CONSEIL DE CABINET DU 14 AVRIL PROCES-VERBAL N 50

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONSEIL DE CABINET DU 14 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 50"

Transcriptie

1 CONSEIL DE CABINET DU 14 AVRIL PROCES-VERBAL N 50 La séance est uverte à 9 heures sus la présidence de M. P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre. Tus les Ministres snt présents. PREMIER MINISTRE Anniversaire_de la_libératin de_s camps et de la_victire - Cérémnie rganisée a Bruxelles» I.e_ 1 undi 3 mai A à 20 heures_, au_tmbeau_du gjldat Incnnu ^Représentatin du Guvernement. Cette missin sera remplie par le Premier Ministre et le Ministre POSWICK. PREMIER MINISTRE Anniversaire_de la libératin des camps et de la victire - Cérémnie r_ganis_ée à Lie_g_e,_le.lundi _8 ]gai f à 19 heures^ au Mnument de la_r^8jlstance - R e 2 r j s n JI a tin_du Guvernement. Cette missin sera remplie par les Ministres HARMEL et SERVAIS.

2 PREMIER MINISTRE 18e Fire internatinale de_llè e_- Samedi 29 avril 1967, à _15 heure_s - Rejnr s e_n t a t i n d u Guvernement. Cette missin sera remplie par les Ministres SERVAIS et VANDERPOORTEN SERVICES DU PREMIER MINISTRE préparatin d'une ^e_pr rammatin_sci_a^e_p ur les ubliçs. services M. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre, rappelle que la 3e prgrammatin sciale vient à terme le 31 décembre Sn exécutin est dès maintenant quasiment terminée. Le 2 3 mars éculé, le Frnt cmmun syndical a fait parvenir au Premier Ministre, au Vice-Premier Ministre et au Ministre-Secrétaire d'etat à la Fnctin publique sn mémrandum en vue de l'élabratin d'"une nuvelle étape de prgrammatin sciale dans la Fnctin publique, qui dit prendre curs le 1er janvier 1968". M. Vanden Beynants prpse à ses Cllègues la prcédure suivante : a) Les tris Ministres précités accrderaient dans les prchains jurs une audience aux respnsables du Frnt cmmun syndical, à l'effet de leur cmmuniquer que : - le principe d'une 4e prgrammatin sciale est acquis et qu'elle sera négciée avec le Frnt cmmun, sur la base de sn cahier revendicatif; - le Guvernement ne peut dès maintenant prendre d'engagements, ni quant au vlume du cahier revendicatif, ni quant aux diverses prpsitins qu'il cntient; - la négciatin dit dès maintenant être signeusement préparée, à l'interventin d'un grupe de travail.

3 b) Le grupe de travail aurait pur missin de préparer le dssier des Ministres qui sernt ultérieurement chargés de mener la négciatin (prtée réelle des revendicatins - les effectifs cncernés - cût). I l serait cmpsé cmme suit : - présidence : Chef de cabinet du Ministre-Secrétaire d'etat à la Fnctin publique; - délégués du Premier Ministre, du Vice-Premier Ministre et du Ministre-Secrétaire d'etat à la Fnctin publique; - Directeur général de l'administratin du 3udget et Directeur général du Service - respnsables du Frnt cmmun. d'administratin générale; c) Ultérieurement, sur la base du rapprt du grupe de travail, le Cnseil des Ministres abrderait l'examen de la questin quant au fnd et cnstituerait le Cmité ministériel ad hc qui mènerait les purparlers. Tijdens de discussie laat men uitschijnen dat de eigenlijke nderhandelingen maar zullen beginnen p het penblik dat de Regering de maximum financiële begrenzing heeft bepaald. Anderzijds vergt de vrbereiding van het dssier een zekere t i j d. De eigenlijke nderhandelingen zullen dus waarschijnlijk pas in de maand september kunnen aangevat v/rden. Er wrdt k vereengekrnen dat, indien het liberaal syndikaat een eisenprgramma mest indienen, parallel besprekingen kunnen geverd wrden. De h. Vanden Beynants waarschuwt nchtans tegen het gevaar van de veelheid van syndikale rganisaties zals in de sectr van de p s t e r i j e n en van financiën, zdat a l t e gemakkelijk aan pbd wrdt gedaan. Wrdt gedgekeurd de nderhandelingsprcedure vrgesteld in de tijdens de vergadering dr de Eerste- Minister gegeven uiteenzetting.

4 MINISTERIE VAN NATIONALE OPVOEDING Re^tructurat_ie van de wedd escha 1 en_ van^h t_nderwij[zen d ersneel. De h. GROOTJANS, MinÎ8ter van Natinale Opveding, maakt een krte histriek van het prbleem van de restructuratie in het nderwijs, dat in vrij dubbelzinnige termen vrzien was in het prgramma van sciale prgrammatie. Een becijfering welke gemaakt werd van de financiële weerslag, leidt tôt het vlgende resultaat : a) vr het eigenlijk persneel : 692 miljen; b) vr de priesters en geestelijken : 45 miljen; c) vr het technisch persneel van de P.M.S.-centra : 5 miljen; d) vr het kunstnderwijs : 9,5 miljen; e) vr de anmalieën : 3 4 miljen, hetzij in ttaal 785 miljen vr de laatste drie trimesters van 1966, in plaats van de vrziene 7 50 miljen. Hij met hedennamiddag de syndikale rganisaties ntvangen, die een staking in het vruitzicht hebben gesteld vr 2 8 april e.k. Hij zu tôt een akkrd willen kmen en.m. aan de syndikale rganisaties vrstellen dat vr de anmalieën een krediet van 20 miljen zu vrzien wrden. De uiteindelijke uitgave zu derhalve p 770 miljen krnen te liggen. De meilijkheid in de negciatie is dat de syndikale rganisaties beweren dat de priesters en de geestelijken niet in deze berekening meten betrkken wrden zdat, vlgens deze rganisaties, hun vrstellen binnen de perken van het vrziene krediet blijven. De Minister van Natinale Opveding wrdt erte gemachtigd te nderhandelen, ten einde tôt een akkrd te geraken mtrent een prgramma dat glbaal niet meer zal ksten dan 7 60 miljen en, indien ndig, 7 70 miljen.

5 MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN Tevecing van een twee talig ad j unct aan de se cret a r i s - ge_ne raal. De h. VANDERPOORTEN, Minister van Binnenlandse Zaken, nderlijnt dat in artikel 43, 6, van de wetten p net gebruik van de talen in bestuurszaken, samengevat p 18 j u l i 1966, bepaald wrdt hetgeen vlgt : "1/anneer de chef van een afdeling eentalig is, wrdt hem met het g p de eenheid in de rechtspraak een tweetalig adjunct tegevegd. De adjunct mag niet tôt dezelfde ri behren. Hij wrdt vraf met dezelfde f de nmiddellijk lagere rang bekleed". De vraag is nu te weten f deze tekst al dan niet van tepassing is p de secretarissen-generaal van de ministeries. Vrmeld artikel legt een verplichting p wat betreft de chef van een afdeling. Wat dient nu verstaan nder "afdeling"? Uit artikel 43, 1, vleit vrt dat de uitdrukkingen "centrale diensten" en "afdelingen" - wanneer het m de gecentraliseerde besturen van de Staat gaat - nderscheidenlijk betrekking hebben p de ministeries en de grte nderdelen van de ministeries, d.w.z. de algemene directies en de nafhankelijke bestuursdirecties (bestuursdirecties die niet afhangen van een algemene directie). Anderzijds is het helemaal niet uitgemaakt dat al de secretarissen-generaal rechtstreeks verantwrdelijk zijn tegenver hun minister vr de eenheid in de administratieve rechtspraak. Op basis van de teksten zu dus kunnen wrden ver- dedigd dat aan de secretarissen-generaal van de ministeries geen tweetalig adjunct met wrden tegevegd. De Vaste Cmmissie vr Taaltezicht is echter een andere mening tegedaan : "Ok indien de secretaris-generaal geen bepaalde afdeling leidt, tch ligt het vr de hand dat hij ten aanzien van de verheid waarnder hij ressrteert, rechtstreeks verantwrdelijk is vr de eenheid in de administratieve rechtspraak". In dit geval is vldaan aan de vrwaarden bepaald bij artikel 1 van het kninklijk besluit III van 30 nvember

6 1966 en met een tweetalig adjunct wrden aangewezen. Dit artikel bepaalt : "In de centrale diensten is de bij artikel 43, 6, van de wetten p het gebruik van de talen in bestuurszaken, gecôrdineerd p 18 juni 1966, bedelde chef van de afdeling alleen de hge ambtenaar die, ten aanzien van de verheid waarnder hij ressrteert, rechtstreeks verantwrdelijk is vr de eenheid in de administratieve rechtspraak". Overeenkmstig de bepalingen van artikel 21 van het kninklijk besluit van 7 augustus 1939 betreffende de berdeling en de lpbaan van het Rijkspersneel, wrden de bevrderingen tôt de graad van secretaris-generaal tegekend bij een in Ministerraad verlegd kninklijk besluit. Gezien enerzijds de tepassing van de taalwetten bij aanvaarding van de tweede vrgestelde plssing de beneming van een bepaald aantal secretarissen-generaal vr gevlg kan hebben en, anderzijds, de institutinele facetten van de kwestie een niet te nderschatten aspect vertnen, l i j k t het gepast dit prbleem aan de Ministerraad vr te leggen. De h. VAMDEN BOEYNANTS, Eerste-Minister, is van rdeel dat het prbleem te delicaat is m nmiddellijk ter zake een beslissing te treffen. Hij stelt derhalve vr het nderzek van deze zaak te te vertruwen aan een beperkt ministerieel cmité. Hij vraagt aan de h. Vanderprten een vrstel van samenstelling te willen den. De kwestie zal nderzcht wrden dr een later samen te stellen ministerieel cmité.

7 MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN Oprichtlng van^een betrejckinff van behee^rder van hejt Rijksadministrajtief Centrum. Het vrstel vervat in de nta d.d. 11 april wrdt gedgekeurd. I MINISTERIE VAN VOLKSGEZQNDHEID EN VAN NET GEZIN ^Ontwerj) van wet hudende_invering_van_maat^ centrâtie e_n_decentral^sati > e inzake huisvestingsplitiek. Mevr. DE RIEMAECKER, Minister van het Gezin en van de Huisvesting, vestigt de aandacht p het feit dat dit ntwerp in de l i j n ligt van de cnclusies van de Rndetafelcnferentie. Zij stelt nchtans vr dat het vandaag niet ten grnde zu besprken wrden, maar vraagt dat haar Cllega f s vraf hun bemerkingen schriftelijk zuden laten gewrden. Tevens vraagt zij telating m het ntwerp aan het advies van de Raad van State vr te leggen. Op deze wijze zu de discussie in de Raad met meer kennis van zaken kunnen geverd wrden. Alvrens tôt een beslissing te kmen maakt de h. VANDEN BOEYNANTS, Eerste-Minister, het bestek p van de stand van zaken in verband met de administratieve decentralisatie en decncentratie. Naast het prbleem vr de huisvesting dat thans besprken wrdt, met er een ntwerp uitgewerkt wrden in verband met de vgdij van het Ministerie van Binnenlandse Zaken p de ndergeschikte besturen en van de Minister van Vlksgezndheid p de cmmissies van penbare nderstand. Het ntwerp van Binnenlandse Zaken l i j k t ged gevrderd te zijn en zu eerlang kunnen vrgelegd wrden.

8 Een vlgend n t w e r p b e t r e f t de w e g e n i s, w a a r v r de n i s t e r van Openbare Werken i n b e s p r e k i n g van B i n n e n l a n d s e Het Zaken i n v e r b a n d prbleem s t e l t Werken, de r i j k s g e b u w e n Om z i c h k en h e t de Minister het f i n a n c i e e l i n verband met aspect. h e t Fnds d e r urbanisme. v r d e r i n g e n t e maken s u g g e r e e r t de h. Vanden B e y n a n t s dat het prbleem best besprken r i e e l cmité, w a a r i n M i n i s t e r s vr wie w r d t d r een b e p e r k t m i n i s t e - zuden kunnen z e t e l e n de Ministère d i e hebben d e e l genmen aan tieve met i s met Mi- de R n d e t a f e l c n f e r e n t i e, samen met z i c h een p r b l e e m s t e l t de inzake administra- decentralisatie. De b e s l i s s i n g w r d t u i t g e s t e l d t e n e i n d e de M i n i s t e r s d i e p m e r k i n g e n t e maken h e b b e n, i n de g e l e g e n h e i d t e s t e l l e n ze s c h r i f t e l i j k t e l a t e n c e wrden aan de M i n i s t e r van h e t G e z i n en van de H u i s v e s t i n g. Ondertussen zal : - h e t a d v i e s van de Raad van S t a t e wrden g e v r a a g d, - de k w e s t i e n d e r z c h t wrden d r een p t e r i c h t e n m i n i s t e r i e e l cmité v r n d e r z e k van h e t a l g e m e e n p r b l e e m van de d e c n c e n t r a t i e en decentralisatie. MINISTERE DE LA PREVOYANCE SOCIALE P r p s i t i n _ e _ p r r _ a _ t i n_ p u r ^ u n terrrie d'un an,_du mandat d e _ l a Barnne FREDER_C_,_mejnbr_ de_l Oe_uvre _u_cn_e_l_d_admj.nistrat_n n a t i n a l e dejs rdhe_lj.ns_ dejs _ic_ti.mes_du t r a v a i l. L a p r p s i t i n e s t appruvée.

9 MINISTERIE VAN FINANCIEN _ntw_r_ van beraad_lag_in_ -160 miljen fr_ - Pensienen^en andere vrdelen_cewaar»brgd dr _e_w_t_van_l_ maart 1_9_50 - _e_kwartaal De beraadslaging wrdt aangenmen. MINISTERE DE LA CULTURE Prjet de délibératin Visa sus r_se_rve d_e la_cur des Cmptes_ - _nterve_n_tin de_ l 1 Etat_dans 2_a_prducti.n _u f_ilm " Mn_camin f, _ '^-^^^OQ^fr. La délibératin est adptée. MINISTERE DE LA DEFENSE NATIONALE Prpsitin d'ctri_ a titre s_thune JL ce la _ran_-_rix de 1 1 Ordre de_l_é ld I_E au Lieutenant-général ERARD_ ancien Cmmandant en ch^f^de^ 1/Armée secrète. M. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre, signale que les instructins du Département des Affaires étrangères précisent que l'ctri à titre psthume ne peut être réalisé, sur le terrain c i v i l cmme sur le terrain militaire, qu'en raisn de mtifs de guerre u lrs de décès survenus dans l'accmplissement, sit de tâches périlleuses au service du Pays, sit d'ac tes de curage et de dévuement envers le prchain. Ainsi en est-il pur les cityens - membres de l'armée u nn - ayant truvé la mrt dans la défense de la Patrie, u dans l'exercic de devirs publics dangereux (aviatin, déminage, travaux miniers, etc..) u encre dans des actins de sauvetage accmplies au risque de leur vie.

10 I l a cependant été dérgé déjà à cette règle en faveur du Lieutenant-général Pire, pur lequel le Cnseil de Cabinet du 30 janvier 1953 a appruvé, avec l'assentiment du Ri, l'ctri du Grand Crdn de l'ordre de Lépld. Pur le Général Gérard, le Palais a également été pressenti et a réagi favrablement. La prpsitin est appruvée. UITVOERING VAN HET PROGRAMMA 3 56 MINISTERIE VAN SOCIALE V00RZ0RG On twer van kn ink1 i jk_b es lu11 t t_wi j z ig in g_van he t_ r ganie k kninkl ij.k be_sl_u_it_van_2_2 decemb^er^l_9 38_,_vr z^ien bij_ de wet van l-o^jun_i 19_37_hudende uijtbrei.di.n_g van de kinderteslagen tôt de w_erkgevers en tt_de niet-lntrekkende arbeiders. Terugkmend p de besprekingen van gisteren, vestigt de h. DE PAEPE, Minister van Sciale Vrzrg, de aandacht p het feit dat, alhewel het wettelijk niet vrzien was, de gehandicapten met meer dan 6 5 % werknbekwaamheid, reeds kinderteslagen ntvingen ten laste van de reserves van het régime. Ingeval men de beslissing van gisteren mest uitveren, dan zuden deze kinderen vrtaan geen kinderteslagen meer kunnen krijgen, hetgeen een regressie zu betekenen. De h. d'alcantara, Minister van Middenstand, preciseert dat inderdaad p dit genblik reeds vr ngeveer 3 miljen wrdt betaald. Ingeval men aan deze kinderen van zelfstandigen de kinderteslagen mest tekennen van de gesalarieerden, dan zu de supplémentaire uitgave 6 miljen bedragen. Hij pleit een laatste maal pdat er geen discriminâtie zu gemaakt wrden nder deze kinderen mwille van het feit dat hun uders lntrekkenden f zelfstandigen zuden zijn.

11 Na discussie dringt de h. d'alcantara niet verder aan en aanvaardt het vrstel van zijn Cllega de h. De Paepe. Het vlledige eerste l i d van de beslissing van 13 april 1967 wrdt vervangen dr "Het ntwerp wrdt gedgekeurd". MIMISTERIE VAN SOCIALE VOORZORQ ntwer van j^nink]lij[k_be_s^u^t_tt_v7^j^i ing^van_de samengerdende_ wejtten betre_ff_ende_de kinderbij_sla vr lnarbeiders. Het eerste l i d van de beslissing van 13 april 1967 wrdt geschrapt. MINISTERIE VAN SOCIALE VOORZORG Ontwerp van kn inkl i i_k_be s ^u jl t_ t t_ v e_r r u ijn^n^ van de tejdas_- sing_ss f ee_ r_ v a n d _e verp]^ichte_verz_ekering vr enee_skimd_ige_ verzr ing_tt_de ^ebr^ekkij^en en_vwminkjten De h. DE PAEPE, Minister van Sciale Vrzrg, herinnert er aan dat, ter zitting van 7 april, de Kabinetsraad hem pdracht had gegeven na te gaan welke de financiële weerslag zu zijn van het dekken van al de risic's ten vrdele van de zwaar gehandicapten die thans enkel de vrdelen genieten van de ziekteverzekering vr zelfstandigen. In feite gaat het slechts m 1200 persnen, waarvr de uitgave p 3,6 miljen per jaar kan geraamd wrden. Aan het prbleem zu een plssing kunnen gegeven wrden dr een principiële bijdrage te vragen aan de belanghebbenden, terwijl het verschil tussen de wettelijke bijdrage en het aandeel van de verzekerde, dr het reservefnds van de zelfstandigen zu gedragen wrden. De Staat zu natuurlijk zijn

12 bijdrage van 27 % meten strten, hetzij ngeveer fr. per jaar. In die mstandigheden stelt hij vr al de gebrekkigen en verminkten aan één en hetzelfde stelsel te nderwerpei Tevens vraagt hij een verslag aan de Kning te laten publiceren daar dit dcument nmisbaar is vr het begrijpen van het besluit. Onder de vrwaarden uiteengezet tijdens de vergadering, dient deze verzekering uitgebreid tôt de kleine risic 1 s. La séance est levée à heures. Le Secrétaire du Cnseil, Le Premier Ministre,

De v e r g a d e r i n g wordt t e 10 u u r geopend onder h e t v o o r z i t t e r s c h a p v a n de h. G» EYSKENS, E e r s t e M i n i s t e r.

De v e r g a d e r i n g wordt t e 10 u u r geopend onder h e t v o o r z i t t e r s c h a p v a n de h. G» EYSKENS, E e r s t e M i n i s t e r. KABINETSRAAD VAN 21 JUNI 1968 NOTULEN Nr 2 De v e r g a d e r i n g wrdt t e 10 u u r gepend nder h e t v r z i t t e r s c h a p v a n de h. G» EYSKENS, E e r s t e M i n i s t e r. A l de M i n i s t

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt: RAAMOVEREENKOMST INCL. BIJLAGEN: JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR DE GEMEENTE EDE DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Ede, gevestigd aan Bergstraat 4 te 6711 DD Ede, rechtsgeldig vertegenwrdigd dr haar burgemeester,

Nadere informatie

CONSEIL DE CABINET DU 23 MAI 196? PROCES-VERBAL ÏT % La séance est ouverte à 19 heures sous la présidence de M«P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre.

CONSEIL DE CABINET DU 23 MAI 196? PROCES-VERBAL ÏT % La séance est ouverte à 19 heures sous la présidence de M«P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre. CONSEIL DE CABINET DU 23 MAI 196? PROCES-VERBAL ÏT % La séance est uverte à 19 heures sus la présidence de M«P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre. Tus les Ministres M. BERTRAND et Mme DE RIEMAECKER, excusas.

Nadere informatie

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020 Openbare raadpleging ver de evaluatie van de Eurpese strategie inzake handicaps 2010/2020 Er zijn in de EU ngeveer 80 miljen mensen met een handicap. Vr deze mensen is het, dr allerlei belemmeringen, vaak

Nadere informatie

CONSEIL DE CABINET DU 13 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 49. o o o

CONSEIL DE CABINET DU 13 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 49. o o o 17G CONSEIL DE CABINET DU 13 AVRIL 19 67 PROCES-VERBAL N 49 La séance est uverte à 15 heures sus la présidence de M. P. VANDEN BOEYNANTS, Premier Ministre. Tus les Ministres snt présents, à l'exceptin

Nadere informatie

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN RVB10004.dc 1/5 RVB 2010/04 INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN Situering GEZONDHEID OP HET WERK : EEN GESTRUCTUREERDE AANPAK Preventie en Interim heeft in 2008, in het kader

Nadere informatie

La séance est ouverte à 9.50 h,, sous la présidence de M. W. MARTENS, Premier Ministre.

La séance est ouverte à 9.50 h,, sous la présidence de M. W. MARTENS, Premier Ministre. CONSEIL DES MINISTRES DU VENDREDI 4 MAI 1979 PROCES-VERBÀL N 5 La séance est uverte à 9.50 h,, sus la présidence de M. W. MARTENS, Premier Ministre. MM. Tus les Ministres snt présents, à l'exceptin de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 32/2011 van 30 nvember 2011 Betreft: Klacht met betrekking tt de drgifte van persnsgegevens dr een werkgever aan een prvider van mbiele telefnie in het kader van een systeem van gesplitste

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

Het interfederaal Centrum dient te evolueren naar een volwaardig algemeen mensenrechtenorgaan

Het interfederaal Centrum dient te evolueren naar een volwaardig algemeen mensenrechtenorgaan Aan de heer Pascal Smet Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel Kning Albert II-laan 15 - Cnsciencegebuw 1210 BRUSSEL cntactpersn ns kenmerk Brussel Liseltte Hedebuw DIVER_ADV_20130916_CGKR

Nadere informatie

Ontwikkelingsplan 2010-2020 van het transmissienet voor elektriciteit ELIA

Ontwikkelingsplan 2010-2020 van het transmissienet voor elektriciteit ELIA Ontwikkelingsplan 2010-2020 van het transmissienet vr elektriciteit ELIA Verklaring van de Algemene Directie Energie met het g p de gedkeuring van het plan dr de federale Minister van Energie Deze verklaring

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van Brussels Network Operations tot herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 (RN/MA/2008/013)

Betreft: aanvraag van Brussels Network Operations tot herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 (RN/MA/2008/013) 1/10 Sectraal cmité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 24/2008 van 4 juni 2008 Betreft: aanvraag van Brussels Netwrk Operatins tt herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt samenwerking bij en afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de wettelijke

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

SERVICE PUBLIC FEDERAL PERSONNEL ET ORGANISATION FEDERALE OVERHEIDSDIENST PERSONEEL EN ORGANISATIE

SERVICE PUBLIC FEDERAL PERSONNEL ET ORGANISATION FEDERALE OVERHEIDSDIENST PERSONEEL EN ORGANISATIE FEDERALE OVERHEIDSDIENST PERSONEEL EN ORGANISATIE N. 2008 1373 [C 2008/02049] 13 APRIL 2008. Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 7 februari 1969 tot vaststelling van de

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

Omgaan met kindermisbruik in onderwijs of internaat

Omgaan met kindermisbruik in onderwijs of internaat 2010-09-17 Omgaan met kindermisbruik in nderwijs f internaat 1 Inleiding De vrbije maanden werd de Kerk gecnfrnteerd met verschillende klachten rnd kindermisbruik dr haar geestelijken. Smmige geestelijken

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel Inkp- en aanbestedingsbeleid Energiefnds Overijssel 2013 Inhudspgave 1 Inleiding 3 2 Het beleid 4 2.1 Rechtmatigheidsthema's 4 Prcedures 4 Meerwerk en herhalingspdrachten 4 2B-diensten 5 Integriteit 5

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven BIJLAGE 2: VOORWAARDEN VOOR ACCREDITERING Brn: http://www.riziv.be/care/nl/dctrs/accreditatin/individual accreditatin/cnditins accreditatin.htm Vrwaarden waaraan een arts met vlden m geaccrediteerd te

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Inhudspgave Hfdstuk

Nadere informatie

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015.

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 148 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 26 nvember 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Justitiehuizen - Huisvesting Elk gerechtelijk arrndissement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1402148 Prvincieraadsbesluit betreft VERKO- algemene vergadering 17 juni 2014 jaarrekening 2013-statutenwijzigingmandatering

Nadere informatie

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563 Inspectie Werk en Inkmen Tezicht Gemeentelijk Dmein De Gemeenteraad Pstbus 11563 2502 AN Den Haag Prinses Beatrixlaan 82 2595 AL Den Haag Telefn (070) 304 44 44 Fax (070) 304 44 45 www.lwiweb.nl Cntactpersn

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/341

Statenvoorstel nr. PS/2014/341 Statenvrstel nr. PS/2014/341 Initiatiefvrstel Cde Maatschappelijke Participatie Datum Inlichtingen bij 23 april 2014 mevruw G.J. Overmeen-Bakhuis Aan Prvinciale Staten Onderwerp Initiatiefvrstel Cde Maatschappelijke

Nadere informatie

Overeenkomst Persoonlijke Assistentie

Overeenkomst Persoonlijke Assistentie Overeenkmst Persnlijke Assistentie Versie 2018/12 1. Identificatie van de partijen Deze vereenkmst wrdt geslten met het g p het bieden van persnlijke assistentie in het kader van een Persnlijke Assistentie

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt Samenwerking bij en Afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de hand van

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. BESTEK nr. 8 «Informaticaopleidingen 2010»

OFFERTEFORMULIER. BESTEK nr. 8 «Informaticaopleidingen 2010» Offertefrmulier / bestek nr. 8, «infrmaticapleidingen 2010»/ pagina 1/6 OFFERTEFORMULIER De firma Aanbestedende verheid FOD Financiën Stafdienst ICT Technische Staff Nrth Galaxy Kning Ri Albert IIlaan

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer:. 1402148 Verslag aan de Prvincieraad betreft VERKO- algemene vergadering 17 juni 2014 jaarrekening 2013-statutenwijzigingmandatering

Nadere informatie

CONSEIL DES MINISTRES DU 26 MARS 1971 PROCES-VERBAL N 134. La séance est ouverte à 10 heures, sous la présidence de M. G-, EYSKENS, Premier

CONSEIL DES MINISTRES DU 26 MARS 1971 PROCES-VERBAL N 134. La séance est ouverte à 10 heures, sous la présidence de M. G-, EYSKENS, Premier CONSEIL DES MINISTRES DU 26 MARS 1971 PROCES-VERBAL N 134 La séance est uverte à 10 heures, sus la présidence de M. G-, EYSKENS, Premier Ministre. Tus les Ministres snt présents, à l'exceptin de M. VLERICK,

Nadere informatie

TOEZICHTKADER ACCREDITATIESTELSEL HOGER ONDERWIJS. september 2014

TOEZICHTKADER ACCREDITATIESTELSEL HOGER ONDERWIJS. september 2014 TOEZICHTKADER ACCREDITATIESTELSEL HOGER ONDERWIJS september 2014 INHOUD Inleiding 4 1 Del en uitvering van het tezicht 5 1.1 Wat willen we bereiken? 5 1.2 Werkwijze 5 1.3 Waarderingskader 7 2 Relatie met

Nadere informatie

CONSEIL DE CAiilNET DU 10 NOVEMBRE 1966 PROCES-VER3AL N 2 8

CONSEIL DE CAiilNET DU 10 NOVEMBRE 1966 PROCES-VER3AL N 2 8 CONSEIL DE CAiilNET DU 10 NOVEMBRE 1966 PROCES-VER3AL N 2 8 La séance est uverte à 9 heures sus la présidence de M. W. DE CLERCQ, Vice-Premier Ministre. Tus les Ministres snt présents, à l'exceptin de

Nadere informatie

Samen werken voor het pensioen van morgen

Samen werken voor het pensioen van morgen Samen werken vr het pensien van mrgen Sectraal stelsel vr aanvullend pensien vr de bedienden van de metaalfabrikatennijverheid Paritair Cmité 209 Brchure gemaakt in pdracht van de inrichter van het sectraal

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID GR 30.08.2012 SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1: De verenigingen en persnen die subsidies kunnen verkrijgen Artikel 1. De erkende

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica Prgramma Welzijn en Zrg Nieuwe Zrg en Dmtica Aanleiding De mgelijkheden vr het langer zelfstandig thuis blijven wnen, meten wrden verbreed. Technlgische ntwikkelingen die zrg p afstand en het participeren

Nadere informatie

57936 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

57936 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 57936 MONITEUR BELGE 15.09.2015 BELGISCH STAATSBLAD Les propositions sont introduites auprès du Ministre-Président du Gouvernement flamand et comprennent au moins les données suivantes : 1 les prénoms

Nadere informatie

van de Hoge Raad voor Vrijwilligers

van de Hoge Raad voor Vrijwilligers Memrandum van de Hge Raad vr Vrijwilligers Nvember 2014 Memrandum van de Hge Raad vr Vrijwilligers Vrijwilligerswerk: brandend actueel In een veranderende maatschappij die een ecnmische crisis drmaakt,

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007 COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dat 13 februari 2007 Gelet dat de Cmmissie vr aanvullende pensienen, samengesteld krachtens art. 53 van de Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan Wet p het primair nderwijs (tekst geldend p 4 mei 2012) Afdeling 2 aanvang van de bekstiging Artikel 74. Plan van nieuwe schlen 1. De bekstiging van een penbare en een bijzndere schl kan slechts een aanvang

Nadere informatie

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Al twee jaar wachten we p een grte stap in het dssier ver het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden. Dit sinds het fameuze arrest van het Grndwettelijk Hf van 7 juli

Nadere informatie

De accreditatiecommisssie voor PVO (ACPVO) wil erop toezien dat elk geregistreerd osteopaat een minimum aantal uren bij- of nascholing volgt.

De accreditatiecommisssie voor PVO (ACPVO) wil erop toezien dat elk geregistreerd osteopaat een minimum aantal uren bij- of nascholing volgt. Reglement Permanente Vrming vr Ostepaten (PVO) 1 Definitie Onder het begrip «permanente vrming vr stepaten» wrdt verstaan: een vrming die de kennis van de prfessinele stepaat nderhudt, aanvult en uitdiept.

Nadere informatie

MONITEUR BELGE 23.07.2015 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE 23.07.2015 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 47225 SERVICE PUBLIC FEDERAL FINANCES [C 2015/03212] 15 JUILLET 2015. Arrêté ministériel portant exécution des articles 7, 4, et 53, 1 er,3, c) et d), del arrêté royal du 28 juin 2015, concernant la taxation

Nadere informatie

LAC. Inspiratie LAC water. Maak een draaiboek voor je interne werking. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting

LAC. Inspiratie LAC water. Maak een draaiboek voor je interne werking. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting Maak afspraken met de watermaatschappijen Organiseer je LAC-zitting Ken de WATER-rechten en plichten van je klant Vermijd afsluitingen Maak een draaibek vr je interne werking LAC Bied nazrg Betrek je cliënt

Nadere informatie

Advies keuring gezichtsvermogen voor verkeersdeelnemers

Advies keuring gezichtsvermogen voor verkeersdeelnemers Advies keuring gezichtsvermgen vr verkeersdeelnemers Wettelijke eisen Bij wet wrden eisen aan het gezichtvermgen van rijbewijshuders gesteld. Het cmplete verzicht van deze eisen treft u in bijlage 1. Grfweg

Nadere informatie

64360 BELGISCH STAATSBLAD 27.10.2010 MONITEUR BELGE

64360 BELGISCH STAATSBLAD 27.10.2010 MONITEUR BELGE 64360 BELGISCH STAATSBLAD 27.10.2010 MONITEUR BELGE FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID N. 2010 3685 [C 2010/22451] F. 2010 3685 SERVICE PUBLIC FEDERAL SECURITE SOCIALE [C 2010/22451] 15 OKTOBER

Nadere informatie

VRAGEN OM BEVESTIGING

VRAGEN OM BEVESTIGING VRAGEN OM BEVESTIGING 1. VRAAG : Punt 4.3.1.1, vierde lid, b), van het bestek verplicht de cncessiehuder zich te schikken naar een klachtennrm van 7 ntvankelijke klachten p 10.000 bezrgingen als minimale

Nadere informatie

onderzoeksopzet Get Hoekt

onderzoeksopzet Get Hoekt nderzekspzet Get Hekt 1 inleiding 1-1 aanleiding De stichting Get Hekt is in 2008 pgericht en heeft sindsdien subsidie ntvangen van de deelgemeente Hek van Hlland. In de afgelpen jaren zijn er in de deelraad

Nadere informatie

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO BIJLAGE Bevindingen en aanbevelingen van de auditrs van DG REGIO In september 2011 heeft de auditeenheid van Directraat-generaal Reginaal Beleid (DG REGIO) van de Eurpese Cmmissie een derdelijnscntrle

Nadere informatie

Principes uitrol ondersteuningsmodel

Principes uitrol ondersteuningsmodel Principes uitrl ndersteuningsmdel De nderwijsbeheften van de leerlingen staan centraal. De middelen kmen daar te waar leerlingen nden hebben, p de klasvler. In het ndersteuningsmdel kmt naast het leerlinggerichte

Nadere informatie

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma Deel 1. Prcedure vr het indienen van een schakelprgramma Waarm een schakelprgramma? Vr telating tt de pstinitiële master pleiding Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzrg is een geaccrediteerd master

Nadere informatie

CABINET DE LÀ POLITIQUE GENERALE DU 22 FEVRIER 1963. PROCES-VERBAL N 44. La séance est ouverte à 10 heures sous la de Mr. Th.

CABINET DE LÀ POLITIQUE GENERALE DU 22 FEVRIER 1963. PROCES-VERBAL N 44. La séance est ouverte à 10 heures sous la de Mr. Th. CABINET DE LÀ POLITIQUE GENERALE DU 22 FEVRIER 1963. PROCES-VERBAL N 44. La séance est uverte à 10 heures sus la de Mr. Th. Lefèvre, Premier Ministre. présidence Tus les Membres du Cabinet snt présents.

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Accuntants 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Telichting bij het frmulier subsidievaststelling behrend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Dit dcument licht stapsgewijs alle nderdelen van het aanvraagfrmulier vr een subsidievaststelling

Nadere informatie

TIJDSKREDIET EN LANDINGSBANEN

TIJDSKREDIET EN LANDINGSBANEN TIJDSKREDIET EN LANDINGSBANEN CAO 103 De in de Natinale ArbeidsRaad afgeslten CAO nr. 103 vervangt vanaf 1 september 2012 de CAO nr. 77bis. Deze CAO beschrijft de rechten p tijdskrediet en landingsbanen

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperide 1 Prtcl dubleren De beslissing m een leerling een schljaar extra te laten den wrdt genmen aan de hand van een welverwgen prcedure. In de prcedure wrden

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

Uitwerking Landelijke Leidraad en Procedure Wijziging Acute Zorgaanbod Versie 6.0, ROAZ regio s VUmc en AMC

Uitwerking Landelijke Leidraad en Procedure Wijziging Acute Zorgaanbod Versie 6.0, ROAZ regio s VUmc en AMC Uitwerking Landelijke Leidraad en Prcedure Wijziging Acute Zrgaanbd Versie 6.0, ROAZ regi s VUmc en AMC nuari 2016 1 Uitwerking Het Landelijk Netwerk Acute Zrg (LNAZ) heeft een leidraad met een prcedure

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 24 juni 2003 (30.06) 9948/03 ADD 1 PV/CONS 34 AGRI 170 PECHE 128

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 24 juni 2003 (30.06) 9948/03 ADD 1 PV/CONS 34 AGRI 170 PECHE 128 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 24 juni 2003 (30.06) 9948/03 ADD 1 PV/CONS 34 AGRI 170 PECHE 128 ADDENDUM BIJ DE ONTWERP-NOTULEN 1 Betreft: 2511e zitting van de Raad van de Eurpese Unie (LANDBOUW EN

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Verklarende nota over de procedure voor de hervestiging van vluchtelingen in België en de modaliteiten tot deelname van de OCMW s.

Verklarende nota over de procedure voor de hervestiging van vluchtelingen in België en de modaliteiten tot deelname van de OCMW s. Dit prgramma wrdt gefinancierd dr het Fnds Asiel, Migratie en Integratie HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN IN BELGIË PROGRAMMA 2015 Verklarende nta ver de prcedure vr de hervestiging van vluchtelingen in

Nadere informatie

52686 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

52686 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 52686 VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2015/36016] 30 JULI 2015. Ministerieel besluit tot wijziging van de kaart van de focusgebieden, opgenomen in de bijlage bij het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

1) Voorstel tot afschaffing belasting op drankslijterijen

1) Voorstel tot afschaffing belasting op drankslijterijen 1) Vrstel tt afschaffing belasting p drankslijterijen Een tijd geleden werd er dr de regering een hrecaplan vrgesteld. Hierin stnden een aantal maatregelen die dr de betrkken sectr tegejuicht werden, in

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 TREASURYSTATUUT INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Verantwrding 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 2 DOELSTELLING TREASURYFUNCTIE 2.1 Liquiditeitenbeheer 3 2.2 Financieren 4 2.3 Beleggen 5 2.4 Betalingsverkeer

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Administratiekantren/ Belastingadviseurs 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging

Nadere informatie

Moctezuma Consulting

Moctezuma Consulting NOTA S BIJ KMO PORTEFEUILLE. NIEUWIGHEDEN IN HET KADER VAN DE KMO- PORTEFEUILLE VAN DE VLAAMSE OVERHEID. Peilers van verschillende srten subsidieerbare vrmen van Bedrijfsadvies. Nvember 2009 Rudi Liekens

Nadere informatie

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag Prtcl en klachtenregeling ngewenst gedrag Geactualiseerd: december 2016 1 I. Vrkming van ngewenst gedrag 1. Binnen de Gruitprt wrdt agressie en geweld, (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten en

Nadere informatie

Vlaams Audiovisueel Fonds. Prioriteitennota voor de selectie van. documentaires

Vlaams Audiovisueel Fonds. Prioriteitennota voor de selectie van. documentaires Vlaams Audivisueel Fnds Pririteitennta vr de selectie van dcumentaires 1. Inleiding Vr een ged begrip is het belangrijk deze pririteitennta ged te situeren in het parcurs dat dssiers in het Fnds drlpen:

Nadere informatie

Lokale participatieregeling

Lokale participatieregeling Lkale participatieregeling 1. Algemene principes p het vlak van participatief bestuur p schl Schlbesturen en alle nderwijsparticipanten (persneel, uders, leerlingen) hebben een zrgplicht m verschillende

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Stuur dit frmulier naar MKBdirect Pst: Kryptnstraat 41, 7463 PB Rijssen E-mail: inf@rab-rijssen.nl Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de

Nadere informatie

PROTOCOL 10. Grondlijnen van de interpretatie van de Akte van Mannheim. Besluit

PROTOCOL 10. Grondlijnen van de interpretatie van de Akte van Mannheim. Besluit - 3 - De Centrale Cmmissie, PROTOCOL 10 Grndlijnen van de interpretatie van de Akte van Mannheim Besluit keurt de grndlijnen van de interpretatie van de Herziene Rijnvaartakte in de bijlage van dit besluit

Nadere informatie

N Aard van de arbeidsrelaties A2 Brussel, 12 februari 2013 MH/JC/AS 695-2012 ADVIES. over

N Aard van de arbeidsrelaties A2 Brussel, 12 februari 2013 MH/JC/AS 695-2012 ADVIES. over N Aard van de arbeidsrelaties A2 Brussel, 12 februari 2013 MH/JC/AS 695-2012 ADVIES ver DE INVOERING VAN SPECIFIEKE CRITERIA VOOR HET BEOORDELEN VAN DE AARD VAN DE ARBEIDSRELATIE IN DE SECTOREN BOUW, LAND-

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor.

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Tussenrapprtage: plan van aanpak raadsenquête grndexplitatie Duivenvrdecrridr. Enquêtecmmissie grndexplitatie Duivenvrdecrridr 16 februari 2015 Inhudspgave: 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Verfijning nderzeksvraag

Nadere informatie

IKZ DEEL II : De informatieronde

IKZ DEEL II : De informatieronde Vanuit het standpunt van de zn is de schaduw nzichtbaar (Gethe) IKZ DEEL II : De infrmatiernde Het is méér dan een cliché f butade: m aan een breed kwaliteitsbeleid te werken, heb je écht steun, inbreng

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND 1. UiTPAS Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht vr iedereen. In dat kader ntwikkelde publiq de UiTPAS. Een participatiebevrderend prject

Nadere informatie

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MAASMECHELEN Vergadering van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van 26 maart 2012 m 20.00 uur. AANWEZIG: Chr. De Cuyper, vrzitter N. Claesen, P. Debis, M.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1400051 Prvincieraadsbesluit betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering 30.01.2014-

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0 Richtlijnen functineringsgesprek evangelist Versie 1.0 Datum: mei 2015 1. Inleiding In deze brchure krijgt u een praktische handreiking met betrekking tt het huden van een functineringsgesprek met een

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Reglement goedkope energielening FRGE

Reglement goedkope energielening FRGE Reglement gedkpe energielening FRGE Particuliere bewners niet-delgrep & particuliere verhuurders 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat

Nadere informatie

CONSEIL DE CABINET DU 26 MAI 1967 PROCES-VERBAL N 57

CONSEIL DE CABINET DU 26 MAI 1967 PROCES-VERBAL N 57 CONSEIL DE CABINET DU 26 MAI 1967 PROCES-VERBAL N 57 En l'absence du Premier Ministre, retenu à Rme par les cérémnies du 10e anniversaire du Traité de Rme, M. DE CLERCQ, Vice-Premier Ministre et Ministre

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie