Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April Datum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April 2013. Datum"

Transcriptie

1 Functioneel Ontwerp Klant Project Datum Website April 2013 digital4u.nl effectief op internet

2 2 Inhoudsopgave Introductie Functioneel Ontwerp Homepagina Header, Sidebar Video, Testimonials Nieuwsarchief Werkgevers Veelgestelde vragen, Zoekresultaten Werknemers, Onderwijs Agenda Examenlocaties Contact DQ Test Nieuwsbrief Gebruikte plugins

3 3 Functioneel Ontwerp Introductie Het Functioneel Ontwerp (F.O.) is de blauwdruk van uw website. In het F.O. staan de functionaliteiten van de website beschreven. Het F.O. is zeer belangrijk om het ontwikkelproces efficiënt te laten verlopen en eventuele misverstanden ten aanzien van de gewenste functionaliteiten zoveel mogelijk te voorkomen. Het maakt ook het testproces eenvoudiger. In dit F.O. is verder de volgende informatie opgenomen: Schematisch overzicht van diverse soorten pagina s (wireframe), zoals: homepagina, algemene tekstpagina; Beschrijving op voldoende detailniveau van de functionaliteiten per paginasoort, zodat het voor zowel u als onze ontwikkelaars duidelijk is wat de functionaliteiten inhouden; Schematisch stroomschema (flowchart); Navigatie binnen de website; Breadcrumbs (kruimelpad); Pagina ontwerp & belangrijke pagina elementen; Social media; Controle van dit document Wij vragen u dit document nauwkeurig door te lezen. Hierna worden in overleg eventueel gewenste wijzigingen door Digital4u doorgevoerd. Na goedkeuring van het definitieve F.O. start Digital4u met de ontwikkeling van het project.

4 4 Homepagina De homepagina bestaat uit de volgende belangrijke elementen: Menu Hoofd-navigatie van de website; Header Header met 3 links naar hoofd pagina s; Content homepagina Content van de homepagina. Met links naar belangrijke pagina s en actueel nieuws zoals agenda items, laatste nieuwsberichten; Testimonials Testimonials van partners; Top In de top is de volgende informatie altijd te vinden: Logo (link naar pop-up video); Submenu; Social Media links; Zoekfunctie; Footer In de footer is de volgende informatie altijd te vinden: Contactgegevens; Links; Social Media links; Nieuwsbrief aanmeldings formulier; Twitterfeed;

5 Homepagina

6 6 Header De header op de homepagina werkt als volgt: Wanneer een bezoeker met de muis over de blokjes van de header heen gaat lichten ze op, tegelijkertijd veranderd de foto en de omschrijving. Wanneer de bezoeker vervolgens klikt op de titel (of de foto) wordt deze doorverwezen naar de pagina die aan deze slide gelinkt staat. Een slide heeft de volgende inhoud: Een titel; Een omschrijving; Een foto; Een link Maximaal 3 slides zijn tegelijkertijd mogelijk. Informatie Sidebar De meeste subpagina s in de website hebben rechts en/of links naast de algemene content van de pagina een sidebar. Dit is een ruimte aan de zijkant van de pagina waar belangrijke, interessante of nuttige informatie geplaatst kan worden door middel van widgets. Bij het aanmaken van een pagina zijn de volgende sidebar instellingen mogelijk: Sidebar links Sidebar rechts Sidebar rechts & links

7 Informatie 7 Video Op de homepagina bevindt zich een informatieve (YouTube) video. Zodra de bezoeker de video afspeelt, zal deze full-screen getoond worden en afspelen. Informatie Testimonials Onderaan de homepagina worden testimonials van partners getoond. Een testimonial bevat: Een afbeelding; Een naam; Een titel/functie; Een (korte) tekst; Wanneer de bezoeker met de muis over de foto s heen gaat wordt de bijbehorende quote/testimonial getoond. Plugin: Testimonial Rotator Informatie Uitklapmenu Wanneer pagina s in het navigatie menu subpagina s bevatten wordt automatisch altijd een uitklapmenu getoond.

8 Nieuwsarchief 8 Kruimelpad: Home > Nieuws Het nieuwsarchief toont standaard de laatst geplaatste nieuwsberichten. In het archief worden de berichten getoond met een korte samenvatting en een afbeelding. Met de nieuwsarchief-widget kunnen de berichten per maand gefilterd worden. Wanneer bijvoorbeeld maart 2013 geselecteerd is, worden alleen de berichten uit deze maand getoond. Berichten:...kunnen geplaatst worden door verschillende gebruikers;...kunnen gecategoriseerd worden in categorieën Paginatie In het voorbeeld hiernaast worden per pagina 6 nieuwsberichten getoond, door middel van de paginatie onderaan kan door het gehele archief gebladerd worden. Enkel nieuwsbericht Kruimelpad: Home > Nieuws > Nieuwsbericht De detailpagina van een nieuwsbericht. Hier word de hele inhoud van het nieuwsbericht getoond. Klikken op de foto opent een lightbox met de vergrootte afbeelding. Met de volgende/vorige links onderaan kun je gemakkelijk het vorige of volgende bericht lezen.

9 Nieuwsarchief Maart 2013

10 10 Werkgevers Kruimelpad: Home > Werkgevers De introductiepagina voor de hoofdpagina Werkgevers. De pagina kan gevuld worden met alle gewenste content zoals tekst en afbeeldingen. Sidebar Deze soort pagina heeft standaard aan de linker- en rechterkant een sidebar. De linkerkant bevat de widgets: Submenu items van Werkgevers Projectleider informatie Subpagina Kruimelpad: Home > Werkgevers > subpagina Een subpagina van de hoofdpagina Werkgevers. De inhoud van de pagina kan gevuld worden met alle gewenste content. Sidebar De linker sidebar is hetzelfde als de hoofdpagina Werkgevers.

11 Veelgestelde vragen 11 Kruimelpad: Home > Werkgevers > Veelgestelde vragen De subpagina Veelgestelde vragen onder de hoofdpagina Werkgevers. Vragen kunnen onderverdeeld worden in categorieën (bijv: Werkgevers, Onderwijs, etc.). Zo kunnen onder een hoofdpagina alleen vragen getoond worden die betrekking hebben op dat onderwerp. Plugin: WP Super FAQ Zoekresultaten Kruimelpad: Home > Zoek resultaten... De resultaten pagina wanneer een zoekopdracht via het zoek formulier is gegeven. Samenvatting Resultaten worden getoond als samenvatting (titel + pagina/bericht inhoud). Wanneer er een afbeelding beschikbaar is, word deze getoond. Indien er geen afbeelding in de pagina zit, word er ook geen afbeelding getoond.

12 Voorbeeld introductiepagina Werkgevers

13 13 Werknemers Kruimelpad: Home > Werknemers De introductiepagina voor de hoofdpagina Werknemers. Bovenaan de tekst staat vast het blok Werknemers. Daaronder kan de pagina gevuld worden met alle gewenste content. Sidebar Deze pagina heeft standaard aan de linker- en rechterkant een sidebar. De linkerkant bevat twee widgets: Submenu items van Werknemers Projectleider informatie Onderwijs Kruimelpad: Home > Onderwijs De introductiepagina voor de hoofdpagina Onderwijs. Bovenaan de tekst staat vast het blok Onderwijs. Daaronder kan de pagina gevuld worden met alle gewenste content. Sidebar Deze pagina heeft standaard aan de linker- en rechterkant een sidebar. De linkerkant bevat twee widgets: Submenu items van Onderwijs Projectleider informatie

14 Agenda 14 Kruimelpad: Home > Agenda Standaard toont de agenda een maandweergave. De huidige maand word standaard direct geladen. Datum Linksboven kan de gewenste datum (maand + jaar) geselecteerd worden. Hover Wanneer je met de muis over een agenda-item beweegt komt er een pop-up naar voor. Klikken op het item opent het agenda item in een nieuw pagina (zie hieronder). Plugin: The Events Calendar Agenda detail pagina Kruimelpad: Home > Agenda >... Voorbeeld detail pagina van een agenda-punt. Zet in mijn agenda Bezoekers kunnen het agendapunt in hun eigen digitale agenda importeren met de button rechstboven.

15 Agenda maandweergave

16 16 Examenlocaties Kruimelpad: Home > Examenlocaties De pagina waar de bezoeker kan zoeken naar examenlocaties in zijn of haar buurt. Zoeken Via het zoekformulier kan gezocht worden door middel van de postcode. Zoekresultaten Kruimelpad: Home > Examenlocaties Zoekresultaten worden zowel in lijstweergave (sidebar) getoond, als ook in de kaart zelf. Details Klikken op een resultaat opent meer details over de vestiging.

17 Examenlocaties zoekresultaten

18 Contact 18 Kruimelpad: Home > Contact De contactpagina toont alle mogelijkheiden om in contact te komen, namelijk: Contactformulier formulier. Contactegevens Naast het formulier worden contactgegevens getoond. Deze gegevens kunnen als vcard aan het digitale adresboek van een bezoeker toegevoegd worden met de link Zet in mijn adresboek.

19 DQ test 19 Kruimelpad: Home > DQ test Introductiepagina van de DQ test. Met bijvoorbeeld informatie over de test. Deze introductie kan naar wens gevuld worden met gewenste content. De button Start de test start de test en verwijst direct door naar de eerste stap. Plugin: WP Pro Quiz DQ test vraag Kruimelpad: Home > DQ test >... Voorbeeld van een vraag. De bovengenoemde plugin biedt verder o.a. de volgende mogelijheden voor het maken van vragen: Te verdienen punten per vraag instellen; Multiple/ single choice; Open vragen; Tijdslimiet; Hints per vraag instellen; Afbeeldingen in vragen en antwoorden; Correct/incorrect melding bij elke vraag instellen;

20 DQ test resultaat 20 Kruimelpad: Home > DQ test >... Resultaten pagina van de test. De pagina toont het behaald aantal punten en een score-percentage. Optioneel is het laten zien van best behaalde scores. Bezoekers kunnen er dan uiteindelijk voor kiezen om hun eigen score ook te delen in de lijst van best behaalde scores.

21 Nieuwsbrief 21 Nieuwsbrief welke klanten kunnen ontvangen wanneer zijn geabonneerd zijn. De nieuwsbrief bestaat uit de volgende stukken: Header Header afbeelding. Hier kan het logo in geplaatst worden, maar ook bijvoorbeeld gecombineerd met een uitgelicht onderwerp (in het voorbeeld de DQ test). Algemene tekst Deze tekst kan gevuld worden met alle gewenste content zoals tekst, afbeeldingen, links, etc. Nieuwsberichten Nieuwsberichten kunnen geselecteerd worden om in de nieuwsbrief te tonen. Nieuwsberichten tonen een stukje tekst met een lees verder-link welke linkt naar het volledige bericht op de website. Footer Footer met social media links en contactgegevens. Plugin: WYSIJA Newsletters

22 22 Functioneel Ontwerp Gebruikte plugins Voor bepaalde functionaliteiten zullen plugins worden gebruikt. In dit F.O. zijn funcionaliteiten omschreven waar de volgende plugins voor zullen worden gebruikt: Agenda Plugin: The Events Calendar URL: Nieuwsbrief Plugin: WYSIJA Newsletters URL: Veelgestelde vragen Plugin: WP Super FAQ URL: DQ Test Plugin: WP Pro Quiz URL: Testimonials Plugin: Testimonial Rotator URL:

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module Via de Beheermodule genaamd Wordpress kunt u zelf uw website bewerken, updaten en volledig naar wens stijlen. In deze Algemene handleiding leest u alles over de functies die wij als Digiwebsite met de

Nadere informatie

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

http://demo.webflat.nl/

http://demo.webflat.nl/ Webflat Handleiding Bedankt voor het kiezen van Webflat. Ter referentie van alle functionaliteit zal er worden verwezen naar: http://demo.webflat.nl/ Op deze demo website staan alle mogelijkheden van het

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

STRABRECHT COLLEGE WORDPRESS WEBSITE

STRABRECHT COLLEGE WORDPRESS WEBSITE STRABRECHT COLLEGE WORDPRESS WEBSITE Na het bekijken van de aangeleverde.psd bestanden, blijkt er nog veel onduidelijkheden over de functionaliteit van de website. Met name wat de elementen zijn en de

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

Wij hebben getracht het content management systeem zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierdoor kunt u snel uw content op uw site aanpassen.

