0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september goedkeuring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september 2014 - goedkeuring"

Transcriptie

1 TOELICHTING Gemeenteraad van 6 oktober 2014 OPENBARE ZITTING MAP-000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september goedkeuring MAP001: FINANCIËN - ONTVANGSTEN - BURGERZAKEN - POLITIE - BRANDWEER - EUROPESE ZAKEN - PERSONEEL - PARTICIPATIE - FACILITY EN EREDIENSTEN 1.1 Brandweerhervorming - hulpverleningszone Westhoek - instap in hulpverleningszone Westhoek (West-Vlaanderen 4) vanaf 1 januari 2015 en goedkeuring financiële verdeelsleutel Op vrijdag 26 september werd een politiek akkoord afgesloten ivm de hervorming van de brandweer. Deze toelichting wordt nog verder aangevuld van zodra er verdere gegevens bekend zijn. 1.2 Budget 2015 van de kerkbesturen Sint-Paulus Langemark, Sint-Juliaan, OLV Madonna, Sint-Andreas Bikschote en OLV Poelkapelle - goedkeuring Overeenkomstig artikel 47 van het decreet betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten worden de budgetten voor 2015 van de kerkbesturen voorgelegd. Deze budgetten werden voorafgaandelijk ter advies voorgelegd aan de Bisschop van Brugge en besproken in het centraal kerkbestuur. Een afschrift van dit advies werd bij elk budget gevoegd.

2 Goedgekeurd MJP exploitatietoelage Exploitatietoelagen Gemeentelijke investeringstoelagen Totaal Sint-Paulus Langemark , ,79 0, ,79 Sint-Juliaan , ,95 0, ,95 OLV Madonna , , , ,96 Gemeente LP 94 % ,64 Gemeente Houthulst 6 % 1.129,32 Sint-Andreas Bikschote , , , ,05 OLV Poelkapelle , , , ,00 Totaal , , , , Financieel rapport - aktename Het gemeentedecreet bepaalt dat de financieel beheerder minstens één maal per jaar rapporteert aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen (art 165). Het rapport omvat een overzicht van de thesaurietoestand, de liquiditeitsprognose, de beheerscontrole en een evolutie van de budgetten. In de gemeenteraad van 31 augustus 2009 werd beslist om de financiële rapportage te beperken tot één maal per jaar en, indien mogelijk, samen met de laatste budgetwijziging. Het verslag bevat ook informatie over het debiteurenbeheer. Er werd een overzicht opgenomen van de fiscale en niet-fiscale vorderingen (art. 94). Het financieel rapport geeft de toestand weer op 22 september Samenstelling Commissie Intergemeentelijke Samenwerking - goedkeuring In de gemeenteraad van 30 juni 2014 werd beslist om een Commissie Intergemeentelijke Samenwerking op te richten. De samenstelling van deze commissie werd besproken in de gemeenteraad van 1 september. De mandaten in de commissie worden evenredig verdeeld over de fracties waaruit de gemeenteraad werd samengesteld. Zo krijgen Open VLD, N-VA en SP.a elk 1 zetel, CD&V krijgt 2 zetels en Proo 1 zetel zonder stemrecht. De Raad wordt gevraagd om de samenstelling van de Commissie Intergemeentelijke Samenstelling goed te keuren.

3 Fractie Vertegenwoordiger 1 ste plaatsvervanger 2 de plaatsvervanger CD&V Eddy Vanacker Christoph Deraeve - CD&V Lieven Johan Vanysacker - Vanbelleghem Open VLD Koen Bentein Frank Gheeraert - N-VA Dominique Cool Peter Vantomme Robert Barthier SP.a Jean-Marie - - Callewaert Proo (raadgevende stem) Vacant verklaren bij aanwerving van 6 betrekkingen bij de vrijwillige brandweer - goedkeuring In een infovergadering op 30 augustus 2014 in het brandweerarsenaal werden geïnteresseerde inwoners geïnformeerd over de brandweer en zijn werking. Het aantal vrijwilligers moet namelijk dringend aangevuld worden. De opleiding van een brandweerman neemt circa een jaar in beslag. De raad wordt gevraagd om 6 betrekkingen van vrijwillige brandweerman bij aanwerving vacant te verklaren volgens de voorwaarden bepaald in het grondreglement; kan aangeworven worden tot brandweerman bij de gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst, de persoon die : voldoet aan de bepalingen vermeld in hoofdstuk II van het grondreglement aanwerving slaagt voor een stageperiode Er wordt een wervingsreserve aangelegd van 3 jaar. MAP002: PATRIMONIUM - OPENBARE WERKEN - GROEN - FEESTMATERIAAL - BEGRAAFPLAATSEN - MOBILITEIT EN ARBEIDSVEILIGHEID 2.1 Aanbrengen van wegmarkeringen via Farys (TMVW) - goedkeuring gunning en lastvoorwaarden Op 10/03/2014 werd beslist om toe te treden tot de divisie Aanvullende Diensten van Farys (voorheen TMVW). Het bestuur wenst in te tekenen op de raamovereenkomst voor het aanbrengen van wegmarkeringen. Op volgende plaatsen zal thermoplastische belijning aangebracht worden: Zonnebekestraat waar asfalt vernieuwd wordt Melkweg

4 Boezingestraat (t.h.v. Welsh Memorial) Parking Duitse Militaire Begraafplaats Voor deze dienstverlening vraagt Farys een bijdrage van 5%. MAP004: ONDERWIJS - JEUGD - CULTUUR - BIBLIOTHEEK - TOERISME - FEESTEN EN COMMUNICATIE 3.1 Gebruiksovereenkomst oude brandweerkazerne en aanpalend lokaaltje - goedkeuring Voor de realisatie van het kunstproject Kunst op de Vijver kreeg de Kunstkring Langemark-Poelkapelle de toestemming van het college om gedurende de periode van de realisatie van de kunstwerken (maart half juni), gebruik te maken van de oude brandweerkazerne en het aanpalend lokaaltje. Ondertussen kwam de vraag van de Kunstkring of ze nog verder gebruik konden maken van deze locatie. Aangezien deze locatie momenteel toch (nog) niet voor andere zaken gebruikt wordt, zijn we met de Kunstkring het gesprek aangegaan en werd hiervoor een gebruiksovereenkomst met welbepaalde voorwaarden opgemaakt (oa tegemoetkoming in de energiekosten, gebruik wordt gezien als tijdelijk, maar einddatum wordt niet onmiddellijk vastgelegd, enz.). Deze gebruiksovereenkomst werd door, zowel Kunstkring als door het College, goed bevonden en wordt nu, ter goedkeuring, voorgelegd aan de Gemeenteraad. MAP005: RUIMTELIJKE ORDENING - MILIEU - ENERGIEBELEID - ICT EN LOKALE ECONOMIE 4.1 Gedeeltelijk opheffen en verleggen van buurtweg nr. 107 tussen de Peperstraat en de Steenbeek: beraadslaging over het tracé en voorlopige vaststelling van het bijhorende rooilijnplan Het groentenverwerkend bedrijf Dejaeghere heeft op 18 juni een voorwaardelijk gunstig planologisch attest verkregen van de Vlaamse Minster voor Ruimtelijke Ordening voor een uitbreiding van het bedrijf. Op korte termijn komen er twee loodsen bij, ten noorden van de huidige bedrijfsgebouwen, naast de Peperstraat. Voor de uitbreiding op lange termijn zal het Vlaams gewest een ruimtelijk uitvoeringsplan opmaken dat de bestemmingen en randvoorwaarden hiervoor vastlegt. Buurtweg 107 verbindt nu de Peperstraat met het fietspad langs de Steenbeek, via een brug over de Steenbeek. Na de realisatie van de uitbreiding op korte termijn, zal buurtweg 107 dwars door het bedrijfsterrein lopen. Dit is niet wenselijk, zowel om praktische, hygiënische als veiligheidsredenen. Omdat de buurtweg in gebruik is (mountainbikers, landbouw), wordt voorgesteld om de buurtweg op korte termijn te verleggen rond de uitbreiding. De gronden hiervoor zijn in eigendom van het bedrijf. De nieuwe buurtweg kan gecombineerd worden met de bufferzone rond de uitbreiding.

5 4.2 Goedkeuring van het bestek voor het de aanleg van het fietspad tussen Houthulst en Poelkapelle en de rioleringswerken in de Houthulstseweg, Klerkenstraat, Helftweg, Stadensteenweg In een samenwerking tussen met de gemeente Houthulst, het Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax wordt een veilige fietsverbinding aangelegd tussen Poelkapelle en Houthulst. Daarbij wordt de N301 vernieuwd en een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Deze samenwerking houdt 4 deelprojecten in: GIP-project W rioleringswerken op grondgebied Langemark-Poelkapelle GIP-project W rioleringswerken op grondgebied Houthulst Module 13 fietspaden aanleg van fietspaden langs de N301 Structureel onderhoud N301 vernieuwen van de rijweg van de N301 In Langemark-Poelkapelle gaat het daarbij om volgende delen van wegen: de Houthulstseweg m.i.v. de zijtak naar nr., de Klerkenstraat, de Stadensteenweg, de Schreiboomstraat en de Wulverstraat. Rioleringswerken In de Houthulstseweg (beperkte stuk ten noorden van rotonde Madonna), Stadensteenweg, Klerkenstraat (beperkt), Helftweg, Houthulstseweg (tussen rotonde Madonna en collector ten zuiden van de Broenbeek) wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd om vuilvracht te verzamelen uit de zones waar nog geen afvalwateraansluitingen aanwezig waren. In de Houthulstseweg (ten zuiden van de Broenbeek) worden dienstriolen DWA aangelegd om de vuilvracht effectief aan te sluiten naar de collector. Op heden komt de collector daar voorbij, met transport van afvalwater vanuit Poelkapelle, maar zijn de woningen erlangs niet aangesloten. In de zone vanaf de Pottestraat naar de rotonde Madonna wordt een drukrioleringssysteem voorzien, met de aanleg van een persleiding onder het fietspad. Deze werken zijn weliswaar onder budgettair voorbehoud, en zullen slechts toegewezen worden indien de werken uitvoerbaar worden geacht binnen het vastgelegde plafondbedrag voor de rioleringssubsidie ten gunste van Infrax. Verleggen van grachten en hun inbuizingen, maar ook over het vernieuwen (in plaats van uitlengen) van de dwarsduikers/kokers als gevolg van de aanleg van het fietspad Aanleg van het fietspad met module 13 van het mobiliteitsconvenant Tussen de Melanedreef te Houthulst en de rotonde Madonna te Langemark- Poelkapelle wordt een dubbelrichtingsfietspad voorzien in beton, op breedte 2,50 meter. Het wordt van de rijweg afgescheiden door een groenstrook. Tussen de grens bebouwde kom Poelkapelle de rotonde met de Klerkenstraat worden 2x enkelrichtingsfietspaden voorzien. Deze worden voorzien in asfalt, op breedte 1,75 meter (met plaatselijke afwijkingen van 1,50 meter).

6 Ter hoogte van de oude spoorwegbedding zijn bovendien oversteekvoorzieningen met middengeleider voorzien, zodat op deze belangrijke punten de oversteek veilig in 2 keer kan gebeuren. Deze werken omvatten ook de groenaanleg, aanleg boordstenen en veiligheidsstroken, bushaltes, opritten, binnen de module 13. De aandelen zuiver ten laste van de gemeentebesturen beperken zich tot de voetpaden, parkeervakken en plantvakken tussen deze parkeervakken. Vernieuwen van de Houthulstseweg De bestaande wegenis van de N301 wordt volledig opgebroken. Er zal een nieuwe rijweg aangelegd worden van 6,40m asfalt, met langs weerzijden een kantstrook/watergreppel als kantopsluiting. Financieel Na verrekening van alle subsidieerbare delen bedraagt het gemeentelijk aandeel in de werken ,93 euro (incl. BTW). In het MJP is nu al euro voorzien. De rest van het bedrag zal voorzien moeten worden in een wijziging van het MJP. Er zijn dit jaar geen werken of grote uitgaven gepland. MAP-007: VARIA 5.1 Vragen en antwoord

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 1 september goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 6 oktober 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Robert Barthier, Jacqueline

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 januari 2015 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 januari 2015 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 9 maart 2015 OPENBARE ZITTING 0 MAP 000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 januari 2015 goedkeuring Bijlagen : verslag van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 6 oktober 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 6 oktober 2014 - goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 november 2014 OPENBARE ZITTING 0 MAP-000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 6 oktober 2014 - goedkeuring 1 MAP001: FINANCIËN - ONTVANGSTEN

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 april goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 april goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 26 mei 2014 OPENBARE ZITTING MAP-000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 april 2014 - goedkeuring MAP001: FINANCIËN - ONTVANGSTEN - BURGERZAKEN

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 april 2019 Leven - Burgerzaken

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 april 2019 Leven - Burgerzaken Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 april 2019 Leven - Burgerzaken 25 2019_GR_00097 Begraafplaatsen - Wijzigen van het retributiereglement op de gemeentelijke begraafplaatsen - Goedkeuring

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 17 november goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 17 november goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 22 december 2014 OPENBARE ZITTING 0 MAP-000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 17 november 2014 - goedkeuring 1 MAP001: FINANCIËN - ONTVANGSTEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Dhr Peter Peene komt een korte toelichting geven bij het project Vredeswakes.

Dhr Peter Peene komt een korte toelichting geven bij het project Vredeswakes. TOELICHTING Gemeenteraad van 5 november 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij de Vredeswakes Dhr Peter Peene komt een korte toelichting geven bij het project Vredeswakes.

Nadere informatie

GR Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring

GR Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring ^f4wï Langemark - PoelkapeSle Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 december 2017 Wonen - Woondienst 10 2017 GR 00171 Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 oktober 2015 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 oktober 2015 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 16 november 2015 OPENBARE ZITTING 0 MAP 000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 oktober 2015 goedkeuring 1 MAP 001: FINANCIËN ONTVANGSTEN BURGERZAKEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 2 september 2013 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 2 september 2013 - goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 7 oktober 2013 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 december 2014

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 december 2014 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-06-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 mei 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 mei 2014 - goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 30 juni 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert Barthier,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 januari 2018 Algemeen Bestuur - Onthaal en Administratie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 januari 2018 Algemeen Bestuur - Onthaal en Administratie Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 januari 2018 Algemeen Bestuur - Onthaal en Administratie 3 2018_GR_00015 Reglement feestmateriaal aanpassing - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE BRANDWEER PERSONEELSBELEID INFORMATICA ONTVANGSTEN

MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE BRANDWEER PERSONEELSBELEID INFORMATICA ONTVANGSTEN TOELICHTING Gemeenteraad van 16 april 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 maart 2012 MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE BRANDWEER

Nadere informatie

INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde)

INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde) INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde) 14/04/2018 PROGRAMMA Verwelkoming + inleiding, burgemeester Geert Vanden Broucke Toelichting van het ontwerp, studiebureau

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 23/10/14. 19u30 - raadzaal

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 23/10/14. 19u30 - raadzaal BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 23/10/14 19u30 - raadzaal 1. DORPSRAAD RAMSKAPELLE AKTENAME ONTSLAG STEMGERECHTIGD LID De raad wordt verzocht akte te willen nemen van de ontslagname van de heer Mathieu

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Ringleiding Bikschote. Joke Van den Broecke

Ringleiding Bikschote. Joke Van den Broecke 22.262 - Ringleiding Bikschote Joke Van den Broecke Werken aan zuiver water Betrokken partijen Situering Werkwijze Impact op het dagelijks leven Communicatie 15-12-2010 Aquafin partner for all wastewater

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren. Provincie Vlaams-Brabant TOELICHTINGSLIJST GEMEENTERAAD VAN 25 OKTOBER 2017 Openbare zitting Stafdiensten Secretariaat 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 27 september 2017 Aan de gemeenteraad wordt

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 oktober 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 30 oktober 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 30 oktober 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Vaststellen jaarrekening 2013 De gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Hasselt Riolerings- en wegeniswerken Albertkanaalstraat en Overdemerstraat. Infovergadering inwoners 10 & 17 februari 2016

Hasselt Riolerings- en wegeniswerken Albertkanaalstraat en Overdemerstraat. Infovergadering inwoners 10 & 17 februari 2016 Hasselt Riolerings- en wegeniswerken Albertkanaalstraat en Overdemerstraat Infovergadering inwoners 10 & 17 februari 2016 Inhoud 2 Algemeen Historiek project Ontwerp Riolering Bufferbekken Wegenis Minder

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 17 november 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 17 november 2014 - goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 22 december 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 juni 2015

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

Mesen/Heuvelland Herinrichting dorpskern

Mesen/Heuvelland Herinrichting dorpskern Mesen/Heuvelland Herinrichting dorpskern Wegenis- en rioleringswerken in de Ieperstraat, Gentstraat, Armentiersstraat, Armentierssteenweg Bewonersvergadering: 24 mei 2011 1 2 INITIATIEF IS SAMENWERKING

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving 9 2018_GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels;

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Informatie-vergaderingdd. 29/04/'15. wegenis-en rioleringsdossier Moerstraat

Informatie-vergaderingdd. 29/04/'15. wegenis-en rioleringsdossier Moerstraat Informatie-vergaderingdd. 29/04/'15 wegenis-en rioleringsdossier Moerstraat Overzicht Betrokken partijen Projectgegevens Werken in uitvoering» riolering» bovenbouw» dwarsprofiel Fasering / Toegankelijkheid

Nadere informatie

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; De Haan, 14 november 2018. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE Paul MEYERS Kurt BEIRENS,

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 16 december goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 16 december goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 27 januari 2013 OPENBARE ZITTING MAP-000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 16 december 2013 - goedkeuring MAP001: FINANCIËN - ONTVANGSTEN -

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Aanwezig: F. Annys, wnd. voorzitter; G. Soete, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 22 augustus 2018 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 2018_RMW_00119 Verslag open zitting van 20 juni 2018 - Het verslag van de vorige zitting

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Programma. 1. Verwelkoming 2. Toelichting bij het ontwerp (Evolta) 3. Toelichting plannen (Casters) 4. Vragenronde

Programma. 1. Verwelkoming 2. Toelichting bij het ontwerp (Evolta) 3. Toelichting plannen (Casters) 4. Vragenronde Infovergadering dinsdag 27 juni 2017 Programma 1. Verwelkoming 2. Toelichting bij het ontwerp (Evolta) 3. Toelichting plannen (Casters) 4. Vragenronde Programma 1. Verwelkoming 2. Toelichting bij het ontwerp

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans, burgemeester-voorzitter; de heer Jan Hendrickx, schepen; de heer Eddy

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 9 maart 2015 - goedkeuring. Wordt goedgekeurd met : 18 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 9 maart 2015 - goedkeuring. Wordt goedgekeurd met : 18 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen LANG VERSLAG Gemeenteraad van 20 april 2015 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Robert Barthier, Jacqueline

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 april goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 april goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 26 mei 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert Barthier,

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

STAD NIEUWPOORT - BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 29 OKTOBER 2009

STAD NIEUWPOORT - BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 29 OKTOBER 2009 STAD NIEUWPOORT - BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 29 OKTOBER 2009 In toepassing van artikel 252 1 en 252 2 van het gemeentedecreet wordt onderhavige lijst opgesteld met de beknopte omschrijving van

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2016 Wonen - Woondienst _GR_00151 Reglement belasting op tweede verblijven - Ter beslissing

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2016 Wonen - Woondienst _GR_00151 Reglement belasting op tweede verblijven - Ter beslissing Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2016 Wonen - Woondienst 17 2016_GR_00151 Reglement belasting op tweede verblijven - Ter beslissing Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels;

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 27 augustus u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 27 augustus u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 27 augustus 2015 19u30 1. GOEDKEURING BNIP SINT-BERNARDUSFEESTEN OP 21, 22 EN 23 AUGUSTUS 2015 Aan de raad wordt gevraagd het voorgelegd Bijzonder Nood- en Interventieplan

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 27 januari 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 27 januari 2014 - goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 10 maart 2013 OPENBARE ZITTING MAP-000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 27 januari 2014 - goedkeuring MAP001: FINANCIËN - ONTVANGSTEN - BURGERZAKEN

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 27 januari 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 27 januari 2014 - goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 10 maart 2014 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Luc Maddelein, Robert

Nadere informatie

Wijziging van de wet op de buurtwegen

Wijziging van de wet op de buurtwegen Wijziging van de wet op de buurtwegen Vernieuwde procedure voor wijzigingen aan de Atlas van de Buurtwegen De wet op de buurtwegen De wet op de buurtwegen - 10 april 1841 - Doel: betere bescherming van

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 16 april 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 16 april 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 21 mei 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 16 april 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie