La séance est ouverte à 9.50 h,, sous la présidence de M. W. MARTENS, Premier Ministre.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "La séance est ouverte à 9.50 h,, sous la présidence de M. W. MARTENS, Premier Ministre."

Transcriptie

1 CONSEIL DES MINISTRES DU VENDREDI 4 MAI 1979 PROCES-VERBÀL N 5 La séance est uverte à 9.50 h,, sus la présidence de M. W. MARTENS, Premier Ministre. MM. Tus les Ministres snt présents, à l'exceptin de VANDEN BOEYNAMTS, MATHOT et DE WULF, excusés. EERSTE MINISTER - INSTITUTIONELE HERVORMINGEN - Ontwerp Gewest- en Gemeenschapswet. van De h. MARTENS, Eerste Minister, signaleert dat het ntwerp p punt gesteld werd dr het Ministerieel Cmité vr institutinele hervrmingen. Verwijzend naar de plitieke verbintenissen en het dringend karakter begrijpt hij tch dat, wegens het laattijdig rnddelen van de teksten, bezwaarlijk vandaag een definitieve beslissing kan wrden getrffen. Hij stelt derhalve vr tôt een eerste lezing ver te gaan dch de definitieve beslissing pas te nemen vlgende week. Niettemin stelt hij vr dat het ntwerp reeds vandaag vr advies naar de Raad van State zu geznden wrden, zdanig dat dit advies tegen het einde van de maand zu kunnen klaarkmen pdat het ntwerp ten laatste p 10 juni zu kunnen ingediend wrden bij het Parlement. Hij nderlijnt truwens dat veel artikelen textueel vergenmen werden van het ntwerp 461 dat reeds aan verscheidene nderzeken werd nderwrpen. De h. CLAES, Vice-Eerste Minister en Minister van Ecnmische Zaken, dringt erp aan dat, wil men de timing niet in het gedrang brengen, vandaag ten minste een eerste nderzek met gebeuren.

2 En rapprt avec l'article 8, M. GRAMME, Ministre de l'intérieur et des Réfrmes institutinnelles, signale qu'il faudrait une dispsitin transitire pur régler le cas ae la première installatin. Er wrdt p gewezen dat de nummering van de paragrafen 28 niet vereenstemt aangezien paragraaf 5 ntbreekt. In het tweede artikel 28 dat 29 met wrden wrdt er gesprken ver de visvangst. De h. LAVENS, Minister van Landbuw er Midrienstand, is van rdeel dat de zeevisserij met ujtgeslten wrden. M. DEHOUSSE, Ministre de la Régin wallnne, demande que l'n s'en tienne à l'accrd plitique. In 2 van hetzelfde artikel 28 met er vrzien wrden dat de gewestraden eveneens rechtspersnlijkheid kunnen verlenen zniet zu dit bij wet meten gebeuren. Uitgesteld tôt vlgende vrijdag m de Ministers die pmerkingen hebben te maken in de gelegenheid te stellen deze, uiterlijk tegen wensdagavnd, schriftel i j k ver te maken aan de Eerste Minister en de beide Ministers van Institutinele Hervrmingen. Het ntwerp mag evenwel nu reeds aan het advies van de Raad van State wrden vrgelegd. EERSTE MINISTER - Ontwerp van van de aangelegenheden inzake ning en stedebuw, waarin een verantwrd is. kninklijk besluit tôt afbakening het beleid van ruimtelijke rdeverschillend gewestelijk beleid De h. MARTENS signaleert dat het Ministerieel Cmité vr institutinele hervrmingen gisteren vier ntwerpen van kninklijk besluit heeft gedgekeurd waarbij de réginale materies wrden afgebakend inzake ruimtelijke rdening, huisvesting, waterbeleid en bssen, jacht en visvangst. Er werd k vereengekmen dat in een algemeen besluit bepalingen zullen vrkmen inzake het recht p nteigening, prichting van diensten, enz.

3 HiJ signaleert tevens dat in verschillende besluiten de wrden "nder meer" vrkmen. Na raadpleging van de Raad van State blijkt dat deze wrden geen beperking impliceren maar alleen duiden p het feit dat hetgeen vlgt ten exemplatieve titel wrdt ^pgegeven. Na amendering vereenkmstig het tijdens de vergadering uitgedeelde dcument, mag het ntwerp ter ndertekening aan het Staatshfd wrden vrgelegd. EERSTE MINISTER - Ontwerp van kninklijk besluit tôt afbakening van de aangelegenheden inzake het huisvestingsbeleid, waarin een verschillend gewestelijk beleid verantwrd is. Na amendering vereenkmstig het tijdens de vergadering uitgedeelde dcument, r.ag het ntwerp ter ndertekening aan het Staatshfd wrden vrgelegd. EERSTE MINISTER - Ontwerp van kninklijk besluit tôt afbakening van de aangelegenheden inzake de visvangst, de jacht en de bssen, waarin een verschillend gewestelijk beleid verantwrd is. Na amendering vereenkmstig het tijdens de vergadering uitgedeelde dcument, mag het ntwerp ter ndertekening aan het Staatshfd wrden vrgelegd. EERSTE MINISTER - Ontwerp van kninklijk besluit tôt afbakening van de aangelegenheden inzake het waterbeleid, waarin een verschillend gewestelijk beleid verantwrd is. Na amendering vereenkmstig het tijdens de vergadering uitgedeelde dcument, mag het ntwerp ter ndertekening aan het Staatshfd wrden vrgelegd.

4 9S PREMIER MINISTRE - INTERIEUR - Prjet de li cmplétant les lis crdnnées sur le Cnseil d f Etat. De h. MARTENS signaleert dat, wanneer men het advies vraagt van de afdeling "wetgeving" van de Raad van State, het een ééntalige Kamer is die dit advies verstrekt. Indien men de twee taaïgemeenschappen vertegenwrdigd wil zien met men het advies vragen van de algemene vergadering* Deze telt evenwel 22 persnen. Om een tussenplssing te vinden heeft de Raad van State gesuggereerd de gecrdineerde wetten p de Raad v?n State aan te vullen met een bepaling waarbij een tweetalige Kamer van 7 leden wrdt pgericht. De Raad van State had een tekst in die zin vrbereid dch het Ministerieel Cmité vr institutinele hervrmingen was van rdeel dat er slechts een advies kn verstrekt wrden indien ten minste twee leden van elke taalgemeenschap het advies steunden. De Eerste Vrzitter van de Raad van State heeft gisteren evenwel een nta laten gewrden pgesteld in de vlgende termen. "I. Verdient het aanbeveling als regel aan te nemen dat het advies van de verenigde kamers van de afdeling wetgeving slechts dan p geldige wijze gegeven kan wrden, als het dr ten minste twee leden (staatsraad f assessr) van iedere taalgrep is gedgekeurd? Het antwrd p die vraag luidtntkennend, m de vlgende redenen : a) In het vrstel van amendement l i j k t het vermeden beslten te liggen, dat het behren tôt een taalgemeenschap richting geeft aan f van invled is p de beslissing. Een zdanig vermeden is gewettigd als het m een plitieke keuze gaat. Maar znder in verminking van zijn ambt te te stemmen kan een magistraat niet aannemen, dat de plssing die hij aan een rechtsprbleem geeft, dr zijn persnlijke pvattingen als staatsburger wrdt beînvled. De redenen die berep p gekwalificeerde meerderheden wettigen, zijn essentieel van plitieke aard. Zij zijn dus niet hanteerbaar in een instelling die, zals de afdeling wetgeving, uit nafhankelijke magistraten bestaat. b) Aan het inveren van de regel, dat een gekwalificeerde meerderheid vereist is, is het risic verbnden dat de afdeling wetgeving niet bij machte zal zijn haar taak uit te fenen. Want wat zu er gebeuren als die meerderheid niet werd bereikt? Het gevraagde advies zu gewn niet gegeven kunnen wrden. II. Tegen het systeem van de - penbaar te maken - minderheidsnta is het vlgende in te brengen :

5 du a) het kan de sereniteit van de besprekingen in de wg staan en het geheim van het beraad dreigt erdr geschnden te wrden; b) als aan een afwijkende zienswijze ruchtbaarheid wrdt gegeven, kan dat aanleiding geven tôt, f vedsel geven aan plitieke betwistingen, die meilijk p te lssen zijn. Te vrezen valt dan dat een algemene draagwijdte f een verkeerde interpretatie wrdt gegeven aan wat niet meer is dan een persnlijke zienswijze; c) het kan de huding beïnvleden van diegenen nder de leden van de afdeling wetgeving - de assessren - wier ambtstermijn peridiek dr de Regering met wrden vernieuwd. Om die drie redenen met het systeem van de penbaar gemaakte minderheidsnta wrden verwrpen." De h. MARTENS vraagt derhalve aan de Raad f de wijziging die werd aangebracht dr het Cmité met aangehuden wrden. De h. CALEWAERT, Minister van Openbaar Ambt en van Institutinele Hervrmingen, signaleert dat de Raad van State bezwaarlijk een ander advies kan verstrekken mdat dit Hg Cllège het standpunt niet kan bijtreden dat het niet in vile nafhankelijkheid zu rdelen. Anderzijds bestaat het gevaar dat de vrgestelde teveging de plitiek in de Raad van State brengt. M. DEHOUSSE n'est pas cnvaincu par les arguments avancés, mais ne désire pas nn plus prvquer un incident au mment ù le Guvernement devra faire appel au Cnseil d'etat pur une série de prjets qui tuchent la réfrme de l'etat, C'est la raisn pur laquelle i l s'incline mais demande que la Chambre sit présidée alternativement par un francphne et un néerlandphne. M. OUTERS, Ministre du Cmmerce extérieur et de la Plitique scientifique, regrette que la dispsitin ne puisse pas être maintenue, mais se rallie pur le même mtif que M. DEHOUSSE. La deuxième phrase du nuvel article unique est à cmpléter cmme suit : qu'il désigne, dans le respect d'une alternance linguistique". Le dernier alinéa est à supprimer. Ainsi mdifié, le prjet peut être sumis à la signature du Chef de l'etat, en vue du dépôt au Parlement.

6 PREMIER MINISTRE - REFORMES INSTITUTIONNELLES - Cmmunicatin au Parlement cncernant l'exécutif des Cmmunautés et des Régins. M. MARTENS rappelle qu'en vertu de l'accrd guvernemental le Guvernement laisse au Parlement le sin de déterminer l'ptin entre la frmule de l'exécutif au sein du Guvernement et la frmule des Exécutifs autnmes élus au sein de leurs Assemblées, ainsi que les mdalités de fnctinnement et le mde de respnsabilité des Exécutifs. La dernière versin de la cmmunicatin que le Guvernement se prpse de sumettre au Parlement a été arrêtée hier par le Cmité ministériel des réfrmes institutinnelles. Sur prpsitin de M. DEHOUSSE et de Mme DE BACKER, Ministre de la Cmmunauté néerlandaise, deux mdificatins snt apprtées au texte. Le texte prpsé dans la nte du 3 mai 1979 est appruvé, myennant les deux mdificatins ci-après : - Au "f. Aspects fnctinnels" est à ajuter dans les deux clnnes le 5 ci-après : "5 La questin se pse si la déterminatin des dtatins réginales et cmmunautaires est influencée par l'une u l'autre hypthèse." - Le dernier alinéa de la nte est à remplacer par : "Enfin, i l va sans dire que le Guvernement accueillera avec intérêt tute remarque frmulée par le parlement à partir d'autres questins que celles qui nt été abrdées dans la présente cmmunicatin." AFFAIRES ETRANGERES - Prjet de li prtant apprbatin du deuxième Prtcle, signé à Luxemburg, le 19 ctbre 1976, prtant mdificatin de la Cnventin crdnnée instituant l'unin écnmique belg-luxemburgeise, établie cnfrmément à l'article XXIII du Prtcle de revisin signé à Bruxelles, le 29 janvier Le prjet peut être sumis à la signature du Chef de l'etat, en vue du dépôt au Parlement.

7 AFFAIRES ETRANGERES - Rapatriement des crps des victimes des événements survenus au Shaba en mai 1978, La prpsitin cntenue dans la nte du 6 avril 1979 est appruvée. ONTVIKKELINGSSAMENWERKING - Vrstel tôt het verlenen van een spedhulp aan de bevlking van Oeganda. Het vrstel vervat in de nta dd. 26 april 1979 wrdt gedgekeurd. JUSTITIE - Ontwerp van wet tôt wijziging van de wet van 29 juni 1964 betreffende de pschrting, het uitstel en de prbatie. De h. VAN ELSLANDE, Minister van Justitie, signaleert dat dit ntwerp reeds dr de Ministerraad werd gedgekeurd in 1973 dch dat het advies van de Raad van State pas is tegekmen p het einde van Het del van dit ntwerp is de prbatiemaatregelen eveneens te laten spelen vr de persnen die verbnden zijn aan de legereenheden gestatineerd in Duitsland. het het Het ntwerp mag ter ndertekening aan Staatshfd wrden vrgelegd, met g p indiening bij het Parlement. M. SPITAELS, Vice-Premier Ministre et Ministre du Budget, est d'accrd sur le principe du prjet de l i, mais se demande s ' i l faut bien désigner deux assistants de prbatin supplémentaires. Het prbleem van de prbatieassistenten zal echter aan een nieuw nderzek wrden nderwrpen en geregeld wrden in verleg met de Minister van Begrting.

8 JUSTITIE - Ontwerp van wet tôt wijziging van artikel 497 van het Gerechtelijk Wetbek. Het ntwerp mag ter ndertekening aan het Staatshfd wrden vrgelegd. P.T.T. - Prjet de li relatif aux radicmmunicatins. M. URBAIN, Ministre des P.T.T., dnne un cmmentaire détaillé de sa nte. De h. VAN ELSLANDE wenst het advies in te winnen van de prcureurs-generaal en vraagt derhalve de verdaging. Mevr. DE BACKER signaleert dat nder de vrige Regering een ministeriële werkgrep was samengesteld en vraagt dat deze pnieuw zu samengerepen wrden. Ajurné à quinzaine pur transmissin des bservatins écrites au Ministre URBAIN, qui se chargera de les faire examiner par le grupe de travail ad hc. VERKEERSWEZEN - Ontwerp van kninklijk besluit hudende vaststelling van het bedrag van de dtaties bestemd vr het "Fnds vr het uitreden en aanbuwen van zeeschepen" ingesteld dr de wet van 23 augustus 1948 p het scheepskredipt. Het ntwerp mag ter ndertekening aan het Staatshfd wrden vrgelegd. FINANCIEN - Ontwerp van kninklijk besluit betreffende de erkenning van financiële rganismen bij tepassing van de kninklijke besluiten van 17 augustus 1959 en 6 januari De h. CLAES is erver verwnderd dat tx p heden het rganiek besluit ng niet werd vrgelegd waarbij de erkenningsvrwaarden wrden bepaald.

9 Daarenbven dringt hij aan pdat k de investeringsmaatschappijen de erkenning zuden gewestelijke krijgen. Ten einde enige druk uit te efenen p de administratie stelt hij vr de verlenging van de vrige kninklijke besluiten te beperken tôt 30 juni 1980 in plaats van In artikel 3 dient de datum van 30 juni 1981 te wrden vervangen dr 30 juni Aldus gewijzigd, mag het ntwerp ter ndertekeninr aan het Staatshfd wrden vrgelegd. Het is echter wel verstaan dat het ntwerp van kninklijk besluit hudende vaststelling van de erkenningsvrwaarden van de kredietinstellingen, dat met wrden getrffen in uitverinff van artikel 7 van de wet van 30 december 1970, dringend aan de Raad zal wrden vrgelegd. ECONOMISCHE ZAKEN - Prbleem van de kernenergie. De h. CLAES brengt uitverig verslag uit ver de zending naar de Verenigde Staten van 2 tôt 7 apri met als del het verzamelen van inlichtingen ver het ngeval van 28 maart 1979 in de kerncentrale van de Verenigde Staten. Hij brengt tevens verslag uit ver het sturen dr Westinghuse van inlichtingen en aanbevelingen betreffende P.W.R.-centrales ten gevlge van hetzelfde vrval. Tensltte frmuleert hij een 11-tal vrstellen tôt versteviging van de cntrôle en de veiligheid in en rnd de elektriciteitscentrales. qui M. GRAMME estime qu'n devrait également déterminer dispse de l'autnmie de décisin dans des cas pareils. I l va de si que, si l'n dit cnsulter un cnseil d'administratin, i l s'écule un temps trp lng pur puvir intervenir.

10 M. CALIFICE, Ministre de la Prévyance sciale et des P e n s i n s, suggère que, s i l'n crée une a d m i n i s t r a t i n semblable à celle des raines, n snge à un système de télécmmunicatins et estime qu'il faut renfrcer le cntrôle du Cmité d'hygiène et de sécurité dans les centrales. De h. EYSKENS, Minister van Ontwikkelingssamenwerking, vraagt f, ingevlge de grte ngerustheid, de vrgestelde maatregelen niet nmiddellijk kunnen gedgekeurd wrden. Anderzijds zu men naar buiten meten laten weten dat veel van die maatregelen reeds verwezenlijkt zijn in Del, Ml en Tihange. Inderdaad, uit de uiteenzetting van de h. CLAES blijkt duidelijk dat de drie Belgische kerncentrales nder aile pzichten grtere waarbrgen bieden. De h. VAN ELSLANDE is van rdeel dat de wereld van de kernenergie ng weinig bekend is en dringt derhalve aan p een maximum van waarbrgen niet alleen wat betreft de cnstructie maar k inzake cntrôle met daarbij een grte zrg m het kernterrrisme te bestrijden. Hij pleit k vr een uitgebreider wetenschappelijk nderzek inzake alternatieve énergie. M. SIMONET, Ministre des Affaires étrangères, est heureux que le Guvernement mntre sa préccupatin et charge un Cmité de suivre le prblème. I l met tutefis ses cllègues en garde cntre une trp grande rapidité de jugement en matière nucléaire. A sn avis, i l s'agit i c i d'un phénmène de sciété et i l faut éviter de faire crire à la ppulatin qu'n peut se passer de l'énergie nucléaire. De h. GEENS, Minister van Financiën, is van rdeel dat de spéciale ksten, welke zuden vrtvleien uit een verscherpte cntrôle, zuden meten verhaald wrden p de Kw/u. Gaarne vernam hij eveneens het resultaat van het natinaal prgramma - Energie dat dr de diensten van het Wetenschapsbeleid werd p tuw gezet. Hij pleit k vr de verwezenlij- king van een reeks cncrète maatregelen. De h. DH00RE, Minister van Vlksgezndheid en Leefmilieu, is van rdeel dat het verslag inzake de gebeurtenissen in de Verenigde Staten ng niet vlledig is en dat men dus geen vrbarige cnclusies mag trekken. Wat de vrstellen van de h. CLAES betreft, laat hij pmerken dat deze niet allemaal nieuw zijn en dat reeds in het verleden vrstellen werden gedaan en inmiddels k in tepassing werden gebracht. De h. MARTENS suggereert dat de h. CLAES vlgende week een gelijkaardige mededeling zu den in het Parlement gelet p de geveligheid van de penbare pinie. Er wrdt akte genmen van : 1 / de nta van 2 mei 1979 betreffende het sturen dr Westinghuse van de inlichtlngen en aanbevelingen betreffende de PWR-centrales tengevlge van het vrval te Three Mile Island;

11 2 / het verslag ver cie zending naar de Verenigde Staten van 2 tôt 7 april 1979 met als del het verzamelen van inlichtingen ver het ngeval van 28 maart 1979 met de Three Mile Island - 2 Centrale. Een beperkte interministeriële werkgrep, nder het vrzitterschap van een afgevaardigde van de Eerste Minister, en waarin tevens afgevaardigden zullen zete len van de drie Vice-Eerste Ministers en de Ministers van Justitie, Buitenlandse Zaken, Verkeerswezen, Vlksgeznaheid en Leefmilieu, Financiën, V/etenschapsbeleid P.T.T., Tewerkstelling en Arbeid en Binnenlandse Zaken, alsk van de drie Ministers van de Gewesten, wrdt ermee belast de vrstellen uit te werken tôt versteviging van de kntrle en de veiligheid in en rnd de electriciteitscentrales. ECONOMISCHE ZAKEN - Financiële herstructurering van staalbedrijf ALZ te Genk. het De h. CLAES geeft een telichting bij zijn vrstel en maakt van de gelegenheid gebruik m een algemeen verzicht te geven van de verdere evlutie in de staalnijverheid. Over de berdeling van de waarde van de aandelen heeft hij k het advies ingewnnen van de Bankcmmissie, advies dat gunstig is. M. DEHOUSSE marque sn accrd sur la prpsitin et vudrait btenir de la part du Guvernement l'engagement que "Les Tubes de la Meuse" sernt sauvés. A qui M. CLAES répnd qu'il fait un effrt maximum dans ce sens. De h. EYSKENS vreest dat de K.I.V. in de nmgelijkheid zal verkeren haar bligaties terug te betalen. Het vrstel vervat in de nta dd. 2 mei 1979 wrdt gedgekeurd.

12 OPENBARE WERKEN - Zeebrugge - Raamcntract -Deelcntract 4A : "Buwen L.N.G. haven : werken vr de Zuidelijk» Ostdam er bde^bescherming;". De h, MARTENS signaleert dat de ntmeting met een delegatie van Antwerpen niet heeft kunnen plaatsvinden en stelt derhalve vr het nderzek van dit dssier een week uit te stellen. NATIONALE OPVOEDING - Ontwerp van kninklijk besluit getrcffen in uitvering van artikel 7, 2e l i d, 2, van de wet van 30 jul i 1963 hudende taalregeling in het nderwijs. Het ntwerp mag ter ndertekening aan het Staatshfd wrden vrgelegd. MIDDENSTAND - Vrstel tôt tekennin? van de plaat van Grtfficier in de Lepldsrde aan de h, Jacques Basyn, ud-minister. Het vrstel wrdt gedgekeurd. AFFAIRES ECONOMIQUES - Prpsitin d'ctri de la Cmmanderie de l'ordre de Lépld II à M. Albert Nizet, président hnraire et cnseiller technique du Cnseil d'administratin de la Chambre de Cmmerce et d'industrie de Verviers. La prpsitin est appruvée.

13 EDUCATION NATIONALE - Prpsitin d'ctri de la Cmmanderie de l'ordre de Lépld II à M. Guy Rggen, chargé de curs et directeur d'administratin à l'université libre de Bruxelles. La prpsitin n'est pas appruvée. PREMIER MINISTRE - Fire internatinale de Wallnie - Halles aes fires de Liège, lundi 14 mai 1979, à 15 heures. nar la Le Guvernement y sera représenté les Ministres MATHOT, ui prendra parle, et GRAMME. Er wrdt vereengekmen dat de Staatssecretarissen p de vergadering van het Ministerieel Cmité vr ecnmische en sciale crdinatie zu!len uitgendigd wrden : a) vr de punten p de agenda welke ze zelf hebben vrgedragen ; b) wanneer uiteenzettingen van algemeen belang wrden gehuden. Het is echter wel verstaan dat ze de vergadering verlaten wanneer die punten afgehandeld zijn. zullen De Raad gaat ver tôt de prichting van een werkgrep vr de crdinatie van de plitiediensten. Hij zal een afgevaardigde mvatten : - van de Eerste Minister - van de Vice-Eerste Minister en Minister van Begrting - van de Vice-Eerste Minister en Minister van Landsverdediging - van de Vice-Eerste Minister en Minister van Ecnmische Zaken - van de Minister van Justitie - van de Minister van Buitenlandse Zaken - van de Minister van Openbaar Ambt - van de Minister van Binnenlandse Zaken

14 De Raad gaat ver tôt de prichtinr van een crisiskabinet bestaande uit : de Eerste Minister, de drie Vice-Eerste Ministers, de Ministers van Justitie, Verkeerswezen, Binnenlandse Zaken en Minister DEFOSSET p grnd van de plitieke samenstelling. De Raad gaat ver tôt de samenstelling van het Ministerieel Cmité vr verdediging. Het mvat : - de Eerste Minister - de Vice-Eerste Minister en Minister van Begrting - de Vice-Eerste Ministe^ en Minister van Landsverdediging - de Vice-Eerste Minister ei. Minister van Ecnmische Zaken - de Minister van Justitie - de Minister van Buitenlandse Zaken - de Minister van Openbaar Ambt - de Minister van Verkeerswezen - de Minister van Vlksgezndheid - de Minister van Buitenlandse Hande] - de Minister van Binnenlandse Zaken. De Raad gaat ver tôt de samenstelling van een werkgrep m vrstellen te frmuleren in verband met punt 12 van het Regeerakkrd in verband met de ntwikkelingssamenwerking. Deze werkgrep zal vrgezeten wrden dr een afgevaardi^de van de h, EYSKENS en zal samengesteld zijn uit afgevaardigden van de Eerste Minister en van de Ministers van Begrting, Openbaar Ambt, Nederlandse Gemeenschap, Franse Gemeenschap, Justitie, Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Handel. De Ministers van Natinale Opveding zullen uitgendigd wrden indien aanselegenheden wrden besprken die hen aanbelangen. De h. MARTENS drukt er zijn vldening ver uit dat, ndanks de discrète besprekingen welke werden geverd en de délicate beslissingen welke werden getrffen, vlledige geheimhudinff werd bewaard.

15 Het dringt erp aan dat k inzake slidariteit dezelfde discipline zu in acht genmen wrden en det een dringende prep pdat de Leden van de Regering geen verklaringen zuden afleggen die deze slidariteit zuden kunnen aantasten. La séance est levée à 13«10 heures. Le Secrétaire du Cnseil, Le Premier Ministre, J. GRAULS. W. MARTENS.

De v e r g a d e r i n g wordt t e 10 u u r geopend onder h e t v o o r z i t t e r s c h a p v a n de h. G» EYSKENS, E e r s t e M i n i s t e r.

De v e r g a d e r i n g wordt t e 10 u u r geopend onder h e t v o o r z i t t e r s c h a p v a n de h. G» EYSKENS, E e r s t e M i n i s t e r. KABINETSRAAD VAN 21 JUNI 1968 NOTULEN Nr 2 De v e r g a d e r i n g wrdt t e 10 u u r gepend nder h e t v r z i t t e r s c h a p v a n de h. G» EYSKENS, E e r s t e M i n i s t e r. A l de M i n i s t

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

CONSEIL DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD ONTWERP VAN ORDONNANTIE PROJET D'ORDONNANCE

CONSEIL DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD ONTWERP VAN ORDONNANTIE PROJET D'ORDONNANCE A-147/1-96/97 A-147/1-96/97 BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD CONSEIL DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE GEWONE ZITTING 1996-1997 2 DECEMBER 1996 SESSION ORDINAIRE 1996-1997 2 DECEMBRE 1996 ONTWERP VAN ORDONNANTIE

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt samenwerking bij en afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de wettelijke

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt Samenwerking bij en Afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de hand van

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Participatie van het Publiek

Participatie van het Publiek Participatie van het Publiek KU Leuven Prf. Dr. Frankie Schram Frankie.schram@sc.kuleuven.be Ideeën Cmmissie Versnelling Maatschappelijk Belangrijke Investeringsprjecten (Cmmissie Sauwens) Te ruime inspraak-

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 24 juni 2003 (30.06) 9948/03 ADD 1 PV/CONS 34 AGRI 170 PECHE 128

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 24 juni 2003 (30.06) 9948/03 ADD 1 PV/CONS 34 AGRI 170 PECHE 128 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 24 juni 2003 (30.06) 9948/03 ADD 1 PV/CONS 34 AGRI 170 PECHE 128 ADDENDUM BIJ DE ONTWERP-NOTULEN 1 Betreft: 2511e zitting van de Raad van de Eurpese Unie (LANDBOUW EN

Nadere informatie

CONSEIL DE CABINET DU 13 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 49. o o o

CONSEIL DE CABINET DU 13 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 49. o o o 17G CONSEIL DE CABINET DU 13 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 49 La séance est uverte à 15 heures sus la présidence de M. P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre. Tus les Ministres snt présents, à l'exceptin

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 51132 MONITEUR BELGE 12.08.2015 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD 15.07.2014 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD 15.07.2014 MONITEUR BELGE 53805 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST [C 2014/31492] 10 JUNI 2014. Ministerieel besluit tot vaststelling van de typeinhoud en de algemene uitvoeringsmodaliteiten van de energieaudit opgelegd door het Besluit

Nadere informatie

35968 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

35968 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 35968 MONITEUR BELGE 07.06.2013 BELGISCH STAATSBLAD CHAPITRE V. Dispositions abrogatoires et finales Art. 15. Dans la deuxième colonne de l annexe 3 PJPol, les mots «Inspecteur général et Inspecteur général

Nadere informatie

HOE WERKT HET INTERGOVERNMENTAL PANEL ON CLIMATE CHANGE (IPCC)?

HOE WERKT HET INTERGOVERNMENTAL PANEL ON CLIMATE CHANGE (IPCC)? HOE WERKT HET INTERGOVERNMENTAL PANEL ON CLIMATE CHANGE (IPCC)? Wat is IPCC en wat is het niet? Het Intergvernmental Panel n Climate Change van de VN is pgericht dr de Wrld Metelgical Organizatin ( WMO)

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 26 juni 2006 (12.09) 10145/06 ADD 1 PV/CONS 31 SOC 299 SAN 167 CONSOM 48. ADDENDUM bij de ONTWERP-NOTULEN 1

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 26 juni 2006 (12.09) 10145/06 ADD 1 PV/CONS 31 SOC 299 SAN 167 CONSOM 48. ADDENDUM bij de ONTWERP-NOTULEN 1 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 26 juni 2006 (12.09) 10145/06 ADD 1 PV/CONS 31 SOC 299 SAN 167 CONSOM 48 ADDENDUM bij de ONTWERP-NOTULEN 1 Betreft: 2733e zitting van de Raad van de Eurpese Unie (WERKGELEGENHEID,

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Gratis tel. nummer : Numéro tél. gratuit :

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Gratis tel. nummer : Numéro tél. gratuit : BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE P overeenkomstig artikelen 472 tot 478 van de programmawet van 24 december 2002, gewijzigd door de artikelen 4 tot en met 8 van de wet houdende diverse bepalingen van

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1953 No. 14 Overgelegd aan de Staten-Generaal door de Minister van Buitenlandse Zaken

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1953 No. 14 Overgelegd aan de Staten-Generaal door de Minister van Buitenlandse Zaken 1 (1953) No. 1 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1953 No. 14 Overgelegd aan de Staten-Generaal door de Minister van Buitenlandse Zaken A. TITEL Aanvullend Protocol bij de op 21

Nadere informatie

MONITEUR BELGE 23.07.2015 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE 23.07.2015 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 47225 SERVICE PUBLIC FEDERAL FINANCES [C 2015/03212] 15 JUILLET 2015. Arrêté ministériel portant exécution des articles 7, 4, et 53, 1 er,3, c) et d), del arrêté royal du 28 juin 2015, concernant la taxation

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 43865 VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie N. 2010 2250 [C 2010/35427] 7 JUNI 2010. Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 2 april 2007 betreffende de vastlegging

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD 28.07.2010 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD 28.07.2010 MONITEUR BELGE 48001 N. 2010 2506 VLAAMSE OVERHEID [C 2010/35508] 11 JUNI 2010. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 betreffende de modulaire structuur

Nadere informatie

CONSEIL DE CABINET DU 26 MAI 1967 PROCES-VERBAL N 57

CONSEIL DE CABINET DU 26 MAI 1967 PROCES-VERBAL N 57 CONSEIL DE CABINET DU 26 MAI 1967 PROCES-VERBAL N 57 En l'absence du Premier Ministre, retenu à Rme par les cérémnies du 10e anniversaire du Traité de Rme, M. DE CLERCQ, Vice-Premier Ministre et Ministre

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 32/2011 van 30 nvember 2011 Betreft: Klacht met betrekking tt de drgifte van persnsgegevens dr een werkgever aan een prvider van mbiele telefnie in het kader van een systeem van gesplitste

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Gratis tel. nummer : N Numéro tél. gratuit :

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Gratis tel. nummer : N Numéro tél. gratuit : BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE Publicatie overeenkomstig artikelen 472 tot 478 van de programmawet van 24 december 2002, gewijzigd door de artikelen 4 tot en met 8 van de wet houdende diverse bepalingen

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN

CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN DOC 50 1871/004 DOC 50 1871/004 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE 22 januari 2003 22 janvier 2003 WETSONTWERP tot vaststelling van de algemene bepalingen die gelden

Nadere informatie

CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN. met betrekking tot het Belgische ontwikkelingsbeleid. relatif à la politique belge de développement

CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN. met betrekking tot het Belgische ontwikkelingsbeleid. relatif à la politique belge de développement DOC 54 3423/004 DOC 54 3423/004 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE 24 januari 2019 24 janvier 2019 WETSONTWERP met betrekking tot het Belgische ontwikkelingsbeleid

Nadere informatie

MINISTEREAAD VAN 2.8 HA1M 1969

MINISTEREAAD VAN 2.8 HA1M 1969 MINISTEREAAD VAN 2.8 HA1M 1969 NOTULEN Nr 34 De vergadering wrdt te 10 uur gepend, nder het vrzitterschap van de h. G. EYSKENS, Eerste Minister. Onderbrken te 13.10 uur, wrdt de vergadering hernmen te

Nadere informatie

Beleidsplan Genootschap Nederland -Israël

Beleidsplan Genootschap Nederland -Israël Beleidsplan Gentschap Nederland -Israël Gentschap Nederland - Israel 1. Prfiel van het Gentschap Nederland - Israël De vereniging Gentschap Nederland - Israël (GNI) werd p 1 juni 1967 pgericht en in Amsterdam

Nadere informatie

CONSEIL DES MINISTRES DU 26 MARS 1971 PROCES-VERBAL N 134. La séance est ouverte à 10 heures, sous la présidence de M. G-, EYSKENS, Premier

CONSEIL DES MINISTRES DU 26 MARS 1971 PROCES-VERBAL N 134. La séance est ouverte à 10 heures, sous la présidence de M. G-, EYSKENS, Premier CONSEIL DES MINISTRES DU 26 MARS 1971 PROCES-VERBAL N 134 La séance est uverte à 10 heures, sus la présidence de M. G-, EYSKENS, Premier Ministre. Tus les Ministres snt présents, à l'exceptin de M. VLERICK,

Nadere informatie

CONSEIL DES MINISTRES DU VENDREDI 2 9 JUIN PROCES-VERBAL N 14

CONSEIL DES MINISTRES DU VENDREDI 2 9 JUIN PROCES-VERBAL N 14 18H CONSEIL DES MINISTRES DU VENDREDI 2 9 JUIN 197 9 PROCES-VERBAL N 14 La séance est uverte à 11.30 h., sus la présidence de M. W. MARTENS, Premier Ministre. Tus les Ministres snt présents, à l'exceptin

Nadere informatie

Barema's op 01/09/2008 Barèmes au 01/09/2008

Barema's op 01/09/2008 Barèmes au 01/09/2008 Barema's op 01/09/2008 Barèmes au 01/09/2008 SPILINDEX 110,51 INDICE-PIVOT 110,51 Tegemoetkomingen aan personen met een handicap Allocations aux personnes handicapées (Jaarbedragen) (Montants annuels)

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD 21.02.2012 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD 21.02.2012 MONITEUR BELGE 11971 Art. 15. De Minister aan wie de bevoegdheid voor Energie toegewezen is, wordt belast met de uitvoering van dit besluit. Art. 15. Le Ministre qui a l Energie dans ses attributions est chargé de l

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Numéro tél. gratuit : 0800-98 809 Gratis tel. nummer : 0800-98 809. 104 pages/bladzijden. www.staatsblad.

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Numéro tél. gratuit : 0800-98 809 Gratis tel. nummer : 0800-98 809. 104 pages/bladzijden. www.staatsblad. MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD Publication conforme aux articles 472 à 478 de la loi-programme du 24 décembre 2002, modifiés par les articles 4 à 8 de la loi portant des dispositions diverses du 20

Nadere informatie

ALBERT ALBERT BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER

ALBERT ALBERT BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER BELGISCH STAATSBLAD 09.05.2012 MONITEUR BELGE 27295 FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER N. 2012 1310 [C 2012/14127] 22 APRIL 2012. Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit

Nadere informatie

46434 MONITEUR BELGE 17.07.2015 BELGISCH STAATSBLAD

46434 MONITEUR BELGE 17.07.2015 BELGISCH STAATSBLAD 46434 MONITEUR BELGE 17.07.2015 BELGISCH STAATSBLAD SERVICE PUBLIC FEDERAL SECURITE SOCIALE [C 2015/22259] 9 JUILLET 2015. Arrêté ministériel modifiant la liste jointe à l arrêté royal du 21 décembre 2001

Nadere informatie

36152 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

36152 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 36152 BELGISCH STAATSBLAD 14.06.2016 MONITEUR BELGE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST [C 2016/31426] 2 JUNI 2016. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende wijziging van de prijzen voor het

Nadere informatie

Le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale, De Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

Le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale, De Brusselse Hoofdstedelijke Regering, COORDINATION OFFICIEUSE DE : Arrêté du Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale du 19 juin 2008 déterminant le contenu de la proposition PEB et de l étude de faisabilité AE22 - Arrêté du Gouvernement

Nadere informatie

40816 MONITEUR BELGE 29.10.1999 BELGISCH STAATSBLAD

40816 MONITEUR BELGE 29.10.1999 BELGISCH STAATSBLAD 40816 MONITEUR BELGE 29.10.1999 BELGISCH STAATSBLAD MINISTERE DES AFFAIRES ECONOMIQUES F. 99 3542 [99/11342] 30 SEPTEMBRE 1999. Arrêté ministériel modifiant l arrêté royal du 30 décembre 1993 prescrivant

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 48101 FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU N. 2008 3134 [C 2008/24352] 29 AUGUSTUS 2008. Ministerieel besluit tot wijziging van de bijlagen I tot en met

Nadere informatie

- 1173 / 1-96 / 97. Chambre des Représentants de Belgique. Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers WETSONTWERP

- 1173 / 1-96 / 97. Chambre des Représentants de Belgique. Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers WETSONTWERP - 1173 / 1-96 / 97 Chambre des Représentants de Belgique - 1173 / 1-96 / 97 Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers SESSION ORDINAIRE 1996-1997 (~) 9 SEPTEMBRE 1997 GEWONE ZITTING 1996-1997 (~) 9 SEPTEMBER

Nadere informatie

57936 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

57936 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 57936 MONITEUR BELGE 15.09.2015 BELGISCH STAATSBLAD Les propositions sont introduites auprès du Ministre-Président du Gouvernement flamand et comprennent au moins les données suivantes : 1 les prénoms

Nadere informatie

ALBERT ALBERT. BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE SERVICES DU PREMIER MINISTRE DIENSTEN VAN DE EERSTE MINISTER

ALBERT ALBERT. BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE SERVICES DU PREMIER MINISTRE DIENSTEN VAN DE EERSTE MINISTER 29055 DIENSTEN VAN DE EERSTE MINISTER N. 2000 2033 [2000/21142] 1 MAART 2000. Koninklijk besluit tot vaststelling van de datum van inwerkingtreding van Titel I van de wet van 7 mei 1999 houdende oprichting

Nadere informatie

47990 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

47990 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 47990 BELGISCH STAATSBLAD 28.07.2010 MONITEUR BELGE N. 2010 2505 VLAAMSE OVERHEID [C 2010/35507] 11 JUNI 2010. Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Telichting bij het frmulier subsidievaststelling behrend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Dit dcument licht stapsgewijs alle nderdelen van het aanvraagfrmulier vr een subsidievaststelling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1400051 Prvincieraadsbesluit betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering 30.01.2014-

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Gratis tel. nummer : N. 74. Numéro tél. gratuit : INHOUD SOMMAIRE. 104 bladzijden/pages

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Gratis tel. nummer : N. 74. Numéro tél. gratuit : INHOUD SOMMAIRE. 104 bladzijden/pages BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE Publicatie overeenkomstig artikelen 472 tot 478 van de programmawet van 24 december 2002, gewijzigd door de artikelen 4 tot en met 8 van de wet houdende diverse bepalingen

Nadere informatie

Punten ter bespreking (II) 21. Zitting van de Raad (Buitenlandse Zaken/Handel), 27 mei 2019: follow-up

Punten ter bespreking (II) 21. Zitting van de Raad (Buitenlandse Zaken/Handel), 27 mei 2019: follow-up Raad van de Eurpese Unie Brussel, 28 mei 2019 (OR. en) 9612/1/19 REV 1 OJ CRP2 20 VOORLOPIGE AGENDA HET COMITÉ VAN PERMANENTE VERTEGENWOORDIGERS (2e deel) Eurpagebuw, Brussel 29 mei 2019 (10.30) 1. Gedkeuring

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER SERVICE PUBLIC FEDERAL MOBILITE ET TRANSPORTS

FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER SERVICE PUBLIC FEDERAL MOBILITE ET TRANSPORTS ROYAUME DE BELGIQUE SERVICE PUBLIC FEDERAL MOBILITE ET TRANSPORTS Arrêté ministériel déterminant les marchandises dangereuses visées par l article 48 bis 2 de l arrêté royal du 1 er décembre 1975 portant

Nadere informatie

SERVICE PUBLIC FEDERAL INTERIEUR FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN

SERVICE PUBLIC FEDERAL INTERIEUR FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN N. 2010 415 [C 2010/00012] 25 JANUARI 2010. Ministerieel besluit betreffende de hondengeleiderskledij van de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus

Nadere informatie

CONSEIL DE CABINET DU 14 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 50

CONSEIL DE CABINET DU 14 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 50 CONSEIL DE CABINET DU 14 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 50 La séance est uverte à 9 heures sus la présidence de M. P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre. Tus les Ministres snt présents. PREMIER MINISTRE Anniversaire_de

Nadere informatie

61190 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

61190 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 61190 BELGISCH STAATSBLAD 12.09.2016 MONITEUR BELGE FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE [C 2016/11363] 1 SEPTEMBER 2016. Koninklijk besluit tot goedkeuring van het zesde beheerscontract

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel. Intergemeentelijke Preventie-adviseur

Functie- en competentieprofiel. Intergemeentelijke Preventie-adviseur Functie- en cmpetentieprfiel Intergemeentelijke preventie-adviseur 1. Identificatiegegevens Functietitel Afdeling - Dienst Niveau Graad Intergemeentelijke Preventie-adviseur In staf B B1-B3 2. Psitinering

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 04.06.2014 MONITEUR BELGE 42651 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID [C 2014/22260] 14 MEI 2014. Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen van de inlichtingenformulieren

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD 08.01.2010 Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD 08.01.2010 Ed. 2 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 08.01.2010 Ed. 2 MONITEUR BELGE 731 MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST N. 2010 45 [C 2010/31002] 17 DECEMBER 2009. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot

Nadere informatie

LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN

LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN MONITEUR BELGE 10.02.2015 BELGISCH STAATSBLAD 11523 LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 65341 N. 2012 3193 VLAAMSE OVERHEID [C 2012/36111] 21 SEPTEMBER 2012. Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor het studiegebied toerisme

Nadere informatie

WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS

WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS BELGISCH STAATSBLAD 08.01.2010 Ed. 2 MONITEUR BELGE 721 WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 24.12.2009 BELGISCH STAATSBLAD 81461 VLAAMSE OVERHEID Internationaal Vlaanderen N. 2009 4144 [C 2009/36132] 27 NOVEMBER 2009. Ministerieel besluit tot bepaling van de herkenningstekens voor

Nadere informatie

Memo coördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Proo

Memo coördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Proo Mem cördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Pr Waar gaat het m? De vergang van het huidige externe tezicht p Stichting Pr naar de inrichting van intern tezicht leidt tt verschuiving van een aantal

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

61190 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

61190 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 61190 BELGISCH STAATSBLAD 12.09.2016 MONITEUR BELGE FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND EN ENERGIE [C 2016/11363] 1 SEPTEMBER 2016. Koninklijk besluit tot goedkeuring van het zesde beheerscontract

Nadere informatie

52686 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

52686 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 52686 VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2015/36016] 30 JULI 2015. Ministerieel besluit tot wijziging van de kaart van de focusgebieden, opgenomen in de bijlage bij het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN De ndergetekenden, 1. Stichting Lindenhf te Schiedam, vr deze de heer L. Kppejan, zijnde ude werkgever 2. Stichting Bureau Jeugdzrg Stadsregi Rtterdam, vr deze de heer

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007 COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dat 13 februari 2007 Gelet dat de Cmmissie vr aanvullende pensienen, samengesteld krachtens art. 53 van de Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dssiernummer: 1203670 Prvincieraadsbesluit betreft verslaggever Prvinciaal RUP 'Afbakening kleinstedelijk gebied Ninve' Definitieve vaststelling Marc De Buck

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ombudsdienst A.V. Ziekenhuis Oost-Limburg

Huishoudelijk reglement ombudsdienst A.V. Ziekenhuis Oost-Limburg Huishudelijk reglement mbudsdienst A.V. Ziekenhuis Ost-Limburg 1 Inhud 1. Inleiding en verwijzing naar wettelijke bepalingen... 3 2. Tepassingsgebied... 3 3. Gedkeuring en inzage huishudelijk reglement...

Nadere informatie

Betreft: Reactie op Consultatiedocument 'Standaard 4400N - Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden (2e ontwerp)'

Betreft: Reactie op Consultatiedocument 'Standaard 4400N - Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden (2e ontwerp)' Nederlandse Berepsrganisatie van Accuntants (NBA) T.a.v. het Adviescllege vr Berepsreglementering Pstbus 7984 1008AD Amsterdam 31 ktber 2016 Referentie: HR/TvV/31102016 Betreft: Reactie p Cnsultatiedcument

Nadere informatie

44226 MONITEUR BELGE 24.08.2007 BELGISCH STAATSBLAD

44226 MONITEUR BELGE 24.08.2007 BELGISCH STAATSBLAD 44226 MONITEUR BELGE 24.08.2007 BELGISCH STAATSBLAD MATERIEL OUTPLACEMENT : MATERIAAL OUTPLACEMENT : Quantité Description Hoeveelheid Omschrijving Matériel informatique Informaticamateriaal 19 PC COMPAQ

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 64359 FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG N. 2004 3391 (2004 2305) [2004/202310] 12 MEI 2004. Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve

Nadere informatie

PHILIPPE FILIP BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

PHILIPPE FILIP BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 16.05.2018 MONITEUR BELGE 40503 FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN [C 2018/11917] 23 APRIL 2018. Koninklijk besluit tot wijziging van diverse bepalingen inzake het uniform

Nadere informatie

MONITEUR BELGE 30.12.2013 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE 30.12.2013 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 30.12.2013 BELGISCH STAATSBLAD 103249 SERVICE PUBLIC FEDERAL SECURITE SOCIALE [C 2013/22606] 21 DECEMBRE 2013. Arrêté royal modifiant l arrêté royal du 18 mars 1971 instituant un régime

Nadere informatie

13286 BELGISCH STAATSBLAD 09.03.2004 Ed. 2 MONITEUR BELGE

13286 BELGISCH STAATSBLAD 09.03.2004 Ed. 2 MONITEUR BELGE 13286 BELGISCH STAATSBLAD 09.03.2004 Ed. 2 MONITEUR BELGE PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST WETENSCHAPSBELEID N. 2004 842 [C 2004/21028] 13 FEBRUARI 2004. Ministerieel besluit tot vastlegging

Nadere informatie

SERVICE PUBLIC FÉDÉRAL CHANCELLERIE DU PREMIER MINISTRE FEDERALE OVERHEIDSDIENST KANSELARIJ VAN DE EERSTE MINISTER

SERVICE PUBLIC FÉDÉRAL CHANCELLERIE DU PREMIER MINISTRE FEDERALE OVERHEIDSDIENST KANSELARIJ VAN DE EERSTE MINISTER KONINKRIJK BELGIË FEDERALE OVERHEIDSDIENST KANSELARIJ VAN DE EERSTE MINISTER ROYAUME DE BELGIQUE SERVICE PUBLIC FÉDÉRAL CHANCELLERIE DU PREMIER MINISTRE Koninklijk besluit houdende regeling van de overdracht

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Kninkrijksrelaties >Returadres Pstbus 20010 2500 EA Den Haag AANGETEKEND / REGISTERED De heer R. Zenger Nachtwachtlaan 114 1058 ED Amsterdam Onderdeel Inlichtingen

Nadere informatie

49188 BELGISCH STAATSBLAD 22.09.2008 MONITEUR BELGE

49188 BELGISCH STAATSBLAD 22.09.2008 MONITEUR BELGE 49188 BELGISCH STAATSBLAD 22.09.2008 MONITEUR BELGE Art. 3. Artikel 15 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt : «Art. 15. De subsidies die ten bate van het Nationaal Geografisch Instituut zijn

Nadere informatie

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MAASMECHELEN Vergadering van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van 26 maart 2012 m 20.00 uur. AANWEZIG: Chr. De Cuyper, vrzitter N. Claesen, P. Debis, M.

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 05.08.2010 MONITEUR BELGE 50359 VLAAMSE OVERHEID N. 2010 2633 [C 2010/35519] 11 JUNI 2010. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van

Nadere informatie

39150 BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

39150 BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 39150 BELGISCH STAATSBLAD 14.05.2014 Ed. 2 MONITEUR BELGE Op de voordracht van de Minister van Werk, Hebben Wij besloten en besluiten Wij : Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op de werkgevers en

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 21.01.2016 MONITEUR BELGE 4027 4028 BELGISCH STAATSBLAD 21.01.2016 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 21.01.2016 MONITEUR BELGE 4029 4030 BELGISCH STAATSBLAD 21.01.2016 MONITEUR BELGE

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 80072 BELGISCH STAATSBLAD 15.10.2014 MONITEUR BELGE GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

CONSEIL DE CABINET DU 23 MAI 196? PROCES-VERBAL ÏT % La séance est ouverte à 19 heures sous la présidence de M«P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre.

CONSEIL DE CABINET DU 23 MAI 196? PROCES-VERBAL ÏT % La séance est ouverte à 19 heures sous la présidence de M«P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre. CONSEIL DE CABINET DU 23 MAI 196? PROCES-VERBAL ÏT % La séance est uverte à 19 heures sus la présidence de M«P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre. Tus les Ministres M. BERTRAND et Mme DE RIEMAECKER, excusas.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV Deze website is eigendm van Vermeersch-Decninck nv. Maatschappelijke zetel: Vermeersch-Decninck nv Edewallestraat 96 8610 Krtemark België Telefn: +32 (0)

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST 1. Algemeen In deze verwerkersvereenkmst wrdt verstaan nder: 1.1 Algemene vrwaarden: de Algemene vrwaarden van Verwerker, die nverkrt van tepassing zijn p iedere afspraak tussen Verwerker en Verantwrdelijke

Nadere informatie

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Inhudspgave Hfdstuk

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

PHILIPPE FILIP BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

PHILIPPE FILIP BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 60569 FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER, FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG [C 2014/12139] 4 AUGUSTUS 2014. Koninklijk

Nadere informatie

GOVERNANCE MVO PLATFORM

GOVERNANCE MVO PLATFORM Gvernancedcument MVO Platfrm, 22 nvember 2012 GOVERNANCE MVO PLATFORM Inleiding Het MVO Platfrm is een in 2002 pgericht infrmeel samenwerkingsverband van maatschappelijke rganisaties 1 en vakbndsrganisaties

Nadere informatie

BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD CONSEIL DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE A-114/1-95/96 A-114/1-95/96 SESSION ORDINAIRE 1995-1996

BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD CONSEIL DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE A-114/1-95/96 A-114/1-95/96 SESSION ORDINAIRE 1995-1996 A-114/1-95/96 A-114/1-95/96 CONSEIL DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD SESSION ORDINAIRE 1995-1996 24 SEPTEMBRE 1996 GEWONE ZITTING 1995-1996 24 SEPTEMBER 1996 PROJET D'ORDONNANCE

Nadere informatie

PROTOCOL 10. Grondlijnen van de interpretatie van de Akte van Mannheim. Besluit

PROTOCOL 10. Grondlijnen van de interpretatie van de Akte van Mannheim. Besluit - 3 - De Centrale Cmmissie, PROTOCOL 10 Grndlijnen van de interpretatie van de Akte van Mannheim Besluit keurt de grndlijnen van de interpretatie van de Herziene Rijnvaartakte in de bijlage van dit besluit

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN. modifiant la loi du 22 mars 2001 instituant la garantie de revenus aux personnes âgées

CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN. modifiant la loi du 22 mars 2001 instituant la garantie de revenus aux personnes âgées DOC 54 2141/007 DOC 54 2141/007 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE 11 januari 2017 11 janvier 2017 WETSONTWERP tot wijziging van de wet van 22 maart 2001

Nadere informatie

Par "travailleurs", on entend : le personnel ouvrier et employé, masculin et féminin.

Par travailleurs, on entend : le personnel ouvrier et employé, masculin et féminin. Sous-commission paritaire des établissemts et services d'éducation et d'hébergemt de la Communauté française, de la Région wallonne et de la Communauté germanophone Convtion collective de travail du 18

Nadere informatie

33662 BELGISCH STAATSBLAD 02.07.2008 MONITEUR BELGE

33662 BELGISCH STAATSBLAD 02.07.2008 MONITEUR BELGE 33662 BELGISCH STAATSBLAD 02.07.2008 MONITEUR BELGE MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST N. 2008 2191 [C 2008/31345] 19 JUNI 2008. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot vaststelling

Nadere informatie

VRAGEN OM BEVESTIGING

VRAGEN OM BEVESTIGING VRAGEN OM BEVESTIGING 1. VRAAG : Punt 4.3.1.1, vierde lid, b), van het bestek verplicht de cncessiehuder zich te schikken naar een klachtennrm van 7 ntvankelijke klachten p 10.000 bezrgingen als minimale

Nadere informatie

POLITIEK EN IK? 3 DE GRAAD LO 1 STE GRAAD A-STROOM + B-STROOM

POLITIEK EN IK? 3 DE GRAAD LO 1 STE GRAAD A-STROOM + B-STROOM POLITIEK EN IK? 3 DE GRAAD LO 1 STE GRAAD A-STROOM + B-STROOM INFORMATIE OVER DE ACTIVITEIT Delgrep Duur Materiaal Delstellingen 3 de graad lager nderwijs en 1 ste graad A-strm + B-strm 2 u Dit materiaal

Nadere informatie

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563 Inspectie Werk en Inkmen Tezicht Gemeentelijk Dmein De Gemeenteraad Pstbus 11563 2502 AN Den Haag Prinses Beatrixlaan 82 2595 AL Den Haag Telefn (070) 304 44 44 Fax (070) 304 44 45 www.lwiweb.nl Cntactpersn

Nadere informatie