De VughtseAankoopregeling. Ernst van der Leij Bart van Moll

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De VughtseAankoopregeling. Ernst van der Leij Bart van Moll"

Transcriptie

1 De VughtseAankoopregeling Ernst van der Leij Bart van Moll

2 Behoeften en wensen geïnventariseerd Digitale enquête MMS Straat- en individuele pilots MMS Wekelijkse straatbezoeken Straatbijeenkomsten Bewonersbijeenkomsten Informatiemarkt (19 mei 2016) Keukentafelgesprekken Maandelijks Rijksinfra Vught spreekuur

3 Behoeften en wensen conclusie MMS heeft naar oordeel inwoners onvoldoende oplossend vermogen Komt onvoldoende tegemoet aan de behoeften van de inwoners in de spoor- en/of wegzone Meeste animo voor definitief ergens anders wonen binnen Vught Veel stemmen gaan op voor een aankoopregeling Bevestiging dat aankoopregeling ontzorgten rust brengt uit enquête Samen voor Vught, sept 2016

4 De Aankoopregeling biedt een vangnet voor particuliere eigenaar-bewoners die vanwege de werkzaamheden aan spoor en weg vastzitten in hun woning. Doelstelling Aankoopregeling, onderdeel van De Vughtse Regeling

5 Wat is de omvang van de Regeling? Met het ontwerp van de Aankoopregeling wordt het systeem vastgelegd. Hoeveel woningen kunnen worden gekocht is afhankelijk van het beschikbaar gestelde budget van gemeente en overige partijen. Het is een pilot. Evaluatie en zo nodig bijstelling van de Regeling vindt plaats samen met begeleidingsgroep, waarin o.a. ook een vertegenwoordiging van bewoners.

6 College verzoekt instemming van Raad op de essentie van de Regeling, op basis hiervan kunnen met betrekking tot het benodigde budget gesprekken gestart worden met de projectpartners en kan de Regeling nader uitgewerkt worden, rekening houdend met eventuele verbeterpunten die de Raad heeft benoemd. Het streven is om de Regeling in 2017 operationeel te hebben.

7 Processchema

8 Doelstelling

9 Doelstelling Als onderdeel van De VughtseRegeling introduceert de gemeente een regeling die bewoners helpt die vastzitten in hun woning als gevolg van de werkzaamheden aan het spoor en de N65: De Aankoopregeling. De Regeling biedt financiële zekerheid in de vorm van een vangnet voor de verkoopbaarheidvan de woning. Het geeft bewoners de zekerheid dat als zij écht weg moeten uit hun woning, zij dat ook kunnen en hun woning wordt opgekocht via de Regeling.

10 Doelstelling De Regeling moet bewoners de zekerheid geven dat als zij écht weg moeten uit hun woning, zij dat ook kunnen en hun woning wordt opgekocht via de Regeling. Een gewenst neveneffect is dat het potentiële kopers dezelfde geruststelling biedt, zodat zij tot koop van woningen via de reguliere woningmarkt zullen overgaan.

11 Ontwerpuitgangspunten De Aankoopregeling biedt een garantie. Het is niet bedoeld als het betere alternatief voor verkoop op de reguliere markt en ook niet als compensatie voor geleden schade. Primair uitgangspunt is dat woningeigenaren zelf verantwoordelijk zijn voor de verkoop van hun woning en dat de woningmarkt blijft functioneren en niet wordt verstoord. De Aankoopregeling biedt geen bescherming voor effecten die geheel Nederland raken (bijvoorbeeld problemen als gevolg van de economische crisis of demografische ontwikkelingen).

12 Voor wie geldt de regeling?

13 Voor wie is de regeling bedoeld? Entreevoorwaarden De Regeling is erop gericht om mensen die vastzitten in hun woning te helpen. Het biedt een vangnet voor particuliere eigenaar-bewoners: met een persoonlijke noodzaak tot verhuizen binnen afzienbare tijd, en waar sprake is van een onverkoopbare woning door de werkzaamheden aan het spoor en/of de N65. De Regeling is niet bedoeld voor bewoners die een wettelijke genoegdoening/compensatie ontvangen (van Prorail of RWS).

14 Wanneer is sprake van een onverkoopbare woning? De woning is onverhoopt niet verkocht, ondanks: Een reële verkoopinspanning: de woning staat aantoonbaar minimaal 12 aaneengesloten maanden openbaar te koop. Marktconforme voorwaarden: de woning wordt voor een realistische vraagprijs en leveringsvoorwaarden aangeboden.

15 Welke woningen komen in aanmerking? Toepassingsgebied Directe relatie met de werkzaamheden: alle eerste en tweedelijns bebouwing langs het spoor en de N65. Door de fiscus aangemerkt als eigen woning ( verblijfsobject ) bestemd voor permanente bewoning. Onderstaande objecten komen niet in aanmerking: vakantiewoningen; woningen van woningcorporaties (of beleggers); woningen die niet vrij van huur kunnen worden geleverd; bouwkavels; bedrijfsmatig vastgoed.

16 Hoe werkt de Regeling?

17 Aanmelden voor de regeling De eigenaar-bewoner bepaalt voor zichzelf of hij/zij aan de voorwaarden voldoet. De eigenaar-bewoner dient zijn aanvraag in en levert daarbij zelf de nodige documentatie aan ter onderbouwing van de aanvraag.

18 Hoe vindt beoordeling van aanmeldingen plaats? Selectie voor deelname aan de Regeling is subjectief. Daarom wordt een onafhankelijke commissie ingesteld die de aanmeldingen beoordeelt en een eventuele prioritering maakt. De exacte samenstelling van de Commissie wordt door de gemeente nader bepaald, hetgeen ter vaststelling bij de raad wordt aangeleverd. De samenstelling maakt een objectief en transparante beoordeling mogelijk. De commissieleden hebben geen directe relatie met de potentiële dossiers.

19 Hoe vindt beoordeling van aanmeldingen plaats? De Commissie zal bij toewijzing rekening houden met het effect op de leefbaarheid op lokaal niveau en heeft hierover overleg met de gemeente. Zo wordt voorkomen dat buitensporige concentratie optreedt (bijvoorbeeld door meerdere opgekochte woningen in een straat).

20 Maximaal 25 woningen per jaar Om de woningmarkt niet te verstoren worden maximaal 25 woningen per jaar via de Regeling opgekocht. Het maximum is gebaseerd op het gemiddelde aantal woningverkopen in het betreffende toepassingsgebied van de Regeling in een jaar. De onafhankelijke commissie bepaalt bij meer dan 25 geldige aanmeldingen de prioritering.

21 Het bepalen van de verkoopwaarde De taxatie van de marktwaarde wordt uitgevoerd door een onafhankelijk en beëdigd taxateur. Voor de Aankoopregeling wordt een pool van gekwalificeerde, onafhankelijke en erkende taxateurs samengesteld. De kosten voor de taxatie zijn voor rekening van de Aankoopregeling. De Regeling biedt huizenbezitters de zekerheid dat zij, indien zij voldoen aan de voorwaarden, hun woning kunnen verkopen voor 95% van de getaxeerde marktwaarde.

22 Het bepalen van de verkoopwaarde Marktwaarde is het geschatte bedrag waartegen een object tussen een bereidwillige koper en een bereidwillige verkoper na behoorlijke marketing in een zakelijke transactie zou worden overgedragen op de taxatiedatum, waarbij de partijen met kennis van zaken, prudent en niet onder dwang zouden hebben gehandeld. Definitie IVS 2013 De Regeling biedt daarmee bescherming, maar een reguliere verkoop op de woningmarkt (tegen de marktwaarde) blijft voor de eigenaar-bewoner aantrekkelijker.

23 Optioneel bezwaar De eigenaar-bewoner heeft de mogelijkheid een tweede taxatie uit laten voeren door een taxateur naar keuze uit een pool van taxateurs. Deze tweede taxateur bepaalt de definitieve waarde (het oordeel van de tweede taxateur is bindend, de eerste taxatie vervalt). Daarmee volgt er alleen een tweede taxatie als de eigenaarbewoner oprecht denkt dat de eerste taxatie te laag is. De eigenaar-bewoner draagt de kosten voor de tweede taxatie alleen als hij/zij niet akkoord gaat met de definitieve waardebepaling.

24 Overeenkomst, betaling en levering Indien de eigenaar-bewoner akkoord gaat met het aanbod onder de Regeling, wordt een wederzijdse koopovereenkomst getekend. Dit geeft de bewoner direct zekerheid: zowel de garantiewaarde als de leverdatum zijn in de overeenkomst vastgelegd. In de koopovereenkomst wordt vastgelegd dat de leverdatum zes maanden na de datum van ondertekening ligt. Deze termijn komt ongeveer overeen met de termijn dat een levering op de reguliere woningmarkt ook plaatsvindt.

25 Particuliere verkoop blijft mogelijk Net als in de reguliere markt wordt betaald voor de woning bij levering van de woning. De woning kan in de tussenliggende periode van zes maanden (tussen koop en levering) worden verkocht op de reguliere woningmarkt. Dit geeft de eigenaar-bewoner de kans om tot een hogere verkoopopbrengst te komen. De koopovereenkomst op basis van de Regeling wordt in dat geval ontbonden. Terugtrekken uit de regeling betekent een wachttijd van 3 jaar.

26 Processchema

27 Wat gebeurt er met de opgekochte woningen? Uitgangspunt is dat aangekochte woningen opnieuw worden bewoond om leegstand te beperken. Per woning wordt een afweging gemaakt over wat er met de woning zal gebeuren. Doel is de woningen weer te verkopen. Als dat niet lukt is (tijdelijke) verhuur een optie.

28 Optimale inzet beschikbaar budget De ambitie is om zoveel mogelijk eigenaar-bewoners met een verhuisnoodzaak een oplossing te bieden. Om het beschikbare budget zo goed mogelijk en gelijkwaardig in te vullen, wordt het budget verdeeld. De verdeling is gebaseerd op een afspiegeling van de woningmarkt in het toepassingsgebied: 2/3 van het budget is beschikbaar voor woningen met een waarde tot en met ,-- 1/3 van het budget is daarmee beschikbaar voor woningen met een waarde boven de ,--.

29 Looptijd en evaluatie In Vught is sprake van een tijdelijke situatie. Na afronding van de werkzaamheden aan het spoor en de N65 is de situatie hersteld of verbeterd. De looptijd van de VughtseAankoopregeling is afgestemd op de verwachte duur van de werkzaamheden (tot 2024). De Aankoopregeling wordt in 2017 voor het eerst toegepast en getest. De Regeling wordt jaarlijks geëvalueerd en eventueel aangepast. In het uiterste geval is beëindiging mogelijk.

30 Resumé: De Aankoopregeling helpt bewoners die vastzitten in hun woning. Het geeft bewoners de zekerheid dat als zij écht weg moeten uit hun woning, zij dat ook kunnen en hun woning wordt opgekocht via de Regeling.

31 Resumé: De Aankoopregeling biedt een garantievoor de verkoopbaarheid van de woning. De regeling is niet bedoeld als betere alternatief voor verkoop op de reguliere markt of als compensatie voor geleden schade.

32 Resumé: De Aankoopregeling is zo ingericht dat de woningmarkt blijft functioneren en zo min mogelijk wordt verstoord.

33 Vragen?

27 september De Aankoopregeling. Gemeente Vught

27 september De Aankoopregeling. Gemeente Vught 27 september 2016 De Aankoopregeling Gemeente Vught INHOUDSOPGAVE 01 INLEIDING 4 01.01 Vangnet voor bewoners die vastzitten in hun woning 4 01.02 Proces van vormgeven van de Aankoopregeling 4 02 HOOFDLIJNEN

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD PROEF OPKOOPREGELING

VRAAG EN ANTWOORD PROEF OPKOOPREGELING VRAAG EN ANTWOORD PROEF OPKOOPREGELING 1. Waarom is er geen Koopinstrument voor alle woningen die te koop staan? De koopregeling is een proef. Deze proef geldt voor huizen van eigenaarbewoners en biedt

Nadere informatie

U zit vast in uw woning als uw woning onverkoopbaar is door het (toekomstige) werk aan het spoor of de weg.

U zit vast in uw woning als uw woning onverkoopbaar is door het (toekomstige) werk aan het spoor of de weg. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Vught Nr. 97724 9 mei 2018 De Vughtse Regeling Het weg- en treinverkeer in Nederland groeit gestaag. Voor Vught, met zijn uitgebreid netwerk van spoor- en

Nadere informatie

De Vughtse Regeling Ontwikkeling 18 oktober december ZlS G. Niemeijer

De Vughtse Regeling Ontwikkeling 18 oktober december ZlS G. Niemeijer Raadsvoorstel Onderwerp: Afdeling: Datum behandeling in B&W: Datum raadsvergadering: Nummer: Documentnummer: Zaaknummer: Afdelingshoofd: De Vughtse Regeling Ontwikkeling 18 oktober 2016 22 december 2016

Nadere informatie

Werkinstructie taxatierapport voor Bijzonder Beheer

Werkinstructie taxatierapport voor Bijzonder Beheer Werkinstructie taxatierapport voor Bijzonder Beheer Introductie Vanaf 1 januari 2011 is het verplicht voor NHG zaken om ook taxaties in het kader van Bijzonder Beheer te laten valideren. Het is dan ook

Nadere informatie

de taxateur en duurzaamheid

de taxateur en duurzaamheid de taxateur en duurzaamheid Stichting TEGoVA Netherlands waarborgt op transparante en uniforme wijze de kwaliteit van het taxatie vak en de harmonisering van taxatiestandaarden volgens de European Valuation

Nadere informatie

WAARDEREGELING UITLEG

WAARDEREGELING UITLEG WAARDEREGELING UITLEG WAARDEREGELING UITLEG METHODIEK Heeft u onlangs uw huis in Noordoost-Groningen verkocht en denkt u dat de verkoopprijs van uw huis aantoonbaar lager was als gevolg van het risico

Nadere informatie

WAARDEREGELING UITLEG

WAARDEREGELING UITLEG WAARDEREGELING UITLEG WAARDEREGELING UITLEG METHODIEK Heeft u onlangs uw huis in Noordoost-Groningen verkocht en denkt u dat de verkoopprijs van uw huis aantoonbaar lager was als gevolg van het risico

Nadere informatie

Model Taxatieverslag Woningen

Model Taxatieverslag Woningen Model Taxatieverslag Woningen Locatie woning Straatnaam Huisnummer Postcode Woonplaats * 1 Foto getaxeerde woning WOZ-objectnummer Waardepeildatum 1 januari 20.. Toestandspeildatum 1 januari 20.. Vastgestelde

Nadere informatie

Model taxatieverslag woningen dat is opgenomen in de bijlage bij deze regeling.

Model taxatieverslag woningen dat is opgenomen in de bijlage bij deze regeling. Artikel Het in bijlage 4 van de Uitvoeringsregeling instructie waardebepaling Wet waardering onroerende zaken opgenomen Model taxatieverslag woningen wordt vervangen door het Model taxatieverslag woningen

Nadere informatie

Vorige vastgestelde WOZ-waarde (waardepeildatum )

Vorige vastgestelde WOZ-waarde (waardepeildatum ) Locatie woning Huisnummer 339 1019 LG Taxatieverslag Woningen WOZ-objectnummer 036300495439 Dagtekening taxatieverslag 21-09-2016 Waardepeildatum 01-01-2016 Toestandspeildatum 01-01-2016 Vastgestelde WOZ-waarde

Nadere informatie

WAARDERING PER BESTEMMING. Bepaling "normwaarden" ten behoeve van nieuwe bestemmingen in het buitengebied Rijssen-Holten

WAARDERING PER BESTEMMING. Bepaling normwaarden ten behoeve van nieuwe bestemmingen in het buitengebied Rijssen-Holten WAARDERING PER BESTEMMING Bepaling "normwaarden" ten behoeve van nieuwe bestemmingen in het buitengebied Rijssen-Holten Uitgebracht aan: Gemeente Rijssen-Holten, Mevrouw W. Weis en mevrouw A. Brinkhuis

Nadere informatie

Leidraad Taxeren Bijzonder Beheer Bedrijfsmatig Vastgoed

Leidraad Taxeren Bijzonder Beheer Bedrijfsmatig Vastgoed Inleiding Gezien de huidige markt en te verwachten ontwikkelingen is het een toegevoegde waarde als de taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed in staat is om in zijn rapportage naast de Marktwaarde bijzondere

Nadere informatie

Taxatierapport. Taxatierapport Moerdijkregeling. Ter bepaling van de marktwaarde per 1 januari 2013 van:

Taxatierapport. Taxatierapport Moerdijkregeling. Ter bepaling van de marktwaarde per 1 januari 2013 van: Taxatierapport Ter bepaling van de marktwaarde per 1 januari 2013 van: Object: te Moerdijk AKKOORD BURGEMEESTER: DATUM: Pagina 1 van 21 INHOUDSOPGAVE 1 OPDRACHT...

Nadere informatie

Taxatieverslag Woningen

Taxatieverslag Woningen Locatie woning Da Costastraat 94 H 1053 ZS Taxatieverslag Woningen WOZ-objectnummer 036300072828 Dagtekening taxatieverslag 03-09-2015 Waardepeildatum 01-01-2015 Toestandspeildatum 01-01-2015 Vastgestelde

Nadere informatie

Taxeren en waarderen bewezen misvattingen en valkuilen in de fiscale praktijk

Taxeren en waarderen bewezen misvattingen en valkuilen in de fiscale praktijk Dia 1 Taxeren en waarderen bewezen misvattingen en valkuilen in de fiscale praktijk Prof. dr. Tom M. Berkhout MRE MRICS PT Finance, Bouw- en vastgoedcursus, Slot Zeist, 16 mei 2017 Dia 2 TMB 5-2017 2 Dia

Nadere informatie

Taxatieverslag Woning

Taxatieverslag Woning Taxatieverslag Woning Locatie woning Huisnummer 59 3533 JH Locatieomschrijving WOZ-Objectnummer 34400086775 Waardepeildatum: 01-01-2017 Toestandspeildatum: 01-01-2017 Indien sprake is van een aan- of verbouwing

Nadere informatie

Taxatieverslag Woningen

Taxatieverslag Woningen Locatie woning Waldenlaan Huisnummer 31 1093 NH Taxatieverslag Woningen WOZ objectnummer 036302647535 Dagtekening taxatieverslag 30 12 2016 Waardepeildatum 01 01 2016 Toestandspeildatum 01 01 2016 Vastgestelde

Nadere informatie

Taxatieverslag Woning

Taxatieverslag Woning Taxatieverslag Woning Locatie woning Boostenstraat Huisnummer 35 6412 ZS WOZ-Objectnummer 91700075954 Toestandspeildatum: 01-01-2016 Indien sprake is van een aan- of verbouwing in 2016 is de toestandspeildatum

Nadere informatie

De korting is juridisch vastgelegd in de Akte vaststelling bepalingen verkoop onder voorwaarden VoV appartementen.

De korting is juridisch vastgelegd in de Akte vaststelling bepalingen verkoop onder voorwaarden VoV appartementen. Aankoop woning onder VOV: Stel u wilt een woning kopen met een marktwaarde van 120.000. Dit bedrag is financieel niet haalbaar voor een starter. Door een korting van 25% in de vorm van een stille reserve

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant

Taxatie-instructie Koopgarant Taxatie-instructie Koopgarant 1 oktober 2016 1. Inleiding Deze taxatie-instructie is met name afgestemd op de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van

Nadere informatie

Marktwaarde of Investeringswaarde? T H E M A D A G L A N D E L I J K V A S T G O E D. N L

Marktwaarde of Investeringswaarde? T H E M A D A G L A N D E L I J K V A S T G O E D. N L Marktwaarde of Investeringswaarde? B a r t H u i j t s M a r k t w a a r d e o f I n v e s t e r i n g s w a a r d e STEENHUIJS Chartered Valuation Surveyors BV Waarderingsvraagstukken & Consultancy Bart

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant

Taxatie-instructie Koopgarant Taxatie-instructie Koopgarant 1 december 2018 Inleiding Deze taxatie-instructie is met name afgestemd op de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van

Nadere informatie

Tuchtcollege van de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)

Tuchtcollege van de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) Dossiernummer: 20170622 Datum: 24 oktober 2017 UITSPRAAK Tuchtcollege van de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) Partijen: Stichting A, hierna te noemen klaagster, tegen: B RT, register

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopstart

Taxatie-instructie Koopstart Taxatie-instructie Koopstart 1 december 2018 1. Inleiding Deze instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of projectontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van Koopstart

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. W.H. Luk, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. W.H. Luk, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-069 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. W.H. Luk, secretaris) Klacht ontvangen op : 13 januari 2017 Ingediend door : Consument Tegen Datum

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant

Taxatie-instructie Koopgarant Taxatie-instructie Koopgarant 1 juni 2019 Inleiding Deze taxatie-instructie is met name afgestemd op de situatie dat de woningcorporatie of projectontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van

Nadere informatie

Certitudo Vastgoed II B.V. T.a.v. Mevrouw F. van Erp RA Postbus 777 5201 AT S-HERTOGENBOSCH. Nunspeet 24 april 2014,

Certitudo Vastgoed II B.V. T.a.v. Mevrouw F. van Erp RA Postbus 777 5201 AT S-HERTOGENBOSCH. Nunspeet 24 april 2014, Certitudo Vastgoed II B.V. T.a.v. Mevrouw F. van Erp RA Postbus 777 5201 AT S-HERTOGENBOSCH Nunspeet 24 april 2014, Betreft: Aanvulling op het taxatierapport d.d. 26-04-2013 Geachte mevrouw Van Erp, U

Nadere informatie

Achtergronden en werking van de Moerdijkregeling

Achtergronden en werking van de Moerdijkregeling De Moerdijkregeling Achtergronden en werking van de Moerdijkregeling TOELICHTING VOOR DE HUISEIGENAREN IN DORP MOERDIJK TOELICHTING OP DE WERKING VAN DE MOERDIJKREGELING Toelichting op de beleidsregel

Nadere informatie

HET DORP MOERDIJK STAND VAN ZAKEN

HET DORP MOERDIJK STAND VAN ZAKEN HET DORP MOERDIJK STAND VAN ZAKEN november 2014 Het dorp Moerdijk moet weer nieuwe glans krijgen. De toekomst van het dorp is lang onderbelicht gebleven door discussies over de toekomst van het nabijgelegen

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopstart

Taxatie-instructie Koopstart Taxatie-instructie Koopstart 25 september 2017 1. Inleiding Deze instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of projectontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van Koopstart

Nadere informatie

Fonds stimulering woningmarkt Inkoopgarantieregeling en compensatie dubbele woonlasten woningen gemeente Eemsmond:

Fonds stimulering woningmarkt Inkoopgarantieregeling en compensatie dubbele woonlasten woningen gemeente Eemsmond: 21-01-2010 Fonds stimulering woningmarkt Inkoopgarantieregeling en compensatie dubbele woonlasten woningen gemeente Eemsmond: Aanleiding blz 2 Uitgangspunten blz 2 Hoofdlijn fonds stimulering woningmarkt

Nadere informatie

Systeem Makelaardij - Wilhelminasingel 64-6221BK - Maastricht - 043 352 66 64 - info@systeemmakelaardij.nl

Systeem Makelaardij - Wilhelminasingel 64-6221BK - Maastricht - 043 352 66 64 - info@systeemmakelaardij.nl Systeem Makelaardij - Wilhelminasingel 64-6221BK - Maastricht - 043 352 66 64 - info@systeemmakelaardij.nl Veiling Voorwaarden Veiling Regels - Hoe Het Werkt... 3 Verkoop Voorwaarden.......... 5 Veel Gestelde

Nadere informatie

Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant!

Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant! Inleiding Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant! Na jaren van stijgende prijzen, zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren flink gedaald. Best spannend om nu een woning te

Nadere informatie

TAXATIERAPPORT LONDENSTRAAT GENT

TAXATIERAPPORT LONDENSTRAAT GENT 15-12-2015 TAXATIERAPPORT LONDENSTRAAT 72 9000 GENT Vandemalle Thijs Geldhof Bjorn BACHELOR IN HET VASTGOED: MAKELAARDIJ 2B WAARDEBEPALING 1 - COUCKUYT THOMAS ACADEMIEJAAR 2015-2016 2 INHOUDSOPGAVE 1 Opdracht/opname...

Nadere informatie

Waarborgregeling kern Moerdijk. 001735.001.01/14000304-5/TH/JvdW/ISO:PK/IJ

Waarborgregeling kern Moerdijk. 001735.001.01/14000304-5/TH/JvdW/ISO:PK/IJ M e m o D a t u m 8 mei 2014 B e t r e f t Waarborgregeling kern Moerdijk A a n Stuurgroep Havenstrategie 2030 O n z e r e f e r e n t i e 001735.001.01/14000304-5/TH/JvdW/ISO:PK/IJ 01 INLEIDING Gemeente,

Nadere informatie

Beleidsnotitie tijdelijke verhuur van te koop staande woningen. definitief

Beleidsnotitie tijdelijke verhuur van te koop staande woningen. definitief Beleidsnotitie tijdelijke verhuur van te koop staande woningen definitief 25-09-2009 1 Inleiding De Leegstandwet voorziet in de mogelijkheid voor eigenaren om bepaalde leegstaande woningen tijdelijk te

Nadere informatie

KANT-EN-KLAAR KOOPKLAARPLAN WONINGMARKT IN BEWEGING KANT-EN-KLAAR KOPEN EN NAAR EIGEN SMAAK AFWERKEN NIEUWE VRAAGPRIJS

KANT-EN-KLAAR KOOPKLAARPLAN WONINGMARKT IN BEWEGING KANT-EN-KLAAR KOPEN EN NAAR EIGEN SMAAK AFWERKEN NIEUWE VRAAGPRIJS KOOPKLAARPLAN WONINGMARKT IN BEWEGING NIEUWE VRAAGPRIJS KOPEN EN NAAR EIGEN SMAAK AFWERKEN Met KoopKlaarPlan biedt HuisMakeOver een praktische oplossing voor hypothecaire beperkingen voor een koper. De

Nadere informatie

Corporatie Taxaties Een gestroomlijnd proces

Corporatie Taxaties Een gestroomlijnd proces Corporatie Taxaties Een gestroomlijnd proces Joosje Lugard 21 december 2016 drs. Joosje Lugard MSRE MRICS RT National director 16 jaar werkzaam DTZ/ Verantwoordelijk voor woningwaarderingen Ervaring met

Nadere informatie

Resultaten enquête gehouden onder Erfpachters van Natuurmonumenten, sept 2012

Resultaten enquête gehouden onder Erfpachters van Natuurmonumenten, sept 2012 Resultaten enquête gehouden onder Erfpachters van Natuurmonumenten, sept 2012 Inleiding De stichting erfpachters Natuurmonumenten (SENM) heeft begin september een enquête verspreid onder erfpachters. De

Nadere informatie

Nr. PB2011/148 13 oktober 2011 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nr. PB2011/148 13 oktober 2011 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Provinciaal Blad Nr. PB2011/148 13 oktober 2011 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Vaststelling Beleidsregel waardering glastuinbouw- en grondgebonden landbouwbedrijven

Nadere informatie

Collegialiteit. Oncollegiaal optreden bij (financierings)taxatie. (zie ook zaaknummer 15.03)

Collegialiteit. Oncollegiaal optreden bij (financierings)taxatie. (zie ook zaaknummer 15.03) Collegialiteit. Oncollegiaal optreden bij (financierings)taxatie. (zie ook zaaknummer 15.03) Klager heeft als verkopend makelaar een woning verkocht voor EUR 237.500,--. Beklaagde heeft in het kader van

Nadere informatie

1.1. Deze richtlijn biedt aanwijzingen en bespreekt richtlijnen voor leden met betrekking tot de begrippen Executiewaarde en Gedwongen verkoopwaarde.

1.1. Deze richtlijn biedt aanwijzingen en bespreekt richtlijnen voor leden met betrekking tot de begrippen Executiewaarde en Gedwongen verkoopwaarde. RL Executiewaarde en Gedwongen verkoop verkoopwaarde 1. Inleiding 1.1. Deze richtlijn biedt aanwijzingen en bespreekt richtlijnen voor leden met betrekking tot de begrippen Executiewaarde en Gedwongen

Nadere informatie

Voorbeeld bij korting van 25% en als de waarde stijgt. Aankoopprijs Marktwaarde bij aankoop 238.000 U betaalt 75% van de marktwaarde 178.

Voorbeeld bij korting van 25% en als de waarde stijgt. Aankoopprijs Marktwaarde bij aankoop 238.000 U betaalt 75% van de marktwaarde 178. Kopen zonder zorgen U droomt wel eens van een eigen huis. Maar de stap naar een koopwoning kan wel erg groot zijn. Is mijn inkomen wel toereikend? Krijg ik mijn huis ooit weer verkocht? Wat als de waarde

Nadere informatie

REGELING WAARDEDALING

REGELING WAARDEDALING REGELING WAARDEDALING van de Nederlandse Aardolie Maatschappij 1. De Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. ( NAM ) is sinds 30 mei 1963 op basis van de winningsvergunning Groningen gerechtigd om het aardgasveld

Nadere informatie

Werking van de regeling

Werking van de regeling Moerdijkregeling Werking van de regeling Datum Project Betreft 3 juni 2019 Moerdijkregeling Werking van de regeling TOELICHTING OP DE WERKING VAN DE MOERDIJKREGELING Toelichting op de beleidsregel De Moerdijkregeling

Nadere informatie

Gungarantieprijs 200.000 k.k.

Gungarantieprijs 200.000 k.k. van 250.000 Zuiderkade 61, Franeker Meer info op www.actiehuis.nl Gungarantieprijs 200.000 k.k. In deze brochure: > Informatie over Actiehuis.nl > Informatie over de inschrijfprocedure > Inschrijfformulier

Nadere informatie

Taxatie duurzaam vastgoed in Den Bosch

Taxatie duurzaam vastgoed in Den Bosch Taxatie duurzaam vastgoed in Den Bosch Inleiding Op maandag 26 mei 2014 hebben 18 taxateurs van VastgoedPRO in Den Bosch twee duurzame woningen getaxeerd. De taxateurs kwamen uit alle delen van het land.

Nadere informatie

Waardering van gemeentelijk Vastgoed

Waardering van gemeentelijk Vastgoed Waardering van gemeentelijk Vastgoed Dordrecht, 5 juni 2015 Sake van den Berg MSc MRICS RTsv RMT (RICS Registered Valuer) Wouter van den Wildenberg MSc 1 Inhoud Impressie voor gemeentelijk vastgoed actuele

Nadere informatie

9. Financiele aspecten

9. Financiele aspecten 9. Financiele aspecten ANNEXUM 9.1 Rendement Het beleid van het Fonds en de Beheerder is gericht op het behalen van een optimale opbrengst uit de verhuur en de verkoop van de vastgoedportefeuille. De kansen

Nadere informatie

Important note To cite this publication, please use the final published version (if applicable). Please check the document version above.

Important note To cite this publication, please use the final published version (if applicable). Please check the document version above. Delft University of Technology Evaluatie pilot Koopinstrument van der Heijden, Harry; Boelhouwer, Peter Publication date 207 Document Version Final published version Citation (APA) van der Heijden, H.,

Nadere informatie

Inventarisatie Maatschappelijk Makelen & Schakelen Juni 2016 Rapport - definitief Projectnr 2016f4105

Inventarisatie Maatschappelijk Makelen & Schakelen Juni 2016 Rapport - definitief Projectnr 2016f4105 Succes begint met het centraal stellen van de klant. Met scherp luisteren naar klantfeedback en de wil om hiervan te leren elke dag opnieuw. Luisteren. Leren. Groeien. Inventarisatie Maatschappelijk Makelen

Nadere informatie

Onderwerp: Aankoopregeling Knoop 38. Argument: (indien niet openbaar) openbaar Portefeuillehouder: J.A.M. van Baal

Onderwerp: Aankoopregeling Knoop 38. Argument: (indien niet openbaar) openbaar Portefeuillehouder: J.A.M. van Baal INFORMATIEMEMO RAAD Kenmerk: 19INF00063 Datum advies: 9 april 2019 Onderwerp: Aankoopregeling Knoop 38 Kennis nemen van: Stand van zaken met betrekking tot de aankoopregeling Knoop 38 Status advies: Argument:

Nadere informatie

Woning Verkoop Garant geeft zekerheid

Woning Verkoop Garant geeft zekerheid Woning Verkoop Garant geeft zekerheid Woning Verkoop Garant geeft zekerheid Naar een nieuwe woning? Het kan zonder zorgen. Woning Verkoop Garant neemt alle risico s uit handen. U heeft misschien al weken

Nadere informatie

30 januari 2018 VG/2018/53332 Herman Wals beantwoording vragen ex art. 38 RvO over de Kleine Houtstraat 116

30 januari 2018 VG/2018/53332 Herman Wals beantwoording vragen ex art. 38 RvO over de Kleine Houtstraat 116 + ** Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Raadsfractie VVD t.a.v. mevrouw H. van der Smagt Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp 30 januari 2018 VG/2018/53332

Nadere informatie

Boekweitstraat, 7701 VR Dedemsvaart Vraagprijs ,- k.k.

Boekweitstraat, 7701 VR Dedemsvaart Vraagprijs ,- k.k. Boekweitstraat, 7701 VR Dedemsvaart Vraagprijs 120.000,- k.k. Mijnheer Makelaars Julianastraat 78 7701 GN, DEDEMSVAART Tel: 0523-612474 E-mail: info@mijnheermakelaars.nl VOORWOORD Namens de verkoper bedanken

Nadere informatie

Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend

Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend De Huizenbemiddelaar aan- of verkoopbemiddeling voor één vast laag tarief. De Huizenbemiddelaar is één van de eerste full service makelaars die

Nadere informatie

HUURVERHOGINGSBELEID GELIBERALISEERDE WONINGEN 2016-2019

HUURVERHOGINGSBELEID GELIBERALISEERDE WONINGEN 2016-2019 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wettelijk kader... 2 3. Vorig beleid... 2 4. Aanvullend beleid: huurverhogingsbeleid geliberaliseerde huurwoningen... 2 4.1 Uitwerking... 2 4.2 Afbakening beleid... 3 5. Slotbepalingen...

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant - woning op eigen grond

Taxatie-instructie Koopgarant - woning op eigen grond Taxatie-instructie Koopgarant - woning op eigen grond 1 juli 2015 1. Inleiding Deze versie van de instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar eigenaar is van de grond

Nadere informatie

Privacy Statement. Model algemene voorwaarden [0] Hauzer Vastgoed Makelaardij B.V. versie 1,0

Privacy Statement. Model algemene voorwaarden [0] Hauzer Vastgoed Makelaardij B.V. versie 1,0 Privacy Statement Hauzer Vastgoed Makelaardij B.V. versie 1,0 Model algemene voorwaarden [0] Wie zijn we? Hauzer & Partners Bedrijfsmakelaardij B.V. heeft als kernactiviteit de aan- en verkoop van (zakelijke)

Nadere informatie

Koopgarant. Wonen Wateringen. Dorpskade 25-27 Postbus 26, 2290 AA Wateringen T 0174 293650 info@wonenwateringen.nl www.wonenwateringen.

Koopgarant. Wonen Wateringen. Dorpskade 25-27 Postbus 26, 2290 AA Wateringen T 0174 293650 info@wonenwateringen.nl www.wonenwateringen. Wonen Wateringen Koopgarant Dorpskade 25-27 Postbus 26, 2290 AA Wateringen T 0174 293650 info@wonenwateringen.nl www.wonenwateringen.nl EIGEN WONING MET KORTING VIA KOOPGARANT Wonen Wateringen Koopgarant

Nadere informatie

Belangenverstrengeling. Aankoop door medewerker van verkopend makelaar. Onvoldoende belangenbehartiging.

Belangenverstrengeling. Aankoop door medewerker van verkopend makelaar. Onvoldoende belangenbehartiging. 18-21 RvT Amsterdam 203 ERECODE Belangenverstrengeling. Aankoop door medewerker van verkopend makelaar. Onvoldoende belangenbehartiging. De verkopers van een woning (klagers) verwijten hun makelaars (beklaagden)

Nadere informatie

Kopen zonder zorgen. Een woning kopen met Koopgarant

Kopen zonder zorgen. Een woning kopen met Koopgarant Kopen zonder zorgen Een woning kopen met Koopgarant Droomt u wel eens van een eigen huis, maar vindt u de stap naar een koopwoning wel groot? Vraagt u zich af of uw inkomen wel toereikend is, of u uw huis

Nadere informatie

INLEIDING DUOWONEN WANNEER EN WAARVOOR WORDT ER GETAXEERD? TAXATIEOPDRACHT WELK MODEL TAXATIERAPPORT WORDT ER GEBRUIKT?

INLEIDING DUOWONEN WANNEER EN WAARVOOR WORDT ER GETAXEERD? TAXATIEOPDRACHT WELK MODEL TAXATIERAPPORT WORDT ER GEBRUIKT? INLEIDING Deze taxatie-instructie is bedoeld voor taxateurs die in opdracht van de eigenaar van een koopwoning een taxatierapport opstellen ten behoeve van een verkoop (of eventuele terugkoop) met Duowonen.

Nadere informatie

in een Vrije verkoopwoning

in een Vrije verkoopwoning in een Vrije verkoopwoning Inhoud 1 U koopt een vrije verkoopwoning bij thuis: wat betekent dit? Wie kan een vrije verkoopwoning kopen? Vraagprijs Bieden in onderhandeling Hoe komt de koop tot stand Vooraf

Nadere informatie

Minder belasting... Hoe dan?

Minder belasting... Hoe dan? E-book: Minder belasting... Hoe dan? Alles over de WOZ-waarde en wat dit betekent voor uw belasting. Minder belasting betalen dat wil toch iedereen? Maar hoe dan, hoor ik u denken Previcus heeft de oplossing,

Nadere informatie

5 Aanvullende informatie: Wat komt er nog meer kijken bij het (ver)kopen? Kopen algemeen Kopen bestaande woning Kopen nieuwbouw woning

5 Aanvullende informatie: Wat komt er nog meer kijken bij het (ver)kopen? Kopen algemeen Kopen bestaande woning Kopen nieuwbouw woning Vrije verkoopwoning Inhoud 1 U koopt een vrije verkoopwoning bij thuis: wat betekent dit? Wie kan een vrije verkoopwoning kopen? Vraagprijs Bieden in onderhandeling Hoe komt de koop tot stand Vooraf bouwkundige

Nadere informatie

KOOPGARANT EEN WONING KOPEN MET FLINKE KORTING!

KOOPGARANT EEN WONING KOPEN MET FLINKE KORTING! KOOPGARANT EEN WONING KOPEN MET FLINKE KORTING! KOOPGARANT Voordelig kopen, gegarandeerd verkopen In de huidige woningmarkt is de stap naar een koopwoning als starter of middeninkomer vaak onoverbrugbaar.

Nadere informatie

Opdrachtomschrijving. Waardebegrippen. Bestemmingsplan: Examen: LV Praktijktoets versie 2013 (pand 2)

Opdrachtomschrijving. Waardebegrippen. Bestemmingsplan: Examen: LV Praktijktoets versie 2013 (pand 2) Examen: LV Praktijktoets versie 2013 (pand 2) Toetsnummer: LV2-12 Agglomeratie: LV pand 2 Examen datum: 11 mei 2016 1. Opdracht (nog te verdelen punten 0) 1.1 Opdrachtomschrijving Opdrachtomschrijving

Nadere informatie

35008 Voornemen tot oprichting Stichting Woonbedrijf Aardbevingsgebied Groningen

35008 Voornemen tot oprichting Stichting Woonbedrijf Aardbevingsgebied Groningen 35008 Voornemen tot oprichting Stichting Woonbedrijf Aardbevingsgebied Groningen VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Antwoord/reactie van de minister Ik dank de leden van de fracties van de SP en de PvdA

Nadere informatie

Actieve. verkoopondersteuning

Actieve. verkoopondersteuning Actieve verkoopondersteuning Wat is Actieve Verkoopondersteuning? Kopers van woningen zijn kritisch. U bent dat bij de aankoop van uw nieuwe woning, maar de mogelijke kopers van uw bestaande woning zijn

Nadere informatie

Aanvraag tijdelijke gedoogbeschikking bewoning recreatieverblijf

Aanvraag tijdelijke gedoogbeschikking bewoning recreatieverblijf Gemeente Barneveld Postbus 63 3770 AB Barneveld postregistratie@barneveld.nl Aanvraag tijdelijke gedoogbeschikking bewoning recreatieverblijf 1. Gegevens aanvrager Huidig adres Postcode + plaats N.B. Huidig

Nadere informatie

Koopgarant Een nieuwbouwwoning kopen zonder zorgen

Koopgarant Een nieuwbouwwoning kopen zonder zorgen Koopgarant Een nieuwbouwwoning kopen zonder zorgen (c) Een eigen huis is een aantrekkelijk idee. Een eigen plek, die u kunt inrichten en vorm geven op uw manier. Bovendien is een huis een goede investering

Nadere informatie

Taxatie in het kader van de Landschapsinvesteringsregeling (LIR) Lagemierdseweg 10-12 en 14a,

Taxatie in het kader van de Landschapsinvesteringsregeling (LIR) Lagemierdseweg 10-12 en 14a, 1 Taxatie in het kader van de Landschapsinvesteringsregeling (LIR) Lagemierdseweg 10-12 en 14a, 5085 NC Esbeek. Aanvrager: Van Dal Vastgoed B.V., Lagemierdseweg 10, 5085 NC Esbeek. 31 maart 2015. 2 Opdracht:

Nadere informatie

ABELENSTRAAT 18 BEEGDEN

ABELENSTRAAT 18 BEEGDEN ABELENSTRAAT 18 BEEGDEN 149.000 K.K 1/7 Abelenstraat 18, 6099BP Beegden Limburg Perceelgrootte: 1300 m² - Garage - Perceeloppervlakte 1300m² - Bouwkavel - Voor bouw van vrijstaand woonhuis Soort: Type:

Nadere informatie

LIBERO AANKOOP ONTBINDENDE VOORWAARDEN

LIBERO AANKOOP ONTBINDENDE VOORWAARDEN LIBERO AANKOOP ONTBINDENDE VOORWAARDEN 1 Jij wilt toch ook geen risico s lopen? Als jij de woning van je dromen hebt gevonden dan wil je deze natuurlijk het liefst zo snel mogelijk kopen. Maar wel voor

Nadere informatie

DE RAAD VAN TOEZICHT ZUID VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM geeft de volgende uitspraak in de zaak van:

DE RAAD VAN TOEZICHT ZUID VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM geeft de volgende uitspraak in de zaak van: Taxatie. Onjuiste taxatiewaarde. Net voordat de woonboerderij van klager op verzoek van de bank geveild zou worden, werd alsnog een bod van EUR 400.000,-- ontvangen. Het pand is vervolgens in opdracht

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als in meervoud. 1.1 Aanvraagformulier Het (online) formulier

Nadere informatie

EVALUATIE STARTERSLENING HARDINXVELD-GIESSENDAM

EVALUATIE STARTERSLENING HARDINXVELD-GIESSENDAM EVALUATIE STARTERSLENING HARDINXVELD-GIESSENDAM Gemeente Hardinxveld-Giessendam Juli 2014 HG: 16742 INTERN/15941 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De starterslening... 4 2.1. Karakter van de starterslening...

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP Parkeren bij bedrijven 2013

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP Parkeren bij bedrijven 2013 Collegevoorstel Inleiding In de regel moeten bedrijven zorgen dat parkeren op eigen terrein plaatsvindt. De afgelopen periode heeft een aantal bedrijven aangegeven in de knel te zitten met hun parkeercapaciteit.

Nadere informatie

Woning Verkoop Garant geeft zekerheid

Woning Verkoop Garant geeft zekerheid Woning Verkoop Garant geeft zekerheid Woning Verkoop Garant geeft zekerheid Naar een nieuw appartement? Het kan zonder zorgen. Woning Verkoop Garant neemt alle risico s uit handen. U heeft misschien al

Nadere informatie

Brabantse Waard brengt een eigen huis dichterbij

Brabantse Waard brengt een eigen huis dichterbij Brabantse Waard brengt een eigen huis dichterbij Inhoudsopgave 3 Slimmer Kopen 3 Afspraken 5 Beëindiging overeenkomst 5 Bijkomende kosten 5 Vergelijking Slimmer Kopen, (normaal) kopen en huren 7 Fiscale

Nadere informatie

een eigen huis kopen met zekerheid voor nu én later

een eigen huis kopen met zekerheid voor nu én later een eigen huis kopen met zekerheid voor nu én later Inhoud Uw koopwoning dichterbij 3 Betaalbaar en minder risico 4 U bent eigenaar 7 Kiezen voor een eigen huis 8 Waar kunt u op rekenen? 11 2 Uw koopwoning

Nadere informatie

Naar een nieuwe Woonvisie voor Vught

Naar een nieuwe Woonvisie voor Vught Naar een nieuwe Woonvisie voor Vught Stec Groep aan gemeente Vught Esther Geuting en Joep Arts 12 november 2015 Waar staan we nu? 10 september Informatieavond raad (startdocument) 17 september Commissie

Nadere informatie

gemeente roerdalen - lager dan geraamd. Op basis van de nieuwe doorrekening zijn de kosten voor het afronden afgerond hoger dan geraamd.

gemeente roerdalen - lager dan geraamd. Op basis van de nieuwe doorrekening zijn de kosten voor het afronden afgerond hoger dan geraamd. Raadsvoorstel '_------- - - - --------------------------------------------1 Onderwerp: Wijziging grondexploitatieplan "Wienkeskoelll, fase 2" - - ----I----' -- - ----- - - - - - ----- - 1 L_!_n_die_!!~a.gendapunt:

Nadere informatie

open INFORMATIE OVER Pré Koopregeling

open INFORMATIE OVER Pré Koopregeling open INFORMATIE OVER Pré Koopregeling Pré Koopregeling Pré Wonen biedt u via de Pré Koopregeling financiële hulp en zekerheid bij het aanschaffen van uw koophuis. Pré Wonen verkoopt geselecteerde woningen

Nadere informatie

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid woonwijzer Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een eigen huis van droom naar werkelijkheid Droomt u wel eens van een eigen huis? Maar denkt u dat de

Nadere informatie

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN HYPOTRUST COMFORT HYPOTHEEK De Hypotrust Comfort Hypotheek kent verschillende voorwaarden (Budget, Profijt en Standaard). Deze productkaart is ingericht om informatie

Nadere informatie

Informatie brochure. Koopstart

Informatie brochure. Koopstart Informatie brochure Koopstart Kopen met korting voor zittende huurders - 1 - - 2 - Koopstart: kopen met korting! Een woning kopen met Koopstart betekent dat u korting krijgt op de marktwaarde. Kenmerken

Nadere informatie

Woning verkopen? In 7 stappen naar de verkoop van uw woning. Wij zien meer dan verkoopkansen

Woning verkopen? In 7 stappen naar de verkoop van uw woning. Wij zien meer dan verkoopkansen Woning verkopen? In 7 stappen naar de verkoop van uw woning Wij zien meer dan verkoopkansen + deskundige makelaars + kennis van de regionale markt + oog voor úw situatie MAKELAARDIJ Verzekerd van het beste.

Nadere informatie

Het kopen van uw huurwoning

Het kopen van uw huurwoning Het kopen van uw huurwoning Een woning kopen van Wonen Wateringen Aan wie Wonen Wateringen verkoopt Alle voor verkoop aangewezen woningen worden aangeboden aan de zittende huurder. Als deze huurder de

Nadere informatie

Economisch waarderen vastgoed PT FINANCE 16 MEI 2017 SUSANNE OVERES

Economisch waarderen vastgoed PT FINANCE 16 MEI 2017 SUSANNE OVERES Economisch waarderen vastgoed PT FINANCE 16 MEI 2017 SUSANNE OVERES Real economic value? AGENDA Aanleiding: waarom bestaat er behoefte aan een economische waarde van vastgoed Wat is economische waarde?

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN Algemeen

VEELGESTELDE VRAGEN Algemeen VEELGESTELDE VRAGEN Algemeen 1. Waarom verkoopt Casade een aantal van haar huurwoningen? Casade biedt haar klanten graag een breed keuzepakket van woonmogelijkheden en wil hen de kans bieden een woning

Nadere informatie

VAN HOGENDORPLAAN 62 GOES

VAN HOGENDORPLAAN 62 GOES VAN HOGENDORPLAAN 62 GOES Vraagprijs 189.000,- k.k. Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend bestemd voor geadresseerde en niet bedoeld als een aanbod. Ten aanzien van de juistheid kan door

Nadere informatie

Hulsterloostraat 0 ong, Nieuw Namen

Hulsterloostraat 0 ong, Nieuw Namen Hulsterloostraat 0 ong, Nieuw Namen historie brandax makelaardij Willy van den Branden richtte Brandax op in 1977. Zijn kantoor? De garage. In de loop der jaren groeide Brandax uit tot het makelaarskantoor

Nadere informatie

Reglement Stichting Verkoopgarantie

Reglement Stichting Verkoopgarantie Reglement Stichting Verkoopgarantie Inleiding 1. Ontwikkelend Alkmaar is in 2009 een overeenkomst aangegaan ter uitvoering van het totaalpakket samen op weg naar de economische lente ; 2. Zij willen deze

Nadere informatie

Energie Merenwijk. Wie ben ik?

Energie Merenwijk. Wie ben ik? Energie Merenwijk Wie ben ik? Marcel van Ewijk Makelaar & Taxateur SCVM Eigen kantoor Aangesloten bij VBO Makelaar Seniorkeur Makelaar EPA Adviseur Energielabel Woningbouw Erkend deskundige Energielabel

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 26 juli 2016

B&W Vergadering. B&W Vergadering 26 juli 2016 2.2.12 1 Dossier 546 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 546 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 26 juli 2016 Agendapunt 2.2.12 Omschrijving Leegstaand gemeentelijk woningbezit in relatie tot de tijdelijke

Nadere informatie

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN HYPOTRUST COMFORT HYPOTHEEK De Hypotrust Comfort Hypotheek kent verschillende voorwaarden (Budget, Profijt en Standaard). Deze productkaart is ingericht om informatie

Nadere informatie