Jeugdplan Door organisatie naar prestatie!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeugdplan 2006-2009. Door organisatie naar prestatie!!"

Transcriptie

1 Jeugdplan Door organisatie naar prestatie!!

2 Inhoudsopgave Voorwoord Opstellers jeugdplan Organisatie en positionering Doelstellingen en scope Doelstelling jeugdplan Doelstelling jeugdafdeling Werk- en Taakomschrijving Train(st)er Begeleiding Jeugdcoördinator Materiaalman Spelers Ouders Het technisch, tactisch beleid Doelstelling per leeftijdscat. Trainingen en wedstrijden Spelsysteem Digitaal spelervolgsysteem Warming-up/Cooling-down Afgelastingen Afschrijvingen Samenstellen nieuwe elftallen Speerpunten Afspraken

3 Voorwoord GSBW, sinds 1939 die prachtige voetbalclub uit Goirle. Waar clubliefde, enthousiasme, vastberadenheid en een groot saamhorigheidsgevoel nog steeds bestaan. Een voetbalvereniging voor en door vrijwilligers met een gezamenlijke passie : voetbal! Binnen het bestuur van GSBW bestond al geruime tijd de wens, om de gehele jeugdafdeling te begeleiden met een soort draaiboek, aangepast aan de huidige tijd, waarin technische, organisatorische zaken een plaats vinden, normen en waarden worden benoemd, maar waarin ook een duidelijke lijn neergelegd wordt voor de ontwikkeling van F-pupil tot senior. Uitgangspunt van ons jeugdplan is de praktische werkbaarheid. Er is door de samenstellers niet gestreefd naar een zo uitgebreid mogelijk en zo volledig mogelijk boekwerk, maar naar een handzame leidraad, waarin essentiële zaken zo concreet mogelijk geformuleerd zijn. Dit jeugdplan zal met name voor leiders en trainers een welkome aanvulling zijn. Afspraken, richtlijnen, afstemming met de jeugdcommissie krijgen een duidelijke plaats in dit plan. Onze bedoeling is door dit jeugdplan de gehele jeugdafdeling op het technische en begeleidende vlak omhoog te brengen, wat inhoudt het verbeteren van ons actieve jeugdbeleid. Het bestuur en de jeugdcommissie van GSBW hopen, dat die doelstelling op termijn zal worden bereikt. Harrie Liebregts

4 Opstellers Jeugdplan Door wie: Marc de Bruijn Thomas Crombach Patrick Koolen Input: Johan Dijkstra Suat Tasci Ad Kuypers Geert Kukken Geert-Jan van der Heijden Harry Welten

5 Organisatie en positionering Hoofdbestuur GSBW Dagelijks bestuur Technische zaken Wedstrijdsecretariaat Accommodatiebeheer Sponsorcommissie Clubhuis commissie Jeugdcoördinator Dames commissie Carnavals commissie Jeugdcommissie Activiteitencommissie Penningmeester Organisatie toernooien voorzitter Organisatie internationaal toernooi Trainers/begeleiding/overige vrijwilligers/ouders Overige commissieleden

6 Doelstellingen en scope Doelstelling Jeugdplan: Verschaffen transparantie, duidelijkheid over geformuleerde doelstellingen, strategie en op te leveren resultaten binnen nu en drie jaar. Het jeugdplan is een levend, gebruiksvriendelijk document,voor alle direct betrokkenen en geïnteresseerden binnen onze vereniging. Prestatieve doelstelling jeugdafdeling: Verhogen kwaliteit jeugdspelers op technisch, tactisch en mentaal gebied. Jeugdspelers voorbereiden op overgang naar opvolgende elftallen, leeftijdscategorieën en uiteindelijk de senioren. Scope: Alle jeugdteams vanaf leeftijdscategorie F t/m A (meisjes/jongens) Prestatieve doelstelling senioren: Binnen 3 jaar 3 e klasse KNVB, met jongens uit eigen opleiding. Dit moet gerealiseerd worden binnen de sfeer en cultuur die onze vereniging zo mooi maakt en een eigen gezicht geeft. Het jeugdplan is een voorwaarde om deze doelstelling te kunnen halen en bovendien handhaving in de 3 e klasse mogelijk te maken.

7 Technisch en Tactisch Beleid (1) F pupillen: (6-8 jaar) Kennis maken met het voetbalspel, leren omgaan met winst en verlies, leren omgaan met spelregels, maar vooral plezier beleven. E pupillen: (8-10 jaar) Ontwikkelen van basisvaardigheden, kennis maken met groeps- en individuele tactiek, ontwikkeling mentale weerbaarheid, maar vooral plezier beleven. D pupillen: (10-12 jaar) Leren omgaan met nieuwe factoren in het voetbalspel (nieuwe afmetingen, spelregels, van 7-tal naar 11-tal), ontwikkelen groeps- en individuele tactiek, uitbouwen basisvaardigheden, ontwikkelen mentale weerbaarheid en natuurlijk plezier beleven.

8 Technisch en Tactisch Beleid (2) C junioren: (12-14 jaar) Verfijnen basisvaardigheden, verfijnen groeps- en individuele tactiek, kennis maken met conditionele trainingen en trainingen gericht op wedstrijd, ontwikkelen mentale weerbaarheid en natuurlijk plezier beleven. B junioren: (14-16 jaar) Uitbouwen alle basis- en tactische vaardigheden. Accent op verbeteren fysieke gesteldheid (conditie). Accent op coaching door spelers, ontwikkelen mentale weerbaarheid en natuurlijk plezier beleven. A junioren: (16-18 jaar) Voorbereiden overgang (zowel fysiek als mentaal) naar senioren, ontwikkelen mentale weerbaarheid en natuurlijk plezier beleven.

9 Werk en taakomschrijving GSBW kent twee soorten trainers te weten de selectietrainers en de niet-selectietrainers. De Trainer Alle trainers werken volgens de uitgangspunten die in dit plan genoemd zijn. De uitgangspunten die in dit plan genoemd zijn vormen de leidraad van handelen. De selectietrainers dienen in het bezit te zijn van trainerspapieren, minimaal moet de cursus juniorentrainer of pupillentrainer van de KNVB met goed gevolg afgelegd te zijn, of moet men bereid zijn deze cursus te gaan volgen. Voor de A-jeugd gaat de voorkeur uit naar oefenmeester III (junioren). Een niet-selectietrainer heeft de mogelijkheid genoemde cursussen te volgen, hij of zij is hiertoe echter niet verplicht. Een aanvraag hiervoor moet ingediend worden bij de jeugdcoördinator.

10 Taken Selectietrainer Selectietrainers van de junioren nemen deel aan de trainersbijeenkomst (bestaand overlegorgaan) en overlegt met jeugdcoördinator. De selectietrainers zijn tevens coördinator van de betreffende leeftijdscategorie Geeft advies omtrent samenstellen selectie, houdt hiervoor de prestatie van de gehele leeftijdscategorie bij. Geeft desgevraagd advies betreffende oefenstof keuze aan trainers uit zijn leeftijdscategorie. Houdt presentielijst bij van de onder zijn verantwoording staande selectie op trainingen en wedstrijden. Draagt zorg voor het correct uitdragen en verdedigen van de goede naam van GSBW. Last indien mogelijk trainingen in op dagen dat de wedstrijden zijn afgelast evt. alternatief programma. Informeert jeugdcoördinator over te houden activiteiten. Laat trainingen, voor zover mogelijk, altijd doorgaan. Informeert jeugdcoördinator over te houden activiteiten. Laat tijdig weten als hij niet op de trainingen aanwezig kan zijn en zorgt zelf voor een vervanger. Hierover dient de jeugd-coördinator geïnformeerd te worden. Is mede verantwoordelijk voor goed gebruik van materialen. Verzorgt een tussentijdse (november) en een eindevaluatie (april). Dit doet hij met behulp van het (digitale) beoordelingsformulier.

11 Taken niet-selectietrainer Overlegt met de coördinator van zijn leeftijdscategorie en de jeugdcoördinator. Is (enkel) verantwoordelijk voor zijn elftal. Geeft advies omtrent doorschuiven van spelers. Geeft advies omtrent samenstellen van elftallen. Houdt presentielijst bij van de onder zijn verantwoording staande selectie op trainingen en wedstrijden. Houdt de prestatie van zijn elftal bij. Is aanwezig bij besprekingen over zijn leeftijdscategorie. Is mede verantwoordelijk voor goed gebruik van materialen. Laat tijdig weten als hij niet op de training aanwezig kan zijn en zorgt zelf voor een vervanger. Hierover dient de jeugdcoördinator geïnformeerd te worden. Draagt zorg voor het correct uitdragen en verdedigen van de goede naam van GSBW.

12 De begeleid(st)er De vereniging streeft naar 2 begeleiders, vaak inclusief de trainer, per elftal. De jeugdcommissie streeft naar een goede kwaliteit van de begeleiding en voelt de verantwoordelijkheid naar kind en ouders. De begeleiding zal ook dienen te handelen volgens het jeugdplan. De begeleiding heeft een voorbeeld functie maar ook een sturende en een signaal functie. De begeleiding vertegenwoordigt de vereniging. Het gedrag van de begeleiding draagt bij aan een prettige sfeer. Dit gedrag bepaalt mede het beeld dat anderen van GSBW hebben. Correct gedrag is dus een vereiste.

13 Taken begeleiding Wedstrijdformulier invullen, uitwisselen en verstrekken aan de wedstrijdsecretaris. Gezamenlijk met het gehele team de kleedkamer ingaan en afsluiten. Ballen en eventueel andere materialen voor en na de wedstrijd tellen en retourneren bij de terreinknecht. Eventueel zoekgeraakte ballen en/of andere materialen direct laten zoeken. Bevorderen dat supporters zich correct gedragen. Niet met de reservebal langs de lijn laten voetballen. Belangrijke informatie doorgeven aan de trainer. Zorgen dat spelers zich douchen. Toezicht houden op gedrag in kleedlokaal en dit netjes achterlaten. Gezamenlijk vertrekken en terugkeren bij uitwedstrijden Waken over veiligheid en het gedrag van spelers. (ook onderweg)

14 De jeugdcoördinator Een jeugdcoördinator is primair verantwoordelijk voor de uitvoering van het jeugdplan. Op zowel technisch/tactisch, organisatorisch, als op bestuurlijk gebied. Hij is in grote mate betrokken bij het opstellen of updaten van het jeugdplan. Daarnaast is de jeugd-coördinator verantwoordelijk voor naleving van de afspraken gemaakt binnen het project Normen en Waarden.

15 Taken jeugdcoördinator (1) Technisch gebied: Opstellen jeugdplan Het updaten van jeugdplan uitvoering van het jeugdplan ondersteunt en faciliteert jeugdtrainers Beoordeling functioneren jeugdtrainers (selectietrainers) Bezoeken trainingen jeugdtrainers (naar eigen inzicht) Bezoeken wedstrijden van de jeugd (naar eigen inzicht). Betrokken bij aanstelling jeugdtrainers. Aanstellen interne scouts

16 Taken jeugdcoördinator (2) Bestuurlijk gebied: Deelname aan trainersbijeenkomst (jeugd en senioren) Deelname aan (jeugd)commissievergadering (ad hoc). Controle op naleving afspraken normen en waarden Plannen gesprekken met trainers, spelers en/of ouders indien nodig. Organisatorisch gebied: planning van vriendschappelijke wedstrijden alle voorkomende dagelijkse problemen communicatie met ouders (indien nodig) Verdeling consumptiebonnen voor vrijwilligers

17 De Materiaalbeheerder Beheren van wedstrijd- en traininingsmaterialen Tijdig openen en sluiten kleedkamer Tijdig verzorgen van thee tijdens de rust Kleedkamer indeling maken op trainingsdagen Het toezien op orde, hygiëne en veiligheid rond de velden en kleedkamers Alle dagelijkse voorkomende werkzaamheden Verlenen van eerste hulp en indien nodig hulpdiensten alarmeren Het zorgen voor het speelklaar maken van de velden Begeleiden van alternatieve straffen ( in overleg )

18 De Speler/Speelster Wij verwachten van spelers dat ze zich houden aan de spelregels en aan de afspraken die genoemd worden in het project Normen en Waarden. Zorgzaam omgaan met materialen op het veld, kleedkamers, fietsenstalling en het clubhuis. Geen negatieve openlijke kritiek leveren op de leiding. In woord en gebaar respectvol omgaan met de tegenstander en teamgenoten. Verder verwachten wij dat ze zich bij verhindering tijdig en op de juiste wijze afmelden. Uiteraard wordt tijdens de training en wedstrijd de nodige inzet gevraagd.

19 De Ouders Ouders hebben de verplichting hun kind in staat te stellen deel te nemen aan trainingen en wedstrijden. Het dragen van correcte kleding is belangrijk! Wij vragen de ouders een bijdrage te leveren aan het vervoer bij uitwedstrijden. Het allerbelangrijkste is dat ouders betrokkenheid tonen en positief supporteren. Verder verwachten wij van ouders dat ze zich correct gedragen en geen openlijke kritiek leveren op de wedstrijdleiding en/of coaching tijdens de wedstrijden. Misstanden direct melden bij de jeugdcommissie.

20 Technisch en Tactisch Beleid Opzet trainingen Warming up Kern 1 (leergedeelte) Kern 2 (oefengedeelte) Slot (cooling down)

21 Trainingen F-pupillen Oefenstof: Methodiek: Basis: Algemeen: alles in spel-, circuit- en oefenvormen lijnvoetbal, estafette vormen, jagerbal, kleine partijtjes, etc. Alle oefeningen met bal. Altijd ruimte laten om de spelertjes zelf dingen te laten ontdekken en daar als trainer op in spelen. aanleren van de grondbeginselen: aannemen van de bal, dribbelen/drijven, passen/trappen spelertjes kennis laten maken het voetbal, zorgen dat ze plezier kunnen beleven aan de trainingen. Keepers worden gerouleerd tenzij een speler zelf aangeeft keeper te willen worden! Laat keepers zoveel mogelijk mee voetballen.

22 Trainingen E pupillen Oefenstof: Methodiek: Basis: Algemeen: spel- en oefenvormen en wedstrijdvormen lijnvoetbal, estafette vormen, jagerbal, kleine partijtjes, positiespel 3 tegen 1, 2 tegen 2 tot max. 5 tegen 5. Duel 1 tegen 1 met scoren. Alle oefeningen met bal. Aanleren van de grondbeginselen: aannemen van de bal, dribbelen/drijven, passen/trappen (hoe wanneer en waarom) en passeertechniek. spelertjes leren verdedigen (beperkt), aanvallen, samenspelen, op meerdere plaatsen inzetten in simpele combinatievormen. Zorgen dat ze plezier kunnen beleven aan de trainingen.

23 Trainingen D-Pupillen Oefenstof: spel- en oefenvormen, wedstrijdvormen, opdrachtvormen, werken aan mentaliteit door wedstrijdvormen en opdrachtvormen. Methodiek: lijnvoetbal, estafette vormen, jagerbal, kleine partijtjes, positiespel 2 x 1, 3 x 1, 3 x 2, 4 x 2, 4 x 3, 5 x 2etc. Kleine partijtjes 2 x 2 tot max. 5 x 5. Duel 1 tegen 1 met scoren. Af en toe groot partijspel. Alle oefeningen met bal. Algemeen: bij de D pupillen wordt voor het eerst de relatie gelegd tussen wedstrijd en training en andersom. Op de training wordt hetgeen bij de E geleerd is verder uitgebouwd. Dit gebeurt door hogere eisen te stellen aan de handelingssnelheid. Er wordt voor het eerst beperkt getraind op tactiek. Bij balbezit wordt aandacht besteed aan, vrijlopen, aanbieden, samenspelen, ruimte benutten, ruimte groot maken, afwerken en elkaar onderling coachen. Bij balverlies wordt aandacht besteed aan doel afschermen, dekken van de tegenstander, tegenstander dwingen tot fouten (onder druk zetten), ruimte klein maken en elkaar onderling coachen.

24 Trainingen C-junioren Oefenstof: spel- en oefenvormen, wedstrijdvormen, opdrachtvormen, werken aan mentaliteit door wedstrijdvormen en opdrachtvormen. Methodiek: lijnvoetbal met of zonder scoren, alle positiespellen met of zonder scoren. Kleine en grote partijen, lenigheids- en rekoefeningen. Alle oefeningen met bal. Snelheidstraining, intervaltraining zowel intensief als extensief. Algemeen: Alle spelers krijgen een vaste plaats en er worden voor het eerst taken meegegeven behorende bij die plaats. Hierbij gaat het niet direct om de uitvoering van die taak maar om te leren welke taken er binnen een team zijn. Als basis nemen we hetgeen geleerd is bij de D-pupillen. Spelers moeten nu zowel technisch, tactisch als mentaal bijgestuurd worden. De uitvoering van diverse handelingen moet hier sneller en nauwkeuriger gebeuren. Er moet in teamverband doelgerichter gewerkt worden. Aan dit laatste mogen echter nog niet al te hoge eisen gesteld worden. Bij balbezit en balverlies gelden dezelfde aandachtspunten als bij de D-pupillen, aan de uitvoering worden uiteraard wel hogere eisen gesteld. Nieuw is wel dat spelers moeten leren vanuit hun eigen positie te gaan voetballen.

25 Trainingen B-Junioren Oefenstof: voor 80% met bal, spel- en oefenvormen, wedstrijdvormen, opdrachtvormen, commandovormen, werken aan mentaliteit door wedstrijdvormen opdrachtvormen en commandovormen. Methodiek: lijnvoetbal met of zonder scoren, alle positiespellen met of zonder scoren. Kleine en grote partijen, lenigheids- en rekoefeningen. 1 x per 4 weken duurtraining, conditionele training op basis van uithoudingsvermogen met/zonder bal, snelheidstraining, interval intensief en extensief. Algemeen: spelers leren omgaan en vertrouwd raken met de tactische aspecten van het voetbalspel en de taken die bij een plaats horen. Taken die bij betreffende plaats horen moeten beheerst worden. Letten op de tactische uitvoering en de bedoeling ervan, deze geleidelijk bijsturen maar nog niet willen perfectioneren. Spelers hebben een vaste plaats. Oog hebben voor de individuele tekortkomingen van een speler. De techniek moet onderhouden worden.

26 Trainingen A-junioren Oefenstof: voor 75% met bal, spel- en oefenvormen, wedstrijdvormen, opdrachtvormen, commandovormen. Werken aan mentaliteit door wedstrijdvormen opdrachtvormen en commandovormen. Methodiek: lijnvoetbal met of zonder scoren, alle positiespellen met of zonder scoren. Kleine en grote partijen, lenigheids- en rekoefeningen, kracht en vaardigheidsoefeningen. 2 x per 4 weken duurtraining waarvan 1 x op basis van uithoudingsvermogen en 1 keer op basis van starten en sprinten, interval intensief en extensief. Algemeen: spelers voorbereiden gereed maken voor overstap naar senioren. Al hetgeen geleerd is op technisch, tactisch als mentaal gebied verder onderhouden en uitbouwen. Altijd oog blijven houden voor individuele tekortkomingen.

27 De Wedstrijd (1) Er zijn een aantal momenten om als coach invloed uit te oefenen op je team: Voor de wedstrijd (wedstrijdbespreking) Tijdens de wedstrijd (coaching) In de rust (aandacht aan het hele team) Na de wedstrijd (analyse) Tijdens de wedstrijdbespreking kunnen de volgende items aan de orde komen: De tegenstander bespreken De opstelling van je eigen team Groep- en individuele tactiek (balbezit, omschakeling, verdedigend) Stilstaande fases (corner, vrije trap, penalty. ingooien)

28 De Wedstrijd (2) Probeer tijdens de wedstrijden rust uit te stralen naar je team en zoveel mogelijk persoonlijk en op een positieve manier te coachen. Natuurlijk mag er wel eens hard geroepen worden om iemand/de groep bij de les te houden, maar dan moet het ook effect hebben. Tijdens de rust kun je met je groep bespreken wat er allemaal goed of fout gaat. Vaak wordt er ook gewisseld om iedereen genoeg speeltijd te geven.

29 Wedstrijdanalyse (1) Na afloop van de wedstrijd in te vullen door trainer ( i.o.m. leider ) Is de basis voor vervolgtraining aankomende weken / wedstrijd Datum : / / 20 Ingevuld door : Tegenstander : Uit- / Thuiswedstrijd Soort wedstrijd : competitie / beker / vriendschappelijk Blessures : Schorsingen : boeking / gele kaart / rode kaart Wedstrijdopstelling : > naam speler > systeem > Doel [ ] Verdediging [ ] [ ] [ ] [ ] Middenveld [ ] [ ] [ ] Aanval [ ] [ ] [ ] Reserve [ ] [ ] [ ]

30 Wedstrijdanalyse (2) Uitst. /Vold./Onvold. algemene conditie algemene traptechniek bal / aan- meenemen bal / controle bal / passing basistechniek coachen medespeler(s) combinatiespel discipline dribbelen duelvorm 1:1 1:2 etc jongleren met de bal koppen / timing looptechniek mentaliteit omgaan met aanwijzing omgaan met kritiek overleg met leiding partijspel / spelvreugde Uitst. /Vold./Onvold passeren / met zonder bal penalty nemen persoonlijke inzet / motivatie resultaatgericht handelen schijnbeweging sliding / tackle spelhervattingen spelinzicht / leren spelregels start- / loopsnelheid tactisch vermogen / inzicht team positiespel vrije trap / corner

31 Wedstrijdanalyse (3) Aan de hand van de analyse (zie vorige blz.): Wat ging er goed in de wedstrijd Waarop eerstvolgende keer trainen Welke onderwerpen voor nabespreking Hoe was de teamprestatie : zeer goed / voldoende / onvoldoende Hoe was het spelplezier : zeer goed / voldoende / onvoldoende Persoonlijk opmerkingen :

32 Spelsysteem Werkend vanuit de visie van G.S.B.W. gaat de voorkeur uit naar een systeem. Er zijn echter situaties te bedenken waarbij hiervan afgeweken wordt. Kijk goed naar de kwaliteiten binnen je team en handel daar naar. Soms moet je het systeem aanpassen aan de tegenstander en soms raak je in ondertal door verwijdering of blessures van spelers.

33 Beoordeling spelers/speelsters Selectietrainers evalueren 2x per seizoen (november en april) hun spelers. Bij de A-jeugd is het ook wenselijk dat de spelers zichzelf mede beoordelen. De criteria liggen vast in het digitale spelersvolgsysteem en worden nauwkeurig ingevuld. Hierdoor wordt het makkelijker om een speler te volgen gedurende de periode dat hij/zij bij G.S.B.W. voetbalt. Daarnaast kun je spelers en ouders vaak beter uitleggen waarom hij/zij in een bepaald elftal terecht komt

34 G.S.B.W. spelersbeoordeling / evaluatieformulier (1) Naam : Geboortedatum : Lengte / Postuur : klein / normaal / groot G.S.B.W. spelersnummer : Huidige afdeling : Pupillen / Junioren / Senioren Rechts / links : O Rechts O links / O Tweebenig Positie huidige seizoen : Persoonlijke voorkeur : Sterke punten zijn : Verbeter punten zijn : Betrokkenheid ouders : Actief / Passief Beoordeling verricht door :. DATUM. Beoordeling: Onvoldoende / Twijfelachtig / Voldoende / Ruim Voldoende / Zeer Goed Algemeen / Persoonlijkheid Sportief gedrag Sociaal gedrag Trainingsopkomst Doorzettingsvermogen Discipline Zelfbeheersing Wedstrijd / Trainingsmentaliteit Omgaan met kritiek Inzet / Wil om te winnen Leiding geven Concentratie Coachbaarheid Lichaamsverzorging Materiaalverzorging

35 G.S.B.W. spelersbeoordeling / evaluatieformulier (2) Technische vaardigheden Passen Passeren Koppen Schieten Balcontrole Sliding / tackle Vrije trap / Strafschop Combinatievermogen Handelingssnelheid Duel Tactische vaardigheden Positiegevoel Taakgerichtheid Omschakeling balbezit Overzicht / Inzicht Coaching medespelers Bewegen zonder bal Verdedigen Opbouwen Aanvallen Fysieke gesteldheid Uithoudingsvermogen Startsnelheid Duelkracht Motoriek Loopsnelheid

36 Warming-up/Cooling down Elke training of wedstrijd dient te beginnen met een warming up. De warming up dient ervoor de spelers (speelsters) fysiek en mentaal klaar te maken voor de training of wedstrijd. Hij wordt meestal verzorgd door de trainer, maar soms ook door de aanvoerder. Naarmate spelers ouder worden, wordt ook de warming up (inclusief rekoefeningen) belangrijker en intensiever. Daarnaast wordt het saamhorigheidsgevoel vergroot bij een gezamenlijke warming up. Het is prima om een cooling down te doen, maar niet verplicht.

37 Afgelastingen GSBW-specifieke afgelastingen zijn te vinden op teletekst pagina 662 van de kabelkrant Goirle. Daarnaast kunt u deze gegevens ook vinden op de homepagina van onze website : Algehele afgelastingen (door KNVB) zijn ook te vinden op teletekst pagina 603 bij Zuid I of Bij afgelasting wordt er getraind indien het op de velden van G.S.B.W. is toegestaan. Bij andere activiteiten wordt de jeugdcoördinator in kennis gesteld. De afgelasting van de training is te vinden op onze eigen website en/of kabelkrant!! (loopbalkje aanklikken) Spelers bellen bij twijfel hun eigen trainer op.

38 Afschrijvingen De speler schrijft af bij de eigen trainer/leider voor donderdagavond 20.00u. (Zie tel.nr vermeld bij de wedstrijd) Indien de betreffende trainer door te veel afschrijvingen met bezettings problemen te maken krijgt moet de trainer de coördinator van zijn leeftijdscategorie informeren. Deze zal in eerste instantie binnen zijn leeftijdscategorie nagaan in hoeverre er geschoven kan worden. Mocht dit niet lukken dan pas wordt de coördinator van de lagere leeftijdscategorie benaderd. De trainer die om een speler gevraagd heeft, wordt uiteindelijk door de laatste coördinator geïnformeerd.

39 Samenstellen nieuwe elftallen Samenstelling van de nieuwe elftallen zal plaats vinden op basis van: Tussenevaluatie in november/december Eindevaluatie in maart/april Advies van trainers Advies jeugdcoördinator Selectieteams worden vastgesteld op basis van kwaliteiten (zie evaluatieformulier). Indien mogelijk zal er in elke leeftijdscategorie sprake zijn van een schaduwelftal. Dit zijn 1 e jaar spelertjes, met het oog op doorstroming naar een selectieteam. Wanneer er meer teams per leeftijdscategorie zijn, wordt er niet doorgeselecteerd, maar proberen we de teams van gelijke sterkte te maken. Vanaf 1 mei worden er oefenwedstrijden gespeeld in de nieuwe teamsamenstelling.

40 Speerpunten 2006/2007 Verbeteren van communicatie Invoeren van het digitale spelersvolgsysteem Kwaliteitsverbetering van trainingen Evaluatie: december 2006 en mei /2008 Invoeren peetvader(moeder)schap (Senioren-jeugd) Verbeteren van werving nieuwe jeugdleden Vervolmaken van digitale spelersvolgsysteem

41 Afspraken Op tijd aanwezig zijn. Toezicht bij omkleden en warming up. Voetbalschoenen buiten uitkloppen. Niet roken rond kleedkamers en veld. Verzorgd inpakken en meenemen/tijdig terugbrengen van voetbalkleding. Dragen van sieraden tijdens de wedstrijd is niet toegestaan. Dragen van scheenbeschermers is verplicht tijdens training en wedstrijd. Bij onweer (met of zonder bliksem) nemen we geen risico en gaan we naar de kleedkamers.

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd JEUGDBELEIDSPLAN 2012-2016 OKTOBER 2012 Het jeugdbestuur van V.en.A.V. Pax heeft in nauwe samenwerking met de Technische Commissie Jeugd (TCJ) van V.en.A.V. Pax een nieuw (technisch) jeugdbeleidsplan opgesteld

Nadere informatie

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Dit deel beschrijft welke technische visie de jeugdcommissie heeft in de opleiding van jeugdspelers. Hierin wordt onder meer beschreven: Doelstelling Beleid Warming

Nadere informatie

Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit?

Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit? Technisch jeugdplan Met plezier leren voetballen. Plezier en spelvreugde staan voorop, maar we willen spelers beter leren voetballen, waarbij het principe dat techniek de basis van het voetbalspel is,

Nadere informatie

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP!

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Datum: 27-2-2013 Auteur: Herman Pasman, Technisch Jeugd Coördinator Voetbal Voetbal is een complex spel doordat er

Nadere informatie

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Technisch jeugdplan onderbouw WSV 1930 Kleine terugblik presentatie technisch jeugdplan onderbouw

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018 Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior 2 oktober 2018 Welkom Presentatie Technisch beleidsplan 2018-2025 Kort vragenrondje Korte pauze Presentatie Excelsior 4All Vragenrondje Afronding Stichting Woudestein

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FC MEPPEL OPGERICHT 24-2-1930 KONINKLIJK GOEDGEKEURD 20-7-1972 Clubhuis, sportpark Ezinge Telefoon 0522-255252 www.fcmeppel.nl, e-mail: fcmeppel@fcmeppel.nl Technisch jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Voetbalvisie D.O.S. Kampen

Voetbalvisie D.O.S. Kampen Voetbalvisie D.O.S. Kampen Algemeen: D.O.S. Kampen is een ambitieuze voetbalvereniging waar leden met veel plezier actief of passief bezig zijn met het voetbalspelletje. Deze voetbalvisie gaat over de

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

Protocol Interne Scouting

Protocol Interne Scouting Protocol Interne Scouting 1. DOEL 1.1 Het doel is om uiteindelijk iedere speler op het juiste niveau en met plezier te laten spelen en trainen binnen de v.v. Hekelingen 1.2 Het scouten binnen de vereniging

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

Als basis voor deze voetbalschool zijn de volgende opvattingen meegenomen: VOETBAL OM VAN TE HOUDEN WINNAARS VAN MORGEN PLEZIER IN HET SPEL

Als basis voor deze voetbalschool zijn de volgende opvattingen meegenomen: VOETBAL OM VAN TE HOUDEN WINNAARS VAN MORGEN PLEZIER IN HET SPEL Voetbalschool SV Houten voor de Breedteteams Als basis voor deze voetbalschool zijn de volgende opvattingen meegenomen: VOETBAL OM VAN TE HOUDEN WINNAARS VAN MORGEN PLEZIER IN HET SPEL Dit willen we bereiken

Nadere informatie

Handleiding voortgangs- & beoordelingsgesprekken. Jeugdopleiding DTS EDE

Handleiding voortgangs- & beoordelingsgesprekken. Jeugdopleiding DTS EDE Handleiding voortgangs- & beoordelingsgesprekken Jeugdopleiding DTS EDE Waarom een gesprek met de speler? Om van de speler te horen hoe hij kijkt naar z n eigen ontwikkeling Om als trainer de speler gerichte

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013 Jeugdbeleidsplan VV. Tollebeek 2009/2013 In dit beleidsplan staat de toekomstvisie over de organisatie en doelstellingen voor de jeugdopleiding van vv Tollebeek. In beleidsplan staat hoe we moeten gaan

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Inleiding Het opleiden van eigen spelers en trainers staat bij Wijhe 92 hoog in het vaandel en is erg belangrijk voor een succesvolle toekomst. De

Nadere informatie

! "#$#$! %& $#' ( ##! $ )&#$ *&# # # $ # # $ + $! $ # $ $, $$' -.-#- %& # --# &#& -'& # # + -. $$ #&, /0 %& # #& + $ & & &$!!& # '&$ '!& &1213134!

! #$#$! %& $#' ( ##! $ )&#$ *&# # # $ # # $ + $! $ # $ $, $$' -.-#- %& # --# &#& -'& # # + -. $$ #&, /0 %& # #& + $ & & &$!!& # '&$ '!& &1213134! !"!" #! "##! %& #' ##! )&# *&# # # # # +! # #, ' -.-#- %& # --# &#& -'& # # + -. #&, /0 %& # #&,1 + & & &!!& # '& '!& &1213134! 56&&' &! +!' & 7& 8 *! 7 8 9 # # %&&''# &'%&&'#, 1 #&! )%%*++%&&''),+-').)'.)/&+#!!7&

Nadere informatie

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen Jeugd beleidsplan SGO Seizoen 2018 2019 Introductie Sinds 2014 heeft SGO weer jeugdvoetballers binnen zijn vereniging. Met de introductie van kaboutervoetbal is het gelukt om in 2014 met deze spelers competitie

Nadere informatie

Indelingsprocedures. HCWV Jeugd en Jongste Jeugd

Indelingsprocedures. HCWV Jeugd en Jongste Jeugd HCWV Jeugd en Jongste Jeugd Hoe de teamsamenstelling tot stand komt bij de Jeugd (A, B, C en D) en Jongste Jeugd (E en F) van HCWV Inleiding Onderstaande indelingsprocedures zijn ingesteld voor de jeugdteams

Nadere informatie

Opleidings- en coachingsdoelstellingen JO11-Pupillen ========================================

Opleidings- en coachingsdoelstellingen JO11-Pupillen ======================================== Opleidings- en coachingsdoelstellingen JO11-Pupillen ======================================== Doel en aandachtspunten training: Het ontwikkelen van inzicht en het herkennen van de spelbedoelingen en algemene

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers D pupillen Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je aan de slag gaat

Nadere informatie

Keepers jeugdplan. Voetbal vereniging SC. Zwartemeerse Boys. Leerplan E en F pupillen 3. Leerplan D pupillen 4. Leerplan C junioren 5 / 6

Keepers jeugdplan. Voetbal vereniging SC. Zwartemeerse Boys. Leerplan E en F pupillen 3. Leerplan D pupillen 4. Leerplan C junioren 5 / 6 21-01-2015 Keepers jeugdplan Voetbal vereniging SC. Zwartemeerse Boys 2015 2020 Inhoudsopgave : Pagina: Voorwoord / doelstelling / Keepertrainers diverse elftallen 2 Leerplan E en F pupillen 3 Leerplan

Nadere informatie

1. Jeugdbestuur Het jeugdbestuur heeft de totale verantwoordelijkheid van de jeugdafdeling.

1. Jeugdbestuur Het jeugdbestuur heeft de totale verantwoordelijkheid van de jeugdafdeling. Jeugdplan Kwiek 78 Omvang jeugdafdeling Kwiek78 De teams van de jeugdafdeling zijn in te delen in A1, B1, C1, C2, D1, D2,D3, D4, E1, E2, E3,E4, F1, F2, F3,F4, MB1 (zondag), MB1 (zaterdag), MD1, D4M en

Nadere informatie

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen.

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen. LEEFTIJDSCATEGORIE MINI-PUPILLEN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de Mini-pupil, de spelregels, de afspraken en van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische doelstelling en de belangrijkste

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Pupillen 6-7 en 8 jaar 1 OSSMI JEUGD LEERPLAN

Pupillen 6-7 en 8 jaar 1 OSSMI JEUGD LEERPLAN Pupillen 6-7 en 8 jaar 1 OSSMI JEUGD LEERPLAN Speelvorm 1 tegen 1 Omschakeling B- naar B+ 3 tegen 1 Overtal 4 tegen 4 Positiespel Doelstelling Spelomgeving Ervoor zorgen dat het kind geen angst voor de

Nadere informatie

o Prestaties, problemen, wijzigingen van de groep o Voldoende materiaal of toestand van de materialen bij de trainingen

o Prestaties, problemen, wijzigingen van de groep o Voldoende materiaal of toestand van de materialen bij de trainingen 1.1.Taken jeugdtrainers - Voorbereiden, verzorgen en evalueren van de trainingen. Daarnaast begeleiden van de groep spelers die onder zijn/haar verantwoording vallen voor/tijdens en na de wedstrijden -

Nadere informatie

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg)

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) WELKOM pupillen-trainers cursus DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) * Koffie en thee: gratis voor deelnemers * Svp F/mini gesplitst van E aan tafel (zie bordjes) Deze avond is bedoeld voor:

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Bijlage 1: Algemene leeftijdskenmerken : E F D pupillen en C-B- A junioren

Bijlage 1: Algemene leeftijdskenmerken : E F D pupillen en C-B- A junioren Bijlage 1: Algemene leeftijdskenmerken : E F D pupillen en C-B- A junioren Inleiding Voor u ligt de Leidraad Jeugd GVV 63. Met deze leidraad biedt de Technische Commissie aan alle trainers en jeugdspelers

Nadere informatie

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken.

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. Missie, Visie & Doelstellingen Missie SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. SDOB is vooruitstrevend op het gebied van: Trainingsmethodes

Nadere informatie

Neem notie van uw eigen categorie en leer hiermee om te gaan, zodat U momenten/situaties herkent en hierop kunt anticiperen.

Neem notie van uw eigen categorie en leer hiermee om te gaan, zodat U momenten/situaties herkent en hierop kunt anticiperen. 5 Leeftijdskenmerken Om te komen tot een optimale training is het goed te weten wat de specifieke kenmerken zijn die behoren bij een bepaalde leeftijd. Door het herkennen van deze kenmerken, kun je op

Nadere informatie

Jeugdvoetbalplan 2010-2015

Jeugdvoetbalplan 2010-2015 Jeugdvoetbalplan 2010-2015 S.V. Marken Sportvereniging Marken Walandweg 2 1156 DJ Marken Jeugdcommissie S.V. Marken oktober 2010 Algemene doelstelling jeugdafdeling De algemene doelstelling van de jeugdopleiding

Nadere informatie

Jeugdplan. Een club met een visie, een club met een doel!

Jeugdplan. Een club met een visie, een club met een doel! 2014 2015 Jeugdplan Een club met een visie, een club met een doel! Jeugdplan s.v. Capelle -Inhoudsopgave 1. Inleiding en aanleiding 3 1.1 Doelstelling van dit jeugdplan 3 1.2 Werkwijze 3 1.3 Huidige opbouw

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN

JEUGDBELEIDSPLAN JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2019 1. Doelstellingen van de vereniging De statutaire doelstelling van de vereniging luidt: De vereniging heeft ten doel het doen beoefenen van en het bevorderen van de voetbalsport

Nadere informatie

Kaderavond E & F pupillen

Kaderavond E & F pupillen Kaderavond E & F pupillen Het gaat niet om winnen maar om winst boeken ksvbwo oktober 2012 1 Doelstelling Leren voetballen met plezier Trainen en coachen geschieden op opvoedkundig verantwoorde wijze Pupillentrainer

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 7 Selectiebeleid Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Uitgangspunten van het selectiebeleid... 2 3 Selectiecriteria...

Nadere informatie

Leidraad JO6 SVV 04. SVV 04 Schoonebeekse Voetbal Vereniging. Technisch Jeugd Coördinatie SVV 04 Maart 2017

Leidraad JO6 SVV 04. SVV 04 Schoonebeekse Voetbal Vereniging. Technisch Jeugd Coördinatie SVV 04 Maart 2017 2017 Leidraad JO6 SVV 04 Technisch Jeugd Coördinatie SVV 04 Maart 2017 SVV 04 Schoonebeekse Voetbal Vereniging Tel 0524-531656 De Kampen 18 7761 CK Schoonebeek www.svv04.nl info@svv04.nl Revisie 0 2017

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 1 Inhoud 1 Algemene doelstelling 2 Doelstellingen senioren 2.1 Doelstelling selectie 2.2 Doelstellingen overige teams 3 Senioren beleidsplan 3.1 Senioren-selectie

Nadere informatie

KFC Turnhout Techniektraining

KFC Turnhout Techniektraining WAT IS FUNCTIONEEL TECHNIEKTRAINEN? Om functioneel te trainen gaan we dus wedstrijdechte situaties trainen. Naast het aanbieden van droge technieken maken we de echte realiteit nl. het bewust maken in

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken in relatie met voetbaltraining

Leeftijdskenmerken in relatie met voetbaltraining Leeftijdskenmerken in relatie met voetbaltraining Leeftijdskenmerken V 1.0 19.01.2016 1 van 14 Inhoud Inhoud... 1 F-training Door te spelen wennen aan voetbal... 3 E-training Door veel te spelen leren

Nadere informatie

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal:

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal: Voorwoord Voor u ligt het jeugdplan van de Honk- & Softbalvereniging SV Spaarnwoude. Dit jeugdplan is onderdeel van het beleidsplan van SV Spaarnwoude Honk & Softbal. Het uitgangspunt van de vereniging

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers B junioren Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je aan de slag gaat

Nadere informatie

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Agenda Introductie Organisatie jeugd Project Samen Scoren Taken begeleiding Basis teamafspraken Afgelastingen Vergoedingsregeling trainers Accommodatiebeheer Van alles

Nadere informatie

Technisch jeugdplan SJO STEO.

Technisch jeugdplan SJO STEO. . Technisch jeugdplan STEO. Inleiding. Dit technisch jeugdplan is een hulpmiddel om de jeugd STEO op een verantwoorde manier een gestructureerde voetbalopleiding aan te bieden. Het plan moet gezien worden

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2013-2014 Tricht, juni 2013 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2013-2014 aan. Hierin

Nadere informatie

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV Kartrekker bij het ontwikkelen / innoveren van het technisch beleid Aanspreekpunt binnen de vereniging m.b.t. opleiding en vorming op voetbaltechnisch gebied

Nadere informatie

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte)

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Afdeling: jeugd bruheze April 2011 Versie 1.1 ORGANISATORISCHE DEEL 1. Inleiding 2. Verantwoordelijkheden 3. Hoofddoelstelling 4. Subdoelen

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers A junioren Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Van junior naar senior Leeftijdskenmerken

Nadere informatie

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie.

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Ksk Wavria LEERPLAN Leerplan U6 Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Algemeen De ontwikkeling van de spelers is belangrijker dan het resultaat van het team. Positief coachen is

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Programma 19.00 uur 19.30 uur 20.30 uur 20.45 uur 21.15 uur 21.30 uur Voorstellen - Inleiding - Taakverdeling Praktijk "Beter leren voetballen

Nadere informatie

Sportieve jaarplanning

Sportieve jaarplanning Sportieve jaarplanning 2013-2014 Patro Hoevenen en KVV streven ernaar om elke speler 50% speeltijd te geven in alle jeugdreeksen, Spelvreugde krijgt steeds voorrang op het resultaat!!! - Pupillen: Spelertjes

Nadere informatie

Eisen waaraan elke voetbaltraining moet voldoen ongeacht leeftijdscategorie:

Eisen waaraan elke voetbaltraining moet voldoen ongeacht leeftijdscategorie: Hoofdstuk 5 Opleidings- en coachingsdoelstellingen Eisen waaraan elke voetbaltraining moet voldoen ongeacht leeftijdscategorie: Plezier Passie Prestatie 1) voetbaleigen bedoelingen doelpunten maken/voorkomen;

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Trainer Senioren team Functieomschrijvingen Het doel van de functie is het trainen van seniorploegen anders dan de selectie. Valt onder het bestuurslid technische commissie. Traint één of meerdere senior

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

BELEIDSPLAN JEUGD VOETBAL ZUIDWOLDE

BELEIDSPLAN JEUGD VOETBAL ZUIDWOLDE BELEIDSPLAN JEUGD VOETBAL ZUIDWOLDE Algemene doelstelling De jeugd van Zuidwolde e.o. met plezier beter te leren voetballen om zodoende voor een ieder z n prestaties op een voor hem/haar zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

1 Doel van het Jeugd beleidsplan.

1 Doel van het Jeugd beleidsplan. Inhoudsopgave 1 Doel van het Jeugd beleidsplan.... 1-2 2 Visie... 2-3 3 Bestuurlijke organisatie... 3-4 4 Wedstrijdbeleid... 4-5 4.1 Coachen van wedstrijden... 4-5 4.2 Speltechnisch... 4-5 4.3 Contact

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Zodra de kinderen op het veld komen, de 1 e en 2 e jaars splitsen en 4 tegen 4 spelen op de klaarstaande veldjes. Dit is gelijk de warming up. Oefenvorm duurt

Nadere informatie

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 Inhoud Voorwoord... 3 Belangrijke tips:... 3 Aanwezigheid... 4 Ontvangst van bezoekende vereniging/scheidsrechter... 4 Presentatie...

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 3 Hoe leer je voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Visie op leren voetballen... 2 2 Vooral veel voetballen... 2 3

Nadere informatie

v.v. Kagia Voetbaltechnisch Jeugdopleidingsplan

v.v. Kagia Voetbaltechnisch Jeugdopleidingsplan v.v. Kagia Voetbaltechnisch Jeugdopleidingsplan 2005 Voorwoord Reeds enige jaren wordt bij v.v. Kagia gewerkt met een Voetbaltechnisch Jeugdopleidingsplan. In dit plan staan de doelstellingen van het Voetbaltechnisch

Nadere informatie

SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017

SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017 SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017 WELKOM Even voorstellen KNVB: Naam: Maurice Voestermans Functie: Technisch jeugdcoordinator M & V Zuid Mail: maurice.voestermans@knvb.nl 1/7/2017 2 HET IS NIET

Nadere informatie

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum Informatie Voetbalschool v.v. Kollum De Voetbalvereniging Kollum start een voetbalschool om haar jongste jeugdspelers te helpen om een completere voetballer te worden. De clubmensen achter deze voetbalschool

Nadere informatie

Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014-2015

Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014-2015 Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014-2015 Jeugdbeleidsplan GVV 63, versie 2014-2015 1 Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling Jeugdopleiding

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Technische beleidsplan zvv Blauw Wit 66

Technische beleidsplan zvv Blauw Wit 66 Technische beleidsplan zvv Blauw Wit 66 Opgesteld door : R. Hendriks (2012) Aangepast door : P. Beukenkamp (sept. 2012) Inhoud 1 Algemene doelstelling... 3 2 Doelstellingen senioren... 3 2.1 Doelstelling

Nadere informatie

Opleidingsvisie KVK Ninove

Opleidingsvisie KVK Ninove Opleidingsvisie KVK Ninove 1. STANDPUNTEN OPLEIDINGSVISIE VAN DE CLUB: Plezier: Plezier voor iedereen, ook voor de mindere spelers Aanmoedigingen door de coach (positieve coaching) Luisteren en bereikbaar

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2012-2013 V.V. Tricht jeugdafdeling Tricht, juni 2012 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2012-2013 aan. Hierin

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

De VoetbalTrainer. www.devoetbaltrainer.nl. E-jeugd. Leren samenspelen

De VoetbalTrainer. www.devoetbaltrainer.nl. E-jeugd. Leren samenspelen De VoetbalTrainer www.devoetbaltrainer.nl E-jeugd Leren samenspelen De Voetbaltrainer Onder 11. 1 Leren spelen vanuit de basistaken en de posities 2 2 Leeftijdskenmerken 4 3 Training/coaching 6 4 Wedstrijd

Nadere informatie

Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO

Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO Woordje vooraf In ons specifiek opleidingsplan van de club, hebben we in grote lijnen al neergeschreven wat we juist verwachten van onze keepers. Omdat een goede opleiding

Nadere informatie

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT Henri Wolf, versie 1.0, 04-07-2012 KABOUTERS BIJ UVV Hoe en waarom doen we het zo...?

Nadere informatie

Technisch Verenigings Plan

Technisch Verenigings Plan Technisch Verenigings Plan V.V. Foreholte november 2013 0 WOORD VOORAF Het hoofdbestuur dankt allen die hun bijdrage hebben gegeven aan de totstandkoming van dit document. MISSIE V.V. Foreholte is een

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan DEV/DSO 2012-2017

Technisch Beleidsplan DEV/DSO 2012-2017 Technisch Beleidsplan DEV/DSO 2012-2017 Inhoud Titel: Met plezier opleiden Ondertitel: Technisch Beleidsplan DEV/DSO Datum: Vrijdag 6 april 2012 Vereniging Spelers Trainers Trainingen Wedstrijden Visie

Nadere informatie

Graaf Willem II - VAC. Informatie JO19, JO17, JO15, JO13 Leiders & Coaches

Graaf Willem II - VAC. Informatie JO19, JO17, JO15, JO13 Leiders & Coaches Graaf Willem II - VAC Informatie JO19, JO17, JO15, JO13 Leiders & Coaches Juli 2013 HOOFDSTUK 1 Inleiding Graaf Willem is in de afgelopen jaren fors gegroeid. Daar zijn wij trots op. Zeker de aanwas met

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S.

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Bedoeling van de avond (donderdag 26 februari 2015) Het bespreken van de uitgangspunten van het nieuwe jeugdopleidingsplan van R.K.H.B.S. De rode lijn voor de

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 2 Wat is voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voetballen... 2 2 Spelbedoeling... 2 3 Structuur van het voetballen...

Nadere informatie

(Jeugd)leiders Handboek OFC

(Jeugd)leiders Handboek OFC (Jeugd)leiders Handboek OFC Inhoud Voorwoord...3 Algemeen...4 Voorbereiding...4 Wedstrijdvoorbereiding...4 Wedstrijdformulier en spelerspassen...5 wedstrijdformulier...5 Waarop moet je letten...5 Spelerspassen...5

Nadere informatie

Jeugdvoetbalbeleidsplan

Jeugdvoetbalbeleidsplan Jeugdvoetbalbeleidsplan wie de jeugd houdt, heeft de toekomst Voetbalvereniging SLUISKIL Te Sluiskil Waar moet ik beginnen Wat wil ik bereiken Hoe kan ik het bereiken Hoe kan ik continueren Inhoudsopgave

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN

TECHNISCH BELEIDSPLAN TECHNISCH BELEIDSPLAN. Technisch beleidsplan Fc. Eindhoven av seizoen 2013-2014 tm seizoen 2018-2019 1 Woord vooraf Waarom een Technisch beleidsplan Het voetballandschap zal de komende jaren drastisch

Nadere informatie

LEEFTIJDSCATEGORIE D-PUPILLEN

LEEFTIJDSCATEGORIE D-PUPILLEN LEEFTIJDSCATEGORIE D-PUPILLEN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de D-pupil, de nieuwe spelregels, de samenstelling, afspraken en uitgangspunten van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische

Nadere informatie

Technisch beleid HVV Tubantia Visie op talent, spelprincipes, coachen en trainen

Technisch beleid HVV Tubantia Visie op talent, spelprincipes, coachen en trainen Technisch beleid HVV Tubantia Visie op talent, spelprincipes, coachen en trainen Motivatie Lerend vermogen Goede bewegers Gedrag Ruimtelijk georiënteerd Vrijspelen Dwingend verdedigen Sturen op ontwikkeling

Nadere informatie

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen Bijlage 1: Opleidingsplan In het jeugdbeleidsplan paragraaf 4. is een visie weergegeven op het voetballen binnen onze vereniging. Voor de spelers gaat het daarbij om winnen van een tegenpartij die ook

Nadere informatie

Documentnummer: VVE-ABP-1.0-hfdst6 Revisie: 2.0 Algemeen Beleidsplan v.v. Etten Datum: 10-01-2015

Documentnummer: VVE-ABP-1.0-hfdst6 Revisie: 2.0 Algemeen Beleidsplan v.v. Etten Datum: 10-01-2015 6 TECHNISCH BELEID 6.1 Voetbalvisie Naast de clubvisie is er ook een voetbalvisie opgesteld. Deze voetbalvisie staat onder de clubvisie. Zonder de club is er namelijk geen voetbal. In de voetbalvisie wordt

Nadere informatie

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander 1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander naar balbezit eigen team. 3 e Periode: Completeren van

Nadere informatie

Beleidsplan SV Helios.

Beleidsplan SV Helios. Beleidsplan SV Helios. Visie: Sv Helios wil zich profileren als een dynamische voetbalvereniging met een goede balans tussen prestatiegericht en recreatief uitoefenen van de voetbalsport. In dit technische

Nadere informatie

HET POSITIE- EN PARTIJSPEL

HET POSITIE- EN PARTIJSPEL HET POSITIE- EN PARTIJSPEL Inleiding: Bij dit onderdeel worden de geleerde technieken in praktijk gebracht. De partijtjes moeten klein gehouden worden om zoveel mogelijk balbezit te garanderen en dat de

Nadere informatie

Selectiebeleid SC Woezik voor seizoen 2017/2018

Selectiebeleid SC Woezik voor seizoen 2017/2018 Selectiebeleid SC Woezik voor seizoen 2017/2018 Beste voetballers(sters) en ouders, De periode van het samenstellen van de jeugdselectieteams bij SC Woezik zit erop. Middels deze memo willen wij jullie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

Seizoen 2011/2012 t/m 2015/2016

Seizoen 2011/2012 t/m 2015/2016 Seizoen 2011/2012 t/m 2015/2016 Datum: 01-07-2011 In opdracht van: UD Jeugdcommissie Auteurs: Hans Imming en Erik Bekhuis Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie