Benchmark 2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mail Benchmark 2010"

Transcriptie

1 Benchmark e en 2e kwartaal NL versie

2 Inleiding Met de snelle opkomst van nieuwe kanalen zoals Facebook, Twitter en zelfs Foursquare zouden we bijna vergeten dat de oudgediende (nu zo n 20 jaar oud) nog steeds de beste resultaten oplevert. De Amerikaanse DMA wist te voorspellen dat de gemiddelde opbrengst zo n 40 dollar zou gaan bedragen in Een tweede plaats was voor search engine marketing met een nog steeds respectabele - 24 dollar. Ik bedoel maar! Deze opbrengst per geïnvesteerde dollar is van een heleboel factoren afhankelijk, waarvan er een heleboel op de website zelf invloed hebben. Daar kunnen wij niet in voorzien, maar waar wij wel in kunnen voorzien, zijn de cijfers die voorafgaan aan dat websitebezoek. Aantal geopende s, de gemiddelde doorklikratio s (CTR) en natuurlijk de bounceratio om er maar een paar te noemen. Deze cijfers kunt u dan weer gebruiken om uw eigen resultaten aan te spiegelen. Hoe doet u het en hoe doen uw mailings het ten opzichte van vergelijkbare organisaties, concurrenten en andere bedrijfstakken? Om u daar meer inzicht te geven hebben wij voor de vijfde maal de benchmark samengesteld. In deze benchmark vindt u de gecombineerde cijfers over de eerste helft van Samengesteld uit tientallen miljoenen s uit ruim 6000 campagnes van meer dan 150 vooraanstaande bedrijven in Nederland. Tevens hebben we een klein onderzoek gedaan onder onze relaties, om de trends in marketing in kaart te brengen. De resultaten van dit onderzoek zijn meegenomen in het benchmark rapport. Uiteraard geven we ook tips over hoe u uw marketing resultaten kunt verbeteren en nemen we een kijkje over de grens met cijfers van onder andere MailerMailer, eroi, Econsultancy, Forrester en Marketing Sherpa. Mocht u vragen hebben over uw cijfers ten opzichte van de gemiddelden of wilt u tips bij het verbeteren van uw resultaten, neem dan eens contact op met één van onze account- of project managers. Onze afdeling sales is er helemaal klaar voor op +31 (0) Veel leesplezier en inspiratie gewenst! Rogier van der Veen Marketing Manager Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

3 Inhoudsopgave Inleiding... 2 In een notendop Rol van marketing Budget voor ROI Nieuwe adressen Waarvoor gebruikt u marketing? Uitdagingen deliverability Leveren van relevante content Competitie met social media Integratie met andere databases Zorgen dat legitieme niet wordt gezien als spam Het meten en verbeteren van de ROI van marketing campagnes Bijblijven op het gebied van online marketing Trends Trends binnen de eigen organisatie...15 De subject line! Bounceratio De uitkomsten Vergeleken met eerdere edities Business to Consumer en Business to Business Wat gebeurt er in het buitenland? Openratio De uitkomsten Vergeleken met eerdere edities Business to Consumer en Business to Business Wat gebeurt er in het buitenland? Conclusie Doorklik ratio De uitkomsten Vergeleken met eerdere edities Business to Consumer en Business to Business Conclusie...25 Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

4 7. Conclusie Over deliverability Berichtopbouw Afbeeldingen Phishy URL s Subject line Woordenlijst Over E-Village Over Clang Tot slot Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

5 In een notendop Algemeen Deze benchmark is het resultaat van tientallen miljoenen s, 6000 campagnes van 150 toonaangevende bedrijven; De gegevens zijn verzameld in de periode van 1 januari 2010 tot en met 30 juni 2010; We proberen zoveel mogelijk de nieuwste cijfers met die van voorgaande edities te vergelijken; We nemen daar waar mogelijk een kijkje over de grens. Enquête Hoera! 67% van de marketeers verwacht dat budgetten voor marketing verder toe zullen nemen; Hot topics in marketingland op dit moment (het zal u niet verbazen): social media en mobile marketing; Foei! 72% van de ondervraagde marketeers weet niet wat de ROI van marketingcampagnes is; Bijna 26% werft ook nieuwe adressen via offline kanalen; De algemene nieuwsbrief is veruit de meest gebruikte vorm van marketing. De cijfers De gemiddelde bounceratio over Q1 en Q is 1,4%. In 2009 lag de gemiddelde bounce ratio nog rond de 3,0%; De gemiddelde open ratio ligt lager dan een jaar geleden. Van alle aangekomen berichten wordt 22% gerekend als geopend, terwijl dat in Q1 en Q nog 32% was; De doorklik ratio of clickthrough rate (CTR) - het aantal unieke personen wat geklikt heeft uitgedrukt in de aantallen aangekomen s - ligt gemiddeld op 5,7%. Deze doorklik ratio was een jaar geleden nog 8,2%. Kom op marketeers. Werk aan de winkel! De dalende cijfers kunnen en moeten een halt worden toegeroepen. Testen, creatieve onderwerpsregels, segmenteren en andere designs kunnen u helpen de ratio s te verbeteren, en daarmee het verkeer naar uw website en het bijbehorende winkelmandje! Mocht u daar advies bij willen hebben, schroom dan niet om één van onze consultants in te schakelen via telefoonnummer: of mail naar We zijn niet voor niets winnaar van de Idol 2010, met een winnend template op opens, clicks en omzet! Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

6 Deel 1: Wat houdt u bezig? Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

7 1. Rol van marketing Wij hebben een onderzoek gedaan naar de trends en de rol van marketing in Nederland. Wij vroegen onze relaties naar hun visie op de ontwikkelingen van marketing. Meer concreet vroegen wij naar de budgetten, het doel van de campagnes, de aanwas van nieuwe adressen en waarvoor men gebruikt. Wist u dat ruim driekwart van de ondervraagden verwacht dat het budget voor marketing in 2010 zal toenemen? 1.1 Budget voor Wij vroegen hoeveel procent van het budget van de totale digitale marketingmix gereserveerd wordt voor marketing. Maar liefst 55% van alle geënquêteerden reserveert slechts 0-5% van zijn budget voor marketing. Denkt u dat dit budget zal toenemen? Figuur 2: Budget voor Van de ondervraagden denkt 42,5% dat het budget voor in de tweede helft van 2010 zal toenemen. Forrester Research verkende ook de Europese marktontwikkelingen, de komende 5 jaar zal het aantal s dat wordt verstuurd verdubbelen. Figuur 3: Budget Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

8 Hoe verdeelt u uw online marketingbudget over de verschillende disciplines? Het merendeel van de ondervraagden besteedt tot 50% aan marketing, 0,46% besteedt het gehele online marketingbudget aan marketing. Neemt u daar vooral een voorbeeld aan (en nee, wij waren het niet)! Figuur 4: Verdeling online marketingbudget over de verschillende disciplines 1.2 ROI Weet u wat een campagne aan harde euro s (of andere valuta) oplevert? Kortom: meet u de ROI op uw marketing campagnes? 72% van de ondervraagden meet niet wat een campagne uiteindelijk oplevert. Dat is jammer, want uiteindelijk draait het maar om één ding: geld verdienen. Figuur 5: Meet u de ROI op uw marketing campagnes? Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

9 Maar waarom meet u dit niet? Veelgehoorde antwoorden waren onder andere: Gaan we wel doen zodra CRM dit toelaat; Niet altijd mogelijk; Omdat er nog niemand voor vrijgemaakt is. Wat levert een geïnvesteerde euro op? Van de 28% die de ROI meet op marketing campagnes was maar een enkeling bereid te delen wat een geïnvesteerde euro oplevert. Bedragen van 0,- tot 500,- werden genoemd. De meeste personen gaven aan niet bereid te zijn dit te delen, of dat het niet uit te drukken is in geld. Tip! Maakt u op uw website gebruik van Google Analytics of Sitestat voor uw websiteanalyse? Dan kunt u deze met Clang integreren. Koppelt u dit vervolgens aan uw conversiepagina s, dan kunt u precies zien wat een mailing heeft opgeleverd. Of dat nou euro s, afspraken of downloads zijn. Daarnaast zijn ook diverse koppelingen met CRM-systemen mogelijk. Bel onze salesafdeling om de mogelijkheden eens te bespreken op of mail naar 1.3 Nieuwe adressen Die database moet groeien, en dan natuurlijk wel met kwalitatief hoogwaardige adressen. Maar hoe doet u dat precies? De meeste adressen worden via de eigen website verzameld: 32,5%. Gevolgd door offline communicatie met maar liefst 25,9%. Figuur 6 : Verkrijgen nieuwe adressen. Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

10 1.4 Waarvoor gebruikt u marketing? Op onze vraag waarvoor wordt ingezet, antwoordde het merendeel voor het gebruik van een algemene nieuwsbrief (19,6%). Wat dat precies inhoudt laten we in het midden. Figuur 7: Gebruik van Bij anders werd onder andere genoemd acquisitie, DM, vakinhoudelijke nieuwsbrieven. Tip! Clang kan heel eenvoudig geïntegreerd worden met uw e-commerceplatform, zodat u ook servic s, boekings- of bestelbevestigingen van dynamische en op de persoon toegesneden content kunt voorzien. Geheel geautomatiseerd, dus geen extra mankracht nodig! Bel Roger van Kampen op of mail naar Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

11 2. Uitdagingen We hebben een aantal uitdagingen, of hete hangijzers zo u wilt, geformuleerd waar u als marketeer tegenaan loopt. Op de vraag of u zich hierin herkent kwamen de volgende antwoorden naar voren deliverability Komt de wel aan daar waar hij hoort aan te komen: de inbox? Kortom: hoe zit het met de deliverability? 46% geeft aan dat dit momenteel een belangrijke issue is, en 49% verwacht dat het belang het komende half jaar verder zal toenemen Figuur 8: deliverability Tips! De platformen van E-Village hebben een extreem goede deliverability. Dat komt op de eerste plaats door ons strenge anti-spambeleid, waar onze klanten zich aan moeten conformeren, maar ook door ons eigen team van toegewijde specialisten die continue in verbinding staan met alle belangrijke platforms zoals Hotmail, AOL en Gmail. Daarnaast maakt E-Village voor zowel Clang als E-Messenger gebruik van uitgebreide authenticatietechnieken zoals DomainKeys, SenderID, SPF en feedback loops. Het is mogelijk om uw eigen subdomein vast te laten leggen (mail.uwbedrijf.nl). Uw merk profiteert dan van de zeer goede reputatie van het E-Village-platform. Ook bieden wij de mogelijkheid uw subdomein in een middels SSL-certificaat beveiligde omgeving te laten draaien. Dit voorkomt onder meer het onnodig opspringen van waarschuwingsvensters in webmail-clients als Gmail, KPN Outlook Web Access. Bel of mail de afdeling sales voor de mogelijkheden: of Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

12 2.2 Leveren van relevante content Hoe krijg ik relevante content bij mijn ontvangers? Een belangrijke vraag, die bij een juist antwoord en juiste invulling uw ratio s sterk zal doen verbeteren. Een overgrote meerderheid ziet dit dan ook als een grote uitdaging. Figuur 9: Relevante content 2.3 Competitie met social media Good old krijgt steeds meer concurrenten. Met name social media als Hyves en Facebook. Toch zijn marketeers verdeeld. Ziet u net als wij dat beide kanalen zich wellicht niet als concurrenten gedragen, maar juist een sterke aanvulling op elkaar kunnen zijn? Dat de inzet van beide kanalen sterk afhangt van de soort boodschap is wel duidelijk. Figuur 10: Competitie met social media Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

13 2.4 Integratie met andere databases CRM-database, e-commercedatabase, verkoopinformatiesysteem. Klantgegevens staan op vele plaatsen opgeslagen, en uw database is er daar één van. Gaat u komende tijd aan de slag met de integratie van al deze systemen? Gemengde gevoelens, al met al. Ongeveer 60% verwacht daar komend half jaar niet meer belang aan te gaan hechten. Waarschijnlijk omdat ze het al voor elkaar hebben? Figuur 11: Integratie met andere databases 2.5 Zorgen dat legitieme niet wordt gezien als spam Relevante content hangt nauw samen met de vraag of uw legitieme als spam wordt gezien. Delete en dit is spam is beide slechts één handeling. De meerderheid (zij het een nipte meerderheid) ziet dit dan ook het komend half jaar als een belangrijk vraagstuk, en wij denken daarna ook nog wel. Figuur 12: Zorgen dat niet wordt aangezien als spam Tip! Het gaat niet om hoeveel, maar om wie! Een enorme database met adressen die niet actief zijn is niet interessant, wat wel interessant is, zijn de personen die wel met uw s aan de gang gaan: wie opent en wie klikt er? En kunt u daar verder op segmenteren? Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

14 2.6 Het meten en verbeteren van de ROI van marketing campagnes Gelukkig staat het meten en verbeteren van de ROI van marketingcampagnes hoog op de agenda van vele marketeers. Hoe beter uw inzicht in de ROI, hoe eerder u geneigd zult zijn meer budget voor marketing vrij te maken. Figuur 13: Meten en verbeteren van de ROI van marketing 2.7 Bijblijven op het gebied van online marketing Misschien wel de belangrijkste taak van iedere marketeer, of zelfs van iedere medewerker: bijblijven. Wat speelt er in de markt, welke trends en ontwikkelingen zijn belangrijk voor mij en mijn organisatie? Niet verwonderlijk dat de meerderheid aangeeft hier heel veel mee bezig te zijn. Weten we in ieder geval zeker dat deze benchmark gretige aftrek zal vinden ;-) Figuur 14: Bijblijven op het gebied van online marketing Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

15 3. Trends Second Life, Foursquare, RFID, RSS, Twitter, Cloud computing. Ieder jaar, iedere maand, duikt er wel weer ergens iets op waar we allemaal achteraan hollen. Maar welke onderwerpen op het gebied van online marketing zijn geen hype, maar een duidelijke trend waar we iets mee moeten in 2010 en 2011? 3.1 Trends in de markt 24% van de respondenten noemde social media toepassingen en een goede tweede plaats is er voor mobile marketing. Niet verrassend, wel belangrijk. Figuur 15: Trends in de markt 3.2 Trends binnen de eigen organisatie Daar is ie weer: social media. Marketeers hebben het er maar druk mee. Bijna 30% van de ondervraagden geeft aan dat dit een belangrijke trend is die binnen organisaties opgepakt wordt of gaat worden. Figuur 16: Trends binnen eigen organisatie Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

16 De subject line! Voordat we deel één afsluiten hebben we nog een kleine analyse voor u in petto: de woorden uit de subject line van Wij hebben alle subject lines van het eerste half jaar van 2010 geanalyseerd en de meest populaire woorden in onderstaande tagcloud gezet. Variatie van woorden als euro en euro s hebben wij samen gegroepeerd. Terwijl we woorden die hetzelfde lijken maar anders zijn, apart hebben gehouden, zoals nieuw en nieuws. Figuur 17 : Tagcloud subjectline woorden Gratis en korting zijn krachtige woorden en worden dan ook veel gebruikt. Gebruik ze echter met mate, niet in hoofdletters en nooit in combinatie met uitroeptekens. Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

17 Deel 2: Cijfers! Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

18 4. Bounceratio Wanneer een niet aankomt in de inbox, kan dit een van de volgende oorzaken hebben: Het adres van de ontvanger is veranderd; Het adres van de ontvanger is verkeerd geschreven en bestaat niet; De server van de ontvanger is tijdelijk niet beschikbaar; Het bericht wordt per ongeluk aangezien als spam; De inbox is vol. 4.1 De uitkomsten De gemiddelde bounceratio is 1,4%. Van de verzonden berichten wordt dus 1,4% niet afgeleverd. Tussen de branches zijn grote verschillen zichtbaar. De branche onroerend goed heeft een bounceratio van 8,6% terwijl organisaties binnen toerisme een bounceratio hebben van gemiddeld 0,6%. Figuur 18: Bounceratio Q1 en Q Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

19 4.2 Vergeleken met eerdere edities De gemiddelde bounceratio is lager dan een jaar geleden. Dit kan betekenen dat lijsten steeds schoner worden. Figuur 19: Bounceratio 2008, 2009 en Business to Consumer en Business to Business Wanneer we de branches onderverdelen naar B2C en B2B valt de bounceratio B2B fors hoger uit. Figuur 20: Bounceratio Q1 en Q verdeeld in B2C en B2B 4.4 Wat gebeurt er in het buitenland? In het buitenland komen we vergelijkbare cijfers tegen. Uit het rapport van MailerMailer komt bijvoorbeeld een bounceratio van 1,87%. De verschillen tussen de branches zijn ook daar groot; onroerend goed heeft een bounceratio van 4,3% terwijl we bij marketing een bounceratio van 1,1% tegenkomen. Tips! Clang en E-Messenger beschikken beide over een functionaliteit waarmee u een domeincontrole kunt uitvoeren. Deze functionaliteit kan alles achter automatisch controleren. De plug-ins in Clang zijn nog tot veel meer geautomatiseerde controles in staat. Vraag onze supportafdeling gerust om uitleg! Tel: Verzend nooit mail met een niet-bestaand adres als afzender of een ISP s controleren dit en wijzen dit eerder aan als spam. De ontvanger moet immers de kans hebben om te kunnen reageren. Maak gebruik van een tweestaps aanmeldtraject, de zogenaamde confirmed opt-in, waardoor de aanmelding via een bevestigd wordt. Op die manier weet u dat dit adres in gebruik is. Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

20 5. Openratio Wanneer u heeft gezorgd voor een maximaal afleverpercentage, wilt u vervolgens dat uw s geopend worden. Ongeacht of u een servicebericht stuurt of een lijst met aanbiedingen. De open ratio staat onder druk, omdat de betrouwbaarheid te wensen overlaat. Opens worden namelijk gemeten met behulp van een minuscuul plaatje. Als plaatjes weergeven uitstaat, zoals nog steeds bij veel pakketten het geval is, evenals bij veel smartphones, of als u een tekstversie ontvangt, in plaats van de HTML versie, worden de opens niet gemeten. Daarnaast wordt een mailing wel als geopend geteld zodra deze in het voorbeeldvenster (preview pane) wordt getoond, terwijl u deze helemaal niet actief hoeft te hebben gezien. Het is dus afhankelijk van de doelstellingen van de mailing of deze ratio relevant is. In het merendeel van de gevallen gaat het natuurlijk om het aantal mensen wat naar de website is gegaan. (Clicktrough ratio, zie later.) 5.1 De uitkomsten De gemiddelde open ratio ligt op 21,9%. Dat betekent dat van alle verzonden berichten 21,9% wordt gemeten als geopend. Ook hier weer duidelijke uitschieters; van 35,1% tot 17,2%. Figuur 21: Open ratio Q1 en Q Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

21 5.2 Vergeleken met eerdere edities Het aantal opens daalt, sterk zelfs. Een daling van maar liefst meer dan 30% zelfs. Naar de oorzaak kunnen we op dit moment alleen gissen, want daar hebben we geen onderzoek naar gedaan. Toch is winst te boeken met goede afzendnamen en creatieve en pakkende subjectlines. Tijdens de Marketingconferentie heeft E-Village laten zien dat met een goed design en pakkende subject de omzet bijna 400% hoger lag dan bij een design van de concurrentie. Dus neem eens wat risico s en gooi het over een andere boeg. Deze ratio kan en moet omhoog! Het is één van de eerste stappen in het verbeteren van uw ROI. Figuur 22: Open ratio 2008, 2009 en Business to Consumer en Business to Business Wanneer de open ratio is onderverdeeld in campagnes die op consumenten en campagnes die op het bedrijfsleven zijn gericht, zien we vrijwel geen verschil tussen B2C en B2B. Figuur 23: Open ratio Q1 en Q verdeeld in B2C en B2B 5.4 Wat gebeurt er in het buitenland? In het rapport van MailerMailer, dat geciteerd wordt in een bericht van emarketer.com 1, zien we een open ratio van gemiddeld 11,2%. Medische instellingen scoren erg laag met een open ratio van 7,3% en de religieuze instellingen scoren hoog met 21%. Maar de algemeen heersende trend is en blijft dat de ratio s onder druk staan. 1 Why metrics are in decline, Emarketer.com, 26 juli 2010 Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

22 5.5 Conclusie Een hoge openratio is (na een lage bounce ratio) het begin van een verbetering van uw ROI. Van opens naar kliks naar aankopen is tenslotte het pad. We zullen later zien, dat de lage openratio sterk doorwerkt in de hoeveelheid verkeer naar uw website. Het heeft allemaal met betrokkenheid te maken. Religie is iets waar een traditionele zeer sterke band mee bestaat, die informatie voortbrengen waar ik wat mee wil en/of kan als ontvanger. Dat blijkt wel uit de cijfers uit de VS. Dat u iets dergelijks na moet proberen te streven lijkt logisch. Verbindingen creëren, relevante informatie delen, mensen verder helpen. Tips! Denk eens aan een mobiel-vriendelijke nieuwsbrief, of een link naar een mobielvriendelijke versie. U kunt in Clang precies zien wie er met een mobiel besturingssysteem uw leest. Dit kunt u dus prima gebruiken om het design op af te stemmen. Zorg voor een herkenbare afzendernaam, zodat de ontvangers weten dat het bericht van u is. Een from met uw bedrijfsnaam kan er al voor zorgen dat de ontvangers direct weten van wie het bericht afkomstig is, waardoor uw berichten sneller geopend worden. Abonnees die zich bewust inschrijven voor een nieuwsbrief, zullen hun s eerder openen dan de eigenaars van ingehuurde adressen. Bekijk onze Tips & Tricks voor meer bruikbare mailadressen: Wees creatief met de onderwerpsregel, maar don t overdo it. Een overtuigende en/of gepersonaliseerde subject line zorgt ervoor dat mail vaker geopend wordt. Zorg ervoor dat uw mailings relevant zijn en elkaar niet te snel opvolgen. 75% van de afmelders geeft namelijk als reden voor hun afmelding dat ze de mailings niet relevant vinden en deze te vaak ontvangen. Zorg voor de juiste boodschap op het juiste moment. Spelfauten zijn uiteraard uit den boze, evenals verkeerd gespelde namen, maar dat wist u al. Een frisse blik van buiten kan wonderen doen. Ga bijvoorbeeld eens sparren met één van onze consultants om te kijken waar winst te halen is. Bel Dennis Winkel of Roger van Kampen op: Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

23 6. Doorklik ratio Verkeer naar uw website dat is veelal de bedoeling, want daar wordt gekocht, gedownload of wat dan ook. Hoe meer kliks naar uw website, hoe groter de kans dat uw mailings wat op gaan leveren, naast wat brand awareness. De doorklik ratio (CTR of click through rate) is daarmee een belangrijke indicatie voor de interesse van klanten in een specifiek onderwerp of product. Op basis van deze informatie kunt u bijvoorbeeld een bepaalde groep meer informatie over een specifiek onderwerp sturen. Deze ratio kan uitgedrukt worden in het aantal aangekomen berichten of het aantal geopende berichten. We hebben beide op een rijtje gezet. 6.1 De uitkomsten Grote verschillen in de CTR tussen de verschillende sectoren. Telecommers hebben veruit de laagste resultaten (3,1%), maar gelukkig zijn er ook uitschieters naar boven zoals Financiële dienstverleners en wat te denken van de sector Onroerend Goed met 12,3%. Figuur 24: Clicks uitgedrukt in aantal aangekomen berichten Q1 en Q Uitgedrukt in het aantal geopende berichten, lijken de cijfers ineens een stuk aantrekkelijker. We raden dan ook aan met deze percentages naar uw MT of Directie te stappen als er om gevraagd wordt ;-) Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

24 Figuur 25: Clicks uitgedrukt in aantal geopende berichten Q1 en Q Vergeleken met eerdere edities Een sterke daling ten opzichte van een jaar eerder. Figuur 26: Clicks uitgedrukt in aantal aangekomen berichten 2008, 2009 en 2010 Figuur 27: Doorklik ratio uitgedrukt in aantal geopende berichten 2008, 2009 en 2010 Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

25 6.3 Business to Consumer en Business to Business Kleine verschillen tussen B2C en B2B. Figuur 28: Clicks uitgedrukt in aantal aangekomen berichten Q1 en Q verdeeld in B2B en B2C. Figuur 29: Doorklik ratio uitgedrukt in aantal geopende berichten Q1 en Q verdeeld in B2C en B2B 6.4 Conclusie Het gemiddelde percentage van de clicks - uitgedrukt in het aantal aangekomen berichten - is 5,7%. Dat lijkt niet veel, en geloof me, dat is het ook niet. Denk maar eens mee: nog geen 6 procent van de mensen die een van u ontvangt neemt op dat moment de moeite om naar uw website te klikken. Dit hangt uiteraard samen met de openratio. De verslechtering die we daar zien, werkt door in deze ratio. In een niet geopende mail kan tenslotte niet geklikt worden. De resultaten van de CTR uitgedrukt in het aantal geopende berichten (fig. 27) laat dit goed zien. Daar is de ratio weliswaar lager dan vorig jaar, maar hier is de schade beperkter. Tips! Maak uw klanten nieuwsgierig door goede pakkende teksten. Vertel in uw mailing precies genoeg, zodat de ontvanger getriggerd wordt om door te klikken. Met Clang kunt u content taggen, waardoor uw nog beter kunt segmenteren, en er dus voor kunt zorgen dat de inhoud beter aansluit bij uw ontvangers Lezers klikken vaker op aantrekkelijke, goed ontworpen s, het oog wil immers ook wat. Meer weten over een goede template design? Bekijk onze Tips & Tricks voor een goed template design: tips-voor-een-goed- -template-design/ Links kunnen uw lezers tijd besparen bij het lezen van uw s. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijk een selectie kunt maken van wat je wel en niet wilt lezen. Op die manier helpt u uw lezer om direct de nuttige informatie te vinden. Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

26 Een duidelijke call-to-action. Maak duidelijk waar de lezers op moeten klikken door een Buy Now button of een link met Lees het hele verhaal toe te voegen. Stuur relevante boodschappen, zodat uw klant een bericht ontvangt dat hem aanspreekt. Segmenteer uw database. Dat kan al heel eenvoudig door bijvoorbeeld mannen en vrouwen apart aan te spreken. Wilt u meer tips over relevante content, bekijk eens onze Tips & Tricks: Relevante content, dat werkt! Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

27 7. Conclusie Uiteraard realiseren we ons dat u als marketeer nog veel meer te doen heeft, en dat maar één van de kanalen is die u moet managen. Ieder jaar moet u meer doen met minder, dat is hier niet anders. Toch loont het de moeite om energie in uw programma s en campagnes te steken. Marketing Sherpa 2 deed onderzoek onder 1500 marketeers kwam met duidelijke resultaten naar buiten: goed renderende tactieken kosten tijd en energie, maar leveren dat dus ook op. Bij veel campagnes is het zo dat u weliswaar veel energie moet steken in het eenmalig opzetten ervan, maar dat het vervolg door automatisering van het proces slechts een minimum aan onderhoud kent. Mocht u hierover eens van gedachten willen wisselen, neem dan vooral contact op met één van onze consultants of account managers op , of mail naar U kunt overigens met dezelfde moeite die u nu al in marketing steekt, betere resultaten behalen. Verander de regels van het spel, neem risico s, test, bedenk nieuwe formats, verhoog of verlaag de frequentie, segmenteer en automatiseer. Seth Godin wist het mooi te verwoorden in een recente blogpost: a car is not merely a faster horse. is niet alleen een snellere en goedkopere manier van traditionele DM, het is iets anders, iets dat vraagt om een andere benadering. Speel dus een nieuw spel, niet het oude maar dan sneller 3. Is het alleen hier kommer en kwel? Nee, verre van. Emarketer kwam in juli met resultaten naar buiten dat ook in de VS de ratio s onder druk staan. De experts daar wijzen vooral naar list fatigue of lijstmoeheid. Overvolle inboxen met irrelevante boodschappen zouden debet zijn aan de verslechterende resultaten Marketing Benchmark Report, MarketingSherpa, juli A car is not merely a faster horse, Seth s Blog, 23 juni Why metrics are in decline, Emarketer.com, 26 juli Amersfoortseweg 10e 3705 GJ Zeist Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

E-mail Benchmark 2009

E-mail Benchmark 2009 E-mail Benchmark 2009 3e en 4e kwartaal NL versie kort Inleiding Wilt u ook snel inzicht in uw e-mailmarketing prestaties? Welke open- en click rates goed zijn en wat de gemiddelde cijfers zijn in uw branche?

Nadere informatie

Uw eigen e-mail domein. Domeinnaamroutering binnen Clang

Uw eigen e-mail domein. Domeinnaamroutering binnen Clang Uw eigen e-mail domein Domeinnaamroutering binnen Clang Uw eigen domeinnaam gebruiken voor alle Clang URL s Een eigen e-mail domein Met Clang is het mogelijk om uw eigen domeinnaam te gebruiken in URL

Nadere informatie

398% meer omzet met e-mail design van E-Village

398% meer omzet met e-mail design van E-Village Case // 398% meer omzet met e-mail design van E-Village Winnaar E-mail Idol 2010 Klant E-Village Uitdaging Ontwerp het best scorende e-mail design Resultaat Winnaar op zowel OR, CTR en ROI E-Village laat

Nadere informatie

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word.

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips OM TE ZORGEN DAT JE NIEUWSBRIEF VAKER GEOPEND word Een nieuwsbrief verstuur je omdat je wilt dat de inhoud ervan gelezen wordt. Maar

Nadere informatie

E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk

E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk Even Wat is voorstellen e-mailmarketing Loek Balvers Partner Managers bij MailPlus 06-40240261 / SMS loek@mailplus.nl 079 3631217 facebook.com/mailplusnl

Nadere informatie

ailexpert Tips & Tricks Email design

ailexpert Tips & Tricks Email design ailexpert Tips & Tricks Email design 1 Inleiding E-mail marketing is een vorm van direct marketing waarmee een bedrijf in contact kan komen te staan met haar klanten. De markt van E-mail marketing is de

Nadere informatie

5,5 TIPS VOOR BETERE INGS

5,5 TIPS VOOR BETERE  INGS 5,5 TIPS VOOR BETERE E-MAILINGS Strategie Concept Creatie Iedereen heeft het erover en iedereen heeft een mening. Switch Reclamebureau ook! E-mail marketing, nieuwsbrieven, en e-dm s, u vindt er een heleboel

Nadere informatie

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 1. Bepaal uw e-mail marketing strategie Wat wilt u bereiken met uw e-mail marketingcampagne? Wilt u naamsbekendheid creëren, de verkoop van een product

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

1. Aanleverspecificaties PSD

1. Aanleverspecificaties PSD E-mailmarketing Inhoud Dit document beschrijft een aantal belangrijke richtlijnen en adviezen die helpen bij het ontwerpen en samenstellen van de e-mailcampagne. De volgende onderwerpen worden beschreven:

Nadere informatie

Whitepaper. E-mail design best practices

Whitepaper. E-mail design best practices Whitepaper E-mail design best practices 14 tips voor het design van je e-mail Versterk de boodschap van je uiting Best practices voor je e-mail design Het design speelt een grote rol in de eerste indruk

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio Whitepaper 7 tips voor een hogere openingsratio 7 tips voor een hogere openingsratio Eén van de grootste uitdagingen binnen e-mailmarketing is gelezen worden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je mailing

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven LOKO Mailservice is een full service dienst van www.nieuwsbriefspecialist.nl (Leaflet productinformatie LMS juni 2015) Een professionele

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn MailPlus Kennissessie ism Van IJzendoorn Agenda 1 2 3 4 5 6 7 WIE IS MAILPLUS / WAAR STAAN WE VOOR? Van IJzendoorn en MAILPLUS WAT IS E-MAIL MARKETING E-MAIL & MOBILE DO S & DON TS HOE ZET IK HET GOED

Nadere informatie

white paper E-mail marketing tips om je klikratio te verbeteren

white paper E-mail marketing tips om je klikratio te verbeteren white paper E-mail marketing tips om je klikratio te verbeteren Blinker BV 2015 Inhoud Tips om je klikratio te verbeteren: 1. Wat vertelt de klikratio? 2. Hoe beïnvloed je je klikratio? 3. 7 tips om je

Nadere informatie

OPTIMAAL MAILINGS VERSTUREN. TIM ROEMER Managing Director

OPTIMAAL MAILINGS VERSTUREN. TIM ROEMER Managing Director OPTIMAAL MAILINGS VERSTUREN TIM ROEMER Managing Director EVEN VOORSTELLEN Tim Roemer Scoot Media Onderdeel van De Telefoongids First-Impressions.nl & Affiliatepartners.nl 300 adverteerders 200.000 leads

Nadere informatie

Whitepaper: Verbeter je deliverability. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Verbeter je deliverability. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Verbeter je deliverability Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Whitepaper: Verbeter je deliverability Echte marketeers zien altijd ruimte voor verbetering. Daarom zijn

Nadere informatie

10 praktische tips voor succesvolle e-mailmarketing in e-commerce

10 praktische tips voor succesvolle e-mailmarketing in e-commerce 10 praktische tips voor succesvolle e-mailmarketing in e-commerce Beste lezer, De concurrentie groeit, om globalisering kunnen we niet meer heen en digitalisering neemt in alle sectoren gestaag toe. Dit

Nadere informatie

Checklist voor een succesvolle E-mailmarketing-strategie

Checklist voor een succesvolle E-mailmarketing-strategie Checklist voor een succesvolle E-mailmarketing-strategie Over deze whitepaper: deze checklist maakt deel uit van een serie voor marketing- en communicatieprofessionals die interactieve media inzetten binnen

Nadere informatie

Wat is Spam? Waarom komt een nieuwsbrief in de spambox terecht?

Wat is Spam? Waarom komt een nieuwsbrief in de spambox terecht? Wat is Spam? Spam is ongevraagde email die naar een lijst van mensen wordt gestuurd. Wanneer je e- mails gaat verzenden naar zo n lijst van aangekochte of gehuurde e-mailadressen van personen die relevante

Nadere informatie

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Inhoudsopgave Basisbeginselen e-mail marketing met Google Analytics... 3 De implementatie van de metingen voor je e-mail campagnes... 3 Haal actiegerichte

Nadere informatie

E-mailmarketing optimalisatie-kit

E-mailmarketing optimalisatie-kit E-mailmarketing optimalisatie-kit E-mailmarketing optimalisatie-kit E-mailmarketing is een belangrijk onderdeel van uw marketingmix. E-mail is meetbaar, kostenefficiënt en interactief. Je kunt daadwerkelijk

Nadere informatie

Whitepaper: A/B testen. Start vandaag en haal meer uit marketing! Engine Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: A/B testen. Start vandaag en haal meer uit  marketing! Engine Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: A/B testen Start vandaag en haal meer uit e-mailmarketing! Engine Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 624 73 43 Whitepaper: A/B testen A/B testen, split running, multivariate testen;

Nadere informatie

Good, Fast, or Low Cost Marketing? U overweegt marketing om uw bedrijf te promoten? Goede keuze!

Good, Fast, or Low Cost Marketing? U overweegt  marketing om uw bedrijf te promoten? Goede keuze! U overweegt e-mailmarketing om uw bedrijf te promoten? Goede keuze! Gefeliciteerd, u overweegt in de wereld van e-marketing te stappen. Om u te ondersteunen bij de start treft u onze visie op e-mailmarketing

Nadere informatie

Whitepaper. Van nieuwsbrieven naar e-mailmarketing. Concrete e-mailmarketing tips Open- en klikpercentages verhogen Efficiënt verbeteringen doorvoeren

Whitepaper. Van nieuwsbrieven naar e-mailmarketing. Concrete e-mailmarketing tips Open- en klikpercentages verhogen Efficiënt verbeteringen doorvoeren Whitepaper Van nieuwsbrieven naar e-mailmarketing Concrete e-mailmarketing tips Open- en klikpercentages verhogen Efficiënt verbeteringen doorvoeren Veel bedrijven sturen een wekelijkse of een maandelijkse

Nadere informatie

Starten. e-mailmarketing. Een vliegende start voor praktische professionals. met

Starten. e-mailmarketing. Een vliegende start voor praktische professionals. met Starten met e-mailmarketing Een vliegende start voor praktische professionals In de 21e eeuw verandert de wereld voor de marketeer in een razend tempo. Met name op het gebied van internet is het uitermate

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Nationaal E-mailmarketing Onderzoek 2010

Nationaal E-mailmarketing Onderzoek 2010 Uitgevoerd in opdracht van Tripolis Solutions e-mailmarketing software & delivery services Inleiding De inzet van e-mailmarketing door bedrijven is in Nederland bezig aan een enorme opmars. Het bewezen

Nadere informatie

7 tips: social media en marketing combineren

7 tips: social media en  marketing combineren White paper 7 tips: social media en e-mail marketing combineren www.vanijzendoorn.nl Uit het Nationale Social Media Onderzoek 2016 van Newcom komt duidelijk naar voren dat het gebruik van social media

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

Whitepaper: De ideale onderwerpregel

Whitepaper: De ideale onderwerpregel Whitepaper: De ideale onderwerpregel Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 De ideale onderwerpregel Hoe verbeter ik mijn open rate? Dat is de één van de meest gestelde vragen van een

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 Inhoudsopgave 1. Kengetallen 3 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 3. Dialoogmarketingbudget 5 3.1. Percentage dialoogmarketing binnen het marketingbudget 5 3.2. Dialoogmarketingbudget

Nadere informatie

Handleiding. Mailchimp

Handleiding. Mailchimp Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 2BLijsten... 3 4BOverzicht... 3 Lijst aanmaken... 4 Campagnes... 6 4BOverzicht... 6 4B... 6 Nieuwe campagne aanmaken... 7 Rapporten... 11 2 2BLijsten Lijsten bestaan uit

Nadere informatie

E-mail Benchmark. created by

E-mail Benchmark. created by E-mail Benchmark 2014 Voorwoord Voorwoord E-mailmarketing ontwikkelt zich (nog steeds) razendsnel. Werd twee jaar geleden nog geroepen dat social media e-mail ging vervangen, anno 2014 is wederom gebleken

Nadere informatie

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group Dirk Jan Koekkoek (1979) is mede oprichter en aandeelhouder van efuture Group. Binnen de directie is hij met name verantwoordelijk voor business en online marketing intelligence, search engine marketing

Nadere informatie

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Verbeter de upselling Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Brochure: Alletha Mailingtool Versie: 6 uit 2011 introductie Bedankt voor uw interesse in Alletha Mailingtool en de mogelijkheden die het

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten. Stap 2: Ik ben er klaar voor. Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend

Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten. Stap 2: Ik ben er klaar voor. Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend INHOUD Introductie Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten Stap 2: Ik ben er klaar voor Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend Stap 4: Ik geef mijn e-mailberichten de

Nadere informatie

Quickstart Lucrasoft EMMA

Quickstart Lucrasoft EMMA Quickstart Lucrasoft EMMA Versie: 1.0 Datum: 10 April 2014 Quickstart Lucrasoft EMMA is dé tool om nieuwsbrieven te versturen, uw contacten te beheren en deze op het juiste moment van de juiste informatie

Nadere informatie

Whitepaper marketing als verkoopkanaal. Haal meer uit je adressenbestand

Whitepaper  marketing als verkoopkanaal. Haal meer uit je adressenbestand Whitepaper E-mailmarketing als verkoopkanaal Haal meer uit je adressenbestand 1. Inleiding E-mailmarketing is de digitale variant van direct marketing en is daarom een krachtige marketing tool. Omdat je

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

Inzet van e-mailmarketing

Inzet van e-mailmarketing Veilig internetten Inzet van e-mailmarketing Toepassing van de WCAG-richtlijnen Responseratio s ver boven Nederlands landelijk gemiddelde Abonnees kunnen artikelen eenvoudig via drie kanalen delen Over

Nadere informatie

E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites

E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites Even Wat is voorstellen e-mailmarketing Dick de Zwart Partner Manager MailPlus E-mail: dickdezwart@gmail.com (privé) dick@mailplus.nl (zakelijk) Sms / whatsapp: 06-51231345

Nadere informatie

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Engine Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 624 73 43 Hoe vergroot ik mijn database?...is een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

E-mail Benchmark 2015

E-mail Benchmark 2015 E-mail Benchmark 2015 Voorwoord Voorwoord E-mail is nog steeds het kanaal dat als een van de beste marketingkanalen scoort op het gebied van conversie (lees: harde euro s). Voor iedere aankoop die online

Nadere informatie

NATIONALE E-MAIL BENCHMARK 2015. Mede mogelijk gemaakt door: Hellodialog, iconneqt, Tripolis Solutions, E-ngine, Measuremail, Webpower & MailPlus

NATIONALE E-MAIL BENCHMARK 2015. Mede mogelijk gemaakt door: Hellodialog, iconneqt, Tripolis Solutions, E-ngine, Measuremail, Webpower & MailPlus NATIONALE E-MAIL BENCHMARK 2015 Mede mogelijk gemaakt door: Hellodialog, iconneqt, Tripolis Solutions, E-ngine, Measuremail, Webpower & MailPlus PARTNERS De Nationale E-mail Benchmark 2015 is mogelijk

Nadere informatie

Voorwoord Opvallen in de inbox Afzender Onderwerpregel Pre-header 36

Voorwoord Opvallen in de inbox Afzender Onderwerpregel Pre-header 36 Inhoudsopgave Voorwoord 7 1. Waarom e-mailmarketing 8 1.1 De succesformule van e-mailmarketing 8 1.2 Return on Investment 10 1.3 E-mail en mobiel gebruik 12 1.4 E-mail als onderdeel van je marketingstrategie

Nadere informatie

Clang 1.4.0. Release Notes. created by

Clang 1.4.0. Release Notes. created by Clang 1.4.0 Release Notes created by Release 1.4.0 Vanaf 2 november wordt Clang uitgebreid met unieke mogelijkheden op het gebied van e-mail en social media. Het is dan o.a. mogelijk om geautomatiseerd

Nadere informatie

Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie

Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie Beheer en segmenteer uw contacten Beheer online uw eigen mediabibliotheek Creëer gepersonaliseerde berichten met dynamische inhoud Ontwerp uw bericht met onze

Nadere informatie

Het nieuwe kenniscentrum. De Form Manager in Mailer. Automatische A/B splittesten. Release september 2014. Maak een mailing nog effectiever

Het nieuwe kenniscentrum. De Form Manager in Mailer. Automatische A/B splittesten. Release september 2014. Maak een mailing nog effectiever Release september 2014 Automatische A/B splittesten Maak een mailing nog effectiever Het nieuwe kenniscentrum Helpt u verder De Form Manager in Mailer Slimme formulieren die converteren MailPlus Release

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Starters. marketing: Het draait om de. doelstellingen

Starters.  marketing: Het draait om de. doelstellingen Starters E-mail marketing: Het draait om de doelstellingen E-mail marketing bottom line doelstellingen Marketing is in rap tempo aan het veranderen. Accountability is een term die je overal op ziet duiken.

Nadere informatie

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN 30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Inleiding... 2 Algemeen... 3 Website algemeen... 4 Inschrijfpagina... 5 Formulieren... 6 Online communicatie... 7 Offline...

Nadere informatie

doen 7 Windows Live Mail

doen 7 Windows Live Mail doen 7 Windows Live Mail E-mail betekent electronic mail, elektronische post. U gaat berichten verzenden en ontvangen. Daar hebt u een e-mailprogramma voor nodig en een e-mailadres. In deze les werkt u

Nadere informatie

your partner in e-mailmarketing

your partner in e-mailmarketing your partner in e-mailmarketing E-mail met naadloze inhoudsopgave. aansluiting op mobile, social media en customer intelligence. Welkom. (5) Wat is E-ngine? (6) E-ngine features. (8) Wie is EFUTURE? (10)

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Hawaii305

Gebruikershandleiding Hawaii305 Gebruikershandleiding Hawaii305 Inhoudsopgave 3 Voorwoord 4 Inloggen 5 Introductie 6 Campagne aanmaken en verzenden 11 Abonnees beheren 14 Rapporten bekijken 16 Begrippenlijst 17 Slot Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Initiatief van: DDMA Council E-mail commissie ESP DDMA Council E-mail commissie Onderzoek & Educatie

Initiatief van: DDMA Council E-mail commissie ESP DDMA Council E-mail commissie Onderzoek & Educatie Initiatief van: DDMA Council E-mail commissie ESP DDMA Council E-mail commissie Onderzoek & Educatie DEELNEMERS E-MAIL BENCHMARK 2013 I.S.M. COMMISSIE ONDERZOEK & EDUCATIE VERTEGENWOORDIGD DOOR: Pim van

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Met de nieuwsbriefmodule is het mogelijk om veilig en eenvoudig digitale nieuwsbrieven te versturen naar abonnees. Voor de module is maatwerk nodig

Nadere informatie

Content marketing trends 2017

Content marketing trends 2017 Content marketing trends 2017 Wat zijn de belangrijkste voorspelde trends? Het aantal organisaties dat zich de resultaten van content marketing inziet is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Hierdoor neemt

Nadere informatie

Klantcase. VSM Geneesmiddelen Ematters & Tripolis Solutions. Bureau voor digitale marketing

Klantcase. VSM Geneesmiddelen Ematters & Tripolis Solutions. Bureau voor digitale marketing Klantcase VSM Geneesmiddelen Ematters & Tripolis Solutions Bureau voor digitale marketing Met Tripolis Dialogue heeft onze Zwanger & Kraamtijd -nieuwsbrief een openpercentage van 40 procent. VSM Geneesmiddelen

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

WHITE PAPER. Outlook versus Mailplus. Van Os Marketing www.vanosmarketing.nl info@vanosmarketing.nl 1

WHITE PAPER. Outlook versus Mailplus. Van Os Marketing www.vanosmarketing.nl info@vanosmarketing.nl 1 WHITE PAPER Outlook versus Mailplus 1 Introductie We spreken veel mensen die denken over het opzetten van een professionele e-mail nieuwsbrief. Ook spreken we veel mensen die al een nieuwsbrief versturen.

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

white paper marketing Tips om je open ratio te verbeteren

white paper  marketing Tips om je  open ratio te verbeteren white paper E-mail marketing Tips om je e-mail open ratio te verbeteren Blinker BV 2015 Inhoud 1 Wat vertelt de open ratio? Hoe wordt je open ratio gemeten? Open Ratio Confirmed en Open Ratio Rendered

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 Inhoudsopgave 1. Kengetallen 3 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 3. Dialoogmarketingbudget 5 3.1. Percentage dialoogmarketing binnen het marketingbudget 5 3.2. Dialoogmarketingbudget

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING

YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING E-MAIL MET NAADLOZE AANSLUITING OP MOBILE, SOCIAL MEDIA EN CUSTOMER INTELLIGENCE. INHOUDSOPGAVE. WELKOM. (5) WAT IS E-NGINE? (6) E-NGINE FEATURES. (8) WIE IS EFUTURE? (10)

Nadere informatie

Speak Mailer. De voordelen

Speak Mailer. De voordelen Speak Mailer Speak Mailer is een krachtige en flexibele alles-in-één oplossing voor e-mail marketing. Met Speak Mailer kunt u op doelgerichte wijze uw relaties informeren over nieuwe ontwikkelingen en

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING

YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING E-MAIL MET NAADLOZE INHOUDSOPGAVE. AANSLUITING OP MOBILE, SOCIAL MEDIA EN CUSTOMER INTELLIGENCE. WELKOM. (5) WAT IS E-NGINE? (6) E-NGINE FEATURES. (8) WIE IS EFUTURE? (10)

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Ik wil u beter leren kennen... 2 H2 Start van de relatie: kennismaken... 3 H3 Personalisatie: altijd weten wie ik ben... 4 H4 Profielverrijking: weten wat mij interesseert...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 Inhoudsopgave 1. Kengetallen 3 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 3. Dialoogmarketingbudget 5 3.1. Percentage dialoogmarketing binnen het marketingbudget 5 3.2. Dialoogmarketingbudget

Nadere informatie

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

De magie van marketing = meer business

De magie van marketing = meer business De magie van marketing = meer business Jos Maassen Make Marketing Magic Agenda Huidige markt Accountants Hoe zorgt marketing voor meer business? De aanbieding van Exact Marketing abonnement Marketingscan,

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

Wageningen UR. Één online uitstraling

Wageningen UR. Één online uitstraling Wageningen UR Één online uitstraling Centrale regie over huisstijl en opzet Alle profielen en contactmomenten in één systeem Verregaande koppeling tussen Measuremail en backoffice website Automatische

Nadere informatie

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Roel Willems Consultant, OrangeValley 21 maart 2012 Even voorstellen Wat is Social Media Waarom Social Media marketing Social media web

Nadere informatie

Klantcase. Wellness resort Thermen Bussloo Add to Favorites & Tripolis Solutions

Klantcase. Wellness resort Thermen Bussloo Add to Favorites & Tripolis Solutions Klantcase Wellness resort Thermen Bussloo Add to Favorites & Tripolis Solutions Thermen Bussloo is een van de top sauna-, beauty- en wellnessresorts in Nederland, gelegen aan het meer van Bussloo vlakbij

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN STARTEN MET E-MAIL MARKETING!

IN 5 STAPPEN STARTEN MET E-MAIL MARKETING! IN 5 STAPPEN STARTEN MET E-MAIL MARKETING! marketingadvies & uitvoering CoCreCi, augustus 2015 AUTEUR: CoCreCi ONTWERP: Uberflip/CoCreCi Template provided by 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Stap 1 - formuleer

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Disclaimer: Ik ben niet verbonden aan Shakespeak of het bedrijf dat Shakespeak produceert. Deze handleiding is geschreven op basis van mijn eigen ervaringen

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011

Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011 Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011 Copyright 2011 - Duraserve Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een dataverwerkend

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

Handleiding SPAMFILTER

Handleiding SPAMFILTER Handleiding SPAMFILTER Auteur: Johan Mos, Toon Hopkoper Datum: 27 mei 2008 Versie: 1.2 Pagina 1 INLEIDING De e-mail filter van PROXSYS houdt ongewenste mails vast op haar server zodat uw e- mailbox vrij

Nadere informatie