BELEIDSPLAN JEUGD VOETBAL ZUIDWOLDE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELEIDSPLAN JEUGD VOETBAL ZUIDWOLDE"

Transcriptie

1 BELEIDSPLAN JEUGD VOETBAL ZUIDWOLDE Algemene doelstelling De jeugd van Zuidwolde e.o. met plezier beter te leren voetballen om zodoende voor een ieder z n prestaties op een voor hem/haar zo optimaal mogelijk niveau te kunnen laten leveren. Concrete Doelstellingen We streven er naar om in augustus 2016: Alle standaard teams tenminste hoofdklasse of hoger. De schaduw teams voetballen in de a-categorie De overige teams indelen zo hoog mogelijk op hun eigen niveau. Streven naar meisjesteams in alle leeftijdscategorien vanaf de D-pupillen(inc. Dames) We bij de A en B junioren min. 2 teams per leeftijdscategorie hebben We bij de C en D junioren min.3 teams per leeftijdscategorie hebben We bij de E en F-pupillen max. 8 spelers per team en min. 4 teams per leeftijdscategorie Voetbalvisie: JVZ speelt herkenbaar, wil technisch verzorgd en dominant voetbal spelen zonder dat vast te leggen aan een bepaald spelsysteem, waarbij in de D categorie de voorkeur heeft met als voordeel dat in de overgang van de E-pupillen naar de D-pupillen een herkenbare veldbezetting en taakverdeling ontstaat.

2 Voetbaltechnische accenten per leeftijdscategorie Trainingsdoelstellingen Komen tot een kwalitatief betere jeugdopleiding door: 1. Het vertalen van de VISIE van de KNVB in een herkenbare vorm voor een ieder en voor alle leeftijdscategorien. We maken een verdeling naar 3 categorieën: - A/B categorie - C/D categorie - E/F categorie 2. Deze VISIE door de TC per leeftijdscategorie aan te reiken voor alle trainers in deze leeftijdscategorie,en trachten dat dit als een RODE DRAAD door de trainers tijdens de training wordt overgedragen. Dit houd in dat er trainingen worden verzorgd waar de uitleg van de speelwijze van het team wordt verduidelijkt. Dit houd in dat de trainingen worden verzorgd waar de uitleg van de verschillende linies binnen het team wordt verduidelijkt. Dit houd in dat de trainingen worden verzorgd waar de uitleg van de verschillende posities binnen het elftal duidelijk wordt. opmerking:bij de E/F zal hier op een gepaste manier aandacht aan worden besteed, aangezien we hier met 7-tallen hebben te maken.(zie punt 4) 3. De trainingen van de standaard-teams uit te laten voeren door gediplomeerde trainers met cursus JVT pupillen/junioren of TC3. 4. Vanaf seizoen gaan we werken met een trainingsopbouw rond drie thema s, aanvallen, verdedigen en omschakelen in een cyclus van 12 weken. Wel houden de trainers van de standaardteams de vrijheid om hier zelf een invulling aan te geven, mits ze alle onderdelen tijdens het seizoen maar hebben behandeld. We starten met de E- en F-pupillen en daarna een gefaseerde opbouw naar de totale jeugdopleiding. 5 Zo mogelijk bij alle teams een vaste trainer te benoemen,die tevens de wedstrijden op zaterdag begeleid.(zoniet zie pnt 2 Begeleiders Doelstelling)

3 Begeleidersdoelstellingen 1 Bij alle standaard-teams een vaste leider benoemen en zomogelijk een vaste grensrechter. 2 Zomogelijk alle overige teams waarvan de trainer zaterdag niet aanwezig is, van twee jeugdleiders voorzien. 3 Voor aanvang van de competitie een wedstrijd/vervoer/was schema maken(zonodig met behulp van de coordinator) 4 De teams waarbij op zaterdag geen vaste begeleiding aanwezig is, samen met de ouders een vlag / leider schema opstellen. Oganisatorische doelstellingen Trachten om bij iedere leeftijdscategorie;of een combinatie van 2 leeftijdscategorieën een jeugdcoördinator aan te stellen. Deze 4 x per jaar (2x voor en na de winterstop)een bijeenkomst organiseren per leeftijdscategorie(n) met trainers en coordinator. Vier x per seizoen(2x voor en na de winterstop) met alle coordinatoren een bijeenkomst organiseren. Het bijhouden van de ontwikkeling van de individuele speler middels eigen speler volg systeem.;deze worden min.1 x per jaar door de trainer/leider ingevuld. (ook voor de F-pupillen en overgaande C-jun.VVAK) De selectieprocedure voor de verschillende zeven en elftallen wordt uitgevoerd door de trainers, interne scouts en de desbetreffende coördinatoren aan het einde van ieder seizoen.voor alle leeftijdscategorieën streven we er naar om de betere spelers in de hoogste teams te krijgen, tevens hebben we de mogelijkheid om tot aan de herfstvakantie hier nog wijzigingen in aan te brengen.(uitzonderlijke gevallen tijdens winterstop)er wordt geselecteerd bij de elftallen op kwaliteit, positie, leeftijd(1 e of 2 e jaars), mentaliteit en fysieke ontwikkeling. Bij de F-pupillen stellen we teams samen op leeftijd met de leeftijdscategorie 7 en 8 jaar in competitieverband, 6- jarigen in een eigen interne competitie (minileague) en 1 keer per week trainen en de 5-jarigen op zaterdag.bij E- en F-pupillen stellen we trainingsgroepen samen op basis van twee teams per trainingsgroep. Een ledenadministratie bijhouden van alle JVZ-leden met daaraan gekoppeld het bijhouden van alle mutaties. Het op schrift hebben van bepaalde afspraken m.b.t. de overgang van junioren naar de senioren(zie:afspraken t.a.v. Jeugdspelers met de combinatie verenigingen)

4 Technische doelstellingen In het technisch jeugdplan per leeftijdscategorie staat wat een speler/speelster of keeper/keepster op technisch/tactisch/ en conditioneel vlak moet kunnen per leeftijdscategorie; tevens is er een apart technisch jeugdplan uitgewerkt voor keepers. Uitgangspunt is de rode draad zoals hierboven geschetst en verder uitgewerkt per leeftijdscategorie op de drie thema s; aanvallen, verdedigen en omschakelen. In de herfst-en/of voorjaarsvakantie een 4:4 toernooi organiseren voor de E en F pupillen. In het voorjaar op 5 avonden een onderling 4:4 toernooi organiseren voor de F-pupillen. Trachten om bij de 2 e jaars F-jes al in een bepaalde formatie te spelen(1/3/3) Een team onder 23 te vormen uit spelers van de A-junioren en spelers uit het 1 e en 2 e team van ZZVV en VVZ,en hiermee min.3 wedstrijden te spelen.de begeleiding beurtelings te laten doen door trainer A1/1 e ZZVV/1 e VVZ Of dat de moederverenigingen zelf dit team weer oppakken onder hun eigen vlag in overleg met de A-junioren trainer wie daarvoor in aanmerking komen. Het spelen van wen-wedstrijden voor de 2 e jaars E op een groot speelveld gedurende het seizoen. Ieder seizoen een activiteit organiseren i.s.m. een BVO Dit kan een clinic zijn voor spelers,of keepers. Aan het eind van het seizoen deelname van ieder team aan minimaal 1 toernooi;maximaal 3 toernooien. Het opzetten van een voetbalacademie wat inhoud dat we tegen een redelijke vergoeding aan max. 32 deelnemers een techniek training verzorgen op 8 avonden; deze zal verzorgd worden door min.4 personen die of in ons technisch jeugdkader werkzaam zijn of deel uit maken van de selectieteams van de moederverenigingen.

5 Verdedigen (doelpunten voorkomen) omschakelen Aanvallen (doelpunten maken) Technisch beleid t.a.v. mini-pupillen "bal is doel" -het leren beheersen van de bal - Doelstelling ervaren wat de bal is, wat de bal doet en welke richting je op met de bal. medespelers zijn soms tegenstanders en proberen de bal af te pakken beperkt besef rol van de tegenpartij Algemene Uitgangspunten het gaat om de bal te verplaatsen richting doel van de tegenpartij proces van vallen en opstaan (letterlijk soms) Voetbalhandelingen dribbelen passen / mikken aannemen schieten afschermen van de bal "bal is doel" -het leren beheersen van de bal - Doelstelling zo snel mogelijk weer betrokken zijn bij de bal Algemene Uitgangspunten snelle betrokkenheid van een ieder bij de bal Voetbalhandelingen Moment van balverovering - zo snel mogelijk in de buurt van de bal zijn (zie aanvallen) Moment van balverlies - zo snel mogelijk in de buurt van de bal zijn (zie verdedigen) "bal is doel" -het leren beheersen van de bal - Doelstelling voorkomen van doelpunten ervaren wat het is om een bal tegen te houden, te stoppen, af te pakken Algemene Uitgangspunten Voetbalhandelingen bal mag niet in het eigen doel en getracht moet worden om de bal af te pakken alle spelers doen mee afpakken van de bal afschermen van het doel schot blokkeren tegenstander achterna zitten, inhalen en tot staan brengen voorkomen van doelpunten enig inzicht in de bedoeling die wordt nagestreefd

6 Planning van een training voor mini-pupillen Het voorstel is dat de trainingsactiviteit voor de mini-pupillen ongeveer minuten duurt en de volgende opbouw kent: 1. Startvorm: Uitrazen en dollen met de bal (10 min.) 2. Oefenvorm op basis van dribbelen (10 min.) 3. Oefenvorm op basis van een passen-mikken (10 min.) 4. Oefenvorm op basis van een schieten (10 min.) 5. Partijspel 4 tegen 4 (maximaal) (10 min.) Vorm Uitleg Doel Begeleiding Startvorm (5 min.) Spelers in de sfeer brengen van de training Dit kan vaak een tikspel zijn waarbij de kinderen met en zonder bal actief zijn. (samen beginnen!) Spelenderwijs oefenen van handelingen met en zonder bal die passen bij het gekozen handelingen met bal tijdens de training Korte inleiding van de training en zo snel mogelijk beginnen voorbeeld geven / laten voordoen, zorg dat elke speler voldoende aandacht krijgt. Oefenvorm 1 Oefenvorm 2 Oefenvorm 3 (allen max. 10 min.) Op basis van één handeling met bal training wordt een keuze gemaakt welke oefenvorm gespeeld gaat worden. Bij een grote groep minipupillen is het tevens mogelijk om een groep vorm 1 te laten spelen en de andere groep vorm 2. Na 10 min. wissel je deze groep om. De spelers moeten zo vaak mogelijk deze handeling kunnen uitvoeren en deze handeling zodanig gaan ervaren dat ze zelf gaan herkennen hoe ze deze handeling met bal het makkelijkste kunnen uitvoeren, met het meeste resultaat. (bv. het zo vaak mogelijk omschieten van een pion) Kort uitleggen van de bedoeling van de oefenvorm en controleren of de spelers de bedoeling begrijpen. (bv. door henzelf dit te laten vertellen) Na de start van de vorm controleren of de vorm begrepen wordt en evt. moeilijker of makkelijker maken, de spelers nog meer laten ervaren door: - stopzetten, - vragen stellen & oplossingen laten aandragen, - aanwijzingen geven, - voorbeeld geven / (laten) voordoen.

7 Vorm Uitleg Doel Begeleiding Partijvorm 4 tegen 4 (10 min.) Deze partijvorm is de afsluiting van de training, deze vorm vindt altijd plaats met 2 doelen, (groot of klein) zodat de minipupillen met een echt wedstrijdje de training afsluiten. Speel maximaal 4 tegen 4! Ben je bijvoorbeeld met 10 spelers, speel dan één maal 2 tegen 2 en één maal 3 tegen 3, op 2 veldjes. De spelers gaan ervaren hoe het wedstrijdje gespeeld wordt en wat het inhoudt om doelpunten te maken en te moeten voorkomen. Wel is belangrijk dat iedereen mee blijft doen en alle kinderen samen aanvallen en samen verdedigen. Controleer daarnaast ook: - Komt ieder kind aan de bal? - Heeft ieder kind succes? - Wordt ieder kind uitgedaagd in het spel? Kort uitleggen van de bedoeling van de oefenvorm en controleren of de spelers de bedoeling begrijpen. (bv. door henzelf dit te laten vertellen) Na de start van de vorm controleren of de vorm begrepen wordt en evt. moeilijker of makkelijker maken, de spelers nog meer laten ervaren door: - stopzetten, - vragen stellen & oplossingen laten aandragen, - aanwijzingen geven, - voorbeeld geven / (laten) voordoen. Einde training Samen met materiaal opruimen!! (samen eindigen!)

8 Verdedigen (doelpunten voorkomen) omschakelen Aanvallen (doelpunten maken) Technisch beleid t.a.v. F-pupillen "bal is middel " - doelgericht handelen met bal Doelstelling nastreven van de bedoeling - doelgerichtheid (richting) individueel handelen met de bal handelingen met bal staan meer i.r.t. positie, richting, moment en snelheid 'medespelers zijn geen tegenstanders meer' meer besef rol van de tegenpartij Algemene Uitgangspunten het gaat om het winnen van de wedstrijd eerste contouren van een teamorganisatie (achterin/voorin) proces van vallen en opstaan (letterlijk soms) Dominante dribbelen Voetbalhandelingen passen aannemen schieten in relatie tot bedoeling die wordt nagestreefd rol medespeler van ondergeschikt belang (C) "bal is middel " - doelgericht handelen met bal Doelstelling zo snel mogelijk weer betrokken zijn bij de bal Algemene Uitgangspunten snel en doelgericht omschakelen (V - A en A - V) snelle betrokkenheid van een ieder Dominante Moment van balverovering Voetbalhandelingen - 1 ste handelingen moeten doelgericht zijn - voor de overige voetbalhandelingen zie aanvallen Moment van balverlies - bal terugveroveren door dichtstbijzijnde speler (s) en/of voorkomen dieptepass / dribbel richting eigen doel - snel tussen de bal en het eigen doel komen (positie kiezen) - voor de overige voetbalhandelingen (zie verdedigen) "bal is middel " - doelgericht handelen met bal Doelstelling voorkomen van doelpunten Algemene Uitgangspunten Dominante Voetbalhandelingen bal mag niet in het eigen doel en getracht moet worden om de bal te veroveren alle spelers doen mee tussen de bal en eigen doel verdedigen handelen binnen de spelregels juiste positie innemen afschermen van het doel tegenstander andere richting op dwingen schot blokkeren bal afpakken bal tegenhouden door spelers / keeper rol medespeler van ondergeschikt belang (C)

9 Opbouw van een training voor F-pupillen Op basis van de gekozen doelstelling(en) en de beginsituatie van de groep worden trainingsvormen gekozen. Het voorstel is dat de training voor de F-pupillen ongeveer minuten duurt en de volgende opbouw kent: WU met bal Oefenen Toepassen in een partijspel 4 tegen 4-1- algemeen de spelers de coach Spelers in de sfeer brengen van de training Op basis van de doelstelling van de training wordt een keuze gemaakt om een vereenvoudiging van 4 tegen 4 te spelen die past bij de gekozen doelstelling en beginsituatie Controleren of het geleerde wordt begrepen en toegepast in een in het partijspel 4 tegen 4 (onder meer druk). Is de doelstelling bereikt? Begeleidend coachen van de spelers in het partijspel Spelenderwijs oefenen van handelingen met en zonder bal die passen bij het gekozen accent voor de training Spelers moeten vaak in een spelsituatie komen waarin de doelstelling getraind kan worden Hierbij moet het kunnen lukken, maar ook mislukken Toepassen van hetgeen is geleerd tijdens oefenen Leren omgaan met een situatie die dichter bij de wedstrijd is - korte inleiding van de training en zo snel mogelijk beginnen - voorbeeld geven / laten voordoen - zorg dat elke speler voldoende aandacht krijgt - uitleggen van de bedoeling van de oefenvorm (kort) - praatje, plaatje, daadje - checken of spelers de bedoeling begrijpen - en of de oefenvorm past bij de beginsituatie - evt. moeilijker / makkelijker maken - spelers beïnvloeden / laten leren door: ingrijpen/stopzetten, vragen stellen & oplossingen laten aandragen, aanwijzigingen geven, voorbeeld geven / (laten) voordoen. eventueel moeilijker of makkelijker maken - uitleggen van de bedoeling en indelen van de teams - checken of spelers de bedoeling begrijpen - eventueel aanpassen van de ruimte (groter / kleiner) - begeleidend coachen

10 Oefenen Toepassen in een partijspel 4 tegen 4 algemeen de spelers de coach Op basis van de doelstelling Spelers moeten vaak in een - uitleggen van de van de training wordt een spelsituatie komen waarin bedoeling van de keuze gemaakt om een de doelstelling getraind kan oefenvorm (kort) vereenvoudiging van 4 worden - praatje, plaatje, daadje tegen 4 te spelen die past Hierbij moet het kunnen - checken of spelers de bij de gekozen doelstelling lukken, maar ook bedoeling begrijpen en beginsituatie mislukken - en of de oefenvorm past bij de beginsituatie - evt. moeilijker / makkelijker maken - spelers beïnvloeden / laten leren door: ingrijpen/stopzetten, vragen stellen & oplossingen laten aandragen, aanwijzigingen geven, voorbeeld geven / (laten) voordoen. eventueel moeilijker of Controleren of het geleerde wordt begrepen en toegepast in een in het partijspel 4 tegen 4 (onder meer druk). Is de doelstelling bereikt? Begeleidend coachen van de spelers in het partijspel Toepassen van hetgeen is geleerd tijdens oefenen Leren omgaan met een situatie die dichter bij de wedstrijd is makkelijker maken - uitleggen van de bedoeling en indelen van de teams - checken of spelers de bedoeling begrijpen - eventueel aanpassen van de ruimte (groter / kleiner) - begeleidend coachen

11 Technisch beleid t.a.v. E-pupillen

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie.

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Ksk Wavria LEERPLAN Leerplan U6 Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Algemeen De ontwikkeling van de spelers is belangrijker dan het resultaat van het team. Positief coachen is

Nadere informatie

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen.

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen. LEEFTIJDSCATEGORIE MINI-PUPILLEN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de Mini-pupil, de spelregels, de afspraken en van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische doelstelling en de belangrijkste

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER De prestatie in het voetballen is nooit een constante. De ene week lukt alles in een wedstrijd, terwijl de volgende week tegen een veel sterkere tegenpartij er niets

Nadere informatie

Handleiding mini-pupillen Begeleiders & coördinatoren amateurverenigingen

Handleiding mini-pupillen Begeleiders & coördinatoren amateurverenigingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Handleiding mini-pupillen Begeleiders & coördinatoren amateurverenigingen knvb.nl Inhoud HOOFDSTUK 1 WIE ZIJN MINI-PUPILLEN?... 2 1.1 Inleiding... 3 1.2

Nadere informatie

Voetbalvisie D.O.S. Kampen

Voetbalvisie D.O.S. Kampen Voetbalvisie D.O.S. Kampen Algemeen: D.O.S. Kampen is een ambitieuze voetbalvereniging waar leden met veel plezier actief of passief bezig zijn met het voetbalspelletje. Deze voetbalvisie gaat over de

Nadere informatie

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen Bijlage 1: Opleidingsplan In het jeugdbeleidsplan paragraaf 4. is een visie weergegeven op het voetballen binnen onze vereniging. Voor de spelers gaat het daarbij om winnen van een tegenpartij die ook

Nadere informatie

De VoetbalTrainer. www.devoetbaltrainer.nl. E-jeugd. Leren samenspelen

De VoetbalTrainer. www.devoetbaltrainer.nl. E-jeugd. Leren samenspelen De VoetbalTrainer www.devoetbaltrainer.nl E-jeugd Leren samenspelen De Voetbaltrainer Onder 11. 1 Leren spelen vanuit de basistaken en de posities 2 2 Leeftijdskenmerken 4 3 Training/coaching 6 4 Wedstrijd

Nadere informatie

SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017

SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017 SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017 WELKOM Even voorstellen KNVB: Naam: Maurice Voestermans Functie: Technisch jeugdcoordinator M & V Zuid Mail: maurice.voestermans@knvb.nl 1/7/2017 2 HET IS NIET

Nadere informatie

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Programma 19.00 uur 19.30 uur 20.30 uur 20.45 uur 21.15 uur 21.30 uur Voorstellen - Inleiding - Taakverdeling Praktijk "Beter leren voetballen

Nadere informatie

Sporting Almere. Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen!

Sporting Almere. Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen! Sporting Almere Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen! agenda Ontwikkelingen Technische commissie (TC) Training Indeling niet selectie teams Structuur Mini s / interne F Selectie teams Ouders vragen

Nadere informatie

Informatie avond trainers

Informatie avond trainers Informatie avond trainers Thema: opleidingen Trainers Sv Enter 6 maart 2012 sv Enter Opleidingen Trainers maart 2012 1 Agenda 6 maart 2012 Achtergrond en doel Uitleg beleid opleidingen trainers sv Enter

Nadere informatie

D-pupillen. Leeftijdskenmerken

D-pupillen. Leeftijdskenmerken D-pupillen Leeftijdskenmerken Een (eerstejaars) D-pupil heeft ideale lichaamsverhoudingen. Dit zorgt voor een probleemloze coördinatie. Anders wordt het voor sommige (tweedejaars) D-pupillen. Zij kunnen

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

LEEFTIJDSCATEGORIE F-PUPILLEN

LEEFTIJDSCATEGORIE F-PUPILLEN LEEFTIJDSCATEGORIE F-PUPILLEN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de F-pupil, de nieuwe spelregels, de samenstelling, afspraken en uitgangspunten van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN TRAINING Teamfunctie Omschakelen Teamtaak Storen Speelveldgedeelte Helft tegenpartij Rol tegenpartij Opbouwen via de zijkanten! Doelstelling Leren druk zetten als team. WARMING-UP

Nadere informatie

LEEFTIJDSCATEGORIE E-PUPILLEN

LEEFTIJDSCATEGORIE E-PUPILLEN LEEFTIJDSCATEGORIE E-PUPILLEN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de E-pupil, de nieuwe spelregels, de samenstelling, afspraken en uitgangspunten van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER De prestatie in het voetballen is nooit een constante. De ene week lukt alles in een wedstrijd, terwijl de volgende week tegen een veel sterkere tegenpartij er niets

Nadere informatie

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S.

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Bedoeling van de avond (donderdag 26 februari 2015) Het bespreken van de uitgangspunten van het nieuwe jeugdopleidingsplan van R.K.H.B.S. De rode lijn voor de

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER De prestatie in het voetballen is nooit een constante. De ene week lukt alles in een wedstrijd, terwijl de volgende week tegen een veel sterkere tegenpartij er niets

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW

W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW TRAINING Teamfunctie Omschakelen Teamtaak Opbouwen Speelveldgedeelte Eigen helft Rol tegenpartij Opbouwend van 50% naar 100%, de wedstrijddruk op de opbouwende ploeg geven!

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 2 Wat is voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voetballen... 2 2 Spelbedoeling... 2 3 Structuur van het voetballen...

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FC MEPPEL OPGERICHT 24-2-1930 KONINKLIJK GOEDGEKEURD 20-7-1972 Clubhuis, sportpark Ezinge Telefoon 0522-255252 www.fcmeppel.nl, e-mail: fcmeppel@fcmeppel.nl Technisch jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

uitgangspunten Het gaat om de bal te verplaatsen richting doel van de tegenpartij Proces van vallen en opstaan

uitgangspunten Het gaat om de bal te verplaatsen richting doel van de tegenpartij Proces van vallen en opstaan Mini F In deze leeftijdscategorie is nog geen sprake van het voetbalspel. Een sterk relativeren van hoe het spel gespeeld moet worden en over welke handelingen spelertjes moeten beschikken is hier van

Nadere informatie

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken.

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. Missie, Visie & Doelstellingen Missie SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. SDOB is vooruitstrevend op het gebied van: Trainingsmethodes

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers B junioren Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je aan de slag gaat

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT Henri Wolf, versie 1.0, 04-07-2012 KABOUTERS BIJ UVV Hoe en waarom doen we het zo...?

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP!

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Datum: 27-2-2013 Auteur: Herman Pasman, Technisch Jeugd Coördinator Voetbal Voetbal is een complex spel doordat er

Nadere informatie

COACHING Het planmatig beïnvloeden van spelers. Met als doel de speler en het team beter te maken.

COACHING Het planmatig beïnvloeden van spelers. Met als doel de speler en het team beter te maken. COACHING = Het planmatig beïnvloeden van spelers. Met als doel de speler en het team beter te maken. Wat is coachen? Coachen is het beïnvloeden van het voetballen of van de spelers We houden ons bezig

Nadere informatie

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd JEUGDBELEIDSPLAN 2012-2016 OKTOBER 2012 Het jeugdbestuur van V.en.A.V. Pax heeft in nauwe samenwerking met de Technische Commissie Jeugd (TCJ) van V.en.A.V. Pax een nieuw (technisch) jeugdbeleidsplan opgesteld

Nadere informatie

Selectiebeleid UVV Jeugd

Selectiebeleid UVV Jeugd Selectiebeleid UVV Jeugd Inleiding UVV Voetbal hanteert een selectie- en indelingsbeleid om de hieronder geformuleerde uitgangspunten op een zo goed mogelijke wijze te realiseren. it beleid is opgesteld

Nadere informatie

Kaderavond E & F pupillen

Kaderavond E & F pupillen Kaderavond E & F pupillen Het gaat niet om winnen maar om winst boeken ksvbwo oktober 2012 1 Doelstelling Leren voetballen met plezier Trainen en coachen geschieden op opvoedkundig verantwoorde wijze Pupillentrainer

Nadere informatie

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2.1 ONZE VISIE OP VOETBALLEN Speelwijze In het opleiden van onze jeugdspelers houden we rekening met de speelwijze van DTS Ede 1 (ons DTS- DNA ). Over het algemeen kenmerkt

Nadere informatie

RHODE DE TRAINING Onderdeel van de Rhode draad zie

RHODE DE TRAINING Onderdeel van de Rhode draad zie RHODE DE TRAINING Onderdeel van de Rhode draad zie www.rhodetc.nl R h o d e V o e t b a l o p l e i d i n g Pagina 1 WWW.RHODETC.NL Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Deze visie,

Nadere informatie

Leidraad JO6 SVV 04. SVV 04 Schoonebeekse Voetbal Vereniging. Technisch Jeugd Coördinatie SVV 04 Maart 2017

Leidraad JO6 SVV 04. SVV 04 Schoonebeekse Voetbal Vereniging. Technisch Jeugd Coördinatie SVV 04 Maart 2017 2017 Leidraad JO6 SVV 04 Technisch Jeugd Coördinatie SVV 04 Maart 2017 SVV 04 Schoonebeekse Voetbal Vereniging Tel 0524-531656 De Kampen 18 7761 CK Schoonebeek www.svv04.nl info@svv04.nl Revisie 0 2017

Nadere informatie

Opleidings- en coachingsdoelstellingen JO11-Pupillen ========================================

Opleidings- en coachingsdoelstellingen JO11-Pupillen ======================================== Opleidings- en coachingsdoelstellingen JO11-Pupillen ======================================== Doel en aandachtspunten training: Het ontwikkelen van inzicht en het herkennen van de spelbedoelingen en algemene

Nadere informatie

Voetbalontwikkelingsmodel Algemeen

Voetbalontwikkelingsmodel Algemeen Voetbalontwikkelingsmodel Algemeen 1. Technisch-tactische ontwikkelingsdoelen 2. Mentale ontwikkelingsdoelen 3. Fysische ontwikkelingsdoelen 4. Algemeen overzicht leerplandoelstellingen per ontwikkelingsfase

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN

TECHNISCH BELEIDSPLAN TECHNISCH BELEIDSPLAN. Technisch beleidsplan Fc. Eindhoven av seizoen 2013-2014 tm seizoen 2018-2019 1 Woord vooraf Waarom een Technisch beleidsplan Het voetballandschap zal de komende jaren drastisch

Nadere informatie

WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) TRAINING Teamfunctie Teamtaak Scoren Speelveldgedeelte Helft tegenpartij Rol tegenpartij Verd Doelstelling Aanleren schieten/passen/scoren binnenkant voet.

Nadere informatie

PVC Voetbal. Technisch Jeugdplan Welpen. Augustus 2016 Status: Versie 1.0. Definitief. Jeugdbestuur

PVC Voetbal. Technisch Jeugdplan Welpen. Augustus 2016 Status: Versie 1.0. Definitief. Jeugdbestuur 2016 PVC Voetbal Technisch Jeugdplan Welpen Versie 1.0 Augustus 2016 Status: Definitief Jeugdbestuur Gina Jongma (Jeugdvoorzitster) Fons Dingelstad (Jeugdvoorzitter) Cees van Gent (Jeugdsecretaris) Pieter

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013 Jeugdbeleidsplan VV. Tollebeek 2009/2013 In dit beleidsplan staat de toekomstvisie over de organisatie en doelstellingen voor de jeugdopleiding van vv Tollebeek. In beleidsplan staat hoe we moeten gaan

Nadere informatie

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO6 - Welpen

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO6 - Welpen 2017 PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO6 - Welpen Versie 3.0 Augustus 2017 Status: Definitief Auteur: Jos van Maurik INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord. 3 2. Wat is voetbal voor de Welpen zelf? 4 3. Welpen; wie

Nadere informatie

RHODE DE WEDSTRIJD. Onderdeel van de Rhode draad zie

RHODE DE WEDSTRIJD. Onderdeel van de Rhode draad zie RHODE DE WEDSTRIJD Onderdeel van de Rhode draad zie www.rhodetc.nl R hode Voetbalople iding Pagina 1 WWW.RHODETC.NL Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Deze visie, de Rhode-draad

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan

Technisch jeugdbeleidsplan Technisch jeugdbeleidsplan Visie op jeugdvoetbal SC Varsseveld 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 2. Algemene visie en doelstellingen... 6 3. Organogram... 7 4. Samenstellen selectieteams... 8 5. De procedure

Nadere informatie

Inhoud Methodiek Aanwijzingen

Inhoud Methodiek Aanwijzingen Trainingsvoorbereidingsformulier Coach: Team: Teamfunctie: Teamtaak: Speelveldgedeelte: Rol tegenpartij: René Boer BVV Barendrecht B1 Aanvallen Opbouwen / Scoren rondom de middelijn / Helft tegenpartij

Nadere informatie

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Dit deel beschrijft welke technische visie de jeugdcommissie heeft in de opleiding van jeugdspelers. Hierin wordt onder meer beschreven: Doelstelling Beleid Warming

Nadere informatie

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Inleiding Het opleiden van eigen spelers en trainers staat bij Wijhe 92 hoog in het vaandel en is erg belangrijk voor een succesvolle toekomst. De

Nadere informatie

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 DIGEN VERDE WU 4.1 2 (+k) tegen 1 (+k) breed veld - grote doelen WU 4.2 2 tegen 1 (+k) groot doel - lijn 6 9 9 12 7 8 k beide teams

Nadere informatie

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) PIONSCHIETSPEL VASTE AFSTAND Organisatie Regels: beide spelers kunnen scoren door de pion te raken (= 1 punt) of de pion om te schieten (= 3 punten)

Nadere informatie

Oefening 1. Druk zetten

Oefening 1. Druk zetten Legenda: Oefening 1. Druk zetten beide teams kunnen scoren op twee kleine doeltjes bij een achterbal of hoekschop in het midden tussen de twee eigen doeltjes starten na verloop van tijd wisselen team A

Nadere informatie

Jeugdvoetbalbeleidsplan RKDSV. Algemeen Organisatieschema Jeugdkader Taken Technische commissie... 3

Jeugdvoetbalbeleidsplan RKDSV. Algemeen Organisatieschema Jeugdkader Taken Technische commissie... 3 Inhoudsopgave Algemeen... 2 Organisatieschema... 2 Jeugdkader... 3 Taken Technische commissie... 3 Taken (technisch) jeugdcoördinator.... 3 Opleiding... 4 Protocol indeling elftallen... 4 Indeling competitie...

Nadere informatie

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) DRIBBEL PIONSCHIETSPEL MET VERDEDIGERS (2) Organisatie Regels: spelers kunnen scoren door langs de verdedigers te dribbelen en de bal vanuit de vrije

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH OPLEIDINGSPLAN

VOETBALTECHNISCH OPLEIDINGSPLAN VOETBALTECHNISCH OPLEIDINGSPLAN 2017-2022 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Kernwaarden van de voetbalvisie FC Castricum 4 Doelstelling 4 Spelintenties 4 Spelintentie aanvallen 4 Spelintentie omschakelen naar

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 3 Hoe leer je voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Visie op leren voetballen... 2 2 Vooral veel voetballen... 2 3

Nadere informatie

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen Jeugd beleidsplan SGO Seizoen 2018 2019 Introductie Sinds 2014 heeft SGO weer jeugdvoetballers binnen zijn vereniging. Met de introductie van kaboutervoetbal is het gelukt om in 2014 met deze spelers competitie

Nadere informatie

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) POORTSCHIETSPEL VASTE AFSTAND Organisatie Regels: tweetal kan scoren door de bal tussen de pionnen naar elkaar te spelen (over de grond) voordat

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER De prestatie in het voetballen is nooit een constante. De ene week lukt alles in een wedstrijd, terwijl de volgende week tegen een veel sterkere tegenpartij er niets

Nadere informatie

LEEFTIJDSCATEGORIE D-PUPILLEN

LEEFTIJDSCATEGORIE D-PUPILLEN LEEFTIJDSCATEGORIE D-PUPILLEN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de D-pupil, de nieuwe spelregels, de samenstelling, afspraken en uitgangspunten van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische

Nadere informatie

VISIE OPLEIDING PUPILLEN. Hoe leren we onze jeugd voetballen?

VISIE OPLEIDING PUPILLEN. Hoe leren we onze jeugd voetballen? 1 VISIE OPLEIDING PUPILLEN Hoe leren we onze jeugd voetballen? - door veel te voetballen, veel balcontacten, alles met de bal, plezier te maken - iedere speler een bal - door een goede opleiding en begeleiding

Nadere informatie

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Aspecten per teamfunctie Opleiding Aspecten per teamfunctie en coaching VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Aanvallen opbouwen om kansen te creëren en bijgevolg doelpunten te maken Speelruimte groot maken

Nadere informatie

Wandelkampioen. Organisatie leeftijd 60 plus Regels:

Wandelkampioen. Organisatie leeftijd 60 plus Regels: Wandelkampioen leeftijd 60 plus Alle spelers starten met een bal, behalve de verdediger. De verdediger probeert de ballen van de andere spelers af te pakken of weg te tikken. De verdediger telt hoeveel

Nadere informatie

LEEFTIJDSCATEGORIE C-JUNIOREN

LEEFTIJDSCATEGORIE C-JUNIOREN LEEFTIJDSCATEGORIE C-JUNIOREN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de C-junior, de nieuwe spelregels, de samenstelling, afspraken en uitgangspunten van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische

Nadere informatie

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) PIONSCHIETSPEL VARIABELE AFSTAND Organisatie Regels: beide spelers kunnen scoren door de pion te raken (= 1 punt) of de pion om te schieten (= 3

Nadere informatie

SPECIFIEK O8/9. Zo leiden wij op & wij zijn er trots op

SPECIFIEK O8/9. Zo leiden wij op & wij zijn er trots op SPECIFIEK O8/9 Zo leiden wij op & wij zijn er trots op TOELICHTING O8/9 LEERDOEL VV WINSUM Binnen dit leerdoel is er een leidraad uitgewerkt voor deze lichting waardoor er veel duidelijkheid ontstaat hoe

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 7 Selectiebeleid Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Uitgangspunten van het selectiebeleid... 2 3 Selectiecriteria...

Nadere informatie

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. e periode: balbezit e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1 e Periode: Herhalen van taakgericht en teamgericht Training 1: Wat zijn de taken

Nadere informatie

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios Als technisch hart Dios proberen wij onze jeugdleden (uw kinderen) dat te bieden, waar hij/zij behoefte aan heeft. Ons streven is, om elk jeugdlid binnen onze club te laten voetballen op zijn/haar niveau,

Nadere informatie

Hoe spelen we 6:6 op een kwart veld?

Hoe spelen we 6:6 op een kwart veld? Tekst: Joep Staps Vernieuwing pupillenvoetbal Hoe spelen we 6:6 op een kwart veld? Vanaf komend seizoen is het zo ver: dan wordt begonnen met de nieuwe wedstrijdvormen. Onder 8 en Onder 9 gaan 6:6 spelen.

Nadere informatie

JEUGD Opleidings- en coaching doelstellingen 2014-2017

JEUGD Opleidings- en coaching doelstellingen 2014-2017 JEUGD Opleidings- en coaching doelstellingen 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding Opleidings- en coaching doelstellingen algemeen 3 1.1 F- en mini pupillen 4 1.2 E- pupillen 6 1.3 D- pupillen 8 1.4 C-

Nadere informatie

1. VOETBALLEN WAT IS DAT?

1. VOETBALLEN WAT IS DAT? 1. VOETBALLEN WAT IS DAT? Zeer complex spel (11:11) met dus ontelbare mogelijkheden Standaardsituaties: Bal bij de keeper & spelhervattingen Het gaat in voetbal om te winnen Spelers moeten situaties herkennen

Nadere informatie

Doelstelling leren voetballen jeugd:

Doelstelling leren voetballen jeugd: Doelstelling leren voetballen jeugd: Over de visie van de KNVB op het leren voetballen bestaan nog vaak misverstanden. Om aan alle onduidelijkheid een eind te maken leggen we hier kort en bondig uit wat

Nadere informatie

Trainingsvoorbereidingsformulier

Trainingsvoorbereidingsformulier Trainingsvoorbereidingsformulier Coach: Team: Teamfunctie: Teamtaak: Speelveldgedeelte: Rol tegenpartij: René Boer BVV Barendrecht B1 Verdedigen Storen / Doelpunten verkomen Rondom de middenlijn / Helft

Nadere informatie

RHODE LEERPLAN MINI. Onderdeel van de Rhode draad zie Rhode Voetbalopleiding Pagina 1

RHODE LEERPLAN MINI. Onderdeel van de Rhode draad zie  Rhode Voetbalopleiding Pagina 1 RHODE LEERPLAN MINI Onderdeel van de Rhode draad zie www.rhodetc.nl Rhode Voetbalopleiding Pagina 1 LEERPLAN MINI-PUPILLEN Algemeen De ontwikkeling van de spelers is belangrijker dan het resultaat van

Nadere informatie

Trainingsplan seizoen 2016-2017

Trainingsplan seizoen 2016-2017 Trainingsplan seizoen 2016-2017 0-8 en 0-9 Pupillen Onderwerpen 1. Voor wie geldt dit plan? 2. Leerdoelen aanvallen en verdedigen a. Voetbalonderdeel Aanvallen a. Aanwijzingen opbouwen: dribbelen en drijven

Nadere informatie

o Prestaties, problemen, wijzigingen van de groep o Voldoende materiaal of toestand van de materialen bij de trainingen

o Prestaties, problemen, wijzigingen van de groep o Voldoende materiaal of toestand van de materialen bij de trainingen 1.1.Taken jeugdtrainers - Voorbereiden, verzorgen en evalueren van de trainingen. Daarnaast begeleiden van de groep spelers die onder zijn/haar verantwoording vallen voor/tijdens en na de wedstrijden -

Nadere informatie

Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan

Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 HOOFDSTUK 1 DOELSTELLINGEN 1.1 Doelstelling Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan 4 1.2 Doelstelling per leeftijdscategorie 4 HOOFDSTUK 2 KWALIFICATIES,

Nadere informatie

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij F/E-TEAMS WK 14 TRAINING Teamfunctie Teamtaak Scoren Speelveldgedeelte Niet van toepassing Rol tegenpartij Doelstelling Passen/aannemen/positie/samenwerken POORTSCHIETSPEL MET KEEPERS F/E-TEAMS Organisatie

Nadere informatie

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden.

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. MEERJARENBELEID s.v.d.f.s. Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. Het gaat om een periode van 5 jaren. Dit beleidsplan bevat de jaren 2010-2015. In het eerste seizoen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB Academie. Trainer - Coach II. Logboek voor "Het jaarplan" juli 2008 seizoen 2008/'09

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB Academie. Trainer - Coach II. Logboek voor Het jaarplan juli 2008 seizoen 2008/'09 KNVB Trainer - Coach II Logboek voor "Het jaarplan" juli 2008 seizoen 2008/'09 LOGBOEK HET JAARPLAN Het maken van een jaarplan is voor een trainer letterlijk en figuurlijk de voetbalgids die hem leidt

Nadere informatie

Verdedigen op Eigen Helft

Verdedigen op Eigen Helft Interne jeugdopleiding Zeevogels Themavormen Week 4 : Verdedigen op Eigen Helft Voorkomen van tegendoelpunten Week 4: Verdedigen op Eigen Helft: Vooruit verdedigen Verder van eigen doel Mandekking Zone

Nadere informatie

VOORBEREIDING op een seizoen

VOORBEREIDING op een seizoen PROCEDURE VOORBEREIDING op een seizoen Procedure van elftal evaluatie binnen een seizoen en de voorbereiding naar een nieuw seizoen. 1 Jeugdplan SV Hoofddorp/jan10 Inhoudsopgave: De voorbereiding op het

Nadere informatie

Opleidingsdivisie AFC 34. Een goede ontwikkeling begint bij jezelf.

Opleidingsdivisie AFC 34. Een goede ontwikkeling begint bij jezelf. Opleidingsdivisie AFC 34 Een goede ontwikkeling begint bij jezelf. Missie Binnen AFC 34 staat de voetballer centraal De missie is een afgeleide van de missie van de club dat zegt dat wij op alle gebieden

Nadere informatie

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) POORTSCHIETSPEL VARIABELE AFSTAND Organisatie Regels: spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van de pionnen en de bal te passen

Nadere informatie

Teamorganisatie en basistaken 11 tegen 11 vv Bargeres

Teamorganisatie en basistaken 11 tegen 11 vv Bargeres Teamorganisatie en basistaken 11 tegen 11 vv Bargeres Teamorganisatie Als uitgangspunt is genomen dat de D-pupillen- en C-juniorenteams van vv Bargeres (in onderstaande tekening in het geel aangegeven)

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER De prestatie in het voetballen is nooit een constante. De ene week lukt alles in een wedstrijd, terwijl de volgende week tegen een veel sterkere tegenpartij er niets

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Technisch plan. E-F pupillen Circuit. Willem Sinnige & Jelle Broerse. Coordinatoren overige D/E/F Pupillen. WV-HEDW Seizoen '13/'14

Technisch plan. E-F pupillen Circuit. Willem Sinnige & Jelle Broerse. Coordinatoren overige D/E/F Pupillen. WV-HEDW Seizoen '13/'14 Technisch plan E-F pupillen Circuit Willem Sinnige & Jelle Broerse Coordinatoren overige D/E/F Pupillen WV-HEDW Seizoen '13/'14 TECHNISCH PLAN E-F CIRCUIT 1 Doel: Door kennis te delen met andere trainers,

Nadere informatie

KNVB locatienaam // datum // titel // www.knvb.nl

KNVB locatienaam // datum // titel // www.knvb.nl Het doel van de opleiding is om Dorrie meer kennis, inzicht, structuur, duurzaamheid te geven in de aanpak. Het kader beter te maken en om er uiteindelijk voor te zorgen dat de spelers/sters beter leren

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

Technisch jeugdplan SJO STEO.

Technisch jeugdplan SJO STEO. . Technisch jeugdplan STEO. Inleiding. Dit technisch jeugdplan is een hulpmiddel om de jeugd STEO op een verantwoorde manier een gestructureerde voetbalopleiding aan te bieden. Het plan moet gezien worden

Nadere informatie

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Technisch jeugdplan onderbouw WSV 1930 Kleine terugblik presentatie technisch jeugdplan onderbouw

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER De prestatie in het voetballen is nooit een constante. De ene week lukt alles in een wedstrijd, terwijl de volgende week tegen een veel sterkere tegenpartij er niets

Nadere informatie

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva 0 20 30 40 WU 3.1 1 tegen 1 lijnvoetbal 0 0 20 30 40 WU 3.4 dribbeltikspel 20 beide spelers kunnen scoren door over de doellijn van

Nadere informatie

In deze paragraaf wordt in grote lijnen aangegeven wat deze speelwijze inhoudt. Daarvoor worden hier vier momenten onderscheiden:

In deze paragraaf wordt in grote lijnen aangegeven wat deze speelwijze inhoudt. Daarvoor worden hier vier momenten onderscheiden: 8 De speelwijze 1:4:3:3 Alle trainingen zijn het uiteindelijke doel om op het veld een zo optimale prestatie te leveren. Dit alles met een bepaalde visie in een systeem. Hieronder zal in grote lijnen worden

Nadere informatie

Mini-pupillen ontdekken het voetbal: Zo kan het!

Mini-pupillen ontdekken het voetbal: Zo kan het! Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Mini-pupillen ontdekken het voetbal: Zo kan het! 1. Vooraf In deze brochure is in het kort veel informatie over Mini-pupillen weergegeven binnen het kader van het project

Nadere informatie

Handleiding voor Trainers seizoen 2014 / 2015

Handleiding voor Trainers seizoen 2014 / 2015 Handleiding voor Trainers seizoen 2014 / 2015 Handleiding voor trainers. Een trainer moet de volgende eigenschappen bezitten. De trainer: - Is vaardig, passend bij het te trainen niveau - Heeft tactisch

Nadere informatie