VERSLAG RAAD LOKALE ECONOMIE. 17 september Wedstrijd Streekproduct

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG RAAD LOKALE ECONOMIE. 17 september 2015. 1. Wedstrijd Streekproduct"

Transcriptie

1 VERSLAG RAAD LOKALE ECONOMIE 17 september 2015 AANWEZIG: Robert Barthier (NVA), Koen Bentein (Open VLD), Kaatje De Boe (Markant), Sabine De Wandel (Secretaris), Frank Gheeraert (Schepen), Heleen Haghedooren (Secretaris), Franklin Kinget (Landbouwraad), Marleen Soete (CD&V), Rik Vandamme (UNIZO) en Alain Wyffels (Burgemeester) VERONTSCHULDIGD: Jean Marie Callewaert (Sp.a), Christophe Deraeve (CD&V), Martin Meersseman (VOKA), Ellen Vanslambrouck (Vrije beroepen), Luc Vandamme (Proo), en Gilbert Verkinderen (LVZ) 1. Wedstrijd Streekproduct Begin 2015 lanceerde het gemeentebestuur van Langemark Poelkapelle de wedstrijd Streekproduct Langemark Poelkapelle. Op zoek naar een speciaal, uniek en smaakvol product dat voor inwoners én bezoekers van onze gemeente het water in de mond brengt, lanceerden we een oproep naar de lokale handelaars. We vroegen hen om een creatie te maken dat aan 4 criteria voldeed: 1. Voor het grote publiek moet er een duidelijke band zijn met de gemeente Langemark Poelkapelle 2. Het product moet (beperkt) houdbaar en bewaarbaar zijn 3. Het product moet vrij zijn van merk en naamregistratie 4. Het product moet realiseerbaar en verkoopbaar zijn. 5 lokale handelaars namen de uitdaging aan en gingen aan de slag met hun streekproduct : Bakkerij Mathias en Jasmine Langemarkse appeltaart Vleeshandel Markey Trimardsalami Chocolat Nanny lange Poelse truffels Glorius Baekelandt ringworst Chocolaterie Ledoux : Bakelandtpraline Van 1 juli tot en met 15 september voerden de verschillende deelnemers actie en kon het grote publiek proeven en hun stem uitbrengen via de website. In totaal werden 1207 stemmen geregistreerd. Het verschil tussen de eerste en tweede kandidaat was zeer miniem, slechts 2 stemmen. Op donderdag 17 september kon de jury, bestaande uit de raad lokale economie en het college van burgemeester en schepenen, hun mening geven. Zij gaven punten op smaak, presentatie, de link met de gemeente en de voorstelling van de

2 handelaar. Alle voorgestelde producten kregen een hoge juryscore, waardoor het eindresultaat tot op het laatste ogenblik zeer spannend bleef. Bakkerskoppel Mathias en Jasmine haalden het uiteindelijk met een totaalscore van 117,91 punten. Gevolgd door Vleeshandel Markey met 105,25 punten, Chocolaterie Ledoux met 102,13 punten, Chocolat Nanny met 92,43 punten en Glorius met 89,96 punten. Het winnende streekproduct, de Langemarkse appeltaart, is opgebouwd uit een huisgemaakte frangipane bodem, een gelei van rabarber, verse pudding en gestoofde appeltjes, afgewerkt met een toefje slagroom. De opbouw en het recept van deze taart is in eigen atelier ontwikkeld. De zuivelproducten worden vervaardigd in Milcobel en de appeltjes worden gekweekt door de familie Oosterlinck uit Poelkapelle. Het gebak is verkrijgbaar van minigebak tot een taart van 20 personen. Gekoeld kan je deze lekkernij tot 2 dagen bewaren. Door het gebruik van streekgebonden ingrediënten, is de taart uniek en nergens anders te verkrijgen dan in de bakkerij van Mathias en Jasmine, Poelkapellestraat 20 in Langemark, Ook de creaties van de andere deelnemers zijn nog te verkrijgen in hun eigen winkel. De leden van de Raad Lokale Economie up to date houden wat betreft het verdere verloop wedstrijd streekproducten. 2. Streekbier Aansluitend op de wedstrijd streekproduct volgt de rest van de raad. Drankenhandel Deruytter was te laat om deel te nemen aan de wedstrijd, en biedt nog twee streekbiertjes aan, één van 6 en één van 8. Het 6 e streekproduct is nog volop in ontwikkeling. Het etiket zal bestaan uit een foto met bierkar en Achille Deruytter, alsook de overige verplichte productgegevens. De brouwerij heeft Deruytter aangeraden een aangepast glas te gebruiken. De blonde biertjes worden door de leden van de raad gesmaakt. Het bier van 6 geniet bij de vrouwen de voorkeur, het zwaardere bier valt meer bij de mannen in de smaak. De Raad Lokale Economie inlichten over de verdere ontwikkeling van het streekbier van Drankenhandel Deruytter. 3. Bedrijfsverzamelgebouw

