Hoe kan de gemeente communiceren over openbaar vervoer?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe kan de gemeente communiceren over openbaar vervoer?"

Transcriptie

1 COMMUNICATIE

2 Hoe kan de gemeente communiceren over openbaar vervoer? Wie niet weet waar of wanneer de bus rijdt, zal hem ook niet nemen. Goede en actuele communicatie over het lokale openbaarvervoeraanbod is dus erg belangrijk. De gemeentelijke infokanalen zijn hiervoor zeer geschikt. De Lijn helpt u om uw inwoners zo vlot mogelijk te informeren. De Lijn kan aan de gemeente informatie op maat verschaffen over bijvoorbeeld dienstregelingen, prijzen en vervoerbewijzen, derdebetalersystemen, enz. Die informatie kan de gemeente verspreiden via diverse kanalen.

3 Gemeentelijk infoblad Voor het gemeentelijk infoblad levert De Lijn kant-en-klare artikels aan, zowel tekst als fotomateriaal. Dat kan gaan over algemene informatie, zoals bijvoorbeeld over sms-ticketing. Informatie op maat van de gemeente, zo kan bijvoorbeeld een infotekst over een specifieke lijn of maatregel worden opgemaakt. Soms nemen we zelf het initiatief om een tekst te bezorgen, maar evengoed kan de gemeente er eentje aanvragen. Op 1 Lijn Op 1 Lijn is het driemaandelijkse magazine van De Lijn gericht naar lokale overheden. Met het magazine wil De Lijn de gemeenten informeren, adviseren en overtuigen om samen oplossingen te ontwikkelen voor een vlotter, klantvriendelijker en succesvol openbaar vervoer in Vlaanderen. Op > zakelijk aanbod > steden en gemeenten kunt u zich gratis abonneren op het magazine of het maandelijkse online e-zine en kunt u ook vorige edities raadplegen. Gemeentelijk website Dankzij de gemakkelijk te integreren plug-in routeplanner van De Lijn kunnen bezoekers van de gemeentelijke website gepersonaliseerd reisadvies opvragen. Gemeenten kunnen ook specifieke routeplanners aanmaken voor attractiepolen in de gemeente, zoals het gemeentehuis, het zwembad of het cultureel centrum. Kijk op > zakelijk aanbod > reisinfo op maat Digitaal infoscherm Gemeenten die een eigen digitaal infoscherm hebben, kunnen daarop ook realtime reisinfo laten verschijnen over de lijnen die de nabijgelegen halte bedienen. Ook deze applicatie is eenvoudig te installeren via de website. Kijk op > zakelijk aanbod > reisinfo op maat Stratenplan Gemeenten die een (nieuw) stratenplan laten drukken, kunnen bij ons terecht voor de juiste locaties van bushaltes en routes, zodat die ook op de kaarten aangegeven kunnen worden.

4 Lijnfolders en Display De Lijn maakt zelf uiteraard ook de lijnfolders met de dienstregelingen per lijn. Er bestaan speciale displays waarin deze folders kunnen aangeboden worden bv. in de inkomhal van het gemeentehuis. U kunt kiezen tussen een vloer- en een tafelmodel. Ze zijn gratis voor lokale besturen. Meer info over displays van De Lijn via dienstverkoop@delijn.be. Lijnfolders kunt u bijbestellen via brochures.vlbrab@delijn.be of via het bestelformulier dat meegeleverd werd bij een eerdere voorraad lijnfolders. Info & contact Al deze info kunt u ook terugvinden op > zakelijk aanbod > steden en gemeenten > informatie over openbaar vervoer. Hoofd Communicatie Karen Vandenplas karen.vandenplas@delijn.be V.U.: PHILIPPE JACOBS, DE LIJN VLAAMS-BRABANT - MARTELARENPLEIN LEUVEN

5 DERDEBETALERSYSTEEM

6 Wat kan een derdebetalersysteem voor uw gemeente betekenen? De keuze voor een derdebetalersysteem (DBS) past in het mobiliteitsplan van een lokale overheid. Zo kunt u uw inwoners stimuleren het openbaar vervoer te gebruiken. Bovendien biedt een DBS vaak een oplossing voor bepaalde problemen in uw gemeente. Een derdebetalersysteem? U neemt als derde partij de kostprijs van de ritten of het abonnement van uw inwoners geheel of gedeeltelijk voor uw rekening. Vaak kan dat tegen heel voordelige tarieven. Zo kunt u voor een beperkte prijs de mobiliteit in uw gemeente verbeteren.

7 WAAROM? HOE? Het verkeer rond scholen loopt s ochtends en s avonds vast? Stimuleer schoolverkeer met het openbaar vervoer. Er zijn te weinig parkeerplaatsen op marktdagen of koopjesdagen? Motiveer de mensen om met de bus te komen en stimuleer zo ook de plaatselijke winkels en markten. Er is in bepaalde straten van uw gemeente geen doorkomen aan? Verminder het autoverkeer en werk aan een groene, aangename gemeente. Nieuwe inwoners kennen hun nieuwe woonplaats niet? Verwelkom ze met een Lijnkaart. Kampt uw gemeente met een ander mobiliteitsprobleem of wilt u het openbaar vervoer in uw gemeente stimuleren?»» Een DBS kan in zulke gevallen een antwoord bieden. Procentuele tussenkomst op abonnementen U betaalt een bepaald percentage van de totale kostprijs van het netabonnement. De kosten voor u blijven beperkt, maar u maakt toch een interessant verschil voor uw inwoners. Gratis netabonnement voor bepaalde leeftijdscategorie(ën) U selecteert een leeftijdscategorie die een gratis netabonnement krijgt en zo door heel uw gemeente kan reizen. Tussenkomst op biljetten Bied uw inwoners en/of bezoekers de mogelijkheid om op een of meerdere dagen per week te genieten van een biljet tegen verlaagd tarief. U heeft twee keuzes: een gratis biljet enkele reis of een goedkoper heen- en terugbiljet. Tussenkomst op Lijnkaarten Laat uw inwoners voordelig binnen uw gemeente reizen met De Lijn met een 10-rittenkaart aan verminderd tarief. Milieu- én mobiliteitsbewust! Nieuwe inwoners Verwelkom nieuwe inwoners van uw gemeente gepast en trakteer hen op een Lijnkaart. De Lijn betaalt de helft voor u mee. U doet er de nieuwe inwoners een plezier mee én zo ontdekken ze uw gemeente.

8 EXTRA BUSSEN? INFO & CONTACT Naast de vijf klassieke derdebetalersystemen is het voor lokale overheden ook mogelijk om tussen te komen in exploitatiekosten. Wanneer een gemeente versterkingsritten wenst voor bijvoorbeeld een evenement, kan zij aan De Lijn vragen om te onderzoeken of dit mogelijk is en tegen welke kostprijs. Zo kan een gemeente tussenkomen in een uitbreiding van het aantal shoppingbussen tijdens de eindejaarsperiode of extra bussen inzetten op marktdagen. Op (Klik op zakelijk aanbod > steden en gemeenten > derdebetalersystemen) kunt u alle info, een prijzenoverzicht en een overzicht van welke derdebetalersystemen andere gemeenten in Vlaams- Brabant gebruiken, terugvinden. Relatiebeheerder Toni Waelburgs toni.waelburgs@delijn.be Relatiebeheerder Anke Gevels anke.gevels@delijn.be V.U.: PHILIPPE JACOBS, DE LIJN VLAAMS-BRABANT - MARTELARENPLEIN LEUVEN

9 DOORSTROMING

10 Hoe kan de gemeente zorgen voor een betere doorstroming van openbaar vervoer? Hoe stipter het openbaar vervoer kan rijden, hoe meer tevreden reizigers, en hoe groter de motivatie om bus of tram te nemen in plaats van de auto. Steden en gemeenten kunnen zelf heel wat maatregelen nemen om de doorstroming van bussen en trams te bevorderen. Doorstromingsmaatregelen hoeven niet per definitie duur of drastisch te zijn. Naast de erg efficiënte maar soms ingrijpende busbaan zijn er immers ook kleinere ingrepen mogelijk, die snel en makkelijk realiseerbaar zijn. Door verschillende knelpunten op een traject aan te pakken, kunt u aan het eind van de rit soms tot 15 minuten winnen.

11 WAT KAN EEN GEMEENTE DOEN? GROTE MAATREGELEN Een busbaan zorgt ervoor dat het openbaar vervoer tijdens spitsuren geen last heeft van opstoppingen en files. Op die manier krijgt de reiziger meer garantie op het halen van een overstap en is zijn verplaatsing stipter, regelmatiger en betrouwbaarder. Bij een uitstulpende halte stopt de bus op de rijbaan en verliest geen tijd met invoegen. Zo een halte is niet alleen toegankelijker en veiliger voor de reiziger, ze neemt ook minder plaats in dan een standaard haltehaven. Exclusieve doorsteken voor bussen van De Lijn kunnen het openbaar vervoer versnellen en dus aantrekkelijker maken. De bussluizen zorgen ervoor dat auto s niet kunnen rijden waar bussen dit wel kunnen. KLEINE MAATREGELEN Verkeerslichtenbeïnvloeding zorgt ervoor dat bussen minder lang moeten wachten voor een rood licht of zelfs meteen kunnen doorrijden. Vooral in combinatie met een busbaan is dit erg efficiënt. Verleen zoveel mogelijk voorrang aan straten waarvan het openbaar vervoer gebruik maakt. Met een strak handhavings- en ontradingsbeleid vermijdt u dat fout geparkeerde wagens het busverkeer belemmeren. Rijbaankussens vertragen het autoverkeer zonder de doorstroming van de bus te hypothekeren. Ze zijn ook comfortabeler voor de inzittenden dan standaard verkeersdrempels. Houd bij de aanleg van rotondes rekening met de draaicirkel van een bus. Overweeg eventueel om rotondes in te richten als verkeersplein zodat bussen dwars over het verkeersplein kunnen rijden. De bus zal niet alleen sneller zijn, het comfort van de reiziger wordt er ook beter op.

12 INFO & CONTACT Surf naar (klik op zakelijk aanbod > steden en gemeenten > doorstroming) voor een overzicht van alle doorstromingsmaatregelen en bijkomende info. Contacteer de deskundigen doorstroming van De Lijn Vlaams-Brabant om te onderzoeken welke maatregelen uw gemeente kan nemen. Arian Van Goidsenhoven Dries Wathion V.U.: PHILIPPE JACOBS, DE LIJN VLAAMS-BRABANT - MARTELARENPLEIN LEUVEN

13 GEMEENTELIJKE BELEIDSCOMMISSIE (GBC)

14 Hoe een (i)gbc plannen? In het nieuwe mobiliteitsdecreet is de gemeente voorzitter en initiatiefnemer van de (inter)gemeentelijke Beleidscommissies. De Lijn is naast Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid (BMV) en het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) een vast lid van de (i)gbc. Dit maakt dat de aanwezigheid van een vertegenwoordiger van De Lijn verplicht is (fysisch of bij volmacht). Om de planning van een (i)gbc te stroomlijnen, koos De Lijn Vlaams-Brabant ervoor om één enkel communicatiekanaal te hanteren. Stuur alle uitnodigingen voor (i)gbc s, maar ook agenda s, documenten en verslagen steeds naar volgend adres te sturen: Hoe efficiënt een (i)gbc organiseren? Indien mogelijk: stel verschillende data voor (bijvoorbeeld via Doodle) om te vermijden dat bepaalde leden moeten afzeggen. Stuur de uitnodigingen minstens 15 werkdagen voor de samenkomst. Stuur de uitnodiging voor De Lijn enkel naar De mail zal intern naargelang het onderwerp van de (i)gbc naar de juiste persoon worden doorgestuurd. Stuur ook de nodige documenten, agenda en dossiers naar

15 HALTEACCOMODATIE

16 Welke halteaccommodatie kan de gemeente voorzien? Bij regen, wind of felle zonneschijn is wachten in een schuilhuisje van De Lijn een pak aangenamer dan aan een halte zonder beschutting. Bovendien biedt de zitbank extra comfort en de verlichting met zonne-energie vergroot het veiligheidsgevoel als het donker is. Haltes die veel door fietsers worden gebruikt, hebben dan weer baat bij een fietsenstalling. Het plaatsen van schuilhuisjes kan gebeuren zonder al te veel moeite en de gemeente betaalt slechts een kwart van de werkelijke kost.

17 FORMULES Gesubsidieerd schuilhuisje Er bestaat een gamma aan gesubsidieerde schuilhuisjes voor elk type halteplaats: is er veel plaats of niet?, hoe groot moet het zijn?, is er zitplaats nodig?, enz. Deze schuilhuisjes worden voor 75% gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Publicitair schuilhuisje Een publicitair schuilhuisje wordt gratis geplaatst door een publiciteitsfirma. In ruil daarvoor krijgt de firma advertentieruimte op de wanden. Dit type komt vooral voor in dichtbevolkte gebieden. De publiciteitsfirma s beslissen op basis van een lastenboek van de gemeente of ze interesse hebben in een halte. De Lijn is geen betrokken partij. Surf naar > zakelijk aanbod > steden en gemeenten > halteaccommodatie voor een volledig en gedetailleerd overzicht van het gamma en de prijzen. Schuilhuisje eigen ontwerp U kunt ook zelf een schuilhuisje ontwerpen en bouwen. Ook hiervoor is er een (geplafonneerde) subsidie beschikbaar. Informeer op voorhand bij De Lijn aan welke vereisten de accommodatie moet voldoen. Het ontwerp moet voor de realisatie immers goedgekeurd worden door De Lijn. Fietsenstalling U kunt kiezen voor een overdekte stalling of enkel fietsbeugels. Deze zijn er in verschillende vormen. Ook de fietsenstallingen zijn voor 75% gesubsidieerd.

18 ONDERHOUD INFO & BESTELLINGEN Propere schuilhuisjes, fietsenstallingen, fietsbeugels, zitbanken en lege vuilnisbakken verfraaien het straatbeeld en veraangenamen het wachten. Contacteer de verantwoordelijken van De Lijn in uw regio. Kan uw gemeente zelf niet instaan voor het onderhoud van de schuilhuisjes, of kan ze geen beroep doen op een publiciteitsfirma? Dan kunt u de hulp inroepen van de sociale werkplaatsen IGO Leuven of 3Wplus. Regio Leuven IGO Leuven Henri Ams tel opdrachten@igo.be Regio Halle-Vilvoorde 3Wplus Sociale Werkplaats Danny Van Lijsebeth tel danny.vanlijsebeth@3wplus.be regio Leuven Gert Heylen gert.heylen@delijn.be regio Dilbeek Lieve Walravens lieve.walravens@delijn.be regio Grimbergen Marnix Van den Berghe marnix.vandenberghe@delijn.be V.U.: PHILIPPE JACOBS, DE LIJN VLAAMS-BRABANT - MARTELARENPLEIN LEUVEN

19 TOEGANKELIJKE HALTE

20 Wat is een toegankelijke halte? De Lijn telt haltes in Vlaanderen. Samen met de gemeenten streeft De Lijn er naar om er daar zoveel mogelijk van toegankelijk te maken voor alle gebruikers. Gemeenten spelen als wegbeheerder een belangrijke rol in het verbeteren hiervan. Worden er wegenwerken gepland? Overweeg dan om ook bushaltes herin te richten. Maar ook zonder grote algemene werken kunnen haltes aangepakt worden of nieuwe toegankelijke haltes gebouwd worden. Toegankelijke haltes vergroten het comfort van alle gebruikers. Ze stimuleren bovendien de mobiliteit van mensen met een beperking en ouders met een kinderwagen. Besluit uw gemeente om één of meerdere bushaltes onder handen te nemen? De Lijn staat u graag bij met deskundig advies: welke haltes worden best eerst aangepakt, hoe wordt een halte juist toegankelijk gemaakt, welke materialen te gebruiken, In de Bushaltegids ( > zakelijk aanbod > steden en gemeenten > Toegankelijkheid) vindt u alle info over het ontwerpproces, de verschillende categorieën van bushaltes en een checklist voor het ontwerp van een toegankelijke halte.

21 WAT ZIJN DE VEREISTEN VAN EEN TOEGANKELIJKE HALTE? het perron is verhoogd aangelegd. de doorgang op het perron is voldoende breed en obstakelvrij. het oppervlak van het perron is voldoende effen, aaneengesloten, slipvrij. het perron is drempelloos bereikbaar. het perron is voorzien van een geleidelijn en opstapvlak in rubbertegels.

22 Info & contact Wenst u advies? Neem contact op met de verantwoordelijken bij De Lijn Vlaams-Brabant voor advies. Arian Van Goidsenhoven arian.vangoidsenhoven@delijn.be Dries Wathion dries.wathion@delijn.be V.U.: PHILIPPE JACOBS, DE LIJN VLAAMS-BRABANT - MARTELARENPLEIN LEUVEN

23 HINDER BIJ WEGENWERKEN

24 Beperk hinder bij wegenwerken of festiviteiten Omleidingen en tijdelijk verplaatste haltes door wegwerkzaamheden of festiviteiten kunnen erg hinderlijk zijn voor de reizigers. De gemeente zorgt er dus best voor dat ook tijdens de werken of festiviteiten een doorgang voor het busverkeer mogelijk blijft. Op die manier blijft de hinder voor de reizigers beperkt tot een minimum. In elk geval meldt de gemeente best zo snel en volledig mogelijk alle werken of festiviteiten. Als er dan een omleiding nodig is, zorgt De Lijn voor een omleidingsroute, tijdelijke haltes en duidelijke communicatie.

25 Wanneer brengt u De Lijn op de hoogte? Geplande grote wegwerkzaamheden/festiviteiten met sterke verkeershinder waarbij een omleiding noodzakelijk is. 2 maanden op voorhand Wegenwerken/festiviteiten waar geen omleiding nodig is, maar die wel voor hinder zorgen op de openbare rijweg (vb: wegversmallingen door langdurig laden en lossen, kermissen, betogingen, ) of activiteiten die geen hinder voor het verkeer bezorgen, maar wel op voetpaden en dus ook aan bushaltes (vb: trottoirherstel, stellingen, markten, ). 14 dagen op voorhand Welke gegevens bezorgt u aan De Lijn? Uitnodigingen voor relevante coördinatievergaderingen Aanvangsdatum (en uur) en einddatum (en uur) per fase van de werken Overzicht van de reiswegen die hinder zullen hebben Contactpersonen (namen, telefoonnummers en adressen) Opgelet! Voor werken of festiviteiten waarvoor een vergunning vereist is, dient De Lijn geïnformeerd te worden voor de toekenning van de vergunning. De Lijn streeft ernaar zo veel mogelijk de dubbele rijrichting voor de bussen te behouden: hiervoor is een doorgang van 6 meter breedte nodig. Worden de werken vroeger beëindigd dan voorzien? Meld dit van zodra het geweten is aan De Lijn, zodat bussen niet onnodig in omleiding rijden en we reizigers en chauffeurs tijdig kunnen verwittigen.

26 WIE CONTACTEREN BIJ HINDER? Contacteer de verantwoordelijken van De Lijn in uw regio. Hoofd Planning regio Leuven Willem Vanderweyden Hoofd Planning regio Dilbeek Luc Daniëls Hoofd Planning regio Grimbergen Marnix Van den Berghe V.U.: PHILIPPE JACOBS, DE LIJN VLAAMS-BRABANT - MARTELARENPLEIN LEUVEN

Gesubsidieerde halteaccommodatie

Gesubsidieerde halteaccommodatie Gesubsidieerde halteaccommodatie Prijzen geldig vanaf 1 juli 2015 Gesubsidieerde halteaccommodatie De Lijn 1 Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 Comfort komt eerst... 3 Prijzen schuilhuisjes... 5 Prijs zitbank...

Nadere informatie

Derdebetalersysteem Bedrijven

Derdebetalersysteem Bedrijven Gino Derdelinckx Klantenbeheerder Bedrijven Derdebetalersysteem Bedrijven Minder stress op de baan, da s minder stress op je baan De Lijn, uw partner in stads- en streekvervoer - Feiten en cijfers - Tevreden

Nadere informatie

Vorselaar. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012

Vorselaar. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012 Vorselaar Het nieuwe aanbod van De Lijn vanaf 1 september 2012 Een nieuw busnet voor de regio Antwerpen - Herentals Efficiëntieverhoging Doordat De Lijn moet besparen, wordt de gebiedsevaluatie van de

Nadere informatie

Agenda. De Lijn en u: partners in mobiliteit. Vraaggesprek. De Lijn en u: partners in mobiliteit 4. Vraaggesprek

Agenda. De Lijn en u: partners in mobiliteit. Vraaggesprek. De Lijn en u: partners in mobiliteit 4. Vraaggesprek Agenda 11. De Lijn in het mobiliteitslandschap 22. Plannen van OV 33. Samen het gebruik van OV stimuleren Gent - 24 april 2013 44. Vragen 55. En wat denkt u? 1 2 Roger Kesteloot Directeur-generaal De Lijn

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Toegankelijke haltes. 1 Toegankelijke haltes De Lijn De Lijn

Toegankelijke haltes. 1 Toegankelijke haltes De Lijn De Lijn Toegankelijke haltes 1 Toegankelijke haltes De Lijn De Lijn Inhoudstabel Voorwoord...3 Wie doet wat?...4 Halteploegen brengen toegankelijkheid in kaart...4 Deskundigen Doorstroming bieden ondersteuning

Nadere informatie

6/02/2013. Samen voor duurzame mobiliteit. Samen voor duurzame mobiliteit. Missie De Lijn

6/02/2013. Samen voor duurzame mobiliteit. Samen voor duurzame mobiliteit. Missie De Lijn 6/0/0 Infomoment duurzaam lokaal mobiliteitsbeleid Ambtenaren Gent, 07-0-0 De Lijn Oost-Vlaanderen Samen voor duurzame mobiliteit Samen voor duurzame mobiliteit Vlaamse Overheid De Lijn Steden & gemeenten

Nadere informatie

Lijnfolder 2009 Hoeksche Waard / Goeree- Overflakkee

Lijnfolder 2009 Hoeksche Waard / Goeree- Overflakkee Lijnfolder 2009 Hoeksche Waard / Goeree- Overflakkee Qliner 396 Geldig vanaf 4 januari 2009 HWGO2009-LF8 Gratis HWGO2009-LF8.indb 1 24-12-2008 16:31:32 Welkom in de Qliner Tussen Dirksland Sommelsdijk

Nadere informatie

Samen een openbaar vervoernetwerk uitbouwen

Samen een openbaar vervoernetwerk uitbouwen Samen een openbaar vervoernetwerk uitbouwen Beheersovereenkomst Gemeentelijke plannen: Mobiliteit, Ruimtelijk Infrastructuur, Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen Mobiliteitsdecreet Meer... Decreten en

Nadere informatie

HET B2B-AANBOD VAN DE VERVOERSOPERATOREN. Rutger Huybrechts rutger.huybrechts@vsv.be 015 63 14 07

HET B2B-AANBOD VAN DE VERVOERSOPERATOREN. Rutger Huybrechts rutger.huybrechts@vsv.be 015 63 14 07 HET B2B-AANBOD VAN DE VERVOERSOPERATOREN Rutger Huybrechts rutger.huybrechts@vsv.be 015 63 14 07 INHOUD 1. De Lijn 2. MIVB 3. NMBS 4. Taxistop 5. Blue Mobility 6. Andere initiatieven VLAAMSE VERVOERMAATSCHAPPIJ

Nadere informatie

Nieuw mobiliteitsdecreet

Nieuw mobiliteitsdecreet voor mandatarissen 19-02-2012 Yvan Bellaert Afdelingshoofd Marketing & Communicatie Nieuw mobiliteitsdecreet Dia 1 Inhoud De Lijn algemeen Samenwerking Vlaams Gewest Lokale overheden De Lijn Samenwerkingsovereenkomsten

Nadere informatie

Openbaar vervoer in de winter. Griet SIMILON & Luc DANIËLS

Openbaar vervoer in de winter. Griet SIMILON & Luc DANIËLS Openbaar vervoer in de winter Griet SIMILON & Luc DANIËLS Waarom? Reizigers rekenen op het openbaar vervoer Ook tijdens winterdagen Vaak alternatief voor dagelijks verplaatsingsmiddel Autogebruikers laten

Nadere informatie

Nijlen. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012

Nijlen. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012 Nijlen Het nieuwe aanbod van De Lijn vanaf 1 september 2012 Een nieuw busnet voor de regio stadsnet Lier Efficiëntieverhoging Doordat De Lijn moet besparen, wordt de gebiedsevaluatie van de regio stadsnet

Nadere informatie

Veilig naar links via keerbewegingen

Veilig naar links via keerbewegingen Veilig naar links via keerbewegingen Na de heraanleg van de sesteenweg (N8) is het niet meer mogelijk om linksaf te slaan. Daarom zijn er drie keerpunten voorzien waar het verkeer veilig kan keren. Dankzij

Nadere informatie

Toegankelijke halte-infrastructuur. Eddy Gielis Coördinator toegankelijkheid

Toegankelijke halte-infrastructuur. Eddy Gielis Coördinator toegankelijkheid Toegankelijke halte-infrastructuur Eddy Gielis Coördinator toegankelijkheid Context VN verdrag inzake de rechten van Personen met een Handicap Belangrijke impact Voor De Lijn en het departement MOW : personen

Nadere informatie

18/02/2013. Nieuw mobiliteitsdecreet. Inhoud. Taak

18/02/2013. Nieuw mobiliteitsdecreet. Inhoud. Taak voor ambtenaren 19-02-2012 Micheline Steen Mobiliteitsontwikkelaar Nieuw mobiliteitsdecreet Dia 1 Inhoud algemeen Samenwerking Vlaams Gewest Lokale overheden Thema-avond Dia 2 Taak is verantwoordelijk

Nadere informatie

Lambrechtshoekenlaan kleine ingrepen. infoavond start der werken 20/02/2017

Lambrechtshoekenlaan kleine ingrepen. infoavond start der werken 20/02/2017 Lambrechtshoekenlaan kleine ingrepen infoavond start der werken 20/02/2017 Verwelkoming Panel Son Van den Broek moderator Wendy Simons districtsschepen bevoegd voor openbare werken, middenstand en lokale

Nadere informatie

Lijnfolder 2010 Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

Lijnfolder 2010 Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee Lijnfolder 2010 Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee Qliner 396 Geldig vanaf 28 maart 2010 hwgo2010-lf8 Gratis Welkom in de Qliner Tussen Dirksland Sommelsdijk Middelharnis en Rotterdam Zuidplein rijdt Qliner

Nadere informatie

De werf van de eeuw in Achterbroek

De werf van de eeuw in Achterbroek De werf van de eeuw in Achterbroek Infobrochure over de werken Hallo, Het is zover: vanaf februari 2019 pakken we het kruispunt van Achterbroek en de Roosendaalsebaan aan. Eindelijk, zegt u terecht op

Nadere informatie

Stappen op weg naar een inclusief openbaarvervoeraanbod De Lijn

Stappen op weg naar een inclusief openbaarvervoeraanbod De Lijn Mobiliteitscongres Iedereen op weg 13 oktober 2014 Eddy Gielis, Coördinator Toegankelijkheid De Lijn - Centrale Diensten Stappen op weg naar een inclusief openbaarvervoeraanbod De Lijn Dia 1 Inhoud Stappen

Nadere informatie

Infodossier Noorderlaanbrug

Infodossier Noorderlaanbrug Infodossier Noorderlaanbrug DEEL 1: PROJECTINFORMATIE Laatste update: 9/0/08 Inhoudstafel Inleiding Pagina 3 Situering Noorderlaanbrug 4 Onderdeel van het project Bruggen Albertkanaal 5 Huidige situatie

Nadere informatie

Mobiliteit en OV in de Westhoek

Mobiliteit en OV in de Westhoek De Lijn West-Vlaanderen Mobiliteit en OV in de Westhoek De Lijn West-Vlaanderen 03-04-2007 Bedieningsgebied De Lijn Mobiliteit in de Westhoek 2 De Lijn in de Westhoek In 1991 : eerste belbus van Vlaanderen

Nadere informatie

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM WAT KAN BETER? De huidige N8 zorgt voor heel wat knelpunten voor het plaatselijk en doorgaand verkeer in Kortrijk en

Nadere informatie

Vanaf 10 personen, die gedurende de volledige verplaatsing samen reizen, is het voordeliger om gebruik te maken van een groepsbiljet.

Vanaf 10 personen, die gedurende de volledige verplaatsing samen reizen, is het voordeliger om gebruik te maken van een groepsbiljet. 2.1.1.1. Tarieven : Geldig vanaf 1 februari 2018 1. Biljetten 1.1. Biljet Het biljet geeft recht op vervoer gedurende 60 minuten. Binnen die toegestane tijdslimiet mag de reiziger onbeperkt en gratis overstappen.

Nadere informatie

Reizigershandvest Noord-Holland Noord

Reizigershandvest Noord-Holland Noord Reizigershandvest Noord-Holland Noord Aangenaam, wij zijn Connexxion, waar wilt u vandaag naartoe? Onze beloftes Connexxion brengt meer dan een miljoen mensen op hun bestemming. Iedere dag opnieuw. Het

Nadere informatie

Breng direct RijnWaalsprinter

Breng direct RijnWaalsprinter Nieuw vanaf 29 augustus: Breng direct RijnWaalsprinter Arnhem Huissen Bemmel Nijmegen Gratis 5x retour Breng me direct langs de file Kijk voor meer info op breng.nl Nieuw: Breng direct RijnWaalsprinter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie

Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2013 Bekendgemaakt op 27 juni 2013 1. Juridisch kader Het decreet van 20 maart

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

AANHUISLEVERTIPS. Om u als klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen, hebben wij gekozen voor een uitgebreid systeem van thuisleveringen.

AANHUISLEVERTIPS. Om u als klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen, hebben wij gekozen voor een uitgebreid systeem van thuisleveringen. AANHUISLEVERTIPS Om u als klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen, hebben wij gekozen voor een uitgebreid systeem van thuisleveringen. DE VOORDELIGSTE Om u als klant zo goed mogelijk te bedienen, maken

Nadere informatie

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht Doortocht N9 Kwatrecht De herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) tussen het station van Kwatrecht en het kruispunt met de Zuidlaan (N417) en de Oosterzelesteenweg (N42) start op 14 oktober 2013. Het

Nadere informatie

Samen voor duurzame mobiliteit

Samen voor duurzame mobiliteit Infomoment duurzaam lokaal mobiliteitsbeleid Mandatarissen Leuven, 26.02.2013 Johan Van Looy Directeur De Lijn Vlaams-Brabant Samen voor duurzame mobiliteit Inhoud De Lijn algemeen Partnerschap De Lijn

Nadere informatie

Tram 9 Vragen & Antwoorden Versie: 13 augustus 2015

Tram 9 Vragen & Antwoorden Versie: 13 augustus 2015 Tram 9 Vragen & Antwoorden Versie: 13 augustus 2015 Tram 9 - algemeen 1. Waarom komt er eigenlijk een tram en wat zijn de voordelen? De campuspartners zijn al jaren vragende partij voor een uitbreiding

Nadere informatie

Kinderen op de fiets

Kinderen op de fiets Kinderen op de fiets Kinderen vervoeren met de fiets 1. HET FIETSZITJE Vanaf ongeveer 1 jaar Van 9 tot 15 of tot 25 kg Uitgerust met : - gordeltjes - voetsteuntjes (verstelbaar in hoogte) - hoge rugsteun

Nadere informatie

6/02/2013. Samen voor duurzame mobiliteit. Voorstelling De Lijn Oost-Vlaanderen. Inhoud. Voorstelling De Lijn Oost-Vlaanderen

6/02/2013. Samen voor duurzame mobiliteit. Voorstelling De Lijn Oost-Vlaanderen. Inhoud. Voorstelling De Lijn Oost-Vlaanderen Mandatarissen Gent, 07-02-2013 Oost-Vlaanderen Samen voor duurzame mobiliteit Inhoud Voorstelling Oost-Vlaanderen Partnerschap en lokale overheden Thema-avond Oost-Vlaanderen Gent, 24 april 2013 Dia 2

Nadere informatie

Charter van de reiziger. Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS

Charter van de reiziger. Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS Charter van de reiziger Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS ONZE VERBINTENISSEN conform de Europese regels NMBS stelt alles in het werk om u een kwaliteitsdienst te bieden. Dit is onze dagelijkse bekommernis,

Nadere informatie

Breng direct RijnWaalsprinter

Breng direct RijnWaalsprinter Nieuw vanaf 29 augustus: Breng direct RijnWaalsprinter Arnhem Huissen Bemmel Nijmegen Gratis 5x retour Breng me direct langs de file Kijk voor meer info op breng.nl Comfortabel én snel langs de files Nieuw:

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Tarieven De Lijn - Inhoudstafel

Tarieven De Lijn - Inhoudstafel Goedgekeurd door de Raad van bestuur van De Lijn op 14 oktober 2015 Tarieven De Lijn - Inhoudstafel pagina Inleiding... 3 1. Biljetten 1.1. Biljet... 3 1.2. Groepsbiljet... 3 1.3. Biljet Fiets... 3 2.

Nadere informatie

25/02/2013. Samen voor duurzame mobiliteit. Samen voor duurzame mobiliteit. Samenwerking rond vele thema s. Halte-accommodatie. Derdebetalersystemen

25/02/2013. Samen voor duurzame mobiliteit. Samen voor duurzame mobiliteit. Samenwerking rond vele thema s. Halte-accommodatie. Derdebetalersystemen 5/0/0 Infomoment duurzaam lokaal mobiliteitsbeleid Ambtenaren Antwerpen, 8-0-0 De Lijn Antwerpen Samen voor duurzame mobiliteit Samen voor duurzame mobiliteit Vlaamse Overheid De Lijn Steden & gemeenten

Nadere informatie

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 GRONINGEN JOURE EMMELOORD LELYSTAD GELDIG VANAF 3 JULI 2011 QLINER 315 GRONINGEN LELYSTAD 325 GRONINGEN EMMELOORD 335 GRONINGEN (ZERNIKE) JOURE Alles voor een Goede Reis met

Nadere informatie

Project K-06-042 Herinrichting N14 fase 2 te Zandhoven

Project K-06-042 Herinrichting N14 fase 2 te Zandhoven Project K-06-042 Herinrichting N14 fase 2 te Zandhoven contactpersonen Bouwheer Medeopdrachtgevers Aannemer Werfleider van de aannemer Agentschap Wegen en Verkeer Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113

Nadere informatie

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Vervoervisie Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Het aantal huishoudens in de regio Amsterdam neemt tot 2040 met circa 270.000 toe. Hiermee neemt ook de economische bedrijvigheid en de

Nadere informatie

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018 Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom Informatievergadering 3 oktober 2018 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Waarom werken? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op de werf

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan

Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan Duurzame mobiliteit hoeft niet noodzakelijk veel te kosten of veel tijd in beslag te nemen. Heel wat maatregelen zijn heel eenvoudig en hebben toch

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Frequentietabellen

BIJLAGE 1: Frequentietabellen BIJLAGE 1: Frequentietabellen UW VERVOERMIDDELEN 1. Geef aan hoe vaak u de volgende vervoermiddelen gebruikt. 1.1 Auto als bestuurder Aantal Gewogen Nooit of minder dan één keer per jaar 1.144 8,8 9,1

Nadere informatie

Enquête. Dienstregeling naleven. 12 Test-Aankoop 559 december 2011

Enquête. Dienstregeling naleven. 12 Test-Aankoop 559 december 2011 Enquête Op de drie vervoernetten laat de stiptheid te wensen over. De klanten van De Lijn verlangen ook meer beschutting aan de haltes. En gebruikers van de MIVB zouden zich graag veiliger voelen. N Dienstregeling

Nadere informatie

Gemeentelijke Begeleidingscommissie Huishoudelijk Reglement

Gemeentelijke Begeleidingscommissie Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke Begeleidingscommissie Huishoudelijk Reglement Inhoud 1. Juridisch kader... 1 2. Verantwoordelijkheid van de (I)GBC in het plan- en ontwerpproces... 1 3. Oprichting en samenstelling van de

Nadere informatie

Opritten E314 afgesloten, extra hinder in en rond Leuven

Opritten E314 afgesloten, extra hinder in en rond Leuven Pagina 1 van 5 Lies Guldentops Van: Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant [wegen.vlaamsbrabant=vlaanderen.be@mail91.us2.mcsv.net] namens Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant [wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be]

Nadere informatie

Van 28 november tot 23 december 2011

Van 28 november tot 23 december 2011 Verloop werken Heraanleg De Keyserlei Van 28 november tot december 2011 Nieuwe riool collector De aannemer start met het vernieuwen van de rioleringen. Eerste werk is het bouwen van een grote nieuwe collector

Nadere informatie

Intro. Doel. Uitgangspunten. Actoren. Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik

Intro. Doel. Uitgangspunten. Actoren. Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik Intro In het kader van het traject Dorpsspiegel dat in Gooik door Samenlevingsopbouw werd opgezet, kwamen een aantal vragen rond mobiliteit naar boven. Samenlevingsopbouw

Nadere informatie

! " #$"%&' ()* (+! #$%&'

!  #$%&' ()* (+! #$%&' !"#$"%&'()* (+!#$%&' Inhoudstafel Inleiding...3 1. Biljetten pagina 1.1. Biljet...3 1.2. Groepsbiljet...3 1.3. Biljet Fiets...4 2. Sms-ticket...4 3. Lijnkaarten...4 4. Abonnementen 4.1. Abonnementen...5

Nadere informatie

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met:

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met: DIENST AANGEPAST VERVOER De Dienst Aangepast Vervoer (afgekort DAV) biedt aangepast vervoer aan voor rolstoelgebruikers en mindermobielen uit de regio Halle Vilvoorde. De DAV wordt georganiseerd door de

Nadere informatie

Dienstorder MOW/AWV/2012/5

Dienstorder MOW/AWV/2012/5 Dienstorder MOW/AWV/2012/5 d.d. 26 maart 2012 Titel: Inplanting en inrichting van halteplaatsen voor openbaar vervoer langs gewestwegen Voorgesteld door: (stuurgroep) Verkeer en Mobiliteit (AVVG) Kenniscluster:

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Bijlage 1. Model van huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie als vermeld in artikel 2

Bijlage 1. Model van huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie als vermeld in artikel 2 Bijlage 1. Model van huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie als vermeld in artikel 2 Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie Huishoudelijk

Nadere informatie

Informatievergadering Gasmeterlaan - Nieuwevaart. Start van de werken

Informatievergadering Gasmeterlaan - Nieuwevaart. Start van de werken Informatievergadering Gasmeterlaan - Nieuwevaart Start van de werken Toelichting plannen Studiebureau Grontmij Dhr. Thierry De Wilde Gasmeterlaan Nieuwevaart Inhoud Aanleiding Projectafbakening Doelstellingen

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Almere

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Almere Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Almere connexxion.nl Typefouten en wijzigingen

Nadere informatie

Herinrichting van de Sint-Annalaan Stand van zaken

Herinrichting van de Sint-Annalaan Stand van zaken Herinrichting van de Stand van zaken Vanaf september 2019 willen we trambussen op het Ringtrambustraject van het Brabantnet inzetten. De Ringtrambus laat toe om snel een kwaliteitsvol alternatief voor

Nadere informatie

Wegenwerken in Leuven en omgeving Efficiënte coördinatie en communicatie beperken de hinder

Wegenwerken in Leuven en omgeving Efficiënte coördinatie en communicatie beperken de hinder PERSMEDEDELING VAN HET AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER 3 mei 2013 Wegenwerken in Leuven en omgeving Efficiënte coördinatie en communicatie beperken de hinder Op 21 mei 2013 start het Agentschap Wegen en Verkeer

Nadere informatie

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl Onze stad ntdekhet v.nl Gemeente Groningen Onze nieuwe bussen Vanaf 13 december vernieuwt het OV Even voorstellen: uw nieuwe busvervoerders Vanaf 13 december 2009 rijden nieuwe busvervoerders in uw regio.

Nadere informatie

NIEUW! Elk jaarabonnement wordt elektronisch. Ook voor wie niet via de online tool bestelt

NIEUW! Elk jaarabonnement wordt elektronisch. Ook voor wie niet via de online tool bestelt NIEUW! Elk jaarabonnement wordt elektronisch Ook voor wie niet via de online tool bestelt Alle jaarabonnementen staan voortaan op de MOBIB-kaart De Lijn vervangt geleidelijk alle vervoerbewijzen door een

Nadere informatie

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Academiejaar 2015-2016 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten DOCENT: Vandenhende

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter Brochure bereikbaarheid Regio Aalter juni 2015 Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL REGIO AALTER... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Emmaüs Middenschool: St. Gerolflaan 20-9880 Aalter... 3 1.2 Emmaüs Bovenbouw:

Nadere informatie

Van 26 maart tot 5 april 2012

Van 26 maart tot 5 april 2012 Van 26 maart tot 5 april 2012 Start nutswerken aan de zuidzijde De aannemer werkt verder aan het voetpad en de wandelpromenade aan de noordzijde van de straat. De nutswerken aan de zuidzijde van de De

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

Memorandum Stad Mechelen Mobiel voor Iedereen

Memorandum Stad Mechelen Mobiel voor Iedereen Memorandum Stad Mechelen Mobiel voor Iedereen 1. Inleiding 1.1. De stad Mechelen kampt mede door haar centrale ligging met een zware verkeersdruk. Om de levenskwaliteit van de bevolking en de economische

Nadere informatie

Provincie Utrecht. Folder Mis hem niet 2009 Utrecht(3).indd :

Provincie Utrecht. Folder Mis hem niet 2009 Utrecht(3).indd : Provincie Utrecht Folder Mis hem niet 2009 Utrecht(3).indd 1 26-10-2009 17: Pe di Nie Een reg die ver con Alt Wi alle on de con Ve Wi SM ab Re Per tra ww Mis hem niet! Folder Mis hem niet 2009 Utrecht(3).indd

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter Brochure bereikbaarheid Regio Aalter januari 2019 Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL. REGIO AALTER... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Emmaüs Middenschool... 3 1.2 Emmaüs Bovenbouw... 3 1.3 Emmaüs Machelen

Nadere informatie

20-3-2015. 1. Bereikbaarheid wordt meestal geassocieerd met slechte bereikbaarheid. 2. Maar wat is dan goede bereikbaarheid?

20-3-2015. 1. Bereikbaarheid wordt meestal geassocieerd met slechte bereikbaarheid. 2. Maar wat is dan goede bereikbaarheid? 1. Bereikbaarheid wordt meestal geassocieerd met slechte bereikbaarheid Els Cools coördinator lokaal economisch beleid UNIZO 3 zeker bij onvoorziene omstandigheden Bereikbaarheid bij openbare werken? 2.

Nadere informatie

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg FOUTPARKEREN PZ HerKo U doet er toch niet aan mee? Lokale Politie Herent- Kortenberg Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Beste inwoner, Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu.

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu. www.cambio.be CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? WAT KOST HET JOU? Met cambio reserveer je je auto naar keuze, op het moment dat je hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Gratis. Studentenbuspas Academiejaar 2010-2011

Gratis. Studentenbuspas Academiejaar 2010-2011 Gratis Studentenbuspas Academiejaar 2010-2011 Rij gratis met de bus in Leuven Je hebt zopas de studentenbuspas Leuven gekregen. Vervoermaatschappij De Lijn, Stad Leuven, K.U.Leuven, KHLeuven, Groep T en

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Amstelland Meerlanden connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

Boetes. Niet betalen kan u duur te staan komen. De procedure bij en na een controle. Waarvoor is een controleur bevoegd?

Boetes. Niet betalen kan u duur te staan komen. De procedure bij en na een controle. Waarvoor is een controleur bevoegd? Boetes De procedure bij en na een controle Waarvoor is een controleur bevoegd? Hoe verloopt een controle? Reageren op een proces-verbaal Contactgegevens dienst Administratieve Boetes De aard van de overtreding

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%. Samenvatting mobiliteit, 4-meting 2014 Het Delft Internet Panel (DIP) is ingezet om een beeld te krijgen van de door Delftenaren gebruikte vervoersmiddelen voor verplaatsingen binnen de stad en de regio.

Nadere informatie

Samen voor duurzame mobiliteit

Samen voor duurzame mobiliteit Infomoment duurzaam lokaal mobiliteitsbeleid Mandatarissen Hasselt, 21 februari 2013 De Lijn Limburg Samen voor duurzame mobiliteit Inhoud Voorstelling De Lijn Limburg Partnerschap De Lijn en lokale overheden

Nadere informatie

nieuwsbrief www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013

nieuwsbrief www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013 www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013 nieuwsbrief Beter, sneller en comfortabeler Hoe is de stand van zaken? Anders kijken naar de toekomst HOV tilt OV naar een hoger

Nadere informatie

Studentenbuspas Academiejaar 2011-2012

Studentenbuspas Academiejaar 2011-2012 Studentenbuspas Academiejaar 2011-2012 Gratis tudentenbuspas.indd 1 15/06/2011 16:16:31 Rij gratis met de bus in Leuven Je hebt zopas de studentenbuspas Leuven gekregen. Vervoermaatschappij De Lijn, Stad

Nadere informatie

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger Connexxion wijst de weg Waar u ook heen wilt en wat u ook wilt weten, Connexxion is uw reisgids. Als service voor onze reizigers hebben we in deze folder alle soorten reisinformatie verzameld en toegelicht.

Nadere informatie

Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen. Informatievergadering 9 februari 2017

Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen. Informatievergadering 9 februari 2017 Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen Informatievergadering 9 februari 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Wat, waar, waarom? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van vrijdag 5 oktober Debat over:

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van vrijdag 5 oktober Debat over: VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS Zitting 2012-2013 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van vrijdag 5 oktober 2012 Debat over: Gemeenteraadsverkiezingen 14/10 VGC 2

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

Bulletin van vragen en antwoorden

Bulletin van vragen en antwoorden Bulletin van vragen en antwoorden 8-4 maart 2014 19de jaargang nr. 8 4 maart 2014 ------------------------------------------------------------------------------ In het Bulletin van Vragen en Antwoorden

Nadere informatie

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs IZY zal de nieuwe trein low cost zijn, uitgevoerd door Thalys, vanaf 3 april 2016 tussen Brussel en Parijs met 2 tot 3 vertrekken per dag. De verkoop zal geopend

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Impressie nieuwe HOV halte Ruimzicht aan het Osdorpplein Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Westtangent Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Volgens

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding

nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding

Nadere informatie

WEGENIS- EN RIOLERINGSWERKEN

WEGENIS- EN RIOLERINGSWERKEN Belangrijk bericht WEGENIS- EN RIOLERINGSWERKEN JEF VANDERMEULENSTRAAT RACINGSTRAAT FREDERIK BURVENICHSTRAAT Beste bewoner Infobrief: aanvang van de werken Op 21 maart 2016 starten werken in de Jef Vandermeulenstraat,

Nadere informatie

Mijn reis met STIMI MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

Mijn reis met STIMI MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL Mijn reis met STIMI MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL Openbaar vervoer is de verzamelnaam voor alle bussen, trams en metro s. Mijn naam is STIMI Ik ben 7 jaar en een grote fan van

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

Infoavond Burgstraat. Dinsdag 4 juni 2019

Infoavond Burgstraat. Dinsdag 4 juni 2019 Infoavond Burgstraat Dinsdag 4 juni 2019 Agenda Toelichting: Werken aan traminfrastructuur en riolering Bereikbaarheid Communicatie Workshop verfraaiing Burgstraat Vragenronde 4/06/2019 Infoavond Burgstraat

Nadere informatie

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder GRATIS probeerkaart voor de bus vanaf Leiden Centraal Drie maanden GRATIS OV-fiets vanaf Leiden Lammenschans! Grote Polder is nu nog beter bereikbaar

Nadere informatie

Brussel, 5e voortgangsbijeenkomst 17 november conclusie

Brussel, 5e voortgangsbijeenkomst 17 november conclusie Brussel, 5e voortgangsbijeenkomst 17 november 2005 Verbetering van de prestaties A Uitdagingen B C D Als van de buslijnen voor de vooruitgang van de bussen Enkele voorbeelden van vastgestelde problemen

Nadere informatie