Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 5 februari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 5 februari 2019"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 5 februari Onderwerp: Besluit gunning openbaar-vervoerconcessie Airport Shuttle Fackeldey, J.A. 1. De concessie Airport Shuttle Lelystad Station Lelystad Terminal voor een periode van tien jaar te gunnen aan Arriva Nederland NV. 2. Het toekomstig exploitatiesaldo van baten en lasten van de concessie in overeenstemming met de bestendige gedragslijn jaarlijks te muteren in de reserve Mobiliteit. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten de exploitatie van de Airport Express, een nieuwe openbaar-vervoerverbinding tussen station Lelystad en Lelystad Airport, voor een periode van 10 jaar te gunnen aan vervoerbedrijf Arriva. Arriva was de enige inschrijver en heeft een offerte ingediend die in alle opzichten voldoet aan hetgeen is uitgevraagd. Met de gunning is zeker gesteld dat de nieuwe luchthaven vanaf de opening goed bereikbaar is voor reizigers die per openbaar vervoer naar de luchthaven willen reizen. 2 Onderwerp: Actualisatie Normenkader Rechtmatigheid 2018 Hofstra, H.J. 1. In te stemmen met de mededeling aan Provinciale Staten dat het huidige Normenkader Rechtmatigheid 2018" geen actualisatie behoeft. Het Normenkader Rechtmatigheid 2018 zoals reeds op 11 september 2018 door Gedeputeerde Staten is vastgesteld, behoeft geen actualisatie.

2 3 Onderwerp: Activiteitenplan en begroting Windesheim Flevoland 2019 en onttrekking aan het Fonds Windesheim Flevoland Appelman, J.N.J. 1. Kennis te nemen van het Activiteitenplan en begroting Windesheim Flevoland 2019 en in te stemmen met het gevraagde voorschot 2019 ad uit het Fonds Windesheim Flevoland. 2. De gemeente Almere als beheerder van het Fonds Windesheim Flevoland toestemming te verlenen het bedrag van uit het Fonds aan Hogeschool Windesheim Flevoland uit te betalen voor de uitvoering van de activiteiten in Op 5 december 2018 heeft het bestuurlijk financiersoverleg Windesheim Flevoland het Activiteitenplan en de begroting 2019 Windesheim Flevoland positief beoordeeld. De financiers de provincie Flevoland, de gemeenten Almere en Lelystad en het ministerie van OCW - hebben vastgesteld dat de activiteiten en de financiële weerslag hiervan binnen de afsproten kaders plaatsvinden. Op basis hiervan hebben de Gedeputeerde Staten ingestemd met het Activiteitenplan en begroting 2019 Windesheim Flevoland en de gemeente Almere als beheerder van het Fonds Windesheim Flevoland akkoord gegeven tot de uitbetaling van Onderwerp: Motie onderzoek afmeervoorzieningen Reus, J. de 1. Kennis te nemen van de resultaten van de inventarisatie naar aanleiding van een motie van Provinciale Staten over het realiseren van afmeervoorzieningen in de nabijheid van recreatieve en/of economische activiteiten. 2. Provinciale Staten hierover te informeren door middel van bijgevoegde mededeling (edocs ) waarmee motie nr. 5 van de vergadering van Provinciale Staten van 8 november 2017 wordt afgedaan. Het college van GS heeft een brede inventarisatie uitgevoerd naar aanleiding van een motie van Provinciale Staten over het realiseren van afmeervoorzieningen in de nabijheid van recreatieve en/of economische activiteiten. De resultaten hiervan zijn ter beschikking gesteld aan Provinciale Staten. Belangrijkste resultaten van de inventarisatie zijn dat het wenselijk is om meer inzicht te ontwikkelen in het gebruik van vaarwegen en steigers door jaarlijks tellingen te doen op representatieve drukke dagen. Daarnaast om aan te sluiten bij en samen te werken met partijen die ambitie/initiatieven hebben op vaarwegengebied zoals gemeente Almere en Stichting Gastvrije Randmeren. Ten aanzien van eventuele nieuwe steigers voornamelijk te richten op deze gebieden. Ook overwogen kan worden om bepaald nauwelijks gebruikte steigers te saneren of te verplaatsen naar een gunstiger locatie.