3 Op 8 juli ll. vond een infovergadering plaats over het nieuw op te richten bedrijfsverzamelgebouw te Poelkapelle. Op de vergadering kwamen heel wat geïnteresseerden af. Op heden overstijgt de vraag, het aanbod. De grond waarop het project zal worden gerealiseerd, is eigendom van de West Vlaamse Intercommunale (WVI). Eind september begin oktober zal de WVI een openbare aanbesteding uitschrijven om een private ontwikkelaar aan te trekken. De ontwikkelaar zal instaan voor de uiteindelijke realisatie van het gebouw. De inschrijving van de kandidaten voor de verschillende modules gebeurt via het gemeentebestuur. Geïnteresseerden zullen op de hoogte gehouden worden van het verdere verloop. De leden van de raad vragen zich af hoe de selectie zal verlopen, welke criteria zullen gelden? Wat zal er gebeuren wanneer er meer kandidaten dan (koop)modules blijken te zijn? In de toekomst is sprake van een tweede bedrijfsverzamelgebouw te Langemark. De leden van de Raad Lokale Economie op de hoogte houden wat betreft het verdere verloop van de ontwikkeling van het bedrijfsverzamelgebouw te Poelkapelle. 4. Varia a. Fit in je hoofd-campagne De sociale dienst lanceert binnenkort in samenwerking met LOGO, de campagne Fit in je hoofd. De campagne heeft als doel iedereen te helpen zich goed in zijn/haar vel te voelen. De organisatoren vragen de medewerking van de lokale middenstand. Aan de hand van stickers met een QR code zullen de deelnemende handelszaken herkenbaar zijn. De QR code kan ingelezen worden met een smartphone en via de code kom je op de Facebookpagina terecht waarop de komende maanden filmpjes, citaten, foto s, experimenten en lokaal nieuws zullen terug te vinden zijn die je helpen jezelf OKE te vinden. Het is de bedoeling de campagne eind september begin oktober te lanceren. Publiciteit maken rond de campagne Fit in je hoofd. b. Fedasil Fedasil heeft schepen Frank Gheeraert aangesproken omtrent de opvang van vluchtelingen in het opvangcentrum in de Vijfwegen. Fedasil vraagt of de lokale handelaars bereid zouden zijn hun (basis)producten te leveren (tegen vergoeding) in het opvangcentrum? Vóór de overbezetting van het centrum kon iedereen probleemloos zijn eigen eten bereiden in de daarvoor voorziene keukenblokken, alsook de ingrediënten voor hun maaltijden aankopen op de lokale markt (via een puntensysteem) in het centrum. Maar wegens de extra opvangplaatsen en de grotere nood aan voedsel (vb. aardappelen, brood, groenten, ) vraagt Fedasil medewerking van de lokale handelaars/landbouwers.

4 De leden van de raad zijn het idee genegen, maar zitten met de vrees dat de handelaars/landbouwers te lang op hun geld zullen moeten wachten. Daarom stellen de aanwezigen voor het betaalsysteem goed uit te werken. Fedasil verwacht geen liefdadigheid, maar wil een eerlijke prijs betalen voor de geleverde producten. De heer Rik Vandamme stelt voor om de bestelling te groeperen en pas dan te leveren. Zodoende worden enkel de nodige voedingswaren naar het centrum gebracht, en moet de handelaar niet teveel heenen weer rijden. De leden van de Raad Lokale Economie inlichten wat betreft de behoeften/noden van het asielcentrum in de Vijfwegen, en de uiteindelijke afspraken met Fedasil. c. Organisatie feest/receptie Mevrouw Kaatje De Boe (vertegenwoordigster van Markant) en de heer Rik Vandamme (UNIZO) willen onder een neutrale vlag een evenement organiseren. Het idee leeft om een soort Bal van de Ondernemer/Zelfstandigen te organiseren, maar ook open te staan voor socializen met de bevolking. Eventueel kan het evenement verbonden worden aan een bekend persoon vb. Marc Coucke. Voor de organisatie zou de hulp van alle fracties en verenigingen ingeroepen worden. Tijdens de volgende Raad Lokale Economie is het de bedoeling om verder te brainstormen rond de organisatie van een evenement. Tijdens de Raad Lokale Economie van 17 december 2015 verder brainstormen rond de organisatie van een bal/feest/receptie. d. Vergadering Minder hinder-traject De heer Frank Gheeraert zal vóór de Raad Lokale Economie van donderdag 17 december 2015 nog een vergadering bijeen roepen voor het Minder hinder traject in het kader van de dorpskernvernieuwing. Het doel is om in de werfvergadering iemand van de zelfstandigen te laten participeren. Alsook om te kiezen voor uniforme bewegwijzering. Zou het mogelijk zijn om de omleiding(en) digitaal beschikbaar te maken, vb. op de gemeentelijke website publiceren en/of via een QR code raadpleegbaar? De leden van de Raad Lokale Economie uitnodigen voor de vergadering Minder hinder traject.

5 5. Datum vastleggen volgende vergadering De volgende Raad Lokale Economie zal plaatsvinden op: Donderdag 17 december 2015 om 20u00 in de Nieuwe Wereld Gedaan in vergadering met datum als boven De Secretaris Heleen Haghedooren De Schepen Frank Gheeraert

AANWEZIG: Kaatje De Boe (Markant), Frank Gheeraert (Schepen), Heleen Haghedooren (Secretaris), Martin Meersseman (VOKA) en Rik Vandamme (UNIZO)

AANWEZIG: Kaatje De Boe (Markant), Frank Gheeraert (Schepen), Heleen Haghedooren (Secretaris), Martin Meersseman (VOKA) en Rik Vandamme (UNIZO) VERSLAG RAAD LOKALE ECONOMIE 17 maart 2016 AANWEZIG: Kaatje De Boe (Markant), Frank Gheeraert (Schepen), Heleen Haghedooren (Secretaris), Martin Meersseman (VOKA) en Rik Vandamme (UNIZO) VERONTSCHULDIGD:

Nadere informatie

AFWEZIG: Koen Bentein (Open VLD), Jean Marie Callewaert (Sp.a), Luc Vandamme (Proo), Rik Vandamme (UNIZO), en Gilbert Verkinderen (LVZ)

AFWEZIG: Koen Bentein (Open VLD), Jean Marie Callewaert (Sp.a), Luc Vandamme (Proo), Rik Vandamme (UNIZO), en Gilbert Verkinderen (LVZ) VERSLAG RAAD LOKALE ECONOMIE 20 maart 2014 AANWEZIG: Robert Barthier (NVA), Delfien Denorme (OCMW), Frank Gheeraert (Schepen), Heleen Haghedooren (Secretaris), Franklin Kinget (Landbouwraad), Katrien Seys

Nadere informatie

GR Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring

GR Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring ^f4wï Langemark - PoelkapeSle Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 december 2017 Wonen - Woondienst 10 2017 GR 00171 Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving 9 2018_GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels;

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 januari 2018 Algemeen Bestuur - Onthaal en Administratie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 januari 2018 Algemeen Bestuur - Onthaal en Administratie Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 januari 2018 Algemeen Bestuur - Onthaal en Administratie 3 2018_GR_00015 Reglement feestmateriaal aanpassing - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2016 Wonen - Woondienst _GR_00151 Reglement belasting op tweede verblijven - Ter beslissing

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2016 Wonen - Woondienst _GR_00151 Reglement belasting op tweede verblijven - Ter beslissing Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2016 Wonen - Woondienst 17 2016_GR_00151 Reglement belasting op tweede verblijven - Ter beslissing Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 juni 2015

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 december 2014

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 december 2014 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 april 2014

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 april 2014 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 Leven - Team Ontspannen

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 Leven - Team Ontspannen Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 Leven - Team Ontspannen 28 2017_GR_00083 Subsidiereglement voor jeugdverenigingen - nieuwe indiendatum - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 april 2019 Leven - Burgerzaken

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 april 2019 Leven - Burgerzaken Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 april 2019 Leven - Burgerzaken 25 2019_GR_00097 Begraafplaatsen - Wijzigen van het retributiereglement op de gemeentelijke begraafplaatsen - Goedkeuring

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 27 juni 2016 Wonen - Omgeving _GR_00086 Activeringsheffing - aanpassing - Ter beslissing

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 27 juni 2016 Wonen - Omgeving _GR_00086 Activeringsheffing - aanpassing - Ter beslissing Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 27 juni 2016 Wonen - Omgeving 9 2016_GR_00086 Activeringsheffing - aanpassing - Ter beslissing Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels; de heer Lieven

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 april 2014

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 april 2014 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN Art 1 Art. 2 De gemeentelijke raad voor de belangen van alle Haachtse ondernemers draagt als naam Adviesraad lokale economie Haacht, hierna genoemd de raad. Het

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 12 november 2013

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 12 november 2013 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wilrijks product

Wedstrijdreglement Wilrijks product Wedstrijdreglement Wilrijks product Timing van de verschillende fases van de wedstrijd 1. Timing: Fase 1: bekendmaking, inschrijvingsperiode en selectie van drie kandidaten 10.10.2014 21.11.2014: bekendmaking

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 mei 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 mei 2014 - goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 30 juni 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert Barthier,

Nadere informatie

Deelnamevoorwaarden. Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier

Deelnamevoorwaarden. Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Projectvoorstelling Detailhandel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING LANG VERSLAG. Gemeenteraad van 16 april 2012 MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD

OPENBARE ZITTING LANG VERSLAG. Gemeenteraad van 16 april 2012 MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD LANG VERSLAG Gemeenteraad van 16 april 2012 AANWEZIG : Burgemeester : Dhr Alain Wyffels Schepenen : Johan Vanysacker, Dirk Deraeve, Lieven Vanbelleghem, Luc Vandamme Raadsleden : Robert Barthier, Antoon

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING LANG VERSLAG. Gemeenteraad van 6 februari2012 MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD

OPENBARE ZITTING LANG VERSLAG. Gemeenteraad van 6 februari2012 MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD LANG VERSLAG Gemeenteraad van 6 februari2012 AANWEZIG : Burgemeester : Dhr Alain Wyffels Schepenen : Johan Vanysacker, Dirk Deraeve, Lieven Vanbelleghem, Luc Vandamme Raadsleden : Robert Barthier, Antoon

Nadere informatie

0.1 Uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 aktename

0.1 Uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 aktename TOELICHTING installatievergadering gemeenteraad 2 januari 2013 OPENBARE ZITTING 0.1 Uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 aktename A. Wetgeving o Artikel 7 van het gemeentedecreet

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle

Jaarverslag 2012. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle Jaarverslag 2012 Milieuraad Langemark-Poelkapelle 1 INHOUD 1. Reglementen m.b.t. de oprichting en werking van de milieuraad... 3 1.1. Statuten... 3 1.2. Huishoudelijk reglement... 3 1.3. Afsprakennota...

Nadere informatie

Wordt goedgekeurd met : 18 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen

Wordt goedgekeurd met : 18 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen LANG VERSLAG Gemeenteraad van 10 september 2012 AANWEZIG : Burgemeester : Dhr Alain Wyffels Schepenen : Johan Vanysacker, Dirk Deraeve, Lieven Vanbelleghem, Luc Vandamme Raadsleden : Robert Barthier, Antoon

Nadere informatie

Jaarverslag Milieuraad. Langemark-Poelkapelle

Jaarverslag Milieuraad. Langemark-Poelkapelle Jaarverslag 2013 Milieuraad Langemark-Poelkapelle 1 INHOUD 1. Reglementen m.b.t. de oprichting en werking van de milieuraad... 3 1.1. Statuten... 3 1.2. Huishoudelijk reglement... 3 1.3. Afsprakennota...

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 7 september 2015 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 7 september 2015 goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 12 oktober 2015 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Robert Barthier, Jacqueline

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle

Jaarverslag 2010. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle Gemeentelijke adviesraad voor Milieu en Natuur Langemark-Poelkapelle Jaarverslag 2010 Milieuraad Langemark-Poelkapelle INHOUD 1. Reglementen m.b.t. de oprichting en werking van de milieuraad...3 1.1. Statuten...3

Nadere informatie

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 20-2014

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 20-2014 Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 20-2014 Deze week in de nieuwsbrief: Inhoud HealthyFresh Boxen... 2 Bewaaradvies producten... 3 Adviesrecepten voor de HealthyBox, Combibox en ProefBox... 5 HealthyFresh.nl

Nadere informatie

De Gouden Glimlach een feest voor buurt en winkel! Inhoud. 1. Context 2. Campagne 3. Resultaten

De Gouden Glimlach een feest voor buurt en winkel! Inhoud. 1. Context 2. Campagne 3. Resultaten De Gouden Glimlach een feest voor buurt en winkel! Inhoud 1. Context 2. Campagne 3. Resultaten 2 1 1. Context Werk en economie Detailhandel & horeca - bedrijfseenheid Actieve Stad - richt zich op de stedelijke

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 oktober 2015 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 oktober 2015 goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 16 november 2015 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Robert Barthier, Jacqueline

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 april goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 april goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 26 mei 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert Barthier,

Nadere informatie

De stemmen zijn geteld: hier liggen Gentse jongeren van wakker

De stemmen zijn geteld: hier liggen Gentse jongeren van wakker 14 oktober 2018, 15:30 (CEST) De stemmen zijn geteld: hier liggen Gentse jongeren van wakker 756 Gentse jongeren van 16 en 17 jaar brachten de afgelopen twee weken hun stem uit tijdens het uniek proefproject

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Kwaremont

Wedstrijdreglement Kwaremont Wedstrijdreglement Kwaremont 1. De firma Brouwerij De Brabandere, Rijksweg 33, 8531 Bavikhove (België) organiseert de Kwaremontbier wedstrijd (hierna de wedstrijd genoemd). Deze wedstrijd loopt van 22

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering Adviesraad voor Lokale Economie en Handel Merelbeke dd. 14/03/2013 om 19.30 uur

Verslag Algemene Vergadering Adviesraad voor Lokale Economie en Handel Merelbeke dd. 14/03/2013 om 19.30 uur Verslag Algemene Vergadering Adviesraad voor Lokale Economie en Handel Merelbeke dd. 14/03/2013 om 19.30 uur Aanwezigheden: Aanwezigheidslijst - Schepen inzake lokale economie en middenstand Tim De Keukelaere

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Lokaal Overleg Kinderopvang M.i.v. 25/06/2019 Het huishoudelijk reglement voor het Lokaal Overleg kinderopvang wordt als volgt vastgesteld: Art. 1 Het Lokaal Overleg wordt opgericht

Nadere informatie

BRIEFING - HEMA design daten op Dutch Design Week 2017

BRIEFING - HEMA design daten op Dutch Design Week 2017 BRIEFING - HEMA design daten op Dutch Design Week 2017 HEMA design daten Jouw idee samen met experts verder ontwikkelen tijdens HEMA design daten op Dutch Design Week 2017? HEMA nodigt jonge ontwerpers

Nadere informatie

PRESENTATIE VAN DE WEDSTRIJD

PRESENTATIE VAN DE WEDSTRIJD PRESENTATIE VAN DE WEDSTRIJD Om zijn derde editie te vieren, nodigt BIC Design On Fire je uit om het FROM FLAME TO FAME-design te ontwerpen dat in heel Europa zal worden vervaardigd in een oplage van 1

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten 1 Inleiding Word een 5 sterren FairTradeGemeente Een gemeente die de titel FairTradeGemeente behaald heeft, komt in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 25-2014

Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 25-2014 Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 25-2014 Deze week in de nieuwsbrief: Inhoud Gezond- Gemak Boxen... 2 Bewaaradvies producten... 3 Adviesrecepten voor de HealthyBox, Proefbox en CombiBox... 5 Gezond-Gemak.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 15-2014

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 15-2014 Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 15-2014 Deze week in de nieuwsbrief: Inhoud HealthyFresh Boxen... 2 Bewaaradvies producten... 3 Adviesrecepten voor de HealthyBox, Proefbox en GroentenBox... 5 HealthyFresh.nl

Nadere informatie

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize.

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL 10 th edition 20 JAAR JUBILEUM EDITIE 20 JAAR Brussels Horta Architecture Prize 1996 2016 www.pbh.sadbr.be Wedstrijd georganiseerd door De SADBR, Société des Architectes

Nadere informatie

Boulaert Ingrid namens CD&V De Grootte Jean Marie namens CD&V, Schepen van Lokale Economie

Boulaert Ingrid namens CD&V De Grootte Jean Marie namens CD&V, Schepen van Lokale Economie Oosterzele Onderneemt Kortweg OO Verslag vergadering van Oosterzele Onderneemt op maandag 13.02.2017 Aanwezig: Bestuurders: Verstraeten Hugo (Het Zoeteke/Ubeon), voorzitter Thomas Caesens (Landmeter-Expert),

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 20 maart 2012 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Ivan D Herck (ABVV), Greta Frans (compostmeester), Sofie Butaye (De Bron), Ann

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 16 september 2014 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Sofie Butaye (De Bron vzw), Heidi Coppenolle (N-VA), Jan Denys (SP.a), Ivan

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 27 januari 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 27 januari 2014 - goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 10 maart 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

Registreer je gratis voor de Anzegem-app! Binnenkort lanceren we de Anzegem-app. In deze gratis app vind je alle info over de gemeente, handelaars en verenigingen. Via de app kan je een put in de weg melden,

Nadere informatie

De Tervuurse herder. op het Warandeplein. WEDSTRIJDREGLEMENT voor BEELDENDE KUNSTENAARS

De Tervuurse herder. op het Warandeplein. WEDSTRIJDREGLEMENT voor BEELDENDE KUNSTENAARS De Tervuurse herder op het Warandeplein WEDSTRIJDREGLEMENT voor BEELDENDE KUNSTENAARS Het wedstrijdreglement en het bijhorende inschrijvingsformulier zijn raadpleegbaar op de startpagina van www.tervuren.be,

Nadere informatie

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 19-2014

Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 19-2014 Nieuwsbrief HealthyFresh.nl week 19-2014 Deze week in de nieuwsbrief: Inhoud HealthyFresh Boxen... 2 Bewaaradvies producten... 3 Adviesrecepten voor de HealthyBox, Combibox en ProefBox... 5 HealthyFresh.nl

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

0.1 Uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 aktename

0.1 Uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 aktename LANG VERSLAG Gemeenteraad van 2 januari 2013 AANWEZIG : Burgemeester : Dhr Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert

Nadere informatie

Door deelname aan de actie gaat de deelnemer automatisch akkoord met de inhoud van het wedstrijdreglement.

Door deelname aan de actie gaat de deelnemer automatisch akkoord met de inhoud van het wedstrijdreglement. WEDSTRIJDREGLEMENT WIN EEN WINKEL IN TORHOUT Laatste update: 24 juli 2018 Artikel 1 - algemene bepalingen 1.1 Alle artikels die volgen zijn van toepassing op de actie Win een winkel in Torhout. 1.2 De

Nadere informatie

Registreer je gratis voor de Anzegem-app! Binnenkort lanceren we de Anzegem-app. In deze gratis app vind je alle info over de gemeente, handelaars en verenigingen. Via de app kan je een put in de weg melden,

Nadere informatie

Effectmeting bij kinderen, ouders, leerkrachten en directie van smaakklassen

Effectmeting bij kinderen, ouders, leerkrachten en directie van smaakklassen Effectmeting bij kinderen, ouders, leerkrachten en directie van smaakklassen Vakgroep Landbouweconomie Prof. Dr. Xavier Gellynck Dr. Hans De Steur Ir. Sara De Pelsmaeker Universiteit Gent Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 25 agustus 2015 @ Gemeentehuis Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulent Chiro Lange Jo Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo Chiro Ixagodo De Flodder De Flodder Chiro-KSA-Poelkapelle

Nadere informatie

SAMENWERKING OVER DE GEMEENTEGRENZEN HEEN

SAMENWERKING OVER DE GEMEENTEGRENZEN HEEN SAMENWERKING OVER DE GEMEENTEGRENZEN HEEN Met 156 FairTradeGemeenten (november 2014) en nog eens 75 gemeenten op weg naar de titel is de campagne na 10 jaar nog steeds volop op gang. Al deze trekkersgroepen

Nadere informatie

19 de EUROPA - WISSELTROFEE GEORGES BOUTE Zondag 30 september Broodway september & oktober

19 de EUROPA - WISSELTROFEE GEORGES BOUTE Zondag 30 september Broodway september & oktober 1 19 de EUROPA - WISSELTROFEE GEORGES BOUTE Zondag 30 september 2018 Broodway 2018 30 september & 1-2-3 oktober Thema: Bewegen Bewegen in de zin van vrijheid om een sierstuk te creëren. Eveneens de bewegingsvrijheid

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Gemeentebestuur Langemark- Poelkapelle

Gemeentebestuur Langemark- Poelkapelle Nieuwsbrief Lokale Economie Nummer 5 8 augustus 2011 Gemeentebestuur Langemark- Poelkapelle Evaluatie Ondernemersprijs 2010 In dit nummer: Evaluatie Ondernemersprijs 2010 1 Met Belgerinkel naar UW winkel

Nadere informatie

LANG VERSLAG. Gemeenteraad van 4 maart 2013 OPENBARE ZITTING MAP 000: VERSLAG GEMEENTERAAD

LANG VERSLAG. Gemeenteraad van 4 maart 2013 OPENBARE ZITTING MAP 000: VERSLAG GEMEENTERAAD LANG VERSLAG Gemeenteraad van 4 maart 2013 AANWEZIG : Burgemeester : Dhr Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert

Nadere informatie

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014 VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014 LET OP! Lees de voorwaarden goed door. Als je je niet aan een van de voorwaarde houdt, is JBR gemachtigd de bijdrage weer in te trekken. 1.

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 6 oktober 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Robert Barthier, Jacqueline

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 19 06 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 17 mei 2011 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Ivan D Herck (ABVV), Freddy Wyffels (ACW), Greta Frans (compostmeester), Brigitte

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 9 maart 2015 - goedkeuring. Wordt goedgekeurd met : 18 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 9 maart 2015 - goedkeuring. Wordt goedgekeurd met : 18 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen LANG VERSLAG Gemeenteraad van 20 april 2015 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Robert Barthier, Jacqueline

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 6 oktober 2014 - goedkeuring. Wordt goedgekeurd met : 18 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 6 oktober 2014 - goedkeuring. Wordt goedgekeurd met : 18 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen LANG VERSLAG Gemeenteraad van 17 november 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Robert Barthier, Jacqueline

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september 2014 - goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 oktober 2014 OPENBARE ZITTING MAP-000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september 2014 - goedkeuring MAP001: FINANCIËN - ONTVANGSTEN - BURGERZAKEN

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 maart 2016

Notulen Zitting van 7 maart 2016 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 maart 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels; de heer José Victoor; de heer Lieven Vanbelleghem; mevrouw Marleen Soete; de heer Francky Barbier; de heer

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 2 september 2013 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 2 september 2013 - goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 7 oktober 2013 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 29-2014

Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 29-2014 Nieuwsbrief Gezond-gemak.nl week 29-2014 Deze week in de nieuwsbrief: Inhoud Gezond- Gemak Boxen... 2 Bewaaradvies producten... 3 Adviesrecepten voor de HealthyBox, Proefbox en CombiBox... 5 Gezond-Gemak.nl

Nadere informatie

KOM MAAR EENS... WINKELEN

KOM MAAR EENS... WINKELEN KOM MAAR EENS... WINKELEN Eén klantenkaart voor jouw stad Dat is de Oh-kaart. Met je kaart spaar je voor tal van beloningen bij meer dan 100 lokale handels- en horecazaken in Sint-Niklaas. Scan je Oh-kaart

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2017-2018 THE FLUO CHALLENGE Inleiding THE FLUO CHALLENGE is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de vzw XIU. Scholen die deelnemen aan deze wedstrijd proberen

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 2 april 2019 om 18.30 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 17 november 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 17 november 2014 - goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 22 december 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert

Nadere informatie

Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle

Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Aanvraagdatum : Stuur het ingevulde document terug via mail naar evenementen@langemark poelkapelle.be of per post naar Gemeentebestuur Langemark

Nadere informatie

Iedere handelaar die werk maakt van zijn of haar etalage komt in aanmerking.

Iedere handelaar die werk maakt van zijn of haar etalage komt in aanmerking. Reglement Roeselare Awards Art. 1. Organisatie. De organisatie van de Roeselare Awards wordt verzekerd door het bestuur van de vzw Roeselare Awards. De Roeselare Awards worden jaarlijks uitgereikt op de

Nadere informatie

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. www.pbh.sadbr.be

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. www.pbh.sadbr.be VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL 10 th edition 20 JAAR JUBILEUM EDITIE 20 JAAR Brussels Horta Architecture Prize 1996 2016 www.pbh.sadbr.be Wedstrijd georganiseerd door De SADBR, Société des Architectes

Nadere informatie

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010 Cultuurraad Sint-Martens-Latem Algemene Vergadering 2010 27 augustus 2010 Agenda Overzicht werking 2009/2010 Cultuurcafés 2009/2010 Evaluatie Cultuurbeleidsplan WG Kunsten en Erfgoed Bezoek aan Deurle

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN

INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN INSCHRIJVEN VAN DE DEELNEMERS - de deelnemers van de wedstrijd schrijven zich in via een formulier op de website www.royaltalents.eu - elke deelnemer

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 20 september 2011 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Ivan D Herck (ABVV), Freddy Wyffels (ACW), Carlos Van Moeffaert (individueel

Nadere informatie

Brainstormsessie Innovative care Dinsdag 19 februari 2013

Brainstormsessie Innovative care Dinsdag 19 februari 2013 Brainstormsessie Innovative care Dinsdag 19 februari 2013 Welkom Rudy Mattheus Voorzitter Voka Health Community Programma + 16u30: Ontvangst + 17u00: Welkom (Rudy Mattheus, Niko Groep) + 17u05: Trends

Nadere informatie

Gemeente X stopt met roken

Gemeente X stopt met roken Logo Antwerpen vzw Lange Leemstraat 372 2018 Antwerpen tel 03/605 15 82 info@logoantwerpen.be www.logoantwerpen.be Gemeente X stopt met roken Basisregels voor lokale activiteiten In het Vlaams actieplan

Nadere informatie

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI Beste bewoner Wijk van de maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

Kies voor Echte Herfst specialiteiten! Aanbevolen door je Echte Bakker

Kies voor Echte Herfst specialiteiten! Aanbevolen door je Echte Bakker Kies voor Echte Herfst specialiteiten! Aanbevolen door je Echte Bakker Alwin en Heleen de Koning Echte Bakker de Koning Echte Bakkers specialiteiten Beste Echte Bakkers winkel van Nederland 2017 Beste

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 november 2013 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 november 2013 - goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 16 december 2013 AANWEZIG : Burgemeester : Dhr Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein,

Nadere informatie

van de vergadering van de projectwerkgroep Verkeerssituatie in de straat

van de vergadering van de projectwerkgroep Verkeerssituatie in de straat Verslag van de vergadering van de projectwerkgroep Verkeerssituatie in de straat Datum: 24/02/2015 Plaats: bij Nele, Opvoedingstraat 16 Aanwezig: Jean, Martine, Nele, Thei Verslag: Nele Agenda Bespreken

Nadere informatie

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Inhoud 1. Een antwoord op al uw vragen... 2 1.1. Wie kan inloggen?... 2 1.2. Hoe moet ik inloggen?... 2 1.3. Hoe ziet mijn gebruikersnaam/wachtwoord

Nadere informatie

Tip: plan van achter naar voor. Bepaal de datum en uur van je activiteit en plan zo verder naar voor. Methodieken Voorbereiding Brainstorm

Tip: plan van achter naar voor. Bepaal de datum en uur van je activiteit en plan zo verder naar voor. Methodieken Voorbereiding Brainstorm Methodieken Voorbereiding Brainstorm 1. Draaiboek- plan Welke activiteit je ook organiseert, maak een plan op hoe je de activiteit zal organiseren. Maak daarbij zeker ook een schets hoe de dag zal verlopen.

Nadere informatie

Kortrijk Personality Award 2012

Kortrijk Personality Award 2012 Kortrijk Personality Award 2012 Persdossier 26 april 2012 Klokhof Wat is de Kortrijk Personality Award? JCI Kortrijk reikt dit jaar voor de derde keer de Kortrijk Personality Award uit. Deze bekroning

Nadere informatie

V I T E U X E N O M G E V I N G

V I T E U X E N O M G E V I N G Yves Van Helleputte PPS - PROJECT K A S T E E L P A R K V I T E U X E N O M G E V I N G koetshuis en orangerie park & vijver kasteel Viteux 20.000 m2 Visie Gemeente - Duurzame stedenbouw - Hedendaags woonproject

Nadere informatie

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Milieuraad Eeklo Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur 1. Bestaande reglementen Gemeente Stad Eeklo Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Reglement Aanwezig? Datum bekrachtiging

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

JC ZWALM NIEUWSBRIEF

JC ZWALM NIEUWSBRIEF JC ZWALM NIEUWSBRIEF 1) Info start2run Op 26 maart is er opnieuw een sessie van Start2Run begonnen, 9 sportievelingen zijn hierop afgekomen en volgen schema onder begeleiding van Rita en Marie-Rose om

Nadere informatie

Jaarverslag Milieuraad. Langemark-Poelkapelle

Jaarverslag Milieuraad. Langemark-Poelkapelle Jaarverslag 2011 Milieuraad Langemark-Poelkapelle 1 INHOUD 1. Reglementen m.b.t. de oprichting en werking van de milieuraad... 3 1.1. Statuten... 3 1.2. Huishoudelijk reglement... 3 1.3. Afsprakennota...

Nadere informatie