marketing optimalisatie-kit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mailmarketing optimalisatie-kit"

Transcriptie

1 marketing optimalisatie-kit

2 marketing optimalisatie-kit marketing is een belangrijk onderdeel van uw marketingmix. is meetbaar, kostenefficiënt en interactief. Je kunt daadwerkelijk de dialoog aangaan met je klanten en ontdekken wat zij het meest interessant vinden. Doordat alles meetbaar is, kun je campagnes continue analyseren en optimaliseren. Deze compacte optimalisatie-kit bevat must-haves en tips en tricks om ook jouw campagnes verder te verbeteren. Bij Yourzine zijn we dagelijks op zoek naar de meest effectieve en relevante manieren van design. Graag delen we onze kennis. Neem de volgende tips ter hand en handhaaf of creëer extra effect met . Vragen na het lezen? We helpen je graag! Kai Zaoui 2.

3 Inhoudsopgave 1. Pre-header pag Previewpane pag Afbeelding vs. tekst pag Rescuebox pag Social icons pag Lidmaatschap EMMA pag.8 7. Aanmeld- & afmeldflow pag. 9/ Eyetracking onderzoek pag Copy-check pag Prijslijst pag

4 Yourzine Pre-header Gallery Of een geopend wordt door de ontvanger, wordt bepaald door de afzendnaam, de onderwerpregel en de pre-header. De pre-header is de eerste regel tekst in de (zie onderstaand) die getoond wordt. Wanneer bij de ontvanger images geblokkeerd worden, is in ieder geval deze regel zichtbaar. De pre-header wordt vaak niet goed toegepast of ontbreekt volledig. Een gemiste kans; You never get a second chance for a first impression! De meeste clients (ook mobile clients) tonen in de inbox vaak de afzendnaam, de onderwerpregel en de pre-header; De pre header is dé extra trigger voor ontvangers om de te openen; BELANGRIJK: Plaats in de pre-header dus de primaire boodschap van je of probeer kort de inhoud van de te communiceren. Helder en ter zake. Kosten pre-header 250,- 3.

5 Yourzine Previewpane Gallery In de previewpane wordt het bovenste gedeelte van je weergegeven, wanneer de ontvanger de wel aanklikt, maar nog niet volledig opent. De grootte van previewpane verschilt per client [red. Microsoft Outlook, Google Gmail, etc.] Het is duidelijk dat de ontvanger bij het tonen van de previewpane nog kan besluiten tot het wel of niet openen van een . Je laatste kans tot overtuigen dus! De previewpane wordt getoond vanaf de linksboven-zijde. Daarom zijn de preheader, de bannerheader met meestal het logo en de titel vaak in ieder geval zichtbaar. Daarom: Plaats de belangrijkste call-to-action (CTA) in de eerste 10 centimeter (±380 pixels) van deze hoek. De meeste clients blokkeren automatisch de te weergeven afbeeldingen. Realiseer dus dat de afbeeldingen in dit deel van de staan vaak niet zichtbaar zijn. Zorg daarom dat uw CTA naast afbeeldingen getriggerd wordt met tekst! Kosten previewpane 250,- Gebied getoond in een previewpane 4.

6 Afbeelding Yourzine Gallery vs. tekst Zoals eerder gezegd blokkeren de meeste clients afbeeldingen automatisch. Zorg er daarom altijd voor dat de belangrijkste call-to-actions ook zonder afbeeldingen te begrijpen zijn. Dit voorkomt dat de lezer uw boodschap negeert als ze een nieuwsbrief ontvangen met uitsluitend kruisjes. Kosten: vraag naar een offerte op maat! met uitsluitend visuals waarin de aanbiedignen naast visuals ook tekstueel zijn weergegeven 5.

7 Yourzine Rescuebox Gallery De rescuebox is een uitvalsbasis voor de lezer. De rescuebox kan het best onderaan de nieuwsbrief [in de footer, red.] worden geplaatst. Hierin bied je de lezer overige, relevante informatie. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen websitenavigatie overnemen door middel van deeplinks AANGEVEN IN HET PLAATJE!!!. Wat lezers vaak ook verwachten in de rescuebox zijn bijvoorbeeld openingstijden van de dichtstbijzijnde vestiging, contactgegevens of social icons (later meer). Een goed ingerichte rescuebox werkt stimulerend voor je site traffic. En is dus een uitgelezen kans om lezers je site te laten bezoeken. Kosten rescuebox 400,- Rescuebox 6.

8 Yourzine Social icons Gallery Wanneer je als organisatie actief bent binnen social media (LinkedIn, Facebook, Twitter, etc.) zorg dan voor verwijzingen naar deze communities. Hoe meer je deelt, hoe persoonlijker je relatie met een klant wordt. De diverse social media dienen verschillende doelen. Zorg dat je actief bent in de platformen die voor jou interessant zijn. is een mooie opstap om hier rukbaarheid aan te geven. Activeer je lezer en laat je online community groeien. We adviseren de icons te plaatsen in de rescuebox of de footer. NIET OVER ARTIKELEN EN CONTENT DELEN?! Kosten plaatsen Social Icons in de template 150,- Verwijzingen naar social communities 7.

9 Optimalisatietip: Yourzine Lidmaatschap Gallery EMMA Zoals KEMA garant staat voor een betrouwbaar product, zo garandeert het EMMA-lidmaatschap te allen tijde je betrouwbaarheid als verzender. EMMA-nl is het keurmerk voor professionele marketing. De kosten bedragen 750,- euro op jaarbasis. Inschrijven kan op (dit kan zonder tussenkomst van Yourzine). Kosten om het logo door Yourzine te laten implementeren in je template: 100,- Vermelding EMMA-lidmaatschap in de nieuwsbrief 8.

10 Optimalisatietip: Yourzine Aanmeld- Gallery & afmeldflow Om zoveel mogelijk lezers te verwelkomen in je database moet het inschrijven op een nieuwsbrief zo eenvoudig mogelijk zijn. Omdat een optimale aanmeld- & afmeldflow optimalisatie voor iedere klant anders is kunnen we er geen algemene oplossing voor bieden. Wel adviseren we graag persoonlijk en op maat over jouw optimale flows om zo uitvallers te voorkomen. Tips voor het optimaliseren van de aanmeldflow 1. De aanmeldpagina moet vanaf de homepage duidelijk vindbaar zijn 2. Vraag niet teveel gegevens. In eerste instantie is naam en adres voldoende. Verdere gegevens kun je altijd op een later moment vragen. Eventueel kan dit al op een aansluitende landingspage 3. Zorg ervoor dat de potentiële lezer weet waarvoor hij of zij zich aanmeldt; laat een voorbeeld van de nieuwsbrief zien en vermeld bijvoorbeeld de frequentie van verschijning. NIET MOGELIJK OM OP MEERDERE ONDERDELEN IN TE SCHRIJVEN? 4. Zorg dat de bevestiging van een inschrijving leuk wordt ontvangen: leuk dat u zich heeft aangemeld, we houden u op de hoogte in plaats van u bent aangemeld 5. Yourzine pleit voor een dubbel opt-in; de inschrijver ontvangt een met een link die bevestigd dient te worden. Hiermee zorg je voor een kwalitatief bestand. Kosten: een op maat advies voor de aanmeld- & afmeldflow bedraagt 220,- 9.

11 Optimalisatietip: Yourzine Aanmeld- Gallery & afmeldflow Wanneer iemand zich voor een nieuwsbrief afmeldt is dit het laatste contactmoment. Benut deze dus goed en beschouw het als een laatste kans! Tips voor het optimaliseren van de afmeldflow 1. Vraag waarom iemand zich wil afmelden (zie onderstaand) 2. Geef aan dat het jammer is dat deze persoon zich wil afmelden 3. Weet u het zeker? Geef de optie om toch weer aan te melden Kosten: een op maat advies voor de aanmeld- & afmeldflow bedraagt 220,- Trimbos Instituut vraagt keurig waarom iemand zich afmeldt voor de nieuwsbrief 10.

12 Optimalisatietip: Yourzine Eyetracking Gallery onderzoek Het Optimalisatielab, onderdeel van de Lectric Groep, kan op basis van eyetracking onderzoek een praktische analyse geven over de . Hoe werkt eyetracking onderzoek? Proefpersonen moeten bepaalde elementen in de nieuwsbrief zoeken. De eyetracking geeft informatie over de wijze waarop de nieuwsbrief wordt bekeken door de doelgroep. Op basis hiervan ontstaat een advies over de door te voeren optimalisaties. Dit kan betrekking hebben op design, copy, allocatie van elementen, etc. Kosten: vraag naar een offerte op maat! Voor meer informatie verwijzen we graag naar Voorbeeld van Eyetracking onderzoek (de rode gebieden geven aan dat mensen daar specifiek naar kijken) 11.

13 Optimalisatietip: Yourzine Gallery Copy-check 9. Copy check Content is waar het uiteindelijk om gaat in een . Je boodschap overbrengen. Informeren, inspireren, activeren. Ons team van copywriters heeft jarenlange ervaring met het schrijven van content voor campagnes en nieuwsbrieven. Het is mogelijk om de inhoud van uw nieuwsbrief door hen te laten checken. Zij weten wat werkt. Analyseren voor optimaliseren. Hier is veel winst te behalen. Het schrijven van online en content is een vak apart. Pijlers in de copy-check zijn: 1. Afzendnaam Voelt de doelgroep zich aangesproken door de huidige afzendnaam? 2. Onderwerpregel Wat werkt en wat werkt niet? Triggeren zonder in de spam te belanden. 3. Personalisatie Hoe persoonlijk wordt de ontvanger zich aangesproken? Sluit dit wel aan bij zijn of haar wensen en bij jou als zender? 4. Tone of voice Wat is de juiste tone of voice? Sluit deze aan bij je doelgroep én bij de organisatie? 5. Call-to-action Is de CTA duidelijk en aansprekend genoeg? Valt deze op de juiste manier in de ontvangers focus? 6. USP s Worden je USP s als organisatie voldoende en op de juiste wijze benoemd en benaderd? Kosten: vraag naar een offerte op maat! 12.

14 Prijslijst optimalisaties 1. Pre-header 250,- 2. Previewpane 250,- 3. Afbeelding vs. tekst op maat advies 4. Rescuebox 400,- 5. Social icons 150,- 6. Lidmaatschap EMMA 100,- 7. Aanmeld- & afmeldflow 220,- 8. Eyetracking onderzoek op maat advies 9. Copy-check op maat advies Bij vragen of opmerkingen kun je telefonisch, of per mail, contact opnemen. Kai Zaoui

15

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word.

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips OM TE ZORGEN DAT JE NIEUWSBRIEF VAKER GEOPEND word Een nieuwsbrief verstuur je omdat je wilt dat de inhoud ervan gelezen wordt. Maar

Nadere informatie

Kennisbundel 25 praktische tips. om zelf e-mailadressen te verzamelen. De prettigste software voor professionele e-mail marketing

Kennisbundel 25 praktische tips. om zelf e-mailadressen te verzamelen. De prettigste software voor professionele e-mail marketing Kennisbundel 25 praktische tips om zelf e-mailadressen te verzamelen De prettigste software voor professionele e-mail marketing Een nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële)

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

Succesvolle nieuwsbrieven

Succesvolle nieuwsbrieven Succesvolle nieuwsbrieven Pagina 1 Whitepaper Succesvolle nieuwsbrieven Trigger Tekst www.triggertekst.nl Voorwoord Kunnen jullie me helpen met een nieuwsbrief? Hoe weet ik nu of mijn nieuwsbrief niet

Nadere informatie

26 TIPS: VERBETER E-MAIL MARKETING MET GOEDE COPY

26 TIPS: VERBETER E-MAIL MARKETING MET GOEDE COPY 26 TIPS: VERBETER E-MAIL MARKETING MET GOEDE COPY copyright 2012 Blinker BV Inhoudsopgave Introductie... 2 H1 Schrijven is een proces, geen tussendoortje... 3 1.1 Start altijd in Word... 3 1.2 Bepaal vooraf

Nadere informatie

EMMA Handleiding E-mailmarketing

EMMA Handleiding E-mailmarketing EMMA Handleiding E-mailmarketing Inleiding Succesvolle e-mailmarketing campagnes leggen de focus (terug) bij de ontvanger. Het versturen van e-mailmarketing is nog steeds populair en kan, wanneer goed

Nadere informatie

Starten. e-mailmarketing. Een vliegende start voor praktische professionals. met

Starten. e-mailmarketing. Een vliegende start voor praktische professionals. met Starten met e-mailmarketing Een vliegende start voor praktische professionals In de 21e eeuw verandert de wereld voor de marketeer in een razend tempo. Met name op het gebied van internet is het uitermate

Nadere informatie

Digitale Mailing. Waar kun je zoal rekening mee houden, als je van plan bent om een digitale mailing te gaan versturen.

Digitale Mailing. Waar kun je zoal rekening mee houden, als je van plan bent om een digitale mailing te gaan versturen. Digitale Mailing Waar kun je zoal rekening mee houden, als je van plan bent om een digitale mailing te gaan versturen. Iedereen is wel bekend met het fenomeen digitale nieuwsbrief. Naast het feit dat digitale

Nadere informatie

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten In dit verslag ontdekt U de 7 meest gemaakte marketing fouten. Niet alleen de fouten worden beschreven maar geeft ook een doeltreffende oplossing. Dit verslag wordt

Nadere informatie

Tips & Tricks Clang. Clang Tips & Tricks

Tips & Tricks Clang. Clang Tips & Tricks Clang Tips & Tricks 1 Inhoud 1. Tips voor relevante e-mail content. 1.1 Vraag naar interessegebieden. 1.2 Volg uw ontvangers. 1.3 Voeg blogs samen. 1.4 Ga zorgvuldig om met sponsoring. 1.5 Keur uw concurrenten

Nadere informatie

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Meer rendement uit uw e-mail marketing... 2 H1 Randvoorwaarden... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Return on Investment (ROI)...

Nadere informatie

30 tips om e- mailadressen te verzamelen

30 tips om e- mailadressen te verzamelen 30 tips om e- mailadressen te verzamelen Welkom bij MailPlus Een digitale nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten. Het is snel, flexibel, goedkoop en uitstekend

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

persoonlijke e-mail herkenning gedrag profiel interesse vertrouwen

persoonlijke e-mail herkenning gedrag profiel interesse vertrouwen persoonlijke e-mail herkenning gedrag interesse profiel vertrouwen 12 praktische tips voor succesvolle e-mail marketing 12 praktische tips voor succesvolle e-mail marketing versie 1.0 oktober 2012 voor

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

30 TIPS OM E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN

30 TIPS OM E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN 30 TIPS OM E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN Pagina 1 Versie 1.5 mei 2008 Copyright Blinker B.V. WELKOM BIJ BLINKER Een digitale nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten.

Nadere informatie

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in...

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in... Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Vang zwervende bezoekers op... 3 1.2 Een tweede kans voor twijfelaars... 3 1.3 Goedkoop en direct resultaat... 4 2 Haal het maximale uit je mailinglijst... 5 2.1 Ga

Nadere informatie

ONDERZOEK ONLINE INFLUENCERS

ONDERZOEK ONLINE INFLUENCERS ONDERZOEK ONLINE INFLUENCERS 2 Voorwoord Marketeers worden zich er steeds meer van bewust wat de invloed is van social media op de (online) reputatie van hun bedrijf. Mede daarom zetten zij ook steeds

Nadere informatie

ailexpert Tips & Tricks Email design

ailexpert Tips & Tricks Email design ailexpert Tips & Tricks Email design 1 Inleiding E-mail marketing is een vorm van direct marketing waarmee een bedrijf in contact kan komen te staan met haar klanten. De markt van E-mail marketing is de

Nadere informatie

sendt Tips & Trick Email design Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl W www.sendt.nl

sendt Tips & Trick Email design Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl W www.sendt.nl sendt Tips & Trick Email design Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl W www.sendt.nl Inleiding E-mail marketing is een vorm van direct marketing waarmee een bedrijf in contact kan

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Wordpress

Nederlandse handleiding Wordpress Nederlandse handleiding Wordpress Mede mogelijk gemaakt door: Over J&R Marketing Wij zien onze klanten als partners In 2009 is J&R samengesteld door twee personen met grote passie voor het internet. De

Nadere informatie

Marnixstraat 261-2, 1015WH Amsterdam - 020-71 73 978 - tiengeheimen@mrwebsite.nl

Marnixstraat 261-2, 1015WH Amsterdam - 020-71 73 978 - tiengeheimen@mrwebsite.nl Dé 10 geheimen van een succesvolle website Lees dit document goed door en ontdek hoe ook uw website méér omzet kan opleveren. Iedere bezoeker van uw website is een potentiële klant. Realiseer uzelf dat

Nadere informatie

HET HOE EN WAT VAN DE LEADGENERATIE

HET HOE EN WAT VAN DE LEADGENERATIE Whitepaper HET HOE EN WAT VAN DE LEADGENERATIE Praktische informatie & tips over leadgeneratie Deze whitepaper is geschreven door. biedt online marketing ondersteuning aan MKB bedrijven en zij nodigen

Nadere informatie

Tips voor uw nieuwsbrief. Hoe komt u goed voor de dag?

Tips voor uw nieuwsbrief. Hoe komt u goed voor de dag? Tips voor uw nieuwsbrief Hoe komt u goed voor de dag? Tips voor uw nieuwsbrief Dit artikel bevat verschillende tips om de kwaliteit van uw nieuwsbrief te verhogen. De tips zijn onderverdeeld in drie categorieën,

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

ailexpert Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief EasyMail PRO

ailexpert Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief EasyMail PRO ailexpert Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief EasyMail PRO 1 Tips e-mail nieuwsbrief ontwerpen- maken en versturen Vanuit ontwerpersperspectief is het de uitdaging om de e-mail nieuwsbrieven elke

Nadere informatie

Interview Email Marketing 2011

Interview Email Marketing 2011 Ematters Interview Email Marketing 2011 Inhoudsopgave Ematters Email Marketing Interview 3 Enkele samenvattende conclusies 3 Interview 3 Vraag 1 3 Vraag 2 4 Vraag 3 5 Vraag 4 6 Vraag 5 7 Vraag 6 8 Vraag

Nadere informatie