Attituderapport. Tweedes. Schooljaar Don Boscocollege Zwijnaarde. Naam... Nr... klas...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Attituderapport. Tweedes. Schooljaar Don Boscocollege Zwijnaarde. Naam... Nr... klas..."

Transcriptie

1 Attituderapport Tweedes Schooljaar Naam... Nr... klas... Don Boscocollege Zwijnaarde

2 Uit ons opvoedingsproject Voor ons is het wezenlijk dat jongeren werken aan hun integrale ontwikkeling. Bovendien hopen we dat ze dat doen in communicatie met de hen omringende medemensen en in reflectie op de werkelijkheid waarin ze staan. We zien de school als ruimte en mogelijkheid waar vaardigheden en kennis, kunde en levenswijsheid geleerd worden; waar ze vaardig worden om te participeren aan het maatschappelijke leven; waar ze verantwoordelijkheid leren nemen voor de hen omringende werkelijkheid. We willen de jongere niet herleiden tot één deelaspect van zijn bestaan. In het omgaan met mensen, ook in de opvoeding, horen alle aspecten aan bod te komen: het lichamelijke, het sociale, het structurele, het technische, het spirituele, het psychische, het relationele, het affectieve, het muzische, het esthetische, het godsdienstige... Al die aspecten samen maken de mens tot de unieke persoon die hij is of worden kan. Omdat ieder mens op een eigen wijze alle aspecten van het bestaan combineert, is hij ook een uniek wezen. Hij is nooit de kopie van een ander. De interactie tussen aanleg en milieu, tussen eigen inbreng en invloeden van buiten maakt iedere mens tot een originele persoonlijkheid met een aantal typerende trekken en een eigen karakter. Opvoeden is de jonge mens bijstaan bij de zoektocht naar vrijheid en zelfstandigheid. Het is hem helpen zich vrij te maken van eenzijdigheid en beperktheid. Het is hem helpen zich te verlossen van angst en vervreemding. Zich integreren in die maatschappij, maar er zich tegelijkertijd ook kritisch tegenover opstellen, is de opgave. Opvoeden is de jonge mens steunen om zich los te maken uit een louter ik-gerichte ontwikkeling. Het is de jonge mens ruimte geven om verantwoordelijkheid te oefenen in zeer concrete situaties, aangepast aan de leeftijd en de reeds verworven vaardigheden.

3 De school is de plaats bij uitstek waar kennis wordt overgedragen, maar het zou een verenging zijn te denken dat dit haar enige taak is. De school is ook de plaats waar onze jongeren leren leven. Ze leren er omgaan met leeftijdsgenoten en volwassenen, ze leren er andere meningen kennen en respecteren, ze leren er dat studeren een goede gewoonte moet worden. Dit rapport wil hun een spiegel voorhouden waarin ze zichzelf zien evolueren tot weerbare jongeren, tot die jongere die bereid is een leven lang bij te leren, een jongere die zichzelf kent en met de andere kan communiceren. Elk attituderapport is ook een uitdaging om te groeien naar een sterke leerhouding en een kritische leefhouding. De rapportering kan ook aanleiding zijn om met elkaar, jongere, ouders, leerkrachten te communiceren of van gedachten te wisselen. Elk attituderapport is ingevuld door de klassenraad voorgezeten door de klasleerkracht. Het is nooit een eenzijdige kijk op de leef- en leerhouding. Legende bij de beoordelingen Volhouden Je bent op goede weg Stap voor stap Groeikansen Werkpunten deze attitude is opvallend positief; dit is voorbeeldig; doe zo verder deze attitude levert doorgaans geen problemen op; mits wat moeite doe je dat zelfs voorbeeldig we verwachten dat deze attitude gunstiger evolueert, als je wil kan het (wellicht) beter aandachtspunt! Hier is een probleem. We verwachten actie. je leerkrachten raden je uitdrukkelijk aan om extra aandacht te schenken aan en werk te maken van een of meerdere zaken die je leven en leren op school kunnen verbeteren

4 Periode 1 September/oktober Volhouden Je bent op de goede weg Stap voor stap Groeikansen je werkt zeer verzorgd, zelfs anderen vinden gemakkelijk hun weg in jouw schriften en planning je hebt orde in je schooltas en op je werktafel je hebt meestal orde behalve als het vlug moet gaan je schooltas en werkplek zijn chaotisch 2 je gebruikt spontaan je agenda om taken te plannen je gebruikt je agenda stipt en correct je kan een samen opgelegde werkplanning volgen je hebt je agenda bij, maar je gebruikt hem nog onvoldoende je agenda is slordig ingevuld je agenda is onvolledig ingevuld 3 je luistert zeer goed, ook in moeilijke omstandigheden je luistert goed in gewone situaties je bent vaak afgeleid bij het luisteren je kan moeilijk luisteren 4 je brengt gemakkelijk je gedachten onder woorden je kan je gedachten onder woorden brengen als je wat bedenktijd krijgt je brengt je gedachten onder woorden maar vaak onsamenhangend en verward je blokkeert wanneer je je gedachten moet onder woorden brengen 5 je hebt je sportkledij altijd bij je hebt wel sportkledij bij maar je trekt die niet altijd aan je hebt je sportkledij vaak niet bij je bedenkt uitvluchten om je niet te moeten omkleden je weigert je sportkledij mee te brengen je weigert je sportkledij aan te trekken 6 je materieel en je handboeken zijn verzorgd je draagt zorg voor materieel je draagt onder toezicht zorg voor materieel je verliest materiaal je beschadigt materieel van anderen Werkpunten: handtekening van de klassenleraar: handtekening van een ouder/voogd:

5 Periode 2 Oktober/november Volhouden Je bent op de goede weg Stap voor stap Groeikansen je spreekt verzorgd je spreekt duidelijk en met een natuurlijke intonatie je bent op een natuurlijke wijze vriendelijk en beleefd je vat kritiek constructief op je legt vlot en spontaan contacten met iedereen je hanteert een correcte taal je spreekt duidelijk je volgt de regels van de beleefdheid je komt op voor je mening je legt contacten met leerlingen van je eigen leeftijd je hebt een goed contact met de leerkrachten je spreekt te vaak dialect je spreekt niet duidelijk tegenover leeftijdsgenoten neem je de beleefdheidsregels niet zo nauw je valt niet positief of negatief op, je hebt weinig inbreng in de groep je hebt alleen contact met je eigen vriendengroepje je houdt leerkrachten op afstand je spreekt slordig je gebruikt ongepaste woorden je praat binnensmonds en moeilijk verstaanbaar je bent onbeleefd, soms onbeschoft tegen medeleerlingen, tegen leerkrachten of directie je bent vaak aanleiding voor conflicten je bent een eenzaat je mijdt contacten met leerkrachten 4 je werkt hard, je beschikt over een stevig werktempo je geeft nooit op, je bijt je vast in een probleem je doet spontaan meer dan gevraagd 5 6 je draagt zorg voor medeleerlingen je volgt de lessen op een actieve en geïnteresseerde wijze je hebt een goed werktempo je maakt zinvol gebruik van de aangeboden tijd je geeft niet op voor je een oplossing hebt je doet extra werk als je dat gevraagd wordt je helpt medeleerlingen als ze erom vragen je bent tijdens de les voldoende geconcentreerd je hebt een eerder matig werktempo je hebt aanmoediging nodig om door te werken je geeft vrij snel op je doet zelden extra werk op vraag van de leerkracht help je anderen je bent dikwijls de aandacht kwijt tijdens de lessen je hebt een traag werktempo je verprutst je tijd met kletsen, dromen... je werkt enkel onder dwang, je geeft snel op je doet zo weinig mogelijk je laat je zorggroepje in de steek je bent ongeconcentreerd en weinig geïnteresseerd tijdens de les Werkpunten: handtekening van de klassenleraar: handtekening van een ouder/voogd:

6 Periode 3 November/december Volhouden Je bent op de goede weg Stap voor stap Groeikansen je blijft efficiënt en gemotiveerd werken bij toenemende werkdruk je toont een uitstekende inzet, ook bij langdurende opdrachten je werkt routinezaken perfect af je werkt uitstekend samen met anderen je kunt regels en afspraken correct interpreteren je past regels en afspraken spontaan toe je maakt altijd een fitte indruk je weerstaat aan verhoogde werkdruk je blijft meestal alert, ook bij langere opdrachten je voert routinetaken vlot uit je werkt goed samen je kent de regels en de afspraken maar je past ze niet altijd consequent toe je maakt meestal een fitte indruk je kan gewone stress die hoort bij het schoolleven aan je laat je gemakkelijk afleiden je houdt langere opdrachten niet tot het einde vol je werkt niet vlot samen met anderen je past regels enkel toe als je erop gewezen wordt je probeert regels en afspraken te omzeilen je maakt vaak een minder fitte indruk je geraakt in paniek bij toenemende werkdruk je bent snel afgeleid, ook bij korte opdrachten je slaagt er niet in routinetaken tot een goed einde te brengen samenwerken is voor jou werk doorschuiven naar anderen je aanvaardt moeilijk regels en afspraken je doet vaak waar je zin in hebt je maakt een slome en vermoeide indruk 5 6 je pakt werk spontaan aan je voert opdrachten goed uit ook al liggen ze je niet goed je geeft het gevraagde werk steeds op tijd af je pakt werk aan, maar je moet soms wat aangepord worden om door te werken je voert opdrachten op aanwijzing goed uit je geeft het gevraagde werk meestal op tijd af je neemt pas je werk als de verantwoordelijke in de buurt is voor sommige opdrachten werk je slordig en onvolledig je geeft het gevraagde werk te vaak niet op tijd af je werkt ook na aandringen van de leraar te weinig of niet je neemt geen initiatief je bent enkel gericht op opdrachten die je graag doet je geeft het gevraagde werk meestal te laat of zelfs niet af Werkpunten: handtekening van de klassenleraar: handtekening van een ouder/voogd:

7 Periode 4 Januari/februari Volhouden Je bent op de goede weg Stap voor stap Groeikansen je verwittigt altijd je zorggroepje bij afwezigheid je bent uitermate stipt op alle vlakken je bent met taken klaar voor de deadline je gebruikt je agenda als een echte studieplanner je bent enthousiast, je bent een bezieler van de groep of van de klas je bent sociaal en behulpzaam je verhoogt spontaan het werktempo als de omstandigheden dat vragen je zoekt indien nodig spontaan een andere werkaanpak je verwittigt meestal je zorggroepje bij afwezigheid je komt bijna altijd op tijd je taken zijn stipt en op tijd klaar je houdt je agenda netjes en volledig bij je kan anderen overtuigen en motiveren om mee te doen je laat je weinig beïnvloeden bij tegenwerking van anderen op aanwijzing verhoog je je werktempo wanneer iemand je wijst op een alternatieve werkaanpak, wil je die wel uitproberen je verwittigt zelden je zorggroepje bij afwezigheid je komt af en toe te laat je hebt een duwtje nodig om je taken op tijd af te geven je vult je agenda te nonchalant in je kan de leiding van een eenvoudige taak ( die je goed ligt) in de groep niet zo goed aan je laat je gemakkelijk beïnvloeden door de groep je hebt een uitdrukkelijke aanduiding nodig om je werktempo te verhogen een andere aanpak moet je opgelegd worden je verwittigt je zorggroepje niet bij afwezigheid je komt vaak te laat, in de rij, in de les, op school... je geeft je taken vaak niet of te laat af je vult je agenda onvolledig en/of slordig in door je houding lig je niet goed in de groep anderen kunnen van jou weinig hulp of begrip verwachten je weigert je werktempo te verhogen je werkt veel te traag je houdt halsstarrig vast aan je eigen werkwijze 4 je maakt een duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken met hulp kan je hoofd- en bijzaken onderscheiden je hebt het moeilijk om structuur aan te brengen, hoofd- en bijzaken haal je door elkaar je maakt geen onderscheid tussen hoofden bijzaken, je blijft hangen bij details Werkpunten: handtekening van de klassenleraar: handtekening van een ouder/voogd:

8 Periode 5 Maart/april Volhouden Je bent op de goede weg Stap voor stap Groeikansen je hebt een groot inlevingsvermogen je kan echt naar anderen luisteren je komt op tegen pesterijen tegenover anderen je kan mensen overtuigen op basis van goed doordachte argumenten je drukt je vlot en respectvol uit tegenover leerkrachten, graco en directie je kan je inleven in anderen je houdt rekening met verscheidenheid je respecteert de mening van anderen je durft actie ondernemen om anderen te overtuigen je spreekt leerkrachten, graco en directie correct aan je laat pesters begaan je komt niet overtuigend over je komt niet op voor jezelf je drukt je te vrijpostig uit tegenover leerkrachten, graco en directie je hebt een laag inlevingsvermogen je pest anderen je beseft niet welke reacties je gedrag uitlokt je hebt over weinig of niets een eigen mening je laat je te vaak domineren je bent brutaal 3 je zorgt ervoor dat medeleerlingen opgenomen worden in de groep je werkt goed samen met andere leerlingen je houdt alleen rekening met anderen als er toezicht en controle is je ligt dwars in de groep je weigert samen te werken 4 5 je denkt graag in de breedte over een oplossing na je zoekt spontaan naar nieuwe voorbeelden je bent zeer veeleisend i.v.m. resultaten en kwaliteit je werkt snel en nauwkeurig je zoekt zelf oplossingen bij opdrachten je bekijkt het voorbeeld en dan zoek je andere, gelijkaardige voorbeelden je streeft naar kwaliteit in werken en taken je werkt meestal snel en nauwkeurig je hebt het moeilijk met opdrachten die afwijken van het klassieke patroon je bekijkt het voorbeeld en je maakt een variatie op het voorbeeld je stelt jezelf geen uitdagende doelstellingen je maakt slordigheidsfouten je blokkeert bij nieuwe oefeningen je bootst enkel voorbeelden na je bent snel tevreden je stelt weinig of geen kwaliteitseisen aan je werk je werkt onnauwkeurig je maakt opvallend veel fouten die kunnen vermeden worden Werkpunten: handtekening van de klassenleraar: handtekening van een ouder/voogd:

9 Periode 6 Mei/juni Volhouden Je bent op de goede weg Stap voor stap Groeikansen je leert spontaan je bent in veel vakken erg geïnteresseerd je hebt steeds je notitities bij je stelt je spontaan open voor de anderen, je luistert naar hun ideeën je stimuleert anderen tot het leveren van goede prestaties, zowel kwalitatief als kwantitatief je leert en studeert wanneer het gevraagd wordt je bent geïnteresseerd en stelt vragen je hebt meestal je notities bij als de leerkracht het vraagt, ben je bereid naar de ideeën van anderen te luisteren je ziet en kent zelf de punten waar je nog beter kan presteren je leert dagelijks bij je maakt een fout meestal maar één keer je leert en studeert omdat het moet je bent matig geïnteresseerd en je stelt af en toe vragen je hebt dikwijls je notities niet bij je luistert naar de ideeën van anderen, maar je probeert ze niet uit je weet dat je werkpunten hebt als iemand je erop wijst je probeert uit je fouten te leren je hebt een afkeer van leren en studeren je toont weinig of geen interesse je hebt zelden je notities bij je blijft koppig bij je eigen ideeën je sluit je af voor ideeën van anderen je bent moeilijk in beweging te brengen je ziet je eigen werkpunten en tekorten niet je leert niet uit fouten 4 je bent een organisator, je kan mensen laten samenwerken je neemt je verantwoordelijkheid op, je bent medeorganisator je bent bezorgd om de goede werking van de klas en de groep je neemt de verantwoordelijkheid over jouw deel van het werk je werkt meestal mee in de groep je verstopt je in de groep je bent enkel bekommerd om je eigen positie je neemt zelden de leiding in de groep 5 je kan risico s inschatten je wijst anderen op risicogedrag, vb. tijdens spel en sport 6 je komt steeds goed voorbereid naar de lessen je verwittigt de verantwoordelijke als je risicogedrag ziet bij anderen vb. tijdens spel en sport je komt meestal goed voorbereid naar de lessen je bent zelf niet roekeloos, maar je neemt geen initiatief als je roekeloos gedrag ziet bij anderen je komt dikwijls onvoorbereid naar de lessen je brengt jezelf en anderen in gevaar door je roekeloos gedrag, o.a. tijdens spel en sport je komt meestal onvoorbereid naar de lessen Werkpunten: handtekening van de klassenleraar: handtekening van een ouder/voogd:

10 Eerste graad

11 Naam... Nr... Klas...

12 Eerste graad Attituderapport Tweedes Contact Danny De Waele, directeur: Hendrik Provost, graadcoördinator: Don Boscocollege Zwijnaarde Grotesteenweg-Noord 113 B 9052 Zwijnaarde (Gent) tel fax info@dbz.be

Attituderapport. Eerstes. Schooljaar Don Boscocollege Zwijnaarde. Naam... Nr... Klas...

Attituderapport. Eerstes. Schooljaar Don Boscocollege Zwijnaarde. Naam... Nr... Klas... Attituderapport Eerstes Schooljaar 2014 2015 Naam... Nr... Klas... Don Boscocollege Zwijnaarde attituderapport_eerstes_2014-2015_v1.indd 1 24/06/14 13:56 Uit ons opvoedingsproject Voor ons is het wezenlijk

Nadere informatie

Evaluatiefiche stage 2 de jaar afstudeerrichting orthopedische technologie

Evaluatiefiche stage 2 de jaar afstudeerrichting orthopedische technologie Student: Bedrijf:.. Evaluatiefiche stage 2 de jaar afstudeerrichting orthopedische technologie De stage in het tweede jaar bestaat uit verschillende onderdelen: een casusweek op school ter voorbereiding

Nadere informatie

Evaluatiefiche stage 3 de jaar afstudeerrichting orthopedische technologie

Evaluatiefiche stage 3 de jaar afstudeerrichting orthopedische technologie Evaluatiefiche stage 3 de jaar afstudeerrichting orthopedische technologie Stagiair:. Stageplaats:. Periode: De stage in het derde jaar bestaat uit verschillende onderdelen: een 5 weken durende stage in

Nadere informatie

Competentiewoordenboek niet-kaderleden

Competentiewoordenboek niet-kaderleden 1. Besluitvaardig zijn Competentiewoordenboek niet-kaderleden - Kan tijdig beslissen wat in een bepaalde situatie moet gebeuren - Neemt goede beslissingen rekening houdend met de situatie - Durft beslissingen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht 1. FUNCTIEBENAMING Naam van de functie Afdeling Niveau/rang Graad Gemeenschapswacht Gemeenschapswachten C1-C3 Administratief 2. DOEL VAN DE FUNCTIE Uitvoeren van

Nadere informatie

Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang. administratief

Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang. administratief FUNCTIEBESCHRIJVING: Begeleider binnenschoolse opvang 1. FUNCTIEBENAMING Naam van de functie Afdeling Niveau/rang Graad Begeleider Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang E1-E3 administratief

Nadere informatie

EVALUATIE ATTITUDES EN VAARDIGHEDEN voor PROJECT ALGEMENE VAKKEN MS Nieuwpoort 2007-2008 :... 2008-2009 :... 1 2 1 2 1 2 1 2 1.

EVALUATIE ATTITUDES EN VAARDIGHEDEN voor PROJECT ALGEMENE VAKKEN MS Nieuwpoort 2007-2008 :... 2008-2009 :... 1 2 1 2 1 2 1 2 1. EVALUATIE ATTITUDES EN VAARDIHEDEN voor PRJECT ALEENE VAKKEN S Nieuwpoort NAA KLAS 2005-2006 :... 2006-2007 :... Naam beoordelaar 2005-2006 :... 2006-2007 :... 2007-2008 :... 2008-2009 :... 2007-2008 :...

Nadere informatie

Toelichting zeven dimensies

Toelichting zeven dimensies Toelichting zeven dimensies Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs December 2009 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys Inhoudsopgave Zeven dimensies 3 1. De kwaliteitsdimensies

Nadere informatie

Mijn communicatie met leerkrachten

Mijn communicatie met leerkrachten Mijn communicatie met leerkrachten Ik durf of kan niets vragen aan leerkrachten. Ik stel vlot mijn vragen aan mijn leerkrachten. Ik slaag er niet in tot een opbouwend gesprek te komen met leerkrachten.

Nadere informatie

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS Het doel van dit onderzoek is een vergelijking te maken tussen de aanwezige competenties bij professionals en vrijwilligers

Nadere informatie

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent Opvoedingsproject Nieuwen Bosch Humaniora Gent Onze school wil aan jongeren kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden in een hartelijk klimaat van samenwerken en samenleven stimuleren we de leerlingen vanuit

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 2

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 2 EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 2 Student: Stageschool: Stageklas: Mentor: Aantal kleuters: Campus BRUGGE Kruis in elke rij het vakje aan dat het gedrag van uw student het dichtst

Nadere informatie

Waarvoor dient dit attest? mytalent@work is in eerste instantie een (zelf)evaluatie-instrument dat feedback geeft over de vaardigheden van de jongere.

Waarvoor dient dit attest? mytalent@work is in eerste instantie een (zelf)evaluatie-instrument dat feedback geeft over de vaardigheden van de jongere. Waarvoor dient dit attest? mytalent@work is in eerste instantie een (zelf)evaluatie-instrument dat feedback geeft over de vaardigheden van de jongere. Als jongere (al dan niet aan het werk) kan je mytalent@work

Nadere informatie

Competenties verbonden aan het ComPas

Competenties verbonden aan het ComPas Competenties verbonden aan het ComPas 5 kerncompetenties en 8 erg waardevol competenties 1. Kunnen samenwerken... 2 2. Contactvaardig zijn... 3 3. Inlevingsvermogen/empathie bezitten... 4 4. Zelfreflectie...

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 1

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 1 EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 1 Campus BRUGGE Student: Stageschool: Stageklas: Mentor: Aantal kleuters: Kruis in elke rij het vakje aan dat het gedrag van uw student het dichtst

Nadere informatie

Betrokkenheid. Competentie. De behoefte aan competentie wordt vervuld.

Betrokkenheid. Competentie. De behoefte aan competentie wordt vervuld. Betrokkenheid Autonomie Competentie Relatie leerkracht Relatie leerlingen De behoefte aan autonomie De behoefte aan competentie De behoefte aan een goede relatie met de leerkracht De behoefte aan goede

Nadere informatie

Arbeidsbereidheid Is duaal leren voor de jongere een weloverwogen keuze? Is hij gemotiveerd om te leren op de werkvloer?

Arbeidsbereidheid Is duaal leren voor de jongere een weloverwogen keuze? Is hij gemotiveerd om te leren op de werkvloer? Oriënteren en screenen is nagaan in welke mate een leerling arbeidsbereid en arbeidsrijp is en hoe hij hierin nog kan groeien. Dit uit zich in een onderbouwd advies op de klassenraad. Arbeidsbereidheid

Nadere informatie

Mijn sterke kanten en werkpunten. Evaluatie arbeidsvaardigheden door begeleider(s)

Mijn sterke kanten en werkpunten. Evaluatie arbeidsvaardigheden door begeleider(s) Mijn sterke kanten en werkpunten Evaluatie arbeidsvaardigheden door begeleider(s) Arbeidsvaardigheid 1. Zelfkennis Weet hij van zichzelf wat hij kan en niet kan? Antwoordmogelijkheid O Hij weet van zichzelf

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL PEDAGOOG/PSYCHOLOOG DIENSTENCENTRUM: DE WITTE MOL

FUNCTIEPROFIEL PEDAGOOG/PSYCHOLOOG DIENSTENCENTRUM: DE WITTE MOL FUNCTIEPROFIEL PEDAGOOG/PSYCHOLOOG DIENSTENCENTRUM: DE WITTE MOL 1 FUNCTIEDOEL Leefgroepen en bewonersgerichte diensten begeleiden en adviseren in hun werking met personen (zowel kinderen als volwassenen)

Nadere informatie

MEDEWERKER SCHOONMAAK

MEDEWERKER SCHOONMAAK MEDEWERKER SCHOONMAAK 1. Functiebenaming/ graad FUNCTIEBENAMING: medewerker DIENST: schoonmaak FUNCTIEFAMILIE: technisch ondersteunenden (TO1) NIVEAU: D1-D2-D3 2. Plaats in de organisatie De medewerker

Nadere informatie

Groep: Leerkracht(en):

Groep: Leerkracht(en): Verslag van: Groep: Leerkracht(en): Schooljaar: 2017-2018 Bovenbouw Gortstraat 3 3554 DD Hoogeveen tel: 043-2354343 Julianastraat 15 4554 BT Emmen tel: 012-6341726 Geachte ouder(s), verzorger(s), Drie

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN

SOCIALE VAARDIGHEDEN RAPPORT SOCIALE VAARDIGHEDEN SCHOOLJAAR 2010-2011 NAAM: KLAS: Inleidend woord Dit is het vernieuwde rapport sociale vaardigheden. Het sociaal functioneren op school vinden wij uitermate belangrijk. We

Nadere informatie

- Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt geschreven. - Je hebt aanmoediging nodig om je huiswerk te noteren.

- Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt geschreven. - Je hebt aanmoediging nodig om je huiswerk te noteren. Schoolse competenties Competentie 1: Agendagebruik - Je schrijft je huiswerk in je agenda als dit wordt opgegeven. - Je agenda ziet er verzorgd uit. - Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt

Nadere informatie

Schoolse competenties

Schoolse competenties Schoolse competenties Competenties gericht op organiseren Competentie 1: Organiseren (boeken)tas - Je pakt je (gym/lunch)tas in zonder - Je hebt de juiste spullen bij je die je nodig hebt op een schooldag.

Nadere informatie

BZL WISKUNDE Naam: Klas:

BZL WISKUNDE Naam: Klas: BZL WISKUNDE Naam: Klas: Ruimtelijk Inzicht en driehoeksmeting in een Rechthoekige driehoek Doel van de taak Zelfstandig de geziene leerstof in verband met rechthoekige driehoeken gebruiken in het vlak

Nadere informatie

Competentiewijzer PO-VO CONFERENTIE FOKOR 8 NOVEMBER 2017

Competentiewijzer PO-VO CONFERENTIE FOKOR 8 NOVEMBER 2017 Competentiewijzer PO-VO CONFERENTIE FOKOR 8 NOVEMBER 2017 Het basisschooladvies.. Voor en door leerkrachten Ontstaan: Contact tussen po vo Knelpunten: - Advies is niet alleen gebaseerd op vaardigheidsscores.

Nadere informatie

Rooms Katholieke Basisschool De Tweemaster

Rooms Katholieke Basisschool De Tweemaster Rooms Katholieke Basisschool De Tweemaster www.tweemasterhuizen.nl - directie@tweemasterhuizen.nl Holleblok 8, 1273 EG Huizen 035-5250955 Koers 43, 1276 GP Huizen 035-5252828 Landweg 3, 1276 AS Huizen

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Inleiding De wereld en de arbeidsmarkt zijn constant in beweging. Maar waarheen? Niemand weet exact hoe het werkveld er

Nadere informatie

Op welke manier de stage-evaluatie rapporteren in logistiek transport?

Op welke manier de stage-evaluatie rapporteren in logistiek transport? Op welke manier de stage-evaluatie rapporteren in logistiek transport? Algemeen: De focus ligt op de beschrijving van de handelingen. De leerling, de stagementor en de stagebegeleider gaan na welke handeling

Nadere informatie

Functiebeschrijving mentor

Functiebeschrijving mentor Functiebeschrijving mentor Algemeen kader: Krachtlijnen van het opvoedingsconcept voor het katholiek basisonderwijs ( OKB) Werken aan een schooleigen christelijke identiteit Werken aan een degelijk onderwijsinhoudelijk

Nadere informatie

Competentiekaartjes. Een onderdeel van Learn2Work

Competentiekaartjes. Een onderdeel van Learn2Work Competentiekaartjes Een onderdeel van Learn2Work Begrijp je instructies die je krijgt? Laat je blijken dat je naar iemand luistert? Stel je vragen als je het nodig vindt? 1. Communicatieve competentie

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

kempelscan P2-fase Studentversie

kempelscan P2-fase Studentversie kempelscan P2-fase Studentversie Pedagogische competentie Kern 2.1 Pedagogisch competent Pedagogisch handelen Je draagt bij aan een veilige leef- en leeromgeving in de groep O M V G Je bent consistent

Nadere informatie

LEEF- EN WERKHOUDING RESPECT

LEEF- EN WERKHOUDING RESPECT LEEF- EN WERKHOUDING RESPECT Onze school vindt respect belangrijk: van de leerlingen tegenover elkaar en tegenover alle personeelsleden van de school. We verwachten een voorname houding en een beschaafde

Nadere informatie

3 fr. Schooljaar: 2012 / KA Sint-Niklaas Parklaan 89 l 9100 Sint-Niklaas tel l fax

3 fr. Schooljaar: 2012 / KA Sint-Niklaas Parklaan 89 l 9100 Sint-Niklaas tel l fax Schooljaar: 2012 / 2013 Naam : Garfunkel Voornaam : Art Klassenleerkracht : Paulette De Caluwe Naam: EVALUATIE ATTITUDES EN VAARDIGHEDEN teamwork ATTITUDES EN VAARDIGHEDEN BIJ GROEPSWERK L K J Ik vind

Nadere informatie

Leerlijn/ontwikkelingslijn Leren leren cluster 4

Leerlijn/ontwikkelingslijn Leren leren cluster 4 Leerlijn/ontwikkelingslijn Leren leren cluster 4 Kerndoel 4: De leerlingen leren belangstelling hebben voor de wereld om hen heen, ze leren deze gemotiveerd onderzoeken en daarin taken uitvoeren, waarbij

Nadere informatie

LEREN LEREN: WERKHOUDING EN AANPAKGEDRAG

LEREN LEREN: WERKHOUDING EN AANPAKGEDRAG LEREN LEREN: WERKHOUDING EN AANPAKGEDRAG Kerndoel 1: Aanpak gedrag: De leerlingen leren uiteenlopende strategieën en vaardigheden gebruiken voor het opnemen, verwerken en hanteren van informatie 1.1. Taakaanpak

Nadere informatie

Maatschappelijk assistent

Maatschappelijk assistent SINT-GERARDUS DIEPENBEEK Maatschappelijk assistent 1 Functiedoel De maatschappelijk assistent (MA) is verbindingspersoon. Hij ondersteunt de familie op psychosociaal vlak. Hij verwoordt en versterkt, indien

Nadere informatie

Leerlijn leren leren. Vakoverstijgend

Leerlijn leren leren. Vakoverstijgend PO Leerlijn leren leren Vakoverstijgend PI-7 LEERLIJN LEREN LEREN - VERSIE MAART 2009* Voor leerlingen die niet vanzelfsprekend aan het leren gaan. De leerlingen leren belangstelling hebben voor de wereld

Nadere informatie

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Naam: Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op alle afgeronde onderdelen. 2 Algemeen werk- en denkniveau Ver beneden - gemidde ld Ver bovengemidde ld Algemene

Nadere informatie

H u i s w e r k b e l e i d

H u i s w e r k b e l e i d H u i s w e r k b e l e i d Voor maken. sommige een Voor kinderen aantal anderen kinderen een is complexe het levert huiswerk huiswerk taak echter waarbij geen een zij problemen bron een beroep van op,

Nadere informatie

Beoordelingsfiche bij een open opdracht: een eenvoudig model

Beoordelingsfiche bij een open opdracht: een eenvoudig model Beoordelingsfiche bij een open opdracht: een eenvoudig model 1 Het begrijpen van het probleem: 2 Oplossingsplan: 3 Formulering antwoord: 0: Het probleem werd volledig verkeerd begrepen. 1: Een deel van

Nadere informatie

kempelscan P1-fase Kempelscan P1-fase 1/7

kempelscan P1-fase Kempelscan P1-fase 1/7 kempelscan P1-fase Kempelscan P1-fase 1/7 Interpersoonlijke competentie Kern 1.2 Inter-persoonlijk competent Communiceren in de groep De student heeft zicht op het eigen communicatief gedrag in de klas

Nadere informatie

Inge Test

Inge Test 08.05.204 / 08.05.204 / Krachtvelden 2 Dit is een rapport over jouw krachtvelden We hebben daarvoor in ieder geval de vragenlijst gebruikt die jij zelf hebt ingevuld. De waarde en bruikbaarheid van het

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert C December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT C 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Ondersteunend/Epert

Nadere informatie

Huistakenbeleid. 1. Visie op huistaken/lessen. 2. Concrete afspraken binnen de school. Samengesteld door WG Leren Leren, in samenwerking met het team.

Huistakenbeleid. 1. Visie op huistaken/lessen. 2. Concrete afspraken binnen de school. Samengesteld door WG Leren Leren, in samenwerking met het team. Huistakenbeleid Samengesteld door WG Leren Leren, in samenwerking met het team. 1. Visie op huistaken/lessen Wij streven naar een zinvol huiswerkbeleid. Dit wordt op een kwaliteitsvolle en didactisch verantwoorde

Nadere informatie

Aandachtspunt

Aandachtspunt FEEDBACK VOOR DE LEERLING Plannen en organiseren Planmatig werken Ik werk chaotisch en heb geen aandacht voor plan en schema. Ik kan geen prioriteiten stellen. Ik werk ordelijk, maar vergeet daarbij het

Nadere informatie

Krachtvelden 30 januari Daan Demo

Krachtvelden 30 januari Daan Demo Krachtvelden 30 januari 2019 Waar ligt jouw kracht? Weet jij waar je echt goed in bent? Heb jij verborgen kwaliteiten? Hoe zien anderen jou? Als je je kwaliteiten kent, weet je wat je te bieden hebt en

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

SAM-schalen voor veldwerk. Inzet en doorzettingsvermogen (bij staalname, peerevaluatie door leerlingen)

SAM-schalen voor veldwerk. Inzet en doorzettingsvermogen (bij staalname, peerevaluatie door leerlingen) SAM-schalen voor veldwerk NAAM: ACTIVITEIT: veldwerk water DATUM: (Kruis aan wat van toepassing is) Inzet en doorzettingsvermogen (bij staalname, peerevaluatie door leerlingen) Begint aan een determinatie

Nadere informatie

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43 Competentie match Score per domein Competentiescan Pagina 1 van 14 Score per schaal Competentiescan Pagina 2 van 14 Schaalscores per domein Werk Sociaal Toelichting bij de grafiek. In deze grafiek staan

Nadere informatie

Begeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang

Begeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang Begeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang Doel van de functie Zorgen voor een kwaliteitsvolle buitenschoolse kinderopvang. Plaats in de organisatie Afdeling vrije tijd Dienst buitenschoolse kinderopvang

Nadere informatie

Beoordelen en functioneren

Beoordelen en functioneren Beoordelen en functioneren Beoordelingsformulier niet-leidinggevende functies bij: Naam medewerker Afdeling Functie Beoordelingsperiode Datum gesprek Naam leidinggevende Naam naast-hogere leidinggevende

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN

SOCIALE VAARDIGHEDEN RAPPORT SOCIALE VAARDIGHEDEN SCHOOLJAAR 2009-2010 NAAM: KLAS: Inleidend woord Dit is het nieuwe rapport sociale vaardigheden. Het sociaal functioneren op school vinden wij uitermate belangrijk. We willen

Nadere informatie

(T)huiswerkbeleid onze visie van huiswerk naar thuiswerk, een groot verschil

(T)huiswerkbeleid onze visie van huiswerk naar thuiswerk, een groot verschil (T)huiswerkbeleid onze visie van huiswerk naar thuiswerk, een groot verschil Een goed evenwicht vinden tussen huiswerk & hobby s, werk en privé, de organisatie van een gezin, het wordt er niet makkelijker

Nadere informatie

Pedagogisch klimaat. Na.v. leerling-ouder en personeel enquête Beoordeling uitslagen

Pedagogisch klimaat. Na.v. leerling-ouder en personeel enquête Beoordeling uitslagen Pedagogisch klimaat Na.v. leerling-ouder en personeel enquête Beoordeling uitslagen De vragenlijsten zijn opgebouwd uit verschillende rubrieken. De vragen binnen de rubrieken worden items genoemd. Per

Nadere informatie

STAGEBEGELEIDER: STAGEPLAATS: Cluster 3: Competenties met betrekking tot het team en de instelling

STAGEBEGELEIDER: STAGEPLAATS: Cluster 3: Competenties met betrekking tot het team en de instelling schoollogo School: Adres: Telefoon: Verzorging 5+6 Oudere ZV Cluster 1: Zorgcompetenties LEERLING: KLAS: SCHOOLJAAR: STAGEBEGELEIDER: STAGEPLAATS: tussentijdse- en eindevaluatie Cluster 2: Omgangscompetenties

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

HOE WERKT FAALANGST? WAT IS FAALANGST?

HOE WERKT FAALANGST? WAT IS FAALANGST? HOE WERKT FAALANGST? WAT IS FAALANGST? Faalangst kan omschreven worden als de angst om te mislukken in situaties waarin men beoordeeld wordt (of denkt beoordeeld te worden) en de behoefte om mislukkingen

Nadere informatie

- Leerlijn Leren leren - CED groep. Leerlijn Leren leren CED groep

- Leerlijn Leren leren - CED groep. Leerlijn Leren leren CED groep Leerlijn Leren leren CED groep 1 1. Taakaanpak Leerlijn leren leren CED groep Groep 1 a. Luistert en kijkt naar de uitleg van een opdracht in een één op één situatie b. Wijst aan waar hij moet beginnen

Nadere informatie

Waarom Wetenschap en Techniek W&T2015

Waarom Wetenschap en Techniek W&T2015 Waarom Wetenschap en Techniek W&T2015 In het leven van alle dag speelt Wetenschap en Techniek (W&T) een grote rol. We staan er vaak maar weinig bij stil, maar zonder de vele uitvindingen in de wereld van

Nadere informatie

Doelenlijst Relationele Vorming in de Basisschool in combinatie met de IK-zinnen

Doelenlijst Relationele Vorming in de Basisschool in combinatie met de IK-zinnen Doelenlijst Relationele Vorming in de Basisschool in combinatie met de IK-zinnen RV 1 Kinderen hebben vertrouwen in zichzelf. RV1.1 RV1.2 RV1.3 RV1.4 Ontdekken dat iedereen uniek is. Ik heb door dat iedereen

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL BIJLAGE 3D-MAP

COMPETENTIEPROFIEL BIJLAGE 3D-MAP COMPETENTIEPROFIEL BIJLAGE 3D-MAP Dit competentieprofiel is een (zelf)reflectiedocument betreffende het functioneren van de BIO op een bepaald moment. Het wordt ingevuld: 1) door de begeleider zelf tijdens

Nadere informatie

LEREN LEREN: WERKHOUDING EN AANPAK GEDRAG

LEREN LEREN: WERKHOUDING EN AANPAK GEDRAG LEREN LEREN: WERKHOUDING EN AANPAK GEDRAG Kerndoel 1: Aanpak gedrag: De leerlingen leren uiteenlopende strategieën en vaardigheden gebruiken voor het opnemen, verwerken en hanteren van informatie 1.1.

Nadere informatie

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl.

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

Persoonlijkheidsprofiel. Anoniem

Persoonlijkheidsprofiel. Anoniem Anoniem 2012 1. Inleiding Dit is jouw persoonlijkheidsprofiel. Het profiel is gebaseerd op de antwoorden die jij hebt gegeven in de vragenlijst. Jouw antwoorden zijn vergeleken met die van een grote groep

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Visie op ouderbetrokkenheid

Visie op ouderbetrokkenheid Visie op ouderbetrokkenheid Basisschool Lambertus Meestersweg 5 6071 BN Swalmen tel 0475-508144 e-mail: info@lambertusswalmen.nl website: www.lambertusswalmen.nl 1 Maart 2016 Inleiding: Een beleidsnotitie

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Rapportage Eigenschappen. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Eigenschappen. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Eigenschappen Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 01.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 01.04.2016 / Eigenschappen (QPN) 2 Inleiding Wat zijn jouw meest kenmerkende eigenschappen?

Nadere informatie

1 ste graad 2 de graad 3 de graad. Communicatie. Creativiteit. Praatronde - klasraad (Vakoverschijdende eindtermen: Gemeenschappelijke stam)

1 ste graad 2 de graad 3 de graad. Communicatie. Creativiteit. Praatronde - klasraad (Vakoverschijdende eindtermen: Gemeenschappelijke stam) (Vakoverschijdende eindtermen: Gemeenschappelijke stam) 1 ste graad 2 de graad 3 de graad Communicatie manier een idee, gedachte verbaal en non-verbaal uiten. manier een idee, gedachte verbaal en non-verbaal

Nadere informatie

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT Kernwaarden CONCEPT 1. Bevlogenheid We zijn betrokken en gedreven in wat we doen voor onze omgeving en voor onszelf. We voelen ons verantwoordelijk voor het resultaat. We maken kenbaar wat onze toegevoegde

Nadere informatie

Doel van deze presentatie is

Doel van deze presentatie is Doel van deze presentatie is Oplossingsgericht? Sjoemelen? Evaluatie van de praktische oefening. Verbetersuggesties qua oplossingsgerichtheid (niet met betrekking tot de inhoud van de gebruikte materialen)

Nadere informatie

GEZOND BEWEGEN.

GEZOND BEWEGEN. GEZOND BEWEGEN maaike@nudgeme.be maaike@koslearning.be want verandering begint bij jezelf We worden geboren als een blanco blad = onze persoonlijkheid, gedrag, waarden, worden gevormd door onze omgeving

Nadere informatie

Evaluatieformulieren

Evaluatieformulieren Evaluatieformulieren EVALUATIEFORMULIER 1 leidinggevenden niveau A, B en C 4 EVAFORM 1 1) collegialiteit 1. werkt samen (in team) aan de uitvoering van het gehele takenpakket van de organisatie, de dienst,

Nadere informatie

Lambrecht Spijkerboer 12 oktober 17

Lambrecht Spijkerboer 12 oktober 17 Lambrecht Spijkerboer STA@Lambrechtspijkerboer.nl 12 oktober 17 De leerling in beeld Waarom eigenlijk toetsen? Wat wil je van de leerlingen weten? En wat willen de leerlingen van jou weten?... 4 vragen

Nadere informatie

2 fr. Schooljaar: 2012 / 2013. Frank Thienpondt. Klassenleerkracht :

2 fr. Schooljaar: 2012 / 2013. Frank Thienpondt. Klassenleerkracht : Schooljaar: 2012 / 2013 Naam : Van Rompuy Voornaam : Herman Klassenleerkracht : Frank Thienpondt tel. 03 780 79 00 l fa 03 780 79 09 Naam: EVALUATIE ATTITUDES EN VAARDIGHEDEN teamwork initiatief nemen

Nadere informatie

Plannen & organiseren

Plannen & organiseren kijkt vooruit, onderbouwt een planning, houdt rekening met potentiële invloedfactoren, visualiseert en communiceert deze duidelijk en begrijpbaar aan de medewerkers. koppelt aan deze planning, doelstellingen

Nadere informatie

Workaholic. Egoïstisch. Opgewekt. Agressief. Sociaal. Koppig. Zorgzaam. Opvliegend. Karakterkaarten

Workaholic. Egoïstisch. Opgewekt. Agressief. Sociaal. Koppig. Zorgzaam. Opvliegend. Karakterkaarten Egoïstisch Workaholic Omschrijving: Iemand die egoïstisch is, denkt meer aan de bevrediging van zijn eigen belangen dan aan die van anderen. Voorbeeld: Een kind dat zijn speelgoed niet wil delen met anderen.

Nadere informatie

Evaluatierichtlijnen. voor stagebegeleiders

Evaluatierichtlijnen. voor stagebegeleiders Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Campus De Nayer Opleiding Bouwkunde Evaluatierichtlijnen voor stagebegeleiders Academiejaar 2018-2019 FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIERUSWETENSCHAPPEN CAMPUS

Nadere informatie

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 Opdrachtformulier Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling GEDRAG Je houdt je aan regels en afspraken Je kunt je beurt afwachten Het omgaan met teleurstelling lukt Je komt er altijd eerlijk voor uit als er iets fout is gegaan OMGAAN MET

Nadere informatie

NAAM VOORNAAM 29/10/2012

NAAM VOORNAAM 29/10/2012 NAAM VOORNAAM 29/10/2012 Rijksregisternummer Naam Selectienummer 99999999999 NAAM VOORNAAM SELECTIE Feedbackrapport aangaande de selectie: SELECTIE TITEL Het rapport bestaat uit 3 delen: 1. De competenties

Nadere informatie

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal Dit is een eerste opzet van het reglement van de Dorendal. Op 7 februari 2013 zal de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar komen en dit reglement bespreken.

Nadere informatie

C.1 Delen en deelnemen

C.1 Delen en deelnemen COLLEGIALE SAMENWERKING C.1 Delen en deelnemen De leraar levert een oplossingsgericht bijdrage aan algemene taken in het team en aan de onderwijskundige en pedagogische ontwikkeling van de school. De leraar

Nadere informatie

Herinrichting Schoolplein mavo 3

Herinrichting Schoolplein mavo 3 Herinrichting Schoolplein mavo 3 Pagina 1 van 7 Inleiding Binnenkort ga je aan de slag met het project Herinrichting van het schoolplein. Alle leerlingen van het derde leerjaar gaan ervoor zorgen dat ons

Nadere informatie

Competentie scoreformulier kandidaat VVRV Examinator

Competentie scoreformulier kandidaat VVRV Examinator Competentie scoreformulier kandidaat VVRV Examinator Competenties van de VVRV Examinator: - Oordeelsvermogen - Nauwkeurigheid - Besluitvaardigheid - Onafhankelijkheid - Effectief communiceren - Reflectie/Leervermogen

Nadere informatie

Krachtvelden. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Krachtvelden. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Krachtvelden Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 01.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 01.04.2016 / Krachtvelden (QK360) 2 Waar ligt jouw kracht? Een krachtveld is een verzameling van gedragingen

Nadere informatie

2 Inleiding op de hoofdstukken 3, 4 en 5 21

2 Inleiding op de hoofdstukken 3, 4 en 5 21 Vooraf 11 1 Inleiding 15 Deel I Didactiek 19 2 Inleiding op de hoofdstukken 3, 4 en 5 21 3 De Voortgangsbespreking 27 3.1 Nieuwsgierig en gul met belonen 28 3.2 Nagaan hoe het werk zelfstandig gegaan is

Nadere informatie

Namen MTG CITO B,W,M OBSERVATIES DOELEN & ONDERWIJSBEHOEFTEN

Namen MTG CITO B,W,M OBSERVATIES DOELEN & ONDERWIJSBEHOEFTEN Violenschool Groepsoverzicht, observaties en onderwijsbehoeften. MTG = Vakken: Spelling Lezen Rekenen methoden gebonden toetsen; B = basisgroep; W = weergroep; M = meergroep Groep: 3A, W. Bakker; IB-er

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen 1. Doel 1. Kwaliteiten van de groepsleden op tafel leggen 2. De opdracht zo concreet mogelijk maken, door brainstorm, groepsleden

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

BEHULPZAAMHEID BEHULPZAAMHEID

BEHULPZAAMHEID BEHULPZAAMHEID BEHULPZAAMHEID BEHULPZAAMHEID Behulpzaamheid betekent iets of iemand helpen. Je kijkt om je heen om te zien waar hulp nodig is. Je bedenkt hoe je kunt helpen en doet je best om je hulp te bieden. Je helpt

Nadere informatie

gemeentesecretaris afdelingshoofd Vrije Tijd Directeur Abdijmuseum Ten Duinen Polyvalent medewerker Abdijmuseum Ten Duinen

gemeentesecretaris afdelingshoofd Vrije Tijd Directeur Abdijmuseum Ten Duinen Polyvalent medewerker Abdijmuseum Ten Duinen Functiebeschrijving Polyvalent Medewerker Abdijmuseum Ten Duinen 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE AFDELING Vrije Tijd SECTOR/DIENST Abdijmuseum Ten Duinen 1138 TEAM FUNCTIEFAMILIE Praktisch technisch uitvoerende

Nadere informatie