HANDLEIDING WEBHARE VOOR INSTITUTEN. Maart 2013 Versie 1.2 Pieter J. Smits Online Media

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING WEBHARE VOOR INSTITUTEN. Maart 2013 Versie 1.2 Pieter J. Smits Online Media"

Transcriptie

1 HANDLEIDING WEBHARE VOOR INSTITUTEN Maart 2013 Versie 1.2 Pieter J. Smits Online Media

2 INLEIDING WebHare is het Content Management System (CMS) waarmee de UT-websites worden beheerd. Deze handleiding geeft een beknopte uitleg over de diverse applicaties waar webredacteuren van instituten gebruik van maken. Deze handleiding is gemaakt voor zowel de volledige institutensite als de light-versie die voor subonderdelen of grotere evenementen is bedoeld. Meer informatie over het verschil staat in 1.3 Light-versie template. INHOUD Inleiding... 2 Inhoud Instituten template Opbouw pagina Structuur Light-versie template Publisher Inloggen Belangrijke functies Het hoofdscherm Bestanden Bestandssoorten Mapsoorten Knoppen Acties Bestandseigenschappen Content blocks Banner blocks News and events Applicatie starten Belangrijke functies Het hoofdscherm Overzicht van nieuws en evenement items Soorten nieuws en evenement items Knoppen Acties item eigenschappen Slot & Hulp Bijlage 1 Voorbeelden content blocks Bijlage 2 Voorbeelden banner blocks... 21

3 1 INSTITUTEN TEMPLATE 1.1 OPBOUW PAGINA Een standaard pagina op de institutensite is als volgt opgebouwd: Header (altijd zichtbaar; overal gelijk) Hierin staat het logo van het instituut (1 - link naar de hoofdpagina), het logo van de Universiteit Twente (2 - link naar de homepagina van de UT), diverse header links (3 - o.a. contact) en een zoekveld (4). Daaronder wordt het horizontale menu weergegeven met alle main sections (5). Daaronder staat het kruimelpad (6 - de plek waar je je nu bevindt op de website). Inhoud (per pagina wisselend) De inhoud van het centrale Word-document (7) staat hierin centraal in de brede middenkolom, daaronder worden de content blocks (8) weergegeven. In de linker- en rechterkolom worden de banner blocks (9) weergegeven. In de linker kolom staat bovendien het verticale menu (10 per main section gelijk). Content blocks staan in de middenkolom, hebben een grijze achtergrond en staan onder de inhoud van het Word-documtent. Banner blocks staan in de linker- en/of rechterkolom. Ze kunnen op de homepagina ook in de rechterkolom geplaatst worden (automatisch breder dan op overige pagina s). Meer informatie over de verschillende blocks staat in Content blocks en Banner blocks. Footer (altijd zichtbaar; overal gelijk) De footer bestaat uit copyright informatie (11), links naar de disclaimer en privacy statement (12) op de corporate site van de UT en een link naar een feedbackformulier (13) welke een naar de webmaster stuurt de persoon die de pagina het laatst heeft bewerkt.

4 1.2 STRUCTUUR Het template voor instituten is als volgt opgebouwd: Een hoofdpagina, 3-5 main sections, pagina s in de main sections, sub-pagina s in de main sections en header links. Hoofdpagina Header links Main section Main section Main section Pagina Pagina Pagina Pagina Pagina Pagina Pagina Subpagina Subpagina Subpagina Subpagina Subpagina Subpagina Hoofdpagina: de eerste pagina van de institutensite. Bestaat in tegenstelling tot andere pagina s uit 2 in plaats van 3 kolommen: links een image carrousel, news en een media browser en rechts events, enkele banner blocks en connect blok. Main sections: de hoofdsecties van de institutensite. Deze zijn altijd zichtbaar in het menu bovenaan. De main sections worden in de mappenstructuur aangegeven met een map met sterretje. Er kunnen 3 tot 5 main sections worden ingesteld. De index-pagina van een main section bevat net als de hoofdpagina een image carrousel. Pagina s: binnen een main section staan pagina s die ook in het menu links staan aangegeven. Subpagina s: onder pagina s kunnen subpagina s gezet worden die in een uitklapmenu staat aangegeven. Header Links: de pagina s die op alle pagina s bereikbaar zijn via de links in de header boven de zoekbalk. 1.3 LIGHT-VERSIE TEMPLATE Naast het volledige institutentemplate bestaat de light-variant. Deze light-versie is bedoeld voor subonderdelen en grotere evenementen en bevat veel dezelfde elementen en functionaliteiten, maar verschilt op het volgende punt: Er zit beperkte integratie van de news en events applicatie in: de content en banner blocks tonen alleen de items die gepubliceerd zijn op de overkoepelende intitutensite. Het is dus niet mogelijk om voor light-websites specifieke nieuwsberichten of evenementen aan te maken.

5 2 PUBLISHER De Publisher is de applicatie in WebHare waarin de content van websites kan worden beheerd. De Publisher werkt met een mappenstructuur vergelijkbaar met die van Windows Explorer (Windows Verkenner). In een map kunnen o.a. submappen en documenten zitten. De basis van elke webpagina is een Word-document (dit kunnen zowel.doc als.docx bestanden zijn). Op die manier kan iedereen die met Microsoft Word kan werken, ook met de Publisher in WebHare werken. 2.1 INLOGGEN 1. Open de webbrowser en surf naar 2. Log in met je m- of s-nummer en bijbehorend wachtwoord. Toegangsrechten tot websites kunnen worden aangevraagd via de webgids. Je bent nu in de WebHare Application Portal een soort desktopomgeving van WebHare waarin je toegang hebt tot de verschillende applicaties en functies. 3. Klik op het haasje linksboven, vervolgens op Applications en vervolgens op Publisher.

6 2.2 BELANGRIJKE FUNCTIES HET HOOFDSCHERM Het hoofdscherm bestaat uit drie velden: links, rechtsboven en rechtsonder. In het linkerveld (Folders) zit de mappenstructuur. Klikken op een + teken voor een map klapt die map uit. Klikken op de map en de naam zelf opent de inhoud van die map in het rechterveld. In het rechterveld worden boven de mappen en bestanden getoond die in de map zitten die links in Folders geselecteerd is (rood). In het veld daaronder wordt een preview (voorbeeld) getoond van het geselecteerde bestand in het rechterveld daarboven (paars).

7 2.2.2 BESTANDEN Elk bestand en elke map hebben een name en een title. De name (rood) is datgene wat in het webadres (URL) te zien is (met uitzondering van indexbestanden). De title (paars) is datgene wat op de website te zien is in het kruimelpad, de header van het document en indien mogelijk in het menu. Het pijltje vooraan een bestand geeft aan dat dit een index-bestand betreft. In principe zit er in elke map een index-bestand. Deze kan verschillende soorten en namen hebben, maar is altijd herkenbaar aan het lichtblauwe pijltje voor de naam van het bestand. N.B. De name van een indexbestand wordt niet in het webadres getoond. Het webadres is in dit geval dat van de map waar het index-document in staat.

8 Rechts in het bestandenveld wordt per bestand achtereenvolgens de bestandsgrootte, publicatiestatus en moment van laatste wijziging aangegeven. De publicatiestatus kan verschillende icoontjes tonen: Het bestand is succesvol gepubliceerd; Het bestand wordt gepubliceerd, klikken hierop geeft een indicatie van resterende tijd; Het bestand is gepubliceerd, maar met waarschuwingen, deze zijn zichtbaar in het preview-veld; Er is een fout opgetreden, het bestand is niet gepubliceerd; Het bestand wordt niet gepubliceerd (door de gebruiker aangegeven); BESTANDSSOORTEN Naast de standaard Word-documenten zijn er onder meer de volgende documenten mogelijk in WebHare: Externe link: naar een website buiten de institutensite; Interne link: naar een pagina binnen de institutensite; Content link: link naar een word-document binnen de instituten site. Dit gelinkte document wordt weergegeven op de locatie van de link. Op deze manier blijft de bezoeker in het linkermenu op dezelfde plek MAPSOORTEN Er zijn verschillende soorten mappen in WebHare: Standaardmap: gebruikt voor de navigatiestructuur; Archive: archief van nieuws en evenementen, wordt automatish gevuld: niets in aanpassen; News/Events: map waarin een overzicht gegeven wordt van actuele nieuwsberichten en evenementen, wordt automatish gevuld: niets in aanpassen; Beschermde map: gebruikt voor o.a. headerlinks, map mag niet worden verwijderd of hernoemd; Main section: map waarin een main section staat. De title en description van deze map bepaalt de tekst van de sectie in het menu; Taal: map waarin de website staat in de alternatieve taal (Engels/Nederlands).

9 2.2.5 KNOPPEN Na het selecteren van een map of bestand zijn er in de knoppenbalk verschillende opties beschikbaar. Met Up navigeer je naar de bovenliggende map in de mappenstructuur. Met Upload plaats je een nieuw Word-document op de website in de geselecteerde map onder Folders. Met New File maak je een nieuwe link, content link of ander nieuw bestand aan (behalve Word-documenten). Met New Folder maak je een nieuwe map aan. Met Replace kan je een geselecteerd Word-document vervangen door een nieuwere/andere versie die op je computer staat. Met Download kan je een geselecteerd bestand naar je computer downloaden. Met View wordt het geselecteerde bestand geopend in een nieuw tabblad geopend in de browser. Met Delete wordt het geselecteerde bestand verwijderd (in de prullenbak geplaatst voor 30 dagen). Met Properties wordt het eigenschappenscherm geopend van het geselecteerde bestand. Meer informatie over de properties is te vinden in 2.3 Acties.

10 2.3 ACTIES De meeste acties zijn op meerdere manieren te doen: via het menu, de knoppen en via het contextmenu (via rechter muisknop) BESTANDSEIGENSCHAPPEN Via het Properties-venster bepaal je de eigenschappen van het geselecteerde document en welke elementen (content blocks en banner blocks) rondom de content van een bestand worden weergegeven. Zowel van mappen als bestanden kan een properties venster worden geopend. Het properties-venster heeft verschillende tabbladen: Op het eerste tabblad General is in te stellen wat de name, title, description, keywords zijn. Daarnaast kan je zien wanneer het document is aangemaakt en wanneer en door wie het document het laatst is gewijzigd. De bestandsextentie (.docx,.html,.whlink) van de name is essentieel voor een goede werking van de website en mag daarom niet gewijzigd worden. De description en keywords velden zijn optionele velden. Voor sommige documenten bieden ze extra functionaliteiten; bijvoorbeeld bij de mappen van main sections, waar de description ook op de website zichtbaar is. Het tabblad Publication bevat de opties om een template en profiel te kiezen. Dit hoeft in principe niet te worden aangepast. Daarnaast kan de publicatie (zichtbaarheid op de website) worden aan- en uitgezet en kan worden aangegeven of het geselecteerde document als index van de map moet fungeren. Tevens kunnen er tasks worden meegegeven aan een bestand. Hiermee kunnen geautomatiseerde acties zoals publicatiedatum of verwijdering van een bestand gepland worden. De tabbladen content blocks en banner blocks worden in de volgende paragrafen toegelicht.

11 Op het properties-venster van het index-bestand in de hoofdpagina van het instituut en op de eerste pagina van de main sections is er ook nog het tabblad Homepage. Hierin kunnen de afbeeldingen voor de afbeeldingscarrousel worden beheerd. Toevoegen kan via Add, bewerken via Edit en de volgorde wijzigen via de Up en Down knoppen. Daaronder kunnen tevens de ondertitel en introtekst worden ingevoerd. Deze komen direct onder de afbeeldingscarrousel te staan CONTENT BLOCKS Op het tabblad Content blocks van het properties-venster kunnen de diverse soorten content blocks worden ingesteld. Deze blocks worden onder de inhoud van het Word-document geplaatst. Elk content block kan een titel, subtitel en een introductietekst bevatten die weergegeven worden boven het content block zelf. Vervolgens kan een type blok worden aangegeven en afhankelijk van het gekozen type zijn er verdere opties. De mogelijke types en opties zijn: Articles lijst van artikelen bestaande uit afbeelding, titel en tekst met link naar een pagina; News automatische nieuwsitems vanuit de centrale News & Events applicatie (hoofdstuk 2), het is tevens mogelijk om het aantal items aan te geven; Events automatische agenda-items vanuit de centale News & Events applicatie, het is tevens mogelijk om het aantal items aan te geven; General algemeen tekstblok met paragrafen die elk ook een titel en afbeelding kunnen bevatten; Image afbeelding die over de gehele breedte wordt getoond die tevens naar een pagina kan linken; People lijst of grid-view (blokken weergave) van personen met afbeelding en contactgegevens. In Bijlage 1 wordt van elk type content block een voorbeeld gegeven.

12 2.3.3 BANNER BLOCKS Op het tabblad Banner blocks van het properties-venster kunnen de diverse soorten banner blocks worden ingesteld. Deze blocks worden naast de inhoud en content blocks van een pagina geplaatst. Elk content block kan een titel bevatten die wordt weergegeven boven het banner block zelf. Daarnaast kan worden aangegeven of het block links of rechts van de pagina getoond moet worden en of het block ook op de pagina s in onderliggende mappen geplaatst moet worden. Door middel van de optie Define block settings is het mogelijk niet de banners van de bovenliggende map over te nemen maar om vanaf deze map en mogelijk mappen hieronder te voorzien van de banner blocks die in dit venster worden ingesteld. De mogelijke types en opties zijn: Rich tekst een tekst met mogelijk een afbeelding en link; Image een afbeelding met mogelijk een link; Downloads een lijst met downloads; Links een lijst met links naar interne of externe pagina s; Events automatische agenda-items vanuit de centale News & Events applicatie, het is tevens mogelijk om het aantal items aan te geven; News automatische agenda-items vanuit de centale News & Events applicatie, het is tevens mogelijk om het aantal items aan te geven; YouTube movie een filmpje van YouTube (d.m.v. het potloodje is het mogelijk een filmpje te zoeken en selecteren); Vimeo movie een filmpje van Vimeo (gebruik de code uit het originele webadres, asl dat bijvoorbeeld vimeo.com/ is, dan is de code ); Facebook feed een lijst actuele berichten van een Facebookpagina; Twitter widget een lijst actuele tweets van een profiel of van een zoekopdracht. Connect een verzameling contactgegevens en social media links. Daarnaast is er de optie om aan de gekozen banner blocks de banners van de bovenliggende map toe te voegen door middel van de optie Insert blocks form parent folder. In Bijlage 2 wordt van elk type banner block een voorbeeld gegeven.

13 3 NEWS AND EVENTS Via de applicatie News and Events is het mogelijk nieuwsberichten en activiteiten/evenementen aan te maken die op de institutenwebsite worden weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om centraal aangemaakte nieuwsberichten door te plaatsen op de institutensite. Op de institutensite zijn evenementen en nieuwsberichten automatisch in een overzicht weergegeven in respectievelijk de mappen events en news. De basis van elk nieuws of evenement item is een Word-document (dit kunnen zowel.doc als.docx bestanden zijn). 3.1 APPLICATIE STARTEN 1. Open de webbrowser en surf naar 2. Log in met je m- of s-nummer en bijbehorend wachtwoord. Toegangsrechten tot websites kunnen worden aangevraagd via de webgids. Je bent nu in de WebHare Application Portal een soort desktopomgeving van WebHare waarin je toegang hebt tot de verschillende applicaties en functies. 3. Klik op het haasje linksboven, vervolgens op Applications en vervolgens op News and events. 3.2 BELANGRIJKE FUNCTIES HET HOOFDSCHERM Het hoofdscherm van de News & events applicatie bestaat uit twee tabbladen News items en Events (groen). Elk tabblad bestaat uit twee velden: een zoekveld links (rood) en een overzicht van zoekresultaten rechts (paars). Standaard worden er rechts de recent geplaatste en gewijzigde items weergegeven.

14 3.2.2 OVERZICHT VAN NIEUWS EN EVENEMENT ITEMS In het overzicht van news en events in het rechterveld worden achtereenvolgens weergegeven: Titel; Taal; Gekoppelde vertaling: als het link-icoontje ( ) wordt getoond, dan is er een vertaling gekoppeld aan het item; Datum aangepast: de datum waarop het document voor het laatst is gewijzigd; Publicatiestatus: of het document is gepubliceerd en of het een top-story van de centrale UT homepage is (waardoor het beveiligd is ). Datum van publicatie; Datum van evenement: alleen bij evenementen; Locatie(s) van publicatie: waar op de websites van de UT het item gepubliceerd is; Contactpersoon: de contactpersoon voor dit item; Locatie: de locatie op de campus waar het nieuwsbericht betrekking op heeft of evenement plaatsvindt SOORTEN NIEUWS EN EVENEMENT ITEMS In het overzicht van news en events in het rechterveld worden in de linker kolom verschillende icoontjes gebruikt. Hieraan is te herkennen of het item door een gebruiker van hetzelfde instituut of op een ander niveau (centraal, ander instituut of andere faculteit) is aangemaakt. Nieuws Bericht wat op een ander niveau is aangemaakt. Dit bericht staat niet gepubliceerd op de website van het instituut en kan niet worden aangepast. Wel kan het worden doorgeplaatst op de website van het instituut. Bericht wat op een ander niveau is aangemaakt en is doorgeplaatst op de website van het instituut. In dit bericht kunnen geen wijzigingen in worden aangebracht. Bericht wat door een gebruiker van hetzelfde instituut is aangemaakt. Dit bericht is geplaatst op de website van het instituut en het kan worden gewijzigd. Evenementen Evenement wat op een ander niveau is aangemaakt. Dit evenement staat niet gepubliceerd op de website van het instituut en kan niet worden aangepast. Wel kan het worden doorgeplaatst op de website van het instituut. Evenement wat op een ander niveau is aangemaakt en is doorgeplaatst op de website van het instituut. In dit evenement kunnen geen wijzigingen in worden aangebracht. Evenement wat door een gebruiker van hetzelfde instituut is aangemaakt. Dit evenement is geplaatst op de website van het instituut en het kan worden gewijzigd.

15 3.2.4 KNOPPEN Na het selecteren van een item zijn er in de knoppenbalk verschillende opties beschikbaar: De beschikbaarheid van de knoppen hangt af van het geselecteerde item of de geselecteerde items. Met Add news kan een nieuwsbericht worden aangemaakt; Met Add event kan een evenement worden aangemaakt; Met Delete kan een item worden weggegooid; Met Properties wordt het eigenschappenscherm van een item geopend; Met Replace kan het Word-document van het geselecteerde item worden vervangen; Met Create translation kan een vertaling van een geselecteerd item worden aangemaakt; Met Link translations kunnen twee geselecteerde vertalingen aan elkaar gekoppeld worden; Met View in browser kan het geselecteerde item geopend worden in een nieuw tabblad van de browser; 3.3 ACTIES De meeste acties zijn op meerdere manieren te doen: via het menu, de knoppen en via het contextmenu (via rechter muisknop) ITEM EIGENSCHAPPEN Via het Properties-venster bepaal je de eigenschappen van het geselecteerde item. Alleen van items met een sterretje kunnen alle eigenschappen worden aangepast. Van overige items kan alleen de plaatsing op de website van het instituut worden bepaald. Op het eerste tabblad General is het mogelijk het Word-document te uploaden of vervangen, daarnaast is in te stellen wat de title, subtitle, language en item type zijn. Daaronder kan een optionele decription worden ingevuld. Deze overschrijft de introductie welke standaard uit het Worddocument gehaald wordt. Zorg ervoor dat dit niet meer dan ongeveer 200 tekens heeft, anders loopt de tekst onder de afbeelding door. Bij een evenement kunnen hier tevens de start- en einddatum en -tijd worden ingevuld. Achter contacts kunnen optioneel perscontactpersonen worden geselecteerd die onderaan het item worden weergegeven. Deze lijst wordt centraal beheerd. Onderin dit tabblad kan bij Linked translation een koppeling gemaakt worden met de vertaling van het item.

16 Op het tabblad Publish kan worden ingesteld of het item op de website van het instituut geplaatst moet worden. Hier kunnen ook andere onderdelen geselecteerd worden wanneer de gebruiker hier rechten voor heeft. Bij Schedule kan de publicatie van een item worden gepland. Dan wordt deze automatisch op de aangegeven tijd gepubliceerd. Standaard wordt het item direct gepubliceerd. Op het tabblad Images kunnen links bij Photos for the item afbeeldingen worden toegevoegd die rechts naast het item worden weergegeven. De rechterafbeelding (Image) die kan worden ingesteld is de afbeelding die op de website bij het nieuwsof evenementenoverzicht wordt getoond. De tabbladen Locations en Related hebben momenteel (maart 2013) geen functie voor de institutenwebsite.

17 SLOT & HULP Voor meer informatie over en handleidingen voor het werken met de WebHare applicaties, tips voor schrijven voor het web en video s en afbeeldingen in websites, zie de Webgids op Mocht je er hierna niet uitkomen, raadpleeg dan onlinemedia@utwente.nl.

18 BIJLAGE 1 VOORBEELDEN CONTENT BLOCKS

19

20

21 BIJLAGE 2 VOORBEELDEN BANNER BLOCKS

22

HANDLEIDING WEBHARE VOOR 3TU. September 2013 Versie 2.0 Pieter J. Smits Online Media

HANDLEIDING WEBHARE VOOR 3TU. September 2013 Versie 2.0 Pieter J. Smits Online Media HANDLEIDING WEBHARE VOOR 3TU September 2013 Versie 2.0 Pieter J. Smits Online Media INLEIDING WebHare is het Content Management System (CMS) waarmee de 3TU-websites worden beheerd. Deze handleiding geeft

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBHARE 1

HANDLEIDING WEBHARE 1 HANDLEIDING WEBHARE 1 2 INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING WEBHARE... 1 Introductie... 4 Inloggen... 5 Publisher... 7 De knoppenbalk... 7 Context Menu... 8 Rotary Word sjabloon... 9 Basis WebHare beheer... 11 Nieuwe

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

4TU. Handleiding gebruik WebHare. Datum: Door: Jeroen de Vin, Sirwisa

4TU. Handleiding gebruik WebHare. Datum: Door: Jeroen de Vin, Sirwisa 4TU Handleiding gebruik WebHare Datum: 03-01-2016 Door: Jeroen de Vin, Sirwisa Inhoudsopgave 1. Introductie 2 1.1 De belangrijkste verschillen met de 3TU-omgeving 2 2. Inloggen 3 3. De "Publisher" applicatie

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

WEBHARE: GEVORDERDEN Versie september 2015 Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc)

WEBHARE: GEVORDERDEN Versie september 2015 Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) WEBHARE: GEVORDERDEN Versie september 2015 Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) www.utwente.nl/webhare Webhare: Standaardcursus (versie sept 2015) www utwente nl/webhare 1 INHOUD Deel 1: Herhaling

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

WEBHARE: GEVORDERDEN Versie december 2014 Anne Heining, Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc)

WEBHARE: GEVORDERDEN Versie december 2014 Anne Heining, Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) WEBHARE: GEVORDERDEN Versie december 2014 Anne Heining, Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) www.utwente.nl/webhare Webhare: Standaardcursus (versie dec 2014) www utwente nl/webhare 1 INHOUD Deel

Nadere informatie

WEBHARE: BASISCURSUS Versie oktober 2014 Anne Heining, Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc)

WEBHARE: BASISCURSUS Versie oktober 2014 Anne Heining, Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) WEBHARE: BASISCURSUS Versie oktober 2014 Anne Heining, Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) www.utwente.nl/webhare Webhare: Basiscursus (versie oktober 2014) www utwente nl/webhare 1 INHOUD 1)

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken SUBSITE BEHEREN 1. Verticale navigatie maken In de hoofdnavigatiemappen kunnen subnavigatiemappen worden aangemaakt. Deze mappen worden als ze content bevatten als verticale navigatieknoppen in het linkerschermdeel

Nadere informatie

Handleiding Facultaire website Expression Engine

Handleiding Facultaire website Expression Engine Handleiding Facultaire website Expression Engine Inhoud 1. Opbouw 2. Inloggen 3. Home 4. Publish 5. Publish Form full item 6. Uitleg velden Publish Form Full item 7. Publish Form Half Page 8. Uitleg velden

Nadere informatie

Foto s bewerken en toevoegen aan de website

Foto s bewerken en toevoegen aan de website Foto s bewerken en toevoegen aan de website Inhoud Formaten... 3 Foto s bovenaan de pagina - topimages... 3 Foto s op maat maken en bewerken... 3 Foto s toevoegen bovenaan de pagina... 5 Via een content

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Docenten handleiding Versie 21 september 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding versie 1 juni 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site.

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. Zie ook de instructiefilm die op de site staat onder Redacteuren

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1

Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1 Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1 Index Windmill CMS pag. 5 Inloggen Windmill CMS pag. 5 Opbouw website & terminologie pag. 6 Artikel algemeen pag. 6 Contentblok algemeen pag. 7 Menubalk

Nadere informatie

WebHare Professional en Enterprise

WebHare Professional en Enterprise WebHare Professional en Enterprise Publicatie module Site inrichting handleiding Datum 19 november 2002 Aantal pagina s: 31 Versie: 2.01 Doelgroep Sysops Gebruikers met site aanmaak rechten Gebruikers

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

1click updatemodule. Hoe bereiken? U kunt uw CMS eenvoudig bereiken door vlak achter uw domeinnaam /cms te plaatsen. Bv. www.uwsite.be/cms.

1click updatemodule. Hoe bereiken? U kunt uw CMS eenvoudig bereiken door vlak achter uw domeinnaam /cms te plaatsen. Bv. www.uwsite.be/cms. 1click updatemodule Introductie 1Click Light is wat men in de termen van het vak noemt een CMS of Content Management System. Wanneer we dit letterlijk vertalen betekent dit Inhoud Beheer Systeem. Kort

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

HvA CMS: Hippo. Concept

HvA CMS: Hippo. Concept HvA CMS: Hippo Concept Deze uitgave wordt uitsluitend voor persoonlijk gebruik aan cursisten meegegeven. Alle rechten worden voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag door fotokopieën of op enige andere

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen.

Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen. Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen. Handleiding Aurélie Duriau 02/2018 Inhoud Inleiding... 2

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding Versie 1, mei 2017 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

ICT -idee 1. Om met Themeefy te kunnen werken moet je eerst een account aanvragen. Het aanvragen van een account is gratis en gaat als volgt.

ICT -idee 1. Om met Themeefy te kunnen werken moet je eerst een account aanvragen. Het aanvragen van een account is gratis en gaat als volgt. 1 Themeefy: Maak interactieve bladerboekjes met inhoud naar wens. Met Themeefy is het mogelijk om online interactieve bladerboekjes te maken. De inhoud van die boekjes kun je, op kleine onderdelen na,

Nadere informatie

HANDLEIDING WORDPRESS

HANDLEIDING WORDPRESS HANDLEIDING WORDPRESS Stichting MEO Handleiding Dit is een handleiding Wordpress geschreven door Stichting MEO v.1 INHOUDSOPGAVE Berichten... 2 Bericht maken... 2 Bericht bewerken/ snel bewerken... 7 Bericht

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2. Handleiding Versie 2.6 - januari 2017 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.5 Pagina 1 Inhoud Inhoud 2 1 Opbouw van de website 3 2 Inloggen 4 3

Nadere informatie

Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december Gebruikers Handleiding Quick Guide

Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december 2011 Gebruikers Handleiding Quick Guide Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3 3. Afspeellijsten... 4 4. Berichten... 5 4.1. Nieuw bericht toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Icoon/Icon Betekenis Description. Change scheduling Online. Gaat offline op (datum/tijd) Online. Going offline on (date/time)

Icoon/Icon Betekenis Description. Change scheduling Online. Gaat offline op (datum/tijd) Online. Going offline on (date/time) Algemeen/General Gepubliceerd maar gewijzigd Published but changed Meer acties op geselecteerde content More actions on selected content Gepubliceerd en niet gewijzigd Published and not changed Terugdraaien

Nadere informatie

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten.

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten. Dit document bevat een 15 stappenplan waarbij cursisten worden getraind om binnen de SharePoint omgeving (interne) berichten te kunnen plaatsen voorzien van een overzichtsafbeelding en afbeeldingen voor

Nadere informatie

Materiaalontwikkeling in PAV

Materiaalontwikkeling in PAV Sint-Jozefstraat 1 B-8820 TORHOUT [t] 050 23 10 30 [f] 050 23 10 40 [e] reno@katho.be Materiaalontwikkeling in PAV Cursus: Google sites Medewerker EC: Jonathan Vanhollebeke EC: Thema s en projecten in

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April 2013. Datum

Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April 2013. Datum Functioneel Ontwerp Klant Project Datum Website April 2013 digital4u.nl effectief op internet 2 Inhoudsopgave 3 4 6 7 8 10 11 13 14 16 18 19 21 22 Introductie Functioneel Ontwerp Homepagina Header, Sidebar

Nadere informatie

PUBLISHER OPSTARTEN EN INDELING

PUBLISHER OPSTARTEN EN INDELING PUBLISHER Met de Publisher beheer je één of meerdere websites vanuit één applicatie. Met behulp van mappen bouw je het menu op en de onderliggende bestanden vormen de pagina's. Via de eigenschappen in

Nadere informatie

Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren

Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Uitleg indeling website Achtergrond beheeromgeving TYPO3 Het publiceren Opmaken homepage Het maken van pagina's Het opmaken van pagina

Nadere informatie

Handleiding Wordpress versie

Handleiding Wordpress versie Handleiding Wordpress versie 0.9-17 Inloggen & Dashboard INLOGGEN Ga naar: ffp.nl/admin en vul in het scherm wat zichtbaar word je gebruikersnaam en wachtwoord in. Nu moet je zijn ingelogd en het Wordpress

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Bij problemen of vragen omtrent de login gegevens, kan er contact worden opgenomen met de webmaster bij Lannoo.

Bij problemen of vragen omtrent de login gegevens, kan er contact worden opgenomen met de webmaster bij Lannoo. Jean-Baptiste de Ghellincklaan 13, Bus 301 9051 Gent +32/497.52.61.20 www.misterduke.be Manual: Aanmaak Event/ Expo : Lannoocampus-Academie.nl 1. Inloggen CMS Via http://www.lannoocampus-academie.nl/beta/cms

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Dit is een handleiding voor: Weebly

Dit is een handleiding voor: Weebly Dit is een handleiding voor: Weebly Inhoudsopgave Aanmelden bij Weebly... 3 Webpagina s toevoegen... 6 Bouwen: elementen toevoegen... 8 Basis... 9 Structuur... 10 Media... 11 Meer..... 12 Site publiceren...13

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 2 Content... 3 Contactgegevens... 4 Call-to-action... 4 Kalender...

Nadere informatie

Wij hebben getracht het content management systeem zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierdoor kunt u snel uw content op uw site aanpassen.

Wij hebben getracht het content management systeem zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierdoor kunt u snel uw content op uw site aanpassen. Inhoud Inleiding:... 3 Speciale pagina lay-outs... 3 Vaste lay-outs:... 4 Vaste pagina s... 4 Inloggen... 4 Default settings:... 5 Algemeen:... 5 Wat betekenen de velden:... 6 Onderhouden van website teksten:...

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Website Opmaak Laatste update: 14 augustus 2013 Welkom Welkom bij de handleiding voor het opmaken van uw clubomgeving/website. Toegang tot de sites Voordat

Nadere informatie