Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard"

Transcriptie

1 Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid; gewijzigd bij de decreten van 5 juli 2002, 20 december 2002, 21 maart 2003, 24 december 2004, 23 december 2005, 30 juni 2006 en 13 juli 2007; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering d.d. 11 januari 2002 ter uitvoering van het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 28 mei 2004, 11 juni 2004 en 15 september 2006 en het recente besluit dat in werking trad op 1 januari 2008; Gelet op de brief van de Vlaamse Overheid, Agentschap Sociaal-cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, Lokaal Cultuurbeleid d.d. 20 maart 2008 ivm het Geïntegreerd Cultuurbeleidsplan , waarbij gemeld werd dat het beleidsplan dat door ons werd ingediend, voldoet aan de voorwaarden van het ministerieel besluit en dus in aanmerking komt voor de subsidie voor de uitvoering van het plan, conform de bepalingen van artikel 21 van het decreet lokaal cultuurbeleid. Dit betekent een te indexeren enveloppensubsidie op jaarbasis van (gemeenten minder dan inwoners) voor personeelskosten of andere kosten als gevolg van de uitvoering van het cultuurbeleidsplan, een aanvullende subsidie van 1 euro per inwoner voor de ondersteuning van initiatieven ter bevordering van gemeenschapsvorming. Gelet op de decreetswijziging van 13 juli 2007, het besluit van 1 januari 2008 en de administratieve richtlijn van 19 september 2007 waarbij gesteld wordt dat, vanaf 1 juli 2008 de besteding van de één eurosubsidie geheroriënteerd wordt naar gemeenschapsvorming. Gelet op het bestaande reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en vernieuwende aard, dat in voege ging op 8/02/2006; Gelet op het ontwerp reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard, waarbij we de heroriëntatie van het ministerie naar gemeenschapsvorming ook willen doorvoeren; Gelet op het feit dat we ook van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om het bestaande reglement nog meer werkbaar en interessant en toegankelijker voor de verenigingen te maken; Gelet op het gunstig advies van de Cultuurraad d.d. 26/05/2008; Na bespreking; Besluit: REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES VOOR DE REALISATIE VAN CULTURELE PROJECTEN VAN BIJZONDERE EN GEMEENSCHAPSVORMENDE AARD A. Algemeen ART1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten, kan het gemeentebestuur, onder de hierna vermelde voorwaarden, een speciale projecttoelage verlenen voor culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard.

2 ART 2 Alle gemeentelijke verenigingen, aangesloten bij de cultuur- of jeugdraad, waarvan de werking zich hoofdzakelijk in de gemeente afspeelt en die er hun administratieve zetel hebben, kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie. B. Voorwaarden ART 3 De manifestatie dient steeds plaats te vinden op het grondgebied van de gemeente Langemark-Poelkapelle. ART 4 De manifestatie heeft een openbaar karakter. Ze moet toegankelijk zijn voor iedereen en stimuleert actief de betrokkenheid van de brede bevolking. ART 5 Een project is bijzonder (uitzonderlijk) als het een kwalitatieve meerwaarde betekent voor de vereniging en/of de gemeente. Het kan hier gaan om een activiteit van grote omvang of uitstraling of een actie die door aard, thema, vorm of doelgroep een vernieuwing of een aanvulling in het culturele aanbod van de gemeente brengt. Een project is gemeenschapsvormend als het onder andere: - ontmoeting en betrokkenheid stimuleert - naar publieksverbreding en publieksvernieuwing streeft (m.a.w.: meer,,gemeenschap'' bij cultuur betrekken) - aandacht heeft voor de identiteit van culturele gemeenschappen, ART 6 De organisatie streeft een originaliteit, diversiteit en artistieke kwaliteit na. Dit moet blijken uit de doelstellingen en de aard van de activiteit(en) van de organisatie. ART 7 Het project overstijgt de normale werking van de vereniging (d.w.z. buiten reguliere werking. ART 8 De projecten moeten ook 1 of meer van volgende kenmerken hebben: - een eigen creatie of schepping beogen - daadwerkelijke samenwerking van het culturele leven in de hand werken - uitstraling bezitten buiten de grenzen van de gemeente - op een bijzonder wijze bijdragen tot de realisatie van de doelstellingen van het cultuurbeleids- of jeugdwerkbeleidsplan - aandacht hebben voor bijzondere doelgroepen (vb. moeilijk te bereiken doelgroepen) ART 9 Een cultureel project is een project dat betrekking heeft op één of meer van de volgende materies: - beeldende kunst - cultureel erfgoed - letteren en taal - muziek - podiumkunsten - volksontwikkeling ART 10 Het project mag geen winstoogmerk hebben, streeft geen commerciële doeleinden na en de organisatie houdt een financieel risico in.

3 Het is een initiatief waarbij een eigen inbreng door de initiatiefnemer wordt voorzien (personeelsinzet (vrijwilligers), financiële middelen, materiële ondersteuning, ed). ART 11 De subsidie moet integraal worden aangewend voor het project en per jaar kan voor een bepaalde vereniging maar één activiteit of een reeks van met elkaar verbonden activiteiten in aanmerking genomen worden. C. Indienen van een project ART 12 Een projectaanvraag dient te gebeuren door invulling van een standaardformulier, verkrijgbaar op de gemeentelijke cultuurdienst of te downloaden op de gemeentelijke website ART 13 Projectaanvragen worden ingediend bij de gemeentelijke Cultuurdienst, Kasteelstraat 1, 8920 Langemark-Poelkapelle. De aanvraag gebeurt in twee reeksen. De aanvraag moet gebeuren vooraleer het project plaats heeft: - aanvragen voor projecten die plaats vinden in de periode van 1 januari tot 30 juni moeten ingediend worden tegen uiterlijk 15 september van het voorafgaand jaar - aanvragen voor initiatieven die plaats vinden in de periode van 1 juli tot 31 dec. moeten ingediend worden tegen uiterlijk 15 maart van het betreffende jaar. ART 14 Elke aanvraag moet volgende gegevens bevatten: a) Praktische gegevens (kort wat, waar, wanneer, toegangsprijs, toegankelijk voor iedereen, ); b) De nodige identificatiegegevens (van de vereniging, van een contactpersoon, rekeningnummer, medeorganiserende verenigingen, ); c) Korte voorstelling van de aanvragende organisatoren. d) De nauwkeurige omschrijving en motivatie van het project (o.a. inhoud, doelstellingen, beoogde doelgroepen/doelpubliek, de methodische aanpak, de timing, het promotieplan, ) e) Een toetsing aan de criteria van dit reglement (waarom denkt de aanvrager in aanmerking te komen voor deze subsidie?); f) Een gedetailleerde begroting van alle inkomsten en uitgaven (o.a. andere subsidies (verworven of in aanvraag), sponsoring, ); ART 15 Een gemeentelijke werkgroep beoordeelt de ingediende aanvragen op volledigheid en inhoudelijke waarde. De werkgroep adviseert het College van Burgemeester en Schepenen binnen een maand over het al dan niet toekennen van een subsidie en het toe te kennen bedrag De werkgroep bestaat uit: - de schepen van cultuur en toerisme - de voorzitter van de cultuurraad - de jeugdconsulente - de cultuurbeleidscoördinator De initiatiefnemer wordt op de hoogte gebracht van hun besluit: - vóór 31 oktober, voor activiteiten tussen 1 januari en 30 juni - vóór 30 april, voor activiteiten tussen 1 juli en 31 december

4 ART 16 De gemeentelijke werkgroep kan de organisatoren vragen om het project verder toe te lichten. ART 17 Het College van Burgemeester en Schepenen beslist over het al dan niet toekennen van een toelage en bepaalt het bedrag, na advies van de gemeentelijke werkgroep. ART 18 Indien de subsidieaanvraag wordt aanvaard, dient op alle correspondentie, drukwerk en promotiemateriaal met betrekking tot het ingediende project: - vermeld worden: met medewerking van het gemeentebestuur Langemark Poelkapelle - en moet het logo van de gemeente geplaatst te worden. D. Subsidies ART 19 Het bedrag van de subsidie wordt bepaald door het College van Burgemeester en Schepenen in functie van: - het aantal ingediende en goedgekeurde aanvragen - het beschikbare budget voor onderhavig reglement binnen het begrotingsjaar - de totale begroting van het initiatief (uitgaven en inkomsten) - de beoordeling door het College van Burgemeester en Schepenen ART 20 Per ingediend dossier kan een subsidie toegekend worden van maximaal het bedrag van het in de begroting van de activiteit voorziene deficit, maar met een plafond van E. Evaluatie ART 21 De selectie en evaluatie van de projecten gebeurt door het College van Burgemeester en Schepenen op basis van de projectaanvraag en van bovenstaand reglement. ART 22 De cultuurdienst is bevoegd om te allen tijde het project te controleren en op te volgen. ART 23 De organisator: - bezorgt aan de Cultuurdienst van de gemeente een uitnodiging tot de manifestatie, zodat controle en evaluatie mogelijk zijn - en bezorgt (in het geval dat de inrichter toegangsgeld vraagt voor de activiteit) 5 vrijkaarten aan de Cultuurdienst ten behoeve van de wedstrijd in het gemeentelijke infoblad de Info-Flash (wat extra publiciteit betekent en er wordt tevens een apart artikeltje in de Info-Flash opgenomen). F. Na afloop ART 24 Binnen de maand na de activiteit dient de gemeentelijke cultuurdienst te ontvangen: - het financiële verslag (eindafrekening), gestaafd met de nodige bewijsstukken (facturen, ) - en het verslag van de activiteit, gestaafd met documenten - het promotiemateriaal (vb. ook krantenartikel)

5 ART 25 Indien blijkt dat het project niet aan de vooropgestelde doelstellingen voldoet, kan het College van Burgemeester en Schepenen beslissen de subsidie in te houden. ART 26 Als het initiatief waarvoor de subsidie werd aangevraagd, niet kan plaatsvinden of indien er wijzigingen zijn opgetreden in de oorspronkelijke gegevens op de aanvraag, dan deelt de initiatiefnemer dit onmiddellijk mee aan de gemeentelijke cultuurdienst. Ten onrechte uitgekeerde subsidies worden door het gemeentebestuur teruggevorderd. ART 27 De uitbetaling van de subsidie gebeurt na de activiteit, na de financiële en inhoudelijke controle door de dienst Cultuur en na beslissing van het college. ART 28 Indien middelen van de projectsubsidie tegen een bepaalde datum niet gespendeerd worden, dan neemt de gemeente zich voor om de vrijstaande budgetten te gebruiken voor gelijkaardige doelen (integratie, gemeenschapsvorming, ) ten behoeve van de bevolking en de socio-culturele verenigingen. ART 28 Dit reglement gaat in voege op 1/07/2008 na gunstig advies van de cultuurraad en na goedkeuring gemeenteraad en vervangt vanaf die datum het reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en vernieuwende aard van 8/02/2006.

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

leden waarvan bestuursleden

leden waarvan bestuursleden AANVRAAGFORMULIER A BASISSUBSIDIE Alle Vleterse erkende socio-culturele verenigingen die een actieve en regelmatige culturele werking op het grondgebied van Vleteren, kunnen een jaarlijkse gemeentelijk

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9 e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT LOKAAL CULTUURBELEID voorleggen voorstel tot uitbreiding reglement betreffende de ondersteuning van initiatieven

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Subsidiereglement culturele verenigingen. Zitting van 18 december Gepubliceerd op 23 december 2014.

Subsidiereglement culturele verenigingen. Zitting van 18 december Gepubliceerd op 23 december 2014. Subsidiereglement culturele verenigingen Zitting van 18 december 2014. Gepubliceerd op 23 december 2014. Hoofdstuk 1. Lidmaatschap van de culturele raad (CR) Artikel 1. Categorieën Er zijn twee categorieën

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied Reglement projectsubsidie jeugd Gelet op artikel 57 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet het jeugdbeleidsplan 2011-2013; goedgekeurd door de gemeenteraad d.d. 18 oktober 2010; Gelet op het subsidiereglement

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2009 Bekendgemaakt op 18 december 2008 en 1 oktober 2009 Artikel 1: Voorwerp Dit reglement kadert

Nadere informatie

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven.

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. Gemeentebestuur Wevelgem Vanackerestraat 16 8560 Wevelgem Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1: Doel van de

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting

Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting Stad SintNiklaas Dienst ondersteuning cultuur en vrije tijd / cultuurraad Grote Markt 45 9100 SintNiklaas 03 778 33 30 cultuur@sintniklaas.be www.sintniklaas.be Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING VAN CULTUURSUBSIDIES VLETEREN

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING VAN CULTUURSUBSIDIES VLETEREN REGLEMENT INZAKE TOEKENNING VAN CULTUURSUBSIDIES VLETEREN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Het College van Burgemeester en Schepenen en de Gemeentelijke Adviesraad

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

Reglement culturele projectsubsidies Halle

Reglement culturele projectsubsidies Halle Reglement culturele projectsubsidies Halle artikel 1 Binnen de perken van het krediet dat elk jaar in de begroting wordt ingeschreven kunnen er subsidies verleend worden aan culturele projecten die het

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten

Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten Lever dit dossier in bij team cultuur, Cultuurplein 2, 2220 Heist-op-den-Berg of cultuur@heist-op-den-berg.be Titel Project Gegevens

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Artikel 1 Dit reglement is enkel van toepassing op aanvragen voor het verkrijgen van een projectsubsidie uitgaande van verenigingen

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds HOOFDSTUK I: algemene bepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Het Cultuurfonds heeft tot doel de erkende

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 Artikel 1: Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode verleent

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Koolmijnlaan 31/3-4, 3580 BERINGEN tel: 011 45 66 15 fax: 011 43 22 72 E-mail: info@pwaberingen.be website: www.pwaberingen.be Laatste versie:

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

Initiatiefnemer 1 Initiatiefnemer 2. Datum activiteit: Locatie activiteit: Deelnameprijs: Beoogde doelgroep (straten):

Initiatiefnemer 1 Initiatiefnemer 2.   Datum activiteit: Locatie activiteit: Deelnameprijs: Beoogde doelgroep (straten): Invullen in drukletters a.u.b. I N I T I A T I E F N E M E R S Initiatiefnemer 1 Initiatiefnemer 2 Voornaam en naam: Adres: Tel.nr. / GSM:. Email: S T R A A T F E E S T Datum activiteit: Locatie activiteit:

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Het subsidiereglement van de Gemeentelijke Culturele Raad Wichelen heeft

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING

SUBSIDIEREGLEMENT FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING 1.1 Stad Antwerpen SUBSIDIEREGLEMENT FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING Artikel 1: basis Het fonds voor talentontwikkeling is een fonds ter ondersteuning van individuele of collectieve projecten op het gebied

Nadere informatie

Een uitwisselingsproject tussen organisaties waarbij artistieke ontmoetingen resulteren in een fresco over de sociale diversiteit.

Een uitwisselingsproject tussen organisaties waarbij artistieke ontmoetingen resulteren in een fresco over de sociale diversiteit. Pag. 1 van 5 Gemeente Sint-Gillis Dienst Nederlandstalige aangelegenheden Emile Feronstraat 173 1060 Sint-Gillis Dienstgegevens (in te vullen door de dienst Nederlandstalige aangelegenheden) DOSSIERNUMMER:

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt

Nadere informatie

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG 1 SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG REGLEMENT Vastgesteld door de Provincieraad in vergadering van 24 oktober 1984, nadien gewijzigd in vergadering van 20 september

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

Reglement Projectoproep Gent - cultureel revitaliseren van stad en wijken

Reglement Projectoproep Gent - cultureel revitaliseren van stad en wijken Reglement Projectoproep Gent - cultureel revitaliseren van stad en wijken Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 september 2008 Bekendgemaakt op 25 september 2008 Deze projectoproep kadert in het cultuurbeleidsplan

Nadere informatie

PROJECTAANVRAAG CULTUUR 2020

PROJECTAANVRAAG CULTUUR 2020 1 PROJECTAANVRAAG CULTUUR 2020 Kadert in art. 10 van het Subsidiereglement d.d. 21-06- 17. Aanvraag indienen vóór 15 september vóór het jaar van de projectuitvoering! De poststempel geldt als bewijs. Aanvullingen

Nadere informatie

BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013

BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013 BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013 Artikel 1: kader Voor zover de kredieten voorzien zijn in het budget op actie 'straatfeesten (1.3 organiseren en/of ondersteunen van laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten)

Nadere informatie

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten Artikel 1: Begrippen. - Gemeentebestuur: het Kuurnse gemeentebestuur, bestaande uit de Kuurnse gemeenteraad en het

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies 1. Gegevens aanvrager(s) Naam van aanvrager (vereniging of individu) :... Naam contactpersoon (enkel in te vullen indien de aanvrager een vereniging is)

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit DIS/APISID/09-04-2013 Dienst Internationale Samenwerking/Integratie Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 integratie@waregem.be

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Gecoördineerde versie Gewijzigd bij het besluit van de

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas Artikel 1. Doel In 1217 werd Sint-Niklaas, voorheen ondergeschikt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIE GEMEENTE ANDERLECHT Naam project... Identificatiegegevens

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIE GEMEENTE ANDERLECHT Naam project... Identificatiegegevens AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIE GEMEENTE ANDERLECHT 2018 Naam project... Identificatiegegevens Naam vereniging:... Adres maatschappelijke zetel:... E-mail:... Website:... Ondernemingsnummer (BTW-statuut):...

Nadere informatie

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van (sociaal-)culturele en sportieve projecten

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van (sociaal-)culturele en sportieve projecten ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van (sociaal-)culturele en sportieve projecten Artikel 1: Begrippen. - Gemeentebestuur: Het Kuurnse gemeentebestuur, bestaande uit de Kuurnse

Nadere informatie

Aanvraagformulier cultuursubsidies

Aanvraagformulier cultuursubsidies Aanvraagformulier cultuursubsidies Gelieve alvorens dit formulier in te vullen aandachtig het subsidiereglement cultuurprojecten district Merksem te lezen. 1. Gegevens Naam van het project Artikel 6 Datum

Nadere informatie

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 - De Provincie West-Vlaanderen

Nadere informatie

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT Cultuurdienst Centrum 17 1540 Herne 1 02 397 11 60 cultuur@herne.be Dit reglement werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Cultuurraad d.d. 15 juni 2015.

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie voor individuen en vereniging

Aanvraag projectsubsidie voor individuen en vereniging Aanvraag projectsubsidie voor individuen en vereniging 110 F006 160224 Gemeentebestuur Oosterzele T.a.v. de begeleidende ambtenaar Dorp 1, 9860 Oosterzele T 09 362 50 09 E mail: onthaal@oosterzele.be ontvangstdatum

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Antwerpen 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES Art. 1: De algemene bepalingen zijn ook hier geldig. Art. 2: Met het eventueel toekennen van deze betoelaging wil men een (financiële) ondersteuning bieden aan initiatieven en

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK

SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK Versie januari 2018 Erfgoedcel Mijn-Erfgoed E. Coppéelaan 87 3600 Genk T 089 811 411 info@mijnerfgoed.be 2 SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 5 juli 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 5 juli 2018; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van 22 december 2017 houdende de subsidiëring van bovenlokaal jeugdwerk, jeugdhuizen en jeugdwerk voor bijzondere doelgroepen DE

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Cultuurplatforms

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Cultuurplatforms Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Cultuurplatforms Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 juni 2016 Bekendgemaakt op 28 juni 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

PROJECTEN EN EVENEMENTEN Aanvraagformulier SUBSIDIE + VOUCHER voor de sectoren SPORT/ CULTUUR/ JEUGD

PROJECTEN EN EVENEMENTEN Aanvraagformulier SUBSIDIE + VOUCHER voor de sectoren SPORT/ CULTUUR/ JEUGD PROJECTEN EN EVENEMENTEN Aanvraagformulier SUBSIDIE + VOUCHER voor de sectoren SPORT/ CULTUUR/ JEUGD Aanvraagformulier VOUCHER voor de sectoren MILIEU / GEZIN / SENIOREN In uitvoering van het subsidiereglement

Nadere informatie

Subsidiereglement gemeenschapsvormende projecten

Subsidiereglement gemeenschapsvormende projecten Subsidiereglement gemeenschapsvormende projecten Artikel 1: basis Een subsidie voor een gemeenschapsvormend project dat plaatsvindt op het grondgebied van het district Wilrijk, kan verleend worden onder

Nadere informatie

Reglement voor subsidiëring van artistiek-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen

Reglement voor subsidiëring van artistiek-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Reglement voor subsidiëring van artistiek-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Artikel 1 - Doelstelling Met dit reglement wil de Provincie West-Vlaanderen de kwaliteitsvolle werking in

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst INLEIDING De Erfgoedcel Aalst sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant af voor de beleidsperiode 2009-2014. In

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering van 12 september 2003 ter uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering

Nadere informatie

Reglement. ter subsidiëring van initiatieven rond de herdenking van WOI door actoren uit het middenveld in de Ginterregio. - Projectsubsidie -

Reglement. ter subsidiëring van initiatieven rond de herdenking van WOI door actoren uit het middenveld in de Ginterregio. - Projectsubsidie - Reglement ter subsidiëring van initiatieven rond de herdenking van WOI door actoren uit het middenveld in de Ginterregio - Projectsubsidie - HERDENKING 100 JAAR GROOTE OORLOG 2014 2019 1. Doelstellingen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK

SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK Versie juli 2016 Erfgoedcel Mijn-Erfgoed E. Coppéelaan 87 3600 Genk T 089 811 411 info@mijnerfgoed.be 2 SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING,

DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de toekenning van subsidies aan jeugdhuizen voor de uitvoering van een bovenlokaal project 5 juli 2013 Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement voor de subsidiëring van erkende Pepingse verenigingen

Gemeentelijk reglement voor de subsidiëring van erkende Pepingse verenigingen 1. ALGEMENE VOORWAARDEN Gemeentelijk reglement voor de subsidiëring van erkende Pepingse verenigingen 1.1 Algemeen Art 1 Het gemeentebestuur van Pepingen kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende

Nadere informatie

Naam organisatie: Ondernemingsnummer : Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Website:

Naam organisatie: Ondernemingsnummer : Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Website: REGLEMENT VOOR SUBSIDIËRING VAN ACTIVITEITEN BINNEN DE GEMEENTE ZWEVEGEM MET BETREKKING OP INFORMATIEVERSTREKKING, SENSIBILISATIE EN VERSTERKING VAN SAMENWERKING MET HET ZUIDEN. Naam organisatie: Ondernemingsnummer

Nadere informatie

Subsidiereglement juli 2016

Subsidiereglement juli 2016 Subsidiereglement juli 2016 Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe voorzien in het gemeentebudget, worden aan de verenigingen en initiatieven, erkend door en/of aangesloten bij de Raad voor

Nadere informatie

Reglement voor ondersteuning van Ekerse projecten

Reglement voor ondersteuning van Ekerse projecten 20131202_reglement_toelagen_versie_10.pdf District Ekeren Reglement voor ondersteuning van Ekerse projecten Artikel 1 Binnen de voorziene kredieten vastgelegd in de districtsbegroting ondersteunt het district

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN REGLEMENT REGLEMENT SPORTPROJECTTOELAGEN Artikel 1 doel Binnen de voorziene kredieten vastgelegd in de districtsbegroting ondersteunt het district Ekeren sportevenementen waarmee

Nadere informatie

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar)

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Wat is een erkenning? Wichelse verenigingen en particuliere initiatieven (kunstenaars) kunnen zich vanaf 2015 en om de 10 jaar door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES

REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES Vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit op 24 juni 2008 Aangepast bij gemeenteraadsbesluit op 23 november 2010 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor (socio-) culturele verenigingen en (socio-) culturele projecten

Subsidiereglement voor (socio-) culturele verenigingen en (socio-) culturele projecten Subsidiereglement voor (socio-) culturele verenigingen en (socio-) culturele projecten Artikel 1: grondslag Dit subsidiereglement kadert in de organisatie van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

68%6,',(6 DE PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT,

68%6,',(6 DE PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT, 3529,1&,$$/5(*/(0(17,1=$.('(72(.(11,1*9$1 68%6,',(6 $$162&,$$/(1&8/785(/(9(5(1,*,1*(1',($&7,()=,-1,1 '(3529,1&,(9/$$06%5$%$17 DE PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT, Gelet op het besluit van de provincieraad

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad G E M E E N T E Hoofdstuk 1 Erkenning. T E R N A T Statuten gemeentelijke cultuurraad Artikel 1 De bestaande gemeentelijke cultuurraad wordt erkend als gemeentelijke adviesraad in uitvoering van het decreet

Nadere informatie

Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM "

Reglement inzake de Projectcheque  ONDERNEEM IN IZEGEM STADSBESTUUR IZEGEM Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM " Artikel 1 Projectcheque Onderneem in Izegem Binnen de perken van het jaarlijks door de Gemeenteraad vastgestelde budget kunnen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012 UITTRKSL UIT D NOTULN VAN D GMNTRAAD VAN WUUSTWZL Zitting van 26 maart 2012 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ansoms J. - Burgemeester - Voorzitter Breugelmans K., Bogaerts L., Phiiipsen P., Mertens-Van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT, BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING,

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT, BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING, Ministerieel besluit van 29 mei 2002 houdende vastlegging van de structuur van een gemeentelijk cultuurbeleidsplan, een beleidsplan van een bibliotheek en een beleidsplan van een cultuurcentrum DE VLAAMSE

Nadere informatie

District Borgerhout: Reglement projecttoelagen

District Borgerhout: Reglement projecttoelagen District Borgerhout: Reglement projecttoelagen DOEL 1. Binnen de mogelijkheden van het districtsbudget geeft het district Borgerhout met een projecttoelage een financiële ondersteuning voor projecten die

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORT VOOR ALLEN SUBSIDIE

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORT VOOR ALLEN SUBSIDIE Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 29 juni 2010 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORT VOOR ALLEN SUBSIDIE Artikel 1. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Artikel 1. Binnen de perken van de daartoe op de begroting van

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit 1. Algemeen kader De cel Internationale Solidariteit van de gemeente Anderlecht streeft ernaar projecten inzake internationale solidariteit te ontwikkelen,

Nadere informatie