Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden"

Transcriptie

1 RIS091921_ Gemeente Den Haag Bestuursdienst Commissie Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden Retouradres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de leden van de commissie voor ABPB Onderwerp Stand van zaken uitvoering Veiligheidsplan Binnenstad (Zinthese) Uw kenmerk Ons kenmerk BSD//2001. Doorkiesnummer Aantal bijlagen 1 Datum 4 december 2001 Geachte dames en heren, In december 2000 heeft uw commissie ingestemd met het integraal veiligheidsplan Zinthese van het bureau Jan Hendrikstraat. Doelstelling van het plan is door samenwerking met partners te komen tot een hoger niveau van veiligheid en service voor de gebruikers van de Haagse binnenstad. Onder andere gaat het om versterking van toezicht op de openbare weg, terugdringen overlast jongeren, aanpak enge plekken, aanpak fietsen-diefstal en inbraak in auto's, maatregelen in het kader van het convenant Veilig Uitgaan, preventieprojecten, adviezen aan ondernemers met het oog preventie voor straatroof, winkeldiefstal en het realiseren van een service- en informatiepunt. Bijgaand treft u ter kennisneming de stand van zaken aan van de verschillende in Zinthese opgenomen projecten/acties. Hoewel nog niet alle projecten in uitvoering zijn genomen kan al wel worden geconcludeerd dat de samenwerking tussen de politie en verschillende gemeentelijke partners goed van de grond is gekomen. De voorzitter, drs. W.J. Deetman Inlichtingen bij: Mellema Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Telefax

2 2 ZinThese Integraal veiligheidsproject Bureau Jan Hendrikstraat Stand van zaken november Onderwerp: Overlast jongeren Actiepunt: Gespreksronde(n) organiseren over jeugdoverlast op verschillende gebieden (horeca/winkel/wonen), Doel: Gezamenlijke aanpak van overlast jongeren. Inventarisatie nieuwe voorstellen In maart 2001 is gestart met bijeenkomsten met jongeren en ondernemers waarin gebleken is dat de overlast zich met name op het Plein, Spuistraat, op de koopavonden en in de weekenden voordeed. De overlastveroorzakers zijn qua etniciteit in drie groepen te verdelen namelijk, Antilliaans, Marokkaans en Nederlands/Engels (skaters). Met de Antilliaanse groep is een Brassband opgezet Men is nu aan het oefenen voor een eerste optreden. Voor de overige twee groepen wordt er samen met bureau Jan Hendrikstraat en diensten OCW en BSD gewerkt aan mogelijkheden voor het organiseren van een zaalvoetbalcompetitie en een tijdelijke skatebaan. Alle activiteiten dienen zoveel mogelijk op de donderdagavonden ingepland te worden om op deze manier de overlast te doen afnemen. Onderwerp: overlast jongeren Actiepunten: Ontwikkelen Jeugd Toezichthouders Team Doel: afname overlast in Horeca en winkelgebied door jongeren veroorzaakt. Vanaf 21 mei 2001 is het Jongeren Toezicht Team Centrum operationeel. Vanaf deze datum surveilleren de toezichthouders in hun herkenbare rode kleding in het werkgebied van bureau Jan Hendrikstraat. Tijdens het surveilleren heeft het JTT verschillende taken, namelijk aanspreekpunt voor het publiek, signalerende taak, aanspreken bij het begaan van een overtreding, toezicht houden op zogenaamde hotspots, contacten tussen jongeren, politie en consumenten verbeteren, meer toezicht op straat in het algemeen. Tevens is het JTT ingezet tijdens verscheidene soorten evenementen en bij preventieve projecten. Ingeplande preventieve projecten vanaf november 2001: diefstal uit auto, zakkenrollerij, voorlichting winkeliers Euro. Tevens zal op de koopavonden tbv ST Nicolaas en Kerst door jongeren op die avonden worden gesurveilleerd. Het is de bedoeling om deze avonden als een proeftuin te gebruiken t.a.v. de reguliere koopavond. Onderwerp: toezicht op de openbare weg Actiepunten: Inzet studenten uitzendbureaus voor preventie acties en service Doel: vergroten veiligheid door preventieve acties, verbetering serviceniveau binnenstad In het project aanpak zakkenrollen zal deze inzet deel uitmaken van de werkwijze. Start december 2001.

3 3 Onderwerp: Teamsgewijze aanpak van overlast Actiepunt: Uitgaansgebieden Doel : bevorderen van de leefbaarheid en veiligheid voor ondernemers, bezoekers en bewoners. Er is een wijkscan gemaakt van de veiligheid en leefbaarheid in het gebied Plein en omgeving. Daartoe is een samenwerkingsverband gevormd met vertegenwoordigers van de afdelingen DSO, DSB en BSD, de Brandweer en Politie.Van september 2000 tot maart 2001 is er met een team extra politiepersoneel gewerkt in de nachtelijke uitgaansuren; vanaf april is deze zorg in de Wijkgerichte Politie Zorg opgenomen. De werkwijze is inmiddels ook toegepast in Buurtschap 2005 en met de partners in het Oude Centrum is onlangs gestart Onderwerp: Horeca Actiepunt: Introductie en uitwerking concept Veilig uitgaan in Horecagebied binnenstad. Doel: verbetering objectieve - en subjectieve veiligheid, afname van meldingen / aangiften geweldsincidenten. Naar aanleiding van Veilig Uitgaan is er een werkgroep gestart met daarin ondernemers, politie, gemeente, KvK en OM.. Het bestaande project Veilig Uitgaan is in volle breedte uitgewerkt en toegespitst op de lokale situatie. De drie uitgaanskern en in de binnenstad (Plein, Buitenhof en GroteMarkt) zijn allen onderwerp van aanpak en handhaving van alle regelgeving. Er is regulier overleg met alle horecaondernemers en het experiment vrije sluitingstijden wordt op haar effecten onderzocht. Binnenkort zal met omwonenden worden gecommuniceerd. Onderwerp: Aanpak enge plekken Actiepunt: Kunststraatjes. Kunst en / of reclame gebruiken om enge straatjes tijdelijk of permanent te verfraaien Doel: Reductie subjectieve onveiligheidsgevoel - preventieve maatregel. Is nog niet gestart Onderwerp: Intensivering Aanpak graffiti Actiepunt: Preventieve en repressieve aanpak graffiti Doel: Binnen 1 jaar vermindering van het huidige aantal tags en pieces 50% In het kader van het binnenstadsplan Binnenstad Buitengewoon is getracht i.s.m. de ondernemersverenigingen een gezamenlijke aanpak te realiseren. Dit stuit telkens op financiële bijdrage perikelen van de zijde van de ondernemersverenigingen. In december 2001 zal een voorstel aan de weth.vbbs worden gedaan dat uitgaat van gemeentelijke financiering (binnenstadsbudget) De politie zal haar opsporingstaken terzake blijven vervullen.

4 4 Onderwerp: Grafische projectie Actiepunt: Onderzoek naar mogelijkheden van grafische projectie als preventiemaatregel Doel: Afname subjectieve onveiligheid - preventieve maatregel Nog niet gestart Onderwerp: diefstal fiets Actiepunt: vergroting stallingsmogelijkheden en gerichte informatie Doel: reductie fietsendiefstal Nog niet gestart. Onderwerp: Inbraak uit auto Actiepunt: Preventieve en repressieve maatregelen in samenwerking met ondernemers Doel: daling inbraak auto 10% Met eigenaren parkeergarages in binnenstad wordt een integrale aanpak uitgevoerd. Participanten zijn Jongeren Toezicht Team en Handhavingsteam. Waarschuwingsborden Buit Eruit worden geplaatst en met behulp van een digitale camera worden kentekenhouders die op onverantwoorde wijze met hun bezittingen omgaan aangeschreven. Communicatie Onderwerp: communicatiemiddelen uitbreiden Actiepunt : internet, Doel: verbetering uitwisseling informatie tussen de partijen die betrokken zijn bij het integrale veiligheidsproject Toepassing van deze verbindingsmiddelen is nog niet gestart; op het HB wordt aan de voorbereidingen gewerkt. Onderwerp: Innovatie wijze van aangifte Actiepunt: organiseren innovatieve vormen van aangifte Doel: vergroting efficiency, verbetering draagvlak In samenwerking met de ondernemersvereniging CityCenter en de Kamer van Koophandel is een experiment fax aangifte uitgevoerd. Op basis van die resultaten wordt deze mogelijkheid nu aan alle ondernemers in de binnenstad aangeboden. Bij de implementatie wordt samengewerkt met de kamer van Koophandel. Onderwerp: Preventieprojecten, het verstrekken van adviezen. Collectief naar ondernemers verstrekken van preventie advies voor probleemvelden winkeldiefstal/zakken-+tassenrollerij/ inbraak auto.

5 5 Doel: Kwaliteitsverbetering preventieve maatregelen en vergroting effect. Er zijn al verschillende preventieve projecten in uitgevoerd Bel Bewust : gericht tegen diefstal van mobiele telefoons. Preventie medewerkers participeren in de aanpak wonen en wijkveiligheid Door wijkagenten zijn verbeterpunten uit de wijk geïnventariseerd die hierbij worden ingebracht. Winkeldiefstal : BSD, OM en politie werken met de raad Nederlandse detailhandel en de KvK aan een verscherping van de aanpak. In december 2001 zal de driehoek een voorstel ontvangen. zakkenrollerij: in de periode van 18 november tot en met 23 december wordt een integrale aanpak uitgevoerd. Deelnemende partners zijn o.a.: H.T.M/ Q-park/ Ondernemers/ KvK/ Horeca maatregelen in de sfeer van preventie, toezicht, handhaving. Onderwerp: Cameratoezicht Actiepunt: Cameratoezicht op het Plein Doel: verbetering objectieve veiligheid - reductie subjectieve onveiligheid, terugdringen (zinloos) geweld. De gemeenteraad heeft in 2001 een plan van aanpak terzake de invoering va cameratoezicht vastgesteld; daarin past de volgordelijke invoering op de assen vanaf de stations naar de binnenstad. Thans is de as H.S.-binnenstad in uitvoering. In 2002 volgt CS- Binnenstad. Samenwerking Onderwerp: Service Information Security Coordination ( SISCO) Actiepunt: Participeren in het binnenstadkantoor (i.o.), feitelijk en / of interactief Doel: samenhang en continuïteit in maatregelen voor veiligheid en leefbaarheid verbeteren Is nog niet gestart.het binnenstadskantoor zal in februari 2002 haar deuren openen aan het Buitenhof. Conclusie: Van de 15 projecten zijn er nu 10 in uitvoering genomen. De samenwerking tussen het bureau Jan Hendrik en de gemeentelijke partners is daarmee goed van de grond gekomen. Het managementteam van het stadsdeel bewaakt de voortgang van het gehele project. I.Kalker, bureau Jan Hendrikstraat H.Mellema, BSD

Datum 18 februari 2003 Onderwerp Tweede voortgangsrapportage project Zinthese; veiligheidsplan voor de binnenstad

Datum 18 februari 2003 Onderwerp Tweede voortgangsrapportage project Zinthese; veiligheidsplan voor de binnenstad RIS103108_27-02-2003 Burgemeester W.J. Deetman Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de voorzitter van de commissie voor Veiligheid, Bestuur en Leefomgeving Uw

Nadere informatie

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden RIS74910

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden RIS74910 Gemeente Den Haag Bestuursdienst Commissie Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden RIS74910 Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van CIE. ABPB 19 mei Aan Uw kenmerk

Nadere informatie

Onderwerp Samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en justitie t.b.v. het handhaven van een stimulerend ondernemersklimaat

Onderwerp Samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en justitie t.b.v. het handhaven van een stimulerend ondernemersklimaat Burgemeester RIS113980_03-MRT-2004 W.J. Deetman Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de commissie Veiligheid en Bestuur en de voorzitter van de commissie

Nadere informatie

Plan van aanpak Veiligheid en leefbaarheid in en rondom ROC Mondriaan Zuidlarenstraat. Stadsdeel Escamp

Plan van aanpak Veiligheid en leefbaarheid in en rondom ROC Mondriaan Zuidlarenstraat. Stadsdeel Escamp ROC Mondriaan 2015 Plan van aanpak 2015 Veiligheid en leefbaarheid in en rondom ROC Mondriaan Zuidlarenstraat Stadsdeel Escamp Partijen: Stadsdeelkantoor Escamp ROC Mondriaan, locatie Zuidlarenstraat Landelijke

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 6-9-05 Datum

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad RIS092127_06-12-2001 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Uw kenmerk Ons kenmerk rm Doorkiesnummer (070) 3534068 Aantal bijlagen Onderwerp preadvies

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 12. 0642 B&W verg. : 12 juni 2012 Onderwerp: Evaluatie project Veilig Uitgaan 1) Status In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen CC De gemeenteraad 30 januari Uitvoeringsprogramma integrale veiligheid De burgemeester 139126 1 Controller Directie Paraaf Datum

Nadere informatie

Betreft Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek Veiligheid kent geen grenzen.

Betreft Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek Veiligheid kent geen grenzen. Betreft Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek 2015 2018 Veiligheid kent geen grenzen. Vergaderdatum 4 december 2014 Gemeenteblad 2014 / 77 Agendapunt 10 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING 2016-2019

PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 6C Openbare orde en veiligheid Inleiding Wij willen het veiligheidsniveau voor de bewoners en bezoekers van Leiderdorp behouden in objectief en subjectief opzicht en waar mogelijk

Nadere informatie

Plan van aanpak 2015. Veiligheid en leefbaarheid in en rondom VSO De Piramide. Stadsdeel Escamp

Plan van aanpak 2015. Veiligheid en leefbaarheid in en rondom VSO De Piramide. Stadsdeel Escamp De Piramide 2015 Plan van aanpak 2015 Veiligheid en leefbaarheid in en rondom VSO De Piramide Stadsdeel Escamp Partijen: Stadsdeelkantoor Escamp De rector en de veiligheidscoördinator van VSO de Piramide

Nadere informatie

Taak en invloed gemeenteraad op de. Integrale veiligheid

Taak en invloed gemeenteraad op de. Integrale veiligheid Taak en invloed gemeenteraad op de Integrale veiligheid 1 Definitie veiligheid Veiligheid is de mate van afwezigheid van potentiële oorzaken van een gevaarlijke situatie of de mate van aanwezigheid van

Nadere informatie

Gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad, Ter informatie zenden wij u de evaluatie van het Susteam.

Gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad, Ter informatie zenden wij u de evaluatie van het Susteam. Veiligheid hm Gemeente Delft Phoenixstraat 16 2611 AL Delfi Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delfi Retouradres :, Postbus 78.2600 ME Delfl Gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen Plan van Aanpak Horecavisie Emmen vastgesteld door b&w op 19-06-2018 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Onderwerpen Horecavisie... 3 1.3 Reikwijdte Horecavisie... 3 2. Onderwerpen Horecavisie...

Nadere informatie

Zuid West College 2015

Zuid West College 2015 Zuid West College 2015 Plan van aanpak 2015 Veiligheid en leefbaarheid in en rondom Zuid West College Stadsdeel Escamp Partijen: Stadsdeelkantoor Escamp De directeur van het Zuid West College Landelijke

Nadere informatie

Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2014

Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2014 Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2014 Gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal januari 2015 In 2014 registreerde de politie voor Amersfoort 9.134 misdrijven. Ten opzichte van een jaar eerder

Nadere informatie

Gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad, M)r Gemeente Delft Aan de leden van de gemeenteraad VERZONDEN - 7 JUNI 2012 Datum Ons kenmerk 1232332 Uw brief van Onderwerp Afdoening van de toezegging van 1 februari 201 1 en 24 februari 201 1 inzake

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College 13 september 2011 Financieel

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College 13 september 2011 Financieel Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/11-00383 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Postreg.nr. Behandelend ambtenaar A.A. van der Wouden Datum: 1 september 2011 Afdeling Tel.nr 0345 636

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00072

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00072 Gemeente Qiulewater RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00072 Van college van burgemeester en wethouders Datum : 21 februari 2017 Portefeuillehouder(s) : Burgemeester Verhoeve Portefeuille(s) : Openbare

Nadere informatie

Veiligheid. Integrale Veiligheid. Rampenbestrijding

Veiligheid. Integrale Veiligheid. Rampenbestrijding Integrale Veiligheid en Rampenbestrijding 1 Van beleid naar uitvoering 2 Integrale veiligheid Integrale veiligheid Landelijke Methode Kernbeleid Veiligheid 5 Landelijke veiligheidsvelden: Veilige woon

Nadere informatie

Plan van aanpak Veiligheid en leefbaarheid in en rondom Hofstede Praktijkschool. Stadsdeel Escamp

Plan van aanpak Veiligheid en leefbaarheid in en rondom Hofstede Praktijkschool. Stadsdeel Escamp 2015 Plan van aanpak 2015 Veiligheid en leefbaarheid in en rondom Hofstede Praktijkschool Stadsdeel Escamp Partijen: Stadsdeelkantoor Escamp De directeur van Hofstede Praktijkschool Landelijke Politie,

Nadere informatie

Burgemeester. De voorzitter van Commissie Bestuur. Zeer geachte mevrouw Michels-Spee,

Burgemeester. De voorzitter van Commissie Bestuur. Zeer geachte mevrouw Michels-Spee, Gemeente Den Haag Burgemeester Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Bestuur Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2013.1553 RIS 269325 Doorkiesnummer 070-267 21 71

Nadere informatie

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer Uitwerkingsschema geselecteerde maatregelen behorend bij de doelstelling 2 Half jaarlijkse terugkoppeling incidentencijfers naar KVO-B werkgroep en eventuele acties ondernemen in de KVO Werkgroep Nieuwsbrief/

Nadere informatie

Gebiedsscan. Albrandswaard

Gebiedsscan. Albrandswaard Gebiedsscan 2011 Albrandswaard In deze rapportage leest u de resultaten van de sessie gebiedsscan criminaliteit en overlast voor wat betreft de gemeente Albrandswaard. Aan bod komen de dorpskernen Rhoon,

Nadere informatie

Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2013

Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2013 Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2013 Gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal januari 2014 In 2013 registreerde de politie voor Amersfoort 10.249 misdrijven. Het aantal misdrijven is sinds

Nadere informatie

Jaarplan 2004 politie Geertruidenberg-Drimmelen

Jaarplan 2004 politie Geertruidenberg-Drimmelen Jaarplan 2004 politie Geertruidenberg-Drimmelen 1. Inleiding 1.1 Veiligheid op de politieke agenda Veiligheid staat in Nederland hoog op de politieke agenda. Ook binnen de politiek van de gemeente Geertruidenberg

Nadere informatie

Onderwerp oprichting Haags Economisch Interventie Team (HEIT)

Onderwerp oprichting Haags Economisch Interventie Team (HEIT) Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm-2007.016 - BSD/2006.2875 RIS 143586 Doorkiesnummer 070-353 2080 E-mailadres Aantal

Nadere informatie

Wateringse Veld College

Wateringse Veld College Wateringse Veld College 2015 Plan van aanpak 2015 Veiligheid en leefbaarheid in en rondom Wateringse Veld College Stadsdeel Escamp Partijen: Stadsdeelkantoor Escamp De directeur van Wateringse Veld college

Nadere informatie

Convenant Buurtpreventie Blaricum

Convenant Buurtpreventie Blaricum Convenant Buurtpreventie Blaricum Partijen zijn: Gemeente, vertegenwoordigd door: burgemeester Politie, vertegenwoordigd door: korpschef Buurtpreventievereniging, vertegenwoordigd door: voorzitter en secretaris.

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Onderwerp voortgangsbericht aanpak fietsdiefstal

Onderwerp voortgangsbericht aanpak fietsdiefstal Gemeente Den Haag Burgemeester Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitters van de Commissie VBF en VML Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2008.146 - RIS 152791 Doorkiesnummer

Nadere informatie

Het plan van aanpak verbetering Veilig Uitgaan kern Helden

Het plan van aanpak verbetering Veilig Uitgaan kern Helden Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Peel en Maas, De ondernemers van Discotheek The Apollo en Palladio Discotheek, De gemeente Peel en Maas, Politie Limburg-Noord, Basiseenheid

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Onderwerp toelichting NSS Vitale sector

Gemeente Den Haag. Onderwerp toelichting NSS Vitale sector Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag per e-mail aan vertegenwoordigers Vitale bedrijven Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BD Doorkiesnummer E-mailadres frans.vandiemen@denhaag.nl

Nadere informatie

Maatregelenmatrix Keurmerk Veilig Ondernemen binnenstad Leeuwarden Binnenstad en Schrans e.o. Leeuwarden

Maatregelenmatrix Keurmerk Veilig Ondernemen binnenstad Leeuwarden Binnenstad en Schrans e.o. Leeuwarden Binnenstad en Schrans e.o. Leeuwarden Keurmerk Veilig Ondernemen binnenstad, gemeente Leeuwarden, september 2018 1 1. Communicatie/Borging en evaluatie KVO is een (continu) proces. Dus geen project dat

Nadere informatie

ACTIVITEITEN 2012 (niet uitputtend) (www.deweekvandeveiligheid.nl)

ACTIVITEITEN 2012 (niet uitputtend) (www.deweekvandeveiligheid.nl) ACTIVITEITEN 2012 (niet uitputtend) (www.deweekvandeveiligheid.nl) Op de kaart hieronder is de spreiding van de activiteiten te zien. De concentratie lag vooralsnog in het westen en midden van het land.

Nadere informatie

Actieplan Veiligheid 2018

Actieplan Veiligheid 2018 Actieplan Veiligheid 2018 1. Inleiding Een veilige woonomgeving is een behoefte van al onze inwoners. Het voorkomen en terugdringen van overlast, criminaliteit en onveilige situaties blijft dan ook prioriteit.

Nadere informatie

4.3 Veiligheidsbeleving

4.3 Veiligheidsbeleving 4.3 Veiligheidsbeleving Samenvatting: Het gevoel van veiligheid in het algemeen is sinds 2002 vrij constant. Iets meer dan één op de drie bewoners voelt zich vaak of soms onveilig. Het gevoel van onveiligheid

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

De conferentie vindt plaats in de periode van november a.s.

De conferentie vindt plaats in de periode van november a.s. 1 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Uw kenmerk Ons kenmerk rm 150/BSD RIS 080412 Doorkiesnummer (070) 3532064 Aantal bijlagen Onderwerp Internationale

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 OPSTELLER VOORSTEL: AFDELING: PORTEFEUILLEHOUDER: G. Snapper FJZ/AJZ M.C.M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 27 mei 2011 ONDERWERP: Sluitingstijden

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en

Nadere informatie

Bewonersvergadering 09-03

Bewonersvergadering 09-03 Bewonersvergadering 09-03 03-2015 THEMA VEILIGHEID, TOEZICHT EN HANDHAVING Kernvraag: Wat kunnen de wijkagenten/politie en toezichthouders wel en niet in onze wijk doen? Welkom Gasten Politie onze wijkagenten

Nadere informatie

Brandweerzorg in samenhang en Regionaal Dekkingsplan Veiligheidsregio Groningen / advies zienswijze

Brandweerzorg in samenhang en Regionaal Dekkingsplan Veiligheidsregio Groningen / advies zienswijze Onderwerp Brandweerzorg in samenhang en Regionaal Dekkingsplan Veiligheidsregio Groningen 2016-2020/ advies zienswijze Steller J. de Vegt De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

Programma 1 Leefbaarheid en Veiligheid. Begroting 2018 Gemeente Heerhugowaard

Programma 1 Leefbaarheid en Veiligheid. Begroting 2018 Gemeente Heerhugowaard Programma 1 Leefbaarheid en Veiligheid Begroting 2018 Gemeente Heerhugowaard Waarom doen we dit ook alweer? Opdracht: Namens de gemeenteraad een analyse uitvoeren over de jaarrekening 2016 en de begroting

Nadere informatie

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden Gemeente Den Haag Bestuursdienst Commissie Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de leden van de commissie voor ABPB

Nadere informatie

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2006.059 - DSB/2005.1298 RIS 135841 Doorkiesnummer 070-353 5000/2911 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

1. Aanleiding Op 16 juli heeft de gemeenteraad van Oss unaniem ingestemd met de motie van het CDA:

1. Aanleiding Op 16 juli heeft de gemeenteraad van Oss unaniem ingestemd met de motie van het CDA: Plan van aanpak Terugdringen jeugdoverlast in de Schadewijk 1. Aanleiding Op 16 juli heeft de gemeenteraad van Oss unaniem ingestemd met de motie van het CDA: Constaterende dat, - Er afgelopen jaar een

Nadere informatie

In uw schrijven van 23 augustus 2006 heeft u ons college vragen gesteld over de aanpak van winkeldiefstal in Nijmegen.

In uw schrijven van 23 augustus 2006 heeft u ons college vragen gesteld over de aanpak van winkeldiefstal in Nijmegen. Aan de fractie PvdA Nijmegen T.a.v. Stijn Verbruggen Stadhuis Nijmegen Kamer A0.09 Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

De Eindhovense Veiligheidsindex. Eindhoven, oktober 11

De Eindhovense Veiligheidsindex. Eindhoven, oktober 11 De Eindhovense Eindhoven, oktober 11 Inhoud 1 Inleiding 1 2 Objectieve index: 3 2.I Inbraak 3 2.II Diefstal 4 2.III Geweld 4 2.IV Overlast/vandalisme 4 2.V Veilig ondernemen (niet in index) 5 3 Subjectieve

Nadere informatie

BELANGRIJK DOCUMENT, NEEM DE TIJD OM DIT EVEN DOOR TE LEZEN!!

BELANGRIJK DOCUMENT, NEEM DE TIJD OM DIT EVEN DOOR TE LEZEN!! Nieuwsbrief Nummer 4 Mei 2012 Veilig in de Hamershof BELANGRIJK DOCUMENT, NEEM DE TIJD OM DIT EVEN DOOR TE LEZEN!! Dit is de vierde nieuwsbrief Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelcentrum De Hamershof. Deze

Nadere informatie

Toezicht- en Handhavingsplan 2016 Openbare Orde en Veiligheid Drank en Horecawet Gemeente Westvoorne

Toezicht- en Handhavingsplan 2016 Openbare Orde en Veiligheid Drank en Horecawet Gemeente Westvoorne Toezicht- en Handhavingsplan 2016 Openbare Orde en Veiligheid Drank en Horecawet Westvoorne 1. Inleiding Vanaf 1 oktober 2015 is binnen Westvoorne het steam actief. Door personele wisselingen en ziekte

Nadere informatie

Bijlage 3 Jaaruitvoeringsplan Tweestromenland 2015

Bijlage 3 Jaaruitvoeringsplan Tweestromenland 2015 Bijlage 3 Jaaruitvoeringsplan Tweestromenland 2015 Veiligheidsbeleving Inzicht krijgen in de factoren die van invloed zijn op de veiligheidsbeleving bij de inwoners van Tweestromenland. Afhankelijk van

Nadere informatie

Ontmoet elkaar in. it} Usselstein. Overeenkomst "Veilig Uitgaan" t IJsselstein. p ^ LITI E NEDERLAND

Ontmoet elkaar in. it} Usselstein. Overeenkomst Veilig Uitgaan t IJsselstein. p ^ LITI E NEDERLAND ^ Ontmoet elkaar in it} Usselstein Overeenkomst "Veilig Uitgaan" 2019-2024 p ^ LITI E ^ % Gemeente t IJsselstein NEDERLAND Overeenkomst "Veilig Uitgaan" IJsselstein 2019-2024 Colofori De Overeenkomst Veilig

Nadere informatie

Convenant Veiligheid in en om de school Veiligheid in en om de school

Convenant Veiligheid in en om de school Veiligheid in en om de school Convenant Veiligheid in en om de school Veiligheid in en om de school Gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck Convenant voor: Voortgezet Onderwijs Voortgezet Speciaal Onderwijs Middelbaar Beroeps Onderwijs

Nadere informatie

Mr. B.B. Schneiders burgemeester

Mr. B.B. Schneiders burgemeester Mr. B.B. Schneiders burgemeester Retouradres Postbus 511 2003 PB Leden van de raad I Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail adres Onderwerp 1 september 2014 2014/322451 Mr. K. Roos 023-5114607

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 18 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 2018

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 2018 Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 18 OKTOBER 18 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van

Nadere informatie

Veiligheidsavond Leiderdorp

Veiligheidsavond Leiderdorp Veiligheidsavond Leiderdorp voor raadsleden juni 2013 Programma 20:05 20:20 --> Gemeente 20:20 20:35 --> Politie 20:35 20:50 --> Brandweer 20:50 21:30 --> Interactief deel Leiderdorp en Veiligheid Team

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- onderwerp Kadernotitie Integraal Veiligheidsbeleid Gemeente Simpelveld

agendanummer afdeling Simpelveld VI- onderwerp Kadernotitie Integraal Veiligheidsbeleid Gemeente Simpelveld Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI- onderwerp Kadernotitie Integraal Veiligheidsbeleid Gemeente Simpelveld 2012-2015 Inleiding De huidige nota integrale veiligheid gemeente Simpelveld is toe

Nadere informatie

GEMEENTE. Ons kenmerk A700/11.0024946. Datum uw brief 11 november 2011

GEMEENTE. Ons kenmerk A700/11.0024946. Datum uw brief 11 november 2011 GEMEENTE ijmegen Aan de fractie PvdA T.a.v. de heer S. Verbruggen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nljmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG

Nadere informatie

Keurmerk Veilig Uitgaan. Maatregelenmatrix. Uitgaansgebied Roosendaalse binnenstad. Datum: 21 maart 2012 Versie: 4

Keurmerk Veilig Uitgaan. Maatregelenmatrix. Uitgaansgebied Roosendaalse binnenstad. Datum: 21 maart 2012 Versie: 4 1 Keurmerk Veilig Uitgaan Maatregelenmatrix Uitgaansgebied Roosendaalse binnenstad Datum: 21 maart 2012 Versie: 4 1 2 Doelstelling Maatregel/instrument Verantwoordelijke en betrokken partijen (primair

Nadere informatie

28 juni EZ-B-012 OI/O /

28 juni EZ-B-012 OI/O / Aan De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Datum Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) 28 juni 2007 07-EZ-B-012 OI/O / 7072757 1 Onderwerp Criminaliteit tegen

Nadere informatie

Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen

Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen STAPPENPLAN COMMUNICATIE / PERS Bij aanvang van ieder project dient er naast een projectleider ook direct een persoon verantwoordelijk

Nadere informatie

Tijdens het persoverleg op 24 januari 2012 heeft burgemeester Schmidt de politie(criminaliteits)cijfers 2011 gepresenteerd en geduid.

Tijdens het persoverleg op 24 januari 2012 heeft burgemeester Schmidt de politie(criminaliteits)cijfers 2011 gepresenteerd en geduid. RAADSINFORMATIEBRIEF R. ^ -O gemeente WOERDEN Van burgemeester mr. H.W. Schmidt Datum april Portefeuillehouder(s) : burgemeester mr. H.W. Schmidt Portefeuille(s) : Openbare orde en veiligheid Contactpersoon

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 19R.00060

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 19R.00060 RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 19R.00060 Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 5 februari 2019 Portefeuillehouder(s) : Burgemeester Portefeuille(s) : Openbare orde en veiligheid Contactpersoon

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid Groningen september tot december 18 JANUARI 19 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van

Nadere informatie

Werkgroep Begroten en Verantwoorden. Programma 1 Leefbaarheid en Veiligheid

Werkgroep Begroten en Verantwoorden. Programma 1 Leefbaarheid en Veiligheid Werkgroep Begroten en Verantwoorden Programma 1 Leefbaarheid en Veiligheid Jaarrekening 2016 Waarom doen we dit? 1. Verbeteren informatie- en controlepositie, 2. Samen in plaats van ieder voor zich, 3.

Nadere informatie

Presentatie commissie veiligheid gem. Emmen. 15 maart 2012

Presentatie commissie veiligheid gem. Emmen. 15 maart 2012 Presentatie commissie veiligheid gem. Emmen 15 maart 2012 Werkwijze basiseenheid Emmen Vanaf 23 mei 2011 Emmen 1 basiseenheid Emmen verdeelt in 5 gebieden met daaraan gekoppeld wijkagenten en agenten voor

Nadere informatie

Keurmerk Veilig Ondernemen Auditrapport

Keurmerk Veilig Ondernemen Auditrapport Keurmerk Veilig Ondernemen Auditrapport Bedrijventerreinen Weitzelpoort, Almeloseweg Oost, Oosteinde en Gasterlanden in Vriezenveen en Westerhaar (gemeente Twenterand) 4 juni 2013 19 maart 2013 Kiwa Fire

Nadere informatie

Samenvatting Integrale Handhaving

Samenvatting Integrale Handhaving Samenvatting Integrale Handhaving Openbare inrichtingen als hotels, cafés en discotheken worden geconfronteerd met verschillende gemeentelijke, regionale en landelijke handhavers. Voorbeelden van handhavers

Nadere informatie

Veiligheidsbeeld gemeente Amersfoort

Veiligheidsbeeld gemeente Amersfoort Stad Veiligheidsbeeld gemeente Amersfoort Periode januari t/m december 2014 Afdeling Veiligheid & Wijken januari 2015 Stad met een hart Veiligheidsbeeld Amersfoort januari december 2014 Voor u ligt het

Nadere informatie

Gemeente Marum. Beeld

Gemeente Marum. Beeld Gemeente Marum 2015 Gemeente Marum Beeld Onderdeel van het Basisteam Ommelanden-West BT Ommelanden West omvat 7 gemeenten: De Marne Winsum Bedum Zuidhorn Leek Marum Grootegast 1 gebiedsgebonden Operationeel

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang B&W.nr. 11.0700, d.d. 28-6-2011 BBnr. 11.039 Onderwerp Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van

Nadere informatie

Tytylcentrum de Witte Vogel

Tytylcentrum de Witte Vogel Tytylcentrum de Witte Vogel 2015 Plan van aanpak 2015 Veiligheid en leefbaarheid in en rondom tyltylcentrum de Witte Vogel Stadsdeel Escamp Partijen: De directeur van de Witte Vogel Stadsdeelkantoor Escamp

Nadere informatie

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden Veiligheidsmonitor 2008, gemeente 1 Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 In deze bijlage worden de uitkomsten van de monitor weergegeven in tabellen. Van de volgende gebieden worden cijfers gepresenteerd:

Nadere informatie

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2008.4085 - RIS

Nadere informatie

NOTITIE CAMERATOEZICHT CENTRUMGEBIED VALKENBURG

NOTITIE CAMERATOEZICHT CENTRUMGEBIED VALKENBURG NOTITIE CAMERATOEZICHT CENTRUMGEBIED VALKENBURG 2016 2020 Versie, maart 2016. Team Veiligheid, Toezicht en Handhaving Gemeente Valkenburg aan de Geul 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1 Probleemstelling...

Nadere informatie

Gemeente Haarlem, Middelen en Services. Communicatie. Beste leden van de wijkraad binnenstad,

Gemeente Haarlem, Middelen en Services. Communicatie. Beste leden van de wijkraad binnenstad, Gemeente Haarlem, Middelen en Services Communicatie Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail 22 oktober 2014 MenS//2014/ KA Nab 0235114248 knab@haarlem.nl

Nadere informatie

Gegevensanalyse Schiedam-Oost. plaats hier uw foto: de guidelines helpen om de juiste afmeting te maken gebruik schaal en crop mogelijkheden

Gegevensanalyse Schiedam-Oost. plaats hier uw foto: de guidelines helpen om de juiste afmeting te maken gebruik schaal en crop mogelijkheden Gegevensanalyse Schiedam-Oost plaats hier uw foto: de guidelines helpen om de juiste afmeting te maken gebruik schaal en crop mogelijkheden Inwoners en woningen per 1-1-2014 Oost Schiedam inwoners 11.286

Nadere informatie

: Verlenging cameratoezicht bedrijventerrein Dombosch I en II

: Verlenging cameratoezicht bedrijventerrein Dombosch I en II AANGEPAST Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 19 december 2013 Agendanummer : 08 Datum burgemeester : 13 november 2013 besluit Onderwerp : Verlenging cameratoezicht bedrijventerrein

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 98/2011 Datum : 31 mei 2011 B&W datum : 14 juni 2011 Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Gebiedsscan Aalten en teamplan 2011 politie Aalten Aanleiding Jaarlijks

Nadere informatie

Samenvatting en conclusies

Samenvatting en conclusies Eval uat i e Camer at oezi cht Heer l en Ei ndr appor t Samenvatting en conclusies De gemeente Heerlen heeft eind 2003 als onderdeel van het plan "Operatie Hartslag" cameratoezicht ingevoerd op diverse

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad RIS093603_20-02-2002 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Uw kenmerk Ons kenmerk rm 27/DSB RIS 093603_12-02-02 Doorkiesnummer (070) 353 6137 Aantal

Nadere informatie

Rhenen. ontwikkeling in de periode januari-jun 2018 t.o.v. januari-jun 2017

Rhenen. ontwikkeling in de periode januari-jun 2018 t.o.v. januari-jun 2017 Rhenen Algemeen: In de eerste zes maanden van 2018 is het totaal aantal geregistreerde misdrijven in Rhenen met -2% gedaald ten opzichte van 2017. De daling is minder sterk dan de gemiddelde ontwikkeling

Nadere informatie

Gemeente Breda. Omgevingsmeting asielzoekerscentrum: nulmeting. Rapportage

Gemeente Breda. Omgevingsmeting asielzoekerscentrum: nulmeting. Rapportage Gemeente Breda Omgevingsmeting asielzoekerscentrum: nulmeting Rapportage Publicatienummer: 1751 Datum: Juli 2014 In opdracht van: Gemeente Breda Het College Uitgave: Gemeente Breda Afdeling Bedrijfsbureau

Nadere informatie

CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN EVALUATIE UITVOERINGSPLAN 2012 INTEGRAAL VEILIGHEIDSBELEID

CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN EVALUATIE UITVOERINGSPLAN 2012 INTEGRAAL VEILIGHEIDSBELEID CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN EVALUATIE UITVOERINGSPLAN 2012 INTEGRAAL VEILIGHEIDSBELEID versie 29-01-2013 Vastgesteld door de Stuurgroep Integrale Veiligheid SBS in december 2012 Inleiding: Naar aanleiding

Nadere informatie

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012 Evaluatie buurttoezicht november 2011 april 2012 1 Inleiding In de zomer van 2011 werd ineens een grote toename van het aantal diefstallen uit auto s waargenomen. Met de donkere dagen in het vooruitzicht,

Nadere informatie

» * gemeente WOERDEN. Onderwerp: Gemeentelijk veiligheidsbeeld 2017 (geregistreerde criminaliteitscijfers en duiding).

» * gemeente WOERDEN. Onderwerp: Gemeentelijk veiligheidsbeeld 2017 (geregistreerde criminaliteitscijfers en duiding). RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00033» * gemeente WOERDEN 18R.00033 Van college van burgemeester en wethouders Datum 6 februari 2018 Portefeuillehouder(s) : Burgemeester V. Molkenboer Portefeuille(s) : Openbare

Nadere informatie

Van: M. van Wijk Tel nr: Nummer: 17A.00868

Van: M. van Wijk Tel nr: Nummer: 17A.00868 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Wijk Tel nr: 06-35113527 Nummer: 17A.00868 Datum: 22 augustus 2017 Team: OOV Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: Marjolein

Nadere informatie

Plan van aanpak NIEUWE DRANK- EN HORECAWET

Plan van aanpak NIEUWE DRANK- EN HORECAWET Plan van aanpak NIEUWE DRANK- EN HORECAWET 1 1. Inleiding Per 1 januari 2013 treedt de nieuwe Drank- en Horecawet (DHW) in werking. De Eerste en de Tweede kamer hebben ingestemd met het wetsvoorstel. De

Nadere informatie

Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek

Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek 2015-2018 Gemeentebladnr: 2014/75 Verseon nr: 129454 Vergaderdatum: 18 december 2014 Agendapunt: Portefeuillehouder: Dhr. B. Link Steller: G. Salemink

Nadere informatie

KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN - BEDRIJVENTERREIN. Terugkoppeling op hoofdlijnen

KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN - BEDRIJVENTERREIN. Terugkoppeling op hoofdlijnen Terugkoppeling op hoofdlijnen Certificaat Op 12 mei 2014 werd het bedrijventerrein De Hemrik voor de 4 e keer geaudit voor het Keurmerk Veilig Ondernemen - Bedrijventerreinen (KVO-B). Samenwerking Het

Nadere informatie

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden Gemeente Den Haag RIS 70236 Bestuursdienst Commissie Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de leden van de commissie

Nadere informatie

OVERZICHT MAATREGELEN AANPAK AUTOKRAAK

OVERZICHT MAATREGELEN AANPAK AUTOKRAAK OVERZICHT MAATREGELEN AANPAK AUTOKRAAK U neemt via onderstaande tabellen kennis van de maatregelen die binnen de categorieën Veilig ontwerp (I), Bewustwording (II), Toezicht en Handhaving (III) en Samenwerken

Nadere informatie

Prioriteiten en doelstellingen voor Openbare Orde en Veiligheid Gemeente Sliedrecht

Prioriteiten en doelstellingen voor Openbare Orde en Veiligheid Gemeente Sliedrecht Prioriteiten en doelstellingen voor Openbare Orde en Veiligheid 2013 Gemeente Sliedrecht Inleiding. Het is gebruikelijk dat de gemeenteraad tegen het einde van het jaar de lokale prioriteiten en doelstellingen

Nadere informatie

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg. Registratienummer 3.

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg. Registratienummer 3. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg Registratienummer 3.0808 Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes Korte inhoud De SP fractie Nijmegen heeft

Nadere informatie

Veiligheidsprogramma 2015

Veiligheidsprogramma 2015 Veiligheidsprogramma 2015 Gemeente Baarn Programma 1 dienstverlening 10 februari 2015 Veiligheidsprogramma 2015 1 Inleiding De basis voor dit veiligheidsprogramma is het Integraal Veiligheidsplan 2015-2018

Nadere informatie

UITWERKINGSPLAN IVP 2012

UITWERKINGSPLAN IVP 2012 UITWERKINGSPLAN IVP 2012 In deze notitie staat de uitwerking van de prioriteiten voor het jaar 2012. Daarbij moet gesteld worden dat het niet moeilijk is om veel nieuwe projecten te bedenken. Van groot

Nadere informatie