Workshop Communicatie & bewustwording

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop Communicatie & bewustwording"

Transcriptie

1 Workshop Communicatie & bewustwording Barbara van Baarsel Buro Barcode 7 maart info@bewustebouwers.nl

2 Agenda 1 Startpunt: bewustwording 2 De vijf pijlers & Goede Voorbeelden 3 Mogelijke communicatiemiddelen t.b.v. een constructieve communicatiemix 4 Wat wordt wanneer gecommuniceerd? 5 Rondje langs de velden ; trots op?

3 Communicatie start bij bewustwording Bewustwording (gedragscode moet onderdeel van handelen zijn) Doelstelling / doelgroep in kaart brengen (wat/wie wil ik bereiken en waarom?) Communicatie- & Contentplan Hoe/wat communiceer je wanneer?

4 Bewust maken met de 5 pijlers uit de gedragscode Omgeving Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Medewerkers op het project zijn zich bewust van de impact op mensen in de omgeving. Zij communiceren proactief voorafgaand en tijdens de bouw en gaan professioneel om met vragen, klachten en tips. Veilig Bewuste Bouwers werken veilig voor omwonenden, voorbijgangers en bezoekers. Bouwactiviteiten vormen geen onaanvaardbaar risico voor de veiligheid van omwonenden, voorbijgangers en bezoekers. De omgeving van het project, toegangswegen en informatiepunten zijn veilig voor omgeving, weggebruikers en bezoekers. Milieu Er is beleid voor afvalmanagement en energiebesparing. Het project is zich bewust van de impact op het milieu en neemt maatregelen om de impact te verkleinen. Het bouwbedrijf faciliteert het project op een duurzame wijze te bouwen.

5 Bewust maken met de 5 pijlers uit de gedragscode Omgeving Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Medewerkers op het project zijn zich bewust van de impact op mensen in de omgeving. Zij communiceren proactief voorafgaand en tijdens de bouw en gaan professioneel om met vragen, klachten en tips. Veilig Bewuste Bouwers werken veilig voor omwonenden, voorbijgangers en bezoekers. Bouwactiviteiten vormen geen onaanvaardbaar risico voor de veiligheid van omwonenden, voorbijgangers en bezoekers. De omgeving van het project, toegangswegen en informatiepunten zijn veilig voor omgeving, weggebruikers en bezoekers. Milieu Er is beleid voor afvalmanagement en energiebesparing. Het project is zich bewust van de impact op het milieu en neemt maatregelen om de impact te verkleinen. Het bouwbedrijf faciliteert het project op een duurzame wijze te bouwen.

6 Bewust maken met de 5 pijlers uit de gedragscode Omgeving Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Medewerkers op het project zijn zich bewust van de impact op mensen in de omgeving. Zij communiceren proactief voorafgaand en tijdens de bouw en gaan professioneel om met vragen, klachten en tips. Veilig Bewuste Bouwers werken veilig voor omwonenden, voorbijgangers en bezoekers. Bouwactiviteiten vormen geen onaanvaardbaar risico voor de veiligheid van omwonenden, voorbijgangers en bezoekers. De omgeving van het project, toegangswegen en informatiepunten zijn veilig voor omgeving, weggebruikers en bezoekers. Milieu Er is beleid voor afvalmanagement en energiebesparing. Het project is zich bewust van de impact op het milieu en neemt maatregelen om de impact te verkleinen. Het bouwbedrijf faciliteert het project op een duurzame wijze te bouwen.

7 Bewust maken met de 5 pijlers uit de gedragscode Verzorgd Het project maakt gezien vanuit de omgeving een verzorgde indruk. Op en rondom het project is het opgeruimd. Materiaal en materieel zijn opgeruimd, schoon en onderhouden. Vakmensen Bewuste Bouwers hebben aandacht voor de ontwikkeling, gezondheid, welzijn en veiligheid van hun vakmensen. Medewerkers dragen bij aan het imago van de bouw. De medewerkers zijn het visitekaartje van het project en de bouwsector.

8 Bewust maken met de 5 pijlers uit de gedragscode Verzorgd Het project maakt gezien vanuit de omgeving een verzorgde indruk. Op en rondom het project is het opgeruimd. Materiaal en materieel zijn opgeruimd, schoon en onderhouden. Vakmensen Bewuste Bouwers hebben aandacht voor de ontwikkeling, gezondheid, welzijn en veiligheid van hun vakmensen. Medewerkers dragen bij aan het imago van de bouw. De medewerkers zijn het visitekaartje van het project en de bouwsector.

9 Omgeving De norm (selectie) Het is duidelijk wie het aanspreekpunt/verantwoordelijke bedrijf is; Laagdrempelige contactmogelijkheid met het project; Bewuste Bouwers banner is zichtbaar vanaf de straat; De omgeving wordt vooraf en tijdens de werkzaamheden geïnformeerd over het project; tijdstip, tijdsduur, plaats en soort hinder.

10

11 Omgeving Boven de norm (selectie) Het project stemt af met naburige projecten; Informatie over het project is beschikbaar voor voorbijgangers; Het project is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

12

13

14 Veiligheid De norm (selectie) Het is duidelijk waar bezoekers zich moeten melden en zij kunnen deze locatie veilig bereiken; Medewerkers, leveranciers, en nevenaannemers ontvangen een routebeschrijving en parkeerinstructie; Weggebruikers en voetgangers worden geattendeerd op het project, in-/uitrit en/of hinder door de werkzaamheden.

15 Veiligheid Boven de norm (selectie) Het project beïnvloedt gewenst (weg)gedrag met andere maatregelen dan met standaard bebording; Het project stemt af met naburige projecten; Bezoekers krijgen een veiligheidsinstructie.

16

17 Vakmensen De norm (selectie) Medewerkers, leveranciers en nevenaannemers zijn op de hoogte van veiligheid- en gezondheidsrisico s en maatregelen; Gedragsregels zijn opgesteld voor het project; Medewerkers en leveranciers zijn op de hoogte van deelname aan Bewuste Bouwers.

18 Vakmensen Boven de norm (selectie) Inzet van stagiairs, leerlingen of social return; Instructie en informatie zijn in meerdere talen beschikbaar voor medewerkers; Medewerkers kunnen uitleggen wat Bewuste Bouwers inhoudt; Het project houdt rekening met laaggeletterden.

19 Milieu De norm (selectie) Op het project wordt minimaal 1x per jaar een toolbox over het werken vanuit de milieurichtlijnen gehouden; De (bedrijfs)richtlijnen voor duurzaamheid (milieu, afval, energie- en waterbesparing) worden gecommuniceerd op het project. Boven de norm (selectie) Resultaten van monitoring worden gedeeld met de omgeving; Medewerkers worden gestimuleerd om duurzame ideeën aan te dragen; Milieumaatregelen worden gedeeld met de omgeving.

20 Verzorgd De norm (selectie) Medewerkers zijn correct gekleed, kleding is onbeschadigd en het bovenlichaam is bedekt; Het project is vrij van los bouw- en sloopafval, zwerfafval en onkruid; Het project stimuleert medewerkers het project en bouwkeet schoon en opgeruimd te houden.

21 Verzorgd Boven de norm (selectie) Rondom het project wordt opgeruimd, ook als het afval niet van het project afkomstig is; Alternatief voor bouwhekken die netheid en uniformiteit vergroten; Omwonenden worden geïnformeerd over maatregelen voor beperking van modder, stof en geluid; Omwonenden worden betrokken bij de afwerking / inrichting van het bouwterrein.

22 Mogelijke communicatiemiddelen Brochure Reviews verzamelen via bouwnu.nl Persberichten naar relevante (vak gerelateerde) media Nieuwsbrief Huis aan huis krant en andere media Social media Mogelijke communicatiemiddelen Gastcollege op scholen of bij bedrijven in de nabijheid Posters / flyers Intranet (bijvoorbeeld van een bedrijventerrein) Webcam Website en of applicatie (app) Verbeterdebouw.nl Inloopavonden en - dagen Live & telefonisch contact met uitvoerder

23 Wat communiceer je wanneer? Voorafgaand aan de bouw Kernvragen beantwoorden: Wie? Wat? Waar? Waarom? Wanneer? Hoe? Extra en zeer belangrijk voor de omgeving: Welke overlast kan ik verwachten (EERLIJK!) What s in it for me? Wat kan ik doen om eraan bij te dragen?

24 Wat communiceer je wanneer? Tijdens de bouw Statusupdates; hoever in het proces zijn we? Betrokken mensen krijg je door hen te betrekken; vertel waar het project tegenaan loopt, zowel positieve als minder positieve zaken. Dat kunnen ook luchtige nieuwtjes zijn, zoals: 74 deuren in het pand; 60 nieuwe veiligheidshelmen besteld + extra kinderhesjes voor rondleidingen aan scholen; 10 vogelhuisjes op de keet gemonteerd; boven de norm gescoord bij een audit door Bewuste Bouwers.

25 Wat communiceer je wanneer? Tijdens de bouw Blijf herhalen waar het om te doen is; wat wordt het resultaat? En in hoeverre zal het pand ook bijdragen aan verbetering en/of verfraaiing van de omgeving ten bate van de bewoners / buurt? Maak het zichtbaar met visuals of before & after -foto s. Maak het persoonlijk; vertel wie de mensen zijn die aan het werk zijn of maak het visueel via social media. Organiseer eens een winactie voor de buurtbewoners. Fysieke activiteiten zijn ook welkom, zoals een volleybaltoernooi. Of laat iedereen klussen met bouwafval van het project.

26 Wat communiceer je wanneer? Einde van het project Bedank de omgeving en andere stakeholders (waaronder je eigen vakmensen, maar ook relevante media voor het volgen van het project) voor het geduld. Neem hen nog een keer mee op reis van start tot resultaat (eventueel live en anders visueel). Deel de successen en tegenvallers bijvoorbeeld in een aansprekend stripverhaal. Zorg voor PR rondom het succesvol afronden van het project, het liefst door samen met de omgeving aandacht te vragen bij verschillende media.

27 Drie learnings Maak altijd een contentkalender zodat de verantwoordelijke voor de communicatie precies weet wanneer welk middel kan worden ingezet en hij / zij het af kan stemmen met de KAMcoördinator, omgevingsmanager en/of de CP van Bewuste Bouwers. Zorg voor continuïteit. Deel alles ook intern ten behoeve van draagvlak maar ook om met eenzelfde mond te spreken naar buiten.

28 Workshop Communicatie & bewustwording Barbara van Baarsel Buro Barcode 7 maart barbara@burobarcode.nl

Bewuste Bouwers Gedragscode

Bewuste Bouwers Gedragscode Bewuste Bouwers Gedragscode Bewuste Bouwers zijn het visitekaartje van de bouwsector. Een Bewuste Bouwer zet de gedragscode in op haar projecten en werkt zo op een veilige, duurzame en omgevingsbewuste

Nadere informatie

Omgeving. NORMKAART versie 3. Tips voor Maatregelen op en rondom het project. Tips voor Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm.

Omgeving. NORMKAART versie 3. Tips voor Maatregelen op en rondom het project. Tips voor Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm. Omgeving Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Medewerkers op het project zijn zich bewust van hun impact op mensen in de omgeving. Zij communiceren proactief voorafgaand

Nadere informatie

Omgeving NORMKAART. Maatregelen. Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm. Norm. Boven de norm.

Omgeving NORMKAART. Maatregelen. Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm. Norm. Boven de norm. Omgeving Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Bouwplaats medewerkers zijn zich bewust van de impact van hun handelen op mens, flora en fauna in de omgeving. Zij communiceren

Nadere informatie

GEDRAGSCODE GEACTUALISEERD

GEDRAGSCODE GEACTUALISEERD GEDRAGSCODE GEACTUALISEERD Welke aanpassingen zijn er t.o.v. versie 3? De namen van de pijlers zijn onveranderd: Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. De normkaarten zijn aangepast. De normregels

Nadere informatie

BEWUST 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief.

BEWUST 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief. NORMKAART BEWUST 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief. A De omgeving is voor aanvang van en tijdens de bouw over de bouwwerkzaamheden geïnformeerd. B Klachten en verzoeken worden snel en professioneel

Nadere informatie

MILIEUnormkaart. 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid

MILIEUnormkaart. 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid MILIEUnormkaart 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid voor afvalmanagement en energiebesparing. a De bouwplaats biedt medewerkers toolboxmeetings over het werken met milieuschadelijke producten.

Nadere informatie

Interne verbouwing gemeentehuis Elst. Van: Kuijpers Bouw Heteren B.V.

Interne verbouwing gemeentehuis Elst. Van: Kuijpers Bouw Heteren B.V. MYSTERIEVERSLAG Interne verbouwing gemeentehuis Elst Van: Kuijpers Bouw Heteren B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen

Nadere informatie

Nieuwbouw Koedood. Van: U-build Bouw B.V.

Nieuwbouw Koedood. Van: U-build Bouw B.V. AUDITVERSLAG Nieuwbouw Koedood Van: U-build Bouw B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken met de

Nadere informatie

VERSLAG DOORONTWIKKELING GEDRAGSCODE

VERSLAG DOORONTWIKKELING GEDRAGSCODE VERSLAG DOORONTWIKKELING GEDRAGSCODE Bewuste Bouwers ontwikkelt de gedragsnorm door. Doel van de doorontwikkeling is om de kwaliteit van bouwplaatsen in Nederland verder aan te scherpen. De huidige gedragscode

Nadere informatie

HANDBOEK. Gedragscode. Achtergrondinformatie en beoordelingsmethodiek Versie 3

HANDBOEK. Gedragscode. Achtergrondinformatie en beoordelingsmethodiek Versie 3 HANDBOEK Gedragscode Achtergrondinformatie en beoordelingsmethodiek Versie 3 Colofon Bewuste Bouwers Zilverstraat 69 Postbus 942 2700 AX Zoetermeer 079 325 24 25 info@bewustebouwers.nl www.bewustebouwers.nl

Nadere informatie

Uitbreiding Lavans Helmond. Van: Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V.

Uitbreiding Lavans Helmond. Van: Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V. AUDITVERSLAG Uitbreiding Lavans Helmond Van: Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen

Nadere informatie

Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst. Van: Roelofs Groep B.V.

Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst. Van: Roelofs Groep B.V. AUDITVERSLAG Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst Van: Roelofs Groep B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Arnhemseweg Parallelstructuur fase 3 Van: Roelofs Groep

AUDITVERSLAG Arnhemseweg Parallelstructuur fase 3 Van: Roelofs Groep AUDITVERSLAG Arnhemseweg Parallelstructuur fase 3 Van: Roelofs Groep 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Beekherstel de Grift Van: Roelofs Groep

AUDITVERSLAG Beekherstel de Grift Van: Roelofs Groep AUDITVERSLAG Beekherstel de Grift Van: Roelofs Groep 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Realisatie Kersenbaan fase 2 Van: Roelofs Groep en Hegeman Beton- en Industriebouw

AUDITVERSLAG Realisatie Kersenbaan fase 2 Van: Roelofs Groep en Hegeman Beton- en Industriebouw AUDITVERSLAG Realisatie Kersenbaan fase 2 Van: Roelofs Groep en Hegeman Beton- en Industriebouw 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Project Herinrichting wijk Bruins slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV

AUDITVERSLAG Project Herinrichting wijk Bruins slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV AUDITVERSLAG Project Herinrichting wijk Bruins slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen

Nadere informatie

TOELICHTING TOOLBOXMEETING

TOELICHTING TOOLBOXMEETING NAAM E.V.: WERKNUMMER: TOELICHTING TOOLBOXMEETING 2014-09 Hierbij verzoek ik je de bijgevoegde toolboxmeeting uiterlijk te houden op maandag 27 oktober 2014 Het ingevulde en ondertekende "formulier Toolboxmeeting"

Nadere informatie

Omgeving WERKKAART. Maatregelen. Toelichting

Omgeving WERKKAART. Maatregelen. Toelichting WERKKAART Omgeving Een Bewuste Bouwer beperkt hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Bouwplaats medewerkers zijn zich bewust van de impact van hun handelen op mens, flora en fauna in de omgeving. Zij

Nadere informatie

HANDBOEK. Gedragscode Achtergrondinformatie en beoordelingsmethodiek. Versie 4

HANDBOEK. Gedragscode Achtergrondinformatie en beoordelingsmethodiek. Versie 4 HANDBOEK Gedragscode Achtergrondinformatie en beoordelingsmethodiek Versie 4 Bewuste Bouwers Zilverstraat 69 Postbus 942 2700 AX Zoetermeer 079 325 24 25 info@bewustebouwers.nl www.bewustebouwers.nl @bewustebouwers

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Onder Onnes van Giesbers Wijchen

AUDITVERSLAG Onder Onnes van Giesbers Wijchen AUDITVERSLAG Onder Onnes van Giesbers Wijchen 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende

Nadere informatie

Checklist Zichtbaarheid

Checklist Zichtbaarheid Hoe staat het met de zichtbaarheid van BoekStart in de Bibliotheek en online? Het is belangrijk om regelmatig met een frisse blik te kijken naar de lokale zichtbaarheid van BoekStart. Ouders komen naar

Nadere informatie

Bouwen of verbouwen = met je buren rekening houden. Communicatietips & bouwetiquette

Bouwen of verbouwen = met je buren rekening houden. Communicatietips & bouwetiquette Bouwen of verbouwen = met je buren rekening houden Communicatietips & bouwetiquette Stappenplan Communicatietips In deze folder vindt u communicatieadviezen voor particulieren met bouwplannen. Hiermee

Nadere informatie

Communicatieplan Coolmark BV

Communicatieplan Coolmark BV Communicatieplan - CO2 reductie CO2 Prestatieladder 2.1 Versie Datum Opgesteld door Geaccordeerd door 1.0 26 juni 2012 D. van de Woestijne Zienergie BV 1.1 3 juli 2012 D. van de Woestijne Zienergie BV

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-reductie

Communicatieplan CO2-reductie Communicatieplan CO2-reductie Erp, aug 2017, versie 2 Opgesteld door: R. Kanner (intern) A. van Oorschot (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: B. Kerkhof Namens de directie INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING

Nadere informatie

De Juiste Communicatie-Mix!

De Juiste Communicatie-Mix! De Juiste Communicatie-Mix! Communicatie(middelen) om Doelen te Behalen! De Juiste Communicatie-Mix pagina 2 Inhoud De Juiste Communicatie-Mix:... 3 Communicatie(middelen) om Doelen te Behalen!... 3 In

Nadere informatie

HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW

HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW Hoe bereid je jouw project optimaal voor om deel te nemen aan Dag van de Bouw? Leuk dat je meedoet aan de Dag van de Bouw! Op deze dag laten we samen zien hoe de bouw- en infrasector

Nadere informatie

MVO- CO2-communicatieplan (2) Versie: November 2016 CO 2 COMMUNICATIEPLAN

MVO- CO2-communicatieplan (2) Versie: November 2016 CO 2 COMMUNICATIEPLAN Zorgsysteem Pagina 1 van 6 CO 2 COMMUNICATIEPLAN Zorgsysteem Pagina 2 van 6 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. INTERNE COMMUNICATIE... 3 2.1. Doelstellingen en doelgroepen... 3 Doel:... 3 Doelstelling:...

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V.

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V. Communicatieplan CO 2 -reductie B.V. Leusden, november 2013 Auteurs: G.J. van Schoonhoven D.J. van Boven Geaccordeerd door: D.J. van Boven Directeur eigenaar INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Over dit communicatieplan

Nadere informatie

Communicatie bij implementatie

Communicatie bij implementatie Communicatie bij implementatie Hoe je met een duidelijk communicatieplan software-implementaties positief beïnvloedt Een software systeem implementeren heeft, naast de nodige technische uitdagingen, ook

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie

Communicatieplan CO 2 -reductie Communicatieplan CO 2 -reductie Nistelrode, maart 2016 Opgesteld door: M Schakenraad (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: Dhr. A Strijbosch Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1

Nadere informatie

BESTE BUREN

BESTE BUREN BESTE BUREN www.bewustebouwers.nl 2017 BEST PRACTICES CIJFERS 2017 BEWUSTE BOUWERS 1 Voorwoord 3 Over Bewuste Bouwers 4 Gedragscode 8 Verkeersborden 10 Best Practices 11 Goede Voorbeelden 20 Wat staat

Nadere informatie

Communicatieplan

Communicatieplan Communicatieplan 2019 2021 Eis 3.C.2 Barendrecht, 25 juni 2019 Auteur: E. Oudshoorn Geaccordeerd door: Leo Droog Directeur Edwin Oudshoorn Bedrijfsleider/ MVO Verantwoordelijk 1. Inleiding Dit communicatieplan

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 BVR Groep B.V. Roosendaal, 20-06-2014. Auteur(s): H. Schrauwen, Energie & Technisch adviseur. Geaccordeerd door: M. Soenessardien, INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Welkomstwoord en toelichting programma Gemeente Westland Maarten van Beek, gemeente secretaris / algemeen directeur

Nadere informatie

LODEWIJK VAN DEYSSELBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 14 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer

LODEWIJK VAN DEYSSELBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 14 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer LODEWIJK VAN DEYSSELBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 14 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer Algemeen Tijdens drie inloopavonden is bij bewoners en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Groen-Punt Groep B.V.

Groen-Punt Groep B.V. Conform 3.C.2 Oktober 2014 Groen-Punt Groep B.V. Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V. Groen Punt Uitzendorganisatie B.V. Chroomstraat 1d 3067 GN Rotterdam INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. Communicatieplan. 5 maart 2014

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. Communicatieplan. 5 maart 2014 Communicatieplan 5 maart 2014 1-8 05-03-2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Communicatiedoelstellingen... 3 2.1 Algemene doelstelling... 3 3. Doelgroepen... 4 3.1. Groep A - Veel invloed, veel belang...

Nadere informatie

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave H4A Communicatieplan CO2 prestatieladder 2018 Inhoudsopgave HOOFDSTUK Pagina 1 Voorwoord 4 2 Communicatiedoelstellingen en doelgroep 4 2.1 Communicatiedoelstellingen 4 2.2 Interne doelgroepen 5 2.3 Externe

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; Conform 3.C.2 2012 Juli 2013 BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; de Waard Grondverzet b.v. de Waard Transport & Overslag b.v. Baardmeesweg 20 Professor Zernikestraat 18 3899 XS ZEEWOLDE 8606

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V.

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V. Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Henzen Wegenbouw B.V. Auteur(s): Dhr. P. Henzen, (Directie) Mevr. H. Nawijn (CO 2-functionaris)

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

AUDITVERSLAG. Nieuwbouw Hoog Catharijne Van: BAM NHC

AUDITVERSLAG. Nieuwbouw Hoog Catharijne Van: BAM NHC AUDITVERSLAG Nieuwbouw Hoog Catharijne Van: BAM NHC 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

TIP: Heeft u heel veel te doen in de buurt, overweeg dan de klus op te delen in twee NLdoet dagen. Meld in dat geval twee aparte klussen aan op de web

TIP: Heeft u heel veel te doen in de buurt, overweeg dan de klus op te delen in twee NLdoet dagen. Meld in dat geval twee aparte klussen aan op de web Draaiboek voorbereiding de buurt opknappen Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van wat u gaat aanpakken. Welke straten, plantsoenen? Beschrijf de klussen die gedaan moeten worden. Bijv.

Nadere informatie

Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid. 4 juli 2018

Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid. 4 juli 2018 Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid 4 juli 2018 Welkom! Opening Doel: u zo goed mogelijk informeren over planning praktische gevolgen werkzaamheden

Nadere informatie

3-stappenplan voor het versterken van uw lokale democratie en voor een hogere opkomst op 21 maart 2018

3-stappenplan voor het versterken van uw lokale democratie en voor een hogere opkomst op 21 maart 2018 3-stappenplan voor het versterken van uw lokale democratie en voor een hogere opkomst op 21 maart 2018 Versterkdedemocratie.nl BETREK BURGERS, VERGROOT DE OPKOMST Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Nieuw gemeentehuis Westland presentatie omwonenden Verdilaan maandag 18 april 2016 Welkomstwoord en toelichting

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder T.b.v. certificering CO2-prestatieladder. Winssen, 11 februari 2019 Luuk Bruisten Akkoord namens directie Datum: 11 februari 2019 Handtekening: Luuk Bruisten Inhoud

Nadere informatie

Verslag eindpresentatie

Verslag eindpresentatie Verslag eindpresentatie Datum: 31 januari 2019 Wormerveerstraat 15 Tijd: 19.30-21:00 uur Woningen (sociale huur) voor Locatie: Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45 48 statushouders Aanwezig: ca. 25 buurtbewoners

Nadere informatie

Richtlijnen communicatieplan evenement

Richtlijnen communicatieplan evenement Richtlijnen communicatieplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn communicatieplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld

Nadere informatie

Tips voor inzet Supporter van Schoon

Tips voor inzet Supporter van Schoon Tips voor inzet Supporter van Schoon Voor bedrijven en gemeenten Versie februari 2017 NederlandSchoon 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Tips voor bedrijven... 3 1. Creëer een match met jouw strategie of doelstellingen...

Nadere informatie

TSH Delft - BREEAM NL - MAN 9 DEFINITIEF d.d. 1 november Eenvoudig omschrijving van het project en het gebouw:

TSH Delft - BREEAM NL - MAN 9 DEFINITIEF d.d. 1 november Eenvoudig omschrijving van het project en het gebouw: TSH Delft - BREEAM NL - MAN 9 DEFINITIEF d.d. 1 november 2018 1. Eenvoudig omschrijving van het project en het gebouw: The Student Hotel Delft is een nieuwbouwproject van 13.524 m2 BVO, waarin 350 (studenten)kamers

Nadere informatie

MVO- MVO-communicatieplan internet 2015. Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN

MVO- MVO-communicatieplan internet 2015. Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN Pagina 2 van 6 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. INTERNE COMMUNICATIE... 3 2.1. Doelstellingen en doelgroepen... 3 Doel:... 3 Doelstelling:... 3 Interne doelgroepen:...

Nadere informatie

Menukaart schoon evenement

Menukaart schoon evenement Een schoon en opgeruimd evenement? Dat kan! Deze menukaart helpt je met praktische tips en ideeën. Ook vind je allerlei gratis tools die je kunt bestellen om je evenement mooi schoon te houden. Voorbereiding:

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Documentnummer: Communicatieplan CO₂ Document: 2015-12 Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Scope 1 en 2 Bedrijf: ToekomstGroep Gedeputeerde Laanweg 47 1619 PB Andijk Postbus 4 1619 ZG Andijk T 0228-594900

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. De Rijk B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. De Rijk B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van De Rijk B.V. Auteur(s): A. de Rijk de Jong, directie & CO 2-functionaris, De Rijk B.V. De heer

Nadere informatie

Tevredenheidsenquête Kustwerk Katwijk

Tevredenheidsenquête Kustwerk Katwijk Q Onder de inzendingen verloten wij dinerbonnen t.w.v. 5 euro te besteden bij een van de strandpaviljoensof horecagelegenheden op de Boulevard. Als u mee wilt loten, vragen wij u onderstaande gegevens

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN Communicatieplan 1 april 2016 2 1 INLEIDING Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP

COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP 1. INLEIDING Dit communicatieplan is opgesteld in het kader van de CO₂ prestatieladder en het bewustwordingsproces van de CO₂ uitstoot van de Timmerhuis Groep.

Nadere informatie

Oplossingen indelen. Bonus (- beloning) bijv. gezamenlijke maaltijd + extra vrije tijd als je niet rookt

Oplossingen indelen. Bonus (- beloning) bijv. gezamenlijke maaltijd + extra vrije tijd als je niet rookt Vervolg 13 juli 2016 Op 25 april is een eerste brainstormsessie georganiseerd. Tijdens deze eerste bijeenkomst is informatie gedeeld en zijn bottlenecks en ideeën benoemd. In de bijeenkomst van 13 juli

Nadere informatie

Communicatieplan 2016 CO2-prestatieladder

Communicatieplan 2016 CO2-prestatieladder Communicatieplan 2016 CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2 prestatieladder 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK Pagina 1 Voorwoord 3 2 Communicatiedoelstellingen en doelgroep 3 2.1 Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

CHECKLIST 1. HOTSPOTS BIJPLAATSINGEN MONITOREN EN REDUCEREN. Vragen met betrekking tot het monitoren van de containerlocatie

CHECKLIST 1. HOTSPOTS BIJPLAATSINGEN MONITOREN EN REDUCEREN. Vragen met betrekking tot het monitoren van de containerlocatie CHECKLIST 1. HOTSPOTS BIJPLAATSINGEN MONITOREN EN REDUCEREN Vragen met betrekking tot het monitoren van de containerlocatie Functioneert de klep op correcte wijze (opent en sluit deze goed)? Hoe ziet de

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Nieuw gemeentehuis Westland presentatie omwonenden Laan van de Glazen Stad dinsdag 19 april 2016 Welkomstwoord

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan 2019 CO 2 communicatieplan 2019 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan CO2 communicatieplan Opgesteld d.d.: 07-05-2019 Akkoord bevonden door Rein Tempel (directeur) Versie: 3 Opgesteld door: Marijke Schat () Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Zwerfafval bij Amersfoortse VO-scholen. StadsLAB033

Zwerfafval bij Amersfoortse VO-scholen. StadsLAB033 Zwerfafval bij Amersfoortse VO-scholen StadsLAB033 Kadernotitie zwerfafval Er zijn in opdracht van de gemeente Amersfoort zes scholen in het voortgezet onderwijs bezocht om te inventariseren waar hun behoefte

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Keiser Verkeerstechniek B.V. Auteur(s): Marko Keiser (Directeur Keiser Verkeerstechniek B.V.)

Nadere informatie

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015 Conform 3.C.2 05 Mei 2015 Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie... 4 2 DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland Conform 3.C.2 23 juni 2015 Voorbij Prefab Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie...

Nadere informatie

Fotografie: Tamara Reijers. Stappenplan voortgezet onderwijs. Het is tijd. voor een. rookvrij. schoolterrein

Fotografie: Tamara Reijers. Stappenplan voortgezet onderwijs. Het is tijd. voor een. rookvrij. schoolterrein Fotografie: Tamara Reijers Stappenplan voortgezet onderwijs Het is tijd voor een rookvrij schoolterrein VO Zien roken doet roken. Dat blijkt uit onderzoek 1. Dat betekent ook dat jongeren sneller een sigaret

Nadere informatie

Baston Wonen. informatie. U wilt graag prettig wonen in een buurt waar de sfeer goed is. Wat kunt u doen bij overlast van anderen?

Baston Wonen. informatie. U wilt graag prettig wonen in een buurt waar de sfeer goed is. Wat kunt u doen bij overlast van anderen? Baston Wonen informatie U wilt graag prettig wonen in een buurt waar de sfeer goed is. Wat kunt u doen bij overlast van anderen? Overlast Beter een goede buur... U wilt graag prettig wonen in een buurt

Nadere informatie

Communicatieplan 2017

Communicatieplan 2017 Communicatieplan 2017 Scope 1 en 2 Naam Functie Datum Opgesteld door R.A. Marchal KAM-Manager 07-03-2017 Versie 03 Status Definitief ToekomstGroep Gedeputeerde Laanweg 47, 1619 PB Andijk www.toekomstgroep.nl

Nadere informatie

Milieu- / CO 2 -communicatieplan

Milieu- / CO 2 -communicatieplan Milieu- / CO 2 -communicatieplan 04 juli 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning CO 2 -prestatieladder / milieumanagement

Nadere informatie

Communicatieplan sept COMMUNICATIEPLAN. CO 2 -prestatieladder. Revisie 0 Datum Opgesteld P.J. Jorna Vrijgegeven.

Communicatieplan sept COMMUNICATIEPLAN. CO 2 -prestatieladder. Revisie 0 Datum Opgesteld P.J. Jorna Vrijgegeven. Communicatieplan sept. 2017 COMMUNICATIEPLAN CO 2 -prestatieladder Revisie 0 Datum 18-09-2017 Opgesteld P.J. Jorna Vrijgegeven (paraaf) Communicatieplan sept. 2017 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. INLEIDING... 3

Nadere informatie

Activiteitenplan FODOK 2016

Activiteitenplan FODOK 2016 Federatie van Ouders van Dove Kinderen - met of zonder CI Postbus 354 3990 GD Houten 030-2900360 1. Algemene informatie Hoofddoelstelling Aan te vragen subsidie voor 2016 De FODOK streeft naar een situatie

Nadere informatie

VOF Van der Heijden & Zn

VOF Van der Heijden & Zn Conform 3.C.2 April 2014 VOF Van der Heijden & Zn VOF Van der Heijden & Zn. Roodakker 4 4016 DB Kapel-Avezaath INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie...

Nadere informatie

Reconstructie Hoge Hofstraat Oosterhout In opdracht van de gemeente Overbetuwe. Welkom op deze informatieavond!

Reconstructie Hoge Hofstraat Oosterhout In opdracht van de gemeente Overbetuwe. Welkom op deze informatieavond! Welkom op deze informatieavond! Inhoud Even voorstellen Doel van deze avond Wat gaat er gebeuren Hoe gaan we dat doen? Wanneer? Welke hinder? Welke oplossingen? Communicatie, klachten en suggesties Introductie

Nadere informatie

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Communicatieplan 1 september 2016 2 1 DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Vanaf 24 oktober is overal in Nederland te zien waar de bibliotheek voor staat: wat

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

MVO- CO2-communicatieplan Versie: juni 2015 CO 2 COMMUNICATIEPLAN

MVO- CO2-communicatieplan Versie: juni 2015 CO 2 COMMUNICATIEPLAN Zorgsysteem Pagina 1 van 6 CO 2 COMMUNICATIEPLAN Zorgsysteem Pagina 2 van 6 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. INTERNE COMMUNICATIE... 3 2.1. Doelstellingen en doelgroepen... 3 Doel:... 3 Doelstelling:...

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Wijchen, 20 augustus : 22 sociale huurwoningen Hendrik van Tulderstraat : Stand van zaken.

Aan de bewoners van. Wijchen, 20 augustus : 22 sociale huurwoningen Hendrik van Tulderstraat : Stand van zaken. Aan de bewoners van Wijchen, 20 augustus 2018 Project Betreft : 22 sociale huurwoningen Hendrik van Tulderstraat : Stand van zaken Geachte lezer, Zoals u weet is er op de hoek van de Jacob Romansstraat

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Baggerbedrijf West Friesland

Communicatieplan CO 2 -reductie. Baggerbedrijf West Friesland Communicatieplan CO 2 -reductie Baggerbedrijf West Friesland Gebruikte handelsnamen: Baggerbedrijf West Friesland Grond & Cultuurtechniek West Friesland Andijk, februari-mei 2014 Auteurs: M. Komen C. Kiewiet

Nadere informatie

MVO-rapportage Broekema Wegenbouw

MVO-rapportage Broekema Wegenbouw MVO-rapportage Broekema Wegenbouw Peizerweg 148a - 9727 AR Groningen Door Koos Bakker 11 november 2015 Opgesteld met de MVO-zelfscan van Bouwend Nederland Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Medewerkers...

Nadere informatie

Social media is onmisbaar in de pensioenwereld!

Social media is onmisbaar in de pensioenwereld! Social media is onmisbaar in de pensioenwereld! Op 10 maart 2014 ben ik gestart met de opleiding LCP. Tijdens de presentatie kregen wij tips over het vinden van een onderwerp voor het essay. Ik heb mijn

Nadere informatie

Beeldvorming & Verwachtingen. Red Mijn Weg 2018

Beeldvorming & Verwachtingen. Red Mijn Weg 2018 Beeldvorming & Verwachtingen Red Mijn Weg 2018 Marieke Duineveld Roland Classen Wat is er veranderd? Wat is er veranderd? Wat is er veranderd? Wat is er veranderd? Welke veranderingen merken jullie bij

Nadere informatie

Inleiding Strategie Communicatiedoelstellingen Doelgroepen Intern Extern Boodschap per doelgroep...

Inleiding Strategie Communicatiedoelstellingen Doelgroepen Intern Extern Boodschap per doelgroep... Communicatieplan Inhoud Inleiding... 2 Strategie... 2 Communicatiedoelstellingen... 2 Doelgroepen... 3 Intern... 3 Extern... 3 Boodschap per... 4 Interne belanghebbenden... 4 Interne en belanghebbenden...

Nadere informatie

BUURTONDERZOEK BP. BP Buurtonderzoek 2014

BUURTONDERZOEK BP. BP Buurtonderzoek 2014 BUURTONDERZOEK BP 2014 1 INHOUDSTAFEL Inleiding Doelstelling Methodologie Bespreking resultaten Besluit Aanbevelingen 2 INLEIDING 2 à 3 jaarlijks onderzoek Veiligheid- en communicatiebeleid 600 enquêtes

Nadere informatie

Bijlage: Plan van aanpak convenant omwonenden - D.S.R.V. Laga

Bijlage: Plan van aanpak convenant omwonenden - D.S.R.V. Laga Bijlage: Plan van aanpak convenant omwonenden - D.S.R.V. Laga Datum vaststelling: 03-10-2017 1 Inhoud 1. Geluidoverlast...2 1.1. Komen en gaan van Lagaaiers...2 1.2. Versterkte muziek...2 1.3. Overig geluid...3

Nadere informatie

Welkomstwoord en toelichting programma

Welkomstwoord en toelichting programma Welkomstwoord en toelichting programma Gemeente Westland Maarten van Beek, gemeente secretaris / algemeen directeur De Groene Schakel Marcel Poolman, communicatiemanager Lars Roosken, projectmanager Arno

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C juli BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan. Conform 3.C juli BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen; Conform 3.C.2 14 juli 2017 BR Holding BV Waaronder de werkmaatschappijen; BRControls Products BRControls Projects Telfordstraat 47 Bezoekadres: Paxtonstraat 17 8013 RL Zwolle 8013 RP Zwolle Hambakenwetering

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Voorwoord Hoofdstuk 2 Communicatiedoelstellingen en doelgroepen 2.1 Communicatiedoelstelling 2.2 Interne doelgroepen 2.3 Externe doelgroepen

Nadere informatie

Concept Communicatieplan - Jellinek Rookvrij nov 2017

Concept Communicatieplan - Jellinek Rookvrij nov 2017 Concept Communicatieplan - Jellinek Rookvrij nov 2017 (startdatum 1 juli 2018) Aanleiding Jellinek heeft jaren voorop gelopen in de behandeling van tabaksverslaving. In 2003 werd Jellinek de eerste verslavingsinstelling

Nadere informatie

Omgeving bodemsanering Olasfa

Omgeving bodemsanering Olasfa Omgeving bodemsanering Olasfa Communicatieplan 2016 NM R. Knippels februari 2016 Colofon Uitgave Zaak 3165559 Datum februari 2016 Auteur R. Knippels Project/kenmerk Bodemsanering Olasfa fase 2 (2016/0064912)

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Gezamenlijk in één dag a Rough Guide to CSR schrijven

INHOUDSOPGAVE Gezamenlijk in één dag a Rough Guide to CSR schrijven INHOUDSOPGAVE Gezamenlijk in één dag a Rough Guide to CSR schrijven Stel je voor: CSR is het land dat je wilt bezoeken. Je pakt als eerste de Rough Guide om je in te lezen Hoofdstuk 1: CSR entry requirements

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V.

COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V. COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V. Opsteller Versie Status Referentie L. Deerns & B. Ketelaars 1605-CO2-DEF Definitief 2.C.3 & 3.C.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Managementsamenvatting

Nadere informatie

Communicatieplan t.a.v. energiebeleid. Peek Bouw & Infra BV

Communicatieplan t.a.v. energiebeleid. Peek Bouw & Infra BV Communicatieplan t.a.v. energiebeleid Peek Bouw & Infra BV Peek Bouw & Infra BV Wayensedijk 27 3992 LN HOUTEN Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 1.1 Inleiding 1.2 Doelstellingen 2.0 Doelgroepen

Nadere informatie

3.C.2 COMMUNICATIEPLAN

3.C.2 COMMUNICATIEPLAN 3.C.2 COMMUNICATIEPLAN 1. INLEIDING Om het beleid van Brouwers Groenaannemers inzake CO2-reductie en duurzaam ondernemen op een effectieve wijze te realiseren is goede en effectieve communicatie nodig.

Nadere informatie

LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer

LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer Algemeen Tijdens drie inloopavonden is bij bewoners en andere belanghebbenden opgehaald

Nadere informatie