UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL"

Transcriptie

1 UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK...

2 EEN PAAR CIJFERS. 80% van de Belgen is nu aanwezig op het internet, binnenkort zal dit 90% zijn. Het aantal mobiele gebruikers is de voorbije 2 jaar verdubbeld. 60% van de handelszaken en KMO s hebben nog steeds geen website. 25% van de handelszaken en KMO s worden niet gevonden via Google. 92% van de mensen houdt rekening met de look van uw website bij het maken van een aankoopbeslissing. 85% van de klanten zoekt online informatie op over lokale handelaars en leest online beoordelingen over lokale winkels alvorens een aankoop te doen. 64% van de bedrijven die actief zijn op Facebook hebben er klanten mee gewonnen.

3 INHOUD 1. UW EIGEN WEBSITE 2. MARKETING 3. SOCIAL MEDIA

4 1. UW EIGEN WEBSITE

5 EEN DOMEINNAAM Een unieke domeinnaam = uw merknaam op het internet. Domeinextensies:.be,.com,.eu, Voordelen unieke domeinnaam: U bent makkelijk vindbaar. U kunt uw adressen personaliseren. Extra TLD s (Top Level Domain) = het meest rechtse gedeelte van een domeinnaam. Country code TLD (cctld): bv Belgische sites =.be Algemene generic TLD (gtld) domeinextenties: bv.com,.net,.eu,... Registreer uw naam vandaag nog. Dit kan o.a. via

6 WAT IS EEN GOEDE WEBSITE? Duidelijk. Aantrekkelijk. Makkelijk. Responsive.

7 WAT STAAT ER OP EEN GOEDE WEBSITE? Relevante info Contactgegevens. over uw zaak & aanbod. Op elke pagina van uw website. Tip: zet uw contactgegevens in de header en/of footer. Call to action. bv 'Vraag een offerte', 'Contacteer ons', 'Bel voor meer info'... Positieve klantenervaringen. Keurmerken. bv logo s van bv. Unizo, Eco, Be Commerce, Voka... of aan andere organisaties waarvan u lid bent. Recente informatie. Regelmatige updates zijn essentieel. Keywordrijke content.

8 MOBIEL IS DE TOEKOMST

9 MOBIEL IS DE TOEKOMST - EEN PAAR CIJFERS In 2014 zal er meer mobiel internetgebruik zijn dan vast. 1 op 3 Belgen heeft een smartphone. 50% van mobiele zoekopdrachten is van lokale aard. 79% van de consumenten gebruiken hun smartphone bij het winkelen. 60% verwacht dat een mobiele website in minder dan 3 seconden laadt. 40% zou de website van een concurrent bezoeken als de uw website niet 'mobile friendly' is. Slechts 13% van de handelaars heeft een website die geoptimaliseerd is voor mobiele toestellen.

10 MOBIEL IS DE TOEKOMST - RESPONSIVE WEBDESIGN IS DE OPLOSSING Een optimaal leesbare website op alle schermgroottes Verhoogt de gebruiksvriendelijkheid. Biedt bezoekers sneller de informatie die ze zoeken. Geeft betere rankings in Google. m.demorgen.be

11 2. MARKETING

12 GOOGLE Betaalde zoekresultaten (SEA) Organische zoekresultaten (SEO)

13 SEO (Search Engine Optimization) betere ranking in de organische resultaten. Een aantal belangrijke punten die uw ranking in Google beïnvloeden. Het gebruik van keywords in de titeltag van de pagina. De tekst van links in uw website. De globale linkpopulariteit van uw website. Hoelang de website online staat. Het gebruik van keywords in de teksten van uw website.

14 SEA (Google Adwords campagnes): adverts kunnen enkel getoond worden aan mensen in de buurt van uw winkel = ideaal voor lokale bedrijven. Hoe? Zorg voor voldoende lokale zoektermen bij het aankopen van zoektermen. Koppel uw Google Places account aan uw advertenties, zo verschijnen uw contactgegevens in de zoekresultaten.

15 BEDRIJFSGIDSEN

16 MARKETING ings zijn ideaal om info over te brengen naar klanten en prospecten Persoonlijk & interactief. Hoog bereik. Grote impact. Kosteneffectief. Flexibel & snel. Traceerbaar & meetbaar. Tip Stuur eerst een klein deel van de mailing uit, volg de eerste resultaten en pas uw ing aan om de resultaten op te krikken.

17 VOLG WAT ER OVER JE WORDT GEZEGD 85% van je klanten leest online beoordelingen van lokale winkels alvorens een aankoop te doen 72% van de consumenten vertrouwt online beoordelingen even sterk als een persoonlijke aanbeveling Hoe Google Alerts Review sites binnen uw sector Tip Stimuleer tevreden klanten om een review te schrijven.

18 3. SOCIAL MEDIA

19 SOCIAL MEDIA Social media of sociale media is een verzamelbegrip voor internettoepassingen (platformen) waar de gebruikers informatie met elkaar delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Veelal zonder tussenkomst van een professionele redactie. Bij Social Media speelt de websitebezoeker een centrale rol, hij zorgt voor een belangrijk deel voor de content van deze website. Bij YouTube zijn dat filmpjes, bij Flickr zijn dat foto s, op LinkedIn zijn dat profielen, discussies, banen etc. en op Twitter de zogenaamde Tweets. De mens is een sociaal dier wat zoveel betekent dat mensen niet zonder andere mensen kunnen. Dit verklaart waarom Social Media sites zo populair zijn. We gaan er op zoek naar andere mensen die op een bepaalde manier aan ons verwant zijn, dezelfde hobby, dezelfde interesses, op zoek naar een date of nieuwe baan etc. Het aloude principe van mond-tot-mond reclame vindt op Social Media platforms aan de lopende band plaats.

20 SOCIAL MEDIA

21 SOCIAL MEDIA De belangrijkste voordelen van social media Meer bedrijfsbekendheid. Meer leads/contacten. Ideaal om informatie in te winnen. Daling in de marketingkosten. Stijging in de zoekmachineresultaten.

22 SOCIAL MEDIA Hoe? Gebruik verschillende social media kanalen. Bepaal welke sociale mediakanalen het beste werken voor u en uw bedrijf. Werk een sociale mediastrategie uit.

23 FACEBOOK 64% van de bedrijven die actief zijn op Facebook hebben hiermee klanten gewonnen. Consumenten spenderen 22% van hun tijd op sociale netwerken. 86% van de zelfstandigen en ondernemers beschouwen Facebook als een waardevolle website. Hoe? Bedrijfspagina. Facebook-advertising voor specifieke doelgroepen.

24 FACEBOOK DO'S Zorg voor concrete doelstellingen. Identificeer uw doelgroep en stem uw boodschap erop af. Luister eerst en neem dan deel aan het gesprek. Blijf u inzetten voor sociale media en blijf er trouw aan. Start, deel en reageer in de conversatie. Bied een meerwaarde. Creëer een beleving en happiness. Maak een communicatieplan en plan uw updates op lange termijn. DONT'S Eénrichtingsverkeer door enkel promoties te delen. Niet antwoorden op vragen en berichten van klanten. Negatieve reacties negeren. Mensen kwetsen.

25 FACEBOOK HOE HAALT U HET MAXIMUM UIT FACEBOOK? Fotoposts krijgen 39% méér interactie. Korte posts krijgen 23% meer interactie. Emoticons zorgen voor 33% meer comments. Het engagement is hoger op donderdag en vrijdag. Posts met vragen krijgen 100% meer comments. Zorg niet voor een éénrichtingsverkeer van promoties. Wees er snel bij Besteed tijd aan je visuals Activeer Facebook Places

26 This document is property of Android nv. Any disclosure, photocopying or distribution of this document is unauthorized and prohibited.

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

webteksten wijzer 9x wijzer met beterewebteksten.nl

webteksten wijzer 9x wijzer met beterewebteksten.nl webteksten wijzer 9x wijzer met beterewebteksten.nl 2 Dit boekje is samengesteld op basis van veelgestelde vragen van klanten aan beterewebteksten.nl. Wil je meer weten of kom je er niet uit met je teksten,

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten In dit verslag ontdekt U de 7 meest gemaakte marketing fouten. Niet alleen de fouten worden beschreven maar geeft ook een doeltreffende oplossing. Dit verslag wordt

Nadere informatie

Meesterlijke Marketing; online in contact met (nieuwe) cliënten 1

Meesterlijke Marketing; online in contact met (nieuwe) cliënten 1 Meesterlijke Marketing; online in contact met (nieuwe) cliënten 1 Waarom moet een advocaat of jurist online in contact zijn met zijn doelgroep? De belangrijkste reden is heel simpel: het merendeel van

Nadere informatie

Bedankt dat je de moeite hebt genomen onze site te bezoeken en dit document te downloaden. Welkom bij Exsal Internetmarketing.

Bedankt dat je de moeite hebt genomen onze site te bezoeken en dit document te downloaden. Welkom bij Exsal Internetmarketing. Beste lezer, Bedankt dat je de moeite hebt genomen onze site te bezoeken en dit document te downloaden. Welkom bij Exsal Internetmarketing. De groeiende impact van het zakendoen op internet is ondertussen

Nadere informatie

Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue. Melissa Martens Content Marketeer ivalue. Pagina 1 van 19

Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue. Melissa Martens Content Marketeer ivalue. Pagina 1 van 19 Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue Melissa Martens Content Marketeer ivalue Pagina 1 van 19 Inhoud Deel I: Daarom heeft jouw bedrijf sociale media nodig... 3 1. Sociale media zijn de nieuwe

Nadere informatie

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN 1. MAAK EEN FLOWCHART Maak het uzelf makkelijk en zet uw website eerst op in een duidelijk en overzichtelijk schema. Een handleiding is altijd handig. 2. DOMEINNAAM.COM,.NL,.NU!!!!

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 2 Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK!

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK! Inbound Marketing Voor meer traffic & gekwalificeerde leads 1 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 3 Wat is inbound marketing? 4 Van Outbound naar Inbound 5 Kostenbesparing 6 Inbound Marketing Middelen 7 De voordelen

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Inleiding... 2 H2 Het belang van sociale media en e-mail... 3 2.1 Social media en e-mail grote potentie... 3 2.2 E-mail: het grootste online direct marketingkanaal... 4 2.3

Nadere informatie

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL?

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Eigenaar online marketingbureau Webmonnik.nl Online marketeer Auteur en trainer Doel: bedrijven succesvoller maken met behulp van online marketing Zowel strategisch als operationeel

Nadere informatie

Addemdum. Veel leesplezier toegewenst! Inge Harts. Praktisch rapport Online Reputatie Management 2

Addemdum. Veel leesplezier toegewenst! Inge Harts. Praktisch rapport Online Reputatie Management 2 Addemdum Dit praktisch rapport over Online Reputatie Management is medio 2008 uitgebracht, na een langdurig onderzoek naar het wat, maar vooral hoe van Online Reputatie Management. Inmiddels hebben veel

Nadere informatie

WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET

WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET *Een white paper is een rapport, gids of document dat door een bedrijf of autoriteit geschreven wordt om problemen aan te kaarten en hiervoor concrete

Nadere informatie

vooruit met digitale marketing in de autocarsector

vooruit met digitale marketing in de autocarsector Brochure n 1 vooruit met digitale marketing in de autocarsector Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL

E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL GraphicMail White Paper 2011 Inhoud Introductie Een online marketing evolutie E-mailmarketing en Social media versterken elkaar De voordelen van integratie van e-mailmarketing

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

goodswave 2 Strategie Blue ocean 3 sites 5 SEA 4 SEO 6 New media

goodswave 2 Strategie Blue ocean 3 sites 5 SEA 4 SEO 6 New media goodswave 2 Strategie 1 Blue ocean 5 SEA 3 sites 4 SEO 6 New media 1 Blue ocean Wat is Red Ocean Marketing dan? Je neemt de differentiator van uw directe competitor over en je speelt met uw eigen mogelijkheden

Nadere informatie

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat E-Book Stap-voor-stap naar meer online resultaat Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: MAAK EEN ZOEKWOORD STRATEGIE... 4 WAT IS EEN ZOEKWOORD?... 4 WAAROM EEN ZOEKWOORD STRATEGIE MAKEN?... 4 HOE MAAK JE

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen?

Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen? 1 Inleiding Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen? Door het gebruik van HubSpot zijn al jouw marketingwerkzaamheden niet langer verspreid, maar komen ze samen op één platform.

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen

EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen EBOOK 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord + 3 bonusvragen Regelmatig krijg ik vragen of kom ik vragen tegen over zoekmachine optimalisatie en online marketing. Met de tijd door

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel f 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie