Gemeente Haarlem, Middelen en Services. Communicatie. Beste leden van de wijkraad binnenstad,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Haarlem, Middelen en Services. Communicatie. Beste leden van de wijkraad binnenstad,"

Transcriptie

1 Gemeente Haarlem, Middelen en Services Communicatie Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 22 oktober 2014 MenS//2014/ KA Nab Beste leden van de wijkraad binnenstad, Graag reageer ik op uw vragen die u op uw website heeft gezet. Op de informatieavond heb ik met een vertegenwoordiger van de wijkraad gesproken en heel duidelijk begrepen welke zorgen er bij u zijn. De informatieavond was bedoeld als eerste aanzet én om de vragen uit de stad helder te krijgen. Wij zijn nu bezig om op alle vragen die die avond gesteld zijn, antwoorden te formuleren. De antwoorden komen per digitale nieuwsbrief en op de website Hieronder geef ik antwoord op uw vragen. Uw vragen 1. Hoe zit het met geluidsniveau? Het evenement gaat zes dagen dag en nacht door. Dat is een enorme belasting voor de omgeving. Kunnen de bewoners van het centrum nog slapen? De afspraken over het geluidsniveau zijn gemaakt met 3FM. Tussen 9.00 uur en uur mag er maximaal op 80 db(a) uitgezonden worden. Tussen en 9.00 uur is dit vastgesteld op maximaal 60 db(a). Op de Grote Markt komt ook een podium waarop tot uur optredens zijn. Hiervoor geldt eveneens een geluidsbelasting van 80 db(a). Voor de horeca op de Grote Markt gelden de reguliere terrastijden, dit is tot 0.30 uur. Een aantal horecaondememingen heeft een 24-uurs vergunning (binnen) aangevraagd. Deze zijn gehonoreerd mits er tussen en 6.00 uur een erkende beveiliger aanwezig is. Binnenkort maken wij de lijst met 24-uurs horeca bekend op de website Naast de Grote Markt, zijn er twee overlooppleinen, waar ook een podium komt. Voor deze podia geldt dezelfde geluidsnorm. Optredens op deze podia alleen tussen en uur en op vrijdag en zaterdag tot uur. Bij deze podia komen ook buitentaps; deze mogen nog uiterlijk een uur langer doorgaan na afsluiting Gaarne bij beantwoording ons kenmerk vermelden. Bezoekadres; Zijlvest 39, Haarlem

2 podium. De overlooppleinen zijn de Nieuwe Groenmarkt en het winkelgebied rondom Hortusplein. Wij beseffen heel goed dat dit een belasting is voor de bewoners van de binnenstad. Toch hopen wij op uw begrip, ook namens het Rode Kruis Nederland en 3FM. 2. Hoe is de bereikbaarheid voor bewoners als een deel van het centrum wordt afgesloten voor (auto)verkeer? En hoe is de bereikbaarheid voor hulpdiensten als het hele centrum volstaat? De volgende straten worden afgesloten voor autoverkeer: - Het winkeldomein, dus de straten die normaal gesproken overdag afgesloten zijn. - De Kruisweg, Kruisstraat, Krocht, Nieuwe Groenmarkt en het gebied daarachter tot aan de Nassaulaan, Smedestraat en Jansstraat. Woningen zijn bereikbaar te voet en per fiets. De straten zijn afgesloten vanaf 18 december uur tot en met 24 december. Gedurende de bevoorradingsvenstertijden van 6.00 uur tot uur zijn de straten bereikbaar. De hele binnenstad blijft te allen tijde bereikbaar voor de hulpdiensten, er wordt rekening gehouden met vluchtroutes en doorgaanswegen voor de hulpdiensten; De zogeheten calamiteitenroutes blijven dus vrij. 3. Hoe is de bereikbaarheid van de Philharmonie en de Toneelschuur? Met de Philharmonie en de Toneelschuur worden aparte afspraken gemaakt over de bereikbaarheid. De voorstellingen gaan gewoon door. Parkeergarage De Appelaar blijft gewoon bereikbaar. 4. Er is sprake van 'overlooplocaties' voor als de Grote Markt vol staat. Welke locaties zijn dat en wat gaat daar gebeuren? Naast de Grote Markt, zijn er twee overlooppleinen, waar ook een podium komt. Voor deze podia geldt dezelfde geluidsnorm, 80 db(a). Optredens op deze podia alleen tussen en uur en op vrijdag en zaterdag tot uur. Bij deze podia komen ook buitentaps; deze mogen nog uiterlijk een uur langer doorgaan na afsluiting podium. De overlooppleinen zijn de Nieuwe Groenmarkt en het winkelgebied Hortusplein. Er komen mogelijk ook enkele foodtrucks. Voor de overlooppleinen komt er voor de bewoners en ondernemers een aparte informatiemarkt. Deze is op 12 november van tot uur in de Refter. 5. Zijn er voldoende sanitaire voorzieningen (tegen wildplassen) en hoe wordt er in deze week schoongemaakt? En wordt er schoongemaakt op 24 december of is het Haarlemse centrum tijdens de Kerstdagen een ravage? Wij zorgen voor voldoende toiletten en het centrum wordt tijdens het evenement dagelijks schoongemaakt. Direct na het eindfeest wordt gestart met de schoonmaak.

3 Haarlem 6. Waar wordt het eindfeest gehouden? En wat gebeurt er na het eindfeest? Worden er after party 's georganiseerd? En waar dan? Het eindfeest komt op de Dreef/Houtplein, van tot uur. Er zijn geen after party's buiten gepland. Deze worden ook niet toegestaan. Het kan wel zijn dat clubs after party's houden, maar dan binnen. Volgens de geldende openingstijden. Voor de omwonenden en ondernemers Houtplein komt eveneens een informatiemarkt. Deze is eveneens op 12 november van tot uur in de Refter. 7. Zijn de gevolgen voor het openbaar vervoer? Wij zijn in overleg met Connexxion over de busroutes. Zodra dat bekend is, maken wij dat bekend via Wij zijn ook in gesprek met de NS. Wij werken met 9292ov aan een plan om mensen zo goed mogelijk te informeren over de bereikbaarheid tijdens het evenement. 8. Blijft er nog capaciteit over voor de regidiere handhaving als er zoveel inzet van politie en gemeente gaat naar Serious Request? ntegrale handhavers nemen alle handhavingsaspecten mee. Daamaast wordt gereageerd en gehandeld op meldingen (informatiegestuurd handhaven). Veiligheid is prioriteit nummer één. 9. Kan de Kerstavonddienst in de Grote Kerk doorgaan? s de Grote Kerk wel bereikbaar? De avond kerkdienst zal gewoon doorgaan, de Grote Kerk is bereikbaar. Alleen voor autoverkeer is deze lastiger te bereiken dan normaal. Uw opmerkingen Ook op uw website geeft u aan een aantal zaken wel te hebben ontdekt, maar dat de antwoorden vrij vaag zijn. Ook op die opmerkingen wil ik ingaan. 1. Er zijn verschillende geluidsniveaus voor dag en nacht. De nacht begint om uur. Wanner de nacht is afgelopen 'hangt er vanaf!. Welke geluidsniveaus er gelden is niet helder. De nacht is om 9.00 uur afgelopen wat betreft geluidsniveau 3FM. Tussen 9.00 en uur geldt 80 db(a) en tussen en 9.00 uur 60 db(a). 2..Als de stad vol is, zal de politie bij het station de waarschuwingsborden aanzetten dat men niet verder kan. Welke voorziening er is om bezoekers uit andere richtingen te waarschuwen, werd niet vermeld.

4 We zullen op meerdere plekken waarschuwingsborden plaatsen. Verder proberen we zoveel mogelijk bezoekers met het openbaar vervoer te laten komen. We hebben een afspraak met 9292 en overleg met de NS en Connexxion. 3. De binnenstad blijft bereikbaar voor hulpdiensten. Maar hoe de hulpdiensten zich door een overvolle binnenstad moeten worstelen is niet duidelijk. De hulpdiensten zijn al geruime tijd bezig om dit goed in kaart te brengen. Wij vertrouwen op hun expertise en ervaring bij de vele evenementen die Haarlem kent. 4. Autoverkeer wordt een week uit de binnenstad geweerd. Maar hoe moet dat met het bestemmingsverkeer (bewoners, bedrijven) is niet duidelijk. Wordt bestemmingsverkeer inderdaad ook geweerd? Wat als je een parkeergarage hebt? Woningen en bedrijven zijn bereikbaar te voet en per fiets. De straten zijn afgesloten vanaf 18 december uur tot en met 24 december. Gedurende de bevoorradings venstertij den van 6.00 uur tot uur zijn de straten per auto bereikbaar. Op dit moment zijn we bezig met een inventarisatie van alle inpandige garages. Van de Pieterstraatgarage weten we nu al dat deze bereikbaar blijft, maar via een alternatieve route. Bewoners krijgen hier nog informatie over. Alle vergunninghouders krijgen nog apart informatie over het parkeren van hun voertuig. 5. De bereikbaarheid van de Philharmonie was geen punt van discussie want de Philharmonie heeft geen voorstellingen in de periode december. Dat blijkt echter niet te kloppen. De Philharmonie en de Toneelschuur hebben allerlei voorstellingen en begrijpen niet hoe de gemeente dit heeft kunnen zeggen. Excuses voor dit verkeerde signaal. Er was vanaf het begin helder dat er wel geprogrammeerd is bij beide podia. Er is een speciale contactpersoon voor de bedrijven, instellingen in de buurt van het plein om de bereikbaarheid te regelen. 6. Men wilde niets zeggen over de mogelijke lokaties voor het eindfeest 'om onrust te voorkomen ". Twee dagen later werd in het Haarlems Dagblad uitgebreid bericht over de lokatie Novacollega, Zijlweg-West. De Wijkraad had al gehoord dat de kop van de Dreef in aanmerking kwam. Het is niet duidelijk waarom men hier niets over wilde zeggen. De grond bij het Novacollege is niet van de Gemeente. De gemeente had nog geen harde toezegging dat het daar ook daadwerkelijk gehouden kon worden.

5 Haarlem Ondertussen is duidelijk dat wij die locatie niet gaan gebruiken voor het eindfeest. Wij hadden graag in een keer de juiste locatie bekendgemaakt. 7. Het eindfeest op 24 december duurt van ongeveer uur tot uur. Maar er is ook sprake van een afsluitende show op de Grote Markt rond uur. Hoe dit zit, werd niet duidelijk. Er is geen afsluitende show op de Grote Markt. Vermoedelijk zullen we wel de uitzending van het eindfeest live uitzenden op de Grote Markt. Dat is tot uur (met een eventuele uitloop naar uur). 8. De gemeente belooft met de hand op het hart dat er op 24 december na het eindfeest geen after party 's in de stad zijn. En dat de kerstnachtdienst in de Grote Kerk gewoon door kan gaan. Klopt. Geen after party's buiten op straat. Wat er binnen gebeurt, volgens de normale horecaregels weten wij niet. De kerstnachtdienst in de Grote Kerk gaat gewoon door. 9. Er kon geen antwoord worden gegeven op de vraag hoe het zit met de reguliere handhaving als (bijna) alle capaciteit van politie en handhaving uitgaat naar Serious Request. Er komt wel een apart telefoonnummer voor meldingen rond Serious Request. Er komt een plan om het evenement zo zorgvuldig en veilig te laten verlopen. Er wordt gezorgd voor genoeg handhaving door de gehele stad en dus ook de reguliere handhaving. Veiligheid is prioriteit nummer één. k hoop hiermee uw vragen beantwoord te hebben. k begrijp dat ik niet al uw zorgen wegneem. We doen ons best om de overlast te beperken. Maar u heeft overlast. Als u nog meer vragen heeft, weet u mij te bereiken. Met vrieftdelijke

Notulen vergadering d.d. 22 oktober 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 22 oktober 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 22 oktober 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Afwezig Tineke Snel Grim

Nadere informatie

Vijfhoek Raaks Doelen

Vijfhoek Raaks Doelen CONCEPT Locatieprofiel Vijfhoek Raaks Doelen Nieuwe Kerksplein Botermarkt - Hortusplein- en Boereplein Een locatieprofiel bestaat uit twee onderdelen: de gewenste programmering-/ambitie van de stad en

Nadere informatie

Parkeer vergunningen in Haarlem

Parkeer vergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 023 511 51 15 Gemeente Haarlem Parkeer vergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De

Nadere informatie

drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud

drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Gemeente Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum Ons kenmerk

Nadere informatie

Grote Markt e.o. Grote Markt - Riviervischmarkt - Klokhuisplein - Oude Groenmarkt

Grote Markt e.o. Grote Markt - Riviervischmarkt - Klokhuisplein - Oude Groenmarkt Bijlage 4 Locatieprofiel Grote Markt e.o. Grote Markt - Riviervischmarkt - Klokhuisplein - Oude Groenmarkt Een locatieprofiel bestaat uit twee onderdelen: de gewenste programmering-/ambitie van de stad

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 26 november 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 26 november 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 26 november 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Afwezig Tinka Nas (penningmeester) Afwezig Kees Rol Inge Zuurendonk Tineke Snel

Nadere informatie

Parkeervergunningen in Haarlem

Parkeervergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 14 023 Gemeente Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De gemeente

Nadere informatie

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het OMWONENDE BRIEF Aan de omwonende aan het Noordplein Bruisende Park aan de Rotte Zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 Bezoekadres Postadres Website E-mail Inlichtingen Telefoon Datum Eudokiaplein 35 3037

Nadere informatie

Vul hier de algemene gegevens over het evenement in. Dat wil zeggen: naam, omschrijving, datum, tijdstippen en verwachte aantal deelnemers.

Vul hier de algemene gegevens over het evenement in. Dat wil zeggen: naam, omschrijving, datum, tijdstippen en verwachte aantal deelnemers. Toelichting aanvraagformulier Evenement/Festiviteit Deze toelichting geeft nadere uitleg bij de vragen van het aanvraagformulier. Houdt u deze toelichting bij de hand wanneer u het aanvraagformulier invult.

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Leienplein

Locatieprofiel evenementen Leienplein Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Eigenaar: Gemeente Apeldoorn Beheerder: Gemeente Apeldoorn Contact:

Nadere informatie

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN KAPELSTRAAT. Intiem uit je dak gaan

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN KAPELSTRAAT. Intiem uit je dak gaan LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN KAPELSTRAAT Intiem uit je dak gaan INHOUDSOPGAVE Identiteit van de locatie 1.1 Ambitie en profiel 1.2 Gewenste programmering 1.3 Omgeving Beheersaspecten 2.1 Veiligheid 2.2 Geluid

Nadere informatie

Vul hier de algemene gegevens over het evenement in. Dat wil zeggen: naam, omschrijving, datum, tijdstippen en verwachte aantal deelnemers.

Vul hier de algemene gegevens over het evenement in. Dat wil zeggen: naam, omschrijving, datum, tijdstippen en verwachte aantal deelnemers. Toelichting formulier Aanvraag evenementenvergunning Deze toelichting geeft nadere uitleg bij de vragen van het formulier Aanvraag evenementenvergunning. Houdt u deze toelichting bij de hand wanneer u

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING VOOR EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING VOOR EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING VOOR EVENEMENTEN Termijn Een aanvraag voor een evenementenvergunning moet u minimaal 4 weken voorafgaand aan het plaatsvinden van het evenement hebben ingediend. Nieuwe evenementen

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem Gemeente Haarlem 1 ^ drs. Cora-Yfke Sikkema Haarlem Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum

Nadere informatie

Locatieprofiel Veerplein

Locatieprofiel Veerplein Locatieprofiel Veerplein Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Evenementvergunning of melding van een evenement

Evenementvergunning of melding van een evenement Evenementvergunning of melding van een evenement Met dit formulier kunt u een vergunning aanvragen voor een evenement of een melding doen van een evenement. De antwoorden op de vragen in blok 2 bepalen

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Ruiterij

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Ruiterij Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Ruiterij 12 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Pleintje dat vernoemd is naar de ruiterstalling van de Maastrichtse cavalerie. Thans een rustige flaneerplaats met

Nadere informatie

Locatiebeleid Evenementen. Centrum Oost

Locatiebeleid Evenementen. Centrum Oost Locatiebeleid Evenementen Centrum Oost gemeente Eindhoven VB - Veiligheid en Bestuur, VH - Veiligheid juni 2015 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven VB - Veiligheid en Bestuur, VH - Veiligheid Datum juni

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor evenementen

Aanvraagformulier voor evenementen Aanvraagformulier voor evenementen Dit formulier + ingetekende plattegrond op schaal met alle objecten als podia, attracties, standplaatsen, looppaden etc. inclusief de afmetingen sturen naar: Gemeente

Nadere informatie

Locatieprofiel Broekweg

Locatieprofiel Broekweg Locatieprofiel Broekweg Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie geschikt

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad

Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Eigenaar: Gemeente Apeldoorn Beheerder: Gemeente Apeldoorn Contact:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:..

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:.. 1. Gegevens aanvrager: Aanvraag evenementenvergunning Organisatie: Naam en voorletters aanvrager: de heer / mevrouw: (doorhalen wat nvt is) Straatnaam: Postcode: Woonplaats: Tel. nummer: Fax. nummer: E-mail:

Nadere informatie

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo.

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Leidraad opstellen mobiliteitsplan Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Over dit document In de gemeente Ermelo worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zowel de organisator als de gemeente Ermelo

Nadere informatie

Vergunning evenement. Aanvraag

Vergunning evenement. Aanvraag Aanvraag Vergunning evenement Wat is belangrijk om te weten voor deze aanvraag? Vraag de vergunning minimaal 8 weken voor de start van het evenement aan. Bij het organiseren van een evenement moet u voldoen

Nadere informatie

Stationsgebied & Kenaupark

Stationsgebied & Kenaupark Bijlage 4 Locatieprofiel Stationsgebied & Kenaupark Een locatieprofiel bestaat uit twee onderdelen: de gewenste programmering-/ambitie van de stad en de beheers-aspecten en fysieke eigenschappen van de

Nadere informatie

3. Terugstorting van (eventuele) waarborgsom Ik wil de waarborgsom ontvangen op Bank-/gironummer Ten name van

3. Terugstorting van (eventuele) waarborgsom Ik wil de waarborgsom ontvangen op Bank-/gironummer Ten name van In te vullen door de gemeente Nummer Datum ontvangst Stempel gemeente Tiel Achterweg 2, 4001 MV Tiel Postbus 6325, 4000 HH Tiel Telefoon:(0344) 63 71 11 Telefax: (0344) 63 72 99 E-mail: gemeente@tiel.nl

Nadere informatie

Bewonersbrief voorbereidingen Sinterklaas intocht en afzettingen per straat

Bewonersbrief voorbereidingen Sinterklaas intocht en afzettingen per straat Bewonersbrief voorbereidingen Sinterklaas intocht en afzettingen per straat Datum bewonersbrief: 4 oktober 2018 E-mailadres: sinterklaas@zaanstad.nl Inhoud bewonersbrief: De voorbereidingen voor de Landelijke

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (noord)

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (noord) Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (noord) 5 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Het Onze Lieve Vrouweplein is een van de oudste pleinen van ons land. Het was in de Middeleeuwen

Nadere informatie

Aanvraag evenementenvergunning

Aanvraag evenementenvergunning Aanvraag evenementenvergunning A Een goede voorbereiding Aan de hand van dit formulier beoordelen we wat er geregeld moet worden. Zoals het afsluiten van wegen, inzet van politie en brandweer. We kijken

Nadere informatie

Bijlage II Algemene Regels voor uitstallingen

Bijlage II Algemene Regels voor uitstallingen Bijlage II Algemene Regels voor uitstallingen Inleiding Uit de evaluatie komt naar voren dat het huidige uitstallingenbeleid in grote lijnen kan worden voortgezet. In het Convenant binnenstad Haarlem 2013-2017

Nadere informatie

Evenementvergunning of melding van een evenement

Evenementvergunning of melding van een evenement Evenementvergunning of melding van een evenement Met dit formulier kunt u een vergunning aanvragen voor een evenement. 1) Persoonlijke gegevens Naam organisatie/vereniging/stichting: Naam en voorletters

Nadere informatie

Informatiebrief Verkeersmaatregelen Vitaminstore Halve van Haarlem Zondag 25 september 2016

Informatiebrief Verkeersmaatregelen Vitaminstore Halve van Haarlem Zondag 25 september 2016 Informatiebrief Verkeersmaatregelen Vitaminstore Halve van Haarlem Zondag 25 september 2016 Organisator Vitaminstore Halve van Haarlem Onder voorbehoud van de bij ons aanwezige kennis in begin september

Nadere informatie

Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort

Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort Met dit formulier vraagt u een evenementenvergunning aan. Alleen een volledig ingevulde en gedocumenteerd formulier wordt in behandeling genomen.

Nadere informatie

Haarlemmerhout e.o. Haarlemmerhout/Vlooienveld Florapark Frederikspark Dreef/Schelpenpad

Haarlemmerhout e.o. Haarlemmerhout/Vlooienveld Florapark Frederikspark Dreef/Schelpenpad Bijlage 4 Locatieprofiel Haarlemmerhout e.o. Haarlemmerhout/Vlooienveld Florapark Frederikspark Dreef/Schelpenpad Een locatieprofiel bestaat uit twee onderdelen: de gewenste programmering-/ambitie van

Nadere informatie

Informatienota. Onderwerp Bewoners naar de garage Nummer 2018/ Portefeuillehouder Sikkema, C.Y. Programma/beleidsveld 5.

Informatienota. Onderwerp Bewoners naar de garage Nummer 2018/ Portefeuillehouder Sikkema, C.Y. Programma/beleidsveld 5. Informatienota Onderwerp Bewoners naar de garage Nummer 2018/684410 Portefeuillehouder Sikkema, C.Y. Programma/beleidsveld 5.2 Parkeren Afdeling BBOR Auteur Brant, S. van den Telefoonnummer 023-5113862

Nadere informatie

1. Startpunt (ambitie van de stad) 2. Profiel vanuit kracht van de plek. 3.Fysieke kenmerken van de plek. 1.1 Locatieprofiel

1. Startpunt (ambitie van de stad) 2. Profiel vanuit kracht van de plek. 3.Fysieke kenmerken van de plek. 1.1 Locatieprofiel Locatieprofiel Markt Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie geschikt

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Aanvraagformulier evenementenvergunning 1. Gegevens aanvrager Naam organisatie: Achternaam aanvrager: Voornaam aanvrager: Geslacht: Man Vrouw Straat en huisnummer: Postcode: E-mailadres: Telefoonnummer:

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015. 9 initiatiefnemers van evenementen, waarvan 7 vrijwilligers en 2 professionals

Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015. 9 initiatiefnemers van evenementen, waarvan 7 vrijwilligers en 2 professionals Gemeente Westland, Communicatie afdeling Planontwikkeling Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015 Bijeenkomst 17.30 uur Aanwezig: Astrid Feiter, procesbegeleider Anjalie Kishoen-Misier,

Nadere informatie

PARKEERREGULERING KOP WEST.

PARKEERREGULERING KOP WEST. PARKEERREGULERING KOP WEST. De bouw van woningen in Kop West gaat snel. Hiermee zal ook de bewoning van grote delen van Kop West vanaf 2019 sterk toenemen. In de afgelopen weken zijn er veel vragen gesteld

Nadere informatie

versie: 16 februari 2015

versie: 16 februari 2015 1 versie: 16 februari 2015 2 Inhoud Introductie... 4 Meten om te weten... 5 Techniek... 6 Werking van de sensoren... 6 Privacy... 6 Bezoekers... 7 Unieke bezoekers per dag... 7 Bezoekduur... 9 Gemiddelde

Nadere informatie

GOB / Natuur & Milieu Educatie (NME) Stukjes hechtgebonden asbest gevonden in schooltuin Kortenaerstraat Geen gezondheidsrisico s

GOB / Natuur & Milieu Educatie (NME) Stukjes hechtgebonden asbest gevonden in schooltuin Kortenaerstraat Geen gezondheidsrisico s Gemeente Haarlem, Middelen en Services GOB / Natuur & Milieu Educatie (NME) Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail 5 augustus 2013 SZ/GOB/NME/2013/

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (zuid)

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (zuid) Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Onze Lieve Vrouweplein (zuid) 4 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Het Onze Lieve Vrouweplein is een van de oudste pleinen van ons land. Het was in de Middeleeuwen

Nadere informatie

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Koninginnedag 2012 Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Programma bijeenkomst Welkomstwoord burgemeester Elzenga Presentatie projectleider Koninginnedag 2012 Gelegenheid

Nadere informatie

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN LEIENPLEIN. Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN LEIENPLEIN. Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN LEIENPLEIN Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad INHOUDSOPGAVE Identiteit van de locatie 1.1 Ambitie en profiel 1.2

Nadere informatie

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD)

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Formulier: Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Ingevuld: 11-05-2016 15:21 Page 1/6 Zijn er tijdens het evenement maximaal 100 personen tegelijk aanwezig? Het tijdstip waarop een

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen

Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen Let op: Een aanvraag voor een evenementenvergunning dient minimaal 8 weken voor aanvang van het evenement (bij

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning Gemeente Ten Boer Aanvraagformulier evenementenvergunning Toelichting Aanvraagformulier evenementenvergunning Ten Boer Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement.

Nadere informatie

Als dit formulier niet voldoende ruimte biedt, dan graag aanvullen in bijlage.

Als dit formulier niet voldoende ruimte biedt, dan graag aanvullen in bijlage. Gemeente Haarlem Aanvraag vergunning evenement Inclusief aanvraag gebruiksvergunning 1 Gegevens aanvrager 1a Naam aanvrager 1b Contactpersoon Man Vrouw 1c 1d 1e Adres/postbus Postcode en plaats Inschrijfnummer

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Koningsdag centrum Haarlem

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Koningsdag centrum Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 21857 16 april 2019 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Koningsdag centrum Haarlem Nr. 2019/ 267536 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker (Geluid-)normenvoormuziekgeluid bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker Meer dan db(a) en db(c) Acceptatie van bewoners: 2 Categoriën gecombineerd met eindtijden Geschiktheid van locaties

Nadere informatie

Locatiebeleid evenementen

Locatiebeleid evenementen A gemeente Eindhoven Locatiebeleid evenementen Veiligheid & Bestuur Cluster Evenementen December 2013 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum December 2013 gemeente Eindhoven Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

Voorkeursvariant naar aanleiding van participatietraject

Voorkeursvariant naar aanleiding van participatietraject Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

Locatieprofiel Dirk de Derdelaan

Locatieprofiel Dirk de Derdelaan Locatieprofiel Dirk de Derdelaan Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen buurt Schoonzichtlaan & Overveen (rondom Waldeck Pyrmontlaan) zondag 24 september 2017

Verkeersmaatregelen buurt Schoonzichtlaan & Overveen (rondom Waldeck Pyrmontlaan) zondag 24 september 2017 Vitaminstore Halve van Haarlem 2017 Haarlems grootste ééndaagse sportevenement Verkeersmaatregelen buurt Schoonzichtlaan & Overveen (rondom Waldeck Pyrmontlaan) zondag 24 september 2017 Geachte bewoner(s)

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementenvergunning

Aanvraagformulier Evenementenvergunning Gemeente Barneveld Afdeling Bestuurs en Management Ondersteuning Postbus 63 3770 AB Barneveld U kunt het formulier ook inscannen en verzenden naar info@barneveld.nl Aanvraagformulier Evenementenvergunning

Nadere informatie

Richtlijnen communicatieplan evenement

Richtlijnen communicatieplan evenement Richtlijnen communicatieplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn communicatieplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld

Nadere informatie

Melding openbare ruimte

Melding openbare ruimte Melding openbare ruimte Zaaknummer Datum 20-01-2014 Tijd 16:54:27 Van: Aan: Cc: Onderwerp: RE: Verzoek "beter te handhaven" Croeselaan (zaaknr. 3274627) Datum: donderdag 28 januari 2016 9:58:23

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Maasboulevard (Kesselskade)

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Maasboulevard (Kesselskade) Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Maasboulevard (Kesselskade) 7 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Deze open ruimte met horeca- en ticketpaviljoens en brede terrassen ontstond rond 1995 toen de

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015.

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. (naar aanleiding van informatieavond 22 april 2015) Inrichting plein: Het plein is nu een kale vlakte. Kan er groen op het plein komen?

Nadere informatie

Overlastbeperkende maatregelen Amsterdam Open Air 2015

Overlastbeperkende maatregelen Amsterdam Open Air 2015 Overlastbeperkende maatregelen Amsterdam Open Air 2015 Hieronder volgt een korte opsomming van de maatregelen die wij ook dit jaar weer nemen om de eventuele mogelijke overlast in de buurt te verminderen.

Nadere informatie

www.dewaterkoets.nl - 023 525 9822 - info@dewaterkoets.nl

www.dewaterkoets.nl - 023 525 9822 - info@dewaterkoets.nl U kunt op vele locaties in de stad op- en afstappen. Vaak is dat via een steiger maar ook via de wal, zoals gebruikelijk is in de grachten van Haarlem. Voorwaarde is dat het veilig en nautisch mogelijk

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Locatiebeleid Evenementen. Centrum West

Locatiebeleid Evenementen. Centrum West Locatiebeleid Evenementen Centrum West gemeente Eindhoven VB - Veiligheid en Bestuur, VH - Veiligheid juni 2015 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven VB - Veiligheid en Bestuur, VH - Veiligheid Datum juni

Nadere informatie

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Met dit formulier kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het evenement dat u wilt organiseren. Allereerst volgt u de checklist waaruit blijkt

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Raadhuisplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de binnenstad

Locatieprofiel evenementen Raadhuisplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de binnenstad Locatieprofiel evenementen Raadhuisplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de binnenstad Eigenaar: Gemeente Apeldoorn Beheerder: Gemeente Apeldoorn Contact: 14055 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Locatiespecifi eke Aandachtspun ten (Flora en Fauna, bereikbaarheid, Onderscheidende Kenmerken

Locatiespecifi eke Aandachtspun ten (Flora en Fauna, bereikbaarheid, Onderscheidende Kenmerken Bijlage: Locatiematrix. Er wordt in de matrix een advies gegeven ten aanzien van de te hanteren maximale per locatie genoemd. Voor een aantal locaties, met name daar waar een relatief lage norm is vastgesteld,

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst Notulen vergadering d.d. 30 oktober 2013 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Afwezig Inge Zuurendonk Afwezig Tineke Snel

Nadere informatie

Een schade melden. Zaaknummer Datum: Tijd:16:58:27

Een schade melden. Zaaknummer Datum: Tijd:16:58:27 Een schade melden Zaaknummer 4720226 Datum:17-08-2017 Tijd:16:58:27 Schadegegevens Schadegegevens Wanneer is de schade ontstaan? 16-08-2017 Op welk tijstip was dat ongeveer? 23:30 In welke plaats? In

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Bij een klein evenement zijn er minder bezoekers en is er minder inzet van de hulpdiensten en ons nodig.

Bij een klein evenement zijn er minder bezoekers en is er minder inzet van de hulpdiensten en ons nodig. Gemeente Achtkarspelen Aanvraagformulier evenementenvergunning Met dit formulier kunt u een evenementenvergunning aanvragen. Om een goed beeld van het evenement te krijgen is het belangrijk dat u dit formulier

Nadere informatie

Evenementenvergunning, aanvraagformulier

Evenementenvergunning, aanvraagformulier Met dit formulier kunt u een evenementenvergunning aanvragen. 1. Persoonlijke gegevens aanvrager Voornamen Achternaam Burgerservicenummer Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Veiligheid- en beheersplan

Veiligheid- en beheersplan Veiligheid- en beheersplan Serieuzzz live 18 t/m 23 december 2011 Eindhoven, Markt en 18 septemberplein Serieuzzz Live 2011 in Eindhoven In navolging van het gigantische succes van Serious Request 2010

Nadere informatie

Aanvraagformulier grote evenementen gemeente Amersfoort

Aanvraagformulier grote evenementen gemeente Amersfoort Aanvraagformulier grote evenementen gemeente Amersfoort Met dit formulier vraagt u een evenementenvergunning aan. Alleen een volledig ingevulde en gedocumenteerd formulier wordt in behandeling genomen.

Nadere informatie

dat de wegen die hiervoor benoemd zijn wegen zijn als bedoeld in artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994;

dat de wegen die hiervoor benoemd zijn wegen zijn als bedoeld in artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994; STAATSCOURANT 10 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 70417 december 2018 Verkeersbesluit uitbreiding voetgangerszone Haarlem Nr. 2018/550276 Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

3FM Serious Request 2014

3FM Serious Request 2014 Maart 2015 Haarlem Gemeente Haarlem Evaluatie 3FM Serious Request 2014 Van 18 t/m 24 december 2014 stond het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Haarlem. Dj s Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Domien

Nadere informatie

Aanvraagformulier grote evenementen

Aanvraagformulier grote evenementen Aanvraagformulier grote evenementen Deze aanvraag moet worden ingeleverd compleet met bijbehorende documenten en tekeningen, uiterlijk 12 weken voor aanvang evenement! Voor het invullen van dit formulier

Nadere informatie

Haarlem. Raadsfractie Christen Unie Haarlem De heer F. Visser. Geachte heer Visser,

Haarlem. Raadsfractie Christen Unie Haarlem De heer F. Visser. Geachte heer Visser, Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Raadsfractie Christen Unie Haarlem De heer F. Visser Datum 20 mei 2014 Onskenmerk 2014/180211 Contactpersoon L.R. Vos Doorkiesnummer 0235113819

Nadere informatie

Bijlage 2. Analyse van de parkeergaragebezetting

Bijlage 2. Analyse van de parkeergaragebezetting Bijlage 2 Analyse van de parkeergaragebezetting De maatregel Bewoners naar de parkeergarages laat bewoners uit parkeerzone B en C hun voertuig in de parkeergarage parkeren. Zij dienen daarvoor hun vergunning

Nadere informatie

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN ZUIDERPARK. Groene locatie voor middelgrote evenementen waarbij ontmoeten centraal staat

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN ZUIDERPARK. Groene locatie voor middelgrote evenementen waarbij ontmoeten centraal staat LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN ZUIDERPARK Groene locatie voor middelgrote evenementen waarbij ontmoeten centraal staat INHOUDSOPGAVE Identiteit van de locatie 1.1 Ambitie en profiel 1.2 Gewenste programmering

Nadere informatie

Locatieprofiel Maasboulevard

Locatieprofiel Maasboulevard Locatieprofiel Maasboulevard Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen. Besluit vast te stellen het: Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen

Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen. Besluit vast te stellen het: Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen De burgemeester van de gemeente Almere; Gelet op het bepaalde in: artikel 2:10 van de Algemene plaatselijke verordening 2011 (APV); Overwegende dat; - artikel

Nadere informatie

Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid

Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid Een samenvatting van de nota Geluid en de locatieprofielen 28 september 2016 Aanleiding Het evenementenbeleid is aangenomen

Nadere informatie

Maatregel Verwacht resultaat Opmerkingen

Maatregel Verwacht resultaat Opmerkingen Maatregelenpakket 1: Leefbaarheid Maatregel Verwacht resultaat Opmerkingen Maatregel B Innovatieve produkten - Extra formatie, onderzoek en ICT -100.000,00 Maatregel 1 Aanpassing bezoekersregeling 933.000,00

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning.

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning. Samenwerkende Ondernemers Oelemarkt De heer N. Joosen Oelemarkt 20 6001 ES Weert Weert, 5 augustus 2015 Onderwerp Ons kenmerk : : Aanvraag vergunning VTH/042174 Beste heer Joosen, Op 30 juni 2015 en 5

Nadere informatie

formulier evenenementenvergunning

formulier evenenementenvergunning Bestuursondersteuning Formulier evenementenvergunning 1. Organisator / contactpersoon Voorletters en achternaam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer privé Telefoonnummer werk Contactpersoon Telefoonnummer

Nadere informatie

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg Bezoekadres Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam Postbus 95089 1090 HB Amsterdam Telefoon 14020 amsterdam.nl/klaprozenweg Retouradres: Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam Aan bewoners en ondernemers in de omgeving

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Gemeente Assen Publieksbalie, Vergunningen en Handhaving Postbus 30018 9400 RA Assen Noordersingel 33 (0592) 366503 Naam evenement.. Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer : adres :

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer :  adres : MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! Voor

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Caterplein/Beekpark Place to be voor de jeugd van Apeldoorn

Locatieprofiel evenementen Caterplein/Beekpark Place to be voor de jeugd van Apeldoorn Locatieprofiel evenementen Caterplein/Beekpark Place to be voor de jeugd van Apeldoorn Eigenaar: Gemeente Apeldoorn Beheerder: Gemeente Apeldoorn Contact: 14055 Inhoudsopgave Identiteit van de locatie

Nadere informatie

Draaiboek evenement (naam evenement) <datum van opstellen draaiboek >

Draaiboek evenement (naam evenement) <datum van opstellen draaiboek > Draaiboek evenement (naam evenement) Voorwoord Dit draaiboek is gericht op de praktische uitvoering van het evenement. Het betreft alle operationele informatie over de

Nadere informatie

Onderwerp stand van zaken touringcarparkeren Zuidplantsoen

Onderwerp stand van zaken touringcarparkeren Zuidplantsoen Ruimte en Economie Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Leden van de Gemeenteraad Delft

Nadere informatie