Gratis. Studentenbuspas Academiejaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gratis. Studentenbuspas Academiejaar 2010-2011"

Transcriptie

1 Gratis Studentenbuspas Academiejaar

2 Rij gratis met de bus in Leuven Je hebt zopas de studentenbuspas Leuven gekregen. Vervoermaatschappij De Lijn, Stad Leuven, K.U.Leuven, KHLeuven, Groep T en Lemmensinstituut willen je hiermee de kans geven om je verplaatsingen in Leuven snel en comfortabel te maken met de bussen van De Lijn. De studentenbuspas geeft je recht op onbeperkt gratis reizen op alle geregelde openbare buslijnen en het nachtvervoer van De Lijn op het grondgebied Leuven (incl. deelgemeenten Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele). Maar ook bepaalde delen van gemeenten zoals Herent, Linden, Pellenberg, Korbeek-Lo, Lovenjoel, Bierbeek, Haasrode, Wijgmaal en Holsbeek kunnen bereikt worden met deze studentenbuspas, met andere woorden; alle haltes gelegen binnen tariefzone 40, en dit zowel tijdens de week als in het weekend. De studentenbuspas is 1 academiejaar geldig vanaf de start van het academiejaar van je opleiding in één van de bovenvernoemde instellingen.

3 De studentenbuspas invullen STUDENTENBUSPAS Opgelet! Je studentenbuspas is ongeldig wanneer je er je naam en voornaam niet op vermeldt. Niet op de magneetstrip schrijven!

4 Grenzen van de stadszone Leuven waarbinnen de studentenbuspas geldt gemeente nr. haltenaam lijnnr. Linden 1 Hooglinden 371 Linden 2 Kerk 372 Linden 3 J. Davidtsstraat Pellenberg 4 Lange Lostraat 3 Korbeek-Lo 5 Pimberg 9 Lovenjoel 6 Centrum 380 Lovenjoel 7 Gemeentehuis 8 Bierbeek 8 Dreefstraat 7 Haasrode 9 Brabanthal Haasrode 10 Industriepark 5-6 Interleuvenlaan Heverlee 11 Boskantlaan II 1 Heverlee 12 Raalbeeklaan 337 Heverlee 13 Campus Arenberg III 2 Heverlee 14 Ormendaal 395 Heverlee 15 Doleeg Heverlee 16 Bremstraat *

5 gemeente nr. haltenaam lijnnr. Leuven 17 Gasthuisberg Herent 18 Grote Molenweg Herent 19 Wijk den Bremt 652 Herent 20 Keiberg Herent 21 Keierveld 4 Wijgmaal 22 Station 630 Wijgmaal 23 Sportcentrum 6 Wijgmaal 24 Oude Baan 5 Wilsele 25 Rotselaarsestraat Kessel-Lo 26 Hulsberg 2 Holsbeek 27 Pleinstr./Leuvensebaan 310 Leuven 28 Philips Leuven 29 Gasthuisberg Campus 3 * Leuven - Tervuursepoort is de begrenzende halte voor lijn 410 Tot en met deze haltes is de studentenbuspas geldig. Reis je verder dan deze stadszone, dan moet je het extra traject betalen vanaf de volgende halte. De studentenbuspas is ook geldig op het volledige traject van Ringbus 600.

6

7

8 Verder dan de stadszone Leuven? Je studentenbuspas is enkel geldig binnen de stadszone 40 Leuven. De chauffeur kan je extra aantal zones vóór of na de stadszone aanrekenen met een verlengingsbiljet. Voor verplaatsingen van 2 bijkomende zones is een verlengingsbiljet het voordeligst. Dit is te verkrijgen bij de chauffeur. Voor verplaatsingen van 1 bijkomende zone of van 3 en meer bijkomende zones reis je voordeliger met een Lijnkaart voorverkoop. Reis je van buiten naar binnen de stadszone en gebruik je een verlengingsbiljet, dan geldt je studentenbuspas voor de stadszone zonder deze te ontwaarden. Reis je van binnen naar buiten de stadszone en gebruik je een verlengingsbiljet, dan ontwaard je je studentenbuspas bij aanvang van je rit.

9 De spelregels 1 Zorg dat je je studentenkaart altijd op zak hebt, want de studentenbuspas is enkel geldig samen met je studentenkaart. De chauffeur of controleur kan vragen om ze samen voor te leggen. Steek bij elke op- of overstap de studentenbuspas in het gele ontwaardingsapparaat van De Lijn op de bus en bewaar hem daarna zorgvuldig. Om misbruik te vermijden, vragen wij je om je naam en voornaam te vermelden op je studentenbuspas. Alle medestudenten krijgen eveneens deze studentenbuspas. De studentenbuspas wordt beschouwd als een persoonlijk vervoerbewijs, waarvoor je aansprakelijk bent.

10 De spelregels 2 Bij beschadiging van de studentenbuspas, ten gevolge van gewone slijtage, kan je een gratis duplicaat verkrijgen in de Lijnwinkel van Leuven mits voorlegging van je studentenkaart en identiteitskaart. Bij beschadiging van de studentenbuspas, ten gevolge van foutief gebruik of nalatigheid, kan je een duplicaat verkrijgen in de Lijnwinkel van Leuven mits betaling van 10 euro en voorlegging van je studentenkaart en identiteitskaart. Bij verlies of diefstal kan je een duplicaat verkrijgen in de Lijnwinkel van Leuven mits betaling van 10 euro en voorlegging van je studentenkaart en identiteitskaart. Bij onrechtmatig gebruik van de studentenbuspas, zoals overschrijding van de zone (zonder bij te betalen), gebruik door een niet-rechthebbende, blanco studentenbuspas (zonder naam en voornaam) zijn de geldende boetes bij De Lijn van toepassing en is de oorspronkelijke houder van de studentenbuspas aansprakelijk.

11 Nog vragen? Als je informatie zoekt over de dienstregelingen of reiswegen van de bussen van De Lijn, bel dan naar ( 0,30/min) of surf naar: Heb je nog andere concrete vragen rond mobiliteit en bereikbaarheid? Surf dan naar:

12 Rij gratis met de bus in Leuven dankzij: