Preview marketing in Travel 2 Benchmark onderzoek over verzendingen 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek over verzendingen 2012"

Transcriptie

1 Preview marketing in Travel 2 Benchmark onderzoek over verzendingen 2012

2 De killer benchmark in de reisbranche De benchmark marketing in Travel is het resultaat van een grootschalig marketing onderzoek. In het volledige rapport: 103 Nederlandse reisorganisaties onderzocht tov 50 vorig jaar Meer dan onderzochte uitingen Overzicht en inzicht in alle verzendingen Meer dan 50 tabellen en grafieken Vergelijking met het voorgaande jaar Inclusief toelichting van samenstellers Zoals gezien op:

3 marketing benchmarks in de Media Anderen over onze marketing Benchmarks Een goed doorgevoerd onderzoek. Frankwatching Wow, da s uitgebreid! Wouter Blok, Google Een interessante blik hoe deze branche ervoor staat op gebied. One to Market

4 Inhoudsopgave INTRODUCTIE 1 EXECUTIVE SUMMARY 2 RESULTATEN VERZENDINGEN 6 Verzendaantallen Verzendmoment Verzenddag Verzendtijdstip RESULTATEN VERZENDERS 13 Afzender From Name & Adres Sender Score RESULTATEN SUBJECTLINES 19 Keywords Personalisatie Periodes en thema s Lengte Aanbiedingen, prijs / korting RESULTATEN INHOUD 30 Gebruik van afbeeldingen indeling Aanbiedingen Prijsindicatie Call to Action Pre- Header en Navigatie Landingspagina s SOCIAL & VIRAL ELEMENTEN 42 Activiteit op Social Media kanalen PROFIEL EN PREFERENCE CENTER 50 Koppeling met bestelprofiel / account Afmelden FACTOREN 56 Hygene factor Recipient Intensity Tease Factor Matrix CONCLUSIES 70

5 Onderzochte verzenders onder andere In totaal 103 verzenders onderzocht

6 Enkele resultaten uit het onderzoek Top 5 opmerkelijke verzenders NS HISpeed nummer 1 in de categorie Inbox Hygiene BoekVandaag bovenaan in de categorie Recipient Intensity Hotelspecials winnaar bij Tease Factor. D-Reizen: grootste stijger in Inbox Hygiene En een bijzondere vermelding voor WRC Reizen, die dit jaar de Social & misuse award in ontvangst mag nemen.

7 Enkele resultaten uit het onderzoek Verzendingen en verzendtijdstippen Het aantal verzonden s per week fluctueert flink. In de drukste week wordt er 44% meer g d dan in de rustigste. Een deel van de verzenders hield, zeer opmerkelijk, een seizoensstop in de verzending. Vrijdag is nu meest populaire verzenddag versus donderdag in het vorige onderzoek Positieve uitschieters qua hoeveelheid verzendingen waren in week 17, 21 en 23

8 Factoren bepaling De gehele klantreis wordt per verzender geïndexeerd Verzenden Ontvangen Openen Klikken Conversie Received % Open Rate Click Rate Hygiene Factor Recipient Intensity Factor Tease Factor

9 Enkele resultaten uit het onderzoek Prijs en landingspagina s Een flinke stijging van de directe doorverwijzing naar aanbiedingspagina s Het aantal landingspagina s dat uitkomt op een categoriepagina ziet een daling van 29,7%. In 29,30% van de beoordeelde mailings wordt er een prijs of een korting(spercentage) in de onderwerpregel genoemd. Dit is een fikse stijging ten opzichte van de vorige benchmark.

10 Uitgebreid onderzoek Meer dan 75+ meetpunten Factoren per verzender zijn o.a.: Factoren per uiting zijn o.a.: Verzendernaam Verzendweek/dag Totaal # verzonden mails per periode # maal personalisatie in de subject line Nieuwsbrief titel # maal periode, bestemming, aanbieding, prijs, korting, Aantal gebruikte from names kortingspercentage in de subject line Branding voor/na Gemiddelde subject line lengte (aantal tekens) Persoonsnaam, verzender in from adres Gemiddelde subject line lengte (aantal woorden) Non-descriptief from adres Verzend-uur Mogelijkheid tot reply Aantal foto s gebruikt IP adres start/einde Gebruik personen, locaties in visuals Tooling, verzendbedrijf Indeling: in 1,2 of 3 kolommen Senderscore, Return Path Certification Alt-teksten gebruikt Hoeveel links komen bij de aanbieding, homepage, categorie Aantal aanbiedingen per mail Bij hoeveel links kun je direct bestellen Prijs getoond ja/nee Aanwezige en plaats van sociale links/buttons Type prijs: van voor, vanaf, single prijs Doorstuurmogelijkheden naar Social Media # Buttons, # tekstlinks, # uniforme CTA s, # totale CTA s Activiteit op Social Media Aanwezigheid preheader, logo, online versie link, gebruik Mogelijkheid tot afmelden; afmelden of klik hier navigatiebalk Aantal schermen bij afmelden, optie tijdelijk stopzetten, optie lagere frequentie.

11 De killer benchmark in de reisbranche In het volledige rapport: 103 Nederlandse reisorganisaties onderzocht tov 50 vorig jaar Meer dan onderzochte uitingen Overzicht en inzicht in verzendingen Meer dan 50 tabellen en grafieken Vergelijking met het voorgaande jaar Inclusief toelichting van samenstellers Bestel het volledige onderzoek via: Voor vragen of directe bestelling:

Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek 2012-2013

Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek 2012-2013 Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek 2012-2013 http://www.emailmonday.nl/email-marketing-benchmark-travel-reissector De killer-benchmark voor de Reisbranche De benchmark E-mailmarketing

Nadere informatie

Preview. E-mail marketing rapport Travel 2011-2012

Preview. E-mail marketing rapport Travel 2011-2012 Preview E-mail marketing rapport Travel 2011-2012 Het killer onderzoek in de reisbranche Grootschalig E-mailmarketing onderzoek Pieter Stroop & Brian Lamme, DM Interface Jordie van Rijn, emailmonday 61

Nadere informatie

E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk

E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk Even Wat is voorstellen e-mailmarketing Loek Balvers Partner Managers bij MailPlus 06-40240261 / SMS loek@mailplus.nl 079 3631217 facebook.com/mailplusnl

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

Whitepaper. E-mail design best practices

Whitepaper. E-mail design best practices Whitepaper E-mail design best practices 14 tips voor het design van je e-mail Versterk de boodschap van je uiting Best practices voor je e-mail design Het design speelt een grote rol in de eerste indruk

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites

E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites Even Wat is voorstellen e-mailmarketing Dick de Zwart Partner Manager MailPlus E-mail: dickdezwart@gmail.com (privé) dick@mailplus.nl (zakelijk) Sms / whatsapp: 06-51231345

Nadere informatie

E-mailmarketing optimalisatie-kit

E-mailmarketing optimalisatie-kit E-mailmarketing optimalisatie-kit E-mailmarketing optimalisatie-kit E-mailmarketing is een belangrijk onderdeel van uw marketingmix. E-mail is meetbaar, kostenefficiënt en interactief. Je kunt daadwerkelijk

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

Digitale Mailing. Waar kun je zoal rekening mee houden, als je van plan bent om een digitale mailing te gaan versturen.

Digitale Mailing. Waar kun je zoal rekening mee houden, als je van plan bent om een digitale mailing te gaan versturen. Digitale Mailing Waar kun je zoal rekening mee houden, als je van plan bent om een digitale mailing te gaan versturen. Iedereen is wel bekend met het fenomeen digitale nieuwsbrief. Naast het feit dat digitale

Nadere informatie

ailexpert Tips & Tricks Email design

ailexpert Tips & Tricks Email design ailexpert Tips & Tricks Email design 1 Inleiding E-mail marketing is een vorm van direct marketing waarmee een bedrijf in contact kan komen te staan met haar klanten. De markt van E-mail marketing is de

Nadere informatie

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word.

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips OM TE ZORGEN DAT JE NIEUWSBRIEF VAKER GEOPEND word Een nieuwsbrief verstuur je omdat je wilt dat de inhoud ervan gelezen wordt. Maar

Nadere informatie

E-mail Benchmark 2009

E-mail Benchmark 2009 E-mail Benchmark 2009 3e en 4e kwartaal NL versie kort Inleiding Wilt u ook snel inzicht in uw e-mailmarketing prestaties? Welke open- en click rates goed zijn en wat de gemiddelde cijfers zijn in uw branche?

Nadere informatie

Checklist voor een succesvolle E-mailmarketing-strategie

Checklist voor een succesvolle E-mailmarketing-strategie Checklist voor een succesvolle E-mailmarketing-strategie Over deze whitepaper: deze checklist maakt deel uit van een serie voor marketing- en communicatieprofessionals die interactieve media inzetten binnen

Nadere informatie

Whitepaper. Van nieuwsbrieven naar e-mailmarketing. Concrete e-mailmarketing tips Open- en klikpercentages verhogen Efficiënt verbeteringen doorvoeren

Whitepaper. Van nieuwsbrieven naar e-mailmarketing. Concrete e-mailmarketing tips Open- en klikpercentages verhogen Efficiënt verbeteringen doorvoeren Whitepaper Van nieuwsbrieven naar e-mailmarketing Concrete e-mailmarketing tips Open- en klikpercentages verhogen Efficiënt verbeteringen doorvoeren Veel bedrijven sturen een wekelijkse of een maandelijkse

Nadere informatie

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics

Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Handleiding E-mail marketing met Google Analytics Inhoudsopgave Basisbeginselen e-mail marketing met Google Analytics... 3 De implementatie van de metingen voor je e-mail campagnes... 3 Haal actiegerichte

Nadere informatie

Email als startpunt van de Dialoog

Email als startpunt van de Dialoog Email als startpunt van de Dialoog Marcel Molenaar Commercial Director mmolenaar@mailmedia.nl IEX Jongeren; het zijn net mensen. 1 Agenda Introductie Mailmedia Feiten en cijfers Succesfactoren Dialogue

Nadere informatie

Advertentiemogelijkheden Bladen.nl. Contactpersoon OMG: Martijn Versteeg

Advertentiemogelijkheden Bladen.nl. Contactpersoon OMG: Martijn Versteeg Advertentiemogelijkheden Bladen.nl Contactpersoon OMG: Martijn Versteeg 0 1. Beschrijving en cijfers 1.1 Bladen.nl Bladen.nl is als website onderdeel van OMG/Netdirect. Bladen.nl is een onafhankelijke

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

1. Aanleverspecificaties PSD

1. Aanleverspecificaties PSD E-mailmarketing Inhoud Dit document beschrijft een aantal belangrijke richtlijnen en adviezen die helpen bij het ontwerpen en samenstellen van de e-mailcampagne. De volgende onderwerpen worden beschreven:

Nadere informatie

3.1 TEST ONTWERP VAN JE BUTTONS... 12 3.2 LEESBAAR MAKEN VOOR MOBIELE APPARATEN... 12 3.3 CALL-TO-ACTION: GEBRUIK ANIMATIE... 13

3.1 TEST ONTWERP VAN JE BUTTONS... 12 3.2 LEESBAAR MAKEN VOOR MOBIELE APPARATEN... 12 3.3 CALL-TO-ACTION: GEBRUIK ANIMATIE... 13 1.1 SLUIT AAN OP DE ONLINE HUISSTIJL... 3 1.2 GEBRUIK EEN WEB LETTERTYPE... 3 1.3 STEL DE JUISTE BREEDTE IN... 3 1.4 PLAATS HET BEDRIJFSLOGO OF DE NAAM LINKSBOVEN IN DE E-MAIL... 4 1.5 MAAK DE E-MAIL LEESBAAR

Nadere informatie

OPTIMAAL MAILINGS VERSTUREN. TIM ROEMER Managing Director

OPTIMAAL MAILINGS VERSTUREN. TIM ROEMER Managing Director OPTIMAAL MAILINGS VERSTUREN TIM ROEMER Managing Director EVEN VOORSTELLEN Tim Roemer Scoot Media Onderdeel van De Telefoongids First-Impressions.nl & Affiliatepartners.nl 300 adverteerders 200.000 leads

Nadere informatie

Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Lotte Wieland Anne Sikken

Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Lotte Wieland Anne Sikken Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Lotte Wieland Anne Sikken Doel van de workshop 1. Introductie 2. Basis tips 3. Do s & Don ts 4. Emailsystemen versus zelf versturen 5. Interactief: beoordeel elkaars

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Hawaii305

Gebruikershandleiding Hawaii305 Gebruikershandleiding Hawaii305 Inhoudsopgave 3 Voorwoord 4 Inloggen 5 Introductie 6 Campagne aanmaken en verzenden 11 Abonnees beheren 14 Rapporten bekijken 16 Begrippenlijst 17 Slot Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Onderzoek vindbaarheid online travel 2009. Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend

Onderzoek vindbaarheid online travel 2009. Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend Onderzoek vindbaarheid online travel 2009 Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend Datum: 27-04-2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.2 Samenvatting 3 1.3 RankInspector 4 2. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Inzet van e-mailmarketing

Inzet van e-mailmarketing Veilig internetten Inzet van e-mailmarketing Toepassing van de WCAG-richtlijnen Responseratio s ver boven Nederlands landelijk gemiddelde Abonnees kunnen artikelen eenvoudig via drie kanalen delen Over

Nadere informatie

Traffic4u Search Index Travel Q2 2009

Traffic4u Search Index Travel Q2 2009 Traffic4u Search Index Travel Q2 2009 Ten opzichte van het vorige kwartaal zien we in Q2 van 2009 een zeer lichte stijging van de gemiddelde CPC. Adverteerders blijven nog altijd inzetten op Search en

Nadere informatie

Initiatief van: DDMA Council E-mail commissie ESP DDMA Council E-mail commissie Onderzoek & Educatie

Initiatief van: DDMA Council E-mail commissie ESP DDMA Council E-mail commissie Onderzoek & Educatie Initiatief van: DDMA Council E-mail commissie ESP DDMA Council E-mail commissie Onderzoek & Educatie DEELNEMERS E-MAIL BENCHMARK 2013 I.S.M. COMMISSIE ONDERZOEK & EDUCATIE VERTEGENWOORDIGD DOOR: Pim van

Nadere informatie

Handleiding: Mailingrapportage. Deze handleiding is in te zetten voor Marcom Mailer en Campaigns

Handleiding: Mailingrapportage. Deze handleiding is in te zetten voor Marcom Mailer en Campaigns Handleiding: Mailingrapportage Deze handleiding is in te zetten voor Marcom Mailer en Campaigns Inhoudsopgave Introductie... 1 1 Opbouw van de mailingrapportages... 2 1.1 Tabs algemene informatie... 3

Nadere informatie

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn MailPlus Kennissessie ism Van IJzendoorn Agenda 1 2 3 4 5 6 7 WIE IS MAILPLUS / WAAR STAAN WE VOOR? Van IJzendoorn en MAILPLUS WAT IS E-MAIL MARKETING E-MAIL & MOBILE DO S & DON TS HOE ZET IK HET GOED

Nadere informatie

Sportshopsdirect. Optimalisatie door koppeling met Magento

Sportshopsdirect. Optimalisatie door koppeling met Magento Sportshopsdirect Optimalisatie door koppeling met Magento Real-time koppeling tussen Measuremail en Magento Tien shops ondersteund door één e-mailmarketing database Relevante campagnes op basis van orderhistorie

Nadere informatie

Optimaliseren door te testen Het antwoord op al uw vragen

Optimaliseren door te testen Het antwoord op al uw vragen Optimaliseren door te testen Het antwoord op al uw vragen 7 oktober 2010 Vakdag DM Walter van der Scheer, Copernica BV Even voorstellen.. Walter van der Scheer Salesmanager bij Copernica BV twitter.com/wvanderscheer

Nadere informatie

10 praktische tips voor succesvolle e-mailmarketing in e-commerce

10 praktische tips voor succesvolle e-mailmarketing in e-commerce 10 praktische tips voor succesvolle e-mailmarketing in e-commerce Beste lezer, De concurrentie groeit, om globalisering kunnen we niet meer heen en digitalisering neemt in alle sectoren gestaag toe. Dit

Nadere informatie

Analyse van een aantal haat- en dreigmails (7 juli 2015)

Analyse van een aantal haat- en dreigmails (7 juli 2015) Analyse van een aantal haat- en dreigmails (7 juli 2015) Van een aantal mails (31 haatmails en 14 legitieme mails) zijn de mailheaders geanalyseerd om aanwijzingen te vinden voor een veronderstelde hack.

Nadere informatie

white paper E-mail marketing tips om je klikratio te verbeteren

white paper E-mail marketing tips om je klikratio te verbeteren white paper E-mail marketing tips om je klikratio te verbeteren Blinker BV 2015 Inhoud Tips om je klikratio te verbeteren: 1. Wat vertelt de klikratio? 2. Hoe beïnvloed je je klikratio? 3. 7 tips om je

Nadere informatie

398% meer omzet met e-mail design van E-Village

398% meer omzet met e-mail design van E-Village Case // 398% meer omzet met e-mail design van E-Village Winnaar E-mail Idol 2010 Klant E-Village Uitdaging Ontwerp het best scorende e-mail design Resultaat Winnaar op zowel OR, CTR en ROI E-Village laat

Nadere informatie

Clang 1.4.0. Release Notes. created by

Clang 1.4.0. Release Notes. created by Clang 1.4.0 Release Notes created by Release 1.4.0 Vanaf 2 november wordt Clang uitgebreid met unieke mogelijkheden op het gebied van e-mail en social media. Het is dan o.a. mogelijk om geautomatiseerd

Nadere informatie

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 1. Bepaal uw e-mail marketing strategie Wat wilt u bereiken met uw e-mail marketingcampagne? Wilt u naamsbekendheid creëren, de verkoop van een product

Nadere informatie

E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT

E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT Leuk en goed dat u een case in wilt dienen. Om de jurering eerlijk, eenvoudig en overzichtelijk te maken, willen we u vragen uw case in te dienen aan de hand

Nadere informatie

E-mail database 10. Thuis of op kantoor? 11. Internationale activiteiten 12. Inkomsten 13. Inkomsten per branche 14. Inkomsten 2013 vs.

E-mail database 10. Thuis of op kantoor? 11. Internationale activiteiten 12. Inkomsten 13. Inkomsten per branche 14. Inkomsten 2013 vs. 2 Inhoud Inleiding 3 Samenvatting 4 Algemeen profiel 6 Actief sinds 7 Tijdsbesteding per week 8 Aantal websites 9 E-mail database 10 Thuis of op kantoor? 11 Internationale activiteiten 12 Inkomsten 13

Nadere informatie

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK... EEN PAAR CIJFERS. 80% van de Belgen is nu aanwezig op het internet, binnenkort zal dit 90% zijn. Het aantal mobiele gebruikers is de voorbije 2 jaar verdubbeld. 60%

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Bepaal online meetbare doelen in Analytics: Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina Groothandel>

Nadere informatie

Handleiding: Mailingtitels. Deze handleiding is in te zetten voor MailPlus Marcom en MailPlus ecom.

Handleiding: Mailingtitels. Deze handleiding is in te zetten voor MailPlus Marcom en MailPlus ecom. Handleiding: Mailingtitels Deze handleiding is in te zetten voor MailPlus Marcom en MailPlus ecom. Inhoudsopgave Introductie... 1 1 Mailingtitel aanmaken... 2 1.1 Eigenschappen bepalen... 3 1.2 Doelmap

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Affiliate marketing. Jan Pons

Affiliate marketing. Jan Pons Affiliate marketing Jan Pons Affiliate marketing Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de website (adverteerder of merchant) de affiliate (uitgever/webmaster) betaalt voor elke

Nadere informatie

E-MAIL CAMPAGNE 2015 : PROCEDURE & CASE FORMAT

E-MAIL CAMPAGNE 2015 : PROCEDURE & CASE FORMAT E-MAIL CAMPAGNE 2015 : PROCEDURE & CASE FORMAT Leuk en goed dat je een case in wilt dienen. Om de jurering eerlijk, eenvoudig en overzichtelijk te maken, willen we je vragen je case in te dienen aan de

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

Synchronisatie instellingen smartphone. IOS - Iphone 1. Ga naar instellingen 2. Ga naar e-mail, contacten, agenda s. 3. Ga naar nieuwe gegevens, push

Synchronisatie instellingen smartphone. IOS - Iphone 1. Ga naar instellingen 2. Ga naar e-mail, contacten, agenda s. 3. Ga naar nieuwe gegevens, push Instellingen e-mail Op onderstaande manieren kan de e-mail synchronisatie op uw smartphone worden ingesteld, zodat de e-mails tijdig op uw telefoon worden weergegeven. Hierbij wordt uitgegaan van de meest

Nadere informatie

Notificaties. Versie 2.0

Notificaties. Versie 2.0 Notificaties Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde topics een notificatie (e-mailalert) te ontvangen als er nieuwe berichten beschikbaar zijn. Deze notificatie bevat

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

Studio Monelli Dorpsstraat 102 A 3632 AW Loenen aan de Vecht Tel: 030-220 41 69 K.v.K.: Utrecht 30168901 www.studiomonelli.com. Auteur: Elmar Teeuwen

Studio Monelli Dorpsstraat 102 A 3632 AW Loenen aan de Vecht Tel: 030-220 41 69 K.v.K.: Utrecht 30168901 www.studiomonelli.com. Auteur: Elmar Teeuwen Studio Monelli Dorpsstraat 102 A 3632 AW Loenen aan de Vecht Tel: 030-220 41 69 K.v.K.: Utrecht 30168901 www.studiomonelli.com Auteur: Elmar Teeuwen Laatst bijgewerkt: 22 december 2015 2014 - Studio Monelli

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Hoe werken met de WAP-online!

Hoe werken met de WAP-online! Hoe werken met de WAP-online! Startpagina: We surfen naar http://www.waponline.be. We krijgen het volgende scherm op onze computer: Hier kunnen enkel de directies op inloggen. Leerkrachten die nog niet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Executive Summary 3. Onderzoeksresultaten 4 Percentage direct marketing 1 ste kwartaal 2006 ten opzichte van 4 1 ste kwartaal 2005

Inhoudsopgave. Executive Summary 3. Onderzoeksresultaten 4 Percentage direct marketing 1 ste kwartaal 2006 ten opzichte van 4 1 ste kwartaal 2005 DM Barometer 1ste kwartaal 2006 Inhoudsopgave Executive Summary 3 Onderzoeksresultaten 4 direct marketing 1 ste kwartaal 2006 ten opzichte van 4 1 ste kwartaal 2005 Budgetverdeling direct marketing 2006

Nadere informatie

Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem

Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem Pagina 1 van 5 Wat is er gewijzigd? Op 18 december 2009 is het nieuwe Jemasoft CMS Mailing systeem E@syMailings online gegaan. De grootste wijziging ten opzichte van

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina of ecommerce Groothandel> onze dealer pagina

Nadere informatie

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen...

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... 4 Bewerken formulier in formulierbeheer... 4 Bewerken formulier -

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.3 mei 2013 Index Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht 7 Menu 8 Inrichten - Kolommen toevoegen

Nadere informatie

BETERE EMAILPRESTATIES DOOR BETERE USABILITY BEVINDINGEN UIT ONDERZOEK. Ronald Verschueren, Netmarketing. 1 oktober 2013

BETERE EMAILPRESTATIES DOOR BETERE USABILITY BEVINDINGEN UIT ONDERZOEK. Ronald Verschueren, Netmarketing. 1 oktober 2013 BETERE EMAILPRESTATIES DOOR BETERE USABILITY BEVINDINGEN UIT ONDERZOEK Ronald Verschueren, Netmarketing. 1 oktober 2013 ONDERWERPEN 11:30-12:15 UX en usability voor email: kern en succesfactoren Gedrag

Nadere informatie

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12 Smartphone app ONZO Korte uitleg en functieverklaring van de app Lighthouse Productions 17-Jan-12 Casper Jonker Jerrold van den Eeckhout Nick Zijlstra Matt Aydin Dit document is de gebruiksaanwijzing voor

Nadere informatie

your partner in e-mailmarketing

your partner in e-mailmarketing your partner in e-mailmarketing E-mail met naadloze inhoudsopgave. aansluiting op mobile, social media en customer intelligence. Welkom. (5) Wat is E-ngine? (6) E-ngine features. (8) Wie is EFUTURE? (10)

Nadere informatie

Handleiding MailChimp

Handleiding MailChimp Handleiding MailChimp 1. Inleiding Blijf in beeld met het versturen van nieuwsbrieven! Het versturen van nieuwsbrieven is een makkelijke, effectieve en persoonlijke manier om in contact te blijven met

Nadere informatie

YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING

YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING YOUR PARTNER IN E-MAILMARKETING E-MAIL MET NAADLOZE INHOUDSOPGAVE. AANSLUITING OP MOBILE, SOCIAL MEDIA EN CUSTOMER INTELLIGENCE. WELKOM. (5) WAT IS E-NGINE? (6) E-NGINE FEATURES. (8) WIE IS EFUTURE? (10)

Nadere informatie

Inhoud. Installatie. Functies

Inhoud. Installatie. Functies Inhoud Installatie Functies Instellingen Achtergrond Blokken, knoppen Korting Footer Header, left column Main navigation Modules Price categories, Producten Text Contact 3 4 5 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

We bedanken je alvast voor het indienen van jouw case en wensen je heel veel succes!

We bedanken je alvast voor het indienen van jouw case en wensen je heel veel succes! E-MAIL CAMPAGNE 2015: PROCEDURE & CASE FORMAT Leuk en goed dat je een case in wilt dienen! Om de jurering eerlijk, eenvoudig en overzichtelijk te houden, willen we je vragen je case in te dienen aan de

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 AdCalls Installatiehandleiding TITEL Handleiding AdCalls DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 2 Inhoudsopgave # Titel Bladzijde 1. Introductie 3 2. 2.1 2.2 2.3 3. 3.1 3.2 4. 4.1 4.2 4.3 Uw website(s) koppelen

Nadere informatie

your partner in e-mailmarketing

your partner in e-mailmarketing your partner in e-mailmarketing E-mail met naadloze aansluiting op mobile, social media en customer intelligence. inhoudsopgave. Welkom. (5) Wat is E-ngine? (6) E-ngine features. (8) Wie is EFUTURE? (10)

Nadere informatie

Klantcase. Wellness resort Thermen Bussloo Add to Favorites & Tripolis Solutions

Klantcase. Wellness resort Thermen Bussloo Add to Favorites & Tripolis Solutions Klantcase Wellness resort Thermen Bussloo Add to Favorites & Tripolis Solutions Thermen Bussloo is een van de top sauna-, beauty- en wellnessresorts in Nederland, gelegen aan het meer van Bussloo vlakbij

Nadere informatie

Handleiding Herinnering en Mailing

Handleiding Herinnering en Mailing Handleiding Herinnering en Mailing Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Herinneringen...3 1.1 Herinnering koppelen aan een product...3 1.2 Instellen van herinnering via patiëntdossier...3

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen Inleiding Het is in Publicanda mogelijk mailings te versturen. Bij deze module hoort een Standaardknop waarmee bezoekers zich via de website kunnen aanmelden

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule

Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule In aanvulling op het content management systeem Publicanda kan gebruikt gemaakt worden van een module om nieuwsbrieven te versturen. Begrippen De volgende

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES

HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES copyright 2012 Blinker BV Inhoudsopgave H1 H2 H3 Voorwoord... 2 Een e-mail nieuwsbrief ontwerpen... 3 2.1 Wat we verwachten... 3 2.2 De breedte van je ontwerp...

Nadere informatie

Op Internet bestaat Hyves al een aantal jaren. Daarin

Op Internet bestaat Hyves al een aantal jaren. Daarin Je komt het telkens weer tegen op allerlei plekken in de organisatie, collega s praten erover, maar je hebt je er zelf nog niet voor aangemeld. Wil je even kijken of je iets mist, lees dan dit artikel.

Nadere informatie

Aanleverspecificaties online

Aanleverspecificaties online Aanleverspecificaties online Sky Radio Group Bannering Takeover Sky Radio: Brievenbus 980*200 flash met clicktag Background voor brievenbus 2560*220, waarbij de brievenbus er gecentreerd op past Background

Nadere informatie

10 tips voor het verbeteren van mobile engagement met e-mail marketing

10 tips voor het verbeteren van mobile engagement met e-mail marketing White paper 10 tips voor het verbeteren van mobile engagement met e-mail marketing De prettigste software voor professionele e-mail marketing Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit het

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

your partner in e-mailmarketing

your partner in e-mailmarketing your partner in e-mailmarketing E-MAIL MET NAADLOZE AANSLUITING OP MOBILE, SOCIAL MEDIA EN CUSTOMER INTELLIGENCE. INHOUDSOPGAVE. WELKOM. (5) WAT IS E-NGINE? (6) E-NGINE FEATURES. (8) WIE IS EFUTURE? (10)

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Inleiding. Producthandboek BC.nl. versie 1 / mei 2011 pagina 2

Inleiding. Producthandboek BC.nl. versie 1 / mei 2011 pagina 2 versie 1 / mei 2011 Inleiding BC.nl is in 2005 opgezet als MKB platform voor de ondernemer, met duizenden bruikbare documenten, checklisten en artikelen. Sinds 2011 is BC.nl de grootste ondernemers-portal

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Interactie-historie van een contact

Interactie-historie van een contact Release augustus 2015 Mailing rapportage en respons Inzicht in uw belangrijkste resultaten Response op uw campagnes Campagneresultaten inzichtelijk in uw systeem Interactie-historie van een contact Alle

Nadere informatie

Complete checklist Stijl

Complete checklist Stijl Complete checklist Stijl Checklist uitgevoerd door: Website naam: Van toepassing design + bouw + oplevering Header Staat er een telefoonnummer of e-mailadres? Is alle informatie van de klant (telnr. en

Nadere informatie

Uw eigen e-mail domein. Domeinnaamroutering binnen Clang

Uw eigen e-mail domein. Domeinnaamroutering binnen Clang Uw eigen e-mail domein Domeinnaamroutering binnen Clang Uw eigen domeinnaam gebruiken voor alle Clang URL s Een eigen e-mail domein Met Clang is het mogelijk om uw eigen domeinnaam te gebruiken in URL

Nadere informatie

E-mail Benchmark. created by

E-mail Benchmark. created by E-mail Benchmark 2014 Voorwoord Voorwoord E-mailmarketing ontwikkelt zich (nog steeds) razendsnel. Werd twee jaar geleden nog geroepen dat social media e-mail ging vervangen, anno 2014 is wederom gebleken

Nadere informatie