3 5 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding Gooiseweg fase 3. Fackeldey, J.A. 1. Een hogere grenswaarde van 51 db Lden vast te stellen voor de maximale geluidbelasting voor één bestaande woning aan de Tureluurweg in de gemeente Almere voor de verbreding van de Gooiseweg tussen de afslag Nijkerkerweg en de Gooimeerdijk Oost. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben een hogere grenswaarde voor de geluidbelasting van 1 woning aan de Tureluurweg in Almere vastgesteld. Dit besluit is nodig vanwege de verbreding van het deel van de Gooiseweg tussen de afslag Nijkerkerweg en de Gooimeerdijk Oost. De verbreding van de Gooiseweg zal in de toekomst leiden tot meer verkeer en dus ook meer geluid. Maatregelen waarmee een toename van de geluidbelasting is te voorkomen, zijn enorm kostbaar. 6 Onderwerp: Onderzoek ontwikkelingen grondgebruik Flevoland: het vervolg Reus, J. de 1. Kennis te nemen van de conclusies en aanbevelingen van het rapport Grond in beweging: ontwikkelingen in het grondgebruik in Flevoland in de periode tot 2025 en 2040 en deze uitkomsten waar relevant te betrekken bij provinciale beleidsprocessen en dan met name bij de stuurgroep Bodemdaling zuidwest Emmeloord; 2. Provinciale Staten te informeren over de uitkomsten van het onderzoek. Het college van Gedeputeerde Staten heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de ontwikkelingen in het grondgebruik in Flevoland. Het onderzoek heeft diverse ontwikkelingen in beeld gebracht die in meer of mindere mate invloed hebben op het huidige en toekomstige functioneren van agrarische ondernemingen, zoals bodemdaling. De uitkomsten van het onderzoek zijn van belang voor diverse provinciale gebiedsprocessen, de uitwerkingsagenda voor Samen maken we Flevoland en de provinciale betrokkenheid bij de op nationaal niveau opgestelde Regio van de Toekomst.

4 7 Onderwerp: Energieverkenning IJsselmeer Reus, J. de 1. Kennis te nemen van de Energieverkenning IJsselmeergebied in opdracht van de provincies Fryslân, Noord-Holland, Overijssel en Flevoland, 2. Deze in te brengen als bouwsteen voor de Regionale Energie Strategieën in Flevoland, 3. PS te informeren via bijgevoegde mededeling. Gedeputeerde Staten heeft kennisgenomen van de Energieverkenning IJsselmeer en zal deze aanbieden aan de RES-regio om mee te nemen in de ontwikkeling van de regionale energiestrategie (RES). In de RES maken partners in de regio inzichtelijk op welke wijze Flevoland een bijdrage levert aan de nationale opgave om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% te reduceren. Deze energieverkenning vormt een bouwsteen om al dan niet op te nemen in de RES. 8 Onderwerp: Openbaar maken stukken Eden Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met het openbaar maken van de bijlagen E tot en met H van het Haalbaarheidsonderzoek Eden Holland. Op 17 juli 2018 hebben Gedeputeerde Staten in overleg met de initiatiefnemer en de gemeente Almere besloten de bijlagen E t/m H van het haalbaarheidsonderzoek Eden Holland geheim te verklaren. Naar aanleiding van een verzoek van de PVV om in de gemeenteraad over Eden Holland te spreken is opnieuw naar de geheimhouding van de bijlagen gekeken. In lijn met het College B&W Almere besluiten de Gedeputeerde Staten de bijlagen E tot en met H openbaar te maken

5 9 Onderwerp: Aanbesteding openbaar vervoerconcessie IJssel-Vecht Fackeldey, J.A. 1. De Reactienota naar aanleiding van de ingediende adviezen en reacties op het ontwerp- Programma van Eisen voor de aanbesteding van de openbaar vervoerconcessie IJssel- Vecht vast te stellen. 2. De Samenwerkingsovereenkomst voor de aanbestedingsprocedure van de OV-concessie IJssel-Vecht vast te stellen, onder de voorwaarde dat de provincies Gelderland en Overijssel een gelijkluidend besluit nemen. 3. Gedeputeerde Fackeldey mandaat en volmacht te verlenen om de samenwerkingsovereenkomst voor de aanbestedingsprocedure van de openbaar vervoerconcessie IJssel-Vecht namens Gedeputeerde Staten te ondertekenen. 4. De aanbestedingsdocumenten Beschrijvend document, Concept Concessiebeschikking, Programma van Eisen, Financiële Bepalingen voor de aanbesteding van de openbaar vervoerconcessie IJssel-Vecht vast te stellen. 5. De maximale (netto) Exploitatiesubsidie (inclusief de bijdrage buurtbus) voor het Flevolandse deel van de concessie IJssel-Vecht, vast te stellen op basis van de beschikbare bedragen voor de concessies IJsselmond en Lelystad, zoals deze zijn opgenomen in de begroting van 2019 (prijspeil 2019) te weten: Concessiejaar Subsidie Vanaf Het Hoofd Eenheid Ruimte en Bereikbaarheid van de provincie Overijssel, zijnde de Penvoerder (beslispunt 2), mandaat en volmacht te verlenen om binnen de kaders van de Nota van Uitgangspunten tot de sluitingsdatum van de aanbesteding wijzigingen in de aanbestedingsdocumenten door te voeren en de Nota's van Inlichtingen vast te stellen. 7. De Europese openbare aanbestedingsprocedure voor de concessie IJssel-Vecht te starten op 6 februari 2019, onder de voorwaarde dat de provincies Gelderland en Overijssel een gelijkluidend besluit nemen. 8. Het bijgevoegde Buurtbusprotocol OV-Oost vast te stellen. 9. Via bijgevoegde mededeling Provinciale Staten (Edocs ) te informeren over het vaststellen van de bij beslispunten 1, 2, en 4 genoemde documenten en de vaststelling van de maximale exploitatiebijdrage (beslispunt 5). De genoemde documenten worden tegelijk met de publicatie van de aanbesteding ter informatie toegestuurd aan Provinciale Staten. 10. De brief Extern mandaat OV-concessie IJssel-Vecht vast te stellen. 11. Deze nota met bijlagen geheel als niet openbaar te behandelen tot het moment van publicatie van de aanbesteding. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de aanbestedingsdocumenten voor het openbaar vervoer in het gebied IJssel-Vecht vastgesteld. Hiermee is de inschrijvingstermijn voor marktpartijen gestart. Elke 8 tot 15 jaar wordt het regionale bus- en treinvervoer opnieuw aanbesteed. De eerstvolgende concessie is de concessie IJssel-Vecht. Dit is een gezamenlijke concessie van de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland die in 2020 van start gaat. De concessie IJsselmond wordt aan de nieuwe concessie IJssel-Vecht toegevoegd na afloop van haar

6 huidige concessieperiode, in december De aanbestedingsdocumenten worden door marktpartijen gebruikt om hun inschrijving te kunnen doen. De Concessie IJssel-Vecht dient zo duurzaam mogelijk te zijn en draagt zo bij aan de energietransitie van de drie provincies. Provinciale Staten hebben in de Nota van Uitgangspunten concessies IJssel-Vecht, Rijn-Waal en Berkel-Dinkel aangegeven dat de verduurzaming van het openbaar vervoer niet ten koste mag gaan van het voorzieningenniveau. Hier is rekening mee gehouden in de eisen die ten aanzien van de verduurzaming worden gesteld.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 maart 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 maart 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 maart 2019 1 Onderwerp: Beschikbaar stellen bijdrage Trintelzand B Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met het gefaseerd betaalbaar stellen van de provinciale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 4 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 4 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 4 juni 2019 1 Onderwerp: Voordracht toekenning Gouden Kiekendief: Jan Gras Verbeek, L. 1. De Gouden Kiekendief toe te kennen aan de heer Jan Gras 2. Ter gelegenheid

Nadere informatie

Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 27 februari 2019

Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 27 februari 2019 PROVI NCI E FLEVOLAN D Ingekomen stukken : 2368951 Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 27 februari 2019 Week 7 1 2367278 Ómschrijving College van Gedeputeerde Staten (portefeuillehouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 1 Onderwerp: Bestuursovereenkomst met gemeente Urk aangaande ontsluiting Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Appelman, J.N.J. 1. In

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst Aanbesteding OV-concessies IJssel-Vecht, Berkel-Dinkel en Rijn-Waal & Beheer en Ontwikkeling van het Openbaar Vervoer

Bestuursovereenkomst Aanbesteding OV-concessies IJssel-Vecht, Berkel-Dinkel en Rijn-Waal & Beheer en Ontwikkeling van het Openbaar Vervoer Bestuursovereenkomst Aanbesteding OV-concessies IJssel-Vecht, Berkel-Dinkel en Rijn-Waal & Beheer en Ontwikkeling van het Openbaar Vervoer Gedeputeerde Staten van Flevoland, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Datum: Adviserend

Datum: Adviserend 15 PHO voorstel verlenging Regiotaxi Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging Regiotaxi Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Basistaak Efficiencytaak Platformtaak

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

'?,ï;horrand. GS-Voorstel. Advies:

'?,ï;horrand. GS-Voorstel. Advies: GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2O17-585944968 ( DOS-2or 6- o012231) '?,ï;horrand Contact C,K. Goelela o70-441 6279 ck.goelela@pzh.nl lehandelend ambtenaar: Hagenaar, AGAH \kkoord \mbtelijk opdrachtgever

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017 Pagina 1 van 8 A1 A2 Janssen/Weber PZH-2017-613294574 Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie KWR Water BV voor Transitie WKO naar HTO Energie- en milieubeheerstrategieën Vervallen. 1. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen. Registratienummer Datum 19 januari 2016 Auteur R.D.J. Bolmer Afdeling/Bureau RE

Mededeling. Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen. Registratienummer Datum 19 januari 2016 Auteur R.D.J. Bolmer Afdeling/Bureau RE PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen Kern mededeling: De portefeuillehouder heeft op 11 november jl toegezegd (nr. B58) dat voor de evaluatie van de verbonden partijen

Nadere informatie

PROVINCIAL^ VAN OVERIJ9SEL. Routing

PROVINCIAL^ VAN OVERIJ9SEL. Routing Bericht PROVINCIAL^ VAN OVERIJ9SEL pigina 1 van 1 van-bodewesp CJ B (Christel) Reg.nr. ^ I 2.006? I G'T O I ' ' Dat. 28 a.d. Van: Eikenaar, S. (Sonja) woensdag 27 augustus 2008 16:59 Routing Bijl.: Aan:

Nadere informatie

2020: december: Rijden door vervoerder op basis van nieuwe concessie.

2020: december: Rijden door vervoerder op basis van nieuwe concessie. v o o r d r a c h t 12 juli 2016 Corr.nr. 2016-38.302, VV Nummer 54/2016 Zaaknr. 640633 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen ter vaststelling van de nota van uitgangspunten

Nadere informatie

Kerntaak/plandoel: regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer

Kerntaak/plandoel: regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer STATENBRIEF Onderwerp: Nota van Uitgangspunten concessies openbaar vervoer Portefeuillehouder: Bieze Kerntaak/plandoel: regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer Doel van deze brief: De Nota

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 21 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 1 Onderwerp: Aanwijzen gemeente Dronten en Staatsbosbeheer als uitvoerder van de Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie

Nadere informatie

Als college kunnen wij ons vinden in deze Ontwerp Nota van Uitgangspunten en zijn benieuwd naar uw reactie.

Als college kunnen wij ons vinden in deze Ontwerp Nota van Uitgangspunten en zijn benieuwd naar uw reactie. v o o r d r a c h t 7 februari 2017 Corr.nr. 2017-06894, VV Nummer 1/2017 Zaaknr. 673841 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen ter vaststelling van de Ontwerp Nota van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

1 5 MEI 2013 ^ Onderwerp Nota van Uitgangspunten concessie treindienst Alphen aan den Rijn - Gouda 2016

1 5 MEI 2013 ^ Onderwerp Nota van Uitgangspunten concessie treindienst Alphen aan den Rijn - Gouda 2016 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie pjqlland ZUID Directie DRM Afdeling Mobiliteit en Milieu Registratienummer PZH-2013-389891839 {DOS-2013-0000336) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

P R O V I N C I E F L E V O L A N D

P R O V I N C I E F L E V O L A N D PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling PS bij voortgangsrapportage project 'N305 Gooiseweg fase 3' (peildatum december 2018) Kern mededeling: Het college van Gedeputeerde Staten informeert

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

Mededeling. Datum. Registratienummer Onderwerp Stand van zaken Motie Participatie Energietransitie. 6 mei 2019 Afdeling/Bureau SENB

Mededeling. Datum. Registratienummer Onderwerp Stand van zaken Motie Participatie Energietransitie. 6 mei 2019 Afdeling/Bureau SENB PROVINCIE FLEVOLAND Onderwerp Stand van zaken Motie Participatie Energietransitie Kern mededeling: Op 20 juni 2018 hebben uw Staten bij motie D2 (zie bijlage) ons college verzocht om bij alle voorstellen

Nadere informatie

^ PROVINCIE FLEVOLAND Besluitenlijst PS. Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 21 februari 2018

^ PROVINCIE FLEVOLAND Besluitenlijst PS. Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 21 februari 2018 ^ PROVINCIE FLEVOLAND enlijst PS Registratien u m mer: 2206155 enlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 21 februari 2018 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) statengriffier: Mevrouw A.

Nadere informatie

Aanbesteding OV-concessies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Concept Nota van Uitgangspunten

Aanbesteding OV-concessies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Concept Nota van Uitgangspunten Aanbesteding OV-concessies Flevoland, Gelderland en Overijssel Concept Nota van Uitgangspunten Doelstellingen nieuwe concessies Op basis van OV-visies volgende doelstellingen voor de nieuwe concessies

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland - Voor de OV Visie - Voor de OV-Concessie Zuid-Holland Noord Fred van der Blij 14 februari 2018 OV Visie is gezamenlijk proces Vanuit 19 gemeenten afspraak om OV

Nadere informatie

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Technocampus Lelystad Airport Provinciale Staten 2 juli 2014 Agendapunt 1. Beslispunten 1. Kennis te nemen van de businesscase Technocampus Lelystad Airport, als uitwerking

Nadere informatie

BEHEERSPROTOCOL VOOR HET TOEZICHT DOOR HET OV-BUREAU GRONINGEN DRENTHE OP DE CONCESSIEHOUDERS

BEHEERSPROTOCOL VOOR HET TOEZICHT DOOR HET OV-BUREAU GRONINGEN DRENTHE OP DE CONCESSIEHOUDERS BEHEERSPROTOCOL VOOR HET TOEZICHT DOOR HET OV-BUREAU GRONINGEN DRENTHE OP DE CONCESSIEHOUDERS 21 oktober 2005 Het OV-bureau Groningen Drenthe ontwikkelt, organiseert en beheert het openbaar vervoer en

Nadere informatie

Bestuurscommissie Vervoersautoriteit 17 mei 2017 MRDH, zaal G.

Bestuurscommissie Vervoersautoriteit 17 mei 2017 MRDH, zaal G. BESLUITENLIJST Bestuurscommissie Vervoersautoriteit 17 mei 2017 MRDH, zaal G. Opening en mededelingen besloten gedeelte 1. Mededelingen en vaststellen agenda PUNTEN VAN BEHANDELING BESLOTEN Verslag besloten

Nadere informatie

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015 BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 29 september 2015 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 31 mei 2016 om uur

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 31 mei 2016 om uur 00585654 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op 31 mei 2016 om 09.00 uur Aanwezig: burgemeester ing. ) ) ) wethouders ) ) mr. G.J.C. Kusters secretaris Afwezig: -- A1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 25 oktober 2018

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 25 oktober 2018 PROVINCIE FLEVOLAND Besluitenlijst PS Registratienummer: 2330970 Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 25 oktober 2018 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) Adjunct Statengriffier:

Nadere informatie

Concessie Exploitatie Treindiensten Zwolle Enschede en Zwolle - Kampen

Concessie Exploitatie Treindiensten Zwolle Enschede en Zwolle - Kampen Concessie Exploitatie Treindiensten Zwolle Enschede en Zwolle - Kampen Marktconsultatiedocument ZWENZWOKA 2018 Zwolle, 2 mei 2014 Intern documentnummer: EDO 2014/0120754/MC Intern zaaknummer: EDO 2630044

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-646077549 Reactie accountantsverslag 2017 1. De GS-brief, als reactie op het accountantsverslag 2017, gericht aan Provinciale Staten, vast te stellen. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

Curriculum Vitae Ron Muller

Curriculum Vitae Ron Muller Prins Hendrikkade 170- II T 020 423 13 23 E mail@inno- V.nl 1011 TC Amsterdam F 084 221 7006 I www.inno- V.nl Curriculum Vitae Ron Muller Adviseur inno- V (1971). Inhoudelijk OV- deskundige met een sterke

Nadere informatie

Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 19 december 2018

Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 19 december 2018 PROVI NCI E FLEVOLAND Ingekomen stukken : 2331615 Lijst van Ingekomen Stukken van Provinciale Staten van 19 december 2018 Week 49 1 2349748 College van Gedeputeerde Staten (portefeuillehouder de heer Rijsberman)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar Datum 14-08-2018 Tijd 9:00-12:00 enlijst Collegevergadering openbaar Locatie Voorzitter Secretaris Aanwezig B&W kamer burgemeester Carol van Eert Hans Kettelerij wethouders Gea Hofstede, Marc Budel, Dorus

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer

Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer Statenmededeling Onderwerp Bussen in Brabant, Trendmonitor OV 2012-2016 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 SEPTEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 8 september 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 SEPTEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 8 september 2015 vastgesteld. A1 Weber PZH-2015-528536545 GS-standpunt inzake Scenariostudie Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas A2 Weber PZH-2015-528046963 Uittreding uit de natuur- en recreatieschappen en informeren PS over stand

Nadere informatie

Februari 2013 Jaargang 10 Nummer 2

Februari 2013 Jaargang 10 Nummer 2 Fractiebulletin Februari 2013 Jaargang 10 Nummer 2 INHOUD 1. Randstadprovincie: het vervolg! 2. Uitnodiging Openbare Vergadering met minister Plasterk 3. Nieuwe Natuur in Flevoland 4. Herijking beleid

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Mededeling PS GunningsbesUssing aanleg overslaghaven Flevokust

Mededeling. Onderwerp Mededeling PS GunningsbesUssing aanleg overslaghaven Flevokust Mededeling Onderwerp Mededeling PS GunningsbesUssing aanleg overslaghaven Flevokust Kern mededeling: Gedeputeerde Staten hebben besloten de opdracht voor de realisatie van de overslaghaven Flevokust te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

c) d) Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten

c) d) Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten m Onderwerp Gewijzigde kaderstelling europese aanbesteding OVconcessie Hoekscha Waard en Goeree-Overflakkee 2015 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5869 18 december 2017 Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling

Nadere informatie

on c TJ QJ Mededeling Kennisneming van de brief gericht aan de gemeente Dronten.

on c TJ QJ Mededeling Kennisneming van de brief gericht aan de gemeente Dronten. Mededeling Onderwerp Klachten over geluidshinder Biddingringweg. Kern mededeling: Kennisneming van de brief gericht aan de gemeente Dronten. Mededeling: Met verwijzing naar de brief van de heer J. Benning

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 1 mei 2018 reg. nr. 18.08708 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf Adviescommissie 30 maart 2010 Dagelijks bestuur 8 april 2010 / 10 juni 2010 (mondeling) Algemeen bestuur 1 juli 2010 Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10 Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 11 april 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Metropoolregio Rotterdam Den Haag Nr. 1478 31 december 2018 Besluitenlijst, Bestuurscommissie Vervoersautoriteit, woensdag

Nadere informatie

om Provinciale Staten een plan te presenteren om aan deze praktijken een einde te maken;

om Provinciale Staten een plan te presenteren om aan deze praktijken een einde te maken; If) 3/ OPartij voor de Dieren Vergadering Provinciale Staten op 28 juni 2017 IIMotie (art. 37 RvO) Provinciale Staten van Gelderland, in vergadering bijeen op 28 juni 2017 constaterende dat er volgensde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019 1 Beantwoording Statenvragen nr. 72 van mevrouw R. Alberts-Oosterbaan over Gezondheidsrisico Randstad

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling van het Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van staten aan de sector

Nadere informatie

Mededeling. In de GS vergadering van 25 maart 2014 is besloten tot opdrachtverlening aan de leverancier (besluit 1594729).

Mededeling. In de GS vergadering van 25 maart 2014 is besloten tot opdrachtverlening aan de leverancier (besluit 1594729). PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Uitvoering Motie Provinciale Staten inzake oplaadapparatuur voor de OV- Chipkaart Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over de uitvoering

Nadere informatie