgo College waren aanwezig om te fluiten en tellen. Dit toernooi heeft toen 2 leden opgeleverd. Aan het eind van het seizoen is besloten dat de oudere meiden de eerste helft van het nieuwe seizoen (2015/2016) niveau 6 zullen spelen en vanaf januari indien mogelijk een C jeugd team worden met als trainster op maandag Annemarie. Beide jeugdteams hebben een prima seizoen gedraaid. Meisjes B zijn getraind door Jan op de maand en Rob en Wim op de woensdag. Meisjes A op maandag door Martin en op de donderdag door Jeroen. Ook hier hebben we aan het eind van het seizoen een aantal nieuwe leden zich aangemeld welke dit jaar volop meetrainen en spelen. Eind van het seizoen stond er voor zowel de jeugd als de mini s een uitje op de planning naar Duinrell. Zeer geslaagde dag was dit voor iedereen.

8 Jaarverslag recreanten De kwaliteit van het recreantenarsenaal stabiliseerde zich in het afgelopen seizoen. Echter, er is een kleine teruggang van opkomst en het aantal leden te bespeuren. Speciale opmerking verdient dat wij afscheid hebben moeten nemen van Yvonne van der Schoot. Zij wilde nog wel tien-rittenlid worden, maar is in mei jl. als gevolg van een tragisch verkeersongeval om het leven gekomen. Dit afgelopen seizoen verzorgde Dieter Lüschen de trainingen. Na acht jaar als trainer te hebben gefunctioneerd gaat hij als gewoon recreantlid door en zal indien nodig training geven als de nieuwe trainer (Peter van den Berg) verhinderd is. Helaas werden het afgelopen seizoen geen gasttrainingen verzorgd. Dit is erg jammer, want het wordt hoog gewaardeerd door de recreantengroep. Algemeen Met een gemiddelde opkomst van ca. 12 tot 16 spelers per avond kon er goed getraind en ook altijd nog enkele leuke potten volleybal gespeeld worden. De twee velden waarover de recreanten beschikten in sporthal De Overkant op de vrijdagavond van uur werden dan ook steeds goed gebruikt. Aan het einde van het seizoen heeft de verhuizing naar de nieuwe sporthal voor de recreanten reeds plaatsgevonden. Opgemerkt kan hier worden dat de tienritten-knipkaart in het seizoen fors duurder is geworden (van 40,- naar 60,-). Ondanks dat de prijs is teruggebracht tot 50,-, is er niet één verkocht en de voormalig-tienrittenleden bleven op één na wederom geheel weg. Recreanten Competitie Het afgelopen seizoen is er één recreantencompetitieteam actief geweest in de NeVoBorecreantencompetitie. Onder aanvoering van regelend aanvoerder Pierre Heinen en Ron Beun (als aanvoerder in het veld) werd het XR1-team 3 de van zeven teams. Een korte blik vooruit Het nieuwe seizoen laat zien dat het aantal vaste leden tot 20 is teruggelopen. De opkomst per avond is momenteel ca spelers. Verder spelen de recreanten vanaf eind augustus (aanvang seizoen) tot en met eind mei (zo n veertig avonden). Af en toe komt er weer enig nieuw bloed in de recreantengroep. En ieder seizoen stoppen er ook enkele leden mee. Er is dus wel enig verloop. Dit nieuwe seizoen is Peter van den Berg de trainer van de recreanten-trainingsgroep. Willem van Vliet en Dieter Lüschen assisteren hierbij. Tot slot Opgemerkt wordt dat ook in het nieuwe (nu lopende) seizoen er weer sprake is van deelname van één team aan de NeVoBo-recreantencompetitie. Onder aanvoering van regelend aanvoerder Pierre Heinen en Ron Beun (als aanvoerder in het veld) wordt al weer zeer verdienstelijk gespeeld. Noordwijk, 16 november 2015 Recreantencoördinatoren, Adrie Lüschen en Bert van Leeuwen

9 Jaarverslag secretariaat Samenstelling bestuur: Voorzitter: Secretaris: Ledenadministratie: Penningmeester: Technische commissie: Jeugdzaken: Evenementen: Leen de Koning Madelief Klinkenberg Madelief Klinkenberg Marina van Kampen en Manon Vergunst Anoek Barnhoorn Sander van Grinsven Anoek Barnhoorn is tijdens de ALV van November 2014 aangesteld als bestuurslid jeugdzaken en Manon Vergunst als tweede pennngmeester. Daarnaast hebben er binnen de verschillende commissies ook verschuivingen plaatsgevonden. Kascommissie: John Klinkenberg afgetreden, Bart de Koning en Marco de Krijger herbenoemd. Gerrit Bergeijk wordt benoemd. Commissie van beroep: Luuk Bunt wordt benoemd Wedstrijd secretaris: Madelief Klinkenberg treedt af, Anke ten Velde wordt benoemd Het bestuur heeft weer verschillende keren vergaderd, n.l. de bestuursvergaderingen, de Algemene Ledenvergadering en de Voorjaars Algemene Ledenvergadering. Ook zijn er door het bestuur en commissieleden diverse regio-, gemeenteraad- en sportraadvergaderingen bezocht. Madelief Klinkenberg Secretaris

10 Jaarverslag TC seizoen In seizoen 2014/2015 hebben we de volgende teams in competitie gehad: H1 3 e divisie D1 1 e klasse H2 1 e klasse D2 2 e klasse H3 2 e klasse D3 3 e klasse H4 4 e klasse D4 4 e klasse Dit jaar speelde Dames 1 1 e klasse. Met dit relatief nieuw gevormde team werd gehandhaafd. Het aantal spelers was voldoende. Cees was wederom voor dit team de trainer en coach. Leden uit lagere teams deden mee met lege woensdagtrainingen en thuiswedstrijden. D2 speelde dit jaar voor het eerst in de 2 e klasse, na jaren in de 1 e klasse te hebben gespeeld. Eerst was Jotti trainer en vervolgens Nico, die helaas te weinig snelheid in de training bracht. Voor zo n ervaren team is het toch lastig om een passende trainer te vinden. Coaches werden gehaald uit de niet spelende leden uit het team. Het team wilde graag bij elkaar blijven, was op papier groot, maar dat was niet verkeerd door verschillende leden die niet konden spelen. Onder de hoede van Gijs speelde D3 dit jaar in de 3 e klasse en wist te promoveren naar de 2 e klasse. De mix van oude meisjes A en dames 3 werkte goed. Gijs kon soms niet komen en een vervanger was dan lastig te regelen, maar dat mag de pret niet drukken. Dames 4 was dit jaar een samensmelting van de oude dames 4 en dames 5, vanwege het tekort aan spelers in beide teams. Rob en Wim hebben hun uiterste best gedaan maar helaas was het verschil te groot tussen beide teams om het leuk te houden voor iedereen en resulteerde dat helaas in het verlies van een aantal leden. Heren 1 handhaafde in de 3 e divisie met Cees als trainer en coach. Heren 2 handhaafde in de 1 e klasse met Antoine als trainer en Nico als coach. Heren 3 kwam met een klein team uit in de 2 e klasse. Helaas bleef er op het eind van het jaar te weinig van het team over om te blijven bestaan. Daarnaast hadden ze tevens geen trainer. Heren 4 kwam uit in de 4 e klasse met Gerrit als spelende trainer. Een klein team, maar ze hebben het gered. Recreanten zijn soms met erg veel en er is dan maar 1 spelende trainer. Het lastige is dat de trainingen op vrijdagavond zijn wanneer competitieleden zelf vaak wedstrijden hebben of moeten coachen of fluiten. Het is daarom lastig om een trainer te vinden voor de recreanten. De TC bestond dit jaar uit de volgende personen: Gerrit, Paola en Karolien. Op het einde kwamen daar Kirsten en Mariëlle bij en vielen Paola en Gerrit af.

1. Openingen De voorzitter heet iedereen welkom. Met name in ons nieuwe onderkomen, sporthal Duinwetering.

1. Openingen De voorzitter heet iedereen welkom. Met name in ons nieuwe onderkomen, sporthal Duinwetering. Algemene ledenvergadering NOVO Datum: Dinsdag 19 april 2015, 20.00uur Lokatie: Sportkantine Duinwetering Aanwezig: Leen de Koning, Sander van Grinsven, Marina van Kampen, Madelief Klinkenberg, Manon Vergunst,

Nadere informatie

Jaarplan technische commissie 2015-2016

Jaarplan technische commissie 2015-2016 Jaarplan technische commissie 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Technische commissie... 4 2.1 taken en verantwoordelijkheden... 4 2.2 samenstelling en aanspreekpunt... 4 2.3 planning en overleg...

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Opening Algemene ledenvergadering op 11 juni 2013 bij Dekker Glascultures. Afwezig met afbericht: Patricia, Mariska, Willeke, Henry, Minko, Sharon, Sam en Henk.

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Waterpolo

Jaarverslag 2016 Waterpolo Jaarverslag 2016 Waterpolo Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2016 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo - Tom Possel Assistent voorzitter - Arnold Witteveen Trainer/Coach - Danny van Zoen Trainer/Coach

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer Voorwoord: Hierbij de nieuwsbrief van LVC volleybalvereniging. Vorig jaar hebben we al een pilot gedraaid met een nieuwsbrief en deze is goed bevallen waardoor we vanaf heden 3x per jaar een nieuwsbrief

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen:

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Verslag secretariaat Haaften Kwiek seizoen 2014-2015 Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Vacature Jan Poppelier Angela de Best Alie van der Moore John van der Meer

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2015

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2015 NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2015 2015 BV Ogel Pagina 1 AGENDA ALV 2015 UITNODIGING TOT HET BIJWONEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN BV OGEL OP WOENSDAG 28 OKTOBER 2015 19:30 UUR in Sporthal Slangenbeek,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013 NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013 2013 BV Ogel Pagina 1 AGENDA ALV 2013 UITNODIGING TOT HET BIJWONEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN BV OGEL OP WOENSDAG 9 OKTOBER 2013 20:00 UUR in Sporthal Slangenbeek,

Nadere informatie

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015 Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015 Het bestuur Het bestuur van volleybalvereniging Jupiter bestaat op 31 december 2015 uit de volgende mensen: Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen

Financieel Jaarverslag seizoen Financieel Jaarverslag seizoen 2016-2017 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2017 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2015-2016 2016-2017 Voorraden Voorraad shuttles 240 395

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Almonte

Notulen Algemene Ledenvergadering Almonte Notulen Algemene Ledenvergadering Almonte Datum: 14-06-2015 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 19:00-22:00 uur 1. Opening (HD) Henk bedankt iedereen en is blij met de grote

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Aanwezig vanuit het bestuur: Camiel Aarts (Voorzitter) Anja Bekkers (Secretaris & Communicatie, Verslag) Victor Sanders (Penningmeester) Robert Wijdeveld (Technische Commissie) Rob van den Berg (Activiteiten)

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Time Out 74

Nieuwsbrief Time Out 74 Jaargang 22 nr. 1 November 2017 Secretariaat: Blauwstraat 3, 6627 BA, Maasbommel MAASENWAALSE RECREANTEN EN RECVOL Een nieuw Dorpshuis. Jullie zullen wel gemerkt hebben dat de voorbereiding voor een nieuw

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Flying Red Algemene Ledenvergadering najaar 2012

Flying Red Algemene Ledenvergadering najaar 2012 Flying Red Algemene Ledenvergadering najaar 2012 Opening Terugblik 2011-2012 Vooruitblik 2013 Veel bestuurlijke mutaties Financiële positie niet makkelijk Sportief perspectief Agenda Opening Notulen ledenvergadering

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Basketball Vereniging Leiderdorp Jaarverslag Jaarverslag commissies Seizoen Leiderdorp, 1 november 2006

Basketball Vereniging Leiderdorp Jaarverslag Jaarverslag commissies Seizoen Leiderdorp, 1 november 2006 Jaarverslag commissies Seizoen 2005 2006 Leiderdorp, 1 november 2006 Verslagen van de commissies: technische commissie WMS (wedstrijden, materialen en scheidsrechters) commissie activiteitencommissie Technische

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Opening Ger lijnders opent de vergadering en heet de aanwezige leden, 52 in getal, van harte welkom. Ondanks de dag en het tijdstip een mooie opkomst. Het dames

Nadere informatie

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2018

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2018 Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2018 Het bestuur Het bestuur van volleybalvereniging Jupiter bestaat op 31 december 2018 uit de volgende mensen: Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 26 september 2013 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Jasper de Munck (bestuurslid), Johan Klein (bestuurslid recreanten),

Nadere informatie

Even voorstellen: Patrick Hermans

Even voorstellen: Patrick Hermans Nieuwsbrief 3 Maart 2019 In dit nummer: Even voorstellen: Patrick Hermans Samenvatting Algemene Ledenvergadering Tennisvereniging TOZ, 22 januari 2019 Houd ons park mooi en schoon Senior Plus toernooi

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

Appoldro 24 januari 2012

Appoldro 24 januari 2012 Appoldro 24 januari 2012 agenda opening mededelingen terugblik op vorig seizoen stand van zaken commissies / vooruitblik financiën wijziging statuten rondvraag sluiting terugblik sportief districts/regiocompetitie

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2011

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2011 NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2011 2011 BV Ogel Pagina 1 AGENDA ALV 2011 UITNODIGING TOT HET BIJWONEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN BV OGEL OP WOENSDAG 26 OKTOBER 2011 20:00 UUR in Sporthal Slangenbeek,

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2011 nr.79 Pagina 1 van 8

Nieuwsbrief december 2011 nr.79 Pagina 1 van 8 Nieuwsbrief nr. 79 jaargang 7 december 2011 Hallo allemaal, We kunnen terugkijken op een geslaagde feestavond waar je in deze nieuwsbrief meer over kunt lezen! Verder staan er diverse vacatures open binnen

Nadere informatie

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Woensdag 19 november 2014 19:30 uur Locatie: PWA Sporthal in het sportcafé Speciale Ledenvergadring BC Epe Pagina 1 Uitnodiging belangrijke speciale ledenvergadering

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal.

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Afwezig met kennisgeving: Gea de Jonge; Carolien Visser; Jaap Wubs; Karel Moorman.

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 We kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten bestuurlijk gezien hebben we vooruitgang geboekt maar

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

Zaterdag 29 oktober Kangoeroetraining om uur in de Sporthal.

Zaterdag 29 oktober Kangoeroetraining om uur in de Sporthal. WEEKBERICHT DOS'46 28 JAARGANG NR. 7 24 oktober 30 oktober 2016 5 Redactieadres: A. Baylé Raadhuislaan 40 7948 BX Nijeveen tel: 06-23605498 E-mail adres: weekbericht@dos46.nl KOPY MAILEN OF DOORBELLEN

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur Algemene Ledenvergadering Dinsdag 12 april 2016 19.30 uur AGENDA 1. Opening door de (vice-)voorzitter 2. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV 2015 4. Behandeling jaarverslag

Nadere informatie

Maandag 23 november Kort verslag

Maandag 23 november Kort verslag Maandag 23 november 2015 Kort verslag Algemene Ledenvergadering Op maandagavond 23 november 2015 woonden circa 40 leden de ledenvergadering bij. Evenals bij de laatste vergaderingen was de opkomst van

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Beleidsvoornemens

Beleidsvoornemens Beleidsvoornemens 2018-2019 Speerpunten 1. Zorgen voor voldoende en kwalitatief jeugdkader 2. Scheidsrechters en beoordelaars 3.Volledige bezetting van de commissies en vrijwilligerstaken 4. Ledenbehoud

Nadere informatie

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012 Inleiding Het seizoen 2011-2012 is met de afsluitende week van de JeugdSportPas (JSP) tot een einde gekomen. Dat betekent dat het bestuur even gas kan terugnemen en iedereen een welverdiende vakantie geniet,

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie

Jaaroverzicht AFC Volleybal

Jaaroverzicht AFC Volleybal Jaaroverzicht AFC Volleybal 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Bestuur... 3 Vrijwilligers in onze club... 3 Ledenontwikkeling... 4 Financieel Jaarverslag 2016/2017... 4 Uit de technische commissie...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 28 september 2012 3. Jaarverslagen, jaarrekening

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen 2015 2016. De samenstelling: De TC heeft het afgelopen seizoen uit de volgende leden bestaan: Niesko Veenker : Dames afdeling Koos van Delden: Jeugd en CMV.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Van het bestuur. Nederlands Kampioenschappen. 7e jaargang, nummer 30 13 januari 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. Nederlands Kampioenschappen. 7e jaargang, nummer 30 13 januari 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d NOTULEN ALV d.d. 25-11-2014 Opening Voorzitter Piet de Jongh spreekt het welkomstwoord uit tijdens de druk bezochte eerste algemene ledenvergadering in het nieuwe complex. Jeugdcommissie De jeugdcommissie

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 26 september 2013 (bijgevoegd) 3. Jaarverslagen,

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Vrijdag 18 november 2016 om 19.30 uur Locatie: kantine Sporthal Egerbos (Drie Decembersingel 34, Blerick) Het bestuur van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2016 nummer 5

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2016 nummer 5 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2016 nummer 5 Mededelingen van het Bestuur Algemene Leden Vergadering Op maandag 19 september heeft de ALV plaatsgevonden. De opkomst van de leden was zeer beperkt. Het bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering

Verslag van de Algemene Ledenvergadering Verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum: Dinsdag 29 september 2015 Plaats: De Veste Afwezig m.k.: Paul Elfrink, Ineke & Wolter van Tarel, Gerrit Tuesink, Ans Buyvoets, Joke en Herman Geerlings Resi

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief 24 01 mei 2016 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de derde nieuwsbrief van dit seizoen! Er is de afgelopen tijd veel gebeurd binnen Scarabee en wij willen in deze nieuwsbrief zowel

Nadere informatie

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014)

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 20:09. Er zijn 30 leden aanwezig. Het bestuur is aanwezig met uitzondering van Randolph.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris:

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris: Beste Leden, Het seizoen zit er weer op. Op de valreep nog een afsluitende nieuwsbrief van dit seizoen. Wegens omstandigheden iets korter dan u gebruikelijk van ons gewend bent. Echter zijn er toch nog

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE Concept d.d.28-8-2017 1. Taken De taken van het bestuur zijn kort samen te vatten: het besturen van de vereniging. Naast de bestuurstaak kan een bestuurslid belast zijn met

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Groninger Frisbeevereniging Gronical Dizziness. Beleidsplan 2015-2016

Groninger Frisbeevereniging Gronical Dizziness. Beleidsplan 2015-2016 Groninger Frisbeevereniging Gronical Dizziness Beleidsplan 2015-2016 Groningen, 5 maart 2015 Inhoud 1 Doelstellingen voor 2015-2016 3 2 Het bestuur 3 3 Competitie en toernooien 3 3.1 Competities 3 3.2

Nadere informatie

Bestuurlijkheden. Van de redactie:

Bestuurlijkheden. Van de redactie: 1 3 Bestuurlijkheden De Jaarvergadering 2011 weer achter de rug. Omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, werd er om 20.15 uur gestart. 5 Afmeldingen, dus zou je zeggen: 400 aanwezigen. Maar met 50 personen

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21. Verslag bestuur Margriet Datum: Aanvang: Notulist: 21-03- 2012 19.30 uur Ellen Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.30 u), Cor Opening Notulen vorige

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter

1. Opening Voorzitter VV Bergambacht 1. Opening Voorzitter In Memoriam Herman van Buren (Lid van verdienste) Jan van der Hek (Erevoorzitter, Lid van verdienste). Robin Stam A G E N D A 1. Opening door de voorzitter 2. Notulen

Nadere informatie