Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Concrete5 website. Outbound Media"

Transcriptie

1 Handleiding Concrete5 website Outbound Media

2 In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een plaatje toevoegen een pagina toevoegen een link toevoegen een nieuw blok aan de pagina toevoegen een youtube video toevoegen Inloggen Om aan uw website te kunnen werken moet u eerst inloggen. Dit doet u door achter uw website naam /login te typen. U krijgt dan onderstaand scherm. U typt de gebruikersnaam met wachtwoord in die u van ons heeft ontvangen. Als u alleen op de pc werkt kunt u het vinkje Aangemeld blijven op de website aanzetten. Vervolgens klikt u op Aanmelden. Als u ingelogd bent ziet u boven uw website een balk verschijnen. Hierbij ziet u aan de linkerkant de button Bewerken en aan de rechterkant een button Dashboard en Afmelden.

3 We beginnen met het blokje Bewerken. Als eerste kiest u een pagina die u wilt bewerken. U klikt op uw keuze van pagina binnen uw menu. Zie afbeelding. De desbetreffende pagina komt in uw beeldscherm. In dit voorbeeld geval houd ik de Homepage aan. Ik bevind met dus al op de juiste pagina. Vervolgens klik ik op de button Bewerken. U ziet dat er binnen uw website verschillende rode lijntjes om blokken onstaan. Dit zijn allemaal blokken die we kunnen bewerken. Ik kies in dit geval voor een blokje aan de rechterkant met contactinformatie want ik wil het adres aanpassen.

4 Ik ga met de muis naar dit blokje toe en klik op de linkermuis knop. Er verschijnt een keuzemenu. We behandelen de eerste 3 items. Met de mogelijkheid Verwijderen verwijderd u dit hele blok. Dat kan wel eens nodig zijn, stel u heeft hier een nieuwtje of aanbieding in staan die verlopen en is en verwijderd kan worden. Kopieren naar Klembord is ook nog wel eens handig. Hiermee maakt u een kopie van het blokje en kunt u deze op een andere pagina ook nog eens gebruiken. Wij gaan verder met de optie Bewerken. Bewerken: Zodra u deze mogelijkheid kiest krijgt u in het geval van een tekstblok met of zonder plaatjes het volgende scherm.

5 U ziet dat er een editor verschijnt die er eigenlijk net zo uit ziet als Word. U kunt nu met uw muis binnen deze ruimte uw tekst gaan aanpassen of toevoegen. Zodra u een afbeelding toe wilt voegen klikt u bovenin op Afbeelding Toevoegen. U komt dan rechtstreeks in Bestandsbeheer terecht. Dit is eigenlijk uw bibliotheek met afbeeldingen. U kunt een al eerder gebruikt plaatje opzoeken of een nieuwe toevoegen.

6 We gaan ervan uit dat u een nieuw plaatje wilt toevoegen. U klikt op de button Bladeren. U komt dan op uw eigen pc terecht waar u zelf naar de directory/map kunt bladeren waar de juiste plaatjes staan. Het is wel handig als u een foto heeft gemaakt met uw telefoon of digitale camera dat u deze eerst voordat u hem hier binnen de website zet eerst een wat beter formaat geeft. De foto s van de camera zijn altijd veel te groot voor een website. Het is beter om de maat van te voren aan te passen. Dit kunt u doen met bijv. de website picmonkey.com Dit is een gratis online photo editor/bewerker en werkt heel handig. Als u uitleg picmonkey youtube intypt in Google krijgt u diverse films met prachtige gedetailleerde uitleg. Het handigst is om een foto voor een grote weergave terug te brengen naar 500 pixels breed (bij een website werk je met pixels ipv met centimeters) en bij een klein plaatje tussen de 200 en 500 pixels breed. Is het voor een banner over de hele breedte dan kan de breedte oplopen tot 1200 pixels. De exacte breedte kunt u na het uploaden gewoon aanpassen. Zodra u uw plaatje op de pc gevonden heeft klikt u deze aan en klikt op openen. U komt terug in bovenstaand scherm. Vervolgens klikt u op Bestand uploaden. Tijdens het uploaden wordt er nog gecheckt met een extra scherm of het allemaal klopt, of dit het juiste plaatje is en kunt u op Doorgaan klikken. Opnieuw komt u terug in bovenstaand scherm. Zodra u het plaatje bovenin uw bestandsbeheer ziet staan kunt u ook hier met de muis op gaan staan en met de linkermuisknop klikken om een menu te krijgen.

7 U ziet bovenstaand menu. Als u op de derde optie klikt, Bewerken kunt u eigenlijk niet zoveel met het plaatje. Alleen omdraaien en inzoomen. Ik laat straks zien hoe u de maat nog kunt aanpassen. U kiest om het plaatje te gebruiken voor Kiezen. Het plaatje wordt in uw pagina geplakt. Ik zie meteen dat het te groot is en dat de tekst niet goed loopt. Dit ga ik aanpassen. U klikt het plaatje aan. Vervolgens verschijnen vierkante lijnen om het plaatje met vierkante blokjes erin. U kunt dit gebruiken om met gewoon te verslepen het plaatje kleiner te maken. U gebruikt hiervoor uw muis. U gaat met de muis over het blokje in de hoek en u ziet een pijltje verschijnen. U houdt de linkermuistoets ingedrukt en versleep met het pijltje naar de binnenkant van het plaatje totdat u de juiste maat heeft bereikt.

8 Dan stopt u en klikt naast het plaatje om het resultaat te zien. U ziet dan dat de tekst nog niet goed loopt, die komt aan de onderkant van het plaatje uit. Dat willen we niet dus gaan we naar de button plaatje bewerken. U krijgt een nieuw popup scherm en klikt op het tabblad Appearance.

9 De alignment staat op Not Set, dit zet u op left door op het pijltje achter Not Set te klikken en te kiezen voor left in het uitklapmenu. Vervolgens zet u de Horizontal Space op 10 om te bereiken dat uw tekst niet tegen uw plaatje wordt geplakt. U scrollt met de balk aan de rechterkant naar beneden en klikt op Update. U ziet dat het plaatje keurig links uitlijnt en de tekst er mooi rechts van staat.

10 Zo kunt u een pagina vol tekst met plaatjes maken. Zodra u hiermee klaar bent klikt u op Opslaan rechtsonderin. Vervolgens gaat u links bovenin uw scherm terug naar Bewerkmodus, zodra u daar met uw muis overheen gaat schuift de button uit en ziet u de mogelijkheid Bewerkingen publiceren. Dit moet nog gebeuren om na het opslaan het ook door te voeren naar uw online website. Nu kunnen anderen uw wijzigen nog niet zien, dit om te voorkomen als het niet goed gaat dat alles meteen online staat. Meestal bij lange pagina s doe ik dat ook een keer tussen door om te kijken of het resultaat er goed uit komt te zien.

11 U klikt op Bewerkingen publiceren. U wacht even en ziet alle rode lijntjes verdwijnen. Dat betekent dat alles klaar is en u het resultaat kunt gaan bekijken. Is het nu helemaal niet goed gegaan en u heeft al gepubliceerd dan kunt u het geheel nog een versie terug zetten. Dat doet u door op bovenstaand plaatje op Versies te klikken. U krijgt dan onderstaand scherm te zien

12 Hier kunt u een vorige versie aanklikken en dan zet het systeem uw versie terug. U kunt uw versie zelfs in de prullenbak gooien als het erg is. Een blok toevoegen U kunt op een pagina meerdere blokken toevoegen. Dit doet u door opnieuw een pagina uit te kiezen waar dit moet gebeuren en in de bewerkmodus te gaan. Dus Bewerken Pagina bewerken. De rode lijntjes verschijnen weer. Onder ieder laatste blok van een kolom ziet u de optie Toevoegen aan., als er staat Globaal toevoegen dan betekent het dat het een blok is die meteen op de hele website op die plek te zien is. Dat is wel makkelijk voor een bovenkant van de website, als u daar uw logo plakt wilt u dat die bij elke pagina van uw website te zien blijft, dit kan ook makkelijk zijn voor een keurmerk of menu aan de linkerkant of rechterkant. Die wil je niet steeds aan iedere pagina toevoegen. Is de informatie alleen voor die pagina bestemd dan moet u niet voor een globaal blok kiezen. We kiezen in dit geval niet voor een globaal blok maar willen een stukje aan de homepage toevoegen dus ik klik met de linkermuistoets op Toevoegen aan Main. Ik krijg opnieuw een keuze menu

13 Ik kies voor Blok toevoegen. U ziet de mogelijkheid van Plakken van Klembord. Ik had al eerder vermeld dat je blokken ook kunt copieren en ergens anders kunt neerzetten, Dat kan dus op deze manier. We kiezen nu voor Blok toevoegen.

14 Meteen krijgt u weer heel wat keuzes. Veel gebruikte keuzes zijn Image (dit kunt u gebruiken als u alleen maar een plaatje wilt toevoegen, zonder tekst) en Content. Content is het meest gebruikt en die kiezen we nu ook. U krijgt dan een blok waar u alles mee kunt doen. Dit blok heet ook wel eens Inhoud.

15 Zodra ik hiervoor heb gekozen krijg ik opnieuw een popup die er precies zo uitziet als de uitleg boven voor het bewerken van tekst. Ik kan hier alleen helemaal met een blanco scherm beginnen. U kunt dit dus gebruiken om tekst met of zonder plaatje te plaatsen. U kunt ook een link toevoegen. Dit kunt u doen vanaf een plaatje of vanaf tekst. Ik zal het voordoen. Als u een stukje tekst heeft dat u wilt linken naar een andere pagina, dan selecteert u de tekst met uw linkermuis toets door eroverheen te gaan met de linkermuistoets ingedrukt en te stoppen waar de tekst niet meer gelinkt moet worden. U ziet dat de tekst die u geselecteerd heeft van kleur is veranderd. Vervolgens klikt u op Link naar pagina toevoegen boven in dit scherm.

16 U komt onmiddellijk in een ander scherm terecht. U ziet een overzicht van uw pagina s. U maakt een keuze en klikt daarop. Vervolgens komt u terug in uw bestaande editorscherm en is de link gemaakt. Wilt u linken naar een andere website dan klikt u na het selecteren niet op Link naar pagina invoegen maar op een icoontje in de werkbalk eronder. Door op de ketting te klikken krijgt u andere keuzes.

17 Op de plaats van Link URL zet u het adres waar de tekst naartoe moet linken. Dus Vervolgens klikt u op Insert en komt u terug in uw editscherm. Wilt u linken naar een adres dan zet u hier dus mailto:(en dan hier het adres). Wilt u linken naar een pdf bestand dan selecteert u wederom een stukje tekst of plaatje en gaat dan naar de optie bovenin uw scherm: Bestand toevoegen. U komt dan opnieuw in bestandsbeheer terecht maar ipv een plaatje te kiezen, kiest u nu voor een pdf of word bestand. Deze kunt u op dezelfde manier uploaden als een plaatje. Dus met Bladeren en deze op uw pc op te zoeken.

18 Tot slot leren we u nog een pagina toe te voegen. U gaat rechtsbovenin naar de optie Dashboard. U krijgt bovenstaand scherm. U klikt op Volledige Sitemap.

19 U krijgt een overzicht van al uw huidige pagina s. Als u op het hoogste niveau een pagina wilt toevoegen gaat u met de muis naar Home. Als het een onderliggende pagina moet worden gaat u naar de pagina waar de nieuwe pagina onder moet komen. Zodra u met de muis over de pagina gaat verschijnt er een handje. U klikt met links en krijgt een keuzemenu.

20 U ziet dat u op deze manier de pagina ook kunt verwijderen. U kunt bij Eigenschappen nog metatags toevoegen aan de pagina. Maar om een pagina toe te voegen klikt u op de 1 na laatste mogelijkheid Pagina Toevoegen. Vervolgens moet u een keus maken wat voor pagina. Dat kan met een linkerkant sidebar zijn of een rechterkant of zonder. Dit kan later altijd weer worden aangepast. Als u die keus heeft gemaakt dan krijgt u een nieuw scherm.

21 Hierbij vult u de naam van de pagina in. Deze is belangrijk, want zo wordt hij ook in het menu weergegeven. Maak het niet te lang. Vervolgens klikt u op Pagina toevoegen. De pagina is gemaakt. Met eigenschappen van de pagina kunt u ook bepalen of de pagina in het menu zichtbaar mag zijn. Als u een Bedankpagina maakt voor na een formulier wilt u die niet in het menu hebben. Dan gaat u opnieuw in Sitemap op de pagina staan en kiest met de linkermuistoets voor Eigenschappen. U gaat naar het tweede tabblad Aangepaste Attributen en kiest aan de linkerkant voor Exclude From Nav.

22 U kunt de pagina dan wel gebruiken om naartoe te linken maar de bezoekers komen er niet zomaar via een menu op. Wilt u deze pagina bewerken dan kiest u als u met uw linkermuistoets op de pagina staat voor de optie Bezoeken

23 Het toevoegen van een youtube video. Door een nieuw blok toe te voegen op uw pagina kiest u voor het blok youtube.

24 Vervolgens krijgt u een nieuw scherm waarbij u de benodigde gegevens invult om de youtube video te tonen.

25 U kunt zelf de breedte en hoogte bepalen om het te laten passen binnen uw website. Let erop dat Flash niet werkt op de apple apparaten.

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml Starten met TYPO3 Extension Key: doc_tut_quickstart_nl Language: nl Version: 1.0.0 Keywords: forbeginners, foreditors, foradmins Copyright 2000-2010, Documentation Team, This

Nadere informatie

Training voor Redacteuren

Training voor Redacteuren Training voor Redacteuren Bewerkt door Ing. Hans A. Olthoff, Meer informatie: Ing. Hans A. Olthoff alternet Internet B.V. Langesteijn 124 3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht T (078) 635 1200

Nadere informatie

Versie handleiding 2.5.e Syslogic 2013. Scienta handleiding Scienta versie 2.5

Versie handleiding 2.5.e Syslogic 2013. Scienta handleiding Scienta versie 2.5 Versie handleiding 2.5.e Syslogic 2013 Scienta handleiding Scienta versie 2.5 Colofon Copyright Syslogic 2013 Hoewel de in de handleiding vermelde gegevens met de grootst mogelijke nauwkeurigheid zijn

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

Word. Inleiding. De basis

Word. Inleiding. De basis Word Inleiding Word is een tekstverwerkingsprogramma. Het is één van de programma s uit het Microsoft Officepakket, een softwarepakket met meerdere veelgebruikte kantoortoepassingen zoals ook een e-mailprogramma(outlook),

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail)

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) outlook Express starten en afsluiten welke versie een bericht verzenden, ontvangen, openen en afdrukken een bericht beantwoorden

Nadere informatie

Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges

Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 pagina 1 van 29 Inhoudsopgave 1 Introductie...3

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Voorwoord Gefeliciteerd met de opening van uw webwinkel. Ook al hebben wij het pakket zo gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt, toch is een handleiding

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

België Distributeur. Contact gegevens. ADVIES Update uw Besturingssysteem XP STOPT PER 08-04-2014 met de Updates Upgrade naar Windows 7 of Windows 8.

België Distributeur. Contact gegevens. ADVIES Update uw Besturingssysteem XP STOPT PER 08-04-2014 met de Updates Upgrade naar Windows 7 of Windows 8. ADVIES Update uw Besturingssysteem XP STOPT PER 08-04-2014 met de Updates Upgrade naar Windows 7 of Windows 8.1 België Distributeur NIEUW!! Compustam installeren vanaf een USB-stick voor laptops en pc

Nadere informatie

1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 1 van 17. ICT boekje gebruik: Gmail Telefonie Livedrive Digiboard

1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 1 van 17. ICT boekje gebruik: Gmail Telefonie Livedrive Digiboard 1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 1 van 17 ICT boekje gebruik: Gmail Telefonie Livedrive Digiboard 1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 2 van 17 Gebruik gmail Binnen

Nadere informatie

Activboard, activ Primary Handleiding & digibord-links

Activboard, activ Primary Handleiding & digibord-links Edumaat Tel: 079 360 37 18 Sloepkade 37 06 1343 55 86 2725EX, Zoetermeer Mail: info@edumaat.nl Activboard, activ Primary Handleiding & digibord-links LET OP: Deze handleiding bevat verwijzingen naar opdrachten

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Loremipsumdolorsitamet,consectetue radipiscingelit.aeneancommodoligula egetdolor.aeneanmassa.cumsociisnat oquepenatibusetmagnisdisparturient

Loremipsumdolorsitamet,consectetue radipiscingelit.aeneancommodoligula egetdolor.aeneanmassa.cumsociisnat oquepenatibusetmagnisdisparturient Loremipsumdolorsitamet,consectetue radipiscingelit.aeneancommodoligula egetdolor.aeneanmassa.cumsociisnat oquepenatibusetmagnisdisparturient Content management systeem v1.1 montes,nasceturridiculusmus.donecq

Nadere informatie

Handleiding Express Modus

Handleiding Express Modus Handleiding Express Modus Copyright GraphicMail - All rights Reserved 2008 Express Modus 1. Checklist: 1.1 Maak een adresboek aan [Linkernavigatie: Beheer Adresboek] 1.2 Creëer uw eigen inschrijfformulier

Nadere informatie

les 5 stijlen en verwijzingen

les 5 stijlen en verwijzingen stijlen en verwijzingen In deze les gaan we aan de slag met mogelijkheden van Word die handig zijn bij grote documenten, zoals scripties, rapporten enzovoort. U vindt ze terug op het tabblad Verwijzingen.

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

Cursus Cyberlink PowerDirector 12 / 13

Cursus Cyberlink PowerDirector 12 / 13 Versie 1.5 Cursus Cyberlink PowerDirector 12 / 13 Cursus inhoud: Blz. 1. Algemene informatie 2 2. Start 3 3. Vastleggen (inlezen) van materiaal 4 4. Bewerken videomateriaal 5 5. Plaatsen van overgangen

Nadere informatie