Wij hebben getracht het content management systeem zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierdoor kunt u snel uw content op uw site aanpassen. Inhoud Inleiding:... 3 Speciale pagina lay-outs... 3 Vaste lay-outs:... 4 Vaste pagina s... 4 Inloggen... 4 Default settings:... 5 Algemeen:... 5 Wat betekenen de velden:... 6 Onderhouden van website teksten:...

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2. Handleiding Versie 2.6 - januari 2017 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.5 Pagina 1 Inhoud Inhoud 2 1 Opbouw van de website 3 2 Inloggen 4 3

Nadere informatie

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: KALENDER digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Kalender Uw website maakt gebruik van een Kalender module. In deze

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

HANDLEIDING WORDPRESS

HANDLEIDING WORDPRESS HANDLEIDING WORDPRESS Stichting MEO Handleiding Dit is een handleiding Wordpress geschreven door Stichting MEO v.1 INHOUDSOPGAVE Berichten... 2 Bericht maken... 2 Bericht bewerken/ snel bewerken... 7 Bericht

Nadere informatie

Handleiding website GCB

Handleiding website GCB Handleiding website GCB In dit document is een korte toelichting te vinden over de nieuwe website van Golfclub Brunssummerheide. Met de nieuwe website wil de vereniging een goede informatie voorziening

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Inhoud. Installatie. Functies

Inhoud. Installatie. Functies Inhoud Installatie Functies Instellingen Achtergrond Blokken, knoppen Korting Footer Header, left column Main navigation Modules Price categories, Producten Text Contact 3 4 5 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion.

U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Documentatie 1 Inleiding U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Het Fusion theme is een conversie verhogend Full Responsive webshop theme

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Website

Handleiding voor het gebruik van de Website Handleiding voor het gebruik van de Website Na het inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord ziet u bovenstaand scherm De keuzes uit het HOOFDMENU zijn : HOME is onderstreept, daar bent u dus MIJN PROFIEL

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats Stap 1: Mindmap design Informatie Architectuur Wat is design volgens Marktplaats Wat is design volgens Judith Stap 2: Onze bevindingen. Informatie Architectuur Analyse van www.marktplaats.nl Design heeft

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Pagina - 2 - Contents 1. Homepage... 3 1.1 Inloggen... 4 1.2 Nieuwsblok... 5 1.2 Menublok... 6 1.3 Poll... 6 1.5 Kalender... 7 1.6 Zoekbalk... 8 1.7 Navigatie m.b.v.

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBHARE VOOR INSTITUTEN. Maart 2013 Versie 1.2 Pieter J. Smits Online Media

HANDLEIDING WEBHARE VOOR INSTITUTEN. Maart 2013 Versie 1.2 Pieter J. Smits Online Media HANDLEIDING WEBHARE VOOR INSTITUTEN Maart 2013 Versie 1.2 Pieter J. Smits Online Media INLEIDING WebHare is het Content Management System (CMS) waarmee de UT-websites worden beheerd. Deze handleiding geeft

Nadere informatie

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content.

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content. De belangrijkste applicatie van WappTools is Contentbeheer. Dit is een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem. Hiermee kunt u de content van uw website eenvoudig beheren. Onder content wordt verstaan

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Handleiding Wordpress. Ten behoeve van websitebeheer CSG scholen

Handleiding Wordpress. Ten behoeve van websitebeheer CSG scholen Handleiding Wordpress Ten behoeve van websitebeheer CSG scholen Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. In- en uitloggen 4 2.1 Dashboard 4 2.2 Uitloggen 5 3. Pagina aanmaken 6 3.1 Nieuwe pagina toevoegen 6 3.2

Nadere informatie

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website Offerte website Aan Van Betreft Datum Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website 4 februari Achtergrond Taal & talent is niet tevreden over de huidige website. De Wordpress

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden.

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar Theme Store in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden. Inhoud: 1. Installatie 2. FAQ 3. Thema instellingen 4. Meer hulp nodig? 1.Installatie: Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

Binnenstad in kaart. Hoe werkt het?

Binnenstad in kaart. Hoe werkt het? Binnenstad in kaart Hoe werkt het? 0. inleiding In de Leidse binnenstad is veel te ontdekken: winkelen, werken, recreëren en wonen, het komt allemaal samen in het centrum van de stad. De gemeente zorgt

Nadere informatie

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken SUBSITE BEHEREN 1. Verticale navigatie maken In de hoofdnavigatiemappen kunnen subnavigatiemappen worden aangemaakt. Deze mappen worden als ze content bevatten als verticale navigatieknoppen in het linkerschermdeel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EWI wetenschapsinformatienetwerk.be Versie Omschrijving Auteur Datum 1.0 Initiële versie Bart Vanderstukken 29 november 2012 Calibrate 1 INDEX 1. Introductie... 3 1.1. Situering...

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l - 1 - H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l 2 0 1 2 b y W i n k e l k a r r e t j e. c o m - 2 - A u t e u r s r e c h t e n Licentiehouders van dit softwareproduct

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Thema s. 1. Thema kiezen

Thema s. 1. Thema kiezen Thema s 1. Thema kiezen A. Beschikbare thema s Wanneer je WordPress installeert, installeer je automatisch een aantal basis themes; zoals Twenty 15 en Twenty 14. Er is altijd maar één van deze thema s

Nadere informatie

Indien je ook nieuwsberichtjes of een blog wil gebruiken, dan moet je ook nog een 2 de pagina maken, waarop je die berichten laat verschijnen.

Indien je ook nieuwsberichtjes of een blog wil gebruiken, dan moet je ook nog een 2 de pagina maken, waarop je die berichten laat verschijnen. WordPress dag 3 De home page aanpassen Bepalen wat er op de homepagina komt Standaard: dynamische content Kan ook een willekeurige andere pagina zijn Standaard krijg je in WordPRess een dynmische blog-achtige

Nadere informatie

NotuBiz 2014. Inhoud

NotuBiz 2014. Inhoud Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Politiek Portaal... 3 2.1 Startpagina... 3 2.2 Publiek menu... 4 2.3 Blok Recent/Toekomst... 4 2.4 Blok Zie ook deze links... 4 2.5 Kalender... 4 2.6 Andere weergaves... 4 2.7

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

R E S P O N S I V E Documentatie 1

R E S P O N S I V E Documentatie 1 R E S P O N S I V E Documentatie 1 Inleiding Theme Delta Responsive: speciaal ontwikkeld voor uw lifestyle webshop! Het Delta Responsive Theme is speciaal ontwikkeld voor lifestyle webshops. Een strakke

Nadere informatie

CMS Manual Pebble Media

CMS Manual Pebble Media CMS Manual Pebble Media Inhoudstafel 1 introductie... 3 2 modules... 4 2.1 beheer van pagina s... 4 2.2 beheer van media... 7 2.3 beheer van nieuwsberichten... 8 2.4 beheer van merken... 9 3 instellingen...

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

De oude site (hieronder nog zichtbaar) is omgezet naar Wordpress. Dit moment is ook gebruikt om diverse zaken anders in te regelen en te vernieuwen.

De oude site (hieronder nog zichtbaar) is omgezet naar Wordpress. Dit moment is ook gebruikt om diverse zaken anders in te regelen en te vernieuwen. Site-overzicht Schaak Vereniging Doorn-Driebergen De oude site (hieronder nog zichtbaar) is omgezet naar Wordpress. Dit moment is ook gebruikt om diverse zaken anders in te regelen en te vernieuwen. In

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Website Opmaak Laatste update: 14 augustus 2013 Welkom Welkom bij de handleiding voor het opmaken van uw clubomgeving/website. Toegang tot de sites Voordat

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Handleiding ONS-Zorgt app. v1.0

Handleiding ONS-Zorgt app. v1.0 v1.0 Handleiding ONS-Zorgt app INHOUDSOPGAVE Verbinden met ONS 4 Menu (Wanneer ingelogd) 5 Functionaliteiten 6 Home 6 Instellingen 7 Profielfoto wijzigen 7 Pushnotificaties beheren 7 Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Migratieplanning... 3 What s new...4 Interface...4 Navigatie... 5 Account... 7 Home... 8 Zoeken... 9 Groepen... 10 Mijn team / mijn Werkgroep...

Migratieplanning... 3 What s new...4 Interface...4 Navigatie... 5 Account... 7 Home... 8 Zoeken... 9 Groepen... 10 Mijn team / mijn Werkgroep... 1 v 1 Inhoudstafel Migratieplanning... 3 What s new...4 Interface...4 Navigatie... 5 Account... 7 Home... 8 Zoeken... 9 Groepen... 10 Mijn team / mijn Werkgroep... 11 Agenda... 12 Facturatie... 14 Registraties...

Nadere informatie

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1 Info Tracs Backend Info Tracs v.. - Handleiding v. Inhoud Info Tracs backend... Login... Backend... Overzicht... Albums... 5 Het Albums overzicht scherm... 5 Het Album toevoegen scherm... 6 Het Wijzig

Nadere informatie

Handleiding Update Trefwoordenlijst v3.0 (Geavanceerde trefwoordenlijst)

Handleiding Update Trefwoordenlijst v3.0 (Geavanceerde trefwoordenlijst) Handleiding Update Trefwoordenlijst v3.0 (Geavanceerde trefwoordenlijst) 1.1 Document distributie Naam Functie Bedrijf Tel E-mail Kenny De Boe Developer e2e 09-267-64-70 kenny.deboe@e2e.be Michaël Geens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Werkenbij website

Gebruikershandleiding Werkenbij website Gebruikershandleiding Werkenbij website Content Management Systeem (CMS) op Wordpress Laatste update handleiding: 06-12-2013 Versie handleiding 1.0 Pagina 1 12-9-2014 Inhoudsopgave 1. Introductie 4-5 1.1

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Designbijlage. Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor

Designbijlage. Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor Een initiatief om studenten, bedrijfsleven en hoger onderwijs in Twente te verbinden Designbijlage Bachelor eindopdracht Industrieel Ontwerpen

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Offerte. interprovinciaal overleg Postbus 16107 2500 BC Den Haag. Paraaf. t.a.v. mevr. sandra binken, 050313_Offerte_IPO_PortaalNatuurLandschap_v1

Offerte. interprovinciaal overleg Postbus 16107 2500 BC Den Haag. Paraaf. t.a.v. mevr. sandra binken, 050313_Offerte_IPO_PortaalNatuurLandschap_v1 interprovinciaal overleg Postbus 16107 2500 BC Den Haag t.a.v. mevr. sandra binken, Mevr. Karin Cox, dhr. Erik lubberink Offerte Offertedatum 03 MEI 2013 050313_Offerte_IPO_PortaalNatuurLandschap_v1 PROJECt

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Handleiding Wageningen UR Blog opmaken & blog artikelen schrijven. Oktober 2015

Handleiding Wageningen UR Blog opmaken & blog artikelen schrijven. Oktober 2015 Handleiding Wageningen UR Blog opmaken & blog artikelen schrijven Oktober 2015 Inhoud Voorwoord... 2 1. Gebruikersprofiel inrichten (beheerders)... 3 1.1. Gebruikers... 3 1.1.1. Alle gebruikers... 3 1.1.2.

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Toelichting WordPress regiosite

Toelichting WordPress regiosite Toelichting WordPress regiosite Inloggen WordPress http://www.domeinnaam.nl/wp-admin gebruikersnaam:.. wachtwoord: Ondersteuning Inge van der Brug heeft ook een inlog, zodat zij er altijd bij kan mochten

Nadere informatie