Waarom Marketing? Stap 1: Ik wil berichten van klanten. Stap 2: Ik ben er klaar voor. Stap 3: Ik besluit welk type ik verzend

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten. Stap 2: Ik ben er klaar voor. Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend"

Transcriptie

1

2 INHOUD Introductie Waarom Marketing? Stap 1: Ik wil berichten van klanten Stap 2: Ik ben er klaar voor Stap 3: Ik besluit welk type ik verzend Stap 4: Ik geef mijn berichten de juiste vorm Stap 5: Testen, testen en nog eens testen (en nog vaker) Stap 6: Je succes volgen Conclusie Start hier je Marketing

3 Introductie Ja, het versturen van bestaat alweer lange tijd. Marketing is nog steeds één van de meest effectieve manieren om een natuurlijke relatie te bouwen met je publiek en klanten. Effectieve Marketing betekent dat je het juiste bericht naar de juiste mensen op het juiste moment verstuurt dit is nooit zo belangrijk geweest als in deze digitale tijd. Gevolg? Bedrijven sturen informatie naar een ongedefinieerde groep mensen zonder dat er tevoren wordt nagedacht welke informatie men stuurt. Mensen zitten daar niet op te wachten. Geen wonder dat veel berichten als spam wordt ervaren. Dit kan anders en je moet het slimmer aanpakken. Hoe dan? Ik leg het je uit in dit E-book. Je vindt informatie over: hoe je met Marketing een goede relatie opbouwt met je klanten; hoe je je omzet verhoogt door Marketing toe te passen; waarom het simpel en goedkoop is om Marketing toe te passen. In dit E-book leer je hoe elke ondernemer in het midden- en kleinbedrijf verhoudingsgewijs net zulke goede resultaten uit de business kan halen als de zogenaamde grote jongens met mega budgets. Alleen al om die reden is het belangrijk dat je dit E-book leest. Je bent als ondernemer misschien klein, maar je kan groot denken ;-). Zo zie je dat er méér mogelijk is dan je misschien zelf denkt. Aan het eind van het E-book, doe ik je een aanbod om je Marketing van de grond te krijgen en toe te spitsen op jouw situatie. Op een aantal pagina s heb ik een grote knop geplaatst. Als je serieus met Marketing aan de slag wilt en je wilt dat op een professionele manier aanpakken, raad ik je aan op die knop te klikken en de informatie te lezen hoe jij de producten kan kopen. Dus je hoeft niet eerst het E-book uit te lezen om actie te ondernemen ;-)

4 1. Waarom Marketing? Uit onderzoek van de Direct Marketing Associatie blijkt dat Marketing een return on investment (hierna te noemen: ROI) van 4300%. Duidelijk is dat Marketing booming business is als je dat op de juiste wijze toepast. Bekijk het eens van deze kant: Een ontvangen en lezen voelt voor veel mensen heel persoonlijk en natuurlijk aan. Mensen gebruiken of schrijven ergens in als zij op zoek zijn naar informatie. Dat voelt heel veilig. Op deze manier worden er grote aantallen nieuwe contacten gelegd. Als je Marketing op de juiste wijze toepast, heb je een mooi instrument om grote groepen mensen te bereiken. Als je in je berichten waardevolle informatie geeft, heeft dat direct impact op je omzet. Marketing is ook een prachtige manier om exclusieve aanbiedingen te doen of om je business te promoten. 2. Stap 1: Ik wil berichten van klanten Je moet eerst berichten aan klanten kunnen sturen. Hoe krijg je dat voor elkaar? De beste manier om adressen te verzamelen is om een Oproep tot Actie op je website te plaatsen zodat bezoekers hun naam en kunnen achterlaten. Zij doen dat als ze enthousiast zijn over informatie die op je website staat. Er zijn verschillende methoden om een Oproep tot Actie te maken. Experimenteer met verschillende methoden om die methode te vinden die bij jou past. Ik kan je daarbij helpen. Hier vind je wat redenen om bezoekers om hun naam en te vragen: Ontvang de nieuwsbrief en de updates Schrijf in en ontvang regelmatig een samenvatting van de laatste ontwikkelingen Ontvang exclusieve aanbiedingen en kortingen Krijg toegang tot waardevolle informatie (zoals wij doen met dit E-book) Waarschuwing! Wees ervan verzekerd dat je relevante berichten stuurt en alleen aan diegenen die expliciet hebben aangegeven dat zij berichten van jou willen ontvangen!

5 Hier geef ik je tips om een goede Oproep tot Actie te maken: Maak het relevant voor je lezer. Als je de juiste doelgroep hebt, zal er 42% méér geklikt worden op je Oproep tot Actie. Vertel mensen wat ze krijgen als ze hun naam en invullen. Geef ze een glimp van de inhoud die ze toegezonden krijgen. Houd je informatie kort en bondig. Geen lange verhalen. Bedank je bezoeker voor het feit dat ze bij je inschreven zijn. De meeste Marketing platforms doen dat al automatisch ;-) 3. Stap 2: Ik ben er klaar voor Zorg ervoor dat je met de juiste intenties je berichten opstelt. De Inbox van je klant is een persoonlijk iets en als die volgestopt wordt met irrelevante inhoud, schrijven ze snel uit. En dat is iets wat je zeker niet wilt. Denk bij elke na die je opstelt waarom je deze wilt verzenden en welke waardevolle informatie je daarin kwijt wilt. Zo verspil je niet de tijd van je lezer. Je publiek kijkt naar je berichten uit! Hier nog wat tips: Blijf gefocust op het interesses van je lezer Hier gelden dezelfde principes als alle andere inhoud marketing strategieën. Je focus moet je leggen op je publiek, niet op jou! De meest succesvolle e- mailberichten bevat informatie dat je publiek waardevol vindt. Dat trekt inschrijvers aan en daarom blijven ze ook bij je. Waak ervoor dat je niet alleen verkoop mails en andere productupdates stuurt. Dat betekent niet dat je geen berichten moet sturen waarin je iets wilt verkopen. Integendeel! Zorg ervoor dat je evenwicht hebt tussen verkoop en relatie opbouw.

6 Als je alleen maar berichten stuurt over het gratis uitproberen van producten en andere promotie, geef je duidelijk aan dat je niet goed geluisterd hebt wat de klant wil toen ze besloten hun naam en adres bij je achter te laten. Er zijn natuurlijk ook klanten die niet zitten te wachten op de relatie opbouw met jou, zij willen gewoon kopen. Daarom moet je je Oproep tot Actie meerdere malen terug laten komen. Zoals hier bijvoorbeeld ;-) Voorzie je klanten van kwalitatief goede informatie Als je iemand voor het eerst ontmoet, zou je die dan gelijk om een gunst vragen? Waarschijnlijk niet. Marketing werkt het beste als je mensen op dezelfde manier benadert als wanneer je iemand voor het eerst ontmoet. In plaats van een bombardement aan verkoopaanbiedingen, geef mensen méér dan waarvoor ze hebben ingeschreven. Als mensen je aardig vinden en je vertrouwen zijn ze eerder geneigd bij je te kopen. Het is dan vroeg genoeg om mensen te vragen iets bij je te kopen. Gebruik actieve taal De nummer 1 regel in het schrijven van effectieve berichten is om je te focussen op de voordelen voor de klant en niet de kenmerken van je product of dienst. Het interesseert de mensen niet hoe geweldig je product of dienst is. Ze vragen zich alleen af wat voor voordelen zij ermee kunnen behalen. Geef dus van je publiek de pijnpunten in het kort en to the point aan. Je krijgt slechts enkele seconden om je boodschap te communiceren. Dus beperk je tot de hoofdpijnpunten. Spreek je publiek aan de in de tweede persoon enkelvoud (u/jij/uw/jouw) en niet in de eerste persoon enkelvoud (ik/mij/mijn). Schrijf op een zodanige manier dat het je publiek inspireert om de volgende stap te zetten.

7 Stem je boodschap af op je publiek Je zal andere verhalen met je vrienden delen dan met je collega s of je moeder. Het is belangrijk om je verhalen en berichten af te stemmen op je doelgroep. Hoe beter afgestemd je berichten zijn, hoe succesvoller je bent met je campagnes. Je kan bijvoorbeeld de volgende indeling maken: Informatie over de Inhoud of proces (geschikt voor een blog of je maandelijkse nieuwsbrief) Product informatie en service/dienstverlening Informatie voor klanten Informatie voor ondernemers Het verdelen van je database in verschillende componenten- afhankelijk van je doelgroep en jouw doel helpt je om je lijst van inschrijvers op te bouwen. Je hebt zo verschillende doelgroepen waarmee je kan communiceren via de . Hoe meer informatie je hebt voor je publiek, hoe beter je kan kiezen welke informatie voor wie bedoeld is. Je maakt daar aparte campagnes van. Er zijn op de markt verschillende programma s om je te helpen je campagnes te managen. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn Aweber, GetResponsed, MailChimp, Enormail. Ik werk met het Nederlandse Enormail. Ik heb ervaring met andere autoresponders. 4. Stap 3: Ik besluit welke type mail ik verzend Als je besluit met Marketing aan de slag te gaan, moet je gaan bepalen wat voor soort je gaat versturen. Er zijn verschillende vormen van Marketing en het is belangrijk om de juiste methode te kiezen nadat je je doelgroep hebt bepaald. Je publiek zal er blij mee zijn. En jij gaat je doelen bereiken.

8 Hieronder vind je een aantal soorten. Ik geef wanneer je ze in moet zetten: Nieuwsbrief Een nieuwsbrief is een mooie manier om je klanten van waardevolle informatie te voorzien en op die manier en duurzame relatie met ze op te bouwen. Het nadeel van een Nieuwsbrief is wel dat het lastiger is om je publiek tot actie te bewegen en iets bij je gaan kopen. Een korte maandelijkse Nieuwsbrief Hij verschilt niet zoveel me de nieuwsbrief zoals ik net noemde. Het verschil zit m in het feit dat je minder directe informatie deelt, maar meer terug linkt naar je website. Hierop staat dan gewenste informatie en de Oproep om tot Actie over te gaan! Het solitaire bericht Zo n bericht bevat één aanbieding van één product of dienst. Alle focus is gericht op de verkoop van dat ene product of dienst. Je doel is dat mensen verder gaan en klikken op je Oproep tot Actie. Wees hier wel voorzichtig mee, als je een dergelijke mail naar de verkeerde groep mensen stuurt, raak je ze kwijt! Je klanten attenderen op andere producten dan waar ze om vragen Je start met de verzending van een aantal berichten die gericht zijn op de wens van de klant. Je hebt bijvoorbeeld een juwelierszaak en je verkoopt naast sieraden ook dure horloges. De klant heeft in eerste instantie belangstelling getoond voor je sieraden. Je stuurt hem daar berichten over, na een week of 3 stuur je hem een over je dure horloges die je met korting aanbiedt. Je moet goed kunnen inschatten of je klant van een dergelijke move gediend is. Zo ja, dan kan je het gewoon proberen. Als jij inschat dat dat niet verstandig is, moet je zo n e- mailbericht niet versturen naar die betreffende klant!

9 5. Stap 4: Geef ik mijn berichten de juiste vorm? Je onderwerp regel Je onderwerp regel is het eerste wat je publiek leest wanneer ze een bericht van je ontvangen. Alleen al om die reden is je onderwerp regel het meest belangrijke van je e- mailbericht. Op grond daarvan besluiten mensen je bericht te openen of juist niet. Je onderwerp regel moet een kort geformuleerde zin zijn (30-50 letters) en mag niet de indruk wekken dat je iets wil verkopen. Woorden als: Help Percentage van Reminder Helpen je niet. Mensen openen je bericht vaak niet. Het woord GRATIS in je onderwerp regel maakt de kans heel groot dat je bericht als spam wordt aangemerkt. Onderwerp regels ( en strategieën in het algemeen) moeten steeds worden getest en geoptimaliseerd. Probeer twee onderwerp regels uit voor dezelfde inhoud (A/B testen), monitor de klikaantallen en optimaliseer waar nodig. Geef in je onderwerp regel aan waar je bericht over gaat. Maak dat specifiek. Algemene onderwerp regels als Nieuwsbrief Bedrijf A doen het niet goed! Wek de nieuwsgierigheid op met je onderwerp regel. Geef waarde mee aan je onderwerp regel: What is in for them? Je wil ook niet dat jouw bericht in de Spam box komt van je klant. Dat maakt het de klant alleen maar makkelijk om je bericht te deleten en zich bij je uit te schrijven. Je bericht Ons advies is om je berichten kort en bondig te houden. Beperk je tot één onderwerp en ga ervan uit dat je niet alle informatie over dat ene onderwerp in die ene kwijt moet. Mensen houden niet van lange berichten. Gelukkig maar, zo kan je meerdere e- mailberichten over hetzelfde onderwerp schrijven ;-) Beperk je ook in het aantal links. Wij gaan uit van maximaal 3 links per bericht. Hier geldt: Less is more.

10 Je Oproep tot Actie Ooit wel eens van keuzestress gehoord? Het is een fenomeen dat gebeurt als je mensen teveel keuzemogelijkheden biedt. Ze raken in de war, weten niet meer wat ze moeten doen en doen uiteindelijk dan maar niks. Help je lezers door je mail heen door en duidelijke Oproep tot Actie te plaatsen. Hier twee voorbeelden: KLIK EENS OP DE KNOP DIRECT TOEGANG Plaats een Oproep tot Actie op verschillende plaatsen in je bericht. Voor mensen die niet door scrollen naar beneden is de bovenste al relevant. Je kan uiteraard ook een tekstlink toevoegen als Oproep tot Actie. Een combinatie van een tekstlink en een knop zoals in het voorbeeld, vinden wij ook heel sterk!

11 6. Stap 5: Testen, testen en nog eens testen (en nog veel vaker) Als je eenmaal je verzonden hebt, kan je er niets meer aan doen. Daarom is het cruciaal dat je er alles aan gedaan hebt om je berichten perfect te laten zijn. Je bent niet de eerst als je een cruciaal punt vergeet nadat de al verzonden is. Gebruik dan onderstaande checklist: Stuur eerst een testmail naar jezelf en naar een vriend of collega. Hoe intensiever je ergens mee bezig bent, hoe groter het gevaar dat je iets over het hoofd ziet. Vraag een ander mee te lezen die de grammaticale fouten en spellingsfouten eruit haalt. Verzeker je ervan dat alle plaatjes goed staan. Klik elke link na en verzeker je ervan dat je bezoekers op de plekken terecht komen waar jij dat wilt Open je berichten eens bij een vriend of kennis om te checken of het format correct is. Dubbel check of je de juiste lijst in je autoresponder geselecteerd hebt. 7. Je succes volgen Stel jezelf de volgende vragen: Openen mensen je berichten wel? Zo niet, moet je je onderwerp regel gaan testen. Klikken mensen op je links in je bericht? Zo niet, heb je er misschien teveel geplaatst of je hebt ze niet geplaatst. ;-) Het is belangrijk dat je het Click-through rates percentage (= percentage aantal klikken) bijhoudt. Het is het meest waardevolle meetinstrument om je Marketing succes te meten. Je moet ervoor zorgen dat dat percentage omhoog gaat. Je gaat dan méér omzet maken.

12 Ik noem een aantal marketing meetinstrumenten: Je lijst omvang hoeveel mensen staan er op je lijst? Deze moet blijven groeien!!! Historische vergelijking hoe goed of slecht deed het ene bericht het ten opzichte van het andere? Bounche Rate Hoeveel mensen van je contacten hebben je bericht niet ontvangen? Open Rate Hoeveel mensen hebben je bericht geopend? Click Through Rate Van degenen die je bericht opende, hoeveel hebben op de Oproep tot Actie geklikt? Conversion Rate hoeveel mensen kochten je product, vernieuwden hun lidmaatschap of reageerden op een door jou gevraagde actie? Unsubscribe & Spam Complaints Hoeveel mensen hebben zich bij je uitgeschreven? 8. Conclusie Ondanks de toenemende populariteit van sociale media en het groeiend aantal instrumenten waarmee we communiceren, is Marketing een van de meest effectieve manieren voor ondernemers om te communiceren met hun publiek Hoewel sommige mensen sociale media als Twitter, Facebook en LinkedIn omarmen zijn er anderen die de sociale media juist afwijzen. Dat maakt ook niet uit. gebruiken we allemaal om online te communiceren. Het is belangrijk een strategie te hebben om je Marketing te plannen. Aan de andere kant is het ook experimenteren hoe jouw publiek op je Marketing reageert. Hoeveel je ook over Marketing leest of luistert naar de experts sommige van je campagnes zullen slagen en anderen juist niet. Realiseer je dat je altijd aan het experimenteren en testen blijft. Dit E-book heeft je hopelijk geholpen om te starten met Marketing. De beste manier om een succesvolle marketer te worden is om het te blijven proberen en niet op te geven.

13 9. Start hier je marketing Ondernemersverdienmodel.nl ondersteunt ondernemers in hun Marketing campagne. Als je met Marketing verder wilt gaan, raad ik je aan om te starten met een voor jou opgezette Marketing campagne. Klik op onderstaande knop en je kan starten met je Marketing.

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in...

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in... Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Vang zwervende bezoekers op... 3 1.2 Een tweede kans voor twijfelaars... 3 1.3 Goedkoop en direct resultaat... 4 2 Haal het maximale uit je mailinglijst... 5 2.1 Ga

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

Facebook Geldverdien Methode!!

Facebook Geldverdien Methode!! Fred Eggen Presenteert Facebook Geldverdien Methode!! Een Makkelijke 100 300 Per Dag Methode! Gefeliciteerd! Met je beslissing om dit rapport te downloaden. Je mag dit rapport weggeven, doorsturen, gebruiken

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

persoonlijke e-mail herkenning gedrag profiel interesse vertrouwen

persoonlijke e-mail herkenning gedrag profiel interesse vertrouwen persoonlijke e-mail herkenning gedrag interesse profiel vertrouwen 12 praktische tips voor succesvolle e-mail marketing 12 praktische tips voor succesvolle e-mail marketing versie 1.0 oktober 2012 voor

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website Hoofdstuk 15 Je Wervende Website 15.1 Je website is niet je visite kaartje! Klanten aantrekken dat wil je! Dit is de reden dat jij een website hebt! Toch lijkt het alsof de meeste therapeuten zich dit

Nadere informatie

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus:

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus: Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën Bonus: Hoe verzamel je adressen zonder te spammen. Prijs 29,95 wwwwwwwwwwww De auteur Jan Kosters is geboren in 1980 en vanaf 1998

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Bedankt dat je de moeite hebt genomen onze site te bezoeken en dit document te downloaden. Welkom bij Exsal Internetmarketing.

Bedankt dat je de moeite hebt genomen onze site te bezoeken en dit document te downloaden. Welkom bij Exsal Internetmarketing. Beste lezer, Bedankt dat je de moeite hebt genomen onze site te bezoeken en dit document te downloaden. Welkom bij Exsal Internetmarketing. De groeiende impact van het zakendoen op internet is ondertussen

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

Tips & Tricks Clang. Clang Tips & Tricks

Tips & Tricks Clang. Clang Tips & Tricks Clang Tips & Tricks 1 Inhoud 1. Tips voor relevante e-mail content. 1.1 Vraag naar interessegebieden. 1.2 Volg uw ontvangers. 1.3 Voeg blogs samen. 1.4 Ga zorgvuldig om met sponsoring. 1.5 Keur uw concurrenten

Nadere informatie

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat E-Book Stap-voor-stap naar meer online resultaat Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: MAAK EEN ZOEKWOORD STRATEGIE... 4 WAT IS EEN ZOEKWOORD?... 4 WAAROM EEN ZOEKWOORD STRATEGIE MAKEN?... 4 HOE MAAK JE

Nadere informatie

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam Marketing Masterclass voor therapeuten. De stappen die beschreven staan in mijn E- Book leer ik aan mijn cliënten in mijn jaartraject Als therapeut in Volle Glorie. Het is mijn missie er voor te zorgen

Nadere informatie

TRANSFORMEER KLANTENMAGNEET

TRANSFORMEER KLANTENMAGNEET 5-STAPPENPLAN TRANSFORMEER JE WEBSITE IN EEN KLANTENMAGNEET HOE JE DOOR HET TOEPASSEN VAN ONLINE MARKETING MEER KLANTEN VIA JE WEBSITE AANTREKT STEFAN VAN LIEROP 1 TRANSFORMEER JE WEBSITE IN EEN KLANTENMAGNEET

Nadere informatie

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen.

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. 1 2 Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. Mijn naam is Michael. In het ebook "Ik wil meer klanten" behandel ik een aantal technieken en tactieken om jou te helpen precies die

Nadere informatie

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN?

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? Inhoud Inleiding... 3 Doel van online adverteren... 4 Ontwikkeling van offline naar online adverteren... 6 Waar te beginnen?... 7 Google AdWords

Nadere informatie

Beginners Handleiding Internet Marketing

Beginners Handleiding Internet Marketing Beginners Handleiding Internet Marketing Door: Tom de Haan Voorwoord In dit e-book ga ik je precies vertellen hoe je een eigen internet business vanaf het begin stapvoor-stap kunt opzetten. Dus je ontvangt

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten In dit verslag ontdekt U de 7 meest gemaakte marketing fouten. Niet alleen de fouten worden beschreven maar geeft ook een doeltreffende oplossing. Dit verslag wordt

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Dit is versie 1.1 van dit e-book Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.internetmarketingsysteem.nl/ Disclaimer Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de

Nadere informatie

26 TIPS: VERBETER E-MAIL MARKETING MET GOEDE COPY

26 TIPS: VERBETER E-MAIL MARKETING MET GOEDE COPY 26 TIPS: VERBETER E-MAIL MARKETING MET GOEDE COPY copyright 2012 Blinker BV Inhoudsopgave Introductie... 2 H1 Schrijven is een proces, geen tussendoortje... 3 1.1 Start altijd in Word... 3 1.2 Bepaal vooraf

Nadere informatie

Youtube Marketing Strategieën

Youtube Marketing Strategieën Inhoudsopgave Youtube Marketing Strategieën Inleiding Hoofdstuk 1: Een Youtube Kanaal aanmaken Hoofdstuk 2: Video s maken Hoofdstuk 3: Affiliate Marketing Hoofdstuk 4: CPA Hoofdstuk 5: Relation Hoofdstuk

Nadere informatie

HET HOE EN WAT VAN DE LEADGENERATIE

HET HOE EN WAT VAN DE LEADGENERATIE Whitepaper HET HOE EN WAT VAN DE LEADGENERATIE Praktische informatie & tips over leadgeneratie Deze whitepaper is geschreven door. biedt online marketing ondersteuning aan MKB bedrijven en zij nodigen

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie